Fit & Actief magazine mei/juni 2013

16
mei/juni 2013 Fit & Actief . FIT & ACTIEF FitClass magazine mei/juni 2013 Lekker buiten bewegen FITCLASS GO & MOVE GEZELLIG GEZOND, met Martine Prenen 1 JUNI FITCLASS-FUNDAG GRATIS IN ALLE FITCLASS-CENTRA VAN VLAANDEREN! Zeg ‘ja’ tegen in- en outdoor pret en ontdek het plezier van samen bewegen! Meer info uu p.15-16

description

FitClass magazien boordevol tips rond gezond bewegen, gezonde voeding, recepten, evenementen

Transcript of Fit & Actief magazine mei/juni 2013

Page 1: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief.

FIT & ACTIEF FitClass magazine mei/juni 2013

Lekker buiten bewegenFitClass go & move

GezeLLiG Gezond, met Martine Prenen

1 juni FitCLass-FundaGGRatis in aLLe FitCLass-CentRa Van VLaandeRen!

Zeg ‘ja’ tegen in- en outdoor pret en ontdek het plezier van samen bewegen! Meer info uu p.15-16

Page 2: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief.

Sta je wel eens stil bij het water dat je drinkt?Alles kan beter. Ook het water uit de kraan.Een BRITA Waterfilterkan voorziet je in een mum van tijd van heerlijk zacht drinkwater. Gewoon je kan vullen en BRITA filtert chloor, kalk en andere onzuiverheden weg.

Voor een paar cent per liter geniet je van heerlijk drinkwater. Dat is mooi mee-genomen, zeker vandaag. Niet alleen voor je portemonnee, ook voor het milieu.

Garantie

Geld terug

30 Dagen

Minderkalk

Heerlijkesmaak

Meer info: 00800-14789632 (gratis) ofwww.brita.be

Minderonzuiverheden

Page 3: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief. 3

WELKOM!en nu, buiten sPeLen!

Beste lezer,

Een ding was er goed aan die te lange voorbije winter, de grijsheid deed ons beseffen wat we nodig hebben. Inderdaad zon, maar voor-al buitenlucht. En dat zette ons bij FitClass aan het denken. Wat als onze FitClassers er eens uit willen? En bij wie konden we beter aan-kloppen dan bij ons boegbeeld Luc van Lierde, de dubbele Iron Man winnaar die als triatleet alles weet over de ‘great outdoors’. Een re-tourtje Hawaii voor iedereen zit er nog niet in, maar onze nieuwe be-weegformules GO en MOVE lokken onze leden toch naar de groene zone buiten de FitClass. Je leest er alles over verder in dit magazine. Maar er is nog nieuws: onze tarie-ven zijn nog meer afgestemd op het ritme van jouw leven. Bij FitClass kan je voortaan flexibel switchen tussen formules en betaal je per maand in functie van je activiteit.

En last but not least zijn we bijzonder verheugd dat Martine Prenen die naast mediafiguur ook life-coach, gezondheidsconsulent en auteur is, samen met FitClass de krachten bundelt. In de toekomst zal ze met ons aan nog een breder gezondheid & feel good aanbod werken. Bewegen werkt immers het best samen met een gezonde leefstijl en plezier in het leven!

Hou je klaar voor een actieve zomer-kickstart en breng familie en vrienden mee naar onze gratis FitCLass FundaG op 1 juni!Tot ziens

Yves Van Craenenbroeck

04/ FitClass outdoor!

Het zat er al aan te komen, FitClass trekt naar buiten. Na MIX en CIRCUIT, kan je nu ook outdoor begeleid door je FitClass coach FITpunten verdienen. Luc Van Lierde presenteert: MOVE & GO.

p.4 - p.6

08/ Martine aan boord

Mediafiguur, auteur, life-coach en een fantastisch toffe madam, Martine Prenen is het allemaal. En voortaan is ze ook… een échte FitClasser. Over gezond eten, bewegen en relaxen!

p.8 - p.9

10/ Hoe FitClass werkt

Waarom hou je FitClass wel vol en boek je echt resultaat? Wat is er dan zo bijzonder aan onze methode? Het FitClass concept uitgelegd: in vier stappen naar een actiever leven.

p.12 - p.13

15/ FitClass Fundag

Op 1 juni nodigt FitClass jou en je vrienden en familie uit voor een dag puur plezier. GRATIS nog wel kan je in al onze FitClass-centra je indoor en outdoor gezond uitleven!

p.15 - p.16

inHoud:

