Matrix 2012 NL

of 68/68
FRESH : : : THINKING NIEUW · NIEUW NIEUW · NIEUW DE NIEUWE IJZERSTERKE ‘STEALTH-LIKE’ SUPERBOX 1 MATRIX ‘HARDWARE’ INCLUSIEF DE SUPER FLAT ROLLER DE ULTIEME METHOD VORM & FEEDER COMBI DE ETHOS RANGE BIEDT KWALITEIT & INNOVATIE HET NIEUWE MERK VOOR DE WEDSTRIJD-, RECREATIE- EN FEEDERVISSER
 • date post

  23-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  220
 • download

  3

Embed Size (px)

description

Welkom bij Matrix, het nieuwe Engelse merk voor match- en feedervissers van alle niveaus en recreatievissers die matchmethoden gebruiken.

Transcript of Matrix 2012 NL

 • FRESH:::THINKINGNIEUW NIEUW NIEUW NIEUW

  DE NIEUWE IJZERSTERKE STEALTH-LIKE SUPERBOX 1

  MATRIX HARDWARE INCLUSIEF DE SUPER FLAT ROLLER

  DE ULTIEME METHOD VORM & FEEDER COMBI

  DE ETHOS RANGE BIEDT KWALITEIT & INNOVATIE

  HET NIEUWE MERK VOOR DE WEDSTRIJD-, RECREATIE- EN FEEDERVISSER

  Matrix Consumer Brochure Euro Covers.indd 1 29/05/2012 13:29:15

 • FRESH:::THINKING

  Welkom bij Matrix, het nieuwe Engelse merk voor match- en feedervissers van alle niveaus en recreatievissers die matchmethoden gebruiken.Het gedachtegoed achter Matrix is eenvoudig: het ontwerpen en produceren van materialen die u helpen bij het vangen van meer vis. Materialen die aan uw verwachtingen voldoen, gebruikmakend van de nieuwste methoden, die innovatieve oplossingen bieden met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

  Wat gelijk opvalt aan de Matrix product range is een aantal fenomenale producten die een superieur alternatief bieden voor bestaande producten. Dit is wat we fresh thinking noemen. Hoogtepunten zijn de materialen uit veel productgroepen varirend van hengels en bagage tot feeders en kleine voeraccessoires.

  De Carpmaster hengelrange die is ontworpen voor de moderne matchvisserij op commercile wateren, is voorzien van een uniek feederhengel-ontwerp en transportoplossing voor opgetuigde hengels. Sinds hun lancering vorig jaar hebben deze hengels prachtige beoordelingen ontvangen van de hengelsportpers, veel vissers ontdekken op dit moment hoe goed ze zijn.

  De Horizon hengels die speci ek zijn ontworpen voor grote afstanden en in samenwerking met Nederlandse afstandspecialisten zijn ontwikkeld, bieden vissers op groot water fantastische werpeigenschappen gecombineerd met een subtiele drilactie.

  Zitmanden zijn een belangrijke component in de hedendaagse visserij, daarom hebben we de nieuwe Matrix Superbox ontwikkeld. Hij is gebaseerd op de populaire 25mm poten en het sobere zwarte chassis straalt klasse uit. De laden en bakken zijn de

  beste die je ooit hebt gezien. Bij de zitmand is een reeks accessoires ontworpen met de naam Snag-free. Deze

  producten hebben een revolutionair scharnierontwerp waar de lijn bijna niet meer achter kan blijven

  haken. Ook is er een nieuwe rolsteun voor de vaste stok die is uitgerust met een ground spike. Hiermee kun je de rolsteun vlak boven de grond gebruiken, ideaal voor wateren met weinig ruimte achter de stek.

  Als bedrijf dat continu naar nieuwe oplossingen zoekt besteden we speciale aandacht aan de kleinere materialen, de zaken die daadwerkelijk je vangstresultaat kunnen

  benvloeden. De nieuwe Evolution Method Feeders zijn hiervan een schoolvoorbeeld. Ze zijn

  leverbaar in twee formaten en laten je groter haakaas zoals pellets en boilies effectiever gebruiken. De nieuwe Squeeze and Feed voermal die met bijna alle Method feeders kan worden gebruikt, biedt simpelweg de meest effectieve manier om een Method feeder te

  vullen die we ooit hebben gezien.

  Vrijwel alle producten in de Matrix range zijn uniek. Ze zijn door ons ontworpen en getest voor speci eke toepassingen en

  bieden een alternatief voor wat er op de markt beschikbaar is, in veel gevallen zullen ze u meer vis opleveren.

  Matrix fresh thinking.

  Matrix Consumer Brochure pgs 1-21.indd 2 24/05/2012 14:10:18

 • 02 03www.fi shmatrix.co.uk

  HENGELS INTRODUCTIE

  MATRIX HENGELS

  08 - 11 Carpmaster Hengel Range

  12 - 15 Horizon Hengel Range

  16 - 17 Ultron Hengel Range

  18 - 19 Reflex Hengel Range

  20 - 21 Finesse Vaste Hengel Power X Vaste Hengel

  De Nieuwe Matrix hengel range heeft zeer lovende kritieken mogen ontvangen. De range bevat een breed gamma aan wedstrijd- en algemene visstijlen en is ontworpen voor zowel de Engelse als Europese vissers.Er zijn op dit moment vier ranges. De Carpmaster is ontworpen voor de nieuwste match karpermethoden en dekt alles af van feederwerk op korte afstand tot afstands-Methodvissen en zelfs dobbermethoden.

  De Horizon range is ontworpen voor het feedervissen op grote afstand, voornamelijk op grote Europese wateren waar het werpen van afstanden cruciaal is.

  De Ultron range dekt een breed spectrum van dobber- en feedermethoden af en biedt een perfecte prijs/kwaliteit verhouding, waar de Re ex dobberhengels een zeer ver jnde actie hebben die meer geschikt zijn voor het traditionele stick oat en waggler vissen.

  Tot slot zijn er twee vaste hengels. De Finesse is het vlaggeschip met 13m lengte ontworpen voor internationale wedstrijden waar lengtebeperkingen gelden. De Power X biedt extreme kracht wat hem geschikt maakt voor Engelse visserij op kleine karpers en de zwaardere Europese methoden.

  ZITMAND INTRODUCTIE

  Met zijn matzwarte subtiele uiterlijk, Snag-Free sluitingen en briljante ladesysteem ziet de nieuwe Matrix Superbox 1 er niet alleen fantastisch uit, hij biedt ook fenomenale prestaties.Ter aanvulling op de Superbox 1 is er ook een range aan extra laden en opslagunits plus een fantastische Matrix Trolley die over een revolutionair twin wheel scharniersysteem beschikt. Hiermee kun je de trolley sturen zodat hij makkelijker te manoeuvreren is en het materiaal dat erop ligt horizontaal blijft liggen, zelfs op schuine ondergrond.

  ZITMANDEN

  24 - 25 Superbox 1

  26 Matrix Trolley

  27 Superbox Storage Units

  HARDWARE INTRODUCTIE

  Het gebruik van de juiste zitmand en accessoires is belangrijk als je effectief wilt kunnen vissen, de Matrix range is precies voor dat doel ontworpen. Om op de meeste populaire zitmanden te kunnen passen hebben alle Matrix Seatbox accessoires een 25mm ronde Snag-Free sluiting die voor een eenvoudig instelbare en stevige bevestiging zorgt.De range bevat momenteel een selectie Accessory Arms, Groundbait Bowl Hoops en een Pole Sock, Side Trays en Feeder Arms die later dit jaar verschijnen. Matrix produceert ook een briljante Super Flat Pole Roller in twee maten met een unieke Ground Spike waarmee je hem zonder poten kunt gebruiken perfect voor hoge steile oevers, andere modellen Rollers komen later dit jaar uit.

  De range bevat ook drie brollies waaronder de veelbesproken Space Brolly die een revolutionair baleinsysteem heeft dat voor veel meer ruimte zorgt. Deze is er in twee uitvoeringen en bevat een versie met platte achterkant met de naam X3.

  30 - 31 Seatbox Accessoires

  32 - 33 Super Flat Pole Roller

  34 - 35 Matrix Brollies

  HARDWARE

  LUGGAGE INTRODUCTIE

  LUGGAGE

  De Matrix luggage bestaat uit de Ethos en Azure ranges. Beide worden volgens de hoogste standaarden geproduceerd en bieden sublieme kwaliteit tegen een scherpe prijs.Ethos is onze toprange binnen de luggage voor moderne wedstrijdvissers die innovatieve opslag- en transportmogelijkheden zoeken. Azure is een wat meer traditionele range die kwaliteit combineert met een aantrekkelijk ontwerp tegen een betaalbare prijs. Welke range je ook kiest, je kunt er van uitgaan dat er voor die prijs geen betrouwbaarder product is.

  38 - 41 Ethos Rod & Pole Holdalls

  42 - 43 Ethos Tackle & Bait Carryalls

  44 - 45 Azure Luggage Range

  ACCESSOIRES INTRODUCTIE

  ACCESSOIRESAls vissers begrijpen we volledig hoe kleine zaken als accessoires een enorm verschil voor je vangsten kunnen betekenen.Binnen de accessoires range zul je Method feeders met unieke designs zien die het gebruik van groot aas effectiever maken, en een Mould die zo eenvoudig in het gebruik is dat we ons afvragen waarom we dit niet eerder hebben bedacht.

  Er is ook een range pole pots met felgekleurde verwisselbare deksels waarmee je nauwkeuriger tegen de overzijde kunt voeren. Met een volledige range elastiek producten met de naam Linx kun je je elastiek setups naar kleur rangschikken. De range hoogwaardige vaste hengel dobbers is er voor vrijwel iedere denkbare situatie en we hebben een nieuwe haakrange speciaal ontworpen voor moderne vismethoden.

