Info 21, Schooljaar 2013 - 2014

5
Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Beste ouders en kinderen SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen. In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “niemand uitschelden” Deze week een info met o.a. prinselijk nieuws, een nieuwe SEO-poster, ‘n workshop, hernieuwde uitnodiging voor een infoavond, de warme-truien-dag en Weert 600 informatie. Met andere woorden een goed gevulde en vooral informatieve nieuwsbrief. Ook dit keer wensen wij iedereen weer veel leesplezier! INFO INFO INFO Jaargang 22 nr. 21 Jaargang 22 nr. 21 Jaargang 22 nr. 21 30 Januari 2014. 30 Januari 2014. 30 Januari 2014. Zondag 26 januari werd in café de Hook voor het eerst in 24 jaar een jeugdpaar van de Beesterbolle uitgeroepen. Aansluitend vond de omdoping van de Biesterbrug plaats. Dit gebeurde onder toeziend oog van wethouder John Cardinaal. De eerste ‘Kroeënpreens’ van de Beesterbolle is Sam Ghaempanah. Sam is 11 jaar en zit in groep 8a van OBS Molenakker. Sam I woont met zijn moeder Atoosa, Math en broertje Sep (8) aan de Windmolen. Zijn grote hobby is Breakdance. De eerste ‘Kroeënpreenses’ is Luka Verspeek. Ook zij is 11 jaar oud en zit ook in groep 8a van OBS Molenakker. Luka I woont met haar ouders Ronald en Linda en zusjes Isa (12) en Noa (7) aan de Paltrokmolen. Haar grote passie is turnen. Ze voeren de huisorde van de Beesterbolle onder het devies: “breakdance en turnen vinden wij kei-vet, mer met di-j daag esj fieest! Retteketet!”. Kroeënpreens & Kroeënpreenses

description

Wekelijkse nieuwsbrief OBS Molenakker, Weert

Transcript of Info 21, Schooljaar 2013 - 2014

Page 1: Info 21, Schooljaar 2013 - 2014

Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

Beste ouders en kinderen

SEO Elke twee weken staat er een nieuwe

SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school.

In de groepen hangen deze posters ook op en daarnaast kom je ze op diverse plekken in onze gebouwen tegen.

In de groepen wordt extra aandacht gegeven aan onderwerpen van deze posters.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“niemand uitschelden”

Deze week een info met o.a. prinselijk nieuws, een nieuwe SEO-poster, ‘n workshop, hernieuwde uitnodiging voor een infoavond,

de warme-truien-dag en Weert 600 informatie.

Met andere woorden een goed gevulde en vooral informatieve nieuwsbrief.

Ook dit keer wensen wij iedereen weer veel leesplezier!

INF

OIN

FO

INF

O

Jaar

gang

22

nr. 2

1

Jaar

gang

22

nr. 2

1

Jaar

gang

22

nr. 2

1

30 Ja

nuar

i 201

4.30

Janu

ari 2

014.

30 Ja

nuar

i 201

4.

Zondag 26 januari werd in café de Hook voor het eerst in 24 jaar een jeugdpaar van de Beesterbolle uitgeroepen.

Aansluitend vond de omdoping van de Biesterbrug plaats. Dit gebeurde onder toeziend oog van wethouder John Cardinaal. De eerste ‘Kroeënpreens’ van de Beesterbolle is Sam Ghaempanah. Sam is 11 jaar en zit in groep 8a van OBS Molenakker. Sam I woont met zijn moeder Atoosa, Math en broertje Sep (8) aan de Windmolen. Zijn grote hobby is Breakdance.

De eerste ‘Kroeënpreenses’ is Luka Verspeek. Ook zij is 11 jaar oud en zit ook in groep 8a van OBS Molenakker. Luka I woont met haar ouders Ronald en Linda en zusjes Isa (12) en Noa (7) aan de Paltrokmolen. Haar grote passie is turnen. Ze voeren de huisorde van de Beesterbolle onder het devies: “breakdance en turnen vinden wij kei-vet, mer met di-j daag esj fieest! Retteketet!”.

