KoenenNieuws november 2012

21
Watersportvereniging De Koenen Koenen nieuws November 2012

description

Clubblad van Watersportvereniging De Koenen uit Amsterdam.

Transcript of KoenenNieuws november 2012

Page 1: KoenenNieuws november 2012

Watersportvereniging De Koenen

Koenennieuws

November 2012

Page 2: KoenenNieuws november 2012

Erevoorzitter: Mevr. E.R. WoudaEreleden: J.F. Koolmeijer, O.G. Steegstra, B.J.F. Stijger

Bestuursleden:

M. Gijzelaar Telefoon: 0297 - 593971Voorzitter E-mail: [email protected]

H. Oosterbaan Telefoon: 020 - 6458386Secretaris E-mail: [email protected]

Mevr. A.M. Wolkers-Koppe Telefoon: 020 - 6454844Penningmeester a.i. en vice-voorzitter E-mail: [email protected]

M. Smit Telefoon: 020 - 7529576Havencommissaris E-mail: [email protected]

C. Thöne Telefoon: 023 - 5391306Schepencommissaris E-mail: [email protected]

Mevr. M.C. Oomens-de Rijk Telefoon: 0297 - 560987Wedstrijdcommissaris E-mail: [email protected]

Mevr. C. Oosterbaan-Bresser Telefoon: 06 - 48523780Clubhuiscommissaris E-mail: [email protected]

D.J. Broertjes Telefoon: 06 - 53771020Commissaris communicatie E-mail: [email protected]

Haven:

F.C. Wijnbergh Telefoon: 06 - 47162157Havenmeester E-mail: [email protected]

Schriftelijke correspondentie met de bestuursleden via e-mail of via het adres van devereniging.

1

November 2012

Watersportvereniging De Koenen

KoenennieuwsOpgericht 6 januari 1933 - Aangesloten bij het Watersportverbond

Jollenpad 13,

1081 KC Amsterdam

Tel. Havenmeester 06-47162157

Fax 020-642 47 06

www.wvdekoenen.nl

ING 178472

K.v.K. Amsterdam nr. V 531960

Page 3: KoenenNieuws november 2012

UITNODIGINGHet bestuur heeft het genoegen u uit te nodigen voor de

Algemene Ledenvergaderingop zondag 16 december 2012 om 14.00 uurte houden in het clubhuis van de vereniging

AGENDA

1. Opening

2. Ingekomen stukken

3. Mededelingen van het bestuur

4. Notulen van de Algemene Ledenvergadering van 13 april 2012

5. Benoeming penningmeester

Het bestuur stelt voor om de heer D.J. Broertjes te benoemen

6. Benoeming 2e penningmeester

Het bestuur stelt voor mevrouw A.M. Wolkers-Koppe te benoemen, die

dan aftreedt als penningmeester a.i.

7. Tussentijds aftreden van de commissaris communicatie, de heer

D.J. Broertjes

Het bestuur stelt voor in zijn plaats te benoemen de heer H. Smits.

8. Renovatie haven, goedkeuring meerjarige lening

9. Sailability presentatie

10. Prijsuitreikingen

11. Rondvraag

12. Sluiting

Zoals gebruikelijk zullen de loodsen gedurende de vergadering gesloten zijn

2

Kijk ook op www.wvdekoenen.nl

Page 4: KoenenNieuws november 2012

Notulen van de Algemene Ledenvergadering van de W.V. De Koenengehouden op 13 april 2012 in het clubgebouw van de vereniging.

Aanwezig: 54 leden, 3 begunstigers

1. OpeningDe voorzitter opent even na acht uur de vergadering en heet allen en metname onze erevoorzitter mevrouw E.R. Wouda en de ereleden de heren J.F.Koolmeijer en O.G. Steegstra van harte welkom.De penningmeester a.i. mevrouw Marga Wolkers kan vanwege vakantie inhet buitenland vanavond de vergadering niet bijwonen.De aanwezigen worden verzocht de mobiele telefoons uit te zetten en depresentielijst te tekenen. De voorzitter geeft aan dat de vergadering conformde statuten is opgeroepen.Hij vraagt allen een ogenblik stilte om ons lid de heer Frank Herman vander Zee die op 21 maart jl. is overleden te gedenken.

2. Ingekomen stukkenDe heer Cor Straatmeijer heeft een e-mail gestuurd waarin hij meedeelt, dathij vanavond helaas verhinderd is, maar dat hij het met de voorgestelde erf-pachtvorm eens is. Tevens bedankt hij het bestuur en vooral ook onze voor-malige secretaris Maarten Wildschut voor de geleverde inspanningen rond-om dit belangrijke onderwerp.Voorts is er een mail ontvangen van de heer Pim Sitter met het voorstel omde najaarsvergadering te vervroegen naar eind oktober met als doel dat tij-dens de najaarsvergadering genomen besluiten per 1 januari van het volgen-de jaar meteen geëffectueerd kunnen worden. Dit onderwerp zal eerst in dekomende bestuursvergadering behandeld worden.