  Hengels Introductie 6 - 7

  Carpmaster Hengels 8 - 11

  Horizon Hengels 12 - 15

  Ultron Hengels 16 - 17

  Re ex Hengels 18 - 19

  Power X - Finesse Vaste Hengels 20 - 21

  Zitmanden Introductie 22 - 23

  Superbox 1 24 - 25

  Matrix Trolley 26

  Superbox Storage Units 27

  Luggage Introductie 36 - 37

  Ethos Rod & Pole Holdals 38 - 41

  Ethos Tackle & Bait Carryalls 42 - 45

  Azure Luggage Range 46 - 47

  Leefnetten & Landingsnetten 48 - 51

  Accessoires Introductie 52 - 53

  Feeders, Beads & Braid 54 - 58

  Haken 59

  Linx Pole Elastiek 60 - 61

  Pole Dobbers 62 - 63

  Feeding & Storage 64 - 66

  Kleding 67

  Hardware Introductie 28 - 29

  Hardware Accessoires 30 - 31

  Super Flat Pole Roller 32 - 33

  Matrix Brollies 34 - 35

  Matrix Consumer Brochure pgs 1-21.indd 3 24/05/2012 14:10:32

 • SAVE 20.01

  WAS 39.99 NOW

  19.98

  SAVE 15

  WAS 54.99

  NOW

  39.99

  SAVE 20

  WAS 124

  .99 NO

  W 104

  .99

  SAVE 38.08

  WAS 119.99

  NOW

  81.91

  BARGAIN HUNTER

  BE S T F OR VA LU E

  10

  11

  AnglingT mes

  AnglingT mes

  TUESDAY, OCTOBER 25, 2011

  TUESDAY, OCTOBER 25, 2011

  VISIT WWW.GREATMAGAZINES.CO.UK AND GET ANGLING TIMES FOR 1 WHEN YOU SUBSCRIBE

  STEPHEN STONESATs Bargain Hunter columnist finds top deals

  A very decent budget-priced 11ft 6in two-piece rod which has been built on a lightweight and strong blank. Features include an abbreviated handle, factory-fitted line clip and quality lined guides. Has a test curve of 2.75lb and is suitable for use with mainlines ranging from 8lb to 20lb. Comes supplied with a cloth rod bag.

  Slim and featherweight lure and spinnerbait rod which has a great playing action and oers great value for money, even at its full price! Suitable for use with artificials weighing between 20g and 80g, it is built on a lightweight carbon blank boasting a matt grey finish, and has quality reel fittings and Foxs brilliant SLIK line guides.

  The best price I could find on this real looker of a 12ft deadbait rod, which has a cork/Duplon handle, super-strong double leg Hardlite guides, a carbon line clip and a hook keeper ring. Two-piece construction for easy transportation already rigged up and a forgiving action to limit damaging soft deadbaitson the cast. Comes with a rod sleeve and rod bands.

  More than 30 per cent o this classy little rod which is capable of punching out lures up to 70g in size thanks to its well-balanced blank and smooth middle-to-tip action. Has SIC double-leg guides, a cork-tipped handle, braid safe underslung tip ring (to help prevent wrap-arounds and line shear during the cast), a Fuji DPS reel seat and screw-down front handle. Comes with a worldwide extended warranty.

  WORLD EXCLUSIVE I TESTING THE MATRIX CARPMASTER 1OFT FEEDER

  MATRIX CARPMASTER LEFT ME DROOLING

  1

  2

  3

  4

  NO FRILLS ALL-ROUNDER

  LIGHTWEIGHT AND STRONG

  CLASSY LOOKS, GREAT PRICE

  HIGH QUALITY FITTINGS

  John Wilson Mirage Pike Rod (Price: 19.98)

  Fox Warrior 8ft Pike Spin Rod (Price: 39.99)

  Shimano Purist 2.75lb Deadbait Classic(Price: 104.99)

  Greys Prowla 10ft Platinum Lure Rod (Price: 81.91)

  TACKLETHE WEEKS BEST

  Available: www.tacklebargains.co.uk

  Available: www.lathams-shing.co.uk Tel: 0843 2891757

  Available: www.reelshing.co.uk Tel: 01656 650604

  Available: www.tacklediscounts.co.uk Tel: 0845 2990602

  The predator fishing season is now in full swing, with several huge pike to a best of 33lb featuring in the pages of Angling Times this week. Ive been on the lookout for deadbait and lure rods currently on offer at brilliant bargain prices.

  GRAND DESIGNSLATEST ANGLING BOOKS

  THE WEEKLY LOOK AT TACKLE INNOVATIONS FOR 2011

  Thanks to Pure, you can now keep bang up-to-date with the football scores, or listen to your favourite music in crystal-clear digital, and without breaking the bank either.These latest two oerings are absolutely ideal for anglers. The Pure ONE Mini is small and light and provides hours of portable listening when fitted with the optional rechargeable

  ChargePAK (available at an additional cost of around 25).It also oers FM reception, an

  input socket so you can plug in your iPod, up to 16 presets, a headphone socket and a USB socket for future upgrades. The Pure Move 2500 is a pocket-sized digital radio thats packed with loads of great features. It has a sleek aluminium fascia, mirror finish casing, recessed controls and

  the latest in-ear headphones. The supplied rechargeable ChargePAK M1 battery provides up to 14 hours listening per charge.* The Pure ONE Mini costs 44.99, while the Move 2500 has a retail price of 89.99. More info at www.pure.com

  Any specimen anglers hunting for books to while away the long winter nights should take a look at this trio. Reflections: Highlights from an angling life is written by all-rounder and talented artist Chris Turnbull. Covering his successful pursuit of all the main coarse species down the years, the absorbing warts and all 240-page hardback includes dozens of Chriss paintings, prints and illustrations.Also from Harper Angling Books is Lost in a Quiet

  World, written and illustrated by lifelong angler Paul Cook. Based on Pauls childhood diaries, the

  principal subject matter is carp fishing (before mass-popularisation). It is an engrossing read, which serves as a refreshing reminder of the fascination that all anglers share in the learning of their craft at an early age. Both books are priced at 30: more info at www.harperanglingbooks.co.ukFinally, Phil Smiths new

  book, Targets Set and Achieved, follows the Coventry-based big-fish angler in his single-minded quest for new personal bests of all species. The book costs 26: more info at www.philsmithangler.co.uk.

  For pure sounds on the bank

  Three books for a winters read

  STILLWATER MIRROX 12FT 2.75LB CARP RODS

  If youre looking for a set of performance carp rods without the premium price, then check out these new Mirrox rods from the Stillwater range.Manufactured using quality full carbon blanks, theyre capable of casting rigs and PVA bags impressive distances, while also retaining a great fish-playing action, even at close quarters. Theyre also superbly finished with quality fittings throughout, including a gunsmoke reel seat, collars and butt cap, plus

  double-legged lined guides and

  minimal, classy cosmetics. An anti-slip butt grip helps you to really put some power into your casts, and the large butt ring aids long-range casting too.UKCarp magazine editor Steve Broad was so impressed with the deal he took them out for a special on-the-bank test.

  Read his verdict in next months UKCarp inside AT on November 1.In a special launch oer,

  Stillwater has not only

  cut the price of each rod down from 59.99 to 39.99, but is throwing in a third rod for FREE to any angler who buys a pair. That means you get a complete set of three matching 12ft 2.75lb carp rods for just 79.98.Call 0871 716 1678 or

  order online at www.chapmansangling.co.uk or www.gofishingoers.co.uk

  PERFORMANCE WITHOUT PRICE

  STYLISH AVID CLOTHINGConstructed using quality heavyweight cottons, the new Avid clothing collection is sure to prove popular. The college-style hoodies include a rather eye-catching little blue number, while for the more staid carpers among you there is a specialist old-school stalker-style version. A stylish classic cotton T-Shirt and matching green baseball cap complete the range.Prices: Hoodies 29.99, T-Shirt 12.99, Cap 6.99.

  SUPER-SAFE BACKLEADSDesigned to pin down the reel line between the rod tip and terminal rig, Korda Intelligent Back Leads boast an all-new

  specially-formed eye, which allows them to be

  instantly fitted on the line.

  They can now be set to stay

  on by simply pushing the clip down into the silicone tube. A super-slick plastic material ensures that they always glide smoothly to the lakebed, while the anti-snag design means they are super safe in the case of becoming snagged. Available from 0.25oz up to 1.5 oz. Price: 4.60.

  UNIQUE GROUNDBAIT

  Nash Fish Frenzy Talapia groundbait is a soft-textured, easy-to-mix groundbait that is a proven winner for cold-water Method feeder tactics. The unique, low-fishmeal content recipe contains a finely-ground blend of special Talapia pellets, as well as a secret mix of high-leakage attractants that are designed to produce an aggressive feeding response from all fish species including F1s and bigger carp. Has superb fast-melt-down properties. Price: 5.50 per 2kg bag.

  QUICKBITE

  Finding a Daiwa Tournament Pro 12ft/13ft Feeder was hard enough even before Steve Ringer won silver in the Feeder World Champs, but Banbury Gunsmiths has half-a-dozen currently in stock. Ring Dan on 01295 265819.

  BY MARK SAWYER [email protected] is the first look at what I strongly believe could be the best range of short-to-medium-distance commercial feeder rods ever to have been produced.The 10ft Matrix Carpmaster Feeder is the longest blank in the four-rod set, which has been built using a unique method that eliminates the need for a mid-blank joint. Obviously there are joints two of them in fact, otherwise we would be looking at a one-piece 10ft rod a great idea, but highly inconvenient.However, both joints are placed on the blank in such a way that they have very little inuence over the rods actual performanceand boy does it perform!Firstly, lets look at the handle segment. This has been built with a 34cm length of carbon section, which is nished with a male spigot, which in turn ts into the single mid-section. Basically, its an elongated dolly-butt, but the length is crucial to the rods ease of storage, as well as adding to its casting potential.The second joint is straightforward enough, and has been formed to accommodate special Carpmaster quivertips (there are four available in the range from 0.75oz through to 2oz).These bespoke quivers are slightly shorter and slimmer in diameter than most standard

  ones, but blend into the Carpmaster blanks playing curvature so eortlessly that the jointed area is virtually undetectable.The positive consequences of having such a long single section in front of you are, at rst, pretty much unnoticeable. The rod feels crisp and light, and maybe even a bit too tippy for a feeder rod. A quick pull-round on the tip reveals a very impressive semi-parabolic action, with a seamless sh-playing hoop that shows no sign of at spotting. But all this is secondary when it comes to what happens when you actually start shing with this innovative little rod. Lets start with casting. The tip speed the 10ft blank is capable of generating is nonsense for such a short rod and really does belie its diminutive stature. My guess would be that, at a push, the rod would be capable of casting a 30g-plus gram feeder 50 metres with ease.Bite registration on the shortened quivertips really does have to be seen to be believed. For those that have experienced savage takes when using braided mainlines with feeder rods the Matrix Carpmaster delivers the same rod-wrenching bite indication only with monolament on the reel!Next comes the blanks playing action its sweeter than dipping a sherbet-coated lolly into a jar of syrup before covering it with sugar, and will leave you drooling for more. Forget about non-lock-up parabolic actions, this rod re-writes the playing action book, and has the capacity to handle anything from a small F1, right through to a 20lb lump with equal aplomb.

