De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

54
De Draei Schoolkrant van Openbare Basisschool ‘ ‘It Skriuwboerd’’ Schooljaar 2014/2015 Voorjaarseditie

description

 

Transcript of De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

Page 1: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

1

De DraeiSchoolkrant van Openbare Basisschool‘ ‘It Skriuwboerd’’

Schooljaar 2014/2015Voorjaarseditie

Page 2: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

2

Advertenti es

De Draei

Tormentil , in- en verkoop van inboedels

De Wending 3, 9865 VC OpendeMobiel 06 524 551 90www.tormentil-inboedels.nl

openingstijdendonderdagmiddag vrijdagmiddag zaterdagmiddag13.00-17.00 uur 13.00-17.00 uur 13.00-17.00 uur

Huis en gezin Tel. 0512 - 362425Voertuigen Fax.0512 - 364681 Recreati e Mail [email protected] Openingsti jden: Maandag t/m vrijdag van 8.30 uur t/m 17.30 uur

alles onder één dak

Bezoekadres Jan Binneslaan 2a9231 CB Surhuisterveen Postadres Postbus 29230 AA Surhuisterveen

Page 3: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

3

Voorwoord

De Draei

Uit de school.It Skriuwboerd of……….? Het schoolgebouw heeft een ware metamorfose ondergaan. Na 15 jaar was het ti jd om de oude kleuren te vervangen voor nieuwe frisse kleuren en alles eens grondig op te ruimen. Er zijn nieuwe werkplekken voor computers geïnstalleerd en er zijn extra pc’s en Ipads aangeschaft . De “extreme” make-over is gedaan met allemaal lokale aannemers. Ze hebben geweldig werk geleverd waarvoor onze dank. En de naam…….….? Tsja, wij vinden dat wat goed is moet blijven. De naam It Skriuwboerd is een prachti ge naam.

Wij vinden techniek, wetenschap en ondernemerschap belangrijk omdat de wereld om ons heen erg snel aan het veranderen is. Het is een feit dat de ontwikkeling van digitale middelen en media globale grenzen doet vervagen. Het delen van kennis en het met elkaar (daarover) communiceren speelt een steeds centralere rol in de (toekomsti ge) samenleving.

Op onze school willen we daarom gericht aandacht besteden aan vaardigheden die nodig zijn in de samenleving van de 21 ste eeuw. Wat deze vaardigheden zijn en hoe we het willen gaan aanpakken, gaan we op 15 april met alle ouders bespreken. De keuzes die we dan gezamenlijk maken, worden verwerkt in het schoolplan voor de komende vier jaren.

Team OBS It Skriuwboerd

De vele reacti es op het voornemen om deze naam te wijzigen hebben dit bevesti gd. Onder veel belangstelling is daarom op 1 april besloten dat we de naam It Skriuwboerd gewoon It Skriuwboerd laten .

Op It Skriuwboerd doen we erg ons best om kinderen te moti veren voor leren. We doen dat onder andere door middel van projecten op het gebied van wetenschap, techniek en ondernemerschap. In de maand maart hebben het project ruimte georganiseerd. Alle kinderen hebben de ruimte “echt” beleefd in een mobiel planetarium. In de verschillende groepen is aan de hand van allerlei leuke opdrachten, spelenderwijs onderzoek gedaan naar het heelal. De kans is groot dat de toekomsti ge André Kuipers van It Skriuwboerd komt!

Huis en gezin Tel. 0512 - 362425Voertuigen Fax.0512 - 364681 Recreati e Mail [email protected] Openingsti jden: Maandag t/m vrijdag van 8.30 uur t/m 17.30 uur

Page 4: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

4

Voorwoord

De Draei

Van de OuderraadVoor u ligt de voorjaarseditie van de schoolkrant van “it Skriuwboerd”. De temperaturen kruipen langzaam weer omhoog en de klok is al weer een uur vooruit gezet waarmee de lente echt in zicht komt. Een strenge winter is het ook dit jaar niet geweest, wel gaat de griep dit jaar extra lang rond waardoor verscheidene kinderen en volwassenen ziek zijn geweest. Als het mooiere en warmere weer (hopelijk) binnenkort komt, kunnen we de kwakkelperiode weer achter ons laten en met z’n allen naar buiten en genieten.

