De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

46
De Draei Schoolkrant van Openbare Basisschool ‘‘It Skriuwboerd’’ Schooljaar 2013/2014 Paaseditie

description

De paaseditie van de schoolkrant 'De Draei' van OBS 't Skriuwboerd

Transcript of De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

Page 1: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

1

De DraeiSchoolkrant van Openbare Basisschool‘‘It Skriuwboerd’’

Schooljaar 2013/2014Paaseditie

Page 2: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

2

Advertenti es

De Draei

Tormentil , in- en verkoop van inboedels

De Wending 3, 9865 VC OpendeMobiel 06 524 551 90www.tormentil-inboedels.nl

openingstijdendonderdagmiddag vrijdagmiddag zaterdagmiddag13.00-17.00 uur 13.00-17.00 uur 13.00-17.00 uur

Huis en gezin Tel. 0512 - 362425Voertuigen Fax.0512 - 364681 Recreati e Mail [email protected] Openingsti jden: Maandag t/m vrijdag van 8.30 uur t/m 17.30 uur

alles onder één dak

Bezoekadres Jan Binneslaan 2a9231 CB Surhuisterveen Postadres Postbus 29230 AA Surhuisterveen

Page 3: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

3

Voorwoord

De Draei

Uit de school.Voorjaar, de zomerti jd is weer begonnen en we maken ons op voor de laatste periode tot de zomervakanti e. Toch eerst even een terugblik. De kinderen van groep 8 maakten hun eindtoets en de keuzes voor het vervolg onderwijs zijn gemaakt. De groepseindscore van 537,1 is een belangrijke voor de school. De groep scoorde ruim boven het landelijke gemiddelde en daar zijn we best trots op.

Wanneer er meer duidelijkheid is, zullen we een informati eavond beleggen en een en ander uitleggen. Dan zullen we ook terugkijken op de ontwikkeling van de school ten opzichte van 4 jaar geleden. Samen met een groep ouders hebben we toen geprobeerd een soort school van de toekomst te bouwen. Waar willen we staan in 2015.

De schoolkrant is behoorlijk veranderd dit jaar. Van een papieren versie naar een digitale. De ontwikkeling van de krant gaat nog steeds door. Ook deze keer zullen er weer enkele aanpassingen zijn.Ik wens jullie namens het team een goede Pasen en veel plezier met deze krant.

Eltjo Dijk

Een andere groep kreeg heel veel voor hun kiezen door heft ige zaken die zich in januari afspeelden. Het is bepaald niet niks wanneer je een moeder verliest, een opa en oma in zeer korte ti jd verliest. Dat kwam in veel gezinnen en de groep behoorlijk binnen.

Ook een belangrijke wisseling binnen het team vond plaats. Juf Henny stopte eerder dan ze van plan was met haar werkzame leven. We hopen dat ze samen met Roel nog een goede ti jd samen hebben. Vorige week kregen we het bericht dat de situati e van de man van juf Hermien verslechtert. Je kunt alles wel rati oneel begrijpen maar de gevoelens blijven. Van hier wensen we Hermien en familie veel sterkte toe in deze ti jd.

Een ander besluit vond plaats. We starten volgend schooljaar met het conti nurooster. Dat betekent dat de kinderen alle dagen van 8.30 uur tot 14.00 uur naar school gaan. We zijn nog in overleg om eventuele opvang na schoolti jd te regelen. Ook zoeken we naar oplossingen om de opvang voor de leerkrachten zo goed mogelijk te regelen.

Binnen onze sti chti ng Roobol vinden de komende maanden ook belangrijke beslissingen. Het is de bedoeling dat alle Roobolscholen zich ontwikkelen tot Vreedzame scholen, drietalig onderwijs, ruimte voor talentontwikkeling, waarbij ict (sociale media) een steeds voornamere plaats innemen. Ook qua organisati e in de directi es zullen er veranderingen plaatsvinden. Kortom een spannende ti jd.

Huis en gezin Tel. 0512 - 362425Voertuigen Fax.0512 - 364681 Recreati e Mail [email protected] Openingsti jden: Maandag t/m vrijdag van 8.30 uur t/m 17.30 uur

Page 4: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

4

ContinuroosterHet is al vermeld in het voorwoord van Eltjo en het artikel vanuit de OR door Thijs, en natuurlijk kan het niemand ontgaan zijn: Het continurooster wordt ingevoerd. Zoals bij elk besluit zijn er allerlei argumenten voor en tegen te benoemen. We hebben niet de illusie dat we het voor iedereen 100% naar de zin kunnen maken, maar willen wel graag dat we samen met de ouders en het team aan de slag kunnen met het belangrijkste doel: een zo goed mogelijke basis voor de kinderen!

Namens beide scholen neemt Eltjo Dijk deel aan de vergadering, dit is erg handig om de laatste nieuwtjes vanuit Roobol en de algemene gang van zaken mee te kunnen nemen in het overleg.

Zo, nu weet u wie wie is! Nogmaals, wij zijn de stem van de school en de ouders als het gaat om zaken die bij het beleid van de school horen en geven ook in veel opzichten tegenwicht aan bestuurlijke beslommeringen. We vinden het daarom belangrijk om met u in contact te blijven zodat we weten wat er leeft.

Heb ik trouwens al vermeld dat we een leuke tijd tegemoet gaan? Bij deze! Het is een tijd met wat extra vrije dagen, meivakantie en overwegend mooi weer tijdens activiteiten. Ik ben zelf een jaar bij de school betrokken en het valt mij op hoe enorm prettig de sfeer is tijdens bijvoorbeeld een lentefair, schoolreisjes en speurtochten. Dat is positief, het laat zien dat we ondanks drukke bezigheden van ieder toch met elkaar aan een fijne school voor onze kids kunnen bouwen.

