GriPH! September 2011

24

description

In dit nieuwste nummer van de Griph! weer veel aandacht voor recente producties, social media workshops, stoelmassage en onze jubileum-activiteiten. Natuurlijk komen er ook weer enkele medewerkers van Graphic aan het woord, ditmaal live vanuit de studio, en volgen we het nieuws op de keukendeur. Wilt u dit magazine ook op de mat ontvangen? Een mailtje naar [email protected] volstaat.

Transcript of GriPH! September 2011

Page 1: GriPH! September 2011
Page 2: GriPH! September 2011

22

IN DiT NuMMER

Het grootste goede doel van NederlandNa een benchmark bracht KWF Kanker-bestrijding ook de drukwerkbegeleiding en handling van alle DM -producties onder bij Graphic. Dit najaar worden de eerste mailingen uitgeleverd.

COVER: De Graphic tulp (pag. 10)

Dichtbij huis: Woningstichting Leusden Soms duurt het even voordat een contact uitgroeit tot een relatie. Graphic en de Woningstichting Leusden kennen elkaar al wat langer dan vandaag, maar tot een daadwerkelijke klant-bureau relatie was het nog nooit gekomen. Daarin is nu verandering gekomen.

Een magazine over kanker

DIGITAAL naar de dokterWat betekent dat voor u?

leven na een hersentumor “Niemand nodig hebben, dat mis ik”

De stelling ‘DRANK LEIDT TOT MEER KANKER’

In beeld

DOSSIER

“Martin leeft voort in zijn boeken”

Anneke Stehouwer weduwe van Martin Bril:

”“Try before

you die

ton (36) maakte een parachute

sprong

september 2011, 4e jaargang, nummer 14 • Kracht is een gratis uitgave van KWF Kankerbestrijding

Kracht14_DEF.indd 1 09-08-11 14:24

69

september

2

Page 3: GriPH! September 2011

5 Eindelijk Sociaal ;-) 8 Klaar! Recent werk 10 25 jaar Graphic... tot nu toe 17 Goud van oud: Specialized

18 Beloond met de stoel 20 Kwartaalkalender 22 Kwestie van organiseren

Gra

phic

in a

ctie

voo

r A

cre

(WN

F)H

et is

inm

idde

ls v

aste

pri

k: G

raph

ic

over

hand

igt e

lk ja

ar e

en c

hequ

e aa

n he

t W

erel

d N

atuu

r Fo

nds

ten

beho

eve

van

het

WN

F A

cre-

proj

ect i

n B

razi

lië. E

en p

roje

ct

waa

rove

r ve

el te

ver

telle

n is

. Le

es o

ver

de d

oels

telli

ngen

en

resu

ltat

en, e

n w

ordt

ook

don

ateu

r!

Live vanuit de studio in Leusden! Ze woont met haar jonge gezin in de Dom-stad en werkt bij Graphic in Leusden. Madelein Odijk is sinds 2007 een vaste kracht in de studio van Graphic. Als DTP’er en vormgever voor o.a. de producties van Roompot Vakanties en FaiRSupport. Madelein is daarnaast van meer markten thuis, zoals u zelf kunt lezen op de pagina’s 14 en 15.

INHOUD

14

12

3

Page 4: GriPH! September 2011

Met deze Nederlandse wijsheid hebben we bij Graphic het halfjaar afgesloten. Met een goede stand op het scorebord. Naast veel werk voor onze gewaardeerde klanten zijn er ook mooie nieuwe projecten bijgekomen. Daarnaast zijn de investeringen op de studio in ons dagelijks werk merkbaar en zijn de account managers graag geziene dames bij onze klanten. Een voorbeeld van nieuw werk waar we al eer-der over hebben bericht is het Haiku Project van Geesa. Marcel Wanders heeft deze oude Japanse dichtvorm visueel vertaald in een mooie productlijn waar Graphic de executie voor deed. Dat het dus niet zomaar over een zeepbakje gaat, is daarmee ook uit de lucht. Want zie maar de volgende Haiku te vertalen in mooie beelden en uitdagende industriële vormgeving.

We zien terug op een mooi halfjaar Met veel publiciteit voor Graphic. Van ons jubileumfeest voor klan-ten waarbij we een witte tulp naar ons vernoemd kregen, tot de 25 MVO-projecten waar u op pagina 19 meer over leest. Op productie-gebied zijn er ook aardig wat zaken te melden. Zo zijn in deze zomer veel bedrijven aangeschreven door de drukkers en papierleveran-ciers met aangekondigde papierprijsverhogingen. Prijsstijgingen, maar niet voor Graphic! Als u via ons al uw papier en drukwerk inkoopt, dan geniet u nu dus dubbel. Een jaar lang stabiele papier-prijzen bieden, dat kunnen zelfs de grote inkoopbureaus en al die deskundige intermediairs niet garanderen. Het is het resultaat van jarenlang rechtstreeks samenwerken met de papierproducenten, soms - maar niet altijd - samen met drukkerijen. Zo gaan verduur-zaming van papiergebruik en kostenbeheersing bij Graphic wél hand-in-hand.

