Ekerse Podia 2011-2012

16
EKERSE PODIA 2011 - 2012

description

Najaarsbrochure ccEkeren 2011

Transcript of Ekerse Podia 2011-2012

Page 1: Ekerse Podia 2011-2012

EKERSE PODIA2011 - 2012

Page 2: Ekerse Podia 2011-2012

02

© Jo

shu

a D

hon

t

© Jo

shu

a D

hon

t

© Jo

shu

a D

hon

t

Page 3: Ekerse Podia 2011-2012

INTRO

03

Cultuurcentrum Ekeren … Waar is dat? Ons trefpunt is in de Klooster-straat 4, pal in het centrum. Daar is geen groot podium en toch …Cultuurcentrum Ekeren presenteert een boeiend en breed cultuur-aanbod op niet minder dan twaalf podia! Best wel veel. En het ziet ernaar uit dat het er nog meer zullen worden. Met een vernieuwde ploeg werkt het cultuurcentrum enthousiast verder om 2012 nog verder, breder, dieper, verrassender, geestiger en ernstiger in te kleuren.

Een vernieuwde ploeg, inderdaad. Het team wordt uitgebreid met extra administratieve en technische ondersteuning. Met 12 podia is dat natuurlijk bijzonder welkom. Bovendien vond de cultuuranten-ne een warm nest binnen het cultuurcentrum en zal ze het Ekerse verenigingsleven van hieruit nog beter kunnen ondersteunen. Maar we hebben ook afscheid moeten nemen van Alexander Van Gool. We danken hem voor het enthousiasme waarmee hij bouwde aan ons nog jonge centrum.

Wat Cultuurcentrum Ekeren, het jongste van de Antwerpse cultuur-centra, zo bijzonder maakt, is de enthousiaste steun van vele vrij-willigers en partners zonder wie dit programma niet zou kunnen worden gerealiseerd. Samen met hen, en misschien ook met jou als nieuwe partner, vrijwilliger, enthousiaste of kritische toeschouwer bouwen we aan een stevig cultuurjaar voor Ekeren.

Tot binnenkort?

Marc GoossensDirecteur

WELKOM

Page 4: Ekerse Podia 2011-2012

ZONDAG 9 OKTOBER 2011 – 11.30 UUR

TRIO LUDMILAlocatie: Trouwzaal Districtshuis Ekerenvvk: 12 euro / kassa: 14 euro – aperitief inbegrepen

Aperitiefconcert in de stemmige trouwzaal van het districtshuis met Trio Ludmila.Blokfluitiste Ruth Van Killegem, klaveciniste Ludmila Tschakalova en gambist Frank Liégois zijn musici die elkaar met een aanstekelijk ple-zier aanvoelen! In hun programma krijgen de grote barokmeesters een prominente plaats aangewezen. Ze zullen u niet enkel verrassen met hun diepe expressie, maar ook met vonkend vuurwerk. Het blijft niet bij muziek alleen: zij geven een historische toelichting bij de ge-speelde werken en stellen tevens hun instrumenten voor. Deze voor-stelling fungeert ook als afscheidsconcert voor Ludmila. Zij verlaat na 24 jaar de Academie van Ekeren en het Deeltijds Kunst Onderwijs.

ZATERDAG 22 OKTOBER – 10 TOT 20 UUR, ZONDAG 23 OKTOBER – 11 TOT 22 UUR

Tweede Internationaal Gitaarfestival voor DKO Studentenlocatie: Stedelijke muziekacademie J. Paulygratis, reserveren noodzakelijk

ZONDAG 27 NOVEMBER 2011 – 20.30 UUR

IL FONDAMENTOlocatie: Kerk Mariaburgvvk: 12 euro / kassa: 14 euro

Bach zoals hij toen klonk: Il Fondamento, het geesteskind van hoboïst Paul Dombrecht. Doel is muziek uit de 18de en 19de eeuw te doen klin-ken zoals ze in haar tijd klonk. De musici bestuderen de instrumenten, de speelwijze en de uitvoeringspraktijken en brengen het resultaat op scène. Paul Dombrecht houdt ervan om minder gekend of ongekend repertoire te confronteren met de meesterwerken van Händel of Bach. Kleine meesters uit de barok zoals Heinichen, Zelenka, Graun en Fasch blijken in de lezing van Il Fondamento een stuk groter uit te vallen dan gedacht. Dat alles levert in onze oren verrassende confrontaties op, al waren ze in hun tijd vanzelfsprekend. Een concert van dit gezelschap is altijd naast een esthetische, ook een historische ervaring.

