C-mine Moment 2012

21
YOU ARE INVITED

description

C-mine Moment 2012 in Genk

Transcript of C-mine Moment 2012

Page 1: C-mine Moment 2012

YOU ARE INVITED

Page 2: C-mine Moment 2012

C-mINE mOmENT 2012

“Genk wil meer dan modieus dagdromen over creativiteit in de voetsporen van creatieve stadsgoeroes,” titelde Zuiderlucht in een speciale editie over C-mine meets Manifesta 9. Genk is een stad van doeners, een stad die van creativiteit een aanjager maakt voor economische, artistieke en stedelijke innovatie,… Creativiteit moet voor Genk nieuwe vormen van beleven en business genereren.

Met het zomerprogramma C-mine meets Manifesta 9 legde de stad een link tus-sen verleden en heden, tussen het professionele kunstenaarschap en sociaal- artistiek burgerschap, tussen creativiteit en technologie. Genk toont zich hiermee een open stad die steeds op zoek is naar confrontatie, naar nieuwe inzichten, naar kruisbestuivingen die leiden tot ‘nieuwe bevruchtingen’ voor de stad en voor iedereen die deel wil uitmaken van het verhaal van de stad.

Het C-mine moment 2012 is dan ook een boeiende afsluiter van C-mine meets Manifesta 9. Het C-mine moment 2012 puurt het programma C-mine meets Ma-nifesta 9 uit in de vorm van lezingen, workshops en voorstellingen. Het voegt er dingen aan toe en geeft inspiratie en beleving voor iedereen. Het C-mine mo-ment is weer creativiteit voor iedereen, van cultuurzoeker tot levensgenieter, van professioneel tot leek, van artiest tot ondernemer, van beleidsmaker tot burger,…

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan het boeiende aanbod van het C-mine moment 2012.

Wim Dries, burgemeesterAnniek Nagels, schepen van cultuurErik Gerits, schepen van economie

vooRwooRd

3

Page 3: C-mine Moment 2012

THE MACHINE

ThE mAChINE, een thema dat professione-len uitdaagt tot nadenken over nieuwe vor-men van ondernemerschap, nieuwe manie-ren van productontwikkeling.

Een thema dat leken uitdaagt om hun crea-tiviteit te testen, in te breken op technologie, zelf de creatieve ontwerper van eigen spul-len te worden.

TENTooNSTELLING

Tegen de achtergrond van het indrukwekkende industrieel erfgoed van C-mine kondigt The Machine een nieuwe industriële revolutie aan. Het project had nergens beter dan op C-mine, dat op zoek gaat naar nieuwe creatieve maakeconomie, zijn plek kunnen krijgen.

de industriële revolutie die voorheen ontsproot uit het brein van ingeni-eurs komt nu uit de koker van designers. Eerst waren het ingenieurs die de machines bedachten die het werk van de mens overnamen en daardoor massaproductie mogelijk maakten. The Machine gaat over designers die nieuwe manieren onderzoeken om voorwerpen zelf te produceren en te distribueren. Met de moderne apparatuur van deze tijd is tegenwoordig iedereen designer: de software is de mal, 3d-scanners en printers vervan-gen de lopende band. The Machine grijpt aan de hand van hightech terug naar een traditionele vorm van vakmanschap, tégen de massapro-ductie en voor duurzaamheid.

The Machine verrast met originele denkwijzen en productiemethoden zoals de ‘Spiderfarm’ van Thomas Maincent die zijde spint van Malagassische spin-nen of ‘The Metabolic factory’ van Thomas vailly die kopjes en vaasjes maakt van mensenhaar.

The Machine is een project van design Hub Limburg met als partners design Platform Limburg, Z33, the MAd faculty van KHLim/PHL, UHasselt-EdM, Mode-museum Hasselt en C-mine.

THE MACHINE IS NoG TE bEZICHTIGEN IN C-MINE dESIGNCENTRUM ToT EN MET 7 oKTobER vAN dINSdAG ToT EN MET ZoNdAG vAN 11 ToT 18U oP vRIjdAG IS THE MACHINE TE bEZICHTIGEN vAN 11 ToT EN MET 20U

www.the-machine.be

54

Page 4: C-mine Moment 2012

ThE FUTURE COmpANY b-To-b EvENT MET MARIo FLEURINCK EN LoCAL MoToRS ALS INTERNATIoNALE GAST

Mis als ondernemer of ontwerper je afspraak met de toekomst niet! dat het ondernemen van de toekomst er anders zal uitzien, daar geraken we stilaan van overtuigd, maar gaan we zelf ook de uitdaging aan om na te denken over hoe ondernemerschap zal wijzigen? Gooien we ons ten volle in de strijd om dé regio met toekomstgericht ondernemerschap te worden?

Termen als ‘open of gesloten’ en ‘alleen of samen’ zijn nieuwe onderne-mingsvormen waarover we moeten durven nadenken. Thema’s waar zo-wel ondernemers als ontwerpers mee te maken zullen krijgen.

The Future company is een b-to-b event waarin deze topics verder uitge-diept worden en waar je via verschillende formules ongetwijfeld interes-sante nieuwe inzichten zal opdoen.

The Future company omvat een ‘meet en greet’ waarin je afspraken kan maken met mensen die je wil ontmoeten, workshops met als thema’s co-creatie, crowdsourcing,… die begeleid worden door experts. Aansluitend worden er twee lezingen gebracht door de internationale gast, Local Mo-tors, met als thema ‘open source samenwerkingsmodellen’ in de auto- industrie, gevolgd door Mario Fleurinck die ons de meerwaarde toont hoe maakeconomie en kunst/design zich vinden in vernieuwend ondernemer-schap.

13 SEPTEMbER – C-MINE ENERGIEGEboUw

PRoGRAMMA: woRKSHoPS: 15U30 ToT 18U

• Workshop 1: Future brainstorm – deze interactieve sessie laat je mee een toekomstbeeld creëren waar maakeconomie en crea-tieve economie elkaar versterken.

• Workshop 2: Crowdsourcing en community platform – Hoe kan je als ondernemer de inzichten, kennis en vaardigheden van jouw stakeholders optimaal inzetten in verschillende domeinen (pro-duct development, marketing, sales, hr en communicatie) met duurzame returns.

• Workshop 3: open businessmodellen – Modellen als ‘open of ge-sloten’ en ‘alleen of samen’ zijn de start van nieuwe inzichten in vernieuwend ondernemerschap.

• Workshop 4: IP én co-creatie – Hoe kan je de standaard IP-wetge-ving doorbreken en zo samenwerkingsmodellen versterken.

LEZINGEN: 18 ToT 20U

• Local motors: ‘open source samenwerkingsmodellen’ in de auto-industrie

• mario Fleurinck: Nieuwe inzichten in ondernemerschap door de ontmoeting van maakeconomie met kunst/design.

NETwERKMoMENT MET ‘MEET EN GREETS’

Tijdens het netwerkmoment kan je op een informele manier andere ondernemers en ontwerpers ontmoeten of gericht een één op één ge-sprek aangaan.

