Meulenhoff Brochure Najaarsaanbieding 2011

42
VOORWOORD voorwoord Beste lezer, Vijf redenen om de komende maanden een boek van Meulenhoff te lezen: 1) Laurent Binet en zijn ‘schitterende roman’ (Jeroen Brouwers) HhhH waren de afgelopen maanden niet uit de media weg te slaan, en steeds meer lezers ontdekken dit ‘meesterwerk’ (GPD bladen). Een aanrader voor wie het boek tot nu toe heeft gemist! 2) Dit najaar verschijnen bij ons drie heel verschillende Nederlandse debuten. Merijn de Boer met zijn overdonderende verhalenbundel Nestvlieders, Mischa van Vlier met zijn keiharde Rotterdamse roman Koude grond en Michiel Eijsbouts met zijn hilarische debuut Dat Zei Mijn Vrouw Vannacht Ook Al (DZMVVOA). Hou ze in de gaten. 3) Beroemde filosoof (en bestsellerauteur) Richard Precht geeft in zijn nieuwste boek Goed én slecht eigentijdse antwoorden op klassieke levens- vragen. In november bezoekt hij Nederland en geeft hij tijdens een seminar zijn baanbrekende visie op de ware aard van de moderne mens. 4) In oktober verschijnt de briljante, vuistdikke oorlogsroman Matterhorn van Karl Marlantes, die in Amerika al veel stof deed opwaaien. In novem- ber is hij te zien op Crossing Border: mis hem niet! 5) Als u deze folder bekijkt, zal het u meteen opvallen: vanaf dit najaar geeft Meulenhoff aanzienlijk minder boeken uit. Daarmee is onze selectie nog scherper, onze aandacht per boek nog groter. En het grootste voor- deel: waar u er in voorgaande jaren misschien niet aan toe kwam, kunt u vanaf nu daadwerkelijk ál onze titels lezen! Met vriendelijke groeten, Maaike le Noble Uitgever Meulenhoff Juni 2011 PS: Voor de laatste updates kunt u ons volgen op twitter (@meulenhoff) en facebook.

description

Meulenhoff Brochure Najaarsaanbieding 2011

Transcript of Meulenhoff Brochure Najaarsaanbieding 2011

voorwoord

voorwoordBeste lezer,

Vijf redenen om de komende maanden een boek van Meulenhoff te lezen:1) Laurent Binet en zijn ‘schitterende roman’ (Jeroen Brouwers) HhhH waren de afgelopen maanden niet uit de media weg te slaan, en steeds meer lezers ontdekken dit ‘meesterwerk’ (GPD bladen). Een aanrader voor wie het boek tot nu toe heeft gemist!2) Dit najaar verschijnen bij ons drie heel verschillende Nederlandse debuten. Merijn de Boer met zijn overdonderende verhalenbundel Nestvlieders, Mischa van Vlier met zijn keiharde Rotterdamse roman Koude grond en Michiel Eijsbouts met zijn hilarische debuut Dat Zei Mijn Vrouw Vannacht Ook Al (DZMVVOA). Hou ze in de gaten.3) Beroemde filosoof (en bestsellerauteur) Richard Precht geeft in zijn nieuwste boek Goed én slecht eigentijdse antwoorden op klassieke levens-vragen. In november bezoekt hij Nederland en geeft hij tijdens een seminar zijn baanbrekende visie op de ware aard van de moderne mens.4) In oktober verschijnt de briljante, vuistdikke oorlogsroman Matterhorn van Karl Marlantes, die in Amerika al veel stof deed opwaaien. In novem-ber is hij te zien op Crossing Border: mis hem niet!5) Als u deze folder bekijkt, zal het u meteen opvallen: vanaf dit najaar geeft Meulenhoff aanzienlijk minder boeken uit. Daarmee is onze selectie nog scherper, onze aandacht per boek nog groter. En het grootste voor-deel: waar u er in voorgaande jaren misschien niet aan toe kwam, kunt u vanaf nu daadwerkelijk ál onze titels lezen!

Met vriendelijke groeten,

Maaike le NobleUitgever MeulenhoffJuni 2011

PS: Voor de laatste updates kunt u ons volgen op twitter (@meulenhoff) en facebook.

5inhoud

inhoud

oktober

6 Karl Marlantes10 Roberto Bolaño14 Pola Oloixarac16 Robert Musil 17 Wisława Szymborska

november

18 Michiel Eijsbouts22 Bert Bukman 24 Richard Precht 28 Yannick Haenel Januari

30 Justin Torres34 Anne Wiazemsky36 Jan van der Vegt39 Jan Elburg 40 Jan Elburg en Koos Schuur

Ag

en

ce

Op

Al

e

karl marlantes

oktober

karl marlantes studeerde aan Yale

University en Oxford University, en

diende als marinier in de Vietnam­

oorlog. Hij ontving meerdere onder­

scheidingen waaronder twee keer de

purple Heart. Matterhorn, waaraan

hij dertig jaar werkte, is zijn eerste

roman. Op dit moment werkt hij aan

een non­fictiewerk over de morele

en sociale bezwaren tegen oorlog,

getiteld: What it is like to go to war.

7ROMAn

‘Ze waren in het oerwoud onder aan de heuvel, weg van het zwerfvuil, het grillige prikkeldraad, het afval en de modder. Een vogel riep. Ze hoorden zijn vleugelslag toen hij wegvloog van het pad. Het bladerdak bevond zich hoog boven hen, tien tot vijftien meter, het hield het zonlicht tegen en hulde de eenheid in schaduwen. Ze daalden af als duikers in een grijsgroene zee. De hond Pat was bijna onmiddellijk op zijn hoede, maar Mellas en Arran wisten dat ze gedurende de dag een van hun eigen voorposten zouden tegenkomen. Ze passeerden de post zwijgend. Voorpostdienst was een rustig baantje, alleen liep de bemanning ervan grote kans om te worden opgeofferd als ze het bataljon moesten waarschuwen voor een aanval. De eenheid liep verder over het pad. De voorpost verdween achter hen uit het zicht. Zo’n tien minuten later liet Arran zich op een knie zakken met zijn hand op Pats trillende rug en probeerde hij de boodschap van de hond te doorgronden. De eenheid hield stil, iedereen was op zijn hoede en spiedde de omgeving af. Toen verlieten ze het pad dat over de heuvelkam liep en begon de steile afdaling naar de vallei. Plotseling waren ze omringd door bamboe. De toppen bevonden zich ongeveer een meter boven hun hoofd en ze moesten voorzichtig hun weg zoeken door een zelfgemaakte tunnel in de dichte, groene massa.’

‘Een oorlogsroman in zijn meest pure vorm.’ de Volkskrant

‘Matterhorn is een groots werk, een herinnering aan een verschrikkelijke oorlog.’ USA Today

‘Een van de indringendste en aangrijpendste romans over de oorlog in Vietnam – of over welke oorlog dan ook.’ The New York Times

‘Een grandioos debuut en een opvallende prestatie.’ Publishers Weekly (starred review)

karl marlantesMatterhorn

karl marlantes

oktober

8 ROMAnkarl marlantes

oktober

Oorspr. titel Matterhorn

Vertaling Otto Biersma

Ontwerp Studio Marlies Visser

Gebonden ca. 544 blz.