Kroeënpreens & Kroeënpreenses

Page 2: Info 21, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 2 I N F O N R . 2 1 , 3 0 J A N U A R I 2 0 1 4

In de info vermelden we wekelijks welke nieuwe informatie er op de site geplaatst is. Kijk daarvoor op onze vernieuwde homepage: www.obsmolenakker.nl .

Nog actueler: onze Facebook-pagina. Inmiddels hebben we al 392 trouwe vrienden!

http://www.facebook.com/pages/OBS-Molenakker/172225099503574

Of volg ons op Twitter! https://twitter.com/@obsmolenakker

Nieuw op onze site

Heel Weert Bakt! Doe jij ook mee met “Heel Weert bakt?”

Heel Weert wordt opgeroepen om dé WEERT 600 JAAR STAD JUBILEUM VLAAI te bakken

Doe jij ook mee? Bak met je moeder, vader, opa, oma of vrienden en vriendinnen een nieuwe, lekkere mooie vlaai voor Weert. Misschien krijgt deze vlaai wel jouw naam….! In ieder geval kun je er een leuke prijs mee winnen. Daarnaast wordt dé vlaai in het assortiment van de Weerter warme bakkers opgenomen en verkopen ze straks mis-schien jouw creatie in de bakkerij bij jouw om de hoek.

Belangrijk om te weten is dat de vlaai rond moet zijn, je geen slagroom of bavaroise mag gebruiken én dat je het aanlevert op een harde ondergrond (b.v. karton).

Alle vlaaien die meedoen aan deze wedstrijd worden tentoongesteld op zaterdag 15 maart 2014 tijdens de Fok-paardendag en Jaarmarkt. Een deskundige jury, bestaande uit de Weerter warme bakkers en ex-miss Nederland/Universe Kelly Weekers, beoordelen de creaties en maken de winnaar op deze dag bekend.

Wil jij kans maken om de ontdekker te worden van de nieuwe Weerter vlaai geef je dan op. Aanmelden kan tot en met vrijdag 28 februari 2014 door een mailtje te sturen met al je gegevens: dus naam, adres, postcode, woon-plaats, telefoonnummer en @mail adres naar [email protected] en jij krijgt van ons het deelnemersnummer.

Jij moet je vlaai inleveren op vrijdag 14 maart vóór 12.00 uur bij het kantoor van de VVV Weert Back Office. Je vindt ons aan de Wilhelminasingel 12A. Dit is aan de achterkant van het gebouw HBO Ne-derland (naast het oude postkantoor)

Op zondag 11 mei wordt de WEERT 600 JAAR STAD JUBILEUM VLAAI gepresenteerd en vanaf dat moment is

deze te koop bij alle Weerter bakkers!

Page 3: Info 21, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 3 I N F O N R . 2 1 , 3 0 J A N U A R I 2 0 1 4

Wij feliciteren (alvast)…. Eefje Creemers 30 januari groep 4A

Steef Keur 30 januari groep 7B

Nihal Mdihni 30 januari groep 3A

Milo Gielis 1 februari groep 4B

Teun Beelen 2 februari groep 8B

Tycho Gunter 4 februari groep 6B

Joris van Eijk 5 februari groep 7B

Beste kinderen en ouders/verzorgers,

Vorig jaar besteedden we met de hele school aandacht aan WARME TRUIENDAG tijdens onze jaarlijkse projectweek.

Deze dag is een landelijk, jaarlijks terugkerend initiatief van Het Kli-maatverbond en Greenchoice, waarop bedrijven, scholen, ge-meentes etc. hun best doen zo weinig mogelijk energie te verbruiken.

Het is de bedoeling dat we ons bewust worden en blijven van ons

energieverbruik! Hoeveel procent energie bespaar jij? Met elke graad die de thermostaat lager wordt gezet, bespaar je 7% energie en dus 7% CO2 uitstoot!

