Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

20
Korps informatie Utrecht We zijn jarig! 125 juni - juli - augustus 2012

description

Het korpsinformatieblad van het Leger des Heils kerkgenootschap in Utrecht is weer uit. Deze uitgave is speciaal gericht op de vakantieperiode

Transcript of Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

Page 1: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

Korpsinformatie Utrecht

We zijn jarig!

125

juni - juli - augustus 2012

Page 2: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

INHOUDVoorwoord 1

Geen liederen 2

Pastoraal Team 2

Stage lopen 3

Jubileumsamenkomst 5

Idee koor 6

Personalia 6

Agenda 8

Heiligingstafel Ostrava 9

Roosters 11

Jubileumspelen 15

Blog - Hans van Vliet 16

Weekprogramma 17

Uitgave nr. 34

ADRESSENKorpsgebouw Schooneggendreef 27H

3562 GG Utrecht(030) 26 56 [email protected]

Korpsofficier Luitenant M. Potters(06) 34 37 88 90

Bijbelstudie Zr. M. van Hilten-Oosterom(030) 29 30 624

Coördinator Huishouding

Zr. R.A. Heiwegen(0346) 56 87 69

Coördinator2e kanswinkel

Tijdelijk:Zr. R.A. Heiwegen(0346) 56 87 69

Engelse les Majoor A. van Eijk(030) 26 22 297

Jongsoldaten sergeant en IOS ambassadeur

Br. F. Keijzer(06) 48 91 60 39

Korpspenning-meester en coördinator Dienstverlening

Br. G. van Dam(036) 52 40 372

Muziekkorps Br. W. Kruyt(0297) 28 57 65

SK-evangelisatie

Zr. E. Blumink - van Bodegraven(030) 29 43 426

Page 3: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

Voorwoord

Zorgeloos rondtrekken…of thuisblijven

De zomermaanden staan voor de deur. Voor velen van ons een moment om ‘er even uit’ te gaan; naar de camping, een verre reis naar het buitenland. Of gewoon thuis, maar zonder het werk of de andere dagelijkse beslommeringen die ons bezig kunnen houden. De vakantieperiode is een tijd die we het liefst zorgeloos doorbrengen om zo weer op adem te komen.

Anselm Grün (Benedictijner Monnik) schrijft in zijn boekje “Beelden van Jezus” het volgende over Jezus: “Hij zwerft eenvoudigweg rond, innerlijk v r i j , o n b e k o m m e r d e n v o l levensvreugde. Hij is er altijd helemaal wanneer Hij iemand ontmoet. Dan is deze persoon het belangrijkst. In de ontmoeting met deze persoon is God nabij, wordt God zichtbaar... Hij heeft de s choonhe id van de na tuur

bewonderd. Hij heeft opgemerkt wat er is. En in alles heeft Hij Gods invloed en Gods schoonheid gezien. Hij wilde mensen leren hoe God in alles doorwerkt.”

In dit fragment klinkt een verwon-dering en ontzag door hoe Jezus in alle eenvoud en zorgeloosheid het leven tegemoet treedt, of dat nu mensen zijn of de natuur is. Hij ziet het, zoals het gezien zou moeten worden. Hij ziet de Maker van dit alles erachter en kent de kracht die van Hem uitgaat. Dat maakt dat Jezus in alle vrijheid en zonder zorgen in het leven staat: Hij weet immers hoe dichtbij God is. De vakantieperiode is bij uitstek het moment om ons die zorgeloosheid eigen te maken. Als we vanuit de vrijheid leven die Jezus ons geeft én voorleeft, zullen we zonder zorgen zijn. Zodat we werkelijk kunnen genieten van alles om ons heen: de mensen, de natuur, of ze nu ver weg of dichtbij zijn. En zullen we in staat zijn Gods aanwezigheid te ontdekken en te ervaren. En dan zullen we met een ruimer hart terugkeren!

Marc Potters (Luitenant)korpsofficier

Korpsinformatie Utrecht - 1

Page 4: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

Geen liederen…Helaas vervalt wegens technische problemen de rubriek ‘Onsterfelijke liederen’. Bij de volgende editie zal de rubriek weer worden ingevuld door Envoy van Zaalen. Onze excuses hiervoor!

Pastoraal TeamIn de afgelopen maanden zijn we, als pastorale raad, bezig geweest met de opzet van een pastoraal team. Door de v e r s c h u i v e n d e t a k e n v a n e e n korpsofficier, maar ook door de overgang van twee naar één officier, is het heel hard nodig dat het pastoraat wordt verdeeld over meer personen.

