Kunst in Huis krant - Dag van de Kunstuitleen 2015

8
DAG VAN DE KUNSTUITLEEN 03 . 10 . 2015 www.kunstinhuis.be OP WELK KUNSTWERK VAL JIJ? Doe de test en ga op blind date met een kunstwerk. Opendeur bij Kunst in Huis Antwerpen, Gent en Leuven op 03/10: schrijf je GRATIS in en bespaar €25 Deze bijlage valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie van De Standaard Niet op de openbare weg gooien.

description

 

Transcript of Kunst in Huis krant - Dag van de Kunstuitleen 2015

Page 1: Kunst in Huis krant - Dag van de Kunstuitleen 2015

DAG VAN DE KUNSTUITLEEN

03.10.2015

ww

w.k

unst

inhu

is.b

eOP WELK KUNSTWERK VAL JIJ?Doe de testen ga op blind date met een kunstwerk.Opendeur

bij Kunst in Huis Antwerpen,

Gent en Leuven op 03/10:

schrijf je GRATIS in en bespaar €25

Dez

e bi

jlage

val

t nie

t ond

er d

e ve

rant

woo

rdel

ijkhe

id v

an d

e re

dact

ie v

an D

e St

anda

ard

― N

iet o

p de

ope

nbar

e w

eg g

ooie

n.

Page 2: Kunst in Huis krant - Dag van de Kunstuitleen 2015

dag van dekunstuitleen

03.10. 2015 02

Twee maanden hangt het werk ‘There is always someone suffering more than you’ van kunstenaar Veroniek Van Samang in de living bij Jo Marcelis en Jan Anckaer. Kunst in Huis bracht ze samen.

Jan Anckaer: “Twee jaar geleden zijn we klant van Kunst in Huis geworden. We wilden mooie zaken voor in huis, maar de prijzen voor schilderkunst liggen vaak hoog.”Jo Marcelis: “Voor mij primeert de keuzevrijheid. Ik kan zeer moeilijk kiezen, dus de formule van Kunst in Huis is eigenlijk op mijn lijf ge-schreven. Het gebeurt dat het echt niet klikt met een werk, eens het in je living hangt.”Veroniek Van Samang: “En, zijn

jullie nog niet uitgekeken op het mijne?” (lacht)Jan: “Helemaal niet. Jouw werk zal waarschijnlijk het tweede zijn dat voor de volle periode van een jaar blijft hangen. Ondertussen hebben we al begrepen dat het voor ons belangrijk is om de werken eerst eens ‘live’ te kunnen bekijken. De online catalogus is handig, maar je kan je niet altijd een goed beeld vormen van de kleuren, het reliëf en de textuur. Ook aan dit werk van Veroniek is er een gelaagdheid die we anders misschien niet hadden opgemerkt.”Veroniek: “Die gelaagdheid is een constante in mijn werk. Ik schilder vanuit een groot gevoel van onrust. Ik begin, overschilder wat niet goed voelt, breng nieuwe lagen aan… allemaal vanuit een grote emotio-naliteit.”Jo: “Heb je vooraf nooit een idee in je hoofd waar je naartoe wil?” Veroniek: “Neen. Ik werk nooit met

voorstudies. Mijn atelier is chaos, want ik werk vaak aan twintig tot vijftig werken tegelijkertijd. Een werk is pas af als ik rust vind in de chaos. Soms schilder je een doek dood, maar dan nog gooi ik het zel-den weg. Dan draai ik het om. Door al die verf krijgt een doek dan ook een fijne extra dimensie.”Jan: “Zo wordt het bijna een object, met al die lagen.”

