Brochure indian ocean 2015

60

description

 

Transcript of Brochure indian ocean 2015

Page 1: Brochure indian ocean 2015

ONTDEK OOK DE ANDERE EXCLUSIEVE BROCHURES VAN BEST OF TRAVEL

KANTOORUREN

- Open elke werkdag van 10.00u tot 18.00u- Voor kantoorbezoeken vragen wij vooraf een afspraak te maken. - Op zaterdag werken wij enkel op afspraak.

CONTACT

Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Belgiëtel. 051 708 171 - fax 051 700 [email protected] - www.africatours.beErkenningsnummer VVR: 1085 - CBFA 61568 A

AFRICA TOURS is een gedeponeerd merk met ruim 30 jaar kwaliteitstraditie in de reissector.

DES

IGN

WW

W.V

ISUA

L.BE

REISADVIES OP MAAT, DIRECT BIJ UW SPECIALIST

DIRECTE KOOP=

BESTE KOOP

Indian-Ocean-2015.indd 1 18/07/14 10:48U1_U4_IndOzean_AUS.indd 1 04.08.14 17:04

Page 2: Brochure indian ocean 2015

BY BEST OF TRAVEL

SPECIALISATIE IS ONZE TROEF. Africa Tours maakt deel uit van een familiebedrijf dat ruim 30 jaar actief is op de internationale reismarkt en richt zich vooral op Zuidelijk & Oostelijk Afrika en de Indische Oceaan. U bent hierbij verzekerd van de hoogste kwaliteit en een perfecte dienstverlening op maat. KENNIS, ERVARING & SERVICE. Vooral bij verre reizen laat u beter niets aan het toeval over. Met Africa Tours krijgt u de zekerheid van een doorwinterde touroperator waar vakkennis, persoonlijke reiservaring en service hoog in het vaandel gedragen worden. SCHERPE PRIJZEN. Ook wat betreft prijzen zijn we zo goed als onklopbaar. Dankzij onze grote inkoopkracht en het systeem van ‘directe verkoop’ zijn we in staat om u de meest concurrentiële prijzen aan te bieden, zonder aan kwaliteit in te boeten. RUIM AANBOD. Naast de individuele reizen op maat kunt u bij Africa Tours ook terecht voor themareizen, incentives, zakenreizen en reizen in internationaal gezelschap. Het aanbod in deze catalogus is zeker niet beperkend. Wij staan ervoor garant elke droomreis waar te maken. Africa Tours biedt u reizen op maat afgestemd op uw specifi eke wensen en budget. ONZE GARANTIES, UW ZEKERHEID. Uiteraard werkt Africa Tours met strikte garanties. Bij reservatie krijgt u een prijswaarborg die u beschermt tegen plotse stijgingen van de muntwisselkoersen. Africa Tours is verzekerd bij het ‘Garantiefonds Reizen’ en werkt onder de zekerheid van de voorwaarden van de ‘Geschillencommissie Reizen’.

Bij fi nancieel onvermogen van de reisorganisator en/of reisbemiddelaar met wie u een reiscontract afsloot, kan u beroep doen op het Garantiefonds Reizen. Dit kan u doen door u te wenden tot uw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen met het Garantiefonds Reizen. Dit laatste kan u als volgt bereiken: Metrologielaan 8, B-1130 Brussel, fax +32-2/240.68.08, www.gfg.be of [email protected]. Vraag de garantievoorwaarden aan uw reisorganisator of reisbemiddelaar. Daarin vindt u terug onder welke voorwaarden u, bij fi nancieel onvermogen, terugbetaling kan vragen van de betaalde reissommen, of, wanneer de reis reeds een aanvang heeft genomen, de verderzetting van de reis of de repatriëring kan vragen.

De prijzen van deze brochure zijn geldig tot en met het verschijnen van de brochure 2016 en ten laatste tot 31 december 2015. Alle prijzen zijn onder voorbehoud. De prijzen kunnen veranderen door koerswijzigingen en tussentijdse aanpassingen door onze leveranciers. (Cfr. Artikel 6 van de reisvoorwaarden die vermeld zijn op de laatste pagina van deze brochure.)

KANTOOR

Koestraat 187 - 8800 Roeselare

ZAAKVOERDER ELS VERHOEST

omringd door haar 14 specialisten in reisadvies

STICHTERSGisèle & Roger, ouders van Els

ART. 1: TOEPASSINGSGEBIEDDeze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reis-organisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de Belgische wet van 16.02.1994 tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reis-bemiddeling.

ART. 2: PROMOTIE 1 De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator of de reis-

bemiddelaar die de brochure hebben uitgegeven, tenzij: - wijzigingen in deze gegevens duidelijk, schriftelijk en vóór het afsluiten van

het contract ter kennis van de reiziger zijn gebracht; de brochure moet daar-van uitdrukkelijk melding maken;

- er zich naderhand wijzigingen voordoen ingevolge een schriftelijk akkoord tussen partijen bij het contract.

2 De reisorganisator en/of reisbemiddelaar kan voor bepaalde of onbepaalde duur het geheel of een gedeelte van zijn reispromotie schrappen.

ART. 3: INFORMATIE VANWEGE DE REISORGANISATOR EN/OF REIS-BEMIDDELAAR

De reisorganisator en / of reisbemiddelaar zijn verplicht: 1 vóór het sluiten van het contract tot reisorganisatie of tot reisbemiddeling aan

de reizigers schriftelijk mede te delen: - de algemene informatie betreffende paspoorten en visa en de formaliteiten

op gebied van gezondheidszorg die voor de reis en verblijf noodzakelijk zijn, opdat de reizigers de nodige documenten in orde zouden kunnen brengen. Reizigers van niet-Belgische nationaliteit moeten bij de betrokken ambassade(s) of consulaat(aten) informeren welke administratieve formaliteiten zij moeten vervullen;

- informatie over het aangaan en de inhoud van een annulering- en/of bijstands-verzekering;

- de algemene en bijzondere voorwaarden van toepassing op de contracten. 2 ten laatste 7 kalenderdagen voor de vertrekdatum, volgende inlichtingen aan

de reizigers schriftelijk te verstrekken: - dienstregelingen en tussenstops en aansluitingen alsook, indien mogelijk, de

door de reiziger in te nemen plaats; - naam, adres, telefoon-, faxnummer en/of e-mail adres van hetzij de plaatselijke

vertegenwoordiging van de reisorganisator en/of -bemiddelaar, hetzij de plaatselijke instanties die de reiziger bij moeilijkheden kunnen helpen, hetzij rechtstreeks de reisbemiddelaar of de reisorganisator.

- Voor reizen en verblijven van minderjarigen in het buitenland, de informatie waardoor rechtstreeks contact mogelijk is met het kind of met de persoon die ter plaatse voor diens verblijf verantwoordelijk is.De hierboven vermelde termijn van 7 kalenderdagen is niet van toepassing in geval van laattijdig gesloten contract.

ART. 4: INFORMATIE VANWEGE DE REIZIGERDe reiziger moet de reisorganisator en/of reisbemiddelaar alle nuttige inlichtingen verstrekken die hem uitdrukkelijk gevraagd worden of die redelijkerwijze een invloed kunnen hebben op het goede verloop van de reis. Wanneer de reiziger verkeerde inlichtingen verstrekt en dit tot extra kosten leidt voor de reis-organisator en/of reisbemiddelaar, mogen die kosten in rekening worden gebracht.

ART. 5: TOTSTANDKOMEN VAN HET CONTRACT 1 Bij het boeken van de reis zijn de reisbemiddelaar of reisorganisator ertoe

gehouden een bestelbon aan de reiziger te overhandigen conform de wet. 2 Het contract tot reisorganisatie ontstaat op het ogenblik dat de reiziger, al dan

niet via de namens de reisorganisator optredende reisbemiddelaar, van de reisorganisator de schriftelijke bevestiging van de geboekte reis ontvangt. Wijkt de inhoud van de bestelbon af van die van de reisbevestiging of gebeurt de bevestiging niet binnen uiterlijk 21 dagen na de ondertekening van de bestelbon, dan mag de reiziger ervan uitgaan dat de reis niet werd geboekt en heeft de reiziger recht op de onmiddellijke terugbetaling van alle reeds betaalde bedragen.

ART. 6: DE PRIJS 1 De in het contract overeengekomen prijs kan niet worden herzien, tenzij de

herziening het gevolg is van een wijziging in: - de op de reis toegepaste wisselkoersen en/of - de vervoerskosten, met inbegrip van de brandstofkosten en/of - de voor bepaalde diensten verschuldigde heffi ngen en belastingen.