Formaat 15 x 23 cm

Prijs ca. € 22,95

isbn 978 90 290 8729 2

nur 302

Verschijnt in oktober 2011

Ook verkrijgbaar

als e­boek

9ROMAn karl marlantes

Episch meesterwerk

17 weken lang op de New York Times-bestsellerlijst

Roman die niet alleen over de Vietnamoorlog gaat, maar over alle oorlogen; een getuigschrift van de verlossende kracht van literatuur

Dit wordt een klassieker, vergelijkbaar met meesterlijke films als Platoon, Full Metal Jacket en Apocalypse Now

oktober

Epische en onvergetelijke roman over de waanzin van oorlog

karl marlantesVietnam, 1969. Tweede Luitenant Waino Mellas is 21 jaar en net aan-gekomen in Matterhorn: het on-doordringbare fort diep in de Vietnamese jungle waarvandaan honderdtachtig Amerikaanse mariniers van Bravo Company in een bijna volledig isolement de oorlog voeren. Matterhorn, drie kilometer van Laos en twee kilometer van Noord-Vietnam, is de absolute uithoek van deze wanhopige Amerikaanse oorlog.Een paar dagen na de aankomst van Mellas krijgt Bravo Company het bevel Matterhorn te verlaten om in vijandig gebied op zoek te gaan naar een Noord-Vietnamese

legerunit van onbekende grootte. Buiten de veilige muren van het fort zal Mellas ziekte, honger, bloedzuigers, tijgers en een vrij -wel onzichtbare vijand moeten trotseren. Daarnaast blijkt Bravo Company een bataljon waarin tegenstrijdige ambities, valse loyaliteiten en raciale spanningen de boventoon voeren. In de verte zien de mariniers steeds het imposante fort Matter-horn, de veilige haven die ze bouwden, maar die ze zonder een schot te lossen verloren aan het Noord-Vietnamese leger.

Karl Marlantes, een veelvuldig onderscheiden Vietnamveteraan,

werkte dertig jaar aan deze roman, een rauw verslag van hoe het is om als jongeman in een oorlog te moeten vechten. Het is een onver-getelijke roman die de tragedie van Vietnam omzet in een krach-tig en universeel verhaal over moed, vriendschap en opoffering, en over de waanzin van oorlog.

Promotie• Vooruitexemplaren

beschikbaar• crosspromotie in HhhH

van laurent Binet• Auteur komt naar het

crossing Border Festival in november en is

beschikbaar voor interviews

• Voorpublicatie en advertenties

• Recensies in dag­, week­ en maandbladen

• Adwordscampagne• nieuwsbrief Meulenhoff

BA

SS

O c

An

nA

RS

A

roberto bolaño

oktober

roberto bolaño (Santiago de

chile, 1953–2003) geldt als een

van grootste schrijvers van de

latijns­Amerikaanse literatuur.

Hij ontving de premio Rómulo

gallegos, eerder gewonnen door

Mario Vargas llosa, gabriel garcía

Márquez en Javier Marías.

Oorspr. titel Putas Asesinas

Vertaling Arie van der Wal

Ontwerp Studio Marlies Visser

Paperback ca. 240 blz.

Formaat 13,5 x 21 cm

Prijs ca. € 18,95

isbn 978 90 290 8807 7

nur 304

Verschijnt in oktober 2011

Verhalen waar je geen genoeg van krijgt

Voor de vele lezers van 2666

Voor liefhebbers van grote verhalenvertellers als J.D. Salinger en Jhumpa Lahiri

De hoofdpersonen in deze verha-len zijn, net als in de romans van Roberto Bolaño, kunstenaars en schrijvers die verwikkeld raken in persoonlijke en ongelukkige zoektochten naar identiteit en geschiedschrijving. Bolaño’s per-sonages worden gekweld door herinneringen, dromen, hopeloze liefdes of vreemde verdraaiingen van de werkelijkheid. Verteld met de bijzondere stem die Bolaño zijn reputatie als geniaal schrijver heeft opgeleverd: verraderlijk simpel zonder kunstjes of fratsen, neemt hij de lezer als vriend mee het verhaal in en maakt van hem een deelgenoot in het lot van de hoofdpersonen.

Het zijn de intrigerende thema’s waar Roberto Bolaño zo van hield.

Hij werkt ze genadeloos uit in dertien leesbare en herleesbare verhalen, die zich stuk voor stuk in mysterieuze en melancholische omgevingen afspelen.

‘Bolaño schrijft met zo veel elegantie, verve en stijl, en hij is ook zo leesbaar.’ The Guardian

‘Bolaño lezen is net als geheimen horen: de weefsel getoond krijgen van iets heel specifieks, toekijken naar hoe het leven en de kunsten in de horizon samenkomen en daar even blijven hangen, als een droom waarvan je geïnspireerd wakker wordt om beter naar de wereld te kijken.’ The New York Times

Verraderlijk simpel: de stem van een literair genie

VeRHAlen

Promotie• crosspromotie in andere

romans van Uitgeverij Meulenhoff

roberto bolaño

roberto bolaño

oktober

11

omslag onder voorbehoud

12

Oorspr. titel 2666

Vertaling Aline glastra van loon

en Arie van der Wal

Ontwerp Studio Marlies Visser

Paperback 1080 blz.

Formaat 14,5 x 22,5 cm

Prijs ca. € 15,­

isbn 978 90 290 8839 8

nur 302

Verschijnt in oktober 2011

roberto bolaño

oktober

€ 15,00

13

De pers over 2666:

‘Deze roman is van een duizelingwekkende grootheid.’ Het Parool

‘Een meesterwerk dat de Latijns-Amerikaanse literatuur weer in al haar kracht doet herrijzen.’ Trouw

‘De eerste grote roman van de 21e eeuw.’ Vrij Nederland

‘Groots cultboek. Spaanstalige roman blijkt alle heisa waard.’ Elsevier

‘2666, over de per definitie onbegrijpelijke oorsprong van redeloos geweld en de macht (en onmacht) van literatuur, kan ik elke televisiekijker van harte aanbevelen.’ NRC Handelsblad

‘2666 zal nooit verdwijnen uit de annalen van de literatuurgeschiedenis.’ De Limburger

‘Zelden werd zo’n donkere visie met zoveel overdonderende pracht in beeld gebracht. Een postume triomf.’ De Standaard

‘Een fantastisch boek dat blijft fascineren.’ De Pers

‘Wil je kunnen meepraten op een receptie of een borrel, dan moet je Roberto Bolaño gelezen hebben. En meer bepaald zijn magistrale roman 2666. Topklasse.’ De Morgen

‘Een magnifiek en opwindend literair labyrint, dat opvalt door zijn stilistische rijkdom en brille.’ Times Literary Supplement

De dikste, grootste en beste roman van de 21e eeuw nu voor € 15,-

roberto bolaño

ROMAn roberto bolaño

oktober

Se

BA

St

iAn

FR

eiR

eoktober

Pola oloixarac (Buenos Aires, 1977)

is auteur, blogger, filosoof en model. Ze

werd in 2010 uitgeroepen tot een van

de beste jonge Spaanstalige auteurs

door het literaire tijdschrift Granta. Het

hoorcollege is haar eerste roman en

is een internationale literaire openba­

ring. in 2011 verschijnt het onder meer

in Brazilië, italië, Frankrijk, Zweden en

nederland.

