Hoe werf je online bezoekers voor een evenement? - januari 2013

11
ONLINE WERVING VOOR EVENTS, SEMINARS EN MASTERCLASSES Hoe gebruik je de verschillende online middelen voor de werving van een evenement? Florien Smits MT MediaGroep @ floriensmits florien@ mtmediagroep.nl

description

Het werven van bezoekers wordt steeds lastiger. Vanwege het groeiende aanbod van, met name, gratis bijeenkomsten en workshops, maar ook vanwege de schaarste aan tijd bij bezoekers. Hoe zorg je dat jouw evenement uitverkocht is?

Transcript of Hoe werf je online bezoekers voor een evenement? - januari 2013

Page 1: Hoe werf je online bezoekers voor een evenement? - januari 2013

ONLINE WERVING VOOR EVENTS, SEMINARS EN MASTERCLASSES

Hoe gebruik je de verschillende online middelen voor de werving van

een evenement?

Florien SmitsMT MediaGroep

@floriensmitsflorien@

mtmediagroep.nl

Page 2: Hoe werf je online bezoekers voor een evenement? - januari 2013

Hoe werf je online bezoekers voor jouw evenement, seminar of masterclass.

Het werven van bezoekers wordt steeds lastiger. Vanwege het groeiende aanbod van, met name, gratis bijeenkomsten en workshops, maar ook vanwege de schaarste aan tijd bij bezoekers.

Toch is het mogelijk om jouw evenement ‘sold out’ te maken, met bezoekers. De uitdaging is om de beschikbare kanalen voor het meest effectieve doeleinde in te zetten.

Verwacht niet van ieder middel eenzelfde resultaat. Sommige middelen werken goed voor branding, sommige voor conversie. Mijn ervaring is dat je beide resultaten nodig hebt.

Bezoekerswerving online

Page 3: Hoe werf je online bezoekers voor een evenement? - januari 2013

Voorbeeldcase Sprout Challengerday 2012

Wat is Sprout Challengerday?

Sprout Challengerday is een jaarlijks terugkerend ondernemersevent, georganiseerd door de crossmediale titel Sprout, gericht op ondernemers met meer dan 5 werknemers. Het thema van 2012 was: “The Growth Edition”.

Doel & resultaat

Voorafgaand aan het wervingstraject is een target vastgesteld, gericht op het aantal verkochte kaarten.

Doelstelling 500 betaalde kaartenResultaat 534 betaalde kaarten

Page 4: Hoe werf je online bezoekers voor een evenement? - januari 2013

Marketingmix + Online middelenStappenplan opzet online funnel

1. Zorg voor een duidelijke website, zodat bezoekers precies kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn.• Navigatie, algemene informatie (datum, locatie), een duidelijke funnel binnen de

website naar de aanmeldpagina

2. Creëer een Marketingmatrix, zodat je voor een volgend event precies weet welke middelen wel/niet hebben gewerkt • Houd in een overzicht bij welke acties je per wanneer hebt uitstaan en wat de

resultaten zijn.

3. Online middelen• Online advertenties (display)• Content marketing• Social media• Sprekers, partners en bezoekers• Externe media

Page 5: Hoe werf je online bezoekers voor een evenement? - januari 2013

Online display Va

n go

ed n

aar b

eter

naa

r bes

t

GedaanOp de websites van Sprout en MT heb ik verschillende advertorials/banners ingeboekt:-Specifieke teksten met afbeelding spreker- Algemene teksten met logo event-Animated banner

GeleerdEr is een duidelijk verschil te zien in ctr* van de diverse uitingen. Een bekend gezicht van iemand die je aankijkt, scoort het beste voor conversie. Advertorials en banners met logo heb je nodig voor je merkbranding.

*ctr: click through rate, het percentage van het aantal clicks op een banner, gedeeld door het aantal keren dat de banner is getoond.

Branding: relevante inhoud

Page 6: Hoe werf je online bezoekers voor een evenement? - januari 2013

Content marketing

GedaanOp Sprout.nl hebben we diverse redactionele acties gedaan rondom het thema ‘Groei’. Deze acties hebben we aangekleed met teasers* naar de website van challengerday.nl. Acties: -Artikelen over het thema, de sprekers en andere groeiverhalen- Creëer een buzz. Op Sprout.nl is een lijst uitgegeven van de 50 meest uitdagende ondernemers van Nederland. Met stem- en share-buttons hebben we hier veel bezoek naartoe getrokken.

