Krëfel Magazine PluggedIn December 2012

52
Plugged In GRATIS Feesteditie! boordevol geschenktips BODY GROOMING Nieuwe trend in mannenland FUNCOOKING Van kaasfondue tot chocoladefontein JOUW SUCCESFORMULE 6 desserts om van te smullen INGEPLUGD EN UITGETEST Feestelijke krullen in je haar WIE ZOEKT, DIE VINDT... ...de laptop van z’n dromen MAGAZINE VAN KRËFEL - Nr 6 - december 2012

description

Krëfel Magazine PluggedIn December 2012

Transcript of Krëfel Magazine PluggedIn December 2012

PluggedInGRATIS

Feesteditie!

boordevolgeschenktips

BODY GROOMING

Nieuwe trend in mannenland

FUNCOOKING

Van kaasfondue tot chocoladefontein

JOUW SUCCESFORMULE6 desserts om van te smullen

INGEPLUGD EN UITGETEST

Feestelijke krullen

in je haar

WIE ZOEKT, DIE VINDT...

...de laptop van z’n dromen

MAGAZINE VAN KRËFEL - Nr 6 - december 2012

Open 24u op 24, 7d op 7

Vind je in je bomvolle agenda niet meteen een gaatje om langs te komen bij het Krëfel-verkooppunt in je buurt? Of hou je gewoon van winkelen

op het internet? Dan ben je 7/7 d, 24/24 u welkom in de online shop van Krëfel. Eenvoudig kiezen, gemakkelijk bestellen en snel geleverd.

Online shoppen bij Krëfel

* Indien van toepassing op het product. Zie website voor meer info.

GENIET VAN

EXTRA KORTINGEN

Schrijf je via onze website in op de

nieuwsbrief van Krëfel. Via actiecodes

in onze e-letters geniet je van

exclusieve kortingen op bestellingen in

onze webshop. Aarzel niet en steek de

mooie kortingen op zak !

VIND IN ENKELE MUISKLIKKEN HET PRODUCT DAT JE ZOEKT

KIES JE OPTIES■ verlengde waarborg › 5 jaar■ gratis meenemen van je oude toestel*

■ plaatsing en installatie van je toestel*

1 2 ✔✔✔

BETAAL VEILIG ONLINE ■ kredietkaart■ bancontact■ via overschrijving■ betaling bij levering*

SNELLE LEVERING

3

4

3

Plugged In is een publicatie van Krëfel en verschijnt drie keer per jaar

redactieadres: Persilstraat 51 D, bus 4 - 3020 Herent - [email protected] • realisatie: Head Office • hoofdredactie: Olivia Devuyst • druk: Hoorens Printing • oplage: 100.000 exemplaren • reclameregie Krëfel: [email protected], tel. +32 2 255 00 11 • verantwoordelijke uitgever: M. Poulet, Krëfel NV, Steenstraat 44, Industriezone 4 "‘T Sas" Grimbergen, 1851 Grimbergen-Humbeek. De reproductie van de (gedeeltelijke) inhoud van deze publicatie is verboden, behalve met de schriftelijke toestemming van de uitgever. Alle vermelde prijzen zijn aanbevolen verkoopprijzen, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen of drukfouten. De uitgever en de redactie kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud van de advertenties.

Op naar 2013!De feestdagen roepen elk jaar opnieuw gemengde gevoelens op. Het ene moment kijk je er reikhalzend naar uit, het andere moment sluit je de ogen en wens je dat het allemaal maar snel voorbij is. De gezellige familiale sfeer versus een onvermijdelijke dosis stress bij de gedachte aan cadeaus zoeken. Of erger nog: koken voor een grote groep hongerige magen.

Geen zorgen: Plugged In stoomt je klaar voor een onvergetelijke kerst en een al even spetterend nieuwjaar. En dat mag je vrij letterlijk nemen ... In dit lijvige nummer vind je heel wat recepten, geschenkideeën en artikels die je in de juiste feeststemming zullen brengen.

Maar laten we je eerst en vooral de juiste party look aanmeten. Een netjes getrimde baard, een perfect geknoopte stropdas, en

voor de dames: feestelijke krullen! En ook in de keuken bak je er wat van. Naast een compilatie van onze favoriete desserts stellen we je een herinterpretatie van het klassieke feestmaal voor. Want dankzij onze selectie funcookingtoestellen wordt koken pas echt plezierig én bovendien hoef je als gastheer/vrouw niet langer alleen achter het fornuis te staan.

Psst, toch even meegeven dat je altijd welkom bent in een van onze Krëfel-winkels voor meer feestinspiratie. Ook in onze e-shop kan je naar believen snuisteren tussen ontelbare geschenkideeën.

We wensen je alvast ontzettend prettige feestdagen!

Het Krëfel-team

edito

26

42

22

PluggedInTUNE IN

Start in stijlMet onze selectie nieuws en geschenktips 6IN STYLE

Body groomingEen blik op de nieuwste generatie scheerapparaten 18FuncookingDeze kerst kookt iedereen zijn eigen potje 22Click! En share…Compact camera’s met wifi, Android en gps 26Laptop-tipsHaal het perfecte schootmodel in huis 28Slimme tv’sAlle Smart-functies op een rijtje 34Heerlijke nagerechtenZes ultieme desserts voor foodies met een zoete tand 42Hokus pokus proper!10 handige schoonmaaktips 46MIJN KEUKEN EN IK

Keuken in het nieuwVoor en na 3 keukenmetamorfoses 38KRËFEL INFO

Krëfel bij jou in de buurtAdressen, telefoonnummers en diensten op een rijtje 51

Samen kokerellen, samen tafelen. Maak van de eindejaarsetentjes een feest!

28Laptop

koopgidsTablet, netbook of ultrabook? Vind het

exemplaar dat jou op het lijf geschreven is.

Fun Cooking

Lijnen doen we morgen wel!

Verras je gasten met een van deze 6 heerlijke desserts.

Compact camera’s

Ontdek de nieuwe generatie fototoestellen met wifi-, Android- en gps-functie.

Tune In // Heet van de naald

Microsoft lanceert revolutionaire Windows 8Zeer recent lanceerde Microsoft de gloednieuwe Windows 8, een nieuw besturingssysteem. Gebaseerd op de funderingen van eerdere Windows-versies, maar met ontzettend veel veranderingen en nieuwe snufjes. We mogen dus gerust over een revolutie spreken…

Metro InterfaceHet begint al bij het opstarten. Win-dows 8 klaart die klus voortaan ge-middeld op acht seconden! Het typische bureaublad wordt overge-nomen door de zogenaamde Metro Interface. Typisch voor deze nieu-we interface zijn de veelkleurige te-gels die je op het scherm ziet ver-schijnen. Dat zijn kleine venstertjes die je kan aanklikken en die je toe-gang verschaffen tot uiteenlopende

zaken, zoals een programma, een e-mail of een twitterbericht, de in-stellingen van je pc, enzovoort. Ook het ‘oude’ bureaublad kan je op die manier benaderen.

Nieuwe StartOok de Windows Verkenner is volle-dig vernieuwd. Wat hem vooral on-derscheidt van de vorige versies is de aanwezigheid van de ‘Ribbon In-terface’, die we ook al kennen van de laatste Office-pakketten. Deze inter-face geeft de gebruiker op een een-voudige manier toegang tot veel-gebruikte functies, zoals kopiëren, verwijderen en hernoemen.

Snel, sneller, snelst!Windows 8 wordt stukken sneller dan zijn voorganger. Dat komt on-der andere omdat het nieuwe be-sturingsprogramma op een slimme manier gebruik maakt van hardware-versnelling. Daardoor worden bij-voorbeeld tekstalinea’s 150% sneller weergegeven dan voorheen. En het renderen van foto’s kost in Windows 8 maar liefst 40% minder tijd dan bij Windows 7.

De highlights:• Persoonlijk aanpasbaar

startscherm• Live-updates in een oogopslag• Probeer duizenden apps alvorens

ze te kopen• Touchscreen of gebruik van toet-

senbord en muis• Verbind met de cloudONTDEK

W8 BIJ KRËFEL!

ACERAspire 5600U all-in-one desktop pc

Windows 8 vind je bij Krëfel aanwezig op verschillende smartphones, tablet-pc’s, ultrabooks en op gewone notebooks, op desktops en op all-in-one desktops. Ontdek het allemaal in je Krëfel-winkel!

W8 bij Krëfel

Meer fotografietips? Blader door naar bladzijde 26. Je ontdekt er heel wat tips en tricks om nog meer uit je fototoestel te halen dankzij de nieuwste wifi- en Android-functies.

7

Huisdier favoriete fotomodel van BelgenUit een recent onderzoek van Nikon blijkt dat 45% van de Belgen liever foto’s maakt van zijn geliefkoosde huisdier dan van zijn partner. Met deze tips maak je onvergetelijke foto’s van je lievelingsbeestje.

TIP 1 Gebruik natuurlijk lichtNeem je foto’s liefst buiten, of binnen bij een groot raam. Een ver-blindende flits zou het beest de gordijnen in kunnen jagen. Of erger nog, je troetel zou rode ogen kunnen hebben op de foto.

TIP 2 Maak de ogen scherpHuisdieren hebben vaak heel expressieve kijkers. De ogen scherp vastleggen is dus heel belangrijk, net als bij gewone portretfotogra-fie. Het zijn niet voor niets ‘de vensters van de ziel’.

TIP 3 Ga zelf dichterbijGa zelf naar je dier toe in plaats van het geforceerd tot bij jou te lokken. Zak daarbij tot op hun hoogte: neem foto’s vanuit hurkzit of liggend op je buik.

TIP 4 Leg hun karakter vastJij kent je huisdier beter dan wie ook. Als je een luie kat hebt, neem dan een fo-to terwijl ze geeuwt. Is je hamster hyper-actief, spot hem dan in volle actie in zijn looprad.

TIP 5 Ga voor macroZet die lange close-uplens op je toestel en vul je frame met die zachte pels en het schattige gezicht van je thuisbeestje. Grote close-ups leveren vaak heel mooie re-sultaten op.

Naad- en draadloos tot op je bestemmingVind je het ook vervelend om knarsetandend toe te kijken hoe iPhone-gebruikers gezwind van A naar B navigeren met hun TomTom-ap-plicatie, terwijl dezelfde app niet op jouw mo-bieltje wil draaien? Dan kan je nu eindelijk een inhaalmanoeuvre doen, want de TomTom-na-vigatie is er nu ook voor mobiele smartphone-gebruikers met Android als besturingssysteem. En dat kunnen we alleen maar toejuichen! De routekaarten van de navigatie-app zijn offline toegankelijk, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het bereik onderweg of hoge roamingkosten in het buitenland. Je kan de TomTom-app om de 3 maanden gratis upda-ten, zodat je altijd over de nieuwste kaarten beschikt. Ook realtime flitscamerawaarschu-wingen, gesproken plaatsnamen en live ver-keersupdates mag je voortaan als een eviden-tie beschouwen. Je kan de TomTom-navigatie voor Android downloaden via Google Play.

TomTom-navigatie nu ook op Android

Meer van dat…Bij Krëfel vind je heel wat handige auto-accessoires voor je smartphone: carkits, bluetoothoortjes om handsfree te bellen en nog veel meer!

Tune In // Heet van de naald

Smart-tv met een eigen persoonlijkheidDe Connect ID TV is de perfecte combinatie van in-novatie en design. Dit nieuwe toestel van Loewe past bovendien in ieder interieur: van klassiek tot trendy. De geluids- en beeldkwaliteit zijn om van te watertanden en de designlook geeft je interieur een stijlvolle uitstraling.

Dit tv-wonder is verkrijgbaar in drie verschil-lende beeldschermformaten, twaalf verschillende kleuren-combinaties en 30 unieke opstellingsconcepten. Je kan hem uitrusten met een geïntegreerde hardeschijf-recorder (500 GB opslag-capaciteit!) om je favoriete programma’s op te nemen.

Dankzij de technologie van Loewe kunnen opnames op de harde schijf gemak-kelijk naar andere Loewe-tv’s binnen het thuisnetwerk gestreamd worden. Je be-dient hem niet alleen met de afstandsbediening maar ook

met je iPad dankzij de inge-nieuze Loewe Assist Media App. De luidsprekers zorgen voor een ‘home cinema’-sound die zijn gelijke niet kent. En dat geldt ook voor de fenomenale beeldkwali-teit. Dankzij de opstellings-varianten komt de Connect ID in iedere woonomgeving tot zijn recht. Je kan hem ook met een wandhouder als een kunstwerk aan de muur hangen. En, niet te vergeten, energiezuinigheid is een van zijn handelsmerken.