In mei en juni vinden ook weer de schoolreisjes plaats. Hiervoor heeft de penningmeester van de ouderraad al op de nieuwsbrief gevraagd om de ouderbijdrage voor de schoolreisjes over te maken op het rekeningnummer van de ouderraad. Hartelijk dank als u dit al gedaan heeft. Mocht u dit nog niet gedaan hebben, dan zien we uw bijdrage graag verschijnen op de rekening van de ouderraad.

Op 15 april om 19.30 uur wordt een ouderavond georganiseerd op school door het team, met als thema “toekomst van de school”. We hopen dat hier veel ouders/verzorgers naar toe komen en dat het een interessante avond wordt.

Tot slot wens ik u namens de gehele ouderraad een mooi voorjaar toe!

Thijs Groen

De afgelopen maanden heeft de ouderraad geen activiteiten hoeven organiseren, maar we zijn wel gestart met de voorbereidingen voor de te komen activiteiten.

Zo zijn we al vast begonnen met de voorbereidingen voor de feestelijke ouderavond. Die zal dit jaar plaatsvinden op vrijdagavond 19 juni in Kolkzicht.Nieuw dit jaar is dat alleen de musical van groep 8 wordt gespeeld. Groep 7 zal op een andere datum een voorstelling geven. Hiertoe hebben we besloten omdat bij een gezamenlijke voorstelling van groep 7 en 8 veel meer dan 180 toeschouwers worden verwacht en zulke grote aantallen passen niet in de zaal van Kolkzicht.

Ook hebben zijn we aan het bekijken hoe we de avondvierdaagse dit jaar willen organiseren. We merken dat de organisatie in z’n huidige vorm heel veel werk is, daarom willen we dat vereenvoudigen. Het resultaat hiervan zal in mei met u gedeeld worden als toelichting bij de opgave formulieren.

Page 5: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

5

Voorwoord

De Draei

1 April en alles wat er zo mooi aan is!Zo ongeveer iedereen in en rond Surhuisterveen heeft het meegekregen, de zeer geslaagde 1 april grap rondom de naams-verandering van onze school. Niet alleen heel creati ef bedacht, maar ook werd via de lokale media onze school positi ef in het zonnetje gezet. ‘t Skriuwboerd was lett erlijk de ‘talk of the town’ en dat is goed! Als betrokken ouder vind ik dit een stuk leuker dan de grap waarmee we 14 jaar geleden de nati onale media haalden...

De combinati e tussen techniek en ondernemer-schap moet niet onderschat worden. Ik mag zelf elke dag onderdeel uitmaken van de steeds verder groeiende ICT-sector in Noord-Nederland, de komende jaren groeit de vraag naar technisch personeel die in staat zijn om zelfstandig projecten uit te voeren. Zo lang bedrijven als Google en IBM zich vesti gen in en rondom Groningen, waarom zouden we in Noordoost Fryslan niet een internati onaal technologisch bedrijf mogen verwelkomen?

Wie van u heeft gehoord over zaken als datamining, bevingssensoren en nanotechnologie? Ik tot voor kort nog niet, maar zoek eens op Wikipedia op wat het inhoudt. Wie na vier regels nog snapt waar het over gaat krijgt van mij een compliment. Onze kinderen gaan zich hierin echter ontwikkelen, het als vanzelfsprekend bezien en er ook hun geld mee verdienen.

En binnen bedrijven die zich met deze technologie bezighouden zijn niet alleen technische banen te vinden. Er zijn ook mensen nodig die het weten toe te passen op alledaagse dingen, die het kunnen verkopen, die de facturen versturen, de boekhouding op orde brengen en die zorgen voor de huisvesti ng.