GOED GEZEEPT IS HALF GESCHOREN

Klaar voor elke uitdagingIn dit derde nummer blikken we vooruit naar het komende halfjaar. Want traditioneel gezien moet iedereen het jaar dan gaan maken. Hoe ziet de start van de scholen eruit in de retail, hoe gaan we de aanloop naar Sinterklaas in goede banen leiden, wat wordt het met kerst dit jaar: al-lemaal uitvoeringskwesties waarbij het resultaat nog

echt niet vast staat. Ook zal de fusie-golf in grafisch Nederland zijn tol ver-der eisen en zullen leveranciers de hete adem van de banken in hun nek voelen. Grote ondernemingen moeten verder afslanken en outsourcement overwegen om alleen op hun core business te blij-ven focussen. Wordt het daarmee een slecht eindejaar? Nee, wel een moeilijk halfjaar. We zijn bij Graphic klaar voor die te nemen uitdaging. Want als je met vernieuwde systemen en kundige en su-pergemotiveerde creatieve mensen voor topklanten en prospects mag werken, dan is moeilijk ons niet moeilijk genoeg. Uitgerust van welverdiende vakanties gaan we ook van de rest van 2011 een succes maken. Met u…en heel erg graag.

Tom WildenburgDirecteur

september

4

Page 5: GriPH! September 2011

EiNdELIJkSOCIaAL ;-)Bijna elke medewerker van Graphic is privé actief op LinkedIn, Twitter, Facebook, Hyves of één van de vele andere social networksites. Maar wat moet je als bedrijf met een sociaal netwerk? Hoogste tijd om zelf de proef op de som te nemen.

Low profile, lots of attentionSinds 1 augustus is Graphic ook actief op Facebook, Twitter (@GraphicLeusden) en youtube en zijn er social media buttons aan onze website toegevoegd. Na de drie kanalen onderling met elkaar te hebben verbonden, begon Graphic’s Sociale Netwerk als vanzelf te groeien. Op Facebook stromen de ‘likes’ binnen en voor GraphicLeusden op Twitter melden zich dagelijks nieuwe volgers. Hoewel we tot aan de publicatie van dit artikel bij wijze van test - noch extern noch intern - ook maar enige bekendheid aan Graphic’s aanwezigheid op de ‘sociale kanalen’ hebben gegeven, blijkt ons bureau snel te zijn opgemerkt door zowel klanten, relaties als volslagen onbekenden.

#GratisAdvertentieSo far so good, wat het passieve eenrichtingsverkeer betreft. Maar worden onze tweets ook écht inhoudelijk gelezen? Is er daadwerkelijk sprake van functionele communicatie die tot resultaat leidt? Een kleine test leverde het antwoord: we maakten ’s middags via Twitter (#gratisadvertentie) bekend dat er een gratis advertentiepagina in deze Griph! beschikbaar is voor de organisatie die het snelst reageert. Maar liefst vier organisaties toonden direct interesse; werk aan de winkel voor onze accountmanagers. De advertentie van de fastest responder vindt u op de binnenzijde van de achtercover.

Denken, doen en wat daarna?De komende tijd zal Graphic vooral focussen op de executie. Want actief aan de gang gaan met social media blijft toch vooral een kwestie van ‘gewoon beginnen’. De community duwt zichzelf uiteindelijk een richting op en laat zo zien of onze aanwezigheid op de social media kanalen potentie heeft of dat de niche te klein is om meer investeringen te rechtvaardigen.

SOCIAL MEDIA ASSESSMENTSOp 13 september 2011 verzorgt social media specialiste Maria Cappon (So-MC, the Social Media Company) een professionele workshop voor alle medewerkers van Graphic. Later dit jaar herhalen we dit evenement voor geïnteresseerde klanten en prospects. Tijdens deze workshop geeft Maria Cappon adviezen over hoe om te gaan met sociale media binnen organisaties. Bent u geinteresseerd in een social media advies op maat en wilt u erbij zijn? Ga dan nu naar www.sm-werkt.nl en vul de vragenlijst in! Een uitnodiging voor de workshop volgt kort daarna. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Twexit!

5

Page 6: GriPH! September 2011

Voor ons geen slingers aan de wand, maar Graphic tulpen! Op dinsdag 16 augustus kreeg de halruimte op de bovenverdieping binnen 1 dag een totaal ander aanzien dankzij deze prachtige muurdecoratie die we natuurlijk zelf hebben ontworpen.

HET GROOTSTE GOEDE DOEL VAN NEDERLAND

TROTS OP TULPEN

september

6

Page 7: GriPH! September 2011

Graphic begeleidt al jaren de productie van het magazine “Kracht”, een kwartaaluitgave van KWF Kankerbestrijding. Maar we gaan vanaf nu meer voor dit belangrijke fonds betekenen. Na een benchmark bracht KWF Kankerbestrijding ook de handling en drukwerkbegeleiding van alle direct-mailingproducties onder bij Graphic. Dit najaar worden de eerste mailingen uitgeleverd.

