Cultfest EGO 6-8 Juni 2014

20
KICK OFF ( VR ): € 5 PASSE-PARTOUT (VR+ZA+ZO): € 25 DAG: € 15 WWW.CULTFEST.NL

description

 

Transcript of Cultfest EGO 6-8 Juni 2014

Page 1: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

KICK OFF (VR): € 5PASSE-PARTOUT (VR+ZA+ZO): € 25

DAG: € 15

www.cultfest.nl

Page 2: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

wanneer is de geheel meer dan de som der delen en wanneer wordt die kracht een valkuil? Hoe bewaak je elkaars vrijheid en passie, maar vooral ook die van jezelf? wanneer wordt nee zeggen beter dan ja roepen? Hoe weet je dat het tijd wordt om grenzen te stellen? In 2014 gaan we tijdens cultfest hierover doorvragen en doorzagen, vanuit verschillende perspectieven en disciplines. Daar-bij steken we ook hand in eigen boezem en kozen daarom voor het thema ego. Doordat ik zowel mijn ik als jouw ik kietel, en jij jouw ik verbindt aan mijn ik zonder je eigen ik uit het oog te verliezen, hoop ik dat we samen in die kelders aan de Oudegracht een waanzinnig alter ego ontdekken om mee te spelen!

Let’s hyde dr. Jekyll!

een fantastische weekend toegewenst namens alle cultfesters,

Mariangela De lorenzoegotripper en Artistiek leider cultfest

UTREChT

2 CUlTFEST

wat twee jaar geleden van een impulsief idee tot een eerste bescheiden editie leidde, mondde in 2013 uit tot een waanzinnig uit z’n voegen ge-barsten sensatie met 18 locaties, 110 unieke pro-gramma onderdelen van stille Disco tot acroyoga en psychose-simulaties, fl uff ers als vrijwilligers, meer dan 150 mogelijkmakers, veilingen en art cars met de raarste attracties. ware grootheids-waanzin! cultfest was in een jaar tijd vijf keer zo groot geworden qua organisatie en oversteeg bijna haar eigen vermogen. Ik zeg ‘bijna’ omdat ik zelden een team zo hard mét veel liefde, tranen en zweet heb zien werken aan het realiseren van een gezamen-lijke droom. en dat allemaal vrijwillig. want alle betrokkenen, zowel de mensen in de organisatie als de deelnemers en de locaties, doen vanuit ei-gen krachten en middelen mee. Het resultaat was inspirerend, imposant en aan-stekelijk, maar riep ook vragen op die relevant zijn voor ons allemaal.

COlOFOn

RedactieMariangela De lorenzo, Roosmarijn Hesse, Annemarie van Ingen, shari Klein, Orfee Melsen

eindredactie Mariangela De lorenzo

Grafi sch OntwerpRob van den nieuwenhuizen DRAwswORDswww.drawswords.com

fotografi eBy Pauluz, nitMoi, sven laurens schönhage, Mr cicek, Arianne notenboom

DISClAImER

Deze festivalkrant is samengesteld door de organisatie van cultfest met in-formatie van de deelnemende partijen, ontvangen voor 13 mei. De uitgever van deze festivalkrant, noch de orga-nisatie van cultfest kan aansprakelijk worden gesteld voor veranderingen of bijkomende programma-onderdelen na deze datum.

De organisatie doet zijn uiterste best de meest up-to-date informatie te verstrek-ken aan de bezoekers van cultfest.

VOORWOORD

Page 3: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

ThEmA: EGO

2014 3

Muziek, comedy, film, fotografie, ondernemerschap, kunst, yoga, wetenschap, theater, seksualiteit,

duurzame gastronomie, lokale dranken en weinig gezeik in vier caravans, onder twee bruggen,

op het water en in zeven werfkelders aan de Oudegracht.

Drie dagen slenteren, verwonderen, kletsen, workshops volgen, feesten, janken, schateren,

zaken doen, debatteren en drinken.

WAT IS CUlTFEST?

WAT jE KUnT VERWAChTEn

‘DE AbSURDE COmbInATIE VAn DE PARADE, bURnInG mAn En DE WARmTE VAn jE EIGEn hUISKAmER’ bezoeker

‘CUlTFEST bREnGT SynERGIE In DE ChAOS VAn CUlTUUR’ 3voor12/utrecht

‘CUlTFEST AlS DE VEIlIGE SPEElTUIn WAAR DE VOlWASSEnE WEER AlS EEn KInD SPElEnD lEERT DAT WAAnZIn GEEn OnZIn IS.’ DuIc

‘CUlTFEST IS EIGEnlIjK GEWOOn één GROTE ‘TRIP’ lAnGS DE OUDEGRAChT.’ sapsite

Page 4: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

UTREChT

4 CUlTFEST

WIST jE DAT...

ego kan je op honderdduizend manieren interpreteren, maar betekent eigenlijk gewoon ‘ik’ in het latijn en is niets meer dan je

bewuste ervaring van jezelf. ‘Ik’ bekeken en gebruikt als object, in plaats van als subject. Gedeeltelijk ben je het dus en refereert

het naar wat iets voor jou betekent, wat jij ergens van vindt, wat jij wilt of nodig hebt.

Het is belangrijk dat je je ervan bewust wordt dat je het ego kan beïnvloeden zodat je zelf

kan kiezen hoe je je ‘ik’ vormgeeft.

WAT IS EGO?

Je ego niet van jezelf is? In het dagelijkse taalgebruik wordt ego als een afzonderlijk wezen of een op zichzelf staand iets benaderd, terwijl het eigen-lijk niet op zichzelf bestaat. Jouw ego is een ervaring die kan bestaan omdat a) jij er in gelooft en b) je een wereld hebt waartoe je je moet verhouden.

.David Bowie twee alterego’s heeft: Ziggy Stardust en the thin white Duke?

.Je in alle grote filosofische stromingen een ego nodig hebt om te kunnen transcenderen? lichaam, sensaties, aandacht en bewustzijn, het domein van het ego, zijn essentieel voor zelfontwikkeling. Die manier van naar het ego kijken wordt vaak als minder spiritueel gezien maar is in bijvoorbeeld het Boeddhisme van groot belang. Je kan alleen groeien als je weet wat je startpunt is. Juist de interactie tussen ego en Zelf is een continue zoek-tocht naar wat nu je realiteit is, en dat blijven verfijnen.

Heel wat vrouwen een orgasme faken om het ego van de man niet te kwetsen?

.Jouw hersenen anders zijn en werken dan die van jouw ouders en diens voorouders? Je hersenen blijven zich langer vormen omdat je minder bestaanszekerheden hebt. In tegenstelling tot generaties voor ons is het minder van-zelfsprekend dat we in een be-paald hokje zitten en moeten we veel meer keuzes maken in wat we prioriteit geven en zelf belangrijk achten. Daarom moet je goed weten wie je bent en waar je voor staat. Anders verzuip je.

.In programmataal ego ge-bruikt wordt om te refereren naar de protagonist van een spel?

Je lichaam de meeste van je keuzes maakt? Bijna 80% van je keuzes gaat via regulatie-mechanismen in je lichaam die jou een bepaalde sensatie geven, die je vervolgens met je denken verklaarbaar probeert te maken. Dat betekent dat je vaak helemaal niet weet waarom je iets doet, maar dit wel voor jezelf probeert uit te leggen.

.ego een geslacht is van straal-vinnige vissen uit de familie Grondels?

. ...hET

OnTKEnnEn VAn hET EGO EGOïSmE IS?

nIEUWSGIERIG WAAROm?

Kom dan naar cultfest eGO.

