juli - augustus | 2016.04

48
juli - augustus | 2016.04 INFOMAGAZINE Zomerterras A. Demedtshuis Spel Binnen de Grenzen - Wielsbeekse Feesten (2-4 september) Openluchtzwembad

Transcript of juli - augustus | 2016.04

Page 1: juli - augustus | 2016.04

juli

- a

ugu

stu

s |

2016.04

I N F O M A G A Z I N E

C M Y K 91 43 0 0

C M Y K 50 30 0 0

C M Y K 45 47 75 0

C M Y K 60 65 100 0

Zomerterras A. Demedtshuis

Spel Binnen de Grenzen - Wielsbeekse Feesten (2-4 september)

Openluchtzwembad

Page 2: juli - augustus | 2016.04

2 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

inhoud

juli - augustus | 2016.04

3-10 gemeentelijke info

11 andere info

12 welzijn

13 milieu

14-18 jeugd

19-28 OCMW

29-36 sport & ontspanning

37-45 cultuur

46 bib

47 activiteiten

48 nuttige info

Teksten voor het volgende krantje in digitale vorm(Word-document) te mailen naar:

[email protected] of op drager binnen te brengen op het redactiesecretariaat en dit vóór vrijdag 5 augustus 2016. Deze deadline wordt strikt en zonder uitzonderingen toegepast. Alle teksten die na deze datum worden binnengebracht zullen dus niet meer opgenomen worden in de infokrant.Teksten in WORD – foto’s enkel in JPG, EPS of TIFF formaat. Foto’s afzonderlijk doorsturen en niet inwerken in een word-document.

Redactiesecretariaat: Gemeentehuis - Werkgroep infokrant,Rijksweg 314, 8710 [email protected]

Beeldgebruik:www.shutterstock.com / www.ingimage.com

Zitdag burgemeesterDinsdag 17u00 – 19u00 andere momenten op afspraak 056/67 32 00

Zitdag OCMW-voorzitterDinsdag 17u30 - 19u30 en op afspraak 056/67 45 01

Sluitingsdagen

GEMEENTEDIENSTEN EN OCMW

• maandag 11 juli (Feest van de Vlaamse Gemeenschap)

• donderdag 21 juli (Nationale Feestdag)

• vrijdag 22 juli (brugdag Nationale Feestdag)

• maandag 15 augustus (O.-L.-V.-Hemelvaartsdag)

CONTAINERPARK

• maandag 11 juli (Feest van de Vlaamse Gemeenschap)

• maandag 15 augustus (O.-L.-V.-Hemelvaartsdag)

• BIBLIOTHEEK

• maandag 11 juli (Feest van de Vlaamse Gemeenschap)

• donderdag 21 juli (Nationale Feestdag)

• vrijdag 22 juli en zaterdag 23 juli

(verlengd weekend Nationale Feestdag)

• maandag 1 tot en met dinsdag 16 augustus

(zomervakantie en O.-L.-V.-Hemelvaartsdag)

Deadlines infokranten 2016:Hieronder vindt u de deadline voor het binnenbrengen van artikels voor de eerstvolgende infokrant terug. Gelieve hier strikt rekening mee te houden! Artikels die na de genoemde datum worden binnengebracht zullen niet meer worden weerhouden.

INFOKRANT EDITIE SEPTEMBER-OKTOBER - DEADLINE:VRIJDAG 5 AUGUSTUS 2016

Editie november-december 2016: vrijdag 7 oktober 2016

Page 3: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 3

gemeentelijke info

Woordje van de burgemeesterBeste inwoners, De zomerperiode staat voor de boeg – tot op heden hebben we hiervan nog maar weinig kunnen genieten, gezien het slechte weer. Traditioneel zit de zomervakantie echter opnieuw propvol activiteiten voor jong en oud, voor cultuur/sportliefhebbers... Kortom: voor elk wat wils!

Een greep uit het aanbod: - Iedereen is opnieuw welkom op de feestelijke 11 juli-viering die, in tegenstelling tot

hetgeen de naam doet vermoeden, doorgaat op vrijdag 8 juli in OC Leieland. - Hou u maar klaar voor de Wielsbeekse Feesten 2016 én de terugkeer van het Spel

binnen de Grenzen, na 3 jaar afwezigheid. De strijd tussen de wijken onderling is ondertussen al losgebarsten om dan in het eerste weekend van september zijn hoogtepunt te kennen.

- Het openluchtzwembad opende zijn deuren vanaf het weekend van 17 juni. De openingstijden en –dagen van het bad kunt u opvolgen via de gemeentelijke

website en de facebookpagina van de gemeentelijke sportdienst (Sport in Wielsbeke).- Tijdens de maanden juli en augustus vormt het André Demedtshuis opnieuw een trekpleister omwille van:

> De aangrijpende tentoonstelling van fotograaf Gert Verbelen die van 2 juli tot en met 28 augustus te bezichtigen is.> Kunstzomer 2016: een project waarbij de meeste beloftevolle kunstenaars uit de Leiestreek hun werk tentoonstellen –

de tentoonstelling strijkt in september neer aan het Demedtshuis.> Het gezellige zomerterras dat vanaf 1 juli opnieuw geopend is voor het ruime publiek.

U vindt verder in de infokrant meer info terug over al deze activiteiten.

Tot slot wil ik van de gelegenheid gebruik maken om onze gemeentelijke facebookpagina (https://www.facebook.com/wielsbeke) ruimer bekend te maken. Met dit medium krijgen we de kans om uiterst snel en gericht nieuws en handige info te verspreiden. U vindt er steeds een overzicht van de laatste nieuwtjes op gemeentelijk vlak, samen met terugblikken op voorbije activiteiten gestoffeerd met het nodige fotomateriaal.

Sinds kort beschikt ook onze gemeentelijke website over een belangrijke extra functie: via de module “on-line zalen/reservaties” (zie home-pagina) kunt u onder meer nakijken welke gemeentelijke zalen al dan niet beschikbaar zijn op een bepaalde datum, welke activiteiten er georganiseerd worden én u kunt zich ook onmiddellijk inschrijven voor deze activiteiten.Kortom: de gemeente is druk aan het bouwen aan haar digitale dienstverlening!

Uw burgemeester, Jan Stevens

De gemeente Wielsbeke gaat digitaal!Sinds kort beschikt de administratie van de gemeente Wielsbeke een programma waarmee allerhande documenten digitaal kunnen ondertekend worden, door middel van de identiteitskaart.

De voordelen van deze manier van werken: - Documenten kunnen een stuk sneller afgeleverd worden - Milieuvriendelijk en kostenbesparend: documenten kunnen voortaan digitaal bezorgd worden.- Deze digitale handtekening is qua rechtsgeldigheid volledig gelijk te schakelen met de handge-

schreven handtekening.

Hoe kunt u deze digitale handtekening herkennen?- De digitale handtekening staat steeds op een afzonderlijke pagina aan het einde van het document.- Indien u een digitaal ondertekend document ontvangt, zal dit in de meeste gevallen niet afkomstig

zijn van een gemeentelijk mailadres (*@wielsbeke.be) maar wel van het adres [email protected].

Belangrijk: niet iedereen is reeds in het bezit van een mailadres, en ook niet alle documenten zullen onmiddellijk digitaal ondertekend worden. Dit brengt met zich mee dat u in de toekomst dus ook nog steeds “klassieke” papieren briefwisseling kunt ontvangen.

Page 4: juli - augustus | 2016.04

4 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

gemeentelijke info

Werken in de gemeenteHerinrichting dorpskern Sint-Baafs-VijveMomenteel legt de aannemer de laatste hand aan de aanleg van de nutsleidingen in de Leiestraat. Daarna komt het Sint-Bavoplein zelf aan de beurt waarbij het plein van een nieuwe bovenlaag wordt voorzien. In een volgende fase (vanaf half oktober 2016) worden het resterende deel van het plein (het stuk dicht tegen de kerk) en de Sint-Bavostraat aangepakt.

Schoolstraat: afsluiten toegang via MolenstraatOp vraag van basisschool de Springeling onderzochten de gemeente en de lokale politie hoe de verkeersveiligheid rond de Schoolstraat in Wielsbeke, en meer in het bijzonder de situatie rond de toegang tot de school kan verbeterd worden. Het drukke verkeer aan de toegangspoort zorgt er namelijk voor onveilige toestanden voor de schoolgaande jeugd.Op advies van de lokale politie werd nu beslist om de toegang tot de Schoolstraat via de Molenstraat af te sluiten door middel van blokken. Deze blokken worden geplaatst vanaf 16 augustus 2016 door de gemeentelijke technische dienst.Het gaat hierbij om een proefopstelling. Dit betekent dat de situatie na verloop van tijd geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd wordt.

Wielsbeeksestraat: werken EANDISMomenteel voert EANDIS werken uit in de Wielsbeek-sestraat, waarbij nieuwe leidingen worden geplaatst en bestaande installaties worden gemoderniseerd. Deze werken gaan vooraf aan de heraanleg van de waterleidingen door Aquafin, waarvan de start voorzien is voor eind dit jaar. Uiteraard ontvangt u hieromtrent nog meer informatie in een volgende infokrant.

Wist u trouwens dat: - Eandis onmiddellijk na afloop van de werken de putten

of sleuven voorlopig dicht maakt? De definitieve herstel-ling van het wegdek of het voetpad volgt dan zo snel mogelijk.

- Men wit zand strooit over de klinkers en dallen? Opgelet: dit zand moet minstens 3 dagen blijven liggen (niet vegen!) – zo vullen de voegen en komen de klinkers vast te zitten.

Het verkeer wordt geregeld via verkeerslichten. Het einde van de werken is voorzien voor 8 juli.Meer informatie kunt u terugvinden op de website www.eandis.be.

Vrachtwagenparking Ridder de GhellinckstraatDe voornaamste infrastructuurwerken zijn ondertussen uitgevoerd. De laatste afwerking, waaronder het plaatsen van de toegangscontrole (slagboom) en de omgevings-aanleg, is voorzien voor de maand september.

Diverse herstellingen beton- en asfaltwegenGedurende de zomermaanden worden nog tal van kleinere herstellingen aan de wegen uitgevoerd, deels voor en deels na het bouwverlof. Volgende punten komen onder andere aan bod:

- Roterijstraat- Fietsverbinding school Sint-Baafs-Vijve (via de Rote-

rijstraat)- Drogenbroodstraat

Het gaat hier telkens om kleinere werken die maar heel beperkte hinder zullen veroorzaken.

Overige werkeno Boonaertsbeek: om het water te zuiveren wordt

de Boonaertsbeek aangesloten op een collector. Momenteel is de aannemer nog bezig met werken op privé-terrein, waardoor de hinder voor het verkeer tot het uiterste minimum beperkt blijft. Oorspronkelijk zou er door deze collectorwerken in de maand juni hinder zijn ter hoogte van het kruispunt Molenstraat /Pannenstraat. Deze timing is echter gewijzigd: volgens de huidige planning komt dit kruispunt pas na het bouwverlof aan de beurt (vanaf half augustus). Op dat moment zal er gedurende een tweetal weken hinder zijn voor het doorgaand verkeer.

o Loverstraat: in de maanden mei tot en met augustus wordt het resterend stuk voetpad (vanaf huisnummer 69 tot 81) aangelegd – deze werken kunnen hinder met zich meebrengen voor de bewoners.

o Pontweg: er wordt binnenkort een wandelpad (een zogenaamde “trage verbindingsweg”) aangelegd vanaf de Pontweg tot aan de Leie. De aannemer mag starten met deze werken vanaf 15 juni – er zal geen hinder zijn voor het verkeer.

HRI woonwinkel WIELSBEKEVAKANTIEREGELING ZITDAGEN 2016

Zomervakantie: Tussen 15 juli en 15 augustus enkel zitdag op vrijdag.Dus geen zitdag dinsdag 19 juli, dinsdag 26 juli, dinsdag 2 augustus, dinsdag 9 augustus.

Informatievergadering:Agristo NV/Maatschappij voor Watervoorziening – Ridder de Ghellinckstraat 9

Naar aanleiding van het openbaar onderzoek van de milieu-vergunningsaanvraag van Agristo nv/ Maatschappij voor Watervoorziening wordt er door het gemeentebestuur een informatievergadering georganiseerd.Het betreft een aanvraag voor het wijzigen en uitbreiden van een inrichting met productieafdelingen voor diepge-vroren aardappelproducten met ondersteunende functies.

Tijdens deze vergadering wordt door het bedrijf en het studiebureau informatie verschaft over voorliggende aanvraag incl. MER en is er ruimte voor vraagstelling.

Deze vergadering zal doorgaan op donderdag 7 juli om 19u in OC Leieland, Guido Gezellestraat 55b te Wielsbeke.

Page 5: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 5

gemeentelijke info

Kort genoteerd uit de gemeenteraadGEMEENTERAAD DD. 14 APRIL 20161. Goedkeuren verslag vorige zitting - openbare zitting.

2. Interlokale Vereniging Associatie Midwest: goedkeuren werkingsverslag 2015.

3. Eandis Assets - Algemene Vergadering op 29 april 2016: goedkeuren agenda, vaststellen mandaat en aanduiden

vertegenwoordiger en plaatsvervanger.

4. IMOG - Algemene Vergadering van 17 mei 2016: goedkeuren agenda.

5. IMOG - Algemene Vergadering van 17 mei 2016: aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervanger.

6. WVI - Algemene Vergadering op 26 mei 2016: goedkeuren agenda.

8. WVI - Buitengewone Algemene Vergadering van 26 mei 2016: goedkeuren agenda.

9. WVI - Buitengewone Algemene Vergadering van 26 mei 2016: aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervanger.

10. Psilon - Buitengewone zitting van de Algemene Vergadering van 14 juni 2016: goedkeuren agenda - wijziging

statuten.

11. Psilon - Buitengewone Algemene Vergadering van 14 juni 2016: aanduiden vertegenwoordiger en plaatsvervanger.

12. Psilon - Algemene Vergadering op 14 juni 2016 - goedkeuren agenda.

13. Psilon - Algemene Vergadering op 14 juni 2016 - aanduiden van vertegenwoordiger en plaatsvervanger.

14. Lokale Politiezone MIDOW - Kennisname dienstjaarrekening 2015.

15. Reglement gemeentelijke contantbelasting op afgifte van administratieve stukken - aanslagjaar 2016: rechtzetting.

16. Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid: kennisname overeenkomst.

17. Bouwen van 12 sociale woningen in de Guido Gezellestraat: goedkeuren lastvoorwaarden en gunningswijze.

18. Straatnaam voor nieuwe wegenis verkaveling Bouwwerken Taelman NV - Oude Roterij Sint-Baafs-Vijve - principiële

vaststelling.

19. Burensportdienst: goedkeuring jaarverslag en rekening 2015.

GEMEENTERAAD DD. 18 MEI 20161. Goedkeuren verslag vorige zitting - openbare zitting.

2. Bibliotheek: wijziging samenstelling beheersorgaan.

3. PWA: wijziging samenstelling.

4. Figga: Algemene Vergadering van 17 juni 2016 - goedkeuren agenda en bijhorende documentatie.

5. Figga: Algemene Vergadering van 17 juni 2016- aanduiding van de volmachtdrager en de vervangend volmachtdrager.

6. Politieverordening betreffende de beperkingen op de ambulante activiteiten ten gevolge van de ORC Canal Rally op

28 en 29 mei 2016.

7. Aanvaarding BNIP ORC Rally op 28 en 29 mei 2016.

8. Kerkfabrieken St.Bavo - St.Brixius - St.Laurentius: advies Rekening 2015.

9. FIGGA: Kapitaalverhoging Eandis Assets.

10. Kennisname goedkeuringsbesluit politieraad van 21 maart 2016 inzake de dienstjaarrekening 2015.

11. Voorstel tot wijzigen van een deel van het tracé van voetweg nr. 11 - Bedrijventerrein Ridder de Ghellinckstraat.

Evolutie (rien ne se perd, rien ne se crée)

Wonderlijk hoe alles opvolgt in de treden van hetgeen vooraf gaat. Waarheen leiden deze schreden?

Wonderlijk het avontuurlijk heden en verleden, hoe onstuitbaar alles anders weer wil keren.

Als alles op de aarde blijft wat was behalve de verandering, wat is dan op de aarde buitenaards? De regeling?

Roland Debucquoy

Page 6: juli - augustus | 2016.04

6 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

gemeentelijke info

vacaturesWIELSBEKE is een bruisende gemeente die op zoek is naar nieuw en bijzonder gemotiveerd talent om haar toenemende dienstverlening aan de burgers verder uit te bouwen.Wil jij hieraan meewerken? Solliciteer dan voor één van deze vacatures (m/v):

COÖRDINATOR WERKEN IN EIGEN BEHEER (werkleider)knelpuntberoep • 1 voltijdse functie • graad B1-B3 • statutair • onbepaalde duur

Functie: als coördinator ‘Werken in eigen beheer’ sta je samen met je team in voor het onderhoud, de optimalisatie en vernieuwing van de infrastructuur en het patrimonium van de gemeente en het OCMW. Je verzekert de dagdagelijkse werking door het leiden, coachen, motiveren, sensibiliseren en optimaal inzetten van je medewerkers. Je zorgt voor een open communicatie naar de burgers, medewerkers, andere diensten en bestuur toe en werkt onder de rechtstreekse leiding van en rapporteert aan het diensthoofd technische dienst.

Diploma: in het bezit zijn van een bachelordiploma ofwel een diploma van het hoger onderwijs van één cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs.

Loon: een bruto geïndexeerd maandsalaris van min € 2.365,20 en max € 3.985,29.

Profiel: communicatief vlot en klantgericht, flexibel (zowel naar taken als naar mensen), gedreven, zin voor initiatief en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

DESKUNDIGE OMGEVING (milieu, stedenbouw en ruimtelijke ordening)1 voltijdse functie • graad B1-B3 • statutair • onbepaalde duur

Functie: als deskundige samen met het team van de dienst Grondgebiedzaken instaan voor de inhoudelijke en administra-tieve afhandeling van de vergunningen m.b.t. milieu en stedenbouw, mee helpen een visie te ontwikkelen op de domeinen stedenbouw, mobiliteit en milieu en ondersteunen bij de organisatie, coördinatie en activiteiten van projecten voor een duurzaam gemeentelijk milieubeleid.

