Kenbri brandbrief april 2013

1

description

De Brandbrief is een uitgave van Kenbri Fire Fighting B.V. en verschijnt vier keer per jaar. Niets in deze uitgave mag zonder toestemming van Kenbri worden gekopieerd of gepubliceerd. Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden.

Transcript of Kenbri brandbrief april 2013

Page 1: Kenbri brandbrief april 2013

BRANDBRIEFNieuwsbrief van Kenbri Fire Fighting4April 2013

Voertuigen naar Jakarta

In januari heeft een delegatie uit Indonesië in winterse omstandigheden de laatste 8 van de in totaal 30 bij Kenbri gebouwde crashtenders grondig geïnspecteerd. Dit is overigens zeer waarschijnlijk de laatste keer geweest dat de voertuigen sneeuw hebben gezien, want na de inspectie zijn ze vrij gegeven voor transport naar de haven van Jakarta in Indonesië. Van daaruit worden de voertuigen naar hun eindbestemming gebracht, te weten één van de vele eilanden in Indonesië. Maar natuurlijk niet voordat de wagens door de douane in Jakarta zijn geïnspecteerd en vrijgegeven voor het laatste deel van hun lange reis naar de uiteindelijke gebruikers.

Wie multi-tool zegt, zegt Leatherman. Sinds 1983 is Leatherman een begrip op het gebied van gereedschappen. Een Leatherman multi-tool is ontworpen rond een tang met daarnaast verschillende gereedschappen die geïntegreerd zijn in de handgrepen. Kenbri heeft sinds kort het Leatherman programma in haar assortiment opgenomen.

Meer op pag. 2

Leatherman

PreviewPag. 2

Page 2: Kenbri brandbrief april 2013

LeathermanDe ultieme multi-tool

Surge De Leatherman Surge is één van de grootste multi-tools. Voorzien van de grootste tang, langste messen en een eenvoudig te gebruiken vergrendeling. Verder o.a. een unieke houder om zaagbladen te verwisselen en een grote en een kleine bit driver. De Surge beschikt over 21 gereedschappen en 2 bitjes en is ontwikkeld voor het zware werk.

Wave De Leatherman Wave is de meest populaire multi-tool. Opnieuw ontworpen in 2004, met grotere messen, sterkere buigtang, langere draadtang en een vergrendeling op alle messen. De Wave beschikt over 17 gereedschappen en 2 bitjes. Perfect voor elke taak. De Wave is niet voor niets een internationale bestseller.

OHT De Leatherman OHT is de eerste, met één hand te bedienen, multi-tool. Deze unieke tool beschikt over een met een veer belaste tang, zodat de hand niet bijgesteld hoeft te worden om grip te behouden. De OHT beschikt over 16 gereedschappen. Door o.a. de gordelsnijder is dit de ideale multi-tool voor de brandweer.

Begin dit jaar presenteerde Kenbri Fire Fighting haar nieuwe website, waarin de activiteiten en producten overzichtelijk en aantrekkelijk worden gepresenteerd. In de website is tevens een nieuwe, zeer gebruiksvriendelijke webshop geïntegreerd. U vindt hierin een breed aanbod van ‘Industrieel materiaal’ en ‘Brandweermateriaal’, voorzien van veel relevante productinformatie, de vermelding van accessoires en mogelijke alternatieven. Het gebruik van de webshop biedt u een aantal belangrijke voordelen, zoals: de mogelijkheid om 24/7 orders te plaatsen, de informatie of een product op voorraad is en inzicht in uw factuurhistorie, orderhistorie en orderstatus. Wilt u gebruik maken van de nieuwe Kenbri Fire Fighting webshop? Neemt u dan contact op met Jos van Hoeven van de Kenbri supportafdeling. Hij is te bereiken via [email protected] of telefonisch via 0187493588.

Social mediaTegelijk met de nieuwe website is Kenbri haar social media accounts gestart. Naast het YouTube kanaal, waar we geregeld filmpjes posten over onze producten, kunt u via Facebook, Twitter en LinkedIn op de hoogte blijven van onze activiteiten. U vindt onze social media onderaan de website. www.kenbri.nl

Follow us!

Vervolg van pagina 1

Kenbri heeft sinds kort het Leatherman programma in haar assortiment opgenomen. De modellen die in de webshop aangeboden worden zijn: de Surge, de Wave en de nieuwe OHT. Alle overige Leatherman gereedschappen zijn echter ook op aanvraag leverbaar.

Page 3: Kenbri brandbrief april 2013

Weber Rescue E-FORCECompleet aanbod accu-aangedreven redgereedschap

Eind 2011 berichtten wij over de introductie van E-FORCE redgereedschap waarbij we de combinatiegereedchappen SPS270 E-FORCE en de SPS360 E-FORCE behandelden. Inmiddels is het pakket accu-aangedreven redgereedschappen uitgebreid en kunnen we complete sets aanbieden. Het assortiment E-FORCE redgereedschap van WEBER RESCUE omvat o.a. de redspreider SP 35L E-FORCE, de redschaar RSX 180-80plus en de ram RZ 1 - 910 E-FORCE. De E-FORCE gereedschappen van WEBER RESCUE zijn voorzien van 28 V accu’s van Milwaukee®. Dit betekent dat de accu’s van het E-FORCE gereedschap uitwisselbaar zijn met de gereedschappen van Milwaukee® uit het M28TM programma.

