Info 21, Schooljaar 2015 - 2016

7
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 24, nr. 21 18 februari 2016 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. Beste ouders en kinderen. Na de welverdiende vakantie thuis of in het buitenland zijn we deze week weer stevig en uitgerust aan de slag gegaan. De kinderen natuurlijk in de klas en de meesters en juf- fen thuis en op school achter de computer want de 1e rapporten komen er weer aan. Binnenkort zullen de af- spraken voor deze rapportgesprekken weer gemaakt worden. Ook wordt er achter de schermen alweer flink gewerkt aan de voorbereidingen voor de komende sportieve en gezonde projectweek. Voor nu wensen wij iedereen natuurlijk weer veel leesplezier! SEO SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Niemand uitschelden” Wij feliciteren (alvast)……. Wij feliciteren (alvast)……. Nazli Bas 18 februari 8B Nikki Donkers 18 februari 3A Finn Steijvers 18 februari 8B Tom Coolen 19 februari 1-2E Siem Lamers 23 februari 1-2A Welkom! Welkom! Wij heten Brent Aben uit groep 1B, Elise Wulms uit groep 1E, Ivo Laudij en Tom Laudij uit groep 1C van harte welkom in onze school. Brent, Elise, Ivo en Tom, wij wensen jullie een fijne tijd in onze school!

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker te Weert.

Transcript of Info 21, Schooljaar 2015 - 2016

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 24, nr. 21

18 februari 2016

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.Beste ouders en kinderen.

Na de welverdiende vakantie thuis of in het buitenland zijn we deze week weer stevig en uitgerust aan de slag gegaan.

De kinderen natuurlijk in de klas en de meesters en juf-fen thuis en op school achter de computer want de 1e rapporten komen er weer aan. Binnenkort zullen de af-spraken voor deze rapportgesprekken weer gemaakt worden.

Ook wordt er achter de schermen alweer flink gewerkt aan de voorbereidingen voor de komende sportieve en gezonde projectweek.

Voor nu wensen wij iedereen natuurlijk weer veel leesplezier!

SEOSEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontwikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Niemand uitschelden”

Wij feliciteren (alvast)…….Wij feliciteren (alvast)…….

Nazli Bas 18 februari 8B

Nikki Donkers 18 februari 3A

Finn Steijvers 18 februari 8B

Tom Coolen 19 februari 1-2E

Siem Lamers 23 februari 1-2A

Welkom!Welkom!

Wij heten Brent Aben uit groep 1B, Elise Wulms uit groep 1E, Ivo Laudij en Tom Laudij uit groep 1C van harte welkom in onze school.

Brent, Elise, Ivo en Tom, wij wensen jullie een fijne tijd in onze school!

Nummer 21 / 18 februari 2016 Pagina 2

Een klassieker voor maar € 1,Een klassieker voor maar € 1,--

Boekhandelaren willen dat alle kinderen van Ne-derland opgroeien tussen de boeken. De mooiste boeken. Ze hebben de handen in elkaar geslagen om elk kind, rijk of arm, een thuisbibliotheek op te helpen bouwen.

Zij gaan daarom elk jaar een jeugdboekenklas-sieker aanbieden voor maar €1,-

Dus jongens en meiden, jullie kunnen allemaal je eigen boekenplank gaan vullen met de allermooiste jeugdboe-ken die er ooit in Nederland zijn verschenen. Boeken om te hebben, te houden en te koesteren.

Het eerste boek is het beroemde boek “Oorlogswinter” van Jan Terlouw. Een prachtig boek om je een voorstel-ling te maken van hoe het was om in de hongerwinter jongere te zijn. Een boek over moed en verraad, over twijfel en doorzettingsvermogen.

