Fotoreis Noord-IJsland Winter Experience 2016

2
www.nordicvision.nl fotoreis NOORD-IJSLAND WINTER EXPERIENCE 4 - 13 maart 2016 E indeloze sneeuwvlaktes, prachtige grafische landschappen, bevroren watervallen, uitgestrekte geothermische gebieden en een woeste kustlijn met veel onbekende pareltjes. In het noorden van IJsland vind je misschien wat minder toeristische trekpleisters dan in het zuiden, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de leegte, de stilte en de woestheid van het landschap. Op deze nieuwe fotoreis leer je in alle rust de charmes van het hoge noorden in de winter kennen. Tijdens deze fotoreis staan twee gebieden centraal: het gebied rondom Myvatn en het gebied rondom Skagafjordur. De extra binnenlandse vlucht naar Akureyri voorkomt lange rijdagen. In het gebied rond Myvatn zijn vele interessante foto mogelijkheden. Op het programma staan in elk geval de in de winter vaak gedeeltelijk bevroren Godafoss waterval, de geothermische velden bij Hverir, de grillige lavaformaties bij Dimmuborgir, de woeste berglandschappen en lavavelden langs de weg richting Egilstadir en het Myvatn meer zelf. Uiteraard proberen hopen we het prachtige noorderlicht op een fraaie locatie te kunnen bewonderen en te fotograferen. En wie weet hebben we geluk en krijgen we wilde zwanen, sneeuwhoenen, sneeuwgorzen en harlekijneenden voor de lens. Daarna rijden we richting ons 2e basiskamp in Varmahlid. Afhankelijk van de omstandigheden, staan hier onder meer de Kviteskur, de woeste kust bij het Vatsnes schiereiland, de duinen met lavazand en het haventje met rekken met stokvis bij Sauðárkrókur en de IJslandse paardjes die je hier overal in het fraaie landschap kunt aantreffen op het menu. ¬ Fotografeer ruige winterse landschappen, geothermische velden en prachtige baaien ¬ Met fotograaf én gepassioneerd IJslandkenner Theo Bosboom ¬ Ontdek het nog stille IJsland rond Myvatn, Godafoss en Skagafjordur ¬ Grote kans op noorderlicht Prijs: €3350,- volpension & incl. vliegtickets Toeslag 1-persoonskamer: 275,-

description

Fotoreis Noord-IJsland Winter Experience

Transcript of Fotoreis Noord-IJsland Winter Experience 2016

www.nordicvision.nl

fotoreis NOORD-IJSLAND WINTER EXPERIENCE4 - 13 maart 2016

Eindeloze sneeuwvlaktes, prachtige grafische landschappen, bevroren watervallen, uitgestrekte geothermische gebieden en een woeste kustlijn met veel onbekende pareltjes. In het noorden van IJsland vind je misschien wat minder toeristische trekpleisters dan in het zuiden, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de leegte, de stilte en de woestheid van het landschap.Op deze nieuwe fotoreis leer je in alle rust de charmes van het hoge noorden in de winter kennen.

Tijdens deze fotoreis staan twee gebieden centraal: het gebied rondom Myvatn en het gebied rondom Skagafjordur. De extra binnenlandse vlucht naar Akureyri voorkomt lange rijdagen.In het gebied rond Myvatn zijn vele interessante foto mogelijkheden. Op het programma staan in elk geval de in de winter vaak gedeeltelijk bevroren Godafoss waterval, de geothermische velden bij Hverir, de grillige lavaformaties bij Dimmuborgir, de woeste berglandschappen en lavavelden langs de weg richting Egilstadir en het Myvatn meer zelf. Uiteraard proberen hopen we het prachtige noorderlicht op een fraaie locatie te kunnen bewonderen en te fotograferen. En wie weet hebben we geluk en krijgen we wilde zwanen, sneeuwhoenen, sneeuwgorzen en harlekijneenden voor de lens.Daarna rijden we richting ons 2e basiskamp in Varmahlid. Afhankelijk van de omstandigheden, staan hier onder meer de Kviteskur, de woeste kust bij het Vatsnes schiereiland, de duinen met lavazand en het haventje met rekken met stokvis bij Sauðárkrókur en de IJslandse paardjes die je hier overal in het fraaie landschap kunt aantreffen op het menu.