Loewe Connect ID TV

NIEUW BIJ

KRËFEL

Magistraal tv-geluidHet Solo TV Sound System van Bose is eigenlijk een subtiele, onopvallende luid-spreker. Maar hij levert nooit geziene prestaties. Gesprekken, actie, geluidsef-fecten ... met het Solo TV Sound System klinkt je dagelijkse portie nieuws, film, comedy of drama als muziek in de oren.

De beeldkwaliteit van de meeste tv-toestellen is er de laatste jaren erg op vooruitgegaan. Maar dikwijls gold dat

niet voor het geluid. Dit toestel dicht de kloof op overtuigende wijze. Je zult ver-steld staan van wat je al die tijd hebt ge-mist. Dit toestel werd speciaal ontwor-pen voor flatscreens en maakt van het tv-kijken een klankspel zonder weerga. Je kamer wordt gevuld met een helder geluid waarin ieder detail tot zijn recht komt. Zelfs bij een laag volume beleef je eender welk programma zoals het

hoort. De installatie en de bediening zijn allebei heel eenvoudig. Om het sys-teem met je tv te verbinden, is er niet meer nodig dan één kabel en één plug in de muur. Je haalt het niet alleen boven bij speciale gelegenheden of op een fil-mavond. Maar elke keer weer blijf je een unieke tv-ervaring beleven. Bose heeft dit systeem ontwikkeld uit liefde voor het tv-kijken!

vind je de Solo Speaker van Bose in de volgende verkooppunten: Anderlecht megastore, Aalst, Schoten, Froyennes, Borsbeek, Brugge, Veurne, Lommel, Bouge, Sint-Niklaas en Hognoul. En in onze e-shop natuurlijk!

Bij Krëfel…

Bose Solo Speaker

9

Sarah (32) doet zichzelf een SoundLink Bluetooth Mobile Speaker II van Bose cadeau.Sinds mijn laatste cd-speler het begaf, speel ik muziek af op mijn laptop. Maar dat geluid laat echt te wensen over! Met deze draadloze speaker van Bose kan ik de muziekbestanden via bluetooth afspelen in een fantastische kwaliteit. Hij kan zelfs mee op verplaatsing voor een feestje, want de speaker communiceert ook probleemloos met een smartphone of tablet!

Mariona (24) wil haar creatieve skills uitbreiden met de Super J15-naaimachine van Toyota.Ik ben steeds te vinden voor een nieuwe uitdaging. Daarom heb ik me onlangs ingeschreven voor een naaicursus. Ik heb al heel wat stoffenwinkels afgeschuimd, op zoek naar felle kleurtjes en vrolijke motiefjes. En vandaag trakteer ik mezelf op de Super J15-naaimachine! Het is een krachtig staaltje Japanse technologie dat probleemloos door 12 lagen stof naait, zelfs door jeans. Impressionant, toch? Ik kan haast niet wachten om in mijn eerste zelfgemaakte outfit te paraderen!

Creatieve uitdaging!

Aan het woordNieuwsgierig als we zijn, neuzen we in de shoppingtas van enkele klanten wanneer ze met een brede glimlach huiswaarts keren.

De ideale datevoor een feestje!

Tune In // Geschenktips

Prachtgeschenken onder de kerstboom…Heb je ook altijd kopzorgen rond Kerstmis en Nieuwjaar over welk cadeau je voor wie moet kopen? Zet je zorgen aan de kant met deze selectie eindejaarscadeaus!

De Wii U GamePad is een krachtig ‘high definition’-systeem met een buitengewone nieuwe controller. Hij zet de dynamiek van het samenspelen op zijn kop. De controllers van de Wii U hebben een 6,2”-touchscreen en ze zijn tot veel in staat. Je kan tekenen met een stylus, een ingezoomd beeld van het spel weergeven of tijdens een avonturenspel een inventaris tonen. Ook is het mogelijk om op de controller te spelen, terwijl er op de tv naar iets anders wordt gekeken. Dit apparaat van Nin-tendo sluit je aan op de spelconsole en maakt van gamen een compleet unieke ervaring.

Nintendo Wii U

Gamen wordt nooit meer hetzelfde

NortonMobile

Security

SonyXperia Go

Xperia Go: bestand tegen weer en windJe kent het vast wel, het begint te regenen net op het moment dat jij gaat bellen. Heb je een telefoon met een touchscreen? Kleine kans dat jij nog op een fatsoenlijke ma-nier het juiste nummer kan intoet-sen. Met de nieuwe Sony Xperia Go heb je daar totaal geen last van.

Deze gsm is niet alleen stof- en spatwaterdicht, het display is ook zo gemaakt dat je het zelfs met natte vingers kan bedienen. Han-dig toch, zo’n stevige en solide Android-smartphone!

Beveilig je smartphone!Je smartphone of tablet ergens verloren? Of ben je het slachtoffer geworden van diefstal? Dankzij Norton Mobile Security kan je van op afstand je toestel vergrendelen. Want we bewa-ren veel persoonlijke info op onze smartphone of tablet: wachtwoorden voor online accounts, contacten,... Met deze software kan je je toestel ook lokaliseren! Bovendien scant het de websites die je bezoekt en de apps die je downloadt (of updatet) om online bedreigingen te detecteren en te elimineren.

11

Ik houd mijn lokken telkens minstens een halve minuut rond de tang. Als je makkelijk te modelleren haar hebt, of een iets natuurlijkere krul verkiest, dan volstaan 10 seconden per lok. Een klein halfuurtje later sla ik met gemak Sissi van Beieren uit haar rol als hertogin. Geen twijfel mogelijk, met deze volumineuze, stijlvolle krollenkop steel ik beslist de show!

De gebruiksaanwijzing raadt aan om het haar vooraf te wassen, te drogen en uit te kammen. Lijkt me logisch. Daarna moet je het in laagjes verdelen. Je kan dan meteen aan de slag, beginnend met de onderste laag.

gaat…

Sissi

Het verwarmingselement van deze krultang heeft een spiraalvorm met een klem onderaan bij het handvat. Je zet een uiteinde van een haarlok vast in de klem (op ongeveer 2 centimeter) en de rest van de streng draait als vanzelf in de spiraalvorm. Zelfs zonder spiegel lukt het voortreffelijk!

Verdraaidsimpel

Nog prangender dan de vraag ‘Wat doe ik met oudjaar?’ is voor veel vrouwen de vraag ‘Wat doe ik met oudjaar met mijn haar?’ Lynn experimen-teerde met de nieuwe CI6219 krultang van Remington!

Uniek en begeerlijkMet het slanke silhouet en de hoog-waardige afwerking breekt de Phi-lips Mira met telefoons zoals je die tot nu toe kende. Tijdloos, uniek en stijlvol. We zetten voor jou de hoog-tepunten van dit bijzondere ontwerp op een rijtje:

• Kies hoe je de handset wilt opladen.

• Comfortabele handsetschelpen voor langer bellen.

• Duurzaam, glanzend, vingeraf-drukbestendig omhulsel.

• Gekalibreerd toetsenpaneel voor soepele en nauwkeurige bediening.

• Een elegante en stijlvolle verschijning vanuit iedere hoek.

• Slim kabelbeheer.

Philips M5501WG/22

Let’s go

Ingeplugd & uitgetest

Wat vooraf

NIEUW

Een streling voor het oog Deze projector tovert je kamer om in een echte thuisbioscoop. Je kan er rechtstreeks vanaf je iPod, iPhone of iPad muziek, video en foto’s mee be-kijken en delen. En je geniet ook van tv-series of speelfilms die je via iTunes hebt gedownload. Alles komt haarscherp in beeld dankzij de HD-technologie. Dit entertainmentsysteem is heel eenvoudig in te stellen en de bediening is kin-derspel. Met het handige menu navigeer je met het grootste gemak door de inhoud van je iPad of iPhone.

Epson Moverio bril

Wonderbril om films mee te zienDit lijkt op een logge en dwaze zonnebril, maar binnenin zit een staaltje hoogstaande technolo-gie verwerkt. Met deze bril kan je namelijk films bekijken. Aan de zijkanten zijn twee projectoren ingebouwd die het beeld op de glazen tonen. Hij wordt aangesloten op een speler die de grootte heeft van een spel kaarten. Wat met-een opvalt, is dat de ontwerpers veel aandacht hebben besteed aan het comfort. Bovendien is hij ook geschikt voor mensen die al een bril dragen.

Tune In // Geschenktips

Compacte en stijlvolle basspelerEen rijke, stevige bas is het handelsmerk van deze ste-reo. Je kan hem aansluiten op je iPod of iPhone en zo je favoriete muziek door de luidsprekers laten knallen. Ondanks het slanke en compacte formaat produceert dit toestel alleen maar heldere klanken. Het stijlvol design past bovendien prima in ieder interieur. Normaal worden de klanken vervormd bij het omzetten van digitaal naar analoog. Wanneer je dit apparaat gebruikt, gaat de ge-luidskwaliteit er net op vooruit, wat uitzonderlijk is. En deze stereo verbruikt op de koop toe heel weinig energie.

Panasonic SC HC 27

Epson projector MG-850HD

13

1

4

2

5

3

6

DE KNOOP ERIN!Niet elke man kan een das knopen – hebben we van horen zeggen. Een handig stappenplan om het eens en voor altijd goed te doen, is dus op zijn plaats. De klassieke ‘four-in-hand’-knoop ontleed...HOE ?

Nintendo 3DS XL

Leg de das in je nek en zorg dat de brede slip van je das een stuk langer is dan de

smalle slip.

Werp het brede stuk opnieuw boven de smalle slip zodat er een knoop – of iets

wat daarop lijkt – ontstaat.

Kruis de brede slip eerst over de smalle, kortere slip. Let wel dat je hoog genoeg

begint.

Houd de brede slip omhoog en haal hem langs achteren door de lus. Houd intussen

de knoop losjes in je hand.

Daarna plooi je de brede slip achter de smalle slip.

Steek de brede slip langs voren door de knoop naar beneden. Duw de knoop naar boven, het daseinde trek je naar beneden. Schik de das naar eigen believen of vraag

stijladvies aan vrouwlief.

Draagbaar gamen in 3DDe Nintendo 3DS is je draagbare venster naar een we-reld vol geweldige games. Je ‘draagbare’ spelplezier krijgt een nieuwe dimensie. Je kan gamen in 3D zon-der er een speciale bril voor nodig te hebben. Met de-ze alleskunner maak je ook 3D-foto’s en 3D-filmpjes. Wil je een nog intensere 3D-beleving? Ga dan voor de supersized XL-versie, die is 90% groter dan de stan-daard 3DS, heeft bovendien een langere batterij-duur en komt met een 4Gb SD-card.

Tune In // Heet van de naald

Een stijlvol kopje koffie

Snoepen zonder schuldgevoel!Eenvoudig, gezond en lekker. Zo kan je de Yonanas Healthy Ice Cream Maker van Princess samen-vatten. Met deze ijsmachine maak je caloriearme, vezelrijke en zui-velvrije ijsjes. Vergeet ingewikkel-de recepten of lange bereidingstij-den! Het enige wat je nodig hebt, is je favoriete diepvriesfruit. Com-bineer naar eigen smaak en stop het bevroren fruit in de Yonanas-vultrechter. Binnen enkele secon-den kan je smullen van een gezond ijsje, uit puur fruit. Yummie!

Samsung Galaxy Tab 10.1De Samsung Galaxy Tab 10.1 is verrassend licht en compact voor onderweg.Het display (1 280 x 800 pixels) biedt een pixeldichtheid van maar liefst 149 pixels per inch, voor een perfect helder en haarscherp beeld! Daarnaast be-schikt de nieuwe Galaxy Tab over een 1 GHz dual-core processor voor een pc-like ervaring: • Multitasking ging nog nooit zo snel en eenvoudig.• Energiezuinig. Geniet nog langer tussen oplaadbeurten door. • Ervaar multimedia in full HD-kwaliteit.

De ‘U’ van Nespresso is de per-fecte combinatie van gebruiks-gemak en design. De eenvoudig vormgegeven espressomachine past in elk interieur – en na-tuurlijk ook onder de kerst-boom met een strikje errond!

• snelle opwarmtijd• modulair waterreservoir van

0,8 l• 3 voorgeprogrammeerde

kopgroottes• capsule wordt automatisch

geperforeerd, geëxtraheerd en uitgeworpen

• aanpasbare houder voor melkrecepten

• druppelstop-technologie• waarschuwt bij vol capsule-

opvangbakje en leeg waterreservoir

• automatische uitschakeling na 9 minuten

Nespresso - U

Samsung Galaxy Tab 10.1

zuivelvrijen vezelrijk

Lekker caloriearm,

Princess Yonanas Healthy Ice Cream Maker

15Slurpen is toegestaan!Met deze blender van Cuisinart kan je heel eenvoudig soepen bereiden in minder dan 30 minuten. Varieer en creëer in een handomdraai heerlijke verse soep naar eigen smaak. De ingrediënten kunnen direct in de kom worden gebakken, gekookt, verwarmd of zachtjes sudderen. Onze favoriet? Wortelsoep met koriander!