Diploma: in het bezit zijn van een bachelordiploma ofwel een diploma van het hoger onderwijs van één cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs.

Loon: een bruto geïndexeerd maandsalaris van min € 2.365,20 en max € 3.985,29.

Profiel: communicatief vlot en klantgericht, flexibel (zowel naar taken als naar mensen), gedreven, zin voor initiatief en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

DESKUNDIGE JEUGD EN CULTUUR1 voltijdse functie • graad B1-B3 • contractueel • onbepaalde duur

Functie: als deskundige samen met het team van de dienst Jeugd en Cultuur instaan voor de organisatie, coördinatie en acti-viteiten van projecten voor het gemeentelijk vrijetijdsaanbod met focus op Jeugd en Cultuur.

Diploma: in het bezit zijn van een bachelordiploma ofwel een diploma van het hoger onderwijs van één cyclus of daarmee gelijkgesteld onderwijs.

Loon: een bruto geïndexeerd maandsalaris van min € 2.365,20 en max € 3.985,29.

Profiel: communicatief vlot en klantgericht, flexibel (zowel naar taken als naar mensen), gedreven, zin voor initiatief en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.

ALGEMEEN VOOR ALLE FUNCTIES• voldoen aan de algemene toelatings- en wervingsvoorwaarden• slagen voor de selectieprocedure• beschikken over het gevraagde diploma of daarmee gelijkgesteld onderwijs (voor technisch assistent en beambte is geen

diploma vereist)• laatstejaarsstudenten dienen een studiebewijs en een verklaring voor te leggen waarin staat dat het einddiploma behaald

kan worden binnen maximum vier maanden.

AANBOD• een boeiende en afwisselende functie in een aangename werksfeer, waar klantgerichtheid en samenwerking centraal staan• ruime opleidings- en ontplooiingsmogelijkheden• een aantrekkelijk loon (zie bruto geïndexeerd maandsalaris) met bijkomende extralegale voordelen zoals maaltijdcheques,

fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering• beroepservaring in de privésector of als zelfstandige wordt volledig in aanmerking genomen• geslaagde kandidaten worden opgenomen in een wervingsreserve van drie jaar

Page 7: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 7

gemeentelijke info

vacatures

TECHNISCH ASSISTENT OPENBARE WERKEN/GROEN1 voltijdse functie • graad D1-D3 • contractueel • onbepaalde duur

Functie: instaan samen met het hele team van de technische dienst voor het groenonderhoud.

Loon: een bruto geïndexeerd maandsalaris van min € 1.818,33 en max € 2.830,04

ADMINISTRATIEF HOOFDMEDEWERKER FINANCIËNknelpuntberoep • 1 voltijdse functie • graad C4-C5 • statutair • onbepaalde duur

Functie: instaan voor een nauwkeurige en kwaliteitsgerichte, administratieve ondersteuning van de dienst en samen met het diensthoofd coachend leiding geven aan de medewerkers.

Diploma: in het bezit zijn van een einddiploma van het secundair onderwijs of daarmee gelijkgesteld onderwijs én minimaal vier jaar relevante beroepservaring hebben.

Loon: een bruto geïndexeerd maandsalaris van min € 2.536,09 en max € 4.005,80.

Profiel: administratief en communicatief sterk, accuraat, klantvriendelijk, collegiaal en samenwerkingsgericht, analytisch en sterk in cijfers en boekhouden.

TECHNISCH BEAMBTE (poetsvrouw/man)

1 voltijdse functie • graad E1-E3 • contractueel • onbepaalde duur

Functie: samen met het team van de poetsdienst de gemeentelijke lokalen reinigen en zorg dragen voor het hygiënisch onderhoud van het gemeentelijk patrimonium.

Loon: een bruto geïndexeerd maandsalaris van min € 1.811,50 en max € 2.262,66.

Profiel: kwalitatief en accuraat, klantvriendelijk, collegiaal en dynamisch.

INTERESSE?Alle inlichtingen i.v.m. de diploma- en toelatingsvoorwaarden, de functieomschrijving en de selectieprocedure kan je terug-vinden op www.ccselect.be.Voor alle andere informatie kan je contact opnemen met CC Select - 02 4673540 - [email protected]

Solliciteren kan elektronisch via www.ccselect.be of door een gemotiveerd schrijven met cv, een kopie van het gevraagde diploma, een recent uittreksel uit het strafregister en voor de hoofdmedewerker een bewijs van vier jaar relevante werkerva-ring uiterlijk op 18 september 2016 te sturen naar

Gemeente Wielsbekep/a CC Select - Vliegvelddreef 9 - 1082 Brussel

We garanderen een strikt vertrouwelijke en correcte behandeling van je sollicitatie.

Page 8: juli - augustus | 2016.04

8 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

gemeentelijke info

Kleinesombetalen?

bovenhalen!

Kleinesombetalen?

Affiche_Najaarscampagne_A3_NL_20150603.indd 1

03/06/15 12:03

Op reis met uw kinderen?De kids-ID is een identiteitsbewijs voor kinderen onder de 12 jaar en is een geldig reisdocument in de landen waar geen reispas (paspoort) vereist is; zoals in de meeste landen van de Europese Unie.

De aanvraag van de KIDS-ID:- bij de dienst burgerzaken op het gemeentehuis- de kids-ID kan enkel aangevraagd worden door de

personen die het ouderlijk gezag uitoefenen over het kind.- het kind moet aanwezig zijn bij de aanvraag.

Kostprijs:- Gewone procedure: € 7,00- Spoedprocedure (binnen de 2 dagen): € 180,00- Spoedprocedure (binnen de 3 dagen): € 115,00

Wat mee te brengen:- één recente pasfoto van het kind met heldere effen

achtergrond- de som van € 7,00 (bij voorkeur te betalen met bancontact)- eventueel de oude kids-ID

Hou rekening met een leveringsperiode van 2 à 3 weken!

Vraag de kids-idvandaag nog aanBij uw gemeente!

 

GelukVijf letters

Zo belangrijk

Wouter Vandeginste

Page 9: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 9

gemeentelijke info

AL UW VRIJE TIJD VERDWIJNT IN HET SCHOONMAKEN VAN UW WONING EN IN HET STRIJKEN VAN UW WAS?

PWA-PLUS DIENSTENCHEQUES WIELSBEKE KOMT U TE HULP!

STRIJKATELIERBreng uw propere en droge was naar

het PWA-plus strijkatelier.

Gemotiveerde en opgeleide dames strijkenmet veel plezier uw was.

Elke werkdag doorlopend open van7.30u. tot 18.00u.

POETSDIENSTU wenst hulp in het huishouden?

VZW PWA-plus Wielsbeke is een dynamisch bedrijf.

Onze werkneemsters staan in voorhet onderhoud van uw woning.

Openingsuren kantoor: ma-di-woe-do van 8:30 tot 12:00dinsdag namiddag van 15:00 tot 18:00

woensdag en vrijdagnamiddag van 13:00 tot 16:00

MOLENSTRAAT 61 8710 WIELSBEKE - 056/ 66 36 40 - [email protected]

OrgaandonatieWat zegt de wet ?In België dateert de wet over het wegnemen en transplanteren van organen van 1986. Ze is gebaseerd op het principe van de “stilzwijgende toestemming”: van elke Belgische burger of inwoner die sedert tenminste 6 maanden ingeschreven is in het vreemdelingenregister, wordt verondersteld dat hij/zij donor is, behalve wanneer hij/zij verzet aantekent. Orgaandonatie is anoniem en gratis.

Hoe kan ik mijn wil kenbaar maken ?Kom even langs bij de dienst burgerzaken op het gemeentehuis. Volgende verklarin-gen kunnen worden opgenomen in het rijksregister:

- verklaring van verzet of- herroeping van verzet of- herroeping van verzet en gelijktijdige verklaring van uitdrukkelijke toestemming of- verklaring van uitdrukkelijke toestemming of- herroeping van uitdrukkelijke toestemming of- herroeping van uitdrukkelijke toestemming en gelijktijdige verklaring van verzet

Is orgaandonatie hetzelfde als je lichaam schenken aan de wetenschap? • Als je je lichaam afstaat aan de wetenschap, dan stel je het integraal ter beschik-

king aan de geneeskunde voor wetenschappelijke doeleinden of voor opleiding (dissecties door studenten geneeskunde, wetenschappelijk onderzoek...).

• Een orgaandonor is niet bestemd voor de wetenschap. De weggehaalde organen en weefsels dienen ENKEL voor transplantaties bij mensen die daarop wachten. Na de ingreep wordt het lichaam zo snel mogelijk voor de familie opgebaard.

Deze en meer info: www.beldonor.be

Page 10: juli - augustus | 2016.04

10 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

gemeentelijke info

WachtdienstenVoor alle informatie omtrent de wachtdiensten voor dokters, apothekers, tandartsen en dierenartsen verwijzen we u graagdoor naar de gemeentelijke website (www.wielsbeke.be) of de informatiegids 2015-2016. De papieren versie van deze gidswerd begin 2015 bedeeld - u vindt hem ook terug op de gemeentelijke website in pdf-formaat. Een herwerkte versie van de gids verschijnt begin 2017. Voor een actuele lijst van de kinderopvanginitiatien en de thuisverpleging verwijzen we u ook graag door naar diezelfdewebsite of de informatiegids.

Proficiat!Het gemeentebestuur houdt er aan om jubilarissen officieel te ontvangen op het gemeentehuis ter viering van het gouden, briljanten of diamanten jubileum. Via deze weg willen we alle jubilarissen nogmaals proficiat wensen!

Omwille van privacyredenen vindt u hier enkel de jubilea terug waarbij de jubilarissen expliciet toestemming hebben gegeven tot het publiceren van deze informatie. Onze dank gaat niet in het minst uit naar fotograaf Carlos Pauwels voor het aanleveren van het fotomateriaal.

Gouden jubileum Georges Baert - Erna Vereecke gehuwd op 15/04/1966 - viering op 16/04/2016

Gouden jubileum Germain Delbaere - Maria Soetaert

gehuwd op 22/04/1966 - viering op 09/04/2016

Gouden jubileum Ivan Vanacker - Marie-thérèse Mestdaggehuwd op 20/04/1966 - viering op 23/04/2016

Diamanten jubileum Leon Van De Maele - Emilienne Himpe

gehuwd op 14/04/1956 - viering op 09/04/2016

Op reis?Beschikt u over de juiste identiteitsdocumenten?

KIJK EVEN NA OP VOLGENDE SITE:http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten/

Page 11: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 11

andere info

Eandis brengt 150 000 werven in beeld Iedereen die het pad kruist met één van de gemiddeld 150 000 werven die Eandis elk jaar uitvoert, kan voortaan zelf opzoeken om welke werken het gaat en hoe lang die zullen duren. Dat wordt mogelijk via een unieke webtool voor werfcommunicatie.

Mikken op open communicatie Het is niet prettig, maar het moet nu eenmaal gebeuren: het wegdek of voetpad openbreken om nieuwe kabels te leggen, leidingen te plaatsen of aansluitingen te maken. Maar het helpt natuurlijk wel om goede informatie te krijgen over dit soort werken in je buurt. Dat kan voortaan via de nieuwe webpagina www.eandis.be/werkenvaneandis. Via een zoekfunctie en kaartje krijgen bezoekers, ook met een tablet of smartphone, een overzicht van alle actuele openbare werken van Eandis. Wie zijn locatie ingeeft, ziet automatisch alle Eandis-werken in zijn buurt. Wie voor een werf van Eandis staat, kan door zijn smartphone automatisch worden doorver-wezen naar de juiste info. Klanten kunnen via het systeem ook onmiddellijk een melding of foto over de werf bezorgen aan Eandis. De kaart wordt elke vijftien minuten vernieuwd,

voor een correct overzicht. Zodra we nieuwe werken plannen, worden die automatisch opgeladen en bijgewerkt.Twee jaar geleden introduceerde Eandis al de soortgelijke website http://www.eandis.be/stroomonderbrekingen waarop iedereen kan opzoeken of er stroomonderbrekingen zijn.

Samenwerken voor synergiewerkenTijdens de algemene vergadering beklemtoonde Eandis de positieve effecten van samenwerkingsverbanden met andere nutsbedrijven. Dat gebeurt via Synductis, een samenwerkings-verband voor grote infrastructuurwerken. Dankzij Synductis worden uitbreidings- of vernieuwingswerken beter op elkaar afgestemd, en wordt de hinder voor de klant beperkt. In 2015 sloot telecombedrijf Proximus zich aan bij Synductis en in april 2016 beslisten ook netbeheerder Infrax en waterbedrijf De Watergroep om toe te treden als nieuwe partners. Al die versterkingen zullen de positieve effecten van Synductis zeker nog vergroten.

Fonds voor arbeidsongevallenU had een arbeidsongeval. Uw partner, een familielid, of een vriend(in) heeft een arbeidsongeval gehad. U hebt vragen of u hebt hulp nodig. Een sociaal assistent(e) van het Fonds voor Arbeidsongevallen staat tot uw beschikking.

Waar en Wanneer? Indien u zich moeilijk kunt verplaatsen kan u een afspraak maken voor een huisbezoek.

BRUGGEGistelsesteenweg 524, Oud gemeentehuis St.-Andries-Brugge,Tel. 050 72 70 58 - Elke dinsdag van 9 tot 12 uur In juli en augustus slechts 1 dinsdagvoormiddag per maand

GENTStedelijk Administratief Centrum, W. Wilsonplein 1Tel. 09 266 76 88 - Elke woensdag van 9 tot 12 uur In juli en augustus slechts 1 woensdagvoormiddag per maand

KORTRIJKSociaal Huis, Budastraat 27Tel. 056 24 48 52 - Elke woensdag van 13.30 tot 16 uurIn juli en augustus slechts 1 woensdagnamiddag per maand

ROESELAREOCMW-Dienstencentrum “Ten Elsberge”, Mandellaan 101Tel. 051 24 60 50Elke eerste maandag van de maand van 9 tot 11.30 uur Niet in juli en augustus

Wat doen we voor u ?De sociaal assistenten geven uitleg over de regeling van uw arbeidsongeval en helpen u om de schadevergoeding te krijgen waarop u recht hebt. Ze leggen u de wetgeving op de arbeidsongevallen uit.Ook wanneer de verzekeraar van uw werkgever het arbeids-ongeval weigert te erkennen, of als blijkt dat uw werkgever niet verzekerd was op het moment van uw ongeval, kan u op het Fonds beroep doen.

Troonstraat 1001050 BRUSSELTel 02 506 84 94www.faofat.be

Zuinig met water omspringen Tijdens de warme zomermaanden brengt water de nodige verfrissing. De groene grasmatten en kleurrijke bloemenperken worden rijkelijk besproeid, zwembaden worden gevuld voor een zomer vol waterpret. De Watergroep staat in uw gemeente elke dag in voor de levering van kwalitatief drinkwater. We geven graag enkele tips om in droge periodes zuiniger met drinkwater om te springen. • Een frisse douche is bij warm weer veel doeltreffender dan een

lang bad. Een bad laten vollopen vraagt algauw 100 tot 150 liter drinkwater, een hoeveelheid water waarmee je drie keer kan douchen. En met zuinige sproeikoppen, zelfs 5 keer.

• De grond opharken en hakken is even goed als tweemaal sproeien. Hierdoor breekt u de harde laag. Dat houdt de grond luchtig en vochtig. En dat op die manier het onkruid geen kans krijgt, is mooi meegenomen.

• Sproei de tuin alleen als het langdurig droog is. Liever 1 keer per week een kwartier, dan elke dag 5 minuten: de planten

zullen dieper wortelen en minder gevoelig worden voor de droogte. Dit kan uiteraard ook perfect met opgevangen regenwater.

• Begiet uw bloemen en planten op de minst warme ogenblikken van de dag, zoals ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat. Het water verdampt dan niet zo snel. Bovendien voorkomt u beschadiging van de planten, want de waterdruppels kunnen bij zonneschijn als een vergrootglas werken en ze verschroeien.

• Besproei uw gazon niet. U zal merken dat het zich na een periode van droogte sneller herstelt dan u dacht.

• Was uw auto met regenwater of sla gewoon een keertje over.• Laat ‘s nachts de kraan dicht. Geef het drinkwaterbedrijf zo de

kans om de watertorens en reservoirs opnieuw te vullen. Zo heb je ’s ochtends opnieuw heerlijk fris leidingwater.

Page 12: juli - augustus | 2016.04

politie MIDOW

12 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

welzijn

Doe mee aan de Transplantfitdag op 25 september 2016 en schrijf in vanaf juni!Het provinciebestuur West-Vlaanderen neemt opnieuw het voortouw en organiseert een sportdag voor getransplan-teerden. Met deze vierde sensibiliseringscampagne over orgaandonatie wil het provinciebestuur West-Vlaanderen benadrukken dat sporten op gelijk welk niveau bijdraagt tot de gezondheid. Een half uur per dag bewegen doet het risico op hart- en vaatlijden, hoge bloeddruk, ouderdomsdiabetes en kanker aanzienlijk afnemen. Bovendien gaat uw conditie er zeker op vooruit!

Beweeg daarom op zondag 25 september samen met uw familie en vrienden en beleef een onvergetelijke wandel- of fietstocht in het landschap van het provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers in Harelbeke. Over de groene long van de verstedelijkte regio die Zuid-West-Vlaanderen is, valt heel wat natuurnieuws te vertellen.

Samen met een natuurgids verken je thema’s zoals vogels, paddenstoelen, bos en water doorheen het provinciaal domein. Ook maakt u kennis met een aantal leuke recreatie-sporten of natuurspelen zoals bostwister, vijvermikado en bosjenga. Voor iedereen worden er gratis fietsen ter beschik-king gesteld of verkent u liever het parcours met uw eigen fiets, dit behoort ook tot de mogelijkheden. Of boek een bezoek aan de professionele imker en ontdek het boeiende leven van de levensnoodzakelijke insecten. Of een rondvaart met een elektrische boot is tevens een unieke belevenis. Tijdens deze tocht krijgt u meer uitleg over de waterkwaliteit en de natuurpracht van de plas of over de geschiedenis en de werking van het domein.