04 tijd voor outdoor fun Nieuw: FitClass MOVE & FitClass GO

07 sporta sportkampen!Springeruit.be

08 Gezellig gezondHet tweede leven van Martine Prenen

10 Verleidelijk lekker en bioDe foodstilist van Martine

11 think PinkRace for the cure

12 Kaap funWaar bewegen pure pret wordt

14 Vind je FitClass!Welkom in onze 24 centra!

15 FitClass-FundagDoe mee!

16 zomer kick-off!Kies jouw formule à la carte!

www.FitCLass.be

Sta je wel eens stil bij het water dat je drinkt?Alles kan beter. Ook het water uit de kraan.Een BRITA Waterfilterkan voorziet je in een mum van tijd van heerlijk zacht drinkwater. Gewoon je kan vullen en BRITA filtert chloor, kalk en andere onzuiverheden weg.

Voor een paar cent per liter geniet je van heerlijk drinkwater. Dat is mooi mee-genomen, zeker vandaag. Niet alleen voor je portemonnee, ook voor het milieu.

Garantie

Geld terug

30 Dagen

Minderkalk

Heerlijkesmaak

Meer info: 00800-14789632 (gratis) ofwww.brita.be

Minderonzuiverheden

Kleding en styling Martine Prenen met dank aan de Cliént en www.icoon-fashion.be

Page 4: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief.

tijd voor outdoor Fun

nieuw: FitClass MoVe & FitClass Go

FitClass broedt al even op het idee: in groep gezellig buiten sporten onder deskundige begeleiding. samen met ons boegbeeld en topcoach Luc Van Lierde sleutelden we aan een outdoor versie van de zorgvuldig opgebouwde MiX en CiRCuit sessies. Hoe bereik je dezelfde optimale verhouding tussen cardiotraining, lenigheid en krachttraining? buiten zijn er immers geen toestellen? Luc vond toch de ideale methode en stelde een reeks plezierige oefeningen samen met behulp van rekkers, in duo met anderen of gebruikmakend van een boom of muur als houvast.

3 x per week FitClassvoor 55 euro/maand

Combineer MIX en CIRCUIT met GO of MOVE!

4

Vermits de beginnende FitClasser tijdens zijn twee indoor sessies MIX en CIRCUIT de juiste houdingen en bewegingen aanleert, is het na een tijdje makkelijker voor je lichaam om de oefening in open ruimte correct uit te voeren. Uiteraard helpt je FitClass coach je een handje en kijkt nauwlettend toe.

“Buiten wordt bewegen

nog intenser.

Zon, wind of zelfs regen

laten je voelen dat je

leeft. De natuur is soms je

maatje, soms je uitdaging

maar nooit saai.” Luc van Lierde

Ook outdoor is de speciaal samengestelde FitClass-soundtrack de leidraad om op tijd van oefening te wisselen. Gegarandeerd fun.

tiP: Kies voor onze nieuwe formule: MeeR beweGen Met PLezieR

H

Page 5: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief.

FitClass goIs de outdoor versie van CIRCUIT. Een afwisselend beweeguur waarbij je om de 6 minuten overschakelt van kracht naar cardio. In de krachtsessies komt heel je lichaam aan bod en wordt afzonderlijk gefocust op armen, kuiten, schouders, billen, rug en buik. Bijgestaan door je FitClass coach en aangespoord door de muziek vliegt dit uurtje verantwoord bewegen voorbij.

FitClasmoveHeeft dezelfde opbouw als MIX waarbij in drie tijdsblokken het accent verlegd wordt van cardio naar algemene lichaamsbeweging en kracht. Uiteraard voorafgegaan door een warming up en gevolgd door een cool down.

Je FitClass coach geeft uitleg bij het af te leggen parcours en corrigeert tijdens het MOVE beweeguur.

We hoeven je niet te vertellen hoe heilzaam een frisse neus halen, kan zijn. Dat hebben we gemerkt de eerste zonnige dagen na onze lange winter. Veel mensen namen spontaan de fiets, maakten een lange wandeling of zetten het op een lopen. Meteen genieten. Buiten bewegen is letterlijk een verademing.

Bovendien is uit onderzoek gebleken dat in de natuur sporten wonderen doet voor je humeur en je zelfvertrouwen. In openlucht recupereer je sneller van mentale vermoeidheid.

Gek genoeg lijkt bewegen in een natuurlijke omgeving makkelijker te gaan, terwijl je buiten eigenlijk harder traint. De groene omgeving of open ruimte vormt namelijk een natuurlijke afleiding, waardoor je niet beseft dat je zo hard sport.