04

ZATERDAG 4 FEBRUARI 2012 – 20.30 UUR

GRAINDELAVOIX locatie: Sint Lambertuskerkvvk: 12 euro / kassa: 14 euro

De Iberische gezangen: experiment tussen uitvoe-ring en schepping!Dit kunstenaarscollectief is gefascineerd door stemmen voorbij de communicatie. Stemmen die geen boodschap meer overbrengen, maar louter de expressie zijn van hun ondergrond. Grainde-lavoix voert gezangen uit ‘met de korrel op de stem’, ‘met het grein in de keel’. Zij halen de mosterd bij Codex Las Huelgas, Codex Calixtinus en Marokkaanse soefigezangen.Hassan Benallal, Hassan Boufous, Paul De Troyer, Lieven Gouwy, Joachim Höchbauer maken er on-der de deskundige leiding van Björn Schmelzer weer een onvergetelijke avond van!

KLASSIEK

Page 5: Ekerse Podia 2011-2012

KLASSIEK

ZATERDAG 10 MAART 2012 – 20.30 UUR

I SOLISTI DEL VENTOlocatie: Stedelijke muziekacademie J. Paulyvvk: 12 euro / kassa: 14 euro

Onder de bezielende leiding van Francis Pollet groeide het ensemble I Solisti del Vento uit tot het belangrijkste blazersensemble van België. Het staat garant voor een kwaliteitsvolle inter-pretatie van het grote blazerrepertoire van Mo-zart tot vandaag. Vanavond spelen ze muziek van Le Groupe des Six. Elke componist uit deze groep had daarbij zijn eigen voorkeur. Ze voel-den zich allen verbonden met het kubisme en de Franse surrealistische schrijvers zoals Jean Cocteau en Paul Eluard. Hun motto was “l’art pour l’art”, muziek zonder loodzware, verheven doelstellingen, maar gewoon om het plezier van het musiceren zelf.

05

ZATERDAG 21 APRIL 2012 – 20.30 UUR

FLANDERS RECORDERQUARTETJuke Box: Kies zelf je klassieke favoriet locatie: Stedelijke muziekacademie J. Paulyvvk: 12 euro / kassa: 14 euro

Het blokfluitkwartet Vier op ’n Rij begint zijn carrière in 1987. Ze reizen heel de wereld af. Kleine intieme zaaltjes tot Carnegie Hall in New York. Juke Box brengt je een repertoire van de voorbije 25 jaar. Hoe? Het publiek kiest per computer zijn favoriete composities. Heb je geen idee waarop je moet stemmen, dan scho-telt de computer je een korte enquête voor die uitsluitsel geeft over je muzikale smaak. Neem de uitdaging aan en proef van een reis in de tijd met het blokfluitkwartet Vier op ’n Rij.

Page 6: Ekerse Podia 2011-2012

06

MUZIEK

MAANDAG 26 & DINSDAG 27 SEPTEMBER 2011 – 20.00 UUR

JOHANVERMINNENJohan 60locatie & reserveren: ETZ 16 euro

60 jaar! Dat werd Johan Verminnen op 22 mei 2011. En natuurlijk wordt die verjaardag flink gevierd met een gulzige greep uit de totale oogst van honderden liedjes en meer dan dertig albums … Swingend, soms intiem, maar onver-wacht ook enkele keren serieus rockend.

ZATERDAG 24 SEPTEMBER 2011 – 20.30 UUR

OWKEE KARAOKE! locatie: Jeugdcentrum Ekerengratis

De Antwerpse cultuurcentra gaan samen met acht Antwerpse jeugd-centra op zoek naar jong showtalent. En omdat het al eens buiten de lijntjes mag, dit keer geen Idool of X-factor, maar wel een kara-oke-afvalrace!

Van september tot december zoeken we tijdens enkele gespierde voor-rondes in de jeugdhuizen naar de betere Stromae, Gaga, Queen of gewoon de broer van André Hazes. Iedereen van 16 jaar en ouder kan deelnemen. Met branie en zangstem kom je ver, maar het zijn geen absolute voorwaarden. Wat telt, is je totaalpakket en showelement!

Een professionele jury selecteert per voorronde de beste stemmen voor de finale in TRIX op zaterdag 3 december 2011. Op het podium van de club doen de finalisten hun nummertje nog eens over voor een groot publiek, deze keer live begeleid door enkele bekende na-men in muziekland.