Page 5: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

2014 5

Kernkwaliteiten zijn volgens bedenker Daniel Ofman de specifieke sterktes die iemand kenmer-ken. Ze maken je tot wie of wat je bent. Deze kwali-teiten worden een valkuil als je erin doorschiet: de andere kant van de medaille. Als een ander door-schiet in een bepaalde kwaliteit, kan dat bij

jou irritatie oproepen. Jouw reactie daarop wordt een allergie genoemd. en het mooie is dat juist voor dat waar je allergisch voor bent, een kwaliteit schuilt die een uitdaging genoemd wordt.

Met welke kernkwaliteit begin jij?

KERnKWADRAnT & hAPPERTjE

KWAlITEIT

AllERGIE

VAlKUIl

UITDAGInG

teveel van het goede

teveel van het goede

Moeten elkaar

aanvullen

Positief

tegenovergesteld

eP

osit

ief

tege

nov

erge

stel

de

Vouw je happertje en steek wat vingers in wat gaatjes. Zoek iemand om mee te spelen. laat je nieuwe beste vriend een cijfer kiezen tussen de 5,6 en 42. Open en sluit het happertje zo vaak als het gekozen cijfer. laat je Bff het icoontje kiezen.

let op! Hierover gaat de vraag!

VERTEl OVER OF DOE WAT ER STAAT!

Doe je vetste truc.

eenmemorable

reis.

Hoe diep ga je?

Je licham-elijke super-kracht.

Jouw beste idee.

De anderin rijm.

Je guiltypleasures.

Je minutesof fame.

Page 6: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

1 2 3 4

AlS EGOTRIPPER

bETEKEnT ‘IK GElOOF

In WAT IK DOE’ DAn IS DAT PRImA.

IK GElOOF In WAT IK DOEEn IK SPREEK

hET UIT.John lennon

1 44

3

2

3

2

Page 7: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

sinds April 2014 interviewt het straatnieuws op aanraden van cultfest bijzondere utrechtse ego’s. Het eerste relaas is van willem Hendrik Gispen, de emeritus rector magnificus van de universiteit utrecht aka het voormalige opper ego in het aca-demiegebouw op het Domplein.

Afgelopen zondag stond ik te luisteren naar een zanglijster. Dat vervulde me van geluk. Dan is mijn ego zo groot dat ik het bijna niet vast kan houden. wat dat betreft snap ik bijvoorbeeld een prinses Irene wel. soms kan je beter je armen om een boom leggen dan om je werk. Maar het is logisch dat je jezelf regelmatig in de weg zit. Dat is niet uniek en ook geen drama. De helft heb je al gewon-nen wanneer je dat weet. Als workaholic moet je oppassen dat je niet alleen maar werk wordt. Dat deel van wie ik ben moet ik soms even tot de orde roepen. Ook weet ik dat ik mijn hart soms te vroeg op de tong heb liggen. In een zakelijk gesprek kan ik wel eens te spontaan of direct zijn. Maar er zijn er ook die dat directe juist verfrissend of ontwa-penend vinden. Kortom, geen problemen, ik denk dat zowel mijn hoofd als hart me wel eens in de weg kunnen zitten. Dat maakt je afwisselend sterk of kwetsbaar. De kunst is om op de goede momen-ten de juiste ik te zijn.

wanneer ik balans in een mens ervaar. Als mensen heel dichtbij zichzelf blijven. Daar put je dan zelf geluk uit en dat straalt in mijn beleving door op je omgeving. Dat klinkt wat idealistisch of roman-tisch, maar dat kan me eigenlijk niets schelen. Ik ken een hoop prachtige complete mensen. Vaak zijn ze juist heel anders dan ik, de rust zelve bij-voorbeeld. Daar moet ik eerst een hele strijd voor leveren. Ik bewonder ze om kwaliteiten die ik zelf niet bezit. Bij je ego krijg je geen handleiding, dat ontstaat. In ieder geval hou ik niet van narcissus. naar mijn mening moet je regelmatig in de spiegel kijken maar niet alleen om te kijken hoe goed je haar zit.

Interview door Josje Maria Janny Hoppenbrouwers

InTERVIEW: WIllEm hEnDRIK GISPEn

ThEmA: EGO

2014 7

1.hEEFT U lAST VAn UW EGO?

2.WAT IS EEn mOOI EGO?

Page 8: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

UTREChT

8 CUlTFEST

cultfest Kick-Off: Approved for tourists lOcAtIe: Rasa KOsten: € 5 (vvk) / € 7,50 (deur) /

€ 25 (passe-partout voor weekend)

Vrijdagavond zal cultfest samen met Rasa de aftrap geven voor 45 uur vol unieke samenwerk-ingen, verwondering en verbazing, interessante weetjes, nieuwe beste vrienden en vooral een feestje waar je bij wilt zijn!

1. ThOmAS hAmmInGthomas trapt af met zijn heerlijke tunes. Denk: elektro-nische sferen bij de start van de nacht, van deep tot bleep. thomas is een oude cultjun-kie, één van utrechts leukste DJ’s en mooie mannen én medebedenker van cultfest in 2012. De perfecte persoon dus om de spits af te bijten van het nu al onvergetelijke openings-feest.

23:00 – 00:15Muziek

2. bEyOnD REASOn Mediawar- video and audio absurdity

een modern spervuur van de meest gestoorde videofrag-menten. Beyond Reason staat garant voor het vertonen van obscuur beeldmateriaal, dat zo slecht is, dat het vermakelijk

wordt. speciaal voor cultfest een compilatie waarin de vreemdste figuren zich ten-toonstellen.

23:00 – 00:30 en 02:00 – 04:00 Beeld

3. Pål/SECAm Pål/secam delen een po-lyamoureuze liefde zonder grenzen, die ontrouw is, continu van partner wisselt en het liefste met allemaal tegelijkertijd het bed deelt. Verwacht grooves geboren uit interraciale relaties: waar hip in bed hopt met wave, waar disco afrobeats funkt, waar house boogie bevredigt en bass cumbia beukt! Geen verle-genheid op de dansvloer: get physical!

23:00 – 04:00 Muziek

4. PImP jE CUlTFESTTASVitamine Blij

Kinderen zijn kwetsbaar spul. Volwassenen zijn gelijmde kinde-ren. Kietel je innerlijke kind en knutsel er op los. Onder bege-leiding van modeontwerpster linda Rosink maak je sjablo-nen, speel je met kleurcombi-naties en ontwerp en bedruk je eigen cultfesttas. Knutselen met een mooi en uiterst bruik-baar eindresultaat.

Doorlopend tussen 23.00 – 04.00

Beeld

5. DE TyPFAbRIEKDe typfabriek typt je per-soonlijke berichten uit op een ouderwetse typmachine en verstuurt ze per brievenpost. Boost iemands ego en stuur een lief of leuk briefje.

23:00 – 02:00, ook zaterdagPerformance, Installatie

6. 3 mInUTEn nAAR InDOnESIë Mtv / Plan Nederland

Via de Oculus Rift, een virtuele reality-bril, word je rechtstreeks naar Indo-nesië getransporteerd en in de schoenen van een jonge vrouw geplaatst. Haast angstig werkelijk, beslis je mee over haar lot.

23:00 – 1:30, ook zaterdag en zondag doorlopend

Beeld, Installatie

7. hOmE IS WhERE ThE ART IS Agnes Loonstra en Terence Roelofsen

stel je eigen eGOportfolio samen. Bij elke locatie krijg je een opdracht waarmee jouw ego onder de loep wordt genomen.

Doorlopend, ook zaterdag en zondag

Beeld, Poëzie

8. POSE Smulders en Schoonhoven

Door met verschillende werkmethodes fotografie met i llustratie te combineren, ontstaat er een reeks portret-ten. Zoek ze op, poseer op je best en werk mee aan deze wis-selwerking. Kleur binnen de lijntjes, of niet. Afgestudeerd aan de KABK en nu semi-aan de weg timmerend met semi-fantastische kunst.

