Nieuwsbrief Laarne februari 2015

4
NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 Verantwoordelijke uitgever: Alex De Smet I Dorpsstraat 2 I 9270 Laarne I Tweemaandelijkse nieuwsbrief I Afgiftekantoor: Hyper Masspost Center Gent GEMEENTE LAARNE GRONDIGE HERAANLEG VAN HEIRWEG (N445) TUSSEN DE MOSTSTRAAT (LOCHRISTI) EN BULSTRAAT IN LAARNE Vanaf 2 februari 2015 wordt een stuk van de weg tussen de Moststraat (Lochristi) en de Bulstraat in Laarne heraangelegd door het Agentschap Wegen en Verkeer. Tussen de Moststraat en Bulstraat worden twee nieuwe verhoogde fietspaden aangelegd langs beide zijden van de weg. Het Agentschap voorziet ook in de heraanleg van de parkeerstroken tussen de Groenstraat en Bulstraat. De parkeerstroken op de brughellingen verdwijnen. Bovendien wordt ook de asfaltverharding van de rijweg vernieuwd (op- en onderlaag). De duur van de werken wordt geschat op twee maanden. De rijweg wordt volledig afgesloten voor het autoverkeer. Tijdens de werken blijft alle fietsers- en voetgangersverkeer wel mogelijk. Het verkeer wordt gedurende de volledige duur van de werken in beide richtingen omgeleid via de Dendermondesteenweg (N445), op- en afrit Destelbergen, R4, complex Destelbergen, E17, op- en afrit Beervelde en de Rivierstraat (N449). De Lijn Bus 36 wordt omgeleid en volgende bushaltes worden tijdelijk afgeschaft: Meersakkerstraat – Groenstraat – Breestraat – Bergstraat – Ascopstraat en Kerkstraat. Meer info hierover via www.delijn.be of www.laarne.be < Mobiliteit Donkere dagen - Fluo dragen Bulstraat Vossenstra a t M o s t s t r aa t

description

 

Transcript of Nieuwsbrief Laarne februari 2015

Page 1: Nieuwsbrief Laarne februari 2015

Buls

NIEUWSBRIEF

FEBR

UARI

2015

Verantwoordelijke uitgever: Alex De Smet I Dorpsstraat 2 I 9270 Laarne I Tweemaandelijkse nieuwsbrief I Afgiftekantoor: Hyper Masspost Center Gent

GEMEENTE LAARNE

GRoNDIGE HERAANLEG VAN HEIRWEG (N445) TUSSEN DE MoSTSTRAAT (LoCHRISTI) EN BULSTRAAT IN LAARNEVanaf 2 februari 2015 wordt een stuk van de weg tussen de Moststraat (Lochristi) en de Bulstraat in Laarne heraangelegd door het Agentschap Wegen en Verkeer. Tussen de Moststraat en Bulstraat worden twee nieuwe verhoogde fietspaden aangelegd langs beide zijden van de weg. Het Agentschap voorziet ook in de heraanleg van de parkeerstroken tussen de Groenstraat en Bulstraat. De parkeerstroken op de brughellingen verdwijnen. Bovendien wordt ook de asfaltverharding van de rijweg vernieuwd (op- en onderlaag). De duur van de werken wordt geschat op twee maanden.De rijweg wordt volledig afgesloten voor het autoverkeer. Tijdens de werken blijft alle fietsers- en voetgangersverkeer wel mogelijk. Het verkeer wordt gedurende de volledige duur van de werken in beide richtingen omgeleid via de Dendermondesteenweg (N445), op- en afrit Destelbergen, R4, complex Destelbergen, E17, op- en afrit Beervelde en de Rivierstraat (N449).

De Lijn Bus 36 wordt omgeleid en volgende bushaltes worden tijdelijk afgeschaft: Meersakkerstraat – Groenstraat – Breestraat – Bergstraat – Ascopstraat en Kerkstraat. Meer info hierover via www.delijn.be of www.laarne.be < Mobiliteit