Ferenc Jacobs

Natuurlijk zijn er nog een aantal zaken die geregeld moeten worden. Binnen onze mogelijkheden dragen zowel de MR, de OR en het team bij aan een constructieve oplossing die voor iedereen werkbaar is. En daarvoor staan we natuurlijk open voor suggesties die we van u ontvangen. U kunt terecht bij de leden van de MR en er wordt naar u geluisterd. Nu we het er over hebben, weet u eigenlijk wie u kunt benaderen? Een medezeggenschapsraad bestaat uit leden vanuit het onderwijzend personeel en leden vanuit de ouders. Namens de school nemen Okko Jan Kerkstra en Thea Kuipers zitting. Hun bijdrage is belangrijk omdat zij vanuit de eerste hand kunnen vertellen welke zaken er spelen rondom het team en de kinderen. Op basis hiervan worden punten op de agenda gezet. Namens de ouders nemen Sander Martens en ondergetekende deel aan de MR, als stem van de ouders. Dagelijks praten we met jullie op het schoolplein, juist die korte momenten zijn heel belangrijk om te weten wat er leeft. Ook dit kunnen we meenemen in de vergaderingen, maar natuurlijk niet voordat we dit bij meerdere ouders hebben getoetst. En het bijzondere doet zich voor dat we een gemengde MR hebben, aangezien onze zusterschool IBS Maskelyn uit Augustinusga ook vier leden afvaardigt. Namens het team zijn dit Lammert Kamstra en Klara Reinders, namens de ouders Doon van Dam en Feike Jan de Bruin. We nemen tijdens dit schooljaar afscheid van Mieke de Kluiver die al vanaf 2007 deel uitmaakt van de MR

Medezeggenschapraad

De Draei

Page 5: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

5

Met de lente fair nog vers in het geheugen, mag ik een stukje schrijven voor de paaseditie van de schoolkrant. En wat was het leuk de lente fair: veel spelletjes, workshops, open podium, lekker eten en drinken en als meest belangrijke: heel veel kinderen en volwassen die heel veel plezier hadden. De ouderraad en het team vonden het heel geslaagd, en uit de reacties tijdens de lente fair maak ik op dat ook alle aanwezigen een hele leuke middag hebben gehad.

Omdat de winter dit jaar maar niet wilde komen, heeft de ouderraad verder geen activiteiten hoeven organiseren.Wel zijn de voorbereidingen gedaan voor de schoolfotograaf, hierover heeft u intussen de nodige informatie kunnen lezen in de nieuwsbrief. Ook zijn intussen de voorbereidingen gestart voor de voorstellingen van groepen 7 en 8 die 27 juni in Kolkzicht zullen worden opgevoerd, en die ongetwijfeld weer tot een prachtige avond zullen leiden.

Voor de komende maanden staan er weer een aantal activiteiten op het programma waar de OR bij betrokken is: de schoolfotograaf, de avondvierdaagse, de gemeentelijke sportdag en als afsluiter de feestelijke ouderavond. In mei en juni vinden ook weer de schoolreisjes plaats, waarvoor de penningmeester van de ouderraad al op de nieuwsbrief heeft gevraagd om de ouderbijdrage voor de schoolreisjes over te maken op het rekeningnummer van de ouderraad.

Beste ouders/verzorgers,

Ouderraad

Nieuw dit jaar is dat we ook een richtbedrag hebben meegegeven als vrijwillige ouderbijdrage om over te maken. Dit komt in de plaats van de bruine envelopjes. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor o.a. sinterklaas, kerstmis en Pasen. We hopen dan ook dat u hier allemaal aan wilt bijdragen.Zoals u heeft kunnen lezen in de nieuwsbrief heeft de medezeggenschaps-raad (M.R.) besloten om vanaf volgend schooljaar het continurooster in te voeren. Uiteraard zal de ouderraad ook betrokken worden bij de invoering hiervan, dus voel u vrij om ook de ouderraadsleden te benaderen, mocht u vragen hebben over dit onderwerp.

Tijdens het ouderraad overleg van 19 februari, hebben we helaas afscheid moeten nemen van juf Hennie Mast. Zij heeft besloten om te stoppen met werken in verband met de ziekte van haar man Roel. Wij wensen Hennie en Roel nog een hele fijne en lange tijd samen.

Tot slot wil ik u nog vertellen dat de ouderraad weer twee nieuwe enthousiaste leden heeft mogen begroeten: Henriette Cornello en Hedi Kuipers-Bosma.

Namens de gehele ouderraad wens ik u een prettig Pasen toe.

Thijs Groen

De Draei

Page 6: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

6

Groep 1/2A

De Draei

Page 7: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

7

Groep 1/2A

De Draei

Page 8: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

8

Groep 1/2A

De Draei

Page 9: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

9

Advertenties

De Draei

Page 10: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

10

Groep 1/2B

De Draei

Page 11: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

11

Groep 1/2B

De Draei

Kleurige voorjaarstekeningen van Groep 1/2B!

Page 12: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

12 De Draei

AdvertentiesBrasserie Kolkzicht

Brasserie Kolkzicht is gevestigd in het gezellige (winkel) centrum van Surhuisterveen, waar u na een middagje winkelen even lekker bij kunt komen onder het genot van een hapje of een drankje in ons sfeervolle café, aan de bar of op ons (verwarmd) terras.

Arrangementen; diverse mogelijkheden voor

lunch en diner broodmaaltijden groepsdiners en buffetten bruiloften en partijen vergaderingen en presentatiesAdres; De Kolk 23 9231 CV Surhuisterveen Tel: 0512 – 36 13 27

Page 13: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

13De Draei

Groep 3

Page 14: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

14

Groep 3

De Draei

Page 15: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

15

Groep 3

De Draei

Page 16: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

16

Groep 3

De Draei

Page 17: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

17

Groep 3

De Draei

Page 18: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

18

Advertenti es

De Draei

ASD Surhuisterveen, Ofwel Auto Service Dalweg is een zeer veelzijdig autobedrijf opgericht in 2008. U kunt bij ons terecht voor:Verkoop ( alle merken ) Verhuur Lease ( alle merken )Autoschade herstel APK en Onderhoud Vervangend VervoerAirco ServiceAutowasserette

Kom daarom rustig eens geheel vrijblijvend langs. de koffi e is altijd warm!  