Pola oloixarac

15

Oorspr. titel Las Teorías Salvajes

Vertaling Adri Boon

Ontwerp Studio Marlies Visser

Paperback ca. 288 blz.

Formaat 13,5 x 21 cm

Prijs ca. € 19,95

isbn 978 90 290 8717 9

nur 302

Verschijnt in oktober 2011

Promotie• De auteur zal in

augustus optreden op lowlands en in november op crossing Border als resident van the chronicles

• pola Oloixarac verblijft in november in het Schrijvershuis van het letterenfonds en is beschikbaar voor interviews

Literaire sensatie van Argentinië tot Spanje

Door Granta uitgeroepen tot een van de beste Spaanstalige auteurs van dit moment

Voor de lezers van Zadie Smith en Michel Houellebecq – vol psychologische en filosofische wendingen

Rosa Ostreech is de koningin van de faculteit der filosofie – vindt ze zelf. Ze is slimmer dan je zou denken, mooier dan zou mogen en arroganter dan draaglijk is. Wat haar betreft houden de theorieën die zij en de andere studenten krij-gen voorgeschoteld de vooruitgang tegen, zeker in deze multimediale tijden. Maar dan valt ze voor een oudere uitgebluste professor, wiens levenswerk ze wil herschrij-ven. Zijn ideeën kloppen in haar ogen nét niet, en Rosa gaat er vol passie mee aan de slag in de hoop zijn aandacht te krijgen.

De stoffige filosofiefaculteit van de Universiteit van Buenos Aires is het decor van deze uitdagende, filosofische roman. Onuitstaan-bare medestudenten, seks, drugs en een vergevorderd plan om Google Earth te hacken, vormen de ingrediënten van een veelbe-

sproken literaire sensatie in de Spaanstalige literatuur: Het hoor-college is een brutale en wellustige roman.

‘Zonder twijfel is dit een van de eerste klassiekers van de 21e eeuw.’ El Mundo

‘Pola Oloixaracs werk is een open-baring in de Argentijnse literatuur. Haar roman is onvergetelijk, filosofisch, brutaal en extreem zelfverzekerd.’ Ricardo Piglia

‘Verschrikkelijk intelligent en vreselijk leuk. Dit leest niet als een debuut, maar als het boek dat andere auteurs een levenlang proberen te schrijven.’ Javier Calvo

‘Pola Oloixarac is de nieuwe sensa-tie van de Spaanstalige literatuur.’ ABC

Seks, drugs en filosofie – een literaire bestseller uit Buenos Aires

Pola oloixarac

oktober

ROMAn Pola oloixarac

Vanaf augustus ook

verkrijgbaar als e­boek

16

oktober

ROMAnrobert musil

De belangrijkste Duitstalige roman van de twintigste eeuw

robert musilOp een mooie augustusdag in 1913 neemt Ulrich, de man zonder ei-genschappen, het besluit een man mét eigenschappen te worden. Hij raakt betrokken bij de organisatie die de viering van het zeventigjarig regeringsjubileum van de keizer voorbereidt en tevens probeert het dertigjarig jubileum van de Duitse keizer de loef af te steken. Beide evenementen zijn gepland voor 1918, het jaar waarin de twee mo-narchieën ineen zullen storten. Met fijnzinnige ironie omringt Musil zijn hoofdpersoon Ulrich met een keur aan curieuze perso-nages: de ambitieuze Diotima, de met Nietzsche dwepende Clarisse, de denk- en geldmagnaat Arnheim, de generaal Stumm von Bordwehr, de doorsnee Walter, en de vrou-wenmoordenaar Moosbrugger. Hiermee creëert hij een portret van een cultuur die haar einde nadert.

De man zonder eigenschappen werd door Duitse schrijvers en critici

uitgeroepen tot de belangrijkste Duitstalige roman van de twintig-ste eeuw.

‘In welke duistere krochten hij de lezer ook voert, altijd doet Musil dat – in glasheldere, ook nu door-gaans nog verbazingwekkend mo-dern klinkende formuleringen.’ Vrij Nederland ‘Het lezen van De man zonder eigen-schappen is als het beklimmen van een berg van 3000 meter hoogte… het uitzicht wordt steeds fascine-render, een breed panorama waar men vol bewondering van geniet.’ de Volkskrant ‘De man zonder eigenschappen gaat over het denken, en meer nog over de grenzen van het denken.’ De Groene Amsterdammer

‘Opvallend veel schrijvers noemen De man zonder eigenschappen als een boek dat belangrijk voor hen is geweest.’ NRC Handelsblad

De Oostenrijkse schrijver robert musil (1880­1942) debuteerde in 1906 met

de roman De verwarring van de jonge

Törless. Zijn levenswerk De man zonder

eigenschappen, waarvan de eerste

schetsen al rond de eeuwwisseling ge­

schreven werden en waaraan Musil

sinds 1922 voortdurend en bezeten

werkte, bleef onvoltooid. naast De man

zonder eigenschappen verschenen van

hem Het postume werk van een leven-

de, Drie vrouwen, Brieven aan Anna,

Verbintenissen en Dagboeken.

Oorspr. titel Der Mann ohne

Eigenschaften

Vertaling ingeborg lesener

Ontwerp Suzan Beijer

Gebonden ca. 1360 blz.

Formaat 14 x 21,5 cm

Prijs € 39,95

isbn 978 90 290 8815 2

nur 302

Al verschenen

17

Fil

ip M

ill

eR

/Ap

oktober

wislawa szymborskapOËZie

wisława szymborska (polen, 1923)

studeerde sociologie en poolse taal­

en letterkunde aan de Universiteit

van Krakau. in 1996 werd haar werk

bekroond met de nobelprijs voor de

literatuur.

Oorspr. titel Poems New and

Collected 1957-2002

Vertaling gerard Rasch

Ontwerp Studio Marlies Visser

Gebonden ca. 368 blz.

Formaat 13,5 x 21 cm

Prijs ca. € 17,50

isbn 978 90 290 8830 5

nur 306

Verschijnt in oktober 2011

Het werk van de populaire Nobelprijswinnares in één band

Everseller nu in nieuwe, klassieke uitgave

Aangevuld met haar nieuwste, niet eerder vertaalde gedichten

Wisława Szymborska is een van de meest gelezen én meest gelau-werde dichters van deze tijd. Einde en begin. Verzamelde gedichten omvat de vertaling van vrijwel alle gedichten die ze sinds 1957 heeft gepubliceerd. Szymborska slaagt er telkens in zich over het meest alledaagse te verwonderen en daar-in een nieuw perspectief te ope-nen: nuchter, helder, direct en vaak met humor. In een interview met NRC Handelsblad zei ze hierover: ‘De verbazing, de verwondering mag je niet verliezen. Bij alle des-illusie moeten die overeind blijven. De verwondering is de belangrijk-ste missie van de dichter… het is het hoofdthema van de poëzie.’