Er moet dan wel aan de voorwaarde worden voldaan dat bedoelde wijzigingen ook aanleiding zullen geven tot een verlaging van de prijs.

2 De in het contract vastgestelde prijs mag in geen geval worden verhoogd binnen de 20 kalenderdagen die de dag van het vertrek voorafgaan.

3 Zo de verhoging 10% van de totaalprijs te boven gaat, kan de reiziger het contract zonder vergoeding verbreken. In dit geval heeft de reiziger recht op onmiddellijke terugbetaling van al de bedragen die hij aan de reisorganisator heeft betaald.

ART. 7: BETALING VAN DE REISSOM 1 Behalve uitdrukkelijk anders overeengekomen, betaalt de reiziger, bij de

ondertekening van de bestelbon, als voorschot, een gedeelte van de globale of totale reissom zoals in de bijzondere reisvoorwaarden bepaald.

2 Indien de reiziger, nadat hij vooraf in gebreke werd gesteld, nalaat het voor-schot of de reissom te betalen die van hem wordt geëist, zal de reisorganisator en/of reisbemiddelaar het recht hebben de overeenkomst met de reiziger van rechtswege te beëindigen, met de kosten ten laste van de reiziger.

3 Behalve indien op de bestelbon anders wordt overeengekomen, betaalt de reiziger het saldo van de prijs uiterlijk 1 maand vóór de vertrekdatum, en op voorwaarde dat hem vooraf of tezelfdertijd de schriftelijke reisbevestiging en/of reisdocumenten bezorgd worden.

ART. 8: OVERDRAAGBAARHEID VAN DE BOEKING 1 De reiziger kan, vóór de aanvang van de reis, zijn reis overdragen aan een

derde, die wel moet voldoen aan alle voorwaarden van het contract tot reis-organisatie. De overdrager dient tijdig vóór het vertrek de reisorganisator en, in voorkomend geval, de reisbemiddelaar, van deze overdracht op de hoogte te brengen.

2 De overdragende reiziger en de overnemer zijn hoofdelijk gehouden tot de betaling van de totale prijs van de reis en de kosten van de overdracht.

ART. 9: ANDERE WIJZIGINGEN DOOR DE REIZIGERVraagt de reiziger om een andere wijziging, dan mag de reisorganisator en/of de -bemiddelaar alle kosten aanrekenen die daardoor worden veroorzaakt.

ART. 10: WIJZIGING DOOR DE REISORGANISATOR VÓÓR DE AFREIS 1 Indien, vóór de aanvang van de reis, één van de wezenlijke punten van het

contract niet kan worden uitgevoerd, dient de reisorganisator de reiziger zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, daarvan op de hoogte te brengen en hem in te lichten over de mogelijkheid het contract te verbreken zonder kosten, tenzij hij de door de reisorganisator voorgestelde wijziging aanvaardt.

2 De reiziger dient zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, de reis-bemiddelaar of reisorganisator van zijn beslissing in kennis te stellen.

3 Zo de reiziger de wijziging aanvaardt, dient er een nieuw contract of een bijvoegsel bij het contract te worden opgesteld waarin de aangebrachte wijzigingen en de invloed daarvan op de prijs worden meegedeeld.

4 Zo de reiziger de wijziging niet aanvaardt, mag hij de toepassing vragen van artikel 11.

ART. 11: VERBREKING DOOR DE REISORGANISATOR VÓÓR AFREIS 1 Indien de reisorganisator, vóór de aanvang van de reis, het contract verbreekt

wegens een niet aan de reiziger toe te rekenen omstandigheid, heeft de reiziger de keuze tussen:

- ofwel de aanvaarding van een nieuw aanbod van een reis van gelijke of betere kwaliteit, zonder dat hij een supplement dient te betalen: zo de reis die ter vervanging wordt aangeboden van mindere kwaliteit is, moet de reisorganisator het verschil in prijs zo spoedig mogelijk terugbetalen.

- ofwel de terugbetaling, zo spoedig mogelijk, van alle door hem op grond van het contract betaalde bedragen.

2 De reiziger kan eveneens, in voorkomend geval, aanspraak maken op een schadeloosstelling voor het niet-uitvoeren van het contract, tenzij:

- de reisorganisator de reis annuleert omdat het minimum aantal reizigers, voorzien in het contract en nodig voor de uitvoering van de reis, niet werd bereikt en de reiziger, binnen de in het contract voorziene termijn en ten minste 15 kalenderdagen vóór de vertrekdatum hiervan schriftelijk op de hoogte werd gebracht;

- de annulering het gevolg is van overmacht, waaronder overboeken niet is inbegrepen. Onder overmacht wordt verstaan abnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van diegene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet konden worden vermeden.

ART. 12: GEHELE OF GEDEELTELIJKE NIET-UITVOERING VAN DE REIS 1 Indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de diensten waarop het

contract betrekking heeft, niet zal kunnen worden uitgevoerd, neemt de reis-organisator alle nodige maatregelen om de reiziger passende en kosteloze alternatieven aan te bieden met het oog op de voortzetting van de reis.

2 Zo er een verschil is tussen de voorgenomen en de daadwerkelijk verleende diensten, stelt hij de reiziger schadeloos ten belope van dit verschil.

3 Indien dergelijke regeling onmogelijk blijkt of indien de reiziger deze alternatieven om deugdelijke redenen niet aanvaardt, moet de reisorganisator hem een gelijkwaardig vervoermiddel ter beschikking stellen dat hem terug-brengt naar de plaats van het vertrek, en, in voorkomend geval, de reiziger schadeloos stellen.

ART. 13: VERBREKING DOOR DE REIZIGERDe reiziger kan te allen tijde het contract geheel of gedeeltelijk verbreken. Indien de reiziger het contract verbreekt wegens een aan hem toe te rekenen omstandigheid, vergoedt hij de schade die de reisorganisator en / of reis-bemiddelaar lijden ten gevolge van de verbreking. De schadevergoeding kan forfaitair bepaald worden in de bijzondere voorwaarden of in het reis-programma, maar mag ten hoogste éénmaal de prijs van de reis bedragen.

ART. 14: AANSPRAKELIJKHEID VAN DE REISORGANISATOR 1 De reisorganisator is aansprakelijk voor de goede uitvoering van het contract,

overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van de bepalingen van het contract tot reisorganisatie redelijkerwijs mag hebben, en voor de uit het contract voortvloeiende verplichtingen, ongeacht of deze verplichtingen zijn uit te voeren door hem zelf dan wel door andere verstrekkers van diensten en zulks onverminderd het recht van de reisorganisator om deze andere ver-strekkers van diensten aan te spreken.

2 De reisorganisator is voor de daden van nalatigheid van zijn aangestelden en vertegenwoordigers, handelend in de uitoefening van hun functie, evenzeer aansprakelijk als voor zijn eigen daden en nalatigheden.

3 Indien een internationaal verdrag van toepassing is op een in het contract tot reisorganisatie inbegrepen dienst, wordt de aansprakelijkheid van de reis-organisator overeenkomstig dat verdrag uitgesloten of beperkt.

4 Voor zover de reisorganisator niet zelf de in het reiscontract voorziene diensten verleent, wordt zijn aansprakelijkheid voor stoffelijke schade en de vergoeding van de derving van het reisgenot samen beperkt tot tweemaal de reissom.

5 Voor het overige zijn art. 18 en 19 van de wet van 16.02.1994 van toepassing.ART. 15: AANSPRAKELIJKHEID VAN DE REIZIGER

De reiziger is aansprakelijk voor de schade die de reisorganisator en/of reis-bemiddelaar, hun aangestelden en / of hun vertegenwoordigers door zijn fout oplopen, of wanneer hij zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen. De fout wordt volgens het normale gedrag van een reiziger beoordeeld.

ART. 16: KLACHTENREGELING 1 Vóór de afreis. Indien de reiziger een klacht heeft voor de afreis moet hij deze

zo snel mogelijk per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs indienen bij de reisbemiddelaar en/of reisorganisator.

2 Tijdens de reis. Klachten tijdens de uitvoering van het contract moet de reiziger zo spoedig mogelijk ter plaatse, op een gepaste en bewijskrachtige manier, melden, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet hij zich - in deze volgorde - wenden tot een vertegenwoordiger van de reis-organisator, of een vertegenwoordiger van de reisbemiddelaar of rechtstreeks tot de reisbemiddelaar, of ten slotte rechtstreeks tot de reisorganisator.