Nu is korps Utrecht een korps waarin er naar mensen wordt omgekeken en is er al een behoorlijk aantal korps-genoten dat regelmatig bezoeken krijgt van één of meerdere personen. Maar om er ook voor te zorgen dat dit voor iedereen mogelijk is hebben we een team opgestart van mensen die korpsgenoten namens het korps gaan bezoeken.

De komende periode zullen we dan ook gaan gebruiken om de bezoeken die al plaats vinden te inventariseren en te kijken waarin de hiaten zitten. Ons streven is dat iedereen die dat wenst in ieder geval één keer per half jaar wordt bezocht.

Graag stel ik de leden van het pastoraal team aan u voor:

Luitenant Marc Potters (KO)Zr. Mary van HiltenMajoor Corrie Jongejans

Br. Ferdy KeijzerBr. Wim KruytZr. Coby KruytEnvoy Christa OssewaardeZr. Minie de RuiterBr. Cees SpruytZr. Leny SpruytBr. Aad van der ZwanDe naam van Aad van der Zwan zal voor velen wellicht vreemd in de oren klinken. Br. van der Zwan heeft jaren gewerkt als pastoraal medewerker in Zorgcentrum Merenhoef in Maarssen. Vanwege de afstand tot zijn woon-plaats heeft hij er voor gekozen om deze werkzaamheden te stoppen en zich in te zetten voor het pastoraat in korps Utrecht. Uiteraard zijn wij daar heel blij mee. Hopelijk kunnen we binnenkort br. van der Zwan op gepaste wijze welkom heten in één van onze samenkomsten.

Ik zal zelf uiteraard nog steeds beschikbaar zijn voor pastoraat, maar zal mij voornamelijk richten op crisispastoraat, ernstig zieken en rouwverwerking.

Mocht u mij toch nog persoonlijk willen spreken, dan kan dat natuurlijk ook. Voelt u zich dan vrij om een afspraak met mij te maken. Dat kan het beste telefonisch: (06) 34 37 88 90. Mocht ik niet kunnen opnemen, dan kunt u een boodschap inspreken. Ik bel dan zo snel mogelijk terug.

Ik wens de leden van het pastoraal team veel zegen en wijsheid toe bij de uitvoering van hun belangrijke taak.

Marc Potters (Luitenant)korpsofficier

2 - Korpsinformatie Utrecht

Page 5: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

Stage lopen!

Vanaf september a.s. tot mei 2013 hoop ik stage te gaan lopen bij het Korps van het Leger des Heils in Utrecht, waarbij ik begeleid zal worden door Korpsofficier Marc Potters. Hoewel het nog een paar maanden duurt, wil ik mij graag alvast aan u voorstellen, zodat u mij alvast een beetje leert kennen.

Naast mijn baan als logopedist in een verpleeghuis volg ik sinds 2009 de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Deze opleiding volg ik in deeltijd. Mensen stellen mij vaak de vraag, w a a r o m i k n a l o g o p e d i e e e n theologische opleiding ben gaan volgen. Niet echt een logische stap…

Het geloof is altijd belangrijk voor mij geweest, maar sinds mijn studenten-tijd, waarin ik bij de christelijke studentenvereniging Ichthus Utrecht heb gezeten, begon het verlangen te groeien om ook een theologische opleiding te doen. Ik wilde graag meer leren over God en ook over hoe ik mijn geloof in de dagelijkse praktijk ‘handen en voeten’ zou kunnen geven. Na een jaar gewerkt te hebben als logopedist, was dit verlangen nog steeds aanwezig en heb ik besloten in deeltijd de studie Godsdienst Pastoraal Werk op te pakken.

De opleiding bevalt mij erg goed! Hoewel het niet altijd gemakkelijk is en de werkdruk hoog is, geniet ik heel erg van alles wat ik mag leren en de contacten met studiegenoten.

Daarnaast ook van de praktijk-ervaringen die ik mag opdoen in de verschillende stage-gemeentes. Mijn belangstelling en interesse gaat uit naar het opdoen van ervaring met verschillende kerkelijke stromingen. Na stage te hebben gelopen bij een Baptistengemeente en een PKN gemeente, leek het Leger des Heils mij een goede aanvulling. Ik ben dan ook blij met de mogelijkheid om na de zomer bij u in de gemeente stage te mogen lopen!

