Kenbri brandbrief juli 2012

4
BRAND BRIEF Nieuwsbrief van Kenbri Fire Fighting4Juli 2012 Twin agents voor Total E&P Nederland Total E&P Nederland gaat over de winning en productie van aardgas. Een deel daarvan is de productie van aardgas uit de ondergrond van de Noordzee. De productieplatforms zijn alleen te bereiken per helikopter. Om een veilige start en landing van de helikopters te garanderen is een adequate brandbeveiliging noodzakelijk. Door de sterke wind en zoute lucht van de Noordzee moet het blussysteem in staat zijn om de zwaarste weersomstandigheden te weerstaan. De oplossing hiervoor is de POLY CAFS TWIN AGENT van Rosenbauer. Na een periode van meerdere jaren waarin een groot aantal tests met twee POLY CAFS TWIN AGENT units zijn uitgevoerd, is Total E&P Nederland overtuigd van dit robuuste systeem, waarvan het blussysteem in nauw overleg met Total E&P Nederland zelf is aangepast aan de specifieke inzetomgeving ter plaatse. In de loop van 2012 en 2013 zullen 26 van deze units worden geleverd aan diverse Total E&P Nederland-platforms in de Noordzee. Het bijzondere aan de POLY CAFS TWIN AGENT is de combinatie van twee blustechnieken in een systeem: droog poeder en CAF (Compressed Air Foam). Op deze manier kunnen vloeistofbranden het meest effectief worden bestreden. In de eerste stap wordt de brand neergeslagen door het poeder, vervolgens zorgt een CAF schuimdeken er voor dat het vuur niet meer oplaait. De 20 meter ultra lichte stoffen slangen zorgen voor een grote actieradius. Zij dragen samen met de grote worplengte (tot 20 meter) bij aan de veiligheid van de gebruiker. Dit alles gecombineerd met de uitstekende corrosiebestendigheid van de units (de tanks, leidingen en het frame zijn gemaakt van roestvast staal) maken de POLY CAFS TWIN AGENT van Rosenbauer het optimale brandbestrijdingssysteem in extreme omstandigheden. In december 2010 tekende Rex Hobbel, directeur van Kenbri Fire Fighting, een contract met een orderwaarde van ca. 22 miljoen euro met de Indonesische overheid. Het betreft een opdracht voor de levering van 30 crashtenders, zogenaamde Airport Rescue Fire Fighting Vehicles, van twee verschillende typen. Donderdag, 7 juni jl. zijn de eerste elf voertuigen overgedragen. Meer op pag. 2 Indonesië voertuigen Preview Pag. 2

description

De Brandbrief is een uitgave van Kenbri Fire Fighting B.V. en verschijnt vier keer per jaar. Niets in deze uitgave mag zonder toestemming van Kenbri worden gekopieerd of gepubliceerd.

Transcript of Kenbri brandbrief juli 2012

Page 1: Kenbri brandbrief juli 2012

BRANDBRIEFNieuwsbrief van Kenbri Fire Fighting4Juli 2012

Twin agents voor Total E&P Nederland

Total E&P Nederland gaat over de winning en productie van aardgas. Een deel daarvan is de productie van aardgas uit de ondergrond van de Noordzee. De productieplatforms zijn alleen te bereiken per helikopter. Om een veilige start en landing van de helikopters te garanderen is een adequate brandbeveiliging noodzakelijk. Door de sterke wind en zoute lucht van de Noordzee moet het blussysteem in staat zijn om de zwaarste weersomstandigheden te weerstaan. De oplossing hiervoor is de POLY CAFS TWIN AGENT van Rosenbauer.

Na een periode van meerdere jaren waarin een groot aantal tests met twee POLY CAFS TWIN AGENT units zijn uitgevoerd, is Total E&P Nederland overtuigd van dit robuuste systeem, waarvan het blussysteem in nauw overleg met Total E&P Nederland zelf is aangepast aan de specifieke inzetomgeving ter plaatse. In de loop van 2012 en 2013 zullen 26 van deze units worden geleverd aan diverse Total E&P Nederland-platforms in de Noordzee.