Schrijf je in via: www.THE-MACHINE.bEDeelnameprijS: GRATIS. jE KAN jE INSCHRIjvEN vooR HET GEHELE PRoGRAMMA oF vooR oNdERdELEN ERvAN. no Show fee: wANNEER jE INSCHRIjFT vooR dE LEZINGEN EN RECEPTIEEN oNvERwITTIGd NIET KoMT oPdAGEN: € 20.

THE MACHINE

76

Page 5: C-mine Moment 2012

CREATE A FAshION ThING woRKSHoP wEEKENd

Tijdens het C-mine moment bouwt dS-GNRMRKT het Energiegebouw op C-mi-ne om tot één grote modemachinezaal waar deelnemers onder begeleiding van mode-experts kleding en acces-soires kunnen creëren. de workshops worden ontwikkeld en uitgewerkt met machines als hoofdthema, maar met creatie en mode als rode draad. de workshops draaien rond het werken met nieuwe machines, nieuwe technieken of simpelweg de mens als machine.

Het aanbod van deze workshops is ge-varieerd zodat verschillende leeftijdsca-tegorieën, geïnteresseerden, maar ook ervaren modeliefhebbers er hun gading vinden. de workshopbegeleiding ge-beurt door mode-experts uit het profes-sionele vakgebied.

Naast de workshops is er ook een aan-bod aan randactiviteiten met een fac-tory, Atelier Café, verkoop benodigdhe-den,…

wie weet schittert jouw mode-item in één van de etalages in Genk, geselec-teerd door Modemuseum Hasselt!

schrijf je in voor dit modeweekend via www.the-machine.be

dATUM: 15 - 16 SEPTEMbERLoCATIE: ENERGIEGEboUwEN, C-MINE, GENK

hACk A ThING – woRKSHoP

de workshop Hack a thing tracht alledaagse apparaten een nieuwe be-stemming te geven. vertrekkende van de principes van open source en sociaal design gaat een team van designers, kunstenaars, codedoctors en hackers samen met jongeren uit de stad aan de slag.

Hack a thing bestaat uit twee weekends. Het eerste weekend richt zich expliciet tot de jongeren uit de stad of omgeving en start met een intro-ductie in elektronica en technologieën als Arduino en lasercutting. deze tweedaagse eindigt met het bedenken en maken van een aantal proto-types, vertrekkende van de objecten (een haardroger, wasmachine, ga-meconsole,…) die de deelnemers zelf meebrengen.

de tweede fase vindt plaats tijdens het C-mine moment en werkt met een ‘open call for participation’. Hacking-experts werken samen met de jon-geren verder op de gehackte objecten uit de eerste fase. Een selectie van objecten krijgt een plaats in de tentoonstellingsruimte van ‘The Machine’ in het C-mine designcentrum.

dATUM TwEEdE woRKSHoP: ZATERdAG 15 EN ZoNdAG 16 SEPTEMbER, vAN 10 ToT 17U.LoCATIE: FAbLAb GENK. MEdIA, ARTS & dESIGN FACULTy (CAMPUS C-MINE). C-MINE 5, 3600 GENK.

deze workshop wordt georganiseerd door FabLab Genk. Een FabLab is een open onderzoeks-, experimenteer- en ‘maak’-ruimte waar iedereen de aanwezige apparatuur kan gebruiken om haar/zijn ideeën om te zet-ten in iets tastbaars.

schrijf je in voor de workshops via de website: www.fablabgenk.be

Deelnameprijs: gratis

Meer info via www.fablabgenk.be, www.the-machine.be of op www.facebook.com/FablabGenk

THE MACHINE

98

Page 6: C-mine Moment 2012

4. woRKSHoP ‘INTERACTIvE TExTILE’ dooR wENdy vAN wyNSbERGHE

Concept: Stoffen ontwerpen is één ding, maar wendy van wynsberghe voegt er nog een extra dimensie aan toe. Met de techniek van haar Softwearables kunnen stoffen met elkaar communiceren. dit brengt ons tot een volledige nieuwe techniek waarbij mensen bij wijze van spreken hoogtechnologische machines dragen.Met behulp van ledjes en batterijen maak jij je eigen lichtgevende ‘over-handschoenen’. deze handschoenen schuif je over je gewone handschoenen en geven licht in het donker.

Doelgroep: Iedereen vanaf 12 jaar die niet bang is van naald en draad

dATUM: ZATERdAG 15 SEPTEMbER: 13U – 17U

Deelnameprijs: 15 euro per deelnemer, materialen inbegrepen

Na je inschrijving ontvang je meer informatie over de benodigdheden

5.woRKSHoP ‘SAvE yoUR SHoES’ dooR EUGENIA MoRPURGo

Concept: Eugenia Morpurgo ontwikkelde een unieke Repair It yourself schoen, een schoen die zo gemaakt is dat je hem zelf kan repareren en waardoor je je eigen schoenmaker wordt. In deze workshop toont Eugenia Morpurgo hoe je zelf je eigen schoenen kan repareren door middel van verschillende technieken. je hebt hiervoor geen machines nodig, jij bent de enige machine die je schoenen nodig hebben! In deze workshop leer je hoe je aan oude schoenen een nieuw leven kan geven door ze op een creatieve manier te repareren. voor de herstelling worden materialen gebruikt zoals Sugru, rubber, katoen, leder,… in verschillende kleuren die in kleinere lapjes worden gesneden en zo op de schoen worden gelijmd. Er zullen ook nieuwe veters voorzien worden.

Doelgroep 1: jongeren van 12 tot 15 jaar

Doelgroep 2: volwassenen vanaf 16 jaar

ZATERdAG 15 SEPTEMbER: 12 ToT 15 jAAR: 10U – 13UvANAF 16 jAAR: 14U – 17U

Deelnameprijs: 15 euro per deelnemer, materialen inbegrepenNa je inschrijving ontvang je meer informatie over de benodigdheden

opgelet: workshop wordt in het Engels gegeven

3. woRKSHoP ‘LEDERACCEssOIRE’ dooR LoRE LANGENdRIES

Concept: Lederbewerken is een eeu-wenoude ambacht die vandaag de dag door ingenieuze machines zoals de lasercutter is overgenomen. In deze workshop leer je al doende hoe deze techniek in zijn werk gaat en maken de deelnemers een lederaccessoire zoals een ring, armband,… met behulp van een lasercutter die ter plaatse aanwezig zal zijn.

Doelgroep: Iedereen vanaf 14 jaar

ZATERdAG 15 SEPTEMbER: 10 – 17UZoNdAG 16 SEPTEMbER: 10 – 17U

Deelnameprijs: 20 euro per deelne-mer, materialen inbegrepen

Na je inschrijving ontvang je meer infor-matie over de benodigdheden.