Einde en begin is aangevuld met de

bundel Het moment. De gedichten zijn vertaald door Gerard Rasch, die voor zijn vertalingen uit het Pools de Martinus Nijhoffprijs voor Vertalingen 1997 ontving.

‘Poëzie die het leven omarmt, zo rijk, mooi en moeilijk als het is.’ Opzij

‘Sedert haar de Nobelprijs werd toegekend, is Szymborska een “stem” geworden voor velen, een stem net zo onvergankelijk als haar thema’s.’ Michaël Zeeman

‘Door de bezieling van de gedich-ten geven ze je in woorden terug wat je ongemerkt aan werelden verloren bent. P.F. Thomése

Tijdloze bundel van de zeer geliefde dichteres, aangevuld met nieuwe gedichten

wislawa szymborska

€ 17,50

MA

Rt

iJn

De

VR

ieS

michiel eiJsbouts

michiel eijsbouts (Vlierden, 1979)

is tekstschrijver en televisiemaker.

Hij studeerde Wijsbegeerte aan de

Vrije Universiteit, totdat hij een

betrekking in een kopieerwinkel wist

te bemachtigen. Zijn belevenissen

als servicemede werker in die zaak

vormen de basis van deze debuut­

roman. DZMVVOA is vrijwel geheel

autobiografisch, met uitzondering

van de dialogen.

november

ROMAn

‘Er komen hier ALLEEN MAAR rare en verdachte mensen! We spelen hier kopieerwinkeltje, alles wat hier binnenwandelt komt zich bezon-digen aan ofwel massale en grove schending van het auteursrecht dan wel het maken van pikante koffiemokken voor collega’s die daar hele-maal niet op zitten te wachten dan wel het bedrijven van de edele volkssport der valsemunterij of wel het kopiëren van recepten voor de gratis heroïneverstrekking.’‘Oh, is Willem weer vrij?’‘Da’s een historisch voorbeeld.’‘Jammer.’‘Bert, volgens mij zijn we genaaid.’‘Dat... zei mijn vrouw vannacht ook al.’

michiel eijsboutsDat Zei Mijn Vrouw Vannacht Ook Al

michiel eiJsbouts

november

19

20 ROMAnmichiel eiJsbouts

Ontwerp Rutger Fuchs

Paperback ca. 240 blz.

Formaat 13,5 x 21 cm

Prijs ca. € 15,­

isbn 978 90 290 8819 0

nur 301

Verschijnt in november 2011

november

Ook verkrijgbaar

als e­boek

€ 15,00

ROMAn michiel eiJsbouts

Een satirische blik op onze veel te ambitieuze samenleving

Michiel Eijsbouts gaat door tot de lezer smeekt om genade

Voor de liefhebbers van Herman Brusselmans en Jiskefet

Hilarisch debuut vol droge humor en slappe teksten

michiel eijsboutsBert en Michiel zijn de jonge helden van kopieerwinkel Toppie Copy in de binnenstad van Amsterdam. Hun grootste angst is dat er een klant binnen-komt om een T-shirt te laten bedrukken, want dat kunstje hebben ze allang afgeleerd. Maar als klanten schofferen een natio-nale sport was, waren zij allang Nederlands kampioen.Het zijn barre tijden in de kopieer-branche. Klanten blijven weg,

en de klanten die nog wel komen zijn vervelende zeikerds. Dat weten ook de medewerkers van de Toppie Copy. Deze heren moeten elke dag weer vechten om hun baantje zo makkelijk mogelijk te houden. Ze slaan zich door hun werkdagen heen met behulp van veel roken, drin-ken en ouwehoeren. Dan komt er plots een verontrustend bericht van het hoofdkantoor: het filiaal zal aan een grondige inspectie

worden onderworpen. Nu moeten de mannen écht aan de slag.Dat Zei Mijn Vrouw Vannacht Ook Al is een hilarische roman over arbeidsmoraal, seksuele frustratie en de wondere wereld van de hedendaagse middenstand.

‘Als ik hem hoor, moet ik kotsen.’ Catherine Keyl

‘Eijsbouts is een klootzak.’ Ebru Umar

Promotie• Boekpresentatie• nieuwsbrief Meulenhoff•pos­materiaal: stickers

(isbn 8713791002864) en t­shirts (isbn 8713791002871)

• Stijlloze promotie op geenstijl.nl

• Advertenties• Facebook/twitteractie

#DZMVVOA

november

MA

Rt

iJn

De

VR

ieS

21

novemberM

AR

tiJ

n D

e V

Rie

S

bert bukman (1960) is historicus

en journalist. Hij was adjunct­hoofd­

redacteur van HP/De Tijd en werkte

voor opdrachtgevers in de publieke en

private sector, waaronder de nMa, de

Rabobank, priceWaterhousecoopers,

Schiphol en het ministerie van VWS.

bert bukman

november

Ontwerp Zeno

Paperback ca. 288 blz.

Formaat 13,5 x 21 cm

Prijs ca. € 16,95

isbn 978 90 290 8820 6

nur 686

Verschijnt in november 2011

Bukman beschrijft de langdurige kabinetsformatie van binnenuit

De vele anonieme interviews leiden tot onthullende inzichten

Met medewerking van diverse sleutelfiguren

Over het interessante web van frustraties, belangen, misverstanden en hartstocht voor de politiek

Het aantreden van het kabinet-Rutte-Verhagen op 14 oktober 2010 is een historisch moment in de Nederlandse parlementaire geschiedenis. Een minderheids-kabinet, gedoogd door een rechts-populistische beweging met een omstreden leider, steunend op een Kamermeerderheid van slechts één zetel: zoiets is nooit eerder vertoond, en weinigen hadden dit kabinet verwacht.

Het slagveld is het spectaculaire verslag van een zoektocht naar de oorsprong van Rutte-I. Bert

Bukman beschrijft de kabinets-formatie van binnenuit: hoe liggen de persoonlijke verhoudingen, wie zijn de hoofd- en bijrolspelers? Het slagveld geeft onthullende in-formatie over Paars Plus, het kabi-net-dat-er-bijna-was, de agenda van Mark Rutte, de aanvankelijke weerzin tussen Verhagen en Wilders, de inschattingsfouten van Job Cohen, de figurantenrol van Beatrix, het kogelvrije vest van Geert Wilders en de vele slachtof-fers die vielen in de vier maanden durende formatie.