Doorlopend tussen 23:00 – 04:00

Beeld

9. POP UP POETS - EGO InTROjECTIOn Van Olst en Ligthart

Beeldend kunstenaar/dich-ter sylé van Olst en dichter/

VRIjDAG 6 jUnI 23:00 – 04:00

Page 9: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

ThEmA: EGO

2014 9

filosoof Jasper ligthart duiken op onverwachte momenten op om hun verbale geweld op de bezoeker los te laten. In een zinderende poëtische dialoog onderzoeken ze de ins, outs, en round-abouts van het ego. waar komt dat merkwaardige bouwwerk eigenlijk vandaag?

00:30, ook zaterdagPoëzie, Performance

10. PlEIDOOI VOOR hET FAlEnvan Efferink

theatermaker wilhelmer van efferink zoekt samen met vier acteurs (Milan Boele van Hensbroek, lieke Gorter, Matthijs Mahler en Hilde segond von Banchet) naar de schoonheid van het falen. In een wereld waar alles gericht is op slagen en optimaliseren vinden zij het tijd voor een tegengeluid.

00:30 – 01:10 Performance

11. EInDbAASeen extreem dansbaar en on-weerstaanbaar lo-fi, bleepy ge-luid geproduceerd door arties-ten die live muziek maken met oude game consoles. twisk en schaap draaien de beste chip-tunes als het eInDBAAs DJ team. In de Rasa introduceren ze twee artiesten die je met

hun Gameboys laten stuiteren van elektrisch plezier.

00:15 – 02:00Muziek

12. KInDEREn VAn hET SUCCES

Brandstof 4 jonge filmmakers. 3 jonge filosofen. 1 docu onder leiding van Jeroen Berkvens. Gewa-pend met ideeën uit duizenden jaren filosofie en hun eigen verstand proberen deze twin-tigers de ‘volwassen wereld’ waarin ze terechtkomen te dui-den en tegelijkertijd hun weg te vinden. een van de filosofen is te gast, dus barst los!

00:30 – 02:00Beeld

13. nAChTGEDIChTEnErika De Stercke

De stercke studeerde literaire creatie op afdeling ‘woord’ van de Academie te Deinze, neemt veelvuldig deel aan slams en schrijft gedichten over alledaagse gebeurtenis-sen. Verhalen van vrienden en gesprekken in bussen en treinen, die een eigen vervormd leven beginnen te leiden om uit te monden in haar gedichten.

Doorlopend, ook zaterdagPoëzie

14. WORDbITESDuik de muzikale, tekstuele speeltuin van wordbites in om rond te dwalen en bovenop de glijbaan het bos te zien. een nieuwe, vrije vorm van performance op het snijvlak gesproken woord en muziek. Met eigen teksten over herin-nerdingen, het leven en de wa-terstanden bij lobith. Dwars gedacht maar recht gebracht.

1:00 – 1:20Poëzie

15. COmEDy AnOnymOUS Het Comedyhuis

Bestaat stand-up comedy zon-der ego? Diverse comedians onderzoeken dit in come-dyhuis goes Anonymous. De comedian is een nar en geen koning. Door succes word je vaak een koning daar waar je een nar moet blijven.

01:00, ook zaterdagPerformance

16. bEDFORD & 030303 TAG TEAm

BeDfORD en 030303 hebben hun handen in één geslagen om cultjunkies te trakteren op een muzikaal en visueel feest. Voor de tunes trekken de boys van 030303 een wildcard uit hun te gekke artiestenbestand. Geleid door deze DJ-set zal de

door BeDfORD uitgenodigde Illustrator, lennard Kok, zijn ego’s live op het witte vlak doen herrijzen.

02:00 – 04:00 Muziek, Beeld

17. AlGORAVE Soundlings samen met de Stille Disco

niets uit voorgeprogram-meerde doosjes, maar alles live on stage gecreëerd door het typen van code. Begeleid door visuals die ook live worden gecreëerd of een weergave van de code die de muziek gene-reert, ben je gegarandeerd van een werkelijk unieke ervaring. soundlings en de stille Disco jammen op twee kanalen samen als cultfesters van het eerste uur!

03:00 – 04:00 Muziek

Page 10: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

ZATERDAG 7 jUn

I

VRIjDAG 6 jUn

I23:00

23:3000:00

00:3001:00

01:3002:00

02:3003:00

03:30RASA

10. P

leidooi

voor het

falen13. n

acht-

gedich

ten15. c

omed

y A

nonym

ous

14.

word

bites

GRO

TE ZAAl

KAnTO

ORTjE

KlEInE ZAAl

FOyER

1. th

omas H

amm

ing

2. Beyon

d R

eason2. B

eyond

Reason

11. ein

db

aas16

. Be

Df

OR

D &

030

303

12. Kin

deren

van h

et su

cces (docu

)

9. P

op-u

p

Poets

17. Algorave – s

oun

dlin

gs ism s

ilent D

isco

3. Pål /secam

/ 4. P

imp

een tas / 5. D

e typ

fabriek / 6. 3 m

inuten

naar

Ind

onesië / 7. H

ome is w

here th

e art is / 8. P

Os

e

12:00 12:30

13:00 13:30

14:00 14:30

15:00 15:30

16:00 16:30

17:00 17:30

18:00 18:30

19:00 19:30

20:00 20:30

21:00 21:30

22:00 22:30

23:00 23:30

24:00

12:00 12:30

13:00 13:30

14:00 14:30

15:00 15:30

16:00 16:30

17:00 17:30

18:00 18:30

19:00 19:30

20:00 20:30

21:00 21:30

22:00 22:30

23:00 23:30

24:00

lOKATIE

18. 3 m

inuten

naar In

don

esië – Mtv &

Plan

ned

erland

23. Koffi

ekrin

gen – K

offie l

eute 33. H

ome is w

here th

e arts is – Roelofsen

& l

oonstra 41. d

e typ

fabriek – Mon

ique B

oers 44

. Min

i-ego-verhalen

– sybe D

ijkstra

20. K

asper V

ogelzang

’s Ogen

schou

w

terras &

pod

ium

21. stu

dio O

pn

ames

31. com

edy

An

onymou

s

19. Yogap

oint -

Karate

34.

Dan

ibal

35. exp

losieve sab

ar –

Mou

ssa nd

iaye45. n

o ego A

rea – Imp

rov collectiv

25. Bin

nen

stebuiten

25. Bin

nen

stebuiten

25. Bin

nen

stebuiten

26. H

alare

27. th

ere mu

st be som

e way ou

t of here - D

eJong &

Dew

itte

Afw

isselend

28. &

29.: wat een

ego! - Jan Jaap

Gleru

m &

29. nach

tgedich

ten - e

rika D

e stercke

Doorlop

end

teasers

Doorlop

end

teasers

22. nd

ima –

R

AsA

39. Pop

up

Poets –

e

go Introjection

39. Pop

up

Poets –

e

go Introjection

48

. film

Kijken

– Voorn

& K

etelaars32. n

’Diale – R

AsA

30. l

a Petite M

ort – Get a R

oom / D

iep f

estival

26. H

alare

34. D

anibal

24. e

go is iden

tificatie

met vorm

19. Yogap

oint –

K

arate 19. Y

ogapoin

t – Yoga X

l

42. s

ubject in

the G

lobal

village – th

eo Ploeg e.a.

46

. we crave

the Q

uiet

36. P

i/ch

i energie

in een

woord

enweb

31. com

edy

An

onymou

s

37. Daid

idai

37. Daid

idai

40

. Door-

gezaagde...