2. woRKSHoP ‘pATRONEN mAkEN’ dooR FATIMA EZZAA-MoURI

Concept: je hebt naaiervaring en staat te popelen om zelf je eigen stukken te ontwerpen, maar je weet niet hoe je zelf patronen moet maken? dan moet je je vast en zeker inschrijven voor de workshop ‘Patronen maken’. Fatima Ez-zaamouri is patronenmaakster van gro-te belgische designers zoals veronique branquinho, Christian wijnants en dries van Noten. Zij zal je tijdens deze stoom-cursus de basisbeginselen van het ma-ken van een goed patroon leren zodat je na de workshop zelf aan de slag kan.

de workshop wordt opgesplitst in twee delen. In deel 1 leer je de beginselen van een basispatroon van een rok waar-op je eindeloos kan variëren. In deel 2 ga je een stapje verder en werk je een gedetailleerder basispatroon van een klokrok uit. beide patronen worden met standaardmaten getekend. Na deze workshop kan je thuis zonder moeite aan de slag om een patroon met eigen maten te tekenen.

Doelgroep: Iedereen met voldoende naaiervaring

ZATERdAG 15 SEPTEMbER: 10 – 17UZoNdAG 16 SEPTEMbER: 10 – 17U

Deelnameprijs: 15 euro per deelnemer, materialen inbegrepen

1. woRKSHoP ‘mAkE YOUR TIm VAN sTEENbERGEN ITEm’ dooR ANNEMIE vAN dEN EyNdE

Concept: In deze digitale tijden kan je alles downloaden, behalve je kleding. daar brengt dit workshop weekend verandering in. Het workshop weekend introduceert downloadbare fashion in samenwerking met designer Tim van Steenbergen.

In deze workshop word je begeleid door Annemie van den Eynde, die onder an-dere voor veronique branquinho werkte, om het stuk te maken dat Tim van Steen-bergen exclusief ter beschikking stelt voor het workshop weekend. breng je stoffen, garen, knopen,… zelf mee en maak in één dag tijd jouw unieke stuk op basis van het designerpatroon. Als je een foto van jouw stuk uploadt op de facebookpagina maak je kans op een leuke prijs.

Extra: dit exclusieve designerpatroon kan eveneens gedownload worden op de website van www.the-machine.be/en/program/create-a-fashion-thing/ en thuis worden uitgewerkt.

Extra: Aan deze workshop zal een korte le-zing voorafgaan, gegeven door Kenneth Ramaekers, directeur van het Hasseltse Modemuseum. Hij zal meer informatie ge-ven over Tim van Steenbergen en het pa-troon dat hij ter beschikking stelt.

Doelgroep: Iedereen met minimale voorkennis vanaf 14 jaar

ZATERdAG 15 SEPTEMbER: 10 – 17UZoNdAG 16 SEPTEMbER: 10 – 17U

Deelnameprijs: 20 euro per deelnemerNa je inschrijving ontvang je meer infor-matie over de benodigdheden.

4. woRKSHoP ‘INTERACTIVE TExTILE’ dooR wENdy vAN wyNSbERGHE

Concept: Stoffen ontwerpen is één ding, maar wendy van wynsberghe voegt er nog een extra dimensie aan toe. Met de techniek van haar Softwearables kun-nen stoffen met elkaar communiceren. dit brengt ons tot een volledige nieuwe techniek waarbij mensen bij wijze van spreken hoogtechnologische machines dragen.Met behulp van ledjes en batterijen maak jij je eigen lichtgevende ‘over-handschoenen’. deze handschoenen schuif je over je gewone handschoenen en geven licht in het donker.

Doelgroep: Iedereen vanaf 12 jaar die niet bang is van naald en draad

ZATERdAG 15 SEPTEMbER: 13 – 17U

Deelnameprijs: 15 euro per deelnemer, materialen inbegrepen

Na je inschrijving ontvang je meer infor-matie over de benodigdheden.

THE MACHINE

111110

Page 7: C-mine Moment 2012

8. woRKSHoP ‘wooLFILLER’ dooR HELEEN KLoPPER

Concept:je lievelingstrui is versleten. weggooien dan maar? Niet nodig ! woolfiller alias wolplamuur repareert gaten en verbergt vlekken in wollen truien, vestjes, jassen, tapijten enzovoort.

Heleen Klopper, uitvindster van woolfiller, leert je in deze workshop in no time hoe je op een hippe en vooral gemakkelijke manier je kledingstuk een heel nieuw leven geeft. Hoe? door de specifieke eigenschap van wol. de open schubben hechten zich aan elkaar en laten niet meer los. Zelfs niet in de was.

Doelgroep 1: Iedereen

dATUM: ZoNdAG 16 SEPTEMbER: woRKSHoP 1: 11U – 12UwoRKSHoP 2: 12U – 13UwoRKSHoP 3: 14U – 15UwoRKSHoP 4: 15U – 16U

Deelnameprijs: 7,5 euro per deelnemer, materialen inbegrepen

Na je inschrijving ontvang je meer informatie over de benodigdheden

THE MACHINE

5.woRKSHoP ‘sAVE YOUR shOEs’ dooR EUGENIA MoRPURGo

Concept: Eugenia Morpurgo ontwikkel-de een unieke Repair It yourself schoen, een schoen die zo gemaakt is dat je hem zelf kan repareren en waardoor je je eigen schoenmaker wordt. In deze workshop toont Eugenia Morpurgo hoe je zelf je eigen schoenen kan repareren door middel van verschillende technie-ken. je hebt hiervoor geen machines nodig, jij bent de enige machine die je schoenen nodig hebben! In deze work-shop leer je hoe je aan oude schoenen een nieuw leven kan geven door ze op een creatieve manier te repareren. voor de herstelling worden materialen gebruikt zoals Sugru, rubber, katoen, le-der,… in verschillende kleuren die in klei-nere lapjes worden gesneden en zo op de schoen worden gelijmd. Er zullen ook nieuwe veters voorzien worden.

Doelgroep 1: jongeren van 12 tot 15 jaar

Doelgroep 2: volwassenen vanaf 16 jaar

ZATERdAG 15 SEPTEMbER: 12 ToT 15 jAAR: 10 – 13UvANAF 16 jAAR: 14 – 17U

Deelnameprijs: 15 euro per deelnemer, materialen inbegrepenNa je inschrijving ontvang je meer infor-matie over de benodigdheden.

OpGELET: workshop wordt in het Engels gegeven.

6. woRKSHoP ‘bUTTONs mAkEN’ dooR TITI + THE GERMAN KId

Concept: buttons geven je outfit, rug-zak of pennenzak dat tikkeltje extra en vooral een flinke dosis eigenheid. Kristien Follon van Titi + The German Kid, gekend van de Kinderkunstenfabriek 2012, leert je ontwerpen voor buttons te maken en ze ook uit te voeren met behulp van een buttonmachine. je maakt 5 buttons die helemaal verschillend zijn, bij elkaar pas-sen of samen één geheel vormen.

