De T Augustus 2010

32
HET GRATIS UITGAANSBLAD VAN REGIO TILBURG AUGUSTUS 2010 NUMMER 48 JAARGANG 5 Aan Tafel Gezelligheid bij Klein Tilburg Interview Frans-Jan Lathouwers TIK WEEK 2010 MAAK JE BORST MAAR NAT! Fotoboek Big Black & Beautiful op de T Parade Vrijkaarten! Movie Park Germany, Lakedance, Solar Weekend! NEEM GRATIS MEE

description

De T augustus 2010, studenteneditie.

Transcript of De T Augustus 2010

Page 1: De T Augustus 2010

het gratis uitgaansblad van regio tilburg

Augustus 2010nummer 48 jAArgAng 5

aan tafelgezelligheid bij Klein tilburg

interviewFrans-jan Lathouwers

tIK WeeK 2010Maak je borst Maar nat!

Fotoboek Big Black & Beautiful op de t Parade

vrijkaarten!movie Park germany,Lakedance, solar Weekend!

neem grAtI

s mee

Page 2: De T Augustus 2010

Vraag naar de voorwaarden.

Met het Meeùs Studenten Pakket je zaken goed geregeld

Heb je geen zin om veel geld te besteden

aan je verzekeringen, maar wil je wél dat

alles goed geregeld is? Kies dan voor

het Meeùs Studenten Pakket. Hiermee

zijn de belangrijkste risico’s afge-

dekt, zodat je niet voor onaangename

� nanciële verrassingen komt te staan.

De drie belangrijkste verzekeringen voor

studenten zijn ondergebracht in één pakket.

Vanaf slechts €25,00* per jaar

ben je het hele jaar door goed verzekerd!

Bel of surf snel naar

www.meeus.com/studentenpakket

om direct af te sluiten.

* bekijk de voorwaarden op internet

Meeùs Tilburg

Spoorlaan 410

5038 CG Tilburg

tel. (013) 549 06 60

www.meeus.com

Duik jij het studentenleven in?

VERZEKERINGEN

VERZEKERINGEN, PENSIOENEN, HYPOTHEKEN MET HET ACCENT OP Ù Meeùs is onderdeel van AEGON.

Page 3: De T Augustus 2010
Page 4: De T Augustus 2010
Page 5: De T Augustus 2010

Augustus 2010nummer 48 jAArgAng 5

ColoFonUitgaansmagazine De TPostbus 9202, 5000 HE TilburgBezoekadres: Goirkestraat 90, 5046 GN TilburgTelefoon: 013 5453298Internet: www.de-t.nlEmail: [email protected]

CoverFotografie: Camiel DondersModellen: Feye van Westing, FrédériqueVerblakt en Tim Kreté

RedactieBob Oostelbos; Floor Westerburgen; Peter Meuwissen; Thomas Spronk; Saskia ‘t Lam; Frans van der Meer; Cees van Raak; Karin van Spaandonk; Frank van Bergen; Astrid de Kok; Monique Gianotten

HoofdredactieFrank van Bergen

EindredactieMarjolein Simons

Redactie CultuurFloor Westerburgen

BladmanagementBob Oostelbos

FotografieCamiel Donders; Tommy de Lange; Kim Pattiruhu; Bram Delmee; Jeroen van den Broek; David Stevens

AdvertentiesBob Oostelbos; Anouk van den Berk; Betty Bogaers

StagiairsLaura van de Ven; Zahide Mucuk; Naomi van Dongen

Vormgevingwww.ontwerpkern.nlBureau voor grafische vormgeving;Kaftwerk

UitgeverAsega Media

DrukDrukkerij Hendrix

DistributieDe T wordt verspreid in een oplage van 15.000 exemplaren en is onder meer verkrijgbaar bij supermarkten, café’s, restaurants, bioscopen, galerieën, hoger en middelbaar beroepsonderwijs, UVT, theaters, musea, sportcentra, UITpunten, VVV Tilburg, bibliotheken, winkels, amusementsparken, etc. in Tilburg, Berkel-Enschot, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Kaatsheuvel en Oisterwijk.

De T is een maandelijkse uitgave van Asega Media. Internet: www.asega.nlEmail: [email protected]

Copyright en disclaimerHet overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de Auteurswet is niet toegestaan. © 2010 De T. Asega Media stelt zich niet aansprakelijk voor de inhoud van columns en eventuele onjuistheden en/of zetfouten.

Augustus 2010 5

inhoud

06 1008

12 16

26

18 19

3020

06 23

0824

10

2512

2516

1826

2919

20 30

[email protected]

stuDenten ABC

OP KAmers

tILBurg VAnmark van stiphout

uIt eten BIj KLeIn tILBurg

sPOrten BIj Puur FItness

tILBurg ten mILes

WInKeLen BIj Winkelcentrum Heuvelpoort

FILmAgenDA De nieuwste films

BLOnD OP De t-PArADe 2010

stADsDICHt Cees VAn rAAK

AgenDA

BrOODje jAntje met Frans-jan Lathouwers

KInDerAgenDA

COLumn Ferry van de Zaande

Page 6: De T Augustus 2010

[email protected] verdient een blooMetje

Dit voorjaar opende BLOOM! opnieuw haar deuren in een monumentaal pand (een voormalig ad-vocatenkantoor) aan

de Nieuwlandstraat. De Nieuwlandstraat, één van de mooiste straten van Tilburg, vormt vanaf dat moment het decor voor de nieuwe vestiging van BLOOM! Wat ooit begon als bloemenwinkel in Winkelcentrum Heuvelpoort is nu uitgegroeid tot een toonaange-vende winkel en binderij voor zowel de zakelijke als particuliere klant.Of je nu op zoek bent naar een boeket, trendy interieur-accesoires, de aankleding van je bedrijf of een arrangement: BLOOM! zorgt ervoor. Voor meer info, check www.bloomflowers.nl.

Villa de Vier Jaargetij-den en Sushirestaurant Tippi Wan waren de afgelopen maand in de ban(ner) van De T. Gelukkige prijswinnaar Laura Spronk mocht er met vriendinnen sushi gaan eten.

Ook bij Virgin is De T het lijfblad van menig piloot. De helikopter-piloot op deze foto lijkt De T zelfs te lezen onder het vliegen. Pas je wel op?

in t piCture

the grand taste of coffeeWillemIIstraat 57 - Tilburg

www.mugsandmuffins.nl*Geldig in augustus met deze bon.

Welcome new studentsTry our coffee or american goodies

and get a 10% discount!*

Gezocht Stagiair(e)Altijd al benieuwd geweest hoe het is om voor een uitgeverij te werken? Vanaf 1 september zijn we op zoek naar stagiar(e). Volg jij een HBO-opleiding communicatie, marketing of journalistiek, neem dan contact op! Overigens is een legendarische afscheids-borrel een standaard arbeidsvoorwaarde…Mail je c.v. naar [email protected] o.v.v. stagiair(e)

Page 7: De T Augustus 2010

in t piCture

Winnen? ga snel naar WWW.de-t.nl en Maak kans op één van deze superprijzen!

Win! &Mail WinHet is zomer! Een heerlijke tijd om een of meerdere dagen een bezoek te brengen aan Movie Park Germany. Met meer dan 40 spannende attracties en shows rondom film en entertainment staat Movie Park garant voor een heerlijk dagje uit. In Nickland wonen Nickelodeon-helden als Dora, Diego en Spongebob. Voor de adrenaline-fans zijn er diverse achterbanen. En met drie nieuwe shows is er keuze genoeg voor het hele gezin. Wil jij gratis met een vriend of vrien-din naar Movie Park Germany? We hebben 2x2 kaarten voor je liggen!

In een relaxte sfeer kun je van 6 tot en met 8 augustus genieten van een super-brede programmering. Zo heeft Solar Weekend muziekarea’s met house, techno, electro, hiphop en pop. Maar het festival is zoveel meer dan dat. Solar Weekend is een ontdek-kingsreis! Line-up: Audio Bullys, Fakkelbrigade, Jenny Lane, DJ Lava, Junkie XL, Caro Emerald, The Opposites, Erick E, Funkerman, Sidney Samson, Jiggy Djé, Zwart Licht, Joost van Bellen en veeeeel meer! Wil jij vrijkaarten voor dit superstrakke festival (ter waarde van 59 euro) winnen? We hebben er vier te geef!