Page 19: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

19

Advertenties

De Draei

Page 20: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

20

Nieuws uit groep 4Hier dan weer een nieuwe schoolkrant. Voor de kinderen van groep 4 was het na de vakantie even wennen. Na juf Tineke en Juf Henny was daar ineens een meester. Naast dat ze nu twee (sommige leerlingen drie) dagen een meester hebben, zitten de kinderen ook minder in de combinatie groepen. Dit is voor de groepen erg fijn, omdat ze meer aandacht kunnen krijgen en (ook) heel belangrijk extra hulp.

We draaien nu een paar weken en ik moet zeggen dat ik het erg naar mijn zin heb. De kinderen werken goed en het is altijd gezellig in de klas. Wanneer er vragen zijn mogen de ouders/verzorgers mij altijd aanspreken. Ik hoop nog een leuke tijd te hebben hier op It Skriuwboerd.

Groeten Meester Remco

KermisBen naar de zwembad geweest en ik ben naar de kermis geweest met mama. Ik ben in de Trampooliene geweestEn in de zweefmolen geweestEn in de bank ben ik ook in geweestMiryanna

lentefairik ga naar de lentefair en daar ga ik op treden eerst ga ik mijn gogel doos op zoeken en ik ga ale trucs uit de hand lijding doen en daarna ga ik ze doen dat was mijn verhaal doei en tot ziens nick kremer.

Groep 4

Ik ben bij mijn vader geweestDaar doen we niet zo veel Aleen als ik naar huis ga dan gaan we naar het zwembad soms Wele en soms diskooglijbaan zwembadDan gaan we naar mijn huis toe heb ik nog ge barbequetGroeten jenardy

Kermis Ik ben naar de kermis geweest in de botsauto’s 6 keer geweest en ik heb voor de eerste keer gelijk een Minions gewonnen mama en papa en Lukas en ik bij de kermis geweest alles was leuk van Viggo

Ik ben naar de kermis geweest. En ik zat in de trampoline en ik hat hoogtevrees. En ik ging lijntrek spelen. en ik kreeg een nep piestel. En de kogels waren balletjes. En ik heb een suikerspin gegeten. En een kleine suikerspin is groot. En ik vont het heel leuk. En ik ging grijpen en ik heb niks gewonnenAnne Jorn

Ik ben in het wekend buiten geweest en daar heb ik op de loper geweest en op de rek stokEn op de schommel geweest en ik heb bij men beppe geweest en daar heb ik een hut gebouwdKayleigh

De Draei

Page 21: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

21

Groep 4

De Draei

Vrije tijd.Ik ga woensdags altijdNaar m/n oma dan krijg ik een chocolade Crosant en soms ga ik naar soksawat daar kun je alemaal leuke actievieteiten doen zoals knutselen of disco of de beesgroetjes sanne bruining

over de lente Ik vind de lente erg leuk.Omdat de zon dan schijnd.En je kunt lekker spelen in de zon.En je kunt je konnijntje buiten laten.En de bloemen gaan bloeien.En de vogels gaan fluiten. Ik vind de lente erg leuk.Groetjes fardau

Ik ben naar de kermis geweestIk ben naar de kemis geweest.En ik heb Sanne en Sharon gezien.En ik ben in de American trip geweest.Dat was leuk .En we zijn in de piratenauto’s geweest.En op de trampoline geweest.En toen deet ik een driedubele salto.En we zijn we sammen in de botsauto’sDat was heel erg leuk !!!!!!!!!!!!!!!!Groetjes Yolanthe.

Het weekendIk ging in het weekendnaar mijn beppe en men zusjewas er bij en mijn moeder en mijn pake enop zondag kwam mijn buur meisje en daar hebben we mee gespeeld en ik ging op vrijdag ging ik bij anne jorn spelengroetjes Wybe

Ik ben naar de kermis geweest.Ik ben naar de kermis geweest.En ik heb sanne en yolanthe gezien, daarna ben ik in de American Trip geweest. Dat was heel Leuk!En ik ben in de piraten auto`s geweest. En op de trampoline en toen deed ik een drie dubbele salto.En we zijn samen in de botsauto`s geweest en dat was heel erg leuk.Groetjes Sharon.

Page 22: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

22

Groep 4

De Draei

Ik zit op voetbal en zwemles en het is heel leuk En het is heel gezond en elke zaterdag moet ikVoetbalen en woensdag moet ik trainen en ikMoet 2 dagen zwemenVan kevin

Op reis.Ik ben naar tante Vanesa geweest. Dat is meer dan honderd kilometer. Ik heb heerofekturie van lego gekregen en een rekenboekje. Ze hebben ook een heel mooi huis. Dat was het.Groetjes Joost Martens

KermisIk ben naar de kermis geweest en ik heb daar in de trampoline gesprongen. En dat was heel leuk.en ik vond dat ook nog wel hoog en ik heb nog toutjegetrekt en ik heb ook nog patat gegeten en dat was heel lekker.Catharina

Lente.Het is lente het is mooi wir en bloemen groesen weer en je kunt ook buitenspelen en jekunt ook binespelen en het is leek om datje buitenspelen kan van jan

De lenteIn de lente zie ik bloemen.In de lente zie ik lieveheersbeestjesEn in de lente is het lekker warm.En de vogels maken nestjes.En elke dag kun je buiten spelen.En de dieren worden geboren.En je kunt lekker zonder jas naar buiten.Dat is wel leuk maar je moet niet ziek wordenGroetjes danae

Page 23: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

23

Advertenties

De Draei

Uw advertentie hier?

