Griph! mei 2013

52
Aarde!

description

Welkom in editie 2 van deze GriPH!-jaargang. Na een spetterende eerste editie rondom het thema water, staan we nu weer met beide benen op de grond. In deze GriPH! aardig veel aandacht voor het succesvolle Ronald McDonald Kinderfonds gala, Wereld Natuur Fonds Earth Hour 2013 en de witte Graphic tulpen die ook deze lente weer uit de Leusdense bodem groeien. Veel leesplezier. Wilt u een geprinte versie ontvangen, mail ons!

Transcript of Griph! mei 2013

Aarde!

GriPH! is een kwartaaluitgave van Graphic en komt ditmaal tot stand dankzij de medewerking van Marieke Elsendoorn (vormgevingen fotografie), Bart Houx enTom Wildenburg (concept, fotografie en copy), Lotte Gommers en Christel Caspermans (materiaal- en verzendadvies, productiebegeleiding), André Gorel (technische controle) en Agnes Brandsen (eindredactie).

Olin Rough High White (geleverd door Antalis) is de naam van de papiersoort waarop deze GriPH! is gedrukt. Cover: 200 gr., Binnenwerk: 150 gr.

Welkom in editie 2 van deze GriPH!-jaargang. Na een spetterende eerste editie rondom het thema water, staan we nu weer met beide benen op de grond. In deze GriPH! aardig veel aandacht voor het succesvolle Ronald McDonald Kinderfonds gala, Wereld Natuur Fonds Earth Hour 2013 en de witte Graphic tulpen die ook deze lente weer uit de Leusdense bodem groeien. Veel leesplezier.

Dierenbescherming in het nieuw(s)Het eerste Dierenbeschermingscentrum ‘nieuwe stijl’ opende in maart haar deuren in Amersfoort. Een in velerlei opzichten bijzonder complex, gebouwd volgens de laatste dierenwelzijns- en duurzaamheidsinzichten.

Stagiair Maarten bezoekt drukkerijDe stageplek bij Graphic wordt dit jaar ingevuld door Maarten van Heugten. Hij wil vormgever worden. Inkoopster Christel nam Maarten mee op werkbezoek bij een moderne drukkerij, want een goede vormgever moet bekend zijn met de ins en outs van het drukproces.

Graphic zet Leusden in bloeiDe openbare bloembakken op de toegangswegen van Leusden waren bijna wegbezuinigd. Totdat Graphic de gemeente aanbood om de bakken op onze kosten te laten vullen met Graphic-tulpen. Het was even wachten op de lente... maar dan heb je ook wat. Leusden staat weer in bloei!

Secretaressedag bij GraphicLuxe lunch voor het (bijna) voltallige team balie- en administratieve medewerksters van Graphic!

Ronald McDonald Kinderfonds GalaFotoverslag van het grootste jaarlijkse benefietgala in Nederland. Graphic leverdede ontwerpen en verzorgde de productie vanalle galamaterialen. En genoot van een onvergetelijke avond!

In deze Griph!

MetaaRDetinten

earth Hour 2013Heeft u op 23 maart jl. om 20.30 uur ook een uur lang de lichten gedoofd tijdens Earth Hour 2013? Ruim 34.000 Nederlanders deden officieel mee. Net als talloze bedrijven, gemeenten en wereldsteden! Een fotoverslag.

terra incognitaEen beschouwende column van Tom Wildenburg, een ondernemer boordevol ideeën die ook de politieke verantwoordelijkheid niet schuwt.

Huldiging Corderius WK-zwemteamZe zijn weer terug in Nederland. Een sportieve illusie armer (geen eremetaal) maar veel belangrijker: een prachtige WK-ervaring rijker. “Ons” Corderius WK-zwemteam werd op 18 april gehuldigd in het Amersfoortse stadhuis.

Zilveren PonyGraphic en paarden? Waarom niet? We sponsoren tenslotte ook al footballers, hockeyers, tennissers en zwemmers. Vanuit de sponsorbak keken we onze ogen uit tijdens het vermaarde Zilveren Pony evenement, waar uitgerekend het ruitertalent dat met een Graphic zadelkleed reed een topprestatie neerzette.

KwartaaloogstDe werkmieren van Graphic dragen een aantal recente Graphic producties de pagina binnen. Werk dat we maakten voor o.a. de Wereldwinkels, BMW Jan de Jong, Jumbo Supermarkten, Geesa en Phone House.