Greep naar de macht: hoe het kabinet-Rutte tot stand kwam

pOlitieK bert bukman

bert bukman

Promotie• Boekpresentatie

in nieuwspoort in Den Haag

• eerste exemplaar wordt uitgereikt aan een vooraanstaand politicus

• Voorpublicatie• Debat in De Balie

in Amsterdam

23

Ook verkrijgbaar

als e­boek

novemberJ

en

S K

OM

OS

SA

richard Precht

25

november

FilOSOFie richard Precht

Richard Precht, filosoof en schrijver, werd in 1964 in Solingen geboren. Hij pro-moveerde in 1994 aan de universiteit van Keulen en werkt sindsdien voor bijna alle grote Duitse kranten en omroepen. Precht was fellow bij de Chicago Tribune en werd in 2000 onderscheiden met de Publizistikpreis für Biomedizin. Hij schreef twee romans en drie populairwetenschappelijke boeken, waaronder Wie ben ik en zo ja, hoeveel? Hij woont in Keulen en in Luxemburg.

Over Goed én slecht:‘Precht is de filosoof die iedereen begrijpt. Hij verklaart ons dagelijks leven met een lichtvoetige welsprekendheid en de moed om het ongemakkelijke bespreek-baar te maken.’ Hamburger Abendblatt

‘Een aantrekkelijk boek, dat een bewonderenswaardige hoeveelheid informatie biedt. Filosofie en de natuur- en sociale wetenschappen begrijpelijk uitgelegd.’ Deutschlandradio

‘Een zeer goed boek over de moraal van de mens.’ Radioprogramma Druckfrisch

‘Een goed leesbare studie van de menselijke moraal.’ Österreich

‘De grote vragen over het menselijk bestaan , onderhoudend en spannend ver-woord.’ Mitteldeutsche Zeitung

Over Wie ben ik en zo ja, hoeveel?:‘Een prachtige, goedgeschreven inleiding in de filosofie en een beetje in de hersenwetenschappen. [...] Precht biedt een welkom tegenwicht in de hype die de neuropsychologie zo vaak kenmerkt.’ de Volkskrant ‘Precht gaat geen enkele levensvraag uit de weg. Sterker, hij behandelt ze allemaal op een leuke, toegankelijke manier. Filosofie gaat bij hem hand in hand met religie, wetenschap én hersenonderzoek.’ Esta ‘Richard Precht integreert op een heldere manier neurologie, psychologie en filosofie, en komt zo tot interessante inzichten.’ Psychologie Magazine

richard PrechtEen van de grootste filosofen van deze tijd

26 FilOSOFie

november

richard Precht

Promotie• Auteursbezoek• lezing/Seminar• Facebookcampagne:

Hoe aardig ben jij eigenlijk?

• nieuwsbrief Meulenhoff

€ 10,00

2727

november

Oorspr. titel Wer bin Ich und Wenn Ja,

Wie Viele?

Vertaling pim lukkenaer en

Martijntje goudsmit

Ontwerp Zeno

Paperback ca. 336 blz.

Formaat 13,5 x 21 cm

Prijs ca. € 10,­

isbn 978 90 290 8832 9

nur 730

Verschijnt in november 2011

Prechts eerste filosofische bestseller nu voor € 10,-

Een opwindende ontdekkingsreis naar onszelf

Een weergaloze gids in de hersenwetenschappen, psychologie en filosofie

Inclusief kortingsbon voor Goed én slecht t.w.v. € 5,-

Wat is waarheid? Hoe weet ik wie ik ben? Wat kan ik weten? Wat moet ik doen? Wat mag ik hopen? Dit zijn levensvragen waar ieder-een tegen aanloopt. Richard Precht stelt deze vragen vanuit zijn vakgebied en betrekt daar ook wetenswaardigheden en onderzoek bij uit hersenstudies, biologische studies en de natuurwetenschap-pen. Helder en aanstekelijk leidt hij de lezer naar antwoorden uit de filosofie en laat de lezer kennis-maken met grote filosofische vraagstukken.

Met inzichten van de psychologie en filosofie tot neurologie brengt hij ons op de hoogte van de be-staande kennis over de mens. Als uit puzzelstukjes vormt zich het verbazingwekkende beeld dat door de wetenschap tegenwoordig van mensen wordt geschetst. Een op-windende ontdekkingsreis naar onszelf: wijs, humoristisch en onderhoudend!

Filosofie 2.0: klassieke levensvragen, eigentijdse antwoorden

FilOSOFie richard Precht

richard Precht

Oorspr. titel Die Kunst kein

Egoist zu sein

Vertaling pim lukkenaer en

Ard posthuma

Ontwerp Zeno

Paperback ca. 464 blz.

Formaat 15 x 23 cm

Prijs ca. € 22,95

isbn 978 90 290 8814 5

nur 730

Verschijnt in november 2011

Filosofie op een toegankelijke en aansprekende manier gebracht

Precht heeft in Duitsland een sterrenstatus als bestsellerauteur

Zijn boeken zijn in vele talen vertaald en er zijn in totaal meer dan een miljoen exemplaren verkocht

Is de mens goed of slecht? Is hij in het diepst van zijn hart een egoïst of een hulpvaardig persoon? Als de meeste mensen zichzelf min of meer ‘goed’ vinden, waarom is er dan nog steeds zo veel slechtheid in de wereld? In Goed én slecht stelt bestsellerauteur Richard Precht de vraag hoe we ons eigenlijk ge-dragen in ons dagelijks leven en waarom we zijn wat we zijn: zowel egoïstisch als altruïstisch, zowel zelfingenomen als onbaatzuchtig, zowel rivalen als coöperatief, zo-wel meedogenloos als vergevings-

gezind, zowel kortzichtig als verantwoordelijk. Hoe beter we onze ware aard kennen, hoe beter we onze samenleving kunnen ver-anderen en verbeteren.

Na het lezen van Goed én slecht kunnen we met een vernieuwde blik naar onszelf kijken.

Goed én slecht wie ben ik en zo Ja, hoeveel?

Ook verkrijgbaar

als e­boek

Ook verkrijgbaar

als e­boek

novemberA

ge

nc

e O

pA

le

yannick haenel (1967) publiceerde

eerder diverse romans. Het zwijgen

van Jan Karski is zijn grote doorbraak

en werd in Frankrijk met meerdere

literaire prijzen bekroond. Zijn boek,

dat verscheen bij gallimard, stond

maandenlang op de bestsellerlijsten

en was in de Franse pers de aanleiding

tot een interessante discussie: in hoe­

verre mag je een boek over de tweede

Wereldoorlog fictionaliseren?

yannick haenel

29

Oorspr. titel Jan Karski

Vertaling Arthur Wevers

Ontwerp Zeno

Gebonden ca. 240 blz.