Gratis naar Movie Park GerMany

solar Weekend

Ook voor Lakedance (21 augustus, Aquabest) hebben we een superprijs te geef: 4 vrijkaarten + 1 Lakedance CD. De afgelopen edi-tie was helemaal uitverkocht. Maak hier kans op deze superprijzen!

lakedance

We geven een superpakket weg voor Sneakerz op 18 sep-tember in Aquabest: 3 vrijkaar-ten + Sneakerz Festival CD!

sneakerz Win!

Win!

We hebben hier een bon van restaurant D’n Hendrik in Oisterwijk! Genieten van lekker eten en Brabantse gezelligheid in de Parel van het zuiden.

Win een diner voor 2!

Page 8: De T Augustus 2010

AkademeiaHet sociëteitshuis van Plato. Uiteraard vernoemd naar het door Plato opgerichte gymnasium en de school in Athene. Ad fundumEen term die wordt gebezigd bij het snel opdrinken of achteroverslaan van een vaak alcoholisch drankje. Latijn voor ‘tot de bodem’. ‘Atten’, of ‘adden’ is een meer gebruikte term.

BrassenBrassen, soms zooien genoemd, is een traditie die vooral bij de meer traditionele studentenverenigingen voorkomt. De reden om te brassen en de manier waarop gebrast wordt verschilt per vereniging. Een braspartij betekent vaak dat twee studenten elkaar bij de revers vastpakken en elkaar vanuit deze positie naar de grond proberen te werken.

CantusEen liedvorm die gepaard gaat met veel samenzang en samen drinken. Op 6 sep-tember wederom een grote op de Heuvel, georganiseerd door TSV D’Artagnan.Chateau de CastelmoreHet sociëteitshuis van D’Artagnan. Vernoemd naar het geboortehuis van de naamgever van de vereniging.

TSV D’ArtagnanStudentenvereniging uit Tilburg. De vereniging is opgericht op 10 maart 2005 met als doel “studenten te vormen tot maatschappelijk bewuste burgers”. De vereniging is net zoals de musketier uit het boek van Alexandre Dumas de vierde. De vierde studentenvereniging van Tilburg.

EvenementenIn Tilburg is altijd iets te doen. Er zijn weinig steden in Nederland met een soortgelijke evenementdichtheid. Je leest er alles over in De T. Een greep: De Tilburgse Kermis, Ten Miles, HapStap, Culinair, Bierfestival, Studentenfestival, Carnaval, Boekenmarkt, Meimarkt, Festival Mundial, en nog veul meer!

FietsenstallingenTilburg heeft er heel veel en ze zijn nog gratis ook. Pas op voor de automatische rolbanen. Vooral na C.

GeilEen gevoel dat onder studenten gemiddeld vijf jaar blijft hangen.GGDInstelling die je kan raadplegen als je je gevoelens (zie geil) niet meer in de hand hebt kunnen houden.

HogescholenTilburg heeft er veel, met een groot studieaanbod. Allen aangesloten bij Fontys of Avans. HuisjesmelkerHuisbaasHoudoe!Afscheidsgroet

IntegratieHet is makkelijk om te integreren in Tilburg. Je voelt je zo thuis in de stad. Sluit je gewoon aan bij een vereniging of ga lekker op stap. Ook al is Tilburg de zesde stad van Nederland, het blijft een groot dorp met een gezellige studentenpopulatie.

JaarclubEen groepje van studenten dat zich in hetzelfde jaar aangesloten heeft bij een vereniging.

Geachte nieuwe student. Studeren in die grote, enge studentenstad Tilburg behoeft de nodige voorbereiding. Uitgaansmagazine De T, jouw lijfblad voor de komende vier tot zes jaar, helpt je daar graag bij. De T riep dit jaar de hulp in van de praeses van de vier Tilburgse studentenverenigingen. Samen met Stefan Leeffers (D’Artagnan), Frédérique Verblakt (Olof), Tim Kreté (Vidar) en Feye van Westing (Plato) maakten wij dit bijzondere Studenten ABC 2010.

8 Augustus 2010

Page 9: De T Augustus 2010

Tilburgs Studenten Corps Sint Olof (kortweg: Olof)Een studentenvereniging in Tilburg. Olof is opgericht op 8 oktober 1927 en heeft ongeveer 550 leden. Bekende oud-leden zijn Guus Meeuwis en Batiste de Pape. Vernoemd naar de beschermheilige Olaf II van Noorwegen.

PlatoDe Tilburgse Studenten Vereniging Plato is in 1987 opgericht.PlekkenZoenen op z’n Tilburgs, zodat de tongen om elkaar draaien. O.b.a. tongzoenen, lebberen, kopkluiven, muilen, bekken.

Van Kuukske. Koekje.

ReeshofHet Almere van Brabant.

SchrobbelèrKruidenlikeur met een alcoholpercentage van 21,5%, afkomstig uit Tilburg. Erg in trek tijdens carnaval en de Til-burgse Kermis. Maar ook op maandag, dinsdag, woens-dag, donderdag en vrijdagen tot en met zaterdagen.StuderenHoort er ook bij.

Typisch TilburgStichting die Tilburg op de leukste manier presenteert. Ook het geniale brein achter de Typisch Tilburg Modellenwedstrijd. TIK-week Tilburgse studentenintroductieweek die nooit een week duurt.

Uitgaansmagazine DE T Jouw lijfblad voor de komende vier tot zes jaar. Uitgaan Dat doe je als student in Tilburg voornamelijk op de Heuvel, het Piusplein en de Korte Heuvel. Of bij een van de studentenverenigingen. Of in studentenhuizen. Of op een evenement.

TSRV Vidar De Tilburgse Studenten Roeivereniging Vidar is een studentenroeivereniging. De T.S.R. Vidar is opgericht in 1961 en lid van de Zuidelijke Roeibond. De vereniging is vernoemd naar de Noorse woudgod Vidar.

Willem II 1) Koning Willem II van Oranje-Nassau. Was woonach-tig in Tilburg, liet er een paleis bouwen, maar heeft er zelf nooit gewoond. Desalniettemin inspireerde het de Tilburgers genoeg om hem als held te zien, zie 2.2) Tilburgs grootste club in betaald voetbal. De club is opgericht in 1896 en is dan ook één van de oudste profclubs van Nederland. Was in 2010 bijna failliet en bungelt al een tijdje onderaan de competitie, maar dat terzijde.WastafelOp je studentenkamer zo nu en dan de vervanger van de wc.

X-factor. Tilburg heeft veel bekende Nederlanders voortgebracht. Wat dacht je van Destine, Guus Meeuwis, Krezip, VOF de Kunst, Freek Bartels, Jacobus Cornelis Bloem, Petrus ‘Peerke’ Donders, Roeland Fernhout, Ferry van de Zaande, Jac. Goderie, Nol Havens, Greg van Hest, Marc-Marie Huijbregts, Ruud Jolie, Kluun, Caesarius Mommers, Monique van Opstal, Jan de Pont, Rob Stenders, Ivo de Wijs, en nog veul meer!

Weet jij iets voor de Y? Wij niet. Laat het de redactie weten en maak kans op een fles bier!

Zesde stad van Nederland.Tilburg is met haar 204.000 inwoners na Amster-dam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven de grootste stad van Nederland en laat daarmee Groningen, Leiden, Maastricht en Haarlem ver achter zich. Wedden dat je dat niet wist?

KruikenzeikersIn de volksmond worden Tilburgers Kruikezei-kers genoemd. (De carnavalsnaam van Tilburg, Kruikenstad, is hiervan afgeleid.) Dit omdat de inwoners vroeger in kruiken urineerden. De kruiken met urine werden, vanaf de 17e eeuw, verkocht aan de textielfabrieken, die de urine nodig had voor het wassen van wol.

LandvidiHet sociëteitshuis van Vidar, vlakbij de Beekse Bergen. Vernoemd naar het paleis van de Noorse god Vidar. Het paleis lag midden in een ondoordringbaar oerwoud. Het sociëteitshuis is gewoon per fiets bereikbaar.

