Uitnodiging Ontbijtlezing

4
Ontbijtlezing Stilstaan bij verandering donderdag 25 april 08.30 - 10.00 u Centrale Bibliotheek Dordrecht

description

Uitnodiging ontbijtlezing 'Stilstaan bij verandering'

Transcript of Uitnodiging Ontbijtlezing

Page 1: Uitnodiging Ontbijtlezing

OntbijtlezingStilstaan bij verandering

donderdag25 april

08.30 - 10.00 uCentrale Bibliotheek

Dordrecht

Page 2: Uitnodiging Ontbijtlezing

UitnodigingOntbijtlezingOver de onontkoombaarheid en de gevolgen van veran-deren in het algemeen en de bibliotheek in het bijzonder organiseert de Bibliotheek A tot Z een inspirerende ontbijt-lezing met wetenschapsjournalist Mark Mieras. Deze vindt plaats op donderdag 25 april, 08.30 - 10.00 uur in Centrale Bibliotheek Dordrecht, Groenmarkt 153.

Veranderen is van alle tijden en doen we allemaal. Zonder verandering geen vooruitgang. Goed om daar even bij stil te staan en over in gesprek te gaan. Dit doen we graag met u!

Begin de dag goed met voer voor lichaam én geest. Wij zorgen voor beide. Graag aanmelden via mail [email protected] of per telefoon 078 620 55 00. Ook introducees zijn welkom.

Met vriendelijke groet,

Ankie KesselerDirecteur - bestuurder de Bibliotheek A tot Z

Page 3: Uitnodiging Ontbijtlezing

Stilstaan bij veranderingNieuwsgierig rondneuzen in boeken, voorlezen, praten over een verhaal. Het is van alle tijden en toch ook heel actueel. De hersenen hebben geen harde schijf waarop je informatie kunt downloaden. Informatie moet verteren: door je nieuwsgierigheid te volgen, erover te vertellen, door kennis op jezelf te betrekken. Dit geeft richting aan verandering, in ieder individu en elke organisatie.

In zijn lezing neemt wetenschapsjournalist en schrijver Mark Mieras met ons een duik in de hersenen. Hoe leren we onszelf begrijpen? Hoe gaan we om met verandering? Hoe geven we onze wereld betekenis? En welke rol kan de bibliotheek hierin spelen? “Juist in deze tijd van internet, social media en digitale boeken mogen we die rol niet onderschatten”, betoogt Mieras.

Mark Mieras (1962) is wetenschaps-journalist (o.a. Volkskrant) maar vooral bekend als auteur van Ben ik dat? en Liefde. Mieras studeerde cum laude af als theoretisch natuurkundige.

de BibliotheekA tot Z isAanZet!

Page 4: Uitnodiging Ontbijtlezing

Volg de biebonline en blijf op

de hoogte van het laatste nieuwsen leuke acties!