3 Na de reis. Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost of kon de reiziger onmogelijk ter plaatse een klacht formuleren, dan moet hij uiterlijk één maand na het einde van de reisovereenkomst bij de reisbemiddelaar of anders bij de reisorganisator per aangetekend schrijven of tegen ontvangst-bewijs een klacht indienen.

ART. 17: VERZOENINGSPROCEDURE 1 Ingeval van betwisting moeten de partijen eerst onderling een minnelijke

regeling nastreven. 2 Mislukt deze poging tot minnelijke regeling binnen een termijn van 1 tot 3

maanden, dan kan elk van de betrokken partijen aan het secretariaat van de Cel Verzoening van de vzw Geschillencommissie Reizen vragen om een verzoeningsprocedure op te starten. Alle partijen dienen ermee in te stemmen.

3 Hiertoe zal het secretariaat aan de partijen een informatiebrochure, een verzoeningsreglement en een ‘overeenkomst tot verzoening’ bezorgen. Zodra de betrokken partijen deze overeenkomst (gezamenlijk of afzonderlijk) hebben ingevuld en ondertekend, en zodra elke partij een bedrag van 50 euro heeft betaald, zal de verzoeningsprocedure opgestart worden.

4 Overeenkomstig de in het reglement beschreven eenvoudige procedure, zal een onpartijdige verzoener daarna contact opnemen met de partijen teneinde een billijke verzoening tussen de partijen na te streven.

5 Het eventueel bereikte akkoord zal in een bindende schriftelijke overeen-komst vastgelegd worden.Secretariaat van de ‘Cel verzoening’: Koning Albert II laan 16, 1000 Brussele-mail: [email protected]

ART. 18: ARBITRAGE OF RECHTBANK 1 Wordt geen verzoeningsprocedure ingesteld of mislukt deze, dan heeft de

eisende partij in principe de keuze tussen een procedure voor de gewone rechtbank of een arbitrageprocedure voor de Geschillencommissie Reizen.

2 Voor geëiste bedragen vanaf 1250 euro, kan elke verwerende partij via aangetekende brief aan de eiser een arbitrageprocedure weigeren. Zij beschikt hiervoor over een termijn van 10 kalenderdagen na ontvangst van de aangetekende brief waarin wordt aangegeven dat een dossier met een vordering vanaf 1250 euro werd geopend bij de Geschillencommissie Reizen. Onder de 1250 euro staat de mogelijkheid om de arbitrageprocedure te wei-geren enkel open voor de reiziger.

3 Deze arbitrageprocedure wordt geregeld door een geschillenreglement, en kan slechts worden opgestart nadat binnen een periode van 4 maanden volgend op het (voorziene) einde van de reis (of eventueel vanaf de prestatie die aanleiding gaf tot het geschil) geen minnelijke regeling kon worden bereikt. Geschillen m.b.t. lichamelijke letsels kunnen enkel door de rechtbanken beslecht worden.

4 Het paritair samengesteld arbitraal college doet, overeenkomstig het geschillen-reglement, op een bindende en defi nitieve wijze uitspraak over het reis-geschil. Hiertegen is geen beroep mogelijk.Secretariaat van het arbitraal college, en algemeen secretariaat van de Geschillencommissie Reizen: Koning Albert II laan 16, 1000 Brussele-mail: [email protected]

BIJZONDERE REISVOORWAARDENART. 1: PRIJZEN 1 Prijzen die telefonisch door onze reserveringsdienst worden doorgegeven zijn

steeds onder voorbehoud. Enkel schriftelijke prijsbevestigingen zijn geldig. 2 De prijzen zijn berekend op basis van de tarieven en wisselkoersen voor het

verblijf, vervoer en de andere diensten in het buitenland die op 25 juli 2014 van toepassing waren.

3 Voor dossiers op maat wordt een service fee aangerekend van 20 euro per persoon.

ART. 2: BETALING VAN DE REISSOMBij de ondertekening van de bestelbon betaalt de reiziger een voorschot van 25% van de totale reissom te verhogen met eventuele verzekeringspremies. Er zijn afwijkingen mogelijk op onze algemene betalingsvoorwaarden n.a.v. specifi eke reisaanbiedingen of afwijkende betalingsvoorwaarden van één van onze leveranciers. In geval van afwijkende betalingsvoorwaarden worden deze uitdrukkelijk vermeld op de offerte en/of bestelbon.

ART. 3: FORMALITEITENDe reiziger dient kennis te nemen van de informatie inzake de te vervullen formaliteiten die hem in de brochure, in de offerte of door de reisorganisator worden medegedeeld.

ART. 4: BAGAGEBij verlies of beschadiging van bagage moet de reiziger bij de afdeling verloren bagage van de luchthaven een property irregularity report invullen. Zonder dit document is het onmogelijk om een vergoeding aan te vragen.

ART. 5: DIENSTREGELINGDe vermelde dienstregelingen zijn indicatief. De reiziger dient in alle omstandig-heden er rekening mee te houden dat deze zowel voor als tijdens de reis gewijzigd kunnen worden.

ART. 6: ANNULERING EN WIJZIGINGEN DOOR DE REIZIGER 1 Bij annulering en/of wijzigingen dienen de hierna vermelde vergoedingen

in ieder geval betaald te worden door de reiziger, zelfs indien de annulering en/of wijziging te wijten is aan toeval of overmacht.

2 De annuleringskosten zijn variabel volgens het tijdstip van annulering. De juiste datum van de annulering wordt uitsluitend bepaald door de datum waarop de reisorganistor de schriftelijke melding van de annulering heeft ontvangen. Een annulering moet per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs aan de reisorganisator bekend gemaakt worden, onder bijvoeging van de nodige getuigschriften of bewijsstukken.

3 De forfaitaire annuleringskosten/wijzigingskosten bedragen, indien de annulering/wijziging gebeurt:

- meer dan 90 dagen voor de afreisdatum: 20% van de totale reissom - van 90 tot 61 dagen voor de afreisdatum: 30% van de totale reissom - van 60 tot 45 dagen voor de afreisdatum: 50% van de totale reissom - vanaf 44 dagen voor de afreisdatum: 100% van de totale reissom (idem bij

niet-aanmelding bij het vertrek) - indien de vliegtuigtickets reeds uitgeschreven zijn op datum van wijziging/

annulering bedragen de kosten steeds 100% van de totale reissom.ART. 7: AANSPRAKELIJKHEID 1 De reisorganisator is niet aansprakelijk voor kosten voortvloeiend uit vertragingen

in het transport tengevolge van weersomstandigheden, defecten, route-veranderingen of annulering van vluchten, mogelijke overboekingen bij lokale luchtvaartmaatschappijen wanneer deze eerst bevestigd waren, stakingen, oorlog, wijzigingen van dienstregeling of transportmiddel.

2 De reisorganisator is niet aansprakelijk voor onvoorziene gebeurtenissen, zoals nieuwe reglementeringen of verordeningen, ongevallen, stakingen, ver-traging of annulering van vluchten, mechanische defecten, landverschuivingen, overstromingen, epidemieën, oorlog, aanrandingen, overvallen… voorbeelden waarvan de opsomming niet beperkend is. Extra kosten van welke aard ook die van voornoemde voorvallen het gevolg zijn, zijn bijgevolg voor rekening van de reiziger.

3 Deze brochure werd opgemaakt volgens gegevens die ons bekend zijn tot 6 maanden voor de verschijning ervan. Indien zich wijzigingen voordoen in exploitatie, faciliteiten en diensten van de aangeboden producten zullen deze onmiddellijk na kennisname door de reisorganisator aan de reiziger worden meegedeeld.

4 De prestaties van de reisorganisator nemen een aanvang bij de inscheping van de afreis en eindigen bij de landing van de terugreis.

ART. 8: KLACHTENREGELINGVoor geschillen die niet via de Geschillencommissie opgelost kunnen worden, is alleen de rechtbank van Kortrijk bevoegd. Deze reisvoorwaarden maken integraal deel uit van de brochures en programma’s 2015 van AFRICA TOURS. Door reservatie van een reis bij Africa Tours verklaart de reiziger zich akkoord met de voormelde algemene en bijzondere reisvoorwaarden.

Verantwoordelijke uitgever:VERHOEST Els - Sint Jansstraat 76 - 8840 Staden - België‘Africa Tours’ is een merknaam van V&D bvba - Tel. 051 708 171Erkenningsnummer VVR: 1085 - CBFA 61568.

ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN

Indian-Ocean-2015.indd 2 18/07/14 10:48U2_U3_IndOzean_AUS.indd 2 04.08.14 17:05

Page 3: Brochure indian ocean 2015

3

InhoudsopgaveALGEMENE INFORMATIE

LA RÉUNION

ALGEMENE INFORMATIE

MADAGASKAR

MAURITIUS

SEYCHELLEN

ALGEMENE INFORMATIEActief zijn & genieten 4Honeymoon in het paradijs 5Reisvoorwaarden 59

MADAGASKARAlgemene informatie & kaart 6-7Groepsreis Madagaskar 8-9 Privérondreizen Madagaskar 10-17Accommodaties Madagaskar 18-23

LA RÉUNIONAlgemene informatie & kaart 24Autorondreizen La Réunion 25-28Wandelreis La Réunion 29Combinatiereis La Réunion & Mauritius/Mayotte 30-31Accommodaties La Réunion 32-37

SEYCHELLENAlgemene informatie & kaart 38Combinatiereis Seychellen & Dubai 39Combinatiereis Kenia & Seychellen 40Rondreis Seychellen 41Zeilcruise per catamaran 42Accommodaties Mahé 43-44Sainte Anne Island 45Accommodaties Praslin 46-47Accommodaties La Digue 48 Denis Private Island 49

MAURITIUSAlgemene informatie & kaart 50Combinatiereis Kenia & Mauritius 51Combinatiereis Zuid-Afrika & Mauritius 52Accommodaties in het zuiden 53-54Accommodaties in het oosten en westen 55Accommodaties in het noorden 56-58

Geldigheid van de brochureDeze brochure is geldig van 01.11.2014 t/m 31.10.2015, tenzij anders aangegeven. Deze brochure verliest zijn geldig-heid bij het verschijnen van de brochure 2016.

AfkortingenIn deze brochure komt u een aantal afkortingen tegen: NR National Park GR Game Reserve p.p.p.n. per persoon per nacht 1pk eenpersoonskamer 2pk tweepersoonskamer o.g. of gelijkwaardig

© CopyrightCopyright uitsluitend bij de uitgever: BEST OF TRAVEL GROUPGeldern, Duitsland.

Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden d.m.v. druk, fotokopie, microfilm of op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Let op onze tips en specials:

Belangrijke informatie

Hier kunt u geld besparen!bijv. 4=3 (4 nachten verblijven = 3 nachten betalen)

Page 4: Brochure indian ocean 2015

44

GolfVerbeter uw handicap onder de palmbomen. Mauritius is de afgelopen jaren een waar paradijs voor golfers gewor-den. Een verscheidenheid aan prachtige 18- en 9-holes banen die de hartslag van elke golfer sneller doen slaan. Alle banen worden gekenmerkt door hun eigen bijzon-derheden en voldoen voor elk type speler. Tot de meest prestigieuze faciliteiten behoren ’The Legend‘ en ’The Links‘ bij het hotel Constance Belle Mare Plage of de Golf Club bij Paradis Hotel & Golf Club.

Ook op de Seychellen kunt u golf spelen, maar natuurlijk zijn de mogelijkheden enigszins beperkt. Op zowel Mahé als Praslin vindt u een golfbaan.

Of u nu beginner of gevorderde bent, het unieke decor samen met de uitstekende hotels maken van de Indische Oceaan een ideale bestemming voor golfers. In ons aan-bod vindt u een interessante selectie golfhotels.

Duiken en snorkelenDuiken en genieten! De Indische Oceaan is het walhalla voor duikers en snorkelaars. Bent u beginner of bent u gevorderde? De wateren van de regio bieden vele ver-schillende leefgebieden en dieren die iedereen verrassen en versteld doen staan.

Naast Mauritius en Rodrigues zijn de Seychellen zeer geschikt om te duiken. De onderwaterwereld van de Seychellen wordt beïnvloed door de locatie van het eiland en de heersende windrichting. De beste maan-den zijn april/mei en oktober/november. Ook La Réunion biedt een aantal geweldige duikplaatsen. De ongerepte duikplaatsen in het noorden en oosten van Madagaskar maken het mogelijk om de prachtigste onderwater wereld op aarde te ervaren. Spectaculaire duikplaatsen zijn zonder twijfel de eilanden van Nosy Bé in het noorden en Sainte Marie in het westen.

Actief zijn & genietenAlgemene informAtie

WellnessVakantie voor lichaam, geest en ziel. Mauritius, de Seychellen, maar ook La Réunion zijn ideale bestemmin-gen voor een wellness-vakantie. De hartelijkheid en de charme van de lokale bevolking, de hoge normen van de hotels en het geschoolde personeel vormen de basis voor een unieke wellness-ervaring. In de Indische Oceaan vindt u eersteklas wellness-faciliteiten en kuuroorden, die geen wens onvervuld laten.

Wandelen & ontdekkenOntdek de eilanden te voet. Van het eilandparadijs La Réunion met zijn prachtige bergen geniet u het meest tijdens een wandeling. Op dit eiland van contrasten zijn er veel goed bewegwijzerde wandelpaden te ontdekken. Begeleid of individueel, voor enkele uren of enkele dagen, voor elk wat wils.

Ook de nationale parken van Madagaskar bieden talloze mogelijkheden om te wandelen. U maakt de wandelingen telkens met een lokale parkgids. Dit uitzonderlijke eiland heeft een fascinerende fauna en flora en een rijkdom aan verschillende landschappen.

Page 5: Brochure indian ocean 2015

55

HuwelijksreizenDe Seychellen en Mauritius zijn paradijzen - de perfecte bestemming voor uw huwelijksreis. Een adembenemend landschap, een prachtig blauwe zee en sublieme resorts zijn de perfecte ingrediënten voor een onvergetelijke start van uw toekomst samen. Als paar bent u van harte wel-kom en profiteert u van gulle kortingen - niet alleen voor een huwelijksreis, maar vaak ook voor een jubileumjaar. Details vindt u bij de respectievelijke hotelbeschrijving.

Zoekt u een bijzondere huwelijksreis? Madagaskar en La Réunion in de Indische Oceaan zijn onconventionele bestemmingen voor een huwelijksreis. Waarom niet een avontuurlijke reis door Madagaskar gevolgd door een strandvakantie in Mauritius? Of een romantische wan-deling door de bergen van La Réunion gevolgd door een zeiltocht langs de eilanden van de Seychellen?

Welke huwelijksreis u ook wenst - wij maken het mogelijk!

Trouwen in het paradijsJa, ik wil! Droomt u ervan om op een exotisch eiland te trouwen, onder de zon en omringd door palmbomen? Een huwelijksceremonie in lokale stijl op een sneeuw-wit strand? Misschien in korte broek en blote voeten op een klein eiland? Of helemaal traditioneel in het wit met muziek, champagne en bruidstaart in de tuin van uw droomhotel? Wij vervullen al uw wensen. Zonder twijfel vormen de eilanden in de Indische Oceaan de perfecte achtergrond voor een onvergetelijke bruiloft. Laat de mooiste dag van uw leven niet over aan het toeval - laat u door onze specialisten adviseren en profiteer van onze ervaring.

Bij uw reservering geeft u de gewenste huwelijksdatum door (niet eerder dan 3 werkdagen na aankomst). Voor de voorbereidingen ter plaatse moeten we ca. 2 maanden voor vertrek de volgende documenten ontvangen:

Honeymoon in het paradijsAlgemene informAtie

Seychellen:- Uittreksel uit het geboorteregister (in meerdere talen)- Kopie van uw paspoort- Bij hertrouwen: echtscheidingsakte (vertaald in het

Engels)

Mauritius:- Uittreksel uit het geboorteregister (in meerdere talen)- Kopie van uw paspoort- Uittreksel uit het bevolkingsregister- Bij hertrouwen: echtscheidingsakte of overlijdensakte

(vertaald in het Engels)De bruiloft kan niet plaatsvinden binnen 300 dagen na de scheiding of het overlijden.

Page 6: Brochure indian ocean 2015

66

Bevolking Het eiland wordt bewoond door 18 aan elkaar verwante etnische bevolkingsgroepen van Maleise, Afrikaanse en Arabische afkomst. Het eiland telt ca. 22 miljoen inwoners.

Paspoort/visa Een internationaal reispas is vereist. In principe dient u een visum aan te kopen, maar momenteel (stand: juli 2014) worden voor een verblijf van max. 30 geen kosten aangerekend. Het visum wordt bij aankomst afgegeven. Uw internationaal reispas dient na vertrek nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Eten en drinken De Malagassische keuken wordt sterk beïnvloed door de Franse keuken, maar er wordt ook veel rijst gebruikt. U kunt het best mineraalwater drinken, geen kraanwater.