Doelgroep 1: van 4 tot 10 jaar

Doelgroep 2: doelgroep 2: vanaf 11 jaar

ZATERdAG 15 SEPTEMbER: 4 ToT 10 jAAR: 11 – 13UvANAF 11 jAAR: 14 – 16U

ZoNdAG 16 SEPTEMbER: 4 ToT 10 jAAR: 11 – 13UvANAF 11 jAAR: 14 – 16U

Deelnameprijs: 5 euro per deelnemer, materialen inbegrepen

Na je inschrijving ontvang je meer infor-matie over de benodigdheden.

7. woRKSHoP ‘pImp YOUR VINTAGE’ dooR bLACK bALLooN

Concept: de deelnemers brengen hun favoriete oude kledingstukken mee en blazen die nieuw leven in door ze te her-werken tot een nieuw, draagbaar en hip stuk. dat kan bijvoorbeeld door het toe-voegen van biezen, knopen of de vorm te veranderen.

Doelgroep 1: Iedereen vanaf 12 jaar

ZATERdAG 15 SEPTEMbER: 13 – 17UZoNdAG 16 SEPTEMbER: 13 – 17U

Deelnameprijs: 20 euro per deelnemer

Na je inschrijving ontvang je meer infor-matie over de benodigdheden.

8. woRKSHoP ‘WOOLFILLER’ dooR HELEEN KLoPPER

Concept: je lievelingstrui is versleten. weggooien dan maar? Niet nodig! woolfiller alias wolplamuur repareert ga-ten en verbergt vlekken in wollen truien, vestjes, jassen, tapijten enzovoort.

Heleen Klopper, uitvindster van woolfiller, leert je in deze workshop in no time hoe je op een hippe en vooral gemakkelijke manier je kledingstuk een heel nieuw leven geeft. Hoe? door de specifieke ei-genschap van wol. de open schubben hechten zich aan elkaar en laten niet meer los. Zelfs niet in de was.

Doelgroep: Iedereen

ZoNdAG 16 SEPTEMbER: woRKSHoP 1: 11 – 12UwoRKSHoP 2: 12 – 13UwoRKSHoP 3: 14 – 15UwoRKSHoP 4: 15 – 16U

Deelnameprijs: 7,5 euro per deelnemer, materialen inbegrepen

Na je inschrijving ontvang je meer infor-matie over de benodigdheden.

1312 13

Page 8: C-mine Moment 2012

THE MACHINE woRdT GEREALISEERd MET STEUN vAN dE vLAAMSE ovERHEId - INTERREG Iv – CREATIvE dRIvE, HET PRovINCIEbESTUUR vAN LIMbURG EN STAd GENK

> Instapmoment broeken korter maken: Tijdens deze workshop leer je je broeken korter maken volgens de verschillende technieken afhankelijk van het soort pijp dat je broek heeft. je leert dus de basis van werken met een naaimachine en hoe je broek korter te maken met een naaimachine en met de hand.

ZATERdAG 15 SEPTEMbER: INSTAPMoMENT 1: START 10UINSTAPMoMENT 2: START 13U

ZoNdAG 16 SEPTEMbER:INSTAPMoMENT 1: START 10UINSTAPMoMENT 2: START 13U

Deelnameprijs: 10 euro per deelnemer

ipad corner voor T-shirt

Tijdens het workshop weekend kan je in de iPad corner terecht om in samenwer-king met Teeville je eigen t-shirt te ont-werpen, te laten drukken en ook meteen mee naar huis te nemen. Met leuke let-tertypes ontworpen door verschillende artiesten stel je jouw uniek stuk samen. Er zal een drukpers aanwezig zijn waar-door je met je eigen ogen kan zien hoe jouw ontwerp gedrukt wordt.

Download your designer item

In deze digitale tijden kan je alles down-loaden, behalve je kleding. ook daar brengt dit workshop weekend veran-dering in. Het workshop weekend intro-duceert downloadbare fashion in sa-menwerking met Tim van Steenbergen. Nieuwe technieken van ontwerpen die-nen zich aan!

materialenverkoop

Tijdens het workshop weekend verzame-len we outlet- en nieuw materiaal van hobby- en stoffenwinkels, designers,… om ze in een pop-up shop te verkopen aan deelnemers van de workshops en bezoekers. Zo kunnen workshopdeelne-mers meteen de materialen voor hun workshop verzamelen en kooplustige bezoekers thuis zelf aan de slag gaan.

The machine wordt gerealiseerd met steun van de Vlaamse overheid Inter-reg IV – Creative drive, het provincie-bestuur van Limburg en stad Genk

CREATE A FAshION ThINGRANdACTIvITEITEN:

Atelier café met breigitte en syntra Limburg

we installeren in de bar van C-mine een heus Atelier café. In dit creatief café kan je uiteraard terecht voor een hapje en drankje, maar je kan er ook vrijblijvend terecht om je te installeren met breipen-nen of je naaimachine. je vindt er leuke en originele brei – en naaipatronen waar-mee je ter plekke aan de slag kan. brei- en naaimateriaal en patronen zijn te koop in het Atelier café waardoor je alles bij de hand hebt. daarnaast zijn er experts in het café aanwezig die je op weg helpen en je de laatste nieuwe technieken aanle-ren tijdens verschillende instapmomenten per dag. Er worden in het Atelier café ook mini-workshops gegeven. Hierbij wordt er gewerkt met startmomenten en kunnen de deelnemers werken zo lang ze willen.

> Instapmoment sjaals breien:In deze workshop leer je de basisbe-ginselen van het breien van een lekker warme wintersjaal.

ZATERdAG 15 SEPTEMbER: INSTAPMoMENT 1: START 10UINSTAPMoMENT 2: START 13U

ZoNdAG 16 SEPTEMbER:INSTAPMoMENT 1: START 10UINSTAPMoMENT 2: START 13U

Deelnameprijs: 10 euro per deelnemer

> Instapmoment handtassen haken:Leer je eigen, orginele handtas haken.

ZATERdAG 15 SEPTEMbER: INSTAPMoMENT 1: START 11UINSTAPMoMENT 2: START 14U

ZoNdAG 16 SEPTEMbER:INSTAPMoMENT 1: START 11UINSTAPMoMENT 2: START 14U

Deelnameprijs: 10 euro per deelnemer

THE MACHINE

1514 15

Page 9: C-mine Moment 2012

ERFGOEDsYmpOsIUm – EEN MANIFEST vooR dE MIjNREGIo

Manifesta 9 draagt als thema ‘ the deep of the modern’. Het kan dan ook niet anders dan dat Genk en Limburg dit thema aan-grijpen voor een creatieve reflectie over de omgang met het mijnverleden. Is het mijn-verleden slechts een hoofdstuk in de ge-schiedenis dat na verloop van tijd volledig overschreven wordt door nieuwe passages of kan de regio waardevolle elementen uit het verleden een plaats geven in het toe-komstverhaal en de identiteit van de regio? daarvoor reiken zich diverse boeiende dis-cussiethema’s aan zoals over energie in de breedste zin van het woord, over het karakter van de pre-industriële samenleving toen er vrijwel nog niets was, over de nu nog aanwe-zig natuur met daarin zijn mijnsporen, over de verschillende nationaliteiten met hun culturele uitingen die in één regio samenle-ven,… Manifesta 9 moet voor Genk en Lim-burg een manifest opleveren dat mee vorm geeft aan de ontwikkeling van de regio in de volgende 20 jaar. Manifesta nodigde sprekers uit andere mijnregio’s en experten uit om samen met vertegenwoordigers van de regio uit erfgoed, kunst, monumenten, toerisme, economie,welzijn,… het debat aan te gaan over een manifest voor de mijnregio.