  Its dicult to write enough eulogies about this rod, it really is that good. Take my advice; be it a case of beg, steal or borrow, you need to have a few hours on the bank with this dreamy little wand Im positive youll be just as impressed as I was. RRP 134.99 SSP 119.99

  under-gunned, and didnt have enough casting power. But once I had gotten used to it, I was surprised at just how pokey it was, and I found myself being able to launch a feeder a fair old way.What really surprised me though, was just how positive the bite indication seemed to be, with every fish seeming to rattle the tip right round, it was very impressive indeed. The rods playing action was completely flawless, and perfect for carp. And

  although I have never been a big fan of short rods, it felt as though it would handle anything from the smallest to the biggest of fish with no danger of a hook-pull.Would I buy one? Well, although I thought that the rod was well worth the money, personally I would have preferred it with a much longer handle (18 inches), so maybe I wouldnt invest, unless I could get it fitted with an extention piece.

  This weeks Have your say Angling Times reader is Raymond Poll, who hails from North London. Ray is a lifelong angler who enjoys club matches as well as pleasure sessions on a variety of venues.

  At first I thought that the rod was a little bit

  HAVE YOUR SAY

  THE ROD WAS VERY IMPRESSIVE INDEED

  Beg, steal or borrow one to try

  The rod delivered a seamless fish-playing hoop that showed no sign of flat spotting.

  The rod handles anything from a small F1 to a 20lb lump.

  PURE DIGITAL RADIOS

  November 11 match shing 99

  UP CLOSE

  Matrix is the all-new brand with

  all-new ideas, and was shown

  to me in its entirety by the man

  responsible for it Mr Ricky Teale.

  Most of you will know or know of

  Ricky, but for those who dont hes been

  a formidable name in the trade for many,

  many years. And, hes

  responsible for a great deal

  of the developments that

  present themselves before

  your very eyes when you

  visit your local tackle

  shop. So, whats new

  about these rods and what

  makes them different

  from those sitting in your

  holdall already? I wanted

  to nd out.I joined Ricky on the

  banks of the famous

  The Glebe complex, in

  Leicestershire, with the

  primary focus of the day being to shoot

  a Matrix DVD. However, this gave Ricky

  and me the chance to have a proper

  chinwag about the brand and each of the

  new products thatll be hitting the shops

  soon.The Carpmaster range of ro

  ds is

  mightily impressive and with three

  versions available, at eight, nine and

  10 feet in length, it was immediately

  apparent these are tools designed

  to cater perfectly for the modern

  commercial-water angler.

  Our shing on these venues has

  changed considerably in recent times,

  with tactics like the Method feeder

  becoming more and more dominant.

  These three rods cover all the tip shing

  MATRIXCARPMASTER 8, 9 & 10FT RO

  DSAlex Bones gets an exclusive r

  st look at three of the short feeder rods on offer

  from a new brand set to take match shing by storm!

  RRP: 8FT: 134.99 9FT: 139.99 10FT: 134.99

  Website: www. shmatrix.com

  al

  you could think of, from the shorter

  version of the three for little lobs and

  underarming on the pole line to the 10ft

  model thatll chuck a loaded feeder 35 to

  40 metres with ease. In brief, this range

  precisely covers the vast majority of

  commercial-water tip shing that we do.

  Anyway, Id watched

  Ricky catch a few sh on

  the rods while we were

  lming, but I was itching

  to have a go myself.

  Eventually I managed to

  get him off his box so I

  could have a chuck and

  catch a couple.Its often hard to describe

  a rod until youve had a go

  with it yourself; its more a

  feel thing than something

  you can effectively

  describe.As soon as I cast Rickys

  feeder out I could tell the difference. I

  could punch it perfectly straight, down

  exactly the same hole every cast with

  no fuss, thanks to the power in the butt

  section.Dont think that these are to

  ols solely

  for carp, though; theyre soft enough for

  skimmers and other silver sh that can

  play an oh-so-vital part in your catches

  during winter.However, Ive saved one of

  my

  favourite points till last. As soon as I

  clapped eyes on these rods I noticed the

  extended distance between the butt ring

  and reel seat. Whats the thinking behin

  d that?

  I asked Ricky, who then proceeded to

  dismantle the rod to pack it away and

  it all became clear. While the rings have

  been placed in the optimum position to

  get the best from the blank, the position

  of the butt ring is placed to align with

  your reels spool for transportation

  very neat, and one of those brilliant ideas

  that proved to me that Ricky has thought

  about little other than setting this brand

  up to be a very serious contender.

  Theres also a very clever little

  component referred to at the moment

  as the plug. This basically does away

  with any bands to secure your made-up

  rods together. All you do is push the

  designated sections into the recesses and

  twist to lock in place.

  There are many other products

  available in the Matrix range, from other

  rods, feeders and moulds to luggage,

  a seatbox and accessories. As you read

  this the gear will be hitting your local

  stockist.

  A net of sh

  caught by Ricky Teale and me

  while lming the Matrix DVD.

  Very well thought out rods!

  The plug does away

  with rod bands for

  transportation.Carrying your rods ready-made is a doddle with Matrix.

  p98-100_MF_11_Up Close.indd 2

  13/10/2011 16:09

  ONTWIKKELING & REVIEWS

  Om Matrix in staat te stellen producten te ontwerpen die geschikt zijn voor de speci eke eisen van vissers door heel Europa, hebben we een zeer actieve afdeling voor productontwikkeling. Zij vormen de directe link tussen onze ideen en onze fabrikanten en zorgen voor perfecte controle over het ontwerp en de uiteindelijke kwaliteit van alle Matrix producten.

  PRODUCT ONTWIKKELINGBijna alle producten in de Matrix range zijn vanaf nul ontworpen volgens onze Fresh Thinking loso e. Het proces start met een idee voor een nieuw product waarmee je effectiever zou kunnen vissen, vaak voortkomend uit discussies met topvissers. Dit idee wordt vervolgens gevisualiseerd door ons ontwerpteam en gespeci ceerd voor maximale prestaties. Hierna worden initile prototypes gemaakt voor het testen, aangepast en opnieuw getest tot we volledig tevreden zijn met de prestaties voor we het in productie nemen.

  Het resultaat is een range producten die je een vooruitstrevende oplossing bieden. Hengels die

  niet alleen sublieme werp- en drileigenschappen hebben maar ook makkelijk te vervoeren zijn. Feeders die zijn ontworpen voor groter haakaas omdat vissen in wedstrijdwateren steeds groter groeien. Een Method voermal die een gevulde method feeder loslaat met een simpele knijpbeweging in plaats van dat hij moet worden losgetrokken. Een brolly die meer ruimte biedt dan een standaard brolly ontwerp.

  Deze producten zijn allen het resultaat van ons eigen ontwerpteam dat nauw met vissers samenwerkt om de allerbeste oplossingen te produceren voor match- en feedervissers.

  Matrix Consumer Brochure pgs 1-21.indd 4 24/05/2012 14:10:54

 • www.fi shmatrix.co.uk

  SAVE 20.01

  WAS 39.99 NOW

  19.98

  SAVE 15

  WAS 54.99

  NOW

  39.99

  SAVE 20

  WAS 124

  .99 NO

  W 104

  .99

  SAVE 38.08

  WAS 119.99

  NOW

  81.91

  BARGAIN HUNTER

  BE S T F OR VA LU E

  10

  11

  AnglingT mes

  AnglingT mes

  TUESDAY, OCTOBER 25, 2011

  TUESDAY, OCTOBER 25, 2011

  VISIT WWW.GREATMAGAZINES.CO.UK AND GET ANGLING TIMES FOR 1 WHEN YOU SUBSCRIBE

  STEPHEN STONESATs Bargain Hunter columnist finds top deals

  A very decent budget-priced 11ft 6in two-piece rod which has been built on a lightweight and strong blank. Features include an abbreviated handle, factory-fitted line clip and quality lined guides. Has a test curve of 2.75lb and is suitable for use with mainlines ranging from 8lb to 20lb. Comes supplied with a cloth rod bag.

  Slim and featherweight lure and spinnerbait rod which has a great playing action and oers great value for money, even at its full price! Suitable for use with artificials weighing between 20g and 80g, it is built on a lightweight carbon blank boasting a matt grey finish, and has quality reel fittings and Foxs brilliant SLIK line guides.

  The best price I could find on this real looker of a 12ft deadbait rod, which has a cork/Duplon handle, super-strong double leg Hardlite guides, a carbon line clip and a hook keeper ring. Two-piece construction for easy transportation already rigged up and a forgiving action to limit damaging soft deadbaitson the cast. Comes with a rod sleeve and rod bands.

  More than 30 per cent o this classy little rod which is capable of punching out lures up to 70g in size thanks to its well-balanced blank and smooth middle-to-tip action. Has SIC double-leg guides, a cork-tipped handle, braid safe underslung tip ring (to help prevent wrap-arounds and line shear during the cast), a Fuji DPS reel seat and screw-down front handle. Comes with a worldwide extended warranty.

  WORLD EXCLUSIVE I TESTING THE MATRIX CARPMASTER 1OFT FEEDER

  MATRIX CARPMASTER LEFT ME DROOLING

  1

  2

  3

  4

  NO FRILLS ALL-ROUNDER

  LIGHTWEIGHT AND STRONG

  CLASSY LOOKS, GREAT PRICE

  HIGH QUALITY FITTINGS

  John Wilson Mirage Pike Rod (Price: 19.98)

  Fox Warrior 8ft Pike Spin Rod (Price: 39.99)

  Shimano Purist 2.75lb Deadbait Classic(Price: 104.99)

  Greys Prowla 10ft Platinum Lure Rod (Price: 81.91)

  WORLD EXCLUSIVE

  MATRIX TACKLETHE WEEKS BEST

  Available: www.tacklebargains.co.uk

  Available: www.lathams-shing.co.uk Tel: 0843 2891757

  Available: www.reelshing.co.uk Tel: 01656 650604

  Available: www.tacklediscounts.co.uk Tel: 0845 2990602

  The predator fishing season is now in full swing, with several huge pike to a best of 33lb featuring in the pages of Angling Times this week. Ive been on the lookout for deadbait and lure rods currently on offer at brilliant bargain prices.