Succes voor BMW Jan de JongVoor Graphic telt het resultaat: indrukwekkende cijfers bij de introductie van de BMW Jan de Jong membershipcard.

in de aprilmaand is het eerste Dierenbescher-mingscentrum van nederland in amersfoort geopend. Het is de eerste in een reeks van nieuw te bouwen centra, die de meestal ver-ouderde dierenasiels gaan vervangen. Het nieuwe centrum vangt honden, katten en knaagdieren op. Daarnaast huisvest het ruim opgezette complex de dierenambulance, een dierenarts, quarantaineverblijven en kantoren.

Het nieuwe Dierenbeschermingscentrum is niet alleen gebouwd volgens de laatste in-zichten over dierenwelzijn, maar is boven-dien erg duurzaam. Een bio-verbrandings-ketel waarin geperste houtsnippers verbrand worden zorgt voor de verwarming. Twintig zonnepanelen leveren aanvullende warmte en electriciteit. Regenwateropvang bevindt zich ondergronds en wordt gebruikt voor de spoe-ling van toiletten en het schoonmaken van de dierenverblijven.

Op het sponsorbord bij de entree, waarop alle bedrijven staan vermeld die dit nieuwe cen-trum hebben gesteund, staat ook het nieuwe Graphic-logo (mét hondje, hoe toepasselijk!). Tijdens de bouw van het opvangcentrum werkte Graphic een b-to-b actie uit, waarmee de Dierenbescherming Utrecht-Amersfoort e.o. potentiële bedrijvensponsors aanschreef. Het Dierenbeschermingscentrum is geopend, maar u kunt nog altijd een steentje bijdragen aan de exploitatie. Kijk voor info en mogelijkheden op: dcba.dierenbescherming.nl

“We kunnen de wereld niet veranderen, maar we kunnen wel onze eigen omgeving stimu-leren beter te doen”, staat te lezen in de in-formatie folder die Graphic in opdracht van Duur zaam energiek Leusden maakte.

Er zijn inmiddels meer dan 300 burgerinitiatie-ven in Nederland gestart om duurzaamheid te bevorderen, bijvoorbeeld door de gezamenlijke inkoop van energie. De stichting Duurzaam Energiek Leusden is er een van. Op 20 maart jl. organiseerde zij het eerste Leusder Duur-zaamheidscongres in Theater De Tuin. Deelne-mers van diverse duurzame burgerinitiatieven in de regio kwamen op deze dag bij elkaar om hun ervaringen te delen en kregen adviezen van internationaal erkende voortrekkers zoals duurzaamheidsambassadeur Maurits Groen.

Meer informatie over de doelstellingen en acti vi teiten van Duurzaam Energiek Leusden vindt u op: www.DuurzaamEnergiekLeusden.nl

enDuuR-

DeZWaRte

KRaCHt van

Heeft u op 23 maart jl. de lichten een uur lang uitgedaan tijdens Earth Hour 2013? Dan was u in het goede gezelschap van de bijna 34.000 Nederlanders die dit jaar (officieel) meededen aan Earth Hour. En daarmee een krachtig signaal afgaven: samen kiezen we voor energiebesparing en duurzame energie!

Earth Hour is een internationale campag-ne van het Wereld Natuur Fonds. Overal ter wereld doen mensen, celebrities, bedrijven en complete steden mee door 1 uur lang de lichten te doven. Ook riepen iconen als Lionel Messi en Nelson Mandela iedereen op om

Earth Hour te steunen. De focus in Nederland lag dit jaar op de stad Rotterdam. Een record-aantal gebouwen van de karakteristieke Rot-terdamse skyline gingen 1 uur lang op zwart. WNF-ambassadeur André Kuipers schakelde persoonlijk de verlichting van de Erasmus-brug uit.

Bij Graphic deden we niet alleen allemaal het licht uit (zelfs onze neonreclame aan de gevel werd daags voor Earth Hour compleet verwijderd!). We maakten dit jaar ook de cam-pagneposters, kartonnen krukken en t-shirts voor Earth Hour 2013.

in maart ging het jaarlijkse springconcours de Zilveren Pony in nijkerk van start. tientallen jonge ruiters en hun pony’s (st) reden fanatiek mee in vijf verschillende klassen. Graphic was hoofdsponsor van de B-klasse en had de eer de bokalen en

rosetten aan de jonge ruiters uit te reiken. Ook de vierhoevers werden niet vergeten; zij kregen van ons een prachtig Graphic

blauw paardendeken met ingeborduurd logo cadeau.

als sponsor namen we uiteraard een volstrekt neutrale houding aan. toch keken we met speciale aandacht naar het

jonge talent Bobbi Hülsenbeck en haar pony Pippa Watina. Bobbi reed haar rondes met een prachtig blauwe Graphic chabrak en geldt, hoewel ze pas een half jaar actief is in de paardensport, als een groot talent. Ze won de eerste ronde met glans, haalde

een plaats in de finale en ging er uiteindelijk met de derde prijs vandoor. een prachtprestatie van deze jonge Leusdense.