M28TM technologie Wanneer kracht, gebruiksduur en mobiliteit noodzakelijk zijn, combineert de M28TM technologie van Milwaukee® de prestaties van gereedschap met een snoer met de gemakken van accu-aangedreven gereedschap. De M28TM accu’s zijn compact en licht van gewicht en hebben een constant vermogen tot volledige ontlading. De voorzijde van de accu is voorzien van LED-indicatie zodat de resterende werktijd in één oogopslag te zien is. De accu’s van Milwaukee® ondervinden geen memory-effect en zullen daarom geen capaciteit verliezen, ook niet als de accu’s worden opgeladen wanneer deze nog niet helemaal leeg zijn. Kenbri heeft alle gereedschappen in de M28TM serie van Milwaukee® in het assortiment.

Wilt u meer informatie over de prestaties en de mogelijkheden van het E-FORCE accu-aangedreven redgereedschap of de Milwaukee® gereedschappen? Neem dan contact op met onze productmanager van Weber Rescue Nederland, Henrij van Gerner.T 06 54 764 488 E [email protected]

SP 35L E-FORCEEen compacte en lichte, accu-aangedreven spreider met stalen armen, voorzien van afneembare spreidertoppen. De armen zijn over de gehele lengte belastbaar en zijn tevens geschikt voor het dichtknijpen van leidingen. De gehele binnenzijde van de armen is voorzien van vertandingen.

Spreidkracht: 37,8 - 171 kNSluitkracht: 76,3 kNOpening: 600 mmGewicht: 20,1 kgNEN-EN: S30-E-I

RSX 180-80plusEen compacte en lichte, accu- aangedreven redschaar die over een optimale kracht en een grote openingswijdte van 180 mm beschikt. De RSX 180-80plus, voorzien van de extreme mesvorm en HSCS inserts, is zeer geschikt voor de zwaarste TS inzetten.

Opening: 180 mmKnipkracht: 781 kNKnipcapaciteit: Ø35 mmGewicht: 20,8 kgNFPA: A7/B9/C7/D9/E9

RZ 1 - 910De Weber RZ1-910 E-FORCE ram is een compacte accu-aangedreven ram met optimale kracht en een grote spreiding. Optioneel te verlengen met 175 mm of 250 mm verlengdelen.

Drukkracht: 111,3 kNIngeschoven: 542 mmSlag: 910 mmGewicht: 15,7 kgDIN-Klasse: R111/368-E-I

Page 4: Kenbri brandbrief april 2013

KreekraksluizenUpdate brandpreventiesysteem

In het kader van Modernisering Objecten Bediening Zeeland (MOBZ) worden alle bruggen en sluizen in beheer van Rijkswaterstaat Zeeland gemoderniseerd. Het doel van dit omvangrijke project is het bevorderen van een vlotte en veilige doorgang voor de scheepvaart over de Zeeuwse waterwegen.

Een onderdeel hiervan is het gewenste niveau realiseren van de brandwaterpompen op het sluizencomplex Kreekrak. Om dit te bewerkstelligen heeft Kenbri Fire Fighting 8 verticale bluspompen geleverd. De klus geschiedde in opdracht van hoofdaannemer Cofely en onderaannemer Labrujère Staalbouw B.V.

De ruim 10 meter lange verticale staartpompen van het merk Kirloskar zijn voorzien van een dubbele persuitgang en hebben elk een capaciteit van 240 m3/uur. De plaatsing van de pompen is gedaan in samenwerking met kraanbedrijf Goud. Later dit jaar zal Kenbri het project verder afronden door het vervangen van de gehele sprinklerinstallatie rond het centrale bedieningsgebouw van de sluizen.

Wilt u meer informatie over onze industriële projecten of wilt u weten hoe Kenbri u een oplossing op maat kan bieden? Neem dan contact op met onze afdeling industrie in Stellendam. T 0187 49 35 88 E [email protected]

De Brandbrief is een uitgave van Kenbri Fire Fighting B.V. en verschijnt vier keer per jaar. Niets in deze uitgave mag zonder toestemming van Kenbri worden gekopieerd of gepubliceerd. Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden.

Kenbri Fire Fighting B.V. Oplage Delta Industrieweg 15 Energieweg 11 Gentseweg 309 A1 2.000 exemplaren Postbus 85 Postbus 248 9120 Beveren3250 AB Stellendam 5140 AE Waalwijk België Frequentie T 0187 49 35 88 T 0416 66 01 19 T +32(0)3 775 8600 4 x per jaar F 0187 49 30 66 F 0416 35 39 27 F +32(0)3 755 8695 E [email protected] E [email protected] E [email protected] © Kenbri Fire Fighting B.V.

Colofon Follow us!