HBO Verpleegkunde 2016 2017

4
HBO-VERPLEEGKUNDE BACHELOROPLEIDING VOLTIJD 2016-2017

description

HBO-VERPLEEGKUNDE BACHELOROPLEIDING VOLTIJD 2016-2017 Als hbo-verpleegkundige zorg je graag voor mensen, houd je van teamwork en verantwoordelijkheid. Je vervult een spilfunctie en kan analytisch denken. je wordt opgeleid tot verpleegkundige op het hoogste niveau. In het eerste jaar vergaar je medische, psychologische en verpleegkundige basiskennis. Je krijgt vakken als Klinisch Redeneren, Evidence Based Practice, (Patho)fysiologie/-anatomie, Psychologie en Verpleegkundige Vaardigheden. Je leert hoe het menselijk lichaam functioneert in gezonde en zieke toestand. Deze kennis pas je direct toe in vaardigheidslessen. Je oefent het geleerde tijdens een oriënterende stage van tien weken.

Transcript of HBO Verpleegkunde 2016 2017

HBO-VERPLEEGKUNDEBACHELOROPLEIDING VOLTIJD2016-2017

HBO-VERPLEEGKUNDEOPLEIDING TOT VERPLEEGKUNDIGE*

STUDIEPROGRAMMAIn het eerste jaar vergaar je medische,psychologische en verpleegkundige basiskennis. Je krijgt vakken als Klinisch Redeneren, EvidenceBased Practice, (Patho)fysiologie/-anatomie,Psychologie en Verpleegkundige Vaardigheden. Je leert hoe het menselijk lichaam functioneert ingezonde en zieke toestand. Deze kennis pas jedirect toe in vaardigheidslessen. Je oefent hetgeleerde tijdens een oriënterende stage van tienweken.

In de hoofdfase (jaar twee, drie en vier) loop je intotaal zestig weken stage. In het derde jaar volg jeeen door jou gekozen minor. Aan het einde vandit jaar kies je voor een van de tweeafstudeerrichtingen:► Algemene Gezondheidszorg (AGZ) /

Maatschappelijke Gezondheidszorg (MGZ) of► Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) /

Maatschappelijke Gezondheidszorg (MGZ).Het laatste jaar staat in het teken van afstuderen:je loopt stage en werkt aan afstudeeropdrachten.

Voor ambitieuze studenten die extra uitdagingwillen, is er een aanvullend onderwijsprogramma.

TITELBachelor of Nursing

BEROEPSMOGELIJKHEDENAls verpleegkundige kan je aan de slag alswijkverpleegkundige, in het ziekenhuis ofbijvoorbeeld de gehandicaptenzorg, de ambulante(psychiatrische) zorg, de kinderverpleegkunde ofde ouderenzorg. Je kunt ook combinaties maken,waarbij je deels in een instelling werkt en deels bijpatiënten thuis komt.

ALS HBO-VERPLEEGKUNDIGE ZORG

JE GRAAG VOOR MENSEN, HOUD

JE VAN TEAMWORK EN

VERANTWOORDELIJKHEID. JE

VERVULT EEN SPILFUNCTIE EN KAN

ANALYTISCH DENKEN. JE WORDT

OPGELEID TOT VERPLEEGKUNDIGE

OP HET HOOGSTE NIVEAU.

VOOR WIE?► Je bent leergierig en een doorzetter.► Je bent een denker en een doener.► Je staat stevig in je schoenen bij de zorg voor

mensen.► Je houdt van teamwork.

* Dit is de officiële naam waaronder de opleidingbekend is bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

STUDIEBELASTINGHBO-Verpleegkunde is een pittige studie. Deopleiding verwacht van studenten motivatie eneen grote mate van zelfstandigheid. Dezeopleiding is een van de zwaardere hbo-opleidingen in de zorg.► 42 lesweken per jaar (en blok 5: zes weken

voor herkansingen).► Gemiddeld 40 uur per week, waarvan in het

eerste jaar 16 contacturen (colleges enpractica). De uren naast de contacturen wordenbesteed aan opdrachten, projecten enzelfstudie.

► 60 studiepunten per jaar te behalen, over detotale studie dus 240 punten.

► Eén studiepunt staat voor 28 uur studietijd.► In het eerste jaar moet je bij de HvA minimaal

50 van de 60 studiepunten behalen om door temogen naar het tweede jaar (BSA-norm).

► Ben je vwo'er en op zoek naar meer uitdaging?Kijk op hva.nl/vpk bij Versneld programmavoor talentvolle studenten.

TOELATINGSEISENJe wordt tot deze opleiding toegelaten als je inhet bezit bent van een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma. Er zijn geen aanvullende eisen. Wel kanhet vak biologie voor een betere aansluitingzorgen. Biologie bijspijkeren is mogelijk met eendeficiëntiecursus. Kijk voor meer informatie overtoelatingseisen op hva.nl/vpk.

INSCHRIJVEN EN SELECTIEPROCEDUREVerpleegkunde is een populaire studie: erzijn meer geïnteresseerden dan opleidingsplaatsen. De opleiding heeft daarom een numerus fixus: een beperktaantal plaatsen. Studenten worden geselecteerddoor middel van een decentrale selectie. Kijk voor meer uitleg op hva.nl/vpk

onder Toelatingseisen. Wil je deelnemen aan de decentrale selectie? Schrijf je uiterlijk op 15maart in via studielink.nl. Vraag je DigiD éénmaand voor de officiële deadline aan.

MEER INFORMATIEDeze folder is een samenvatting van de opleiding.Kijk voor uitgebreide informatie in elk geval op:► hva.nl/vpk► hva.nl/opendag► hva.nl/inschrijven► hva.nl/collegegeld

CONTACT@[email protected] 599 5422(Op werkdagen 09.30 - 16.00 uur.)

 “Je gaat dieper in op patiëntproblemen dande meeste studenten verwachten.”Eerstejaars Aranka Steinvoord

HVA.NL/VPK

Hogeschool van AmsterdamOpleiding tot Verpleegkundige

3,8 3,8

298 192

12-18 12-18

69% 70%

58% 60%

4% 4%

60%

Van geen enkele opleiding in Nederland zijn eigen arbeidsmarktcijfers beschikbaar.

Daarom wordt alleen het landelijke percentage getoond.

STUDIE IN CIJFERSHet is belangrijk dat je je goedvoorbereidt op je studiekeuze eneen opleiding kiest die bij je past.Om een goede keuze te kunnenmaken, is het belangrijk dat je jeook verdiept in objectieveinformatie. Het schema Studie inCijfers kan je daarbij helpen. Waarmogelijk vind je naast het cijfervan de HvA-opleiding delandelijke score. Zo kun je op eensnelle en herkenbare manier eenbeeld krijgen van de opleiding enopleidingen met elkaarvergelijken. Voor het onderdeelArbeidsmarkt is alleen eenlandelijke score beschikbaar.

Op hva.nl/hulpbijstudiekeuze enstudiekeuze123.nl vind jestudiekeuzetips en hulpmiddelen.

HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM

Nicolaes Tulphuis

Tafelbergweg 51

1105 BD Amsterdam

hva.nl/vpk

FO-1

39-1

5A

an d

e in

ho

ud

van

dez

e fo

lder

ku

nn

en g

een

rec

hte

n w

ord

en o

ntl

een

d.