magazine De Jong

of 16 /16
17 50 jaar een begrip in Heerenveen

Embed Size (px)

description

magazine de jong

Transcript of magazine De Jong

Page 1: magazine De Jong

17

50 jaar een begrip in Heerenveen

Page 2: magazine De Jong

Gedrevenheid

www.vandenbrug.nlDrachten Heerenveen Oosterwolde Buitenpost Sneek Franeker

Uitzonderlijk vakmanschap is een kwestie van geestdrift. Iets dat hard nodig is in een tijd waarin de techniek bijna dagelijks de grenzen verlegd. Omdat niet alleen de ervaring en kennis, maar ook de toewijding telt.

Als het gaat om details.

Bij ons vindt u plezier in het rijden en passie voor het auto-mobiel. Meer dan 200 vakmensen in 7 vestigingen staan elke dag voor u klaar om dat te bewijzen.

Sinds 1923, al drie generaties lang.

Autoland Van Den BrugZoals rijden hoort te zijn.

ADV_A4_AAS De Jong.indd 1 14-10-11 12:12

Page 3: magazine De Jong

3

Voorwoord 5

Historie: een halve eeuw vakmanschap 6

De organisatie: ingericht op vakmanschap, snelheid en klantvriendelijkheid 7

Schadeherstel particulieren: alles aan de kant voor de klant 8

Schadeherstel bedrijfswagens: snel weer puntgaaf op weg 10

Alles draait om Service met een grote S 13

Heldere toekomstvisie: inspelen op veranderingen 14

Inhoud

ColofonDit magazine is een uitgave van: Connect Communications BV Waddinxveen Telefoon: (0182) 61 93 53Coördinatie en realisatie: Hans Bogaard, Inez Verhoog Advertentie acquisitie: Connect Communications BV Teksten: Paul Spendel

Page 4: magazine De Jong

Vanesch Verf:• Snelle en correcte leveringen• Periodiek accountoverleg• Magazijnmanagement• Oplosmiddelboekhouding• Afvoerservice Vervuild Product• Scholing en opleiding• Begeleiding kwaliteitszorgsystemen

www.vaneschverf.nl Tilburg • T (013) 571 57 70 • F (013) 571 57 75 • Hoogeveen • T (0528) 22 55 22 • F (0528) 22 55 25

www.vaneschverf.nl • [email protected]

Vanesch Verf is een toonaangevende leverancier in auto- en industriële lakken van topkwaliteit zoals: DuPont, Standox, Perfect Line, De Beer, Biccs en Sestriere.

Kwaliteit Gegarandeerd!

71030008_Advertentie 185x130.indd 1 06-01-11 - wk 1 13:08

Zelf ontwikkelt IJntema almeer dan een eeuw betrouwbaar

carrosseriewerk!

...feliciteert De Jong Autoschademet 50 jaar succesvol ondernemenen wenst het bedrijf veel succesin de volgende 50 jaar!

Carrosseriebouw W. IJntema B.V.Leeuwarderstraatweg 151a

8441 PK HEERENVEEN00 31 (0)513 67 14 11

[email protected]

Scarasystem

Page 5: magazine De Jong

5

Ondanks vele moderniseringslagen en uitbrei-dingen in ons bedrijf, bleef in die halve eeuw één onderscheidend element centraal staan: vakmatig altijd tot het uiterste gaan voor onze terecht veeleisende klanten, zowel particulier als uit het bedrijfsleven. Het huidige manage-mentteam besloot daarom terecht de zeer goed bekend staande bedrijfsnaam na de overname in 2005 niet te wijzigen. Want als De Jong Autoschade het niet kan herstellen, kan nie-mand het.

Veel van onze medewerkers werken al 20 jaar of langer bij ons. Kortom, gelouterde specialis-ten die een persoonlijke en professionele uitda-ging zien in elke schade, ook in die van u. Die gebundelde ervaring van kennis, know how en expertise is uniek in Noord-Nederland en staat ú geheel ten dienste.

De Jong Autoschade bestaat in 2011 exact

een halve eeuw. Wat in 1961 begon als

familie bedrijf in Terband, gemeente Heeren-

veen, is inmiddels uitgegroeid tot een solide

en veelzijdige organisatie voor zeer hoog-

waardig totaal schadeherstel.