400 g wortelen, 1,5 theelepel

gemalen koriander

700 ml kippenbouillon

peper en zout

Snij de wortelen in dunne schijfjes en voeg ze toe in de kom. Laat 2 minuten garen. Voeg daarna de koriander toe en roer het geheel om (druk hiervoor op de Stir-knop).

Zet de temperatuur op hoog, giet de bouillon erbij en breng op smaak met wat peper en zout. Laat de soep 4 minuten koken en zet de temperatuur daarna terug op laag. Laat de soep in de blender tot het toestel het eindsignaal geeft.

25 g boter, 1 el olijfolie,1 fijngesnipperde ui,

1 fijngeperst teentje knoflook

Stel de tijd op de blender in op 25 minuten en zet de temperatuur op laag. Doe de olie, boter, knoflook en ui in de kom van de blender. Laat 60 tot 90 seconden opwarmen tot het begint te stomen. Meng alles met tussenpozen met behulp van de Stir-knop.

Cuisinart SB2E

75 ml Griekse yoghurt, 2 el versgehakte

korianderRoer de yoghurt of crème fraîche erdoor op laag niveau, laat het geheel niet koken. Giet de soep nadien in kommen en bestrooi met wat koriander. Smakelijk!

Tune In // Heet van de naald

Loewe Soundbox

Pimp my Soundbox!De Soundbox van Loewe biedt – naast een verbluffende geluidskwaliteit – tal van afspeelmogelijkheden. Je kan mu-ziek afspelen vanaf je iPhone, mp3-speler, radio, cd of ieder willekeurig apparaat dat via USB of AUX-IN kan worden aangesloten. Verder zal de Soundbox met zijn chique uitstraling

in geen enkel interieur misstaan, want je kan het oppervlak personaliseren. Het dockingstation heeft namelijk een wisselbaar inlegwerk dat beschikbaar is in verschillende materialen en kleu-ren. Je vindt er allicht eentje dat per-fect bij jouw interieur, humeur of mu-ziekstijl past.

Mobiel, gebruiksvriendelijk en duurzaam Deze jonge telg van Doro is een slank toestel met klep waardoor het be-antwoorden en beëindigen van oproepen kinderspel zijn. Het elegante ont-werp omvat een softtouchlaag en holle toetsen voor maximaal gebruiksge-

mak. De Doro PhoneEasy heeft een eenvoudig te bedienen display én een batterij met lange levensduur. Bovendien produceert hij een

heel helder geluid waardoor hij ook geschikt is voor dragers van hoorapparaten.

ONTDEK

AL ONZE

SENIOR

PHONES OP

WWW.KREFEL.BE

Doro HP 610 R PACK

Senior Phone

17

DysonAM04

Zwoele nachtenBen jij een eersteklas koukleum? Dan hebben wij de ideale bedpartner voor jou gevonden! De intelligente, elektrische matrasbeschermer van Dreamland houdt je lekker warm tijdens koude winternach-ten. De Intelliheat warmt razendsnel op en past zich aan je lichaamstemperatuur-schommeling aan terwijl je slaapt. Bo-vendien zorgt de zachte en extra dikke pluche voor een maximaal comfort en hoog knuffelgehalte. Ook goed om te weten: de Intelliheat is wasbaar met de hand en in de wasmachine op 40°C.

Van hete zuiderwind tot koele zeebries…De Dyson Hot is een knap staal-tje warmtetechnologie. Dank-zij de vernuftige Air Multiplier-technologie zorgt deze ventilator voor een snelle, krachtige en ge-lijkmatige kamerverwarming op grote afstand. Omdat dit toestel geen sneldraaiende bladen of zichtbare verwarmingselemen-ten heeft, is het dus erg veilig en ook eenvoudig schoon te maken. Bovendien kan je de Dyson Hot ook gebruiken als verkoelings-ventilator. Een perfect geschenk voor elk seizoen!

Nieuwe generatie iPodsDe nieuwe iPod Touch heeft een superdun-ne aluminium behuizing gekregen die je nauwelijks voelt in je hand of in je broek-zak. Alles ziet er bovendien grandioos uit op het grotere Retina-display. Daarnaast kan je prachtige foto’s maken met de 5 me-gapixel iSight-camera - waarmee je trou-wens ook 1080p HD-video kunt opnemen. Ook de iPod Nano en iPod Shuffle kregen een make-over en zijn nu verkrijgbaar in een reeks nieuwe, spetterende kleuren.

De nieuwe iPad, nu ook in miniHet Retina-display van ruim 3,1 miljoen pixels, de 5 megapixel iSight-camera en het supersnel mobiel internet maken van de nieuwe iPad 3 een unieke beleving. Internet-ten, je e-mail checken, foto’s of films bekij-ken, gamen, een boek of tijdschrift lezen en nog veel meer. Op een iPad kan je al deze dagelijkse dingen op een slimmere, intuïtie-vere en leukere manier doen. Bovendien is er nu ook de iPad mini. Die is 23% dunner en 53% lichter dan een iPad. Verder heeft de mini zo goed als dezelfde voordelen en snuf-jes als een iPad, maar dan in een handig for-maat met een display van 7,9 inch.

DreamlandIntelliheat matrasovertrek 16046

Apple – iPad mini

Apple – iPod Touch

Apple iPod Nano

Apple iPod Shuffle

Multiplier-technologieOntdek de Air

In Style // Mannenverzorging

Dat mannen evengoed aandacht be-steden aan hun huid als vrouwen, is oud nieuws: we hebben het tijd-perk van de ‘metroseksueel’ met z’n allen goed doorstaan. Een man

die dagelijks zijn vochtinbrengende 24 uren crème met hoge SPF smeert, mag zich weer gewoon een ‘man’ noemen en is geen grieze-lig randfenomeen meer. Wat wel vrij recent is in mannenland, is body grooming. Yes ladies, move over. Ook mannen staan graag te draai-en en te keren voor de spiegel om voor- en ach-terkant te inspecteren op wildgroei. Ruim dus alvast wat plaats in het badkamerkastje, want

bij deze trend horen natuurlijk aangepaste ap-paraten en producten.

Haar? Waar?Snorren en baarden zijn sinds kort weer erg hip en hot. De sterren op de rode loper hebben de toon gezet en de gewone man in de straat (die nochtans bij hoog en bij laag zweert geen ‘boekskes’ te lezen of modetrends te volgen) is ondertussen ook gezwicht. Wat nu eenmaal als een paal boven water staat, is dat vrouwen graag verzorgde mannen zien. Een verwilderde bosaap sturen ze meteen de laan uit. Een beet-je haar kan zeker geen kwaad (integendeel, wij

Je kan als koppel maar beter een dubbele wastafel hebben tegenwoordig, want mannen hoeven niet meer onder te doen voor vrouwen als het op ‘me-time’ in de badkamer aankomt. Body grooming deed zijn intrede in mannenland. Bij deze trend horen natuurlijk aangepaste apparaten en producten...

It’s a man’sworld

Wanneer mannen hun wilde haren maar niet verliezen...

19

Ontdek alle specificaties op www.krefel.be

zijn fan!), maar dan wel netjes getrimd en in model gebracht. Dus toch even het scheerapparaat erbij halen, alsjeblieft.

Het ene haar is het andere nietWat haar op hun kin betreft, zijn scheer-apparaten en baardtrimmers voor de meeste mannen dagelijkse kost. Zij die ook last hebben van haar in de oren en neusholtes of net dat beetje te veel hebben tussen hun wenkbrauwen, kun-nen zich met een aangepaste trimmer van hun weelderige haargroei ontdoen. Vrij nieuw op de markt zijn de groo-mingapparaten die speciaal ontwikkeld werden voor het scheren van ruggen, oksels, borstkassen en... ja, je weet wel, down under.

Complete uitrustingTrimmen en scheren zijn twee verschil-lende dingen. Bij trimmen ‘knip’ je haar korter, bij scheren ga je voor glad als een biljartbal. De meeste scheerappara-ten combineren beide functies, al dan niet met extra opzetstukjes die het werk nog gemakkelijker en nauwkeuriger maken. In de nieuwe groominglijnen komen we apparaten tegen die speci-aal ontwikkeld werden om haarscherpe

randen aan supergestileerde kincreaties te voorzien. Geen enkele vorm wordt onmogelijk, experimenteren met leng-tes, stijlen en looks wordt een makkie!

Droog of nat scheren?Sommige mannen verkiezen nat sche-ren (met scheerschuim of –gel), ande-ren zweren dan weer bij droog scheren. Beide hebben hun voor- en nadelen en een ‘juiste’ manier bestaat niet. Over het algemeen houd je aan nat scheren een frisser gevoel over en is de scheerbeurt grondiger gedaan. Bij droog scheren gaat het dan weer sneller vooruit en heb je minder snel last van een geïrriteerde huid. Bij aanschaf van een nieuw scheer-apparaat check je dus best of het toestel bestemd is voor droog en/of nat scheren. Sommige modellen kan je zelfs mee on-der de douche nemen! Dat komt vooral handig uit bij het trimmen of scheren van borsthaar of de liesstreek, het bespaart

namelijk een hoop poetswerk achteraf in de badkamer. Even opletten hierbij: een ‘waterdicht’ apparaat is niet nood-zakelijk geschikt voor dit doel. Het be-tekent veeleer dat je het kan afspoelen onder stromend water voor dagelijks on-derhoud. Iets wat overigens absoluut aan te raden is als je je apparaat een lange le-vensduur wilt garanderen en de mesjes scherp wilt houden. De nieuwste genera-tie scheerapparaten wordt vaak voorzien van een systeem dat automatisch reinigt, ontsmet en smeert voor een optimale scheerefficiëntie.

Groomingapparaten zijn speciaal ontwikkeld

voor het scheren van je rug,borstkas, oksels,...

7xmannelijk

Van walrussnor tot ringbaard: met

deze scheer-, trim- en groomingapparaten

wordt styling easy peasy.

De QG3250 van Philips heeft een precisietrimmer voor het maken en onderhouden van perfecte haarlijnen.

BRAUNEN10 Ear & Nose

Een klein en handig apparaatje voor het trimmen van haar in en rond de neus en oren.› circulair mesjessysteem voor

gemakkelijk trimmen in de lieszone

› voor haartjes tot maximaal 8 mm lang

› afwasbaar› werkt op 1 AA-batterij

PHILIPSQG3250

Huidvriendelijke trimmer met optimale stylingmogelijkheden.› complete trimmer voor

hoofdhaar, baard en snor› precisietrimmer voor perfecte

haarlijnen› trimmer voor neus, oren en

wenkbrauwen› waterbestendig› oplaadbaar en snoerloos

BABYLISSGPB09E

Complete tondeusekit.› vast, zelfsmerend mes in CMS

bekleding› 4 trimmesjes van 3 tot 40 mm› geleverd met kammetjes en

schaar› olie en reinigingsborstel

inbegrepen voor reiniging› met of zonder snoer en

oplaadbaar

In Style // Mannenverzorging

20

KeuzestressHeren, denk dus even na wat voor toe-stel je precies zoekt vooraleer je en-thousiast gaat shoppen. Wil je een ap-paraat dat op netstroom werkt of een snoerloos exemplaar met oplaadbare batterij waarmee je een wandelingetje door de badkamer kan maken tijdens je ochtendritueel? Of eentje waar losse batterijen in kunnen voor op reis? Een combinatie van verschillende systemen is ook mogelijk.

Daarnaast moet je vooraf ook be-slissen over welke functies je appa-

raat moet beschikken: de mogelijke trimlengtes en opzetstukken verschil-len bijvoorbeeld van model tot model. En heb je al bedacht of je een trillend dan wel roterend scheersysteem wilt? Het eerste is een vibrerend messen-blok met daarover een scheerblad dat handig en snel werkt. Bij het tweede gaat het om twee of drie roterende scheerkoppen die de contouren van het gezicht nauwkeurig volgen, wat het scheercomfort ten goede komt. Ook weer een kwestie van smaak en gewoonte. ■

REMINGTONPG6050

Streling voor het oog... en het hele lichaam!› voor haar, baard en lichaam› brede en smalle trimmer› minifoil-scheerapparaat› lineaire en verticale trimmer› 3 opzetkammen voor verschil-

lende lengtes van 0,2 tot 24 mm› afwasbaar onder stromend

water

PHILIPSPT715/17

Ergonomisch apparaat voor een supergladde scheerbeurt.› voor scheren van baard en snor› Dynamic Contour Response

volgt de contouren van gezicht en hals

› met snoer voor constante stroomvoorziening

› afspoelbaar met QuickRinse-systeem

BRAUN370CC

Slim scheerapparaat voor alle haargroeirichtingen.› voor zowel kortere stoppels als

langere haartjes› SensoFoil voor het scheren

van haren in verschillende groeirichtingen

› Clean & Renew-systeem: automatisch reinigen en smeren van het apparaat

› snoerloos en oplaadbaar

PHILIPSSensoTouch RQ1280CC

De Rolls Roys onder de scheerapparaten voor een uiterst geavanceerde scheerervaring.› voor baard en snor› 3 roterende scheerkoppen› voor droog én nat scheren› snoerloos en oplaadbaar› Jet clean+ systeem voor

automatisch reinigen, smeren en opladen

21

Watch & learn

De experts van Braun

Bij Braun staan verschil-lende trim- en scheerstijlen netjes uitgelegd op hun webstek (mét handige filmpjes!) en ontdek je welke styling het best bij je gezichtsvorm past. Van de perfecte sik tot de ‘badass’-look: met de tips & tricks van Braun word je in no time een echte pro. Leer en scheer!