¬ Fotografeer ruige winterse landschappen, geothermische velden en prachtige baaien

¬Met fotograaf én gepassioneerd IJslandkenner Theo Bosboom

¬ Ontdek het nog stille IJsland rond Myvatn, Godafoss en Skagafjordur

¬ Grote kans op noorderlicht

Prijs: €3350,- volpension & incl. vliegticketsToeslag 1-persoonskamer: €275,-

www.nordicvision.nl

4 maart 2016 Vertrek naar IJsland en aankomst MyvatnWe vliegen van Schiphol in ongeveer 3 uur naar het IJslandse Keflavik. Bij aankomst staan taxi’s klaar om ons naar het vliegveld van Reykjavik te brengen voor een binnenlandse vlucht van 1 uur naar Akureyri. Na het ophalen van de auto’s rijden we in ongeveer 1 uur naar ons hotel aan het meer van Myvatn. Het is een lange reisdag, maar we zijn dan wel waar we willen zijn zodat we de volgende dag direct van start kunnen.

5 - 9 maart 2016 MyvatnWe verblijven 4 volle dagen in de omgeving van Myvatn. Dit is een prachtige ruige omgeving met volop fotomogelijkheden. Opties zijn onder meer de Godafoss waterval, de geothermische gebieden bij Krafla en Namaskard, het woeste hoogland ten oosten van Myvatn met uitgestrekte lavavelden en hoge bergen, het Dimmuborgir lavaveld bij Myvatn en het Myvatn meer zelf. Dit zijn stuk voor stuk bestemmingen waar je meerdere malen terug kunt keren, om nieuwe thema’s te ontdekken of te profiteren van andere weers- of lichtomstandigheden. Uiteraard gaan we bij een gunstige aurora voorspelling en helder weer op pad naar een mooie plek voor het Noorderlicht.

9 - 12 maart 2016 SkagafjordurWe vertrekken naar onze nieuwe accommodatie in de omgeving van de Skagafjordur in het westen van Noord-IJsland. Gedurende deze rit van ongeveer 2 1/2 uur maken we ongetwijfeld enkele fotostops. We hebben 2 dagen om deze omgeving, die qua toerisme nog rustiger is dan het Myvatn gebied, te verkennen. Mogelijkheden in dit gebied zijn onder meer de Kviteskur (markante rots in zee), de rivierdelta en duinen met lavazand bij Sauðárkrókur en de kustlijn van de Skagafjordur en Eyjafjordur.

12 maart 2016 vertrek naar Akureyri en KeflavikNa wellicht nog een korte ochtendsessie in de omgeving van het hotel, rijden we ruim op tijd terug naar Akureyri voor de terugvlucht naar Reykjavik. De taxi’s brengen ons weer naar Keflavik, waar we de laatste avond traditiegetrouw afsluiten met een diner bij het gezellige zeemansrestaurant Kaffi Duus.

13 maart 2016 – vertrek naar NederlandDe liefhebbers kunnen nog een zeer vroeg ontbijt nemen, waarna we met taxi’s naar het vliegveld van Keflavik worden gebracht voor onze terugvlucht naar Schiphol. Ongetwijfeld neem je naast volle geheugenkaarten ook warme herinneringen aan Noord-IJsland mee.

Zie voor aanvullende details de reisbeschrijving op de onze website.

INBEGREPEN• begeleiding door fotograaf Theo Bosboom• vliegtickets Amsterdam-Keflavik en Reykjavik-Akureyri v.v.• volpension • lokaal vervoer• fotobesprekingen• deelnemersbijeenkomst