Wat doet KWF Kankerbestrijding? KWF Kankerbestrijding zet zich op de volle breedte van de kankerbestrijding in op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiën-tenondersteuning en fondsenwerving. Zo’n 80% van het budget gaat naar wetenschappelijk kankeron-derzoek. Dankzij onderzoek verbeteren de voor-uitzichten van kankerpatiënten, weten we steeds meer over de ziekte en daarmee wordt duidelijker hoe het risico op kanker kan worden verkleind. KWF Kankerbestrijding besteedt de rest van het budget, dat door ruim 800.000 donateurs en diverse

bedrijven bijeen wordt gebracht, aan het geven van voorlichting en het bieden van ondersteuning aan kankerpatiënten. Hiervoor ontwikkelt KWF Kanker-bestrijding in samenwerking met patiëntenorgani-saties toegankelijke informatie waarmee mensen in contact worden gebracht met lotgenoten of door-verwijzingen vinden naar bijvoorbeeld psychosoci-ale hulpverlening.

Iedereen verdient een morgenDankzij de eerder genoemde 800.000 donateurs is KWF Kankerbestrijding het grootste goede doel van Nederland. Het spreekt vanzelf dat de mailing-aantallen navenant zijn. De nieuwste mailing, met het thema ‘KWF herfstloterij’ wordt in een oplage van 300,000 stuks verspreid in Nederland. Houd uw brievenbus goed in de gaten en geef gul, want er zijn mooie prijzen te winnen (hoofdprijs: reischeque t.w.v. 5.000 euro). Met de opbrengst van deze loterij financiert KWF Kankerbestrijding onderzoek en voorlichting… want iedereen verdient een morgen!

7

Page 8: GriPH! September 2011

KlAAR!RecENt WeRk

(1) Najaarsacties in de Wereldwinkels van de wijnmaand (oktober) tot de feest-maand (december); bijna alle 2011-promotiematerialen voor de Wereldwinkels zijn reeds uitgeleverd. (2) Vakantie! De september-editie. Heeft u al geboekt? Wij wel! Dank voor de waardecheques, Roompot Vakanties! (3) Een duurzame boodschap van Jumbo Supermarkten. Graphic produceerde het drukwerk. Dit MVO-verslag is inmiddels ook te downloaden via jumbosupermarkten.nl. (4) Railinfra Opleidingen viert ook een jubileum! Ze bestaan 10 jaar en maken dit onder andere bekend in hun nieuwste magazine “Opmerkelijk”. (5) Aankondiging Jaarverslag Woningstichting Leusden Lees op de pagina hiernaast alles over de realisatie van deze opdracht. W

at le

verd

en d

e tr

aditi

onee

l

still

ere

zom

erm

aand

en a

an

Gra

phic

pro

duct

ies

op?

De

inte

rne

inza

mel

ings

rond

e

brac

ht h

et v

olge

nde

op ta

fel…

1

2

3

5

4

september

8

Page 9: GriPH! September 2011

DICHTBIJ HUIS

Soms duurt het even voordat een contact uitgroeit tot

een relatie. Graphic en de Woningstichting Leusden

(WSL) kennen elkaar al wat langer dan vandaag, maar tot

een daadwerkelijke klant-bureau relatie was het nog

nooit gekomen. Daarin is inmiddels

verandering gekomen.

PRE-PRODUCTIE: ‘T ZICHTVeel nieuwbouwprojecten zijn in voor-

bereiding en uitvoering. Een daarvan is ‘t Zicht. Met dit project worden twee

hoogbouwtorens gerealiseerd met zowel luxe huur- als koopappartementen. De

locatie is bijzonder: aan de rand van Leusden pal naast het mooie Valleikanaal dat de natuurlijk grens tussen de wijk en het groene achterland vormt. De torens hebben een karakteristieke, misschien

zelfs wel unieke, uitstraling: de daken zijn namelijk gemodelleerd naar de traditio-

nele rietkappen die je normaliter enkel op boerderijen of villa’s aantreft. In 2010

verzorgde Graphic een korte video-presentatie over ‘t Zicht. U kunt deze nog

altijd bekijken op de website van WSL.

JAARVERSLAG 2010Met alle Word-bestanden en een grote

verzameling beelden als input, maakten we in juli het jaarverslag op. Kleurrijk, speels maar tevens helder en rijkelijk

voorzien van fraaie artists impressions. Nieuwsgierig geworden? Een online

versie van dit jaarverslag staat ter inzage op en is te downloaden via de website:

www.woningstichtingleusden.nl

Graphic werd in het voorjaar uitgenodigd mee te offreren en plannen op tafel te leggen voor de vormgeving en productie van het Jaarverslag 2010 van Woning-stichting Leusden. De benchmark viel in het voordeel van Graphic uit, waarmee de eerste, grote, opdracht van Woning-stichting Leusden een feit werd.

Woningstichting Leusden is een zelf-standige corporatie, bezit ruim 2500 woningen in de gemeente Leusden (incl. Achterveld en Stoutenburg) en heeft ruime ervaring met de nieuwbouw van woningen.

9

Page 10: GriPH! September 2011

ZOMERSE GARDENPARTY

ONZE TULP

Woensdag 25 mei. Heerlijk zomerweer (toen nog wel!), tientallen genodigden en een prachtig decor dat culinair werd omlijst door de koks en sommeliers van Wijn & Spijs. Dit alles begeleid door de Latijnse klanken van zangeres Sue Moreno en het stevigere rockwerk van de Man-band. Gasten, nogmaals har-telijk dank voor jullie komst, felicitaties en geweldige geschenken (waaronder Efteling-toegangskaarten voor allemaal namens het Wereld Natuur Fonds en – eveneens voor alle medewerkers – waardecheques voor een gratis verblijf in een vakantiepark namens Roompot Vakanties). Wij hebben genoten van deze prachtige mei-dag met zilveren rand!