Formaat 13,5 x 21 cm

Prijs ca. € 19,95

isbn 978 90 290 8631 8

nur 302

Verschijnt in november 2011

Promotie• interviews• crosspromotie in

HhhH van laurent Binet en Matterhorn van Karl Marlantes

• Voorpublicatie• Aandacht op

Manuscripta

Vermengt net als HhhH op een formidabele manier feiten met fictie

Verschijnt in vijftien landen in vertaling

Won de Prix du Roman FNAC en werd genomineerd voor de Prix Femina

De gewaagde literaire constructie van dit boek zorgde in Frankrijk voor een grote discussie in de media

Het zwijgen van Jan Karski vertelt over het leven van de Poolse ver-zetsheld Jan Karski. Als een van de weinigen bezocht hij het getto van Warschau en wist hij wat daar gaande was. Beelden van de leven-de doden, de lijken in de straten en nazi’s die willekeurig mensen neerschoten lieten hem niet los. Halverwege de Tweede Wereld-oorlog probeerde Jan Karski de geallieerden ervan te overtuigen dat de nazi’s actief probeerden de joden uit te roeien. Hij wilde dat de geallieerden maatregelen zou-den nemen om de nazi’s tegen te houden. Hij vertelde het verhaal aan iedereen die hem maar te woord wilde staan, tot president

Roosevelt aan toe, maar alleen een joodse vertegenwoordiger in Londen wilde hem geloven. De vrije wereld sloot haar ogen.

Het zwijgen van Jan Karski is een krachtig verhaal op de rand tussen fictie en non-fictie, een boek over de morele moed van één man en onze collectieve verantwoordelijk-heid voor elkaar. Held-tegen-wil-en-dank Jan Karski verandert voor altijd ons beeld van de Tweede Wereldoorlog, zoals eerder Laurent Binet dat deed in HhhH.

‘Een onvergetelijk boek over een buitengewoon moedige man.’ Le Nouvel Observateur

Jan Karski waarschuwde voor de holocaust maar werd niet geloofd

yannick haenel

november

ROMAn yannick haenel

Ook verkrijgbaar

als e­boek

Justin torres

Januarig

Re

gO

RY

cO

Wl

eY

Justin torres groeide op in new York.

Zijn werk is gepubliceerd in verschillen­

de bladen, waaronder Granta. Hij was

boekhandelaar, studeerde aan de gere­

nommeerde iowa Writers’ Workshop en

is werkzaam aan Stanford University.

ROMAn

Justin torresWij, de wilden

Justin torres

Januari

Schrijvers over Justin Torres: ‘Wij, de wilden is een juweel van een boek. Het is hartverscheurend. Het is schitte-rend. Het lijkt op geen ander boek dat ik ooit heb gelezen. Justin Torres is een grote aanwinst, een briljante nieuwe stem.’ Michael Cunningham ‘Een prachtig, diep menselijk boek. Elke pagina zingt, elke scene doet je versteld staan.’ Daniel Alarcón ‘In briljante, klare taal vertelt Wij, de wilden over familieliefde op z’n best en op z’n slechtst.’ Marilynne Robinson ‘Wij, de wilden raakt de lezer recht in het hart. […] Het is een onuitwisbaar meesterwerk.’ Paul Harding

31

Ook verkrijgbaar

als e­boek

32

Januari

Oorspr. titel We, The Animals

Vertaling nicolette Hoekmeijer

Ontwerp Studio Marlies Visser

Gebonden ca. 208 blz.

Formaat 12,5 x 20 cm

Introductieprijs € 15,­ eerste drie maanden

Prijs daarna € 17,95

isbn 978 90 290 8765 0

nur 302

Verschijnt in januari 2012

Justin torres

€ 15,00

Introductieprijs

3333

Januari

‘Wij, de wilden is een juweel van een boek. Het is hartverscheurend. Het is schitterend. Het lijkt op geen ander boek dat ik ooit heb gelezen. Justin Torres is een grote aanwinst, een briljante nieuwe stem.’ Michael Cunningham

Voor de lezers van Junot Díaz en Paul Harding – Amerikaanse literatuur over alledaagse helden

Drie broertjes proberen hun kin-derjaren te overleven. Ze zijn elkaars beste vriend, maar soms ook elkaars grootste vijand. Ze houden tomatengevechten, bou-wen vliegers, spelen verstoppertje wanneer hun ouders weer eens ruzie maken, en sluipen door het huis als hun moeder na haar nachtdienst overdag wil slapen. Hun vader en moeder komen uit

Brooklyn; hij is Puerto Ricaans en zij is blank, en hun liefde is hevig en bij vlagen destructief. In dit gezin overleven is niet een-voudig. Er heerst altijd chaos, en het leven is wreed en fascinerend tegelijk. De lezer raakt al snel in de ban van het jongste broertje, dat volledig opgaat in de hectiek van dit gezin. Wanneer hij ouder wordt vervreemdt hij geleidelijk

aan van zijn familie, als hij om zich heen gaat kijken en voor het eerst de rest van de wereld ziet.

Wij, de wilden is een schitterende debuutroman, geschreven in een magische stijl.

Intense roman over de euforie van de onvolmaakte jeugd

ROMAn Justin torres

Promotie• Auteursbezoek• Kortingsactie, eerste

drie maanden € 15,­• twitteractie • leesexemplaren in het

engels beschikbaar• e­boekactie: koop het

boek, krijg het e­boek er gratis bij (januari en februari 2012)

Justin torres

anne wiazemsky

JanuariU

lF

An

De

RS

en

anne wiazemsky (1947) is de klein­

dochter van de Franse nobelprijswin­

naar François Mauriac en was als

actrice in talloze films te zien. Daar­

naast is ze regisseur, maar vooral

schrijver. Voor haar roman Une poignée

de gens won ze de grand prix du roman

van de Académie Française, en haar

boek Jeune fille werd bekroond met

de grand prix littéraire de l’Héroïne

Madame Figaro en de prix Jean

Freustié. Kind van een oorlog is ge­

baseerd op een waargebeurd verhaal:

Anne Wiazemsky reconstrueerde de

ontmoeting tussen haar ouders in

het naoorlogse Berlijn.

Zo meeslepend dat je terstond naar Berlijn zou willen reizen om de plekken uit het boek op te zoeken

Anne Wiazemsky werd voor deze roman geïnspireerd door de ontmoeting tussen haar eigen ouders in het naoorlogse Duitsland

Over een jonge vrouw die het echte leven leert kennen op de puinhopen van een verwoeste stad

Een onmogelijke liefde na een allesverwoestende oorlog

anne wiazemskyBerlijn, 1945. Claire, de dochter van een beroemde Franse schrijver, werkt aan het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Franse Rode Kruis in Berlijn. Ze is vastbesloten om zichzelf nuttig te maken en on-danks alle ellende om haar heen geniet ze met volle teugen van haar vrijheid. Wanneer er een einde aan de oorlog komt vertrekt ze met pijn in haar hart naar huis, naar haar ouders. Maar in Frankrijk kan ze niet meer aarden. Ze besluit haar verloving te verbreken en keert terug naar het verwoeste Berlijn.

Daar ontmoet ze Yvan, een char-mante Fransman van Russische afkomst. Het is het begin van een hartstochtelijke, maar onmogelijke liefde: zij is katholiek en komt uit een goede familie, hij is een orthodoxe oorlogsvluchteling. Haar intellectuele ouders zullen nooit toestemming geven voor een huwelijk. Kind van een oorlog is een intense roman die zich afspeelt in het na-oorlogse Berlijn, een boek over liefde, solidariteit en vriendschap in donkere tijden.