Kiezen jullie kunst vooral op basis van het esthetische of moet er ook een intellectuele of emotionele impact zijn?Jan: “Het esthetische primeert. Dat maakt ons een beetje archaïsche kunstliefhebbers, besef ik. Maar ik durf er gerust voor uitkomen dat ik ‘mooi’ of ‘niet mooi’ belangrijk vind, en of iets goed zal passen in ons interieur. Pas dan volgt de aandacht voor de extra lagen. De emotio-nele impact van het kleurgebruik, of de boodschap. In het geval van

Veronieks werk: het is overdreven om te stellen dat “There is always someone suffering more than you” een levensmotto is, maar ik houd dat toch graag in mijn achterhoofd.”Veroniek: “Soms zeggen mensen tegen me: “Amai, jij maakt vrolijk werk!” “Oei,” denk ik dan, “dat is toch een beetje een misvatting. Ja,

Lies Vanloocke— Landscape —

h60 x b70

Thea Beyers— The list — h50 x b110

Kunstwerken die Jan en Jo

in het verleden leenden

Veroniek:“Ik schilder met vrolijke

kleuren, maar happy

zou ik het niet noemen.”

Kunstenaar Veroniek vertelt over haar werk

Page 3: Kunst in Huis krant - Dag van de Kunstuitleen 2015

www.kunstinhuis.be03

Vanuit hun keuken hebben kers-verse Kunst in Huis-klant Caroline Van Ceulebroeck en haar gezin een uniek zicht op de Gentse Boeken-toren. De in Gent werkende kunste-naar Isa D’Hondt maakte een hele reeks over het monument van Henry van de Velde: een van die werken werd door Caroline geselecteerd om in eigen huis te hangen.

Caroline Van Ceulebroeck: “Heden-daagse kunst is vaak te conceptueel naar mijn persoonlijke smaak. Ik vind het zeer boeiend om er ten-toonstellingen van bij te wonen, maar het is zelden het soort werk waar ik dag in dag uit op zou kunnen kijken. Dan heb ik meer interesse in de moderne periode - lopende van de impressionisten tot de jaren 1960. De oude kunstenaars, zoals de Vlaamse Primitieven, kan ik dan weer enorm appreciëren omwille van hun techniek. Mocht ik morgen ineens een massa geld te veel hebben, dan kocht ik vast iets van Andy Warhol of van Alberto Giacometti. De Belgische kunstscene van het moment probeer ik te volgen, en ik probeer de exposi-ties van minder bekende kunstenaars in de kleinere galerijen in de gaten te houden, maar met een drukke agenda is dat niet altijd evident. Vroeger kon ik me daar intensiever mee bezig houden, dat mis ik nu wel een beetje.”

Gentse Boekentoren“Kunst in Huis leerden we vorig jaar voor het eerst wat beter kennen,

toen ze een opendeurdag hielden in de Gentse Sint-Pietersabdij. Daar-voor kende ik de organisatie vooral van naam en reputatie. Achteraf bleek dat mijn man, mijn zoontje en ikzelf alledrie onafhankelijk van elkaar een voorkeur hadden voor het kunstwerk van Isa D’Hondt. We kunnen dus wel stellen dat het goed bij ons past. (lacht) Waarom?

Moeilijk uit te leggen in woorden: het kleurgebruik, de lijnen, de compositie van het werk, dat sprak ons allemaal aan. Het gevoel zat gewoon juist. Pas nadat we het werk gekozen hadden, ontdekten we dat het om een detail van De Boekentoren van Henry van de Velde bleek te gaan. Dat vonden we een ongelofelijke extra troef: mijn man en ikzelf hebben het grootste deel van onze studententijd in en rond de Boekentoren doorgebracht, en het is sowieso een gebouw dat we op architecturaal niveau fantastisch vinden. De schildering van Isa D’Hondt toont een gezicht vanuit de Boekentoren, waarbij je

blik van de ene naar de andere kant van de toren gaat.”