Op 1 augustus jl. was het dan zover: Graphic officieel vijfentwintig jaar in bedrijf! Omdat de meeste van onze relaties en medewerkers die dag met vakantie waren,

wordt dit zilveren feit door het jubileumjaar heen gevierd samen met onze klanten, leveranciers en andere relaties.

We blikken terug én vooruit op de festiviteiten.

“Heden, 25 mei 2011 is de TS 5 – 5 van tulpenselectie.nl gedoopt. Deze tulp zal bij de Koninklijke vereniging voor bloembollencultuur geregistreerd gaan worden onder de naam: Graphic.”, aldus de tekst zoals die op de bijbehorende oorkonde vermeld staat. “De witte tulp van Graphic gaat geregeld opduiken bij acties ten bate van goede doelen”, beloofde Tom Wildenburg. De eerste bossen Graphic-tulpen zijn na afloop van de Gardenparty aan de gasten uitgereikt.

GRAPHICAT THE

GARDENPARTYMay25

VIP

Stefan Ammerlaan Photography

Stefan Ammerlaan Photography

september

10

Page 11: GriPH! September 2011

OP DE AGENDA

DIGITAL CORNER

Na de Gardenparty voor onze klanten, staat er op 19 oktober voor onze leveran-

ciers een jubileumevenement in de agenda. De Graphic Leveranciersdag 2011 wordt een mix van gezelligheid, sportiviteit en verras-

singen. Ook dit jaar maakt elke genodigde weer kans om met de nu al legendarische

titel “Graphic Leverancier van het Jaar” en de bijbehorende wisseltrofee (zie foto) naar huis te gaan. De uitnodigingen werden voor

de zomer verzonden en bijna iedereen heeft zich inmiddels aangemeld. Gezellig!

Terwijl algemeen directeur Tom Wildenburg met enige dwang, enkele zwakke excuses en diverse leugentjes om bestwil in zijn kamer werd vastgehouden, werd er beneden achter de receptie met man en macht koortsachtig gewerkt aan de installatie van ‘De Verrassing’. De medewerkers hebben Graphic een widescreen-TV i.c.m. een Mac Mini cadeau gedaan, zodat recent werk en laatste nieuws voortaan digitaal gepresenteerd kan worden bij de entree. Toen Tom eindelijk werd vrijgelaten, mocht hij tot zijn grote verrassing de onthulling van deze digital corner op zich nemen. Tom: “Dit was het wachten waard.”

FaiRSupport:“Wat een tijd, 25 jaar. En het gaat jullie goed, wat zeg ik: nog altijd beter!”

Ronald McDonald Kinderfonds“Van harte gefeliciteerd met jullie

25-jarig jubileum”

Roompot Vakanties:“Thuis ook weer een goede beurt gemaakt met de Graphic tulpen”

Oxfam Novib“Wat een mooi en goed verzorgd

feest. Leuk ook om zoveel oud collega’s tegen te komen.”

Anoniem“Bedankt voor de zeer geslaagde party. Ben nog een beetje brak.”

Woningstichting Leusden“Celebrate good times!”

Omroep EVA“Gefeliciteerd #25 jaar”

Wereld Natuur Fonds:“Het eten was lekker, het gezelschap

interessant, de locatie top!”

GASTENBOEK

11

Page 12: GriPH! September 2011

september

12

Page 13: GriPH! September 2011

Elk jaar krijgt het Wereld Natuur Fonds van Graphic een cheque overhandigd. Het bedrag, een vast percentage van onze jaaromzet, komt ten goede aan het WWF Acre-project in Brazilië.

Het lijkt een onmogelijke opgave om het Zuidwestelijke Amazo-negebied dat 50 keer zo groot is als Nederland, te beschermen. Maar de resultaten in de deelstaat Acre in Brazilië stemmen tot hoop. Hier werkt het Wereld Natuur Fonds samen met de over-heid aan een duurzame boseconomie waarbij de belangen van mens en natuur hand in hand gaan.

Wat is er aan de hand?De ontbossing die al ver is doorgeschreden in aangrenzende deelstaten, dreigt zich verder te verbreiden tot in Acre. Grote stukken bos worden gekapt (houthandel) en platgebrand om plaats te maken voor veeteelt en landbouw. Na enkele jaren veeteelt is de grond uitgeput waarna boeren weer een nieuw stuk bos platbranden. Doordat de vraag naar hout de laatste ja-ren groter is dan het aanbod, wordt er ook steeds meer illegaal gekapt. Verder groeit de bevolking en wordt er meer en meer infrastructuur ongepland aangelegd waardoor de bedreigingen steeds groter worden. Wat wil het WWF bereiken?Realiseren van een duurzame boseconomie, zodat de bevolking in Acre van de bosproducten (bijvoorbeeld hout, rubber en pa-ranoten) kan leven en het bos en de daarvan afhankelijke dieren behouden blijven. Als het project succes heeft (en dat lijkt erop) wil het Wereld Natuur Fonds hetzelfde model ook toepassen in andere delen van de Amazone.