Donkere dagen - Fluo dragen

Bulstra

atVos

sens

traat

Mos

tstra

at

Page 2: Nieuwsbrief Laarne februari 2015

UITNoDIGING oNTMoETINGSDAG NIEUWE INWoNERSOp donderdag 5 maart om 20u organiseert het gemeentebestuur een ontmoetingsdag voor nieuwe inwoners. Nieuwe inwoners van Laarne en Kalken kun-nen kennis maken met het bestuur en de werking van de gemeentelijke diensten. Bij de inschrijving in het bevolkingsregister werd hiervoor een uitnodiging meegegeven. Heeft u deze uitnodiging (nog) niet ontvangen of kon u er vorige keer niet bij zijn, dan nodigen wij u hierbij alsnog van harte uit op dit ontmoe-tingsmoment. Geef ons gerust een seintje via [email protected]. Na het officieel gedeelte krijgt u de gelegenheid om met mekaar en het gemeentebestuur na te kaarten over al deze nieuwe informatie, tijdens een gezellige receptie. Elk aanwezig gezin krijgt ook een kennismakingspakket, dat tot stand komt met de zeer gewaardeerde medewerking van heel wat lokale handelaars.

Alvast van harte welkom!

AANVRAGEN TUSSENKoMST MINDER MoBIELEN VERVoER KAN NoG ToT EIND FEBRUARIWie in 2014 reed met de dienst Minder Mobielen Vervoer heeft nog tot eind februari 2015 de tijd om zijn teruggave aan te vragen (gereden kilometers en betaalde gebruikersgeld).Waar? OCMW Laarne t.a.v. Dhr. Kurt Rouckhout, Colmanstraat 51 te 9270 Laarne tel. 09 365 46 90 of 91Wat mee te brengen? Gebruikerskaart 2014, briefjes met de gereden kilometers, identiteitskaart, inkomsten december 2014, eventueel attest invaliditeit en je bankrekeningnummer.

Voor algemene info over het Minder Mobielen Vervoer of als je wil aansluiten, kan je contact opnemen met Dienst Welzijn en Wonen (Els Jacobs), Dorpsstraat 2 te 9270 Laarne op 09 365 46 11.

LAARNE SPoRTELGEMEENTE 2014Eind vorig jaar maakte Bloso de Sportelgemeenten 2014 bekend. Laarne ontving opnieuw de titel als beloning voor de bijzondere inspanningen die onze gemeente leverde, om onze 50-plussers meer te laten bewegen. De Sportdienst werkte hiervoor zelf een Sportelprogramma uit.

Ook in 2015 gaan we voor deze titel en organiseren we een ruim aanbod aan beweging voor alle 50-plussers.

Heeft u interesse om in een aangename sfeer, één of meerdere uurtjes te spor-ten? En dit onder leiding van een gediplomeerd lesgeefster en in het gezelschap van tal van andere gemotiveerde, sportieve medeburgers?Kom dan vlug naar één van onze “sportelactiviteiten” in sporthal Veldmeers :

- GALM: op dinsdag (telkens van 9u30 tot 11u = aanbod van verscheidene sportactiviteiten waarbij rekening gehouden wordt met de behoeften en

mogelijkheden van iedere deelnemer)- BADMINTON: op donderdag (telkens van 10u tot 11u) - YOGA: op donderdag (telkens van 13u30 tot 14u30)- CURVE BOWLS: telkens op dinsdag en donderdag van 14u tot 16u

20 UNIEKE FEEST-DVD’S IN DE BIBLIoTHEEKTot de maand april staat in de Laarnse bibliotheek een unieke collectie met 20 dvd’s met als thema “Feesten” ter beschikking. De collectie werd samen-gesteld door Cinema Novo en bevat klassiekers en recenter werk waarbij feest met familie of vrienden centraal staat. Onder andere De Bloedbruiloft, La graine et le mulet, Old School, Tulpan en Silent Wedding behoren tot de collectie.

Zoals uit de selectie blijkt, eindigt niet elk feest met de heuglijke intentie waarmee het begint. Er is een uitgebreide brochure met duiding bij de films beschikbaar. De films uit deze wisselcollectie zijn, net als die van onze eigen collectie, gratis uitleenbaar, weliswaar voor slechts 1 week.

Fluohesjes verkrijgbaar in gemeentehuis Laarne aan 2 euro

2014

Meer info: • www.laarne.be (onder rubriek sport – 50 plussers) • [email protected] • 09 369 16 31

Page 3: Nieuwsbrief Laarne februari 2015

WoRKSHoP: ELEKTRISCH FIETSEN i.s.m. PASAR LAARNE De elektrische fiets verschijnt hoe langer hoe meer in het straatbeeld. De fiets wordt niet alleen gebruikt voor recreatieve fietstochten, maar ook voor iets langere woon-werkverplaatsingen.