Het bijzondere aan de POLY CAFS TWIN AGENT is de combinatie van twee blustechnieken in een systeem: droog poeder en CAF (Compressed Air Foam). Op deze manier kunnen vloeistofbranden het meest effectief worden bestreden. In de eerste stap wordt de brand neergeslagen door het poeder, vervolgens zorgt een CAF schuimdeken er voor dat het vuur niet meer oplaait. De 20 meter ultra lichte stoffen slangen zorgen voor een grote actieradius. Zij dragen samen met de grote worplengte (tot 20 meter) bij aan de veiligheid van de gebruiker. Dit alles gecombineerd met de uitstekende corrosiebestendigheid van de units (de tanks, leidingen en het frame zijn gemaakt van roestvast staal) maken de POLY CAFS TWIN AGENT van Rosenbauer het optimale brandbestrijdingssysteem in extreme omstandigheden.

In december 2010 tekende Rex Hobbel, directeur van Kenbri Fire Fighting, een contract met een orderwaarde van ca. 22 miljoen euro met de Indonesische overheid. Het betreft een opdracht voor de levering van 30 crashtenders, zogenaamde Airport Rescue Fire Fighting Vehicles, van twee verschillende typen. Donderdag, 7 juni jl. zijn de eerste elf voertuigen overgedragen.

Meer op pag. 2

Indonesië voertuigen

PreviewPag. 2

Page 2: Kenbri brandbrief juli 2012

Indonesië voertuigenEerste oplevering

NIEUW: TWISTER met zaagbescherming Rosenbauer introduceert de nieuwe Twister brandweerlaars met zaagbescherming klasse 2, de TWISTER KS. De TWISTER KS combineert de voordelen van de TWISTER brandweerlaars met een laars met klasse 2 zaagbescherming. De TWISTER KS kenmerken op een rijtje:

- Uitstekend draagcomfort door een perfecte pasvorm en een extreem laag gewicht (de lichtste laars in zijn klasse!)- Zeer robuust en eenvoudig in gebruik- Bijzonder gemakkelijk aan en uit te trekken- Heel eenvoudig schoon te maken

De TWISTER KS is gecertificeerd volgens EN 15090:2006 F2A HI3 CI SRA. De laarsetest op bescherming tegen kettingzaagsneden volgens EN 381, deel 3.

Vervolg van pagina 1

Hare Excellentie mw. Retno L.P. Marsudi, ambassadeur van Indonesië, kreeg symbolisch de sleutels overhandigd van het eerste voertuig. Een paar dagen eerder was een Indonesische delegatie van het ministerie van Transport al naar Nederland gekomen om de voertuigen aan verschillende tests te onderwerpen. Nu de resultaten goed zijn bevonden en de verklaringen van acceptatie zijn getekend, kunnen de voertuigen worden verscheept naar elf lokale luchthavens in Indonesië. Op onze website vindt u meer informatie over (de oplevering van) dit project.

Page 3: Kenbri brandbrief juli 2012

RosenbauerInnovatieve optie voor FOX III

Door de aansluiting van de Brandweer bij de LAPV zal het aantal Volkswagen dienstvoertuigen de komende tijd zeker toenemen. Alle voertuigen kunnen turn-key (inclusief de ombouw) geleverd worden door PON Automobiel handel, maar dit hoeft natuurlijk niet!

Kenbri Fire Fighting biedt u hiervoor namelijk prima alternatieven, waarbij slechts het voertuig uit de LAPV wordt besteld en de ombouw geheel door Kenbri wordt verzorgd. Dit kan ook bij ons middels de op/inbouw van enkele standaard pakketten voor licht, geluid en materiaalstelling. Met onze expertise en ervaring kunnen wij echter veel verder gaan en praktisch al het gewenste maatwerk voor u verzorgen voor bijvoorbeeld Waterongevallenvoertuigen, OGS-voertuigen, (H)OVD-voertuigen, AGS-voertuigen, SIV’s en andere regionaal gerichte Personeel-Materiaalvoertuigen.