Een teambuildingsactiviteit daagt u uit om verschillende proeven tot een goed einde te brengen. Of neem deel aan

de workshop beeldenatelier en creëer uw eigen beeldje. Op deze manier draagt u uw steentje bij tot de Centre of Children in Vulnerable Situations in Noord Uganda en Oost Congo, die fysieke en psychologische ondersteuning biedt aan jongeren getroffen door oorlogssituaties. Het provinciaal Sport- en Natuurcentrum de Gavers garandeert u ongetwijfeld een boeiende dag!

Vanaf 10u15 kunt u zich aanmelden in de picknickruimte van het provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers in Harelbeke. De activiteiten starten om 11u00. Een gevarieerd pastabuffet wordt u ’s middags aangeboden. Het event eindigt rond 18u00 met een speech van de gedeputeerde Myriam Vanlerberghe en een muzikale act. Kinderen zijn natuurlijk van harte welkom!

Kom alvast in sportieve kledij en stevige sportschoenen. Indien het weer tegen zit, is regenkledij zeker een noodzaak!

Kent u iemand in je omgeving die een transplantatie onderging, geef dan deze uitnodiging alvast door.Interesse… ? Schrijf u alvast in vanaf 1 juni tot 1 september 2016! Mis deze sportieve familienamiddag niet en bevestig uw deelname via het inschrijvingsformulier op de provinciale website www.west-vlaanderen.be/orgaandonatie . Beschikt u niet over een internetaansluiting, bel dan 050 40 33 97 (Hilde Meuleman – dienst Welzijn). De deelname is gratis.

Het provinciebestuur hoopt u te verwelkomen op de sportieve Transplant-Fit-Familiedag! Want sporten houdt uw organen in conditie!

uitnodiging

provinciaal Sport- en Natuurcentrum De GaversEikenstraat 131 in Harelbeke

4e Transplantfitdag

voor meer info:www.west-vlaanderen.be/orgaandonatie

Zondag 25 september 2016 van 10u15 tot 18u00

Inschrijven

www.west-vlaanderen.be/orgaandonatie

Inschrijven kan vanaf 1 juni tot uiterlijk 1 september 2016. Deelname is gratis.

Ter info

Parkeren is mogelijk op de parking van het provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers. Zorg voor sportieve kledij en sportschoenen. Voorzie regenkledij bij slecht weer.

Vereniging Hart- Lever- Longgetransplanteerden

U.Z.A.

De provinciegouverneur, de gedeputeerden en de

provinciegriffier van West-Vlaanderen hebben het

genoegen u uit te nodigen naar de

4de Transplantfitdag

Zondag 25 september 2016, van 10u15 tot 18u00

in het provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers,

Eikenstraat 131 in Harelbeke.

programma

10u15 – 11u00 Onthaal deelnemers met

koffie/thee en pistolets

11u00 – 12u30 Start sportactiviteiten deel 1

Beeldenatelier

Teambuilding

Recreatiespelen

Rondvaart met de fluisterboot

Bezoek bij de imker

12u30 – 14u00 Lunch: pastabuffet

Beeldenatelier

14u00 – 16u30 Start sportactiviteiten deel 2

Beeldenatelier

Begeleide fietstochten met

tussenstop (20 km of 40 km)

Op stap met de natuurgids

Recreatiespelen

Natuurspelen

Rondvaart met de fluisterboot

en bezoek bij de imker

16u45 - 18u00 Slotwoord door mevr.

Myriam Vanlerberghe,

gedeputeerde voor Welzijn.

Aansluitende receptie en

muzikaal slot.

Page 13: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 13

milieu

uitnodiging

provinciaal Sport- en Natuurcentrum De GaversEikenstraat 131 in Harelbeke

4e Transplantfitdag

voor meer info:www.west-vlaanderen.be/orgaandonatie

Zondag 25 september 2016 van 10u15 tot 18u00

Inschrijven

www.west-vlaanderen.be/orgaandonatie

Inschrijven kan vanaf 1 juni tot uiterlijk 1 september 2016. Deelname is gratis.

Ter info

Parkeren is mogelijk op de parking van het provinciaal Sport- en Natuurcentrum De Gavers. Zorg voor sportieve kledij en sportschoenen. Voorzie regenkledij bij slecht weer.

Vereniging Hart- Lever- Longgetransplanteerden

U.Z.A.

&

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Wielsbeekse milieuraad een OPEN MILIEURAAD, dit keer in samenwerking met de Multiculturele werkgroep.

Op het programma staat een bedrijfsbezoek aan Bezegaard O’Bio.

Dinsdag 12 juli 18u30

Driekoningenstraat 36a, Sint-Baafs-Vijve Deelname is gratis, graag inschrijven voor 7 juli via

[email protected] of 056/67.32.15

Multiculturele werkgroep Wielsbeke

nodigen u uit!

Al een dertigtal jaar teelt en verwerkt O’Bio biologisch fruit. De voornaamste teelten zijn blauwe bes, framboos, braam, kiwibes, rode bes en stekelbes. Naast de teelt van verschillende fruitsoorten, verwerken ze de vruchten ook tot heerlijke confituren, sappen, roomijs,…

De rondleiding op het bedrijf duurt anderhalf uur, daarna nuttigen we nog een wijntje of een vruchtensapje. Wie wil kan na de rondleiding nog aan de slag in de zelfpluktuin om de heerlijke bessen te plukken.

Wie wil, kan mee carpoolen. We verzamelen om 18u aan het gemeentehuis in Wielsbeke, graag nog even vermelden bij inschrijving indien u wenst te carpoolen.

Fel groenvoor genezing

De kankerbestrijdingsactie Vergroot de Hoop zet dit jaar in op: felgroen voor genezing. Uw felgroen taxussnoeisel kan weer het verschil maken voor duizenden patiënten. Van uw snoeisel wordt immers medicijn gemaakt dat daadwerkelijk helpt tegen kanker. U kan bij het containerpark terecht om uw snoeisel af te geven. Vorig jaar zijn door uw donatie meer dan 10.000 chemotherapieën mogelijk gemaakt.

Als u tussen 15 juni en 31 augustus ‘16 uw taxushaag snoeit, kan u het jonge, felgroene snoeisel via uw containerpark doneren aan de kankerbe-strijdingsactie Vergroot de Hoop, verklein de kanker. Uit uw taxussnoeisel wordt dan baccatine gewonnen, de grondstof voor het kankerremmende middel Taxol. Jaarlijks worden daar vele duizenden kankerpatiënten succesvol mee behandeld.

Daarnaast ontvangt uw containerpark, in ruil voor uw snoeisel, ook een bedrag dat het naar eigen inzicht, kan doorstorten naar organisaties die werken rond kankerpreventie. Vorig jaar is op die manier 450.000 € naar goeie doelen gegaan. Het is dus om veel redenen belangrijk dat ook u uw snoeisel blijft doneren en ook dat het aangeboden snoeisel zuiver is en enkel de felgroene, nieuwe taxus aangroei bevat.

Op https://youtu.be/AZp8DvouNtc kan u zien hoe u het best snoeisel knipt en opvangt. Voor verdere informatie kan u contact opnemen met Imog,0800.99 827 [email protected]

Page 14: juli - augustus | 2016.04

14 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

jeugd

Heemfeesten 2016 Chiro Aktivo – 9/10/11 september Ons tweejaarlijks evenement komt er weer aan en we staan te popelen om jullie allemaal opnieuw te ontvan-gen. De heemfeesten gaan dit jaar door op het week-end van 9 tot 11 september. Heb je nog een gaatje vrij in uw agenda, kom dan gerust eens af!

Zoals andere jaren is de vrijdagavond een ‘Comedy-avond’ waarop we Jeron Dewulf (bekend van het 2BE programma “Foute Vrienden”) en Chris Van der Ende (winnaar van de Culture Comedy award) ontvangen samen met MC Sven Hardies. Een topavond die om 19.30u (kom gerust wat vroeger, de bar is al open!) stipt begint en die je zeker niet mag missen, aarzel niet lang en bestel zo vlug mogelijk je tickets op het nummer 0472 43 87 97. Na al die lachspieren getraind te hebben, kan je natuurlijk in ons heem (aan het kerkhof van Wielsbeke) terecht om nog wat uit te blazen in een van onze bars, o.a. streekbierzolder, cocktailbar, gewone bar, wijnzolder, Mexican bar, snackbar, gin-tonic bar en discobar.

Zaterdagnamiddag gaan we iets nieuws proberen, we organiseren en groot ‘Viking-kubb toernooi’, een amusant spel voor jong en oud! Inschrijven kan per 4 personen en kost 15 euro (hier zit een drankkaart van 5 euro inbegrepen). Inschrijven kan via overschrijving naar BE83 0680 6155 5015 met als mededeling “KUBB – ploegnaam”. De deelnemers worden verwacht om 13u op het gemeenteplein in Wielsbeke. Mensen die het liever wat rustiger houden, kunnen altijd komen supporteren! ’s Avonds gaat het heem vanaf 19u weer open met dezelfde bars als vrijdagavond.Zondagmiddag sluiten we het weekend af met een ‘Reuzebarbecue”. Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen. We openen onze tent vanaf 11u. Er is ook een springkasteel voorzien voor de kinderen!

Page 15: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 15

jeugd

Jeugdhuis Contrast: Wij stellen graag ons JEUGDHUIS voor:Jeugdhuis Contrast Wielsbeke bestaat dit jaar 18 jaar! 18 jaar plezier, 18 jaar goedkope drankjes,

18 jaar vriendschap, 18 jaar feestjes, 18 jaar…

• Wielsbeke heeft een jeugdhuis!! Wij zijn te vinden aan het

gemeentehuis, naast CC Hernieuwenburg.

• Iedereen vanaf 16 jaar is welkom!

• Wij zijn iedere vrijdag en zaterdag open!! 20u tot …

• Een jeugdhuis is een jeugdcafé, een café voor jongeren.

• Wij serveren de dranken goedkoper dan in een gewoon café.

Voor frisdranken en pils vragen wij maar €1,20!!

Op café betaal je al snel €2.

• Wij tonen belangrijke voetbalwedstrijden op groot scherm,

ook deze die op weekdagen vallen.

• In het jeugdhuis leggen wij jouw verzoekplaatjes en muziek op.

• Zoek je een plaats om jouw (verjaardags)feestje te vieren?

Dat kan bij ons! Wij zorgen voor drank, bedienen de bar, rui-

men achteraf alles op… Jij hoeft enkel vrienden en kennissen

uit te nodigen. Heel gemakkelijk en gratis!

• In ons jeugdhuis moet je geen lid worden, maar dat mag.

Iedereen is welkom; lid of niet! Lid worden kan je voor slechts

€5 en je hebt tal van voordelen: gratis drankjes, gratis vaten,

gratis/verlaagde inkomprijs bij feestjes, je bent verzekerd bij

deelname aan activiteiten van het jeugdhuis...

• Als lid ben je niet verplicht om aanwezig zijn. Onze leden

hebben geen verplichtingen, maar hebben enkel rechten en voordelen. Wel vragen we om de huisregels

te volgen. Die zijn net zoals in een café.

• Nog vragen? [email protected] of jeugdhuiscontrast

Nieuw logo speelpleinwerking“’t Ravotterke” Speelpleinwerking ’t Ravotterke zit in een nieuw kleedje. Het bekende Ravotterkonijn gaat op pensioen en geeft de fakkel door aan vijf jongelingen die gezicht zullen geven aan de kinderen van het speelplein.Vanaf deze zomer zal het logo in gebruik genomen worden.

Page 16: juli - augustus | 2016.04

16 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

jeugd

16 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

LOCATIE?’t Ravotterke, domein HernieuwenburgAdres: Hernieuwenstraat 14, 8710 Wielsbeke

VOOR WIE? De speelpleinwerking organiseert activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Vooraf inschrijven is niet nodig. Indien uw kind nieuw is op het speelplein (of uw gegevens zijn recent gewijzigd), vragen wij u op de eerste dag de inschrijvingsstrook mee te brengen.

OPENINGSDAGEN 2016telkens op weekdagen, van 7u tot 18u

Zomervakantie: 1 - 20 juli en 8 - 31 augustusGesloten van 21 juli t.e.m. 7 augustusGesloten op maandag 15 augustus

Herfstvakantie: 31 oktober - 4 novemberGesloten op dinsdag 1 november

TARIEVENVoormiddag (7u – 12u): € 2,00Voormiddag met warme maaltijd (7u – 13u): € 4,50Namiddag (12u30 – 18u): € 2,00 incl. vieruurtje Volledige dag (7u – 18u): € 6,50 incl. warme maaltijd en vieruurtjeInschrijvingsgeld: € 4,00 per kalenderjaar

Betaalwijze: na afloop van de vakantieperiode ontvangt u een factuur voor de gemaakte kosten.

EEN DAGJE OP HET SPEELPLEIN: Voormiddag7u-9u: inschrijvingen + opvang (in de Sporthal)9u-11u30: activiteiten onder begeleiding van opvangmoeders11u30-12u: afhalen kinderen die niet blijven eten (in Vogelsang, waar de warmeters hun middagmaal nuttigen)

Namiddag12u30-13u40: inschrijvingen + opvang (in ’t Ravotterke)13u45-17u: activiteiten onder begeleiding van enthousiaste monitoren (pauze rond 15u30)17u-18u: opvang in ‘t Ravotterke

We gaan, onder begeleiding van de monitoren, zwemmen met de kinderen van de speelpleinwerking op woensdagvoor-middag op volgende dagen: Woensdag 13 juli Woensdag 20 juli Woensdag 17 augustus Woensdag 31 augustusDe kleuters en kinderen uit de lagere school zwemmen in aparte groepen.

Voor meer inlichtingen kan u steeds terecht bij:

Jeugddienst Wielsbeke,Tel: 056/67 32 19E-mail: [email protected]

Speelpleinwerking ’t RAVOTTERKE

Tijdens de krokusvakantie en kerstvakantie is Speelpleinwerking ’t Ravotterke gesloten.

Daarom is kleuteropvang ’t Kapoentje (normaalgezien enkel voor kleuters)

tijdens deze vakanties uitzonderlijk open voor alle kinderen tot 12 jaar.

Page 17: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 17

jeugd

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 17

INSCHRIJVINGSSTROOK ’T RAVOTTERKE / ‘T KAPOENTJE Gegevens deelnemer:

Naam kind: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Geboortedatum kind: . . . . . . . / . . . . . . . / . . . . . . . . . . .

Rijksregisternummer kind: _ _ . _ _ . _ _ - _ _ _ . _ _

Domicilie-adres kind: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Postcode & plaats: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Naam ouder 1 + telefoonnummer: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Naam ouder 2 + telefoonnummer: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Gegevens ouder facturatie

Naam: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Adres: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Rijksregisternummer ouder facturatie: _ _ . _ _ . _ _ - _ _ _ . _ _

E-mailadres: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Medische gegevens

Huisdokter: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tel. huisdokter: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Medische informatie: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Opmerkingen. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Handtekening ouder(s) + datumDoor het ondertekenen van deze fiche neemt u kennis van het feit dat er tijdens de activiteiten beeldmateriaal van uw kinderen kan worden gemaakt. U gaat ermee akkoord dat dit beeld-materiaal op websites of in publicaties van de jeugddienst of aanverwante niet-commerciële organisaties wordt gebruikt binnen het kader van de doelstellingen van de jeugddienst. Wenst u dit niet, kruis dan volgend bolletje aan: ❍

WAAR?Lokaal naschoolse opvang Vrije Basisschool Sint-Baafs-VijveW.B. Cartonstraat 46, 8710 Sint-Baafs-Vijve.

VOOR WIE? De gemeentelijke kleuteropvang ’t Kapoentje is er voor kleu-ters vanaf 2,5 (schoolgaand én pampervrij) tot 6 jaar.Vooraf inschrijven is niet nodig. Indien uw kind nieuw is in de kleuteropvang (of uw gegevens zijn recent gewijzigd), vragen wij u op de eerste dag de inschrijvingsstrook mee te brengen. Belangrijk: Gelieve uw kind dagelijks vóór 9u in te schrijven indien uw kind ’s middags blijft eten (warm middagmaal).

OPENINGSDAGEN 2016Telkens op weekdagen, van 7u tot 18u

Zomervakantie: 1-20 juli en 8-31 augustusGesloten van 21 juli t.e.m. 7 augustusGesloten op 15 augustus

Herfstvakantie: 31 oktober - 4 novemberGesloten op dinsdag 1 november

Kerstvakantie: 26-30 december en van 2-6 januari 2017

TARIEVEN 2e kindVolle dag € 9,00 € 7,007u - 18u (Incl. koek, middagmaal, vieruurtje en drankjes)

Halve dag: voormiddag € 4,50 € 3,507u - 12u (Incl. drankje en koek)

Halve dag: voormiddag met middagmaal € 7,00 € 6,007u – 13u (Incl. drankje, koek en middagmaal)

Halve dag: namiddag € 4,50 € 3,50 13u – 18u (Incl. drank en vieruurtje)

Afhaling later dan 18u.: € 2,50 per kind, per begonnen kwartier

Betaalwijze: na afloop van de vakantieperiode ontvangt u een factuur voor de gemaakte kosten.

Voor meer inlichtingen kan u steeds terecht bij:

Jeugddienst Wielsbeke, Tel: 056/67 32 19E-mail: [email protected]

Gemeentelijke kleuteropvang ‘t KAPOENTJE

U vindt de jeugddienst in ‘t Speelhuisje

Baron v/d Bruggenlaan 15 (Wielsbeke)

T. 056/67.32.19 - [email protected]

Kleef hier een klevertje van de mutualiteit (van het kind)

We gaan, samen met de begeleiders, zwemmen met de kinderen van de kleuteropvang op woensdagvoormiddag op volgende dagen: Woensdag 13 juli Woensdag 20 juli Woensdag 17 augustus Woensdag 31 augustus

Page 18: juli - augustus | 2016.04

18 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

jeugd

Uit met Vlieg Cultuur voor kinderen, ook in Wielsbeke! Een gezellige filmnamiddag, een heus kunstenfestival, theatervoorstellingen… er is

voor elk wat wils te doen of te zien.Alle voorstellingen van de kinderprogrammatie gaan door in de eventhall van OC Leieland.