3. Mededelingen van het bestuurAfgelopen week is er begonnen met het hellingen en alle schepen zijninmiddels zonder problemen te water gelaten.Zoals reeds tijdens de laatste ledenvergadering medegedeeld heeft hetbestuur bij de Deelraad bezwaar gemaakt tegen de afwijzing van de aange-vraagde subsidie. Een nieuwe subsidieaanvraag is inmiddels ingediend. Infebruari is deze door de Gemeente voor advies doorgestuurd naar deStichting Financiering Bouw Sportaccommodaties. In afwachting daarvanis een beslissing over deze aanvraag 16 weken opgeschort.Ook op de aanvraag om de strook grond langs het fietspad in erfpacht te

3

Page 5: KoenenNieuws november 2012

nemen teneinde het doordeweekse parkeerprobleem enigszins op te kunnenlossen is nog niet door de Deelraad gereageerd.Onze havencommissaris Mark Smit geeft een toelichting op de werkzaam-heden aan het sanitair in de achterhaven o.l.v. ons lid Ron Jolink, waardoordeze ruimte geschikt zal worden gemaakt voor rolstoelgebruikers.De stichting Sailability draagt de kosten voor deze aanpassing.De vloer is via een contact bij Sailabilty geïntroduceerde aannemer betegeldmaar dit is duidelijk niet vakkundig uitgevoerd en zal opnieuw gedaan moe-ten worden.Sailability laat voorts nog een vlot bouwen zodat de zeilers vanuit hun rol-stoel gemakkelijker in hun boot kunnen komen.

Om aan het nijpende huisvestingsprobleem van de havenmeester en zijngezin voorlopig tegemoet te komen heeft het bestuur besloten om een klei-ne woonark aan te schaffen, die we onverwachts tegen een zeer redelijke prijskonden overnemen van de aannemer van onze steigerwerken. Er isinmiddels intensief contact met de Deelraad geweest om een vergunningvoor dit arkje te krijgen; de aanvraagprocedure loopt nog.

De PR-commissaris Dirk Jan Broertjes kan melden dat de VriendenLoterijeen succes is; er zijn nu ongeveer 20 loten aangemeld. Indien men meedoetmet deze loterij dan is het van belang dat men te kennen geeft dat men voorDe Koenen meespeelt. De helft van de inleg komt namelijk ten goede vanonze vereniging.

De voorzitter moet helaas mededelen dat er op dit moment weer forse finan-ciële problemen bij het Watersportverbond zijn. Werd er in het najaar nogeen positief resultaat voor 2011 verwacht van ongeveer € 26.000,-, thans iser een tekort van € 530.000,-.Zoals het er voorlopig naar uitziet is dit tekort voornamelijk voor ca. €350.000,- gerelateerd aan Topsport en veroorzaakt door de Topsport; hetoverige deel is gerelateerd aan de algemene afdelingen en aan andere secto-ren.Op donderdag 19 april zal er door het Watersportverbond bij de WVOnklaar Anker een regiovergadering worden georganiseerd, waarbij ook ditonderwerp aan de orde zal komen.Het NOC en de NSF zijn het Watersportverbond inmiddels bijgesprongenzodat dit jaar is veilig gesteld.De heer Elmer Boon is gedurende een aantal jaren samen met de heer Freek

4

Page 6: KoenenNieuws november 2012

Koolmeijer lid geweest van de ballotagecommissie. Elmer heeft zijn taakaltijd zeer serieus opgevat maar vindt het nu tijd worden om samen met zijnpartner Lenie, die binnenkort met pensioen gaat, wat langere vaartochten tegaan maken.Het bestuur heeft mevrouw Liesbeth Wouda en de heer Pim Dijkemagevraagd samen met de heer Freek Koolmeijer, die deel blijft uitmaken vande ballotagecommissie, in deze voor de vereniging belangrijke commissiezitting te willen nemen. Dat zowel onze erevoorzitter als Pim (drager van de gouden Koenenspeld)de vereniging door en door kennen en weten wat er van nieuwe leden ver-wacht wordt, behoeft geen nader betoog. Het bestuur is dan ook heel ver-heugd dat beide kandidaten positief op dit verzoek hebben gereageerd.Ten slotte maakt de voorzitter de aanwezigen er op attent dat a.s. zaterdag21 april de Opening van het seizoen zal plaatsvinden. Om 12.00 uur wordtde vlag gehesen en om 14.00 uur wordt begonnen met het admiraalvaren.Daarna is er een borrel bij de WV Amsterdam, waarbij ook de leden van DeKoenen welkom zijn.Op zondag 22 april worden de traditionele openingswedstrijden gehouden;de inschrijfformulieren voor deze wedstrijden liggen in het clubhuis.

4. Notulen Algemene Ledenvergadering van 17 december 2011De notulen worden doorgenomen en vervolgens geaccordeerd onder dank-zegging aan de secretaris.

5. Jaarverslag van de penningmeester en het verslag van de kascommissieHet verslag wordt goedgekeurd met dank aan de penningmeester a.i.Helaas is het tot op heden nog niet gelukt om de vacature van penning-meester ingevuld te krijgen. De voorzitter brengt de teleurstelling van hetbestuur hieromtrent nogmaals over aan de vergadering.Op 27 maart jl. is de kascommissie, vertegenwoordigd door mevrouwBrenda Scheffer en de heer Coen de Bruin, bij de penningmeester a.i. ont-vangen. Zij hebben de betreffende stukken gecontroleerd en er zijn door hengeen onregelmatigheden vastgesteld. De kascommissie stelt derhalve voor om het bestuur décharge te verlenenvoor het in 2011 gevoerde financiële beleid. De vergadering gaat hier onderapplaus mee akkoord.

