Kenbri brandbrief december 2012

4
BRAND BRIEF Nieuwsbrief van Kenbri Fire Fighting4December 2012 Gelderland Midden kiest voor Weber Rescue Afgelopen juli publiceerde de Veiligheidsregio Gelderland Midden een Europese aanbesteding voor de levering in de komende 4 jaar van ca 20 sets redgereedschap voor tankautospuiten (inclusief de optie voor het opleiden van de mensen die een deel van het onderhoud en het jaarlijks certificeren van de gereedschappen verzorgen). Het bestek is op basis van de huidige en toekomstige situatie door een werkgroep met vertegenwoordigers uit verschillende korpsen opgesteld. De aanbesteding bood potentiële leveranciers ruimte om mee te denken over de eisen die een moderne hulpverleningsorganisatie dient te stellen aan de benodigde gereedschappen en materialen waarmee men de hulpverlening zal uitvoeren. Na publicatie hebben 4 leveranciers een offerte gemaakt. Weber Rescue Nederland heeft aangeboden met het allernieuwste op het gebied van knip- en afscheurtechnieken, speciaal ontwikkeld voor de nieuwste voertuigconstructies, materialen en (Boron) staallegeringen. Het gaat daarbij om de volgende Weber Rescue producten: - RSX Scharen uitgevoerd met messen met HSCS (High Strength Cutting Steel) inlegdelen - XL spreiders met krachtige, slanke spreidertoppen en een grote spreidwijdte - Telescooprammen met extreem grote slag en kracht - Silent pompunits met de laagst verkrijgbare geluidbelasting op de markt In de beoordeling van de offertes heeft een uitgebreide praktijktest onderdeel uitgemaakt van de selectie van de leverancier. Tijdens deze testdag konden ook de laatste ontwikkelingen en innovaties van de aangeboden producten van de verschillende leveranciers uitvoerig worden getest en beoordeeld. Lees verder op Pag. 2 Nieuw in ons assortiment is de Argus Mi- TIC. Dit is ‘s werelds kleinste hoge reso- lutie warmtebeeldcamera voor brandbe- strijding toepassingen. De camera biedt een kristalhelder beeld met een prachtig dynamisch bereik: je kunt extreem hoge temperaturen duidelijk onderscheiden van voorwerpen met een lagere tem- peratuur. Hierdoor kunnen slachtoffers zeer snel gevonden worden. De Mi-TIC is een klein formaat warmtebeeldcamera en past in de palm van je hand. Meer op pag. 3 Argus Mi-TIC Preview Pag. 3

description

De Brandbrief is een uitgave van Kenbri Fire Fighting B.V. en verschijnt vier keer per jaar. Niets in deze uitgave mag zonder toestemming van Kenbri worden gekopieerd of gepubliceerd. Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden.

Transcript of Kenbri brandbrief december 2012

Page 1: Kenbri brandbrief december 2012

BRANDBRIEFNieuwsbrief van Kenbri Fire Fighting4December 2012

Gelderland Midden kiest voor Weber Rescue

Afgelopen juli publiceerde de Veiligheidsregio Gelderland Midden een Europese aanbesteding voor de levering in de komende 4 jaar van ca 20 sets redgereedschap voor tankautospuiten (inclusief de optie voor het opleiden van de mensen die een deel van het onderhoud en het jaarlijks certificeren van de gereedschappen verzorgen).

Het bestek is op basis van de huidige en toekomstige situatie door een werkgroep met vertegenwoordigers uit verschillende korpsen opgesteld. De aanbesteding bood potentiële leveranciers ruimte om mee te denken over de eisen die een moderne hulpverleningsorganisatie dient te stellen aan de benodigde gereedschappen en materialen waarmee men de hulpverlening zal uitvoeren. Na publicatie hebben 4 leveranciers een offerte gemaakt.

Weber Rescue Nederland heeft aangeboden met het allernieuwste op het gebied van knip- en afscheurtechnieken, speciaal ontwikkeld voor de nieuwste voertuigconstructies, materialen en (Boron)staallegeringen. Het gaat daarbij om de volgende Weber Rescue producten:

- RSX Scharen uitgevoerd met messen met HSCS (High Strength Cutting Steel) inlegdelen - XL spreiders met krachtige, slanke spreidertoppen en een grote spreidwijdte - Telescooprammen met extreem grote slag en kracht - Silent pompunits met de laagst verkrijgbare geluidbelasting op de markt

In de beoordeling van de offertes heeft een uitgebreide praktijktest onderdeel uitgemaakt van de selectie van de leverancier. Tijdens deze testdag konden ook de laatste ontwikkelingen en innovaties van de aangeboden producten van de verschillende leveranciers uitvoerig worden getest en beoordeeld.

Lees verder op Pag. 2

Nieuw in ons assortiment is de Argus Mi-TIC. Dit is ‘s werelds kleinste hoge reso-lutie warmtebeeldcamera voor brandbe-strijding toepassingen. De camera biedt een kristalhelder beeld met een prachtig dynamisch bereik: je kunt extreem hoge temperaturen duidelijk onderscheiden van voorwerpen met een lagere tem-peratuur. Hierdoor kunnen slachtoffers zeer snel gevonden worden. De Mi-TIC is een klein formaat warmtebeeldcamera en past in de palm van je hand.

Meer op pag. 3

Argus Mi-TIC

PreviewPag. 3

Page 2: Kenbri brandbrief december 2012

Weber rescueRedgereedschap midden Gelderland

Foam pourer system voor Shell Europoort

Kenbri Fire Fighting heeft onlangs van Amerplastics de opdracht ontvangen voor de levering van 300 stuks foam pourers. Deze zogenaamde “ossenkoppen”, die gefabriceerd zijn van RVS 316 en een poedercoat als eind finish, vormen een belangrijk onderdeel bij de renovatie van 37 floating roof tanks bij Shell Europoort.