U draagt hiermee bij aan de activiteiten en middelen die het voor onze kinderen zo leuk maken op school! En het is ook nog voordelig! Wilt u adverteren, of kent u iemand die dit wil? Vraag de Ouderraad!

Page 24: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

24

Beste oudersBeste ouders van groep 5. Na de kerstvakantie zijn we in januari 2014 weer fris van start gegaan! We zijn verder gegaan met het leren van de woordpakketten en de tafels en de rekensommen tot 1000!!Er zijn in januari en februari twee nieuwe leerlingen bij ons in groep 5 gekomen, nl. Enrique en Joany. Ze horen er al helemaal bij!!!!!!We gaan elke week lekker naar de bieb en we zijn ook weer aan het tutorlezen geweest!! De Cito-toetsen zijn weer gemaakt en we hebben een hele leuke sportmiddag in de sporthal gehad, die door leerlingen van Singelland/Lauwers-college (SDV) was georganiseerd!!N.a.v. de Olympische Winterspelen in Sotsji hebben we bij handvaardigheid een Olympisch dorp gemaakt. Ook hebben we hele mooie schaatsers en mooie verhalen gemaakt (zie bijlage).Helaas hebben we afscheid genomen van juf Henny Mast. We hopen dat juf Henny en Roel samen nog jaren kunnen genieten van hun vrije tijd!!!Jeska heeft namens groep 5 op 26 maart meegedaan aan de 24 games in Dokkum. Ze viel net buiten de prijzen, maar …….. meedoen is belangrijker dan ………………………………!!!Verder veel leesplezier gewenst bij het lezen van onderstaande verhalen!!! Vr. gr. van Jan Feenstra en juf Tineke.

Groep 5

De Draei

“En toen …………. was ik kampioen !!!!!”Mijn naam is Kimberly. Toen ik 6 jaar werd kreeg ik schaatsen. Ik was dolblij!!! Toen werd het winter. Ik mocht voor de eerste keer schaatsen. Ik gong eerst met een stoel oefenen. Ik viel elke keer tegen de stoel aan!! De eerste keer wou niet goed. De tweede keer mocht ik zonder stoel en …… het lukte!!! Ik was heel blij. Toen ik 9 was deed ik mee aan wedstrijden. Ik stond eerst achteraan, maar later was ik eerste. Ik kreeg een medaille. Mijn moeder was heel blij. Oke, oke!!!! En het was heel leuk. Toen ik naar huis wou, gong iedereen achter mij aan. Ze vroegen mogen we een handtekening? Oke zei ik jullie mogen een handtekening en na een uur was ik thuis. Toen was ik heel bang want er kwam een man binnen. Hij zei: Wil jij bij mij in het team? Oke zij ik.Toen was het zo ver. Ik mocht meedoen met het team en ik werd kampioen van heel Nederland. Ik mocht later meedoen aan de Olympische Spel-en. Dat was in Rusland en de stad heete Sotsie. Ik moest ook tegen Ireen Wust en ……… ik was heeeeeeeeeeeel blij!!! Toen ik naar huis wou, stonden er weer veel mensen voor een handteken-ing. Toen ik thuis was ging ik op bed. En toen…….. was ik lekker kampioen!!!!!! Kimberly van der Bij

“En toen ……… was ik kampioen”.Mijn naam is Alie. Toen ik 6 jaar werd kreeg ik schaatsen op mijn verjaardag. Wat was ik dolblij!! Ik wou ze zo graag uitproberen en men heit ging mee en men mem ook!! En toen kwam er een man die zei : kom je ook bij mij schaatsen, want je bent heel goed!! Ik zei : Dank je wel, ik wil wel komen.En eindelijk was het zover!! Ik was supersnel ge-worden. En de wedstrijd was begonnen en Nienke was tweede, Esmee was derde, Lisanne was vierde en ik was eerste geworden!! De man zei: Je kunt wel meedoen aan de Olymppische Spelen. Later zat ik in het vliegtuig en ik was er. Ik ging tegen Zwen Kramer en tegen Nienke en Lisanne en Esmee. Ik ging sneller en toen …. was ik kampioen en Nienke was tweede op de Olympische Spelen!Alie Kooistra.

Page 25: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

25

Groep 5

De Draei

Page 26: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

26

Groep 5

De Draei

“En toen ………… was ik kampioen”.Mijn naam is Jeska. Toen ik 6 jaar werd kreeg ik schaatsen op mijn verjaardag.Ik was dolblij en vroeg of ik meteen mocht begin-nen. Dat mocht!!! Ook mocht ik Feline bellen. We gingen samen schaatsen, maar Sven Kramer en Ireen Wust waren er ook. Ze zagen ons zo schaat-sen en vroegen: Willen jullie met ons mee naar de Olympische Spelen naar Sotsji?? We antwoorden tegelijk: Ja graag!!We trainden en trainden. Eindelijk was het zo ver ……… de Olympische Spelen in Sotsji!!! We gingen met het vliegtuig naar Rusland. President Poetin begroete ons vrolijk. Maar ….. hij was wel verba-asd toen hij ons zag. Hij zei : Wel, wel, kunnen die kleintjes schaatsen? Ga maar oefenen, wij verslaan jullie wel riep hij!! Maar ……………………. Toen moe-sten we schaatsen. Poetin geloofde het niet. Wij waren veel en veel sneller dan Rusland!! En toen ………. was ik kampioen!!! Feline werd tweede en Alie derde. Toen we weer in Surhuisterveen kwa-men had iedereen een groot feest georganiseerd!! Jeska Groen.

