Catalogus Boom uitgevers Amsterdam - najaar 2015

download Catalogus Boom uitgevers Amsterdam - najaar 2015

of 56

 • date post

  25-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  223
 • download

  8

Embed Size (px)

description

 

Transcript of Catalogus Boom uitgevers Amsterdam - najaar 2015

 • filosofie | geschiedenis | psychologie en psychiatrie | taal | coaching en management

  najaar 2015

 • Voorwoord

  Boom uitgevers Amsterdam timmert flink aan de weg en blijft volop in beweging. Vorig jaar bereikten we het hoogste resultaat in de lange geschiedenis van de uitgeverij en ook dit jaar is bijzonder goed begonnen. Temeer daar we twee prachtige, nieuwe fondsen hebben mogen verwelkomen in ons uitgeefhuis: het educatieve fonds Boom Lemma, waarmee u in deze brochure al kennis kunt maken, en Academic Service met een prachtig educatief en managementportfolio, waarvan de najaarstitels nog eenmaal in een separate brochure aan u gepresenteerd worden.

  Wat hebben wij dit najaar voor u in petto? Allereerst het prachtig uitgevoerde Aan de Amsterdamse Wallen over de wereldberoemde buurt, een boek dat in geen enkele etalage zal misstaan, net zomin als het jubileumboek In dit Huis. Twee eeuwen Tweede Kamer. Ook het boekenprogramma van Marli Huijer, volop in de belangstelling als de nieuwe denker des Vaderlands, is een must voor elke boekencollectie. Bestsellerauteur en filosoof ren ten Bos komt met een nieuwe uitgave voor eenieder die grip wil krijgen op het fenomeen bureaucratie. Het fonds psychologie komt met De lerende mens, een onderwerp dat naadloos aansluit bij de actualiteit op het gebied van onderwijsvernieuwing. Van heel andere orde, maar ook passend in de tijdgeest, is het boek over compassie van topauteursduo Monique Hulsbergen en Ernst Bohlmeijer. De groeiende reeks DSM-5-uitgaven vormt de basis van uw sectie voor zorgprofessionals. In Magie in al je communicatie deelt Bas Mouton, persoonlijk speechtrainer van politici en CEOs op het hoogste niveau, zijn lessen met de lezer. We sluiten de brochure af met een overzicht van uitgelichte titels voor het hoger onderwijs van Boom Lemma en met nieuwe, onmisbare titels voor inburgeraars, uitgegeven door het succesvolle NT2-fonds.

  Hiermee belicht ik slechts een aantal van de mooie uitgaven die u tegemoet kunt zien en die wij graag samen met u aan het lezerspubliek presenteren.

  Eline CrijnsAdjunct-directeur

 • GEScHiEdEniS

  Paul Arnoldussen, Peter Paul de Baar, Aan de Amsterdamse wallen 4Bert Nap, Piet de Rooij, Marian van de Veen-van Rijk en Herman Vuijsje (eindredactie)

  Rinus Otte Het proces 6Bert Hogenkamp de nederlandse documentairefilm 1965-1990 7Willem van Bennekom de jaren van Maarten van Traa 8Alies Pegtel Haya van Someren-downer 10Maaike Kamps en Gerrit Voerman Het christen-democratisch affiche 10Carla van Baalen en Alexander van Kessel Kabinetsformaties 1977-2012 11

  (redactie)Centrum voor Parlementaire Geschiedenis de Eerste Kamer 11Remieg Aerts, Carla van Baalen, in dit Huis 12

  Henk te Velde, Joris Oddens en Diederik Smit (redactie)

  Frans Verhagen Toen de katholieken nederland veroverden 14Ellen Klinkers de troepenmacht in Suriname 15Fleur de Beaufort individualisering 15Ralf Futselaar Gevangenissen in oorlogstijd 16Ren van Heijningen de Muur van Mussert 16Regina Grter Strijd om gerechtigheid 17Hinke Piersma en Jeroen Kemperman openstaande rekeningen 17Coreline Boot Het leger onder vuur 18Salvador Bloemgarten Justus Swavings wondere bestaan 18Jacco Pekelder, Remco Raben en de wereld volgens nederland 18