Mores of MosEen ongeschreven regel of gebruik binnen een bepaalde context. Sta je in het sociëteitshuis van Vidar bijvoorbeeld te plekken (zie P) op een feestje, dan moet je een shotje koffiemelk atten (zie A). Het is slechts één van de vele mores van de verenigingen. Verwacht bijvoorbeeld ook een glas bier over je hoofd wanneer je plekt aan de bar. Meense LauweOp het terras/voor de deur van je studentenhuis zitten en naar mensen kijken. Heerlijke bezigheid.

NadorstDorst na overmatig gebruik van alcohol op de avond ervoor. (Zie A, C, U)Nieuwe faseAls student ga je een nieuwe spannende fase in van je le-ven, vol ontdekkingen en uitdagingen (zie A tot en met Z)

Tekst: Feye van Westing, Frédérique Verblakt, Stefan Leeffers Tim Kreté en Frank van Bergen. Fotografie: Camiel Donders

Page 10: De T Augustus 2010

lisa eggen, 22 jaar

stuDentenHuIs: PrImus VAn gILsstrAAt,

28 HuIsgenOten

KAmer: 12 m2, 240 eurO

10 Augustus 2010

Tilburg is rijk aan studenten en heeft daardoor ook veel studentenhuizen. Over die studentenhuizen heersen veel vooroordelen: het zijn bouwvallen waar de afwas metershoog op het aanrecht staat en het wc-papier altijd op is. Maar zo divers als de studenten zijn, zo verschillend zijn ook de studentenhuizen. We nemen een kijkje in drie verschillende studentenhuizen, om te zien hoe studenten nou echt wonen.

“Het KAn een BeHOOrLIjKe trOeP WOrDen”

Tekst: Saskia ’t Lam. Fotografie: Luuk van Laarhoven

“Toen ik hier twee jaar geleden kwam wonen, dacht ik: oh my god, am I supposed to live here?! Ik vond mijn kamer prachtig, maar het is wel gewoon ranzig en de vloeren zijn niet beloopbaar. Het huis is wel een begrip onder de studentenhuizen in Tilburg, maar het

is nog steeds ‘nasty’ en dat zal ook zo blijven, want om dit huis op te knappen heb je echt miljoenen nodig. Soms vind ik het wel een beetje irritant, mijn volgende huis gaat echt schoner worden. Het is best prima om met zoveel mensen samen in een huis te wonen, elke verdieping heeft zijn eigen keuken en badkamer. Je hebt eigenlijk het meest te maken met je eigen verdie-ping, maar je kan je ook makkelijk terugtrekken in je kamer voor een avondje Friends kijken op de bank. Er is hier veel gezelligheid, we geven bijvoorbeeld elk jaar een groot huisfeest dat we met alle huisgenoten organiseren.”

OP KAmers: VIes mAAr geZeLLIg

“ Am I suPPOseD tO LIVe Here?!”

Page 11: De T Augustus 2010

Augustus 2010 11

“Kraken vond ik een mooi principe en samen met een paar vrienden viel mijn oog op dit pand. Nadat we de kraak hadden gezet hebben we een overeenkomst gesloten met de eigenaar van het pand, het is fijn dat we op goede voet leven met de eigenaar. Nu is kraken nog legaal, maar in november niet meer, waarschijnlijk moeten we er in december uit want dan wordt alles hier gerenoveerd. We leven hier heel erg samen, dat is het leuke aan gekraakt wonen, je bouwt het samen op. We zijn een soort woongemeenschap, mijn huisgenoten zijn mijn vrienden, sommigen ken ik al vanaf mijn vijfde. Omdat we zoveel ruimte hebben, is dit een plek waar mensen samenkomen. Elk weekend zitten hier veel mensen, dat kan soms zorgen voor sociale chaos en de nodige rotzooi. Dat is wel een na-deel, het kan een behoorlijke troep worden. Als je hier woont kom je er echt achter dat Tilburg een verborgen goudmijntje is: elke avond is er wel iets in Tilburg waar je jezelf kunt vermaken en het balkon van mijn kamer is één van de beste mensen-kijk-plekken van Tilburg.”

“Sinds ik hier ben komen wonen is er veel aan het huis gebeurd, maar de rotzooi is nog steeds het-zelfde. Binnenkort wordt het hier verbouwd en gaat alle rotzooi gelukkig ook weg. Ik ga hier wekelijks poetsen in ruil voor minder huur. Ik woon heel gezel-lig met mijn huisgenoten, we hebben geen planning voor het samen eten, daar hou ik helemaal niet van. Als het zo uitkomt doen we dingen samen.

We hebben bijvoorbeeld een huishond, die laten we soms samen uit. Ik heb wel eens overlast van huisgenoten gehad, maar nu ik nieuwe huisgenoten heb, komt dat niet meer voor. We zitten nooit in de woonkamer, maar meestal bij elkaar op de kamer. Het grote voordeel van op kamers wonen is de vrijheid die je hebt. Als je om half 5 wilt eten dan eet je om half 5, als je om 9 uur wilt eten kan dat ook. Ik voel me hier echt thuis.”

thoMas sWinkels, 22 jaar

KrAAKPAnD: BIssCHOP ZWIjsenstrAAt,

5 HuIsgenOten

KAmer: 15 m2, OngeVeer 50 eurO

(ALLeen gAs, WAter en LICHt) lesley hendriCkx, 20 jaar

stuDentenHuIs: nIjVerstrAAt,

3 HuIsgenOten

KAmer: 17 m2, 257 eurO

“We HeBBen geen PLAnnIng”“ De stAD Is een VerBOrgen gOuDmIjntje”

Page 12: De T Augustus 2010

Wie zitten er eigenlijk in de Introduktie Commissie?“Dat zijn studenten uit Tilburg die het leuk vinden om de TIK-week jaarlijks op poten te zetten. Er zitten altijd zes vaste leden in het bestuur. Van maart tot augustus werken zij fulltime aan het organiseren van de TIK-week. Vanaf juli komen daar ook nog eens twaalf full-time organisatieleden bij en de zogenaamde supervrijwilligers.”

Kost dat niet te veel tijd?“Je loopt wel studievertraging op, maar je krijgt er een bestuursbeurs voor terug. Je bent gewoon fulltime bezig met de organisatie van de TIK-week. Het is een heel goede ervaring.”

Hoe worden de nieuwe studenten eigenlijk begeleid?“Ze worden ingedeeld in groepjes van vijftien studenten van dezelfde opleiding. Vervolgens worden ze vijf dagen lang rondgeleid in Tilburg en bezoeken ze allerlei leuke plekken. Zo zien ze alle mogelijkheden die er in Tilburg zijn. Ze maken echt kennis met Tilburg en het Tilburgse studentenleven.”

De start van het nieuwe collegejaar betekent TIK-week, dit jaar van 16 tot en met 20 augustus. Gedurende vijf dagen worden de eerstejaarsstuden-ten, onder begeleiding van mentoren en met de hulp van talloze vrijwilligers, wegwijs gemaakt in Tilburg. Tijdens de TIK-week komen ze voor het eerst in aanraking met het studentenleven. Activiteiten zoals een informatiemarkt, een spellendag en verschil-lende feesten worden op diverse locaties in de stad georganiseerd. De Tilburgse Introduktie Kommissie organiseert de TIK-week elk jaar voor alle aankomen-de studenten van de Avans Hogeschool, de Fontys Hogescholen en de Universiteit van Tilburg. De T in gesprek met Coördinator publiciteit van de TIK, Mark Stiphout (21).

mArK stIPHOut“IeDereen VInDt ZIjn eIgen PLeKje In tILBurg”

12 Augustus 2010

Page 13: De T Augustus 2010

Hoe is Tilburg als studentenstad?“Erg gezellig. Wij proberen daar als TIK natuurlijk ons steentje aan bij te dragen. Tilburg heeft in ieder geval alles wat ik als student zoek. Ik kan hier alle dingen doen die ik wil doen. Ik woon nu drie jaar op kamers in Tilburg en vermaak me er prima. Het is een gemoedelijke stad. Iedereen kan in Tilburg zijn eigen plekje vinden.”

Wat vond je zelf eigenlijk het leukste tijdens de TIK-week?“De biercantus en de spellendag in het Leypark.”

