De Nieuwsbrief Van 3 Maart 2015

5

Click here to load reader

Transcript of De Nieuwsbrief Van 3 Maart 2015

Page 1: De Nieuwsbrief Van 3 Maart 2015

De FeniksJenaplanschool Gent Acaciastraat 11 ­ 29 9000 Gent 09 226 17 06

Sabine en Marleen: defeniks.sec@gent. Sofie Strobbe: [email protected]

www.jenaplanschooldefeniks.be

Nieuwsbrief 3 maart 2015

Geen afsluitronde vrijdag. Grootouderfeest op woensdag!

Zwemweek voor midden­ en bovenbouw

Algemeen nieuws

Alle grootouders worden woensdag op hun feest doorlopend verwacht tussen 10u en 12u.

Helpende ouders zijn nog steeds welkom en mogen zich tegen 9u aanmelden bij Carine in de leraarszaal.

Bovenbouw:­ Alle kinderen kregen hun brief

voor de bosklas mee. Vergeet de medische fiche niet ingevuld terug mee te brengen.

­ Binnenkort volgt er concrete informatie over het reserveren van kaarten voor het optreden van Côté Koer in De Bijloke op 25 april. We hopen op een massale opkomst van ouders, broers, zussen, tantes, nonkels,...

Leerlingenraad:Verslag van 26 februari. De volgende leerlingenraad gaat door op 26 maart.

Onze nestenOnderbouw

Uilen ­ Ellen Nestouder: Klaartje (mama van Amos) Beste ouders,

De komende week werken we verder aan het project schoenen!

Op woensdag 4 maart is het grootouderfeest. Naast schoenen strikken, gaan we ook onze schoenen meten samen met oma en opa, meme en pepe, …

Wie nog lint­ of vouwmeters heeft, mag ze zeker meebrengen. Op het einde van de week krijgen jullie ze zeker terug, dus schrijf je naam erop. Zo komen ze weer terecht waar ze horen!

Bedankt!

Mezen ­ Isabelle Nestouder: Ann­Marie (mama van Anabel)

Ahoi piratenopa’s en ­oma’s. Jullie worden woensdag in ons piratenschip verwacht. We gaan in het water onderzoeken wat drijft of zinkt. We gaan met eigenaardig zand vormen maken, op het pirateneiland spelen en nog veel meer! Woensdag mogen we ons gerust verkleden. Donderdag knutselen we ons eigen piratenschip. Daarvoor hebben we een lege, kartonnen eierdoos nodig.

Kookaburra’s ­ Delphine Nestouder: ouders van Mira: Henk en Ilse

We bereiden ons nog een beetje verder voor op het grootouderfeest en vanaf donderdag gaan we van start met ons nieuw project: GRAFFITI! Daarvoor zijn we nog op zoek naar spuitbussen, mondmaskertjes, graffiti en/of tekentalenten. We gaan op donderdag 19 maart (voormiddag) onze talenten in het graffitistraatje spuiten. Wie wil met ons mee gaan?

Page 2: De Nieuwsbrief Van 3 Maart 2015

Ouderraad:De Ouderraad nodigt iedereen van harte uit voor de Vlaamse kermis op 8 maartin De Feniks: voor 3 euro inkom kan je de hele namiddag vanaf 14u volksspelen komen uitproberen! Aan het einde van de namiddag worden drie winnaars geloot. Voor de mama's en papa's wordt een koffietje of ander drankje voorzien. Allen daarheen!

Kanaries ­ Christel Nestouder:: Hannelore (mama van Marius)

Dinsdag krijgen we bezoek van de oma van Marius. Zij zal voor ons met de kamishibai vertellen Deze week maken we ons klaar voor een reisje met onze grootouders. Je kleuter mag woensdag felgekleurde kleding, Hawaiaans rokje, bloemenkrans,... aantrekken. Ra ra ra... waar gaat de vlucht naar toe?

Pinguïns ­ Manuella Nestouder: Yann, de papa van Bram.

Deze week leven de kinderen mee naar woensdag. Dan komen “hun” opa’s en oma’s naar de klas. Vanzelfsprekend is ons project dan ook “oma en opa”, waarbij de kinderen ervaringen, belevenissen en gevoelens delen met elkaar en dit levert ons vast leuke, gezellige, maar ook diepgaande gesprekken op. We hopen dat er veel grootouders de vlucht nemen naar onze school, want ook al zijn ze klein, ze leven mee en verwachten jullie in de klas. Dit doorlopend vanaf 10u en tussendoor kan je van een koffie of theetje genieten in de zaal. Nadien mag je je mening meedelen in ons leefboek in de gang aan de klasdeur. Tot ziens en welkom aan alle grootouders.

Mussen ­ Charlotte Nestouder: Caroline & David, mama en papa van Hannah

We werken deze week verder over de dokter/ziek zijn. Ons bezoek aan het wijkgezondheidscentrum wordt uitgesteld naar donderdagvoormiddag 12 maart om 10.15u. Ouders die ons graag willen vergezellen op die donderdagochtend, geef een seintje! Woensdag wordt een speciale dag! We verwelkomen graag al onze oma’s en opa’s in de klas! Benieuwd wat er tijdens de reis te beleven valt in ons mussennest! Alvast van harte welkom aan alle grootouders!