Elk kind is anders en daarom is het goed om op te merken dat het team leerkrachten veel ti jd en moeite investeert in het leren begeleiden van al die verschillende persoontjes in de klas. Maar ook dat ze leren hoe ze elkaars kwaliteiten kunnen herkennen en inzett en voor de kinderen. Dat is alles behalve ‘zweverig’, maar gewoon erg stoer.

Voor het openbaar onderwijs in Noordoost Fryslan zijn het roerige ti jden door de perikelen bij Roobol Onderwijs. Des te mooier is het om te zien dat ‘t Skriuwboerd door de inzet van het team, de ouders en de fantasti sche kinderen als positi ef voorbeeld wordt genoemd. We verdienen allemaal een dikke

Waar een 1 april grap al niet goed voor is :-)

Ferenc Jacobs, Voorzitt er Medezeggenschapsraad

Wanneer we iets dieper onder de oppervlakte kijken, dan zien we dat deze stunt een uitvloeisel is van een hele mooie ontwikkeling die onze school doormaakt. Het team van leerkrachten beschrijft twee bladzijden hiervoor onder andere de fysieke metamorfose die de school doormaakt. Het is echt een feest om de school binnen te lopen, zo kleurig en fris de lokalen en overige ruimten eruit zien. Ik vind het zelf gewoon jammer dat ik vanwege mijn werkti jden niet wat vaker gezellig binnen kan lopen overdag.

Er veranderen ook veel dingen die niet zichtbaar zijn. En die zijn misschien nog wel belangrijker. De manier waarop kinderen uitgedaagd worden om na te denken over de natuur, het heelal en hun plaats in de wereld maakt me bijna jaloers dat ik niet zelf vanaf Groep 1 alles opnieuw mag ervaren.

Dat leidt er toe dat ti jdens de Open Dag op 19 maart een aantal ouders de bewuste keuze heeft gemaakt om hun kinderen in te schrijven op ‘t Skriuwboerd. Opmerkingen die vielen toen ik zelf een kijkje kwam nemen met onze jongste zoon die binnenkort start met proefdraaien: ‘Er hangt zo’n positi eve sfeer’ en ‘ons kind voelde zich direct thuis’. Meer hoeven we volgens mij niet te zeggen, we voelen dit elke dag weer.

Ik wil vanaf deze plek ook het team een groot compliment maken. De ambiti e van onze meesters en juff en om elke dag weer een topprestati e voor onze kinderen te leveren mag niet onderschat worden. Kijk bijvoorbeeld eens naar het opleiden voor de maatschappij van de toekomst.

Page 6: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

6

Groep 1/2

De Draei

Page 7: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

7

Groep 1/2A

De Draei

Page 8: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

8

Groep 1/2

De Draei

Page 9: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

9

Groep 1/2A

De Draei

Page 10: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

10

Groep 1/2

De Draei

Page 11: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

11

Groep 1/2A

De Draei

Page 12: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

12 De Draei

Advertenties

Page 13: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

13

Advertenties

De Draei

Advertenties

Page 14: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

14

Groep 1/2B

De Draei

Page 15: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

15

Groep 1/2B

De Draei

Page 16: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

16

Groep 1/2B

De Draei

Page 17: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

17

Groep 1/2B

De Draei

Page 18: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

18 De Draei

AdvertentiesBrasserie Kolkzicht

Brasserie Kolkzicht is gevestigd in het gezellige (winkel) centrum van Surhuisterveen, waar u na een middagje winkelen even lekker bij kunt komen onder het genot van een hapje of een drankje in ons sfeervolle café, aan de bar of op ons (verwarmd) terras.