In Style // Funcooking

Je amuseren tijdens het koken en tegelijk ook mee genieten van de heerlijke gerechten op tafel: mission impossible? Helemaal niet! Met deze keukenspeeltjes wordt elk gastronomisch festijn ook voor de gastheer/vrouw een feest.

Culinairepleziertjes

Kruidenspektakelop je bord

Tefal 39398125 - Tajine

Het mengen van kruiden is in de Marokkaanse keuken tot kunst verheven. Iedereen die een klein

beetje avontuurlijk durft te koken, moet dus zeker eens experimenteren met munt, gember,

saffraan, ... Om het helemaal goed te doen, bereid je je stoofpotje in een traditionele tajine. De aarden schotel van Tefal stooft je gerechten op klassieke wijze, maar met het

comfort van een modern, elektrisch onderstel.

TIP De unieke kruidenmix Râs al

Hânout bevat maar liefst 20 specerijen en is verkrijgbaar in de betere supermarkt.

Schuif je voeten onder tafel en laat iedereen z’n eigen potje koken. Klachten over de bereidingswijze? Eigen schuld, dikke bult.

De lijn tussen fun- en show-cooking is flinterdun. Wil je als

gastheer/vrouw toch even de show stelen? Dat kan! Tover bijvoorbeeld snel een exoti-sche wok tevoorschijn voor de neus van je gasten.

Doe je het niet voor het gemak? Doe het dan voor

de instant gezellige sfeer in huis. Met z’n allen rond de feesttafel, dat smaakt naar meer...

Als iedereen kookt, wast ook iedereen af, toch?

Lekker leutig

23

Om voor te smelten

Tefal EF3000Silver - Fondue

Met de feestdagen in het voor-uitzicht krijgen we plots weer zin om gezellig te fonduen. Je kan opteren voor een kaasfondue (waarbij je stukjes brood, rauwe groenten of gekookte aardappe-len onderdompelt in gesmolten kaas) of vleesfondue (waarbij je stukjes vlees of kleine gehakt-balletjes laat pruttelen in een fonduepot met olie). Dit fondue-stel van Tefal is voorzien van een veilige, thermoplastische wand en een regelbare thermostaat.

TIP Zorg voor een goede

voorbereiding: was de groenten en het fruit, en snijd het brood en/of vlees in kleine stukjes.

TIP De afneembare grillplaat is

vaatwasmachinebestendig.

Op herders wijzeFritel RG 2170 - Raclette

Traditioneel lieten Zwitserse herders een doormidden gesneden bol kaas warmen boven een haardvuur. Daarna schraapten ze de bovenste, gesmolten laag eraf om op te eten met wat brood. Van-daag hanteren we hetzelfde principe, maar dan in raclettepan-netjes met antikleeflaag. Inmiddels zijn - naast kaas - ook eieren, groenten en dunne plakjes ham en salami onmisbare ingrediënten.

TIP Dit model van Fritel heeft ook een

afneembare grillplaat zodat je kan racletten én grillen.

Funcooking zorgt voor instant sfeer aan tafel

Van vlees en bloed

Philips HD4419/20 - Vleesgrill

Deze tafelgrill van Philips, met extra dikke plaat, warmt snel op

en blijft ook warm zodat de smaak van je ingrediënten optimaal wordt behouden.

Sappige stukjes vlees en vis, knapperige groenten en krokante lookbroodjes: stuk voor stuk onmisbare ingrediënten voor dit culinaire

vreetfestijn!

24

In Style // Funcooking

Zoete blikvangerDomo DO916CH - Chocoladefontein

Alle buiken rondgegeten? Voor een dessert waar de chocolade letterlijk van afdruipt, zet zelfs de kleinste eter zijn broekknop nog even open. Voorzie voldoen-de smeltchocolade om deze roestvrijstalen fontein een tijdje draaiende te houden. Spiesjes met aardbeien, druiven, plakjes kiwi, schijfjes ananas en banaan geven je dessert een frisse en gezonde toets.

Winterse grillenDomo DO9049BQ Elektrische barbecue

Voeg een nieuwe dimensie toe aan de zomerse barbecue. In putje winter een kippenbilletje roosteren is minstens even fun. Zeker als je gewoon lekker warm in huis kan blijven. Met een elektrisch toestel ben je na een kwartiertje opwarmen al aan het bakken en braden. Deze lichtgewicht barbecue van Domo heeft een regelbare thermostaat van 150°-220° en is voorzien van een afneembaar statief zodat je het ook als tafelmodel kan gebruiken.

TIP Vul het opvangbakje

met water. Zo reduceer je rookgeur tot het minimum.

TIP Deeg over? Blijf rustig verder

bakken. Je kunt het teveel aan pannenkoeken – goed ingepakt – invriezen en later opsmullen.

Koekje van eigen deegDomo DO9042P - Pannenkoekenplaat

Feest vieren en pannenkoeken bakken, dat gaat al jaren samen. Domo lanceerde recent deze pannenkoekenbakplaat met een diameter van 29 cm. Maxipret gegarandeerd met deze lekker grote pannenkoeken, die je gewoon aan tafel kan bakken.

TIP Houd de chocolade

op een constante temperatuur van 37°C om stollen tegen te gaan.

TIP Het bord in aardewerk

is uitneembaar en vaatwas machine bestendig.Gezellig apart

Princess Dinner 4 All

Dinner 4 All is een nieuwe, unieke manier om met elkaar te dineren: gezellig sa-

men en toch individueel. Deze set bestaat uit 4 borden in aar-dewerk met elk een eigen bak-

plaat. Zo bereid je je gerecht op jouw persoonlijke manier

en ben je er zeker van dat niemand met jouw portie gaat lopen!

25

In Style // Multifunctionele compact camera’s

De tijd dat een fototoestel enkel diende om foto’s te nemen, hebben we allang achter ons gelaten. Effecten toevoegen, filmpjes maken,… we flikken het allemaal met één druk op de knop. Maar wist je dat de nieuwste compact camera’s zelfs uitgerust zijn met een wifi-, Android- of gps-functie?

Zeg dus niet zomaar fototoe-stel tegen de nieuwste ge-neratie compact camera’s. De slimme, multifunctione-le toestelletjes bieden een

waaier van mogelijkheden. Zo kan je

tegenwoordig bijvoorbeeld genieten van handige aanraakschermen met haarscherpe resolutie maar ook foto’s bewerken, filmen in HD en opnames monteren worden kinderspel. Heet van de naald zijn de modellen met

wifi-functionaliteit. De voorlopers be-schikken zelfs al over 3G! En al even innovatief: sommige compact came-ra’s kan je spraakgestuurd bedienen. “Say cheese!”

Back-ups op je pc of in ‘the cloud’Voortaan hoef je niet meer te zoeken naar die ene kabel. Met een wifi-came-ra kan je draadloos – van op afstand – back-ups maken van je beeldmateri-aal. Met één klik kan je je kostbare fo-to’s en filmpjes opslaan op je eigen pc of online in ‘the cloud’. Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken dat je fo-to’s kwijtraakt of dat je een kans mist omdat het geheugen vol is. Om van die connectiviteit te genieten, heb je uiter-

De wereld in één klik

27

aard een draadloos netwerk nodig. In de toekomst zullen we steeds meer toe-stellen met 3G zien opduiken.

Alles draadloos!Naast computers kan je je foto’s ook delen met allerlei andere apparaten die DLNA-compatibel zijn, met andere compact camera’s bijvoorbeeld of met je televisie. Zo kan je je leukste kiek-jes draadloos op een groot tv-scherm tonen. De compact camera’s met wifi-functionaliteit zijn verder ook afge-stemd op je online sociale leven. Onder-weg kan je elk bijzonder moment delen door rechtstreeks vanaf je fototoestel bestanden te uploaden naar Facebook, Picasa of Youtube of te versturen naar verschillende e-mailadressen.

De Android-cameraGloednieuw zijn de Android-camera’s. Ook deze toestellen zijn uitgerust met een wifi-functie zodat je je foto’s en film-pjes kan sharen op sociaalnetwerksites. Maar er is meer: zo kan je je Android-camera personaliseren met de nieuwste apps op Google Play (vooral fotoappli-caties komen goed van pas). Zelfs up-dates van je favoriete websites down-loaden of games spelen behoren tot de mogelijkheden.

Het kompas-fototoestelCompact camera’s met ingebouwd kom-pas en gps-functie zijn dan weer een gedroomde reisbuddy voor vakantie-liefhebbers. Wanneer je de gps-functie inschakelt, registreert je camera het tra-ject dat je aflegt – van jungle over drukke wereldstad tot luxeprivéstrand. Zo weet je nadien precies welke foto op exact welke locatie is genomen. Thuis kan je jouw reizen in detail herbeleven, dankzij handige onlinekaarten op je pc. ■

Digitaal geheugensteuntjeHeel wat digitale compact camera’s hebben geen of een beperkt intern geheugen. Daarom heb je een geheugenkaart nodig om je beelden en filmpjes op te slaan. Bij Krëfel vind je heel wat kwalitatieve geheugenkaarten van het merk SanDisk. Let bij aankoop van zo’n kaartje vooral op de geheugencapaciteit en de snelheid. Uiteraard kan je met al je vragen bij onze medewerkers terecht.

GEHEUGEN- CAPACITEITHoe groter de geheugencapaciteit, hoe meer foto’s je kan opslaan. Logisch. Hoeveel foto’s dat exact zijn, hangt sterk af van het bestandsformaat (jpeg, RAW,…) en het aantal megapixels waarin je je foto’s bewaart.

SNELHEIDSKLASSEWanneer je filmpjes maakt, of fotoreek-sen in het onbewerkte RAW-formaat, dan wordt er heel snel een grote hoeveelheid data op de geheugenkaart geschreven. Dan houd je best ook de snelheidsklasse van je geheugenkaart in de gaten. Deze klasseindeling geeft aan hoe snel je geheugenkaart video-opnamen kan wegschrijven, uitgedrukt in aantal megabytes per seconde.

Wifi-camera’s zijn perfect

afgestemdop je online

sociaal leven

NIKONCOOLPIX S8000C

› 16 megapixels› video-opname in Full HD› intern geheugen 1,7 Gb (foto’s & films)

+ 680 Mb (apps)› wifi-, Android-, gps-functie

SAMSUNGNX1000

› 20,3 megapixels› video-opname in Full HD› 1Gb intern geheugen› wifi-functie

SONYCYBERSHOT DSC-HX20

› 18,2 megapixels› video-opname in Full HD› gps-functie

Zoom In // Koopgids laptops

29

De laptop die perfect bij jou past

Een laptop of notebook heeft heel wat voordelen ten op-zichte van de klassieke desk-topcomputer. De prijzen zijn redelijk, je bespaart enorm op

ruimte en als je graag op verschillende plaatsen draadloos wilt kunnen internet-ten, dan is een laptop je beste partner.

Wie de aankoop van een laptop over-weegt, zal versteld staan van het aanbod en de hoeveelheid technische specifica-ties. Start je zoektocht naar een laptop die bij je past door voor jezelf uit te ma-ken waarvoor je je laptop allemaal wilt gebruiken. Is dat om te chatten en te surfen? Wil je er foto’s mee bewerken, films zien of gamen? Als je weet welk ty-pe gebruiker je bent, dan komt jouw ide-ale laptop al een stuk meer in zicht.

Type 1

E-mailen, tekstverwerking

en surfen: ik ben een basisgebruiker.

Als je een computer enkel gebruikt voor basistoepassingen zoals tekstverwer-king, surfen op internet, chatten, het versturen van e-mails en algemene ta-ken zoals het bijhouden van een huis-houdbudget, dan volstaat voor jou een standaardlaptop, die je tegenwoordig voor een heel goede prijs-kwaliteitver-houding de jouwe mag noemen. Laat je niet verleiden tot een model dat heel krachtig en compleet is, want die snuf-

Een laptop moet tegenwoordig niet meer onderdoen voor een traditionele pc, maar biedt wel zoveel meer bewegingsvrijheid. Welke laptop jouw beste koop is, hangt in grote mate af van welk type gebruiker je bent. Laat je wegwijs maken in de wereld van de draagbare computers.