Voor de winnaar hebben we een fijne verrassing in petto ...

Praktisch:u Inschrijven kan tot op zaterdag 24 september, de dag van de voor-ronde. Mail naar [email protected] .uMocht je op zaterdag 24 september niet kunnen, er zijn ook nog voorrondes in Hoboken, Wilrijk, Deurne, Merksem, Linkeroever en Sint-Andries. u Finale in Trix op zaterdag 3 december 2011.

Page 7: Ekerse Podia 2011-2012

MUZIEK

VRIJDAG 21 OKTOBER 2011 – 20.30 UUR

HUMBLE FLIRT JOHNNY BERLINlocatie: Jeugdhuis Tel 18vvk: 8 euro / kassa: 10 euro

HUMBLE FLIRT:In vervlogen tijden kregen ze het etiket bluesrock, maar sinds kort wordt er met drie aan een nieu-we frisse sound gewerkt. Meer volwassen songs blijven groeien en de honger naar muziek was nog nooit zo groot. Radio 1 beschreef het belofte-volle trio als volgt: ‘Humble Flirt refereert aan de klank van bands als Editors, Bloc Party, Customs of – voor de oudere generatie onder ons – The Stone Roses. Een band met een sound dus, een grote sound voor een trio, dat nu al naar festival-podia lonkt. De gitaren zijn snedig, en er wordt gezongen met een gezonde punk-attitude, door de drummer dan nog wel. Geen moeilijkdoenerij, maar catchy songs die staan als een huis.’

JOHNNY BERLIN:Johnny Berlin is een jonge Belgische band met een eigen geluid waarin invloeden uit de new wave, pop en postrock te horen zijn. In mei 2008 kwam hun eerste full album ‘Find what you love and let it kill you’ uit op Kinky Star Records. Het nummer Four werd de eerste single en behaalde een hoge plaats in belangrijke Belgische toplijs-ten als Humo’s Top 20 en De Afrekening. De Mor-gen beschreef het album met volgende woorden: ‘De ontwapenende samenzang en het gevoel voor melodie van Johnny Berlin herinneren soms wat aan Grandaddy, maar zijn compacte sound is veelkleurig genoeg om op eigen kracht zijn weg te vinden. Te ontdekken.’ In het najaar van 2011 staat de release van hun tweede plaat ‘Hyber Nation’ op het programma. Ze geven ons nu al-vast een voorproefje met hun nieuwe single ‘Sid Meier (Sure Thing)’.

07

ZATERDAG 19 NOVEMBER 2011 – 20.30 UUR

THREE GUYS AND A HORSEHEADMOTION GLUETHE GREYHOUND COLLECTIVElocatie: Jeugdhuis Tel 18vvk: 8 euro / kassa: 10 euro (inclusief EP From Greyhound with love)

THREE GUYS & A HORSEHEAD: Het begon als een jamsessie en is ondertussen uitgegroeid tot een ware groep. Hun hoofdgenre is funk en soms passeert er eens een vleugje reggae, ska, soul of rock. Een drummer, een bassist, een gitarist/zanger, een saxofonist en een multi-instrumentalist is alles dat nodig is om deze avond waar-dig te openen.

MOTION GLUE: Ooit sprak Studio Brussel presentator Otto-Jan Ham over ‘de vier heetste wijven op de weide’. Hij doelde hiermee op een ijzersterk optreden van het Lierse rockkwartet Motion Glue.Ze spelen vrolijke rockmuziek met absurde teksten over alledaagse zaken. Hard, strak en vuil. Zo omschrijft deze groep zichzelf. THE GREYHOUND COLLECTIVE:The Greyhound Collective is een jonge, beloftevolle band uit Ekeren en maakt muziek geïnspireerd door o.a. The Hives, The Vines & The Raconteurs. Ze speelden al eens een voorprogramma voor wijlen Pa-ranoïacs, The Kids & Psycho 44 en wonnen onlangs de publieksprijs in de voorronde van Kamp Noord! Op 19 november stellen ze hun eerste plaat ‘From Greyhound With Love’ voor in jeugdhuis Tel 18.

MAANDAG 19 EN DINSDAG 20 MAART 2012 – 20 UUR

JEAN BLAUTE & ERIC MELAERTSGedeelde Adoraties 3locatie & reserveren: ETZ 16 euro

Een nieuwe trip in de speeltuin van 2 muziek-freaks. De godfathers van de Vlaamse pop, pretentie-loos, kwetsbaar en zonder franjes. Een pats in je gezicht om niet meer te vergeten.