13 EN 14 SEPTEMbERPLAATS: C-MINE – ENERGIEGEboUw

Deelnameprijs: gratisschrijf je in voor dit symposium via www.manifesta.org en klik vervolgens door op het nieuwsitem ‘Erfgoedsymposium Manifesta 9’. Je kan ook telefonisch in-schrijven: 089 710 447 (Ine Metalidis)

Meer info: www.manifesta.org

SEMINARIES EN LEZINGEN

DUURzAmE TRANsITIE. Het lijkt een filosofisch thema, toch hebben we met zijn allen de instrumenten in handen om van onze regio een plek te maken waarvan we de kwaliteiten kunnen omzetten in troeven voor de toekomst. voor sommigen ligt hun bijdrage in het reali-seren van beleidsacties, voor anderen in het concrete ondernemerschap,…

C-mine moment 2012 nodigt uit om mee te schrijven aan het verhaal van de toekomst.

1716 17

Page 10: C-mine Moment 2012

CONGREs INSTRUMENTS FoR SHAPING A KNowLEdGE REGIoN

Instruments for Shaping a Knowledge Region is een internationaal congres dat op C-mine georganiseerd wordt door the Technopolicy Network en dit op vraag van de KULeuven, stad Genk en de provincie Limburg. Het con-gres sluit aan bij de ambitie van Genk en Limburg om door te groeien van een industriële maakeconomie naar een innovatieve maakeconomie en kenniseconomie of met andere woorden bij de discussie over de economi-sche transitie van de regio.

door de organisatie van dit congres wensen de partners externe expertise op de regio te betrekken met de bedoeling nieuwe inzichten te bekomen en nieuwe kennissamenwerkingen tot stand te laten komen. Internationale kennissamenwerking is immers noodzakelijk om op kennis gebaseerde re-gionale ontwikkeling en innovatieve economie te stimuleren.

Instruments for Shaping a Knowledge Region zet in op het thema ‘science as a source for creation of interregional and international collaboration’. op het programma staat een innovatietour langs de Leuvense kennisinstel-lingen en sites, twee conferentiedagen op C-mine met thema’s als ‘know-ledge institutes as drivers for regional innovation’, best practices of inter-re-gional collaboration, how to drive regional innovation, effective cooperation between region’s for science park development, regional strategies and (inter)national innovation policies, implementing inter-regional collabora-tion,… de thema’s worden ingeleid door internationale experten.

INNovATIEToUR: 17 SEPTEMbERCoNFERENTIE: 18 EN 19 SEPTEMbER PLAATS: C-MINE ENERGIEGEboUw

Deelnameprijs: € 395 (inclusief innovation tour, exclusief diner). Om in te schrijven dient u zich aan te melden via de website: www.technopolicy.net/annualconference. bij registration type dient u voor ‘other’ te kiezen en in de remarks box mag u de code GLIM REG 2012 invoeren.

Informatie over het concrete programma en inschrijvingen: www.technopolicy.net/annualconference

1918 19

Page 11: C-mine Moment 2012

je kan je inschrijven voor één of meer lezingen en/of workshops of je kan ze natuurlijk ook allemaal volgen. de lezingen en workshops zijn gratis maar inschrijven is verplicht.

St_artSTRooM start tijdens het C-mine moment: op 19 september om 19 uur wordt het startschot gegeven met een inleidende sessie over de spe-cifieke kneepjes van cultureel en creatief ondernemerschap met zijn mo-gelijke risico’s en strategieën. wil jij ontdekken hoe je kan leven van jouw creatieve talenten? In deze sessie tonen we via inspirerende getuigenis-sen manieren hoe je zowel de artistieke als de commerciële kaart van cre-atief ondernemerschap kan trekken, hoe je deze in balans kan brengen en hoe je jouw vaardigheden hierbij optimaal kan inzetten.

19 SEPTEMbER – 19U PLAATS: C-MINE ENERGIEGEboUwdEELNAMEPRIjS: GRATIS

Info over het programma en inschrijven via www.designplatform.be. Organisatoren: design Platform Limburg, STRooMinvest en C-mine.www.c-mine.bewww.designplatform.bewww.stroominvest.be

ThE FUTURE COmpANY LoCAL MoToRS ALS INTERNATIoNALE GAST

zie The Machine, pag. 6-7

sT_ARTsTROOm IMPULSEN vooR CREATIEvE oNdERNEMERS

Creatief ondernemerschap zal meer dan ooit mee onze regio moeten vormgeven. wil jij als ondernemer (in spe) hierin je rol spelen? ben je op dit moment actief in de creatieve sector (als muzikant, ontwerper, kunste-naar, acteur, regisseur, architect, fotograaf, gameontwikkelaar,… ) of denk je eraan om hier je toekomst in te gaan maken? En wil je je kennis rond creatief ondernemen aanscherpen, meer weten over een bepaald thema of je eigen St_artplan schrijven? dan is St_artSTRooM zeker iets voor jou!

St_artSTRooM is een lezing- en workshopreeks gedurende 9 maanden die creatieve ondernemers (in spe) wegwijs maakt in de business van creatief ondernemerschap. Maandelijks wordt er door experts terzake een thema uitgewerkt dat verband houdt met creatief ondernemerschap. vragen zo-als ‘Hoe bescherm je de dingen die je maakt voor de concurrentie?’, ‘Hoe ontwikkel je een model voor jouw businessidee?’, ‘Hoe maak je een finan-cieel plan voor jouw onderneming?’, ‘waar vind je geld voor het finan-cieren van jouw onderneming?’, of ‘Hoe geef je jouw producten de juiste branding?’ komen aan bod. wanneer je je idee graag onder begeleiding uitschrijft, kan je aansluitend workshops volgen waarin je je onderneming vormgeeft op papier. En krijg je de kans om jouw ‘St_artplan’ voor te stellen aan een team van experts uit het veld.

2120 21

Page 12: C-mine Moment 2012

ARTIsTIEkE CREATIEsZe laten je jezelf verwonderen over de

dingen des levens, beroeren je zintuigen, doen je huiveren, lachen,…

C-mine moment 2012 laat je genieten van schitterende artistieke parels.

vooRSTELLINGEN

UNm THE HoUSE THAT bUILT US

UNM is een Antwerps gezelschap dat je misschien kent van de voorstellingen “de openbaring” en “de verleiding” (Maar-ten westra Hoekzema). voor deze voor-stelling gaat UNM in zee met de jonge choreograaf Koen de Preter. Ze maken een voorstelling die buiten speelt, rond een leegstaand huis. In de zomer speel-den ze de voorstelling op de fameuze Zomer van Antwerpen.