Ti jdens mi jn s tage za l i k mi j bezighouden met de manier waarop G o d s w o o r d v o r m g e g e v e n e n uitgedragen wordt in de huidige samenlev ing . Dat v ind ik een ingewikkeld, maar zeker een belangrijk vraagstuk en uitdaging! Daarnaast wil ik mij verdiepen in het pastorale werk en de zondagse vieringen.

Ik zie ernaar uit om u in september te ontmoeten!

Hartelijke groet, Jantine van Dijk

Korpsinformatie Utrecht - 3

Page 6: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

4 - Korpsinformatie Utrecht

Page 7: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

De Jubileum-samenkomst

Gedachten over de ochtend-samenkomst 13 Mei tijdens het 125 jarig Jubileum weekend in Amsterdam Westergasfabriek Op zondag 13 Mei vertrokken we al vrij vroeg met een aantal mensen uit ons korps, aangevuld met nog een aantal uit korps Zeist, met de bus richting Amsterdam. De stemming was al snel goed in de bus en iedereen had er zin in.Het jubileum weekend werd gehouden in de (voormalige) Westergasfabriek en de morgensamenkomst werd in de grote zogenaamde reinigingshal gedaan.

Wij werden gezegend met prachtig weer, en onderweg genoten wij van het mooie landschap. De hal was helemaal gevuld met een paar duizend mensen. De samenkomst was inspirerend, rijke woorden die onze harten raakten, toegesproken door onze commissioner Hans van Vliet. De blijmoedige manier

hoe hij al de aanwezigen welkom heette, was geweldig. In de voor-bidstond werd op uitnodiging van hem tegelijkertijd gebeden uitgesproken op verschillende plekken in de hele grote hal, dat was een wel ontroerende ervaring.Coby zelf ervoer al iets van het Pinsterfeest, doordat van uit alle hoeken van het gebouw mensen door gebed de Heer loofden en dankten.De toespraak van Generaal Linda Bond sprak de mensen aan. Hierin werd de gedachte door haar naar voren gebracht: Maar ik schaam mij het evangelie niet.Tijdens de uitnodiging gingen veel mensen naar voren, om daar misschien een nieuw verbond af te sluiten, of vanwege het verlangen om de Heer te dienen. En wie weet wat er in de harten van deze mensen omging.

Na deze geweldige samenkomst vertrokken wij weer met de bus richting Utrecht naar onze korpszaal, tijdens deze reis heb ik, en denk ook anderen, nagedacht over wat wij hebben mogen ervaren deze ochtend.

Wim Kruyt

Korpsinformatie Utrecht - 5

Page 8: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

Idee koor!In de afgelopen periode dat ik korpsofficier ben van korps Utrecht zijn er verschillende mensen geweest die mij hebben gevraagd of het mogelijk is dat er weer een koor wordt gestart. Tot nu toe is dit nog niet gelukt, behalve dan de projecten van het Utrecht Community Gospel Choir.

Het lijkt er nu op dat dit toch gaat lukken. Br. Hans Bek heeft namelijk een voorstel geschreven voor een koor dat niet al te vaak oefent (1x in de maand) en zich zal richten op een breed repertoire van oude leger-liederen tot modernere muziek.

Inmiddels is het plan door de korps-raad goedgekeurd.

We kunnen nog niet in details treden, maar het koor komt er aan! Houd de berichten in de gaten!

Marc Potters (luitenant)

PersonaliaZr Nelleke Hamelink en Zr. Jelly Kranenburg zijn op zondag 27 mei j . l . adherent l id van ons korps geworden. Op deze wijze laten zij zien dat ze zich bij ons thuis voelen. Jelly en Nelleke, jullie hoorden er al helemaal bij, maar bij deze alsnog van harte welkom!

Na 35 jaar Maarssenbroek gaan Br. Frans en Zr. Jo Baljeu verhuizen naar Breukelen. Hun nieuwe adres per 1 juli 2012 is:De Angstel 4393621 WC Breukelen

Ook mogen wij Br. Frans Baljeu op 12 juni feliciteren met zijn 65-jarige heilssoldatenjubileum!

Zr. van Ree is weer thuisgekomen uit het ziekenhuis. Ze voelt zich weer een stuk beter. Reden om dankbaar te zijn!

Ook Br. William Stuivenberg heeft wegens een venijnige infectie in het ziekenhuis gelegen. Inmiddels voelt hij zich ook weer een stuk beter en is hij weer thuis.