Kennismaking met jonge kunstenaars“Het is een fijn gevoel dat je een werk kan zien, het tof kan vinden, en als je wil (en als het beschik-baar is) het onmiddellijk mee naar huis kan nemen. Want het is ‘toch maar voor te huren’. Die vrijblij-vendheid heeft zijn voordelen. Wil je iets kopen, weegt het direct door op je budget. Bovendien gaat het dan echt om een engagement voor langere tijd, en dan moet je toch een stuk zekerder zijn, vind ik. Wat in een galerij of een museum een bepaald effect op je heeft, kan een heel erg ander effect genereren in je persoonlijke huissfeer. We heb-ben inderdaad al enkele kunstwer-ken gekocht ook, zij het nog niet zo veel. Maar de keuzemogelijkheid vind ik dus een enorm pluspunt. Ik leer jonge kunstenaars en kunst-werken kennen, simpelweg door te bladeren door een catalogus, terwijl ik daar anders waarschijnlijk dertig verschillende kleine galerijen voor was moeten langs lopen. Het gebeurt wel dat ik instant ver-liefd word op een kunstwerk. Het werk van Isa D’Hondt, eigenlijk was dat maar eens ‘om te testen’. We zijn er in de korte periode dat het in onze keuken hangt toch al bijzon-der aan gehecht geraakt. Zodanig zelfs dat we al een beetje nerveus worden van het idee dat we het ook terug moeten afgeven.” (lacht)

“De Boekentoren ligt ons nauw aan het hart.”

Jan:“Dat vind ik een interessante diepere bodem. Die zonnige kleuren, en dan dringt de tekst door, wat de sfeer ervan meteen doet keren.”

het zijn vrolijke kleuren, het is een ontploffing van emoties, maar happy zou ik het zeker niet noemen.”Jan: “Dat vind ik dan een heel interessante diepere bodem aan dat werk. Die zonnige kleuren, en dan dringt de tekst goed door, wat de sfeer ervan meteen doet keren.”

Heb je soms moeite met de inter-pretaties die mensen geven aan je kunstwerken?Veroniek: “Eigenlijk niet. Iedereen maakt ervan wat hij of zij wil. Het belangrijkste is dat ik er veel van mezelf in kwijt kan. Ik ga wel zelden vertellen wat werk X of Y voor mij betekent, al was het maar omdat ik het zelf niet in één zin kan vatten. Omdat ik dus vaak aan meerdere werken tegelijkertijd werk en vaak uitgesponnen over lange periodes. Ik kan onmogelijk op één werk focussen. Ik heb dat leren accep-teren, en daar het positieve leren uithalen.”

Kunst bij je thuis voelt anders

dan in een museum

Page 4: Kunst in Huis krant - Dag van de Kunstuitleen 2015

dag van dekunstuitleen

03.10. 201504

dag van dekunstuitleen

03.10. 201504

DIRK DE WACHTER

Psychiater Dirk De Wachter is vooral geen cultuurpes-simist. Kunst en cultuur ziet hij als essentieel voor het ‘mens zijn’, manieren om de wereld blijvend in vraag te stellen en onszelf te blijven confronteren met onze kwetsbaarheid. Niet toevallig is zijn favoriete songtekst er eentje van Leonard Cohen: “There is a crack in everything, that’s how the light gets in.”

Dirk De Wachter: “De laatste weken en maanden wordt ons weer heel duidelijk getoond hoe utilitaristisch onze maatschappij functioneert. Alles wordt economisch afgerekend. Alles moet nùt hebben, in de smalste betekenis van het woord. En dan, als er wat overschot is in het econo-misch proces, mag er een beetje kunst bij als versiering, als kers op de taart. Zo dreigt men het belang van kunst nu te evalueren.”

“Deze wereld is heus niet

zo ideaal als hij zich wil voordoen. Kunst kan

daar wringen waar nodig.”