43. Van

staatsb

egin

tot staatseind

e 47. e

l c

heap

o49. K

argaJam – o.a. t

im K

erssies

OG

36b KARG

A hARTO

G36

KARGADO

OR W

ERFO

G36

KARGA VO

OR

OG

44 yO

GAPO

InT

OG

25m

ARy KO

G25m

ARy K DO

ORlO

OP

OG

24STRAATn

IEUWS

OG

10 EInD

hOVEn

AC

hTERO

G10

EInD VO

OR

OG

5PlAyG

ROUn

DO

G5 PlAyG

ROUn

D/O

PnAm

EO

G4 W

ERFKElDER

VERhUURC

ARAVAnE EG

O

InTIm

EC

ARAVAnE EG

O

lyRIqUE

CARAVAn

E EGO

En

VIEC

ARAVAnE

VARIéTé

bOO

T

bUITEn

Page 11: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

ZOn

DAG

8 jU

nI

12:0

0 12

:30

13:0

0 13

:30

14:0

0 14

:30

15:0

0 15

:30

16:0

0 16

:30

17:0

0 17

:30

18:0

0 18

:30

19:0

0 19

:30

20:0

0

12:0

0 12

:30

13:0

0 13

:30

14:0

0 14

:30

15:0

0 15

:30

16:0

0 16

:30

17:0

0 17

:30

18:0

0 18

:30

19:0

0 19

:30

20:0

0

lOKA

TIE

20. K

asp

er V

ogel

zan

g’s

Oge

nsc

hou

w

ter

ras

& p

odiu

m

21. s

tud

io O

pn

ames

62.

sol

odoj

o –

tac

o s

chen

kh

uiz

en

19. Y

ogap

oin

t –

Y

in Y

oga

54. t

elep

orte

ren

– V

ers

Ver

maa

k

51. e

go is

iden

tifi

cati

e m

et v

orm

63. n

o e

go A

rea

63. n

o e

go A

rea

Imp

rov

col

lect

iv

25. B

inn

enst

ebu

iten

25. B

inn

enst

ebu

iten

52. B

uto

h –

M

ieke

Ver

hoo

ren

53. s

ecre

t H

and

s61

. 24

min

ute

n m

et –

fee

l Goo

d B

V

52. B

uto

h –

M

ieke

Ver

hoo

ren

60

. Klo

pp

end

Har

t –

p

rog

ram

ma

wer

fth

eate

r6

4. H

ein

Roe

lfse

ma

On

der

nem

ersc

hap

55. t

her

e m

ust

be

som

e w

ay o

ut

of h

ere

– D

eJon

g–D

ewit

te

Doo

rlop

end

tea

sers

66

. Bru

nch

56. w

at e

en e

go! –

Jan

Jaa

p G

leru

m

50. w

at =

jou

w

mee

rwaa

rde?

50. w

at =

jou

w

mee

rwaa

rde?

19. Y

ogap

oin

t –

A

shta

nga

19

. Yog

apoi

nt

Res

tora

tive

19. Y

ogap

oin

t –

H

ath

a Y

oga

58. l

iefd

esbr

ief w

ork

shop

- R

osal

ijn

57.

sop

hie

57.

sop

hie

65.

Doo

r-ge

zaag

de

OG

36b

KARG

A hA

RTO

G36

KA

RGAD

OO

R W

ERF

OG

36

KARG

A VO

OR

OG

44

yOG

APO

InT

OG

25m

ARy

KO

G25

mAR

y K

DOO

RlO

OP

OG

24ST

RAAT

nIE

UWS

OG

10 E

InD

hOVE

n

AChT

ERO

G10

EIn

D VO

OR

OG

5Pl

AyG

ROUn

DO

G5

PlAy

GRO

UnD

/OPn

AmE

OG

4 W

ERFK

ElD

ER

VERh

UUR

CAR

AVAn

E EG

O

InTI

mE

OG

60

WER

FThE

ATER

CAR

AVAn

E EG

O

lyRI

qUE

CAR

AVAn

E EG

O

EnVI

EC

ARAV

AnE

VA

RIéT

é

bOO

T

18. 3

min

ute

n n

aar

Ind

ones

ië –

Mtv

& P

lan

ned

erla

nd

23.

Koffi

ekri

nge

n –

Koffi

e l

eute

33.

Hom

e is

wh

ere

the

arts

is –

Roe

lofs

en &

loo

nst

ra

41. d

e t

ypfa

brie

k –

Mon

iqu

e B

oers

44

. Min

i-eg

o-ve

rhal

en –

syb

e D

ijk

stra

Page 12: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

UTREChT

12 CUlTFEST

44. mInI-EGO – VERhAlEn VAn TWIjFEl En VERlOSSInG

De SprookjesvertellerVerhalen over kleine onaan-zienlijke wezens, bloemen, die-ren en personen, die net als jij en ik behept zijn met een ego -en dus met twijfel en verlan-gen. Zullen ze vervuld worden? Bezoek deze verhaleninstal-latie van miniatuurtjes. Ze zul-len je anders doen kijken naar je medeschepselen, en zeker ook naar jezelf.

DoorlopendInstallatie

HOP On HOP Off BOOt

VAn bOTEnbIZIn hetzelfde EGO-schuitje ‘Utrecht maken we samen’

nieuw utrecht onder leiding van Roland GoetgelukHet coalitieakkoord ‘utrecht maken we samen’ verbindt ego’s met één doel: echt

Gezamenlijk Ondernemen. en daarom stappen bestuur, bedrijf en burger met elkaar in het schuitje. en zoals goede reders en vaarlieden siert, gaan ze niet zeuren over ‘die en die regels zijn slecht’, maar draaien ze de zaak om. wat voor soort regels willen we als burger, bedrijf en bestuur wel! en hoe organiseren we die regels zo handig mogelijk voor alle partijen! Op basis van die koers kan het schuitje ‘utrecht maken we samen’ de komende vier jaar heel wat Paarse Kro-kodillen omzeilen. wordt het toch nog gezellig. tijden nader bekend te maken en gesprekken ont-staan ook op eigen initiatief, verzoek en urgentie

Doorlopend op zaterdag en zondag

festIVAlHARt

18. 3 mInUTEn nAAR InDOnESIë

Mtv / Plan Nederland Via de Oculus Rift, een virtuele reality-bril, word je rechtstreeks naar Indo-nesië getransporteerd en in de schoenen van een jonge vrouw geplaatst. Haast angstig werkelijk, beslis je mee over haar lot.

Doorlopend, ook vrijdagBeeld, Installatie

23. KOFFIE KRInGEn Koffie Leute

Als een koffievlek opgedroogt, zijn de randen donkerder dan het midden. In de wetenschap-pelijke wereld wordt dit ver-schijnsel, heel toepasselijk, het koffiekring-effect genoemd. Hier onderzoeken we in de kring elkaars donkere randjes en innerlijke lichtpuntjes. een kopje delen, ouderwets leuten

en beloond worden!Doorlopend

33. hOmE IS WhERE ThE ART IS Roelofsen & Loonstra

stel je eigen eGOportfolio samen. Bij elke kelder krijg je een opdracht waarmee jouw ego onder de loep wordt geno-men. uiteraard ga je niet met legen handen naar huis, want je vult een gepimpte cultfest tas met alles wat je onderweg voor jezelf, je eigen ik, je ego, verzamelt.

Doorlopend, ook vrijdagBeeld, Poëzie

41. DE TyPFAbRIEKBoost iemands ego en stuur een lief of leuk briefje. Je kan je bericht en het adres doorge-ven bij de typfabriek en dan ligt er een paar dagen later zo’n mooi getypt briefje op de deurmat.

13:00 – 18:00, ook vrijdagPerformance, Kick-off, Installatie

De nummering loopt van vrijdag tot zondag door. sommige pro-gramma onderdelen worden echter herhaald waardoor er gerefe-reerd kan worden naar de uitleg van een eerder nummer of naar het terugkeren op een andere dag (nB tijdstippen variëren). Daarnaast zijn sommige nummers niet chronologisch geplaatst in verband met een alternatieve locatie en/of de duur.

