Nieuwsbrief Manteling december 2015

8
Mantelzorgers Nieuwsbrief Een uitgave van de PR werkgroep jaargang 15, nummer 3 december 2015 Mantelzorgwaardering 2016 Inwoners van Walcheren die mantelzorg krijgen, kunnen net als vorig jaar hun mantelzorger waarderen met 75 euro. De hulpvrager kan deze mantelzorg- waardering van 1 februari tot en met 30 april 2016 aanvragen bij Manteling via de website www.mantelingwalcheren.nl of via 0118-553530. Wanneer komt iemand in aanmerking? De hulpvrager kan de waardering voor zijn of haar mantelzorger(s) aanvragen wanneer zij langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg geven. Mantelzorgers zijn mensen uit het netwerk van de hulpvrager zoals familie, buren of vrienden. Bijvoorbeeld ouders die zorgen voor een chronisch ziek of gehandicapt kind, iemand die voor een dementerende partner zorgt ook al woont die in een verpleeghuis of iemand die voor zijn buurman zorgt met psychische problemen. Je hoeft geen professionele zorg in huis te hebben om aanspraak te maken op de mantelzorg- waardering. Professionele zorgverleners of vrijwilligers komen niet in aanmerking voor de waardering. De hulpvrager moet op 30 april 2016 ouder zijn dan 4 jaar. Als de hulpvrager niet in staat is zichzelf aan te melden, dan mag de mantelzorger dit voor hem of haar doen. Hoe gaat het verder? Wanneer een hulpvrager op Walcheren de mantelzorgwaardering tussen 1 februari en 30 april 2016 bij Manteling heeft aangevraagd, krijgt hij of zij voor 1 juni 2016 bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt. Het bedrag wordt in de maand juni op zijn of haar bankrekening gestort. De hulpvrager kan het vervolgens naar eigen inzicht verdelen over één of meerdere van zijn of haar mantelzorgers. Waarom mantelzorgwaardering? De Walcherse gemeenten zijn vanaf 2015 verantwoordelijk voor de mantelzorg- waardering, die in de plaats komt van het mantelzorgcompliment. Vragen? Meer informatie over de mantelzorg- waardering vindt u vanaf 1 februari 2016 op www.mantelingwalcheren.nl. Heeft u vragen over mantelzorg? Dan kunt ook bij Manteling terecht. Voor vragen over welzijn, zorg en opgroeien kunt u bellen naar Porthos: 088-7514000 of kijk op www.porthos.nl. Workshop voor chocolade liefhebbers Chocoholics: dit is je kans! Op 22 maart nodigt Stichting Chocolate Lovers mantelzorgers uit voor een workshop bonbons maken. Gedurende de workshop maak je onder begeleiding de heerlijkste bonbons, die je vervolgens mee naar huis kunt nemen. Stichting Chocolate Lovers is een initiatief van tien vrienden die allemaal mindere tijden door hebben gemaakt. Ze zijn daarom samen met vrijwilligers een bonbonwinkeltje gestart en met de opbrengsten ervan bieden ze mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken een leuke ‘chocolade-ervaring‘ aan. Interesse in de workshop? Meld je dan snel aan, want er kunnen maximaal 35 deelnemers meedoen. Datum: 22 maart Tijd: 19.30 uur Plaats: Langeviele 65, Middelburg Aanmelden via 0118-553530 of [email protected]. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

description

 

Transcript of Nieuwsbrief Manteling december 2015

Page 1: Nieuwsbrief Manteling december 2015

Mantelzorgers Nieuwsbrief

Een uitgave van de PR werkgroep

jaargang 15, nummer 3

december 2015

Mantelzorgwaardering 2016 Inwoners van Walcheren die mantelzorg krijgen, kunnen net als vorig jaar hun mantelzorger waarderen met 75 euro. De hulpvrager kan deze mantelzorg-waardering van 1 februari tot en met 30 april 2016 aanvragen bij Manteling via de website www.mantelingwalcheren.nl of via 0118-553530.