Verhaaltjes met als titel: “BANG”

Ik ben heel erg gepest op mijn vorige school. Ik ben getekelt en geschopt.Dat was niet leuk en ze riepen ; anti Cambuur!!! Dat was niet leuk!! Ze heten Stefano en Jeffrey. Ik was gewoon aan het fietsen en ik werd van men crosfi-ets afgeduuwd. Ze hebben men fiets in de sloot ge-gooit. En ze hebben me ze weer opgewagt en toen zijden ze weer anti Cambuur!!Enrique

“Bang”Ik zat me te vervelen. Ik ging naar buiten. Tegenover ons was een grote hond.Het hek van hun stond nog open. De hond kwam naar buiten en wou met mij spelen. Toen sprong hij tegen mij op. Ik viel bijna om, maar mijn vader was net op tijd!! Daarom ben ik bang voor honden!!Sem

Ik was met mijn vader, mijn oom en mijn zus aan het schaatsen. Iedereen ging naar die kant en wij gingen de andere kant op. We waaren mooi aan het schaat-sen en toen gebeurde het!! Mijn vader zakte door het ijs!! Ik was heeeel bang!! Een hond blafte en stompte tegen een deur aan en toen kwam er een man aan en die pakte een ladder. Die ging in het ijs en hij haalde mijn vader eruit!!Richard

Ik was heel bang toen er een pauw achter mij aan ging op de kinderboerderij.Want toen had ik een bakje patat en cola. En ik bleef maar doorrennen. Mijn moeder zij dat ik stoppen moest met rennen.Joany

Mijn moeder was een keer heel bang. Ik snap ook waarom, want ik was drie.En ik had een 50 eurocent muntje in mijn keel. Mijn moeder was de weg kwijt!!Maar mijn vader was nog net op tijd om het muntje uit mijn keel te halen!!Rowan

Enkele gedichten over de LENTE Lente.De winter is geweest de lente komt eraan.De blaadjes groeien aan de bomen.Je ziet dat de lente is gekomen.

Schapen worden moederschapenen iedereen is blij!!En de lammetjes springenin de wei.

De vogels komen terugen krijgen kuikens.Weer buiten spelen is niet saai,want het lenteweer is fraai!!!Jannes LenteEr worden jonge kuikentjes geborenEn de schapen worden weer geschoren.We kunnen de vogels al weer horen.Ik ga eieren op sporen!!

In het weiland ligt een ei.Dat maakt mij heel blij!!Het gras is in de bloei.En ………………. ik groei!!

Ik ga nu weer naar buiten,want de vogeltjes fluiten!!!Jorim

Page 27: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

27

Groep 5

De Draei

Page 28: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

28

Advertenties

De Draei

Page 29: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

29

Groep 6

De Draei

Het voorjaar is weer begonnen. Voor groep 6 betekende dit onder andere de voor-stelling. Het thema was dit jaar TV. Meester Harm Jan is druk in de weer geweest om een mooi script rondom de zelf bedachte stukjes van de kinderen te bedenken. Na vele oefenbeurten in de klas en toch nog wat spanning voor de voorstelling een geweldig optreden van alle kinderen. Ook was er in deze periode de 24-games. Hierbij is onze eigen Femke 2de geworden over alle groep zes kinderen. Een prachtig resultaat.Groeten,Harm jan en Linda

PasenIk zag in het bos een haasje.Ik dacht dat het haasje verdwaald was.Ik wou het haasje helpen maar het haasje ging wegIk ging achter het haasje aan.Het haasje draaide zich om en zei ik vind het moe-ilijk om vrienden te makenDat vond ik zielig en ik wou helpenIk ging op zoek naar andere haasjes en vroeg of ze mee wouden komen.Ze kwamen mee en ik vroeg of ze vrienden wouden worden.De 1e zei, ik wil wel vrienden zijn.De 2e zei, ik wil ook wel vrienden met hem zijn.En de 2e zei, ik wil ook wel vrienden zijn.Zo kwam alles weer goed.Einde. Seline

De lenteDe vogels fluiten en de bladeren vallen van de bomen dat betekent dat de lente is langs gekomen.Tijd om eieren te verven en misschien zie je wel een paar hazen. De zon schijnt er lekker bij. Dus geef ik een paar tippen:Tip1.Pak een lig stoel en ga lekker van het zonnetje genieten.Tip2.Maak een slushpuppy.Tip3.Doe je radio aan en lekker buiten relaxen.Dat waren de tip ’s.Lekker genieten van de lenteEinde Chanel.

Page 30: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

30

Groep 6

De Draei

Een april kikker in je bil Een dag waarMensen mosterd in sokken mogen doen, alsJe maar een april tips nep spinnen in de keukenHangen haar producten verwisselen met zachteLijm nep masker koop een nep ei en vraag is hijHart gekookt en gooi hem op de grond dit was het 1 april verhaal van Chris

Vogels zijn gekomen uit het warme land.Maar ze zijn hier nu aan land.De bloemen groeien de koeien loeien.De tijd is aan gebroken je kunt weer buiten spellen in het zand in het landPlanten groeien bloemen groeien De koeien loeien Kus: Anouck

1 april1 april is de dag van de grapjes!Ik ga ook veel grappen uithalen!Ook met mijn vriend Jesse!Ik ga een lang touw aan een 1 euro munt doenDan gaat hij achter het muntje aan.Dan komt hij naar mij en zeg ik 1 april!Van Sascha

1 april Op 1 april is het een soort grapjesdag.Dan kun je allemaal grapjes uithalen. Ze zeggen ook wel 1 april kikker in je bil.Zo noem je het wel ik vind het altijd een leuke dag.Grapjes uithalen is leuk maar niet te hard anders is het niet meer leuk.Einde Jiska

Page 31: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

31

Groep 6

De Draei

Een april kikker in je bil Een dag waarMensen mosterd in sokken mogen doen, alsJe maar een april tips nep spinnen in de keukenHangen haar producten verwisselen met zachteLijm nep masker koop een nep ei en vraag is hijHart gekookt en gooi hem op de grond dit was het 1 april verhaal van Chris

Vogels zijn gekomen uit het warme land.Maar ze zijn hier nu aan land.De bloemen groeien de koeien loeien.De tijd is aan gebroken je kunt weer buiten spellen in het zand in het landPlanten groeien bloemen groeien De koeien loeien Kus: Anouck

1 april1 april is de dag van de grapjes!Ik ga ook veel grappen uithalen!Ook met mijn vriend Jesse!Ik ga een lang touw aan een 1 euro munt doenDan gaat hij achter het muntje aan.Dan komt hij naar mij en zeg ik 1 april!Van Sascha

1 aprilHet is weer bijna tijd het is een april.01Het is een hele leuke dag allemaal geintjes en halen zo.De kinderen vinden het heel leuk om geintjes bij hun ouders uithalen.Maar dat wil niet zegen dat de ouders niks terug mogen doen. Iedereen vind het leuk ook de meesters en juffen. Het is een van de leukste dagen van het jaar.

