Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

28
informatieboekje 2016-2017

description

 

Transcript of Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

Page 1: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

informatieboekje 2016-2017

Page 2: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017
Page 3: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

3

1. Over Usva 5

2. Activiteiten 6 2.1 Evenementen 6 2.2 Subsidies 8 2.3 Cursussen 8 2.4 Theater 8

3. Structuur 10 3.1 Usva en USCC 10 3.2 Algemeen Bestuur 10 3.3 Raad van Advies 11 3.4 Dagelijks Bestuur 11

4. Persoonlijke ervaringen van het huidige DB 18

5. Sollicitatie 26

6. Belangrijke data 27

inhoud

Page 4: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

4

Page 5: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

5

Een bestuursjaar in het Dagelijks Bestuur (DB) van Usva betekent werkervaring opdoen in een professionele organisatie. Usva is het culturele studentencentrum van Groningen. Dat betekent dat we studenten de mogelijkheid bieden om op een laagdrempelige en goedkope manier kennis te maken met cultuur. Dat kan in de vorm van evenementen, cursussen (i.s.m. het Universitair Studenten Cultuurcentrum, zie hoofdstuk 3.1 Usva en USCC) en theatervoorstellingen van culturele studentenorganisaties. We zijn actief op het gebied van veel verschillende disciplines, van fotografie tot mindfulness. Daarnaast is Usva de schakel tussen de student en het culturele leven in Groningen!

1. over usva

Page 6: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

6

De missie van Usva is studenten in Groningen stimuleren zich te ontwikkelen op het gebied van kunst en cultuur. Daarom verstrekt Usva subsidies aan culturele studentenorganisaties, organiseren we evenementen, bieden we cursussen aan en geven we studenten de kans om zich in te zetten als crewmembers in commissies en teams.

2.1 EvenementenHet hele jaar door organiseert het Dagelijks Bestuur van Usva evenementen, dit is de hoofdtaak van het DB. Vaak wordt dit gedaan in samenwerking met enthousiaste commissieleden, maar we werken ook vaak samen met andere (culturele) partijen. De volgende evenementen keren ieder jaar terug:

Flicks International Student Short Film FestivalFlicks is een driedaags filmfestival waar korte films van studenten over de hele wereld vertoond worden. Dit evenement wordt georganiseerd door de Flickscommissie die wordt gecoördineerd door iemand uit het Dagelijks Bestuur. Van over de hele wereld worden er films ingezonden door studenten. Dit jaar waren dit bijna 150 films uit 30 verschillende landen. De commissie bepaalt welke films genomineerd zijn en op het festival vertoond worden.

Singer-Songwritercontest NootuitgangNootuitgang is een jaarlijkse wedstrijd tussen jonge singer-songwriters. Op dit evenement mogen vijf acts twee nummers spelen, waarna zowel een vakkundige jury als het publiek een winnaar mag kiezen. De winnaar wint opnametijd in een studio, en keert vaak terug naar Usva voor optredens.

Usva at the ParkUsva at the Park is een ééndaags festival in het Noorderplantsoen waar de Usva at the Parkcommissie vanaf januari naar toe werkt. Het festival heeft een gevarieerd programma met muziek en ontspanning, waar een breed publiek op af komt.

2. ACTIVITEITEN

Page 7: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

7

O-Swap KledingruilDe O-Swap Kledingruil wordt twee keer per jaar georganiseerd: een wintereditie in december en een zomereditie in mei of juni. De O-Swap trekt iedere editie ongeveer 150 mensen aan die meedoen aan de kledingruil. Naast het organiseren van de kledingruil benadert de commissie externe partijen voor catering en bijpassende activiteiten. Alle kleding die overblijft gaat naar een goed doel zoals het Rode Kruis of het Leger des Heils.

Usva Quiz Night Sinds dit jaar organiseert Usva weer maandelijks de Usva Quiz Night, waarbij tot nu toe iedere keer het maximale aantal van zestig deelnemers meedeed. Onder begeleiding van een live band stellen de presentatoren culturele vragen met de thema’s muziek, film, kunst, literatuur en theater.