  GRAND DESIGNSLATEST ANGLING BOOKS

  THE WEEKLY LOOK AT TACKLE INNOVATIONS FOR 2011

  Thanks to Pure, you can now keep bang up-to-date with the football scores, or listen to your favourite music in crystal-clear digital, and without breaking the bank either.These latest two oerings are absolutely ideal for anglers. The Pure ONE Mini is small and light and provides hours of portable listening when fitted with the optional rechargeable

  ChargePAK (available at an additional cost of around 25).It also oers FM reception, an

  input socket so you can plug in your iPod, up to 16 presets, a headphone socket and a USB socket for future upgrades. The Pure Move 2500 is a pocket-sized digital radio thats packed with loads of great features. It has a sleek aluminium fascia, mirror finish casing, recessed controls and

  the latest in-ear headphones. The supplied rechargeable ChargePAK M1 battery provides up to 14 hours listening per charge.* The Pure ONE Mini costs 44.99, while the Move 2500 has a retail price of 89.99. More info at www.pure.com

  Any specimen anglers hunting for books to while away the long winter nights should take a look at this trio. Reflections: Highlights from an angling life is written by all-rounder and talented artist Chris Turnbull. Covering his successful pursuit of all the main coarse species down the years, the absorbing warts and all 240-page hardback includes dozens of Chriss paintings, prints and illustrations.Also from Harper Angling Books is Lost in a Quiet

  World, written and illustrated by lifelong angler Paul Cook. Based on Pauls childhood diaries, the

  principal subject matter is carp fishing (before mass-popularisation). It is an engrossing read, which serves as a refreshing reminder of the fascination that all anglers share in the learning of their craft at an early age. Both books are priced at 30: more info at www.harperanglingbooks.co.ukFinally, Phil Smiths new

  book, Targets Set and Achieved, follows the Coventry-based big-fish angler in his single-minded quest for new personal bests of all species. The book costs 26: more info at www.philsmithangler.co.uk.

  For pure sounds on the bank

  Three books for a winters read

  STILLWATER MIRROX 12FT 2.75LB CARP RODS

  If youre looking for a set of performance carp rods without the premium price, then check out these new Mirrox rods from the Stillwater range.Manufactured using quality full carbon blanks, theyre capable of casting rigs and PVA bags impressive distances, while also retaining a great fish-playing action, even at close quarters. Theyre also superbly finished with quality fittings throughout, including a gunsmoke reel seat, collars and butt cap, plus

  double-legged lined guides and

  minimal, classy cosmetics. An anti-slip butt grip helps you to really put some power into your casts, and the large butt ring aids long-range casting too.UKCarp magazine editor Steve Broad was so impressed with the deal he took them out for a special on-the-bank test.

  Read his verdict in next months UKCarp inside AT on November 1.In a special launch oer,

  Stillwater has not only

  cut the price of each rod down from 59.99 to 39.99, but is throwing in a third rod for FREE to any angler who buys a pair. That means you get a complete set of three matching 12ft 2.75lb carp rods for just 79.98.Call 0871 716 1678 or

  order online at www.chapmansangling.co.uk or www.gofishingoers.co.uk

  PERFORMANCE WITHOUT PRICE

  STYLISH AVID CLOTHINGConstructed using quality heavyweight cottons, the new Avid clothing collection is sure to prove popular. The college-style hoodies include a rather eye-catching little blue number, while for the more staid carpers among you there is a specialist old-school stalker-style version. A stylish classic cotton T-Shirt and matching green baseball cap complete the range.Prices: Hoodies 29.99, T-Shirt 12.99, Cap 6.99.

  SUPER-SAFE BACKLEADSDesigned to pin down the reel line between the rod tip and terminal rig, Korda Intelligent Back Leads boast an all-new

  specially-formed eye, which allows them to be

  instantly fitted on the line.

  They can now be set to stay

  on by simply pushing the clip down into the silicone tube. A super-slick plastic material ensures that they always glide smoothly to the lakebed, while the anti-snag design means they are super safe in the case of becoming snagged. Available from 0.25oz up to 1.5 oz. Price: 4.60.

  UNIQUE GROUNDBAIT

  Nash Fish Frenzy Talapia groundbait is a soft-textured, easy-to-mix groundbait that is a proven winner for cold-water Method feeder tactics. The unique, low-fishmeal content recipe contains a finely-ground blend of special Talapia pellets, as well as a secret mix of high-leakage attractants that are designed to produce an aggressive feeding response from all fish species including F1s and bigger carp. Has superb fast-melt-down properties. Price: 5.50 per 2kg bag.

  QUICKBITE

  Finding a Daiwa Tournament Pro 12ft/13ft Feeder was hard enough even before Steve Ringer won silver in the Feeder World Champs, but Banbury Gunsmiths has half-a-dozen currently in stock. Ring Dan on 01295 265819.

  BY MARK SAWYER [email protected] is the first look at what I strongly believe could be the best range of short-to-medium-distance commercial feeder rods ever to have been produced.The 10ft Matrix Carpmaster Feeder is the longest blank in the four-rod set, which has been built using a unique method that eliminates the need for a mid-blank joint. Obviously there are joints two of them in fact, otherwise we would be looking at a one-piece 10ft rod a great idea, but highly inconvenient.However, both joints are placed on the blank in such a way that they have very little inuence over the rods actual performanceand boy does it perform!Firstly, lets look at the handle segment. This has been built with a 34cm length of carbon section, which is nished with a male spigot, which in turn ts into the single mid-section. Basically, its an elongated dolly-butt, but the length is crucial to the rods ease of storage, as well as adding to its casting potential.The second joint is straightforward enough, and has been formed to accommodate special Carpmaster quivertips (there are four available in the range from 0.75oz through to 2oz).These bespoke quivers are slightly shorter and slimmer in diameter than most standard

  ones, but blend into the Carpmaster blanks playing curvature so eortlessly that the jointed area is virtually undetectable.The positive consequences of having such a long single section in front of you are, at rst, pretty much unnoticeable. The rod feels crisp and light, and maybe even a bit too tippy for a feeder rod. A quick pull-round on the tip reveals a very impressive semi-parabolic action, with a seamless sh-playing hoop that shows no sign of at spotting. But all this is secondary when it comes to what happens when you actually start shing with this innovative little rod. Lets start with casting. The tip speed the 10ft blank is capable of generating is nonsense for such a short rod and really does belie its diminutive stature. My guess would be that, at a push, the rod would be capable of casting a 30g-plus gram feeder 50 metres with ease.Bite registration on the shortened quivertips really does have to be seen to be believed. For those that have experienced savage takes when using braided mainlines with feeder rods the Matrix Carpmaster delivers the same rod-wrenching bite indication only with monolament on the reel!Next comes the blanks playing action its sweeter than dipping a sherbet-coated lolly into a jar of syrup before covering it with sugar, and will leave you drooling for more. Forget about non-lock-up parabolic actions, this rod re-writes the playing action book, and has the capacity to handle anything from a small F1, right through to a 20lb lump with equal aplomb.

  Its dicult to write enough eulogies about this rod, it really is that good. Take my advice; be it a case of beg, steal or borrow, you need to have a few hours on the bank with this dreamy little wand Im positive youll be just as impressed as I was. RRP 134.99 SSP 119.99

  under-gunned, and didnt have enough casting power. But once I had gotten used to it, I was surprised at just how pokey it was, and I found myself being able to launch a feeder a fair old way.What really surprised me though, was just how positive the bite indication seemed to be, with every fish seeming to rattle the tip right round, it was very impressive indeed. The rods playing action was completely flawless, and perfect for carp. And

  although I have never been a big fan of short rods, it felt as though it would handle anything from the smallest to the biggest of fish with no danger of a hook-pull.Would I buy one? Well, although I thought that the rod was well worth the money, personally I would have preferred it with a much longer handle (18 inches), so maybe I wouldnt invest, unless I could get it fitted with an extention piece.

  This weeks Have your say Angling Times reader is Raymond Poll, who hails from North London. Ray is a lifelong angler who enjoys club matches as well as pleasure sessions on a variety of venues.

  At first I thought that the rod was a little bit

  HAVE YOUR SAY

  THE ROD WAS VERY IMPRESSIVE INDEED

  Beg, steal or borrow one to try

  The rod delivered a seamless fish-playing hoop that showed no sign of flat spotting.

  The rod handles anything from a small F1 to a 20lb lump.

  PURE DIGITAL RADIOS

  TESTING THE MATRIX CARPMASTER 1OFT FEEDER

  72 IYCF Issue 255

  IYCF January 25 February 22, 2012 73

  The 9ft Carpmaster Feeder from new Britis

  h tackle

  company Matrix mixes finesse with power

  to beat

  shy bites and land surprisingly large match

  carp

  CARPMASTER 9FT FEEDER (SSP 124.99)

  MATRIX is a new British name

  in coarse angling that were

  going to hear a lot more about

  in coming years.

  Aimed at match and pleasure anglers on

  commercial pools, rivers and canals, Matrix

  boasts a comprehensive range of kit running

  from a sophisticated seatbox to swivels.

  Three rod ranges are on oer Carpmaster

  for commercial venues (RRPs from 134.99

  to 159.99), Horizon long-range feeder rods

  (189.99-225) and general-purpose float and

  feeder Ultron rods (119.99-134.99).

  With air and water temperatures diving and

  bites on the commercials becoming scarce, I

  liked the sound of the lightweight, compact,

  Carpmaster 9ft Feeder to test, and this

  unusual rod turned out to be a winter winner.

  An unusual configuration means you get a

  short, 65cm (2ft 1in) butt section, the main

  1.62m (5ft 4in) fish-playing rod blank and

  two, long, very fine push-in glass quivertips

  rated at 0.5g and 0.75g. Plug these together

  for a sensitive 2.7m (9ft) quiver rod capable of

  showing the smallest bite and fish reel lines

  from 3lb to 8lb on the commercial carp pools.

  The main advantage of this configuration is

  that the whole of the rods lovely fish-playing

  action comes from a single section that plugs

  directly into the short butt. Because theres no

  joint in this piece, technicians can engineer

  the perfect playing action with a balance

  between shock-absorbing upper bend to

  protect fragile hooklinks and power lower

  down the blank to stop big match carp.

  The main disadvantage is that its not as

  easy to transport the rod ready made-up in

  a sleeve, as it would be with a rod of two equal

  length sections. The rod is supplied with a

  unique EVA

  Transport Holder Block which the short butt

  and long main section plug into for transport

  but Im not a fan of this set-up. Ill continue to

  use the red elastic bands the postmen insist on

  slinging on my drive every morning.

  Fishing a 5lb reel line and 0.13mm diameter

  (4lb 12oz) hooklink with breadflake on a size

  12 hook I caught carp to 6lb in a thoroughly

  enjoyable session on a tough, bitterly cold day.

  The ultra fine glass quivertips show every

  movement but even with the heavier 0.75oz

  tip in place the strong undertow on the long,

  oblong-shaped test pool kept pulling them

  right round, even though I normally like to

  fish a fairly slack tip in winter (pics below).