Arrangementen; diverse mogelijkheden voor

lunch en diner broodmaaltijden groepsdiners en buffetten bruiloften en partijen vergaderingen en presentatiesAdres; De Kolk 23 9231 CV Surhuisterveen Tel: 0512 – 36 13 27

Page 19: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

19De Draei

Groep 3

Page 20: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

20

Groep 3

De Draei

Page 21: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

21

Groep 3

De Draei

Page 22: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

22

Groep 3

De Draei

Page 23: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

23

Groep 3

De Draei

Page 24: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

24

Groep 3

De Draei

Page 25: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

25

Groep 3

De Draei

Page 26: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

26

Advertenti es

De Draei

ASD Surhuisterveen, Ofwel Auto Service Dalweg is een zeer veelzijdig autobedrijf opgericht in 2008. U kunt bij ons terecht voor:Verkoop ( alle merken ) Verhuur Lease ( alle merken )Autoschade herstel APK en Onderhoud Vervangend VervoerAirco ServiceAutowasserette

Kom daarom rustig eens geheel vrijblijvend langs. de koffi e is altijd warm!  

Page 27: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

27

Advertenties

De Draei

Page 28: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

28

Groep 4

De Draei

Page 29: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

29

Groep 4

De Draei

Page 30: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

30

Groep 4

De Draei

Page 31: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

31

Groep 4

De Draei

Page 32: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

32

Groep 4

De Draei

Uw advertentie hier?

U draagt hiermee bij aan de activiteiten en middelen die het voor onze kinderen zo leuk maken op school! En het is ook nog voordelig! Wilt u adverteren, of kent u iemand die dit wil? Vraag de Ouderraad!

Page 33: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

33

Advertenties

De Draei

Titel pasen pasen het is bijna pasen zaterdag is het eiren zoeken wie het meest heeft die heeft gewonen krijgt een prijs daarna mag je naar huis en ik ga bij opa en oma slaapen dit is de haas hij is lief pasen is de leukste die er pestaat pasen is mijn lieve lings ding die ik graag doe Miryanna

Page 34: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

34

Groep 5/6

De Draei

het gestolen paas ei ik heb een heel bijzonder paasei hij is heel mooi hij is……..heel mooi van goudvandaag gaan we eieren zoeken maar maar waar is gouden ei gebleven zo kunnen we niet begin-nende volgende dag gaan we zoeken en zoeken maar we vinden niksopeens komt er een paas haashij zecht hier is jullie paas ei weer eindesanne bruining

Deze school is goed dus neem een kijkje op onze school als je tijd hebt. Dit is een vrolijke school en we hebben om 10 uur pauze en om 12 uur en om 2 uur zijn we vrij want we hebben een continurooster De meesters Geven goed les en maken er een leuke les van Het skriuwboerd het is in Frie-sland je bent altijd welkom

Groetjes Ruben

Page 35: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

35

Groep 5/6

De Draei

1 april pasen ik kan gewoon niet wachten.Ik ga de beste grap uithalen van de klas [ik hoop dat de meester er niet achter komt]Maar zaterdag gaan we weer een paasbrunch maken lekkerMet chocolade eieren zoeken [hopelijk geen ge-kookte daar ga je scheten laten]Maar gekookte kan je zelf beschilderen[het enige voordeel]De chocolade eieren brengt de paashaas knipoog --knipoogVrolijk pasen en een einde gabriël

ZomervakantieIk heb bij mijn nichtje en neefje geslapen .Ik heb gegoermet .Er waren ook bloemen in de wei .Toen hebben we bloemen gezocht in de wei .Er waren Blauwe,Rode en Paarse .En het was s’avonds heel grappig want we hebben de smurfen gezien .Einde Van Esmee !!!!!!!!