Zowel Majoor Bos als Br. de Wit zijn tijdens het schrijven van dit korpsnieuws opgenomen in het ziekenhuis. Wilt u ook speciaal aan hen denken?

De bloemen van de heiligingstafel gingen naar:1 april Zr. Linda Heiwegen

8 april Pasen

15 april Zr. Elly Blumink

22 april Fam. Spruyt

29 april Fam. Kloet

6 mei Fam. Koppen

13 mei geen samenkomst i.v.m. 125 jr. jubileum

20 mei Br. Jaap Stam (muzikant)

27 mei Zr. Jellie Kranenburg

3 juni Zr. Mienie de Ruiter

6 - Korpsinformatie Utrecht

Page 9: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

Onze zieken en personen die aan huis gebonden zijn:Wilt u aan hen denken en met hen contact houden?

Zr. J.J. van den BergSperwerlaan 313722 XD Bilthoven(06) 14 15 71 25

Zr. P.H. BlindeMerenhoef 22 3601 AC Maarssen(0346) 56 53 71

Br. H. BolWestinghousestraat 57 3555 VB Utrecht(030) 244 31 96

Majoor mevrouw A. BosPerudreef 8, K6193563 VA Utrecht(030) 26 47 337

Mevr. E.D. DrosPerudreef 8, K8113563 VA Utrecht

Zr. P. HoeflakenParanadreef 1333563 WG Utrecht

Zr. M.A.J. HofmanBossenbroekstraat 263555 TB Utrecht(030) 244 01 56

Zr. HondersKenaustraat 30 3554 AD Utrecht(030) 244 88 66

Fam. W. KoppenRuysdaellaan 53764 WK Soest(035) 201 03 42

Zr. N. LandzaatCostaRicadreef 9, K9103563 TA Utrecht(030) 26 46 870

Zr. J.H. van de LeedenRöntgenlaan 143553 GM Utrecht(030) 24 31 284

Fam. W. LuimeeMerenhoef 1, K4083601 AC Maarssen(0346) 58 75 72

Zr. G.G. MansomPerudreef 8, K9113563 VA Utrecht

Zr. G. NieuwenhuijsFilipijnen 300 3524 JR Utrecht

Zr. N. Otten-SpaanMaertensplein 1433738 GP Maartensdijk(0346) 21 49 66

Zr. G. PannekoekMerenhoef 193601 AC Maarssen(0346) 58 75 05

Zr. C. PloegerEijkmanlaan 72, K113571 JV Utrecht(030) 266 24 71

Zr. van Ree-AgelinkKleine Geertekerkhof 10 3511 XH UTRECHT

Zr. R. SertonLange Smeestraat 403511 PZ Utrecht

Zr. G. Smits - VonkMerenhoef 1, K6023601 AC Maarssen(0346) 58 75 94

Zr. J.J. Stam - LandzaatDorpsplein 923769 VD Soesterberg(0346) 35 18 47

Maj. mevr. W.K. van der VeenMerenhoef 1, K5123601 AC Maarssen(0346) 58 75 88

Zr. B.C. ViseeVasco da Gamalaan 1173526 ES Utrecht(030) 28 98 845

Zr. A.C. VisserPerudreef 8, K4293563 VA Utrecht

Zr. C. de Vries - VeenMerenhoef 1, K5053601 AC Maarssen(0346) 55 35 02

Fam. F. de VriesDirk Fockstraat 13-143961 DJ Wijk bij Duurstede(06) 105 79 897

Br. L. de WitPerudreef 8, K2073563 VA Utrecht(030) 26 47 212

Zr. J.G. van Zaalen - GoyertJan Ligthartplein 323607 VD Zeist(030) 69 59 558

Korpsinformatie Utrecht - 7

Page 10: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

AgendaDit zijn alleen de bijzonderheden en de zondagen. Ons weekprogramma staat achterin deze korpsinformatie.