MeeR GRoePsGeVoeLVerder zorgt trainen in de openlucht ook voor meer variëteit qua weer en omgeving, wat je alert houdt. Bovendien is samen buiten sporten meestal nog plezieriger dan binnen. Het groepsgevoel is sterker, er wordt meer gepraat en gelachen tijdens het groene sporten.

de kiCk van buiten bewegen

“Buiten is bewegen zo natuurlijk dat de inspanning minder lijkt”

5

H

H

Page 6: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief.

En waarom zou je deze tips ter harte nemen? Je zou gek zijn van niet! Luc Van Lierde won niet zomaar twee keer de Ironman Hawaï, de Ironman Europe en de Ironman Mexico. Ook werd hij tweemaal wereldkampioen op de lange afstand en eenmaal Europees kampioen triatlon op de olympische afstand.

FitClass weet dat we samen met deze topsporter en fantastische coach een optimaal beweegconcept uitwerken. More to come!

FitClass-menu à la Carte

6

springeruit.be

Sportkampen en jongerenvakanties

Boek snel je v

akantie op

Volg ons!www.facebook.com/springeruit.be

Vraag gratis onze brochure aan via [email protected] of 014 54 80 72

contact: [email protected]

ZOMER

2013

Op SPRINGERUIT.BE vind je…

=269 unieke vakantieformules in het binnenland

=40 unieke vakantieformules in het buitenland

=40 locaties in het binnenland

=27 locaties in het buitenland

=600 verschillende kampweken

Sporta, dat is bijna 60 jaar ervaring in

het organiseren van verrassend eigentijdse

en betrouwbare jongerenvakanties.

*Op basis van dit FitAdvies, (conditietest, lichaamsamen-stellingsmeting en lenigheidstest), krijg je een persoonlijk 12

weken beweegplan met je te behalen FITpunten. Deze FITpunten, die je online ingeeft, verzamel je door in de

juiste hartslagzone te bewegen. Je leest er meer over in dit magazine. Actie geldig t.e.m. 30/06/13.

Na je inschrijving op springeruit.be ontvang je een mailmet verdere informatie.

FitClass actie!

Schrijf je kind nu in voor een

sportkamp of jongerenvakantie

van Sporta en ontvang gratis

FitAdvies* t.w.v. €55!

tips van luC:

tip 1: Kleed je bij koud weer niet té warm. Door de inspanning stijgt je lichaamstemperatuur sowieso en na een tijdje kan je zelfs in (erg) koude weersomstandigheden oververhit geraken.

tip 2: Draag bij koud weer altijd een muts. Net zoals bij het zwemmen verlies je in koude omstandigheden veel lichaamswarmte langs je hoofd.

tip 3: Bij erg warme omstandigheden kan je best je schouders bedekt houden en je goed insmeren met zonnecrème. Oververhitting doet je energiepeil spectaculair dalen en maakt recuperatie heel moeilijk. Een zonneklep geeft optimale bescherming en houdt toch je kruin vrij.

tip 4: Blijf ook bij koud weer drinken, want ook dan verlies je behoorlijk wat vocht. Drink bij hoge temperaturen geen te koude dranken, want daar kan je lichaam op reageren met maag- en darmklachten.

tip 5: Tijdens een zware inspanning heeft je lichaam geen energie op overschot om grote hoeveel-heden drank te verwerken. Drink op regelmatige tijdstippen bijvoorbeeld 200ml dan in één keer een halve liter.

Wanneer je vaker gaat FitClassen, binnen of buiten, is het wellicht leuker je eigen hartslagmeter te hebben. Je kan dan ook met andere activiteiten buiten FitClass makkelijk je FITpunten gaan verzamelen.Met de Polar FT4 hartslagmeter kom je een heel eind. Je beschikt over de basisfuncties en het toestel is bovendien eenvoudig in gebruik.

Een ideaal cadeautje voor jezelf of iemand anders. Polar FT4 isverkrijgbaar in je FitClass voor slechts 70 euro (ipv 79,90)

Page 7: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief.

springeruit.be

Sportkampen en jongerenvakanties

Boek snel je v

akantie op

Volg ons!www.facebook.com/springeruit.be

Vraag gratis onze brochure aan via [email protected] of 014 54 80 72

contact: [email protected]

ZOMER

2013

Op SPRINGERUIT.BE vind je…

=269 unieke vakantieformules in het binnenland

=40 unieke vakantieformules in het buitenland

=40 locaties in het binnenland

=27 locaties in het buitenland

=600 verschillende kampweken

Sporta, dat is bijna 60 jaar ervaring in

het organiseren van verrassend eigentijdse

en betrouwbare jongerenvakanties.