Ze vertellen het verhaal van een huis, zonder veel woorden, maar met dans en muziek. Het verhaal van elk huis is com-plex. wie heeft er ooit gewoond? wie heeft er zich thuis gevoeld? wat hebben de verschillende generaties er beleefd?

Laat u meevoeren met de geschiede-nis van het huis, of het nu met de mu-ziek van de Andrew Sisters of Elvis is, of met de muziek van blondie of britney. op deze manier krijgt u meteen ook een uniek portret van de 20ste eeuw te zien. Theater zoals u het nog nooit hebt mee-gemaakt!

van en met Kyoko Scholiers, Maarten westra Hoekzema, Louis van der waal, Koen de Preter.

Meer informatie: www.unm.be

doNdERdAG 13, vRIjdAG 14 ENZATERdAG 15 SEPTEMbER 2012 oP LoCATIE - 20U15

Deelnameprijs: 14 - 12 euro (-26/+55) - 11 euro (keuzeabonnement)

vooR TICKETS KAN jE TERECHT: AAN dE bALIE, AAN HET C-MINE bEZoEKERS-oNTHAAL ([email protected] – 089/65.44.90) oF oNLINE vIA www.C-MINECULTUURCENTRUM.bE

23

Page 13: C-mine Moment 2012

CIRCO RIpOpOLO CAFFè RIPoPoLo

Circo Ripopolo scoorde de voorbije ja-ren in Genk met heerlijk ontspannende voorstellingen als “Cucinema” en “A Ro-vescio”. de Limburgers Stef Geers en Ief Gillis reizen met hun grappige voorstel-lingen de wereld rond. Met heel veel succes. Hun gespeelde onschuld haalt iedereen over de streep.

de twee acteurs van “A Rovescio”, Gian-carlo & Gabriele, zijn wereldkampioen kluns en deze keer laten ze het publiek ge-nieten van hun nieuwste passie : “koffie”.

Als volleerde barista’s gaan ze aan de slag. Iedereen mag een koffie bestellen. Un caffé per favore! Maar dan begint het pas.

U zal nog nooit zo van uw kopje koffie genoten hebben als bij Caffè Ripopolo!

vAN vRIjdAG 21 ToT ENMET ZoNdAG 23 SEPTEMbER 2012 LoCATIE: FoyER C-MINE CULTUUR-CENTRUM – dooRLoPENd

Deelnameprijs: gratis en voor alle leeftijden!

252524

Page 14: C-mine Moment 2012

Co-productie C-mine cultuurcentrum & CC de Kern wilrijk.

ZATERdAG 22 SEPTEMbER 2012 LoCATIE: KLEINE ZAAL – 15U

Deelnameprijs: 6 - 5 euro (keuze-abonnement)

vooR TICKETS KAN jE TERECHT: AAN dE bALIE, AAN HET C-MINE bEZoEKERS-oNTHAAL ([email protected] – 089/65.44.90) oF oNLINE vIA www.C-MINECULTUURCENTRUM.bE

FAMILIE 7+ PREMIERE! NAsREDDINSToRM

Een opera voor kinderen? Eerdere pro-ducties bewezen al dat dit mogelijk is! C-mine cultuurcentrum brengt nu nieuw muziektheater van de hand van het jon-ge gezelschap Nasreddin.

Ze baseren zich op werk van william Shakespeare en Henry Purcell voor ‘Storm’.

ooit, in een heel klein glaasje water, op een plek hier ver vandaan, nog voorbij de verre wolken, heeft een eilandje bestaan.op dat eiland, dat dus in een glaasje water lag, waren tovenaars en heksen, dondervogels en prinsessen, aan de orde van de dag.je denkt misschien; wat een geklets, zeg. Tovenaars en heksen, het lijkt me nogal stug! Maar als je hééél goed in dat klei-ne glaasje kijkt zie je duidelijk je eigen dromen terug.

Met o.a. brechtje Kat, Matthias Meers-man, Merdan Taplak en Floris de Rycker (Muntagna Nera, Graindelavoix).

FAMILIE 7+ VILLANELLA & DE ROOVERs – TwEE vRIENdEN

Paul verrept is een bekend illustrator en vormgever. je kent zijn werk van zijn ei-gen kinderboeken maar ook van de huisstijl van het gezelschap Laïka (“Cu-cinema”). Hij schrijft ook zelf kinderboe-ken. Zijn bekendste zijn “Ik Mis je” en “de dag dat mama even tijd had voor een kopje koffie”. vorig jaar kreeg het theater-stuk “Meneertje Kokhals” alle lof toege-zwaaid, een prachtig verhaal over een kind met stress en zorgen in de buik.

voor de Roovers schreef verrept “Twee vrienden”, een verhaal van twee mensen die mekaar ontmoeten. de ene vindt het niet leuk terwijl de andere juist heel blij is. Met een minimum aan middelen en een maximum aan spelplezier zetten Sara de bosschere en Luc Nuyens deze twee grappige figuren neer. Pure ontspanning.

Zowel kinderen als ouders zullen genieten van deze kleine, bijzondere voorstelling.

Meer informatie: www.deroovers.be

ZoNdAG 23 SEPTEMbER 2012 LoCATIE: KLEINE ZAAL – 15U

Deelnameprijs: 6 - 5 euro (keuzeabonnement)

vooR TICKETS KAN jE TERECHT: AAN dE bALIE, AAN HET C-MINE bEZoEKERS-oNTHAAL ([email protected] – 089/65.44.90) oF oNLINE vIA www.C-MINECULTUURCENTRUM.bE

272726

Page 15: C-mine Moment 2012

KUNST woRdT GEMAAKT oM TE CoNFRoNTEREN,SoMS ZACHT, SoMS HARd, SoMS ToEGANKELIjK,

SoMS MoEILIjK TE dooRGRoNdEN,… C-MINE MoMENT 2012 TooNT jE CoNFRoNTATIES

IN vERSCHILLENdE ToNEN.

EAsTmAN/sIDI LARbI ChERkAOUI PUZ/ZLE

In 2010 speelde Sidi Larbi Cherkaoui in Genk “babel”, een explosieve dansvoor-stelling over de nieuwe wereld, de wereld waarin iedereen samen tracht te leven, ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd … Het publiek was wild enthousiast en zel-den kregen we zoveel positieve reacties als na deze imponerende “babel”.

In zijn nieuwe voorstelling “Puz/zle” wil de Antwerpse choreograaf de puzzels in vraag stellen die achter menselijke re-laties liggen, de puzzels die het lichaam vormen en de puzzels achter immate-riële zaken als muziek die zijn inspiratie haalt in verschillende culturen.

Naast zijn schitterende troep dansers omringt hij zich in deze “Puz/zle” met de Corsicaanse polyfone groep A Filetta en de Libanese zangeres Fadia El Hage.