Page 5: Kunst in Huis krant - Dag van de Kunstuitleen 2015

www.kunstinhuis.be0505

En dat is niet uw beeld?“Kunst is niet de kers op de taart, maar de bodem. Elke taartenbakker zal je kunnen vertellen dat het ge-heim van een echte goede taart in die bodem schuilt. Kunst is essentieel voor het samenleven van mensen. Meer nog: that’s what it’s all about! De mensheid is de mensheid omwille van de cultuur, die existentieel is en samenhangt met het ethische. L’éthique précède l’existence. Eerst is er wat goed is, dan pas is er het leven. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is wel correct, denk ik. Cri-tici kunnen dan opmerken: dat kunst zo belangrijk is, is wel gemakkelijk gezegd, hier in onze streken waar we rijk zijn en geen honger moeten lij-den. Hoe belangrijk is kunst nog daar waar de basisbehoeften ontbreken? En toch ben ik er van overtuigd dat mijn stelling geldig is, ook in die lan-den waar het heel moeilijk leven is. Ook daar tracht men via symboliek om te gaan met concepten als leven en dood, met het goddelijke en het mystieke, en blijft dat minstens even wezenlijk als eten en drinken.”

Een andere reden waarom kunst door beleidsmakers misschien wat minder onder vuur zou moeten liggen: de ge-schiedenis bewijst dat de vooruitgang van een samenleving direct gelinkt is aan de vooruitgang van de kunsten.“Dat kan je inderdaad zo vaststellen. Al vind ik dat besef ook gevaarlijk. Omdat kunst op die manier opnieuw gelinkt wordt aan economische bloei en dus andermaal kan gezien wor-den als kers op de taart. Ik zou heel provocatief durven stellen dat het omgekeerde waar is: daar waar de kunsten gedijen, komt ook de econo-mie op gang. Kijk maar naar steden als New York en Berlijn. Oost-Berlijn was vroeger een straatarme buurt: de huizen stonden te verkrotten, er was werkloosheid en criminaliteit… Net op die plekken gingen massaal jonge creatieve mensen wonen, waardoor na verloop van tijd ook de economie aangezwengeld werd. Iets soortgelijks deed zich voor op het Zuid in Antwerpen. Op individueel niveau vind ik dus ook niet dat men-sen éérst moeten werken en geld verdienen, om dan na hun uren hun creativiteit te gaan voeden via een cursus tekenen. Men zou eigenlijk in alles zijn creativiteit moeten volgen.”

U kaart vaak aan dat we in een al te geforceerde alles-moet-fantas-tisch-zijn maatschappij leven: de ti-rannie van het geluk. In mijn ervaring zijn het vaak net kunstenaars die dat beeld ondergraven en weigeren om de dingen door een simpele roze bril te zien.“Kunstenaars en artiesten zijn kwetsbare mensen. Dat maakt hen verwant met mijn patiënten, zeg ik vaak, al hebben zij natuurlijk het voordeel dat ze met hun kwets-baarheid iets creatiefs kunnen doen, dat ook andere mensen kan aanspreken. Vanuit de mainstream klinkt nu ook vaak kritiek, dat de kunst die gemaakt wordt niet ‘mooi’ genoeg is. In ‘Liefde, een onmogelijk verlangen?’ nam ik bewust enkele kunstwerken van Francis Bacon op, een kunstenaar die ik persoonlijk enorm bewonder. Van Bacon kan men bezwaarlijk beweren dat hij ‘mooie’ kunst maakte, maar ik vind zijn werk fantastisch. Mijn favoriete definitie van kunst is die van Charles Bukowski, uit zijn gedicht ‘Style’: “To do a dangerous thing with style is what I call art.” Ik vind dat heel juist, de beste definitie van kunst die ik tot nu toe vond. Kunst moet kunnen wringen, iets losmaken, iets beteke-nen, iets doen, een verschil kunnen maken, maar mét stijl. Zonder die dubbele beweging is het design of versiering - waar op zich niets mis mee is, maar noem het dan geen kunst.”