*Op basis van dit FitAdvies, (conditietest, lichaamsamen-stellingsmeting en lenigheidstest), krijg je een persoonlijk 12

weken beweegplan met je te behalen FITpunten. Deze FITpunten, die je online ingeeft, verzamel je door in de

juiste hartslagzone te bewegen. Je leest er meer over in dit magazine. Actie geldig t.e.m. 30/06/13.

Na je inschrijving op springeruit.be ontvang je een mailmet verdere informatie.

FitClass actie!

Schrijf je kind nu in voor een

sportkamp of jongerenvakantie

van Sporta en ontvang gratis

FitAdvies* t.w.v. €55!

Page 8: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief.

Het tweede leven van Martine PrenenFitClass promoot al even de tandem ‘bewegen en gezond leven’, een stelling die media-duizendpoot Martine Prenen volledig onderschrijft. Het was dan ook onafwendbaar dat FitClass en Martine een goeie match werd. Nu haar nieuwe boek ‘easy Healthy Fast’ de boeken-top teistert, heeft ze tijd om nieuwe horizonten te verkennen. Haar FitAdvies zit er op, Martine beklimt de fitladder in FitClass Brasschaat niet ver van waar ze woont. Ze is nu al te zien in onze nieuwe filmpjes over FitClass en in de toekomst zal zij onze FitClassers bijstaan met tips en tricks voor een leven in balans.

Verleidelijk gezellig & gezond!

Na een drukke tv-carrière in Vlaanderen en Nederland, gooide Martine het roer om en ging weer studeren: gezondheidstherapie. Ze ontdekte wat ze als drukbezette professional, moeder, vrouw en spil van een heel vriendinnenleger nodig had om genoeg energie en minder stress te hebben. En dat deelt ze ook met haar publiek. Ze duikt nog steeds op in tv-programma’s, maar is daarnaast ook auteur, life-coach en toert ze met haar heel amusante lezingen het land rond.

Waar haalt ze de energie vandaan? Die begeestering waarmee ze zoveel verschillende dingen aanpakt, zonder dol te draaien. En… hoe blijft ze er zo fantastisch uitzien al even de veertig voorbij?

Martine pleit voor een leven in balans. Gezond eten, in beweging blijven, zeker ook ontspannen en… samen met anderen plezier maken. De garantie voor een lang actief leven, om een gelukkig mens te worden eigenlijk. Die visie deed ze uitgebreid uit de doeken in haar eerste boek ‘Live, love & laugh’. De plezierfactor heeft FitClass met haar gemeen. (Dat en de liefde voor paarden die Martine blijkbaar deelt met FitClass bezieler Yves Van Craenenbroeck. Uren kunnen ze daar over doorbomen.)

Het FitClass beweegconcept is Martine dan ook op het lijf geschreven. Benieuwd naar haar kennismaking met FitClass? Kijk op www.fitclass.com naar de filmpjes!

Page 9: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief.

Lekkere en gezonde recepten uit het boek van Martine!

goed voor een energie boost en zo klaar

easy HeaLtHy FastMartine Prenen uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.ISBN: 9789089313553

“Martine goes cooking en dat voor iemand die uit Masterchef werd gegooid wegens ‘te eigenzinnig’. Dus dat boek moest er komen! Ik heb me laten inspireren door mijn hardwerkende vrienden en vriendinnen, die ondanks een druk leven toch een gezonde pot op tafel willen.”

nu te KooP in de boeKHandeL

ReLaX tiPs Van MaR10

• Kamille (thee bvb) werkt goed tegen prikkelbaarheid en zontekort.

• Rozengeur maakt mensen die futloos zijn weer actief.

• Stel genieten niet uit, kleine geluksmomenten wapenen je tegen de stress van morgen.

• Vergeet af en toe de tijd, laat de boel de boel: leer loslaten.

• Lach. Het is een wonder-middel tegen stress. Je lichaam maakt er endorfines van aan, waardoor je je gelukkig voelt. Je lachspieren gebruiken zorgt voor een betere ademhaling en stimuleert je bloedsomloop. sMiLe!

FRittata itaLiana

ingrediënten: Handvol spinazie - 2 middelgrote tomaten - 6 eieren - 150 gr geitenkaas

smaak/kruiden: Olijfolie - 6 basilicumblaadjesPeper - fleur de sel

bereiding:

• Hak de spinazie grof en snij de tomaten in plakjes.

• Verhit de olijfolie op een matig vuurtje.

