Moerkrant 5 december 2014

2
D e Moerkrant Nieuwsbrief over de werken aan de Moerkantsebaan en de dorpskern van Essen-Hoek DECEMBER 2014 - NR. 5 Nu er een eerste asfaltlaag ligt in de Moerkantsebaan, is de grootste overlast letterlijk van de baan. Toch kan de winter nog voor enige ergernis zorgen. Bij veel regen en vrieskou kan de baan naar Essen-Hoek moeilijk toegankelijk zijn. Het goede nieuws is dat buurtbewoners makkelijk op hun oprit kunnen en dat de handelaars terug vlotter bereikbaar zijn. Het is nu een plezier om veilig naar Hoek te kunnen fietsen. Hou rekening met gladde wegen Het centrum van Essen-Hoek en de omliggende straten blijven tot het voorjaar van 2015 een werfzone. De omleidingen blijven zoals ze zijn en de snelheid in de werfzone is beperkt tot 30 km/u. De weg heeft momenteel nog maar een eerste laag asfalt. Die laag ligt twee centimeter lager dan de rioolput- ten. Het water loopt dus moeilijk weg. Stel dat het na een regenbui sterk vriest, dan kan de weg heel glad worden. Een bijkomend probleem is dat er niet ge- strooid kan worden. Het zout vreet aan de vers gestorte betonranden en goten en zou veel werk teniet doen. De laatste loodjes De aannemer werkt na de kerstvakantie het plein met de pompput en de onder- grondse glascontainer af. Vervolgens worden de eerste bomen geplant. In maart krijgen de Moerkantsebaan en omliggende straten een bovenste laag asfalt. De signalisatie wordt als aller- laatste aangepakt en komt er normaal gezien in april. VU: Gaston Van Tichelt, namens het College van Burgemeester en Schepenen, Gemeentehuis Essen, Heuvelplein 23, 2910 Essen. hoek blijft werfzone De vernieuwde dorpskern van Essen-Hoek oogt op vele plaatsen al helemaal af. We kunnen ons voorstellen dat het glimmende asfalt uitnodigt tot ‘vlot rijverkeer’, maar dat is absoluut (nog) niet de bedoeling. Hoek blijft tot nader order een werfzone. Dit betekent dat de snelheidsbeperkingen in het dorp overal blijven gelden, en dit tot aan de formele oplevering van de werkzaamheden. ‘werf van de eeuw’ moerkantsebaan gaat laatste fase in

description

Nieuwsbrief over de werken aan de Moerkantsebaan en dorpscentrum Hoek

Transcript of Moerkrant 5 december 2014

Page 1: Moerkrant 5 december 2014

De MoerkrantNieuwsbrief over de werken aan de Moerkantsebaan en de dorpskern van Essen-Hoek

DECEMBER 2014 - NR. 5

Nu er een eerste asfaltlaag ligt in de Moerkantsebaan, is de grootste overlast letterlijk van de baan. Toch kan de winter nog voor enige ergernis zorgen. Bij veel regen en vrieskou kan de baan naar Essen-Hoek moeilijk toegankelijk zijn.

Het goede nieuws is dat buurtbewoners makkelijk op hun oprit kunnen en dat de handelaars terug vlotter bereikbaar zijn. Het is nu een plezier om veilig naar Hoek te kunnen fietsen.

Hou rekening met gladde wegenHet centrum van Essen-Hoek en de omliggende straten blijven tot het voorjaar van 2015 een werfzone. De omleidingen blijven zoals ze zijn en de

snelheid in de werfzone is beperkt tot 30 km/u. De weg heeft momenteel nog maar een eerste laag asfalt. Die laag ligt twee centimeter lager dan de rioolput-ten. Het water loopt dus moeilijk weg. Stel dat het na een regenbui sterk vriest, dan kan de weg heel glad worden. Een bijkomend probleem is dat er niet ge-strooid kan worden. Het zout vreet aan de vers gestorte betonranden en goten en zou veel werk teniet doen.

De laatste loodjesDe aannemer werkt na de kerstvakantie het plein met de pompput en de onder-grondse glascontainer af. Vervolgens worden de eerste bomen geplant. In maart krijgen de Moerkantsebaan en omliggende straten een bovenste laag asfalt. De signalisatie wordt als aller-laatste aangepakt en komt er normaal gezien in april.

VU

: Gas

ton

Van

Tich

elt,

nam

ens

het C

olle

ge v

an B

urge

mee

ster

en

Sche

pene

n, G

emee

nteh

uis

Esse

n, H

euve

lple

in 2

3, 2

910

Esse

n.

hoek blijft werfzone De vernieuwde dorpskern van Essen-Hoek oogt op vele plaatsen al helemaal af. We kunnen ons voorstellen dat het glimmende asfalt uitnodigt tot ‘vlot rijverkeer’, maar dat is absoluut (nog) niet de bedoeling. Hoek blijft tot nader order een werfzone. Dit betekent dat de snelheidsbeperkingen in het dorp overal blijven gelden, en dit tot aan de formele oplevering van de werkzaamheden.

‘werf van de eeuw’moerkantsebaan gaat laatste fase in

Page 2: Moerkrant 5 december 2014

Het gemeentebestuur van Essen wenst u prettige feestdagen toe!

huisvuiloPhaling: terug normale regeling in hoek Omdat de dorpskern van Hoek tijdens de werken moeilijk of helemaal niet bereikbaar was, werd een tijdelijke regeling getroffen voor de ophaling van huisvuil, PMD en GFT+. Vrachtwagens kunnen nu overal vlot door, en dus mag u uw zakken/container gewoon weer voor uw deur zetten. De ophaling verloopt terug normaal. Het inzamelpunt aan de Spillebeekweg werd intussen verwijderd.

afkoPPeling water: sluit je Perceel aanNaar aanleiding van de rioleringswerken in de Moerkantsebaan en de zijstraten in Hoek, kreeg je normaal gezien het bezoek van een afkoppelingsdeskundige van nutsbedrijf Infrax. Samen met jou bekeken ze hoe je perceel het best op de nieuwe gescheiden riolering kan worden aangesloten.

Nodige aanpassingenIntussen ontving je van Infrax een ad-vies op maat. Nu het einde van de wer-ken in zicht is, is het aangewezen ook het nodige op jouw perceel te onderne-men om te kunnen aansluiten op het gescheiden rioleringsstelsel. Op basis van het advies kan je zelf de nodige aan-passingen doen. Je kan ook een aanne-mer vragen dit in orde te brengen.

Hoed u voor milieuovertredingVanaf de voorlopige oplevering van de werken zal Infrax starten met de controles op de huisaansluitingen. Daarvoor zal men bij je langskomen om te controleren of de afvoer nu op een correcte manier verloopt. Indien dit niet het geval is, loop je het risico op een milieuovertreding.

Dat Essen-Hoek een geweldig dorp is, dat wisten we al. Sinds kort weten ze dat ook in het buitenland. Deze maand draaide VRT-presentator Chris Dusauchoit een (Engelstalige) rapportage in Hoek, meer bepaald voor de rubriek ‘Wablief ’ in het Canvasprogramma Fans of Flanders. In vlekkeloos Engels verklaart hij Vlaamse spreekwoorden als ‘het hoekje omgaan’ en ‘een hoek missen’.

Heb je de aflevering gemist? Geen erg. Surf gewoon naar www.fansofflanders.be en voer in de zoekbalk ‘Hoek’ in. Dan kom je er vanzelf op uit!

hoek gaat ‘internationaal’