Ben je jong, ambitieus en op zoek naar een geweldige stageplaats? Bij

‘erkend leerbedrijf’ Graphic kom je nog eens ergens. Dat heeft ook onze

huidige stagiair mogen ervaren. Maarten is

student Mediavormgeving (ROC Midden-Nederland) en draait 20 fulltime

weken mee op de afdeling creatie.

Een goede vormgever moet natuurlijk ook weten hoe een productie

druktechnisch in elkaar steekt. Voor Christel (inkoop) reden genoeg om

Maarten eens uit te nodigen voor een persstart bij Drukkerij Daneels

in België. Een volle dag lang kreeg Maarten persoonlijk uitleg over

afwerkingsmachines, innovatieve druktechnieken, 4-, 5-. 6-, 7- en zelfs

8-kleurenpersen en milieuvriendelijke productieprocessen.

“Ik ben me er vandaag pas echt bewust van geworden hoeveel hoogwaardige

techniek, millimeterwerk en vakmanschap er bij een drukwerkproductie

komen kijken”, zegt na afloop. “Ik heb nu heel veel voorbeeld-

en van bijzonder drukwerk gezien… en die technieken hoop ik ooit allemaal

zelf te kunnen gaan toepassen in m’n ontwerpen.”

MaaRten StaRtDe P e R S e n

Een lesje in

de grond-

beginselen...

Stagebegeleider Bart Houx

Het scholieren WK-zwemteam van het Corderius College in Amersfoort is weer terug uit Herziliya, Israël. Helaas zonder eremetaal, maar wel met een onvergetelijke WK-ervaring én de fairplay trofee op zak. Hoofdsponsor Graphic was erbij toen de dames en heren op 17 april werden gehuldigd in het Amersfoortse stadhuis door de wethouders van Amersfoort, Leusden en Barneveld.

OnZe ZWeMMeRS GeHuLDiGD!

Donderdag 18 april, secretaressedag! Ee

n

dag die we nooit zomaar ongemerkt voorbij

laten gaan. Dit jaar trakteerde Graphic de

dames op een luxe lunch in he

t Amersfoortse

Bergpaviljoen. Alle niet-secre

taresses van

Graphic moesten daarom voor 1 keer

zelf

de tafel dekken, binnenkom

ende telefoontjes

doorverbinden, afruimen, pakketjes verze

nden,

etc. Because a secretary-job is

never done…

Luxe LunCH vOOR De

DaMeS van De ReCePtie

Wat aardig!

Al jaren achtereen steunen de medewerkers van Jumbo Supermarkten het populaire Alpe d’HuZes fundraising evenement voor KWF Kankerbestrijding. Door zelf teams te vormen en de ‘Nederlandse’ Alpenreus maar liefst 6x op 1 dag te bedwingen. Door inzamelingsactiviteiten te organiseren en door het werven van sponsoren.

Om het de donateurs zo gemakkelijk mogelijk te maken, worden er speciale Alpe d’HuZes donatieboxen geplaatst in de Jumbo winkels. Klanten die hun emballagebon in deze box stoppen steunen het KWF Kankerfonds voor het bedrag dat op de bon staat.

Nog een goede reden om naar Jumbo te gaan!

SaMen Met tWee van OnZe KLanten in De BReS vOOR aLPe D’HuZeS!

Op het jaarlijkse benefietgala van het Ronald McDonald Kinderfonds, het grootste gala van Nederland, werd Graphic met open armen ontvangen. Samen met onze eigen tafelgasten genoten we van een sterrendiner, hoogstaand entertainment en boden we mee met de veiling en loterij.

Allemaal voor het goede doel natuurlijk. De promotiematerialen, zoals uitnodigingen en galaboekjes met veilingkavels, werden dit jaar voor het eerst vormgegeven door Graphic en daar zijn we trots op.

Marion, Margriet, T

om en

Astrid waren er bij!