ZATERDAG En ZOnDAG DOORlOPEnD

ZATERDAG 7 jUnI 12:00 – 24:0019A. yOGA Xl

Yogapointlichaamshoudingen die niet altijd direct comfortabel, flat-teus of eenvoudig zijn, zorgen makkelijk voor een intern conflict. een kelderend zelf-vertrouwen, doordat ons ego wil presteren en je misschien je stramme, vermoeide lichaam vergelijkt met het flexibele, strakke lijf van de persoon naast je. De wiebelende balanshou-ding die de vorige keer nog zo

goed ging, breekt je zorgvuldig opgebouwde status in een keer af. Keer naar binnen, laat je niet af leiden door de prestaties van je buurmens en wees tevreden met behaalde (kleine) stapjes. Bij yoga draait alles om het niet-presteren en om dat te bereiken moet het ego uitgeschakeld zijn. De smit, van de Kant, Dek-kers, Melis en Persaud zullen met behulp van verschillende yoga vormen zowel zaterdag als zondag zorgen voor een

rustpunt te midden van alle ego’s.

17:30, ook zondag @ Yogapoint

lichaam/beweging, Approved for tourists

19b. KARATEYogapoint

te-waza, geri-waza en uke-waza, oftewel stoot-, trap- en afweertechnieken op z’n japans. Heb je ook altijd gedroomd karateka te wor-den? leer worpen, klemmen,

verwurgingen en worsteltech-nieken van en haal de chuck norris in je naar boven!

14:00 en 16:00 @ Yogapoint

lichaam/beweging

20. OGEnSChOUWKasper Vogelzang

Vogelzang, muziekliefhebber pur sang, begon als bandfo-tograaf in de underground scene. Inmiddels is zijn naam ook binnen de landschapsfoto-grafie niet onbekend. tijdens

Page 13: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

ThEmA: EGO

2014 13

25. bInnEnSTEbUITEnVerloop, Bork, Ronday en Van der Spek

In deze zorgvuldig gefabri-ceerde omgeving kom je in contact met magische, fasci-nerende en soms angstaan-jagende personages die hun kwetsbare kant blootleggen. Dompel je onder in een wereld van kostuums, poppenspel, licht, geluid, tekst en beeld. een ervaring die je nooit meer zal vergeten!

13:00 – 15:00, 16:30 – 18:30, 21:30 – 23:30, ook op zondag

@ Eindhoven Performance, Installatie, Approved for tourists

26. hAlARE, ImmERSIVE DAnCE

Couscheir, Wijnands, Dijkstra en diverse dansers

In deze totaal ervaring van dans, acroyoga, yoga nidra en mindfulness onderzoek je onder begeleiding van dansers je eigen patronen en nieuwe mogelijkheden om aanwezig te zijn in je eigen ruimte. Gecom-bineerd met de resultaten uit neurologie, de beschikbare kennis over neuroplasticiteit,

spiegelneuronen en embodied self is Halare een vorm van integrale therapie.

13:00 en 15:00 @ Werfkelder verhuur

lichaam/beweging

27. ‘ThERE mUST bE SOmE WAy OUT OF hERE’ (TmbSWOOh)De Jong en de Witte

Deze muzikale video-installa-tie over het verlangen als mens uniek te willen zijn legt iden-tieke patronen van onze ge-dragingen bloot. Met voelbare dualiteit toont tMBswOOH de mens als individu, in relatie tot de collectieve driften waar-aan we onontkomelijk onder-hevig zijn. Op de tonen van de gelijknamige compositie voor strijkkwartet van avant-pop componist Jacob ter Veldhuis.

Doorlopend, ook zondag @ Caravane Ego Intime

(Bewegend) beeld/illustratie, Approved for tourists

28. WAT EEn EGO!Glerum

tijdens een introspectieve zoektocht naar de reden van zijn voortdurende falen stuit

cultfest bepaalt Kasper in zijn expo wat, hoe en op welke ma-nier de toeschouwer de wereld krijgt te zien. Op verschillende niveau’s tot op het ego.

Doorlopend, ook zondag @ Mary K

Beeld, Approved for tourists

21. OPnAmESPlayground Studio

tijdens cultfest krijgen een aantal, vooraf aangemelde muzikanten, de kans om één geluidsopname te maken bij de jongste opnamestudio van utrecht: Playground studio. Jij kan tijdens cultfest de opnames live bijwonen! na af-loop worden de tracks als een compilatie-album aangeboden via Bandcamp.

Doorlopend, ook zondag @ Playground

Muziek, Performance

22. nDImA Geprogrammeerd door Rasa

een van de meest fascinerende vocale tradities is te vinden in het Afrikaanse regenwoud. In congo wonen de Aka-pyg-meeën, die niet alleen geheel thuis zijn in deze donkere en

natte omgeving, maar daar ook innig mee zijn verbonden. Hun muziek is zowel wonder-schoon als wonderbaarlijk, als van een andere planeet. IJle meerstemmige vocalen haken al echoënd in elkaar tot een hypnotiserend en ver dragend auditief weefsel.

12:30 @ Buiten

Muziek

23. (ZIE FESTIVAlhART)

24. EGO = IDEnTIFICATIE mET VORm

van den Bogaardspiritueel leider eckhart tolle beschrijft hoe we onze identiteit volledig ontlenen aan ‘Vorm’: auto, huis, carri-ère, maar ook: eigen lichaam, opvattingen, geloof. In deze workshop ga je voor jezelf na: waar je jezelf mee identifi-ceert, wat het je brengt, maar tegelijkertijd misschien ook kost. Gewoon onderzoeken, met laag ‘zweefgehalte’.

13:30, ook zondag @ Eindhoven

lezing, Muziek

Page 14: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

UTREChT

14 CUlTFEST

Jan Jaap op zijn ego. Met neu-rologische precisie poogt hij de wildgroei van onjuistheden in zijn zelfbeeld te herstellen, tot blijkt dat hij twee opties heeft..de botte bijl erin of ac-cepteren dat het moeilijk is jezelf te analyseren als je zo labiel bent.

13:00 – 16:00 @ caravane ego lyriquePoëzie, Performance

29 nAChTGEDIChTEn De Stercke

Zie nummer 13 voor meer info. erika De stercke houdt van utrecht. en wij van erika.

13:00 – 16:00 @ La Caravane Ego Lyrique

Poëzie

30. lA PETITE mORTGet a Room / Diep Festival

Passeer jij deze sirenen heelhuids? In welk vuig web de dames van Diep festival je zullen strikken zal tot je mo-ment van overgave onbekend blijven, maar drie elementen staan vast: een caravan, seks en jij. Hoe intiem wil je gaan …of komen?

Doorlopend @ Caravane Ego Envie

lichaam/beweging, Approved for tourists

31. COmEDy AnOnymOUS Het Comedyhuis

Zie nummer 15 voor meer info. waar ligt de grens tussen het

strelen van je eigen ego of je ondergeschikt maken aan je publiek?

14:00 en 16:30 @ Kargadoor

Performance

32. n’DIAlE (jACKy mOlARD qUARTET & FOUnE DIARRA TRIO)

Geprogrammeerd door RasaDe karakteristieke west-Afrikaanse zang van foune Diarra samengesmolten met de hupsende jig & reel riffs van viool en accordeon en de jazzy melodieën van de saxofoon, gestut door een onverstoor-baar stuwende contrabas, Afrikaanse percussie en de ritmische patronen op de ka-mel ngoni (luitharp). nergens geforceerd, maar juist een organisch geheel. Het bewijs dat sommige ‘fusie’-projecten meer dan de som der delen opleveren.