SUPERVLIEGKINDERKUNSTENFESTIVALzo 13 november – van 13u30 tot 17u – vvk € 5 add € 7 (gezinsticket)SuperVlieg Wielsbeke is een kinderkunstenfestival voor gezinnen met kinderen tus-sen 3 en 12 jaar. Theatervoorstellingen, creatieve workshops, muzikale activiteiten… Er is voor elk wat wils te doen en te zien!SuperVlieg landt voor de vierde keer in Wielsbeke op zondag 13 november 2016. Kom langs en beleef een superdag met het hele gezin!Meer info: jeugd- en cultuurdienst Wielsbeke, Baron van der Bruggenlaan 15, 056/67.32.19 of [email protected]

SINTERKLAASTHEATERTHEATERVOORSTELLINGwo 30 november – 15u - € 3/kind, € 1/begeleiderOok dit jaar komt Sinterklaas, samen met zijn Zwarte Pieten, langs in een unieke theatervoorstelling! Kom te weten wat er allemaal in het grote kasteel van Sinterklaas gebeurt! Nadien is een persoonlijke ontmoeting met de Sint mogelijk.

LOTJEMUSICALVOORSTELLINGwo 28 december - 15u - € 3/kind, € 1/begeleiderDe sympathieke kleine heks ‘Lotje’ werd twintig jaar geleden geboren uit de fantasie van schrijfster Lieve Baeten. Op woensdag 28 december brengt ze een bezoek aan Wielsbeke.Lotje is jarig. Ze krijgt een cadeau maar de toverspreuk om het pakje te openen, laat haar in de steek. Alles gaat open, tot pedaalemmers en champagneflessen toe, behalve haar surprise met een strik. En dus gaat ze raad vragen bij heksen met ervaring. Die reageren ogenschijnlijk onverschillig op het jarige Lotje wat haar niet bepaald vrolijk maakt.

DE MAAN IN HET ZANDTHEATERVOORSTELLING 1-3Jzo 23 april – 11u - € 3/kind, € 1/begeleiderEen droomvoorstelling die je doet dromen met de ogen open…Trek je mooiste pyjama aan en reis met ons mee naar de maan, naar haar stille, zach-te witte strand waar pratende schapen, witte flamingo’s en slaapwandelaars op zoek naar hun hoofdkussen ons vergezellen. Waar we kunnen wandelen tussen zwevende bedden, kleine vulkanen, bomen van zilver en bloemen met blaadjes van licht. Een voorstelling zo rond en helder als de volle maan. Spring met ons van ster tot ster!De Maan in het zand is een interactieve voorstelling voor peuters en kleuters van 1 tot 3 jaar.

FILM4KIDSFILMNAMIDDAGwo 19 oktober en wo 5 april– namiddag - € 3/kind, € 1/begeleider

Kom met het hele gezin genieten van de film op woensdagnamiddag. Een half uurtje voor en na de film kan je genieten van het springkasteel en is de bar geopend. Op woensdag 19 oktober is er een gezellige griezelfilm en op woensdag 5 april kijken we naar een leuke lentefilm.

Page 19: juli - augustus | 2016.04

ondernemen

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 19

OCMW

Kort genoteerd uit de OCMW-raad

ZITTING VAN 27 APRIL 2016NOTULENVerslag vorige vergadering

1. Zitting 30 maart 2016SECRETARIAAT

2. Interne controle en organisatiebeheersing: jaarrapportage: kennisname.WOONZORGCENTRUM

3. Toelichting van de werking referentiepersoon dementie: kennisname. SOCIAAL HUIS

4. Aanstelling veiligheidsconsulent: goedkeuring.Lokaal Dienstencentrum

5. Evaluatie van de kwaliteitsplanning 2015: goedkeuring.6. Kwaliteitsplanning 2016: goedkeuring.

Ouderen- en thuiszorg7. Mantelzorgtoelage: reglement en aanvraagformulier: goedkeuring.

ZITTING VAN 25 MEI 2016NOTULENVerslag vorige vergadering

1. Zitting 24 februari 2016.SECRETARIAAT

2. Minibus: reglement: goedkeuring.SOCIAAL HUIS

Maatschappelijk welzijn3. Stopzetting overeenkomst i.v.m. artikel 60 met andere gemeenten.

PATRIMONIUM4. Vervangen deur/raamgeheel OCMW: goedkeuring lastvoorwaarden, gunningswijze en uit te nodigen firma’s.

Alle verslagen kunt u steeds integraal terug vinden op de gemeentelijke website (www.wielsbeke.be) tabblad:OCMW Wielsbeke > dagorde en verslagen OCMW Raad.

OproepHebt u hier en daar nog een beetje tijd over die u nuttig wenst te besteden dan hebben wij misschien de oplossing voor u.

Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers voor onze Minder Mobielen Centrale (MMC)! Deze centrale staat in voor het vervoer van personen die om een bepaalde reden (o.a. ziekte, ouderdom…) zelf niet met de auto kunnen/mogen rijden. Dit kan gaan om een afspraak in het ziekenhuis, een bezoek aan vrienden, boodschappen…

Hebt u hiervoor interesse en wenst u meer informatie dan kan u altijd contact opnemen met:OCMW Wielsbeke, Annick Willems, Hernieuwenstraat 15, 8710 Wielsbeke(tel.: 056/67.45.06).

Prijsaanpassing warme maaltijdenVanaf 1 maart 2016 werden de prijzen van de maaltijden in het restaurant van het Lokaal Dienstencentrum aangepast.

Week- en zaterdagen• Volwassene 6,50 euro• Kind t.e.m. 12 jaar 4,50 euro Zon- en feestdagen• Volwassene 10 euro• Kind t.e.m. 12 jaar 7,50 euro

Indien u hieromtrent vragen of opmerkingen heeft, kan u steeds terecht aan de balie van het Sociaal Huis op het nummer 0800/96 866 of via [email protected]. Wij hopen u verder een gevarieerde en lekkere maaltijd te bezorgen.

Page 20: juli - augustus | 2016.04

ondernemenOCMW

Consultatiemomenten Dementie

Elke derde dinsdagavond van de maand ontvangen Hein Vanhuyse of Jolien Vandersteene, beiden referentiepersonen dementie, u in het gemeentehuis (1ste verdieping) tussen 17u en 19u.Vanuit hun opleiding en expertise bieden zij u een luisterend oor en geven zij u de nodige info en ondersteuning.

Heb je vragen over het ziektebeeld, wens je informatie over omgaan met personen met dementie, heb je behoefte aan een babbel…. ? Kom gerust eens langs.

Op dinsdag 19 juli, 16 augustus, …Enkel op afspraak.

[email protected] - 0800 12 699

[email protected]

0800 12 699

Plantjesverkoop “Kom op tegen Kanker”ZATERDAGVOORMIDDAG - 17 SEPTEMBER 2016

Ook dit jaar nemen we opnieuw deel aan het plantjesweekend van “Kom op tegen Kanker”.Om de huis-aan-huis verkoop te organiseren, hebben we minstens een 100-tal medewerkers nodig indien we alle straten van Wielsbeke willen bereiken.

Daarom spreken wij ook u aan om mee te werken.Wie wenst deel te nemen aan deze verkoop kan zijn naam, adres en emailadres nu reeds en uiterlijk tegen maandag 5 september 2016 doorgeven aan het lokaal dienstencentrum “Ter Lembeek”.

Bezorg de gevraagde gegevens telefonisch op het nummer 056/67 45 36 of stuur een mail [email protected].

In de loop van de week die vooraf gaat aan de plantjesver-koop wordt u verwittigd waar u zich kan aanbieden om te helpen.

Er zijn 3 centrale punten waar de plantjes voor verkoop kunnen afgehaald worden – 1 punt in iedere deelgemeente. Na de verkoop voorzien we een broodje en soep voor de medewerkers.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

20 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

foto: Carlos Pauwels

Page 21: juli - augustus | 2016.04

ondernemen

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 21

OCMW

steunpunt participa-tiefonds

Wil je graag meer informatie? Kijk even bij de veelgestelde vragen op onze website of in de vakantiegidsen.

www.vakantieparticipatie.be

Er eventussenuit…

Steunpunt VakantieparticipatieIedereen verdient vakantie

TOERISMEVLAANDERENGrasmarkt 61 - 1000 Brussel

Telefoon: 02 504 03 91 - of bel GRATIS 1700Fax: 02 504 04 05Mail: [email protected]: www.facebook.com/vakantieparticipatie

Zin in een daguitstap of vakantie?Neem een kijkje in deze folder en kom te weten hoe je reserveert aan sociaal tarief!

Steunpunt Vakantieparticipatie

Iedereen verdient vakantie

Tips voor jouw vakantieDe keuze - Geef méér dan 1 keuze op. Indien je eerste keuze dan al volzet is kan het Steunpunt Vakantieparticipatie onmiddellijk de beschikbaarheid bij je andere keuzes nakijken.

De periode - Kijk op onze website of in de vakantiegids goed na of het verblijf in de periode van jouw voorkeur aangevraagd kan worden. Niet alle verblijven zijn heel het jaar door beschikbaar.

De prijs- De prijzen kunnen per nacht, per week, per persoon, per

woning… zijn.- Maaltijden, animatie, opkuis, kinderbedje… zijn soms in de prijs

inbegrepen, soms niet. Kijk steeds goed na wat inbegrepen is in de prijs.- Vervoer is nooit in de prijs inbegrepen. Je kan wel gratis pasjes

voor bus en tram aanvragen. Doe dit tijdig, want ze worden per post opgestuurd.

De betaling- Kom niet voor verrassingen te staan en reken op voorhand de

totale prijs van je verblijf uit.- De manier van betalen verschilt per verblijf.

Tips voor jouw daguitstapDe periode - In de gids en op onze website kan je terugvinden voor welke data je een daguitstap kan aanvragen. Niet alle daguit-stappen zijn het hele jaar door beschikbaar.

Aantal personen - Er wordt enkel een sociaal tarief gegeven voor het aantal personen zoals vermeld op het reservatiebewijs. Kijk dus goed na voor hoeveel personen je een aanvraag doet, anders moet je toch de normale prijs betalen.

De prijs- Is de prijs per persoon of per groep? Wat is er eventueel extra

tebetalen:audiogids,fietsen…?Kijksteedsgoednawatinbe-grepen is in de prijs.

- Vervoer en maaltijden zijn nooit in de prijs inbegrepen. Er kunnen geen dagpasjes voor tram of bus aangevraagd worden voor daguitstappen.

De betaling - Betalen doe je ter plaatse. Om het kortingstarief tekrijgen moet je het reservatiebewijs afgeven.

Iedereen verdient vakantie …Steunpunt Vakantieparticipatie

Een daguitstap? Een vakantie met vrien-den of familie? Er even alleen tussenuit? Georganiseerd of niet? In het aanbod van het Steunpunt Vakantieparticipatie vindt iedereen iets naar zijn zin.

Gids daguitstappen

pretparken, dierentuinen, musea, speeltuinen, boottochtjes en evenementen.

Gids vakanties vakantiehuizen, gastenkamers, hotels, campings, jeugdherbergen, groepsverblijven en georganiseerde vakanties.

Raadpleeg de gidsen bij een sociale organisatie of een Rap op Stap kantoor. Het aanbod kan je ook op onze website bekijken (prijzen zijn hier enkel zichtbaar voor sociale organisaties).

Hoe vraag jeeen daguitstap aan?1 \ Kiezen

Kies je daguitstap in de vakantiegids of op onze website

www.vakantieparticipatie.be

2 \ Reserveren

- Via een sociale organisatie of begeleidingsdienst die aange-

sloten is bij het Steunpunt Vakantieparticipatie of via een

Rap op Stap kantoor. Zij bezorgen ons jouw aanvraag online.

- Rechtstreeks bij Vakantieparticipatie: vul het aanvraagfor-

mulier in dat je op onze website vindt. Bezorg het ons samen

met een bewijs van inkomen, een klever van de mutualiteit

(voor Omniostatuut) of een attest van schuldbemiddeling.

3 \ Bevestiging

Je ontvangt een reservatiebewijs via email of via de sociale

organisatie of begeleidingsdienst die de aanvraag deed.

Enkel met dit reservatiebewijs krijg je korting aan de kassa.

Hoe vraag jeeen vakantie aan?1 \ Kiezen

Kies je verblijf of georganiseerde vakantie in de vakantiegids

of op onze website www.vakantieparticipatie.be

2 \ Reserveren

- Via een sociale organisatie of een begeleidingsdienst die

aangesloten is bij het Steunpunt Vakantieparticipatie of via

een Rap op Stap kantoor. Zij bezorgen ons jouw vakantieaan-

vraag online.

- Rechtstreeks bij Vakantieparticipatie: vul het aanvraagformu-

lier in dat je op onze website vindt. Bezorg het ons samen met

een bewijs van inkomen, een klever van de mutualiteit (voor

Omniostatuut) of een attest van schuldbemiddeling.

3 \ Bevestiging

- Het Steunpunt Vakantieparticipatie neemt contact met je op

om de mogelijkheden te bespreken.

- Het Steunpunt Vakantieparticipatie geeft de nodige gegevens

door aan het verblijf of de kamporganisator.

- De betaling regel je rechtstreeks met het verblijf of de

kamporganisator.

- Dereservatieisdefinitiefwanneerjehetreservatiebewijs

ontvangt.

- Samen met het reservatiebewijs ontvang je een info-

boekje waarin allerlei praktische informatie staat. Voor

georganiseerde vakanties ontvang je de info

rechtstreeks van de kamporganisator.

KOM IK IN AANMERKING VOOR SOCIAAL TARIEF?

We gebruiken als richtlijn de Europese armoedenorm. Ook wie een Omniostatuut heeft of in schuldbemiddeling

is heeft recht op voordelige tarieven. Meer informatie op www.vakantieparticipatie.be

EEN VAKANTIE OF UITSTAP KIEZEN

Ga voor jezelf even het volgende na:

Waar wil ik op daguitstap gaan? Met wie wil ik er even tussenuit? Waar wil ik op vakantie gaan: de kust, het groen of de stad? Wanneer wil ik opvakantie: in de zomervakantie of er buiten?

Page 22: juli - augustus | 2016.04

ondernemen

22 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

OCMW

Lokaal Dienstencentrum “Ter Lembeek”Hernieuwenstraat 15, 8710 Wielsbeke - Tel.056/67.45.06

Kaartclub ‘De Vrije Manillers’

Petanqueclub ‘ter lembeek’Iedereen is van harte welkom om op maandagnamiddag van 14 uur tot 17 uur te petanquen.

Telkens wordt € 1 uitgelegd en het nieuwe petanqueseizoen wordt afgesloten met een feestmaaltijd.

KAARTDATA 2016• Dinsdag 19 juli • Dinsdag 16 augustus

Dinsdag 20 september• Dinsdag 18 oktober

• Dinsdag 15 november• Maandag 21 november = klaaskoekenkaarting

Cursus ‘Senioren leren kinderen manillen’Elke maand leren senioren kinderen kaarten. Een actieve en leerrijke namiddag voor jong en oud. Senioren die zich geroepen voelen om de kinderen de kunst van het manillen aan te leren of die zelf willen leren kaarten kunnen zich steeds aanmelden bij Annick Willems, centrumleider: 056/67.45.06

DATA 2016• Woensdag 21 september 2016

Nieuwe danscursussen voor senioren 1. Danscursussen voor beginners: basispassen van 9u. tot 10u.2. Danscursussen voor gevorderden: vervolmaking van 10u. tot 11u.We leren u de quickstep, tango, Engelse en Weense wals alsook de cha cha cha, rumba, samba en jive op hedendaagse muziek. Naast deze ballroom en Latijns-Amerikaanse dansen komen in deze cursussen ook lijn-, disco- en gemeenschapsdansen aan bod.

DATA 2DE SEMESTER• 2, 9, 16, 23 en 30 september• 7, 14, 21 en 28 oktober• 4, 18 en 23 november

Telkens wordt € 1 uitgelegd en het jaar wordt afgesloten met een optreden op vrijdag 25 november 2016.

Yoga Stapsgewijs op weg naar je ware zelf!Wil je op een zachte, ongedwongen manier je lichaam en geest lenig en fit houden? Zoek je rust en ontspanning om de mentale stress in onze huidige maatschappij te doorbreken? Dan zal jij je zeker kunnen vinden in deze cursus yoga.

Wegens het grote succes worden er 2 cursussen ingericht.De eerste cursus gaat door van 18u15 tot 19u15 en de tweede van 19u30 tot 20u30, telkens in de cafetaria van het Lokaal Dienstencentrum “Ter Lembeek”.De deelnameprijs bedraagt €4,00/les. De lessen zijn bedoeld voor alle volwassenen en vereisen geen enkele voorkennis.

Zorg voor gemakkelijke, loszittende kledij en breng een matje, badhanddoek of dekentje en een glimlach mee.

DATA NAJAAR 2016• 6, 13, 20 en 27 september• 4, 18 en 25 oktober

Gelieve in te schrijven aan de balie van het Sociaal Huis of op het nummer 056/67 45 36 en te melden of u inschrijft voorgroep 1 (18u15-19u15) ofgroep 2 (19u30-20u30).

Page 23: juli - augustus | 2016.04

ondernemen

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 23

OCMW

@

SNEL OP WEG MET JE iPAD of iPHONE

Op donderdagvoormiddag van 9u00 tot 11u45DATA INHOUD22 september 201629 september 201606 oktober 201613 oktober 201620 oktober 201627 oktober 2016

De werking van het aanraakschermHet beginscherm en de telefoonfunctiesDe instellingen en het menuFoto’s nemenOp internet gaan en e-mailenApps

1.