Wat is er dit jaar anders dan voorgaande jaren?“We verzorgen dit jaar zelf het ontbijt. We vonden het leuk om alle studenten samen te laten ontbijten. Iedereen lekker vroeg uit bed en samen een hapje eten is natuurlijk hartstikke gezellig. Dat ontbijten gebeurt op de sportvelden van de UVT.

Ook hebben we voortaan een luxe brunch en is de mentorenregistratie verbeterd. De mentoren worden beter gescreend van tevoren. ”

En volgend jaar weer veranderingen?“Jazeker. Dan worden de TIK-week en de Welcome Week, de introductieweek voor internationale studenten, samengevoegd. Het wordt dan een groot evenement, met als voertalen Nederlands en Engels.” Voor meer informatie en het volledige programma, check www.introductie-tilburg.nl.

Tekst: Frank van BergenFotografie: Tommy de Lange Augustus 2010 13

tILBurg VAn...

Page 14: De T Augustus 2010

WELKOMAYDA

Ayda is een van de 27.000 Tilburgse studenten

www.tilburg.nl/studeren

Win een flatscreen!

Page 15: De T Augustus 2010

Win een flatscreen!

Kom feesten

tijdens de

tiK-WeeK!

datum: Woensdag 18 augustus

locatie: cafe PhiliP

Vanaf: 20.00uur

deze actie is een samenWerKing tussen

onze zaaK horeca uitzendbureau, cafe PhiliP en magazine de t.

het gratis uitgaansblad van regio tilburg

Page 16: De T Augustus 2010

“We zitten bijna elke avond eigenlijk vol met eters”, vertelt Peter. Hij loopt door de zaak en laat trots zijn nieuwe menukaart zien, die zojuist per post is binnengekomen. Een hele doos vol met menukaarten, voorzien van de herkenbare huisstijl van Klein Tilburg in grijs/oranje. Peter: “De menukaart gaan we de komende tijd steeds verder uitbreiden.”

De kracht van Klein Tilburg is volgens Peter dat je er kwalitatief boven verwachting kunt eten en het tegelijkertijd betaalbaar is. “We hebben een kaart die verrassend is, restaurantwaardig zelfs. Maar dan met de prijzen van een eetcafé. Er zijn zelfs al zelf samen te stellen hoofdge-rechten voor 9,50 euro verkrijgbaar en af te halen voor 8,50 euro, zodat je ook na een drukke studie of werkdag thuis terug kunt trekken met een heerlijke gezonde maaltijd.”

Toch denkt De T niet dat het alleen om de kaart te doen is. Het grote terras buiten mag er ook wezen, met haar loungebanken en schaduwplekjes. Of de inrichting, die alles wat Tilburg mooi maakt nog even naar boven haalt. Je voelt je er als Tilburger meteen thuis. Behang van de Tilburgse Koerier, hier en daar een Kruikenzeiker, foto’s van vruuger en de opvallende statafels in de vorm van Tilburgse gebouwen. Zo kan het dus voorkomen dat je tijdens een bedrijfsborrel, afstudeerfeest of verjaardag gezellig staat te borrelen op Westpoint, het Stadhuis of de Watertoren.

SolexPeter heeft ook nieuwe plannen. Zo kun je bij Klein Tilburg momenteel een barbecue-arran-gement boeken vanaf twintig personen en zelfs een volledig barbecuemeubel huren met alle mogelijkheden die de opdrachtgever wenst. Maar dat is volgens Peter niet het enige: “In het voorjaar van 2011 willen we gaan beginnen met het verhuren van e-Solexen (elektrische solexen, red.). Die kun je dan huren in combinatie met bijvoorbeeld een high tea of een drie-gangen menu, zodat je voorafgaand of na een dagje toeren lekker bij ons kunt eten of deze dag zelfs met een goed verzorgd (bedrijfs)feest kunt afsluiten.”

De T is er in ieder geval bij wanneer de Solexjes gaan rijden. Tot die tijd nemen we nog een Schrobbelèrtje op het terras van Klein Tilburg. Houdoe!

16 Augustus 2010

Sinds de opening van Klein Tilburg aan de Beukenstraat was het meteen duidelijk: dit eetcafé zou alle voorgangers doen vergeten. En dat is gelukt. Drie jaar later is Klein Tilburg een begrip geworden. De T neemt er weer eens een kijkje en dompelt zich onder in de Brabantse gezelligheid van het eetcafé van uitbater Peter Vloet.

Tekst: Frank van BergenFotografie: Kim Pattiruhu

Page 17: De T Augustus 2010

Augustus 2010 17

AAn tAFeL...

meer InFOrmAtIe:iKLEIN TILBURGBeukenstraat 40, [email protected]

Page 18: De T Augustus 2010

Start Paleisring, finish Schouwburgring• 10.30 uur Familyrun 1 km, familieloop voor iedereen • 10.40 uur Interpolis Scholierenloop 1K

Runaway 8 en 9 jaar • 10.50 uur Interpolis Scholierenloop 1K

Runaway 10 en 11 jaar

Start Paleisring (andere looprichting), finish Schouwburgring• 11.00 uur Minirun 300 meter 0-4 jaar met

begeleiding

Start Koningsplein, finish Schouwburgring3 km• 11.10 uur De Rooi Pannen City Run 3 km (1000)• 11.10 uur City Run wedstrijdloop t/m 15 jaar m/v• 11.33 uur prijsuitreiking jeugdloop 3 km

10 km mannen• 11.25 uur Introductie 10 km topatleten• 11.30 uur Maandag 10 KM mannen en

ASICS NK 10 km • 12.15 uur prijsuitreiking 10 km mannen

internationaal / nationaal 1-3

Activiteiten Willemsplein en StadhuispleinOp het Willemsplein komen tenten voor het omkleden. Verder zijn er op het Willemsplein allerlei kinder-activiteiten. Op de uitloop van het Willemsplein zullen diverse organisaties zich presenteren en is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Voor meer informatie, check www.tilburgtenmiles.nl.

10 km vrouwen• 12.40 uur introductie 10 km

topatletes• 12.45 uur Tilburg Ladies Run 10 K en

ASICS NK 10 km • 13.30 uur prijsuitreiking 10 km vrouwen

internationaal / nationaal 1-3

• 13.45 uur officiële prijsuitreiking ASICS NK (Schouwburgring)

10 EM• 14.25 uur introductie topatleten 10 EM• 14.30 uur Brabants Dagblad 10 EM

wedstrijd (m) en trimloop• 15.30 uur prijsuitreiking internationaal 10 EM

• 16.30 uur prijsuitreiking Fujifilm Businessrun Stadhuisstraat

Bij 3 km, 10 km en 10 EM vindt de Fujifilm Businessrun plaats. Bij 10 km en 10 EM is tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan de NK Bedrijvenloop.

De Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles is een hardloopevenement met toppers en trimmers. De wedstrijd vindt plaats op zondag 5 september 2010. Kenmerkend voor het evenement is presteren in een sfeer van gezelligheid. Tienduizenden toeschouwers omzomen het parcours, straten zijn feestelijk versierd, tientallen looporkestjes ondersteunen de deelnemers. Start en finish zijn in het centrum van Tilburg. Op zaterdag 4 september vindt de Thebe Extra TTM-Wandeltocht plaats.

Tilburg Ten Miles

Page 19: De T Augustus 2010

Puur Fitness gaat terug naar de basis. Je kunt er onbeperkt fitnessen voor een heel betaalbaar bedrag. Vanaf tien euro per maand kun je er al terecht.

Puur FItnessEigenaar Antoine Jolie: “We bieden alle faciliteiten die je nodig hebt. Zo hebben we een groot aantal gevarieerde cardio- en krachttoestellen. De cardiotoestellen zijn gericht op vetverbranding en het verbeteren van de conditie. Je kunt kiezen uit crosstrainer, fiets, loopband, stepapparaat of roeimachine.” Ook het aanbod in groepslessen is groot bij Puur. Spinnen, Zumba, Bodyshape Bodypump: alles is mogelijk.