Voorwoord

Zelfs de meest gecompliceerde schadegevallen pakken wij professioneel aan. Met zeer modern materieel bediend door slimme vakmensen kiezen wij per schade een unieke route naar herstel. Conform de eisen van de fabrikant van uw auto, truck, caravan of agrarisch materieel, maar vooral conform úw hoge eisen.

Naast deze voordelen bieden wij u nóg een voordeel: een ontembare werklust en klantgerichte houding. 24 uur per etmaal rukken wij voor u uit. Van haal- en breng service tot en met schadevaststelling en de verze-keringsadministratieve afhandeling. Van daadwerkelijk schadeherstel tot vlekkeloze oplevering. Al onze medewerkers staan u snel, netjes en cor-rect te woord en volgen de gemaakte afspraken secuur op. Want in de relatie met u lopen wij liever geen krasje of deukje op!

Wij wensen u veel leesplezier en bewijzen u graag persoonlijk wat wij u in dit magazine beloven, namens het Managementteam en alle betrokken werknemers.

Henk ten HageFrans van EkHendrik Kok

Page 6: magazine De Jong

6

Vanaf 2006: totaalherstellerIn 2006 is opnieuw een ingrijpende uit-breiding gerealiseerd en is het full-service karakter van het bedrijf uitgebreid met on-der andere een ultramoderne spuitinrich-ting en een update van de werkplaats. Voortaan mocht De Jong Autoschade zich met recht een totaalhersteller noemen, er-kend door alle belangrijke verzekerings-maatschappijen.

OvernameIn 2005 trad Jan de Jong terug uit het familiebedrijf en nam Henk ten Hage de aandelen over. Samen met Frans van Ek en Hendrik Kok vormt hij tegenwoordig het driekoppige managementteam. Niet verwonderlijk drie werknemers die al bij het bedrijf hun sporen hadden verdiend. Hiermee verzekerend dat de unieke aan-pak van kwaliteit, snelheid en 100% ge-drevenheid geborgd bleef.

Van 1962 tot 1977 werd er gewerkt vanuit een pand in Terband. Het bedrijf floreerde, zoon Jan de Jong nam het be-drijf over en in 1977 verhuisde het be-drijf naar de huidige locatie aan de Leeu-warderstraatweg in Heerenveen. In 1979 gingen twee leerlingen van de ambacht-school in het bedrijf aan de slag: Frans van Ek en Hendrik Kok.

ExpansieNa de verhuizing in 1977 naar de hui-dige locatie volgde uitbreiding op uit-breiding. De werkplaats werd vergroot en in 1997 werd de nieuwbouw afge-rond. Ook kwam er een receptie voor de ontvangst van klanten, experts en toele-veranciers plus kantoren voor calculatie-werkzaamheden en de werkplaatschef. In die periode, tot op de dag van vandaag, investeerde het bedrijf voortdurend in de optimalisatie van haar automatisering. Be-gin jaren ’90 werd de markt voor bedrijfs-wagenherstel met succes betreden.

Historie: een halve eeuw vakmanschap

De Jong Autoschade werd in 1961

opgericht door Arend de Jong. Als

plaatwerker bij een bussenbouwer

was hij expert in het eigenhandig

kloppen van een rond busfront uit

een vlakke plaat. Dit vakmanschap

ventte hij uit door met een bakfiets

langs garages te trekken in

Heerenveen en omstreken.

In 1961 was zijn eigen bedrijf

De Jong Autoschade een feit.

Page 7: magazine De Jong

7

De Jong Autoschade heeft zich in de

afgelopen 50 jaar gespecialiseerd

in universeel schadeherstel aan

personenauto’s, bedrijfs- en vracht-

wagens, touringcars, caravans en

materieel voor de agrarische sector.

Echter, welk soort schadeherstel we

ook verrichten: alles in ons bedrijf

en handelen is gebaseerd op drie

pijlers: vakmanschap, snelheid en

klantvriendelijkheid.

gecertificeerd. Deze erkende kwaliteits-garanties onderbouwen ons vakmanschap op een verifieerbare wijze. Regelmatig hebben wij audits voor deze certificeren en hiervoor slagen wij keer op keer met vlag en wimpel.

Veelheid aan doelgroepenOp basis van deze erkenningen werken wij voor een veelheid aan doelgroepen, zoals de schadeverzekeraars Schadega-rant, Achmea, Interpolis, Aegon, Univé, Meeùs, TVM, ANWB, Unigarant, HDI Gerling en vele assuradeuren. Maar ook herstellen wij voor leasemaatschappijen en wagenparken van bedrijven.