Je leeft mee met de veertienjarige Michiel, die onder moeilijke omstandigheden volwassen wordt tijdens de ijskoude winter van 1944/1945, de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog. Michiel wil graag bijdragen aan het verzet tegen de bezetter. Als gevraagd wordt of hij een brief aan iemand wil bezorgen als een verzetsactie mis mocht gaan, voelt hij zich eindelijk serieus geno-men. Maar de overval blijkt verraden, Dirk wordt opge-pakt en degene bij wie hij de brief moet bezorgen, is doodgeschoten door de Duitsers.

Dirk ontdekt dat oorlog misschien spannend lijkt maar vooral gruwelijk is. De laatste oorlogsmaanden zal hij zijn hele leven met zich meedragen.

Hoe kom je aan dit boek voor maar €1,-?

Het project start op 20 februari. Je gaat dan met €1,- (en met een ijsmuts of knijpkat, beiden hard nodig in de Oorlogswinter om te overleven) naar de boekhandel en vraagt het boek.

Werkgroep leespromotie.

Informatieavond WOInformatieavond WO

Beste ouders,

Het onderwijs is voortdurend in beweging. Onlangs is een rapport verschenen over het onderwijs anno 2032. Dat is/lijkt ver weg, maar het is wel de tijd dat onze huidige leerlingen (jullie kinderen) werkzaam zullen zijn/worden. Werkzaam in een maatschappij die anders is dan nu, dat is wel zeker. Welke banen zijn er dan? Wat wordt van de nieuwe generatie verwacht? Op deze vra-gen is geen eenduidig antwoord mogelijk.

Wat we wel weten is dat de digitale omgeving een grote rol zal spelen. En dat bijv. samenwerken, creatief den-ken, flexibiliteit belangrijke voorwaarden zijn.

Dit schooljaar zijn we rondom wereldoriëntatie (de vak-ken aardrijkskunde, geschiedenis, natuurkunde) gestart met een nieuwe opzet waarin o.a. deze aspecten een plek krijgen. Daarover willen we jullie graag informeren op donderdag 25 februari.

Ontwikkelingen in onze school bespreken we ook met een vertegenwoordiging van ouders in de klankbord-groep. Daarover worden jullie via deze INFO steeds ge-ïnformeerd. Volgende week donderdag willen we alle belangstellende ouders meenemen.

In verband met de organisatie willen we graag vooraf weten wie we welkom mogen heten. Stuur even een mailtje naar [email protected]: wij komen donderdag 25 februari met ….. personen.

De informatieavond is op Molenakker 2. Aanvang 19.30 uur

tot uiterlijk 21.00 uur.

Zegt het voort….Zegt het voort….

Informatieavond voor ouders van nieuwe leerlingen

Elders in deze INFO vinden jullie informatie over de inloopavond van 1 maart. Deze avond is bedoeld voor nieuwe ouders, maar ook ouders van kinderen die onze school al bezoeken zijn vanzelfsprekend van har-te welkom. Tijdens die inloopavond kunnen ouders hun kind ook al inschrijven. Ook kunnen ouders deze avond kennismaken met Kinderopvang Humanitas. Sa-men vormen wij Brede School Molenakker voor kin-deren van 0-12 jaar

Wordt broertje of zusje in de loop van het nieuwe schooljaar 4 jaar, dan graag z.s.m. inschrijven.

Nieuwe ouders worden ook via de plaatselijke pers over deze inloopavond geïnformeerd (zie verderop). Natuur-lijk mogen jullie buren, vrienden en bekenden hierop attenderen.

Idee??!! Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideeënbus is hiervoor bedoeld.

Schrijf een mailtje naar:

[email protected].

Nummer 21 / 18 februari 2016 Pagina 3

Vervanging!Vervanging!

Op dit moment is het (weer) heel lastig om vervanging te regelen bij afwezigheid van leerkrachten. In Weert e.o. zijn veel leerkrachten ziek en alle beschikbare ver-vang(st)ers zijn ingezet.

Weten jullie iemand die in onze school en/of andere scholen kan/wil vervangen , dan graag een mailtje maar [email protected]

Alvast dank voor meedenken.