  For fishing small bombs and micro feeders

  weighing up to 1oz at up to 25m range, when

  you really need to pick out the bites, its a good

  un! Contrary to its fragile appearance, it will

  also happily land carp into double figures.

  There are also 8ft and 10ft versions.

  Strangely, both cost an identical 119.99,

  compared to the 124.99 for the 9ft model.

  Daves verdict Smashing, sensitive comm

  ercial rod that

  more advanced anglers will get results from.

  www.fishmatrix.co.uk

  The rods lovely fish-playing action comes from a single section

  that plugs directly into the short butt

  ON-THE-BANK TESTMatrix Carpmaster Feede

  r

  Matrix Carpmaster Feeder rod in detail

  The Carpmaster has a short butt

  and a long middle section, plus tips

  Lookout for the new logo. You're

  going to see a lot of this on the bank

  The two supplied tips are super-

  sensitive for hard winter work

  ...but within three minutes tow on

  the lake had pulled it round to this

  The rod is supplied with a unique

  EVA Transport Holder Block

  I cast out to 25 yards and put the rod

  on the rest like this with no tension...

  Even the heaviest 0.75oz quiver

  proved a little soft in the heavy tow

  For a fragile looking blank this rod is

  capable of stopping very big fish!

  New name, bright future

  72 IYCF Issue 255

  IYCF January 25 February 22, 2012 73

  The 9ft Carpmaster Feeder from new Britis

  h tackle

  company Matrix mixes finesse with power

  to beat

  shy bites and land surprisingly large match

  carp

  CARPMASTER 9FT FEEDER (SSP 124.99)

  MATRIX is a new British name

  in coarse angling that were

  going to hear a lot more about

  in coming years.

  Aimed at match and pleasure anglers on

  commercial pools, rivers and canals, Matrix

  boasts a comprehensive range of kit running

  from a sophisticated seatbox to swivels.

  Three rod ranges are on oer Carpmaster

  for commercial venues (RRPs from 134.99

  to 159.99), Horizon long-range feeder rods

  (189.99-225) and general-purpose float and

  feeder Ultron rods (119.99-134.99).

  With air and water temperatures diving and

  bites on the commercials becoming scarce, I

  liked the sound of the lightweight, compact,

  Carpmaster 9ft Feeder to test, and this

  unusual rod turned out to be a winter winner.

  An unusual configuration means you get a

  short, 65cm (2ft 1in) butt section, the main

  1.62m (5ft 4in) fish-playing rod blank and

  two, long, very fine push-in glass quivertips

  rated at 0.5g and 0.75g. Plug these together

  for a sensitive 2.7m (9ft) quiver rod capable of

  showing the smallest bite and fish reel lines

  from 3lb to 8lb on the commercial carp pools.

  The main advantage of this configuration is

  that the whole of the rods lovely fish-playing

  action comes from a single section that plugs

  directly into the short butt. Because theres no

  joint in this piece, technicians can engineer

  the perfect playing action with a balance

  between shock-absorbing upper bend to

  protect fragile hooklinks and power lower

  down the blank to stop big match carp.

  The main disadvantage is that its not as

  easy to transport the rod ready made-up in

  a sleeve, as it would be with a rod of two equal

  length sections. The rod is supplied with a

  unique EVA

  Transport Holder Block which the short butt

  and long main section plug into for transport

  but Im not a fan of this set-up. Ill continue to

  use the red elastic bands the postmen insist on

  slinging on my drive every morning.

  Fishing a 5lb reel line and 0.13mm diameter

  (4lb 12oz) hooklink with breadflake on a size

  12 hook I caught carp to 6lb in a thoroughly

  enjoyable session on a tough, bitterly cold day.

  The ultra fine glass quivertips show every

  movement but even with the heavier 0.75oz

  tip in place the strong undertow on the long,

  oblong-shaped test pool kept pulling them

  right round, even though I normally like to

  fish a fairly slack tip in winter (pics below).

  For fishing small bombs and micro feeders

  weighing up to 1oz at up to 25m range, when

  you really need to pick out the bites, its a good

  un! Contrary to its fragile appearance, it will

  also happily land carp into double figures.

  There are also 8ft and 10ft versions.

  Strangely, both cost an identical 119.99,

  compared to the 124.99 for the 9ft model.

  Daves verdict Smashing, sensitive comm

  ercial rod that

  more advanced anglers will get results from.

  www.fishmatrix.co.uk

  The rods lovely fish-playing action comes from a single section

  that plugs directly into the short butt

  ON-THE-BANK TESTMatrix Carpmaster Feede

  r

  Matrix Carpmaster Feeder rod in detail

  The Carpmaster has a short butt

  and a long middle section, plus tips

  Lookout for the new logo. You're

  going to see a lot of this on the bank

  The two supplied tips are super-

  sensitive for hard winter work

  ...but within three minutes tow on

  the lake had pulled it round to this

  The rod is supplied with a unique

  EVA Transport Holder Block

  I cast out to 25 yards and put the rod

  on the rest like this with no tension...

  Even the heaviest 0.75oz quiver

  proved a little soft in the heavy tow

  For a fragile looking blank this rod is

  capable of stopping very big fish!

  New name, bright future

  04 05

  shy bites and land surprisingly large match

  carp

  CARPMASTER 9FT FEEDER (SSP 124.99) prote

  ct fragile hooklinks and power lower

  down the blank to stop big match carp.

  The main disadvantage is that its not as

  easy to transport the rod ready made-up in

  a sleeve, as it would be with a rod of two equal

  length sections. The rod is supplied with a

  unique EVA

  Transport Holder Block which the short butt

  and long main section plug into for transport

  but Im not a fan of this set-up. Ill continue to

  use the red elastic bands the postmen insist on

  slinging on my drive every morning.

  Fishing a 5lb reel line and 0.13mm diameter

  SAVE

  22

  WAS

  71.99

  NOW

  49.9

  9

  SAVE

  13.5

  0

  WAS

  42.99

  NOW

  29.4

  9

  SAVE

  20

  WAS

  59.99

  NOW

  39.9

  9

  BARGAIN HUNTER

  BE S T F OR VA LU E

  12

  13

  AnglingT mes

  AnglingT mes

  TUESDAY, OCTOBER 18, 2011

  TUESDAY, OCTOBER 18, 2011

  VISIT WWW.GREATMAGAZINES.CO.UK AND GET ANGLIN

  G TIMES FOR 1 WHEN YOU SUBSCRIBE

  STEPHEN STONESATs Bargain Hunter columnist finds top deals

  Quality chubbing tool for all but the biggest rivers. Forgiving 1.25lb tc

  standard top plus 2oz spliced-in quivertip for slower stretches. Handles

  lines from 3lb-7lb, and can be used with centrepin or fixed-spool reels.

  Almost a third o this two-piece 10ft wand. Equal length sections make it

  easy to carry already made up. Progressive through action and supplied

  with two tips (one carbon and one glass). Also boasts a cushion reel seat

  fitting, lined guides and a cork/hyperlon handle not bad for under 30!

  If small rivers are on your radar, take a look at this pencil thin, ultra-light

  little gem made from the finest IM6 carbon. Three super-fine push-in tips,

  quality handle, titanium oxide lined guides and a superlative action!

  WORLD EXCLUSIVE I HIGHLIGHTS OF THE DAIWA TRADE SHOW

  FOR 2012

  1

  2

  3

  CLASSY ALL-ROUNDER

  LOTS FOR LITTLE MONEY

  SMALL-RIVER PERFECTION

  J.W Young 11ft Avon Quiver

  (Price: 49.99)

  Shakespeare Mach 1 XT Quiver

  (Price: 29.49)

  Okuma Solitron Quiver 9ft Feeder

  (Price: 39.99)

  TACKLETHE WEEKS BEST

  No more flat spots thanks to Matrix

  Available: www.anglingdirect.co.uk Tel: 01603 400870:

  and www.lathams-shing.co.uk Tel: 0843 2891757

  Available: www.poingdestres.co.uk Tel: 02380 510077

  Available: www.chapmansangling.co.uk Tel: 0871 7161678

  Its now entering primetime for chub fishing on the rivers, as

  the capture of the seasons first 8lb specimen this week has

  proved. Ive been searching for quality, little Avon tip rods

  between 9ft and 11ft, perfect for spotting bites from those

  crafty chevins. Check out this cracking trio of deals

  I N T E RV I E W

  EXCITING NEW CONCEPTAngling Times asked the man behind the new

  Matrix brand, Ricky Teale, to tell us what makes

  the new Carpmaster feeder rods special.

  Traditional short rods of up to 10ft have a

  single joint in the middle of the blank. The new

  Matrix rods have the joint just above the handle,

  enabling the blank to achieve as near a perfect

  action as is possible with a short rod.

  We have always followed tradition with the

  construction of short rods, but when you think

  about how the blank flexes, the centre joint is

  positioned in totally the wrong place with

  regard to casting power and fish-playing

  action. The one problem with odd jointed rods

  is that they are dicult to transport.

  However, our unique adaptor block now

  makes it possible to carry the rods around

  ready made-up. Each section is held straight

  and firm, without rod bands, and the parallel

  section configuration even prevents the

  quivertips from bending over, added Ricky.

  This week Angling Times can at last exclusively reveal one of

  the best-kept secrets in the tackle trade, the amazing new

  carbon concepts that areMatrix Carpmaster Rods.

  This all-new six-rod float and feeder series has been

  designed by former Preston Innovations front man Ricky

  Teale for modern match methods on commercial waters.

  The 8ft, 9ft and 10ft feeder rods reveal a contemporary

  build pattern never before seen on any modern-day rod.

  The unique design of the blank eliminates the need for a

  traditional central joint, and although the rods do have a

  spigoted area, it is positioned just above the handle. This

  results in a rod without flat spots, because the joint is no

  longer aected by the blanks curvature when placed

  under stress. These rods are said to oer a much-improved ca

  sting

  distance and fish-playing action over traditional

  two-piece blanks. All the feeder rods also come with a

  revolutionary EVA transport holder block which keeps

  the sections parallel and does away with the need for

  rod bands.The 11ft and 12ft Matrix

  Carpmaster Float rods have a

  more normal two-piece

  construction and are built on

  high modulus carbon blanks

  finished o with top grade

  guides and fittings. Both

  rods have semi-parabolic

  actions which help to avoid hook-pulls and line

  breakages. The 11ft version has the perfect

  action for close to medium-range pellet waggler work, while the 12ft rod has slightly more power for longer casting.All six of the

  unique Matrix Carpmaster rods should be available before the New Year, and with prices starting at 119.99 and going up to 139.99, I would expect them to sell like hot cakes.