Allround Automotive Solutions (A.A.S.)Wij zijn actief lid van Allround Automotive Solutions (A.A.S.). Dit is een onafhanke-lijk netwerk van de betere servicegerichte auto schadeherstelbedrijven. Het leveren van kwaliteit staat hoog in het vaandel. De leden werken zowel voor particulieren als voor zakelijke klanten, perfect aansluitend op onze bedrijfsactiviteiten. Zeer speciale en veeleisende schades krijgen wij vanuit de andere leden binnen A.A.S. regelmatig toegewezen.

We bieden werk aan ongeveer 23 men-sen waarvan circa 18 direct actief zijn in het schadeherstel. Zeer ervaren en ge-motiveerde krachten. De meesten zijn al tientallen jaren in dienst voor een perfect en puntgaaf schadeherstel. Wij rusten niet voordat wij niet alleen úw maar ook onze verwachtingen hebben overtroffen. Onder onze medewerkers bevinden zich twee leermeesters waarmee we bewijzen te in-vesteren in de toekomstige waarborging van onze unieke kennis.

Alle vereiste certificeringenDe Jong Autoschade te Heerenveen is een Eurogarant Focwa garantiebedrijf en beschikt over het kwaliteitssysteem con-form de norm NEN-EN-ISO 9001:2000. Tevens zijn wij ANWB erkend en gecerti-ficeerd. Voor controle en onderhoud van airconditioningssystemen zijn wij STEK-

De organisatie: ingericht op vakmanschap, snelheid en klantvriendelijkheid

Page 8: magazine De Jong

8

spuiten, afmonteren en eindcontrole en aflevering regelen zij alles snel, secuur en solide. Onze eigen spuiterij stelt ons in staat om nagenoeg alles te kunnen spuiten. Klanten binnen de regio Lem-mer, Grou, Gorredijk en Wolvega weten ons voor dit totaalherstel te vinden. Ook glasschade, Aircoreparatie en onder-houd en Restyle is bij onze specialisten in vertrouwde en vakkundige handen.”

Vervangen onderdelenFrans van Ek: “Sommige onderdelen kun-nen niet gerepareerd worden en zullen vervangen worden. De klant bepaalt zelf of deze originele, Matching Qua-lity (MQ) of gebruikte onderdelen wil gebruiken. Die keuze kan veel geld be-sparen en het verschil betekenen tussen

“In elke fase van het hersteltraject leve-ren we kwaliteit en aandacht. Dat start al bij het begin: we inventariseren de schade, luisteren goed naar de klant en stellen deze gerust. Op basis van een heldere calculatie brengen we vervol-gens het complete schadeherstelproces in werking. Dat betekent dat we niet al-leen de feitelijke schade perfect herstel-len, maar ook alle administratie en ver-zekeringszaken voor de klant regelen.”

Snel, solide en secuurFrans van Ek: “We werken met goed op-geleide en ervaren schadeherstellers. Zij hebben de beschikking over de meest moderne equipement. Van demontage, voorbewerking, richten, het vervangen van onderdelen en plaatwerk tot en met

Schadeherstel particulieren: alles aan de kant voor de klantHeeft u schade aan uw auto?

Vertrouwt u dan op De Jong Auto-

schade. Frans van Ek is bedrijfs-

leider en verantwoordelijk voor

de calculatie: “We gaan voor de

particuliere klant tot het uiterste.”

Page 9: magazine De Jong

9

economisch total loss of niet. Uiteraard adviseren wij de klant daarin ook met onze vakkennis. Tot slot wordt de auto nog eens zorgvuldig gereinigd en ge-poetst. De herstelde auto is pas écht klaar nadat wij een grondige controle op de gehele reparatie hebben uitge-voerd en het formulier voor vier jaar FOCWA-garantie voor de klant hebben ingevuld en ondertekend.”

Page 10: magazine De Jong

10

Ook met schadeherstel aan bedrijfswagens, trucks, agrarisch materieel en zelfs

caravans maakt De Jong Autoschade al sinds jaar en dag naam. Hendrik Kok

is voor deze afdeling verantwoordelijk: “We gaan héél ver. Wat superkrom of

nagenoeg niet te repareren lijkt, durven we toch aan. Met veel inzicht, slim mate-

rieel en ook ambachtelijke technieken krijgen we alles weer puntgaaf op de weg.