Wanneer komt iemand in aanmerking? De hulpvrager kan de waardering voor zijn of haar mantelzorger(s) aanvragen wanneer zij langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week mantelzorg geven. Mantelzorgers zijn mensen uit het netwerk van de hulpvrager zoals familie, buren of vrienden. Bijvoorbeeld ouders die zorgen voor een chronisch ziek of gehandicapt kind, iemand die voor een dementerende partner zorgt ook al woont die in een verpleeghuis of iemand

die voor zijn buurman zorgt met psychische problemen. Je hoeft geen professionele zorg in huis te hebben om aanspraak te maken op de mantelzorg-waardering. Professionele zorgverleners of vrijwilligers komen niet in aanmerking voor de waardering. De hulpvrager moet op 30 april 2016 ouder zijn dan 4 jaar. Als de hulpvrager niet in staat is zichzelf aan te melden, dan mag de mantelzorger dit voor hem of haar doen. Hoe gaat het verder? Wanneer een hulpvrager op Walcheren de mantelzorgwaardering tussen 1 februari en 30 april 2016 bij Manteling heeft aangevraagd, krijgt hij of zij voor 1 juni 2016 bericht of de aanvraag gehonoreerd wordt. Het bedrag wordt in de maand juni op zijn of haar

bankrekening gestort. De hulpvrager kan het vervolgens naar eigen inzicht verdelen over één of meerdere van zijn of haar mantelzorgers. Waarom mantelzorgwaardering? De Walcherse gemeenten zijn vanaf 2015 verantwoordelijk voor de mantelzorg-waardering, die in de plaats komt van het mantelzorgcompliment. Vragen? Meer informatie over de mantelzorg-waardering vindt u vanaf 1 februari 2016 op www.mantelingwalcheren.nl. Heeft u vragen over mantelzorg? Dan kunt ook bij Manteling terecht.

Voor vragen over welzijn, zorg en opgroeien kunt u bellen naar Porthos: 088-7514000 of kijk op www.porthos.nl.

Workshop voor chocolade liefhebbers

Chocoholics: dit is je kans! Op 22 maart nodigt Stichting Chocolate Lovers mantelzorgers uit voor een workshop bonbons maken. Gedurende de workshop maak je onder begeleiding de heerlijkste bonbons, die je vervolgens mee naar huis kunt nemen.

Stichting Chocolate Lovers is een initiatief van tien vrienden die allemaal mindere tijden door hebben gemaakt. Ze zijn daarom samen met vrijwilligers een bonbonwinkeltje gestart en met de opbrengsten ervan bieden ze mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken een leuke ‘chocolade-ervaring‘ aan.

Interesse in de workshop? Meld je dan snel aan, want er kunnen maximaal 35 deelnemers meedoen.

Datum: 22 maart Tijd: 19.30 uur Plaats: Langeviele 65, Middelburg

Aanmelden via 0118-553530 of [email protected]. Aan de workshop zijn geen kosten verbonden.

Page 2: Nieuwsbrief Manteling december 2015

● mantelzorgers ● mantelzorgers ● mantel

Datum Activiteit Locatie Tijd Extra informatie

20 & 27 januari en 17 & 24 februari

Cursus ‘De Zorg de Baas’ St. Sebastiaanstraat 12 Porthos Middelburg

13.30 - 15.30 uur

Kosten gehele cursus: €15, inclusief koffie, thee en cursusmateriaal.

1, 8, 22 & 29 februari

Cursus ‘Omgaan met iemand met dementie’

St. Sebastiaanstraat 12 Porthos Middelburg

19.30- 21.30 uur

M.m.v. casemanager Ketenzorg.

Kosten gehele cursus: €15, inclusief koffie, thee en cursusmateriaal.

9 maart Tilvaardigheid training C. Perestraat 8, Oost Souburg

13.30-15.30 uur M.m.v. ergocoach Zorgstroom. Aanmelden verplicht, deelname gratis.

22 maart Workshop ‘Bonbons maken’

Langeviele 65, Middelburg

19.30-21.30 uur Aanmelden verplicht, deelname gratis.

2, 16 & 30 maart en 13 april

Cursus ‘Psychische problemen in de familie’

St. Sebastiaanstraat 12 Porthos Middelburg

19.30-21.30 uur Kosten gehele cursus: €15, inclusief kof-fie, thee en cursusmateriaal.