30

jes zul je wellicht nooit gebruiken, maar betaal je er wel bij. Zaken waar je wel op moet letten, zijn onder meer de grootte van het scherm of het toetsenbord. Mis-schien vind je zo’n schattige minilaptop heel aantrekkelijk, maar bedenk wel dat een schermpje van 7 tot 10 inch min-der handig is om lange tijd mee te wer-ken. Wie vaak cijfergegevens ingeeft, opteert het best voor een groot nume-riek toetsenbord.

Type 2

Op de trein, op vakantie of in bed:

zie je mij, dan zie je mijn laptop.

Klap jij je laptop open van zodra je wakker bent om naar muziek te luis-

teren, nieuwssites te bekijken en de verkeersinfo te checken? Werk je aan je documenten en verstuur je e-mails op de trein en wil je ’s avonds va-kantiefoto’s inladen en in de keuken online recepten consulteren? Jij ge-bruikt je draagbare computer in de volle zin van het woord en hebt baat bij een compacte laptop van 11 à 13 inch met een licht gewicht tot maxi-maal 2 kg en een lange batterijduur. Een scherm van 17 inch of meer is heel aangenaam om mee te werken en foto’s te bekijken maar is meteen ook een stuk zwaarder in gewicht. Als je je

laptop overal mee naartoe neemt, kies je beter voor een compactere en lich-tere notebook of ultrabook (zie ka-der). Let er wel op dat je een voldoen-de groot intern geheugen hebt (RAM) van minimaal 4 gigabyte (GB). Als je vaak onderweg bent, kies je het best een batterij met een lange accutijd (te-genwoordig algauw 6 à 7 uur) en denk ook goed na of jij al dan niet een dvd-drive nodig hebt want niet alle com-pacte modellen beschikken daarover. Omdat dit type gebruiker overal en al-tijd online wil gaan, is ook een wifi-aansluiting onontbeerlijk.

Bespaar niet op processorsnelheid als je veeleisende

programma’s op je laptop wilt draaien.

Zoom In // Koopgids laptops

Kies je voor een laptop of een notebook, een netbook of eerder een ultrabook? Wij zetten de verschillen op een rijtje.

Zo werd de laptop een notebookOm het verschil tussen de vaste computer en de draagbare en lich-tere variant duidelijk te maken, werd destijds de term ‘laptop’ geïntro-

duceerd, wat zoveel betekent als

‘schootcomputer’. Maar omdat lap-

tops na langdurig gebruik behoorlijk

warm kunnen worden, is het eigenlijk

niet zo aangenaam om ze op schoot

te houden. Om de verwarring die de

naam kan veroorzaken van de baan te werken, werd de naam ‘notebook’ bedacht. Toch kan je een notebook als een echte ‘schootcomputer’ ge-bruiken. Je kan het probleem van ver-hitting makkelijk oplossen door een lapdesk aan te schaffen. Dat is een soort schoottafeltje dat voor de no-dige koeling zorgt. Je notebook staat bovendien ook meteen stabiel en in een handige hoek gekanteld. Ideaal om op je notebook te werken vanuit je luie zetel of in bed.

Laptopwegwijzer

31

Type 3:

Films in HD kijken en een stevig potje gamen:

mijn laptop is mijn moment van ontspanning.

Gamers en filmfanaten opteren het best voor een groot scherm met een hoge re-solutie voor een optimale beeldscherpte. Een notebook beschikt over een full HD (high definition)-scherm als de resolutie minimaal 1920 x 1080 pixels bedraagt. Om highdefinitionfilms te bekijken, kies

je een model met een Blu-ray-speler. Met een HDMI-aansluiting kan je je HD-films ook bekijken op het televisiescherm. Voor verwoede gamers kan de aankoop van een aparte videochip aangeraden zijn. Op het moederbord van een laptop zit een grafische chip die samen met de proces-sor en het interne geheugen zorgt voor de grafische weergave op de laptop. Voor de huidige generatie games is het beter om niet enkel op die ingebouwde chip te re-kenen maar voor een aparte chip te kie-zen die onder meer gebruik maakt van zijn eigen geheugen wat de snelheid van het systeem zal bevorderen.

Type 4

Grafisch ontwerpen en fotobewerking: mijn laptop is mijn

partner in creativiteit.

Wie grafische toepassingen zoals Pho-toshop gebruikt, moet erop letten dat de beeldresolutie van de laptop hoog genoeg is om optimaal te kunnen ge-nieten van mooie beeldkwaliteit. 1680 x 1050 pixels is geen overbodige luxe. Ook hier kan een aparte grafi-

Windows 8: revolutionair besturingssysteem

Windows 8, het nieuwste bestu-ringssysteem van Microsoft, zorgt voor een ingrijpende

verandering in de belevingswereld op de computer. Alles is gericht op razendsnel informatie delen. Nieuw is ook dat je je tablet of laptop verregaand kan persona-liseren en kan sharen met meerdere ge-bruikers. In eenzelfde gezin kan iedereen zijn eigen account creëren en naar wens personaliseren. Het pc-beheer gebeurt via cloud computing. W8 is ontworpen voor

computers en tablets met een aanraak-scherm, maar ook modellen met een toet-senbord en muis kunnen draaien op W8. Op het startscherm, de Metro-interface, verschijnen ‘tegels’ die je kan aanraken of aanklikken. Een pc op W8 start boven-dien razendsnel op, wat er een duchtige concurrent van de snelle smartphones en tablets van maakt.

Een pc op Windows 8 start razendsnel op, wat er

een duchtige concurrent van de snelle smartphones

en tablets van maakt.

Klein en compact: de netbookEen netbook is een minilaptop die ide-aal is om bijvoorbeeld mee te nemen op de trein om daar mails te checken, te surfen of een tekst te lezen. Een goede netbook kan je vaak al tegen een miniprijsje op de kop tikken, maar het nadeel is wel dat je handige heb-beding geen numeriek toetsenbord of disc drive bevat en een beperkt gra-fisch vermogen heeft. Uiteraard kan je heel eenvoudig een externe disc drive

aan je netbook koppelen. De netbook ondervindt tegenwoordig veel concur-rentie van de convertible tablet-pc en de multimediatablet, die ongeveer even klein en licht zijn. Maar die laatste mist wel een echt toetsenbord.

Slank en krachtig: de ultrabookNieuwkomer in laptopland is de ultra-book. Dit pluimgewicht onder de lap-tops is dun, licht en strak van design. Intel heeft de merknaam ‘ultrabook’

gedeponeerd, wat wil zeggen dat je computer aan een aantal voorwaarden moet voldoen om ook effectief een ul-trabook genoemd te mogen worden. Zo mag je ultrabook maximaal 2 cm dik zijn en niet meer dan 1,4 kg wegen. Een ultrabook heeft ook als voordeel dat hij razendsnel uit stand-by kan ont-waken en gemakkelijk is om te multi-tasken. De prijs van een ultrabook is wel nog aan de hoge kant in vergelij-king met een notebook met vergelijk-bare ‘hardware’.

33

sche kaart aangeraden zijn. Verder zal de processor, ook wel het hart van de laptop genoemd, samen met het in-terne geheugen (RAM), de prestaties maar ook de prijs van je aankoop be-palen. De snelheid van de processor wordt aangeduid in Gigahertz (GHz). Hoe hoger het aantal GHz, hoe snel-ler de laptop. Als je dus veeleisende programma’s op je laptop wil draaien, bespaar dan niet op de processorsnel-heid en zorg voor een minimum van 2,4 GHz. Een ‘trage’ computer kan immers gauw voor heel wat ergernis zorgen. Dit type laptopgebruiker kiest ook best voor een harde schijf met voldoende opslagcapaciteit. 500 Gb tot 1 TB is geen uitzondering bij re-

cente laptops. en geeft ook aandacht aan de aanwezigheid van meerde-re USB-poorten die noodzakelijk zijn om randapparatuur zoals een muis, een geluidskaart of een externe har-de schijf aan te sluiten. De optie Blu-etooth maakt het mogelijk om randap-paratuur draadloos te verbinden. ■

Zoom In // Koopgids laptops

Vaak onderweg? Dan is een lange

accutijd onontbeerlijk.

Ontdek ons volledige aanbod laptops en al hun specificaties op www.krefel.be. In onze winkels helpen we je graag bij je zoektocht naar het model dat het best bij jouw wensen en budget past.

Bij Krëfel

Tablet PC’s

Mailen, muziek beluisteren, films bekijken, videobellen, inter-net bankieren, gamen… Te-

genwoordig kan je met een tablet pc praktisch alles mee wat je met andere draagbare computers ook kunt. En zelfs nog meer… Maar wat is nu het verschil tussen multimedia tablets en convertible tablets?

Multimedia Tablet PC’sHet grote voordeel van een tablet pc is de draagbaarheid. Ze hebben geen deksel of fysiek toetsenbord, waardoor ze kleiner, dunner en dus ook lichter zijn dan laptops. Het aanraakscherm maakt muis en toetsenbord overbodig. Verkies je toch een fysiek toetsenbord boven de virtuele versie op je aanraakscherm? Dan kun je - draadloos of via een kabel - een extern toetsenbord met je multime-dia tablet verbinden. Specifiek aan deze

Multimedia tablets is dat zij gebruik ma-ken van besturingssystemen zoals An-droid of iOS (Apple). Ze hanteren verder ook specifieke software in de vorm van de alom gekende ‘apps’ en zijn vooral gericht op multimedia (films, muziek, spelletjes) en social media (Facebook, Twitter,…).

Convertible Tablet PC’sWat convertible tablet pc’s zo uniek maakt is dat je ze in verschillende stan-den kunt gebruiken, namelijk in tablet- of in laptopmodus. Deze tablet computers zijn eigenlijk een soort notebook, maar wanneer je het scherm omdraait en neerklapt, ontstaat een grote tablet. Zo kan je bijvoorbeeld rechtstreeks op het scherm digitale notities maken met be-hulp van een tablet-pen. Anders dan de multimedia tablets, draaien deze tablet pc’s op software van Microsoft, waar-

door je verschillende accounts kan ge-bruiken en er dus meerdere gebruikers kunnen inloggen op hun eigen, geper-sonaliseerde interface.

Samsung GT-P5100

Natuurlijk gebruik je een tv in de eerste plaats om naar tv-programma’s en films te kijken. Maar moderne tv-toestellen hebben heel wat meer in hun mars. Ze beschikken over een groot pakket functionaliteiten, meestal omschreven als ‘Smart TV’. Maar wat houdt dat eigenlijk in? En krijg je bij elk merk hetzelfde?

Maak het je gemakkelijk...

De nieuwste generatie Smart TV’s

In Style // Smart TV’s

Wat dat laatste betreft: neen. Het is integendeel zo dat elk merk zijn eigen aanpak heeft wat Smart TV betreft. In dit artikel geven we je een overzicht van wat de grote tv-

merken zoal te bieden hebben op het vlak van Smart TV. Zodat je straks beter je keuze kan maken…

Samsung Bij Samsung neemt het Smart TV-concept behoorlijk re-volutionaire vormen aan, afhankelijk van model tot mo-del. Zo hebben ze vandaag een tv die je kan bedienen met handgebaren en spraakcommando’s. Op die manier kan je zappen langs de verschillende tv-kanalen, maar kan je ook een video bekijken op YouTube of een video-on-demand-film bestellen. Via de geïntegreerde HD-webcam herkent de tv zelfs het gezicht van de gebruiker. Daardoor krijg je meteen toegang tot een wereld van apps en content, zon-der een wachtwoord in te voeren. Een afstandsbediening heb je daarbij nauwelijks nog nodig. Samsung combineert dit fraaie staaltje techniek – ‘Smart Interaction’ genaamd – met ‘Smart Content’ en ‘Smart Evolution’.

‘Smart Content’ zorgt ervoor dat je een hele wereld vi-deocontent binnen handbereik hebt. De twee belangrijkste pijlers hierin zijn de ‘Smart Hub’- en ‘AllShare’ -functies. Via ‘Smart Hub’ kan je videocontent bekijken van servi-ces zoals YouTube, Vimeo, DailyMotion en Red Bull TV. Je vindt hier ook video-on-demanddiensten van Belgacom

MovieMe en MovieMax. Bovendien kan je naar internet-radiostations luisteren, spelletjes spelen – waaronder het beroemde ‘Angry Birds’ – en lokale nieuwskanalen bezoe-ken. En uiteraard zijn ook de socialemediakanalen – Face-book, Twitter en Skype – goed vertegenwoordigd. Dankzij de ‘All Share’-functie kan je op een eenvoudige manier con-tent vanop je andere apparaten op een Samsung Smart TV weergeven. Sterker nog: Samsung biedt je 5 Gb gratis op-slagruimte in de cloud aan. En alles wat je daarin bewaart, kan je dus ook op je tv afspelen.