Fietsen is één van de meest gesmaakte Pasar-activiteiten en ook de gemeente krijgt regelmatig de vraag naar meer info. Samen met Pasar Laarne trekken we de kaart van leuke activiteiten ‘dichtbij’. Hierdoor maken we ook een ‘duurzame’ keuze. In eigen gemeente en regio zijn

zoveel mooie dingen te beleven en deze zijn vaak op wandel- of fietsafstand te ontdekken. Voor eigenaars van een elektrische fiets vergroot de actieradius waarin ze zich duurzaam kunnen verplaatsen.

Omdat de gemeente het gebruik van de fiets in het algemeen wil stimuleren en mensen wil laten kennis-maken met de elektrische fiets organiseren wij op zaterdag 7 maart 2015 een workshop elektrisch fietsen.

Praktisch: • De workshop bestaat uit theoretisch en praktisch gedeelte. Omdat er 2 begeleiders zijn voorzien voor het praktische luik, kan de groep tot max. 50 personen groot zijn. Inschrijven vereist via [email protected] of Pasar Laarne: [email protected]• Locatie: sportcentrum Veldmeers / zaal D • Datum: 7 maart van 14u tot 16u• Kostprijs: 2 euro voor Pasar-leden en 4 euro voor niet-leden• Onder de deelnemers wordt een pakket E-biking in België verloot worden t.w.v. 39,99 euro.

Proficiat Loucka Schelstraete en Jorre Raes! Jullie zijn de winnaars van de tekenwedstrijd die Speelplein Rollebolle organiseerde op de kerstmarkten van Kalken en Laarne.

Jullie mogen een prijs komen ophalen op de jeugddienst in het gemeentehuis van Laarne. Geef ons vooraf een seintje op 09 365 46 27.

Tekening links: Jorre RaesTekening rechts: Loucka Schelstraete

TEKENWEDSTRIJD KERSTMARKTEN SPEELPLEIN RoLLEBoLLE

VERKooP PERCELEN BEDRIJVENTERREIN DE WALLEKENSDe gemeente wenst over te gaan tot verkoop van de laatste vier beschikbare percelen bedrijfsgrond in bedrijventerrein De Wallekens, gelegen aan de Dendermondsesteenweg te Kalken. Deze percelen liggen in een volledig uitgerust bedrijvenpark en zijn onmiddellijk beschikbaar voor de realisatie van een nieuw bedrijfsgebouw en de vestiging van een nieuw bedrijf op ons grondgebied.

Alle verdere info inzake deze verkoop/uitgifteprocedure, de toepasselijke verkoopsvoorwaarden en de ruimtelijke inplantingsvoorwaarden, kan u raadplegen op onze gemeentelijke website. Hier vindt u ook de nodige indieningsmodaliteiten terug aan de hand van formulieren, indien u zich definitief kandidaat wenst te stellen.

Voor meer info kan u ook terecht bij: Ellen Leroy, gemeentesecretaris, Dorpsstraat 2, 9270 Laarne, [email protected] of 09/365 46 22.

VERJoNGEN EN VERNIEUWEN VAN JE VERENIGINGAls vereniging, vzw, club of comité wil je wel verjongen en vernieuwen, maar de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers is niet eenvoudig. Hoe begin je eraan en hoe maak je jouw vereniging aantrekkelijk? We staan stil bij onze eigen identiteit als vereniging. Wie zijn we? Hoe kunnen we nieuwe vrijwilligers vinden? Wat zijn mogelijke kanalen en methoden? En hoe werven we andere mensen dan het profiel van de vrijwil-ligers die al actief zijn? Er is veel ruimte voor het delen van eigen ervaringen. Inschrijven noodzakelijk en tot 8 maart.

18 maart 2015 van 19u30 tot 22u00 in de polyvalente zaal Keistraat 5 te Laarne. Max. 15 personen. Inschrijven via [email protected]

Workshop o.l.v. Dhr. Dries Devriendt (sociaal-cultureel werker) en in samenwerking met

Defecte straatverlichting? Meld het op www.straatlampen.be

Page 4: Nieuwsbrief Laarne februari 2015

GBS DE WINDWIJZER WoRDT ‘ENERGIEKE SCHooL’De leerlingen van het 6de leerjaar zetten hun schouders onder het project ‘Word energieke school’. Hiermee sensibiliseren zij de ganse school over het belang van energie sparen.De leerlingen pakken dit op 5 manieren aan:• Ze gaan in alle klassen les geven rond de opwarming van de aarde.• Elke dinsdag organiseren zij een energiewinkel.• Met een energiekoffer duiken energiedetectives op onverwachte momenten op in de school. Zij voeren metingen en energiecontroles uit. Ook sporen zij energieverspilling op.• Op 10 februari 2015 zal de ganse school “energieloos” werken. De leerlingen krijgen les bij kaarslicht, de verwarming gaat die dag uit, warme maaltijden worden zonder energieverbruik aan de kinderen gegeven,….• Dikketruiendag op 12 februari 2015.

