idem dito - maart 2015

8
INHOUD 2-3 100% Belgisch van a tot z 4-5 Het gamma van Idem-Poorten 6 Parels van de Vlaamse Ardennen 7 Historiek van Idem-Poorten 8 OpenPoortDagen EDITIE MAART 2015 KRANT VAN IDEM-POORTEN nv Westerring 33, 9700 Oudenaarde - Eine T: +32 55 31 99 10 - F: +32 55 31 99 11 [email protected] www.idem-poorten.be Drie generaties van innovatie en betrouwbaarheid in sectionaalpoorten OPENPOORTDAGEN zaterdag 14 en zondag 15 maart 2015 zaterdag 21 en zondag 22 maart 2015 zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2015 (zie bladzijde 8) Nieuw bij Idem-Poorten: ALINEL Sinds kort werkt Idem-Poorten ook met het Alinel-profiel. Het is het eerste gevelbekledingsprofiel dat verticaliteit en transparantie combineert. “Al meer dan 25 jaar lang is de familie Truyen een naam als een klok in de wereld van de sectio- naalpoorten. Het was mijn vader René die in 1988 samen met Nicq Vander Cruyssen de kiemen legde van Idem-Poorten. Hij was toen al 49 jaar oud. Terwijl veel mensen op die leeftijd stilaan beginnen te denken aan het pensioen, volgde hij zijn passie voor techniek en ondernemerschap. Hij is nu een kwieke zeventiger, maar er gaat nog altijd geen dag voorbij zon- der dat hij hier op de werkvloer poolshoogte komt nemen. Zijn interesse gaat vooral uit naar de nieuwste materialen, concepten en technieken. Mijn vader is ook altijd een trendsetter geweest. Zo is hij de trotse uitvinder van het innovatieve Trudoors-concept waarbij poort en gevel naadloos in elkaar overgaan.” “Door de jaren heen is Idem-Poor- ten uitgegroeid tot een huis van vertrouwen waar de wensen van de klant heilig zijn. Niets is onmogelijk voor onze 40 mede- werkers. Op basis van uw foto’s en tekeningen maken en plaatsen wij de poort van uw dromen. We kunnen deze belofte hard ma- ken omdat we de productie van a tot z in eigen handen hebben en dat is een belangrijke troef. In dit magazine gunnen we u niet alleen een blik achter de scher- men van onze ateliers, maar we presenteren u ook graag het volledige gamma, rijkelijk geïllus- treerd met foto’s van recente re- alisaties.” “Idem-Poorten is een echt familie- bedrijf waar authenticiteit en vakmanschap hoog in het vaan- del staan. Iedereen is hier bezeten van poorten. Zelf heb ik de liefde voor het vak van mijn vader René gekregen en ik hoop het heilige vuur te kunnen doorgeven aan mijn zoon Pieter die inmiddels ook al actief is bij Idem-Poorten. Op die manier kunt u nog jarenlang bouwen op onze ervaring en knowhow.” Johan Truyen gedelegeerd bestuurder Idem-Poorten Drie generaties: René, Pieter en Johan Truyen.

description

uitgave van Idem Poorten nv

Transcript of idem dito - maart 2015

Page 1: idem dito - maart 2015

INHOUD

2-3100% Belgisch

van a tot z

4-5Het gamma van Idem-Poorten

6Parels van de Vlaamse Ardennen

7Historiek van

Idem-Poorten

8OpenPoortDagen

EDITIE MAART 2015KRANT VAN IDEM-POORTEN nv

Westerring 33, 9700 Oudenaarde - EineT: +32 55 31 99 10 - F: +32 55 31 99 [email protected]

Drie generaties van innovatie en betrouwbaarheid in sectionaalpoorten

OPENPOORTDAGENzaterdag 14 en zondag 15 maart 2015zaterdag 21 en zondag 22 maart 2015

zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2015

(zie bladzijde 8)

Nieuw bij Idem-Poorten: ALINELSinds kort werkt Idem-Poorten ook met het Alinel-profiel. Het is het eerste gevelbekledingsprofiel dat verticaliteit en transparantie combineert.

“Al meer dan 25 jaar lang is de familie Truyen een naam als een klok in de wereld van de sectio-naalpoorten. Het was mijn vader René die in 1988 samen met Nicq Vander Cruyssen de kiemen legde van Idem-Poorten. Hij was toen al 49 jaar oud. Terwijl veel mensen op die leeftijd stilaan beginnen te denken aan het pensioen, volgde hij zijn passie voor techniek en ondernemerschap. Hij is nu een kwieke zeventiger, maar er gaat nog altijd geen dag voorbij zon-der dat hij hier op de we rkvloer poolshoogte komt nemen. Zijn interesse gaat vooral uit naar de nieuwste materialen, concepten en technieken. Mijn vader is ook altijd een trendsetter geweest. Zo is hij de trotse uitvinder van het innovatieve Trudoors-concept waarbij poort en gevel naadloos in elkaar overgaan.”