‘Smart Evolution’ houdt in dat je kiest voor een ‘fu-ture proof’ tv. Samsung brengt namelijk elk jaar een ‘Future Tv’-kit uit, waardoor je ook in de toekomst over de nieuwste technologie kan beschikken. Zonder dat je telkens een nieuwe tv hoeft te kopen.

PhilipsPhilips begon enkele jaren geleden als een van de eer-ste aan het uitbouwen van een Smart TV-platform. Van-daag zijn er al meer dan 1.500 applicaties beschikbaar op dit platform. Zo zijn er apps voor videodiensten als YouTube, Vimeo en DailyMotion. Films-on-demand be-kijken kan ook, dankzij de Videoland en Viewster apps. Ook de muziekliefhebber wordt niet vergeten, met apps als iConcerts en Aupeo. Daarnaast kan je ook internet-

Maak het je gemakkelijk...

35

radiostations beluisteren. Ook wie geïnte-resseerd is in de actualiteit zit goed. Zo zijn er onder meer apps voor de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Facebook en Twitter zijn al enige tijd stan-daard op een Philips Smart TV, maar sinds kort is er ook de Social App, waarmee je tegelijk tv kan kijken en discussies op de sociale media volgen. Terwijl je naar je favoriete tv-programma kijkt, kan je je vrienden laten weten wat je van de uitzen-ding vindt en tegelijk ook de Twitter feeds over het programma volgen.

Ook bijzonder is de ‘MyRemote’ app die beschikbaar is voor iOS en Android. Wifi Smart Screen-technologie maakt het mogelijk om met één vingerbeweging het programma dat je op tv aan het be-kijken bent, ‘mee te nemen’ op je smart-phone of tablet, zodat je elders binnen het wifi-netwerk verder kan kijken.

SonyWat de Sony Smart TV-diensten erg aan-trekkelijk maakt, is het bijzonder grote aanbod van videocontent. Je krijgt hier niet alleen toegang tot de gebruikelijke diensten zoals YouTube, DailyMotion en Wired, maar je kan ook snuisteren in het riante aanbod van het Sony Entertain-ment Network. Muziekliefhebbers kun-

nen hun hartje ook ophalen aan de uit-gebreide Music Unlimited-dienst, en aan MoshCam, Muzu.tv en Aupeo. Wie meer van klassiek houdt, kan concerten bekij-ken van het Berliner Philharmoniker, via de gelijknamige app. Ook de content van Rtbf.be – concreet gaat het om het jour-naal en een aantal kinder- en sportpro-gramma’s – is hier beschikbaar. Twitter en Facebook kan je gebruiken terwijl je gewoon verder kijkt naar je tv-programma. Videochatten via Skype kan ook via een optionele videocamera.

Een indrukwekkende extra is de zogenaamde ‘catch & throw’-functie. Hiermee kan je met één veegbeweging een webpagina, foto of video vanop je smartphone naar je tv ‘gooien’, zodat je deze op het grote scherm kan bekijken. Tot slot kan je met de ‘Media Remote’ app je smartphone of tablet (Android of iOS) gebruiken als afstandsbediening voor je tv.

PanasonicDe VIERA Connect Smart TV van Pana-sonic heeft heel wat te bieden en is in sommige opzichten uniek te noemen. Om te beginnen is er heel wat videocon-tent beschikbaar via diensten als YouTu-be, Vimeo, DailyMotion,... Er zijn zelfs

speciale videokanalen voorzien die enkel content uitzenden in 3D. Wie meer van muziek houdt, kan profiteren van toepas-singen als iConcerts en Aupeo.

Ook het socialmediagedeelte is pri-ma uitgewerkt. Zo kan je tegelijk tv kijken en berichten op Facebook of Twitter lezen of maken. En als je de op-tionele videocamera aanschaft, kan je ook Skypen. Ook aan je conditie wer-ken kan je met deze Smart-TV. Zo kan je een weegschaal aan de tv koppe-len waarmee je je gewicht in de gaten kan houden. Je kan zelfs een speciale iFit-loopband aanschaffen, om dan via de tv virtueel te joggen op het strand van Hawaï. Of ergens anders, met de hulp van Google Maps. De Smart VIERA Remote app verandert een Android of Apple smartphone of tablet in een gesofisticeerde afstandsbedie-ning. Daarmee kan je foto’s, video’s en websites vanop een smartphone of ta-blet ‘swipen’ naar je tv. De Remote app kan ook worden gebruikt om je smart-phone of tablet om te toveren tot een gameconsole. Ten slotte kan deze app mediacontent, opgenomen program-ma’s en in bepaalde gevallen zelfs live-uitzendingen overzetten van je tv naar je smartphone of tablet.

Tv kijken, tweeten en posten: met een Smart-TV kan je

het allemaal én tegelijkertijd

In Style // Smart TV’s

36

LGLG levert de zogenaamde ‘Magic Remo-te’ mee. Dat is een speciale afstandsbe-diening waar je mee kan wijzen, scrol-len en klikken. De Magic Remote helpt je op een intuïtieve manier door je apps, maar toont zich ook bijzonder behulp-zaam bij het gebruik van social media. Uiteraard is de Magic Remote ook heel geschikt om spelletjes mee te spelen. Die vind je trouwens in overvloed in de ‘Game World’-afdeling. Er zijn zowel 2D- als 3D-spelletjes beschikbaar.

Prettig is ook dat LG veel aandacht besteedt aan apps die voornamelijk lo-kale content aanbieden – denk aan het nieuws en het weerbericht. Je kan ook video’s bekijken, onder andere via de YouTube- en RedBull TV-diensten. Film-on-demand is eveneens voorzien. Je hebt de keuze uit het aanbod van Video-land, NFB Films en SnagFilm. Maar ook als je eerder van muziek houdt, zit je ge-beiteld bij LG. Je kan hier kiezen uit Au-peo, iConcerts en Berliner Philharmo-niker. Via de vTuner-toepassing kan je naar internetstations luisteren. En uiter-aard ontbreken ook Facebook en Twit-ter hier niet…

LoeweHet moet gezegd worden: Loewe heeft voor de bediening van zijn Smart TV-platform voor een hoogst eigenzinnige oplossing gekozen. De fabrikant maakt namelijk gebruik van een app – de As-sist Media App – die moet worden ge-installeerd op een iPad.

Vervolgens kan je de iPad gebruiken om te navigeren in het Smart TV-aan-bod, en je kan er ook de gewone tele-visiebediening mee overnemen. Zo kan je bladeren in de uitgebreide elektroni-sche programmagids. Zodra er een inte-ressante uitzending is gevonden, kan je deze na één druk op de knop bekijken.

Een tweede app – de VideoNet App – geeft de gebruiker toegang tot de meest actuele uitzendingen, webshows, screen-casts en podcasts. Naast de gewone tele-visieprogramma’s kan je op die manier ook uitzendingen van scholen, sport-clubs en amateurfilmers bekijken. Het hele aanbod is praktisch ingedeeld op genre en taal.

Daarnaast zijn er ook hier heel wat social media en muziekapplicaties be-schikbaar. ■

In een notendopDe sterkste punten van de verschillende merken

op een rijtje.

SAMSUNG › Revolutionaire ‘Smart Interaction’-bediening› Uitgebreid video- en filmaanbod

Producttip Samsung UE46ES8000

PHILIPS › Meer dan 1.500 apps beschikbaar› Knappe ‘MyRemote’-toepassing

Producttip Philips 47PFL6907H/12

SONY › Bijzonder ruim videoaanbod› Music Unlimited-muziekdienst

Producttip Sony KDL-46HX850

PANASONIC › Slim uitgewerkte VIERA Remote app› Unieke mogelijkheden, zoals virtueel joggen

Producttip Panasonic TX-L47DT50

LG › Praktische en gebruiksvriendelijke

‘Magic Remote’› Ruim spelletjesaanbod in 2D/3D

Producttip LG 47LM760S

LOEWE › Assist Media App› Compleet en overzichtelijk

Producttip Loewe CON ID46 BL/BL

37

Mijn keuken en ik // Keukenfacelifts

De keuken, het hart van het huisDe laatste jaren hebben we keukens opgewaardeerd van kleine, volgestouwde ruimten naar plekken waar het een droom is om te koken, te eten of gewoon gezellig te vertoeven. Wij werpen een blik achter de schermen van drie opmerkelijke keukenmetamorfoses.Foto’s: Mine Dalemans • Tekst: Sven De Potter

Voor & na

Een goedlachs koppel. Wie met Eva (25) en Mieke (35) praat, kan niet anders dan instant vrolijk worden. Ze de-len alvast één ding: levensvreugde en zin in avontuur. Dat kan ook haast niet anders: al vier jaar bouwen ze aan hun

droomhuis. Dat is lang, maar ze hebben ‘en parcours’ wel de nodige tegenslagen gehad. Nu eens werden de ramen verkeerd opgemeten, dan weer pasten de deuren niet. Gelukkig laten ze dat niet aan hun hart komen en blijven ze hard doorwerken. Overdag in hun frituur Smoefelhuisje, en in hun schaarse vrije tijd aan hun droomhuis. Waar sinds kort ook hun droomkeuken staat.

MIEKE VAN LANDUYT (35) EN EVA BEIRENS (25)WINGENE

VOOR

Mieke: “Een vaatwasmachine mocht niet ontbreken! Ik heb dat nog nooit gehad. Thuis moesten wij vroeger altijd de vaat doen, tot vervelens toe. Mijn ouders hadden wel een vaatwasmachine, maar toen die stuk ging, wilden ze die niet vervangen. ‘Jullie doen dat goed’, zeiden ze. Ik was blij als een kind toen ik die vaatwasmachine zag binnenkomen.”

Eva: “Ik ben erg blij dat we nu ein-delijk kunnen koken voor vrienden. Tijdens de vakanties houden we nogal van etentjes en feestjes. De laatste jaren hebben we vooral gebarbecued; dat zal nu wel ver-anderen. Ik kijk er nu al naar uit om mensen te kunnen ontvangen.”

LANG LEVE DE VAATWASMACHINE!

FEEST IN DE KEUKEN

39

De keuken, het hart van het huis

VOOR VOORVOOR

Mieke: “Het is onze droomkeu-ken. Echt waar. Ons huis heeft een ietwat landelijke, Canadese feel. De keuken moest dezelfde sfeer uitstralen. En ze moest groot genoeg zijn: een leefkeuken was voor ons de enige keuze.”

Eva: “Het is hier wel eens de zoete inval: of de buurvrouw komt langs voor een aperitief of onze ouders vallen binnen voor een hapje. Er is al-tijd een gelegenheid voor een gezellig feestje.”

Mieke: “Veel mensen kiezen voor een grote slaapkamer of een woonkamer, maar wij vinden een grote keuken belangrijk. Een keuken moet geriefelijk zijn, met voldoende opbergruimte. Hoeveel moderne keukens zie je niet met enkel ladekasten? Opbergruimte wordt vaak onder-schat. Tot je keuken er staat en je beseft dat je niet al je potten en pannen kwijt kan.”

Eva: “Ook toestellen hebben we zeker niet te kort. Ik ben alvast erg blij met onze koelkast: een grote Amerikaanse met ingebouwde ijsblokjesmaker. Een droom! En de oven! Zo groot. Net wat ik voor ogen had. Maar het meest in de wolken ben ik met de ingebouwde espressomachine. Dat moest ik hebben; ik drink nogal graag koffie.”

DROOMKEUKEN

WELKOM!

BERGRUIMTE IN OVERVLOED

ESPRESSO À VOLONTÉ

40

Mijn keuken en ik // Keukenfacelifts

Rinus: “We zijn allebei blij dat die oude, zware eikenhouten keuken weg is. En de oude tegeltjes. Maar het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om ze af te breken.”

Maaike: “Ik kook graag. Met die nieuwe toestellen zal dat nog vlotter gaan. Ik ben zeer blij met het egale werkblad. We bakken ons eigen brood; in die oude keuken bleef het deeg vaak tussen de tegeltjes kleven. Niet echt hygiënisch. Nu is dat voorgoed verleden tijd. Ik kijk ernaar uit om hier mijn eerste brood te bakken.”

Rinus: “De grote koel-kast, daar ben ik toch erg tevreden mee. De koelkast die hier stond, was echt versleten en veel te klein. Bovendien verbruikte ze veel te veel. Met de nieuwe A++ koelkast gaan we niet enkel minder verbruiken, maar veel meer kunnen koelen. En ze is geruisloos, ook een voor-deel. Wij slapen beneden, en ’s nachts werden we soms wakker van een op hol gesla-gen koelkast. Nu slapen we als engeltjes.”

Rinus: “Vroeger werd een keuken steevast op een betonnen sokkel geplaatst. Het verwijde-ren van die sokkel was een echt titanenwerk. Gelukkig hebben we een beroep kunnen doen op een paar goeie stielman-nen, want zelf ben ik niet zo’n handige harry.”