I.s.m. het gemeentebestuur en www.energiesnoeiers.be zullen dan de knelpunten aangepakt worden.

Laarne fietst veiligWetteren Laarne Wichelen

Gemeente Laarne zoekt M/V:AFDELINGSHOOFD VRIJE TIJD

VOLTIJDSE ARBEIDSOVEREENKOMST - ONBEPAALDE DUUR - SALARISSCHAAL A1a-A3a

Uw functie: U coördineert, initieert en organiseert de diensten Cultuur (inclusief gemeenschapscentrum, evenementen, erfgoed, toerisme), Bibliotheek, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking/welzijn en bewaakt ook de afstemming met het beleidsdomein Sport.U staat in voor een kwalitatieve planning, uitwerking en opvolging van dossiers m.b.t. deze diensten en dit zowel op beleidsmatig, administratief als financieel gebied.Uw profiel: U bezit een masterdiploma, een diploma van het universitair onderwijs, of een diploma van het hoger onderwijs van twee cycli dat gelijkgesteld werd met universitair onderwijs, en slaagt voor de selectieprocedure. U hebt u een brede interesse in vrijetijds-beleving in zijn meest brede zin en voor diverse doelgroepen (kinderen, jongeren, senioren, …) en hebt een voortrekkersrol in het realiseren van nieuwe, gemeentelijke initiatieven hierrond.U beschikt over prima leidinggevende en communicatieve vaardigheden en kan goed zelfstandig en probleemoplossend werken.

DESKUNDIGE GRONDGEBIEDSZAKENVOLTIJDSE STATUTAIRE BETREKKING - SALARISSCHAAL B1-B3

Uw functie: U ontwikkelt, implementeert en volgt mee met het afdelingshoofd Grondgebiedszaken de beleidsmatige initiatieven op inzake grondgebiedszaken. U staat zelfstandig in voor het beleidsaspect mobiliteit.Uw profiel: U bezit een bachelordiploma of een diploma van het hoger onderwijs van één cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs.

DESKUNDIGE RUIMTELIJKE ORDENINGVOLTIJDSE ARBEIDSOVEREENKOMST - ONBEPAALDE DUUR - SALARISSCHAAL B1-B3

Uw functie: U hebt de administratieve organisatie van ruimtelijke vergunningsaanvragen tot taak in de meest ruime zin. U verzorgt de beleidsvoorbereiding en uitvoering en begeleidt de burger met al zijn vragen in de materie van de ruimtelijke ordening.Uw profiel: U bezit een bachelordiploma of een diploma van het hoger onderwijs van een cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs.

MEDEWERKER RUIMTELIJKE ORDENINGVOLTIJDSE ARBEIDSOVEREENKOMST - ZES MAANDEN (verlenging mogelijk) - SALARISSCHAAL C1-C3

Uw functie: U hebt de administratieve organisatie van ruimtelijke vergunningsaanvragen tot taak in de meest ruime zin. U verzorgt en begeleidt de burger met al zijn vragen in de materie van de ruimtelijke ordening.Uw profiel: U bezit een diploma van het secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld onderwijs.

Interesse? Vraag de informatiebrochure aan via het nummer 09 365 46 32 of mail naar [email protected] met duidelijke vermelding van de functie waarvoor u solliciteert.

Solliciteren kan:- schriftelijk, gericht aan het college van burgemeester en schepenen, Dorpsstraat 2 te 9270 Laarne,- via afgifte van uw dossier bij de personeelsdienst tegen ontvangstbewijs.

Sollicitaties worden verwacht tegen uiterlijk 9 februari 2015 (datum poststempel of ontvangstbewijs telt).

Er wordt een wervingsreserve aangelegd voor deze functies met een duurtijd van twee jaar.Als er minder dan 5 kandidaturen zijn bij het afsluiten van de kandidatuurstelling kan de aanstellende overheid opteren om een nieuwe oproep te doen om zo het aantal potentiële kandidaten te verhogen.