Wat doet het WWF om dat te bereiken?Het Wereld Natuur Fonds ondersteunt de lokale overheid en bevolking bij hun plannen om een duurzame boseconomie op te zetten. • WWF helpt de overheid bij het opstellen van zoneringsplannen waarbij het bos wordt opgedeeld in belangrijke gebieden die echt beschermd moeten worden en gebieden (buffers om de beschermde gebieden) waar verschillende vormen van duurzaam landgebruik mogelijk zijn. Op basis van deze plannen probeert het WWF besluitvormingsprocessen over de aanleg van infrastructuur en landgebruik te beïnvloeden.

• Het WWF stimuleert commerciële houtkap volgens FSC-normen.• WWF helpt de lokale bevolking met verduurzaming van het landgebruik en het invoeren van alternatieve produc-tiemogelijkheden, het verkrijgen van FSC-certificering en het vermarkten van duurzame bosproducten.• Speciaal voor de rivierdolfijnen in de Amazone werkt WWF aan beschermde zoetwatergebieden, bewustwording/educatie van de lokale bevolking (vooral van vissers), betere bescherming door de overheid (wetshandhaving) en verbe-terde monitoring.

Zie ook: www.wnf.nl/wat_wnf_doet

HET BEHOUD VAN DE REGENWOUDEN IN ACREWORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR GRAPHIC

Guido Broek, Hoofd Major Accounts van het WNF ontvangt de cheque uit handen van Tom Wildenburg.

Amazone rivierdolfijn 13

Page 14: GriPH! September 2011

Madelein Odijk werkt sinds 2007 als vormgever en dtp’er in onze studio. Wie met haar heeft gewerkt, zou vermoeden dat ze nooit iets anders dan vormgeving heeft gedaan. Niets is minder waar; Madelein was, voor haar tijd bij Graphic, werkzaam in uiteenlopende communicatiefuncties.

“Hoewel ik al sinds m’n middelbare schooltijd de ambitie had een creatieve functie uit te oefenen, was er een kleine omweg voor nodig om deze wens uiteindelijk te verwe-zenlijken”, vertelt Madelein. “Het plan was een creatieve vakopleiding te volgen, maar er waren meer mensen die dat wilden en ik werd uitgeloot. Wat me fascineerde was hoe de boodschap te gieten in een vorm die past bij het product, de doelgroep en zo het doel behaalt. Vanuit een creatieve opleiding lukte dat destijds niet dus koos ik voor de strategische kant, de opleiding Communicatiemanagement waar reclame, marketing, voorlichting en PR de pijlers waren. Geen bijzonder creatieve opleiding misschien, maar wel een die me van een degelijke communicatiebasis voorzag.”

Haar eerste carrièrestappen zette Madelein bij een IT-bedrijf (marketing-assistente), gevolgd door een baan als trafficmanager/drukwerkbegeleider bij een financierings-maatschappij van de Royal Bank of Scotland. “Bij de RBS had ik natuurlijk veel contact met bureaus en vormgevers. Afwisselend, leuk, leerzaam… maar het verlangen om zelf op te maken bleef. Ik besloot me alsnog om te scholen en koos voor een duo-baan bij een uitgeverij waar ik traffic- en dtpwerkzaamheden kon combineren. Hier kwam ik op een dag Marion Glaudemans tegen; inmiddels een goede collega van me, maar destijds was ze klant. Ze vertelde zo enthousiast over Graphic, dat die naam me nog lang is bijgebleven. Dus toen mijn oog maanden later op een vacature-advertentie van Graphic viel… viel bij mij het kwartje. Ik werd aangenomen en werk sindsdien full-time in de studio.”

LIVE VANUIT DE STUDIO IN LEUSDEN!

En zo ontwikkelde Madelein zich van generalist tot (studio)specialist. Haar interessegebied buiten Graphic is al-lesbehalve specialistisch. “Ik doe aan yoga, houd van concerten, mis als Utrechter natuurlijk nooit een editie van de Parade en maak ook zelf kle-ding.” Waarmee Madelein het bewijs levert dat ook specialisten van heel veel markten thuis kunnen zijn.

Madelein met studiocol-lega André Gorel bij de 50-PlusBus (een Graphic MVO-project).

september

14

Page 15: GriPH! September 2011

In het volgende GriPH! nummer:

Yvonne Quintreceptie

15

Page 16: GriPH! September 2011

BiJ ONS StAaT OPdE KEUKeNDEUR!

1. Graphic Zomerconcert begint met succes!

In het Van Randwijckhuis zong Merel Huizinga als een nachtegaal. De bewo-

ners kregen het concert L’Amour est un Oiseau aangeboden van de aanwezige

hoofdsponsor Graphic.

2. HIER werd ROB BLIJ VAN!Bistro Bling in Leusden, voor wie Graphic de huisstijl bedacht, werd op 12 augustus bezocht door Rob van het TV-programma “De Smaakpolitie”. Na een grondige keu-keninspectie kreeg Bling de felbegeerde goedgekeurd-sticker op de deur geplakt.

3. Wereld Natuur Fonds ontvangt donatie uit LeusdenHet Leusdense reclamebureau Graphic

heeft deze week een donatie gedaan van € 35.000,- aan het WNF voor een project

in Acre, Brazilië. (zie ook pagina 12).