16:00 (onder voorbehoud) @ Buiten

Muziek, Approved for tourists

33. hOmE IS WhERE ThE ART IS (ZIE FESTIVAlhART)

34. bOVEnTOnEnDanibal

waan jezelf in de Alpen en gooi dat gouden keeltje maar open: Hodaro! iohodra-eho! holada-itti-jo! Jodelen, boventoonzang en human beatbox, Danibal schippert

tussen klankpoëzie, minimale techno en alpenfolklore. Met een mondharp specialisatie, is hij op deze vergeten analoge synthesizer uit de oertijd een autoriteit.

17:30 @ Straatnieuws

Muziek, Performance, Approved for tourists

35. EXPlOSIEVE SAbARMoussa Ndiaye, Diop, Cheikh en Diop

sabar, een inspiratiebron voor veel urban dance battles, is een explosief ritueel dat door drums en dansers wordt uitge-voerd. Met een brede glimlach beweeg je door de muziek en met je grootste mooie ego als veren om je gedrapeerd (atti-tude) samen naar een orgasme.***cheatsheet - De sabar, uit het gebied van de wolof, lé-bou en sérères, is “een konink-lijke trommel van senegal”, dans en dansfeest.

15:00 @ Eindhoven

lichaam/beweging, Approved for tourists

36. PI/ChI-EnERGIE In EEn WOORDEnWEb

Meeusen en Boerswil je kijken of chi-energie sterker is dan je ego? In woor-den verdwalen en onderweg je lichaam herontdekken? Doe dan mee met de poëtische chi kung workshop van ‘Pi-energy’

Pien en ‘Huiverink’ Marie. we gaan spelen met energie in een web van woorden.***cheatsheet aka chi-atsheet = chi (ook wel ch’i, ki, gi of chi) is een concept uit de chinese cultuur dat staat voor adem, levenskracht, vitale energie of spirituele energie.

15:45 @ Mary K

lichaam/beweging, Poëzie, Approved for tourists

37. DAIDIDAI Liboton

wat is de relatie tussen ego en creatie? In het muziekproject Daididai onderzoek je aan de hand van de vibratie van klanken en de unieke creatie van een moment de manifes-tatie van jezelf. Je ziel wordt geraakt, je ego ademt en ontluikt en er ontstaat door de vrijheid van klanken een har-monie (samenspel) tussen het ego (manifestatie) en creatie (vrijheid).

16:30 en 19:45 @ Straatnieuws

Muziek, Performance

38. FIlmKIjKEn EGOKEUZEVoorn en Ketelaars (zie nummer 48 voor meer info)

De zaterdag van cultfest wordt afgesloten door filmKijken. echter, om toegang te krijgen tot deze bijzondere openlucht filmvertoning, dient jouw ego onder de loep genomen te

Page 15: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

werf tegelijk, in de openlucht. Die keus heb je niet, want voorafgaand aan het filmpro-gramma bepaalt jouw ego in een caravan wie je bent en waar je behoefte aan hebt. Aan welke kant jij zit?

22:00, voorafgaand filmkeuze in Caravan Ego Lyrique

@ Buiten aan de werf Beeld

49. KARGAjAm Kerssies en vrienden met De Kargadoor

samenwerken met een van de leukste clubs in utrecht brengt muzikale voordelen mee: Kargajam, de maandelijkse avond in de Kargadoor, zal ook tijdens cultfest één grote on-der leiding van muzikaal brein tim Kerssies de sterren van de hemel spelen. Vaste ingrediën-ten zijn in ieder geval plezier en swing!

22:30 @ Kargadoor

Muziek, Approved for tourists

worden. Jouw ego bepaalt aan welke kant jij uiteindelijk film gaat kijken. let OP: Doe de test voorafgaand aan de film-vertoningen.

16:00 – 21:30 (aansluitend filmprogramma)

@ Caravan Ego Lyrique(Bewegend) beeld/illustratie

39. POP UP POETS – EGO InTROjECTIOnVan Olst en Ligthart

Zie nummer 13 voor meer info.Zijn we ons ego nog wel de baas, of is ons ego baas gewor-den over ons?

14:00 en 17:30 @ Buiten

Poëzie, Performance

40. DOORGEZAAGD EGOLeonard Illusions

leonard, een tovenaar zonder glitterjas, goochelt op cultfest zonder ego. Zonder windma-chines, luide muziek en zonder het publiek voor de gek te wil-len houden. eigenlijk goochelt hij met bijna niets, en uit dat niets tovert hij weer heel veel moois tevoorschijn.

17:30 @ Kargadoor

Performance, Approved for tourists

41. DE TyPFAbRIEKZie festivalhart.

13:00 – 18:00, ook vrijdagPerformance, Kick-off, Installatie

42. SUbjECT In ThE GlObAl VIllAGE

Ploeg en anderentheo Ploeg, pop junkie extra-ordinaire, gelooft heilig in de Global Village zoals Mclu-han hem beschreef. In deze performance lecture wordt besproken hoe het huidige economisch en wetenschap-pelijk denken de menselijk-heid weghaalde van die mens en hoeveel we waard zijn als consument en ‘participatieve’ burger. Aansluitend stellen studenten aan cMD Amster-dam hun subject voor: inti’s, hun kwaliteiten en inspiratie op ontwerpersvlak.

17:30 @ Mary K

Performance, lezing

43. VAn STAATSbEGIn nAAR STAATSEInDE – EEn hOlO-GRAmVOORSTEllInG

Staatseinde Geen conventionele oorlogs-voering maar op naar de overwinning middels muziek!

een ruimtecollectief dat met “neue niederländische welle” de aarde probeert te verove-ren. u ziet een samenvatting van de ontwikkeling van het buitenaardse collectief dat in de gedaante van de mens de afgelopen decennia de eigen mens-ego heeft leren kennen.

18:30 @ Kargadoor

Muziek, Approved for tourists

44. mInI-EGO – VERhAlEn VAn TWIjFEl En VERlOS-SInG (ZIE FESTIVAlhART)

45. nO EGO AREAImprov Collectiv

welkom in no ego Area: laat los je angsten, twijfels en ar-rogantie. spring in het diepe en zing, dans, huil, lach. een wervelend muziektheaterspek-takel, onder begeleiding van toetsentalent freek Zwanen-berg, die van Happy Hardcore tot yoga mantra’s, improviseert op basis van de input van het publiek.

18:30, 19:30 en 20:30 @ Eindhoven

Muziek, Approved for tourists

46. WE CRAVE ThE qUIETJula Aimée

Alles is veel: informatie, vrien-den, feestjes, fastfood, weg-werpcultuur en altijd online. Alles gaat aan ons voorbij in onze queeste naar vermaak. Dit interdisciplinaire pro-ject over het verlangen naar verstilling en contact laat je sneeuw voelen en fietsen met de wind in je haar. Horen, zien en voelen wat écht is. en de rest is stilte.

20:45 @ Mary K

Muziek, Beeld, Approved for tourists

47. El ChEAPOel cheapo bewijst met een mix van rock/ska/reggae/crossover dat goede muziek niet duur hoeft te zijn. Dat bewijzen ze met hun oer-Hol-landse vervoerswijze, de fiets.

21:45 @ Kargadoor

Muziek, Approved for tourists

48. FIlmKIjKEnVoorn en Ketelaars ism de Stille Disco

Raadpleeg eerst nummer 38. Als uitsmijter van je dag films kijken? filmKijken vertoont twee series korte films aan maar liefst twee kanten van de

ThEmA: EGO

2014 15

Page 16: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

UTREChT

16 CUlTFEST

19. yOGAPOInTZie nummer 19 op zaterdag voor meer info. Door een les van een uur en een tussenpauze van een uur nemen de docenten je mee op een reis door jezelf.