PASENPasen is leuk.Je kunt paaseieren zoeken.Kun je ook dat doenJe kunt ze ook op etenEcht leuk je kunt bijna alles doen Alles is leuk behalve pesten je einde van Evert Hein

Over PasenHet is weer een leuke week op school.En Pasen word vast leuk net zo als altijd.Je kunt leuke dingen doen zoals:*paaseieren verstoppen/zoeken*leuke spelletjes*je kunt binnen/buiten spelletjes doen*je kunt een paashaas maken*en paas eieren op etenLeuke Pasen gewenst groetjes Wybe

Op een dag was er een man hij had alleen kippen en een hazen pak op een andere dag wist hij wat hij moest doen hij pakte de eieren en verfde en verfde een dag later was hij klaar en toen had hij een nieuwe feest dag PASEN!!!!!!!!!!! Yay hij legde alle eieren en hij verstopte alles overal en toen zagen mensen het er was ook een gouden ei en daar krijg je een prijs vanVan Anne-Jorn

Page 36: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

36

Groep 5/6

De Draei

Rowan,s feesje.ik hou mijn feestje over painbal.Het is het is heel cool.Er komen 8 mensen op. Ze heten gerwin ,sem ,jorim ruben, joeri, gertjan, rowan en richard.Hoe moet het?1.je hebt een geweer en daar komen bal-letjes uit.2.er moeten 8 of meer mensen zijn.3.wij doen het bij strandheem4.in de balletjes zitten verf5.we weten nog niet wanneer het is.Dit is het einde van het 1e verhaaltje.grotjes rowan

Gerwin,s feestjeGerwins feestje gaat naar het hossebos.En daar kun je van een berg af rollen.En we krijgen chips en patat.Je kunt er leuk spelen,en je kunt door een bos.Gerwin wordt 10 jaar.Wie komen er?,rowan , gerwin, richard sem ,nick , ruben, jorim jannes, jarno, Gerwin weet nog niet wanneer het is.Einde van gerwin,s feestjegroetjes rowan.

De dubbel ganger van de paas haas Het was een vlolijke dag iedereen zocht paas eierenTod dat de gemeene paas haas kwamHij nam iedereen mee naar de schocolade kerk-ersIedereen wauw graag naar huis Tod dat de paas haas kwam en de 2paashazen gingen vechtenDe een ne met messen de ander met zwaard en de gemeene veloor De kinderen waar vrij iedereen ging naar huis zo liep het guluukig afEn de gemeen paas haas zat voor goed achter slot en grendel Zoo ging passen gewoon weer door Groetjes jorim

Page 37: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

37

Groep 5/6

De Draei

Page 38: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

38

Groep 5/6

De Draei

Page 39: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

39

Advertenties

De Draei

Page 40: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

40

Advertenties

De Draei

Page 41: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

41

Groep 6/7

De Draei

KerstSinterklaas is weer voorbij, en kerst komt er weer aan.De kerstbomen staan weer in huis en de pakjes worden weer verborgen.De wind waait door de kerstbomen, het avondje is weer aangekomen.Met een kerstboom in huis, voel je je helemaal thuis.Kerstfeest vieren, doen we allemaal.Met veel lekkers aan tafel is kerst helemaal compleet.En kerst is het gezelligste feest van het jaar. Jiska en Sannah

De kerstman is ontvoerd er was eens een jongetje die verheugde zich op pakjes. maar 10uur later kwam hij van bed.en er waren nog geen pakjes. en de kerstboom was ook weg.de dief had een kerstballen spoor achter gelaten. En het jongetje volgde het spoor. En kwam bij de schuilplaats. Een donker riool met raten. En de kerstman zat in een kooi boven het water. Het jongetje ging zoeken en zoeken. Maar hij kon de sleutel niet vinden. Maar plots zag hij de sleutel. Bam de dief is naar binnen toe. En hij zag het jongetje. Het jongetje. Gooide de dief in de kooi en bevrijde de kerstmanGertjan en Richard Het is alweer kerstmis!De boom staat alweer in huis, de lichten branden, het is gezellig want het is kerstmis! Een leuke tijd van het jaar: lekker eten, heel gezellig, samen zijn. Het is leuk als je samen met je familie en (of) vrienden kerst bij jou of bij iemand anders viert. Wij ( Freddy en Henry) vinden het een heel leuk feest! Wat vinden jullie van kerst? Bij kerst komt de Kerstman weer, wat zou de Kerstman dit jaar voor je meenemen? Zou hij allerlei pakjes voor je meenemen of een hoop kolen. Wij ( Freddy en Henry) zij benieuwd wat jullie krijgen. wij wens jullie nog een fijne x-mis! En nog een fijne tijd.Freddy v/d BijEnHenry Wiersema