Van truck en traktor en van caravan tot bedrijfswagen.”

“Na een aanrijding met schade aan uw bedrijfswagen is één telefoontje naar De Jong voldoende om de financiële scha-de binnen de perken te houden. Denk bij trucks aan het richten en herstellen van uiteenlopende soorten chassis- en cabine schade. We krijgen hiervoor specialistisch werk vanuit heel Neder-land. Als het onherstelbaar lijkt, denkt men al snel aan ons en dan stropen wij de mouwen graag op. We hebben de beschikking over een richtvloer en een cabinerichtbank. Maar ook uitlijningen van assen van trucks, trailers, touring cars en gelede bussen is hier dagelijkse kost. Verder zijn we specialist in het coa-ten van de onderkant van bussen. Een tak van sport die je bijna nergens meer vindt.”

Schadeherstel bedrijfswagens: snel weer puntgaaf op weg

Page 11: magazine De Jong

11

Schadeherstel bedrijfswagens: snel weer puntgaaf op weg

Uiteenlopend in sterk werk“We kunnen tot zeer hoge tonnages richten, beschikken over een bijzondere inductiewarmer waarmee zelfs het sterkste staal vormbaar wordt in onze han-den en we denken net zolang na over een oplossing totdat we het ei van Columbus hebben. Een compleet ingedeukte brandweerwagen, een caravan die door een tak is opengereten, een shovel met een scheef assenstelsel of een verbogen treksel van een boer: we krijgen het gegarandeerd weer goed. En niet voor even, maar voorzien van een jarenlange garantie. Bij caravans en campers doen we plaatschade of passen we de kostenbesparende methode van Caravan Repair toe”, aldus Hendrik Kok die al ruim 30 jaar bij de firma werkt.

Page 12: magazine De Jong

HEERENVEEN Skrynmakker 26 Tel.: (0513) 650 222 www.abdrenault.nl

ALLEMAALA-LABELS BIJ ABD RENAULTHEERENVEEN!

ABD Renault, Nissan en Dacia dealer is al meer dan 35 jaar een begrip in Friesland. De betrokkenheid en creativiteit van onze medewerkers staan garant voor een optimale dienstver-lening. Hiermee zorgen wij voor duizenden tevreden klanten in Friesland en ver daar buiten.

Naast de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, beschikt ABD over een uitgebreideserviceafdeling voor onderhoud en reparatie en over een apart schadeherstelbedrijf.Welkom bij ABD Renault Heerenveen.

FIVE STAR SERVICETopklasse

Copyright © 2011 DuPont. All rights reserved. DuPont Performance Coatings - DuPont Refi nish. The Five Star Logo and the DuPont Refi nish logo are registered trademarks or trademarks of E.I. du Pont de Nemours and Company or its affi liates.

KIES VOOR DE KWALITEIT VAN EEN FIVE STAR AUTOSCHADEBEDRIJF

In heel Europa worden Five Star leden herkend aan de hoge kwaliteit die ze

leveren. Dat biedt u, als particuliere of zakelijke klant, vele voordelen.

Een beroep op Five Star autoschadebedrijven, zoals De Jong Autoschade

in Heerenveen, biedt u de zekerheid van een perfecte reparatie en een

hoogwaardige service.

Voor meer informatie kijkt u op www.dupontfivestar.nl

of belt u met 076 - 5261221.

DUP21371C_5-STAR_Landsc_A5_NL.indd 1 11/24/11 5:04:24 PM

Page 13: magazine De Jong

13

Klanten geruststellen. Perfect werk

afleveren. Betaalbaar en op tijd.

Al deze zaken zijn bij De Jong

Autoschade de gewoonste zaak van

de wereld. Graag zetten wij voor u

enkele van onze voordelen op het

gebied van service op een rij. Wist

u dat wij op basis hiervan bij onze

klanten gemiddeld 95% tevreden-

heid scoren?

bij De Jong bent u aan het goed adres, letterlijk voor alle schadegevallen. Niet voor niets: ‘de veelzijdige schadeherstel-ler!’ Bij De Jong kunt u bijvoorbeeld ook terecht voor het spuiten van uw waarde-volle motorfiets en keukenkastjes. En met evenveel souplesse richten we masten, heftrucks, shovels, noem maar op. Eigen-lijk gaan we geen uitdaging uit de weg. Wat gedeukt is wordt strak. Wat gekrast is wordt puntgaaf. En wat krom is, maken we superrecht.