12:30 Yin Yoga (rustige versterkende yoga, ontdek je grenzen)

14:30 Ashtanga Yoga (een serie aan intensieve yoga houdingen)

16:30 Restorative Yoga (versterkende rustige yoga)

18:30 Hatha Yoga ( klassieke vorm van yoga, even-wicht tussen spanning en ontspanning)

Ook zaterdag @ Yogapoint

lichaam/beweging

20. KASPER VOGElZAnG Ogenschouw

Zie nummer 20 op zaterdag voor meer info.

Doorlopend, ook zaterdag(bewegend) Beeld/illustratie

21. PlAyGROUnD Zie nummer 21 op zaterdag voor meer info.

Doorlopend @ Playground

Muziek, Approved for tourists

50. WAT IS jOUW mEERWAARDE?

The Centre of Entrepreneurship

the centre of entrepreneur-ship utrecht organiseert en stimuleert onderwijs en evenementen vanuit de uu, de Hu en het uMc. samen gaan we op zoek naar jouw meerwaarde als ondernemend persoon, op werk en in je persoonlijke contacten. Met behulp van moderne entrepre-neurship methoden maar dan toegepast op jou als persoon. Ook leuk in groepen.

13:00 en 18:00 @ Mary K

Ondernemerschap

51. EGO = IDEnTIFICATIE mET VORm

Van den BogaardZie nummer 24 op zaterdag voor meer info.In deze workshop ga je voor jezelf na: waar je jezelf mee identificeert, wat het je brengt, maar tegelijkertijd misschien ook kost. Gewoon onderzoe-ken, met laag ‘zweefgehalte’.

13:00, ook zaterdag @ Eindhoven

lezing, Muziek

ZOnDAG 8 jUnI 12:00 – 20:00

52. bUTOh DAnSImPROVISATIEMieke Verhooren

Butoh, de dans van de duister-nis, is ontstaan na de tweede wereldoorlog in Japan en onderzoekt de creatieve inter-actie tussen vorm en inhoud. ervaar in deze workshop zelf wat het is om beweging te ver-tragen en meer in verbinding te staan met je innerlijke ken-nis. Gezamenlijk gaan we in deze vorm van pure expressie op zoek naar een juiste balans en een nog authentieker ego.

14:00 en 16:30 @ Kargadoor

lichaam/beweging

53. SECRET hAnDS Leonard Illusions

Zoals in alle circus karavaans, zie je ook hier de magic tricks, bedriegelijk en intrigerend. Hoe doet hij het? waar zit de truc? De goochelaar is niet te zien, hij doet er niet toe, hij verstopt zich achter zijn truc. Maar wie is de man achter de handen, waarom laat hij of zij zich niet zien. Komt dat zien!

13:00 @ Caravane Ego Envie

Installatie, Approved for tourists

54. TElEPORTEREnVers Vermaak

wat doe jij hier nog? wil jij hier überhaupt wel zijn? De jongens van stekker in de Park a.k.a Vers Vermaak heb-ben een teleportatiemachine ontwikkeld en willen deze graag op bezoekers testen. Doe je stoute schoenen aan en reis in een oogwenk naar elke gewenste plek op aarde. waar wil jij naartoe?

14:00 – 20:00, doorlopend @ Straatnieuws

Installatie

55. ‘ThERE mUST bE SOmE WAy OUT OF hERE’ (TmbSWOOh)

De Jong en de WitteZie nummer 27 voor meer info. Deze muzikale video-installa-tie over het verlangen als mens uniek te willen zijn.

14:00 – 20:00, doorlopend, ook zaterdag

(bewegend) Beeld/illustratie

56. WAT EEn EGO! Glerum

Zie nummer 28 voor meer info.14:00 – 20:00, doorlopend, ook zaterdag

@ Caravane Ego LyriquePoëzie, Performance

57. SOPhIE VAn bREE een muzikaal talent van nog geen twintig jaar oud dat vanaf kleins af aan muziek maakt, sinds haar vijftiende piano speelt en sindskort ook verliefd geworden op gitaar spelen. een combinatie van intieme en dromerige luister-liedjes, afgewisseld de heldere sound van haar powerliedjes.

14:30 en 16:30 @ Kargadoor

Muziek

58. lIEFDESbRIEFVan IJken

een liefdesbrief is een prachtig geschenk aan een geliefde. Maar wat zegt die brief ei-genlijk over jou? Met deze en andere vragen over de liefdes-brief gaan we aan de slag en er zelf een schrijven. De focus ligt op spontaan schrijven, niet op techniek, zodat we op een speelse manier kunnen ont-dekken wat er in ons leeft.

14:30 tot 16:30 + open space @ Mary K

Performance

59. bInnEnSTEbUITEn Zie nummer 25 voor meer info.

14:30 – 16:00, 17:00 – 18:30, ook zaterdag

@ Eindhoven Performance, installatie, Approved for tourists

eXtRA VeRRAssInGs-lOcAtIe OP ZOnDAG

60. “KlOPPEnD hART” Werftheater door Yvonne Groeneveld

een programma over utrecht als het Kloppende Hart van nederland, maar ook de stad die het hart van cabaretière Yvonne Groeneveld laat klop-pen. In haar eigen werfthe-ater, dat rechtstreeks uit de jaren twintig in Parijs lijkt

Page 17: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

ThEmA: EGO

2014 17

te stammen, verklaart zij de liefde aan het centrum met haar klein stedelijke groots-heid. Geïnspireerd door het leven van alledag, de historie en persoonlijke herinneringen schreef zij een serie liedjes en gedichten die een leidraad zul-len vormen in deze bijzondere show.

14:30 @ Werftheater

Performance

64. CEnTRE OF EnTREPRE-nEURShIP DOOR hEIn ROElF-SEmAOm 16.00 uur zal Hein Roelf-sema een kort verhaal houden over wat ondernemerschap is in utrecht, want het zal je niet verbazen dat wij utrechters een ondernemend karakter hebben.

16:00 @ Werftheater

Performance, Ondernemerschap

61. ‘24 mIn mET’ FeelGood BV

twee ego’s, die 24 minuten met elkaar ‘opgescheept’ zit-ten. welk ego is het grootst? welk ego overheerst? Botsen de ego’s of juist met elkaar in evenwicht? Groeit een ego tijdens de 24 minuten of wordt deze kleiner? een ontdek-kingsreis door je eigen ego met een ander ander: misschien ge-zapig, misschien inspirerend. Misschien ongemakkelijk, misschien enorm fijn.

14:30 – 17:30, iedere 24 min @ Caravane Ego Envie

Performance

62. SOlODOjOSchenkhuizen

Komt dat zien, onze vlie-gende fighter! Deze lecture performance over film en vechtkunst combineert moeilijke vechtbewegingen, harde betrokkenheid in game challenges en uitdagingen met film-dans-choreografie.

taco, gevechtschoreograaf, presenteert solodojo waarin hij elke drie maanden naar een haast onmogelijke uitdaging toewerkt als flying submission, zoals alleen Bruce lee hem voordeed.

15:00 @ Kargadoor

lezing, Performance

63. nO EGO AREAImprov Collectiv

Zie nummer 45 voor meer info.16:00 en 18:30, ook zaterdag

@ EindhovenMuziek, Approved for tourists

64. CEnTRE OF EnTREPRE-nEURShIP DOOR hEIn ROElF-SEmA (ZIE VERRASSInGSlO-CATIE: WERFThEATER)

65. DOORGEZAAGD EGOLeonard Illusions

Zie nummer 40 voor meer info.18:30

@ KargadoorPerformance

66. DyI bRUnCh Om de dag relaxed te begin-nen nodigen we iedereen uit te komen DYI brunchen: skip je ontbijt thuis, slenter naar cultfest, stap op de boot en eet je buikje rond! smeer een broodje voor je nieuwe liefde, pluk de dag en bak een eitje in de reusachtige paella pan. Onder leiding en met de ingre-diënten van onze chef Daniel van lansbergen van Artisanal cuisine.

