Nieuwsbrief Bewonerscommissie Sion/RijswijkBuiten - December 2015

2
Oranjevereniging en bewoners- commissie slaan handen ineen! Het eerste gezamenlijke initiatief van de Oranjevereniging Sion en Bewonerscom- missie Sion/RijswijkBuiten is beloond. Samen hebben wij een aanvraag inge- diend bij Welzijn Rijswijk om in aanmerking te komen voor een Kerstchecque. Het resul- taat: een Kerstcheque t.w.v. 400,-! Deze gaan wij besteden aan de Glühweinavond. Welzijn Rijswijk heeft dit jaar budget be- schikbaar gesteld om een flink aantal ein- dejaarsinitiatieven in de wijk te stimuleren met een kerstcheque. Hiermee geven zij wijkverenigingen en/of buurtcommissies de gelegenheid een activiteit te organise- ren met als belangrijkste doelstelling, het verbeteren en vergroten van de onderlinge saamhorigheid in de wijk. Deze cheque gaan wij besteden aan de Glühweinavond. Een gezellige en sfeer- volle avond waar wij, onder het genot van een heerlijk glas glühwein of warme cho- comelk (met slagroom uiteraard!), kunnen proosten op een mooi 2016. Tevens vertelt de Oranjevereniging de definitieve plannen voor de ijsbaan. Dus middels deze weg nodigen wij alle bewoners van RijswijkBuiten en alle leden van de Oranjevereniging uit om aanwezig te zijn bij deze Glühweinavond, op vrijdag 8 januari van 19.00-21.00 uur op het Sions- feestterrein aan de Sionsweg te Rijswijk. Hopelijk tot 8 januari (ook voor de kinderen is er een activiteit!) Oranjevereniging Sion & Bewoners- commissie Sion/RijswijkBuiten Glühweinavond, op vrijdag 8 januari van 19.00 - 21.00 uur op het Sionsfeestterrein aan de Sionsweg te Rijswijk. nieuwsbrief nr. 03 - december 2015 Hierbij alweer de laatste nieuws- brief van 2015. We kijken terug op een geslaagd jaar met een thema-avond over tuinieren en de aanleg van een tijdelijk trapveldje voor de jeugd. Achter de schermen hebben we veel overleg gehad met de gemeente Rijswijk o.a. over de speelmogelijkheden en ontwikke- lingen in de wijk. In deze nieuws- brief gaan we daar wat dieper op in. Verder kijken we terug op een geslaagde Halloween-avond en kondigt de Oranjevereniging Sion de Glühweinavond aan. In 2016 gaan we uiteraard verder. Een thema-avond over Gezondheid & Sport staat op de planning en via onze nieuwsbrieven en facebook- pagina blijven wij jullie informeren over de ontwikkelingen in de wijk. Wij hebben er zin! Voor nu wensen wij iedereen fijne feestdagen en hopelijk zien wij elkaar op 8 januari, tijdens de Glühweinavond.

description

 

Transcript of Nieuwsbrief Bewonerscommissie Sion/RijswijkBuiten - December 2015

Page 1: Nieuwsbrief Bewonerscommissie Sion/RijswijkBuiten - December 2015

Oranjevereniging en bewoners-commissie slaan handen ineen!

Het eerste gezamenlijke initiatief van de Oranjevereniging Sion en Bewonerscom-missie Sion/RijswijkBuiten is beloond. Samen hebben wij een aanvraag inge-diend bij Welzijn Rijswijk om in aanmerking te komen voor een Kerstchecque. Het resul-taat: een Kerstcheque t.w.v. € 400,-! Deze gaan wij besteden aan de Glühweinavond.

Welzijn Rijswijk heeft dit jaar budget be-schikbaar gesteld om een flink aantal ein-dejaarsinitiatieven in de wijk te stimuleren met een kerstcheque. Hiermee geven zij wijkverenigingen en/of buurtcommissies de gelegenheid een activiteit te organise-ren met als belangrijkste doelstelling, het verbeteren en vergroten van de onderlinge saamhorigheid in de wijk.

Deze cheque gaan wij besteden aan de Glühweinavond. Een gezellige en sfeer-volle avond waar wij, onder het genot van een heerlijk glas glühwein of warme cho-comelk (met slagroom uiteraard!), kunnen proosten op een mooi 2016. Tevens vertelt de Oranjevereniging de definitieve plannen voor de ijsbaan.

Dus middels deze weg nodigen wij alle bewoners van RijswijkBuiten en alle leden van de Oranjevereniging uit om aanwezig te zijn bij deze Glühweinavond, op vrijdag 8 januari van 19.00-21.00 uur op het Sions-feestterrein aan de Sionsweg te Rijswijk.

Hopelijk tot 8 januari (ook voor de kinderen is er een activiteit!)

Oranjevereniging Sion & Bewoners-commissie Sion/RijswijkBuiten

Glühweinavond, op vrijdag 8 januari van 19.00 - 21.00 uur op het

Sionsfeestterrein aan de Sionsweg te Rijswijk.

nieuwsbrief nr. 03 - december 2015

Hierbij alweer de laatste nieuws-

brief van 2015. We kijken terug

op een geslaagd jaar met een

thema-avond over tuinieren en de

aanleg van een tijdelijk trapveldje

voor de jeugd. Achter de schermen

hebben we veel overleg gehad met

de gemeente Rijswijk o.a. over de

speelmogelijkheden en ontwikke-

lingen in de wijk. In deze nieuws-

brief gaan we daar wat dieper op

in. Verder kijken we terug op een

geslaagde Halloween-avond en

kondigt de Oranjevereniging Sion

de Glühweinavond aan.