6. Jaarverslag van de secretarisHet verslag wordt goedgekeurd met dank aan de secretaris.

5

Page 7: KoenenNieuws november 2012

7. Jaarverslag van de havencommissarisHet verslag wordt goedgekeurd met dank aan de havencommissaris.

8. Jaarverslag van de schepencommissarisHet verslag wordt goedgekeurd met dank aan de schepencommissaris.

9. Jaarverslag van de clubhuiscommissarisHet verslag wordt goedgekeurd met dank aan de clubhuiscommissaris.

10. Jaarverslag van de wedstrijdcommissarisHet verslag wordt goedgekeurd met dank aan de wedstrijdcommissaris.

11. Jaarverslag van de commissaris communicatieHet verslag wordt goedgekeurd met dank aan de commissaris communica-tie.

12. Begroting 2012 Bij afwezigheid van de penningmeester a.i. geeft de voorzitter een korte toe-lichting op de begroting voor het jaar 2012. Deze begroting wordt met applaus goedgekeurd.

13. Voorstel tariefsverhogingHet voorstel van het bestuur om de tarieven voor de ligplaatsen en het hel-lingen met ingang van de winterstalling 2012-2013 met 2 % te verhogenwordt door de vergadering goedgekeurd.

14. Verkiezing leden en reserveleden kascommissieDe heer Max van Eck stelt zich als reservelid beschikbaar voor de kascom-missie. De kascommissie zal vanaf heden derhalve bestaan uit laatstgenoem-de aangevuld door mevrouw Brenda Scheffer en de heer Guido Niewold diereservelid was en als reservelid de heer Max van Eck.De heer Coen de Bruin zal afscheid nemen van de kascommissie.

15. Voorstel overgang van huur naar erfpachtDe voorzitter geeft een korte toelichting op dit voorstel. Erfpacht geeft zoalshet er thans naar uitziet een zeker financieel voordeel ten opzichte van huurvan ons terrein maar geeft bovendien meer rechtszekerheid dan huur. Alleaanwezigen steunen het voorstel om over te gaan naar een vast 25-jarig erf-

6

Page 8: KoenenNieuws november 2012

pachtcanon. Het voorstel wordt dan ook onder applaus aangenomen.

16. Periodiek aftreden van de voorzitter, de heer M. Gijzelaar, die herkiesbaar is. Michel is aftredend maar stelt zich wederom beschikbaar als voorzitter. Hetluide applaus van de aanwezige leden laat er geen twijfel over bestaan datmen nog altijd een groot vertrouwen in onze voorzitter heeft.

17. Periodiek aftreden van de wedstrijdcommissaris, mevr. M. C. Oomens-De RijkDe wedstrijdcommissaris is inmiddels al twee termijnen in functie en wileigenlijk het stokje overdragen aan een ander. Er heeft zich echter tot opheden nog geen opvolger aangediend, hetgeen haar heeft doen besluiten omzich herkiesbaar te stellen met de afspraak dat zij tussentijds zal aftredenzodra er een geschikte opvolger is gevonden.De voorzitter vraagt bovendien aan de aanwezigen als zij denken eengeschikte kandidaat voor deze functie te kunnen zijn of misschien iemandkennen die de wedstrijdcommissaris zou kunnen opvolgen, dit aan hetbestuur te laten weten.

Vóór er begonnen zal worden met de rondvraag verzoekt de voorzitter deheer Elmer Boon, die zoals eerder gemeld afscheid zal nemen van de ballo-

7

Mede dankzij E.W. Driessen B.V.kan de Rescue van w.v. de Koenen haar

zeilwedstrijden en zeilopleidingenbegeleiden met een

VERKOOP & JACHTHAVENOudehaagseweg 47, 1066 BV Amsterdam. Tel. 020 - 5110033, Fax 020 - 5110044

E-Mail [email protected] / www.bostonwhaler.nl

Page 9: KoenenNieuws november 2012

tagecommissie naar voren te komen. Ten eerste wordt Elmer hartelijk gefe-liciteerd door de voorzitter met zijn onlangs behaalde nationaal kampioen-schap Micro Magic zeilen. Maar hij wordt vooral bedankt voor de voortref-felijke wijze waarop hij altijd in de ballotagecommissie heeft opgetreden. Degesprekken met kandidaat-leden zijn niet altijd eenvoudig. Het komt name-lijk regelmatig voor dat men geen flauw idee heeft wat het lidmaatschap vaneen actieve watersportvereniging precies behelst.In sommige gevallen moet de kandidaat duidelijk gemaakt worden dat hij ofzij beter gebruik kan maken van een particuliere jachthaven dan lid wordenvan onze vereniging. Elmer heeft in de loop der tijd voldoende ervaring opgedaan om ook deze“slecht nieuws gesprekken” op de juiste wijze te kunnen voeren. Hij merktop zijn beurt op dat hij altijd heel prettig heeft samengewerkt met FreekKoolmeijer. Voorts is hij er zeer content mee dat Liesbeth Wouda en PimDijkema bereid zijn gevonden om plaats te nemen in de ballotagecommis-sie.Als dank voor zijn werk voor de deze commissie ontvangt Elmer eencadeautje om iets voor zijn boot te kunnen aanschaffen en bovendien nogeen bos bloemen voor zijn partner Lenie.