Voor studenten is Puur Fitness dé ideale sportschool. Het is vijf minuten fietsen van de universi-teit en, misschien belangrijker nog, het is betaalbaar. Jolie: “Je kunt hier al terecht vanaf tien euro per maand. Ook kun je gewoon per maand betalen en hoeft niet alles in één keer. Dat is voor studenten vaak erg handig, want wat is nou tien euro per maand?” Jolie heeft zelfs nog een speciale aanbieding deze zomer. “Schrijf nu in en sport in augustus gratis. Je begint dus pas op 1 september met het betalen van contributie.”

Puur FitnessArtemisstraat 6 • 5042 XA Tilburg(013) 59 00 140 • [email protected]

Augustus 2010 19

meer InFOrmAtIe:i

sPOrten BIj...

Fotografie: Camiel Donders

Page 20: De T Augustus 2010

Dé Whiskyspecialist van TilburgVoor een zeer groot assortiment whisky moet u

beslist eens bij T Drinks gaan kijken.Deze maand krijgt u bij aankoop van een Malt Whisky

een gratis nosing and tasting glas!

T DRINKS • Heuvelpoort 318 • www.tdrinks.nl • 013 5801126

Page 21: De T Augustus 2010

lassis JewelleryClassis Jewellery heeft een breed aanbod aan exclusieve sieraden, kettingen, armbanden, oorbellen en dames- en heren-ringen. Je kunt er ook terecht voor trouwringen.Eigenaar Murat Yildirim: “Erg bijzonder bij ons is dat je de trouwringen helemaal zelf kunt samenstellen. Je kiest een basisontwerp en wij passen het ontwerp helemaal aan naar jouw wens.”Classis Jewellery biedt merken zoals Baum Trauringe, Tommy Hilfiger, Rosa di Luca, Monomania, Hugo Boss, Miss Sixty maar blijft tegelijkertijd zeer betaalbaar. Murat neemt er de tijd voor om samen met de klant te kijken naar wat hét perfecte sieraad is. “Ik vind het belangrijk om naar het karakter van de klant te kijken en daar het bijbehorende sieraad bij te zoeken. Dat maakt het vak ook mooi: je maakt iemand blij en je laat iets achter. Mensen doen vaak jaren met hun sieraden.”

C

Taste! ontvangt een 8.2 van Knoopjelos.nlTaste! is voor de tweede keer vereerd met een bezoek van recensent Maurice van Bussel van Knoopjelos.nl. Taste! is trots op de lovende re- censie en het geweldige cijfer; een 8,2. Van Bussel schreef het volgende: “Goed dat de positieve repu-tatie inmiddels strekt tot voorbij Waalwijk, Oisterwijk en Eindhoven, met name teweeg gebracht door enthousiast gastheerschap, verrassende wijnen en technisch vaardige gerechten uit de open keuken van chef-kok Mike van Strien”. Kijk voor de volledige recensie op www.knoopjelos.nl

Te HuurEen winkelruimte huren in hartje centrum Til-burg? Dat kan in winkelcentrum Heuvelpoort!

Uitgelicht

HP nieuws Actie

Parkeerders slaan munt uit shoppen in Heuvelpoort Winkelcentrum Heuvelpoort heeft een wel heel aantrek-kelijke actie! Wie nu gaat winkelen in het Winkelcentrum krijgt gratis Heuvelpoort-munten. Elke munt is één euro waard. Deze munten kun je inleveren bij alle winkels in het winkelcentrum of je kunt ze gebruiken om er de parkeergarage mee te betalen! Kijk voor de voorwaarden op www.Heuvelpoort.nl

Meer informatieCheck www.heuvelpoort.nl!In je navigatiesysteem kun je het beste Heuvelpoort 354 ingeven; dit is namelijk het adres van de parkeergarage met 216 plaatsen!

Page 22: De T Augustus 2010

animatie/Kom

edie

filmmenu’s Voor22,50 euro

Heuvel 24 5038CP - Tilburg

Tel.: 013 5369224 www.cafekarel.nl

Filmmenue 22,50

Page 23: De T Augustus 2010

shreK foreVer after

animatie/Kom

edie

Shrek verlangt in dit vierde en laatste deel terug naar de tijd dat hij nog een ‘echte Oger’ was.

Hij laat zich inpalmen door Repelsteeltje en belandt in een nieuwe wereld waar Ogers wor-

den opgejaagd, Repelsteeltje koning is en waar hij prinses Fiona nooit heeft leren kennen.

De vraag is nu: lukt het Shrek om dit alles ongedaan te maken? Ditmaal is Shrek, samen met

zijn trouwe vrienden Donkey, Puss en prinses Fiona, ook te bewonderen in 3D.

Er ontbreekt echter iets in dit vierde deel. De

kracht van de voorgaande films zat vaak in de

constante waterval van scherpe, snelle grap-

pen en het goed uitgewerkte en creatief be-

dachte filmscript. ‘Shrek Forever After’ is soms

traag en weinig vernieuwend. Gelukkig begint

de film erg humoristisch en weet hij je met enige

regelmaat toch aan het lachen te krijgen.

Tekst: www.ruudvanbergen.nl

Als CIA-officier heeft Evelyn Salt beloofd haar land te dienen en eren. Haar loyaliteit wordt echter getoetst wanneer een overloper haar ervan beschuldigt een Russische spionne te zijn. Ze gebruikt haar jarenlange ervaring bij de CIA om arrestatie te voorkomen. Terwijl het onderzoek naar haar ware identiteit doorgaat, duikt één vraag steeds op: ‘Wie is Salt’?Te zien vanaf 5 augustus

The Expendables is een groep huursoldaten, elk met een eigen specialisme, die in opdracht infiltreren in een Zuid-Amerikaans land. Zij gaan de strijd aan met de wrede dictator die het land in zijn greep houdt. De mannen beseffen al snel dat niet alles in deze missie is wat het lijkt. Ze raken steeds dieper verstrengeld in een gevaarlijk web van bedrog en verraad. Maar de mannen worstelen met een nog zwaardere uitdaging… Te zien vanaf 19 augustus

Politieke thriller met: angelina jolie, liev schreiber, zoe lister jones

actiemet: noah ringer, jessica andres, dev Patel

actiemet: sylvester stallone, jason statham, arnold schwarzenegger, bruce Willis

salt the last airbender 3d the expendables

regie: mike mitchell. met de stemmen van:

mike myers, cameron diaz, antonia banderas.

Minimale abonnementsduur is 4 maanden • Daarna elke maand opzegbaar • Voor 3D en IMAX geldt een toeslag • Geldig in alle MustSee en Pathé bioscopen in Nederland

MustSee & Pathé hebben een ongelofelijk aanbod voor filmfans: Pathé Unlimited. Onbeperkt toegang

tot alle reguliere filmvoorstellingen.VOOR SLECHTS € 18,- PER MAAND

Honderd jaar geleden was de wereld verdeeld in vier naties: Vuur, Water, Aarde, Wind. Een jongen met de naam Aang kreeg te horen dat hij de nieuwe Avatar was. Geconfronteerd met de verantwoordelijkheid om een dreigende wereldoorlog te voorkomen, vluchtte Aang van huis weg. Honderd jaar later krijgt Aang te horen dat de Vuurnatie tientallen jaren oorlog heeft gevoerd. Hij beseft nu dat hij als uitverkoren Avatar zijn verantwoordelijkheid moet nemen.Te zien vanaf 19 augustus

FILm

Page 24: De T Augustus 2010

stadsdicht

Page 25: De T Augustus 2010

uW agendapunt in deze agenda? Meld uW iteM aan op WWW.de-t.nl!

WWW.de-t.nl

stadsdicht

U KUNT UW AGENDAPUNTEN VOOR DE SEPTEMBER-EDITIE VANAF 1 SEPTEMBER TOT UITERLIJK 14 SEPTEMBER

AANLEVEREN VIA WWW.DE-T.NL OF

Woensdag 4 augustusPAPA ROACH + LIFE OF AGONy + ILL NIñO

Tilburg. 013 Popcentrum. Tijd: 19:00h.

WEKELIJKSE WOENSDAG-AVOND BINGO

Berkel-Enschot. Best Western Hotel De Druiventros. Tijd: 19:30-22:00h.

SOUL KITCHENTilburg. Filmfoyer Tilburg.