KEI-weekUsva organiseert tijdens de KEI-week een uitgebreid cultureel programma in samenwerking met het KEI-bestuur. Ook slapen er tijdens de Sleep-In ongeveer tachtig KEI-lopers in ons pand! Usva is elk jaar vertegenwoordigd op de informatiemarkt voor studenten, de KEI to your future en op andere programma onderdelen tijdens de KEI-week. Verder organiseer je als Dagelijks Bestuur evenementen in het Usva pand en erbuiten om studenten kennis te laten maken met de cursussen en evenementen van Usva en de culturele (studenten)organisaties in Groningen.

Als Dagelijks Bestuur beslis je over je eigen evenementen, dit betekent bestaande evenementen doorzetten, maar ook nieuwe verzinnen! Voor de meeste evenementen wordt een commissie geworven of wordt er samengewerkt met een externe partij, maar sommige evenementen organiseert het Dagelijks Bestuur alleen. Als Dagelijks Bestuur mag je al je creativiteit loslaten op het verzinnen en uitvoeren van evenementen!

Page 8: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

8

2.2. SubsidiesUsva verleent subsidies aan culturele studenteninitiatieven en –organisaties. Studenten kunnen subsidie aanvragen voor projecten, bijvoorbeeld voorstellingen, festivals of concerten, of ze kunnen facilitaire subsidie aanvragen om gebruik te maken van het theater, vergaderzalen of kantoren. Culturele studentenorganisaties, zoals koren en theatergezelschappen, kunnen organisatiesubsidie aanvragen. Als Dagelijks Bestuur beslis je welke groepen en initiatieven subsidie toegekend krijgen. Ook help je de studenten bij het aanvragen van subsidies. Hierdoor sta je in contact met verschillende externe partijen en krijg je inzicht in de organisatie van andere culturele instellingen.

2.3 CursussenHet Universitair Studenten Cultuurcentrum (USCC) organiseert de cursussen van Usva. Als Dagelijks Bestuur geef je advies en praat je mee over het cursusaanbod en over eventuele nieuwe cursussen. Ook loopt de promotie van de cursussen via het Dagelijks Bestuur en wordt het DB betrokken bij de werving van nieuwe freelance docenten. Ieder jaar bieden we ongeveer vijftig cursussen aan in allerlei disciplines, die gegeven worden door professionele (freelance) docenten. Bij Usva werken we meestal met kleine groepen cursisten, zodat er veel persoonlijke interactie is. Bij sommige cursussen wordt toegewerkt naar een cursuspresentatie aan het einde van de cursus.

2.4 TheaterUsva beschikt over haar eigen theater in het pand waar verschillende activiteiten worden georganiseerd:• Eigen evenementen (zie 2.1)• Voorstellingen van culturele studentenorganisaties (2.2)• Cursuspresentaties (2.3)• Programmering van professionele partners• Andere verhuuractiviteiten

Page 9: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

9

Page 10: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

10

3. structuurHet Dagelijks Bestuur is onderdeel van de stichting Usva. Ook het Algemeen Bestuur en de Raad van Advies horen bij deze stichting. Het Dagelijks Bestuur heeft een kantoor in hetzelfde pand als het USCC. Usva en het USCC delen daarnaast een begroting, die wordt opgesteld door het hoofd van het USCC en de penningmeester van het Dagelijks Bestuur.