Promotie• Vooruitexemplaren

beschikbaar• grote lezersactie via

onze nieuwsbrief (‘win een gesigneerd exemplaar‘)

• persreis naar Berlijn met de auteur

• leesexemplaren verspreid via twitter

• nieuwsbrief Meulenhoff

Oorspr. titel Mon enfant de Berlin

Vertaling liesbeth van nes

Ontwerp Studio Marlies Visser

Gebonden ca. 288 blz.

Formaat 13,5 x 21 cm

Prijs ca. € 19,95

isbn 978 90 290 8693 6

nur 302

Verschijnt in januari 2012

ROMAn anne wiazemsky

Januari

35

Ook verkrijgbaar

als e­boek

MA

Rt

iJn

De

VR

ieK

S

Jan van der veGt

Januari

Op 4 februari 2012 opent in het Stedelijk Museum te Schiedam een grote ten-toonstelling over het leven en werk van Jan Elburg, dichter en beeldend kunste-naar, en een van de kleurrijkste Vijftigers. Twintig jaar na zijn dood verschijnen drie boeken over zijn werk en leven: een biografie, een bloemlezing en een brief-wisseling.

Jan van der Vegt (1935) werkte vijf jaar aan de bio grafie van Elburg en stelde daar-naast een bundel samen met diens mooiste gedichten: Ik zie scherper door de taal.Hij schreef eerder de veelgeprezen biografieën van Hans Andreus (1995) en A. Roland Holst (2000). Bij Meulenhoff verscheen in 2006 de biografie van Hendrik de Vries.

Over Jan van der Vegts biografie van Hendrik de Vries:

‘Een mooi en aandachtig boek.’ Elsbeth Etty in NRC Handelsblad

‘Overtuigend en uitputtend.’ Dagblad van het Noorden

Jan van der vegtElburg -jaar 2012

Jan van der veGt

Januari

37

38 BiOgRAFieJan van der veGt

Januari

Het werk van Jan G. Elburg (1919-1992) is zoals hij zelf was: geënga-geerd, vol erotiek en plezier in het leven, speels maar met scherpe kantjes. De dichter werd in Zee-land geboren en groeide op in Amsterdam-Noord. Zijn eerste verzamelbundel noemde hij Drietand, een huldeblijk aan de zeegod, maar ook een verwijzing naar het prikkelende in zijn werk.Elburg werd al jong gegrepen door zowel het surrealisme als de troubadourspoëzie, en groeide uit tot een dubbeltalent: een dich-ter en beeldend kunstenaar, die een leven lang speelde met taal en beeld. Met Gerrit Kouwenaar en Lucebert was hij een van de drie dichters die zich in 1948 aansloten bij de schilders van de Experimentele Groep.

Op 10 mei 1940 vocht Elburg bij Zutphen tegen de Duitse inval. Hij sloot zich aan bij het verzet en werd communist uit overtuiging, maar geen partijlid. Hij was in zijn leven behalve dichter ook een succesvol schrijver van reclame-teksten en een inspirerende leraar op de Rietveld Academie.Nooit eerder verscheen er een bio-grafie van deze kleurrijke Vijftiger.

Over Jan van der Vegts biografie van Hendrik de Vries:

‘Een mooi en aandachtig boek.’ Elsbeth Etty in NRC Handelsblad

‘Overtuigend en uitputtend.’ Dagblad van het Noorden

Eindelijk een biografie over een van de kleurrijkste Vijftigers

Jan van der vegt

Ontwerp Zeno

Paperback geïllustreerd ca. 448 blz.

Formaat 14 x 21,5 cm

Prijs ca. € 25,­

isbn 978 90 290 8827 5

nur 321

Verschijnt in januari 2012

De auteur is een kenner op het gebied van de poëzie van de Vijftigers en is beschikbaar voor interviews

Jan van der Vegt is de auteur van de veelgeprezen biografieën van Hendrik de Vries, A. Roland Holst en Hans Andreus

Promotie• Samenwerking met het

Stedelijk Museum te Schiedam

• Feestelijke presentatie tijdens de opening van de tentoonstelling van het werk van Jan elburg

bioGrafie

39pOËZie Jan elburG

Januari

Ontwerp Zeno

Paperback ca. 256 blz.

Formaat 14 x 21,5 cm

Prijs ca. € 19,95

isbn 978 90 290 8828 2

nur 306

Verschijnt in januari 2012

Samengesteld en ingeleid door Elburgs biograaf Jan van der Vegt

Jan G. Elburg (1919-1992), dichter en beeldend kunstenaar, begon als schooljongen spelenderwijs poëzie te schrijven. En een spel is het voor hem altijd gebleven, maar dat was – schreef hij – ‘even zo vrolijk een ernstige zaak’. Elburg nam door de veelzijdigheid van zijn stijl een eigen plaats in onder de Vijfti-gers. ‘Ik zie scherper door de taal’ is een van zijn bekende uitspraken. De taal was voor hem een lens om meer in de werkelijkheid te kun-nen zien dan haar alledaagse ver-schijning, om in een spel met associaties en dubbele bodems beelden los te maken die werden gekleurd door zijn voorliefde voor het surrealisme.

In een van zijn jeugdgedichten schreef hij: ‘Alle woorden staan op

springen’. Zijn dichtkunst zit vol met de verrassingen die daaruit tevoorschijn sprongen. Met zijn speelse experimentele stijl, soms geïnspireerd door de troubadours die hij bewonderde, schreef hij de mooiste liefdesgedichten van zijn generatie. Ik zie scherper door de taal is een bloemlezing uit bijna al Elburgs bundels en laat de gevari-eerdheid van zijn poëzie tot haar recht komen.

‘In vrijwel al zijn bundels staan gedichten die behoren tot het beste van wat er na de oorlog in ons land aan poëzie geschreven is.’ C. Buddingh

De mooiste gedichten van een veelzijdig kunstenaar

Jan G. elburg

bloemlezinG

40

Jan elburg (1919­1992) was dichter.

Hij debuteerde in 1943 met Serenade

voor Lena. Zijn werk werd onder meer

bekroond met de Jan campertprijs.

in 1976 ontving hij de contsantijn

Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre.

koos schuur (1915­1995) was dichter,

prozaïst, bloemlezer en copywriter. Van

1945 tot 1951 was Schuur werkzaam

als redacteur bij De Bezige Bij, een

functie die hij na zijn terugkeer uit

Australië in 1962 weer oppakte.

BRieVenJan elburG en koos schuur

Januari

Ontwerp Zeno

Paperback geïllustreerd met

flappen ca. 288 blz.

Formaat 14 x 21,5 cm

Prijs ca. € 19,95

isbn 978 90 290 8436 9

nur 322

Verschijnt in januari 2012

Verschijnt tegelijk met de biografie van Jan G. Elburg en een bloemlezing van zijn gedichten

Deze uitgave komt tot stand in samenwerking met het Letterkundig Museum te Den Haag

Jan Elburg en Koos Schuur leerden elkaar kennen in de oorlogsjaren in het Amsterdamse café Eijlders. Ze trokken als jonge schrijvers veel met elkaar op, terwijl ze als Vijftigers furore maakten. In 1951 emigreerde Schuur plotseling naar Australië. Zijn huwelijk liep stuk, hij moest als huisschilder aan de kost komen, en kunst en cultuur waren schaars in Sydney. Hij bleef schrijven, vooral brieven, elke dag.En wat voor een briefschrijver was Elburg? Behalve een aartsroddelaar en een niet van snobisme gespeen-de artiest was hij een woordkun-stenaar en een onderzoeker, die

bleef sleutelen aan zijn gedichten, waarvan hij sommige aan Schuur stuurde.