Gezondheid Een malariakuur wordt sterk aangeraden. Vergeet ook niet om muggenspray en zonnebrandcrème mee te nemen!

Madagaskar is het op 3 na grootste eiland ter wereld en wordt ook wel het 6de continent genoemd. Op Ma­dagaskar treft u naast tropische stranden ook ondoor­dringbare regenwouden aan. Hier wonen veel zeldzame diersoorten, zoals de lemuren, die alleen op Madagas­kar voorkomen. Madagaskar wordt steeds populairder als reisbestemming vanwege zijn unieke fauna en flora, de afwisselende landschappen en de verschillende klimaatzones. Ook de heerlijke Malagassische keuken en de vriendelijke en gastvrije bewoners dragen bij aan de populariteit van het eiland.

Inentingen Reizigers die korter dan 1 jaar geleden in een gebied zijn geweest waar gele koorts heerst, dienen ingeënt te zijn tegen gele koorts. Daarnaast zijn de gebruikelijke inentingen aan te bevelen: hepatitis A en B, tyfus en DTP (difterie-tetanus-polio).

Kleding Afhankelijk van de reistijd en het gebied, maar katoenen zomerkleding én regenkleding volstaan meestal. In het hooggebergte zijn een warme trui en dichte schoenen aan te bevelen.

Klimaat/reistijd Het tropische klimaat van Madagaskar kent 2 seizoenen. De droge tijd loopt van mei tot november, waarbij de dag-temperatuur varieert van ca. 25°C aan de kust tot ca. 18°C in de bergen. ’s Nachts kans op vorst. Tijdens de regentijd (december tot april) is het aan de kust ca. 35°C en ca. 28°C in de bergen. Aan de kust is het vaak warmer dan in Tana, dat op 1.300 m ligt. In het oosten moet het hele jaar door rekening worden gehouden met neerslag. In het zuidwesten regent het weinig.

Het land van de lemurenMadagaskar

Ligging De hoogvlakte in centraal Madagaskar heeft een ge-middelde hoogte van 1.100 m. In oostelijke richting daalt het hoogland steil af, terwijl het hoogteverschil richting het westen heel geleidelijk verloopt. De Maromokotro is de hoogste berg van het eiland met 2.876 m.

Tijdsverschil Het tijdsverschil met Nederland en België bedraagt in de winter +2 u. en in de zomer +1 u.

Talen Frans is de ambtelijke taal en het Malagasy is de officiële taal. Engels wordt weinig gesproken en wordt maar lang-zaam populairder.

Stroomvoorziening 220 volt met Europese contactdozen. In kleine dorpjes gebeurt de stroomvoorziening voornamelijk per generator, die niet de hele dag operatief is. We raden u dan ook aan om een zaklamp mee te nemen.

Hoogland van MadagaskarIdyllisch strand

Page 7: Brochure indian ocean 2015

77

Madagaskar

Afwijkende annuleringsvoorwaardenMeer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Transport en verkeer Er wordt rechts gereden. Het wegennet is goed op de hoofdverkeersaders van Tana naar Tulear. Recentelijk is men begonnen om ook de overige wegen te verbeteren. Meestal wordt een auto met chauffeur en een compleet reisprogramma geboekt. Reizen met de veelal overvolle lokale taxi’s wordt niet aangeraden.

Accommodaties De Malagassische standaard kan niet worden vergeleken met de Europese. De middenklasse accommodaties zijn eenvoudig en doelmatig ingericht. Vooral op toeristische plekken en kust-plaatsen zijn er ook accommodaties met meer luxe, maar lang niet overal.

Valuta en betaalmiddelen De munteenheid is de Malagassische Ariary (MGA). MGA 1000 = ca. EUR 0,30 EUR (stand: juli 2014). Contant geld in euro kan in banken en wisselkantoren worden gewisseld (soms krijgt u voor coupures van € 100 een betere koers). Met uw Maestrokaart kunt u in Madagaskar niks aanvangen. In de grote steden hebben de banken ook geldautomaten, waar u met uw Visa- of mastercard beperkte bedragen kunt afhalen. Deze automaten werken echter niet altijd, dus hier alvast niet op rekenen. De banken en wisselkantoren op de luchthaven van Antananarivo bieden een goede wisselkoers.

Page 8: Brochure indian ocean 2015

In een oogopslag • 19 dagen in kleine groep, max. 12 personen• gegarandeerd vanaf 2 personen• internationaal reisgezelschap• Engels- en Duitstalige reisbegeleiding

Deze bijzondere reis, begeleid door landdeskundige Klaus Heimer, een Duitse inwijkeling, die al 14 jaar lang als freelance fotograaf, journalist en auteur op zijn persoonlijke droomeiland woont, geeft u persoonlijke inzichten in het leven op het eiland. U bent te gast in de bijzondere nationale parken en kleine reservaten en komt in nauw contact met lokale bevolking en lemuren. Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo. Transfer van de luchthaven naar uw hotel in Antananarivo (Tana). Overnachting Hotel Belvedere.

Dag 2: Antananarivo - Soavinandriana (halfpension). Rit richting Miarinarivo en Ampefy. Kort nadat u de hoofdstad hebt verlaten, maakt u al een stop bij het be­roemde lemurenpark waar 9 verschillende lemuur soorten vrij rondlopen in een gebied van 5 ha. Daarna gaat de reis verder. Onderweg heeft u talrijke fotomomenten en maakt u stops in lokale dorpen. 2 overnachtingen Koffie­plantage van Christos Spiliopoulo.

Dag 3: Soavinandriana (halfpension). Vandaag staan drie ontspannen wandelingen op het programma: naar het uitzichtpunt Ilot de la Vierge, naar de waterval van de Lily rivier en de indrukwekkende koudwatergeisers bij Analavory.

Dag 4: Soavinandriana - Andasibe (ontbijt). Vroeg op en rit via Tana naar het bekende Andasibe NP. Onderweg naar Andasibe maakt u een stop in het Marozevo reptielen park, waar u kameleons van dichtbij kunt observeren. Tijdens de schemering gaat u met zaklampen op zoek naar de nachtactieve lemuren, slapende kameleons en boom­kikkers. 2 overnachtingen Andasibe Forest Lodge.

Dag 5: Andasibe (ontbijt). Vandaag maakt u korte wan­delingen met lokale gidsen. Met een beetje geluk ziet u halfapen en indri­lemuren, één van de grootste lemuur­soorten. Hier komen zowel vogel­ als reptielliefhebbers aan hun trekken.

Dag 6: Andasibe - Akanin’ny Nofy (ontbijt). U verlaat Andasibe en reist via Manambato naar het meer van Rasoabe. U wordt opgehaald door een motorboot en via het Pangalanes kanaal vaart u naar Le Palmarium. Dit hotel ligt naast een privaat lemurenpark en direct aan het meer. Tijd voor een eerste wandeling in de omgeving. 2 overnachtingen Le Palmarium.

Dag 7: Akanin’ny Nofy (ontbijt). ’s Ochtens wandelt u gedurende een aantal uren door het park, waar diverse lemuursoorten u nieuwsgierig in de gaten zullen houden en mogelijkerwijs zelfs direct contact toelaten! ’s Avonds excursie om de nachtactieve aye­aye lemuren, ook wel ’vingerdieren’ genoemd, te spotten.

Dag 8: Akanin’ny Nofy - Tamatave - Foulpointe (ont-bijt). Deze morgen 2 uur transfer per motorboot via het Pangalanes Kanaal naar Tamatave, de grootste haven­stad van het land. Daarna rijdt u verder naar Foulpointe, een vakantieoord dat bij de Malagassiërs zelf zeer geliefd is. Bezoek het oude fort, geniet van zee en zeevruchten, kuier langs het strand of luier wat. Overnachting Manda Beach Hotel.

Dag 9: Foulpointe - Soanierana Ivongo - Ile Ste-Marie (halfpension). Rit naar Soanierana Ivongo en overtocht per veerboot naar tropische pirateneiland Ile Ste­Marie. Ile Ste­Marie, ook wel Nosy Boraha genoemd, is een klein eiland met paradijselijke stranden. Tussen juni en oktober kunnen ook walvistochten worden gemaakt. 2 overnachtingen Lakana Hotel.

Dag 10: Ile Ste-Marie (halfpension). Dag ter vrije beste­ding op het eiland. Verken het zuiden met het kleine buur­eiland Ile aux Nattes, ga in het noorden of oosten fietsen en wandelen, fotografeer vissers met hun vangst en ge­niet van de prachtige Malagassische zonsondergang.