Page 42: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

42

Groep 6/7

De Draei

Paaseieren VERDWENENDe paashaas kwam binnen. En toen zag hij dat alle paaseieren weg waren. VERDWENEN. Toen dacht ie dat een boef ze had gepakt had. Toen ging ie naar de politie haas. Toen gaf hij aan dat alle eieren gesto-len waren. Toen zij de politie haas we gaan op onderzoek uit. 2 dagen later zij de politie haas we zijn alle huizen bij langs gegaan en we hebben nog steeds geen spoor alleen moeten we jouw huis nog langs gaan. Ja hoor toen zagen ze dat de eieren onder het bed lagen. Maar toen zij de paashaas Gelukkig hoor de paas eieren hoor ze zijn niet verdwenenEinde JOERI en THOMAS

Kitty en Miepie gaan paaseieren zoeken Miepie ging naar Kitty toe.En hij kwam de paashaas tegen en toen zij de paashaas willen jullie paaseieren zoeken.Oké maar ik haal Kitty eerst op ze gingen naar de spitkeet. En de paashaas zij zullen we een race doen om paaseieren zoeken. Nee, jij weet waar alle paaseieren liggen zij Kitty. Even later bleek het dat ze paaseieren hadden en Kitty en miepie het gouden ei hadden gevonden.Eind Richard Gertjan

Pasen 5 en 6 april is het Pasen. De paashaas is terug dus pas goed op je eieren. Dus ben je je eieren kwijt zoek dan goed (als je ze terug wil). De chocolade paaseieren zijn weer in de winkel, kopen dus kopen voordat ze uitverkocht zijn.Ga paaseieren verstoppen en laat ze door iemand zoeken of zoek zelf naar paaseieren. Eet bij het ontbijt eieren, of eieren versieren. Blijf niet thuis lui op de bank zitten, maar ga wat doen. Zodat je perfecte paas-dagen hebt ( en het dus niet een grote fiasco is). Henry Wiersema (schrijver)Freddy v/d Bij ( illustrator)

Page 43: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

43

Groep 6/7

De Draei

Lente. De lente is begonnen. De bloemen bloeien de kui-kentjes worden geboren pieppiep. Het wordt weer lekker warm. Lekker op vakanti e. De bootjes in het meer, iedereen heeft er zin in. De vogels fl uiten vrolijk een lied. Iedereen is blij. De kinderen spelen buiten, lekker bruin worden in de zon Hopelijk genieten jullie van de lente Groetjes Anouck en Mett e Marit

Pasen Pasen is begonnen de vogels fl uiten , En de bloemen bloeien,De kuikens komen uit hun ei.En we gaan weer lekker ontbijten. De paaseieren staan weer op tafel.En natuurlijk lekker snoepen van een chocolade paashaasGeniet van het Pasen Groetjes Sannah en Jiska

PasenHet is elk jaar weer pasen,Dan eten mensen chocolade hazen.De zon gaat weer schijnen,En de winterkou gaat verdwijnen.We gaan weer eieren zoeken,In alle hoeken.Nu nog wachten op het zonnetje,Lekker chillen op mijn balkonnetje.Zitt en op het bankje,En genieten van mijn drankje.

Groetjes Ryanne en Thea

Het is weer Pasen.Er huppen honderd kleine haasjes, met een mandje in het rond.En ze leggen waar ze komen, steeds een eitje op de grond.Bij de vijver, bij het schuurtjeop het gras en bij de heg.Maar als ze mensen aan zien komenrennen alle haasjes weg.Honderd kleine lieve haasjes met een mandje op hun rug.En zijn de mensen weer verdwenenkomen alle haasjes terug.