  OUR BEST RODS FOR 15 YEARS

  OUR BEST RODS FOR 15 YEARS

  OUR BEST RODS FOR 15 YEARSBY MARK [email protected]

  Tackle giant Daiwa has cause to be

  proud as it unveils new gear for

  2012 at the companys first trade

  show of the season.Leading the way in innovation are

  the 11ft and 12ft Tournament Multi

  Match Float/Feeder rods that have been

  designed by the legendary Japanese rod

  builder Nori Watanabe specically for

  the UK commercial angler.The rods seamlessly convert between

  oat and tip modes by means of a

  special spigot joint in the middle of the

  blanks top section. This allows for

  the application of either a tubular

  (oat) tip or quiver (feeder) tip section. Twin-topped

  blanks have an impeccable build quality

  and action thanks to unique new

  non-twist torque carbon and Mega-top

  quivertip material, proving conclusively

  that innovative rod design matches

  versatility with performance. However, perfection comes at a price,

  because owning one will set you back

  375 for the 11ft version, or 399 for the

  12ft model.

  Daiwas new Float/Feeders

  With prices from as little as 199 for the entry level 11m TDXR, climbing to under 1,000 for the superb top-of-the-range 16m

  XR5 model, each pole is

  supplied with a very attractive spares package. When launched, the new range is my hot tip for

  being among next years best-sellers.

  Image Ballistic ReelsA little bit more in touch with price reality

  for the UK angler than the Branzino is

  these new Ballistic range of reels.

  Available in three sizes 2500, 3500 and

  4000 they look and feel suitable for all

  types of heavy float and feeder/lead

  tactics. They oer fast retrieve rates of 6.0

  and 6.2:1 and all run on seven ball-bearings

  and feature Daiwa Digi Gear, helping to

  make them smooth and powerful.

  Price 199.99

  D50 SeatboxIf youre short on space but big on

  tackle, this super new compact

  D50 seatbox will be just the ticket.

  The petite space-saver has a

  detachable cassette with two large

  sliding side drawers and an under

  tray. Additional winder space is

  underneath the padded pole seat.

  With a sturdy aluminium frame, it

  comes with a system of arms that

  can be used to accommodate

  keepnets, bait waiters and feeder

  arms. Price 99.99

  TDXR Poles

  This demure little spinning

  reel may look like a standard fixed-spool model but is in fact the

  jewel in the crown of Daiwas extensive range of

  high-end Hyper Exist Branzino reels. It will set

  you back a cool 700 and

  so I doubt that many will be

  sold in this country. But it is

  a tackle tarts dream reel!

  Branzino Hyper Exist Reel

  New Daiwa Pole FloatsNot exactly a new product from the Daiwa

  stable, this super-versatile range of pole

  floats still caught my eye. The DP series

  features eight modern body patterns all

  have wire and carbon stems, and are finished

  o with hollow high-viz bristles.

  Price 1.50

  Non-twistThe carbon blanks resist twisting with both float and feeder tips in place.

  Feeder TipThis fits seamlessly into the top section of

  the rod, making it a versatile tool for the commercials.

  Daiwas trade show did not disappoint in terms of innovation.

  CorrectionTwo weeks ago we featured Daiwas new

  Interlastic Puller Kits, or at least so we

  thought. Unfortunately a glitch in our

  system meant we actually ended up showing an image of a Digital

  Drop-O Alarm, rather than the new top kits. Plus, the eagle-eyed

  among you would have noticed that the Daiwa Joint Aligner also

  shown was referred to as being labels that tell you the recommended

  laccy strength, and obviously this is not the case.

  The new Joint Aligner

  Puller Kits

  BREAKING NEWS

  GOFISHING.CO.UK

  Both rods have semi-parabolic actions which help to avoid hook-pulls and line breakages

  The rods seamlessly convert between float and tip

  Tournament/Team Daiwa NetsThese brilliant Daiwa keepnets in

  Tournament (metal) and Team

  Daiwa (plastic) ringed models were

  developed by Steve Ringer. At 2.5m

  or 3m long, they feature strong

  aluminium top rings, pull-through

  handles for easy weighing, and

  twist lock adjustment.

  Prices: Tournament 79.99-

  84.99; Team Daiwa 64.99

  -69.99

  Mega-top QuivertipDaiwas amazing new quivertip material can be bent into the most ridiculous shapes without breaking or splintering. This will put an end to any fears about line getting wrapped around the tip and snapping. A superb innovation.

  However, both joints are placed on the blank in such a way that they have very little inuence over the rods actual performanceand boy does it perform!Firstly, lets look at the handle segment. This has been built with a 34cm length of carbon section, which is nished with a male spigot, which in turn ts into the single mid-section. Basically, its an elongated dolly-butt, but the length is crucial to the rods ease of storage, as well as adding to its casting potential.The second joint is straightforward enough, and has been formed to accommodate special Carpmaster quivertips (there are four available in the range from 0.75oz through to 2oz).These bespoke quivers are slightly shorter and slimmer in diameter than most standard

  with this innovative little rod. Lets start with casting. The tip speed the 10ft blank is capable of generating is nonsense for such a short rod and really does belie its diminutive stature. My guess would be that, at a push, the rod would be capable of casting a 30g-plus gram feeder 50 metres with ease.Bite registration on the shortened quivertips really does have to be seen to be believed. For those that have experienced savage takes when using braided mainlines with feeder rods the Matrix Carpmaster delivers the same rod-wrenching bite indication only with monolament on the reel!Next comes the blanks playing action its sweeter than dipping a sherbet-coated lolly into a jar of syrup before covering it with sugar, and will leave you drooling for more. Forget about non-lock-up parabolic actions, this rod re-writes the playing action book, and has the capacity to handle anything from a small F1, right through to a 20lb lump with equal aplomb.

  Its dicult to write enough eulogies about this rod, it really is that good. Take my advice; be it a case of beg, steal or borrow, you need to have a few hours on the bank with this dreamy little wand Im positive youll be just as impressed as I was. RRP 134.99 SSP 119.99

  This weeks Have your say Angling Times reader is Raymond Poll, who hails from North London. Ray is a lifelong angler who enjoys club matches as well as pleasure sessions on a variety of venues.

  At first I thought that the rod was a little bit

  HAVE YOUR SAY

  THE ROD WAS VERY IMPRESSIVE INDEEDThe rod handles anything from a small F1 to a 20lb lump.At first I thought that the rod was a little bit

  HAVE YOUR SAY

  THE ROD WAS VERY IMPRESSIVE INDEED

  I N T E RV I E W

  EXCITING NEW CONCEPTAngling Times asked the man behind the new

  Matrix brand, Ricky Teale, to tell us what makes

  the new Carpmaster feeder rods special.

  Traditional short rods of up to 10ft have a

  single joint in the middle of the blank. The new

  Matrix rods have the joint just above the handle,

  enabling the blank to achieve as near a perfect

  The 8ft, 9ft and 10ft feeder rods reveal a contemporary

  The 8ft, 9ft and 10ft feeder rods reveal a contemporary

  build pattern never before seen on any modern-day rod.

  build pattern never before seen on any modern-day rod.

  The unique design of the blank eliminates the need for a

  The unique design of the blank eliminates the need for a

  traditional central joint, and although the rods do have a

  traditional central joint, and although the rods do have a

  spigoted area, it is positioned just above the handle. This

  spigoted area, it is positioned just above the handle. This

  results in a rod without flat spots, because the joint is no

  results in a rod without flat spots, because the joint is no

  longer aected by the blanks curvature when placed

  longer aected by the blanks curvature when placed

  under stress. These rods are said to oer a much-improved ca

  sting These rods are said to oer a much-improved ca

  sting

  distance and fish-playing action over traditional

  distance and fish-playing action over traditional

  two-piece blanks. All the feeder rods also come with a

  two-piece blanks. All the feeder rods also come with a

  revolutionary EVA transport holder block which keeps

  revolutionary EVA transport holder block which keeps

  the sections parallel and does away with the need for

  the sections parallel and does away with the need for

  rod bands.rod bands.The 11ft and 12ft Matrix The 11ft and 12ft Matrix

  Carpmaster Float rods have a Carpmaster Float rods have a

  more normal two-piece more normal two-piece

  construction and are built on construction and are built on

  high modulus carbon blanks

  finished o with top grade

  guides and fittings. Both

  rods have semi-parabolic

  actions which help to avoid hook-pulls and line

  breakages. The 11ft version has the perfect

  action for close to medium-range pellet waggler work, while the 12ft rod has slightly more power for longer casting.All six of the

  unique Matrix Carpmaster rods should be available before the New Year, and with prices starting at 119.99 and going up to 139.99,I would expect them to sell like hot cakes.

  November 11 match shing 99

  UP CLOSE

  Matrix is the all-new brand with

  all-new ideas, and was shown

  to me in its entirety by the man

  responsible for it Mr Ricky Teale.

  Most of you will know or know of

  Ricky, but for those who dont hes been

  a formidable name in the trade for many,

  many years. And, hes

  responsible for a great deal

  of the developments that

  present themselves before

  your very eyes when you

  visit your local tackle

  shop. So, whats new

  about these rods and what

  makes them different

  from those sitting in your

  holdall already? I wanted

  to nd out.I joined Ricky on the

  banks of the famous

  The Glebe complex, in

  Leicestershire, with the

  primary focus of the day being to shoot

  a Matrix DVD. However, this gave Ricky

  and me the chance to have a proper

  chinwag about the brand and each of the

  new products thatll be hitting the shops

  soon.The Carpmaster range of ro

  ds is

  mightily impressive and with three

  versions available, at eight, nine and

  10 feet in length, it was immediately

  apparent these are tools designed

  to cater perfectly for the modern

  commercial-water angler.

  Our shing on these venues has

  changed considerably in recent times,

  with tactics like the Method feeder

  becoming more and more dominant.

  These three rods cover all the tip shing

  MATRIXCARPMASTER 8, 9 & 10FT RO

  DSAlex Bones gets an exclusive r

  st look at three of the short feeder rods on offer

  from a new brand set to take match shing by storm!

  RRP: 8FT: 134.99 9FT: 139.99 10FT: 134.99

  Website: www. shmatrix.com

  al

  you could think of, from the shorter

  version of the three for little lobs and

  underarming on the pole line to the 10ft

  model thatll chuck a loaded feeder 35 to

  40 metres with ease. In brief, this range

  precisely covers the vast majority of

  commercial-water tip shing that we do.

