Kitemag editie juli 2006

download Kitemag editie juli 2006

of 25

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Vo or fe at ur es en no g me er in fo rm at ie ov er de sh ap e en pe rf or ma nc es , ww w. br un ot ti .co m In het begin zei je dat je al 3e bent geworden op het NK. Wat zijn je overige beste resultaten? NK 2005 4e, Funsporttour 1e, PKRA Duitsland 2004 9e.

Transcript of Kitemag editie juli 2006

 • BOARDTESTBrunottiPRO X

  UIT HET LEVEN VANKevin Langeree

  EVENT

  Kiteboardopen

  -clubhuis van de maand-

  editie juli 2006

  NIEUWkitemag

  online kitesurfmagazine

 • De eerste uitgave,

  Ik zit nu op de bank een klein beetje na te ge

  nieten van

  het mooie weer want helaas het heeft vanda

  ag niet ge-

  waaid. Ruim een maand later dan gepland zi

  jn we hier

  dan eindelijk met de eerste release van het o

  nline kite-

  surfmagazine. Onder de naam van Kitemag.n

  l proberen

  we dit jaar 5 magazine`s te vullen waarvan di

  t de eerste

  is. Het is hard werken geweest de afgelopen 2

  maanden

  maar nu eindelijk is het zover. Met dit digitale

  magazine

  willen de dieper ingaan op interessante nieu

  wsberich-

  ten en de de kiteboarders de informatie te

  geven die

  jullie zoeken.

  Afgelopen maanden zijn we bezig gewees

  t met arti-

  kelen, het design en mooie foto`s. En ik moe

  t zeggen

  die kitesurfers zijn een lastig volkje. Je mo

  et 3x bel-

  len willen ze de artikelen op tijd insturen en

  al krijg je

  foto`s dan moet je weer heen en weer mail

  en wie de

  fotograaf is. Waar ben ik aan begonnen ;) Ma

  ar ik moet

  zeggen ik doe het allemaal voor mn plezier

  en die paar

  uurtjes die ik minder gevaren heb haal ik n

  a mijn exa-

  mens dubbel zo hard in. We willen het kom

  ende jaar

  ook verslagen van belangrijke wedstrijde

  n doen en

  we komen met mooie foto`s. We zijn nog op

  zoek naar

  mensen die wat artikelen kunnen aanlevere

  n zodat we

  elke keer weer lekker rond een pagina of 25

  uitkomen.

  Nu even uitrusten en van het mooie weer g

  enieten en

  dan gaan we weer aan het werk om de vo

  lgende uit-

  gave leesklaar te maken. Daar komen ook div

  erse leuke

  onderwerpen in dus als je deze uitgave hebt

  uitgelezen

  kan je jezelf al gaan verheugen op de volgen

  de release.

  Heb je nog wat ideen, tips of kritische opm

  erkingen,

  stuur dan gerust een mail naar de redactie. Ik

  hoop dat

  jullie het mooi vinden en de volgende uitgav

  e ook weer

  downloaden.

  Veel leesplezier!

  Marc de Munnik

  Van de redactie..

  Foto: seb@hanfburg.de

 • INHOUD KITEMAG

  4 VerslagSticke

  dSeasonKickoff

  7 Raak![Randy

  Hereman]

  8 Uithetleven

  vanKevinLangeree

  9 BoardtestBru

  nottiPro-X

  11 Raak![Youri

  Zoon]

  13 Hoedoeik..B

  ackMobe

  14 Interview:Rol

  fvanderVlugt

  16 Raak![BasK

  oole]

  17 Mijnclubhuis

  NSS

  18 Tussendoor:Y

  ouriZoon

  20 Raak![Rolf

  vanderVlugt]

  21 ColumnMarcd

  eMunnik

  22 VerslagKitebo

  ardOpen

  25 Colofon

  Tussendoor:Yo

  uriZoon

  18

  KiteboardOpen21

 • Kitesurf SeasonKickoff 2006

  Al ver van te voren stond het aangekondigd op de Nederlandse kitesurfforums. De Kitesurf Season Kickoff van 2006 moest groots worden. Arjen en Markku, de organisatoren, waren wekenlang van te voren bezig geweest met sponsoren en dat was ook te zien aan hun site. Al snel hadden we het idee, daar moeten we bij zijn.

  De vrijdag begon met een lekker zonnetje en wind, de meeste kiters pompten hun 12 meters op en de wat zwaardere riders hun 14m. Iedereen was klaar om te knallen. Het was al vroeg druk op het water en we keken ons ogen uit. Het event-terrein begon ook al vol te stromen met testcen-ters van diverse merken en de meeste bekende merken waren dan ook aanwezig. De hele dag door was er de mogelijkheid om alle boards en kites te testen en daar is ook goed gebruik van gemaakt. Op het programma voor de vrijdagmiddag stond een JamSession. Tijdens de skippersmeeting werd uitgelegd hoe de wedstrijd precies in elkaar zat. Het kwam allemaal duidelijk over en de riders waren klaar om hun kite weer de lucht in te gooien. De bedoeling van de Jam-Session was: 6 man in 1 heat, 15 minuten lang de beste tricks latenTekst: Redactie Kitemag.nl

  S

  ebas

  tiaa

  n H

  og

  enb

  oo

  m (w

  ww

  .kit

  esh

  ots

  .nl)

  Sebastiaan Hogenboom (www.kiteshots.nl)

