Event: Trots op Trainen & Ondernemen 2016

9
Dutch training Professionals DTP evenT – 20 juni – LanDgoeD ZonheuveL - Doorn “Een inspirerend event waar het mooie vak als trainer/coach en ondernemerschap centraal zal staan!” trots op “trainen en ondernemen” u kunt zicht inschrijven via www.dutchtrainingprofessionals.nl inspiratie - Best Practices - Verbinding - tips & tools - inhoud - ondernemerschap en… De opdrachtgever geeft zich bloot! Met o.a.: Karin de galan stefan op de Woerd Marion reijerink leanne steeghs Mirjam Broeke romy de rijk Bas van riet

Transcript of Event: Trots op Trainen & Ondernemen 2016

Dutch training ProfessionalsDTP evenT – 20 juni – LanDgoeD ZonheuveL - Doorn

“Een inspirerend event waar het mooie vak als trainer/coach

en ondernemerschap centraal zal staan!”

trots op “trainen en ondernemen”

u kunt zicht inschrijven via www.dutchtrainingprofessionals.nl

inspiratie - Best Practices - Verbinding - tips & tools -

inhoud - ondernemerschap en…

De opdrachtgever geeft zich bloot!

Met o.a.:

Karin de galan

stefan op de Woerd

Marion reijerink

leanne steeghs

Mirjam Broeke

romy de rijk

Bas van riet

PROGRAMMA

TIJDSTIP WAT

09:00 Ontvangst + eventueel uw boek(en) inleveren voor de boekenruilbeurs

09:30 Kick off: Bas van Riet (founder Dutch Training Professionals) & Romy de Rijk

Keuzes maken is ook… - Marion Reijerink

Trainen & Ondernemen: een logische combinatie! - Stefan Op de Woerd

11:00 Inspiratiesessies ronde 1 (eigen keuze*)

12:30 Lunch + inspiratieplein met o.a de boekenruilbeurs en…?

13:30 Inspiratiesessies ronde 2 (eigen keuze*)

15:00 Ruime pauze dus… ontspan, leg contact en/of laat je inspireren.

15:30 De opdrachtgever geeft zich bloot! Romy de Rijk & opdrachtgevers

Serious game: onder begeleiding van Mirjam Broeke – De Speelacademie

The perfect match! - Bas van Riet & Ilias Derawi (matchmakers DTP)

17:30 Einde Event

* Tijdens het event hebben we naast de plenaire sessies en activiteiten ook vijf inspiratiesessies van 1,5 uur op het programma staan. Bij de inschrijving kunt u aangeven aan welke twee sessies u wilt deelnemen.

UW HOST TIJDENS DIT EVENT IS ROMY DE RIJK.

Romy is oud directeur van de Boertiengroep, interim manager Learning & Development Jumbo Supermarkten en tevens aangesloten bij Dutch Training Professionals.

www.romyderijk.nl

INSPIRATIESESSIES:

Optie 1: CONFRONTEREND STARTEN: Binnen een uur iedereen op het puntje van zijn stoel. - Karin de Galan - eigenaar van de galan school voor training Optie 2: ACTION LEARNING & BORGING. “Hoe borg je trainingen effectief en aantoonbaar?”- Stefan op de Woerd - owner Perflectie

Optie 3: ‘KIES DE JUISTE BLEND. Het denken in traditionele trainingsdagen is voorbij!’- Marion Reijerink - eigenaar atSync

Optie 4: U VRAAGT, WIJ DRAAIEN?! Een systemische kijk op contracteren. - Leanne Steeghs - eigenaar kommaarop.nu

Optie 5: “WHAT THE HECK!!! Wat een ongelooflijk cool verkoopgesprek!!!” - Mirjam Broeke - De Speelacademie

Hieronder staan de sessies kort en krachtig omschreven:

OPTIE 1: CONFRONTEREND STARTEN: BINNEN EEN UUR IEDEREEN OP HET PUNTJE VAN ZIJN STOEL.

- Karin de Galan

Als trainer verlies je veel energie als deelnemers geen zin hebben om te leren. ‘Bij ons werkt dat niet zo’ of ‘dat kan ik al lang!’ (terwijl je weet dat de deelnemer het nog niet kan en doet). Vaak krijg je mensen mee op je persoonlijkheid of door de goede relatie maar het kan veel sneller en makkelijker.

Met de ‘confronterende start’ heb je een werkvorm waarmee je mensen prikkelt en enthousiasmeert.Ze voelen dat de training over hén gaat en ervaren ter plekke dat ze iets te leren hebben. Dat is fijn voor jou en voor henzelf: de deelnemers zijn intrinsiek gemotiveerd en je kunt samen aan het werk. Mocht de opdrachtgever in de lunchpauze langs komen om te horen hoe het gaat, dan hoort hij of zij dan al enthousiaste reacties.

In deze workshop ontdek je hoe je deze werkvorm ontwerpt en begeleidt. Hoe laat je de deelnemers ter plekke de fout ingaan en ervaren dat ze nog dingen te leren hebben?Hoe houd je ze die spiegel op een veilige manier voor? Hoe bereik je dat iedereen in de leer- en experimenteerstand komt?

• Een spannende en herkenbare situatie schetsen• ‘Hoe zorg je ervoor dat …’ Uitdagen met een concreet doel• Scherp nabespreken en met je hart bij de deelnemer: verleiden tot leren• Veilig maken voor oefenaar en observanten Deze workshop is bedoeld voor communicatie/gedragstrainers. Ervaring met rollenspellen is handig.www.schoolvoortraining.nl

OPTIE 2: ACTION LEARNING & BORGING: “HOE BORG JE TRAININGEN EFFECTIEF EN AANTOONBAAR?”