Juni03 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Luitenant Marc Potters Piano: br. Cees Spruyt05 14:00 - 15:30 uur Ontmoetingsgroep08 10:45 - 11:00 uur Weeksluiting Merenhoef o.l.v. lt. Marc Potters09 hele dag Leger des Heils Jubileumspelen10 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. lt. Marc Potters Piano: br. Hans de Wit13 19:30 - 21:00 uur Vrouwenavondbond17 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Lt. Marc Potters m.m.v. het muziekkorps, Piano: Br. Cees Spruyt19 14:00 - 15:30 uur Ontmoetingsgroep20 13:00 - 14:30 uur Overleg medewerkers MDV24 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Lt. Marc Potters Piano: Br. John van Gulik

Marc Potters is vanwege een cursus in Schotland afwezig van 25 t/m 29 juni 201227 17:30 - 21:00 uur Vrouwenavondbond (afsluiting seizoen)

Juli01 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Envoy Francis van Zaalen m.m.v. het muziekkorps, Piano: Lt. Marc Potters 11:30 - 12:30 uur Overleg Kinderkerk03 14:00 - 15:30 uur Ontmoetingsgroep04 10:00 - 11:30 uur Pastorale Raad08 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Luitenant Mariska Potters Piano: Lt. Marc PottersHet open huis en de kledingwinkel zijn gesloten vanaf maandag 9 juli t/m 19 augustus 2012Op de donderdagen is het open huis wel geopend in deze periode.15 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Luitenant Marc Potters Piano: br. Cees Spruyt22 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Luitenant Marc Potters Piano: br. Cees Spruyt29 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Envoy Christa Ossewaarde Piano: Lt. Marc Potters

8 - Korpsinformatie Utrecht

Page 11: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

AugustusMarc Potters is vanwege vakantie afwezig van 30 juli t/m 12 augustus 20125 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Majoor Elly Sprokkereef Piano: br. Cees Spruyt12 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Majoors Hans en Mieke Schiedon Piano: Majoor Hans Schiedon19 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Envoy Francis van Zaalen Piano: br. Cees Spruyt21 14:00 - 15:30 uur Ontmoetingsgroep22 19:30 - 21:00 uur Vrouwenavondbond26 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Luitenant Mariska Potters Piano: Lt. Marc Potters29 10:00 - 11:30 uur Pastoraal Team

September1 en 2 Start- en Geestelijk weekend - informatie volgt nog4 14:00 - 15:30 uur Ontmoetingsgroep5 19:30 - 21:00 uur Vrouwenavondbond9 10:00 - 11:30 uur Samenkomst o.l.v. Luitenant Marc Potters Piano: br. Cees Spruyt

Heiligingstafel Ostrava

Vorig jaar hebben we in onze samenkomsten een maand lang gecollecteerd voor korps Ostra-va. Hieronder een berichtje van Janneke Rozema en Frieda Hanouwer!

22 april 2012 - Eindelijk staat het er: een nieuwe heiligingstafel en katheder, gekregen van korps Utrecht. Het ziet er mooi uit. De meubels zijn gemaakt in de werkplaats van LdH Ostrava Mannen hostel. Ze zijn nog bezig met het maken van een platform en dan is het geheel compleet.

Het heeft even geduurd voordat het klaar was omdat de mannen druk zijn

geweest met het maken van meubels voor een nieuw opvangcentrum.

We willen jullie bedanken dat jullie in deze aan ons hebben gedacht.

Vanmorgen zijn de meubels in gebruik genomen door KSM Rost'a Czekajovi. Aan het eind van de samenkomst knielden twee mannen neer aan de heiligingstafel. Ook op deze wijze is de tafel al in gebruik genomen.

We hopen dat ook in de toekomst veel mensen aan deze tafel hun Heer en Heiland zullen zoeken in het gebed.

Heel erg bedankt en de hartelijke groeten!

Frieda Hanouwer & Janneke RozemaKorpsinformatie Utrecht - 9

Page 12: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

10 - Korpsinformatie Utrecht

Page 13: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

Ro

osters

Als u verhinderd bent, wilt u dan onderling ruilen, alstublieft?

Datum

Kinderkerkleiding

Kinderkerk-

medew

erkerJongsoldaten-

lesRijden

VoorzangKoffiedienst

03-06-2012luitenant. M

.A. Potterszr. A. Devilee

zr. A. Venema (Jol)

zr. H. Spruyt

zr. J. Baljeu en zr. R. de Heus

10-06-2012m

ajoor A. van Eijkzr. P. Versteeg

majoor A. van Eijk (Kajuit)

zr. A. Venema

zr. S.E.M. Verm

eulen en zr. J. Kranenburg17-06-2012

fam

ilied

ien

st (in

zeg

en

ing

en

jon

gso

lda

at)

fam

ilied

ien

st (in

zeg

en

ing

en

jon

gso

lda

at)