Wij verzorgen hiervoor o.a. de volgende werkzaamheden:

- Het bijplaatsen van zitplaatsen voorzien van ademlucht (voorzien van RDW-goedkeur, zowel onder als boven 3.500 kg)- Het opbouwen van ladderrekken- Het inbouwen van materiaalstellingen, secundaire spanningsvoorzieningen, complexe voertuigelektronica, communicatiesystemen en MDT-systemen

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Kenbri Fire Fighting op het gebied van het inrichten van kleine brandweervoertuigen en specials? Neemt u dan contact op met Mannus Bergboer, Commercieel manager voertuien en service van Kenbri. Hij is bereikbaar op 06-30407325 of via [email protected]

Landelijke Aanbesteding Politievoertuigen (LAPV)

Rosenbauer heeft onlangs een nieuwe, innovatieve optie voor de FOX III motorspuit op de markt gebracht: de ingangsdrukregeling. Met deze regeling wordt de werkdruk van de pompbediende wezenlijk verminderd en wordt de al bestaande pompdrukregeling met een extra functie uitgebreid.

Concreet betekent dit dat niet alleen de uitgangsdruk wordt gemeten door de drukregeling, maar dat ook de aanzuigdruk wordt bewaakt. Hierdoor wordt bijvoorbeeld het leegzuigen van de toevoerslang voorkomen. Verder herkent de FOX III met deze ingangsdrukregeling het klappen van een slang, waardoor automatisch het toerental van de pompmotor op stationair toerental terug geregeld wordt.

Indien de FOX III pomp in aanjaagverband (meerdere pompen achter elkaar) wordt gebruikt, wordt (als er voldoende water aangevoerd wordt) middels deze ingangsdrukregeling automatisch de uitgaande druk geregeld.

Page 4: Kenbri brandbrief juli 2012

STABFAST TM MK2De nieuwe maatstaf voor stabilisatiesystemen

Weber Rescue Nederland heeft diverse verbeteringen aan het STABFAST TM systeem aangebracht en brengt deze nu onder de naam STABFAST TM MK2 op de markt. Door de aanpassingen wordt het aantal handelingen tijdens gebruik verminderd en wordt het inzet gereedmaken na gebruik eenvoudiger.

De STABFAST TM MK2 telescoop heeft een automatische hoogtevergrendeling (1) en vier extra instelposities voor de hoogte (3) gekregen om de stabilisatiepoot nauwkeuriger en sneller te kunnen plaatsen. Wanneer de telescoop wordt ontgrendeld zakt deze gecontroleerd in door middel van een pneumatische demping (2). De spanband oprolinrichting (5) is verbeterd in uitvoering en tevens uitgebreid met een draaiknop aan de spanratel (4) om op eenvoudige wijze de ratel doorloop in vrijloopstand te plaatsen. Een slankere punthaak (7) is toegepast om in kleinere gaten te kunnen inhaken. Verder zijn de zijkanten voorzien van een reflecterende bestickering (8) om de zichtbaarheid te vergroten tijdens nachtelijk gebruik en is het totaalgewicht van de set aanzienlijk afgenomen door toepassingen van nieuwe lichtere materialen. Alle eerder vermelde aanpassingen maken het STABFAST TM MK2 stabilisatiesysteem nog gebruiksvriendelijker en sneller in gebruik. Hiermee is de STABFAST TM MK2 de nieuwe maatstaf voor stabilisatiesystemen.

De STABFAST TM MK2 is leverbaar in 3 uitvoeringen:

STABFAST TM MK2, STABFAST TM MK2 Basic & STABFAST TM MK2 XL

De Brandbrief is een uitgave van Kenbri Fire Fighting B.V. en verschijnt vier keer per jaar. Niets in deze uitgave mag zonder toestemming van Kenbri worden gekopieerd of gepubliceerd. Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden.

Kenbri Fire Fighting B.V. Oplage Delta Industrieweg 15 Energieweg 11 Gentseweg 309 A1 2.000 exemplaren Postbus 85 Postbus 248 9120 Beveren3250 AB Stellendam 5140 AE Waalwijk België Frequentie T 0187 49 35 88 T 0416 66 01 19 T +32(0)3 775 8600 4 x per jaar F 0187 49 30 66 F 0416 35 39 27 F +32(0)3 755 8695 E [email protected] E [email protected] E [email protected] © Kenbri Fire Fighting B.V.

Colofon

13

4

5

6

7

8

Er is vanaf september tevens een nieuw accessoire voor het STABFAST TM MK2 stabilisatiesysteem leverbaar.

Het betreft een hakenset met drie verschillende soorten haken en een afsluitbare ring om ook op plaatsen, waar dit met de standaard pitshaak niet mogelijk is, in te kunnen haken.

Gewicht: 1,9 kgPrijs: € 92,50Artikelnummer: ST10102