Tijd: 19:45-21:15h. Zinos is een Griekse Duitser en runt een eetcafé in Hamburg, maar dat gaat niet zonder problemen.

NOTHING PERSONALFilmfoyer Tilburg. 21:30-22:55h.

Een jonge vrouw begint een zoektocht naar zichzelf door afstand te doen van al haar persoonlijke bezittingen.

donderdag 5 augustusNOTHING PERSONALTilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

19:45-21:10h.

KARAOKE AVOND Tilburg. Cafe Extase. Tijd: 20:30h.

UN PROPHèTE Tilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

21:10-23:50h. Dit gevangenisdrama is nu al een klassieker.

DOWN By LAW Tilburg. De Nieuwe Vorst. Tijd: 22:00h.

Zomerfilmprogramma in de binnentuin

vrijdag 6 augustusNOTHING PERSONALFilmfoyer Tilburg. 19:45-21:10h.

Een jonge vrouw begint een zoektocht naar zichzelf door afstand te doen van al haar persoonlijke bezittingen.

Maandag 2 augustusWEIGHT WATCHERSBerkel-Enschot. HCR de

Druiventros. 19:00-21:30h. www.weightwatchers.nl.

SPECIAAL BIERTJES PROEVEN Tilburg. Cafe Bolle.

Tijd: 19:00h. ontvang 25% korting

MAMMA ROMA Filmfoyer Tilburg. 20:00-21:50h. Prostituée

die uit het rosse leven denkt te ont- snappen wanneer haar pooier trouwt.

SLAyER Tilburg. 013 Popcentrum. Tijd: 20:00h. Slayer

is een Amerikaanse thrashmetalband die in 1981 opgericht is.

dinsdag 3 augustusKORVELWANDELING.Tilburg. Stadsgisterij. Tijd:

19:00h. Een boeiende en verrassend

SOUL KITCHEN Tilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

19:45-21:15h. Zinos is een Griekse Duitser en runt een eetcafé in Hamburg, maar dat gaat niet zonder problemen.

SLAyER Tilburg. 013 Popcentrum. Tijd: 20:00h. Slayer

is een Amerikaanse thrashmetalband die in 1981 opgericht is

NOTHING PERSONALFilmfoyer Tilburg. 21:30-22:55h.

Een jonge vrouw begint een zoektocht naar zichzelf door afstand te doen van al haar persoonlijke bezittingen.

DOBBELEN OP DINSDAG!Tilburg. Cafe Bolle. Tijd: 22:00h.

Gooi je oneven, dan betaal je gewoon voor je drankjes. Even? Wij betalen!

agen

da

Augustus 2010

exposities, tentoonstellingen FilM Muziek stappen, Feesten & uitgaan theater-kleinkunst-dans-klassieke Muziek varialezingen & Workshops

Op iedere hoek een motoragent paraat,terwijl verdieping na verdieping werd uitgekamd.Ook de dikste konten agentes oogden cruciaal.na drie keer aanbellen de voordeur aan gort,een aantal straaljagers luisterde de sfeer op.en dankzij mobiel sms verbaasde het publiek zich over het naderende hoogtepunt: de s802 uit de Walrusklasse vaart de Piushaven binnen.

Walrus in de Piushaven

OP WOensDAgmIDDAg 16 junI 2010 WerD een 62-jArIge VrOuW VOOr De Deur VAn HAAr APPArtement AAn De PIusstrAAt BerOOFD. De POLItIe WAs In grOten getALe sneL ter PLeKKe, mAAr De DADer WerD HeLAAs nIet geVOnDen.ALLe FeIten In Het geDICHt KLOPPen, OP één nA.

Augustus 2010 25

Page 26: De T Augustus 2010

een BrOODje jAntje eten met… FrAns-jAn LAtHOuWersDE T eet een Broodje Jantje met de directeur van VVV Tilburg.

Wat is het meest bijzondere plekje van Tilburg?“Je moet voor de lol eens de Heuvelse kerk binnenlopen. Meteen rechts hangt daar een beeld van Christus aan het kruis. The Hairy Christ, heet het ook wel. Dat beeld lijkt afschrikwekkend echt.”

Ehm…“En een wat minder vreemde bijzondere plek is de Korte Heuvel. Gezellige cafeetjes en lekkere plekken om te hangen.

Wat zou u tegen de Tilburgers zelf willen zeggen? “Je woont in een hartstikke fijne stad. Schaam je er niet voor om Tilburger te zijn. Er zijn mindere steden in Neder-land. Hier gebeurt tenminste veel!”

Wat doet u zelf in uw vrije tijd? “Ik maak graag muziek. Ik speel trompet en speel in een jazzbandje. Soms treden we wel eens op bij Mercure op de Heuvel. Ik ga ook graag naar concerten, maar je zal me niet gauw bij een klassiek concert zien.”

WELKOMHIROTO

Hiroto is een van de 27.000 Tilburgse studenten

www.tilburg.nl/studeren

Tekst: Frank van Bergen. Fotografie: Camiel Donders

Page 27: De T Augustus 2010

Augustus 2010 27

agen

da

Augustus 2010

UN PROPHèTE Filmfoyer Tilburg. 21:10-23:50h. Dit

gevangenisdrama is nu al een klassieker.

DJ FERRy!!Tilburg. Cafe Bolle. Tijd: 22:00h.

zaterdag 7 augustusWORKSHOP FOTOGRAFIE MET STADSWANDELING

(TILBURG) Tijd: 10:00-17:00h. Een volledig verzorgde dag incl. lunch en drankjes. Van 10 - 17 uur.

NOTHING PERSONALTilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

19:45-21:10h. Een jonge vrouw begint een zoektocht naar zichzelf door afstand te doen van al haar persoonlijke bezittingen.

UN PROPHèTE Filmfoyer Tilburg. 21:10-23:50h.

LE GRANDE BOUFFETilburg. De Nieuwe Vorst. Tijd:

22:00h. Zomerfilmprogramma in de binnentuin

zondag 8 augustusSUARA INDO MATINEE DOOR CLUB PARADISE,

DANSMIDDAG Berkel-Enschot. Hotel de Druiventros. Tijd: 14:00-19:00h.

SLAPSHOT Tilburg. 013 Popcentrum. Tijd: 15:00h.

NOTHING PERSONALTilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

19:45-21:10h.

UN PROPHèTETilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

21:10-23:50h.

Maandag 9 augustusWEIGHT WATCHERSBerkel-Enschot. Hotel de

Druiventros. Tijd: 19:00h. Cursus, voor mensen die willen afvallen.

SPECIAAL BIERTJES PROEVEN Tilburg. Cafe Bolle.

Tijd: 19:00h. ontvang 25% korting

MAMMA ROMA Filmfoyer Tilburg. 20:00-21:50h. Prostiuée

die uit het rosse leven denkt te ont- snappen wanneer haar pooier trouwt

WEKELIJKSE WOENSDAG-AVOND BINGO

Berkel-Enschot. Best Western Hotel De Druiventros. Tijd: 19:30-22:00h.

EL ULTIMO VERANO DE LA BOyITA Tilburg. Filmfoyer

Tilburg. Tijd: 22:00-23:25h.

donderdag 19 augustusEL ULTIMO VERANO DE LA BOyITA Tilburg. Filmfoyer

Tilburg. Tijd: 19:45-21:10h. Over een vriendschap tussen twee kinderen die ontstaat op het zinderende Argentijnse platteland.

TILBURGSE ZOMER AVOND Tilburg. Cafe De

Lollipop. Tijd: 21:00-04:00h. gratis gezellige avond met div artiesten, dresscode roze en wit

AFTERSCHOOLFilmfoyer Tilburg. Tijd: 21:15-23:00h.

Robert studeert aan een elite- kost-school als hij per ongeluk de dood van twee populaire tweelingzusjes filmt.

yOU, THE LIVING Tilburg. De Nieuwe Vorst. Tijd: 22:00h.

Zomerfilmprogramma in de binnentuin

SCHUIMPARTy Tilburg. Cafe Extase. Tijd: 22:00h.

vrijdag 20 augustusDJ FERRy!!Tilburg. Cafe Bolle. Tijd: 10:56h.