4. Supermarkten blijven groeien

In tegenstelling tot wat wordt beweerd, groeit het aantal supermarkten de

laatste jaren weer. Het aantal vesti-gingspunten is de laatste vier jaar met

22 gestegen. De gemiddelde weekomzet stijgt fors, van € 116.543,- in 2007 naar

€ 129.838,- in 2010.

BedaNkt voor het rijdeN met de 50-PLusBus / WeLZijN LeusdeN

6.Genomineerden ING Retail Jaarprijs

De vakjury heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de ING Retail

Jaarprijs voor winkelketens en zelfstan-digen. Bij de winkelketens behoort Agri

Retail tot de genomineerden. Ook Jumbo Supermarkten zal weer goed gaan

scoren!

1 3

4

5

6

2

5.

september

16

Page 17: GriPH! September 2011

Voor ‘Goud van Oud’ duiken we het rijke Graphic verleden in om vervolgens boven water te komen met een Best Case. In deze editie van Griph! een terugblik op meer dan vijftien mooie productiejaren voor Specialized, internationaal toonaangevend producent van racefietsen, all terrain bikes (ATB’s) en bicycle components.

GOUD VAN OUD

Elke zomer zetten trafficmanagers en studiomedewerkers zich schrap voor de komst van de grote, jaarlijkse, Speciali-zed opdracht: het dtp’en, produceren en (Europees) uitleveren van de Speciali-zed dealerboeken. De meeste van deze boeken zijn uitgevoerd in verschillende taalversies. Want Specialized is een groot merk in alle Europese landen.

Hebt u nog nooit van Specialized ge-hoord? De naam Mark Cavendish zal u ongetwijfeld wel wat zeggen. Deze sprin-ter schreef vorige maand tijdens de Tour de France de meeste etappe-overwin-ningen (ook die op de Champs Elysees in Parijs) op z’n naam. Hij rijdt sinds dit seizoen op een Specialized fiets. Zo’n racefiets bestaat uit tientallen losse onderdelen en accessoires, die stuk voor stuk in de catalogus worden opgeno-men. Elk detail, van exacte afmeting en gramsgewicht tot en met artikelcode en materiaalbeschrijving, krijgt een plaats in de dealerboeken. Het mag duidelijk zijn dat het op juiste wijze verwerken en

controleren van deze lawine aan tech-nische informatie en fotobeelden hoge eisen stelt aan de dtp’er.

Na enkele weken studiowerk en inten-sieve controlerondes van de verantwoor-delijke trafficmanager, zijn de dealer-boeken gereed voor productie. Ook de productie van deze boeken is verre van standaard. De dealerboeken zijn immers vuistdik, voorzien van tab- of schutbla-den, in sommige jaargangen per twee stuks verpakt in een bewaarbox en altijd vervaardigd op zwaar materiaal. De drukwerkbegeleiding van Graphic werd daarom letterlijk tot bij de rand van de persen uitgevoerd.

Het studiowerk van de Specialized dealerboeken is vanwege economische redenen verplaatst naar het buitenland. Wat blijft is de herinnering aan een plezierige en zeer productieve samen-werking… en een archiefkast met drie strekkende meters indrukwekkende Specialized/Graphic producties.

17

Page 18: GriPH! September 2011

Idaline is gediplomeerd schoonheidsspecialiste, Dr. Hauschka therapeute, wellness- en stoelmasseuse. “De stoelmassages geef ik hoofdzakelijk bij bedrijven in de regio, zoals Graphic, de Rabobank en VEH Amersfoort.”

Wanneer na de maandelijkse controle van de cijfers vaststaat dat de omzetdoelstellingen zijn gehaald, beloont Graphic elke medewerker met een stoelmassage. Idaline is dit jaar inmid-dels achtmaal met haar massage-equipment bij Graphic door de deur gestapt, waaruit iedereen terecht de conclusie mag trekken dat Graphic wat omzetresultaat betreft keurig op koers ligt.

Het is volgens Idaline wetenschappelijk bewezen dat een stoelmassage de scherpte van een werknemer bevordert en tegelijkertijd de stress vermindert. “Ik ben ervan overtuigd dat positieve aanrakingen en energie bijdragen aan de kwaliteit van het leven. Wij willen allemaal lekker in ons vel zitten. Het is dan ook mijn passie om mensen een goed gevoel te geven.”

Een stoelmassage is een korte, maar zeer effectieve, massage van 20 minuten waarbij de rug, schouders, nek, hoofd, armen en handen worden behandeld. Veel bedrijven hebben, na invoe-ring van stoelmassage op de werkplek, een duidelijke daling geconstateerd in hun ziekteverzuimcijfers. Idaline: “Mensen komen letterlijk beter in hun vel te zitten. Ook worden ze zich bewuster van hun (werk)houding.”

Meer weten? Op www.purebalance.nl vindt u informatie over de (stoel)massages van Idaline Koster.

BeLOONdMeT dE STOEL!