Vindt u het belangrijk dat we onszelf daar moedwillig mee blijven omrin-gen, met zaken die vragen en twij-fels oproepen maar geen pasklaar antwoord bieden?“Zéér belangrijk. Want het grootste gevaar voor onze maatschappij, hier en nu, is zelfgenoegzaamheid. Tot mijn groot ongenoegen vindt men mij soms een cultuurpessimist, omdat ik problematische dingen naar boven breng. Omdat ik luidop durf vragen: is onze maatschappij toch niet groeiziek? Geraakt onze economie niet oververhit? “Alles is oké!,” is dan het antwoord. “De restaurants zitten vol, iedereen vindt alles leuk, het is hier fantastisch! We gaan toch niet zagen?” Goed hoor, denk ik dan, kom misschien eens naar mijn consultatie, waar ik voortdurend mensen over de vloer krijg die in de fond en tot op het suïcidale af ongelukkig zijn, waar mijn collega’s en ikzelf veel te veel werk hebben. Deze wereld is heus niet zo ideaal als hij zich wil voor-doen. Kunst kan daar wringen waar nodig. Al wil ik met een dergelijke uitspraak wel voorzichtig zijn. Ik ben een mens die zich graag omringt met kunst, maar dat maakt het nog geen verplichting voor iedereen. Als mensen liever naar de voetbal of de koers kijken, of op het strand zitten en beach volleybal spelen, is dat voor mij ook oké. Kunst moet zich zeker hoeden voor een dergelijke pretenti-euze dynamiek. Want het is één van de manieren om de wereld in vraag te stellen, en niet de enige.”

“ Kunst moet kunnen wringen, iets losmaken, iets betekenen, iets doen, een verschil kunnen maken, maar mét stijl.”

GA OPBLIND DATEMET EENKUNSTWERK

Doe de test op kunstinhuis.be/

blinddate en ontdek

welk kunstwerk voor jou

de perfecte match is.

Breng op 3 oktober 2015 je testresultaat mee naar Kunst in Huis en ontmoet je blind date.

Bovendien maak je ter plaatse kans om 1 jaar gratis Kunst in Huis te winnen.

Page 6: Kunst in Huis krant - Dag van de Kunstuitleen 2015

dag van dekunstuitleen

03.10. 201506

dag van dekunstuitleen

03.10. 201506

Een van de mooiste walhalla’s voor bibliofielen van het land: zo kunnen we het recent geopende Barbóék in Leuven nu al omschrij-ven. Wie er binnenstapt, voelt zich meteen thuis in het prachtige pand met patio, waar de geur van koffie en honderden uitstekende boeken, het enthousiasme van uitbaters Lies Van den Berghe, Mark Rummens en medewerkster Annelien en de uitge-kiende kunstzinnige vormgeving van Nora Rummens voor een bijzondere totaalervaring zorgen.

Nora Rummens is, naast vennoot en interieuradviseur van Barbóék, ook leerkracht beeldende kunsten. Zo leerde ze Kunst in Huis kennen.Nora Rummens: “De ouders van laatstejaars gaven me een vijftal jaren geleden een jaarabonnement als afscheidsgeschenk, omdat ze wisten dat ik de hedendaagse kunst graag van nabij volg. Sindsdien ben ik een heel enthousiaste klant van Kunst in Huis. Mijn hart gaat vooral uit naar de collectie schilderkunst, al combineer ik de laatste tijd wel wat vaker met foto-grafie of een werk in mixed media.”

Ook voor Barbóék kiest u werken uit de collectie van Kunst in Huis. Houdt u dan meer rekening met de klanten?“Niet wat het inhoudelijke betreft, maar in Barbóék hou ik wel rekening met de context: de afmetingen van de werken, de kleur van de muur waarop het werk zal komen. Ik ga ook na of de tonaliteit van het werk niet tekort wordt gedaan. Mensen die hier over de vloer komen, moeten de ervaring krijgen dat de winkel-ruimte en de werken aan de muur een dialoog willen aangaan.

Boeken vormen, gezien hun design, op zichzelf al een visuele prikkel. Waarom vindt Barbóék het belang-rijk om zijn klanten met kunst in contact te brengen?“A thing of beauty! A joy forever! Om een waarde mee te geven die niet noodzakelijk materieel is. Het mooie aan een kunstwerk is dat het altijd bevraagt, net zoals een boek dat doet. Het is een nog te ont-ginnen verhaal. Sommige klanten zullen de kunstwerken totaal niet opmerken, anderen wel. Lies, Mark, Annelien en ikzelf hechten aan de totaalervaring: goede boeken, de juiste muziek en aankleding.”