Page 8: Ekerse Podia 2011-2012

DONDERDAG 8 SEPTEMBER 2011 – 20.30 UUR

DAVID GALLE & MC LATIFlocatie: Ekers Hofvvk: 6 euro / kassa: 8 euro

Je denkt dat onze samenleving nu echt wel tot op het bot is uitge-beend? Dat de Vlaamse comedyscene zich weldra een ongeneeslijke indigestie zal ergeren? Think again! Want het Zuidwest-Vlaamse hogedrukgebied duwt opnieuw een frisse wind landinwaarts. Zijn naam? David Galle. Geen opgekropte woede. Geen overkokend pot-je. Geen verbitterde klootzak die speeksel vol vitriool over de eerste rijen van zijn publiek spuwt. Eerder een brave goedzak die met stij-gende verbijstering zijn levenswandel afwerkt en onderweg af en toe een podium opstapt.

DONDERDAG 6 OKTOBER 2011 – 20.30 UUR

GUNTER LAMOOT & MC EDOL RETTEMEDlocatie: Den Akervvk: 6 euro / kassa: 8 euro

Gunter Lamoot mag gezien worden als één van Vlaanderens beste co-medians. Hij behaalde met zijn absurde humor de overwinningen op de Lunatic Comedy Award in 2000 en de Humo’s Comedy Cup in 2005.

DONDERDAG 10 NOVEMBER 2011 – 20.30 UUR

MICHAEL VAN PEEL & MC SVEN HARDIESlocatie: art=chocvvk: 6 euro / kassa: 8 euro

Kort gezegd is Van Peel een chronisch cynicus, gevangen in het li-chaam van een onverbeterlijke optimist. Maar mispak je niet. Onder het aaibare uiterlijk van deze krullenbol gaat een slecht observatie-vermogen en een vlijmscherp karakter schuil. Met de olijke glimlach van een kleine kapoen schopt hij geen heilige huisjes, maar heelder bebouwde kommen omver. Zuivere stand-up, met hier en daar al eens een deuntje erbij, maar verder ongefilterd, extra vierge en van eerste koude persing. Revolutie!

08

HUMOR

MAANDAG 16 EN DINSDAG 17 JANUARI 2012 – 20.00 UUR

KOMMIL FOOBreken (try-out)locatie & reserveren: ETZ 18 euro

‘Wereldniveau in het Nederlands’ kopte De Morgen bij hun vorige voorstelling. De broers Walschaerts staan aan de top van hun kunnen en ontwikkelden door de jaren heen een volstrekt unieke stijl: ontroering, humor, muzikaliteit en een absurde beeldentaal vechten om voorrang.

© Jo

han

nes

Van

de V

oord

e

© P

iete

r Ve

rhae

ge

Page 9: Ekerse Podia 2011-2012

LITERATUUR

09

DONDERDAG 15 SEPTEMBER 2011 – 20.30 UUR

STAF SCHOETERSlocatie: Bibliotheek Driehoekgratis, reserveren aangeraden

Staf Schoeters leest fragmenten voor uit en ver-telt over zijn twee pas verschenen boeken: ‘Be-graafplaatsen in België’ en ‘De Eerste Wereldoor-log in België’.

DONDERDAG 20 OKTOBER 2011 – 20.30 UUR

RENÉE VAN HEKKENDe hoed van Hortenselocatie: Bibliotheek Driehoekgratis, reserveren aangeraden

Dichteres en textielkunstenares Renée Van Hek-ken leest voor uit haar werk. Jan van Poyer bege-leidt haar op de klarinet. De dichter Tony Rom-bouts verzorgt de inleiding. Nadien genieten we nog even na met een drankje.

DONDERDAG 17 NOVEMBER – 20.30 UUR

PETER HOLVOET-HANSSENDe reis naar Inframundolocatie: Bibliotheek Driehoekgratis, reserveren aangeraden

De ‘StadsPeter’ neemt je mee op zijn eerste poëziereis die hij in 1990 startte met zijn lijfspreuk: ‘Ik breek mij af, bouw mij op’. Op zoek naar andere camerastandpunten, op verkenning tot buiten de territoriale wateren, met als doel het avontuur van de reis zelf, van boven- naar onderwereld: Inframundo.‘De reis naar Inframundo’: geen verzamelde gedichten. Meer een ‘bloemlezing-bundel’, want het boek laat ‘het web’ van de con-structie zien waaruit ‘draden’ vertrekken. Schatten werden boven-gehaald, het schip leed averij ‘van Strombolicchio to Navagio’, maar voer zinkend voort.Peter HH draagt voor, intiem, dan weer muzikaal. Als afsluiter licht hij zijn huidige project toe, ‘Antwerpen – Oostende: Stadsdichter ter zee’.