En zagen

hoe de veiling 950.00

0 euro

voor het Ronald mcDonald

Kinderfonds opbrach

t.

Official sponsor Tom Wildenburg: “De zorg voor zieke kinderen en hun families is voor Graphic niet alleen een vanzelfsprekendheid vanwege onze relatie met het Ronald McDonald Kinderfonds, maar voor ons ook een waardevolle en morele verplichting. Het Kinderfonds is een organisatie die bijna alle facetten van het welzijn van zieke of gehandicapte kinderen concreet ondersteunt of mee helpt te realiseren. Daar kunnen wij alleen maar achter staan”.

natte aardeEen uithoudingsrace waarbij je kniediep door de natte aarde moet rennen, zo kun je de MudRunFun Race in het kort beschrijven. Met nummer 1876 rende Pieter, zoon van onze creatie-man mee. De culinaire cateraars van Daily Déli uit Amersfoort zorgden dat Pieter en de honderden andere deelnemers hun verbrande calorieën na de finish weer snel konden aanvullen. Graphic heeft bij Daily Déli voorstellen voor een compleet nieuwe huisstijl mogen presenteren… wordt vervolgd!

Niet voor

mensen met

blubberbenen

KWaRtaaLOOGSt

1 Wat een topopdracht: voor het Ronald McDonald Kinderfonds Gala 2013 bedachten we een passende huisstijl rond het thema “Bubbles & Blessings” 2 Deze display met flessenbonnenopvang werd door Graphic geleverd voor de Alpe d’HuZes actie van Jumbo Supermarkten 3 Voor Phone House schrijft, verzint en designt Graphic mee aan de PhoneHome, een vrolijk en informeel personeelsmagazine 4 De Wereldwinkels leggen hun kroonjuwelen op tafel voor koninginnedag 2013 5 Voor Geesa B.V. leverden we een prachtige noviteitenbrochure 2013 en bijbehorende advertenties 6 Voor BMW Jan de Jong maakten we deze membership card binnen een nieuw en nu al succesvol klanten loyaliteitsconcept.

6

1

2

3

5

4

teKOOP

Wilt u landelijk wonen op loopafstand van het winkelcentrum in Leusden? informeer dan nu naar de mogelijkheden binnen het projectplan

van dorpsboerderij “Groot Wildenburg” in de hoek Hamersveldseweg / Zuiderinslag.

info: succesmakelaars.nl

GrootWildenburg

GRaPHiCZOeKt nieuWe BuRen

’t iS WeeR

Na een winter waar geen eind aan leek te komen, is het dan

eindelijk lente geworden. En als de lente komt, dan komen

ook de witte Graphic-tulpen uit de grond. In Leusden gebeurt

dit in alle gemeentelijke bloembakken, een kleine veertig in totaal. De witte

tulpensoort die Leusden dit jaar wederom in bloei zet, werd twee jaar geleden officieel met de naam “Graphic” gedoopt ter

gelegenheid van het zilveren jubileum.

Wethouder Jansma en

burgemeester Vermeulen

ontvangen de witte

graphic-tulpen voor

Leusden

Hoge conversie-rate voor BMW Jan de Jong

Investeren in bestaande klanten levert vaak meer op dan nieuwe klanten werven, weten ze ook bij BMW Jan de Jong. Samen met Graphic werd een interessant loyaliteitsprogramma uitgewerkt, waarmee de Jan de Jong BMW- en MINI-bezitters van ruim 300 euro voordeel op onderhoudskosten profiteren. Voor 49,95 euro per jaar koop je bij BMW Jan de Jong een Membership Card. Op vertoon van deze kaart zijn de APK, zomer- en wintercheck gratis. En de vloeistofcontrole (inclusief bijvulling) ook. Net zoals de ruitreparatie, aircocontrole en bandenreparatie. En nog veel meer, maar leest u dat zelf maar na in de informatiefolder die we voor Jan de Jong hebben gemaakt. Hiervan werden er ruim 4000 verstuurd en volgens de laatste telling zijn er inmiddels 557 aanvragen binnengekomen. Een conversie-rate van ruim 14%! En still counting…

groot succes voor

een lokale actie!

Politieke leiders van ons land laten de kans lopen om een fundamentele discussie te voeren over hoe wij in de toekomst ons geld gaan verdienen. Want hoe belangrijk alle dis-cussies tijdens kamerdebatten ook zijn, de allerbelangrijkste vraag is: hoe zorgen wij er voor dat nederland over tien jaar nog steeds bij de meest welvarende landen van de we-reld behoort?