3.1 Usva en USCCUsva bestaat uit twee organisaties: Stichting Usva en het USCC, deze laatste is een afdeling van het Bureau van de Rijksuniversiteit Groningen. Usva en het USCC werken nauw samen en zijn in feite één. Het USCC faciliteert en ondersteunt Stichting Usva en zorgt voor continuïteit en stabiliteit van de bedrijfsvoering. Het USCC is verantwoordelijk voor het pand, het personeel, het cursusbeleid en de financiële administratie. Hierdoor werk je bij alles wat je voor Usva doet samen met het USCC, waarbij je professioneel advies krijgt. Het USCC bestaat uit vijf vaste medewerkers: Het hoofd (Delinah Halvorson-Molen), een administratief medewerker (Kees Sikkema), de cursuscoördinator (Zwaantje Wieling), de zakelijk en artistiek adviseur (Bram Douwes) en de pand- en horecabeheerder (Peter Schuilenberg). De grootste verantwoordelijkheid van het Dagelijks Bestuur is het bedenken en organiseren van nieuwe en bestaande evenementen. Daarnaast voert het DB de marketing en promotie uit van de cursussen, evenementen en naamsbekendheid van Usva. Ook bepalen de bestuursleden aan wie subsidies worden verleend.

3.2 Algemeen BestuurHet Algemeen Bestuur (AB) is het hoogste orgaan binnen de Stichting; zij controleert en begeleidt het Dagelijks Bestuur. Het AB en het DB vergaderen acht keer per jaar. Tijdens deze vergaderingen worden lopende zaken en vorderingen besproken, maar wordt ook gekeken naar de grote lijnen die het DB heeft uitgezet in het jaarplan. Het AB moet haar goedkeuring geven over grote beleidsmatige veranderingen, maar kan ook advies geven. Het AB heeft ongeveer tien leden, waarvan

Page 11: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

11

twee-derde student moet zijn. Het AB kiest haar eigen voorzitter die de vergaderingen voorzit. Het AB moet het Kandidaatsbestuur (KB) officieel inhameren voordat zij Dagelijks Bestuur wordt.

3.3 Raad van AdviesDe Raad van Advies (RvA) wordt ongeveer twee keer per jaar door het Dagelijks Bestuur bijeen geroepen. Het DB kan beleidsmatig advies vragen, of brainstormen over evenementen en de marketing. Leden van de RvA zijn professionals die werkzaam zijn in het culturele veld van Groningen. Dit jaar bestaat de RvA uit Niek vom Bruch, Harmen van der Hoek, Mark Hospers, Hans Jansen, Sigo Koning, Henk Kuiper, Hendrike Schut en Linda Zandbergen.

3.4 Dagelijks BestuurHet Dagelijks Bestuur bestaat uit zes studentleden die zich een jaar lang fulltime inzetten voor Usva. Het DB maakt en voert het beleid voor Stichting Usva. Daarnaast heeft ieder bestuurslid zijn of haar eigen verantwoordelijkheden. De dagelijkse samenwerking tussen bestuursleden is van belang voor het efficiënt uitvoeren van taken. Grote beslissingen worden samen genomen in de wekelijkse DB-vergadering. Op de volgende pagina’s worden algemene functies en functie specifieke taken toegelicht.

Page 12: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

12

De algemene taken van ieder bestuurslid zijn

• Ontwikkelen, organiseren, ondersteunen en evalueren van evenementen en projecten • Commissies begeleiden• Schrijven van een jaarplan• Bijwonen van de wekelijkse DB-vergadering • Bijwonen van de AB-vergaderingen • Contact onderhouden met het USCC en crewmembers van Usva• Het representeren van Usva naar buiten toe• Het bijwonen van informatiemarkten van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool• Contact houden met de culturele sector in Groningen • Deelnemen aan activiteiten binnen en buiten Usva, zoals voorstellingen, cursussen en activiteiten • Bezoeken van borrels van externe organisaties (netwerkborrels, constitutieborrels)• Waarnemen van taken van collega DB-ers in geval van een onevenwichtige werkbelasting• Baliediensten draaien• Schrijven van een afrondend jaarverslag

Algemene taken

Page 13: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

13

Voorzitter

• Coördinatie jaarplan• Bewaken van het goed en tijdig uitvoeren van taken en actiepunten van het Dagelijks Bestuur• Voorbereiden en voorzitten van vergaderingen van het Dagelijks Bestuur, Algemeen Bestuur en Raad van Advies• Fungeren als woordvoerder van het Dagelijks Bestuur• Contact onderhouden met professionele culturele organisaties in Groningen • Opstellen en uitvoeren van het acquisitiebeleid samen met de penningmeester• Wekelijks overleg met het hoofd USCC• Werven en begeleiden van de KEI-commissie

Competenties

• Initiatiefrijk • Leiding durven nemen• Communicatief vaardig• Ordelijk

Functie specifi eke taken en competenties

Page 14: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

14

Vice-voorzitter + penningmeester

• Contact onderhouden met CUOS en andere partijen• Betrokken zijn bij de verhuizing van Usva (meerjarenproject)• Werken aan optimale organisatiestructuur voor Usva• Actieve promotie van de subsidiemogelijkheden• Subsidieaanvragen beoordelen samen met DB, voorbereiden van de besluitvorming, de defi nitieve toekenning en de controle/evaluatie na het toekennen van subsidie• Opstellen van de begroting samen met hoofd USCC• Opstellen van kwartaalcijfers• Opstellen en uitvoeren van acquisitiebeleid samen met de voorzitter• Werven en begeleiden van een commissie van een bestaand evenement

Competenties

• Overzicht houden• Initiatiefrijk• Punctueel • Goed kunnen samenwerken

Page 15: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

15

Secretaris

• Notuleren van vergaderingen van het Dagelijks Bestuur, Algemeen Bestuur en overige vergaderingen• Algemene correspondentie en administratie• Coördinatie van de Usva Redactie (Usvamagazine.com)• Coördinatie jaarlijkse Culture Guide• Archief bijhouden• Sollicitaties afnemen• Aanspreekpunt vrijwilligers en alumni (ex-besturen) • Organiseren van vrijwilligersactiviteiten en borrels• Schrijven van de interne nieuwsbrief• Organisatie constitutieborrel en verzorging constitutiecadeaus.

Competenties

• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal• Gestructureerd kunnen werken• Sociaal en betrokken• Communicatief vaardig

Page 16: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

Coördinator Marketing en Communicatie

• Bepalen marketingbeleid • Coördinatie (nieuwe) website, up to date houden website• Bijhouden social media• Contacten met de pers onderhouden en het schrijven van persberichten• Spandoeken, posterborden en posterpalen up-to- date houden• Usva gadgets bestellen• Promotie voor cursusinschrijving verzorgen• Ludieke acties bedenken en uitvoeren i.s.m. de evenementen coördinatoren• Verzorgen van de nieuwe cursusbrochure• Tweewekelijks PR-overleg met het USCC• Werving van commissieleden• Nieuwe promotiemogelijkheden onderzoeken en uitvoeren• Externe Usva nieuwsbrief schrijven en versturen• Materiaal voor externe nieuwsbrieven schrijven• Coördinatie Mediateam• Coördinatie Designteam (i.s.m. Coördinator Evenementen)• Coördinatie van een commissie van een bestaand evenement

Competenties

• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal• Affi niteit met taal en tekst• Affi niteit met video en fotografi e• Ervaring met Adobe is een pre

16

Page 17: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

Coördinator Evenementen I en Evenementen II

• Coördinatie van evenementen en commissies• Coördinatie Hanze minors• Coördinatie Designteam (i.s.m. Coördinator Marketing)• Nieuwe evenementen bedenken en uitvoeren• Ludieke acties bedenken en uitvoeren• Artistieke samenwerkingen met culturele- en studentenorganisaties aangaan• Externe partijen benaderen en relaties aanhouden• Nieuwe workshops bedenken en uitvoeren i.s.m. externe partijen en Usva docenten• Adviserende rol aangaande nieuwe cursussen, inhoudelijk cursusbeleid, aanspreekpunt voor het USCC over cursussen• Ondersteunen van coördinator Marketing en Communicatie

Competenties

• Creatief• Goed kunnen samenwerken en stressbestendig• Ervaring met het organiseren van evenementen• Ervaring met Adobe is een pre

17

Page 18: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

18

4. PERSOONLIJKE ERVARINGEN VAN HET HUIDIGE DB

VoorzitterLisa Pereboom

Als voorzitter is het belangrijk dat je initiatief toont en het voortouw neemt. Je bent vaak het eerste aanspreekpunt en de woordvoerder van het Dagelijks Bestuur. Daarbij is het belangrijk dat je op mensen af durft te stappen en contacten legt en onderhoudt. Ook is het belangrijk dat je als voorzitter goed het overzicht kan

bewaren. Er zijn heel veel verschillende activiteiten gaande in Usva en je bestuursgenoten zijn met zeer uiteenlopende projecten bezig. Dit maakt het een uitdagende en leuke functie!Je houdt je bezig met het leggen en onderhouden van het contact met professionele organisaties, voorzitten van verscheidene vergaderingen, coördineren van het jaarplan, aansturen van je bestuursgenoten en het coördineren van een commissie. Je werkt nauw samen met het hoofd van het USCC en het is prettig om met iemand te werken met veel ervaring.Aan het begin van het jaar ga je samen met je bestuursgenoten een jaarplan vaststellen waarop jullie je aandacht zullen vestigen tijdens het bestuursjaar. Je zult merken dat het fijn is een houvast te hebben, maar dat er gedurende het jaar nieuwe inzichten en ideeën bij zullen komen. Daarnaast heeft het bestuursjaar mij persoonlijk geleerd om mijn competenties en verbeterpunten te ontwikkelen en heb ik beter leren samenwerken met mijn bestuursgenoten. Ik merk dat ik hier nu al van kan profiteren in mijn Master Sociale Psychologie! Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en daarnaast is een bestuursjaar ook gewoon gezellig. Kortom, een jaar Dagelijks Bestuur bij Usva doen is ontzettend praktisch, uitdagend, creatief en leerzaam!

Page 19: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

19

SecretarisNynke Broersma

Voor mij is een jaar bestuur de perfecte combinatie van gezelligheid en werkervaring opdoen. Je vormt een bestuur met mensen die je van tevoren waarschijnlijk niet kent, maar waar je wel een heel jaar mee gaat doorbrengen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je leert samenwerken met verschillende mensen, het is

ook heel tof om een nieuwe groep mensen zo goed te leren kennen. Als secretaris zijn je taken voor een groot deel administratief. Het is dus belangrijk dat je het fijn vindt om precies te werken. Maar wat mij vooral aantrekt in de functie is het sociale aspect. Als secretaris onderhoud je de contacten met de vrijwilligers door middel van o.a. activiteiten en je zit bij alle sollicitaties. Voor de functie ben je ook veel met tekst en taal bezig, zo krijg je veel algemene vragen via de mail en schrijf je de interne nieuwsbrief. Vooral in de hoofdredactie van het online Usva Magazine kan je je creativiteit goed kwijt! Je mag leiding geven aan een enthousiaste redactiecommissie en houdt je bezig met het schrijven van artikelen en het coördineren van de inhoud. Een jaar bestuur staat heel mooi op je cv, je leert ontzettend veel leuke nieuwe mensen kennen en je ervaart hoe het is om te werken bij een culture instelling. Doen dus!

“Voor mij is een jaar bestuur de perfecte combinatie van gezelligheid en werkervaring opdoen.”

Page 20: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

20

Penningmeester en vice-voorzitter Erik Timmermans

Ik heb elke dag veel plezier met mijn bestuur. Het samenwerken in een hecht team is echt een aanrader. Je leert elkaar goed kennen en zal hoe dan ook met elkaar door een deur moeten kunnen. In elke groep kunnen soms irritaties ontstaan, maar hier gezamenlijk aan werken levert veel goeds op en geeft je veel inzicht. Momenteel organiseer ik een evenement waarbij diverse Groningse

verenigingsbands komen optreden. Ontzettend leuk, maar ook een belangrijke zet om Usva nog bekender te maken onder studenten. Als bestuur denk je kritisch na over je eigen rol, doelstellingen en prioriteiten. Dit vond ik erg leerzaam. Wanneer ik ’s avonds met mijn bestuursgenoten in ons gebouw een cursuspresentatie of een theatervoorstelling bezoek voel ik me altijd trots. Het studententoneel in Groningen vind ik bijvoorbeeld indrukwekkend en ik vind het mooi hier een faciliterende rol in te kunnen spelen. Cursisten laten in hun cursuspresentaties vaak zien een enorme groei te hebben gemaakt en ook dan ben je blij onderdeel van Usva te zijn. Je ziet hier veel passie, toewijding en plezier. Daar hou ik van!

“Ik krijg hier toch zo’n punthoofd van.”

Page 21: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

21

Interne ZakenJob ter Horst

Een bestuursjaar doen bij Usva is een van de beste beslissingen geweest die ik in de laatste tijd gemaakt heb. En dat is best bijzonder, aangezien mijn beslissingen niet altijd de beste zijn. Een bestuursjaar is ontzettend leerzaam; je leert dingen op de werkvloer die je bij een studie niet zal meekrijgen. Van vergaderen en

faciliteren tot het organiseren van evenementen. Het is belangrijk om een functie te hebben die goed bij je past, omdat je er een heel jaar mee bezig bent. Als coördinator van het design- en mediateam ben je zelf ook veel bezig met fotograferen, filmen en designen. Dit is iets waar ik altijd al affiniteit mee had, maar dit jaar nog meer heb kunnen ontwikkelen. Ook is het organiseren van evenementen, waaronder de maandelijke Usva Quiz Night, ontzettend leuk. Samen met een commissie zet je een mooie avond neer, hetgeen enorm veel voldoening geeft. Naast een leerzaam jaar is het echter ook een heel erg gezellig jaar. Als je erover nadenkt wat studie-vertraging op te lopen op een hele verantwoorde wijze, raad ik zeker aan een bestuursjaar te gaan doen. En dan is Usva natuurlijk de leukste.

“Een bestuursjaar doen bij Usva is een van de beste beslissingen geweest die ik in de laatste tijd gemaakt heb.”

Page 22: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

22

Artistieke ZakenHesterliena Wolthuis

Toen ik solliciteerde voor Usva-bestuur wist ik meteen dat dit dé functie voor mij was. Artistieke Zaken (volgend jaar Evenementen I en II) is een functie waarbij je je vol kunt richten op het organiseren van culturele activiteiten en je creativiteit de vrije loop kunt laten. Voor mij was dit iets dat ik altijd al graag deed, maar door mijn studie

weinig kansen voor kreeg. Een jaar Usva-bestuur biedt een geheel nieuw perspectief op je persoonlijke kwaliteiten en je leert, in een relatief korte tijd, veel meer over jezelf en de omgang met anderen. Door bezig te zijn met dingen die ik echt leuk vind, voelde ik mij veel vertrouwder en daardoor heb ik me op persoonlijk vlak ook ontwikkeld. Naast natuurlijk dat het ontzettend leuk is om elke dag bezig te zijn met culturele activiteiten en het bedenken en uitvoeren van evenementen! De functie Artistieke Zaken geeft je de mogelijkheden tot het bedenken van nieuwe evenementen voor Usva of om invulling te geven aan huidige evenementen. Je werkt samen met veel verschillende mensen, zowel met andere studenten, zoals vrijwilligers bij Usva of andere studentbesturen, als met professionele organisaties. Daarnaast adviseer je het USCC over de cursussen die Usva aanbiedt en heb je de vrijheid om workshops te organiseren als aanvulling op het cursusaanbod.Kortom, een jaar Usva-bestuur is heel leerzaam; het leert je niet alleen om in een professionele organisatie te werken en verantwoordelijk te zijn voor het organiseren van leuke en originele evenementen, maar je leert ook heel veel over jezelf. En dat ook nog een keer met vijf andere gezellige bestuursgenoten in een mooi monumentaal pand!

Page 23: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

23

Marketing en CommunicatieSanne Mulder

Voor deze functie moet je houden van uitvoerend werk. Je bent constant bezig met kleine dingen als Facebook, Twitter en Instagram om Usva zichtbaar te maken bij de studenten in Groningen. Dit is ontzettend leuk, want je merkt dat er door jouw inspanning mensen naar Usva komen voor een evenement of cursus.

