NCB-uitnodiging 3_4_5 okt 2008

2
‘Nieuw Culturele Burgers worden niet geboren, maar gecreëerd’ Gratis masterstudie Nieuw Cultureel Burgerschap in de Balie Op 3, 4 en 5 oktober organiseert Stichting InterArt samen met Kosmopolis Nederland een unieke serie werkconferenties over Nieuw Cultureel Burgerschap. Met theoretische, praktische en artistieke lezingen zal er inspiratie voor cultuurvernieuwers uit alle domeinen zijn. Samen gaan we op zoek naar balans tussen individuele vrijheid en groepsidentiteit. Omdat deze Masterstudie voor iedereen toegankelijk moet zijn is deelnemen (bij reservering) gratis. Bent u jong van geest en wilt u dat blijven? Dan bent u van harte welkom om te denken, te doen, te luisteren, te praten en te ontdekken. Het Nieuw Cultureel Burgerschap legt een theoretische en een praktische basis voor een nieuwe Nederlandse maatschappij met autonome, betrokken burgers die nieuwsgierig zijn naar hun wereld en hun wijk, die hun passie onderzoeken en ontwikkelen, die open en op tijd communiceren met iedereen, die zich kunnen aanpassen in een snel veranderende tijd en die hun eigen denkkaders kunnen overstijgen en nuanceren. Hoe ontstaan deze burgers? Hoe creëren we ze? Thema van de werkconferenties is Nieuw Culturele Burgers worden niet geboren, maar gecreëerd. Op vrijdag en zaterdag start het programma om 10:00 uur en duurt de hele dag. Op zondag organiseert InterArt de talkshow Creative Citizens voor Amsterdamse jongeren . Inspiratie zal worden gegeven door bekende en minder bekende ambassadeurs van het Nieuw Cultureel Burgerschap. Reserveren kan voor één of meerdere dagen via www.nieuwcultureelburgerschap.nl. Daar vindt u ook theoretische onderbouwing, praktische voorbeelden en het programma. Het Programma (o.v.b.) bestaat uit workshops, statements, optredens van onder anderen: Radi Suudi, Medy van der Laan, Ranti Tjan , Désanne van Brederode, Dick Rijken, Henk Oosterling, Jandino Asporaat en Freek de Jonge. Reserveer snel en trakteer uzelf en collega’s op een brein vol nieuwe positieve ideeën!

description

Het Programma (o.v.b.) bestaat uit workshops, statements, optredens van onder anderen: Radi Suudi, Medy van der Laan, Ranti Tjan , Désanne van Brederode, Dick Rijken, Henk Oosterling, Jandino Asporaat en Freek de Jonge. Reserveer snel en trakteer uzelf en collega’s op een brein vol nieuwe positieve ideeën! Gratis masterstudie Nieuw Cultureel Burgerschap in de Balie

Transcript of NCB-uitnodiging 3_4_5 okt 2008

Page 1: NCB-uitnodiging 3_4_5 okt 2008

‘Nieuw Culturele Burgers worden niet geboren, maar gecreëerd’

Gratis masterstudie Nieuw Cultureel Burgerschap in de Balie

Op 3, 4 en 5 oktober organiseert Stichting InterArt samen met Kosmopolis Nederland een unieke serie werkconferenties over Nieuw Cultureel Burgerschap. Met theoretische, praktische en artistieke lezingen zal er inspiratie voor cultuurvernieuwers uit alle domeinen zijn. Samen gaan we op zoek naar balans tussen individuele vrijheid en groepsidentiteit. Omdat deze Masterstudie voor iedereen toegankelijk moet zijn is deelnemen (bij reservering) gratis. Bent u jong van geest en wilt u dat blijven? Dan bent u van harte welkom om te denken, te doen, te luisteren, te praten en te ontdekken.

Het Nieuw Cultureel Burgerschap legt een theoretische en een praktische basis voor een nieuwe Nederlandse maatschappij met autonome, betrokken burgers die nieuwsgierig zijn naar hun wereld en hun wijk, die hun passie onderzoeken en ontwikkelen, die open en op tijd communiceren met iedereen, die zich kunnen aanpassen in een snel veranderende tijd en die hun eigen denkkaders kunnen overstijgen en nuanceren. Hoe ontstaan deze burgers? Hoe creëren we ze?

Thema van de werkconferenties is Nieuw Culturele Burgers worden niet geboren, maar gecreëerd. Op vrijdag en zaterdag start het programma om 10:00 uur en duurt de hele dag. Op zondag organiseert InterArt de talkshow Creative Citizens voor Amsterdamse jongeren . Inspiratie zal worden gegeven door bekende en minder bekende ambassadeurs van het Nieuw Cultureel Burgerschap. Reserveren kan voor één of meerdere dagen via www.nieuwcultureelburgerschap.nl. Daar vindt u ook theoretische onderbouwing, praktische voorbeelden en het programma.

Het Programma (o.v.b.) bestaat uit workshops, statements, optredens van onder anderen: Radi Suudi, Medy van der Laan, Ranti Tjan , Désanne van Brederode, Dick Rijken, Henk Oosterling, Jandino Asporaat en Freek de Jonge. Reserveer snel en trakteer uzelf en collega’s op een brein vol nieuwe positieve ideeën!

Page 2: NCB-uitnodiging 3_4_5 okt 2008

Meer info via Pieter Perry van Stichting InterArt, 026-3518875, [email protected], www.stichtinginterart.nl, www.nieuwcultureelburgerschap.nl