  Anyway, Id watched

  Ricky catch a few sh on

  the rods while we were

  lming, but I was itching

  to have a go myself.

  Eventually I managed to

  get him off his box so I

  could have a chuck and

  catch a couple.Its often hard to describe

  a rod until youve had a go

  with it yourself; its more a

  feel thing than something

  you can effectively

  describe.As soon as I cast Rickys

  feeder out I could tell the difference. I

  could punch it perfectly straight, down

  exactly the same hole every cast with

  no fuss, thanks to the power in the butt

  section.Dont think that these are to

  ols solely

  for carp, though; theyre soft enough for

  skimmers and other silver sh that can

  play an oh-so-vital part in your catches

  during winter.However, Ive saved one of

  my

  favourite points till last. As soon as I

  clapped eyes on these rods I noticed the

  extended distance between the butt ring

  and reel seat. Whats the thinking behin

  d that?

  I asked Ricky, who then proceeded to

  dismantle the rod to pack it away and

  it all became clear. While the rings have

  been placed in the optimum position to

  get the best from the blank, the position

  of the butt ring is placed to align with

  your reels spool for transportation

  very neat, and one of those brilliant ideas

  that proved to me that Ricky has thought

  about little other than setting this brand

  up to be a very serious contender.

  Theres also a very clever little

  component referred to at the moment

  as the plug. This basically does away

  with any bands to secure your made-up

  rods together. All you do is push the

  designated sections into the recesses and

  twist to lock in place.

  There are many other products

  available in the Matrix range, from other

  rods, feeders and moulds to luggage,

  a seatbox and accessories. As you read

  this the gear will be hitting your local

  stockist.

  A net of sh

  caught by Ricky Teale and me

  while lming the Matrix DVD.

  Very well thought out rods!

  The plug does away

  with rod bands for

  transportation.Carrying your rods ready-made is a doddle with Matrix.

  p98-100_MF_11_Up Close.indd 2

  13/10/2011 16:09

  Fishing a 5lb reel line and 0.13mm diameter

  (4lb 12oz) hooklink with breadflake on a size

  12 hook I caught carp to 6lb in a thoroughly

  enjoyable session on a tough, bitterly cold day.

  The ultra fine glass quivertips show every

  movement but even with the heavier 0.75oz

  tip in place the strong undertow on the long,

  oblong-shaped test pool kept pulling them

  right round, even though I normally like to

  fish a fairly slack tip in winter (pics below).

  For fishing small bombs and micro feeders

  weighing up to 1oz at up to 25m range, when

  Fishing a 5lb reel line and 0.13mm diameter

  (4lb 12oz) hooklink with breadflake on a size

  12 hook I caught carp to 6lb in a thoroughly

  enjoyable session on a tough, bitterly cold day.

  The ultra fine glass quivertips show every

  movement but even with the heavier 0.75oz

  tip in place the strong undertow on the long,

  oblong-shaped test pool kept pulling them

  right round, even though I normally like to

  fish a fairly slack tip in winter (pics below).

  For fishing small bombs and micro feeders

  thanks to Matrix

  EXCITING NEW CONCEPT

  action. The one problem with odd jointed rods

  is that they are dicult to transport.

  BREAKING NEWS

  GOFISHING.CO.UK

  Both rods have semi-parabolic actions which help to avoid hook-pulls and line breakages

  For fishing small bombs and micro feeders

  weighing up to 1oz at up to 25m range, when

  you really need to pick out the bites, its a good

  For fishing small bombs and micro feeders

  weighing up to 1oz at up to 25m range, when

  you really need to pick out the bites, its a good

  14 AnglingT mes TUESDAY, NOVEMBER 15, 2011 VISIT WWW.GREATMAGAZINES.

  CO.UK AND GET ANGLING TIMES FOR 1 WHEN YOU SUBSC

  RIBE

  EXPERIENCE THE MATRIX EFFECTAcross-the-board excellence for the match angler

  1 MATRIX SUPERBOX 1Designed with a minimalist, stealth,

  matt-black chassis that simply oozes

  class, the drawer and tray units are

  some of the best engineered examples

  you are ever likely to see on a seatbox.

  It is loaded with unique features such

  as snag-free knuckle joints that

  prevent line from getting tangled up in

  the mechanism. Clever snag-free

  fittings also make the seatbox a doddle

  to load into the back of your car, as it

  requires a lot less space than normal.

  This brilliant new box should be

  available early in the New Year.

  Price 420

  2 REFLEX MATCH RODSThese three top-quality float rods for

  matchfishing feature top-end

  high-modulus carbon blanks with crisp

  tip actions suited to all silverfish on a

  wide range of venues.The Reflex Match Special model has

  a more powerful action for bigger fish.

  Prices from 149.99 to 159.99

  3 IN-LINE HOOPED METHOD FEEDERThe Matrix range is not just about rods,

  luggage and seatboxes how about

  some of the best Method feeders ever?

  The in-line design conforms to all

  fishery rules, and a quick change

  feature allows the feeders size and

  weight to be changed in seconds.

  Hoops around the rim hold groundbait

  and pellets securely without inhibiting

  the use of large hookbaits.

  Price (all sizes) 1.99

  4 SPACE BROLLYThis brollies unique fibreglass rib

  system is much stronger, lighter and

  more stable than those found on a

  traditional metal-armed model.

  The shortened arm oers far more

  headroom than any conventional brolly

  and increases the area of protection.

  Price 69.99

  5 MATRIX TROLLYA remarkably clever tackle transporter

  features a double wheel set-up with a

  pivot suspension, enabling the barrow

  to be steered more easily than a fixed

  wheel model. Pneumatic tyres make

  for easy pushing, and a waterproof

  carry bag is fitted to the rear.

  Price 129.99

  6 ULTRON RODSMatrix Ultron rods oer a fine blend of

  choice, quality and value for money.

  Built on carbon blanks, with cork/EVA

  handles and quality guides, the five-rod

  series oers to deliver performance

  over a wide range of styles.

  Prices from 99.99 to 124.99

  7 ETHOS LUGGAGEDesigned for modern match anglers,

  the Ethos luggage range will store and

  transport rods, poles, accessories and

  bait in style and safety. All eight luggage items in this

  top-end range have been

  manufactured from a tough 840D

  polyester fabric and feature robust

  zips, stitching and protective

  reinforcing on key wear areas.

  Prices from 7.99 to 89.99

  BY MARK SAWYER [email protected]

  Matrix is the latest name to hit the

  fishing tackle market place and

  these rods, trolleys, brollies, feeders

  and luggage items from a British

  company look all set to match the film

  of the same name in terms of impact!

  Aimed squarely at the match angler,

  the thinking behind the brand is simple

  enough to provide tackle that is

  designed to help users catch more sh.

  This week Angling Times lifts the lid on

  some of the exciting and innovative new

  products that Matrix will be bringing out

  at the start of the New Year. Already, the ingeniously designed

  Carpmaster range of feeder rods, which

  were unveiled exclusively on these

  pages, is proving to be a hit. And judging

  by the response from anglers as well as

  the angling trade, the new brand looks to

  be nailed on for further triumph.

  REVIEW I NEW RANGE FROM A BRITISH COMPANY

  14 AnglingT mes TUESDAY, NOVEMBER 15, 2011 VISIT WWW.GREATMAGAZINES.

  CO.UK AND GET ANGLING TIMES FOR 1 WHEN YOU SUBSC

  RIBE

  EXPERIENCE THE MATRIX EFFECTAcross-the-board excellence for the match angler

  1 MATRIX SUPERBOX 1Designed with a minimalist, stealth,

  matt-black chassis that simply oozes

  class, the drawer and tray units are

  some of the best engineered examples

  you are ever likely to see on a seatbox.

  It is loaded with unique features such

  as snag-free knuckle joints that

  prevent line from getting tangled up in

  the mechanism. Clever snag-free

  fittings also make the seatbox a doddle

  to load into the back of your car, as it

  requires a lot less space than normal.

  This brilliant new box should be

  available early in the New Year.

  Price 420

  2 REFLEX MATCH RODSThese three top-quality float rods for

  matchfishing feature top-end

  high-modulus carbon blanks with crisp

  tip actions suited to all silverfish on a

  wide range of venues.The Reflex Match Special model has

  a more powerful action for bigger fish.

  Prices from 149.99 to 159.99

  3 IN-LINE HOOPED METHOD FEEDERThe Matrix range is not just about rods,

  luggage and seatboxes how about

  some of the best Method feeders ever?

  The in-line design conforms to all

  fishery rules, and a quick change

  feature allows the feeders size and

  weight to be changed in seconds.

  Hoops around the rim hold groundbait

  and pellets securely without inhibiting

  the use of large hookbaits.

  Price (all sizes) 1.99

  4 SPACE BROLLYThis brollies unique fibreglass rib

  system is much stronger, lighter and

  more stable than those found on a

  traditional metal-armed model.

  The shortened arm oers far more

  headroom than any conventional brolly

  and increases the area of protection.

  Price 69.99

  5 MATRIX TROLLYA remarkably clever tackle transporter

  features a double wheel set-up with a

  pivot suspension, enabling the barrow

  to be steered more easily than a fixed

  wheel model. Pneumatic tyres make

  for easy pushing, and a waterproof

  carry bag is fitted to the rear.

  Price 129.99

  6 ULTRON RODSMatrix Ultron rods oer a fine blend of

  choice, quality and value for money.

  Built on carbon blanks, with cork/EVA

  handles and quality guides, the five-rod

  series oers to deliver performance

  over a wide range of styles.

  Prices from 99.99 to 124.99

  7 ETHOS LUGGAGEDesigned for modern match anglers,

  the Ethos luggage range will store and

  transport rods, poles, accessories and

  bait in style and safety. All eight luggage items in this

  top-end range have been

  manufactured from a tough 840D

  polyester fabric and feature robust

  zips, stitching and protective

  reinforcing on key wear areas.

  Prices from 7.99 to 89.99

  BY MARK SAWYER [email protected]

  Matrix is the latest name to hit the

  fishing tackle market place and

  these rods, trolleys, brollies, feeders

  and luggage items from a British

  company look all set to match the film

  of the same name in terms of impact!

  Aimed squarely at the match angler,

  the thinking behind the brand is simple

  enough to provide tackle that is

  designed to help users catch more sh.

  This week Angling Times lifts the lid on

  some of the exciting and innovative new

  products that Matrix will be bringing out

  at the start of the New Year. Already, the ingeniously designed

  Carpmaster range of feeder rods, which

  were unveiled exclusively on these

  pages, is proving to be a hit. And judging

  by the response from anglers as well as

  the angling trade, the new brand looks to

  be nailed on for further triumph.