13 april Training ‘Ziekenverzorging aan bed’

C. Perestraat 8, Oost Souburg

13.30-15.30 uur M.m.v. ergocoach Zorgstroom. Aanmelden verplicht, deelname gratis.

1 februari t/m 30 april

Aanvragen mantelzorgwaardering

Via www.mantelingwalcheren.nl of 0118 - 553530

Voor alle activiteiten: aanmelden bij Manteling via 0118 553530 of [email protected].

Activiteitenkalender Mantelzorgers 2016

Gratis saunabezoek voor mantelzorgers

Heb je het altijd druk met je mantelzorgtaken en verlang je ernaar om eens zorgeloos te relaxen? Dan hebben wij een verrassing voor jou!

Campingpark ‘Ons Buiten’ in Oostkapelle zet alle Walcherse mantelzorgers in het zonnetje en biedt hen een gratis saunabezoek voor twee personen aan. Je kunt tijdens je bezoek gebruik maken van de Finse sauna, de infraroodcabine, het stoombad, de whirlpool en het koude dompelbad. Daarna is het heerlijk relaxen in de relaxruimte of de unieke zoutgrot.

Wil jij weer nieuwe energie opdoen? Meld je dan tot en met 1 maart aan bij Manteling: 0118-553530 . Half maart krijg je de gratis waardebonnen toegestuurd. De bonnen zijn van 18 maart tot en met oktober 2016 te gebruiken.

Page 3: Nieuwsbrief Manteling december 2015

zorgers ● mantelzorgers ● mantelzorgers ●

Terugblik

Dag van de Mantelzorg

“Gezellig, fijn om je mening te kunnen geven, een uitje waar ik naar uit heb gekeken, nieuwe contacten gemaakt en véél te kort!” Zomaar wat reacties van deelnemers van de Dag van de Mantelzorg. De middag werd met een 8,6 gemiddeld gewaardeerd en als zeer zinvol en plezierig ervaren.

Vragen over fiscus, belasting en financiële zaken?

Op 9 november werd voor brugklassen van de CSW in Middelburg het Theaterstuk ‘Jonge Helden’ gespeeld. Manteling was er bij om vragen van leerlingen en docenten te beantwoorden.

Het theaterstuk gaat over Bente, die voor haar vader met ALS zorgt. Bente schaamt zich ervoor om het aan iemand te vertellen en werkt zich daardoor behoorlijk in de nesten.

Nadat het stuk één keer was gespeeld, werd het nog een keer gespeeld en mochten de leerlingen zelf ‘regisseur’ zijn en ingrijpen als ze vonden dat

Bente, haar vriend of de leraar anders zouden moeten handelen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Docente Hilde Zijderveld licht toe: “In elke klas zitten wel een paar kinderen die in een soortgelijke situatie zitten. Als de mentor en medeleerlingen het weten, kunnen ze ook begrip tonen en kan er gezocht worden naar oplossingen, bijvoorbeeld wanneer het huiswerk in gedrang komt. Voor de jonge mantelzorgers is het belangrijk te weten dat je altijd verschillende keuzes en hulp in de buurt hebt.”

Theaterstuk over jonge mantelzorgers

Baker Tilly Berk behoort tot de grotere accountants

- en belastingadvieskantoren van Nederland.

Kom naar het spreekuur voor mantelzorgers van Baker Tilly Berk!

Op 3 februari houdt Armando Hermes van Baker Tilly Berk een spreekuur voor mantelzorgers. Tijdens dit spreekuur kun je antwoord krijgen op vragen op het gebied van administratie, belasting en financiën.

Vragen kunnen tot 25 januari naar Manteling worden gestuurd via [email protected] of bel naar 0118-553530.

De belangrijkste thema’s komen tijdens het spreekuur aan bod.