Wan

neer

je a

ls m

edew

erke

r va

n G

raph

ic v

an d

e re

cept

ie

een

bell

etje

kri

jgt m

et

de b

oods

chap

“Je

mag

w

eer”

, sto

p je

onm

idde

llijk

m

et je

wer

k om

jeze

lf

verv

olge

ns 2

0 he

erlij

ke

stoe

lmas

sage

min

uten

on

der

hand

en te

late

n ne

men

doo

r Id

alin

e K

oste

r.

september

18

Page 19: GriPH! September 2011

GRAPHIC KLASSIEKIn ons jubileumjaar vergeten we niet onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen. Soms anoniem, soms groots. De (sport)verenigingen, stichtingen en organisaties die op onze inzet en steun mogen rekenen zijn: Wereld Natuur Fonds (zie pag. 12), Welzijn Leusden, Sportgala Leusden, Ronald McDo-nald Kinderfonds, TV FAK, KWF Businessloop, SBBK, Stichting Plus Wonen, Amersfoort Untouchables, De IJsbreker, Villa Joep, Philomela, Kiwanis, Antilopen G-Handbal, Natuurmo-numenten, Wereldwinkel Leusden, Cliniclowns, Stichting Stop Hersentumoren, Omroep EVA, Proef Amersfoort, Leusden Jazz en de Zomerconcertenreeks van mezzosopraan Merel Huizinga. Het eerste Leusdense optreden van Merel Huizinga vond inmiddels plaats in het Van Randwijckhuis. Huizinga zong werk van Schumann, Chopin, Schubert en vele anderen. Voor haar ‘L’amour est un Oiseau’ concertreeks is Graphic de hoofdsponsor en AFAS ERP Software medesponsor. VARIA

DE ZOMERKONING Beschuit met muisjes bij Graphic want Janny Appel (Traffic Manager) is op 25 juni 2011 een tweede zoon rijker ge-worden. En de naam is Jan! Het vrolijke geboortekaartje vertelt ons dat Jan net voor het ontbijt is geboren, met een ruim voldoende voor de lengte en een gewicht dat helemaal akkoord is. We feliciteren moeder Janny, vader Willem en oudste broer Willem jr. van harte met hun zomerkoning.

‘NO COMPROMISE’ VOOR DONNADONELLA.COM300 x 80 centimeters meet dit doek-op-frame dat Graphic maakte voor donnadonella.com. Het gespannen doek is een opvallende eyecatcher in het atelier van dit online modehuis. Dankzij het compacte, lichtgewicht frame kan dit doek als promotiemiddel gemakkelijk worden meegenomen naar beur-zen of presentaties op locatie. Donnadonella.com verkoopt elegante, sexy en pure kleding en fashion accessoires.

De collectie bestaat uit ontwerpen van van ‘groene’ designers. Donnadonella.com is altijd op zoek naar jong ontwerptalent dat het publiek weet te verrassen met bijzondere modecreaties. Alle ontwerpers die hun modecollecties online verkopen via donnadonella.com maken uitsluitend gebruik van duurzame en ecologisch verantwoorde stoffen en materialen... want dat is een keiharde voorwaarde van dit ‘no compromise’ modelabel!

KLANT IN DE PICTURE

19

Page 20: GriPH! September 2011

KwARtAalKaLENdERJU

LIAU

GUST

US

SEPT

EMB

ER

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

O2 C

OnCE

RT,

Hyd

E PA

RK

, LOn

dOn

Sem

i Fin

als

Amer

sfoo

rt U

ntou

chab

les

- N

ijmeg

en P

irate

s

Excu

rsie

Lin

iedi

jk L

eusd

en

met

LTO

Ned

erla

nd

Tulip

Bow

l bij

de H

ilver

sum

Hur

rica

ins

Airb

orne

Hoc

key

Toer

nooi

Arn

hem

MET

SO

cië

TEiT

Wij

N E

N S

Pij

S N

AAR

GR

ON

iNG

EN

Bal

lonv

aart

met

AF

AS e

n Ve

rhoe

veEE

RST

E SP

EELR

ON

DE

ERED

iViS

iE S

EiZO

EN 1

1/12

SEM

iNAR

FLO

xxiU

M

bij

MAN

SyST

EMS

}

TOM

nAA

R A

LASK

A

Dri

elui

k To

erno

oi

Vete

rane

n A,

MH

cL

STAR

T d

ÍAS

LATI

nOS

AMER

SFOO

RT

Dup

aco

jazz

Fe

stiv

al L

eusd

en

Soci

al M

edia

Ass

essm

ent b

ij Gr

aphi

c

dIA

dA n

ACIO

nAL

In

CAT

ALU

nyA

GSV

A RO

LSTO

EL B

ASK

ETB

AL-

TOER

nOO

I AM

ERSF

OORT

OPEn

InG

POLI

TIEK

E SE

IzOE

n L

EUSd

En

Blin

g Ra

lly

Jubi

leum

ontb

ijt

voor

het

per

sone

el

HAL

FJAA

RSB

IJEE

nK

OMST

PE

RSO

nEE

L G

RAP

HIC

Tom

jari

g

Gra

phic

Zom

erco

ncer

t

Nat

iona

le O

este

r Pa

rtij

bij P

rovi

ncie

Zee

land

11 5

1 5

21 28 29

52 10 19

Mez

zopr

aan

Mer

el H

uizi

nga

(pag

.19)