Onze school doet ook mee, dus trek vrijdag 7 februari lekkere warme kleding aan, liefst in laagjes, zet je muts op, doe je sjaal om en je zult merken dat je het ook heerlijk warm kunt hebben met de thermostaat een paar

graadjes lager!

Wil je thuis meedoen? Wil je een actie opzetten? Kijk dan op www.warmetruiendag.nl

7 februari: Warme Truiendag

Luchtballon

Jint, Stan, Finn en Vince uit groep 4A, hebben van de Knexx’ een hele mooie luchtballon gemaakt.

Natuurlijk moest hier een foto van gemaakt worden voor-dat deze afgebroken werd…..

Een heleboel andere jongens uit de klas wilden ook erg graag mee op de foto dus die staan er ook bij!

7 februari

Warme Truiendag

Page 4: Info 21, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 4 I N F O N R . 2 1 , 3 0 J A N U A R I 2 0 1 4

Beste ouders,

Dinsdag 21 januari jl. stond de thema-avond “Toetsen op OBS Molenakker” gepland. Deze avond is echter komen te vervallen wegens te weinig belangstelling.

Echter, inmiddels hebben wij van diverse kanten vernomen dat er veel meer ouders geïnteresseerd waren dan bij ons bekend. Vandaar dat we besloten hebben om deze avond alsnog door te laten gaan.

Wat is het verschil tussen een methodetoets en een Citotoets?

Wat vinden wij naast toetsgegevens belangrijk?

Hoe brengen we de sociaal-emotionele ontwikkeling in kaart?

Deze vragen en vele andere worden beantwoord tijdens onze thema-avond.

Doelgroep: ouders van groep 3 t/m 8

Datum: donderdag 6 februari 2014

Tijdstip: van 19.00 tot 20.00 uur

Waar: OBS Molenakker 2 (Molenakkerdreef)

Wilt u deze avond bijwonen, dan moet u zich aanmelden vóór dinsdag 4 februari via een mail naar:

[email protected] of [email protected]

Met vriendelijke groet, Noortje Thijssen en Ellen Smeets, IB-ers OBS Molenakker

Toetsen op OBS Molenakker

Toon Hermanshuis: Workshop maskers maken

Kanker is geen leuke ziekte. Dat weet iedereen die er mee te maken heeft gehad. Je kunt je er behoorlijk rot en alleen door voelen, ook wanneer je het zelf niet hebt maar bijv. iemand in je familie, een vriendje of klasgenoot.

Ons huis is er om anderen te ontmoeten. Naast het doen van leuke workshops, is er ook ruimte om je eigen verha-len en/of ervaringen met de ziekte kanker te delen. Je mag natuurlijk vriendje(s) of vriendinnetje(s) meenemen om

samen kennis te maken met ons huis. Schrijf je in voor de Workshop Masker maken.

Maskers maken

Wanneer: Vrijdagmiddag 7 Februari Tijd: 15.30 - 16.30 uur Wie: Kinderen uit groep 3 t/m 8

Waar: Toon Hermanshuis, Graaf Jacobstraat 1, Weert Kosten: 2,50 Euro

Na school lekker actief en creatief aan de slag in ons atelier met het maken van een masker. Dit kan een carnavals-masker, feestmasker, fantasiemasker, griezelmasker, horrormasker of een emotiemasker zijn. In deze workshop

mag je je fantasie de vrije loop laten gaan. Je mag je eigen, unieke masker gaan maken.