- Stefan op de Woerd

“Hoe ga je deze training borgen?” Deze vraag wordt terecht steeds vaker gesteld. Opdrachtgevers willen tenslotte waar voor hun geld.

Ben je zelf ook op zoek naar een effectieve borgingsmethodiek? En geloof je dat technologie daarbij ondersteunend kan zijn? Kom dan naar de inspiratiesessie van Stefan Op de Woerd.

“Een kennis raadde mij aan om contact te zoeken met Perflectie en het concept sloeg meteen aan. We kiezen voor Perflectie omdat het veel meer omvat dan alleen een tooltje. Perflectie biedt echt een integrale aanpak voor succesvolle gedragsverandering.”- Sebastiaan Tampinongkol - Programmamanager Learning Technology – ACHMEA

www.perflectie.nl

OPTIE 3: ‘KIES DE JUISTE BLEND. HET DENKEN IN TRADITIONELE TRAININGSDAGEN IS VOORBIJ!’

- Marion Reijerink - eigenaar atSync

Door de komst van nieuwe technologieën verandert er veel. Vaak wordt gedacht dat dit ten koste gaat van de verbinding tussen bijvoorbeeld de trainer en deelnemers en/of tussen de deelnemers/medewerkers onderling. Maar paradoxaal genoeg hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Juist door het op de juiste manier inzetten van verschillende middelen kan er meer verbinding en meer leerrendement ontstaan. Hiervoor is het wel vereist dat trainers en ontwikkelaars op een hele andere manier naar leervragen kijken en het denken in middelen (zoals traditionele trainingsdagen) los durven laten!

In deze workshop ga je ervaren hoeveel je oppikt als trainer als je je deelnemer niet ziet (zoals bij online trainingen vaak het geval is). Ook gaan we oefenen met verbinding maken zonder visueel contact. Daarnaast leer je hoe je leertrajecten kunt ontwerpen zonder in trainingsdagen te denken.

Tot slot krijg je een overzicht van de mogelijkheden en inspirerende voorbeelden van blended trajecten.

www.atsync.nl

OPTIE 4: U VRAAGT, WIJ DRAAIEN?! EEN SYSTEMISCHE KIJK OP CONTRACTEREN. - Leanne Steeghs

Opdrachtgevers hebben vaak haarfijn in de gaten waar jij goed in bent als trainer. Heel fijn natuurlijk, dat jouw kwaliteiten gezien en erkend worden, maar hier is het ook oppassen geblazen. Want voor je het weet kom je in een opdracht met een ‘uitbestede klus’ terecht en ben je taken aan het uitvoeren die niet bij jou maar bij je opdrachtgever thuishoren. In deze workshop kijken we vanuit systemisch perspectief naar het contracteren met opdrachtgevers. Je maakt kennis met de begrippen magische, aangeboden en dienende plek en ervaart wat er nodig is om de organisatie optimaal van dienst te zijn. Resultaat: de inzichten uit deze workshop kun je meenemen in het contracteren met toekomstige opdrachtgevers. Je stapt hierna niet meer zo snel in de valkuil ‘U vraagt, wij draaien’ doordat je meer bewustzijn hebt op je eigen ‘magische beweging’, die je kent vanuit je gezin van herkomst.

www.kommaarop.nu

OPTIE 5: “WHAT THE HECK!!! WAT EEN ONGELOOFLIJK COOL VERKOOPGESPREK!!!”- Mirjam Broeke

Doe eens gek en kies eens voor de workshop waar je de meeste weerstand op voelt!

- Is acquireren nu niet bepaald je hobby?- Vind je verkopen een noodzakelijk kwaad om daarna te mogen doen waar je goed in bent?- Zie je jezelf een professional, een kei in je vak en neem je het ondernemen er maar bij omdat het moet?

Zonde! Want als je een goede trainer bent, dan heb je werkelijk alles in huis om ook een hele goede verkoper/ondernemer te zijn! De vraag is natuurlijk of je dat ook wilt…

Doe mee met die enge workshop die over sales (brrrr) lijkt te gaan en ontdek dat er een manier is om kennismakings- verkoop- en acquisitiegesprekken te voeren waarop deze: - niet eng zijn, maar juist superleuk;- niet leeg of salesachtig zijn, maar juist enorm gericht zijn op het helpen van jouw klant en het tonen van jouw (inhoudelijke) expertise;- en niets te maken hebben met praten als brugman, maar juist met laten ervaren wat je (inhoudelijk) in huis hebt en hoe goed je daarin bent!

Tijdens de workshop ontwerp je een onvergetelijke werkvorm die je inzet tijdens een kennismakings- intake- of acquisitiegesprek zodat je opvalt, raak schiet en de klus 9 van de 10 keer “scoort”.

Wat levert dat op?Persoonlijk maak je een paradigmashift en word je bewust van het feit dat je tijdens dit soort gesprekken niets anders doet dan waar je in je rol als trainer zo goed in bent. Je ontdekt bovendien dat het voeren van kennismakings- intake- en acquisitiegesprekken écht leuk kan zijn!

Professioneel gaat deze workshop je simpelweg meer opdrachten opleveren. Als je gaat toepassen wat je in de workshop leert dan vallen jij en jouw dienst vanaf dat moment op en heb je een vaardigheid in je rugzak waarmee moeiteloos en veel plezier veel opdrachten gaat binnenhalen en je tijd en energie overhoudt om te doen wat je het allerliefste doet, namelijk TRAINEN!

Heb jij het lef om te leren “verkopen”? Geef je dan hier op voor deze workshop en dan zien we je op 20 juni.

www.despeelacademie.nl