• Klop de eieren los. Giet ze in de pan, verdeel er de spinazie, tomaten , basilicum en geitenkaas over.

• Laat 3 min garen zonder te roeren.

• Zet nog 1 minuutje onder de grill tot je een goudbruin korstje krijgt.

9

RoeRGebaKKen KaLKoen Met asPeRGe

ingrediënten: 2 kalkoenborsten - 12 dunne groene asperges - 2 sjalotjes

smaak/kruiden: Macademia-, olijfolie of biokokosvet1 teentje look - ½ tl chinese vijfkruiden-poeder - 1 tl soyusaus2 el sesamzaadjes (versiering)

bereiding:

• Snij de kalkoenborst in reepjes.• Fruit de look en de

vijfkruidenpoeder in de olie.• Voeg de kalkoenreepjes toe.• Doe de asperges met 4 el water

en de soyu in een pot. Roer goed en laat een paar minuten sudderen tot ze gaar zijn.

• Serveer de asperges met daarover de kalkoenreepjes. Versier met sesamzaadjes.

foto: Foodphoto

Page 10: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief.

Verleidelijk lekker en… bio

erik vernieuwe, Foodstilist van martine:

10

Het hoeven ook niet altijd dingen te zijn waarvoor je extra ingrediënten in huis moet halen. Maak je bvb. rucolasoep, hou dan wat blaadjes opzij en laat ze op de soep drijven, strooi er versgemalen peper over en het wordt een gourmet versie.

“de ingrediënten

die het versChil

maken in de

gezonde keuken

zijn Fantasie en

leF!”

Voor ‘Easy Healthy Fast’, het boek van Martine, kozen we voor: wat je ziet is wat je krijgt. Geen kunstgrepen en effecten speciaal voor de foto. Ik presenteer de recepten zoals ik ze zie, in de sfeer van Martine’s keuken. En het werkt, het is geloofwaardig dat je de gerechten in weinig tijd zelf kan maken. Ik moedig mensen altijd aan om te experimenteren. Durf ingrediënten te vervangen. Probeer dingen uit en pas ze aan naar jouw smaak. Duik in je servieskast en zoek leuke serveer-alternatieven.

Gewoon doen, koken die handel. Is het wat mislukt maar toch eetbaar, serveer het dan toch maar en noem het: rustieke keuken. Er mag namelijk ook al eens gelachen worden aan tafel, dat hoort erbij.

foto: Kris De Smedt

Gezonde voeding lijdt nog vaak onder een saai, eentonig en weinig fantasierijk imago. Totaal onterecht! Ik ben blij dat we met het boek van Martine kunnen laten zien dat het inderdaad snel kan, maar ook mooi en lekker.

Gemakkelijk zelfs, want gezonde voeding heeft meestal veel textuur, en de kleuren ogen fris. Wil je een gerecht wat pimpen, strooi er dan bij de afwerking verse kruiden over. Weinig mensen doen dat thuis en het duurt welgeteld twee seconden.

Page 11: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief. 11

RaCe For tHe CuReantwerpen

Op zondag 29 september vindt in antwerpen voor de 5de keer de Race for the Cure plaats, het grootste evenement wereldwijd ten voordele van de strijd tegen borstkanker! Dit loopevenement vormt het speerpunt binnen ons project ‘Run for think-Pink’. Met ons loopproject trachten wij zo veel mogelijk vrouwen en mannen in beweging te krijgen aangezien recent wetenschappelijk onderzoek aangetoond heeft dat men tot 40% minder kans heeft op het krijgen van borstkanker indien met regelmatig beweegt.

De Race is een 3km walk of 6km run voor individuen en groepen van alle leeftijden en van elk fitness-niveau. De deelnemers vieren tijdens de Race for the Cure hun overwinning op borstkanker, steunen diegenen die nog altijd tegen de ziekte vechten en herdenken iedereen die aan borstkanker overleden is.

De start wordt gegeven op de waalse Kaai, aankomst is op de Vlaamse Kaai. Voor tijdens en na de Race kan iedereen terecht in het evenementen-dorp. Hier voorzien Think-Pink en haar partners de aanwezigen van informatiestandjes, een bar en animatie. Daarenboven zal dit jaar op de Race for the Cure te Antwerpen een wereldrecordpoging ‘cheerleaden’ ondernomen worden.