SpeelplaatsSpeelplaats

Zoals we eerder hebben laten weten wordt onze speel-plaats Molenakker 2 aangepast. Naast een aantal speel-veldjes (zoals hinkelbaan, cirkelspel) komt er een mooie speelstraat :

In de week van 7 maart vinden de aanpassingen plaats.

Onze huidige speeltoestellen krijgen “een nieuw leven” bij onze buren : FC Laar. In het weekend van 27 februa-ri worden de toestellen verplaatst.

Ook op Molenakker 1 komen enkele speelveldjes. Ook in de week van 7 maart.

Alle aanpassingen zijn klaar voor het begin van onze projectweek “Lekker fit”. De projectweek heeft dit jaar als thema fit en gezond. Sport en gezonde voeding staan deze week centraal. Meer hierover in de INFO van volgende week.

Wat was het mooi!Wat was het mooi!

[email protected]

De léste X……

Nummer 21 / 18 februari 2016 Pagina 4

Inloopavond Brede School Molenakker

De periode dat veel ouders een keuze moeten (gaan) maken voor een basisschool voor hun kind is weer aan-gebroken. OBS Molenakker nodigt alle belangstellende ouders van harte uit om informeel en op persoonlijke wijze kennis te maken met onze school op dinsdag 1 maart a.s.

Wij organiseren dan vanaf 19.30 uur een inloopavond. Tijdens deze avond leiden wij u persoonlijk of in klei-ne groepjes rond in onze school en kunt u met al uw vragen terecht. De rondleidingen worden verzorgd door leerkrachten van de school. Er zijn ook leerkrachten aanwezig om u specifiek te informeren over bijv. de begeleiding van uw kind en er zijn ouders die u met plezier vertellen over de overblijfmogelijkheden.

Ook de medewerkers van Humanitas laten u graag een kijkje nemen in de Kinderopvang. OBS Molenakker is een brede school, een school voor kinderen van 0-12 jaar. Pedagogisch medewerkers van Kinderopvang Huma-nitas zorgen ervoor dat niet alleen de kinderen maar ook de ouders zich prettig voelen,. Vele en verschillen-de activiteiten, gericht op diverse ontwikkelingsgebieden, worden op een speelse manier aangeboden. Maar natuurlijk is er ook veel tijd voor vrij spel, alleen of samen.

U kunt zich aanmelden voor deze persoonlijke informatie/inloopavond via onze site www.obsmolenakker.nl . U kunt uw interesse ook telefonisch kenbaar maken (0495-539067) of per mail ([email protected]) en vanzelfsprekend kunt u gewoon binnenlopen. U bent - hoe dan ook – van harte welkom.

We zien en spreken geïnteresseerde ouders graag op 1 maart a.s. vanaf 19.30 uur. Locatie : Oude Laarder-weg 15 in Weert. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met onze Brede School. Dat kunt u overigens ook op 20 maart van 10.00-12.00 uur tijdens onze jaarlijkse OPEN DAG.

Vanzelfsprekend kunt u ook een afspraak maken om op een ander tijdstip kennis te maken met Kinderopvang en school. Neem dan even contact met ons op.

Nummer 21 / 18 februari 2016 Pagina 5

Nummer 21 / 18 februari 2016 Pagina 6

Nummer 21 / 18 februari 2016 Pagina 7

Dinsdagavond 1 maart

Informatieavond voor nieuwe ouders

(en ouders van broertjes en zusjes die binnen een jaar 4 worden)

U krijgt informatie omtrent het onderwijs en een rondleiding in onze school en bij de kinderopvang

Mogelijkheid tot persoonlijke informatie omtrent

het overblijven Gelegenheid tot inschrijven

Adres: Oude Laarderweg 15 (tel. 0495-539067)

Aanvang: 19.30u. (later binnen lopen kan ook)

Eindtijd: 21.00u.

Aanmelden voor de avond is gewenst: [email protected]