  Mathieu Segers (redactie)Peter Bootsma de Molukse acties 19Carry van Lakerveld Ze doen ons niets 19

  FiLoSoFiE

  Marli Huijer denker des Vaderlands 20Achille Mbembe Kritiek van de zwarte rede 22Hans Boutellier Het seculiere experiment 24Ren ten Bos Bureaucratie is een inktvis 26Paul Teule Vrijheid voor gevorderden 27Jos de Blok, Herman Suichies en Het alternatief voor de zorg 28

  Lewi Vogelpoel (redactie)Jrgen Habermas de structuurverandering van het publieke domein 29Seneca de weg naar wijsheid 30Marc Slors, Leon de Bruin en Derek Strijbos Philosophy of Mind, Brain and Behaviour 30Laurens ten Kate en Marcel Poorthuis 25 eeuwen theologie 31

 • PSycHoLoGiE En PSycHiATriE

  Jurjen van der Helden en Harold Bekkering de lerende mens 32Erwin van Meekeren en Jan Baars (redactie) de ziel van het vak 34Monique Hulsbergen en Ernst Bohlmeijer compassie als sleutel tot geluk 36Carla Schellings Take care! 37Frans Schalkwijk diagnostiek in de praktijk 37Philip R. Muskin (redactie) dSM-5: oefenboek 38Donald W. Black en Jon E. Grant dSM-5: Praktijkboek 39

  coAcHinG En MAnAGEMEnT

  Bas Mouton Magie in al je communicatie 40Michiel Cobben Managementkalender 2016 42Gyuri Vergouw Het dodo-effect 43Rozemarijn Dols Houston, weve got a problem 44Bart Dietz en Rainier Beelen Succesvol binnenhalen van toptalent 45Esther de Haan en Michiel van Yperen Transities in de praktijk 45Hans Versnel en Machiel Koppenol drijfveren 46Louis Cauffman oplossingsgerichte coaching 46Susan van Ass (redactie) Het complete loopbaanboek 47Bea Engelmann werkboek veerkracht ontwikkelen 48Jan Remmerswaal Group dynamics, an introduction 49

  BooM LEMMA 50

  TAAL

  Ad Bakker werken in nederland 52Piet Meijer en Bondi Sciarone Basiscursus 2 52Joke Olie Lezen op B1 53

 • 4

  isbn 9789089535306nur 680 29,90a-titel

  decemberomslag Bart van den Tooren256 pp19 x 23 cm

  gebondenrijk gellustreerd

  GE

  Sc

  HiE

  dE

  niS

 • 5

  Paul arnoldussen, Peter Paul de Baar, Bert naP, Piet de rooij, Marian van de veen-van rijk en HerMan vuijsje (eindredactie)

  AAn de AmsterdAmse WAllen

  Een prachtig uitgevoerd boek over de meest veelzijdige buurt van Amsterdam. dit werk brengt het controversile, historische en alledaagse van de Amsterdamse wallen in beeld aan de hand van fotos, persoonlijke verhalen en geschiedkundig onderzoek.

  De Wallen staan voor alles wat God verboden heeft en wat in Amsterdam toch gebeurt: seks, drugs en rock-n-roll, aangelengd met een vleugje Leger des Heils-hoempapa. Maar die reputatie berust op een momentopname. In het grootste deel van hun zevenhonderdjarig bestaan waren de Wallen het toneel van alledaagse, vrome en voorname besognes. Tussen kloosters en kerken hadden burgemeesters en kooplui er hun woon- en handelshuizen. Later waren er ambachtelijke bedrijfjes gevestigd en woonden er gewone Amsterdammers.De mix van alledaagse, chique en louche activiteiten heeft de buurt een bijzonder aanzien gegeven. Aan de Amsterdamse Wallen beschrijft een van de grootste en best bewaarde historische binnensteden ter wereld, die in n adem met de aangrenzende grachtengordel mag worden genoemd en geroemd.