12:00 – 14:00 @ Boot

eten

Page 18: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

cultfest is 99% crowdsourced en grotendeels crowdfunded en wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Van organisator tot kaartverkoper, van deelnemer tot uitbater.

ORGAnISATORcult Dealer enzo

hET CUlTFEST TEAm André Malotaux (bestuur), Annelies Karman (bestuur), Annemarie van Ingen (marketing), Bart Vos (beeld), carlina De lorenzo (bestuur), Gijs Rietveldt (zakelijk), Inês da costa (ontwerp), Isabelle van lieshout (deco/deelnemers), Jasper Visser (horeca), Jeroen van Beek (techniek), Joop Huisman (productie), Katrine steeghs (finance) lo Hermsen (productie), Marcel Kamphuis (marketing), Margo van der werf (vrijwilligers), Mariangela De lorenzo (artistiek), Marie-Jeanne couscheir (adviseur), Mia De lorenzo (veiling), Michelle de wijs (deco), Orfee Melsen (programma), Rahana Oemed (productie), Rob van den nieuwenhuizen (ontwerp), Roosmarijn Hesse (marketing), sabrina leidemeijer (marketing), shari Klein (programma), thijs Aarts (productie).

lOCATIESDe Kargadoor, eindhoven in utrecht, Mary K Hotel, Playground, straatnieuws, werfkelder-verhuur, Yoga Point, Rasa, Botenbiz en Zegers’ heldenboot.

FInAnCIERInGHet Ondernemersfonds, KfHein fonds en de donateurs van de cultfest Veiling.

SAmEnWERKInGSPARTnERSAMPcO, Venezia wijnen, De leckere, Kees, u are Here Magazine, nitmoi, Ge-schikt, DJ flowers, Venezia IJs en Roberto Gelato

Dank aan alle cultjunkies & -dealers, en vrienden & familie, alle programma-deelnemers, vrijwillig-ers voorafgaand, tijdens en na afloop van cultfest, die alles aanhoorden, met ons mee droomden en tot actie kwamen. Iedereen die we vergeten zijn: sorry, jullie krijgen een lecker drankje van ons!

UTREChT

18 CUlTFEST

mOGElIjKmAKERS

Page 19: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

2014 19

ThEmA: EGO

FESTIVAlhARTDe KargadoorOudegracht 363511AP utrecht

FESTIVAlTIjDEnvr 6 juni: 23 – 04 @ Rasaza 7 juni: 12 – 24 @ festivalgebiedzo 8 juni: 12 – 20 @ festivalgebied

KAARTPRIjZEn Rasa Kick-Off (pre-party): € 5,00 (vv) € 7,50 (kassa)Dagkaart € 15,-Passe-partout (3 dagen) € 25,- KAARTVERKOOP online: www.cultfest.nl/ticketsoffline: the Village coffee and Music (do 29 mei en 5 Juni van 14:00 tot 18:00) Voorstraat 46 3512 AP utrechtDe Kargadoor (festivalhart) (alleen tijdens Cultfest) Oudegracht 36 3511 AP utrecht conceptstore Alchemie (dagelijks tussen 10:00 en 19:00) Boven clarenburg 35 3511 cl utrecht

ORGAnISATIEstichting cult Dealer enzowww.cultdealerenzo.nl

COnTACTcultfest informatielijn+ 31 (0)6 28 83 93 76

www.cultfest.nl facebook.com/cultfestutrecht @cultfestutrecht#cultfest14

AlGEmEnE InFO

PolsbandjeJe kan bij het festivalhart jouw (e)-ticket omruilen voor een polsbandje, dit is het officiële toegangsbewijs voor alle locaties. er zijn twee soorten bandjes (dagkaart en passe-partout). let op: bij verlies van je polsbandje dien je een nieuwe ticket te kopen.

InformatiebalieBij het festivalhart De Kargadoor bevindt zich een informatiebalie waar je terecht kan voor vragen.

BlokkenschemaBij de informatiebalie krijg je eventuele wijzigingen op het blokkenschema. elk programma onderdeel bevat een nummer, dat correspondeert met de omschrijving in deze krant. Zo kan je, met het blokken-schema in de hand, de informatie bij elk programma onderdeel makkelijk terug-vinden.

consumptiemuntentijdens cultfest kan je eten en drinken met munten betalen. De munten (€2,50) zijn te koop aan de kassa in het festival-hart. Overige cultfest diensten kunnen met dezelfde munten betaald worden.

lunchen en dinerenArtisanal cuisine verzorgt tijdens cultfest alle snacks, de lunch en het diner. Om zowel als vegetariër als vlees- en viseter je vingers bij af te likken!

tOeGAnG

Beperkte capaciteitHet is mogelijk dat sommige programma onderdelen vanwege de grote belangstel-ling vol zijn. Kom daarom op tijd om zeker te zijn van een (zit)plaats.

exclusieve programma-onderdelener zijn een aantal exclusieve programma onderdelen waarvoor een verplichte inschrijving geldt. Dit is bij de desbetref-fende programma onderdelen vermeld als inschrijving verplicht.

Mobiele telefoonswij verzoeken je om je telefoon op stil te zetten. Zo worden medewerkers en bezoe-kers niet gestoord tijdens de verschillende programma onderdelen.

BeReIKBAARHeID

Het festivalgebied bevindt zich midden in het centrum op 10 minuten loopafstand van utrecht centraal station. Je kan onder andere bus 2, 5, 8 en 28 nemen en uitstap-pen bij Potterstraat (2 minuten loopaf-stand).

festivallocatiesZie op de achterkant een uitgebreide kaart met alle festivallocaties.

cultfest seRVIces

eten en drinkenIn het festivalhart en bij de werfkelder van Mary K is er een mogelijkheid om, met cultfest consumptiemunten, eten en drinken te bestellen.

GarderobeDe Kargadoor heeft een onbewaakte gar-derobe met beperkte plek.

lost & foundIn het festivalhart kan je bij de infobalie terecht voor gevonden voorwerpen.

cultfest AfteRPARtY

7 juni: cultfest meets cruise control@ Acu, Voorstraat 71, 3512 AK utrecht Aanvang: 23:30. Op vertoon van je cultfest polsbandje mag je gratis naar het feest van cruise control in homebase Acu op de Voorstraat.

7 juni: shadows release van PIttO op Green Records

@ club lux, Oudegracht a/d werf 97Aanvang 23:00, entree € 5 euro (vvk tijdens cultfest).

KORtInGen

cultfest en Met Hart en Ziel-festival (MHeZ) vieren graag samen een feestje.Zo kan je voor slechts €40,- een passe-partout voor beide festivals kopen en ont-vang je korting op vertoon van je MHeZ of cultfest passe-partout of dagkaart. Ga naar cultfest.nl/tickets en lees meer over de acties.

Blijf via www.cultfest.nl en www.facebook.com/cultfestutrecht op de hoogte van de overige kortingen die je met je cultfest ticket kan krijgen.

Page 20: Cultfest EGO      6-8 Juni 2014

FESTIVAlhARTDe Kargadoor

STRAATnIEUWS

EInDhOVEn DESIGn

WERFKElDER VERhUUR

PlAyGROUnD

ZAnDbRUG

CARAVAn

CARAVAnCARAVAn

CARAVAn

jACObIbRUG

mARy K hOTEl

lOO

PAFS

TAn

D: 3

mIn

UTEn

yOGA POInT44

36

24

10

2

17

25

PlATTEGROnD

OU

DEG

RA

Ch T