Dag en nacht alarmserviceWij hebben voor onze klanten een uit-gebreid servicepakket ontwikkeld en be-schikken over een 24-uurs alarmservice voor noodgevallen en een eigen haal- en brengservice. Uiteraard wordt u geheel begeleid bij de totale schadeafwikkeling. Indien mogelijk zorgen wij voor vervan-gend vervoer. U bent geen nummer maar een mens van vlees en bloed, met vaak ook emoties rondom de schade. Ook hier-voor hebben wij begrip en verlenen we medewerking.

Uniek met lakWe gebruiken al jaren de eersteklas lak-ken van A-merk Dupont, lakken van de hoogste kwaliteit. Milieu en ARBO spe-len hierbij uiteraard een belangrijke rol. Wist u dat onze speciale water gedragen lakken beschikken over een uitstekende weerstand tegen steenslag, chemische en weersinvloeden?

VeelzijdigDe Jong Schadeherstel is niet alleen goed in het herstellen van schade aan personen-wagens. Bij De Jong kunt u ook terecht voor tal van andere schadereparaties. Hoe klein of hoe groot de schade ook is:

Alles draait om Service met een grote S

Page 14: magazine De Jong

14

Een halve eeuw historie met een uitdagende toekomstKortom, De Jong Autoschade combineert een halve eeuw historie met een innova-tieve toekomst waarin wij zelfs de meest complexe uitdagingen op het gebied van schadeherstel zullen aangaan. Wij hopen u in deze toekomst als klant of partner te mogen begroeten.

Meer informatieVoor meer actuele informatie over De Jong Autoschade kunt u terecht op onze website: www.dejongautoschade.nl.

Voor de naaste toekomst is onze visie helder: blijven investeren in mensen en materieel. Met daarbij een extra accent op investeringen in gereedschappen en technieken waarmee we nog beter in-springen op alternatieve technieken voor schadeherstel, naast de nu gangbare re-paratiemethodieken. Denk aan zeer hoog-waardige lijmtechnieken en het segment van ruitherstel. Hiermee bieden we onze cliënten, zowel binnen de particuliere en zakelijke markt als binnen de automotive, een nog grotere keuzemogelijkheid om gerichter om te gaan met hun rijdend ma-terieel en budgetten.

Nog meer nadruk op allroundUiteraard blijven we ook graag een rol spelen binnen Allround Automotive Solu-tions. Vooral, het begrip allround binnen deze naam sluit aan op onze doelstelling om nog meer markten te bedienen dan wij nu al doen binnen de particuliere, zake-lijke, agrarische en caravanmarkt.

Heldere toekomstvisie: inspelen op veranderingenDe Jong Autoschade bestaat 50

jaar en onze organisatie is modern,

van alle faciliteiten voorzien en

klaar voor de toekomst.

Het materieel en de ervaren mede-

werkers werken in een prima balans

samen in een sfeer waarin ambacht

en hi-tech elkaar versterken.

Page 15: magazine De Jong

E [email protected] I www.ferwerda.eu

PartnErs voor ProfEssIonals

LEEUWARDEN • DOKKUM • DRACHTEN • HEERENVEEN • SNEEK • LELYSTAD • MEPPEL • ZWOLLE • HOOGEVEEN

GEbr. fErwErda bv fElIcItEErt

dE JonG autoschadEcEntrum

mEt haar 50-JarIG bEstaan!

Zo’n vraag is natuurlijk een open deur. Natuurlijk voelt

winst beter dan rode cijfers. U bent immers ondernemer.

U wilt verder komen. Met een gezond bedrijf. Met goede

cijfers. Over cijfers gesproken: de accountants van Acera

zijn hierin als geen ander thuis. Maar we doen meer.

Adviseren bijvoorbeeld. Op vele terreinen kunnen onze

adviseurs heel goed coachen. Neem daarom contact op.

Grote kans dat uw wil om te winnen prima past bij de onze!

A5L070

L e e u w a r d e n - D r a c h t e n - H e e r e n v e e n - D o k k u m - w w w. a c e r a . n l

Page 16: magazine De Jong

Leeuwarderstraatweg 1518441 PK Heerenveen

[email protected]

T: 0513 671333

F: 0513 671390

24-uur per dag bereikbaar