Nieuwsbrief December 2015

2
Nieuwsbrief december 2015 Wat vliegt de tijd toch razend snel! Hier zijn we met de laatste nieuwsbrief van het jaar! Hoog bezoek deze maand want we mogen de Sint verwachten in onze klas en we hebben deze maand uiteraard ook onze gezellige kerstmarkt om naar uit te kijken! Thema planning 24/11-06/12 Zijn de Sint en Zwarte Piet al in het land? 07/12-18/12 Kerstmis overal Wat is er aan de hand in Viesvuilland? Dinsdag 1 december trekken we naar Viesvuilland, of beter gezegd, Viesluidland komt naar ons! De animatie draait rond het verhaal van Viesvuilland, ooit een mooi en proper land, waar de mensen lui werden en hun afval zomaar op de grond begonnen te gooien. Het rondzwervende vuil maakte de bomen en dieren van Viesvuilland uiteindelijk zo boos, dat ze de koning vroegen om er iets aan te doen. De koning besloot zijn prinsen en prinsessen uit te sturen om naar een oplossing te zoeken. Zo komen ze terecht in onze kleuterschool. Op deze leuke en interactieve manier leren we de kinderen aandacht hebben voor afval en het sorteren ervan. Zo is er onder andere een interactieve film en een heuse afval- sorteerrace waarbij de kleuters elk een stuk afval krijgen dat ze vervolgens, na het nemen van enkele hindernissen, in de juiste vuilbak moeten werpen. Sinterklaas en zwarte Piet Onlangs kregen we bericht van Sinterklaas en Zwarte Piet dat ze graag donderdag 3 december willen langskomen op onze school. We kijken natuurlijk enorm uit naar hun komst en wie weet heeft hij wel iets mee voor ons… Als er kindjes zijn die graag hun tuutje willen afgeven, kunnen ze dat zeker doen! Spannend! Kerstmarkt Zaterdag 12 december is het Kerstmarkt op onze school! Vanaf 16u openen we de deuren voor dit gezellig samenzijn. Er zal, als naar goede gewoonte, allerlei lekkers te eten en te drinken zijn en ook voor de kinderen voorzien we enkele leuke activiteiten. Rond 17u30 willen we graag starten met... een verrassingsact gebracht door de kinderen! Kan je ons wel laten weten mocht uw kind niet aanwezig kunnen zijn? Graag willen we ook dit jaar een beroep doen op jullie om te helpen bij het bakken van enkele taarten voor bij de koffie of gebakjes en andere lekkernijen voor in de sneukelmandjes die we te koop zullen aanbieden. Voor zij die ons graag willen en kunnen helpen, hebben we nog een ‘extra invulbriefje’ om zo het overzicht te kunnen bewaren van wie wat maakt. Alvast hartelijk bedankt!

description

Nieuwsbrief December 2015

Transcript of Nieuwsbrief December 2015

Page 1: Nieuwsbrief December 2015

Nieuwsbrief december 2015 Wat vliegt de tijd toch razend snel! Hier zijn we met de laatste nieuwsbrief van het jaar! Hoog bezoek deze maand want we mogen de Sint verwachten in onze klas en we hebben deze maand uiteraard ook onze gezellige kerstmarkt om naar uit te kijken! Thema planning 24/11-06/12 Zijn de Sint en Zwarte Piet al in het land? 07/12-18/12 Kerstmis overal Wat is er aan de hand in Viesvuilland? Dinsdag 1 december trekken we naar Viesvuilland, of beter gezegd, Viesluidland komt naar ons! De animatie draait rond het verhaal van Viesvuilland, ooit een mooi en proper land, waar de mensen lui werden en hun afval zomaar op de grond begonnen te gooien. Het rondzwervende vuil maakte de bomen en dieren van Viesvuilland uiteindelijk zo boos, dat ze de koning vroegen om er iets aan te doen. De koning besloot zijn prinsen en prinsessen uit te sturen om naar een oplossing te zoeken. Zo komen ze terecht in onze kleuterschool. Op deze leuke en interactieve manier leren we de kinderen aandacht hebben voor afval en het sorteren ervan. Zo is er onder andere een interactieve film en een heuse afval-sorteerrace waarbij de kleuters elk een stuk afval krijgen dat ze vervolgens, na het nemen van enkele hindernissen, in de juiste vuilbak moeten werpen. Sinterklaas en zwarte Piet Onlangs kregen we bericht van Sinterklaas en Zwarte Piet dat ze graag donderdag 3 december willen langskomen op onze school. We kijken natuurlijk enorm uit naar hun komst en wie weet heeft hij wel iets mee voor ons… Als er kindjes zijn die graag hun tuutje willen afgeven, kunnen ze dat zeker doen! Spannend! Kerstmarkt Zaterdag 12 december is het Kerstmarkt op onze school! Vanaf 16u openen we de deuren voor dit gezellig samenzijn. Er zal, als naar goede gewoonte, allerlei lekkers te eten en te drinken zijn en ook voor de kinderen voorzien we enkele leuke activiteiten. Rond 17u30 willen we graag starten met... een verrassingsact gebracht door de kinderen! Kan je ons wel laten weten mocht uw kind niet aanwezig kunnen zijn? Graag willen we ook dit jaar een beroep doen op jullie om te helpen bij het bakken van enkele taarten voor bij de koffie of gebakjes en andere lekkernijen voor in de sneukelmandjes die we te koop zullen aanbieden. Voor zij die ons graag willen en kunnen helpen, hebben we nog een ‘extra invulbriefje’ om zo het overzicht te kunnen bewaren van wie wat maakt. Alvast hartelijk bedankt!

Page 2: Nieuwsbrief December 2015

Openklasdag Donderdag 17 december organiseren we terug een open-klas-dag. Een dag waarop onze klas openstaat voor kleutertjes die zullen starten op de ‘instapdag’ na de kerstvakantie, maandag 4 januari. We mogen die dag en dus ook op de instapdag twee nieuwe vriendjes verwachten, June en Michael. Na de kerstvakantie zullen we met 20 vriendjes zijn in onze klas! Kalender01/12 Wat is er aan de hand in Viesvuilland? 03/12 Sint en Piet op school 06/12 Verjaardag Sinterklaas 12/12 Kerstmarkt 15/12 Verjaardag Viktor 17/12 Openklasdag voor June en Michael 19/12 - 03/01 Kerstvakantie 21/12 Begin van de Winter 25/12 Kerstmis

Menu (de lijst met allergenen kan je terugvinden op www.kleuterschoolwannegemlede.be)