Vanaf 12u heeft u ook de mogelijkheid om lekker en gezond te brunchen in het evenementendorp. De brunch bestaat uit een gezond buffet met brood, beleg, ei, yoghurt, fruit, fruitsap, koffie, thee, melk,… Om organisatorische redenen kunnen wij slechts 1.500 mensen van een brunch voorzien. Wees er dus snel bij want op is op! Dit jaar zijn wij ook op zoek naar enkele enthousiaste ambassadeurs die bereid zijn een groep samen te stellen om deel te nemen aan de Race for the Cure te Antwerpen.

Indien u de geschikte persoon bent om mensen aan te sporen samen met ons vooraan mee te lopen in de strijd tegen borstkanker, neem dan zeker contact op met ons via [email protected]. Wij steunen u alvast graag in uw zoektocht naar deelnemers!

Meer informatie gewenst? neem een kijkje op onze website,

www.raceforthecure.be

of neem contact op met ons via [email protected] of op het nummer 0473/29 39 15.

29 september 2013

Waalse Kaai, 2000 Antwerpen

Start 6 km run: 11uStart 3 km walk: 11u45

Individueel €12 (Ter plaatse: €15)

Groep: (+10 pers.) €10 p.p.brunch: €10

datuM

LoCatie

tijdstiP

insCHRijVinG

Page 12: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief.

de kortste weg naar kaap Fun!

Het punt waarop bewegen pure pret wordt.

FitClass is een uniek concept.

dat staat vast. Maar wat is er

dan zo uniek? waren we het er

al niet over eens dat bewegen

een must is? dat wel, maar

wat het effect er van is op je

gezondheid en conditie wordt

bepaald door de juiste dosering!

trop is teveel en levert niet het

gewenste resultaat. te weinig

baat ook niet. Precies daarom

werkte FitClass een systeem

uit waarbij je FitClass coach op

basis van je Fitadvies resultaten

een individueel beweegplan

op jouw maat opstelt. Geen

onrealistische doelen, geen

onverantwoorde druk, wel

gerichte beweegmomenten in

de juiste dosis mét resultaat.

alleen op het plezier dat je in

bewegen krijgt, staat geen maat.

Onder begeleiding van je FitClass coach word je je heel bewust van je lichaam. Al van bij je eerste FitAdvies zal hij je uitleggen hoe het werkt, hoe belangrijk je hartslag is, wat spierweefsel voor je doet en wat je potentieel is. Je ontdekt niet alleen je werkpunten, maar ook je sterkte. Zo kan jij of je coach merken dat je heel snel recupereert van inspanningen, wat een goed punt is. Of dat je best veel uithoudingsvermogen aan de dag legt, veel kracht hebt of verrassend lenig bent. Je hebt een persoonlijk doel voor ogen en je coach zal je er naartoe leiden. Er wordt rekening gehouden met je activiteiten buiten de FitClass, met je medische

toestand en ook met jouw graad van behoefte aan motivatie. Iedere mens is anders, er bestaat geen ‘one size fits all’. Er is wel een kader waarbinnen al die verschillende mensen met hun eigen streven en niveau toch samen kunnen bewegen: en dat is FitClass.

sLeuteLwooRd: PLezieREr samen tegenaan gaan, dat maakt FitClass zo ‘plezierig’. En wellicht is dat het sleutelwoord: ‘plezier’. Je staat er niet alleen voor, je traint in groep maar op je eigen tempo onder begeleiding van je coach. De sfeer is goed, niemand in de groep voelt zich ooit de koploper of het kneusje. Nee, je traint samen. Er is de afwisseling van toestellen en oefeningen,

de speciale soundtrack die je tijd indeelt. De hartslagmonitoring geeft je voeling met je lichaam. Je voelt weer dat je leeft. En dat gevoel tovert bij ieder mens wel eens een brede smile op het gezicht. Daarom kom je terug voor meer.

VooR iedeReen Ook bijzonder: FitClass werkt zowel voor de absolute beginner, als de sporter of mensen in revalidatie. Bij de instap volstaan twee uurtjes per week, een MIX en een CIRCUIT les, om je FITpunten te behalen. Je evolutie kan je nauwkeurig volgen op je online FitClass profielpagina. Ook sportieve activiteiten die je buiten het FitClass-centrum doet tellen mee. je voelt je goed, sterker, je voelt je beter… en beter.

12

bewegen à la carteje betaalt wat je nodig hebt, meer niet. In samenspraak met je FitClass coach kan je naargelang je behoeften, zin en beschikbare tijd je programma samenstellen. Het FitAdvies blijft een must. Wil je na de basis met 2 beweegmomenten, MIX, CIRCUIT, GO of MOVE je activiteiten uitbreiden naar meer dan kan dat. Laat je agenda minder beweegmomenten in je FitClass toe, dan kan dat ook. op je individueel online profiel kan je perfect zelf aan de slag. Van maand tot maand kan je flexibel op een ander tarief overstappen. (H)eerlijk duurt het langst.