MAANDAG 13 EN DINSDAG 14 FEBRUARI 2012 – 20 UUR

KRISTIEN HEMMERECHTS & SYLVIE DE PAUWEen Bakje Troostlocatie & reserveren: ETZ 12 euro

Mooie liederen en pakkende korte teksten. De fluwelen stem van de sopraan Sylvie De Pauw, in combinatie met de meeslepende vertel-stijl van de schrijfster Kristien Hemmerechts.

Page 10: Ekerse Podia 2011-2012

MAANDAG 24 EN DINSDAG 25 OKTOBER 2011 – 20.00 UUR

KVS / BRUNO VANDEN BROECKE& WIM HELSENGij die mij niet ziet (try-out)locatie & reserveren: ETZ 16 euro

Niet alleen is er niemand die u nog begrijpt, er is ook niemand die u wil begrijpen.Niet alleen is er niemand die naar u luistert, er is ook niemand die uw stem wil horen.Niet alleen is er niemand die u nog kent, niemand die nog weet heeft van uw bestaan, er is ook niemand die u kan zien.En wat nu?

VAN EN MET: Bruno Vanden Broecke, Wim Helsen, Randall Casaer

MAANDAG 21 EN DINSDAG 22 NOVEMBER 2011 – 20.00 UUR

’T ARSENAALAchter de wolkenlocatie & reserveren: ETZ 16 euro

Chris Lomme en Jo De Meyere in een stuk over oud worden, over missen terwijl je gemist wilt worden. Over waarheid en leugen … en over de angst die dat alles met zich meebrengt.

10

PODIUM

MAANDAG 19 & DINSDAG 20 DECEMBER 2011 – 20.00 UUR

STRUIKENByla ne byla locatie & reserveren: ETZ 16 euro

Norilsk, het meest noordelijke stadje van Rus-land. De stad vormt met het omliggende in-dustriegebied een afgesloten eiland. Iedereen werkt er in en rond de allesvervuilende nikkel-mijn. De sneeuw is er nooit wit, maar zwart, grijs en geel. Het is er zo donker dat de mijnwer-kers de lichtjes op hun helm niet uitzetten als ze naar huis gaan.

Theatercollectief Struiken maakte met ‘Byla ne Byla’ een filmische voorstelling over verlangen, wachten en overleven in een stad waar een tota-litair regime de zielen van de inwoners vervuilt.

VAN EN MET: Thaïs Scholiers, Evelien Van Hamme, Geert Vandyck, Jan Sobrie

Page 11: Ekerse Podia 2011-2012

PODIUM

ZONDAG 16 MAART 2012 – 20.30 UUR

UNION SUSPECTEKruistuchtlocatie: Trouwzaal Districtshuis Ekerenvvk: 12 euro / kassa: 14 euro

Vandaag geven Mourade Zeguendi en Marijke Pi-noy elkaar hun jawoord. Iedereen blij, iedereen gelukkig, of toch bijna iedereen ...

Wil jij één van de getuigen zijn? Kom dan in feesttenue naar deze prachtige ceremonie!Het wordt een dag als een ander, maar wel één om nooit meer te vergeten!

Kruistucht is een locatieproject in de trouwzaal van het districtshuis. In Kruistucht wordt het publiek let-terlijk en figuurlijk getuige van een (schijn)huwelijk. Een Vlaamse vrouw van middelbare leeftijd (Marijke Pinoy) stapt in het huwelijksbootje met een jonge Marokkaanse man (Mourade Zeguendi). De grens tussen fictie en werkelijkheid vervaagt.