AFTERSCHOOLFilmfoyer Tilburg. Tijd: 21:15-

23:00h. Robert studeert aan een elite-kostschool als hij per ongeluk de dood van twee populaire tweelingzusjes filmt.

zaterdag 21 augustusEL ULTIMO VERANO DE LA BOyITA Filmfoyer Tilburg. Tijd:

19:45-21:10h.

AFTERSCHOOL Filmfoyer Tilburg. Tijd: 21:15-23:00h.

Robert studeert aan een elite- kost-school als hij per ongeluk de dood van twee populaire tweelingzusjes filmt.

AFRICA NIGHT TILBURGTilburg. Partycentrum Oase.

Tijd: 22:00-03:00h. Afrikaanse dans-avond in Partycentrum Oase

DJ FERRy!Tilburg. Cafe Bolle. Tijd: 22:00h.

zaterdag 14 augustusUN PROPHèTE Filmfoyer Tilburg. Tijd: 19:15-21:50h.

INBEATWEENTilburg. Kaffee Lambiek.

Tijd: 20:30h. 5 jaar lambiek

O AMOR NATURALTilburg. De Nieuwe Vorst.

Tijd: 22:00h. Zomerfilmprogramma in de binnentuin

EL ULTIMO VERANO DE LA BOyITA Tilburg. Filmfoyer Tijd:

22:00-23:25h.

zondag 15 augustusUN PROPHèTE Filmfoyer Tilburg. Tijd: 19:15-21:50h.

EL ULTIMO VERANO DE LA BOyITA Filmfoyer Tilburg. Tijd:

22:00-23:25h.

Maandag 16 augustusWEIGHT WATCHERSBerkel-Enschot. HCR de Drui-

ventros. Tijd: 19:00-22:30h. Wekelijkse bijeenkomst, www.weightwatchers.nl.

SPECIAAL BIERTJES PROEVEN Tilburg. Cafe Bolle.

Tijd: 19:00h. ontvang 25% korting

dinsdag 17 augustusKUNSTWANDELING.Tilburg. Stadsgidserij. Tijd:

19:00h. Een verrassende wandeling waarin we samen op zoek gaan naar wat het centrum van Tilburg aan kunst te bieden heeft.

UN PROPHèTE Filmfoyer Tilburg. Tijd: 19:15-21:50h.

EL ULTIMO VERANO DE LA BOyITA Tilburg. Filmfoyer Tijd:

22:00-23:25h.

DOBBELEN OP DINSDAG!Tilburg. Cafe Bolle. Tijd: 22:00h.

Woensdag 18 augustusUN PROPHèTE Filmfoyer Tilburg. Tijd: 19:15-21:50h.

LA PRIMA NOTTE DI qUIETE Filmfoyer Tilburg. Tijd:

20:00-21:50h. Leraar op een middelbare school in Rimini voelt zich aangetrokkken tot een beeldschone leerlinge.

dinsdag 10 augustusWESTENDWANDELING.Tilburg. Stadsgidserij. Tijd:

19:00h. Een interessante, leuke, span-nende en soms ontroerende wandeling

NOTHING PERSONALFilmfoyer Tilburg. 19:45-21:10h.

UN PROPHèTE Filmfoyer Tilburg. Tijd: 21:10-23:50h.

DOBBELEN OP DINSDAG!Tilburg. Cafe Bolle. Tijd: 22:00h.

Gooi je oneven, dan betaal je gewoon voor je drankjes. Even? Wij betalen!

Woensdag 11 augustusWEKELIJKSE WOENSDAG-AVOND BINGO

Berkel-Enschot. Best Western Hotel De Druiventros. Tijd: 19:30-22:00h.

NOTHING PERSONALFilmfoyer Tilburg. Tijd: 19:45-

21:10h.

UN PROPHèTETilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

21:10-23:50h. Dit gevangenisdrama is nu al een klassieker.

donderdag 12 augustusUN PROPHèTE Tilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

19:15-21:50h.

OLDBOy Tilburg. De Nieuwe Vorst. Tijd: 22:00h.

Zomerfilmprogramma in de binnentuin

EL ULTIMO VERANO DE LA BOyITA Filmfoyer Tilburg. Tijd:

22:00-23:25h.

vrijdag 13 augustusUN PROPHèTETilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

19:15-21:50h.

EL ULTIMO VERANO DE LA BOyITA Filmfoyer Tilburg. Tijd:

22:00-23:25h.

exposities, tentoonstellingen FilM Muziek stappen, Feesten & uitgaan theater-kleinkunst-dans-klassieke Muziek varialezingen & Workshops

Page 28: De T Augustus 2010

28 Augustus 2010

agen

da

Augustus 2010

zondag 22 augustusMACABRE Tilburg. 013 Popcentrum. 16:00h.

deathmetalband

EL ULTIMO VERANO DE LA BOyITA

Tilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd: 19:45-21:10h. Over eenvriendschap tussen twee kinderen die ontstaat op het zinderende Argentijnse platteland.

AFTERSCHOOL Filmfoyer Tilburg.

Tijd: 21:15-23:00h. Robert studeert aan een elite- kostschool als hij per ongeluk de dood van twee populaire tweelingzusjes filmt.

Maandag 23 augustusWEIGHT WATCHERSBerkel-Enschot. HCR de Drui-

ventros. Tijd: 19:00-22:30h. Wekelijkse bijeenkomst, www.weightwatchers.nl.

dinsdag 24 augustusEL ULTIMO VERANO DE LA BOyITA Tilburg. Filmfoyer

Tilburg. Tijd: 19:45-21:10h.

AFRIKAN VIBRATIONS: RITA MARLEy & C-SHARP

Tilburg. 013 Popcentrum. Tijd: 20:00h. De vrouw van de legendarische reg-gaezanger Bob Marley

AFTERSCHOOLTilburg. Filmfoyer Tilburg. 21:15-23:00h.

Robert studeert aan een elite- kost-school als hij per ongeluk de dood van twee populaire tweelingzusjes filmt.

Woensdag 25 augustusWEKELIJKSE WOENSDAG-AVOND BINGO

Berkel-Enschot. Best Western Hotel De Druiventros. Tijd: 19:30-22:00h.

EL ULTIMO VERANO DE LA BOyITA Tilburg. Filmfoyer

Tilburg. Tijd: 19:45-21:10h. Over een vriendschap tussen twee kinderen die ontstaat op het zinderende Argentijnse platteland.

NINE POUND HAMMERTilburg. 013 Popcentrum.

Tijd: 20:45h.

perManente expo’sDE PONT, Wilhelminapark 1, Tilburg

Rondleiding: Iedere zondagmiddag gratis rondleiding om 15.00 uur.In de vaste collectie is naast de ‘First People’ en het zelfportret van Marlene Dumas, nu ook te zien een inspirerende serie posters van Michel François en ‘Planet Circle’ van Richard Long.Uitgeleend aan The National Portrait Gallery London maar vanaf nu weer te zien in de Pont, de 2 kinderportretten van Gerhard Richter evenals The First People van Marlene Dumas en het onlangs verworven zelfportret wat zij in 2008 schilderde.Kunstclub: Op woensdagmiddag is er in De Pont een Kunstclub voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Onder begeleiding van Leechin Kok, een ervaren kunstenaar, kun je je creatieve talenten ontwikkelen.

AUDAX TEXTIELMUSEUM, Goirkestraat 96, Tilburg

TextielLab: In het experimentele TextielLab zie je productontwikkelaars samen met studenten, ontwerpers en kunstenaars werken aan designproduc-ten, nieuwe technieken en kunstwerken van textiel. De Wollendekenfabriek 1900-1940: Hier herleeft het verleden: de machines doen het namelijk nog allemaal.Hete harten koele koppen: werken in de textiel vanaf 1860 tot nu. Hoe de mensen het werk ‘in de textiel’ hebben ervaren, kom je te weten in deze tentoonstelling.

SCRyPTION, Spoorlaan 434a, Tilburg

Depotzaal: Selectie van bijzondere ob-jecten uit de collectie van het Scryption.

