Fotoreis Normandië 2016

2
www.nordicvision.nl fotoreis NORMANDIË 15 - 22 oktober 2016 Normandië is een populaire streek onder Nederlandse vakantiegangers, waar zeker ook voor fotografen veel te beleven valt. In deze fotoreis hebben we er voor gekozen om twee gebieden aan de kust te ontdekken, die beide zeer verschillend zijn. Daarnaast leggen we het accent tijdens de reis op zwart-wit fotografie, maar het is er zeker niet toe beperkt. De reis begint in het gebied rondom het plaatsje Étretat, bekend vanwege zijn krijtrotsen en het bijzondere licht. De bekendste rotspunt, Falaise d’Aval, is zeer fotogeniek en ook bij andere kunstenaars is het een locatie geweest die altijd zeer geliefd was. Ook het iets noordelijker gelegen Fécamp is een fraaie fotobestemming: naast de krijtrotsen vinden we hier een interessante vuurtoren, met veel fotografische mogelijkheden. Het tweede gebied ligt wat zuidelijker, bij de stranden waar de landingen van D-Day plaats vonden. We verblijven vlakbij Gold Beach, waar de Britse legermacht op 6 juni 1944 aan land ging. Hier gaan we onder andere op zoek naar beelden waar menselijke elementen in relatie tot de omgeving staan: restanten van D-Day (zoals de overblijfselen van een tijdelijke haven), vuurtorens, pieren. En natuurlijk gaan we ook met de fraaie zandstranden aan de slag. Onder leiding van landschapsfotograaf Wilco Dragt besteed je ruime aandacht aan hoe je kunt leren kijken en denken in zwart-wit en aan het bewerken van zwart-wit foto’s. Als je je meer met kleur bezig wilt houden is daar alle ruimte, en natuurlijk ook begeleiding, voor. ¬ Veel aandacht voor zwart-wit fotografie en beeldbewerking ¬ Begeleiding door fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt ¬ Krijtrotsen, kusten, havenhoofden en restanten van D-Day ¬ Leer werken met Lee-filters Prijs: 1550,- volpension

description

Ga met fine art fotograaf Wilco Dragt mee naar Normandië en leer veel over zwart-wit fotografie.

Transcript of Fotoreis Normandië 2016

Page 1: Fotoreis Normandië 2016

www.nordicvision.nl

fotoreis NORMANDIË15 - 22 oktober 2016

Normandië is een populaire streek onder Nederlandse vakantiegangers, waar zeker ook voor fotografen veel te beleven valt. In deze fotoreis hebben we er voor gekozen om twee gebieden aan de kust te ontdekken, die beide zeer verschillend zijn. Daarnaast leggen we het accent tijdens de reis op zwart-wit fotografie, maar het is er zeker niet toe beperkt.De reis begint in het gebied rondom het plaatsje Étretat, bekend vanwege zijn krijtrotsen en het bijzondere licht. De bekendste rotspunt, Falaise d’Aval, is zeer fotogeniek en ook bij andere kunstenaars is het een locatie geweest die altijd zeer geliefd was. Ook het iets noordelijker gelegen Fécamp is een fraaie fotobestemming: naast de krijtrotsen vinden we hier een interessante vuurtoren, met veel fotografische mogelijkheden. Het tweede gebied ligt wat zuidelijker, bij de stranden waar de landingen van D-Day plaats vonden. We verblijven vlakbij Gold Beach, waar de Britse legermacht op 6 juni 1944 aan land ging. Hier gaan we onder andere op zoek naar beelden waar menselijke elementen in relatie tot de omgeving staan: restanten van D-Day (zoals de overblijfselen van een tijdelijke haven), vuurtorens, pieren. En natuurlijk gaan we ook met de fraaie zandstranden aan de slag.

Onder leiding van landschapsfotograaf Wilco Dragt besteed je ruime aandacht aan hoe je kunt leren kijken en denken in zwart-wit en aan het bewerken van zwart-wit foto’s. Als je je meer met kleur bezig wilt houden is daar alle ruimte, en natuurlijk ook begeleiding, voor.

¬ Veel aandacht voor zwart-wit fotografie en beeldbewerking

¬ Begeleiding door fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt

¬ Krijtrotsen, kusten, havenhoofden en restanten van D-Day

¬ Leer werken met Lee-filters

Prijs: €1550,- volpension

Page 2: Fotoreis Normandië 2016

www.nordicvision.nl

De reis vangt aan in Étretat, waar we op korte afstand van het hotel direct aan de slag kunt met de krijtrotsen en kiezelstranden. Je verblijft 3 nachten op deze plek, waarvan uit je ook Fécamp bezoekt. Vervolgens rijden we voor het 2e gedeelte van deze fotoreis naar Arromanches-les-Bains via de prachtige Pont de Normandie, waar we zeker een stop zullen maken. In deze streek verblijf je 4 nachten en het is het hart van de D-day stranden en activiteiten.Wilco Dragt is in de afgelopen jaar meerdere keren in het gebied geweest, in verschillende seizoenen en onder wisselende omstandigheden. Hij kent de mooie locaties en zal je daar ondersteunen bij het fotograferen in het veld. Hij zal je stimuleren om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Vanuit je eigen manier van kijken, van ervaren en van beleven volgt je eigen manier van fotograferen.Wilco is ambassadeur van Lee Filters en het voordeel hiervan is dat hij tijdens de reis de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren. De deelnemers aan de reis kunnen deze filters uitgebreid proberen en hun creativiteit vergroten.Vanuit onze accommodaties zijn de verschillende fotolocaties zeer makkelijk te bereiken: we rijden korte afstanden en ook de wandelingen zijn kort. Die korte afstanden maken het mogelijk om meerdere keren naar dezelfde locatie te gaan, zodat we die bij verschillende omstandigheden kunnen fotograferen. Dit zorgt ook voor rust. Zo kun je werken aan het ontwikkelen van een eigen stijl en visie.Er is geen vast programma tijdens deze reis; we kunnen flexibel inspelen op de (weers)omstandigheden. Van dag tot dag bekijken we waar we op die dag het beste naar toe kunnen gaan.Deze fotoreis is op basis van eigen vervoer. Ook ter plaatse maak je gebruik van je eigen vervoer (uiteraard kun je door met elkaar mee te rijden de kosten verder drukken).

INBEGREPEN• begeleiding door landschapsfotograaf Wilco Dragt• volpension• gebruik van Lee filters• fotobesprekingen• deelnemersbijeenkomst vooraf