VAN EN MET: Zouzou Ben Chica, Marijke Pinoy, Mou-rade Zeguendi

WOENSDAG 21 MAART – 16 & 19 UUR EN ZATERDAG 24 MAART – 16 & 19 UUR

STEDELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORDKUNST EKERENLodewijk de Koningspinguïnlocatie: Stedelijke muziekacademie J. Pauly2 euro

Lodewijk is een koningspinguïn. Een koningspinguïn is een diersoort zoals een huismus of een goudvis. Denk dus vooral niet ‘weeral een verhaal over een koning! Wij weten allemaal dat een huismus geen huis is of een goudvis geen goud. Nee, Lodewijk was een waggelaar, een twijfelaar, een niet-weten-wat-doeneraar. De andere pinguïns vonden hem eigenlijk een beetje raar. Maar het is niet omdat je an-ders bent dat je gek bent! Ben je benieuwd naar het verhaal van deze eigenzinnige konings-pinguïn? De Academie Ekeren brengt deze muzikale vertelling, met tekst van Dimitri Leue en muziek van Benjamin Boutreur. Na de succesvolle voorstellingen in HETPALEIS, maken de muzikanten en de woordkunstenaars van de Academie Ekeren een heel eigen be-werking. Speciaal daarvoor werd het Koninklijk Orkest Antarctica sa-mengesteld. Jullie zullen de blazers en de zangklassen horen klinken tot buiten de academiemuren! Mis zeker deze wervelende feelgood-voorstelling niet! En denk eraan: het is niet omdat je een dromer bent, dat je dom bent. Want we zijn allemaal anders. Zijn we dan allemaal gek? We hebben allemaal vleugels, poten en een bek!

MA 16, DI 17 EN WO 18 APRIL 2012 – 20 UUR

WARRE BORGMANS & DIMITRI LEUEHet Lortcher Syndroomlocatie & reserveren: ETZ 16 euro

Een zoon probeert het dementerende geheugen van zijn vader open te breken door middel van muziek. Warre Borgmans en Dimitri Leue zoeken in deze familietragiek naar het gen dat hen bindt. An-toon Offeciers staat hen bij aan de vleugelpiano.

11

Page 12: Ekerse Podia 2011-2012

OP VISITE IN DE KLASOmdat het voor jullie soms een hele onderne-ming is, zo’n uitstapje naar het cultuurcen-trum, komt het cultuurcentrum volgend sei-zoen ook naar de school. Wij selecteerden voor jullie drie voorstellingen die op de school zelf kunnen plaatsvinden. Drie verschillende voor-stellingen voor drie verschillende leeftijden. Interesse? Mail dan als de bliksem naar [email protected] en dan zoe-ken we samen met jullie naar een geschikte datum. De voorstellingen zijn zo gekozen dat ze niet veel ruimte of techniek nodig hebben. Wees er wel snel bij, want het aantal voor-stellingen is beperkt.

12

SCHOLEN

EERSTE EN TWEEDE KLEUTERKLAS / MAX 80 LEERLINGEN

OKTOBER 2011 OP MAANDAGEN, DONDERDAGEN EN VRIJDAGEN

VZW KARTON Wasdief4 euro

Wasdief, wasdief,diefje van was,mag ik je vragen, blijf van die was straks komt de kat en misschien wel de slangtruien met mouwen van wel tien meter lang Het is een dag zoals alle andere. We gaan de was ophangen, maar dat blijkt niet zo simpel bij deze twee vrienden. Een dagdagelijkse klus wordt een poëtisch spel. Niets is wat het lijkt. Dit muzikale, ongesproken verhaal zit boordevol humor, fantasie en slap-stick voor de allerkleinsten.Kijk en zie hoe onze was nooit was wat ie was.

EERSTE, TWEEDE, DERDE EN VIERDE LEERJAAR / MAX 25 LEERLINGEN

MAANDAG, DINSDAG EN DONDERDAG VAN 26 SEPTEMBER 2011 TOT 29 NOVEMBER 2011

VZW DUNIADAHLIA PESSEMIERS-BENAMAR EN YAMINA TAKKATZ C Draait den draad en zie ze zei4 euro “Het sprookje is uit. Ik ga het terugleggen onder de boom waar ik het gevonden heb en iemand anders zal het vinden.” Berbers gezegde Draait den draad en zie ze zei … Dahlia en Yamina komen aan in de klas. Ze hebben een grote parasol bij en twee grote koffers met kussens. Samen toveren we de parasol om tot een magische tent die de sfeer uitademt van een Berberse tent en Belgische terrasjes. Draait den draad en zie ... ons parasolleke, we hebben er ene voor de regen, ene voor de zon. En verhaaltjes voor iedereen, ons ingefluisterd door de aloude vertellers uit het verre Ma-rokko. We zijn helemaal klaar om te vertrekken naar verre en geheim-zinnige werelden.