Page 13: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief. 13

1, 2, 3…. start met een Fitadvies!

Jouw parcours naar een betere conditie start met een individueel FitAdvies, waarbij je FitClass coach met een eenvoudige fietstest je conditie en ideale hartslagzone meet, je lichaamssamenstelling en lenigheid in kaart brengt. Op basis van dit profiel zal hij een aangepast beweegplan gebaseerd op het behalen van je FITpunten voor je opstellen. afgestemd op je niveau, activiteiten en agenda.Om de 12 weken krijg je een nieuw FitAdvies, naargelang op je vorderingen en (nieuw) conditiepeil.

Wil je er al meteen aan Beginnen? Dat kan!

Surf naar www.fitclass.com, zoek je één van onze 24 FitClass-centra uit en maak een afspraak!

STAP 1 initiatie

je (her)ontdekt je lichaam en je conditie door het Fitadvies en gaat samen met je FitClass coach aan de slag met je eerste 12 weken-beweegplan.

Het is iets nieuws, soms wel plezierig, maar soms ook doorbijten.Je komt op afspraak twee keer per week naar je FitClass voor een uurtje CIRCUIT of MIX. Je FitClass-coach helpt je om je lichaam weer te leren bewegen. Juist gedoseerd, bouw je snel weer een basisconditie op. Je voelt je na een paar weken ook al energieker. Wanneer je in week 13 opnieuw een FitAdvies krijgt, zal je merken dat je gestegen bent op de fitladder.

STAP 2 instaLLatie

bewegen wordt een gewoonte, tijd om nieuwe doelen te stellen en je nog meer te motiveren.

Je hoeft jezelf niet meer te overtuigen, bewegen is plezierig, soms honger je naar verandering.Door regelmatig kracht en cardio af te wisselen en binnen je hartslagzone te bewegen, schakelt je metabolisme over op een hogere versnelling. Het effect van je inspanningen wordt nu echt zichtbaar. Samen met je FitClass-coach voeg je nu outdoor sessies toe aan je beweegplan zodat je aan 3 beweegmomenten per week komt. Een GO of MOVE, naar keuze.

STAP 3 oRiëntatie

bewegen is jouw ding, je hebt energie en je niveau stijgt, samen met je FitClass coach ga je voor nog betere resultaten.

Je vindt plezier in voelbare (en zichtbare) resultaten en gaat voor meer. De FitClass uurtjes zijn voor jou ontspanning. Ondertussen zijn ook andere facetten van je leefstijl veranderd.

Wellicht eet je gezonder en sluipt er steeds meer actie in je vrijetijdsbesteding. Uit je FitAdvies zal blijken dat je klaar bent om de sportieve uitdaging aan te gaan die bij jouw type ‘sporter’ past.

STAP 4 iMPuLs

je lichaam en levensstijl zitten op één sportieve lijn, bewegen is een behoefte, je bent klaar voor actie…levenslang!

Wanneer men je nu vraagt wat je plezierig vindt in het leven, wat je gelukkig maakt, gaat de sportieve factor meespelen. Bewegen is je passie.

De fysieke veranderingen die je lichaam onderging, maakt dat het nu zelf om beweging vraagt. Je sterke spieren en soepel lichaam maken dat bewegen echt plezier geeft. Nu ben je klaar om met FitClass als rode draad een levenslang sportief avontuur aan te gaan.

Page 14: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief.

antweRPen

FitClass deurneKA DeurneJan Brochovenstraat 1, 2100 Deurne0486 80 81 40 - [email protected]

FitClass MortselKA MortselMolenlei 4, 2640 Mortsel0496 88 86 97 - [email protected]

FitClass MerksemGroenendaal College Campus Sint-JanGagelveldestraat 71, 2170 Merksem(ingang Ullenshofstraat)0486 80 81 40 - [email protected]

FitClass brasschaatKTA BrasschaatMartouginlei 74, 2930 Brasschaat0495 32 86 70 - [email protected]

FitClass ‘s GravenwezelHeilig Hart v. Maria InstituutOudaen 72, 2970 ‘s Gravenwezel0486 80 8 1 40 - [email protected]

FitClass MalleKoninklijk Atheneum MalleHerentalsebaan 56, 2390 Malle0494 63 04 21 - [email protected]

FitClass turnhoutHIVSETApostoliekenstraat 4, 2300 Turnhout0486 50 07 87 - [email protected]