Datum: 3 februari 2016 Locatie: Porthos Middelburg, Sint Sebastiaanstraat 12 Tijd: 13.30-15.30 uur

Aanmelden: via 0118 553530 of [email protected]

Page 4: Nieuwsbrief Manteling december 2015

● algemeen ● algemeen ● algemeen ●

Column Han Polman, commissaris van de Koning

Biografie: geboren 16-1-1963, sinds 1 maart 2013 commissaris van de Koning in Zeeland, ambassadeur van Manteling

Het hele jaar aandacht voor elkaar

Voor mensen die ziek zijn en

mantelzorgers die een zieke medemens

verzorgen is dit niet altijd even

vanzelfsprekend.

Soms kun je met de kerstdagen niet thuis

zijn, bijvoorbeeld als je in het Hospice of

het Zorghotel verblijft. Daar probeert de

professionele zorg samen met de

vrijwilligers van Manteling de bewoners

toch ‘warme’ feestdagen te geven.

Juist in deze tijd van het jaar kunnen

eenzame mensen of zij die ondersteuning

nodig hebben, rekenen op onze aandacht.

Maar het hele jaar door zijn er mensen die

aandacht of hulp goed kunnen gebruiken.

Doordat familie of vrienden er niet meer

zijn of afhaken, omdat ze bijvoorbeeld in

een langdurige mantelzorgsituatie zitten.

Het zou een geweldig (kerst)cadeau zijn en

een goed voornemen voor 2016 als

mensen niet alleen omzagen naar anderen

met Kerst, maar het hele jaar door

kwetsbare mensen aandacht willen geven,

bijvoorbeeld als vrijwilliger bij Manteling.

Het mes snijdt dan aan twee kanten. Je

geeft zelf hiermee ook een cadeau: een

persoonlijke uitdaging en dankbaarheid

van medemensen.

Mijn wens: zoveel vrijwilligers in 2016 dat

we het verlangen naar aandacht en

bezoek van alle hulpvragers kunnen

invullen!

Manteling werkt binnen Porthos met veel organisaties samen. In deze rubriek laten we je kennismaken met een aantal samenwerkingspartners. Onder het motto: ‘Gluren bij de Buren’ heb ik een gesprek met Ronneke van Vluchtelingen Werk, sinds 1 oktober onze buren binnen Porthos.

Omdat het een komen en gaan is van bezoekers en de telefoon voortdurend rinkelt, zoeken we een rustig plekje in het gebouw. Ronneke, één van de coördinatoren, steekt van wal.

“Stichting VluchtelingenWerk locatie Walcheren begeleidt vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen en die gaan wonen in één van de drie gemeenten op Walcheren. Ze komen uit asielzoekerscentra vanuit heel Nederland. Elke gemeente is verplicht jaarlijks een aantal vluchtelingen op te nemen, gerelateerd aan het aantal inwoners. In 2015 is dat voor Walcheren bijna 200 mensen, dat is inclusief kinderen. We begeleiden hen een jaar lang, vanaf het moment dat ze het huurcontract hebben getekend. Dit doen we met behulp van een grote groep vrijwilligers.

Mijn collega Jeannette en ik zijn betaalde krachten, we werven vrijwilligers, die we vervolgens begeleiden, opleiden en ondersteunen. Als we weten wie er hier een woning gaat krijgen, kijken we welke vrijwilliger het beste de begeleiding op zich kan nemen. We hebben een team van 3 stagiaires Social Work, 1 stagiaire administratie en 40 vrijwilligers afkomstig uit verschillende landen. Naast vrijwilligers uit Nederland hebben we vrijwilligers met een Turkse, Marokkaanse, Iraakse, Koerdische en Eritrese achtergrond. We vragen 4 tot 8 uur per week beschikbaarheid. Een aantal vrijwilligers werkt hier al meer dan 20 jaar. Sommige vrijwilligers kunnen ook tolken. De meeste vrijwilligers zijn thuisbegeleiders die bij de mensen op bezoek gaan. Daarnaast hebben we kantoorbegeleiders, aan wie je allerlei vragen kunt stellen. Onze juridische begeleiders houden zich bezig met bijvoorbeeld verlenging van vergunningen en gezinshereniging. Door de actuele gebeurtenissen krijgen we veel positieve belangstelling. Veel scholen vragen om informatie of mensen informeren of ze iets kunnen doen. Het is een uitdaging om elke cliënt

zo te matchen en te begeleiden dat ze na een jaar op eigen benen kunnen staan. Elke keer als dat lukt, geeft het me een goed gevoel. Aan de lezers van deze nieuwsbrief zou ik mee willen geven: neem contact op met een vluchteling als die in je buurt komt wonen. Spreek ze aan op straat, want soms hebben vluchtelingen moeite om zelf contact te leggen door de taalbarrière. Op die manier help je ze integreren en het verrijkt beslist je eigen wereld.”