In een zaak als Barbóék hangt een serene, rustige bibliotheeksfeer. Zou u hier ook een kunstwerk hangen dat heel erg de aandacht opeist, een schreeuwerig of zelfs shockerend werk?“Op zich moet dat kunnen, elk kunstwerk stelt in principe een open vraag om te dialogeren met om het

even welke context. Afhankelijk van het werk ligt dat wel meer of minder voor de hand. Zo was er bij dit werk van Frank Bassleer bijvoorbeeld meteen een klik bij ons alle vier. Mark en Lies zien er boeken in. Annelien vond het mooi passen. En voor mij zijn de vierkante vormen eerder stapstenen met een parcours ertussendoor. Net het gelaagde aan dit werk dat iets verhult, sprak ons sterk aan.”

Vindt u het leensysteem van Kunst in Huis de keuze gemakkelijker maken dan als u pakweg kunst zou moeten aankopen?“Tegenwoordig spelen er heel diverse redenen om kunst te kopen of, in het geval van Kunst in Huis, te lenen. Koop je kunst om te beleg-gen, om te steunen of uit liefheb-berij? De motivatie van het Bar-bóék-team ten aanzien van Kunst in Huis is voor een stuk mecenaat: wij vinden het belangrijk om op die manier een organisatie te steunen die jonge kunstenaars een breder platform biedt. Zelf probeer ik in de eerste plaats met elk kunstwerk een band te ontwikkelen. Vergelijk het met fases in een vriendschap: een toevallige ontmoeting die uitgroeit tot een vrije relatie dankzij interes-se, gesprek, confrontatie en begrip. Je neemt tijd om elkaar goed te leren kennen. Je mag aanwezig zijn, als je wil, maar je kan elkaar ook loslaten. En soms wordt de band zo hecht dat je beseft dat je geen afstand van elkaar meer kan doen. Naar het leensysteem van Kunst in Huis vertaald: inruilen en opnieuw gaan voor iets onbekends in het eerste, aankopen en blijvend koes-teren in het tweede geval.”

Kunst met een kopje koffie

“Het mooie aan een kunstwerk is dat het altijd bevraagt, net zoals een boek dat doet. Het is een nog te ontginnen verhaal.”

Andere favorieten

van Barboek

Wladimir Moszowski— Boom

h250 x b200

Peter Van Eyck— Geperforeerde postkaart

‘Rogier Van Der Weyden’h38 x b30

Christian Vanbeveren— The Cyclists

h130 x b200

Page 7: Kunst in Huis krant - Dag van de Kunstuitleen 2015

www.kunstinhuis.be0707

Kunst in Huis praktisch

07

01Inschrijven

02Kiezen

03Ruilen

Via www.kunstinhuis.be of in één van de filialen of pop-ups. De in-schrijving kost eenmalig € 25. Op de Dag van de Kunstuitleen is inschrij-ven gratis met de waardebon.

Twee mogelijkheden: • op www.kunstinhuis.be snuffel je door de hele collectie. • In een filiaal of pop-up zie je een se-lectie en kan je gereserveerde werken in levenden lijve bekijken.

Zo vaak je wil. Een werk mag je maximaal één jaar houden.

LENEN IS DE KUNSTDe collectie van Kunst in Huis telt vandaag ongeveer 5.000 werken van 400 kunstenaars. Vanaf € 10 per maand kan je een kunstwerk ontle-nen. Het merendeel van de kunst-werken is ook te koop. Kunst in Huis heeft vier filialen en organiseert regel-matig pop-ups waar je kan inschrij-ven, kiezen, reserveren en ruilen.

GEVEN IS DE KUNSTOp zoek naar een origineel cadeau? Met een kunstcheque van Kunst In Huis schenk je vrienden of familie een kunstwerk in huis. Helemaal zelf te kiezen. Kunstcheques zijn te koop in de filialen, tijdens pop-ups of via www.kunstinhuis.be.