Dag 11: Ile Ste-Marie - Antananarivo (ontbijt). Trans­fer naar de luchthaven en vlucht naar Tana, waar u de namiddag ter vrije besteding heeft. Overnachting Hotel Belvedere.

Reizigersbomen8

Mensen en lemuren

RondReIzen MadagaskaR

8

Page 9: Brochure indian ocean 2015

Mensen en lemuren - 19 dagenCode: 70462Reisdata: 2014 05.10 02.112015 03.05 07.06 05.07 06.09 04.10 01.11

Prijs per persoon in €

Inclusief: binnenlandse vlucht Ste-Marie - Tana, alle transfers en vervoer per auto, minibus, bus (incl. bestuurder), alle vermelde trein- en boot-reizen, overnachtingen in vermelde of soortgelijke middenklasse hotels in eenvoudige kamers incl. ontbijt/halfpension, entreegelden nationale parken en reservaten met inbegrip van lokale parkgids (Andasibe, Ranomafana), Aye Aye Tour in Akanin’ny Nofy (als overnachting in Le Palmarium mogelijk is), stadstochten en alle vermelde tours, Engels-/Duits-talige reisbegeleiding en 1 fles water per persoon per dag.Exclusief: internationale vluchten, visumkosten, overige maaltijden, drankjes, watersporten en eventueel fietsverhuur in Foulpointe of Ste-Marie, fooien en overige persoonlijke uitgaven. Aantal deelnemers: min. 2, max. 12 pers.Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa’-agent.

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 31.10.15 3.950 3.413

Dag 12: Antananarivo - Antsirabe (ontbijt). Vandaag rijdt u eerst naar Ambatolampy. Hier bezoekt u een atelier waar ambachtslieden kookpotten gieten uit aluminium-resten. Daarna rijdt u verder naar Antsirabe in het zuidelijke hoogland. Deze stad geldt als dé sieraad- en edelsteen-metropool bij uitstek. Overnachting Flower Palace.

Dag 13: Antsirabe - Fianarantsoa (ontbijt). Langs een slingerweg en prachtige landschappen rijdt u via Ambositra naar Fianarantsoa, door de Malagassiërs kortweg ´Fianara´ of ´Fiana´ genoemd. Vanaf het hoogste punt van de stad van de 1001 kerken heeft u een fraai uitzicht over de omgeving. Overnachting Villa Sylvestre.

Dag 14: Fianarantsoa - Manakara (ontbijt). Vroeg in de ochtend vertrekt u met de legendarische Jungle Ex-press trein voor een tocht naar Manakara aan de zuid-oostkust. De reis van 163 km duurt zonder vertraing een achttal uur. U passeert 67 bruggen en 48 tunnels, rijdt door junglevalleien en over de derde steilste rail-helling ter wereld. In elk station biedt de lokale bevolking specialiteiten aan, die naargelang het seizoen ver-schillen: van rivierkreeftjes tot gegrilde vis, van manda-rijnen en bananen tot maniok en rijstgebak. Overnachting Hotel Parthenay Club.

Dag 15: Manakara - Ranomafana (ontbijt). De voor-middag is ter vrije besteding. In de middag rijdt u naar Ranomafana, langs reizigersbomen en kruidplantages.

Treinrit Fianarantsoa - Manakara

Avondwandeling langs de de hoofdweg, op zoek naar le-muren, kameleons enz. Overnachting Lodge Chez Gaspard.

Dag 16: Ranomafana - Sahambavy (ontbijt). ’s Och-tends bezoekt u aan de Namorona rivier het Ranomafana NP, een regenwoudpark met een gevarieerde fauna en flora. Met een beetje geluk ziet u hier roodbuiklemuren, roodkoplemuren en sifaka’s, ook wel dansende lemuren genoemd. ’s Middags rijdt u naar het Sahambavy meer. Uw accommodatie ligt op de oever van dit meer, aan de voet van de heuvel met de enige theeplantage van het eiland. Overnachting Lac Hotel.

Dag 17: Sahambavy - Ambositra (ontbijt). De Betsileo zijn echte landschapsarchitecten. Ze gebruiken de aarde tot in hoge regio’s om op de heuvelflanken rijstterrassen aan te leggen en te irrigeren. U rijdt noordwaarts naar Ambositra en bezoekt daar een atelier van de Zafimaniry snijkunst. Overnachting Hotel Mania o.g.

Dag 18: Ambositra - Antsirabe (ontbijt). Via een kron-kelende weg reist u noordwaarts door het hoogland. In Antsirabe maakt u een korte stadstour en een excursie naar het Andraikiba meer. Overnachting Flower Palace o.g.

Dag 19: Antsirabe - Antananarivo (ontbijt). Terug naar Tana per minibus. Afhankelijk van het tijdstip van aan-komst kunt u nog een ambachtelijke markt be zoeken. Tevens staat er zo nodig een dagkamer tot uw be schikking. Transfer naar de luchthaven voor uw terug vlucht.

9

RondREIzEn MAdAgAskAR

9

Page 10: Brochure indian ocean 2015

1010

In het land van de baobabs - 10 dagenCode: 70506Reisdata: afhankelijk van de binnenlandse vluchtenPrijs per persoon in €

Toeslag:STD Plus hotels (2-persoonskamer) p.p. € 263STD Plus hotels (1-persoonskamer) p.p. € 419Halfpension p.p. € 119Inclusief: luchthaventransfers, overnachtingen in de gekozen categorie, vermelde maaltijden, tijdens de boottocht op de Tsiribihina rivier kampeeruit-rusting (tent, lichte mat en slaapzak) en volpen-sion, entreegelden nationale parken, lokale gidsen, vervoer met Engels-/Franstalige chauffeur, ferry‘s, toeristenbelasting.Exclusief: intercontinentale vluchten, binnenland-se vlucht Morondava - Tana (ca. € 270 p.p.), visum-kosten, overige maaltijden, drankjes, optionele ex-cursies, fooien en persoonlijke uitgaven. Aantal deelnemers: min. 2 pers. Prijzen voor alleenreizenden op aanvraag.Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

In een oogopslag • 10 dagen privérondreis van/naar Antananarivo• driedaagse riviertocht met kamperen• wandeling door de Tsingy van Bemaraha• bezoek aan de Allée des Baobabs en Kirindy

Reserve

De baobabbomen van Madagaskar spreken tot de ver-beelding. Maar tijdens deze reis geniet u ook van de driedaagse boottocht over de Tsiribihina rivier en een avontuurlijke tocht door de Tsingy van Bemaraha.Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo. Transfer van de luchthaven naar uw hotel in Antananarivo. Aansluitend verkent u de stad met een bezoek aan het lemurenpark, waar 9 ver schillende soorten lemuren terug te vinden zijn. Overnachting La Résidence Lapasoa (STD) of Hotel Palissandre (STD Plus).

Dag 2: Antananarivo - Antsirabe - Miandrivazo (ont-bijt). Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw chauffeur voor de rit door de hooglanden naar Antsirabe, een stad die dankzij de vele warmwaterbronnen ook stad van het water wordt genoemd. Doorrit naar Miandrivazo. Over-nachting Princesse Tsiribihina (STD en STD Plus).

Dag 3: Miandrivazo - Tsiribihina (volpension). Na een vroeg ontbijt vertrek op driedaagse tocht op de Tsiribihina rivier met een motorboot. Zwaai naar de lokale kinderen en kijk uit naar de verschillende vogels. U geniet volop van de natuur! Met een beetje geluk ziet u ook krokodil-len en lemuren. Tegen de avond worden de tenten opge-zet op de oever van de rivier. 2 over nachtingen kamperen (basiscomfort).

Dag 4: Tsiribihina (volpension). Doorreis op de Tsiri-bihina rivier. Bezoek de Anosin Ampela waterval waar u kunt zwemmen. Het landschap verandert in de loop van de reis en u ziet vruchtbare velden en baobabbomen. U komt ook langs dorpjes die kunnen worden bezocht.

Dag 5: Tsiribihina - Belo - Bekopaka (ontbijt/lunch). Einde van de riviertocht rond de middag. Met een 4x4 reist u verder over zanderige hellingen door droog bos, savanne en af en toe langs baobabbomen naar Beko-paka. Overnachting Vazimba Hotel (STD) of Le Soleil des Tsingy (STD Plus).

Dag 6: Bekopaka (ontbijt). Rit naar het Bemaraha NP dat deel uitmaakt van de UNESCO Werelderfgoed. Bezoek de kleine en grote Tsingy, de karsttoppen zijn tot 50 m hoog. Er zijn vele planten en met een beetje geluk ziet u ook de lemuren. Bezoek aan de Tsingy is iets voor sportieve en meer avontuurlijke reizigers, omdat u ook over ladders, rotsachtige treden en hoge hangbruggen moet.