Het woord ‘ondernemerschap’ valt in geen enkel debat. Terwijl ondernemers de drijvende kracht zijn achter de welvaart van Nederland. Het is daarom zo interessant om te weten wat de visie is van politici op ondernemerschap. Welke concrete initiatieven willen onze leiders nemen om het ondernemerschap te stimule-ren? De visie van partijen is simpel. Minder ad-ministratieve rompslomp, aanbestedingsregels versoepelen, vergroten van de kredietfacilitei-ten, stimuleren van innovatie. Kortom, de over-

heid zorgt voor de goede randvoorwaarden. Is het erg dat alle politieke partijen deze zelfde opvattingen hebben over ondernemerschap? Ja, dat is erg. Allereerst, deze ideeën over on-dernemerschap zijn weinig vernieuwend. Door te doen wat we altijd hebben gedaan komen we niet uit de crisis. In deze wereld vol bedrei-gingen en kansen zijn vernieuwende, onder-nemende ideeën nodig. De beste visie voor een welvarend Nederland komt tot stand na een intensief debat. Want enkel in een vrije, transparante, openbare ‘marktplaats van ideeën’ worden oplossingen gevonden. Geen verrassing dat wij bij Graphic ook onze eigen verantwoordelijkheid nemen. Vanaf eind februari zit ik daarom als raadslid in de gemeenteraad van Leusden. Als een ondernemer boordevol ideeën.

OnDeRneMenen POLitieK

Door Tom W

ildenburg

Mooie creatieve eyecatcher … leuk gedaan! - Floris Bosch • Duurzaam Energiek Leusden

Wat een leuke griPH! viel er bij ons op het buro…. Supergave editie en een verrassend nieuw logo,

leuk hoor, complimenten- Ilona Schippers (geesa B.V.)

Complimenten voor de nieuwe GriPH! in de nieuwe huisstijl - Ben de Haan / Dolphiq

De envelop was ons in het sorteercentrum al opgevallen - Postbode Leusden, wijk Langenbeek

“DIE OPVALLENDE envelopmet water gevuld; een leuk idee voor onze eigen DM acties” suitsuit company

“Dit moet ik aan mijn compagnon in de keuken laten zien!” - E. v.d. BOR (Bergpaviljoen)

“Graphic laat met deze GriPH! zien dat ze nieuwe dingen durven te doen” - WERELD NATUUR FONDS

Fresco...original...te hace pensar en que el límite no existe. El limite está en el poder de creación.

Mooie creatieve eyecatcher … leuk gedaan! - Floris Bosch • Duurzaam Energiek Leusden

Wat een leuke griPH! viel er bij ons op het buro…. Supergave editie en een verrassend nieuw logo,

leuk hoor, complimenten- Ilona Schippers (geesa B.V.)

Complimenten voor de nieuwe GriPH! in de nieuwe huisstijl - Ben de Haan / Dolphiq

De envelop was ons in het sorteercentrum al opgevallen - Postbode Leusden, wijk Langenbeek

“DIE OPVALLENDE envelopmet water gevuld; een leuk idee voor onze eigen DM acties” suitsuit company

“Dit moet ik aan mijn compagnon in de keuken laten zien!” - E. v.d. BOR (Bergpaviljoen)

“Graphic laat met deze GriPH! zien dat ze nieuwe dingen durven te doen” - WERELD NATUUR FONDS

Fresco...original...te hace pensar en que el límite no existe. El limite está en el poder de creación.

Mission accomplished

De implementatie van de nieuwe huisstijl van Graphic is afgerond. Onze nieuwe website, waarop alle recente producties bijeen staan, is in de lucht. Deze website wordt wekelijks geupdate. Ook de visitekaartjes en stationary materialen zijn in gebruik. Het pand heeft bij de entree en aan de buitenzijde een kleine metamorfose ondergaan. Heel even dachten we daarmee compleet te zijn, maar als actief sponsor van diverse sportclubs kwamen we tot de ontdekking dat we ook nog een hele serie boardings bij hockey- en footballclubs moesten omkitten naar de nieuwe huisstijl. Ook dat project is afgerond. Maar mocht u onverhoopt toch nog ergens ons oude logo tegenkomen, meld het ons even.

Spetterende GriPH!released 03/2013

aardige GriPH!released 05/2013

Luchtige GriPH!expected 09/2013

Hete GriPH!expected 12/2013