 • zien en de beste rider gaat door. De deelnemers moes-ten elkaar jureren en het verbaasde me hoe goed dat verliep. De beste riders sprongen er direct tussen-uit en die moesten het in de finale tegen elkaar opne-men. De overige deelne-mers en toeschouwers stonden toe te kijken hoe Bas Koole zijn Kiteloop Han-dlepasses stickte en hoe Hans zijn hoge kunfu`s beheerst. Bas won uitein-delijk de Jam-Session. Deprijsuitreiking was een groot feest. Ester Oud werd door het publiek uitgekozen tot Wonder van Workum en ging met een boardje van een van de sponsoren

  naar huis. De dag liep ten einde en het lopend buffet ging open. Iedereen vulde snel zijn bord en het enige wat er in de tent nog te horen was, was het gerinkel van messen en vorken. Ieder-een had honger van een lange en lekkere dag kiten. Na het eten trok iedereen zich even terug in zijn tent of caravan, en kwam fris terug voor het feest in de tent. Een leuk feestje en zo konden de deelnemers nog eens rustig na praten. De voor-spellingen voor de volgende dag waren nog niet hele-maal duidelijk, maar toen we wakker werden bleek er een aflandige wind te staan. Een paar riders waagden zich

  nog wel het water op, maar hielden het snel voor gezien. De Sticked crew loste het leuk op door een voetbal wedstrijdje te organiseren voor de riders. De rest van de dag is er geen wind geko-men en iedereen heeft zich een beetje vermaakt op het strand. s Avonds stond weer een feest gepland maar veel riders waren al naar huis gegaan. Het was toch nog even gezellig en voor de zondag stond er een dag vol wind gepland. Toen het camp-ingterrein weer wakker werd was dat ook direct te merken. Een lekkere side-shore wind blaasde tegen de tentdoeken aan. De boardercross stond voor

  Sebastiaan Hogenboom (www.kiteshots.nl)

 • vandaag gepland en de sfeer zat er lekker in. Veel gekleurde vliegers sierden het Workummer strand. Na de skippersmeeting was iedereen er klaar voor en de deelnemers moesten per 5 a 6 man het water op en de bedoeling was om zo snel mogelijk van plek A naar B en rondom de boeien te varen. Na een wat rom-melig begin met wat kite`s door elkaar besloot de wed-strijdorganisatie met wat minder deelnemers per heat te starten en dat pakte beter uit. Uit elke heat ging 1 winnaar door en uiteindelijk was Ruben Versluis de win-naar van de boardercross. De afsluiting was dit keer rustig veel mensen waren inmiddels al vertrokken, maar de prijs uitreiking was wel een leuk slot van de Kite-surf Season Kickoff 2006.

  Meer informatie www.sticked.nl Meer fotos www.kiteshots.nl

  Sebastiaan Hogenboom (www.kiteshots.nl)

  Sebastiaan Hogenboom (www.kiteshots.nl) S

  ebas

  tiaa

  n H

  og

  enb

  oo

  m (w

  ww

  .kit

  esh

  ots

  .nl)

 • Rider: Randy Hereman | Foto: Mattias Johnson | Trick: Railey

  Raak!

 • Kevin

  Langeree

  UIT HET LEVEN VAN..

  Op 14 december ging ik op weg naar Zuid-Afrika waar ik 3 maanden lang heb gezeten. De wind daar is echt helemaal top ik heb maar 4 dagen geen wind gehad, dus het was super goed om te trainen. Dit jaar was er ook veel swell dus het was goed voor het golf-rijden en golfsurfen. De meeste dagen zagen er een beetje zo uit: in de ochtend golf-surfen daarna freestyle als het een beetje te hard werd ging ik waveriden. Het was dus echt een top trip naar ZA deze winter ga ik er zeker weer heen!!!

  Na ZA ben ik 2 weken in Nederland geweest en toen ben ik naar Maui geweest samen met mijn zusje. We zijn daar heen geweest voor een fotoshoot voor Naish. Toen wij daar aankwamen leek het wel of we de wind hadden mee genomen want ze hadden daar 6 weken helemaal geen wind gehad... De eerst dag dat we er waren was het echt hele-maal top er was een rustig windje in de ochtend het was toen goed voor mijn 10m en daarna in de middag kwam er weer een echt Maui wind opzetten dus goed voor mijn 8m. Ik ben 2 weken op Maui geweest. Die 2 weken hebben we eigenlijk alleen maar fo-tos geschoten. Na 2 weken zijn we weer in het vliegtuig gestapt op weg naar Nederland maar niet voor lang want ik ging de volgende dag alweer naar Venezuela voor de eerst PKRA stop van het jaar.

  Toen ik daar aan kwam had ik ook echt een hele goede yetlag, want ik vloog eerst van Maui naar Nederland dat is 12uur tijdsverschil en toen na een dag vloog ik weer naar Venezuela met 6 uur tijdsverschil daar had ik wel effe een week last van. Een vriend uit Nederland stond mij op te wachten op het vliegveld dus dat was echt super chill!!! Hij zat er al een tijdje dus het weet de weg op het eiland. Ik was er een week voor de wed-strijd al dat was wel chill want dan kon ik even wennen aan de omstandigheden. Het is er super vlak en redelijk stabiele wind dus het is makkelijk om al je tricks te landen. De wedstrijd dan maar het ging goed in de singels was ik als 3de geindigd en in de dub-bels wist ik mijn 3de plaats te behouden. Dus dat was een geslaagde eerst wedstrijd. Na de wedstrijd ben ik nog een weekje langere gebleven om een DVD te maken met een paar Nederlandse gasten. Toen na bijna 3 weken Venezuela naar huis waar het ook echt top weer was.

  De PKRA in Belgie ging ook goed voor mij in de singels 1st geworden maar toen in de dubbels 1 plaatsje gezakt naar een 2de plaats. Waar ik overigens ook nog erg blij mee was. Ik sta nu 2de overall en hoop dat zo lang mogelijk vast te houden.

  foto: Wico Mulder

 • Nat werkToen ik opstapte voelde ik gelijk de g