Page 13: Ekerse Podia 2011-2012

SCHOLEN

EERSTE EN TWEEDE LEERJAAR / MAX 25 LEERLINGEN

FEBRUARI EN MAART 2012

JEF TIPSPeter de meter4 euro Waarom zou je geluk willen meten? Is geluk te meten? Dat is toch afhankelijk van zoveel din-gen en het is voor iedereen anders. Of toch niet? Klein en groot streven elke dag naar hun geluk. Zeker en vast ook op school. Als Peter de Meter van het Ministerie van Onderwijskunde en Geluk aan de klasdeur staat, begint de zoektocht naar het geluk in de klas.Het wordt snel duidelijk dat het niet Peters beste dag is. Vanwege een ruzie die hij de dag voordien gemaakt heeft met zijn allerbeste vriend en col-lega Frank gaat het meten hem voor geen meter vooruit. Hij moet een oplossing vinden voor het lesuur voorbij is om het terug goed te maken. Een zoektocht naar geluk in een zoektocht naar geluk.Een leuke interactieve voorstelling die in de klas tussen de schoolbanken wordt gebracht.

13

VRIJ 9, ZA 10 EN ZO 11 DECEMBER 2011

KERSTHAPPENINGlocatie: Spiegeltent

Op vrijdag 9 december, zaterdag 10 december en zondag 11 december 2011 strijkt de spiegeltent op-nieuw neer in het Veltwijckpark. Deze nostalgische balzaal is een evenement op zich. Hou onze web-site in de gaten voor het volledige programma!Op zoek naar een origineel kerstcadeau? Zin in een frisse pint, een glaasje champagne of een traditio-nele glühwein? Keuze te over op de gezellige kerst-markt die traditiegetrouw plaatsvindt op zaterdag 10 december in de dreef naar het districtshuis.

HAPPENING

6 TOT 9 JAAR

VRIJDAG 9 DECEMBER 2011 – 10.30 EN 14.30 UUR

THEATER DE KREETSchaap met laarsjesduur: 45 minutenlocatie: Spiegeltent4 euro Het is een koude donkere winteravond. Wolf heeft honger en gaat rillend op pad. In de schuur van een eenzame boerderij vindt hij Schaap. Met mooie praatjes weet hij Schaap naar buiten te lokken, want het water loopt hem in de bek bij de gedachte aan een lekkere schapenbout. Schaap weet van niks en is daarom ook helemaal niet bang. Eindelijk heeft hij een vriend gevonden. Maar een wolf verliest toch nooit zijn streken? Kan Schaap aan de hongerige kaken van Wolf ontsnappen? Een sprookjesbos vol sneeuw, een vrolijke liefde, waarin een touwtjesspringend schaap mede op de slede wordt ge-nomen van een hongerige wolf, hunkerend naar “ervaringen”.

VAN EN MET: Maritgen Matter, Marc Reynaerts, André Vermaerke

Page 14: Ekerse Podia 2011-2012

Wie is Wie?Marc Goossens, directeur Paulette Vermeersch, cultuurantenneDries De Meester, programmamedewerkerLia Vidal, onthaalmedewerkerKris Van der Borght, technieker

Maak mee reclame voor Cultuurcentrum Ekeren en word ambassadeur!Woon of werk je in 2180 Ekeren en wil je ons helpen om onze activi-teiten bekend te maken? Dat kan door onze affiche thuis aan je raam te hangen of op een zichtbare plaats op je werk of bij je vereniging. Elke twee maand wordt er uit de deelnemers een winnaar geloot!Bel je naam, adres en telefoonnummer door naar 03 292 67 30 of mail naar [email protected]

Wie wil er vriend worden van cultuurcentrum Ekeren?Draag je cultuur in je hart? Wil je Ekeren op cultuurgebied komen versterken? Wil je je vrije tijd nuttig besteden? Ben je graag onder de mensen en kan je goed in team werken? Word dan vrijwilliger in Cultuurcentrum Ekeren en kom samen met onze enthousiaste ploeg de handen uit de mouwen steken. Bel naar 03 292 67 30 of mail naar [email protected]

Jouw hulp is meer dan welkom!