Voor meer informatie zie www.vluchtelingenwerkzeeland.nl

Gluren bij de Buren

De dagen rond Kerst maken bij iedereen

van ons de nodige gevoelens los. Je blikt

terug op het afgelopen jaar en normaal

gesproken kijk je met optimisme uit naar

de komende periode.

Page 5: Nieuwsbrief Manteling december 2015

Mantelzorgers Vrijwilligers

Nieuwsbrief

Een uitgave van de PR werkgroep

jaargang 15, nummer 3

december 2015

Tijdens de themabijeenkomst voor vrijwilligers op 17

november in Porthos Middelburg vertelde een panel van

ervaringsdeskundigen, mensen die zelf leven met een

chronische ziekte of beperking, hoe zij met hun beperking

omgaan. Het was een boeiende, levendige avond.

In mei 2016 komt er een vervolg en kun je zelf ervaren

hoe het is om rolstoelafhankelijk of slechtziend te zijn.

Bedankt! Hartelijk dank voor alle vriendelijkheid en lovende woorden die ik rondom mijn afscheid, als directeur van Manteling, mocht ontvangen: dank voor jullie mailtjes, brieven, kaarten, bloemen en presentjes en voor jullie aanwezigheid op mijn afscheidsreceptie op 2 oktober. Ik heb ervan genoten en geniet er nog van na. Vanzelfsprekend blijf ik Manteling volgen. Ik wens vrijwilligers, team en bestuur van Manteling en de samenwerkingspartners alle goeds toe! Janet van Roosendaal oud-directeur Manteling

Op een zonnige dinsdagmiddag stap ik bij mevrouw binnen. “Kom eens kijken”, zegt ze vrolijk, “ik heb de voortuin eens onder handen genomen. Wat zeg je er van?” De rozen staan volop in bloei, er was geen onkruid meer te bespeuren. “Wat knap van u. Ja”, gaf ze vol trots toe, “het is mijn hobby. Morgen de achtertuin.” We drinken koffie in de tuin die ze, ondanks haar wankel evenwicht, keurig op een blaadje brengt. “Niet helpen, doe ik zelf,” zegt ze resoluut. Ik geef haar een knipoog. “Hoe gaat het?”, vraag ik na een korte stilte. “Ik ga toch wel meer vergeten.” De naaimachine en haar lange broek

die ze korter wil maken, ligt nog net zo op tafel als de vorige keer toen ik er was. Ze vertelt onder het koffie drinken over haar man die binnenvaartschipper was, de kinderen zaten op een schippersinternaat. Dan vertelt ze over haar kleinkinderen, ze heeft er vier, onder andere een tweeling die goed kan leren. Zelf vertel ik over mijn kleinkinderen en laat haar foto’s zien. Ze vertelt over haar vader, 93 is hij geworden en tot het laatst van zijn leven helder van geest. Zelf is ze bang dat de dementie erger gaat worden. Een traan glijdt langs haar wang. Ik probeer haar te troosten, ze pakt mijn hand en weer is het even stil.

We praten over haar pentekeningen en schilderijen. “Toen mijn man er nog was tekende en schilderde ik veel, hij zorgde voor het eten en deed boodschappen.” Ze kijkt naar de foto die op de televisie staat. “Hij is erg ziek geweest, ik heb tot het laatst, met de verpleging en de kinderen, voor hem gezorgd.” We drinken nog een kopje koffie met stroopwafel en genieten van het mooie weer. Pakken onze agenda’s voor een volgende afspraak. Ik pak mijn tas en neem afscheid. Voor het raam zwaait ze gedag tot ze me niet meer kan zien.