De cursus loopt 6 aaneensluitende weken en is afgerond tegen de herfstvakantie.Belangrijk: De cursisten brengen hun iPhone of iPad mee. De cursus is gebaseerd op de toestellen van Apple.

PRIJS

€34

computercursussen in Lokaaldienstencentrum “Ter Lembeek” Wielsbeke

computercursussen in Lokaaldienstencentrum “Ter Lembeek” Wielsbeke NIEUWNIEUW

SNEL OP WEG MET JE

Op dinsdagvoormiddag van 9u00 tot 11u45DATA INHOUD20 september 201627 september 201604 oktober 201611 oktober 201618 oktober 201625 oktober 2016

De werking van het aanraakschermHet beginscherm en de telefoonfunctiesDe instellingen en het menuFoto’s nemenOp internet gaan en e-mailenApps

2.

De cursus loopt 6 aaneensluitende weken en is afgerond tegen de herfstvakantie.Belangrijk: De cursisten brengen hun smartphone of

tablet mee. De cursus is gebaseerd op de toestellen van Samsung.

ANDROID TABLET OF SMARTPHONE

PRIJS

€34

PRIJS

€34

Op donderdagvoormiddag van 9u00 tot 11u45

3.

De cursus loopt 6 weken, hij start na de herfstvakantie en is afgerond tegen de kerstvakantie.Tijdens de seniorenweek (24 november 2016) is er geen les.

Belangrijk: De cursisten brengen hun iPhone, iPad,smartphone, tablet of laptop mee.

DATA INHOUD10 november 201617 november 201601 december 201608 december 201615 december 201622 december 2016

In deze opleiding leer je hoe je facebook kan gebruiken om te communiceren en informatie te delen met vrienden en familie. Het beheren van privacy instellingen, het aanmakenvan groepen en het “taggen” van foto's komen ook zeker aan bod.

ACEBOOK Gegevens geldig voor de 3 cursussen:Locatie: Lokaal dienstencentrum “Ter Lembeek”Hernieuwenstraat 158710 Wielsbeke

Vereiste voorkennis: GeenInschrijvingen:In het Lokaal dienstencentrum “Ter Lembeek”Op het nummer 0800/96 866Via mail aan [email protected]

Indien vervoer een probleem is, zoeken wij mee naar een oplossing.Aansluitend op de computerlessen kan men in ons restaurant terecht voor een dagschotel, mits reservatie 3 dagen vooraf.

Deze computercursussen worden georganiseerd i.s.m. cvo MIRAS

Het aantal inschrijvingen is beperkt, wees er snel bij !

Page 24: juli - augustus | 2016.04

ondernemen

24 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

OCMW

Lokaal Dienstencentrum “Ter Lembeek”Hernieuwenstraat 15, 8710 Wielsbeke - Tel.056/67.45.06

INFORMATIENAMIDDAG

Woensdag 14 september 2016 om 14 uur DE VERKEERDE KAART.

EEN VERHAAL OVER EIGEN ERVARINGEN MET BORSTKANKER

De OCMW-secretaris van Wervik, mevrouw Myriam Deloddere, schreef het boek “De verkeerde kaart”, waarin ze vertelt over haar strijd tegen borstkanker. De verhouding met haar zoon, haar relatie, haar zelfbeeld, haar werk… borstkanker heeft een aardverschuiving teweeggebracht in haar leven. Vijf jaar na de borstamputatie, de chemo-therapie en de borstreconstructie valt veel weer in de plooi, maar niets wordt nog hetzelfde.Tijdens deze informatienamiddag brengt ze, naast haar persoonlijke verhaal, heel wat tips. De tips voor patiënten en voor artsen, verpleegkundigen en ziekenhuizen zijn ook opgenomen in haar boek. Het boek is beschikbaar in de bibliotheek van Wielsbeke.

In samenwerking met het CVO Waregem organiseerthet Lokaal dienstencentrum “Ter Lembeek” Wielsbekeonderstaande cursussen in de gebouwen van het VTI.

BASIS KOKEN VOOR WIEBen je een keukenleek en wil je graag de basics onder de knie krijgen? Wil je jouw kooktalent uitbreiden? Hou je van snel en lekker of mag het iets verfijnder zijn? Dan vind je in ons culinair aanbod beslist wat je zoekt!

LESINHOUDIn de opleiding basis koken zet je je eerste stappen in de culinaire wereld. Zowel alledaagse gerechten als gerechten met een iets fijnere toets en verschillende snij-, gaar-, kook- en baktechnieken komen aan bod.

WANNEERVan 7 september 2016 tot eind januari 2017, de woensdagvoormiddag van 8u30 tot 12u00.

PRIJS155 euro. De ingrediënten zijn niet inbegrepen, maar komen op ongeveer 7,50 euro/les.

BAKKEN VOOR WIEAls u ook zo kan genieten van een zelf gemaakt gebakje of een eigengebakken brood, dan kan je vast en zeker aan de slag in de bakcursus. We gaan verscheidene richtingen uit. We bakken brood, ontbijtkoeken, sandwiches, een groot assortiment koekjes en heel veel taarten. Zowel eenvoudige taarten als de “net van de bakker” taarten staan op het programma.

LESINHOUDElke les worden 3 elementen gemaakt: 1 brood of zachte of harde luxe (bv sandwich, ontbijtkoeken…), 1 taart en koekjes. Alles wat gebakken wordt, wordt meegenomen naar huis. Bakken kan in het voor- en najaar gevolgd worden, zodat ook in het bakken seizoensgebonden kan gewerkt worden. Om zin te krijgen, een greep uit de recepten: suikerbrood, croissants, choco-ladetaart, frambozentaart, appeltaart, pralines, spiegelkoekjes, boules de berlin, roomhoorntjes…

WANNEERVan 8 september 2016 tot eind januari 2017, de donderdagnamiddag van 13u00 tot 16u30.

PRIJS155 euro. De ingrediënten zijn niet inbegrepen, maar komen op ongeveer 7,50 euro/les.

Page 25: juli - augustus | 2016.04

ondernemen

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 25

OCMW

Lokaal Dienstencentrum “Ter Lembeek”Hernieuwenstraat 15, 8710 Wielsbeke - Tel.056/67.45.06

Naast de nieuwe computercursussen in het Lokaal dienstencentrum “Ter Lembeek” Wielsbeke

vinden onderstaande cursussen plaats in de gebouwen vanhet VTI Waregem.

COMPUTER VOOR SENIOREN: KENNISMAKING MET DE COMPUTER

VOOR WIEHeb je nog nooit of nog maar weinig met een computer gewerkt? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou! Tijdens de opleiding helpen wij je om je eventuele drempelvrees voor computers te overwinnen. We leiden je binnen in de wondere wereld van de informatica.

LESINHOUD• Wat is een computer en hoe kan ik die bedienen?• Wat betekenen de voornaamste termen in een brochure met computeraanbiedingen?• Gebruik van muis en toetsenbord• Vlot leren werken in de Windowsomgeving• Werken met tekst• Werken met mappen en bestanden• Kennismaking met internet

WANNEERVan 8 september 2016 tot eind januari 2017, de donderdagnamiddag van 13u15 tot 16u00.

PRIJS90 euro, exclusief handboek

COMPUTER CURSUS VOOR MENSEN MET EEN ZEKERE VOORKENNIS: PRAKTISCH COMPUTERGEBRUIK

VOOR WIEHeb je toch al enige voorkennis computer maar zijn uw computervaardigheden aan een opfrisbeurt toe? Dan is deze opleiding echt iets voor jou. Je leert werken met de basisvaardigheden Windows, Office en Internet en dit in een module van vijf maanden. Je maakt onder meer kennis met bestandsbeheer, de installatie van software/hardware, het personaliseren van Windows en de basisprincipes van Word, Excel en Internet. Daarna ben je helemaal klaargestoomd om verder te schuiven naar de andere informaticamodules uit ons aanbod.

LESINHOUD• Verfijnen van de instellingen van Windows• Windows-apps• Bestandsbeheer• Basisvaardigheden internet en e-mail• Mogelijkheden van een Microsoft-account• Mogelijkheden van “Word Online”, “Excel Online” en “PowerPoint Online”

WANNEERVan 8 september 2016 tot eind januari 2017, de donderdagvoormiddag van 9u00 tot 11u45.

PRIJS100 euro, inclusief kopieën

Page 26: juli - augustus | 2016.04

ondernemen

26 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

OCMW

PRAKTISCHE ICT-WORKSHOP

VOOR WIEJe hebt reeds heel wat cursussen gevolgd en herinnert je hier en daar nog wel wat zaken. Bij het opmaken van een uitnodiging, het opstellen van een zakelijke brief, de opmaak van een fotoboek… loop je echter tegen een aantal zaken aan.ICT-workshops is de ideale opleiding voor jou! Er wordt gewerkt met praktische workshops waarbij diverse Office-pakketten, internet en multimedia voortdurend gecombineerd worden. Deze cursus richt zich dan ook tot mensen die reeds gewerkt hebben met Word, Excel, Publisher, internet en die een goede kennis hebben van het besturingssysteem Windows.

LESINHOUD• Een fotokaartje maken in Publisher met een zelf gekozen en gedownload lettertype • Een bestelling plaatsen bij een online afdrukservice• Een mailing maken in Word op basis van een adressenlijst in Excel• Een zakelijke brief opstellen in Word, omzetten in een beveiligde PDF• Je eigen digitale foto’s corrigeren en een fotoboek maken• Persoonlijke documenten raadplegen i.v.m. je aanslagbiljet, verkeersbe-

lasting, eigendommen, e.d. met je eID• Een huishouddagboekje opmaken in Excel• Fietsroutes samenstellen• Fietsroutes maken op basis van knooppunten

WANNEERVan 5 september 2016 tot eind januari 2017, de maandagvoormiddag van 9u00 tot 11u45.

PRIJS100 euro, inclusief kopieën

HAAL MEER UIT INTERNET

VOOR WIEMeer en meer worden we verplicht om allerhande verrichtingen via het internet te doen. De leukste koopjes vind je tegen-woordig online. Maar hoe kan je die koopjes op een veilige manier bestellen?Tijdens deze opleiding draait alles om het internet. Surfen, het gebruik van zoekmachines, downloaden, mailen, chatten, filmpjes bekijken, naar de radio luisteren… Het zijn maar enkele van de vele items die in deze opleiding aan bod komen. Daarnaast besteden we ook bijzonder veel aandacht aan veilig internetgebruik.

LESINHOUD• Wat heb je nodig om te kunnen internetten? • Terminologie van het internet• Basisprincipes van het internet• Voornaamste diensten van het internet• De Browser optimaal gebruiken• Instellingen van een browser aanpassen• Werken met Google: zoeken, afbeeldingen en maps• Gevonden informatie verwerken: downloaden, opslaan,

kopiëren en afdrukken• E-mail: Verschil lokale en webgestuurde mail• E-mails maken en versturen• E-mails ontvangen, beantwoorden en doorsturen• Bijlagen: toevoegen, openen en downloaden• E-mails verwijderen en klasseren• Chatten en je chatsessies beheren

WANNEERVan 5 september 2016 tot eind januari 2017, de maandagvoormiddag van 9u00 tot 11u45.

PRIJS100 euro, inclusief kopieën

Page 27: juli - augustus | 2016.04

ondernemen

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 27

OCMW

FOTOMONTAGE OP MUZIEK (Multimedia 2)

VOOR WIEIn de opleiding Multimedia 2 leer je muziek en video’s zoeken en downloaden van het internet. Daarnaast komen ook het rippen van CD’s en DVD’s, het maken van geluids- en video-opnames met de pc en met een digitale (compact) camera aan bod. Vervolgens leer je die audio- en videofragmenten opslaan, organiseren, beluisteren en bekijken op de pc. Als eindproduct maak je een videofilm met eigen foto’s en video’s en zelfgekozen muziek.

LESINHOUD• Analoge vs. digitale audio• Muziek afspelen via de pc• Muziek beluisteren op het internet• Muziek downloaden van het internet• Muziek rippen van CD• Een digitale geluidsopname maken• Audiobestanden afspelen en beheren op de pc• Audiobestanden afspelen met een mp3-speler• Een CD branden• Digitale audio bewerken (met Audacity)• Analoge vs. digitale video• Een DVD afspelen via de pc• Video’s bekijken op het internet• Video’s downloaden van het internet• Video’s rippen van DVD• Een analoge video (super-8, VHS) digitaliseren

WANNEERVan 8 september 2016 tot eind januari 2017, de donderdagnamiddag van 13u15 tot 16u00.

PRIJS100 euro, inclusief kopieën

MAPJES MAKEN EN BEHEREN

VOOR WIEIs je computer een puinhoop van bestanden waar je geen orde in krijgt? Weet je niet hoe je een bestand op een USB-stick kan plaatsen? Krijg je gecomprimeerde mappen niet open? Lukt het je niet om bestanden online te bewaren en uit te wisselen? Dan is de opleiding mappen maken en beheren zeker iets voor jou.In deze opleiding leer je onder Windows, bestanden maken, kopiëren, verwijderen, verplaatsen, zoeken en sorteren. Met behulp van een duide-lijke structuur zal je je bestanden snel terugvinden.Werken met een USB-stick, gecomprimeerde mappen maken en uitpakken, bestanden uitwisselen en delen… Het komt allemaal aan bod in deze opleiding.

LESINHOUD• Bestanden maken, kopiëren, verwijderen, verplaatsen, zoeken en

sorteren• Mappen maken• Een mappenstructuur maken die ervoor zorgt dat je jouw bestanden

snel kan terugvinden• Werken met een USB-stick• Bestanden en mappen overbrengen van pc naar USB-stick of externe harde schijf en omgekeerd• Gecomprimeerde mappen maken en uitpakken• Bestanden online uitwisselen en delen

WANNEER12 weken vanaf 23 september 2016, de vrijdagvoormiddag van 9u00 tot 11u45.

PRIJS70 euro, inclusief kopieën

Page 28: juli - augustus | 2016.04

ondernemen

28 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

OCMW

Om praktische redenen vragen wij u om vooraf in te schrijven op het nummer 056/67 45 36.

Deze workshops zijn gratis. Schrijf tijdig in, het aantal plaatsen is beperkt!

UPDATE WINDOWS 10

VOOR WIEWindows 10 is de nieuwste versie van het veelzijdige besturingsprogramma van Microsoft. Het is de opvolger van Windows 8.1. De opzet van Microsoft is om meer aan de wensen van de gebruiker te voldoen en het werken met de computer te vereenvou-digen. Daar is het bedrijf zeker in geslaagd.

Ben je vertrouwd met een ouder besturingssysteem en wil je kennis maken met de nieuwe mogelijkheden van Windows 10 ? In deze opleiding komt de werking van Windows 10 uitgebreid aan bod. De nieuwe mogelijkheden en functies worden toegelicht, zoals het werken met het nieuwe Startmenu. Apps zoals weer, de krant, e-mail… komen ook uitgebreid aan bod.Kortom, de volledige interface wordt toegelicht door middel van voorbeelden en aan de hand van praktijkoefeningen.

LESINHOUD• Wat is nieuw in Windows 10• Instellen van het bureaublad• Werken met het Startmenu en de taakbalk• Werken met mappen, bestanden en vensters• Instellen van de computer en het werken met het

Actiecentrum.• Werken met Apps• Toelichten van enkele handige weetjes

WANNEER12 weken vanaf 22 september 2016,de donderdagvoormiddag van 9u00 tot 11u45.

PRIJS60 euro, exclusief handboek

PHOTOSHOP ELEMENTS 5 (Workshops)

VOOR WIEHeb je veel leuke foto’s die je graag wil bewerken? Wil je zelf uitnodigingen voor een feest of een andere gelegenheid ontwerpen met deze foto’s? Misschien wil je zelf een uitnodiging voor een communiefeest, verjaardag of bedankingsfeestje ontwerpen?

Het zijn maar enkele voorbeelden van mogelijke ontwerpen die aan bod komen in de opleiding Photoshop Elements. Photoshop Elements is een ‘light’-versie van grote broer Photoshop en is daardoor een goedkoper alternatief.

LESINHOUDIn deze vervolgopleiding worden verschillende workshops uitgewerkt aan de hand van eigen beeldmateriaal. Hierbij worden de aangeleerde vaardigheden uit de opleidingen Photoshop Elements 1, 2 en 3 gecombineerd.

• Mogelijkheid om eigen beeldmateriaal te verwerken in verschillende projecten,

waardoor de workshops een persoonlijke touch krijgen• Uitgebreide syntheseoefeningen• Een creatief project op basis van de aangeleerde technieken realiseren.• Aandacht voor persoonlijke voorstellen• …

WANNEERVan 5 september 2016 tot eind januari 2017, de maandagnamiddag van 13u15 tot 16u00.Van 6 september 2016 tot eind januari 2017, de dinsdagvoormiddag van 9u00 tot 11u45.

PRIJS100 euro, inclusief kopieën

Page 29: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 29

Minivoetbal winter 2016-2017

DE COMPETITIEDe wintercompetitie start op maandag 5/09/2016 en loopt tot eind maart 2017. De wedstrijden worden gespeeld in sporthal Leieland, De Vlaschaard en in sporthal De Mandelmeersen in Oostrozebeke.Er wordt gespeeld in verschillende reeksen, met stijgers en dalers. Er worden maximaal 48 ploegen toege-laten. De verzekering is ten laste van de deelnemers, maar kan afgesloten worden via de organisatie (€ 69,00 voor 16 spelers voor een gans jaar van 1/04/2016 t.e.m. 31/03/2017).

DEELNAMEGELDHet inschrijvingsgeld bedraagt € 175,00 (excl. € 50,00 waarborg).Daarnaast betaalt u € 6,50 vóór aanvang van de wedstrijd.

HOE INSCHRIJVEN?Gelieve uw inschrijving te mailen naar [email protected] of op te sturen naar de Dienst Vrije Tijd, Rijksweg 314, 8710 Wielsbeke. Uiterste inschrijvingsdatum: 15/07/2016.

KALENDERVERGADERINGNoteer reeds de datum van de kalendervergadering in uw agenda: dinsdag 23/08/2016 om 19u30 in sporthal De Vlaschaard (aanwezigheid verplicht).