Pasen Een konijntje die was op de weg En Toen zag hij een ei en hij deed nog een Hupje. En toen zag hij nog een ei En toen zag hij een kipje En hij zei Hoi kipje wil je met mij spelen dan Kunnen we het over jou en jou eieren Hebben En toen zij het kipje pok !!!En het konijntje dacht huh ik dacht dat hij kon praten Maar nee en toen zij het kipje nog een keer pok!!! En toen ging het konijntje weg want hij werd helemaal Gek En daarna ging hij verder en toen zag hij nog een kipje En nog een en nog een en toen werd hij helemaal Gek En toen en toen veranderde hij in een kipje En toen maakte hij allemaal vrienden EindeMette-marit

Page 32: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

32

Advertenties

De Draei

Uw advertentie hier? U draagt hiermee bij aan de activiteiten en middelen die het voor onze kinderen zo leuk maken op school! En het is ook nog voordelig! Wilt u adverteren, of kent u iemand die dit wil? Vraag de Ouderraad!

Page 33: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

33

Advertenties

De Draei

Page 34: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

34

Beste ouders van groep 7.2014 is reeds weer begonnen en zoals alti jd is er al weer heel wat afgezwoegd in groep 7. We hebben de CITO toets weer gehad en gaan weer fris en fruiti g verder. We hebben een leuk uitstapje gemaakt naar Kootsterti lle voor uur cultuur. Er wordt ijverig gewerkt aan de spreekbeurten en ik ben ook erg verrast. De onderwerpen zijn dit jaar zeer divers. Hierdoor is het erg leuk en leerzaam voor iedereen.

Ook hebben we dit jaar weer met succes meegedaan aan het 24 games rekentoernooi. Sippie kwam in acti e namens groep 7, zij was dit jaar wederom de sterkste van de klas. De andere kinderen van groep 7 hebben het haar dit jaar wel zeer lasti g gemaakt moet ik hierbij vermelden. Top !!!. Op het toernooi haalde ze een super verdiende tweede plaats. Ze kwam net een puntje tekort voor de fi nale. Niett emin blijft en een top prestati e. Ook de andere kinderen die mee deden namens het Skriuwboerd super gedaan.

Oh ja dit mag ook niet onvermeld blijven, Ouders, grootouders en kinderen die mee waren, iedereen bedankt voor de support. Binnen kort gaan we van start met de voorbereidingen voor de minimusical van groep 7. Het schrijfproces is in volle gang. We hopen ook dit jaar weer iets leuks op de planken te kunnen zett en. Het schoolkamp zit er ook weer aan te komen. We hebben er ontzett end veel zin aan. Laat het mooie weer maar snel komen want ik voel de lentekriebels al!!!. Veel leesplezier met de verhalen van groep 7.

Meester Okko Jan Kerkstra

Groep 7

De Draei

We hebben proefj es gedaan .Mijn groepje was: Dewin, Senna, Dannie, Niels, Dylano en ik .We hebben een proefj e gedaan waar we moesten zien dat er water in zat .Er zat water in de wortel en in het brood en in de aardappel.Het volgende proefj e is.Er waren 4 soorten sappen dat waren appelsap, sinaasappel, grapefruit, en multi fruit.Je moest een soort sap kiezen en dan betadine en allesbinder er in doen en dan roeren.Toen moest je het proefen. Er waren nog meer proefj es. Ze waren gesponserd door AH (Albert Heijn) er waren ook nog vragen. Die zaten in het boekje. Er was een proefj e waarbij je chips light en gewone chips. Je moest ze kapot maken.En dan in warm theewater doen en dan kijken welke chips omhoog bleef en welke niet.Jammer genoeg was er geen genoeg ti jd meer voor de rest. Dat was jammer. Dit was mijn verhaal over proefj esDamien en dewin

Page 35: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

35

Groep 7

De Draei

ProefjesHet eerste proefje wat deden was met appelsap en sinaasappelsap en grapefruit we moesten met alles binder kijken waar het meeste vitamine C in zat het tweede proefje wat we deden was met een lamp wortels aardappels brood we moesten met de lamp op het eten schijnen en zien waar water in zit het en derde proefje was met twee soorten chips we moesten warm water zetten en daarna moesten we in twee kopjes gieten en dan moesten we de chips verkruimelen en daarna moesten we het in het warm water gooien en we moesten kijken waar het meeste vet in zat dat was de gewone chips Van Dannie en senna

De lente De lente is er weer. De kinderen lachen, keer op keer. Vrolijk spelen in de tuin. O, het zou nooit meer anders moeten zijn. Steeds meer dieren op het land. En kinderen lopen over het strand. Paarden, schapen en vogels. Allemaal zijn ze er weer.Later op bed, eerder op. De pret kan niet meer kapot. In september is hij weg. De mooie avondzon.Van Amarins ( hoort bij tekening van Stella)