Vrijwilliger Ella vertelt

Leven met een beperking: hoe doe je dat?

Page 6: Nieuwsbrief Manteling december 2015

● vrijwilligers ● vrijwilligers ● vrijwilligers ●

maand datum tijd locatie doelgroep ruimte

januari 14

26

10.00 - 12.00 uur

9.30 - 11.30 uur

Porthos

Porthos

Netwerkcoaching

Hospice

Aramis

Athos

februari 2

9

11

16

16 & 17

9.30 - 11.30 uur

9.30 - 11.30 uur

9.30 - 11.30 uur

13.30 - 15.30 uur

9.00 - 16.30 uur

Porthos

Porthos

Porthos

Porthos

‘s Heer Hendrikskinderen

Zorg aan Zee

VPTZ

Dementie

Chronisch zieken & Gehandicapten

Introductietraining vrijwilligers

Athos

Athos

Athos

Athos

Heer Hendrikhuis

maart 3

19

13.30 - 15.30 uur

13.30 - 15.00 uur

Porthos

Porthos

Eenzaamheid

Intervisie HZ-studenten

Athos

Athos

April 12

13

14

19

19 & 20

26

14.00 - 16.00 uur

13.30 - 15.30 uur

10.00 - 12.00 uur

13.30 - 15.30 uur

9.00 - 16.30 uur

10.00 - 12.00 uur

Porthos

Porthos

Porthos

Porthos

‘s Heer Hendrikskinderen

Porthos

Vriendendienst

VPTZ

Netwerkcoaching

Hospice

Introductietraining vrijwilligers

Training Telefonisten

Athos

Aramis

Aramis

Athos

Heer Hendrikhuis

Athos

Bijeenkomsten & trainingen vrijwilligers

Alle bijeenkomsten zijn in Porthos, Sint Sebastiaanstraat 12, Middelburg, tenzij anders vermeld.

Houd ook de website in de gaten voor aanvullingen en wijzigingen: www.mantelingwalcheren.nl

Studenten over de introductietraining

van Manteling…

“De casussen en hoe je

in bepaalde situaties

moet reageren, vond

ik erg leerzaam!”

“Het was een

leerzame, gezellige,

interessante

cursus!”

“De training

was top!”

“Het meest nuttig

vond ik het oefenen

met gesprekken

voeren.”

““Het verhaal van

de gastspreker was

voor mij een eye

“Ik zou niks

veranderen aan de

training.”

Page 7: Nieuwsbrief Manteling december 2015

● vrijwilligers ● vrijwilligers ● vrijwilligers ●

Trugkieke In 2015…

… vierden we samen met vrijwilligers en samenwerkingspartners ons 20-jarig bestaan in de Kloveniersdoelen…

… voerde Manteling voor het eerst succesvol de mantelzorgwaardering voor de drie Walcherse gemeenten uit…

… namen we afscheid van onze oud-directeur Janet van Roosendaal en verwelkomden we onze nieuwe directeur Mira Weber…

… telde Manteling 390 vrijwilligers…

… deden 1673 hulpvragers en 2734 mantelzorgers een beroep op Manteling …

... waren er 37 studenten van de opleidingen Social Work en Verpleegkunde aan de Hogeschool Zeeland als vrijwilliger actief …

… zijn studenten van de opleiding Pedagogiek aan de slag gegaan met het maken van gastlessen over mantelzorg voor basisscholen en met onderzoek naar het bereiken van jonge mantelzorgers op basisscholen. Benieuwd wat 2016 ons gaat brengen? Blijf ons volgen via onze website, nieuwsbrief, facebook en twitter!

Gezocht: vrijwillig coördinator

Eenzaamheid

Ben je zelfstandig, kun je goed luisteren, heb je goede communicatieve vaardigheden en weet je op een respectvolle manier door te vragen? Vind je het leuk om verschillende mensen te ontmoeten? Dan is dit vrijwilligerswerk iets voor jou!

De vrijwillig coördinator gaat op huisbezoek bij eenzame mensen die hulp aan Manteling gevraagd hebben. Je probeert de hulpvrager zo goed mogelijk te leren kennen zodat je samen met de beroepscoördinator een goede match kunt maken tussen de hulpvrager en een beschikbare vrijwilliger. Je begeleidt de kennismaking en houdt geregeld vinger aan de pols bij zowel de vrijwilliger als de hulpvrager.