28

Stoe

lmas

sage

wan

t om

zet g

ehaa

ld (p

ag.1

8)

jAN

Ny

MET

HAA

R

bAb

y b

ij G

RAP

Hic

(PAG

.19)

dex

jari

g

10 11 14 20 24 29

september

20

Page 21: GriPH! September 2011

KwARtAalKaLENdER

JULI

AUGU

STU

SSE

PTEM

BER

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

O2 C

OnCE

RT,

Hyd

E PA

RK

, LOn

dOn

Sem

i Fin

als

Amer

sfoo

rt U

ntou

chab

les

- N

ijmeg

en P

irate

s

Excu

rsie

Lin

iedi

jk L

eusd

en

met

LTO

Ned

erla

nd

Tulip

Bow

l bij

de H

ilver

sum

Hur

rica

ins

Airb

orne

Hoc

key

Toer

nooi

Arn

hem

MET

SO

cië

TEiT

Wij

N E

N S

Pij

S N

AAR

GR

ON

iNG

EN

Bal

lonv

aart

met

AF

AS e

n Ve

rhoe

veEE

RST

E SP

EELR

ON

DE

ERED

iViS

iE S

EiZO

EN 1

1/12

SEM

iNAR

FLO

xxiU

M

bij

MAN

SyST

EMS

}

TOM

nAA

R A

LASK

A

Dri

elui

k To

erno

oi

Vete

rane

n A,

MH

cL

STAR

T d

ÍAS

LATI

nOS

AMER

SFOO

RT

Dup

aco

jazz

Fe

stiv

al L

eusd

en

Soci

al M

edia

Ass

essm

ent b

ij Gr

aphi

c

dIA

dA n

ACIO

nAL

In

CAT

ALU

nyA

GSV

A RO

LSTO

EL B

ASK

ETB

AL-

TOER

nOO

I AM

ERSF

OORT

OPEn

InG

POLI

TIEK

E SE

IzOE

n L

EUSd

En

Blin

g Ra

lly

Jubi

leum

ontb

ijt

voor

het

per

sone

el

HAL

FJAA

RSB

IJEE

nK

OMST

PE

RSO

nEE

L G

RAP

HIC

Tom

jari

g

Gra

phic

Zom

erco

ncer

t

Nat

iona

le O

este

r Pa

rtij

bij P

rovi

ncie

Zee

land

11 5

1 5

21 28 29

52 10 19

Mez

zopr

aan

Mer

el H

uizi

nga

(pag

.19)

28

Stoe

lmas

sage

wan

t om

zet g

ehaa

ld (p

ag.1

8)

jAN

Ny

MET

HAA

R

bAb

y b

ij G

RAP

Hic

(PAG

.19)

dex

jari

g

10 11 14 20 24 29

21

Page 22: GriPH! September 2011

In de jaren daarna organiseerde we samen met AFAS ERP Software en de konink-lijke drukkerij Callenbach twee edities van Duurzame Donderdag. Dit groene netwerkevent met gastsprekers en op-tredens van o.m. Jan Terlouw & het Orion Ensemble en anti-natuur cabaretier Theo van Duren, kreeg veel regionale bekend-heid.

Van recente datum is onze samenwerking met Scoper Groep BV – Wijn & Spijs. Dit bedrijf verzorgt op hoog niveau de culi-naire invulling van business events. Was u dit voorjaar te gast op het Graphic ju-bileumfeest, dan weet u over wie we het hebben. Samen met de Scoper Groep BV presenteerden we onlangs bij één van onze grotere klanten complete voorstel-

len voor een reeks evenementen. Binnen deze samenwerking verzorgt Graphic alle communicatie, marketingproducties en de invulling van het dagprogramma. De Scoper Groep BV organiseert de aankle-ding op locatie en zorgt voor een perfecte culinaire invulling van het evenement.

KWEStIE VaNOrGANiSeRENEen evenementenbureau zijn we niet. Toch heeft Graphic inmiddels de nodige ervaring met het invullen van events.

De eerste evenementen-opdracht die een naam mag hebben, dateert van twee jaar terug, toen onze pharmaceutische klant DePuy (Johnson & Johnson) Graphic belde met de vraag of we een kickoff-evenement in het buitenland voor het voltalligepersoneel wilden organiseren. Op zeer korte termijn. Om een lang verhaal kort te maken: Graphic nam de uitdaging aan, legde contacten met verschillende relaties in Dubai zodat er slechts enkele weken later een Boeing vol DePuy’ers richting de Emiraten kon vertrekken. De koffers gevuld met kick-off outfits. Een gevarieerd meerdaags programma, waaronder een unieke photoshoot op het helicopterdek van het Burj-al-Arab hotel en een avontuurlijke woestijnsafari in het vooruitzicht.

september

22

Page 23: GriPH! September 2011
Page 24: GriPH! September 2011

september

GriPH! is een uitgave van Graphic - Philipsstraat 16 - Leusden - T. 033 - 434 38 38 - graphic.nl

Projectmanagement 55 €/u.DTP 60 €/u.Drukwerkbegeleiding 60 €/u.Fotografie 75 €/u.Copywriting 75 €/u.Ontwerp 85 €/u.Online design 90 €/u.Concept 100 €/u.

Krijgt u ook kwaliteit voor dat geld?Roompot Vakanties, Wereld Natuur Fonds,

Jumbo Supermarkten, DePuy, FaiRSupport, Eredivisie Live, The Phone House, Geesa en

vele andere klanten vinden van wel. Maar oordeelt u zelf, op www.graphic.nl