“Puz/zle” is een eerbetoon aan de heer-lijke onzuiverheid die vorm geeft aan ons leven en aan onze planeet.

de voorstelling is tevens de officiële start van het nieuwe cultuurseizoen. Achteraf wordt een receptie aangeboden.

Meer informatie: www.east-man.be.

ZoNdAG 23 SEPTEMbER 2012LoCATIE: GRoTE ZAAL – 20U15

Deelnameprijs: 25 - 23 (-26/+55) - 22 euro (keuzeabonnement)

© K

oEN

bRo

oS

TENTooNSTELLINGEN

vooR TICKETS KAN jE TERECHT: AAN dE bALIE, AAN HET C-MINE bEZoEKERS-oNTHAAL ([email protected] – 089/65.44.90) oF oNLINE vIA www.C-MINECULTUURCENTRUM.bE

2928 29

Page 16: C-mine Moment 2012

LARA mENNEs C-MINE CULTUURCENTRUM

de jonge Antwerpse kunstenares (1982) won in 2009 de prestigieuze Prijs jonge belgische Schilderkunst met Cité, foto’s die ze maakte in winterslag. In de ten-toonstelling in de galerie van C-mine cultuurcentrum toont ze dit werk maar ze komt ook met nieuw werk.

Lara Mennes gaat in haar foto’s op zoek naar het geheugen van plekken, naar een verleden dat zich met mondjes-maat laat ontdekken maar toch subtiel zichtbaar is gebleven in de architectuur. vaak gaat het om details, om achterge-laten dingen die verdwijnen zodra het gebouw gerenoveerd of afgebroken wordt.

In haar nieuw werk “Capturing the sen-sible” en “Het lelijkste land ter wereld” gaat ze verder op de ingeslagen weg en toont werk dat haar manier van kij-ken verfijnt en verdiept.

ook voor dit nieuwe werk liet ze zich inspireren door Limburgse plekken en maakte ze o.a. een serie foto’s in het leegstaande ziekenhuis van Genk, een plek die in het collectief geheugen van de streek een belangrijke plaats in-neemt.

Lara Mennes (1982, bE) studeerde foto-grafie aan Sint-Lukas in brussel, Kunstge-schiedenis & Archeologie aan de vrije Universiteit brussel en Fine Arts aan het Central Saint Martins College of Art and design, University of the Arts in Londen.

meer informatie: www.laramennes.be

vAN ZoNdAG 19 AUGUSTUSToT EN MET ZoNdAG 14 oKTobER 2012oPENING oP ZoNdAG 19 AUGUSTUS oM 15 U

De tentoonstelling is iedere dag ge-opend van 10 – 17U en is gratis toe-gankelijk.

313130

Page 17: C-mine Moment 2012

FORCEs STUdIo PIETER SToCKMANS

de kunstenaars over hun werk:

hugo DuchateauMeestal gaat mijn werk over de relatie(s) tussen natuur en kunst. Het werk in Studio Pieter Stock-mans gaat over de zwaartekracht.

Ado hamelrijckSedert 1975 kent men mijn uiterst geduldige werk, dat erin bestaat immense vellen papier, boeken of houten dragers vol te “schrijven” met zwart pot-lood, grafietstift of oost-Indische inkt. “Schrijven” is hierbij gereduceerd tot zijn elementaire “primi-tieve” hand-, arm- en lichaamsbeweging. de altijd herhaalde beweging van het “zinloze” schrijven is eerder een wegschrijven, een weg van leegte naar leegte. Al schrijvend verdwijnt iedere beteke-nis in het niets. Het zwart is all-over. Mijn werk wordt een “Regionale Stippelijn” die zich mengt binnen de tentoonstellingsruimte Studio Pieter Stockmans.

piet stockmansde installatie geeft de verschillende toestanden weer die het materiaal porselein kenmerken. van een zachte vloeibare pasta in een plastische vorm tot het keiharde resultaat in een strakke geometri-sche vorm na het bakproces.

vAN 02 jUNI 2012 – 30 SEPTEMbER 2012. oPENINGSUREN: doNdERdAG, vRIjdAG, ZATERdAG, ZoNdAG, 14 – 17U.Deelnameprijs: gratis.Rondleiding op aanvraag.meer informatie: www.pietstockmans.com

VENNEsTRAAT HIddEN PLACES ANd IdENTITIES

‘vennestraat Hidden places and identities’ be-weegt zich tussen twee polen: territoriale en menselijke identiteit. ‘Hidden places’ verwijst naar een groen en post-industrieel erfgoed, ‘identities’ naar de zeer diverse bewoners van de wijk.

In Galleriet (nr 187) brengen de Finse kalligrafe vivan Majevski en de Genkse fotograaf Karel van Gerven de vennen tot in de vennestraat. Er wordt ook Fins design gepresenteerd. In cine-ma victoria (nr 114) presenteert de Italiaanse kunstenaar vittorio Mortarotti een multimedia installatie rond het thema van migratie. In de in-komhal van de cinema creëert Zimmerfrei een stereoscopisch beeld op de vennen.

Iedere zaterdag van september nemen diverse kunstenaars, waaronder Meryll Hardt (Frankrijk), Carole Louis (belgië), Aurora Meccanica (Italië), younes Rahmoun (Marokko), Karim Rafi (Marok-ko), Fatma bucak (Turkije), de Nicolai Provoost (Italië-belgië) deel aan de versmarkt in de ven-nestraat en wordt er in samenwerking met de marktkramers een picknick op C-mine georga-niseerd.

de groene plekken van de mijnsite - de Schlamm- bekkens, de vennen, wijngaard, citétuin – wor-den iedere zaterdag in september opengesteld. In de wijngaard vind je dan werk van Geral-dine& Roberto (Frankrijk-Italië) en Marguerita-Kahrl (Italië)

meer info: www.galleriet.bekINDERWORkshOpSTUdIo PIETER SToCKMANS

Tijdens dit kinderatelier leren kinderen een mok of bord te beschilderen.Inschrijving noodzakelijk: [email protected]

ZoNdAG 16 SEPTEMbER 2012 oM 14U15dUUR: 1U30.LoCATIE: STUdIo PIETER SToCKMANS, C-MINE 100, 3600 GENK, TEL 089 382 362.Deelnameprijs: € 30.praktische richtlijnen: Graag een schort mee-brengen en “oude kleding” (of geen zondags-kleding) zodat de kinderen zich naar hartelust kunnen uitleven.meer informatie: www.pietstockmans.com

TENTOONsTELLING THE MACHINE:

zie The Machine p 4

3332

Page 18: C-mine Moment 2012

C-mine expeditie is een heus belevingsparcours in het unieke decor van de mijn. Hier ontdek je straffe verhalen en nieuwe

belevenissen, met de beklimming van de hoogste schachtbok van België als één van de

hoogtepunten.

Ontdek C-mine expeditie ‘by night’! Een gids neemt je mee door de ondergrondse tunnels en laat je genieten van het uitzicht over Genk

op het platform van 15 meter. Klim verder tot op 62 meter waar een sterrenkundige je alles

vertelt over de sterrenhemel boven C-mine.