SPORTDIENST WIELSBEKEHernieuwenstraat 14 - 8710 Wielsbeke

Tel.: 056/[email protected] - www.wielsbeke.be

Give respect Get respect!Een warme oproep voor respect voor de spelregels, medespelers,

tegenstanders, scheidsrechters en supporters.Zonder respect geen sport, Zonder respect, geen team,

Zonder respect geen minivoetbal, ...

sport & ontspanning

G1 VOLZET

SPORTKAMPEN BVLO - SPORTIEK

Zomer: G1: 04 - 08 juli G7: 15 - 19 augustus G2: 11 - 15 juli G8: 22 - 26 augustus

KLEUTERKAMPEN 3 - 6 JAARBASISKAMPEN 6 - 8 JAAROMNIKAMPEN 8 - 14 JAARAVONTURENKAMPEN 11 - 14 JAAR

INFO & INSCHRIJVINGEN: www.sportiek.be

HERNIEUWENBURG WIELSBEKEHERNIEUWENBURG WIELSBEKEZomer: G1: 04 - 08 juli G7: 15 - 19 aug.

G2: 11 - 15 juli G8: 22 - 26 aug.

Kleutersportkampen met dagelijkse lessen watergewenning, uitgewerkt in een wekelijks creatief thema.

Opvang ‘s morgens vanaf 7 uur (+ € 1) - ‘s avonds tot 18 uur (+ € 1)Enkel picknick€ 104 (P)

Rollerroad: fietsen, steps, trike en gocart

Opvang ‘s morgens vanaf 7 uur (+ € 1) - ‘s avonds tot 18 uur (+ € 1)Enkel picknick€ 109 (P)

Omnisport: balsport, hockey, badminton,...

Opvang ‘s morgens vanaf 7 uur (+ € 1) - ‘s avonds tot 18 uur (+ € 1)Enkel picknick€ 114 (P)

Opvang ‘s morgens vanaf 7 uur (+ € 1) - ‘s avonds tot 18 uur (+ € 1)Enkel picknick€ 139 (P)

KLEUTERKAMPEN 3 - 6 jaar

BASISKAMPEN 6 - 8 jaar

OMNIKAMPEN 8 - 14 jaar

Sportpakket kinderdans - kleutergym - klimmen en klauteren - bewegingsspelen - dagelijks watergewenning - fietsen

Verder nog airtrack - knutselen - grime - toffe springkastelen

Sportpakket dagelijks zwemmen - gym - minitennis - hockey rollerroad - sportspelen - bewegingsspelen

Verder nog airtrack - knutselen - springkastelen

Sportpakket dagelijks zwemmen - biking - voetbal - dans - omnisportminigolf

AVONTURENKAMP 11 - 14 jaar

Sportpakket biking - golf of zwemmen - voetbal - dans - vlottenbouwkanovaren - avontuurlijk activiteiten op verplaatsing

HERNIEUWENBURG WIELSBEKEHERNIEUWENBURG WIELSBEKEZomer: G1: 04 - 08 juli G7: 15 - 19 aug.

G2: 11 - 15 juli G8: 22 - 26 aug.

Kleutersportkampen met dagelijkse lessen watergewenning, uitgewerkt in een wekelijks creatief thema.

Opvang ‘s morgens vanaf 7 uur (+ € 1) - ‘s avonds tot 18 uur (+ € 1)Enkel picknick€ 104 (P)

Rollerroad: fietsen, steps, trike en gocart

Opvang ‘s morgens vanaf 7 uur (+ € 1) - ‘s avonds tot 18 uur (+ € 1)Enkel picknick€ 109 (P)

Omnisport: balsport, hockey, badminton,...

Opvang ‘s morgens vanaf 7 uur (+ € 1) - ‘s avonds tot 18 uur (+ € 1)Enkel picknick€ 114 (P)

Opvang ‘s morgens vanaf 7 uur (+ € 1) - ‘s avonds tot 18 uur (+ € 1)Enkel picknick€ 139 (P)

KLEUTERKAMPEN 3 - 6 jaar

BASISKAMPEN 6 - 8 jaar

OMNIKAMPEN 8 - 14 jaar

Sportpakket kinderdans - kleutergym - klimmen en klauteren - bewegingsspelen - dagelijks watergewenning - fietsen

Verder nog airtrack - knutselen - grime - toffe springkastelen

Sportpakket dagelijks zwemmen - gym - minitennis - hockey rollerroad - sportspelen - bewegingsspelen

Verder nog airtrack - knutselen - springkastelen

Sportpakket dagelijks zwemmen - biking - voetbal - dans - omnisportminigolf

AVONTURENKAMP 11 - 14 jaar

Sportpakket biking - golf of zwemmen - voetbal - dans - vlottenbouwkanovaren - avontuurlijk activiteiten op verplaatsing

Page 30: juli - augustus | 2016.04

Spel binnen de grenzen3 september 2016 - 18u00-21u30

WEIDEGEMEENTEHUIS

sport & ontspanning

KINDERANIMATIE DE FUNBUS 18U00-21U30

HAPPY HOUR 18U00-19U30VUURWERK 22U15

Volg het spel binnen de grenzen op facebook “sport in Wielsbeke”voor de bekendmaking van de spelen en de voorstelling van de verschillende wijken

18u00 Start “spel binnen de grenzen”9 wijken uit Wielsbeke en 1 ploeg uit Le Cateau nemen

het in een 10-tal sportieve proeven tegen elkaar op.

Presentatie Eline De Munck en Stefaan Lammens

18u00-19u30 Happy hour! Vergeet uw drankbonnen niet!zie folder Wielsbeekse Feesten

21u30 Einde “spel binnen de grenzen”

22u00 Tombolatrekking en aansluitend vuurwerk

30 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

Spel binnen de grenzen3 september 2016 - 18u00-21u30

Page 31: juli - augustus | 2016.04

sport & ontspanning

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 31

Spel binnen de grenzen3 september 2016 - 18u00-21u30

WEIDEGEMEENTEHUIS

sport & ontspanning

Zin om mee te spelen?

Neem contact op metuw wijkverantwoordelijke.

Bloemenwijk

Inge Meyfroidt Rozenstraat 8 056/66.24.30 0476/30.51.14 [email protected]

Alain Desmet Rozenstraat 8 056/66.24.30 0474/36.11.35 [email protected]

Frederick Vynckier Veen 6 056/66.87.12 0479/54.02.16 [email protected]

CentrumFrederik Van Canneyt Rijksweg 304 0477/30.71.93

Delphine Devos Rijksweg 304 0476/20.84.90 [email protected]

BoffonFrank Soetaert Vaartstraat 3 0478/45.54.78 [email protected]

Olivier Deleersnyder Vaartstraat 12/001 0479/68.88.98 [email protected]

KraaienhofDavy Rogge Wakkensteeweg 61 056/61.29.08 0474/96.05.25 [email protected]

Koen Teerlinck Loverhoek 4 056/66.31.09 0498/05.48.80 [email protected]

Vlaschaard

Maarten Decock Nieuwstraat 30 0497/39.93.86 [email protected]

Marijke Vanlerberghe Rijksweg 69 0498/86.21.07 [email protected]

An Neirinck Rijksweg 59 0479/24.50.08 [email protected]

AbeelePeter Devaere Wakkensteenweg 104 0479/56.33.88 [email protected]

Sharon Decaluwé Heirweg 107 0497/22.37.61 [email protected]

Markt Bert Verstraete 0479/24.87.95 [email protected]

Eeck-houtshoek

Bruno Benoit Renaat Veremanstraat 3 0479/32.00.37 [email protected]

Marc Lambrecht A. Preudhommestraat 0495/36.13.76 [email protected]

LeielandBart Desmet G.Gezellestraat 27A 0475/34.73.10 [email protected]

Frédéric Depypere Fabiolalaan 83 0497/69.84.09 [email protected]

Page 32: juli - augustus | 2016.04

32 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

sport & ontspanning

SINT-BAAFS-VIJVE

STAPPEN AL KLAPPENSamen wandelen, voor 55+ en 55-! We wisselen iedere week af tussen de vier voorop vastgestelde parcours. Iedere wandeling duurt +/- 1 uur.

WAAR: vertrekken aan kantine Kraaienhof

WANNEER: elke dinsdag om 18u30

KOSTPRIJS: gratis

CONTACTPERSOON: Luc Delodder [email protected]

WIELSBEKE

FIETSENSamen fietsen aan een rustig tempo. Afstand: +/- 25km.

WAAR: parking sporthal Wielsbeke, Hernieu-wenstraat 14

WANNEER: woensdag om 19u00; 4 en 18 mei 2016, 1 en 15 juni 2016, 6 en 20 juli 2016, 3 en 17 augustus 2016

KOSTPRIJS: gratis

CONTACTPERSOON: Gaby Benoit [email protected]

OOIGEM

BADMINTONEr wordt een uurtje vrij badminton gespeeld. Alle materiaal is ter plaatse voorzien.

WAAR: sporthal Leieland, Guido Gezellestraat 55a

WANNEER: elke donderdag van 17u00 tot 18u00

KOSTPRIJS: gratis

CONTACTPERSOON: Freddy [email protected]

Algemene info

> SPORTDIENST Hernieuwenstraat 14, 8710 Wielsbeke - Tel.: 056 67 32 50, [email protected] - www.wielsbeke.be> De deelnemers zijn verzekerd door de sportdienst.> Inschrijven gebeurt ter plaatse.> Iedereen welkom, ook al woon je niet in de wijk.

Wijksport

Wandeling voor iedereen! Ook mensen met kinderwagens, buggy, loopfietsjes, steps... zijn welkom.

Vertrekken (zoals iedere week) aan de parking van sportcentrum ‘t Kraaienhof om 18u30. Exclusief parcours: 1 uurtje stappen over verkeersvrije of verkeersluwe wegen.

Na de wandeling kunt u napraten in de kantine. De vaste medewerkers van KSC Wielsbeke (jeugdvoetbal) heten u van harte welkom.Natuurlijk is iedereen iedere week welkom op onze dinsdagavondwandeling. Dan stappen we onze vaste parcours van ongeveer 6 km.

Bijkomende info: Luc Delodder: [email protected] & Rita Ameye: [email protected]

Gezinswandelingstappen al klappen

DINSDAG 12 juli 2016 - 18u30

Wielerwedstrijd: 8° West-Vlaanderen Cycling Tour Nieuwelingen W.B.V.Vrijdag 19 augustus 2016 om 17u30

11 ronden van 6,2km = 68,2kmOfficieuze start: gemeenteplein - Officiële start & aankomst: Rijksweg - Een organisatie van Sportvrienden Dries

Page 33: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 33

sport & ontspanning

voor tieners van12 tot 16 jaar

voor tieners van12 tot 16 jaar

11 - 15 juli 2016

C M Y K 91 43 0 0

C M Y K 50 30 0 0

C M Y K 45 47 75 0

C M Y K 60 65 100 0

Hoe inschrijven?

STAP 1Het inschrijvingsformulier bezorgen aan:

Dienst Vrije Tijd (jeugd-, sport- en cultuurdienst)

Hernieuwenstraat 14

8710 Wielsbeke

e-mail: [email protected]

STAP 2Je ontvangt een factuur met de juiste gegevens

en het juiste rekeningnummer.

STAP 3Je schrijft het saldo over op het rekeningnummer

van de gemeente Wielsbeke (met vermelding

van de juiste gestructureerde mededeling).

Pas na ontvangst van de betaling ben je officieel

ingeschreven voor “Tieners in Actie”. Half juni

krijg je nog een brief thuisgestuurd met een

gedetailleerd programma en alle praktische

informatie.

Inschrijven kan t.e.m. 31 mei 2016!

Meer info

Dienst Vrije Tijd

Hernieuwenstraat 14 - 8710 Wielsbeke

056 67 32 50

[email protected]

www.wielsbeke.be

Tieners in actie

Tieners in actie

Wat?Ook in 2016 organiseren de jeugd-, sport- en cultuurdienst van het gemeentebestuur opnieuw een week vol activiteiten op maat van de Wielsbeekse tieners! “Tieners in Actie” zorgtvoor net dat ietsje meer, zodat je zomervakantieonvergetelijk wordt!

Wanneer?Van maandag 11 juli tot en met vrijdag 15 juli 2016 vliegen we er weer helemaal in, telkens van9u tot 16u (tenzij bij daguitstappen).

Waar?Domein Hernieuwenburg is onze uitvalsbasis.We spreken altijd af in de sporthal. Van daaruitvertrekken we per fiets naar de voorzienebestemming. Vergeet dus zeker jullie fiets niet,en zorg ervoor dat hij in orde is!

Kostprijs?Deelnemen aan “Tieners in Actie” kost € 120,00.Alle toegangsprijzen, vervoer en verzekering zijnhierbij inbegrepen. Iedereen brengt zelf eenlunchpakket en voldoende drankjes mee.

ProgrammaNa inschrijving ontvang je een gedetailleerdprogramma, maar hieronder kan je al even piepenwelke prettig gestoorde activiteiten we voor julliein petto hebben:

Sportieve dag aan zee – Baseball Tennis – Tattoo & tribal art - Fotofop

Avonturendag – Retro gaming Bobbejaanland

InschrijvingsformulierTieners in actie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

11-15 juli 2016 - kostprijs: € 120,00

NAAM TIENER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

VOORNAAM TIENER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

RIJKSREGISTERNUMMER TIENER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ADRES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

GEBOORTEDATUM . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

GSM TIENER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Facturatiegegevens:NAAM OUDER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

RIJKSREGISTERNUMMER OUDER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

ADRES OUDER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

TEL . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

GSM OUDER . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

E-MAIL . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

DATUM . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

NAAM EN HANDTEKENING OUDER: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Opgelet! de betaling gebeurt via overschrijving na ontvangst van factuur!Er kan niet contant betaald worden.

Na afgifte van dit formulier ontvangt u automatisch een factuur.

Page 34: juli - augustus | 2016.04

34 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

sport & ontspanning

� barbecuefestijn � t .v.v. de Promillevissers

Waar? “Café ‘t Park”

Rijksweg 336 wielsbeke Wanneer?

Zaterdag 2 jul i vanaf 18u tot 21u Zondag 3 jul i vanaf 12u tot 15u

Pri js? Volwassenen : vvk:15€ add:18€

Kinderen tot 12 jaar : vvk:7€ add:10€

4 soorten vlees à volonté, koude en warme sausen, verschillende groentjes met frietjes

Kaarten te verkrijgen bij: Café ‘t Park: 0498/ 51 45 44.

Dhont Henk: 0479/ 99 08 67 – Van De Plassche Franky: 0473/ 59 24 72.

Vanwynsberghe Luc 0475/ 77 21 16 – De Decker Thierry: 047/ 77 07 73.

Zondag 10 juli 2016Organiseren Fietsen Mabbe Kurt en Café ‘t Park hun ACHTSTE

GezinsfietstochtFiets mee met het hele gezin langs een verkeersluwe route door

Wielsbeke en omstreken (30-tal km).

We voorzien een 3-tal stopplaatsen met een natje en/of een droogje om op een gezellige en aangename manier uit te blazen.

De fietstocht start om 13u30 stipt op de parking (achteraan) van café ‘t Park, Rijksweg 336 te Wielsbeke.

Na de fietstocht 1 gratis hamburger per deelnemer.

Tijdig inschrijven bij Fietsen Mabbe Kurt of Café ’t Park. BEPERKT AANTAL PLAATSEN!

10 euro per persoon

in samenwerking met Brood & banket Peter Lagrainge, Nieuwstraat 20 te Sint Baas Vijve,Gemeente Wielsbeke, Gemeente Oostrozebeke, Gemeente Meulebeke, Politiezone MIDOW,

En de vele vrijwilligers…

Page 35: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 35

sport & ontspanning

Het afscheid van Nys, de sjoemelfiets, de 40ste verjaardag van de tourwinst door Lucien Van Impe, de Couckenbak, het ‘skarten’ van Yves Lampaert, het zijn enkele nieuwe thema’s uit het koersprogramma van cabaretier Karel Declercq. Karel

verwerkt het wielerjaar tot een ambiancevol geheel.

VRIJDAG 30/09/2016: 20u00OC LEIELAND - WIELSBEKE - VVK: € 6,00 - ADD: € 8,00

ORGANISATIE: samenwerking Cultuurraad en Sportraad WielsbekeINFO & INSCHRIJVEN: 056/67.32.70 - [email protected]

Sterren op dekoersvloer

SeniorenreisMet een groep van 43 senioren ging de sport-dienst van 4 tot en met 11 juni op blijf-fit verblijf naar Corfu.

We verbleven in een heerlijk 4-sterren hotel waar we dagelijks genoten van een portie zon en heerlijke Griekse maaltijden.

De dagen vulden we verder met turnoefeningen in de ochtend en aquagym in de namiddag.

Uitgerust en voldaan keerden we terug naar het druilerige België.

foto: Carlos Pauwels

Page 36: juli - augustus | 2016.04

36 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

sport & ontspanning

OPGEPAST: De kortingskaarten zijn gepersonaliseerd. Breng uw identi-teitskaart of kids-ID (of het rijksregisternummer van uw kind) mee voor de aanmaak van de kaart. Om wachttijden te vermijden kunt u best uw kortingskaart vooraf aankopen tijdens onderstaande openingsuren.

Kortingskaarten zijn enkel verkrijgbaar tijdens de openingsuren van het secretariaat Dienst Vrije Tijd, Hernieuwenstraat 14, Wielsbeke

maandag 08u30 - 12u00  13u00 - 18u00 

dinsdag  08u30 - 12u00  13u00 - 16u30 

woensdag  08u30 - 12u00 13u00 - 16u30 

donderdag 08u30 - 12u00  gesloten 

vrijdag  08u30 - 12u00  13u00 - 18u00 

zaterdag  09u00 - 12u00  gesloten

KOM VOORAF UW KORTINGSKAART KOPEN!

OPENINGSUREN

weekdagen: 13u - 20u

weekends: 14u - 18u

feestdagen: 14u - 18u

Bij minder goede weersomstandighedenkunnen de openingsuren wijzigen.Raadpleeg: www.wielsbeke.be

TARIEVEN Tarieven voor het openluchtzwembad en adventure minigolf.