In Een halve eeuw vriendschap is de briefwisseling tussen deze intri-gerende dichters verzameld. De bundel biedt een gedetailleerde kijk op twee bijzonder getalenteer-de en kleurrijke persoonlijkheden, en geeft een boeiend beeld van een bewogen periode in de Nederland-se literatuurgeschiedenis.

Met een voorwoord van Tineke Schuur-Kaspers, de weduwe van Koos Schuur.

Een blik in de keuken van twee Vijftigers

Jan elburg en koos schuur

brieven

41Groot en Gebonden

Pakket-isbn: 978 90 290 8803 9

isbn per titel:

978 90 290 8796 4, Saramago –

De stad der blinden

978 90 290 8797 1, Vargas llosa –

De oorlog van het einde van de wereld

978 90 290 8794 0, Høeg –

Smilla’s gevoel voor sneeuw

978 90 290 8793 3, Dahl –

Alle verhalen

978 90 290 8786 5, garcia Marquez

– Liefde in tijden van cholera

978 90 290 8792 6, Wolkers –

De kus

Wegens succes verlengd

42

www.meulenhoff.nl/nIeuwsbrIefvInd ons ook op facebook!

oPtimaal kunnen insPelen oP het effect van Publiciteit- en marketinGcamPaGnes?Schrijft u zich dan nu in voor het Meulenhoff Boekerij-weekbericht! Ons weekbericht geeft kort en overzichtelijk weer welke Meulenhoff boeken nu in het nieuws zijn.

InschrIjven kan op www.Meulenhoff.nl/retaIl

volg meulenhoff ook dagelIjks op twItter www.twItter.com/meulenhoff

meulenhoff zet het voor u oP een riJtJe

ook de meulenhoff-

lezer is oP de hooGte Meulenhoff communiceert met haar lezers!

In maandelijkse nieuwsbrieven en dagelijkse

berichten op Facebook wordt de lezer gewezen

op de nieuwste boeken en leukste acties.

42

verschiJninGsliJst 43

verschijningslijstJuniPeter Høeg, De kinderen van de olifantenhoeders, romanNol de Jong, De rampzalige lengte van Philip Asjkenazi, romanHisham Matar, Anatomie van een verdwijning, romanHisham Matar, Niemandsland, romanTom van der Meer, Wat als…?, non-fictieVendela Vida, De minnaars, roman

JuliGabriel García Márquez, Herinnering aan mijn droeve hoeren, romanGerald Martin, Gabriel Gárcia Márquez, de biografie, non-fictieLisa Moore, Februari, romanHaley Tanner, De verdwijntruc, roman

auGustusHugo Bousset, Vurige tongen, non-fictieVictor Schiferli en Tjitske Jansen, Dagkalender van de poëzie, poëzieYvonne Scholten, Fanny Schoonheyt, non-fictieMischa van Vlier, Koude grond, roman

sePtemberMerijn de Boer, Nestvlieders, verhalenDorine Hermans, Wie ben ik dat ik dit doen mag?, non-fictieAdam Hochschild, Verzet en eendracht, non-fictieAdam Hochschild, De geest van Koning Leopold ii, non-fictiePeter Kanne, De gedoogdemocratie, non-fictieMarcel van Roosmalen, Grote reportages uit een klein land, reportages

oktoberRoberto Bolaño, Moordende hoeren, verhalenRoberto Bolaño, 2666, romanKarl Marlantes, Matterhorn, romanRobert Musil, De man zonder eigenschappen, romanPola Oloixarac, Het hoorcollege, romanWislawa Szymborska, Einde en begin, poëzie

novemberBert Bukman, Het slagveld, non-fictieMichiel Eijsbouts, Dat Zei Mijn Vrouw Vannacht Ook Al, romanYannick Haenel, Het zwijgen van Jan Karski, romanDorine Hermans en Daniëla Hooghiemstra, Ik mag ook nooit iets, non-fictieRichard Precht, Goed én slecht, filosofieRichard Precht, Wie ben ik en zo ja, hoeveel, filosofie

JanuariJan Elburg, Ik zie scherper door de taal, poëzieJan Elburg en Koos Schuur, Een halve eeuw vriendschap, brievenJustin Torres, Wij, de wilden, romanJan van der Vegt, De man met de drietand, biografieAnne Wiazemsky, Kind van een oorlog, roman

44 colofon

colofonnederland

Uitgeverij J.M. MeulenhoffHerengracht 5071017 bv AmsterdamPostbus 100, 1000 AC Amsterdam

T 020 55 33 500f 020 53 53 [email protected]

verkooP binnendienst

Viktor [email protected] T 020 55 33 520Vince [email protected] 020 53 53 122Jolanda [email protected] 020 53 56 146

marketinG en verkooP

Jeroen [email protected] 020 55 33 562

Publiciteit

Marianna [email protected]@meulenhoff.nl T 020 55 33 560

Informatie over vertegenwoor-diging bij de Nederlandse boek-handel: zie verkoop binnendienst

Besteladres voor de Nederlandse boekhandel: Centraal Boekhuis, Scholtens en J.M. Meulenhoff

ontwerP

Lava, Amsterdamwww.lava.nl

vormGevinG

def., Amsterdamwww.def.nl

belGiË

Uitgeverij LannooKasteelstraat 978700 Tielt

T 0032 (0)51 42 42 11f 0032 (0)51 40 11 [email protected]

sales manaGer

Katrien [email protected]

directe verkooP

Britt [email protected]

retailmarketinG

Lien [email protected]

verkooP binnendienst

Nadine AlgoetTine DeforcheDorine VankeirsbilckAnn VerbekeAnn TorckT 0032 (0)51 42 42 [email protected]

key accountmanaGer

boekhandel

Martine De SmetT 0032 (0)473 67 76 [email protected]

key accountmanaGer

buitenboekhandel

Dirk MeulemansT 0032 (0)496 59 87 [email protected]

senior reGiomanaGer

west- oost- en midden-

vlaanderen

Bart Van AverbekeT 0032 (0)497 59 35 [email protected]

senior reGiomanaGer

vlaams-brabant, limburG

en antwerPen

Goel LauwersT 0032 (0)496 59 87 [email protected]

reGiomanaGer west-, oost-

en midden-vlaanderen

Lien CamelbekeT 0032 (0)473 61 44 [email protected]

reGiomanaGer vlaams-

brabant, limburG en

antwerPen

Ann Van HulleT 0032 (0)497 42 27 [email protected]

Product manaGement

Sabine [email protected] [email protected]

Pers & marketinG

Mieke [email protected] Laurence [email protected] De [email protected] Van [email protected] Vande [email protected]