In 2016 gaan we uiteraard verder.

Een thema-avond over Gezondheid

& Sport staat op de planning en via

onze nieuwsbrieven en facebook-

pagina blijven wij jullie informeren

over de ontwikkelingen in de wijk.

Wij hebben er zin!

Voor nu wensen wij iedereen fijne

feestdagen en hopelijk zien wij

elkaar op 8 januari, tijdens de

Glühweinavond.

Page 2: Nieuwsbrief Bewonerscommissie Sion/RijswijkBuiten - December 2015

OPROEP: Leden gezochtVoor een optimale vertegenwoordiging van de wijk zijn wij op zoek naar bewoners die graag willen meedenken over de toekomst en de ontwikkelingen in de wijk. Heb jij inte-resse? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Spelen in de wijkSpeelgelegenheid in wijk staat hoog op de lijst van de bewonerscommissie. Ondanks het feit dat wij een wijk in aanbouw zijn, vinden wij het van groot belang dat er voldoende speelgelegenheid is voor de kinderen in de wijk.

Een van de resultaten hiervan is het tijdelijke voetbalveldje aan het einde van het Terras van Sion. Na veelvuldig overleg met het pro-grammabureau en de gemeente Rijswijk zijn wij dan ook blij met het resultaat. Maar wij willen meer... wij willen een blijvend voetbal-veldje en meer ruimte voor de kinderen om te spelen. Waar ze samen kunnen spelen, op ontdekking kunnen gaan, klimmen en klaute-ren en dat allemaal in een veilige omgeving. Volgens de plannen komen er kleinere speel-plekken verspreid over de wijk en wordt de rest gecentraliseerd op locatie bij de brede school. Wij, als bewonerscommissie zijn van mening dat dit niet geheel voldoet aan de wensen en behoefte van de kinderen en ouders in de wijk. Daarom gaan wij verder

en blijven we aansturen op een passende oplossing. Vandaar onze oproep laatst op Facebook, waar veel respons op is gekomen en welke wij via de wijkcoördinator hebben doorgezet naar de gemeente en het pro-grammabureau. Maar wij kunnen dit niet alleen en daarom vragen wij jullie om samen met ons na te denken en aan te geven waar behoefte aan is. Heb je ideeën en/of vragen? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Gezondheidscentrum RijswijkBuitenSinds enkele maanden is er in het gebouw van de brede school De Buit een huisart-senpraktijk gevestigd. Naast huisartsenzorg wordt er in het gezondheidscentrum ook verloskundige zorg geboden door de ver-loskundigen van Avea en is er een nauwe samenwerking met apotheek De Hoed uit Delft. Zo is er dagelijks een uitgiftepunt voor medicijnen geopend tussen 14.30 - 17.00 uur en een bezorgservice beschikbaar. Er is een diëtiste van Vie met een spreekuur en sinds kort is er ook fysiotherapie op de loca-tie beschikbaar welke wordt verzorgd door Fysiotherapie RijswijkBuiten. Daarnaast is het driemaal per week mogelijk om bloed te laten prikken door de medewerkers van het Reinier MDC laboratorium. Met alle zorg die er wordt aangeboden is het Gezondheidscentrum in RijswijkBuiten al een heel eind op weg om met de wijk mee te ontwikkelen en waar nodig bij te sturen. De visie van het gezondheidscentrum is door middel van samenwerking met verschillen-de disciplines eerstelijns gezondheidszorg laagdrempelig in de wijk aan te bieden in het gezondheidscentrum. Wilt u meer weten over de huisartsenprak-tijk of wilt u zich aanmelden als patiënt. Kijk dan op de website www.huisartsenpraktijkrijswijkbuiten.nl. Uiteraard bent u ook welkom voor een vrij-

blijvend kennismakingsgesprek, u kunt daar-voor een afspraak maken op telefoon 070-209 2063, tussen 8-12 en 13-17 uur.We heten u van harte welkom in Gezond-heidscentrum RijswijkBuiten en wensen u toe ons zo min mogelijk nodig te hebben!

Griezelen in RijswijkBuitenOp vrijdagavond 30 oktober jl. veranderde onze nieuwbouwwijk in een heuse spook-stad. Het ene huis was nog mooier versierd dan het andere. Een aantal ouders uit de wijk hebben het initiatief genomen om deze avond groots aan te pakken. De opkomst was groot en er liepen veel verklede ouders en

kinderen mee in de optocht. Die leidde langs een aantal plekken waar snoep en zelfs als pompoen beschilderde mandarijntjes werden uitgedeeld. De optocht eindigde bij de speel-tuin op de Anjelier en werd afgesloten met vuurwerk! Het was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!

Deze nieuwsbrief wordt gesponsord door:

behangen - vliezen - witten - schilderen - stucen - sto� eren - monteren - styling - ontwerp - advies - confectie - inrichting - bekleding - enz.

> Gratis meten en advies > Vrijblijvende o� erte > Uitstekende service

www.innemeeinterieur.nlKijk op Facebook bewonersforum voor onze speciale projectkortingen

WANDEN (bouw)behang, fotobehang, wandtextiel, glasweefsel, glasvlies en div. muurverven

VLOEREN Tapijt & tapijttegels, Vinyl, PVC, parket en laminaat, marmoleum, karpetten

RAMENgordijnen, vitrages, in-betweens, vouwgordijnen, paneelgordijnen, dakraamproducten

ZONWERING(duo-)rolgordijnen, horizontale & verticale jaloezieën, plissé- & duetteshades, shutters

als niet alléén de prijs teltVisseringlaan 24A - 2288 ER Rijswijk - T 070-891.91.90