Muziek Verslag Scratch 2015

2
Muziek ervaringsverslag Scratchdag Leiden Op vrijdag 13 februari gingen we met de leerlingen van het vak muziek naar de Scratchdag in Leiden. In de kerk aangekomen ging iedere leerling naar het vak van zijn eigen partij. Ik ging dus naar het vak van de alten. Toen iedereen er was begonnen we met wat stemoefeningen. Het orkest stemde de instrumenten en we zongen om in te komen het Hallelujah. We begonnen met oefenen van het stuk. Ik merkte dat ik een heleboel niet wist doordat ik thuis en in de les niet genoeg geoefend had. Dit vond ik eerst wel vervelend, maar gelukkig zat er een mevrouw naast mij die wel goed geoefend had en die het dus wel wist. De eerste pauze was snel voorbij. Dit kwam waarschijnlijk mede door de rij voor de WC’s. Na de pauze werden de instrumenten weer gestemd en gingen we weer verder met oefenen. Er kwam een andere dirigente voor een paar nummers. Het was een meisje dat ook op een opleiding zat waar ze leerde voor dirigente. In de lunchpauze ging ik met een aantal meiden op zoek naar een plek waar we konden eten. We vonden een V&D met een La Place erbij en kochten allemaal wat eten, wat erg lekker was. Na de lunchpauze gingen we weer verder oefenen. Ondertussen had ik hele leuke gesprekken met de mevrouw naast mij die alles wist. Ze vertelde dat ze te laat was om zich in te schrijven voor de andere dag waarop de Messiah gedaan werd, en dat dit dus haar eerste keer was bij de Messiah voor jongeren. ’s Avonds liepen we naar een Italiaans restaurant, Very Italian Pizza genaamd en aten daar hele lekkere pizza’s. Na afloop liepen we weer terug naar de kerk en wachtten tot het concert zou beginnen. Mijn vader was gekomen samen met mijn oma. Het concert zelf ging erg goed naar mijn mening. Ik vond het ook erg mooi om tussen de koorstukken door te luisteren naar de solo’s. Vooral de mannelijke sopraan vond ik bijzonder. Hij deed me erg denken aan een andere mannelijke sopraan die ik

description

verslag van de scratchdag 2015

Transcript of Muziek Verslag Scratch 2015

Page 1: Muziek Verslag Scratch 2015

Muziek ervaringsverslag Scratchdag Leiden

Op vrijdag 13 februari gingen we met de leerlingen van het vak muziek naar de Scratchdag in Leiden. In de kerk aangekomen ging iedere leerling naar het vak van zijn eigen partij. Ik ging dus naar het vak van de alten. Toen iedereen er was begonnen we met wat stemoefeningen. Het orkest stemde de instrumenten en we zongen om in te komen het Hallelujah. We begonnen met oefenen van het stuk. Ik merkte dat ik een heleboel niet wist doordat ik thuis en in de les niet genoeg geoefend had. Dit vond ik eerst wel vervelend, maar gelukkig zat er een mevrouw naast mij die wel goed geoefend had en die het dus wel wist.

De eerste pauze was snel voorbij. Dit kwam waarschijnlijk mede door de rij voor de WC’s. Na de pauze werden de instrumenten weer gestemd en gingen we weer verder met oefenen. Er kwam een andere dirigente voor een paar nummers. Het was een meisje dat ook op een opleiding zat waar ze leerde voor dirigente.

In de lunchpauze ging ik met een aantal meiden op zoek naar een plek waar we konden eten. We vonden een V&D met een La Place erbij en kochten allemaal wat eten, wat erg lekker was. Na de lunchpauze gingen we weer verder oefenen. Ondertussen had ik hele leuke gesprekken met de mevrouw naast mij die alles wist. Ze vertelde dat ze te laat was om zich in te schrijven voor de andere dag waarop de Messiah gedaan werd, en dat dit dus haar eerste keer was bij de Messiah voor jongeren.

’s Avonds liepen we naar een Italiaans restaurant, Very Italian Pizza genaamd en aten daar hele lekkere pizza’s. Na afloop liepen we weer terug naar de kerk en wachtten tot het concert zou beginnen. Mijn vader was gekomen samen met mijn oma. Het concert zelf ging erg goed naar mijn mening. Ik vond het ook erg mooi om tussen de koorstukken door te luisteren naar de solo’s. Vooral de mannelijke sopraan vond ik bijzonder. Hij deed me erg denken aan een andere mannelijke sopraan die ik zeer bewonder, namelijk Mitch Grassi.

Nadat het allemaal voorbij was heb ik afscheid genomen van de mevrouw die naast me zat, heb tegen Mayaan (de sopraan) gezegd dat ik hem geweldig goed vond en ben naar huis gegaan. De Messiah zat nog weken daarna in mijn hoofd tot ergernis van de mensen om mij heen.

Ik vond het een hele leuke dag met mooie ervaringen. Ik had nog nooit in een koor gezongen dat groter was dan 16 mensen en ik had ook nog nooit een klassiek stuk gezongen. Ik vond het heel leuk om te doen en ben van plan in de toekomst zeker nog een keer mee te doen aan een van de Scratchdagen.

Door: Ilse Gareman V5A