DATUm: doNdERdAG 13 SEPTEMbER 2012, START TUSSEN 20 EN 21U.

pRIjs: voLwASSENEN: 6 EURoKINdEREN (6 - 18 jAAR): 3 EURo.

pLAATs: START AAN C-MINE bEZoEKERSoNTHAAL.

REsERVATIE: C-MINE bEZoEKERSoNTHAAL.

C-MINE ExPEdITIENoCTURNE

3534 35

Page 19: C-mine Moment 2012

op zaterdag 15 september nodigen C-mine, de handelaars van de vennestraat en diverse verenigingen die hun culinai-re of muzikale creativiteit willen tonen iedereen uit voor een sfeervol volksfeest in de vennestraat en op C-mine.

HET FEESTvanaf 17 u wordt het volop genieten. Slenter door de ven-nestraat die je zal doen watertanden met haar volkse heer-lijkheden. Laat je ‘klassiek’ scheren bij de kapper, eet een hapje van de Porchetta aan het spit of proef de alombe-kende stokjes uit verschillende culturen, drink een heerlijke ouzo, Aperol, Grappa,... van welke nationaliteit dan ook, alle eetwinkels, café’s of restaurantjes bieden hun eigen streek-specialiteit aan op dit zomers feest. En uiteraard is er muziek in de vennestraat en op het C-mine plein.

MUZIKANTRIjK GENKop het C-mine plein brengen Muzikantrijk Genk en Lavida Latina het muzikale talent van Genk, oude rockers en jong geweld, samen voor een avondje met de Genkse muziek scene. op het programma staan daily Life, The Foottappers, Midnight directives, Solonoid, Pourkwappa en The Swish - vanaf 17u.

Neem afscheid van de zomer met het C-mine volksfeest.

ZATERdAG 15 SEPTEMbER vANAF 17UPLAATS: C-MINE EN vENNESTRAAT

meer info over het programma: www.C-mine.be

voLKSFEEST

C-mine staat voor creativiteit, creativiteit is een levenskunst, levenskunst is genieten van het goeie leven, voor iedereen... vandaar de 3de editie van het reeds vermaarde volksfeest!

3736

Page 20: C-mine Moment 2012

wat wanneer waar KoStprijS

leZinGen

local motors do 13 september - 18 - 20U C-mine Energiegebouw gratis

mario fleurinck do 13 september - 18 - 20U C-mine Energiegebouw gratis

St_artStroom wo 19 september - 19U C-mine Energiegebouw gratis

worKShopSthe future company - 4 workshops do 13 september - 15U30 - 18U C-mine Energiegebouw gratis

hack a thing Za 15 & Zo 16 september - 10 - 17U FabLab Genk gratis

Create a Fashion Thing: za 15 & zo 16 september C-mine Energiegebouw

Make Your Tim Van Steenbergen Item Za 15 & Zo 16 september - 10 - 17U C-mine Energiegebouw € 20

Patronen Maken Za 15 & Zo 16 september - 10 - 17U C-mine Energiegebouw € 15

Lederaccessoire Za 15 & Zo 16 september - 10 - 17U C-mine Energiegebouw € 20

Interactive Textile Za 15 september - 13 - 17 uur C-mine Energiegebouw € 15

Save Your Shoes 12 tot 15 jaar: Za 15 september - 10 - 13Uvanaf 16 jaar: Za 15 september - 14 - 17U C-mine Energiegebouw € 15

Buttons Maken 4 tot 10 jaar: Za 15 of Zo 16 september - 11 - 13Uvanaf 11 jaar: Za 15 of Zo 16 september - 14 - 16U C-mine Energiegebouw € 5

Pimp Your Vintage Za 15 & Zo 16 september - 13 - 17U C-mine Energiegebouw € 20

Woolfiller Zo 16 september - 11 - 12U / 12 - 13U 14 - 15U / 15 - 16U C-mine Energiegebouw € 7,5

Create a Fashion Thing – randactiviteiten: za 15 & zo 16 september C-mine Energiegebouw

iPad corner voor T-shirt Za 15 & Zo 16 september - 10 - 17U C-mine Energiegebouw gratis

Download your designer item Za 15 & Zo 16 september - 10 - 17U C-mine Energiegebouw gratis

Instapmoment sjaals breien Za 15 & Zo 16 september - 10 & 13U C-mine Energiegebouw € 10

Instapmoment handtassen haken Za 15 & Zo 16 september - 11 & 14U C-mine Energiegebouw € 10

Instapmoment broeken korter maken Za 15 & Zo 16 september - 10 & 13U C-mine Energiegebouw € 10

Kinderworkshop Zo 16 september - 14U15 Studio Pieter Stockmans € 30

voorStellinGenUnm - the house that Built Us do 13 t.e.m. Za 15 september - 20U15 op locatie € 14/12/11

circo ripopolo - caffè ripopolo vr 21 t.e.m. Zo 23 september - doorlopend Foyer C-mine Cultuurcentrum gratis

nasreddin - Storm Za 22 september - 15U kleine zaal € 6/5

villavanella & De roovers - twee vrienden Zo 23 september - 15U kleine zaal € 6/5

eastman/Sidi larbi cherkaoui - puz/zle Zo 23 september - 20U15 grote zaal € 25/23/22

tentoonStellinGenlara mennes Zo 19 augustus t.e.m. Zo 14 oktober - 10 - 17U C-mine Cultuurcentrum gratis

forces Za 2 juni t.e.m. Zo 30 september - 14 - 17U Studio Pieter Stockmans gratis

vennestraat, hidden places and identities Iedere zaterdag van september - doorlopend vennestraat gratis

the machine Za 2 juni t.e.m. Zo 7 oktober 10 -17U C-mine designcentrum gratis

anDere c-mine expeditie nocturne do 13 september - 20U C-mine bezoekersonthaal € 6/3

erfgoedsymposium - een manifest voor de mijnregio do 13 en vr 14 september C-mine Energiegebouw gratis

volksfeest Za 15 september - vanaf 17U C-mine & vennestraat gratis

materialenverkoop Za 15 & Zo 16 september - 10 - 17U C-mine Energiegebouw

congres - instruments for Shaping a Knowledge region Innovatietour: Ma 17 septemberConferentie: di 18 en wo 19 september - 10 - 17U C-mine Energiegebouw € 395 (incl. innova-

tion tour, excl. diner)

Page 21: C-mine Moment 2012

C-mINE TOERIsTIsCh bEzOEkERsONThAALC-mINE CULTUURCENTRUm

C-mINE DEsIGNCENTRUm/CREATIEVE ECONOmIECREATIVE DRIVE

C-mINE ExpEDITIEmAD FACULTYEUROsCOOp

sTUDIO pIET sTOCkmANsbAsICs / CLIm’x

CINé CITTà

SAMENwERKENdE PARTNERS:DEsIGN pLATFORm LImbURGhANDELAARs VENNEsTRAAT

PARTNERS IN HET

40