Rinus (30) en Maaike (24) wonen al twee jaar in het huis van Rinus’ opa. “Dit huis betekent veel voor me”, zegt Rinus. “Het is nog van mijn grootou-

ders geweest.” Het is een huis met een ziel, maar met een keuken die niet beantwoordt aan de noden van een jong koppel. Zwaar ei-kenhout met balkjes aan het plafond, dat za-gen Rinus en Maaike niet langer zitten.

RINUS CORNEILLIE (30) EN MAAIKE MAESEN (24)LEDEGEM

KAPPEN EN BREKEN

KEUKENPRINSES

SLAPEN ALS ENGELTJES

TITANENWERK

VOOR

41

Natasha: “We zijn erg tevreden met onze keuken. Ze sluit nu perfect aan bij de sfeer van het huis: ietwat landelijk, met moderne elementen en een retrotoets. De keuken doet wel modern aan: witte hoogglans en greeploos. Aan ruimte ontbreekt het me zeker niet. Ik heb nu ge-woon plaats te veel. (lacht)”

Natasha: “De kleur van het werkblad matcht nu mooi met het parket uit de woonkamer. Het hoeft allemaal niet zo strak te zijn; ik hou wel van een kleuraccent hier en daar. Bij ons is het oranje, wat in combinatie met het okergele behang een beetje een sixties-feel geeft.”

Natasha: “Ik kook graag en Steve kent ook zijn weg in de keuken. Maar verwacht van ons geen topgastronomie, hé. Eenvoudige gerech-ten, maar wel met liefde gemaakt. Trouwens, om de echte sterrenkeuken op het bord te toveren, hebben we niet de juiste toestellen. Geen stoomoven hier. Wel een oerdegelijk gasfornuis en een prachtige ingebouwde koelkast.”

Natasha: “De keuken is de plaats waar we het liefst van al zitten; het is een echte leefkeuken. ’s Ochtends valt de zon hier via de brede veranda mooi binnen. Ik zit hier vrijwel elke ochtend met een kopje thee. Voor de kinderen is het ook een leuke omgeving: ze maken hier hun huiswerk, tekenen aan de grote keu-kentafel en helpen mee als ik aan het bakken sla.”

Zonnig. Zo zou je het huis van Natasha en Steve kunnen omschrijven. En dat geldt niet alleen voor het licht dat bin-nenvalt, maar evengoed voor de sfeer:

wie Natasha in haar keuken in de weer ziet, be-gint spontaan zelf te stralen. “We wonen hier pas sinds september”, zegt Natasha. “Onze vo-rige woning werd iets te klein. Of onze kinderen te groot, dat kan ook (lacht).”

NATASHA VAN ESBROECK (28) EN STEVE GOYVAERTS (28)BRECHT

LET’S GO RETRO!

SIXTIES-FEEL

KOKEN MET LIEFDE

LEEFKEUKEN

VOOR

In Style // Desserts om van te smullen

Zoete zonden

Zo nu en dan zondigen mag. Goede voornemens, die zijn pas voor in 2013. Ontdek hier 6 zoete partners in crime.

Uitvoerig getest – en goedgekeurd – door onze redactie.

■ 4 appelen■ 2 peren■ citroensap■ limoensap

■ verse muntblaadjes■ bruine suiker■ een aantal vellen

filodeeg

Voor 4 personen

Maak eerst een vulling met vers, stevig fruit. Snij twee appelen en één peer in kwartjes en verwijder de pitten. De schil mag je eraan la-

ten. Duw de stukken fruit in de keukenrobot en tover ze in fijne slierten. Besprenkel met wat citroensap en limoenrasp bovenop voor een pittige smaak, en voeg ook twee eetlepels bruine suiker toe. Begin nu met de loempia’s. Week het filodeeg even in water en laat het zacht worden. Neem een vel en leg de vulling mooi in het midden, afgewerkt met een drietal muntblaadjes. Wikkel het vel strak dicht zodat de vulling goed samenblijft. Snij de uitein-den eraf en dien op met een extra blaadje munt.

Gezonde fruitloempia’s

Hakmolen Moulinex DJ755

Voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met de kristalsuiker in een grote kom. Roer de boter erdoor tot je kruimelachtige stukjes hebt. Vet een oven-

schotel (of kleine, ovenvaste potjes) in met boter. Verwijder de klokhuizen van de appelen en snij ze in fijne blokjes. Schik de appelstukjes in de oven-schotel en besprenkel met bruine suiker. Voeg nog een klontje boter toe en dek af met het deeg. Bak in de oven tot het deeg een bruin tintje krijgt (ongeveer 40 à 45 minuten). Serveer de crumble warm of lauw, en presenteer met een bolletje vanil-leroomijs. Werk af met bloemsuiker.

43Voor 4 personen

Splits de eieren en houd het eiwit van 1 ei apart. Meng vervolgens met een mixer de 2 eierdooiers, bloemsuiker en Baileys tot een luchtig beslag. Voeg de mascarpone

toe en mix alles tot een glad geheel. Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascar-ponecrème. Opgepast: klop de lepel niet af op de rand van de kom, zo verdwijnt de lucht uit het opgeklopt eiwit. Dompel de speculoosjes één voor één in een tas koffie. Zorg er wel voor dat ze nog een beetje krokant zijn. Leg de koekjes op de bo-dem van een kom en bedek ze met een laag mascar- ponecrème. Bouw hierop weer een laag met kof-fie doordrenkte speculoosjes en dan weer een laag crème. Herhaal nog een keer. Laat de tiramisu 4 uur opstijven in de koel-kast. In één schotel of 4 aparte potjes. Strooi er vlak voor het opdienen nog wat cacao over.

Tiramisu met speculoos en Baileys

■ 125 g speculooskoekjes■ 250 g mascarpone■ sterke koffie■ 2 eierdooiers

■ 1 eiwit■ 50 g bloemsuiker■ 2 el Baileys■ cacao

■ 6 appelen■ 50 g bruine suiker■ 2 tl kaneel■ 200 g boter

■ 150 g kristalsuiker■ 300 g bloem■ bloemsuiker

Appelcrumble met vanilleroomijs

Mixer met klopper Bosch MFQ3030

Food processor Philips HR7762/00

44

In Style // Desserts om van te smullen

Voor 4 personen

Doe de slagroom in een steelpan en breng deze samen met de poe-der- en vanillesuiker aan de kook. Week ondertussen de gelatine-blaadjes in koud water (5 minuten). Zet het vuur af en voeg de ge-

weekte blaadjes toe. Roer totdat de gelatine is opgelost. Smeer de potjes in met wat smaakloze olie en verdeel de vanilleroom over de vormpjes. Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven. Houd het vorm-pje 15 seconden onder de hete kraan, zo komt de pudding makkelijk los uit de vorm. Serveer met een mooi torentje bosvruchten.

■ 5 dl slagroom ■ 50 g kristalsuiker ■ 2 zakjes vanillesuiker ■ 4 blaadjes gelatine

■ bosvruchten ■ poedersuiker ■ 4 ronde potjes

Panna cotta met bosvruchten

Kookwekker Wpro AGI100

45

Voor 4 personen

Smelt de chocolade in een beetje melk. Doe de rest van de melk er pas bij wanneer de chocolade volledig ge-smolten is. Voeg een snuifje zout toe zodat het eindre-

sultaat straks niet te flauw smaakt. Breng de melk goed aan de kook en voeg de rijst toe. Laat 40 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Vergeet niet om regelmatig te roeren. Roer na de kooktijd de suiker en boter erdoor. Wacht even met serveren: chocoladerijst eet je lauw tot warm, niet heet!

Voor 12 stuks

Meng de kristalsuiker en gesmolten bo-ter tot een gladde, luchtige massa. Voeg het losgeklopte ei en daarna de

gezeefde bloem toe. Roer zachtjes. Doe er als laatste de melk en gesmolten chocolade bij.

Verdeel het deeg over de 12 vormpjes van de popcakemaker totdat ze voor vier vijfde gevuld zijn. Sluit het toestel en bak de bolle-tjes goudbruin volgens de aanwijzingen in de handleiding.

Alle gekheid op een stokje!Laat de popcakes eerst volledig afkoelen. Doop de bovenste 2 centimeter van een stokje in ge-smolten chocolade voor een goede hechting en duw het vervolgens voorzichtig in de popcake.

Meng de poedersuiker met het citroensap tot een stroperige massa en kleur naar wens met de kleur-stof. Breng het glazuur voorzichtig met de achterkant van een lepel aan op het bolletje. Versier met hagelslag, suiker-bolletjes of andere garnituur naar keuze en prik de popcake in een stuk piepschuim om te drogen. In plaats van glazuur kun je ook gesmolten chocolade gebruiken.

■ 1 liter volle melk■ 1 kop dessertrijst■ 50 g pure chocolade

■ 3 el witte kristalsuiker■ 50 g boter■ zout

VOOR DE POPCAKES■ 65 g zelfrijzend

bakmeel■ 65 g boter op

kamertemperatuur■ 65 g kristalsuiker■ 1 zakje vanillesuiker■ 1 el melk■ 1 losgeklopt ei■ 50 g gesmolten

chocolade

VOOR DE TOPPING■ 200 g poedersuiker ■ 3 el citroensap ■ kleurstof voor

voedingsmiddelen ■ hagelslag, suiker-

bolletjes,… ■ 12 lollystokjes

Chocoladerijst op grootmoeders wijze

Schitterende popcakes voor een kleurrijk feestje

Keukenweegschaal Salter 1046PKDR

Popcake Maker Princess

Na al dat feestgedruis...

GROTE KUIS!Behalve een glaasje te veel kunnen ook opruimen en schoonmaken na de feesten voor een stevige

kater zorgen. Maar dat hoeft geen pretbederver te zijn, als je het slim aanpakt tenminste…

In Style // 10 schoonmaaktips

4712

43

De truc met het papierGemorst kaarsvet kan bijzonder hardnekkig zijn om uit tafellinnen te verwijderen. Leg er een stuk keukenrol of ander absorberend papier op en strijk er met een warm strijkijzer over tot het vet door het papier is opgenomen. Daarna kan je tafellaken gewoon de wasmachine in.

Water bij de wijnWijnvlekken zijn bijna onvermijdelijk bij een gezellig etentje. Geen paniek, gewoon meteen zout op strooien zo-dat dit het vocht uit het tafellaken trekt. Daarna zuig je het zout een-voudigweg met de kruimeldief op en stop je het tafellaken met een aange-past wasprogramma in de machine.

Goed begonnen is het halve werkAls je tijdens het koken de gootsteen alvast laat vollopen, kan je tussendoor het keukengerei afwassen dat je niet meer nodig hebt. Het vermijdt een bomvolle afwasmachine of gootsteen achteraf, wat goed is voor het moreel. En het bespaart je een pak kostbare tijd die je vast wel nuttiger kan besteden.

Een glasbak bij de handZet voor het feestje alvast een lege emmer of bak naast het aanrecht. Wanneer je een nieuwe fles wijn uit de koelkast of het wijnrek haalt, leg je de lege fles hier meteen in. Zo hoef je de volgende ochtend (of middag...) niet overal lege flessen bij elkaar te verzamelen.

5

Verdeel en heersNa een uitgebreid diner blijf je vaak tegen wil en dank met een hoop etensrestjes zitten die je onmogelijk nog op krijgt voor ze vervallen. Verzamel vooraf een stapel plastic doosjes zodat je elke gast een portie mee naar huis kan geven. Zo kunnen ze de dag nadien nog eens genieten van je kookkunsten.

6

Vele handen maken licht werkWijs niet te snel oprecht aangeboden hulp af wanneer je gasten na het eten even willen helpen bij het afruimen. Coördineer de opruimactie en in een mum van tijd hebben jullie met z’n allen het werk verzet waar jij de dag nadien in je eentje waarschijnlijk uren over had gedaan.

7

Cadeautjes recyclerenBij het opruimen van de ra-vage die cadeautjes uitpakken veroorzaakt, moet je sowieso papier scheiden van plastic en lintjes. Een goede burger doet nu eenmaal netjes aan recycla-ge. Maak van de gelegenheid gebruik om onbeschadigd pa-pier en leuke lintjes te bewaren voor een volgend feest. Zo kan je al je pakjes in een ander jas-je stoppen!

