MKB loopt onnodig achter de ziekte en verzuim feiten aan

of 2 /2
Visma HRM Kennisbank Het platform voor de nieuwe generatie HR-professionals dat inspireert en informeert. Vernieuwend, innovatief en actueel. Rob van Loenen Marketing Manager Oplossingen op het gebied van: Enterprise Resource Management Logistics Project Management Human Resource Management Planning Branches en toepassingen: Zorg Woningcorporaties Transport Handel en Industrie Visma Software | www.vismasoftware.nl | [email protected] | +31 33 4545111 01 Blog HRM Kennisbank MKB loopt onnodig achter de ziekte en verzuim feiten aan MKB-bedrijven hebben te weinig kennis over de regels en procedures bij ziekte en verzuim van medewerkers, zo blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van een payroll-organisatie is uitgevoerd onder 400 Nederlandse MKB-bedrijven. MKB’ers slecht op de hoogte van wetgeving ziekteverzuim MKB’ers blijken slecht op de hoogte te zijn van wetgeving bij langdurig ziekteverzuim. Het voeren van een goede personeelsadministratie, bijvoorbeeld middels een e-HRM dienst, helpt om dergelijke situaties te voorkomen door het presenteren van de actuele personeelsdossiers en regelgeving. Verkeerd naleven van personeelsregels kan resulteren in boetes Het niet of verkeerd naleven van personeelsregels kan volgens de onderzoekers resulteren in vervelende financiële gevolgen voor werkgevers en hun medewerkers. Zo kan de Arbodienst boetes opleggen voor dossierfouten en die boetes kunnen oplopen tot een jaar langer doorbetalen van het loon aan de zieke medewerker. Helaas is niet onderzocht waarom bedrijven zo slecht op de hoogte zijn van de regels en procedures. Mogelijk is de verklaring heel eenvoudig en speelt de hoogte van de personeelskosten een belangrijke rol.

Embed Size (px)

Transcript of MKB loopt onnodig achter de ziekte en verzuim feiten aan

Page 1: MKB loopt onnodig achter de ziekte en verzuim feiten aan

Visma HRM KennisbankHet platform voor de nieuwe generatie HR-professionals dat inspireert en informeert. Vernieuwend, innovatief en actueel.

Rob van LoenenMarketing Manager

Oplossingen op het gebied van: Enterprise Resource ManagementLogisticsProject ManagementHuman Resource ManagementPlanning

Branches en toepassingen:ZorgWoningcorporatiesTransportHandel en Industrie

Visma Software | www.vismasoftware.nl | [email protected] | +31 33 4545111 01

Blog HRM Kennisbank

MKB loopt onnodig achter de ziekte en verzuim feiten aan MKB-bedrijven hebben te weinig kennis over de regels en procedures bij ziekte en verzuim van medewerkers, zo blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van een payroll-organisatie is uitgevoerd onder 400 Nederlandse MKB-bedrijven.

MKB’ers slecht op de hoogte van wetgeving ziekteverzuimMKB’ers blijken slecht op de hoogte te zijn van wetgeving bij langdurig ziekteverzuim. Het voeren van een goede personeelsadministratie, bijvoorbeeld middels een e-HRM dienst, helpt om dergelijke situaties te voorkomen door het presenteren van de actuele personeelsdossiers en regelgeving.

Verkeerd naleven van personeelsregels kan resulteren in boetesHet niet of verkeerd naleven van personeelsregels kan volgens de onderzoekers resulteren in vervelende financiële gevolgen voor werkgevers en hun medewerkers. Zo kan de Arbodienst boetes opleggen voor dossierfouten en die boetes kunnen oplopen tot een jaar langer doorbetalen van het loon aan de zieke medewerker.

Helaas is niet onderzocht waarom bedrijven zo slecht op de hoogte zijn van de regels en procedures. Mogelijk is de verklaring heel eenvoudig en speelt de hoogte van de personeelskosten een belangrijke rol.

Page 2: MKB loopt onnodig achter de ziekte en verzuim feiten aan

Visma Software | www.vismasoftware.nl | [email protected] | +31 33 4545111 02

Volgens de onderzoekers laten veel bedrijven zich slecht informeren over nieuwe wetgeving en worden ze daardoor op korte termijn geconfronteerd met de onverwachte en ongewenste gevolgen hiervan.

E-HRM kan boetes voorkomenDe inzet van e-HRM zal zorgen voor een stuk administratieve ontzorging van organisaties en de personeelsadministratie. Laat u daarom informeren over de mogelijkheden en de voordelen van e-HRM. Eerder schreven wij al een whitepaper over dit onderwerp: ‘Hoe u met e-HRM verzuim-kosten aanpakt’. Download hem gratis hier.

Amersfoort, juli 2014

Wilt u meer blogs lezen over e-HRM?Bezoek onze website of kijk op onze Slideshare. Volg ons op: