Info 38, Schooljaar 2013 - 2014

5
Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Beste ouders en kinderen SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen. In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “denk na...voor je wat zegt” He he, daar is ‘ie dan eindelijk. De info waar iedereen elk jaar weer op zit te wachten. De info waarin te lezen is wie de nieuwe juf of meester gaat worden! Na al het raden en hopen komt er dan eindelijk duidelijkheid. Volgende week donderdagmiddag gaan alle kinderen persoonlijk kennismaken met de nieuwe leerkracht. De nieuwe schoolkalender krijgen de kinderen dan ook mee naar huis. Verder in deze info ook weer veel informatie over het nieuwe schooljaar. We wensen iedereen ook dit keer weer veel leesplezier! (Jongens en meisjes van groep 8: Toi toi toi!!!) INFO INFO INFO Jaargang 22 nr. 38 Jaargang 22 nr. 38 Jaargang 22 nr. 38 26 juni 2014. 26 juni 2014. 26 juni 2014. Paardje kijken Hallo allemaal Wij mochten op bezoek bij Maartje. Maartje heeft thuis veel paarden, en 1 paard had een veulen gekregen! We mochten komen kijken, en het veulen voorzichtig aaien! Het was heel leuk, en mooi om de paarden in de wei te zien galopperen! Maartje had ook nog kippen, een poes en een konijn! En een leuke (speel) tuin! Dank je wel Maartje en mama!

description

Wekelijkse nieuwsbrief OBS Molenakker, Weert

Transcript of Info 38, Schooljaar 2013 - 2014

Page 1: Info 38, Schooljaar 2013 - 2014

Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

Beste ouders en kinderen

SEO Elke twee weken staat er een nieuwe

SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school.

In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen.

In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“denk na...voor je wat zegt”

He he, daar is ‘ie dan eindelijk. De info waar iedereen elk jaar weer op zit te wachten.

De info waarin te lezen is wie de nieuwe juf of meester gaat worden! Na al het raden en hopen

komt er dan eindelijk duidelijkheid. Volgende week donderdagmiddag gaan alle kinderen persoonlijk kennismaken met de nieuwe leerkracht. De nieuwe schoolkalender krijgen de kinderen dan ook mee naar huis. Verder in deze info ook weer veel informatie over het

nieuwe schooljaar. We wensen iedereen ook dit keer weer veel leesplezier! (Jongens en meisjes van groep 8: Toi toi toi!!!)

INF

OIN

FO

INF

O

Jaar

gang

22

nr. 3

8

Jaar

gang

22

nr. 3

8

Jaar

gang

22

nr. 3

8

26 ju

ni 2

014.

26 ju

ni 2

014.

26 ju

ni 2

014.

Paardje kijken Hallo allemaal

Wij mochten op bezoek bij Maartje. Maartje heeft thuis veel paarden, en 1 paard had een veulen gekregen! We mochten komen kijken, en het veulen voorzichtig aaien! Het was heel leuk, en mooi om de paarden in de wei te zien galopperen!

Maartje had ook nog kippen, een poes en een konijn! En een leuke (speel) tuin!

Dank je wel Maartje en mama!

Page 2: Info 38, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 2 I N F O N R . 3 8 , 2 6 J U N I 2 0 1 4

Informatie nieuwe schooljaar (1) Vandaag is de leerlingenlijst met de namen van de groepsleerkrachten aan de (brief)kinderen meegege-ven. Vorige week berichtten we jullie al over de wijzigingen in ons schoolteam. De groepen zijn nu verdeeld en de kinderen zullen volgende week donderdag kennismaken met de nieuwe leerkracht(en). We wensen kinderen en leerkrachten nu al een fijn schooljaar 2014-2015.

De dagen dat leerkrachten compensatieverlof (de vroegere ADV) en BAPO-verlof (regeling “dagje minder werken” voor leerkrachten vanaf 52 jaar) hebben, worden ingevuld door meester Jos in de groep van meester Wil, juffrouw Nelle en juffrouw Kitty en in de groep van meester Louis door meester Patrick. De dagen zijn nog niet bekend.

De compensatiedagen in de groepen 6 worden ingevuld door LIO-leerkrachten Kelly Wullems (groep meester Roy) en Caby Rutjens (groep meester Peter). Deze LIO-leerkrachten (4e jaars studenten van de PABO de Kempel) zijn het gehele schooljaar op maandag en dinsdag in groep 6. Daarnaast ook een aantal volledige weken. Via de leerkrach-ten later meer informatie.

De compensatiedagen in de groep van Juffrouw Sabine en juffrouw Saskia worden ingevuld door de juffen Claudia, Martje, Sandra en Liesbeth. De verdeling wordt nog gemaakt.

Over deze en vele andere zaken worden jullie verder geïnformeerd tijdens de algemene informatieavond in de week van 22 september. De leerkracht van de groep bespreekt dan specifieke zaken betreffende de groep De exacte datum van deze informatieavond wordt begin september bekendgemaakt. Natuurlijk kunnen jullie voor vragen ook eerder bij elke leerkracht terecht.

Heel veel informatie vinden jullie ook in onze spiksplinternieuwe en weer zeer mooie schoolkalender. Ook die is vandaag aan de (brief)kinderen meegegeven. Geef de kalender een mooi plekje in huis, zodat vakanties, vrije dagen, themadagen en alle andere geplande schoolactiviteiten altijd “bij de hand” zijn. Natuurlijk zijn hierin ook de vrije vrijdagen van kinderen van de groepen 1 t/m 4 opgenomen.

Nog meer informatie treffen jullie straks aan in onze schoolgids. Die zal nog voor de zo-mervakantie op de website worden geplaatst. Onze website zal overigens binnenkort een gedaantewisseling ondergaan. We zijn bezig met een geheel nieuwe opzet. Laat je verrassen.

Informatie 2 In het nieuwe schooljaar breiden we ons “tabletonder-wijs” fors uit. Dit schooljaar hebben we hele positieve erva-ringen opgedaan in de groepen 6. Het nieuwe schooljaar werken alle groepen vanaf groep 4 met tablets. We star-ten met rekenen, begrijpend lezen en spelling en zullen in de loop van het jaar dit programma mogelijk al uitbreiden. Ook hierover worden jullie tijdens de informatieavond of zo nodig eerder uitvoerig geïnformeerd. Een mooi moment om kennis te maken met ons “tabletonderwijs” is al moge-lijk tijdens de inloopavond op donderdag 4 september (van 18.00-19.00 uur).

We werken in onze school met Snappet. Wil je al eerder meer informatie, kijk dan eens op www.snappet.nl

Ook in de groepen 1 t/m 3 worden tablets ingezet, maar daar op andere wijze. Ook hierover meer info tijdens de informatieavond.

Informatie 3 In het nieuwe schooljaar zullen we enkele nieuwe methodes in gebruik nemen. Groep 3 t/m 6 start met de nieuwste versie van rekenmethode Pluspunt. Groepen 7 en 8 in volgende schooljaren. De kinderen in de groepen 3 werken met de “papieren versie”, de groepen 4 t/m 6 gaan – zoals gezegd – digitaal.

Ook zal de nieuwe methode Nieuwsbegrip XL voor begrijpend lezen in de groepen 4 t/m 8 ingevoerd worden. Dat gebeurt in alle groepen middels Snap-pet.

Page 3: Info 38, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 3 I N F O N R . 3 8 , 2 6 J U N I 2 0 1 4

Wij feliciteren (alvast)…. Noa Derckx 26 juni groep 3B

Laura Willems 26 juni groep 4B

Rodaina Belghali 29 juni groep 3A

Meester Jacques 29 juni

Henri (Risse) 29 juni

Femke Molenkamp 30 juni groep 4A

(alvast) van harte gefeliciteerd allemaal!

Wie krijgt welke juf of meester volgend schooljaar?

Groep van… schooljaar 2013-2014 Wordt groep van …schooljaar 2014 – 2015

-- Groep 1-2A van juf Marij en juf Karin T.

-- Groep 1-2B van juf Bea en juf Karin N.

-- Groep 1-2C van juf Martje en juf Claudia

-- Groep 1-2D van juf Sonja

-- Groep 3A van juf Floor en juf Yvonne

-- Groep 3B van juf Linda en juf Karin

Groep 3A van juf Yvonne en juf Floor gaat naar: Groep 4A van juf Sabine

Groep 3B van juf Linda en juf Karin gaat naar: Groep 4B van juf Liesbeth en juf Sandra

Groep 4A van juf Saskia 4A gaat naar: Groep 5A van meester Wil

Groep 4B van juf Sabine 4B gaat naar: Groep 5B van juf Saskia

Groep 5A van meester Wil gaat naar: Groep 6A van meester Peter

Groep 5B van meester Patrick gaat naar: Groep 6B van meester Roy

Groep 6/7A van meester Roy gaat naar: Groep 7A/8A van juf Kitty

Groep 6B van meester Peter gaat naar: Groep 7B van meester Louis

Groep 7B van meester Louis gaat naar: Groep 8B van juf Nelle

Herinnering overblijven

AAN DE OUDERS/VERZORGERS GROEP 8

Inleveren van formulieren voor uitbetaling stippenkaart, z.s.m. retour bij de overblijfbalie.

Hartelijk dank namens de overblijfcommissie

Page 4: Info 38, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 4 I N F O N R . 3 8 , 2 6 J U N I 2 0 1 4

Proficiat! Op 18 juni was het zo ver… een aantal kinderen uit de groepen 4 mocht afzwemmen voor het C-diploma!

Proficiat namens de juffen en meesters.

Kledinginzameling De gemeente Weert heeft, in samenwerking met PuntWelzijn, vastgesteld dat “oude” kleding en textiel

huis-aan-huis moet worden ingezameld. Dit om zoveel mogelijk kleding en textiel een “2e ronde” te geven.

Om verenigingen een manier te bieden hun kas te spekken wordt hen aangeboden dit voor de gemeente te organiseren. In de wijk Molenakker mogen de leden van V.V. de Moêzevângers Laor dit doen.

Op zaterdag 5 juli komen leden van V.V. de Moêzevângers langs om de spullen op te halen. Oude kleren, beddengoed (lakens, dekens, kussens dekbedovertrekken),

schoenen (graag per paar gebundeld), stoffen knuffels en gordijnen. Ook versleten, niet meer bruikbare, spullen worden ingezameld!!

Zet de zakken vóór 9 uur buiten. Liefst op de eigen oprit zodat ze eigendom blijven tot V.V. de Moêzevângers de zakken ophaalt.

De auto’s van de vereniging zijn herkenbaar aan raamposters op de auto.

Zaterdag 5 juli vanaf 9 uur huis-aan-huis kledinginzameling

Kleurwedstrijd gemeente Weert De afgelopen weken konden de kinderen deelnemen aan een kleurwedstrijd van de gemeente Weert. Van elke school werd door een deskundige jury een prijs-winnaar gekozen.

De kleurplaten van de prijswinnaars zijn te zien tijdens de open dagen van het nieuwe gemeentehuis in Weert en de winnaars krijgen uit handen van de burgemeester een passende prijs en daarnaast nog een persoonlijke rondleiding door het gemeentehuis.

De gelukkige van onze school is Dean Smeets uit groep 3B. Hij mag samen met zijn ouders de prijs in ont-vangst gaan nemen. Dean, proficiat!

Page 5: Info 38, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 5 I N F O N R . 3 8 , 2 6 J U N I 2 0 1 4

De GGD reist mee! Op vakantie naar Kroatië, Turkije, Egypte, Bulgarije of……?

Gaat u dit jaar met uw kinderen op vakantie naar het buitenland? Zorg dat u goed voorbereid bent en dat u en uw kinderen ge-

vaccineerd zijn. Want…ook voor landen rond de Middellandse Zee zoals Kroatië, Marokko, Egypte en Turkije, maar ook voor Bul-

garije (!) adviseren wij vaccinaties o.a. tegen besmettelijke geelzucht (hepatitis A).

Kinderen kunnen deze ziekte gemakkelijk oplopen. De ziekte verspreidt zich vaak na terugkomst van vakantie via de toiletten,

deurklinken, kranen en handdoekjes op school. Hierdoor worden meer kinderen ziek en vervelender nog: zij nemen het op hun

beurt weer mee naar huis met vervelende gevolgen voor de ouders en broertjes/zusjes. Met goede voorbereidingen en een vac-

cinatie zijn veel gezondheidsproblemen te voorkomen. Meer informatie over hepatitis A (geelzucht) vindt u op de website van het

RIVM.

Kijk op de website www.ggdreisvaccinaties.nl of er voor het land dat u bezoekt vaccinaties nodig zijn en maak een afspraak on-

line of bel 0900-8222467 voor een afspraak op een GGD bij u in de buurt.

www.ggdreisvaccinaties.nl

www.twitter.com/GGDreistmee

www.facebook.com/GGDreistmee