14

INFO

De A-kaartGoesting in ’t stad? Dan is de A-kaart helemaal jouw ding. De A-kaart is de voordeelkaart én spaarkaart voor iedereen die van Antwerpen houdt. Ook in je favoriete cultuurcentrum spaar je punten die je kan omruilen voor een voordeel.Je steekt je gloednieuwe A-kaart al op zak voor 3 euro. Een slimme investering die je meteen te-rugverdient dankzij een pak startvoordelen. Vraag je A-kaart aan de balie van het cultuur-centrum. Op www.antwerpen.be/a-kaart vind je alle informatie over de voordelen én de plaatsen waar je punten kan sparen.

Page 15: Ekerse Podia 2011-2012

INFO

Waar tickets kopen of reserveren?Uitsluitend bij Cultuurcentrum Ekeren, tenzij an-ders vermeld bij de voorstellingen. Je kan kopen en reserveren aan de balie, telefonisch of per mail.

Hoe op voorhand tickets kopen?u In het Cultuurcentrum Ekeren, Kloosterstraat 4 Spring binnen en koop cash je tickets aan de balie (openingsuren: di / wo / do van 10 uur tot 16 uur);u Telefonisch

Bel naar 03 292 67 30 en betaal via overschrijving op rekening-nummer BE94 733 0261593 14, met vermelding van de gestruc-tureerde mededeling die je van ons krijgt.

u Per mailStap 1: stuur een e-mail naar [email protected] met vermelding van naam, titel en datum van de voorstelling en je naam, adres en telefoonnummer. Wij sturen je een bevestigings-mail met daarin het over te schrijven bedrag, het juiste rekening-nummer en de te vermelden gestructureerde mededeling;Stap 2: betaal per overschrijving binnen de twee weken na de reservatie en ten laatste twee weken voor de voorstelling, an-ders vervalt de reservatie. Vermeld duidelijk de gestructureerde mededeling.

Om te kunnen genieten van het voorverkooptarief heb je op voor-hand betaald.

Gereserveerde maar niet-betaalde kaarten worden opgehaald ten laatste 20 minuten voor aanvang van de voorstelling, anders vervalt de reservatie.

Voorverkooptarief aan de kassa: -26, 65+, sodipa, of lerarenkaart.Openingsuren onthaal: di / wo / do van 10 uur tot 16 uur.

15Wettelijk depot: D/2011/0306/236Verantwoordelijke uitgever: Marc Goossens

Page 16: Ekerse Podia 2011-2012

www.ccekeren.be03 292 67 30

ANTWERPSE CULTUURCENTRA

Casa LouisaKapelstraat 3, 2660 Hoboken03 292 65 [email protected]

coStaSint-Andriesplaats 24, 2000 Antwerpen03 260 80 [email protected]

Cultuurcentrum BerchemDriekoningenstraat 126, 2600 Berchem03 286 88 [email protected]

Cultuurcentrum De KernKern 18, 2610 Wilrijk03 821 01 [email protected]

Cultuurcentrum de ScheldeDe Keyserhoeve 66, 2040 Zandvliet03 569 93 [email protected]

Cultuurcentrum DeurneFrans Messingstraat 36, 2100 Deurne03 360 85 [email protected]

PODIA

Cultuurcentrum LinkWillem Elsschotstraat 5, 2050 Antwerpen03 543 90 [email protected]

Cultuurcentrum LuchtbalColumbiastraat 110, 2030 Antwerpen03 543 90 [email protected]

Cultuurcentrum MerksemNieuwdreef 135, 2170 Merksem03 641 62 10 [email protected]

De Roma Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout03 292 97 40 [email protected]

’t WerkhuysZegelstraat 13, 2140 Borgerhout03 289 72 [email protected]

NovaSchijfstraat 105, 2020 Antwerpen (Kiel)03 259 04 [email protected]

DE PODIA VAN CULTUUR-CENTRUM EKEREN

Stedelijke muziek-academie J. PaulyFerdinand Pauwels-straat 1022180 Ekeren

Districtshuis EkerenVeltwijcklaan 272180 Ekeren

Sint-LambertuskerkMarkt 12180 Ekeren

Kerk Mariaburg Van de Weyngaertplein 12180 Ekeren

Bibliotheek DriehoekDriehoekstraat 432180 Ekeren

Ekers HofGroot Hagelkruis 6/12180 Ekeren

Den AkerDriehoekstraat 142180 Ekeren

Art=ChocBosstraat 62180 Ekeren

Jeugddienst EkerenVeltwijcklaan 192180 Ekeren

Jeugdhuis Tel 18Waterstraat 162180 Ekeren

ETZOorderseweg 82180 Ekeren03 541 14 18

SpiegeltentVeltwijcklaan 272180 Ekeren