Femke en Seline

Page 44: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

44

Groep 6/7

De Draei

Minecraft Paasei bomSteve was op weg naar het dorp.Hij wou een grote grap uithalen met de dorpelingen.Toen hij er was,Zag hij overal zombies. Steve schrok.Het waren geen echte zombies, maar de Dorpelingen waren verkleed, het was ook 1 april.Steve had al een idee om ze terug te pakken.Even laterSteve had paaseieren gevuld met bommen.En verf, dus als een dorpeling een eizou pakken, ontploft e het.Steve zei ‘Ik heb paaseien verstopt, zoek ze maar.’De dorpelingen vonden het prima. Een pakte een ei en…Boem, het ei ontploft e. Steve lachte erom. Haha.1 april riep Steve. Jesse en Sander

PasenPasen is een vrolijk feest.En een lekker feest.Lekkere paaseieren zoeken, en lekker eten.Ik ben op de 2de paasdag jarig (Julia).De vogels fl uiten, en het is lekker weer.Er worden lammetjes geboren.De bloemen bloeien, en iedereen is vrolijk.

Julia en Danny

Er was eens een paashaasDie eieren aan het verstoppen wasEn toen zag hij dat zijn eieren op warenHij ging naar De fabriek maar daar warenGeen eieren meer dus ging hij naar hetKippen hok maar de kippen zijdenTok tok nee nee geen eieren meerVoor jouw elk jaar het zelfde verhaalElke keer gaan onze eieren stukDus geen eieren meer voor jouwDe paas haas was heel teleurgesteldMaar hij ging door en ging naar eenAndere kippen hokMaar daar mag hij ook geen eierenEieren lenen hij was alweerteleurgesteld en hij ging naar huisEn ging op bed liggenEn voelde wat hards hij ti lde hetBed op e n daar lagen de verdwenen eieren

Jarno en pieter

Page 45: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

45

Groep 6/7

De Draei

Pasen!

Het wordt weer Pasen.De vogels fl uiten en bloemetjes gaan weer groeien.De zon gaat schijnen, de mensen komen meer buitenEn de paashaas verstopt de paaseieren , dat wordt zoeken!Misschien kom je wel een haasje of een konijntje tegen.Er wordt vast veel gewandeld en gespeeld.Allemaal een vrolijk PASEN!

Gr. Chanel en Sascha!

PasenDe ti jd is weer gekomenDe leukste en de lekkerste dagenVan het jaar natuurlijk is de paashaasMet de paaseieren er weer blijde paas haasVerstopt vijf eieren en de kinderen moeten zoeken

Gr .Jelte en Piebe

Page 46: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

46

Advertenties

De Draei

Uw advertentie hier? U draagt hiermee bij aan de activiteiten en middelen die het voor onze kinderen zo leuk maken op school! En het is ook nog voordelig! Wilt u adverteren, of kent u iemand die dit wil? Vraag de Ouderraad!

Page 47: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

47

Advertenties

De Draei

Page 48: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

48

Advertenties

De Draei

Page 49: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

49

Beste ouders,

Voor de verandering deze keer geen verhaaltjes of tekeningen maar een impressie van de Grote Rekendag. De kinderen

hadden opdrachten die betrekking hadden op het thema perspec�ef. Aan het eind van de dag moest er ergens in het dorp

een trucfoto worden gemaakt. Het was een schi#erende dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Roelof Liemburg

Groep 8

De Draei

Page 50: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

50

Groep 8

De Draei

Page 51: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

51

Groep 8

De Draei

Page 52: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

52

Groep 8

De Draei

Groep 8

Page 53: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

53

Groep 8

De Draei

Uw advertentie hier?

U draagt hiermee bij aan de activiteiten en middelen die het voor onze kinderen zo leuk maken op school! En het is ook nog voordelig! Wilt u adverteren, of kent u iemand die dit wil? Vraag de Ouderraad!

Page 54: De Draei Skriuwboerd voorjaar 2015

54

Het team

De Draei