Kortom: een uitdagende en boeiende job waarbij je je tijd flexibel kunt indelen. Ook kun je op een goede begeleiding rekenen. Interesse? Neem dan contact met ons op!

20 jaar, 20 bonnen, 20% korting

Verwenactie voor mantelzorgers en hulpvragers van Manteling

Omdat Manteling dit jaar 20 jaar bestaat, ontvangen alle hulpvragers en mantelzorgers een cadeautje van Manteling: korting op allerlei producten en activiteiten op Walcheren!

Een middagje naar het museum, een heerlijke lunch of massage, een zak oliebollen of vers fruit … Zo maar een greep uit het kortingsaanbod. Veel plezier ermee!

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door: Het Polderhuis, Chocolate Lovers, Hof van Thee en Leut, De Drukkery, Bakkerij Koppejan, Kloveniersdoelen, Cynt, Zeeuws Museum, Ecolight, In den Oliebol, Grand Café Willem, Korenmolen d’Arke, De Fruitshop, Yolan, Zorgboederij Pitteperk, Muzeeum Vlissingen en André’s Bloemenkiosk.

Page 8: Nieuwsbrief Manteling december 2015

● algemeen ● algemeen ● algemeen ●

Colofon

Manteling

Sint Sebastiaanstraat 12

4331 PL Middelburg

T 0118-553530

[email protected]

www.mantelingwalcheren.nl

Redactie

Conny Prins, Annelies Eefting

en Daniëlle Monté

Ontwerp en opmaak

Annelies Eefting

Oplage: 3.450

Inleveren kopij volgende num-

mer uiterlijk 1 april 2016

De redactie behoudt zich het

recht voor kopij in te korten of

te redigeren.

Wilt u deze nieuwsbrief niet

meer ontvangen of juist graag

op onze verzendlijst geplaatst

worden? Geef dit dan aan ons

door.

Manteling werkt onder meer

samen met professionele

zorgorganisaties, diverse vrij-

willigersorganisaties en Stich-

tingen Welzijn.

Goede wensen ... Het team van Manteling dankt iedereen voor de fijne samenwerking in 2015. Wij wensen jullie allemaal gezellige feestdagen en een goed en gezond 2016! Ook in het nieuwe jaar staan wij weer graag voor jullie klaar! Adriënne, Annelies, Conny, Danielle, Esther, Julia, Marleen, Melissa, Mira, Nicolette en Tanja.

Tussen Kerst en Oud & Nieuw gesloten

Van 25 december 2015 tot en met 1 januari 2016 is het kantoor van Manteling gesloten. Aanvragen voor een vrijwilliger palliatief terminale zorg kun je doen via 06-53677304.

Nieuwsbrief 2.0 In 2016 werken we toe naar het versturen van onze nieuwsbrief per e-mail. De papieren versie verdwijnt vanwege milieuoverwegingen en kostenbesparing. Is je e-mail adres gewijzigd? Dan ontvangen wij graag je nieuwe adres via [email protected], zodat je onze nieuwsbrief kan blijven ontvangen.

Meld u dan aan als vrijwilliger of word vriend van Manteling door ons financieel te ondersteunen. U kunt uw bijdrage overmaken aan stichting Vrienden van Manteling, rekeningnummer NL25 INGB 00028.82.701. Uw gift komt ten goede aan de vrijwilligers van Manteling en aan mantelzorgers die een beroep doen op Manteling. Ook als bedrijf of organisatie kunt u ons werk steunen door bijvoorbeeld een activiteit te sponsoren. Wij gaan graag met u rond de tafel zitten om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Uw steun helpt ons hulpvragers en mantelzorgers een handje te helpen. Wij horen graag van u!

Manteling heeft de SBBI status (Sociaal Belang Behartigende Instelling). Dit betekent dat giften belastingvrij zijn voor het schenkingsrecht.

Ee

n g

ran

dio

os

20

16!

Wilt u ons een handje helpen?