Dag 7: Bekopaka - Kirindy (ontbijt). Na het ontbijt worden de Manambolo en de Tsiribihina rivier per ferry overgestoken. Daarna gaat de reis verder naar het Kirindy reservaat. Hier wordt op zoek gegaan naar nachtactieve dieren. De nacht wordt doorgebracht in een eenvoudige lodge. Overnachting Kirindy Lodge (STD) en (STD Plus).

Dag 8: Kirindy - Morondava (ontbijt). Deze morgen trekt u terug naar het Kirindy reservaat voor het spotten van lemuren, tenreks en reptielen. Daarna doorreis naar Morondava, waar u een stop maakt aan de beroemde Allée des Baobabs. Overnachting Renala au Sable D’Or (STD) of Palissandre Côte Quest (STD Plus).

Dag 9: Morondava - Antananarivo (ontbijt). Transfer naar de luchthaven van Morondava voor de binnenlandse vlucht naar Tana. Transfer naar uw hotel. Rest van de dag ter vrije besteding. Overnachting La Résidence Lapasoa (STD) of Hotel Palissandre (STD Plus).

Dag 10: Antananarivo (ontbijt). ´s Morgens maakt u een excursie naar Ambohimanga, een oud koninklijk paleis dat tot UNESCO Werelderfgoed behoort. In de namiddag bezoekt u de markt met allerlei aan handge-maakte producten van leder, steen, hout,... In het hotel is een dagkamer geregeld, zodat u zich kunt opfrissen, voor u naar de luchthaven wordt gebracht.

Bezetting met pers. 1 22 deelnemers01.11.14 - 31.10.15 1.656 1.4314 deelnemers01.11.14 - 31.10.15 1.331 1.106

Hangbrug in de Tsingy

Lunch op de boot

In het land van de baobabs

RondREIzEn MAdAgAskAR

Renala au Sable D‘Or

Page 11: Brochure indian ocean 2015

1111

Kajakavontuur ... - 11 dagenCode: 67734Reisdata: 2014 23.11 06.12 27.122015 15.03 26.04 17.05 07.06 21.06 19.07 09.08 01.09 22.11 27.12Prijs per persoon in €

Toeslag:bij slechts 2 deelnemers in tweepersoonskamer p.p. € 500Inclusief: vermelde accommodatie en maaltijden, 3 nachten Bush Camping en kajakken door het St. Luce Reservaat op all inclusive basis (activiteiten, maaltijden, frisdranken, bier, koepeltenten, veld-bedden, bush-douches en -toiletten), 4 nachten in de Manafiafy lodge met activiteiten, maaltijden, lo-kale frisdranken en bier, vervoer in voertuigen met airco in Antananarivo, 4x4 voertuigen in alle andere plaatsen, professionele lokale Engelstalige gids, alle excursies, entreegelden en andere kosten. Ka-jaks en peddels worden beschikbaar gesteld. Exclusief: internationale en binnenlandse vluchten (Tana - Fort Dauphin - Tana ca. € 550 p.p), lucht-havenbelastingen, persoonlijke uitgaven zoals visum kosten, optionele excursies, overige drankjes, wijnen en gedistilleerde dranken in de Manafiafy Lodge, wasservice. Aantal deelnemers: min. 4,max. 12 pers.

Let op dat er van september t.e.m. 21 november geen tours zijn (alleen privétours op aanvraag).

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

In een oogopslag • 11 dagen in kleine groep van/naar Antananarivo• min. 4, max. 12 pers.• 4 dagen kajakken en verder activiteiten naar keuze• 4 nachten kamperen in stijl

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 31.12.14 2.350 1.93501.01.15 - 20.06.15 2.510 2.10021.06.15 - 30.09.15 2.690 2.28001.10.15 - 31.12.15 2.510 2.100

Absoluut stijlvol kampeeravontuur met Frans opge leide chef-koks, die de maaltijden in St. Luce en Manafiafy voor u bereiden. Op de ongerepte rivier van het St. Luce reservaat vaart u per kajak, wandelt u door het regen-woud en ontdekt u deze fascinerende fauna en flora, evenals afgelegen stranden. Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo (diner). Na aankomst in Antana-narivo (Tana), de hoofdstad van Madagaskar, wordt u verwelkomd door een Engelstalige gids en meegenomen naar uw hotel in het centrum van de stad. Overnachting Pavillion de l’Emyrne o.g.

Dag 2: Antananarivo - Fort Dauphin (volpension). Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven. Na aankomst in Fort Dauphin gaat u voor uw lunch naar een restaurant aan het strand. Hierna transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting Kaleta Hotel o.g.

Dag 3: Lokaro - St. Luce reservaat (volpension). Geniet van een vroeg ontbijt voordat uw avontuur be-gint! Het Sainte Luce reservaat biedt u de spectaculaire schoonheid van Zuidoost-Madagaskar. Op de eerste ka-jakdag peddelt u 4 u. naar Evatra en onderweg geniet u van een lunch op de oevers van de mangroven en een prachtige wandeltocht naar Lokaro (2,5 u.). Het St. Luce reservaat werd opgericht voor het behoud van de uitzon-derlijke kusthabitat, zoals hier te aanschouwen is in het zuidoosten van Madagaskar. Het reservaat wordt in het oosten begrensd door de Indische Oceaan en de witte zandstranden en in het westen door zoetwaterrivieren. Er zijn geen dorpen en geen buren, in plaats daarvan vindt u makis, vogels, reptielen, zoogdieren, schildpad-den en krokodillen. Overnachting op een Bush Camping in Lokaro.

Dag 4: Belaveno - St. Luce reservaat (volpension). Na het ontbijt gaat u noordwaarts door de mangroven en wouden. Een rivier grenst aan beschermde bossen en wetlands, waaronder vele kilometers aan prachtige witte stranden. U start om 09.30 u. met een kajaktocht (2 u.), gevolgd door een korte wandeling naar een afgelegen strand, waar u kunt genieten van uw lunch. Ontspan in deze schitterende omgeving voordat u om 15.00 u. per kajak naar Belaveno gaat (2 u.). Overnachting op een Bush Camping.

Dag 5: Ocean Camp - St. Luce reservaat (volpension). Deze ochtend begint met een kajaktocht (2,5 u.). Geniet wederom van een prachtige dag op de rivier. Na de lunch heeft u een kajaktocht (2 u.) naar een groot meer. Daar wandelt u in het bos om vleermuizen te spotten. Tijdens een nachtwandeling zult u muizen, dwerg- en wooly-lemuren in het bos ontdekken. Overnachting op een Bush Camping.

Dag 6: Manafiafy Beach (volpension). Na een laats-te tocht (2,5 u.) op de rivier eindigt uw kajaktour tegen 11.00 uur bij het Manafiafy Beach & Rainforest Lodge. Het hotel ligt in een prachtige, afgelegen baai met een wit zandstrand en wordt omringd door bergen en bossen. Deze lodge biedt u pure luxe met natuur en zee zo dicht-bij. Na aankomst heeft u een welkomstbarbecue op het strand, evenals een welverdiende rugmassage. 4 over-nachtingen Rainforest Lodge op Manafiafy Beach.

Dag 7 - 9: Manafiafy (volpension). Na een stevig ont-bijt kunt u deelnemen aan activiteiten (inclusief) die u zelf kiest: kanotochten in de mangroven, boottochten om vogels te observeren, dag- en nachtwandelingen in het regenwoud die altijd vergezeld gaan van een Manafiafy gids, snorkelen in de baai en de nabijgelegen grotten, walvissen kijken vanaf de uitkijktoren (juni-december), boottochten naar het naburige eiland voor een afgelegen picknick, wandelingen op de lange verlaten stranden, een bezoek aan het dorp en de school. Andere activiteiten die ter plaatse betaald moeten worden, zijn: zee vissen, massages, walvis kijken per boot (juni-december).

Dag 10: Manafiafy - Fort Dauphin - Antananarivo (halfpension). Transfer naar de luchthaven van Fort Dauphin en vlucht terug naar de hoofdstad. Transfer naar het hotel en afscheidsdiner in het centrum van de stad. Overnachting Pavillion de l’Emyrne o.g.

Dag 11: Antananarivo (ontbijt). Transfer naar de lucht-haven voor de vlucht terug naar Europa of individuele verlenging.