  Paul Arnoldussen is journalist en schrijft onder andere voor Het Parool. Peter Paul de Baar is hoofdredacteur van Ons Amsterdam. Bert Nap is auteur en redacteur. Piet de Rooij is emeritus hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de UvA. Marian van de Veen-van Rijk is fotograaf. Herman Vuijsje is socioloog en journalist.

  9789089

  535306

  >

  GE

  Sc

  HiE

  dE

  niS

 • isbn 9789089536471nur 680, 19,90

  a-titel, oktoberomslag Studio Jan de Boer

  200 pp, 14 x 22 cmpaperback

  e-book: isbn 9789461276469 / 12,00

  rinus otte

  HET ProcESstrafrecHt in de Praktijk

  rinus otte, auteur van het uitstekend ontvangen De nieuwe kleren van de rechter, maakt met zijn nieuwe boek het strafproces inzichtelijk voor zowel studenten als het algemene publiek.

  Rinus Otte, senior rechter van het gerechtshof Arnhem/Leeuwarden en hoogleraar in Groningen, legt in Het proces (een titel die is geleend van Kafka) kort en bondig uit hoe een strafproces werkt. De rol van de verdachte, de advocaat, de rechter, de wijze waarop deze de waarheid probeert te achterhalen, de manier waarop vonnissen tot stand komen, de verschillen tussen rechters, alles komt aan de orde. Het boek is geschikt voor iedereen die meer wil weten van de rechtspraak en voor degenen die zich willen verdiepen in de ambachtelijke grondslagen van het strafproces. Het boek wordt afgesloten met een grondige en kritische bespreking van het proces-Wilders.

  Rinus Otte baarde opzien met het in 2010 verschenen, polemische boek De nieuwe kleren van de rechter, waarvan in korte tijd veel exemplaren werden verkocht.

  ProMoTiEDit najaar wordt de zesdelige televisieserie Kijken in de ziel van Coen Verbraak uitgezonden, waarin Rinus Otte uitgebreid wordt genterviewd.

  6

  GE

  Sc

  HiE

  dE

  niS

  9789089

  536471

  >

 • 7

  Bert HogenkaMP

  dE nEdErLAndSE docuMEnTAirEFiLM 1965-1990de ontwikkeling van een filMgenre in Het televisietijdPerk

  rijk gellustreerd werk waarin de geschiedenis van de nederlandse documentaire en zijn makers in al zijn facetten voor het voetlicht wordt gebracht.

  De Nederlandse documentaire geniet al geruime tijd wereldfaam. Dankzij de draagbare camera en de lichtgevoelige film konden documentairemakers zich vanaf de jaren zestig letterlijk vrijer bewegen om de ontwikkelingen in de maatschappij vast te leggen. Of dit nu in het magies sentrum Amsterdam was of in het door een burgeroorlog geteisterde Afrikaanse land Biafra. Gaandeweg was niet meer de bioscoop, maar de televisie het platform voor financiering en vertoning van documentaires. Eind jaren tachtig stond de Nederlandse documentaire niet erg in aanzien. De start van het succesvolle filmfestival IDFA in 1988 en de oprichting van het Stimuleringsfonds boden de mogelijkheid om de rijke traditie nieuw leven in te blazen.

  Bert Hogenkamp is als mediahistoricus verbonden aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid; hij is tevens bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit.

  isbn 9789089536174nur 680, 29,90a-titel, oktoberomslag Marry van Baar352 pp, 17 x 24 cmpaperback, gellustreerde-book: isbn 9789461276223 / 18,00

  GE

  Sc

  HiE

  dE

  niS

  9789089

  536174

  >

 • GE

  Sc

  HiE

  dE

  niS

  8

  is