NATUURMUSEUM BRABANT,

Spoorlaan 434, TilburgMoeders mooiste: aan de hand van sprookjes worden de gekste dieren getoond: de spekrollen van het Varken, de spillebeentjes van de Reiger of de kale kop van een Maraboe.Brabant in de Ban van Buiten: toont de schoonheid diversiteit van het Bra-bantse landschap en de bewoners .De reis: een tentoonstelling in vijf zalen over het boeiende leven van dieren en planten met een vette knipoog naar de mens.

Deze agenda is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samen-gesteld. De ‘T’ is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden. Meer informatie vindt u op www.amuseerje.nl

Maandag 30 augustusWEIGHT WATCHERSBerkel-Enschot. HCR de Drui-

ventros. Tijd: 19:00-22:30h. Wekelijkse bijeenkomst, www.weightwatchers.nl.

CONTRACORRIENTETilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

19:45-21:25h.

AFTERSCHOOLTilburg. Filmfoyer Tilburg. 21:30-23:15h.

dinsdag 31 augustusCENTRUMWANDELING.Tilburg. Stadsgidserij. Tijd:

19:00h. Bij deze wandeling ligt het ac-cent op de historie van de stad.

CONTRACORRIENTETilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

19:45-21:25h. Een poëtische fabel over seksualiteit, liefde en traditie.

AFTERSCHOOL Filmfoyer Tilburg. Tijd: 21:30-23:15h.

lopende aCtiviteitenBENELUX BEELD-VERHALEN PRIJS

Gastconservatoren, ICT Gamedesign en Fontys PABO Scryption, Spoorlaan 434a, Tilburg tm 29 augustus 2010

TEKEN EEN TEKSTScryption, Spoorlaan 434a,

Tilburg. tm 30 augustus 2010

GRAFFITIScryption, Spoorlaan 434a,

Tilburg. tm eind augustus 2010

LIJNEN IN MIJN HOOFDAudax Textielmuseum

Goirkestraat 96, Tilburgtm 12 september 2010

BEHIND THE SCENESAudax Textielmuseum

Goirkestraat 96, Tilburgtm 26 september 2010

GIUSEPPE PEPONENelle Mani - In de Handen

De Pont, Wilhelminapark 1, Tilburgtm 26 september 2010

GLANZEND WIT VOOR DE ORANJES Audax

Textielmuseum Goirkestraat 96, Tilburg tm 21 oktober 2010

AFTERSCHOOLTilburg. Filmfoyer Tilburg. 21:15-23:00h.

Robert studeert aan een elite- kost-school als hij per ongeluk de dood van twee populaire tweelingzusjes filmt.

donderdag 26 augustusCONTRACORRIENTETilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

19:45-21:25h. Een poëtische fabel over seksualiteit, liefde en traditie.

AFTERSCHOOLFilmfoyer Tilburg. Tijd: 21:30-23:15h. Robert

studeert aan een elite-kostschool als hij per ongeluk de dood van twee populaire tweelingzusjes filmt.

BE KIND, REWIND Tilburg. De Nieuwe Vorst. Tijd: 22:00h.

Zomerfilmprogramma in de binnentuin

vrijdag 27 augustusCONTRACORRIENTETilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

19:45-21:25h. Een poëtische fabel over seksualiteit, liefde en traditie.

AFTERSCHOOLTilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

21:30-23:15h.

zaterdag 28 augustusCONTRACORRIENTETilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

19:45-21:25h.Een poëtische fabel over seksualiteit, liefde en traditie.

AFTERSCHOOL Filmfoyer Tilburg. Tijd: 21:30-23:15h.

DE HELAASHEID DER DINGEN Tilburg. De Nieuwe

Vorst. Tijd: 22:00h. Zomerfilmprogram-ma in de binnentuin

zondag 29 augustusCOUNTRy DANSMIDDAG-VOND ism S.C.P.T.

Berkel-Enschot. HCR de Druiventros. Tijd: 13:30-18:00h. (www.scpt.nl)

CONTRACORRIENTETilburg. Filmfoyer Tilburg. Tijd:

19:45-21:25h. Een poëtische fabel over seksualiteit, liefde en traditie.

AFTERSCHOOL Filmfoyer Tilburg. Tijd: 21:30-23:15h.

exposities, tentoonstellingen FilM Muziek stappen, Feesten & uitgaan theater-kleinkunst-dans-klassieke Muziek varialezingen & Workshops

Page 29: De T Augustus 2010

WELKOMIRIS

Iris is een van de 27.000 Tilburgse studenten

www.tilburg.nl/studeren

Page 30: De T Augustus 2010

De vakantie is een periode waar menigeen reikhal-zend naar uitziet. Eindelijk verlost van de welhaast ondragelijke sleur van alledag. Tijd om en masse naar beter oorden te trekken, koste wat het kost. Op welke wijze u ook vakantie gaat vieren, het is zaak de praktische kanten niet uit het oog te verliezen. Ga bijvoorbeeld alvorens te vertrekken eens te rade bij Adviesbureau van de Zaande B.V. voor een stukje vakantie-advies.

Van de Zaande’s vekaansie-advies.As ik hilt jaor òn den baand hèb gestaon zèèk blij ak òp vekaansie maag. Vurdèk gao doe ik aaltij ’n lijsje maoke van wèk meej moet neme. Dès ’n goei tip. Ik zal oe hier ’n vurbild geve van ’n lijsje vur de vekaansie. Tis mar ’n vurbild hè, dus ge hoeft nie alles meej te neme wètter stao, mar et maag wèl. Ge meut ok zèllef nòg dinger derbij verzinne òf

Teks

t: Fr

ans

van

der M

eer.

Foto

grafi

e: T

omm

y Fo

togr

afie.

COLumn

Halleeeeeej!

Vakantie

wèglaote. Dè gao ik nie vur jou öt-maoke, wè dèggij ammel meejnimt òp vekaansie. Dè moete tòch zeker zèllef wete. Daor gao ik nie over. Mar hier kunde leze we ik aaltij meeneem.

BadslippersKrat bierZwaore sjekWaoterpomptangFriteuseHonkbalknuppel

Nou, van die dinger ammel. Naa hèk nòg meer adviezen hor. Doe, agge òp vekaansie gòt, aaltij de vuddeur goed òp slòt. Loat et gas nie braande. Brèngt oewen hond nòr vriende òf bekènde. Brengt em nie nòr onbekènde, want die zitte nie òp jouwen hond te wòchte. Bekènde trouwes ok nie, mar die dörreve gin nèè te zègge. Ge kuntem netuurlek ok òn enen bôom bèène èn wegrije.

Èn doe snaags ’n lèmpke aon vur de inbrekers. Òf eigelek tége de inbrekers, want die houwen er nie van asser ’n lèmpke braandt. Nèè, die gòn dan liever èèreges aanders inbreke. Bij de bure bevobbeld. As die ok nie thèùs zèèn teminste. Òf ’t moet zèèn dègge inbrekers hèt die tòch inbreke asser wèl iemand thèùs is. Daor hoefde oe èège òp vekaansie dus nie druk over te maoke.

Nou, ik gao nie te lang schrèèven ammel, want vur mèn is’t ok vekaansie onderaand. Ik wil òp mene rug òp et straand ligge meej ene goudgèèle rakker meej ’n witschèùmende kraog derbij dènk. Lègt de sleutel mar onder ’t matje, dan koom ik regelmaotig wèl èkkes kèèke.

30 Augustus 2010

Page 31: De T Augustus 2010

WELKOMJAAP

Jaap is een van de 27.000 Tilburgse studenten

www.tilburg.nl/studeren

Page 32: De T Augustus 2010

www.tilburg.rabobank.nl

Rabobank. Een bank met ideeën.

Profiteren van kortingen met hetRabo StudentenPakket.

Studeren moet welbetaalbaar blijven. Dat ishet idee.Hoewel je studenten niet snel hoort klagen is het studentenleven niet altijd even

comfortabel. Open daarom nu het Rabo StudentenPakket en ontvang een cadeaubon van

€ 50,-. Ook profiteer je van het Rabo StudentenVoordeel. En biedt het Rabo

StudentenPakket je altijd en overal inzicht en controle over je eigen geldzaken via mobiel

bankieren of internetbankieren. Kijk voor het actieaanbod en de voorwaarden op

www.tilburg.rabobank.nl. Alles in de hand met het Rabo StudentenPakket.

Cadeaubon

van € 50,-.