zr. J. Kruytzr. J. Kruyt en zr. P. Versteeg

24-06-2012zr. M

. van Hilten

zr. M. M

paragandabr. W

. Stuivenbergzr. R.A. H

eiwegen en zr. M

.J. Wittebol

01-07-2012luitenant. M

.A. Potterszr. A. Devilee

zr. A. Venema (Jol)

br. K.J.J. Wim

mers

zr. J. Baljeu en zr. R. de Heus

08-07-2012br. F. Keijzer

zr. N. H

amelink

zr. H. Spruyt

zr. S.E.M. Verm

eulen en zr. J. Kranenburg15-07-2012

majoor A. van Eijk

zr. P. Versteegm

ajoor A. van Eijk (Kajuit)zr. A. Venem

azr. J. Kruyt en zr. P. Versteeg

22-07-2012zr. M

. van Hilten

zr. M. M

paragandazr. J. Kruyt

zr. R.A. Heiw

egen en zr. M.J. W

ittebol29-07-2012

luitenant. M.A. Potters

zr. A. Devileebr. W

. Stuivenbergzr. R.A. H

eiwegen en zr. M

.J. Wittebol

05-08-2012m

ajoor A. van Eijkzr. P. Versteeg

br. K.J.J. Wim

mers

zr. J. Baljeu en zr. R. de Heus

12-08-2012zr. M

. van Hilten

zr. M. M

paragandazr. H

. Spruytzr. S.E.M

. Vermeulen en zr. J. Kranenburg

19-08-2012luitenant. M

.A. Potterszr. A. Devilee

zr. A. Venema

zr. J. Kruyt en zr. P. Versteeg26-08-2012

br. F. Keijzerzr. N

. Ham

elinkzr. A. Venem

a (Jol)zr. J. Kruyt

zr. R.A. Heiw

egen en zr. M.J. W

ittebol02-09-2012

majoor A. van Eijk

zr. P. Versteegna de dienst

majoor A. van Eijk (Kajuit)

br. W. Stuivenberg

zr. J. Baljeu en zr. R. de Heus

09-09-2012zr. M

. van Hilten

zr. M. M

paragandabr. K.J.J. W

imm

erszr. S.E.M

. Vermeulen en zr. J. Kranenburg

16-09-2012br. F. Keijzer

zr. N. H

amelink

tijdens de dienstzr. H

. Spruytzr. J. Kruyt en zr. P. Versteeg

23-09-2012luitenant. M

.A. Potterszr. A. Devilee

zr. A. Venema

zr. R.A. Heiw

egen en zr. M.J. W

ittebol30-09-2012

majoor A. van Eijk

zr. P. Versteegzr. J. Kruyt

zr. R.A. Heiw

egen en zr. M.J. W

ittebol

Korpsinformatie Utrecht - 11

Page 14: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

12 - Korpsinformatie Utrecht

Page 15: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

Korpsinformatie Utrecht - 13

Page 16: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

14 - Korpsinformatie Utrecht

Page 17: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

Het Leger des Heils in Nederland bestaat 125 jaar. Dat vieren we met activiteiten door het hele land. In Utrecht kiezen we voor een sportief feest: de Leger des Heils Jubileum Spelen!

Sportieve steentjes gezochtHoogtepunt van dit evenement is de Leger des Heils Jubileum Estafette. D a a r h e b b e n w e e e n g r o o t estafetteteam voor nodig: mensen die hun sportieve steentje bijdragen aan deze beweging. Loop ook een rondje (400 meter) of meer mee. Het maakt niet uit of je een hardloper bent of niet. Wandelaars en rolstoelers zijn ook welkom. Iedereen mag meedoen, winnen doen we samen. 

ZeskampWe gaan ook een zeskamp houden, maar dan wel een heel bijzondere: een z e s k a m p v o o r t e a m s . To t d e onderdelen behoren voetbal en volley-bal.  Teams  (vanaf zes personen) kunnen zich aanmelden via het onder-staande emailadres.

Compleet programmaDe Jubileum Spelen beginnen om 13:30 uur. Naast de estafette en de zeskamp zullen we  allerlei andere sport- en spelactiviteiten organiseren. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Houd deze pagina in de gaten voor het programma. Met veel muziek en lekker eten en drinken belooft het een feestdag te worden.