“Door de jaren heen is Idem-Poor-ten uitgegroeid tot een huis van vertrouwen waar de wensen van de klant heilig zijn. Niets is onmogelijk voor onze 40 mede-werkers. Op basis van uw foto’s en tekeningen maken en plaatsen wij de poort van uw dromen. We kunnen deze belofte hard ma-ken omdat we de productie van a tot z in eigen handen hebben en dat is een belangrijke troef.

In dit magazine gunnen we u niet alleen een blik achter de scher-men van onze ateliers, maar we presenteren u ook graag het volledige gamma, rijkelijk geïllus-treerd met foto’s van recente re-alisaties.”

“Idem-Poorten is een echt familie-bedrijf waar authenticiteit en vakmanschap hoog in het vaan-del staan. Iedereen is hier bezeten van poorten. Zelf heb ik de liefde voor het vak van mijn vader René gekregen en ik hoop het heilige vuur te kunnen doorgeven aan mijn zoon Pieter die inmiddels ook al actief is bij Idem-Poorten. Op die manier kunt u nog jarenlang bouwen op onze ervaring en knowhow.”

Johan Truyengedelegeerd bestuurder

Idem-Poorten

Drie generaties: René, Pieter en Johan Truyen.

Page 2: idem dito - maart 2015

Idem-Poorten heeft het volledige productieproces van uw poort in eigen handen. Dit betekent dat we alle onderdelen in voorraad hebben en zo kunnen we u – ook achteraf – de beste kwaliteit en service garanderen.

SHOWROOMDe showroom is het visitekaartje van Idem-Poorten. We ontvan-gen u in een aangename sfeer en luisteren naar uw wensen. Daar-na zoeken we de beste oplossing voor uw specifieke project. Voor-aleer aan de slag te gaan, komen we bij u thuis de correcte maten opmeten.

SCHRIJNWERKERIJZes geschoolde schrijnwerkers transformeren de houten plan-ken in geschaafde planchetten. Bij Idem-Poorten verwerken we houtsoorten zoals afrormosia, af-selia, padouk, ceder en eik.

LAKKERIJWe lakken al onze poorten in de eigen lakkerij. We kunnen niet alleen alle RAL-kleuren aan-brengen, maar ook kunnen we vertrekkend van een eenvoudig kleurstaal, de juiste kleur leveren. We werken daarvoor samen met een gespecialiseerd verflabo.

100% BELGISCH VAN A TOT Z

De 5 troeven van een Idem-poort

RUIMTEBESPARING ISOLATIE EN AFDICHTING INBRAAK VEILIGHEID ESTHETIEK COMFORT

De showroom is het visitekaartje.

Bij een drankje luisteren we naar uw wensen.

Vooraleer te lakken, ontvetten we de poort.

Onze schrijnwerkers kleden de basis van de poort aan met hout.

De panelen liggen klaar om volautomatisch verwerkt te worden tot een poort.

Page 3: idem dito - maart 2015

METAALBEWERKINGIn onze ateliers versnijden en plooien we de aluminium platen tot het juiste formaat.

ASSEMBLAGE ENVERPAKKINGIn deze afdeling zorgen we ervoor dat uw poort kan functioneren. Veren, rails, … we maken alles op maat. Daarna verpakken we alles zorgvuldig zodat we uw poort in de beste omstandigheden kun-nen vervoeren.

TRANSPORTWe beschikken over een eigen vloot bedrijfs- en aanhangwa-gens zodat we heel flexibel kun-nen leveren.

PLAATSINGMet zowat 20 medewerkers is dit de grootste afdeling van Idem-Poorten. Zij plaatsen uw poort op een vakkundige en ef-ficiënte manier. Mocht er achteraf toch nog iets niet helemaal naar uw wens zijn, dan kunt u een beroep doen op onze dienst na verkoop die heel snel het nodige zal doen.

100% BELGISCH VAN A TOT Z

De 5 troeven van een Idem-poort

RUIMTEBESPARING ISOLATIE EN AFDICHTING INBRAAK VEILIGHEID ESTHETIEK COMFORT

We plaatsen niet alleen uw poort, we werken ook de gevelbekleding af.

Een eigen vloot bedrijfs- en aanhangwagens garandeert een verzorgde en flexibele levering.

Onze medewerkers aan het werk in de metaalafdeling.

Page 4: idem dito - maart 2015

NIETS IS ONMOGELIJK BIJ IDEM-POORTEN.Het gamma is eigenlijk zo goed als oneindig en kan ingedeeld worden in drie grote productgroepen:Sandwichpanelen, Trudoors en Houten poorten.