Een ecologische partner in crimeSamsung Eco Bubble-wasmachines

kraaknette was op lage temperaturen

energiebesparing tot 30% onder A-label

uiterst stille motor

Tafellakens vol vlekken, lippenstift op linnen servetten, ... de Samsung Eco Bubble-wasma-chine is een stevig staaltje hoogtechnologisch vernuft waarmee je deze getuigen van een feestavond in geen tijd uitwist. Tijdens het mengproces van water met wasmiddel voegt de Eco Bubble Generator lucht toe, waardoor een beter zeepmengsel ontstaat dat tot 40 x sneller doordringt in het wasgoed en je dus zelfs op lage temperaturen brandschoon wasgoed krijgt. Dit bespaart een pak energie bij de wateropwarming, tot 30% onder de grenswaarde van een A-label-wasmachine! De Diamond Drum, een wastrommel met extra kleine watergaatjes, zorgt bovendien dat je kleding minder snel vast komt te zitten en dus veel langer meegaat. De stille Quiet Drive-motor heeft geen riemen of tandwielen, wél 10 jaar garantie.

8

Vettig boeltjeMet een krachtige reiniger voor friteuses verwijder je niet alleen de vetvlekken van je frituurpan, maar bij-voorbeeld ook die van het fonduestel, de raclette of de tafelgrill. Zelfs het grillroos-ter van de winterbarbecue kan ermee schoongemaakt worden.

9

Niet vegen alstublieftDe stoep of het terras schoonvegen kan zeker, maar binnenshuis ga je be-ter met de stofzuiger aan de slag. Door te vegen, verplaats je immers alleen het vuil van de ene naar de andere plaats. Buiten kan dat geen kwaad, maar in je woonkamer kruipt opdwar-relend stof gewoon opnieuw gezellig achter je meubilair of in je gordijnen.

10

Nog even doorbijten voor het slapengaanNiet meteen een leuk slaapmutsje, maar het loont wel de moeite: zet je vaatwasser op voor je in je bed kruipt. Even uitladen na het ontbijt en dan is die klus alvast achter de rug. Hetzelfde geldt voor de wasmachine als je tafellakens een wasbeurt nodig hebben. Hoe sneller je ze wast, hoe beter vlekken eruit gaan.

48

In Style // 10 schoonmaaktips

Maak het jezelf niet te moeilijk...…want poetsen is zo al vervelend genoeg. Met de onderstaande hulpjes is de klus snel

geklaard en kan je weer gewoon van de feestdagen genieten in een proper huis.

Wpro Luchtverfrisser voor stofzuigers

Er kunnen nogal wat onfrisse luchtjes in je huis blijven hangen als je gastheer of gastvrouw geweest bent: sigaretten, gefrituurd of gebakken eten, gedoofde kaarsen, de open haard... allemaal boosdoeners! Deze luchtverfrisser zuig je eenvoudig op met je stofzuiger, waardoor zich telkens een heerlijke bloemengeur verspreidt wanneer je het toestel gebruikt.

iRobot Roomba 770

Aan de iRobot Roomba 770 heb je geen omzien: deze robotstofzuiger werkt netjes de hele verdieping af tot in de kleinste hoekjes. De Dirt Detect 2-technologie helpt Roomba meer vuil op te zuigen, terwijl de HEPA-filters de lucht frisser. Een indicator laat weten wanneer de bak geleegd moet worden, en met de afstandsbediening kan je de Roomba 770 vanop afstand besturen.

Kärcher WV75 Plus White

Wie een hekel heeft aan ramen lappen, kan opgelucht ademhalen: de Kärcher raamreiniger WV75 Plus klaart de klus in een handomdraai. Ook tegels, spiegels en douchewanden krijgt hij in een mum van tijd streeploos gereinigd. Door de innovatieve wateropzuiging wordt het water opgevangen vooraleer het de kans krijgt naar beneden te druppelen! Daarnaast werkt de WV75 op een accu en is hij dus draadloos en mobiel.

Wpro Reiniger voor keramische kookplaten

Deze reinigingscrème kan je zowel op inductie- en keramische platen gebrui-ken als op glas. Hij verwijdert vlekken zonder strepen en laat bovendien een beschermend laagje achter dat toekomstig vuil afstoot. Aangekoekte vlekken die niet meer te verwijderen zijn met een sponsje, kan je met de bijgeleverde schraper te lijf gaan.

Wpro Inox Cleaning kit

Deze wonderkit doet al je roestvrij staal weer glanzen alsof er nooit tientallen vettige vingers aan hebben gezeten! De set bevat een microvezeldoekje en een spuitbus met glansspray. Je verstuift wat van de spray op het doekje, boent ermee over de te reinigen oppervlakken en klaar. Hoe makkelijk kan het zijn?

Dyson DC45 Animal

De DC45 Animal is de nieuwste telg in de Dyson-familie. Een draadloos lichtgewicht van nauwelijks 2,3 kg dat je gemakkelijk het hele huis mee rond neemt. Letterlijk, want ook het plafond wordt een peulenschilletje! De vloerzuigmond met koolstofvezeldraden pakt zelfs het fijnste stof aan. De DC45 wordt geleverd met een tegen de wand monteerbaar oplaadstation waarin je ook gemakkelijk de bijgeleverde accessoires kan opbergen.

49

Krëfel Info

Hier vind je onze verkooppunten■ ANTWERPEN

De Robianostraat 155 2150 Borsbeek 03 464 13 60

Antwerpsesteenweg 366 2500 Lier 03 488 37 02

Brusselsesteenweg 449 2800 Mechelen 015 41 26 49

Bredabaan 1205 2900 Schoten 03 658 47 53

Steenweg op Gierle 202 2300 Turnhout 014 55 28 42

Boomsesteenweg 651 2610 Wilrijk 03 830 66 62

Shopping Park Lammerdries Winkelstraat 4 bus 6 2250 Olen 014 85 42 01

■ BRUSSEL

Bergensesteenweg 1445 1070 Anderlecht 02 521 48 99

Sylvain Dupuislaan 245 1070 Anderlecht 02 524 35 43

Leuvensesteenweg 539 1030 Schaarbeek 02 705 82 66

Waversesteenweg 1160 1160 Oudergem 02 733 02 16

Keizer Karellaan 485 1082 St.-Agatha-Berchem 02 465 09 93

■ HENEGOUWEN

Avenue de la Wallonie 5 7100 La Louvière 065 82 44 72

Rue de Mons 280 B20 7301 Hornu 065 66 43 07

Centre Commercial des Grands Prés, Boutique 71 Place des Grands Prés 1 7000 Mons 065 33 62 99

Avenue Wilson 471 7012 Jemappes 065 82 44 72

Rue des Magnolias 1 7800 Ath 068 28 75 70

Chaussée de Mons 298 6150 Anderlues 064 33 62 10

Rue de Maire 2 7503 Froyennes 069 58 01 99

Centre City Nord Ave Chêne St. Jean 21 6041 Gosselies 071 37 27 39

Chaussée de Philippeville 142 6280 Gerpinnes 071 36 97 27

■ LIMBURG

Hasseltweg 81 3600 Genk 089 75 71 48

Hendrik Vanveldekesingel 1 A 3500 Hasselt 011 28 46 86

Binnensingel 46 3920 Lommel 011 73 46 81

■ LUIK

Boulevard des Gérardchamps 118 B 4800 Verviers 087 34 18 05

Rue de Landen 57 A 4280 Hannut 019 51 68 90

Rue Arnold Delsupexhe 66 A 4040 Herstal 04 264 47 98

Rue de la Clef 30 4620 Fléron 04 380 49 31

Avenue du Bosquet 34 4500 Ben-Ahin (Huy) 085 71 16 51

Rue Chaussée 21 4342 Hognoul-Awans 04 384 59 70

Boulevard Poincaré 105 4000 Liège 04 344 19 77

Rue du Passage d’Eau 2 4400 Flémalle 04 252 28 31

Chaussée de Tongres 255 4000 Rocourt 04 263 17 52

Chaussée Romaine 223 4300 Waremme 019 58 84 16

■ LUXEMBURG

Parc Commercial de l’Hydrion 13 6700 Arlon 063 22 54 75

Rue du Parc Industriel 3/9 6900 Marche-en-Famenne 084 47 84 39

Rue de Libin 2 6800 Libramont 061 25 58 89

■ NAMEN

Rue de Neuville 2 5600 Philippeville 071 68 67 43

Chaussée de Louvain 328 5004 Bouge 081 21 43 05

Rue Bois St. Marie 124/6 5060 Auvelais 071 74 21 32

Rue St. Jacques 324 5500 Dinant 082 61 58 06

Site Godin - Rue de la Papeterie 13 5300 Andenne 085 84 65 31

Chaussée de Marche 570 5101 Erpent 081 31 18 79

■ OOST-VLAANDEREN

Westerring 45/0109 9700 Oudenaarde 055 21 91 69

Gentsesteenweg 536 9300 Aalst 053 70 61 45

Astridlaan 40 9500 Geraardsbergen 054 41 13 84

Koning Leopoldlaan 89 B 9990 Maldegem 050 38 30 49

Stationsplein 6 D 9100 Sint-Niklaas 03 777 94 84

Zelebaan 17 A 9160 Lokeren 09 355 02 62

Rooigemlaan 2 A 9000 Gent 09 237 01 03

Mechelsesteenweg 51 9200 Dendermonde 052 21 92 79

Oosterzelesteenweg 127 9230 Wetteren 09 366 72 75

Kortrijksesteenweg 1192 9051 St.-Denijs-Westrem 09 220 39 65

Cesar Snoecklaan 53 9600 Ronse 055 20 86 10

Antwerpsesteenweg 761 B 9040 Sint-Amandsberg 09 219 05 97

■ VLAAMS-BRABANT

Leuvensesteenweg 370 3190 Boortmeerbeek 016 60 78 17

Waardbeekdreef 8 1850 Grimbergen 02 269 52 82

Vlinderlaan 1 3360 Korbeek-Lo

Brusselsesteenweg 492 3090 Overijse 02 657 17 08

Gouden Kruispunt 25 3390 Tielt-Winge 016 64 03 70

Weiveldlaan 35 B 1930 Nossegem 02 725 88 59

Luchthavenlaan 9 1800 Vilvoorde 02 253 99 35

Langestraat 158 1620 Drogenbos 02 377 41 97

■ WAALS-BRABANT

Avenue des Princes 8-10 1300 Wavre 010 22 44 56

Chaussée de Bruxelles 305 1410 Waterloo 02 354 27 32

■ WEST-VLAANDEREN

Blankenbergsesteenweg 420-05 8000 Brugge 050 31 81 25

Rijselsepoort 31 8900 Ieper 057 42 49 23

Krekelmotestraat 62, B21 8870 Izegem 051 32 07 18

Smedenstraat 90 8300 Knokke 050 61 40 69

Torhoutsesteenweg 618 8400 Oostende 059 51 42 74

Brugsesteenweg 363 (Mercuricenter) 8800 Roeselare 051 22 75 28

St.-Idesbaldusstraat 20 8630 Veurne 058 31 18 73

Kortrijkstraat 345 C 8560 Wevelgem 056 35 12 55

TALRIJKE VERRASSENDE DEMODAYS

Bij Krëfel wordt service hoog in het vaandel gedragen en koop je niet zomaar een toestel. Tijdens onze demodagen kan je in tal van verkooppunten terecht voor demonstraties en infosessies over onze producten. Houd dus zeker onze online kalender goed in het oog! Daar lees je precies waar en wanneer welk toestel uitvoerig wordt gepresenteerd.Graag tot dan!Meer info vind je op www.krefel.be.

KRËFEL IN EEN NIEUW JASJE Bij Krëfel willen we jou (naast een uitgebreid, kwalitatief gamma en een goede prijs-kwaliteitverhouding) ook een aangename shopervaring bezorgen. Recent heropenden we enkele winkels, nadat ze grondig werden vernieuwd. Zo werd de Krëfel-winkel in Arlon gerenoveerd en kreeg de keukenshowroom

in Maldegem een grondige facelift. Daarnaast werd er ook in Vlaams-Brabant hard gewerkt. Het resultaat? Een compleet vernieuwde winkel in Drogenbos, mét toevoeging van een gloednieuwe keukenshowroom. Herontdek Krëfel op de vertrouwde adresjes. We verwelkomen je graag in een van onze winkels.

: In dit Krëfel-verkooppunt vind je een keukenshowroom *Vraag naar de voorwaarden in je Krëfel-verkooppunt. Ontdek op www.krefel.be alle andere diensten die Krëfel te bieden heeft!

Twijfel je na het lezen van dit magazine nog over het perfecte kerstcadeau? Dan heeft Krëfel de perfecte oplossing voor jou. Schenk een gift card van het gewenste bedrag en laat de gelukkige zelf een kijkje nemen in ons aanbod. De elektronische cadeaukaarten zijn geldig in alle Krëfel-winkels en in de Krëfel-webshop. Je hoeft het volledige bedrag van de gift card niet in één keer te gebruiken; het bedrag kan gespreid worden over verschillende aankopen. Het resterende saldo op de kaart kan je op elk moment elektronisch raadplegen.

Ontdek het gamma gift cards van Krëfel.Een kaart voor elke gelegenheid!

Te koop in al onze winkels en op www.krefel.be!