18. RondvraagDe heer Hugo Caron geeft aan dat hij, samen met enkele andereLaserzeilers, graag eens met het bestuur van gedachte zou willen wisselenover de toekomst van onze vereniging. Hij kan weliswaar geen bestuursfunc-tie vervullen, maar hij wil wel het bestuur op andere wijze helpen. Voortsbiedt hij aan om de wedstrijdcommissaris op verschillende terreinen teassisteren.

De heer Michel van der Jagt maakt de aanwezigen attent op de komendePinkstertocht en roept allen op zich in te schrijven voor dit gezellige evene-ment.

19. SluitingOm 20.46 uur sluit de voorzitter de vergadering.

Jubileum havenmeesterDirect na sluiting van de ledenvergadering wordt onze havenmeester FlorisWijnbergh verzocht naar het clubhuis te komen. De havenmeester treedtvervolgens onder luid applaus het clubhuis binnen.

8

Page 10: KoenenNieuws november 2012

Floris was op 1 januari 2012 precies 12 ½ jaar in dienst van de WV DeKoenen.De voorzitter merkt op dat de vooropleiding van banketbakker kennelijk eenuitstekende start betekent voor een havenmeester want dat hebben we weleens eerder meegemaakt…………..Michel vermeldt dat Floris over een groot verantwoordelijkheidsgevoeljegens onze vereniging beschikt, dat hij altijd heel hard werkt, maar dat hijvooral over een groot Koenenhart beschikt. Vaak stelt hij zijn vrije tijd ooknog ter beschikking van de vereniging. Kortom hij doet nog veel meer ande-re dingen voor de vereniging dan we redelijkerwijs van een havenmeesterzouden mogen verwachten. Zo houdt Floris zich ook nog druk bezig metonze website en met nog verscheidene andere zaken voor De Koenen.Als blijk van waardering voor al zijn werk overhandigt de voorzitter Floriseen paar originele Dubarry bootlaarzen en een bos bloemen voor Annemiek.

Het laatste woord is aan de clubhuiscommissaris die allen uitnodigt om eerstde barbezetting-lijst in te vullen en vervolgens een door de vereniging aan-geboden drankje aan de bar te nuttigen.

Notulist: H. Oosterbaan Voorzitter: M. Gijzelaar

Toelichting agendapunt 8. Renovatie havenVoorstel tot het aangaan van een meerjarige lening met Robouw B.V.Na een gesprek dat wij in afgelopen oktober hadden met de heer van Hout van deStichting Financiering Bouw Sportaccomodaties heeft deze zich bereid verklaardom een positief advies uit te brengen voor de subsidiëring van de steigers in devoorhaven, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Een van deze voor-waarden is dat onze vereniging kan aantonen dat wij de financiering van de plan-nen sluitend hebben, het zogenaamde dekkingsplan.Ook is een voorwaarde dat het totale project in de winter van 2013/2014 wordtafgerond. Dat betekent dat in die winter meerdere steigers vervangen moeten wor-den. Dat kunnen wij voor zover wij nu kunnen beoordelen niet volledig uit eigenmiddelen betalen. De heer Rob Piet van Robouw B.V., die altijd het professioneledeel van onze steigerwerken doet, heeft zich bereid verklaard om ons te helpendoor ons een lening tegen gunstige voorwaarden te willen verstrekken voor het deeldat wij niet direct kunnen betalen. Het te financieren deel zal dan in enkele jaren,maximaal 5, worden terugbetaald. Hiermee hebben wij dan ons financiële dek-kingsplan rond.De exacte voorwaarden van de lening moeten nog worden besproken en vastge-

9

Page 11: KoenenNieuws november 2012

steld. Het bestuur wil echter voorkomen dat de verder afhandeling van de subsi-dieaanvraag door het ontbreken van een sluitend dekkingsplan in gevaar komt.Daarom verzoekt het bestuur de leden om in de Algemene Ledenvergadering vandecember aanstaande:1) akkoord te gaan met het aangaan van een lening ter grootte van

maximaal € 100.000,- voor maximaal vijf jaar gerekend vanaf 1 januari 2014.

2) Het bestuur te machtigen om de definitieve leningsvoorwaarden met de heer Rob Piet cq Robouw B.V. te onderhandelen en vast te leggen.

IN MEMORIAM

Op 21 maart 2012 overleed Frank Herman van der Zee, hij werd slechts 64 jaar Frank werd op 1 maart 1997 lid van de WV De Koenen.

Hij was in bezit van een klassieke Super Van Craft kruiser maar we kennen hem vooral van zijn fraaie 30m2 met zeilnummer 22 waarin hij actief wedstrijd zeilde en

ook vaak mee op de Nieuwe Meer te zien was.Frank had ook altijd veel belangstelling voor onze getalenteerde jeugdzeil(st)ers

die hij actief ondersteunde.Wij wensen zijn echtgenote Marion en kinderen en kleinkinderen veel sterkte

om dit verlies te dragen.

••••••

In de zomer zond Hugo Caron de Laserzeilers het volgende bericht: "...Een jobstijding.

Johan Pel is overleden.Johan zeilde korte tijd met ons mee.

Hij had er plezier in.Wij ook.