Gewoon inkomtarief:- 3 jaar: GRATIS3 t.e.m. 12 jaar: € 4,0013 t.e.m. 55 jaar: € 6,00+ 55 jaar: € 4,00

Inkom met kortingskaart:€ 2,00 in plaats van € 4,00 of € 6,00Er wordt niet gewerkt met abonnementen. In plaats daarvan kunt u een kortingskaart aankopen.De tarieven voor een kortingskaart zijn:

Wielsbekenaren3 t.e.m. 12 jaar:               € 7,5013 t.e.m. 55 jaar:               € 15,00+ 55 jaar:                            € 7,50

Niet-Wielsbekenaren3 t.e.m. 12 jaar:               € 15,0013 t.e.m. 55 jaar: € 30,00+ 55 jaar:                         € 15,00

Momenteel zijn de cursussen watergewenning, kleuter-zwemmen en zwemlessen volzet tot en met december,met uitzondering van de zwemlessen op zaterdag van 12u00-12u45. Start op zaterdag 3/09/2016 (14 lessen).

Voor informatie en inschrijvingen voor de zwemlessen op zaterdag of de cursussen vanaf januari kunt u contact opnemen met de Wielsbeekse sportdienst:

056/67.32.50 – [email protected]

XXX

S P O R T D I E N S T W I E L S B E K E 1

C M Y K 91 43 0 0

C M Y K 50 30 0 0

C M Y K 45 47 75 0

C M Y K 60 65 100 0

watergewenning <kleuterzwemmen <

zwemlessen <

J A N U A R I - J U N I 2 0 1 6

S P O R T D I E N S T

Om te starten in de zwemles moeten de kindjesvanaf 2016 een positieve zwemtest afgelegd hebben of

een brevet kleuterzwemmen gehaald hebben!!

OpenluchtzwembadNeem deze zomer een verfrissende duik in het openluchtzwembad.

Het openlucht zwembad en de minigolf staat borg voor een aangename middag in een gezonde en veilige omgeving.Ook dit jaar staat een gans team gediplomeerde redders opnieuw klaar om te zorgen voor de

orde en veiligheid in en rond het Wielsbeekse zwembad. En wie weet … kunnen we opnieuw uitpakken met een aantal edities van onze sfeervolle “nightswimming”.

Page 37: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 37

cultuur

Wilde u ook altijd al een muziekinstrument bespelen?

Het kan!Kinderen en volwassenen kunnen op een aangename manie`

een muziekinstrument aanleren

INLICHTINGEN EN INSCHRIJVINGEN

zaterdag 3 september tussen 9u–12uin de lokalen van Jeugdmuziekatelier Wielsbeke - Rijksweg 35, 8710 Sint-Baafs-Vijve

Groepslessen op zaterdag

• Zaterdagvoormiddag: groepslessen voor kinderen vanaf het tweede leerjaar (1ste jaar, 2de jaar, 3de jaar, 4de jaar) van 9u tot 12u. (wisselsysteem van 4 groepen: blokfluit, zang en djembe, theorie, xylofoon)

• Zaterdagnamiddag: groepslessen voor volwassenen. (1ste jaar, 2de jaar, 3de jaar)

Individuele cursus: 20 minuten per week, af te spreken met de monitorNa het eerste jaar kunnen de leerlingen er een instrument bijnemen. (volwassenen en leerlingen die viool leren kunnen onmid-dellijk starten) Muziekinstrumenten die kunnen aangeleerd worden in het JMA:

viool, altviool, hoorn, trompet, bugel, trombone, tuba, euphonium, hobo, dwarsfluit, klarinet, sopraansaxofoon, altsaxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, gitaar, folk gitaar, elektrische gitaar, blokfluit, altblokfluit, tenorblokfluit, zang (stemvor-ming), drum, slagwerk, piano, accordeon en harp.

www.jmawielsbeke.be - [email protected]: jma wielsbeke

Natuurpunt de Torenvalk - avond-natuurwandelingHet kan!

Op 14 juli 2016 gaat er een avond-natuurwandeling door in en rond het natuurre-servaat (Oude-Leie-arm) te Ooigem.

Inschrijven hoeft niet.We verzamelen om 19.30u aan de kerk te Ooigem.De nadruk ligt op ‘genieten’ van de natuur.Er zullen begeleiders mee zijn van Natuurpunt de Torenvalk, maar het is geen echte gidsbeurt.

Verantwoordelijke: Hedwig Dekimpe

Page 38: juli - augustus | 2016.04

38 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

cultuur André Demedtshuis | André Demedtsmuseum Sint-Bavostraat 19, 8710 Sint-Baafs-Vijve 056/67.32.70 | [email protected] | www.facebook.com/andredemedts | www.twitter.com/ADemedts

Dit jaar ontvangt het André Demedtshuis voor zijn jaarlijkse zomerfototentoonstelling

fotograaf GERT VERBELEN

Gert Verbelen studeerde grafische vormgeving en fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en rondde er in 2014 zijn masteroplei-ding af.

In 2014 bezocht Gert Verbelen achttien lidstaten van de eurozone. Hij berekende - op een wiskundige manier - het exacte middelpunt van elk land en ging erheen. Op een of andere manier belandde hij daardoor vaak in arme en verlaten streken , ver af van het massatoerisme en de grote steden en bleef er een week om het dage-lijkse leven te fotograferen.

De foto’s die hij maakte, tonen eenzaamheid en verlatenheid. Europa blijkt meer te zijn dan steden vol toeristen, het zijn ook godverlaten dorpen waar jongeren emigreerden bij gebrek aan werk en de ouderen achterblijven.

Tegelijkertijd toont ze de kracht van kleine gemeen-schappen en een grote voeling met de plek, het huis, de keuken, de woonkamer, de stoel voor de tv... Die kleine kamers zijn schatkamers en echte werelden op zich. Elk detail vertelt een verhaal. Hij laat ons meeleven met zijn ervaringen in het boek over deze reis dat in 2015 verscheen bij Uitgeverij Hannibal “ The Inner Circle of Europe”.

In het André Demedtshuis krijgt u een ruime selectie te zien van de foto’s uit het boek: een tentoonstelling die men “moet” gezien hebben.

De zomertentoonstelling loopt van 2 juli tot en met 28 augustus 2016 en is elke dag gratis toegankelijk van 14 u tot 18 u. Er is tevens een zomerterras geopend.

ZomerterrasAndré Demedtshuis

Kom tijdens de zomervakantie genieten van een drankje aan de oevers van de oude Leiearm. In de maanden juli en augustus is het terras van het André Demedtshuis dagelijks geopend van 14u tot 18u.

Geniet van een verfrissend drankje of een heerlijke koffie met een schitterend zicht op de natuur van Wielsbeke en ontdek ondertussen de fototentoonstelling “The inner circle of Europe” van Gert Verbelen.

Door de dorpskernvernieuwing zijn de toegangswegen naar het Demedtshuis wat moeilijker te betreden. Het André Demedtshuis is echter vlot te bereiken via de Vlasstraat. Via de deur in de muur van het kerkhof (aan de zijkant van de kerk), kom je uit aan het terras van het André Demedtshuis.

the inner circle of europe

Gert Verbelen

Page 39: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 39

cultuur

TOERISME

Kunstzomer 2016 Elk jaar kunnen de meest beloftevolle kunstenaars uit de Leiestreek hun werk tentoonstellen tijdens de Kunstzomer Leiestreek, een organisatie van Toerisme Leiestreek en vzw Ont-dekking-s-rijzen. In 2016 nemen er een 50-tal kunstenaars deel, waaronder enkele internationale kunstenaars zoals Adriano Piu, Michel Cartier en Yann-Eric Eichenberger.Van 4 juni tot 25 september zullen zij hun werk tentoon stellen in elf gemeenten: Avelgem, Dentergem, Harelbeke, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Wevelgem en Wielsbeke. De Kunstzomer kiest voor unieke locaties zoals Cinema Albert in Ingelmunster, het kasteel van Bossuit in Avelgem of Huis Pereboom in Ledegem. De tentoonstelling strijkt in september neer in het André Demedtshuis.Dit jaar steunt de Kunstzomer opnieuw het goede doel ‘Een hart voor West-Vlaanderen’. Dit is een initiatief van het Streekfonds West-Vlaanderen ten voordele van projecten voor kinderen en/of jongeren in West-Vlaanderen die maatschappelijk kwetsbaar zijn. De programmabrochure is beschikbaar bij de diensten voor de toerisme in de Leiestreek en op www.toerisme-leiestreek.be vanaf 24 maart. Meer info: www.kunstzomer-leiestreek.be

Proeven op de hoeve De gemeentes Oostrozebeke, Waregem en Wielsbeke sloegen de handen in elkaar voor de nieuwe fietsroute ‘Proeven op de hoeve’. Deze smakelijke route op het nieuwe fietsnetwerk Leiestreek leidt je door de streek en haar ambachtelijke hoeves. Je kan de route ontdekken vanaf maandag 28 maart 2016 via www.west-vlinderen.be/routes/detail/kgwcgv. De route is ook gratis verkrijgbaar in het gemeentehuis van Wielsbeke. Van april tot en met september 2016 bieden 8 deelnemende hoeves langs het parcours twee keer per maand een heerlijk proevertje aan. Dit gebeurt op elke tweede en vierde zaterdag van deze maanden (mits beschikbaarheid van de betreffende producten). Je kan reserveren voor het aantal hoeves dat je zelf wenst. Voor elk proevertje betaal je € 2 per persoon.Opgelet: het is noodzakelijk om op voorhand in te schrijven voor de proevertjes. Je reservatie moet minstens 1 week op voorhand gebeuren én betaald worden bij één van de volgende infokantoren (dus niet bij de hoeves zelf). In Wielsbeke kunt u reserveren in: Cultuurdienst Wielsbeke, Baron Van Der Bruggenlaan 15, 8710 Wielsbeke [email protected] - 056 67 32 70Openingsuren: Elke weekdag van 8u30 tot 12u; op maandag- en woensdagnamiddag ook van 13u tot 16u.De deelnemende hoeves te Wielsbeke zijn: Patsy’s Winkeltje (Molenstraat 20) en O’Bio (Driekoningenstraat 36/a).

Nieuw fietsnetwerk Het fietsnetwerk in de Leiestreek bestaat 10 jaar en telt voortaan ongeveer 1.100 kilometer fietswegen. Het fietsnetwerk is vernieuwd met nieuwe knooppunten, signalisatie, trajecten én nieuwe infrastructuur. Op deze wijze wordt het fietscomfort verhoogd en kunnen fietsers genieten van een kwalitatief aanbod.

Eén fietskaart presenteert het fietsnetwerk in de West- en Oost-Vlaamse Leiestreek. De kaart (€ 8) is te koop bij Westtoer, Toerisme Oost-Vlaanderen en de toeristische diensten. In Wielsbeke kunt u de kaart aanschaffen in de Cultuurdienst en de Dienst Vrije Tijd.

Gezocht: oorlogsverhalen voor ‘Elfstenentocht’ Na de succesvolle route ‘Literaire Lus’ start de intergemeentelijke werkgroep Wielsbeke-Anzegem-Deerlijk met een nieuw initiatief, genaamd ‘Elfstenentocht’. Daartoe is zij op zoek naar oorlogsverhalen, die zich afspelen in de drie gemeenten. Er zullen er elf worden weerhouden, die elk een stenen ‘monument’ krijgen langs de nieuwe route.

Ken jij een sappige, leuke, spannende of ontroerende anekdote over oorlog of vrede? Stuur jouw verhaal dan vóór 30 september per post naar Cultuurdienst Wielsbeke, Rijksweg 314, mail het door [email protected] of kom het vertellen op een weekdag tussen 9 en 12 uur.

Page 40: juli - augustus | 2016.04

40 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

cultuur

OC LEIELANDCULTUURSEIZOEN 2016-2017

> AVONDPROGRAMMATIEOC Leieland brengt ook dit jaar weer een gevarieerd cultuurprogramma uit. Een avondje theater met ‘Vriendinnen’, een boeiende lezing en zo veel meer. Ook muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het aanbod. Een abonnement biedt u het volledige pakket voor een voordelige prijs. Daarbij zit ook een ticket voor de voorstelling van Raymond van het Groenewoud in cc De Schakel.

Abonnement | € 60,00 | Geldig voor alle voorstellingen Losse tickets | € 12,00/€ 10,00 | Apart te koop per voorstelling

Lieve Blancquaert ‘Wedding Day’ - zaterdag 15 oktober 2016Voor Birth Day reisde Lieve Blancquaert de wereld rond op zoek naar een antwoord op de vraag wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld geboren te worden. Voor Wedding Day stapt Lieve binnen in de volgende fase van het leven. Naast geboren worden en dood gaan, is er nog één belangrijke, rituele gebeurtenis in het leven: elkaar het ja-woord geven. Lieve Blancquaert brengt haar persoonlijk verhaal van al die bijzondere momenten en ontmoetingen.

Jelle Cleymans ‘Napoleon XXIII’ - vrijdag 4 november 2016Napoleon XXIII is een twijfelaar. Nochtans is hij vastberaden geboren. De twijfel moet er dus geruisloos ingeslopen zijn. En het wordt erger. Hoe meer toeren rond de zon, hoe meer vragen hij zich stelt. Maar hij sust zich met de gedachte dat vragen stellen gezond is en alleszins niet schadelijk voor de bloeddruk. Of toch? Twijfel.

Jelle Cleymans wordt 30 en maakt in zijn derde solo plaat Napoleon XXIII een voorlopige balans op. Heeft het leven hem al goed bediend? En bediende hij het leven wel genoeg? Een kluwen van vragen die hem maar 1 zekerheid biedt: twijfel!

Film “Room” - donderdag 1 december 2016Genieten van cultuur is eveneens genieten van film. “Room” is het aangrijpende verhaal over de onvoorwaardelijke liefde tussen een moeder en haar zoontje die onder de meest hartverscheurende omstandigheden proberen te overleven.De film kreeg heel wat nominaties voor belangrijke filmprijzen. Brie Larson ontving voor haar acteerprestaties in de film dan ook zowel voor de Oscars als de Golden Globes de prijs voor Beste Actrice in 2016.

Raymond van het Groenewoud - zaterdag 18 februari 2017i.s.m. CC De Schakel, WaregemRaymond van het Groenewoud, eindelijk terug op vertrouwde bodem. In een Schouwburg vol van glorie en authenticiteit. De liedschrijver. De dromer. Even waarachtig als schoon. Aangepaste ticketprijs: € 22,00 / € 13,00

David Galle ‘En dan?’ - Zaterdag 25 maart 2017Na de twee avondvullende shows ‘D’ en ‘Overleven In De Chaos’ komt David Galle met ‘En dan?’, een stand-upcomedyshow waarin hij op hilarisch herkenbare wijze één van de grootste problemen van onze tijd aankaart: hoe iedereen denkt gelijk te hebben…

Marleen Merckx en Annemarie Picard ‘Vriendinnen’ - Zaterdag 22 april 2017‘Vriendinnen’ gaat over een levenslange vriendschap tussen Maria en Florentine. We volgen beide vrouwen vanaf hun jeugdjaren tot op het moment dat ze de pensioenge-rechtigde leeftijd al lang voorbij zijn. Zoals iedereen onder ons kennen zij succes en tegen-slagen, ruzies en verzoeningen, vreugde en verdriet. ‘Vriendinnen’ heeft het over het soort vriendschap dat generaties overwint.

Page 41: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 41

cultuur

> CURSUSSEN EN WORKSHOPSIn het seizoen 2016-2017 biedt de gemeente Wielsbeke verschillende culturele cursussen aan. Data en prijzen worden later bekend gemaakt in een gloednieuwe brochure die verdeeld zal worden in de gemeente, maar hieronder vindt u al algemene informatie. Interesse in één of meerdere cursussen: mail uw gegevens door naar [email protected] en wij houden u op de hoogte wanneer details bekend zijn.

Wijncursus gevorderdenIn oktober 2016 brengt vaste lesgever Ronny Debaere weer een nieuw thema aan in de vaste wijncursus lessen. Verwacht weer interessante lessen waarin nieuwe wijnen worden ontdekt.

Wijncursus beginnersAl jaren organiseert de gemeente Wielsbeke wijncursussen onder leiding van Ronny Debaere. In januari 2017 bieden wij nieuwe geïnteresseerden de mogelijkheid om de basistechnieken van het wijnproeven te ontdekken.

NaailessenDit jaar organiseert de gemeente Wielsbeke, in samenwerking met Femma Ooigem, voor het eerst een initiatiecursus naaien. Deze zal in het najaar van 2016 plaatsvinden. Iedereen met interesse kan hieraan deelnemen.

Chocoladeproeverij - donderdag 9 februari 2017Chocoladeliefhebber en interesse in meer kennis over deze lekkernij? Neem dan deel aan onze workshop ‘Chocoladeproeverij’ op 9 februari 2017. In samenwerking met ‘Iedereen Mondiaal West-Vlaanderen’.

Dompel je onder in (h)éérlijke chocolade! Proef chocolade in al zijn geuren en kleuren, en leer wat je er zelf mee kan maken. Ondertussen vertellen we je graag het verhaal achter de chocolade van Oxfam Fairtrade en welke impact eerlijke handel heeft op het leven van de cacaoproducenten in het Zuiden.

In het eerste deel van de workshop kom je op een interactieve manier alles te weten over de herkomst van chocolade en wat ‘fair trade’ nu net inhoudt. Tijdens het proeven vertellen we je het verhaal achter de cacao industrie. Daarna ga je zelf aan de slag: de begeleider zet je op weg om zelf een aantal chocoladereceptjes te bereiden.

Multicultureel koken - voor- en najaar 2017De Multiculturele werkgroep organiseert opnieuw verschillende lessen Multicultureel koken. Leer verschillende gerechten uit allerlei landen, gebracht door leden van de Multiculturele werkgroep.