Raven ­ Claudine Nestouder: Jeroen en Ingrid (papa en mama van Tobit)

We werken verder aan ons ridder­ en prinsessenproject. We maken ridderhelmen, bouwen kastelen, knutselen juwelen en zwaarden. Er zal zeker ook nog voorgelezen worden uit de prachtige meegebrachte boeken over de prinsessen en ridders

Woensdag verwachten we de grootouders tussen 10 en 12u in ons kasteel aan de Loire. Wat er te doen zal zijn is voor hen nog een groot ? en voor ons een weten! We zeggen ons versje op en geven onze zelfgemaakte kaarten af. Wie prinsessen­ en ridderkledij heeft en die nog niet meebracht, doe die zeker woensdag aan.

Zwaluwen ­ Bronwen Nestouder: Bout (papa van Olivia) en Stephanie (mama van Johanna)

Middenbouw

Ijsvogels ­ Liesbeth Nestouder: Brenda, mama van Oona

Liesbeth is deze week afwezig. De kinderen worden opgevangen door de collega’s.

Page 3: De Nieuwsbrief Van 3 Maart 2015

Kolibries ­ Lise Nestouder: Mieken, mama van Marie

Deze week zullen de Kolibries verder knutselen voor het grootouderfeest. Vol spanning kijken we ernaar uit. We nemen hen mee in ons avontuurlijk project rond de landen van de wereld. Er zijn nieuwe boeken waarin we kunnen snuisteren en heel wat van kunnen bijleren. Het wordt opnieuw een leerrijke reis! juf Niki, stagiaire kolibrienest

Nachtegalen ­ Evi Nestouders: Elke en Yann

Joepie, woensdag komen onze grootouders op bezoek! We tonen en vertellen wat we hebben geleerd over Argentinië en we maken natuurlijk ook Argentijns lekkers voor hen klaar! Donderdag doet Kaan een spreekbeurt over voetbal en we gaan ook naar de bibliotheek!

Kiekendieven ­ Sofie Nestouder: Sofie (mama Fin), Ingrid (mama Yasin), Katrien (moeke Gitte)

Deze week hebben we bezoek van Stephen, een leerling van het 6de jaar Sociaal Technische Wetenschappen van het Koninklijk Lyceum in Gent. Hij komt kijken, meedraaien en helpen in de klas. Nadat Sofie enkele dagen afwezig is geweest hebben we nog een beetje voorbereiding voor het grootouderfeest. Dat doen we dinsdag. Er begint ook een periode van boekpresentaties. Leon, Billie en Quinten bijten deze week de spits af. Volgende week op do 12/3 gaan we naar de Bourgoyen met de oma van Lio. Buskaart en lunchpakket meegeven. Wie zin en tijd heeft om mee te gaan, altijd welkom ;­)

Valken ­ Monique Nestouders: Sandra (mama van Ilja) en Katrien (mama van Sander)

De valken bereiden allerlei activiteiten voor om de oma’s en de opa’s enorm te verwennen. Echt waar, het wordt zalig! Donderdagnamiddag gaan we naar de bibliotheek en kiezen een nieuw boekje.

Kraaien ­ Yves Nestouders: Ellen (mama Jana) en Zuhal (mama Elies)

NIET TE MISSEN in maart !!!Wordt verwacht in uw favoriete nest:

­ Oma & Opa: the Incredible Journey ­ De Wonderlijke Machine van Meester Bram ­ De 101 Bogen van de Jongen wiens Kapper Verdween ­ Daanamarenko: the Artist

Bovenbouw

Meeuwen ­ Sofie Nestouder: Laurent en Annelies, de ouders van Jules.

We ronden ons project puberteit stilaan af. We bereiden ons voor op het

Page 4: De Nieuwsbrief Van 3 Maart 2015

grootouderfeest. Het belooft een waar experiment te worden deze keer...

Gieren ­ Jonathan Nestouder: Lieve (mama van Kobe)

We hebben ondertussen al enkele mooie spreekbeurten gehad over Thailand, Italië, Marokko en Brazilië. Woensdag vliegen we naar Nederland en gaan we samen met oma en opa bordjes en kopjes beschilderen met delftsblauw opglazuur dat we nadien zullen bakken op 800°C! Vrijdag begeven we ons naar het zwembad, dus zwempakje niet vergeten!

Papegaaiduikers ­ Ann Nestouder: Els Meiresone (mama van Luna en Wannes)

Onze oma’s en opa’s worden ondergedompeld in India, China, Italië, Engeland en Spanje! Onze wereldduikers zijn er klaar voor. We zetten ons thema ‘topografie’ verder. We verkennen België in zijn provincies en gewesten en zetten onze reis in het Europa van nu verder. Wat is Europa veranderd sinds onze grootouders jong waren!

Toekans ­ Marco Nestouder: Kurt Waegeman (papa van Leon, Maria en Vera)

Een drukke week: op maandag bezoek van Herwig (zangfeest), op dinsdag naar de beroepenbeurs (vijfdes), op woensdag de wereld rond (grootouderfeest) en op vrijdag naar het zwembad (erg lang geleden...). We genoten tussendoor ook van elkaars vrije teksten (er schuilt heel wat schrijftalent onder de toekans) en van donkere chocoladecake met glazuur van witte chocolade (mjam mjam, erg lekker).

Bijlagen:

Page 5: De Nieuwsbrief Van 3 Maart 2015

Feest in de Feniks! Op zondag 8 maart nodigen we iedereen uit vanaf 14u voor allerlei volkse spelen. Inkom is 3 euro. Voor een volle spelletjeskaart krijg je een drankje en hapje.

Georganiseerd door het Feestcomité van de Ouderraad - Kinderen moeten begeleid zijn door een volwassene.