Daar is nu een eind aan gekomen..."Het was een genoegen om samen met Johan Pel te varen. Hij was een goede en sportie-ve zeiler. Een wedstrijd ging hij niet uit de weg, maar hij zag het als een spelletje. Wehebben hem nooit boos gezien. Wel zagen we hem vaak breed lachend om eigen en

andermans capriolen te water of elders.We missen hem in onze club en wensen zijn familie veel sterkte toe.

10

Page 12: KoenenNieuws november 2012

VERVANGING HAVENMEESTERDit jaar hebben we prioriteit gegeven aan het vinden van een manier om onzehavenmeester de gelegenheid te geven te genieten van zijn vrije dagen en vakan-ties. Daarbij bleek des te meer dat de groep mensen waar we structureel een beroepop kunnen doen om de havenmeester te vervangen steeds kleiner wordt. Met alsgevolg dat we ons hebben afgevraagd, hoe we daar op een andere manier mee ommoeten en kunnen gaan. In deze moderne tijd wordt het gewoon steeds moeilijkervrijwilligers te vinden die zo’n tijdrovende en verantwoordelijke klus op zich wil-len nemen.De oplossing die ons nu voor ogen staat, heeft consequenties voor de service endienstverlening, zoals we die al jaren gewend zijn. Daarom gaan we het hele jaar2013 aan de slag met de beschreven regeling en zullen we die in december evalue-ren. Op basis daarvan ontwerpen we een definitieve regeling.De regeling is als volgt:Op de dagen dat de havenmeester verlof heeft, wordt hij in het zomerseizoen vanzonsopgang tot zonsondergang vervangen door een vervangend havenmeester. Inhet winterseizoen is in de maanden november, december, maart en april tussen 9.00en 10.00 uur en tussen 16.00 en 17.00 uur een vervangend havenmeester aanwe-zig. In de maanden januari en februari zal de haven tijdens de vrije dagen van dehavenmeester gesloten zijn.De vervangend havenmeester is lid van WV De Koenen. Havencommissaris envoorzitter benoemen in samenspraak met de havenmeester de vervangend haven-meester(s).De vervangend havenmeester krijgt per dag dat hij/zij de havenmeester vervangteen vergoeding van 15 euro.Deze regeling gaat in op 1 januari 2013 en geldt in principe voor het hele jaar.

Mark Smit,Havencommissaris

UIT HET CLUBHUISWe hebben dit jaar weer veel activiteiten op de vereniging gehad en er zullen nogenkele volgen. Alvorens we het jaar gaan afsluiten, wil ik iedereen hartelijk bedan-ken die zich heeft ingezet voor alle werkzaamheden in en rondom het clubhuis.Behalve de “vaste” keukenploeg wil ik hierbij graag van de gelegenheid gebruikmaken om Lenie de Bruin te bedanken voor de fantastische wijze waarop zijonlangs weer de jaarlijkse schoonmaakdag van het clubhuis en de keuken, samenmet een flinke groep vrijwilligers, tot zo’n succes heeft gemaakt.

11

Page 13: KoenenNieuws november 2012

Tevens wil ik twee opmerkingen bij de bardiensten maken.Ik krijg soms klachten van leden die een bardienst draaien, dat zij geconfronteerdworden met een vies achtergelaten keuken en een niet aangevulde frisdrank-koel-kast.Zou u indien u een bardienst draait hier even aan willen denken ?Het andere punt gaat over de barlijsten. Als u zich inschrijft op de lijst in het club-huis, wilt u dat dan doen met voor- en achternaam. Dan bent u voor ons makke-lijker terug te vinden tussen de ruim 500 leden.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking!

Carla Oosterbaan-BresserClubhuiscommissaris

Kijk ook op www.wvdekoenen.nl

OPTIMISTENTRAINERS GEZOCHTDe resultaten van de jeugdtrainingen in de Optimisten beginnen we nu te zien.Heel wat zeilertjes uit de wedstrijdgroep van JanKees en Annemarijn scoren hoog.Daar zullen we nog het een en ander van horen. Ik ben er trots op dat we met z’nallen zo veel talent naar boven halen.Maar de beginners van vorig jaar dreigen nu de dupe te worden van het succes. Zemoeten doorstromen naar een hogere groep binnen de club om plaats te makenvoor de nieuwe zeilertjes. We hebben Optimisten en we hebben rescueboten. Wemissen alleen nog een paar trainers.We zijn niet zo veeleisend: kindvriendelijk, vergevingsgezind, streng als het nodigis, erg veel plezier maken en vooral veel lachen. Een Vaarbewijs I is voor de snellebegeleidingsboot ook een vereiste. We zoeken minstens een vast iemand voor elkeweek en een assistent-begeleider.Kom op Koenenleden. Ik heb het ook zomaar geprobeerd, kreeg cursussen via DeKoenen en nu kan ik alleen maar zeggen: “Het is zooooo heeeeel erg leuk om tedoen en o zo dankbaar!”.Geef je op bij Maria Oomens, [email protected]

Pim Dijkema,Jeugdtrainer

12

Page 14: KoenenNieuws november 2012

SAILABILITYHet eerste volledige jaar Sailability hebben we achter de rug. Het jaar stond in hetteken van aanpassingen aan de haven om mensen die minder mobiel zijn en/of ineen rolstoel zitten op een goede manier te kunnen ontvangen. Zoals jullie allemaalongetwijfeld gemerkt hebben is het sanitair in de achterhaven aangepakt, de stei-gers toegankelijk gemaakt, een nieuw vlot met tillift en oprijplaat drijft nu aan depassantensteiger, een oprijplaat om het clubhuis binnen te komen en het pad vanafhet winkeltje van Floris naar en rond het clubhuis is opnieuw bestraat. Al deze aan-passingen, die voor het grootste deel door sponsors van Sailability zijn bekostigd,hebben de haven volledig toegankelijk gemaakt voor mindervaliden.