HET GAMMA VAN IDEM-POORTEN

SANDWICH PANELEN

TRUDOORS CONCEPT

HOUTEN POORTEN

Dit is de eenvoudigste en goedkoopste oplossing. Sandwichpanelen zijn dubbelwandige panelen met tussenin een isolatielaag van 40 of 60 mm dik. Met de keuze uit zes verschillende basispanelen en an-dere op aanvraag kunt u werkelijk alle kanten uit. Ook de integratie van glas is mogelijk.

Trudoors is meer dan een poort, het is een authentiek totaalconcept. Gevelbekleding en poort liggen in hetzelfde vlak waardoor ze naad-loos in elkaar overgaan. Dit innovatieve concept is een uitvinding van Idem-Poorten. Met de strakke, horizontale belijning biedt Trudoors al meer dan 20 jaar tal van architecturale mogelijkheden. Deze poort is leverbaar in hout, aluminium, Trespa Meteon®, Free Willy, alu-lamellen en nieuw in het gamma Alinel.

Klassiek, pastorie of modern. Een houten poort past bij elke stijl. Bij Idem-Poorten kunt u niet alleen kiezen uit verschillende houtsoorten, maar ook uit een horizontale of verticale uitvoering. Wenst u een spe-cifieke kleur dan raden wij aan om te gaan voor een gelakte tricoya. Ten slotte vindt u bij ons ook geïsoleerde sectionaalpoorten bestaan-de uit een aluminium kader met een afwerking in hout. Met accessoi-res als ramen en plinten geeft u aan elke poort een persoonlijke toets.Houdt u van het uitzicht van een houten poort, maar ziet u op tegen de jaarlijkse verfklus? Dan is de Elegance misschien iets voor u. Deze poort ziet eruit als een houten exemplaar, maar is opgebouwd uit een aluminium kader met aluminium latten. Dankzij de hoogwaardige afwerkingslak met korrelige structuur is deze poort krasbestendig en onderhoudsvrij.

Page 5: idem dito - maart 2015

HET GAMMA VAN IDEM-POORTEN

Page 6: idem dito - maart 2015

Parels van de Vlaamse ArdennenBij Idem-Poorten zijn ze trots op hun roots die in Oudenaarde, het hart van de Vlaamse Ardennen liggen. Op de legendarische Kop-penberg, die op amper een steenworp van het bedrijf ligt, werden de voorbije decennia heel wat hoofdstukken van de Vlaamse wielerge-schiedenis geschreven. Onder andere door Peter Van Petegem die tot tweemaal toe de Ronde van Vlaanderen won. De Peet is kind aan huis bij Idem-Poorten en dat geldt zeker ook voor Fabien De Waele. De winnaar van de Brabantse Pijl in 2002 werkt nu bij het bedrijf.

In deze regio is het woord ‘Flandrien’ een eretitel. Bij Idem-Poorten vereenzelvigt men zich graag met de Flandriens. Het bedrijf deelt de typische karaktertrekken zoals betrouwbaarheid, vastberadenheid en altijd blijven knokken, zelfs bij tegenslag. Een Flandrien geeft nooit op. Dat Idem-Poorten koers ademt, blijkt onder andere uit de ei-gen wielerbidons en -uitrusting die het bedrijf liet maken om aan de klanten uit te delen. Wie een bezoek brengt aan de beursstand van Idem-Poorten wordt helemaal ondergedompeld in de sfeer van de Vlaamse Ardennen. Niet alleen een groot spandoek met een afbeel-ding van de Koppenberg zorgt daarvoor, een lokaal biertje van Brou-werij Roman maakt het plaatje compleet.

idem-poortenEN koppenberg:

de poort naarde finale

Fabien De Waele

Peter Van Petegem

Page 7: idem dito - maart 2015

46

8

9

10

11

7

5

3

2

1

Idem-Poortenmeer dan 25 jaar ervaring

1988 In dat jaar beslissen René, zoon Johan en Nicq om samen een eigen poortenbedrijf op te starten. De uitvalsbasis is een oud gebouwtje in de Oudenaardse Gelukstede waar voordien

een vleesfabriek en een carrosserie gevestigd was. De markt van de industriële poorten is op dat moment verzadigd, maar René en Nicq willen het concept van de sectionaalpoort introduceren op de privémarkt. Met succes want onder andere dankzij de steun van enkele bevriende ondernemers, neemt Idem een vliegende start. Nicq is het commerciële brein, terwijl René zich kan uitleven als techneut. In de beginjaren werken ze samen met zelfstandige onderaannemers.