De kunstcheque bestaat uit een mooi envelopje met 3 postkaarten. Er zijn 2 versies:• Een kunstabonnement van 6 maanden: € 85• Een kunstabonnement van 12 maanden: € 145

KRIJGEN IS DE KUNST

Met deze Kunstcheque (6 | 12 maanden) krijgt u een kunstwerk cadeau

van iemand met een hart voor kunst. Dat is op zich al mooi.

Wat het nog mooier maakt: u mag zélf een kunstwerk kiezen

uit de ruime collectie van Kunst In Huis.

En het wordt nog mooier: u kan het kunstwerk naar hartenlust ruilen,

zolang de Kunstcheque geldig is.

KIEZEN IS DE KUNST

Kies meteen een kunstwerk:registreer binnen de 3 maanden online

via www.kunstinhuis.be of ga naar één van onze filialen in

Antwerpen, Brussel, Gent of leuven.

uw persoonlijke code: 062458698

HAAL VOOR GEEN GELD VEEL

KIH

_KU

NS

TC

HE

QU

E_01.indd 11

25/08/14 19:49

GEVEN IS DE KUNST

KIH

_KU

NS

TC

HE

QU

E_01.indd 9

25/08/14 19:49

FILIALENANTWERPENMontignystraat 18-20, 2018 Antwerpen, 0477/66 27 92

GENTSint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein 9, 9000 Gent, 09/388 72 81

LEUVENRijschoolstraat 4, 3000 Leuven, 016/22 45 60

Openingsurendon. & vrij. 13u — 17u30 zat. 10u — 16u

HOOFDKANTOOR

BRUSSELGallaitstraat 78, 1030 Brussel, 02/247 97 10

Openingsuren don. tot zat. enkel op afspraak. Maak je afspraak via [email protected]

POP-UPS

Op zaterdagen vind je onze pop-ups afwisselend in Brugge, Dilbeek, Genk, Kortrijk en Turnhout.

Kijk op www.kunstinhuis.be voor data en locaties.

“Via Kunst in Huis hangt mijn werk weken of maanden

in een woonkamer. Pas door langer te kijken krijg je de verwondering die zo essentieel is aan kunst.” —Steven Baelen, kunstenaar

KLANTNUMMER

kunstinhuis.be

TER WAARDE VAN €25

GRATISINSCHRIJVINGNAAM EN VOORNAAM

EMAIL

VUL HIER HET RESULTAAT IN VAN DE KUNSTTEST OP www.kunstinhuis.be/blinddate

Neem op 03.10.15 je testresultaat mee naar Kunst in Huis Antwerpen, Gent of Leuven en maak kans op 1 jaar gratis kunst in huis.

Deze bon is enkel geldig voor particulieren en niet combineerbaar met een kunstcheque.

Kan je er op 03.10.15 niet bij zijn? Met deze bon schrijf je je nog gratis in bij Kunst in Huis tot en met 31.10.15.

COLOFONDeze bijlage is een uitgave van Kunst in Huis Kunstuitleen vzw. Ze wordt gratis verspreid als bijlage bij De Standaard.

Dank aan iedereen die meewerkte aan deze publicatie.

VU: Cathy Cardon, Antwerpen. Kunst in Huis, Gallaitstraat 78, 1030 Brussel.

[email protected]

Redactie: Katrien Brys

Vormgeving: www.maff.be

Fotografie: www.artureranosian.comwww.sannedelcroix.be

MET DE STEUN

VAN

Page 8: Kunst in Huis krant - Dag van de Kunstuitleen 2015

VERWACHTHET ONVERWACHTE

Nieuws

dS Nieuws

Download de app en lees de eerste 7 dagen alle betalende artikels gratis

+7 DAGEN GRATIS krantenartikels De beste stukken uit uw

krant, het snelnieuws 24/7 en de duiding van dS Avond. Kortom, 3 vliegen in 1 app.

HET BESTE VAN DE STANDAARDIN 1 APPKLARE BROK

UpdatesKrant dS Avond