Op een basis masker van papier-maché mag je aan de slag gaan met verschillende materialen en technieken bijv.

verf, stof, kralen, veren enz. We zien je graag op vrijdagmiddag na school. Kom gerust samen met een vriend of vriendin. Aanmelden: een mailtje [email protected] of 0495-541444

Page 5: Info 21, Schooljaar 2013 - 2014

Pagina 5 I N F O N R . 2 1 , 3 0 J A N U A R I 2 0 1 4

Uit de vorig jaar gehouden enquête bleek dat de “vertrouwenspersoon” voor kinderen en ouders voor velen onbekend is. Dezelfde benaming voor verschillende ver-trouwenspersonen maakt dat natuurlijk nog / ook lastiger. Begin schooljaar hebben we jullie hierover al eens geïnformeerd.

We willen het onderwerp “vertrouwenspersoon” nogmaals onder de aandacht brengen (zie ook de opmerking op het eind)

In school kennen we een vertrouwenspersoon voor ouders en een vertrouwenspersoon voor leerlingen.

Te beginnen met ouders.

Problemen en probleempjes (of klachten) komen overal voor. Zo ook in onze school. Het gesprek is het middel om problemen op te lossen en ouders gaan altijd eerst in gesprek met de leerkracht. Mocht dat – om welke reden dan ook - niet tot tevredenheid / het gewenste resultaat leiden, dan kan te allen tijde een gesprek met de direc-teur plaatsvinden. Ook daarna kan een probleem een probleem zijn/blijven.

Ouders kunnen dan hun vraag bespreken met de bestuurder van onze school Henk Derks. Ook is het mogelijk om een gesprek aan te gaan met een vertrouwenspersoon. Deze onafhankelijke persoon bespreekt met ouders hoe de impasse doorbroken kan worden, welke wegen bewandeld kunnen worden om te komen tot een gezamenlijke oplossing. Voor onze school is de vertrouwenspersoon dhr. Paul de Rouw (zie onze kalender voor contactgege-vens).

In de praktijk blijkt – gelukkig - dat in onze school een goed gesprek met de leerkracht al probleemoplossend is.

(Hoe om te gaan met klachten staat uitgebreid beschreven in onze schoolgids -> zie 6.6.)

En onze leerlingen?

In onze gedragsregels staat : los problemen op door erover te praten met bijv. je medeleerlingen, je ouders, je leerkracht of andere leerkracht, de directeur, de kin-dertelefoon. Voor de jongere leerlingen staat er : Heb je problemen? Praat erover op school , thuis, met vriendjes of vriendinnetjes.

De gedragsregels hangen in alle lokalen. Ook hier geven we aan dat het gesprek het middel is. Blijf niet met vragen/problemen lopen. Problemen zijn er om op te lossen.

Kinderen moeten met hun vraag altijd gehoor vinden. In eerste instantie natuurlijk bij de eigen leerkracht.

Soms vinden kinderen het moeilijk om een probleem met “een beken-de” te bespreken. Daarvoor hebben we in onze school hebben een vertrouwens-persoon. Zelfs 2. Dat zijn onze Interne Begeleiders Ellen Smeets en Noortje Thijs-sen. Hier kunnen leerlingen altijd terecht met vragen. Zij spreken met de leerling in vertrouwen en spreken samen af welke acties evt. volgen. Vaak is een fijn gesprek (een luisterend oor) voor kinderen al voldoende. Ellen en Noortje zullen altijd op basis van vertrouwen handelen; altijd een gesprek onder 4 ogen. Er wordt niets met anderen besproken zonder toestemming van de leerling. De kinderen kunnen met alle vragen terecht. Ook te denken aan bijv. problemen met cyberpesten.

Kinderen kunnen “gewoon” een afspraak maken of een briefje aan Ellen of Noortje geven. Ook kunnen ze natuur-lijk een mailtje sturen: [email protected] of [email protected]

Gedurende het schooljaar komt dit onderwerp een aantal keer terug in deze INFO. Op die wijze proberen we de vertrouwenspersoon meer bekend te maken. Het belangrijkste is natuurlijk dat ouders en kinderen altijd in ge-sprek blijven en ook weten waar ze met hun vragen terecht kunnen.

Vertrouwenspersoon