Verder zijn er drie (1 eenpersoons en 2 tweepersoons) volledig aangepaste bootjesbij ons op de haven gekomen waar mensen met een beperking zo zelfstandig enveilig mogelijk mee kunnen zeilen. Tijdens de georganiseerde zeildagen en zelfs desluitingswedstrijden wordt hier veel gebruik van gemaakt. Er hebben 20 zeilers meteen lichamelijke en/of verstandelijke beperking dit jaar de wateren van de NieuweMeer verkend. Twee van hen zijn nieuw, maar die verwachten we komend jaarzeker terug. In 11 zeildagen hebben er 108 keer mensen gezeild. Dat zijn bijna 10zeilers per dag. Er waren 25 vrijwilligers die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt.Het merendeel zal dat ook in 2013 doen.Nadat we kennisgemaakt hadden, de aanpassingen hadden gerealiseerd en zijnbegonnen met zeilen, bleek al snel dat er ook binnen De Koenen een groot draag-vlak is ontstaan voor de manier waarop Sailability mensen met een beperking bijons op De Koenen de gelegenheid bieden te genieten van watersport. We kunnenterugkijken op een zeer succesvolle start in de samenwerking tussen De Koenen enSailability.

Dit geeft dan ook vertrouwen in de toekomst waarbij het de bedoeling is datSailability volledig geïntegreerd wordt binnen onze watersportvereniging en wijsteeds meer bestuurlijke en vrijwilligerstaken op ons nemen om dit succesvol telaten blijven.

Belangstelling om een handje uit te steken?Meld je aan bij Mark Smit, [email protected]

LIGPLAATS ZOMER 2013 AANVRAGENBij dit Koenennieuws vindt u het aanvraagformulier zomerligplaats 2013. Voorschepen die in de haven liggen, in de loodsen staan of zich hoe dan ook op het

13

Page 15: KoenenNieuws november 2012

haventerrein bevinden, is stallinggeld verschuldigd. Als er geen aanvraag is gedaan,wordt dat het seizoenstarief of daggeld.De aanvragen moeten ieder jaar in een bepaalde periode worden gedaan. U kuntuw aanvraag in de brievenbus van het clubhuis stoppen of per post versturen t.a.v.de schepencommissaris. Ook kunt u de aanvraag per e-mail doen aan:[email protected]. Geef alle scheepsgegevens door die op het formuliergevraagd worden. Als u per e-mail aanvraagt, vermeld dan in het vakje onderwerp‘Aanvraag zomer 2013’, anders bestaat de kans dat uw aanvraag als spam verwij-derd wordt. U kunt ook via de website aanvragen bij ‘Formulieren’. Als u ‘elektro-nisch’ aanvraagt krijgt u een bevestiging dat uw aanvraag in behandeling is.

Toewijzen van plaatsen is moeilijk. Niet alle aanvragen kunnen gehonoreerd wor-den. Het huishoudelijk reglement wordt hierbij gehanteerd. De schepencommis-saris kan schepen afwijzen. Hier volgen de criteria voor een ligplaats in de haven:- Aanvragen van leden die niet aan alle verplichtingen jegens de club

hebben voldaan, worden zonder meer afgewezen!- Aanvragen van leden die korter dan twee jaar lid zijn hebben in het

algemeen minder kans op een plaats.Toewijzing vindt vervolgens plaats op basis van de ligplaats van vorig jaar en op hetgewogen lidnummer.

De aanvraag moet voor zondag 27 januari 2013 om 18.00 uur binnen zijn.

Met vriendelijke groet,Carsten ThöneSchepencommissaris

MAILADRESSENSteeds vaker gebruiken wij de e-mail om onze leden op de hoogte te brengen vanallerlei wetenswaardigheden. Wij hebben ruim 500 leden en donateurs en vanongeveer 350 hebben wij een e-mailadres. Wij krijgen graag de mailadressen van de ontbrekende 150 leden. Heb je een e-mailadrs; stuur het dan naar [email protected] krijgen ook steeds mailtjes terug. Als dat meerdere keren gebeurt, halen wij hetadres uit het adressenbestand. Dat hebben wij nu gedaan met de mailadressen vanonderstaande leden:

14

Page 16: KoenenNieuws november 2012

Lid nr.: 2853 - Rene BaggersLid nr.: 3046 - Ellen BoswijkLid nr.: 3480 - Kathelijn de BruyneLid nr.: 9002 - Dirk Adrichem (donateur)Lid nr.: 3511 - Tycho van DurenLid nr.: 3489 - Annemarie FakkeldijLid nr.: 2995 - Henk GroenendijkLid nr.: 3577 - Michael GiezenLid nr.: 3292 - Jules HesseLid nr.: 3376 - J. KuyckhovenLid nr.: 3415 - Hans MaliepaardLid nr.: 3045 - E.G.H. LaurijssensLid nr.: 3071 - Jan PeperkampLid nr.: 2781 - Jelle RoosLid nr.: 2509 - Fred SchaafLid nr.: 2369 - Brenda SchefferLid nr.: 3640 - Isaac VersterLid nr.: 3645 - Olivier SegersLid nr.: 3646 - Isabel SegersLid nr.: 3473 - Pam WitsenboerWil je toch e-mail van De Koenen blijven ontvangen geef dan je juiste mailadresdoor aan: [email protected].