FitClass MolROZENBERG S.O.Rozenberg 2, 2400 Mol0486 50 07 87 - [email protected]

FitClass KasterleeSancta Maria InstituutMonseigneur Heylenstraat 462460 Kasterlee0478 88 83 17 - [email protected]

FitClass westerloDe Beeltjens WesterloSpikdorenveld 22, 2260 Westerlo0497 40 37 13 - [email protected]

FitClass GeelKA GeelTechnische Schoolstraat 15, 2440 Geel0485 81 24 41 - [email protected]

FitClass MechelenScheppersinstituutMelaan 16, 2800 Mechelen0472 85 00 98 - [email protected]

oost-VLaandeRen

FitClass MerelbekeAtheneum MerelbekeGaversesteenweg 195, 9820 Merelbeke0474 60 43 88 - [email protected]

FitClass deinzeErasmusatheneumVolhardingslaan 11, 9800 Deinze0477 63 10 33 - [email protected]

west-VLaandeRen

FitClass torhoutSint VincentiusinstituutViaductstraat 10, 8820 Torhout0495 20 05 40 - [email protected]

FitClass RoeselareVrije Middelbare SchoolArme Klarenstraat 40, 8800 Roeselare0472 85 86 97 - [email protected]

FitClass ieperCampus Minneplein IeperMinneplein 40, 8900 Ieper0495 20 05 40 - [email protected]

FitClass bruggeKTA BruggeRijselstraat 7, 8200 St. Michiels Brugge 0496 55 75 55 - [email protected]

FitClass KortrijkVTI KortrijkScheutistenlaan z/n, 8500 Kortrijk0485 08 25 34 - [email protected]

FitClass diksmuideSint-Aloysiuscollege DiksmuideWilgendijk 30, 8600 Diksmuide0477 63 10 33 - [email protected]

LiMbuRG

FitClass HeusdenSint-FranciscuscollegeMinderbroedersstraat 113550 Heusden-Zolder0475 55 34 98 - [email protected]

FitClass tessenderloTechnisch Heilig Hart InstituutHeilig-Hartlaan 16, 3980 Tessenderlo0477 48 29 96 - [email protected]

FitClass HasseltXios Hogeschool LimburgVilderstraat 5, 3500 Hasselt0485 56 78 86 - [email protected]

VLaaMs bRabant

FitClass aarschotKamsa campus AarschotSchoolstraat 1, 3200 Aarschot0495 25 78 17 - [email protected]

Leren bewegen met plezier! - www.fitclass.be

onze 24 fitclass-centra heten je Welkom!

14

Page 15: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief.

oP Het Menu:

FitClass outdoor

• fietstocht • wandeltocht• nieuw! FitClass MOVE• nieuw! FitClass GO

FitClass indoor

• FitClass MIX • FitClass CIRCUIT• FitClass-TV: ‘FitClass à

la carte’ met Martine Prenen en Luc Van Lierde

Voor iedereen een goodie bag boordevol gezonde Céréal snacks!

Kom in één van de 24 FitClass-centra een super beweeg-dag beleven.

Mede mogelijk gemaakt door:

1 juni GRatis FitCLass FundaG

15

Page 16: Fit & Actief magazine mei/juni 2013

mei/juni 2013 Fit & Actief.

doe mee met de GRatis FitClass Fundag!

Kies een beweeg- activiteit naar keuze en wordt beloond met een leuke goodie bag.

schrijf je op 1 juni in en geniet van ons eXtRa VooRdeLiG FitCLass aanbod.

Start met FitClass à la carte, kies jouw ideaal beweegplan en geniet van onze nieuwe Fit-Class outdoor lessen.

beweeG Mee

Kies op 1 juni de ideale kick-off van jouw actief leven

Tussen 9 en 17 uur gratis beweegactiviteiten

voor iedereen

doen!

16

Profiteer van ons speciaal aanbod: een maand GRatis FitCLass

Voor iedereen die een FitAdvies neemt, nu slechts €25 en een maand gratis FitClass!

Vanaf 1 juni nieuwe FitClass à la carte tarieven en speciale promoties!

Ve

ran

two

ord

eli

jke

uit

geve

r: Y

ves V

an C

raen

enbr

oeck

Re

dac

tie

adre

s: S

uzan

ne S

panh

oven

stra

at 2

, 210

0 D

eurn

e -

tel

.: 03

844

57

22 -

inf

o@fit

clas

s.be

- w

ww.fitclass.be

*Actie geldig op 1 juni 2013, niet cumuleerbaar met andere kortingen.