1993 In veel opzichten is dit een kanteljaar voor het be-drijf. In 1993 introduceert Idem-Poorten het inno-

vatieve Trudoors-concept. Daarnaast verhuist het bedrijf naar een commercieel interessante locatie langs de Oudenaardse Wester-ring. In de nieuwbouw van 1.750 m² komt er niet alleen een kantoor en magazijn, maar ook een showroom en dat is op dat moment een unicum in de sector.

2000 Als gevolg van de snelle groei, breidt Idem-Poor-ten steeds verder uit. In de Pater Ruyffelaerstraat

komt er een nieuwbouw van 5.400 m2 met onder andere een goed uitgeruste lakkerij waardoor het bedrijf nu alle stappen van het pro-ductieproces in eigen handen heeft.

2007 In dit jaar draagt oprichter René Truyen de ope-rationele leiding van het bedrijf over aan zijn zoon

Johan. Maar ook vandaag komt René nog iedere dag poolshoogte nemen op de werkvloer. Hij kan zich vooral uitleven in de technische aspecten van specifieke projecten. Ook zijn kompaan Nicq Vander Cruyssen is nog steeds actief in het bedrijf dat hij mee heeft op-gericht. Hij stuurt niet alleen het team van verkopers aan, met zijn knowhow en ervaring helpt hij de klanten in de showroom om de juiste keuzes te maken.

2015 Idem-Poorten is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevende, nationale speler in het wereldje

van de poorten. 40 medewerkers staan klaar om u te helpen bij het ontwerp en de realisatie van uw droompoort. Met Pieter is intussen al de derde generatie actief bij het Oudenaardse familiebedrijf.

Wie voor Idem-Poorten kiest, kan rekenen op meer dan 25 jaar ervaring. Al midden de jaren ‘70 van vorige eeuw leerden René Truyen en Nicq Vander Cruyssen elkaar kennen. René was bezig met de opstart

van de Belgische poot van de Deense poortenfabrikant Nassau en wierf Nicq aan als boekhouder. Het eerste bediendecontract was … een bierkaartje met daarop het afgesproken loon.

1 Dries Callens2 Philippe De Bock3 Kris Lapauw4 Steven Feliers5 Johan Truyen6 Philippe De Mullier7 Pieter Truyen8 Carla Deloose9 Nicq Vander Cruyssen10 Pascal De Bleecker11 Evelyne Deconinck

De nieuwbouw langs de Oudenaardse Westerring ligt op eencommercieel interessante locatie.

De medewerkers van Idem-Poorten staan klaar om uw wensen te realiseren.

Idem-Poorten is de trotse uitvindervan het innovatieve Trudoors-concept.

Page 8: idem dito - maart 2015

OPEN-POORTDAGEN

2

13

45

TOONZAALIDEM-POORTENElke werkdag van 9 - 12 / 13 - 18 uurOp zaterdag van 10 - 12 / 14 - 18 uur

Westerring 33, 9700 Oudenaarde - EINET: +32 55 31 99 10 F: +32 55 31 99 [email protected]

zaterdag 14 & zondag 15 maart 2015

zaterdag 21 & zondag 22 maart 2015

zaterdag 17 & zondag 18 oktober 2015

Een poort kopen, doet u niet zo-maar. Het is een niet onbelangrijke investering die jarenlang mee moet gaan. Daarom doet u er goed aan om u vooraf zo goed mogelijk te informeren. Enkele malen per jaar organiseert Idem-Poorten zijn OpenPoortDagen. Het is de idea-le gelegenheid om het bedrijf, zijn producten en zijn mensen te leren kennen. In de showroom kunt u een 15-tal modellen bewonderen, maar u kunt gerust ook een kijkje nemen in het atelier, de schrijn-werkerij en de lakkerij.

Idem-Poorten opBatibouw van 26 februari tot en met 8 maart inBrussels Expo

BIS van 03 tot en met 11 oktober 2015 in Flanders Expo, Gent

1STEVENFELIERS

[email protected]+32 475 39 96 08

Rue Albert Counson 78

4970 FrancorchampsTel: +32 87 47 46 95Fax: +32 87 47 56 41

Lu-ve: 8-12h

3DRIES

[email protected]

+32 473 86 83 74

5FREDERIC

[email protected]

+32 476 56 29 14

2PHILIPPEDE BOCK

[email protected]+32 473 86 83 64

4PASCAL

DE BLEECKER+ nord de la france

[email protected]+32 478 29 83 83

SHOWROOMNicq Vander

[email protected]

+32 55 31 99 10

Breng gerust uw plannen en foto’s mee. Onze tech-nisch onderlegde mede-werkers zullen u helpen om de beste oplossing voor u te vinden. U krijgt niet alleen een hapje en een drankje, maar ook heel wat nuttige informa-tie. Breng gerust ook de kinderen mee. Zij kunnen zich volop uitleven in het ballenbad terwijl u de juiste keuze maakt.

ww

w.k

liek.

be 15-36

63