Dat geldt ook voor de eigenaren van de volgende mailadressen. Wij kunnen ner-gens het adres aan een lid in ons bestand koppelen. Als het adres van jou is, meldthet dan aan de secretaris.

[email protected]@[email protected]@[email protected]@sjm.xs4all.nlmarieke-op-pad.nl [email protected]@[email protected]@[email protected]

15

Page 17: KoenenNieuws november 2012

Pinkstertocht 2013De Pinkstertocht 2012 was door de inzet van de heren Henny, Ramon en Micheleen groot succes. Het is mooi als leden zich zo inzetten om andere leden een bij-zonder Pinksterweekend te bezorgen.We hebben vernomen dat het zo langzamerhand overbekende, beruchte trioMichel, Ramon, Henny nu al weer bezig is met de voorbereidingen voor een spec-taculaire Pinkstertocht 2013. Reserveer hem alvast in je nieuwe agenda. De datazijn 18, 19 en 20 mei 2013.

HavenproblemenHet lijkt wel of de problemen rondom het parkeren dit jaar snel veel groter zijngeworden. Zoals bekend is het bestuur al jaren bezig met de gemeente en iederander denkbare instantie om een structurele oplossing te vinden voor dit probleem.Bij wie of op welke wijze we dit ook ter sprake brengen; we komen geen stap ver-der. Er zijn diverse leden die oplossingen hebben aangedragen, bedankt daarvoor!We hebben al deze voorstellen onderzocht en we hebben dit vooral gedaan om tekijken hoe het parkeren de watersportpraktijken op De Koenen niet in de weg gaanstaan. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een idee waarvan we de haalbaarheidonderzoeken om aan het eind van de jollensteiger waar momenteel ruimte over iseen soort privé parkeerterreintje op onze eigen grond te creëren. Ook dit heeftnogal wat haken en ogen en een prijskaartje… Wordt vervolgd.Gelukkig gaan we de steiger voor het clubhuis deze winter wel vervangen. Florisbegint na de komst van Sinterklaas met het demonteren van de huidige steiger. Injanuari verwachten we dat hij samen met vrijwilligers en Robouw aan de bouw vande nieuwe steiger kan werken. Er is ook al gekeken naar de steigers van de binnen-haven dat zal de komende jaren zijn beslag krijgen.Een wat minder voortvarend bericht over de gasaansluiting. Deze aanvraag looptnu ongeveer een jaar, het eind hiervan is nog niet in zicht, maar we hopen op devolgende ALV hier uitsluitsel over te geven.

Mark Smit Havencommissaris.

VriendenLoterijDoe je al mee met de VriendenLoterij voor De Koenen? Als je meespeelt met deVriendenLoterij en je kiest De Koenen om voor te spelen, gaat 50% van de inlegnaar De Koenen. Elke maand weer. En zelf maak je kans op een van de vele prij-zen. Ga naar www.vriendenloterij.nl en speel mee.

16

Page 18: KoenenNieuws november 2012

Jaaruitslag LaserzeilersDe Woensdagavond Laserzeilers hebben in 2012 een paar records gebroken. Erhebben maar liefst 30 verschillende zeilers aan de onderlinge wedstrijden deelge-nomen. Daaronder veel nieuwe gezichten. Er werden ook nog nooit zo veel startsgemaakt. Hugo Caron startte maar liefst 51 keer en won het jaarklassement metgrote overmacht. In het klassement van de beste gemiddelde score moest hij niptde eer laten aan Tom Hijmans.Volgend jaar weer op de woensdagavonden en als het even kan met een jeugdafde-ling. De jaaruitslag laat alleen de zeilers met 20 starts of meer zien. Daarom dit jaar geenNienke Wolkers, Wout de Visser, Casper Schaaf, Louk Nelissen en Gerard Buetersin de lijst. Ook nieuwelingen zoals Sanne en Boj missen daardoor. Ga voor de vol-ledige uitslag naar de website.

punten starts1. Hugo Caron 286 512. Tom Hijmans 205 323. Erik van den Thillart 197 374. Sven Oosterbaan 159 295. Jasper van Mens 141 326. Ronald Karten 123 347. Pieter Vroegop 83 228. Mariette Ackermans 83 299. Didier Geheniau 60 2910. Hans Brouwer 21 20

Kijk ook op www.wvdekoenen.nl

Kandidaat leden(maart 2012 t/m november 2012)

3653 J. van der Does Nic. Maesstraat 90hs 1071 RE Amsterdam3654 M. Henny Zuiderakerweg 30 1069 MH Amsterdam3655 T. Cohen de Lara Van Eeghenstraat 26hs 1071 GG Amsterdam3656 B. Hollander Prins Hendriklaan 48 1075 BE Amsterdam3657 H. Korff Keizersgracht 97-1e et. 1015 CH Amsterdam3658 F. Drion De Warren 8 1187 LL Amstelveen