Doe mee, bouw meeOnze Jubileum Spelen zijn bedoeld voor iedereen die het Leger des Heils een warm hart toedraagt: cliënten, medewerkers, leden en bezoekers van onze korpsen, relaties, partners en alle andere geïnteresseerden. Samen gaan we een sportief feestje bouwen.

AanmeldenVoor deelname aan de estafette en/of de zeskamp moet u zich eerst aanmelden. Dat kan via het emailadres [email protected].

Korpsinformatie Utrecht - 15

Page 18: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

Hans van Vliet’s blogCommissioner Hans van Vliet, de leider van het Leger des Heils in Nederland, houdt op het internet een blog bij over de dingen die hij meemaakt. Hieronder vindt u één van zijn columns.

Altijd aan het kortste eind?

Na een tijd van rust, weer eens achter de computer om wat gedachten te delen met lezers. Het afstand nemen van zaken, verplichtingen en omstan-digheden kan soms goed zijn. Ik heb wat afstand genomen van het blog schrijven om mezelf niet afhankelijk te willen maken van een medium waarbij het soms lijkt dat het niet gaat om de boodschap maar om het aantal scores dat wordt gemaakt. Ik heb besloten mij daardoor niet te laten leiden, maar mijn boodschap aan te bieden wanneer het mij in het hart gegeven is te delen en te schrijven.

Sinds een poosje merk ik dat ik mijn afkeer voor competitie, wedijver, kampioenschappen, weer de kop opsteekt. Ik heb mij vaak afgevraagd waar die weerzin vandaan komt. Wellicht zal een psycholoog of een ander soort “loog” hier wel een antwoord op hebben. Hoe het ook zij, ik heb niet zoveel moeite met diegene die w i n t , m a a r j u i s t e m p a t h i e m e t d e ver l iezer. En ju i s t omdat er veel meer verliezers zijn dan winnaars, heb ik daar

n o g w e l e e n s w e r k m e e .

Soms bekruipt mij een naar gevoel dat alles rond om ons heen alleen gaat over: wie is de beste, wie is de slimste, wie is de sterkste, wie is de mooiste, wie is de slankste, wie is de winnaar. Van de basisschool tot avonden vol met talentenjachten op TV en alles wat daar tussen zit. En opnieuw…er zijn meer, veel meer verliezers dan winnaars. Wat zou dit doen met kinderen, jongvolwassenen die soms, zonder dat ze het zelf willen, ge-dwongen worden aan deze wedren deel te nemen?

Voor al die verliezers, mensen die nooit op de eerste plaats zullen komen, voor al diegene die lijden omdat ze altijd de zwakste zijn, voor de jongen en dat meisje, die man en vrouw die altijd aan het kortste eind trekken, heeft Jezus dit gezegd:

Vele eersten zullen de laatsten zijn en vele laatsten de eersten (Mattheus 19 vers 30)

16 - Korpsinformatie Utrecht

Page 19: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

WEEKZONDAG

MAANDAG

DINSDAG

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

PROGRAMMA09:15 uur! ! Moment van gebed10:00 uur! ! Samenkomst09:45 uur! ! Kinderkerk

10:00 - 12:30! Open huis - Raad en Daad10:00 - 12:30! 2e kans winkel

10:00 - 15:30! Open huis - Raad en Daad10:00 - 12:30! 2e kans winkel13:00 - 15:30! 2e kans winkel14:00 - 15:30! Ontmoetingsmiddag (om de week)19:30 uur! ! Engelse les (om de week)

10:00 - 12:30! Open huis - Raad en Daad10:00 - 12:30! 2e kans winkel10:30 uur! ! Pastorale raad - Pastoraal team! ! ! ! (volgens rooster)19:30 - 21:00! Korpsraad (volgens rooster)19:30 - 21:00! Vrouwenavondbond! ! ! ! (om de week)

09:30 - 15:30! Open huis - Raad en Daad10:00 - 12:30! 2e kans winkel12:30 - 13:00! Soeplunch13:00 - 15:30! 2e kans winkel

10:00 - 12:30! Open huis - Raad en Daad10:00 - 12:30! 2e kans winkel12:00 uur! ! Vrijdagmiddaggebed

Page 20: Korpsinformatieblad juni/juli/augustus 2012

Leg

er des H

eils ko

rps U

trecht

Schooneggendreef 27H3562 G

G U

trecht

t. (030) 265 65 68

e. [email protected]

w. w

ww

.legerdesheilsutrecht.nlb

. 3942.56.506 (Rabobank)