GeleerdMet redactionele aandacht rondom het thema van je event, selecteer je automatisch de gewenste doelgroep; namelijk die geïnteresseerd zijn in dit thema. Door teasers toe te voegen, genereer je de hoogste ctr en conversie van je bezoekers.

*teasers: prikkelende verwijzingen

Page 7: Hoe werf je online bezoekers voor een evenement? - januari 2013

Social Media, Twitter en Facebook

GedaanQua social media hebben we ons gefocust op Twitter en Facebook, met de volgende doeleinden:-Virale marketing = organische groei, door het gebruik van o.a. hashtags- ‘Deel met je netwerk dat jij erbij bent!’, op de bedankpagina na aanmelden- Deelbare content = met o.a. Deel- en Winacties- Communiceren van nieuwtjes rondom het event- interactie met geïnteresseerden en bezoekers

Geleerd‘Lawaai’ over je evenement via social media zorgt voor merkbranding, wat je terug ziet in de organische zoekresultaten* van je website. Toch bereik je niet altijd je primaire doelgroep, zeker wanneer je Deel- en Winacties inzet. Immers, er zijn een heleboel gratis-spullen-jagers op het internet. Deze bezoekers zijn niet relevant voor conversie.

*Organische zoekresultaten: resultaten van mensen die via zoeken in Google op jouw website zijn beland.

Page 8: Hoe werf je online bezoekers voor een evenement? - januari 2013

Maak van een betrokkene een ambassadeur

Sprekers

Partners

Locatie

Websites Bezoekers

GedaanWe hebben op verschillende manieren gebruik gemaakt van betrokkenen bij het event. De dagvoorzitter was een sprekende animatie op de website, partners gebruikten hun bereik voor e-mails en verwijzingen en bezoekers zorgden via social media voor een viraal effect.

GeleerdSprekers, (relevante) partners en bezoekers zijn je ambassadeurs. Zij verbinden hun naam aan jouw event en vinden het dus geen probleem om dit aan de wereld te laten weten!

Page 9: Hoe werf je online bezoekers voor een evenement? - januari 2013

GedaanOmdat we dagelijks nieuwsbrieven versturen met onze eigen media, hebben we geëxperimenteerd met verschillende advertorialteksten en onderwerpregels van e-mailcampagnes. Daarnaast hebben we ook bij externe media banners, advertorials of e-mailmarketing ingezet.

GeleerdZeker als je mogelijkheden hebt via interne/externe media, is het noodzakelijk om continu je uitingen, campagnes en boodschap te tweaken. Houd d.m.v. statistieken in de gaten wat de resultaten zijn en zet met die gegevens in je achterhoofd, meer en/of nieuwe media in.

Extern

Page 10: Hoe werf je online bezoekers voor een evenement? - januari 2013

534 verkochte kaarten – de FunnelPeriode: september - 5 november

Sprout.nl24%

Direct51%

Social Media

6%

Googleincl. SEO

8%

Overig/Verwijzend

11%

www.challengerday.nl

Verdeling van belangrijkste verkeersbronnen

www.challengerday.nl/aanmelden

Pagina aanmelden

4%

49%

Page 11: Hoe werf je online bezoekers voor een evenement? - januari 2013

Lessons Learned• Online display zorgt primair voor branding, tenzij de boodschap en het beeld

specifiek is. Eenmaal opgemaakte banners zijn makkelijk uit te zetten bij externe media

• Content = KING! Met gerelateerde, relevante content bereik je direct de doelgroep voor jouw evenement.

• Gebruik social media om een viraal effect te creëren. Nieuwtjes, content in de vorm van beeld en interacties dragen bij aan de organische groei van interesse rondom jouw evenement. Kies de media die het beste bij jouw doelgroep past. In sommige gevallen is dit Facebook, maar in de meeste gevallen – zakelijk – Linkedin.

• Maak van alle betrokkenen ambassadeurs. Vergeet niet dat zij hun naam aan jouw merk koppelen. Die stap is al gezet. Een kleine moeite om hun netwerk/klanten/etc. hier ook van op de hoogte te brengen, toch?

• Externe media zijn altijd goed om in te zetten, maar vergeet niet te meten wat het oplevert. Levert het niks op, verspil dan geen mediawaarde en zet je budget ergens anders in.

• Meten = Verbeteren. Zolang je meet, kun je ook tijdig aanpassen, wijzigen of stoppen. • Gebruik de overkoepelende marketingmatrix om je acties en resultaten bij te houden.

Op die manier hoef je bij een volgend evenement het wiel niet nog een keer uit te vinden.