17

Page 19: KoenenNieuws november 2012

18

3659 T. Deveson Nieuwemeerdijk 161 1171 NJ Badhoevedorp3661 W. Prins Keizer Karelweg 414 1181 RK Amstelveen3662 S. Kramer Sloterkade 85-2e et. 1058 HJ Amsterdam3663 T. Marijnen Sarphatikade 6 1017 WV Amsterdam3664 S. Marijnen Sarphatikade 6 1017 WV Amsterdam3665 X. Ruperink Thomsonstraat 97 1171 ZG Badhoevedorp 3666 M. Tetteroo Leiduinstraat 4-3e et. 1058 SJ Amsterdam3667 H. Brouwer Archimedesplein 117 1098 KA Amsterdam3668 T. Schröder Tilanusstraat 45-4e et. 1091 BE Amsterdam3669 P. van Loon Klifrakplantsoen 37 3544 RG Utrecht3671 P. de Jong Prinses Margrietstraat 44 1077 LA Amsterdam

Eventuele bezwaren tegen definitieve opname van deze leden in Koenenverbandmoeten uiterlijk 365 dagen na ontvangst van deze bekendmaking schriftelijk bij desecretaris zijn ingediend.

OpzeggingenDe volgende leden en donateurs zullen met ingang van 31-12-2012 uit het leden-bestand worden gehaald; zij hebben hun lidmaatschap opgezegd.

3000 P. Bruyn 3533 E. Bracht3532 F.H. Bracht 3568 M.J. Clijsen3595 M. Colsen 2040 J. Ennik3293 C.M. Feeke-Steegstra 3294 F. Feeke9137 H. Grijmans 2135 J. Guttmann3402 J. Hogendoorn 3632 P. van Lange3516 K. van der Lee 3370 T. Ludenhoff3529 J. van Mens 2979 E.J. Meijer3127 J. Neijenhuis 3273 N. Post2841 J.A. van Ravenzwaai 3239 J. van Rooijen3509 L. Schelleman 2465 J. Smit2855 M. Smit-Hester 3212 E.A.M. Vlaming-Solleveld9102 H.G. Weve 3528 R. Wielings3379 M. Wölcken 2671 H. Wiegman1945 J.M. van der Woude 3477 J. Wuite3478 Y. Wuite

Page 20: KoenenNieuws november 2012

KOENENKALENDER 2013

6 januari Nieuwjaarsreceptie, aanvang 14.00 uur

11 januari Klaverjassen

18 januari Theorieles jeugdwedstrijdzeilen, aanvang 17.00 uur

27 januari Snertfuif, aanvang 17.00 uur

1 februari Klaverjassen

8 februari Theorieles jeugdwedstrijdzeilen, aanvang 17.00 uur

22 februari Klaverjassen

1 maart Theorieles jeugdwedstrijdzeilen, aanvang 17.00 uur

3 maart Informatieochtend jeugdzeilen + squadrontraining Cadet met

droogpak

10 maart Winterprogramma (knopen) + squadrontraining Cadet met

droogpak

15 maart Klaverjassen

16 maart ZaterdagWinterprogramma (zwembadles 11 tot 13 uur) +

squadrontraining Cadet met droogpak

22 maart Theorieles jeugdwedstrijdzeilen, aanvang 17.00 uur

24 maart Winterprogramma + squadrontraining Cadet met droogpak

5 april Eerste vrijdagavondtraining Cadetten

5 april Klaverjassen

12 april Ledenvergadering, aanvang 20.30 uur

15 april Aanvang hellingen

15 april Schoonmaakdag clubhuis

17 april Eerste woensdagavond Lasergroep

17 april Eerste woensdagavond training Optimisten

19 april Eerste vrijdagavond training Optimisten

20 april Opening vaarseizoen, vlag hijsen om 12.00 uur

21 april ASK openingswedstrijden (De Schinkel)

26 april Klaverjassen

19

Page 21: KoenenNieuws november 2012

17 mei Weespertrekvaart mannenkoor, aanvang 21.00 uur

18 - 20 mei Pinkstertocht

22-23 juni Promotiewedstrijden

3 juli Laatste woensdagavondtraining Optimisten voor de zomerstop

5 juli Laatste vrijdagavondtraining voor de zomerstop

16 augustus Eerste vrijdagavondtraining Cadet na de zomerstop

21 augustus Eerste woensdagavondtraining Optimisten na de zomerstop

23 augustus Eerste vrijdagavondtraining Optimisten na de zomerstop

8 september Scoutingwedstrijden

25 september Laatste woensdagavondtraining Optimisten voor de winterstop

27 september Laatste vrijdagavondtraining Optimistenvoor de winterstop

29 september ASK Sluitingswedstrijden (De Schinkel)

4 oktober Laatste vrijdagavondtraining-theorie teamwedstrijden Cadet voor

de winterstop

5-6 oktober Teamwedstrijden Cadet

14 oktober Aanvang hellingen

27 oktober Slotwedstrijd, diner & prijsuitreiking Lasergroep

10 november Laser 6 Uren van de Nieuwe Meer

24 november Sinterklaasfeest, aanvang 14.00 uur

15 december Ledenvergadering, aanvang 14.00 uur

Kijk voor het actuele programma op www.wvdekoenen.nl

20

Drukkerij de Bij bvDonauweg 2c

1043 AJ AmsterdamTel 0031 (0)20 6136699Fax 0031 (0)20 6137009

www.debij.nl

m e t o n s d r u k w e r k , u w d o e l b e r e i k t