  REVIEW I NEW RANGE FROM A BRITISH COMPANY

  Sinds de lancering van Matrix vorig jaar hebben veel van onze nieuwe producten lovende kritieken gekregen van vooraanstaande journalisten voor hun kwaliteit en innovatie.

  WAT DE PERS ZEGT OVER MATRIX PRODUCTENOm eerlijk te zijn is dit niet de reden waarom we die spullen maken, we maken ze zodat vissers betere resultaten behalen. We realiseren ons echter dat veel vissers zich laten leiden door reviews en zien ze als bewijs van kwaliteit. Om die reden zijn we trots dat veel van onze nieuwe producten zo goed worden ontvangen door onafhankelijke experts.

  Als je onzeker bent over Matrix omdat het een nieuw merk is, wees gerust en bedenk je dat ondanks dat we pas kort bestaan, we zeker een onuitwisbare indruk hebben gemaakt bij mensen die in een maand meer materiaal voorbij zien komen dan de meeste vissers in een heel leven.

  Matrix Consumer Brochure pgs 1-21.indd 5 24/05/2012 14:11:18

 • HENGELS INTRODUCTIE

  MATRIX HENGELS

  Matrix Consumer Brochure pgs 1-21.indd 6 24/05/2012 14:11:58

 • www.fi shmatrix.co.uk06 07

  08 - 11 Carpmaster Hengel Range

  12 - 15 Horizon Hengel Range

  16 - 17 Ultron Hengel Range

  18 - 19 Reflex Hengel Range

  20 - 21 Finesse Vaste Hengel Power X Vaste Hengel

  De Nieuwe Matrix hengel range heeft zeer lovende kritieken mogen ontvangen. De range bevat een breed gamma aan wedstrijd- en algemene visstijlen en is ontworpen voor zowel de Engelse als Europese vissers.Er zijn op dit moment vier ranges. De Carpmaster is ontworpen voor de nieuwste match karpermethoden en dekt alles af van feederwerk op korte afstand tot afstands-Methodvissen en zelfs dobbermethoden.

  De Horizon range is ontworpen voor het feedervissen op grote afstand, voornamelijk op grote Europese wateren waar het werpen van afstanden cruciaal is.

  De Ultron range dekt een breed spectrum van dobber- en feedermethoden af en biedt een perfecte prijs/kwaliteit verhouding, waar de Re ex dobberhengels een zeer ver jnde actie hebben die meer geschikt zijn voor het traditionele stick oat en waggler vissen.

  Tot slot zijn er twee vaste hengels. De Finesse is het vlaggeschip met 13m lengte ontworpen voor internationale wedstrijden waar lengtebeperkingen gelden. De Power X biedt extreme kracht wat hem geschikt maakt voor Engelse visserij op kleine karpers en de zwaardere Europese methoden.

  Matrix Consumer Brochure pgs 1-21.indd 7 24/05/2012 14:12:41

 • CARPMASTER HENGELS

  De Carpmaster modellen zijn ontworpen voor de modernste match methoden op commercile wateren en kunnen dankzij de positie van de ogen en een uniek transportblok eenvoudig opgetuigd worden vervoerd.

  De Carpmaster 8, 9 en 10 feederhengels hebben een uniek ontwerp dat de verbinding elimineert in het hengeldeel waarmee de vis het meest wordt gedrild, en bieden zo meer controle.

  DE KORTE HENGEL REVOLUTIE

  Matrix Consumer Brochure pgs 1-21.indd 8 24/05/2012 14:13:18

 • www.fi shmatrix.co.uk08 09

  EENVOUDIG TRANSPORTCarpmaster hengels kunnen eenvoudig opgetuigd worden vervoerd. Het transportblok houdt de delen parallel aan elkaar en stevig op hun plaats zonder dat bandjes nodig zijn

  Hart van het systeem in het transportblok. In elkaar zetten van een Carpmaster hengel is eenvoudig. Verwijder de hengeldelen van het transportblok.

  Alle feederhengels hebben een kort achterste deel die simpel op het middendeel kan worden geplaatst. Hiermee is de sluiting uit het belangrijkste drilgedeelte van de hengel gehaald.

  De haakring heeft een plat ontwerp zodat je haak, wartel of feeder bead er eenvoudig aan kan worden bevestigd.

  Matrix Consumer Brochure pgs 1-21.indd 9 24/05/2012 14:14:08

 • 1 2

  3

  4

  56

  CODE OMSCHRIJVING AVP* GRD001 Carpmaster Feeder 8ft 139.99GRD002 Carpmaster Feeder 9ft 144.99

  CODE OMSCHRIJVING AVP* GRD020 Carpmaster Tip 3/4oz 19.99GRD021 Carpmaster Tip 1.0oz 19.99GRD022 Carpmaster Tip 1.5oz 19.99GRD023 Carpmaster Tip 2.0oz 19.99

  CODE OMSCHRIJVING AVP* GRD005 Carpmaster Feeder 10ft 144.99

  CODE OMSCHRIJVING AVP* GRD006 Carpmaster Method 12ft 159.99

  CARPMASTER 8', 9 FEEDER Ontworpen voor afstanden tot 25m

  Ideaal voor de Method op vaste hengel afstandof op kleinere wateren

  Lichtgewicht, sterke dubbel- en enkelpoots ogen

  Korte handgreep voor eenvoudig manoeuvreren

  Inclusief 0,5oz en 0,75oz verwisselbare tips

  Lijnklasse 4lb 8lb.

  CARPMASTER 12' METHOD FEEDER Werpt Method feeders tot 80m

  Langere handgreep voor betere werphefboom

  Grote gecentreerde ogen voor betere werpprestatiesmet lijnen vanaf 8lb

  Inclusief 1,0oz en 1,5oz verwisselbare tips

  Lijnklasse 4lb 12lb.

  CARPMASTER TIPS Reservetips vor Carpmaster Feederhengels

  Identiek aan de meegeleverde tips

  Glasfiber constructie voor betere overgang van de actie

  CARPMASTER 10 FEEDER Ontworpen voor afstanden tot 40m

  Langere handgreep voor steviger worpen

  Middelgrote dubbel- en enkelpoots ogen

  Kurk/EVA handgreep met soft-touch reelhouder

  Inclusief 1,0oz en 1,5oz verwisselbare tips

  Lijnklasse 4lb 8lb.

  CARPMASTER HENGELS

  CARPMASTER HENGELSSinds hun lancering in 2011 is de Carpmaster range een enorm succes. Ze zijn gebouwd voor de modernste vismethoden en volgens de hoogste standaarden, wat ze betere viseigenschappen geeft en makkelijker te vervoeren maakt. Deze uitstekende feederhengels hebben een unieke verdeling dat een los kort deel heeft voor de handgreep en een ndelig middendeel waar de quivertips ingaan. Hiermee verdwijnt de sluiting uit het drilgedeelte van de hengel wat ze een veel betere drilactie geeft. De korte achterdelen geven ze ook meer kracht dan normale korte hengels en zorgen dat je er nauwkeuriger mee kunt werpen en grotere vissen beter onder controle krijgt.

  Algemene Kenmerken High modulus carbon blank

  Semi-parabolische drilactie

  Optimale handgreeplengte voor werpen en drillen

  Hoogwaardige ogen met ideale verdeling voor transport

  Kurk/EVA handgreep met soft-touch reelhouder

  EVA tansportblok houdt alle delen parallel voor gemakkelijk opgetuigd transport

  Verwisselbare tips passend bij de hengelactie

  1

  2

  3

  4

  5

  6

  LENGTE VAN DE HANDGREEP - Carpmaster hengels hebben handgrepen van verschillende lengtes, specifiek voor hun doel.

  REELHOUDERS - Soft-touch specifiek ontworpen reelhouders hebben allemaal een naar beneden schroevende kap voor comfortabel gebruik.

  HAAKRING - De scharnierende haakring is eenvoudiger in gebruik dan conventionele vaste versies.

  HIGH MODULUS BLANK - De Carpmaster blanks hebben allen een semi-parabolische actie voor optimale drilkenmerken.

  OGEN - Feeder- en dobberhengels met sterke en lichtgewicht geleideogen.

  FEEDER TIPS - Alle feeder tips zijn afgestemd op de hengelactie en getaperd om beetregistratie te maximaliseren.

  CARPMASTER KENMERKEN

  Matrix Consumer Brochure pgs 1-21.indd 10 24/05/2012 14:14:21

 • 10 11

  CODE OMSCHRIJVING AVP* GRD003 Carpmaster Float 11ft 149.99GRD004 Carpmaster Float 12ft 144.99

  CARPMASTER 11 & 12 FLOAT (2-DELIG) High modulus carbon blank

  Semi-parabolische drilactie voorkomt lossers en lijnbreuk

  2-delige constructie voor eenvoudig opgetuigd transport

  11 model is perfect voor korte- en middellange wagglervisserij

  12 model heeft iets meer power voor krachtigerworpen en gebruik met wagglers, pellet wagglersen splasher wagglers

  Lichtgewicht dubbel- en enkelpoots ogen gepositioneerd voor optimale actie en eenvoudig transport

  Kurk/EVA handgreep met soft-touch reelhouder

  Lijnklasse 11 3lb 8lb.

  12 3lb 10lb.

  De Carpmaster Float 11 en 12 hengels dekken alle matchmethoden voor de dobbervisserij op karper af, van korte afstand met lichte wagglers tot splasher wagglers op afstand.

  *Adviesverkoopprijs. E.&OE. Alle rechten voorbehouden.

  Matrix Consumer Brochure pgs 1-21.indd 11 24/05/2012 14:14:47

 • HORIZON HENGELS

  Matrix Horizon feederhengels zijn ontworpen voor het feederen op extreme afstand op groot water, en kunnen overweg met zware feeders. Alle modellen hebben een kort achtereind met een extra lange pensluiting die voor meer werpvermogen onderin zorgt en de blank slanker maakt.

  De midden- en topdelen zijn langer dan bij standaard 3-delige hengels en geven een soepele drilactie en maximaliseren de tipsnelheid bij verre worpen.

  POWER ACTION INDICATION

  Matrix Consumer Brochure pgs 1-21.indd 12 24/05/2012 14:15:30

 • www.fi shmatrix.co.uk12 13

  Horizon hengels zijn eenvoudig opgetuigd te vervoeren. Het transportblok houdt de delen parallel en stevig op hun plaats zonder de noodzaak van hengelriempjes.

  Het handgreep