In een gezellige sfeer en onder leiding van een ervaren keukenprins(es) maak je kennis met gerechten uit alle windstreken. De leden van de multiculturele werkgroep leren je met plezier andere gerechten en oorden kennen. Ze tonen je bovendien de kneepjes van het vak!

Page 42: juli - augustus | 2016.04

42 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

cultuur

in uw schaduw een rij huizen

ergens op een lijn in de mist

soms hoor je de wind er suizen

alsof hij zich van seizoen vergist

dit zijn duidelijke tekenen

je neemt het echt niet zo nauw

de vogels blijven op je rekenen

waar elders schuilen voor de kou

het zijn ranke slanke lijven

ze reiken ons aarzelend de hand

zo mag het voor altijd blijven

zalig rustig aan de waterkant

Gilbert Tyberghien

Fo

tog

rafi

e: M

on

iqu

e C

laer

ho

ut

Nadenkend beeld

Een jonge vrouw in volle bloei

met blote borst beschouwt haar

jeugd en het voldongen leven.

Nadenkend beeld herschapen om

in het avondlicht nog feller kleur

te geven. Zonet gegrepen in fragment

weet sterven te gedenken.

Een scherp getekend beeld, uitstraling

van geluk, waarin de beeldhouwer opnieuw

gevat de “Ode aan die Freude” componeerde.

Marie-Christine Martens Fo

tog

rafi

e: M

on

iqu

e C

laer

ho

ut

Het hoofd gebogen

in zichzelf gekeerd

in alle rust, alleen,

genietend van de laatste zonnestralen

geel-oranje schijnsel in de blauwe lucht

verdwijnend achter kale bomen.

Alleen gedachten blijven over,

verstilling, statisch beeld.

Angelina Van de Moortele

Page 43: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 43

cultuur

Wielsbeekse feestenOok dit jaar vindt in het eerste weekend van september de Wielsbeekse Feesten plaats!

Ontdek hieronder wat er allemaal te beleven valt!

VRIJDAG> Avond- en rommelmarkt Op vrijdagavond veranderen de centrumstraten in een

gezellige avond- en rommelmarkt. De avondmarkt vindt plaats ter hoogte van de Baron van der Bruggenlaan en de Markt. De rommelmarkt vindt plaats ter hoogte van de Juliaan Claerhoutstraat en Baron van der Bruggenlaan (Belfius bank tot kruispunt met Molenstraat).

In de Marktstraat verzamelen de mooiste getunede wagens om bewonderd te worden (in organisatie van Glamorous Drivers).

Wie wenst deel te nemen aan de avondmarkt of rommel-markt kan zich wenden tot de cultuurdienst.> Standhouders avondmarkt

• Tarieven: € 15,00 voor verkoopstand uit Wielsbeke (vooraf ingeschreven) € 25,00 voor verkoopstand niet uit Wielsbeke

(vooraf ingeschreven) € 40,00 ter plaatse inschrijven € 100,00 professionele snackstand

• inschrijven via [email protected] of 056/67.32.70> Standhouders (kinder)rommelmarkt

• gratis voor Wielsbeke- en niet-Wielsbekenaren• inschrijven via [email protected] of 056/67.32.70

> Multiculturele stand en Muziekgroep Marhaba Kom de gezellige sfeer van andere windstreken opsnuiven

aan de Multiculturele stand. Net als andere jaren proef je hier de heerlijkste gerechten van Wielsbekenaren met roots in het buitenland. Randanimatie wordt voorzien door de muziekgroep Marhaba die sfeervolle muziek brengt uit alle uithoeken van de wereld.

> Spectaculaire vuurshow• Om 21u30 en om 22u15• Theater Krijmfresj brengt de vuurshow “Solo Gusta”,

een spectaculaire show van vuurdans en jongleren. > Optreden The Ed Sullivan Quartet

> 20u30 – 22u> The Ed Sullivan Quartet is een sixties – tributeband die

probeert om niet te vervallen in clichés.

Vier muzikanten nemen je mee naar de heerlijke jaren ’60! Muzikale o(o)rgasmes bij het herkennen van zoveel

lekkers, ondersteund door heerlijke beelden tijdens of tussen de nummers.

> Fuif Black Beauty

ZATERDAG> Mountainbike challenge

> Op zaterdag 3 september kunnen jong en oud deelnemen aan de MTB-challenge op de mountainbike locatie in de Lobeekstraat.

> Kinderfuif> Kom in de namiddag lekker shaken op de kinderfuif van

Chiro Kris-Kras.

> Spel binnen de Grenzen> De spierballen worden gerold, want de verschillende

wijken van Wielsbeke nemen het opnieuw tegen elkaar op in een spectaculaire en uitdagende strijd. Kom jouw wijkteam aanmoedigen!

> Start om 18u00

> Funbus De Funbus stopt opnieuw in Wielsbeke! Een landschap

van springkastelen, leuke fietsen, toffe spelen en een heuse grimestand ontplooit zich voor het gemeentehuis. Goed voor uren speelplezier!

Van 16u30-21u• Tombolatrekking• Vuurwerk

> 22u30

> Vuurwerk

> Tombola uitreiking

ZONDAG

> Paardenkoers Black Beauty De Paardenkoers van het Paardencomité Black Beauty

is stilaan een echte traditie geworden. Kom genieten van verschillende koersen!

Page 44: juli - augustus | 2016.04

44 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

cultuur

Zomer-, foto-, fiets zoektocht25 juni - 28 augustus 2016

SINT-BAAFS-VIJVE

25 km fietsen • 25 foto’s herkennen • 25 opdrachten

PRIJZEN• 1ste prijs: reischeque van € 200;• voor ieder 25ste in klassement: fles cava;• meer dan 50 prijswinnaars.

Iedereen kan deelnemen, alleen of met gelijk wie. Kies zelf wanneer en in hoeveel keer.Fiets rustig en zoek de 25 plaatsen die je herkent van de foto’s en beantwoord er telkenseen vraag met de gegevens die ter plaatse zijn te vinden.

organisatie: Pasar Sint-Baafs-Vijveinformatie: www.pasar.be/SintBaafsVijveinschrijven: Hubert Goemaere, Leiestraat 7, 8710 Sint-Baafs-Vijve van 25/06 tem 28/08 €5 per deelnemingsformulier.

inschrijven via: www.gezinsbondooigem.be of bij een bestuurslid leden € 3 / niet leden € 5 deelnemerslijst te vinden op de website

10 september 2016 10 – 16 u

inlichtingen: [email protected]

Gezinsbond Ooigem

Page 45: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 45

cultuur

van de Feest Vlaamse Gemeenschap

8 juli 2016 Gratis toegang!

OC Leieland, Guido Gezellestraat 55b, Ooigem

19u30 drankje aangeboden door het gemeentebestuur

20u voordracht door dhr. Steven Vanackere

21u

optreden Jasmien Aernout & band

Organisatie | Cultuurraad Wielsbeke i.s.m. Gemeentebestuur Wielsbeke

Page 46: juli - augustus | 2016.04

46 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

bibliotheek

Sluitingsdagenmaandag 11 juli (Vlaamse feestdag)donderdag 21 juli (Nationale feestdag)vrijdag 22 en zaterdag 23 juli (verlengd weekend Nationale feestdag)

ZomervakantieDe bibliotheek is gesloten van maandag 1 tot en met dinsdag 16 augustus. (zomervakantie + Maria Hemelvaart)Er worden langere uitleentermijnen voorzien.

NieuwFundels staat voor “bundels vol fun!”

De prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier. Er zijn ook leuke teken-, speel- en doe-activiteiten aan gekoppeld.

Voor wie? Gebruikers die lid zijn van Bibliotheek Wielsbeke kunnen zich aanmelden met hun “Mijn Bibliotheek-profiel “ en meteen fundels ontlenen.

Aanbod:• Fundels prentenboeken kan je thuis bekijken op je tablet of pc• Je kan 7 fundels per jaar per lidmaatschap gratis ontlenen• Elke fundel kan je 4 weken lenen• Een geleende fundel kan je ook offline lezen zonder internet-

verbinding

Hoe werkt het?Geen mobiel toestel? download de pc-versie: www.fundels.com

Noteer alvast in de agenda:De bib trakteert: Verwendag bibliotheek Wielsbeke: zaterdag 8 oktober 2016

Kleuterdans met prentenboeken met An-Sofie MaesDeze creatieve danslerares gebruikt prentenboeken om kleuters aan hetdansen te krijgen. Ze schreef er een boek over dat je in onze bib kan uitlenen maar wat echt bijzonder is, is dat ze het ook met de kleuters van Wielsbeke komt doen!

Het wordt een unieke ervaring voor alle kleuters of ze nu wel of niet kunnen stilzitten om naar een verhaal te luisteren!

Sessie 1: 10:30-11:15 Sessie 2: 13:30-14:15

Page 47: juli - augustus | 2016.04

JULI - AUGUSTUS | gemeentelijke infokrant 47

activiteiten

JULIDAT DAG ACTIVITEIT ORGANISATIE LOCATIE UUR

25/6-28/8 Zomer-, foto,- fietszoektocht Pasar Sint-Baafs-Vijve

2/7 zaterdag BBQ festijn De Promillevissers Café ‘t Park Wielsbeke 18.00u

3/7 zonndag BBQ festijn De Promillevissers Café ‘t Park Wielsbeke 12.00u

2/07-28/8 Start zomertentoonstelling: werken van fotograaf Gert Verbelen vzw Stichting André Demedtshuis A. Demedtshuis Sint-Baafs-Vijve 14.00u - 18.00u

5/7 dinsdag Fietsen OKRA Wielsbeke Omgeving Wielsbeke 14.00u

5/7 dinsdag Bedrijfsbezoek aan Bockor Bellegem NEOS Ooigem 14.00u

5/7 dinsdag Fietstocht: zelfpluktuin Purfruit Markant Ooigem Oeselgem

5/7 dinsdag Fietsen KVLV Groot Wielsbeke 19.30u

5/7 dinsdag Film4kids Jeugd- en Cultuurdienst Wielsbeke O.C. Leieland Ooigem 13.00u

6/7 woensdag Kaarting OKRA Ooigem O.C. Leieland Ooigem 14.00u

7/7 donderdag Verrassingsreis OKRA Ooigem O.C. Leieland

7/7 donderdag Petanque OKRA Ooigem O.C. Leieland Ooigem 14.00u

7/7 donderdag Dagfietstocht NEOS Wielsbeke-Sint-Baafs-Vijve

8/7 vrijdag Feest van de Vlaamse Gemeenschap Cultuurraad Wielsbeke O.C. Leieland Ooigem 19.30u

9-10-11/7 za-zo-ma “Kunst op het hof” in Hamont-Achel KVLV Groot Wielsbeke

11/7 maandag Kaarting NEOS Wielsbeke-Sint-Baafs-Vijve O.C. Hernieuwenburg Wielsbeke 14.30u

12/7 dinsdag Fietsen OKRA Ooigem Sint-Brixiusplein Ooigem 14.00u

12/7 dinsdag Fietsen KVLV Groot Wielsbeke 19.30u

12/7 dinsdag Kaarting en Rummikub OKRA Wielsbeke D.C. Ter Lembeek Wielsbeke 14.00u

12/7 dinsdag Open milieuraad Milieuraad & Multiculturele werkgroep Sint-Baafs-Vijve 18.30u

18/7 maandag Koffietafel met kaarting NEOS Ooigem O.C. Leieland Ooigem 14.00u

19/7 dinsdag Fietsen OKRA Wielsbeke Omgeving Wielsbeke 14.00u

20/7 woensdag Kaarting OKRA Ooigem O.C. Leieland Ooigem 14.00u

26/7 dinsdag Kaarting en Rummikub OKRA Wielsbeke D.C. Ter Lembeek 14.00u

26/7 dinsdag Fietsen OKRA Ooigem Sint-Brixiusplein Ooigem 14.00u

27/7 woensdag Fietsen NEOS Ooigem Sint-Brixiusplein Ooigem 14.00u

28/7 donderdag Koffietafel NEOS Wielsbeke-Sint-Baafs-Vijve O.C. Hernieuwenburg Wielsbeke 14.30u

AUGUSTUSDAT DAG ACTIVITEIT ORGANISATIE LOCATIE UUR

2/8 dinsdag Fietsen OKRA Wielsbeke Omgeving Wielsbeke 14.00u

9/8 dinsdag Kaarting en Rummikub OKRA Wielsbeke D.C. Ter Lembeek 14.00u

9/8 donderdag Fietsen OKRA Ooigem Sint-Brixiusplein Ooigem 14.00u

11/8 donderdag Petanque OKRA Ooigem O.C. Leieland Ooigem 14.00u

16/8 dinsdag Fietsen OKRA Wielsbeke Omgeving Wielsbeke 14.00u

17/8 woensdag Kaarting OKRA Ooigem O.C. Leieland Ooigem 14.00u

18/8 donderdag Petanque OKRA Ooigem O.C. Leieland Ooigem 14.00u

18/8 donderdag Dagfietstocht OKRA Wielsbeke

19/8 vrijdag Wielerwedstrijd: 8° W.-Vlaanderen Tour Nieuwelingen W.B.V. Sportvrienden Dries Wielsbeke 17.30u

23/8 dinsdag Kaarting en Rummikub OKRA Wielsbeke D.C. Ter Lembeek 14.00u

23/8 donderdag Fietsen OKRA Ooigem Sint-Brixiusplein Ooigem 14.00u

30/8 dinsdag Fietsen OKRA Wielsbeke-Sint-Baafs-Vijve Omgeving Wielsbeke 14.00u

31/8 woensdag Kaarting OKRA Ooigem O.C. Leieland Ooigem 14.00u

Page 48: juli - augustus | 2016.04

48 gemeentelijke infokrant | JULI - AUGUSTUS

gemeentelijke info

Maandag 8u - 12uDinsdag 8u - 12u en 15u - 19uWoensdag 8u - 12u en 13u - 17uDonderdag 8u - 12uVrijdag 8u - 12u

Ooigemstraat 9B – 8710 Wielsbeke056/67.32.00 (gemeentehuis)Openingsurenmaandag: 8u – 12uwoensdag: 13u – 18uvrijdag: 13u – 18uzaterdag: 9u – 16uGelieve u steeds 15 minutenvoor sluitingstijd aan te bieden.

Weversstraat 11 – 8790 Waregem056/60.39.34 (inlichtingen)Fax: 056/[email protected]

Dringende oproepen: 112Openingsuren:Maandag – vrijdag: 8u –12u & 13u – 7u

Gemeentehuis WielsbekeRijksweg 3148710 Wielsbeke

Openingsuren:dinsdag: 16u - 19uvrijdag; 9u00 - 12u00

Hernieuwenstraat 15 – 8710 WielsbekeTel.: 056/66.52.83 – Fax: 056/[email protected] - www.wielsbeke.beonthaal dementie: 0800 12 699

Openingsuren:zonder afspraak: maandag-vrijdag van 9u - 12u en dinsdag van 17u - 19uop afspraak: maandag-donderdag van 14u - 16u30

Openingsuren secretariaat Maandag 8u30 – 12u en 13u – 18uDinsdag 8u30 – 12u en 13u – 16u30Woensdag 8u30 – 12u en 13u – 16u30Donderdag 8u30 – 12uVrijdag 8u30 – 12u en 13u – 18uZaterdag 9u – 12u

Wijkbureau WielsbekeRijksweg 314 – 8710 WielsbekeTel.: 056/67.19.70 – Fax: 056/[email protected]

Openingsuren uitleendienstMaandag 17u – 18u45Vrijdag 17u – 18u45Zaterdag Enkel op afspraakDaags voorafgaand 17u – 18u45 aan feestdag Daags na een 10u – 11u45 feestdag

Openingsurenmaandag: 9u – 12udinsdag: 9u – 12u en 15u – 19uwoensdag: 9u – 12u en 13u – 17udonderdag: 9u – 12uvrijdag: 9u – 12u

Dringende interventie: 101

Openingsurenmaandag: 16u – 19uwoensdag: 13u – 17udonderdag: 8u30 – 11u30 en 16u – 19uvrijdag: 15u – 18u30zaterdag: 13u30 – 15u30

Cultuur- en JeugddienstBaron v/d Bruggenlaan 15 Tel.: 056/67.32.70 - [email protected] [email protected]: • elke weekdag van 08u30 tot 12u00• ‘s Namiddags geopend op maandag en

woensdag, telkens van 13u00 tot 16u00

Politiezone MIDOW hoofdkantoorzonaal onthaalpuntWielsbekestraat 968780 OostrozebekeTel.: 056/67.19.40 - Fax: 056/67.19.49

Openingsurenelke dag: 8u – 19ugesloten op zon- & feestdagen

Uitleenpost Ooigem (OC Leieland)Guido Gezellestraat 55B – 8710 OoigemTel.: 056/67.32.74Openingsurenwoensdag: 17u-19uzaterdag: 10u-12u

Molenstraat 69 – 8710 Wielsbeke Tel.: 056/66.45.11 [email protected] www.wielsbeke.be

Nuttige info en telefoonnummers

Dienst Vrije Tijd

Gemeentehuis

Bibliotheek

Containerpark

Lokale politie

Sociaal Huis - OCMW

Brandweer Woonwinkel

Rijksweg 314 - 8710 WielsbekeTel.: 056 67 32 00 - Fax: 056 67 32 [email protected] - www.wielsbeke.be

Hernieuwenstraat 14 – 8710 WielsbekeTel.: 056/67.32.50 – Fax: 056/67.32.59 – [email protected] – www.wielsbeke.be

Wachtdiensten

© C

arlo

s Pau

wel

s

Dokters: 051/48.78.66Apothekers: 0900/10500 www.apotheek.beTandartsen: 0903/39969

PWA

Molenstraat 61 - 8710 WielsbekeTel.: 056/[email protected]

Openingsuren PWAmaandag-vrijdag van 8u30-12u00dinsdag van 15u00 tot 18u00woensdag van 13u00 tot 16u00vrijdag op afspraak

Openingsuren strijkwinkelmaandag-vrijdag: 7u30 – 18u00

Postkantoor Wielsbeke

ma-woe-vrij: 14u - 17udi-don: 15u - 18u