Page 36: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

36

Groep 7

De Draei

De lenteDe koeien zijn weer blijwant ze staan weer in de wei

Veel mensen zijn weer blijomdat de zon weer schijnt

Overal staan mooie bloemenje hoort de bijen al weer zoemen

Overal in de winkels staan mooie kleuren namelijk om de mensen op te fleuren

Kom kinderen ga naar buitenomdat je je vrienden met de tuinslang nat kan spuiten

IONA

De lenteIn de lente is iedereen vrolijk en blij.En de bloemetjes komen erbij. De lammetjes staan vrolijk in de wei.En iedereen is lekker buiten.En de vogeltjes fluiten.Ik heb lekker niet last van mijn kuiten.En er zijn mooie bloemetjes en bijtjes.We spelen met de krijtjes.We spelen bij de bijtjes en bij de vlindertjes.En met lekker veel kindertjes

Van ESTHER EN Nathalie

Het voorjaarHet voorjaar is weer aangekomen,En de bloemetjes komen weer aan de bomen.Het wordt weer mooi weer,We gaan naar het zwembad elke dag weer,De bloemetjes beginnen te bloeien.En in de weilanden grazen de koeien,De schaapjes staan in de wei,En iedereen is blij.De vogeltjes fluiten,En iedereen gaat naar buiten.Groetjes Sanne en Yara

Page 37: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

37

Groep 7

De Draei

Uur Cultuur in Kootstertille!Dinsdag ochtend 18 Maart.Het was in een soort kerk.Er waren 2 scholen onze school en een uit Surhu-izem (onbekende school) . In het begin kregen we uitleg over rappen.Het kwam uit New York.Later ging het over beatboxen dat kon die man goed en hij kon rare dingen met zij ogen doen.Hij kon ook coole geluiden doen van een helikopter, granaat en een pistool en veel meer.Het was vet grappig allemaal.Op het laatst kregen we spoed cursus.Toen moesten we weg.Schrijver: Marc Kuipers Tekenaar: Marten Bekkema

Uur cultuurWij zijn naar uur cultuur geweest in Kootstertille. We zijn met de bus Er heen gegaan in de bus hete Dalstra Reizen ik zat naast Sanne en Sippie zatNaast Nathalie. Dat was heel leuk. Het ging over een man die was een beatboxer. En die vertelde over hip hop, de geschiedenis enz. hij deed ondertussen ook hele grappige dingen. We hebben ook allemaalproefjes gedaan in de klas. Ik deed de proefjes met Marrit, Amarins en Sanne het was super gezellig we deden de proefjes met chips, brood, rijstwafel, drinken en nog veel meer. Ons proefje was omgeval-len dus alles was nat en vies. Ook was de gootsteen verstopt met chips, water en rijstwafel.Die heb ik samen met Marrit helemaal schoonge-maakt. Van Lisette en Sippie

Page 38: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

38

Advertenties

De Draei

Page 39: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

39

Groep 8

De Draei

Beste ouders,De Cito eindtoets zit er weer op en we zijn dik tevre-den met een gemiddelde score van 537.1.Inmiddels zijn de gesprekken over de keuze van het vervolgonderwijs ook al geweest en de aanmeld-ingsformulieren zijn de deur uit.En toen kreeg ik totaal onverwacht een brief waarin mijn vrouw en ik werden uitgenodigd om met de hele klas aanwezig te zijn bij de wedstrijd Heeren-veen – NEC. Ik kan niet uitdrukken hoe geweldig we dit hebben gevonden en hoe trots ik ben op “mijn” groep 8 en de ouders.

Nu zou je bijna kunnen denken dat het schooljaar eigenlijk klaar is, maar dat is natuurlijk niet zo. Er wordt nu druk geoefend voor de musical en zo nu en dan gaan we ook even op excursie, zoals op 15 april naar boerderij Hammerslag in Westergeest en op 16 mei naar een tentoonstelling van de Rijksuni-versiteit in Groningen. En dan hebben we nog het schoolkamp naar Ameland en de Bankbattle. Ook kijken we uit naar het bezoek van de heer Katan op woensdag 16 april. Hij gaat ons vertellen over wat hij in de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt. Ik denk dat zijn verhaal diepe indruk op ons gaat maken.

Ondertussen gaat het “ gewone” schoolwerk ook door. Er valt dus nog genoeg te doen tot het mo-ment dat we helaas op 2 juli afscheid moeten nemen van deze geweldige groep 8.

Roelof Liemburg

Sc HeerenveenZaterdag 22 maart zijn wij (Groep 8) naar Sc Heeren-veen-NEC. Ik zat in de auto bij Wibo, Tycho en Ties. Wibo zijn vader reed ons naar de wedstrijd.De eerste goal was van Basacikoglu dat was de 1-0 de 2-0 was niet veel later, deze was van Finnbogas-on. De 2e helft was het minder NEC kwam weer terug en in de laatste minuten kwam er nog 1 vrije trap voor NEC en daar kwam de 2-2 uitRens van Eijden krijgt eerst geel en later rood.GR Jordy Veenstra

SC Heerenveen - NEC Wij zijn zaterdag met de hele klas naar Heerenveen - NEC geweest en dat was heel leuk.En Heerenveen stond 2-0 voor en toen werd het later nog 2-2 en Heerenveen moest veel meer scor-en alleen dat deden ze niet en dat was wel jammer maar toch hebben ze heel goed gespeeld.En in de pauze hebben we chips en drinken gekre-gen van Ada en dat was heel lekker en toen de wed-strijd afgelopen was en toen brachten we mensen naar huis en toen was de leuke avond afgelopen dit was het verhaal.GR Jens Kuipers

Page 40: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

40

Groep 8

De Draei

Sc Heerenveen Zaterdagavond gingen we naar Sc Heerenveen.Heerenveen moest tegen NEC voetballen.In de pauze kregen we een zakje chips en drinken.De eindstand van de wedstrijd was 2-2. Het was leuk.Thom Schievink

