Fotoreis Lofoten Fine Art - Noorwegen 2016

2
www.nordicvision.nl fotoreis LOFOTEN FINE ART 18 - 25 maart 2016 De eilandengroep Lofoten is onder landschapsfotografen zeer populair. Steile bergen reizen op uit de groene wateren van de fjorden, lieflijke rode vissershuisjes contrasteren met het ruige karakter van het landschap en rotsblokken op de stranden bieden volop fotografische inspiratie. In deze fotoreis gaan we op zoek naar een creatieve en kunstzinnige manier van landschapsfotografie. Er kan met lange sluitertijden worden gewerkt om alle beweging in het water te laten verdwijnen, maar er zijn ook situaties waar juist die beweging verbeeld kan worden. Geef je fantasie en creativiteit alle ruimte! De reis wordt begeleid door fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt. Als ambassadeur van Lee filters zal Wilco een flinke hoeveelheid filters en accessoires meenemen die door de deelnemers gebruikt kunnen worden. Ons verblijf in Ramberg ligt midden tussen de fotografische locaties. Het strand van Utakleiv met zijn ronde rotsblokken, is zeker een locatie die we aan zullen doen. Net als het gebied rondom het zui- delijke plaatsje Reine, waar we op diverse plekken de typische rode vissershuisjes kunnen vinden. Maar er is nog veel meer te vinden, zelfs een aantal locaties die onder fotografen nog niet zo bekend is, maar niet minder mooi. En omdat we in de winter in het noorden van Noorwegen zijn is er altijd een behoorlijke kans op het noor- derlicht. Dit is één van de mooiste natuurverschijnselen en van een ontroerende schoonheid. Laat je verrassen tijdens deze nieuwe fotoreis! ¬ Hotspot van de landschapsfotografie ¬ Begeleiding door fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt ¬ Indrukwekkende arctische landschappen ¬ Leer werken met Lee-filters Prijs: €2250,- volpension op basis van gedeelde hut ¬ Grote kans op noorderlicht

description

Fotoreis Lofoten Fine Art - Noorwegen 2016

Transcript of Fotoreis Lofoten Fine Art - Noorwegen 2016

www.nordicvision.nl

fotoreis LOFOTEN FINE ART18 - 25 maart 2016

De eilandengroep Lofoten is onder landschapsfotografen zeer populair. Steile bergen reizen op uit de groene wateren van de fjorden, lieflijke rode vissershuisjes contrasteren met het ruige karakter van het landschap en rotsblokken op de stranden bieden volop fotografische inspiratie. In deze fotoreis gaan we op zoek naar een creatieve en kunstzinnige manier van landschapsfotografie. Er kan met lange sluitertijden worden gewerkt om alle beweging in het water te laten verdwijnen, maar er zijn ook situaties waar juist die beweging verbeeld kan worden. Geef je fantasie en creativiteit alle ruimte!

De reis wordt begeleid door fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt. Als ambassadeur van Lee filters zal Wilco een flinke hoeveelheid filters en accessoires meenemen die door de deelnemers gebruikt kunnen worden.Ons verblijf in Ramberg ligt midden tussen de fotografische locaties. Het strand van Utakleiv met zijn ronde rotsblokken, is zeker een locatie die we aan zullen doen. Net als het gebied rondom het zui-delijke plaatsje Reine, waar we op diverse plekken de typische rode vissershuisjes kunnen vinden. Maar er is nog veel meer te vinden, zelfs een aantal locaties die onder fotografen nog niet zo bekend is, maar niet minder mooi. En omdat we in de winter in het noorden van Noorwegen zijn is er altijd een behoorlijke kans op het noor-derlicht. Dit is één van de mooiste natuurverschijnselen en van een ontroerende schoonheid.Laat je verrassen tijdens deze nieuwe fotoreis!

¬ Hotspot van de landschapsfotografie

¬Begeleiding door fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt

¬ Indrukwekkende arctische landschappen

¬ Leer werken met Lee-filters

Prijs: €2250,- volpension op basis van gedeelde hut

¬ Grote kans op noorderlicht

www.nordicvision.nl

18 maart 2016 Aankomst Ramberg - LofotenJe reis vanuit Nederland naar Lofoten brengt je uiteindelijk op de luchthaven van Leknes. Na het ophalen van de minibus rijden we naar Ramberg Gjestegård, onze accommodatie voor de komende week. We verblijven in hutten die direct aan het strand zijn gelegen, waardoor je altijd de mogelijkheid hebt om met je camera aan de slag te gaan.Na aankomst in Ramberg en inchecken geeft Wilco een verdere toelichting op de mogelijkheden voor de komende dagen.

19 - 24 maart 2016 Zuid-LofotenTijdens deze fotoreis is er geen vast dagelijks programma. We kunnen flexibel inspelen op de (weers)omstandigheden en we bekijken van dag tot dag waar we het beste naar toe kunnen gaan. We zullen een aantal foto locaties meerdere keren bezoeken, zodat je onder verschillende omstandigheden kunt experimenteren met je verbeelding. Het gevoel thuis te kunnen raken op de locatie zal zeker in je beelden terug te zien zijn. Het strand van Utakleiv is zo’n locatie waar je moeiteloos meerdere keren aan de slag kunt. Een andere hotspot voor landschapsfotografen is de omgeving van het vissersplaatsje Reine. Hier rijzen de bergen spectaculair uit het water op. We zullen er zeker niet alleen zijn, want het is niet voor niets de hotspot van Lofoten. Wilco kent echter meer foto locaties die minder bekend zijn, waardoor je zeker aan je trekken komt.Als de voorspellingen voor noorderlicht goed zijn zoeken we een mooie locatie om dit natuurverschijnsel te ervaren. Gedurende de week zal Wilco ook een aantal fotobesprekingen organiseren waarbij je een aantal foto’s in kunt brengen. Het is enorm leerzaam om die foto’s met Wilco en de andere deelnemers kritisch te bekijken waardoor je je fotografisch verder ontwikkelt.

25 maart 2016 Vertrek naar NederlandNa ongetwijfeld boeiende fotografiedagen nemen we al weer afscheid van Lofoten. Ongetwijfeld kom je hier nog een keer terug, maar eerst volgt de selectie en nabewerking van je foto’s als je weer thuis bent.

INBEGREPEN• begeleiding door fotograaf Wilco Dragt• volpension • lokaal vervoer• gebruik Lee filters• fotobesprekingen• deelnemersbijeenkomst vooraf