Komend jaar worden de functies marketing & promotie en marketing & communicatie samengevoegd. Dat betekent dat je verantwoordelijk bent voor zowel offline als online promotie. Een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels is bij deze functie dan ook vereist, omdat je veel persberichten, nieuwsbrieven en berichten op social media gaat schrijven.Ik heb gekozen voor een bestuursjaar bij Usva om mijn ervaring in marketing en communicatie uit te breiden, maar het is zoveel meer dan alleen de ervaring op werkgebied. Je komt terecht in een groep die je absoluut niet kent, maar waar je binnen de kortste keren goede vrienden mee bent. Je loopt samen heel wat consti’s af en bent ook bijna elke dag samen op het enorme kantoor. Al met al vind ik het een geweldig jaar en zou iedereen aanraden het ook te gaan doen.

“... je merkt dat er door jouw inspanning mensen naar Usva komen voor een evenement of cursus. ”

Page 24: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

24

Marketing en PromotieTjitske Kingma

Wat ik merkte bij mijn studie is dat ik heel weinig ervaring opdeed in de praktijk. Daarom heb ik heel bewust gekozen voor een bestuursjaar bij Usva. Bij Usva werk je niet alleen samen met je medebestuurders, je werkt ook met professionals die al jaren ervaring hebben op hun gebied.Hier heb ik heel veel van geleerd! De

marketing functie is uitdagend en nooit saai, want zelfs in de routine taken kan je veel creativiteit kwijt. Je bent constant bezig met teksten, dus je moet een uitstekende beheersing van zowel het Engels als het Nederlands hebben en het leuk vinden om veel te schrijven. Naast schrijven treed je ook naar buiten, zowel op social media als op informatiemarkten. Hierdoor steek je met jouw enthousiasme andere mensen aan om een cursus te volgen of een evenement te bezoeken bij Usva. Je kan al je creativiteit uiten in het op touw zetten van marketingacties, want mede dankzij jou is het theater uitverkocht en zitten de cursussen vol! Naast al deze waardevolle ervaring voor de rest van je loopbaan is een bestuursjaar doen heel gezellig, je leert je bestuursgenoten heel goed kennen en je hebt er binnen een jaar zo een hele vriendengroep bij.

“... je leert je bestuursgenoten heel goed kennen en je hebt er binnen een jaar zo een hele vriendengroep bij.”

Page 25: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

25

Page 26: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

26

5. SollicitatieHeb je interesse in een bestuursfunctie bij Cultureel Studentencentrum Usva?

Mail dan je CV en motivatiebrief voor 2 mei 2016 naar Nynke Broersma, secretaris van het DB 2015-2016 ([email protected]), o.v.v. ‘sollicitatie Dagelijks Bestuur’. Heb je na het lezen van deze brochure nog vragen over Usva of het Dagelijks Bestuur? Neem dan contact met ons op! Je kunt meer algemene informatie over Usva vinden op www.usva.nl. Daarnaast hebben we een open kantoormiddag op 20 april, hier kun je de leden van het DB ontmoeten en vragen stellen. Kun je niet op deze datum? Maak dan een afspraak met Nynke Broersma via [email protected] of 050-3634659.

Page 27: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017

27

20 april Open kantooruren van 15:30 tot 18:00 voor meer informatie over een bestuursjaar en een rondleiding door Usva

1 mei Deadline opsturen CV en motiviatiebrief

9 t/m 16 mei Sollicitatiegesprekken

26 mei Kennismaking Kandidaatsbestuur en starten met inwerken

14 juni Voorstellen Kandidaatsbestuur in AB vergadering

11 juli – 8 augustus Usva gesloten

5 – 7 augustus Overdrachtsweekend

15 – 19 augustus KEI-week

23 augustus AB vergadering

1 september Overdrachtsborrel

6. belangrijke data

Page 28: Informatieboekje Dagelijks Bestuur Usva 2016-2017