SC HeerenveenWij zijn met de hele klas naar Sc Heerenveen gewe-est het was heel leuk ze speelden gelijk maar op het eind van de wedstrijd ging iemand van N.E.C. liggen en hij deed of ie gewond was, dus ze kregen 3 minuten erbij en een vrijetrap voor N.E.C. en toen scoorden ze. Het was stom en tegelijk ook leuk. Ik vond het leuk. Gr. Gerke Veenstra

Sc HeerenveenZaterdag 22 maart zijn we met de hele groep 8 naarSc Heerenveen - NEC geweest. We gingen er met de auto heen.Tycho, Jordy en Ties zaten bij mij in de auto.We parkeerden de auto best ver weg. Maar we zaten niet in de file en de anderen wel. Ze speelden 2 – 2Gr. Wibo Jissink

We zijn naar SC Heerenveen geweest.De eerste helft was het 2-0 voor Heerenveen.In de 2e helft werd het 2-2 het was een leuke wedstrijd.Ik ben ook bij de kermis geweest.Ik ben in de American Trip geweest en de botsauto’s.Het was heel leuk.Gr. Marco Jager

Page 41: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

41

Groep 8

De Draei

SC HeerenveenWe zijn naar SC Heerenveen-NEC geweest.Het was gezellig, in de eerste helft was het 2-0 voor Heerenveen en waren we allemaal blij.In de pauze kregen we wat chips en drinken.Na de pauze werd het 2-1 dat was al minder leuk.Het was er ook wel koud. Het publiek naast ons was nogal druk.Meester Roelof vond het volgens mij een hele leuke verrassing.Maar toen kwam de blessure tijd nog en toen sco-orde NEC en toen werd het 2-2. Het hele publiek was boos maar ik vond het wel leuk om eens naar voetbal te gaan Gr. Maureen Oostra

SC HEERENVEENWij zijn zaterdag naar Heerenveen geweest omdat we zoveel jaar bij meester Roelof in de klas zaten en toen gingen we naar de wedstrijd SC Heerenveen-NEC en ze hebben 2-2 gespeeld en de eerste goal werd gemaakt door Basacikoglu en de tweede door SC Heerenveen speler Finnbogason. En de eerste van NEC maakte mmhhhh, dat doet er niet toe het gaat toch allemaal om SC Heerenveen en ik vond het een leuke dag.Gr. Tycho van Dijk

SC HEERENVEENWe zijn met de klas naar Heerenveen geweest en dat was leuk.Meester was er ook met zijn lieftallige echtgenote. Heerenveen heeft twee twee gespeeld. Het was een leuke wedstrijd.Groeten Ties Pander

Opmerking bij de wedstrijd:Volgens welingelichte bronnen had iemand zorg-vuldig de looplijnen van NEC geanalyseerd, maar deze gegevens niet doorgegeven aan de club uit Nijmegen. De spelers van NEC liepen dus volledig ongestructureerd over het veld en dit had tot gevolg dat ze per ongeluk twee doelpunten maakten. Dit was natuurlijk nooit de bedoeling, maar had wel tot gevolg dat Heerenveen van een verdiende overwin-ning werd afgehouden.

Page 42: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

42

Advertenties

De Draei

Page 43: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

43

Advertenties

De Draei

Page 44: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

44

Verjaardagen

De Draei

Mei

Wie? Wanneer? Uit groep Wordt Sem Tigchelaar 1 mei 5 9 jaar Jellina de haan 2 mei 3 7 jaar Keano de Vries 6 mei 2 6 jaar Jaimy Buruma 17 mei 2 6 jaar Yolanthe Ritsma 18 mei 4 8 jaar Jiska Batema 20 mei 6 10 jaar Lukas Nieuwenhuis 22 mei 3 7 jaar Sjoukje de Haan 25 mei 1 5 jaar Anouck van Kammen 25 mei 6 10 jaar Hidzer Sietzema 25 mei 1 5 jaar Lisette van der Molen 26 mei 7 11 jaar Jan Joeke Sietzema 26 mei 1 5 jaar Joëlle van der Hoek 28 mei 8 12 jaar

Juli

Wie? Wanneer? Uit groep Wordt Jorben Wobbes 1 juli 2 7 jaar Femke Pander 3 juli 6 10 jaar Iona Hoeksma 10 juli 7 11 jaar Marije Merkus 10 juli 2 6 jaar Fardau Dam 14 juli 4 8 jaar Marco de Vries 14 juli 2 6 jaar Jesse de Poel 15 juli 2 6 jaar Esmee Slagter 17 juli 5 9 jaar Esmee Bakker 18 juli 3 7 jaar Naomi Groot 20 juli 5 10 jaar Tristan Posthumus 21 juli 2 6 jaar Richard Spinder 21 juli 5 9 jaar Thom Schievink 24 juli 8 12 jaar Rowan Dijkstra 26 juli 5 9 jaar Marc Bouke Kuipers 31 juli 7 12 jaar Wybe Reitsma 31 juli 4 8 jaar

Juni

Wie? Wanneer? Uit groep Wordt Sylvan Cuperus 8 juni 3 7 jaar Latoya Bethlehem 5 juni 2 6 jaar Kasper Nieuwenhuis 7 juni 1 5 jaar Seline de Jong 8 juni 6 10 jaar Esther Dam 11 juni 7 11 jaar Ryanne Oostra 14 juni 6 10 jaar Enrique Stellema 16 juni 5 9 jaar Alie Kooistra 16 juni 5 10 jaar Jorn Visser 16 juni 2 6 jaar Sanne Bruining 18 juni 4 8 jaar Esmee Hamstra 18 juni 3 8 jaar Jenardy Seinstra 24 juni 4 8 jaar Minze de Haan 27 juni 3 7 jaar Joeri Veenboer 30 juni 5 9 jaar

Page 45: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

45

Advertenties

De Draei

Page 46: De Draei - OBS 't Skriuwboerd - Pasen 2014

46

kleurplaat

45 De Draei