De renovatie behelst o.a. het aanbrengen van een nieuw schuimsysteem t.b.v. het blussen van Rimseal branden welke kunnen ontstaan tussen het drijvende dak en de verticale tankwand. Amerplastics levert hiervoor het GRE buisleidingwerk en verzorgt de gehele installatie, het testen en de commissioning van het project.

Als uitkomst van een in 2009 uitgevoerd pilot project te SHELL Europoort, werd Bondstrand “Glass fiber Reinforced Epoxy” GRE buisleidingsystemen geselecteerd als beste keuze in functie van prijs/kwaliteit. Door gebruik te maken van de beschikbare technische kennis bij Kenbri en een doordacht montagesysteem van Amerplastics uit Terneuzen, werd de basis gelegd voor de recent ontvangen vervolgorder.

Vervolg van pagina 1

Omdat met deze redgereedschapsets de komende 10 jaar alle voorkomende inzetten op technische hulpverlening moeten kunnen worden uitgevoerd, is bovenal gekozen voor kwaliteit en prestaties en niet voor de laagste aanschafkosten. De hierin gemaakte keuzes hebben echter wel geresulteerd in de economisch meest verantwoorde aanschaf.

Na beoordeling van de offertes (inclusief de praktijktest) is de raamovereenkomst voor de redgereedschapsets voor ca 20 TS-en en mogelijk ca 5 HV’s aan Weber Rescue Nederland gegund, die daarmee voor de komende 4 jaar de leverancier van het redgereedschap voor de regio Gelderland Midden is.

Knippen van versterkte carrosseriedelen zonder beschadiging van de messen.

+PLUS mesinleg van High Strength Cutting Steel

Page 3: Kenbri brandbrief december 2012

Argus Mi-TICKleinste hoge resolutie warmtebeeldcamera

Vervolg van pagina 1

Door het unieke ontwerp is de camera eenvoudig aan een zak of een riem te bevestigen en past het zelfs gemakkelijk in de zak van een jas of broek. Met een opstarttijd van minder dan 5 seconden en een eenvoudige duimbediening, biedt de Mi-TIC een unieke balans tussen toonaangevende prestaties en gebruiksgemak.

Er zijn 2 verschillende modellen beschik-baar: ARGUS Mi-TIC 160-1 en ARGUS Mi-TIC 320-3. Ze verschillen in resolutie en extra functies. De ARGUS Mi-TIC wordt geleverd met docking station en voertuiglader.

Technische gegevens ARGUS Mi-TIC 160-1 ARGUS Mi-TIC 320-3

Sensor ongekoelde Mikrobolometer

Sensor materiaal aSi (amorf Silizium)

Resolutie [Pixels] 160 x 120 320 x 240

Kleurweergave 1 (SEARCH) 2 (SEARCH, FIRE)

Minimum temperatuur [° C] 0,07 0,07

Beeldgeheugen - 999 * + Video *

Zoom (digitaal) - 4x

Spot temperatuur [° C] 0 tot 800 0 tot 800

Omgevingstemperatuur [° C] - -

Freeze – Functie - Ja *

* Optioneel

Groter formaat LCD-scherm

Eenvoudig te vervangen geranium lens

Aan- en uitschakelen

4x digitale zoom(alleen bij de ARGUS Mi-TIC 320-3)

Kleurmodi, brand- en verkenmodus(alleen bij de ARGUS Mi-TIC 320-3)

Picatinny rail voor bevestiging van accessoires

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Sterk T 06-12266298 E [email protected].

Batterij

Page 4: Kenbri brandbrief december 2012

Rosenbauer AT voertuigenMantelovereenkomst met Veiligheidsregio Zuid-Limburg

De Brandbrief is een uitgave van Kenbri Fire Fighting B.V. en verschijnt vier keer per jaar. Niets in deze uitgave mag zonder toestemming van Kenbri worden gekopieerd of gepubliceerd. Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden.

Kenbri Fire Fighting B.V. Oplage Delta Industrieweg 15 Energieweg 11 Gentseweg 309 A1 2.000 exemplaren Postbus 85 Postbus 248 9120 Beveren3250 AB Stellendam 5140 AE Waalwijk België Frequentie T 0187 49 35 88 T 0416 66 01 19 T +32(0)3 775 8600 4 x per jaar F 0187 49 30 66 F 0416 35 39 27 F +32(0)3 755 8695 E [email protected] E [email protected] E [email protected] © Kenbri Fire Fighting B.V.

Colofon

Kenbri Fire Fighting heeft eind november met de Veiligheidsregio Zuid- Limburg de overeenkomst mogen tekenen voor de levering en het onderhoud van 30 tankautospuiten en 3 hulpverleningsvoertuigen. De overeenkomst heeft een totale looptijd van maximaal 9 jaar.

De tankautospuiten worden geleverd in zowel een 4x2 als een 4x4 uitvoering, de 3 hulpverleningsvoertuigen worden allemaal geleverd in een (type 1) 4x4 uitvoering. Kenbri Fire Fighting zal de eerste 11 Rosenbauer AT tankautospuiten en 2 Hulpverleningsvoertuigen, op basis van twee typen Mercedes-Benz Atego chassis (1529 F 4x2 en 1629 AF 4x4,) in de loop van 2013 afleveren aan de Brandweer Zuid- Limburg.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Kenbri Fire Fighting op het gebied van voertuigen en onderhoud, neemt u dan contact op met Mannus Bergboer, Commercieel manager voertuigen en service van Kenbri. Hij is bereikbaar op 06-30407325 of via [email protected]