Manafiafy Beach & Rainforest Lodge

Kajakavontuur door het zuidoosten van Madagaskar

RondREIzEn MAdAgAsKAR

Page 12: Brochure indian ocean 2015

Isalo Nationaal Park

In een oogopslag • 15 dagen privérondreis met Engelstalige

gids/chauffeur• ideaal voor wie Madagaskar voor het eerst

bezoekt• ook deeltrajecten mogelijk

Tijdens deze rondreis verkent u van de meeste hoogte-punten van het eiland, zo bezoekt u in het zuiden de nationale parken Ranomafana en Isalo. In het oosten reist u naar het Pangalanes kanaal en Tamatave. De reis wordt afgesloten met een strandverlenging op het paradijselijke pirateneiland Ile Ste-Marie.Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo. Transfer van de luchthaven naar Antananarivo (Tana). Overnachting Belvedere (STD) of Hotel Royal Palissandre (STD Plus).

Dag 2: Antananarivo - Antsirabe (ontbijt). Bezoek ca. 20 km buiten de stad een groot lemurenpark met 9 ver­schillende lemuursoorten. U rijdt via een bochtige weg door het hoogland naar Antsirabe, waar u een stads­rondrit maakt. De naam van de stad betekent ´plaats met veel zout´, maar misschien is de Franse bijnaam ´Ville d’eau´ (Stad van het water) wel toepasselijker. Er zijn namelijk veel warmwaterbronnen en twee krater­meren. Ook bezoekt u het Andraikiba meer. Over­nachting Chambres du Voyageur (STD), Flower Palace of Royal Palace (STD Plus).

Dag 3: Antsirabe - Ranomafana (ontbijt). Onderweg naar Ranomafana maakt u een stop in Ambositra. Hier bezoekt u een enkele ateliers met Zafimaniry kunst, ge­specialiseerd in houtsculpturen en houtminiaturen. Hun houtsnijwerk is deel van het UNESCO Werelderfgoed. Overnachting Centrest Séjour (STD) of Setam Lodge (STD Plus).

Dag 4: Ranomafana - Fianarantsoa (ontbijt). U be­zoekt ’s ochtends vroeg het natuurreservaat en ziet in­teressante fauna en flora: lemuren, orchideeën, diverse geneeskrachtige planten en het regenwoud. Er is ook een bezoek aan het thermale bad mogelijk, waaraan Ranom­afana (heet water) haar naam ontleent. De reis gaat ver­der naar de stad Fianarantsoa of ook wel Fiana genoemd. Overnachting Villa Sylvestre (STD), Tsara Guest House of Zomatel II (STD Plus).

Dag 5: Fianarantsoa - Ranohira (ontbijt). Vandaag kunt u zien hoe het Antemoro papier gemaakt wordt (in het weekend gesloten). Kort daarna komt u aan in het kleine Anja reservaat waar u een wandeling maakt. Hier leven katta lemuren in hun natuurlijke omgeving. De rit gaat verder via Ihosy en de hoogvlakte van Horombe naar Ranohira. 2 overnachtingen Isalo Ranch (STD) of Satrana Lodge (STD Plus).

Dag 6: Ranohira (ontbijt). U heeft de hele dag de ge­legenheid om het Isalo NP te ontdekken. Het landschap biedt verschillende wandelingen met doorkliefde rots­massieven, ravijnen en natuurlijke zwembassins, zoals Piscine Naturelle. U vindt hier ook bijzondere fauna en flora, o.a. fretkatten, verschillende lemuursoorten en vuurbestendige Bismarckpalmen.

Dag 7: Ranohira - Tuléar (ontbijt). U rijdt verder naar Tuléar. De vlakke weg voert langs struiken en cactus­wouden. Hier en daar zult u ook de typische graven van de Mahalafy stam tegenkomen. U bezoekt het arboretum, een door een Zwitser ingerichte verzameling van inheem­se Malagassissche planten en verschillende soorten baobabbomen. Overnachting Hotel Victory (STD), Hotel Hippocampo of Amazone International (STD Plus).

Dag 8: Tuléar - Antananarivo (ontbijt). Transfer naar de luchthaven van Tuléar en terugvlucht naar de hoofdstad (vlucht niet inbegrepen). Aansluitend transfer naar uw hotel. Overnachting Belvedere (STD) of Palissandre (STD Plus).

Dag 9: Antananarivo - Andasibe (ontbijt). De weg naar Andasibe voert door een landschap dat voorname­lijk bestaat uit rijstvelden en beboste heuvels. ’s Avonds

12

RondReIzen MadagaskaR

12

Veelzijdig Madagaskar

Page 13: Brochure indian ocean 2015

Strand op Ste-Marie

Veelzijdig Madagaskar - 15 dagenCode: 70471Reisdata: dagelijksPrijs per persoon in €

Toeslag:STD Plus hotels (2-persoonskamer) p.p. € 494STD Plus hotels (1-persoonskamer) p.p. € 731Halfpension p.p. € 231Volpension p.p. € 531Inclusief: luchthaventransfers, vervoer volgens programma in auto of minibus met Engelstalige chauffeur, boottransfers Manambato-Akanin’ny Nofy-Tamatave, overnachtingen in gekozen cate-gorie, vermelde maaltijden, avondexcursie aye-aye lemuren, entreegelden voor de nationale parken in-clusief lokale parkgids en toeristisch vignet.Exclusief: intercontinentale en binnenlandse vluchten (Tulear – Tana, Tamatave – Ste-Marie en Ste-Marie – Tana ca. € 700 p.p.), visumkosten, overige maaltijden en excursies, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.Aantal deelnemers: min. 2 pers.

De tour kan ook in deeletappes worden ge-boekt: dag 1-9 ’Heuvelachtig Hoogland’ en dag 9-15 ’Ontdekking van het Oosten’, prijzen op aanvraag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa’-agent.

Bezetting met pers. 1 22 deelnemers01.11.14 - 31.10.15 2.413 1.9944 deelnemers01.11.14 - 31.10.15 1.931 1.513

heeft u de mogelijkheid om de dieren te observeren die in het donker actief worden. Overnachting Grace Lodge (STD) of Vakona Forest Lodge (STD Plus).

Dag 10: Andasibe - Manambato - Akanin’ny Nofy (ontbijt). In de vroege ochtend brengt u een bezoek aan het reservaat van Analamazaotra. Hopelijk vindt u hier de bijzondere indri lemuren! Daarna reist u verder naar Manambato. Hier stapt u over in een boot en vaart door het Pangalanes kanaal naar uw hotel in Akanin’ny Nofy. 2 overnachtingen Le Palmarium (STD en STD Plus).

Dag 11: Akanin’ny Nofy (ontbijt). Dag ter vrije beste-ding. Ontdek de omgeving aan de oever van het Ampi-tabe meer. Hier vindt u o.a. het privépark Palmarium. In het park leven veel verschillende lemuursoorten, die u van heel dicht kunt observeren. U kunt ook een kanotocht maken of gaan wandelen. ’s Avonds boottocht om de nachtactieve aye-aye lemuren (ook ’vingerdieren’ genoemd), te spotten.

Dag 12: Akanin’ny Nofy - Tamatave - Ile Ste-Marie (ontbijt). ’s Ochtends vroeg maakt u een boottocht door het Pangalanes kanaal naar Tamatave. Als de vlucht Tamatave - Ste-Marie vroeg vertrekt, vindt de boottocht

naar Tamatave al plaats op de avond van dag 11. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Ste-Marie (vlucht niet inbegrepen). Transfer naar uw hotel. 3 overnachtingen Masoandra Lodge (STD), Princesse Bora Lodge (STD Plus).

Dag 13: Ile Ste-Marie (ontbijt). Ile Ste-Marie staat ook bekend als ´Nosy Boraha´ en was vroeger een uitvals-basis voor piraten. U heeft de dag ter vrije besteding op dit prachtige eiland. U kunt bijvoorbeeld naar het strand gaan, snorkelen, duiken, fietsen, motorrijden of een wan-deling maken.

Dag 14: Ile Ste-Marie (ontbijt). Ook deze dag kunt u zelf invullen. Met een beetje geluk kunt u hier bult-rugwalvissen zien (van juni tot september).

Dag 15: Ile Ste-Marie - Antananarivo (ontbijt). Trans-fer naar de luchthaven van Ile Ste-Marie en terugvlucht naar Tana (niet inbegrepen). U bezoekt nog de historische bezienswaardigheden van Ambohimanga (UNESCO Werelderfgoed) en een markt met Malagassische kunsten en ambachten, waar u uw laatste souvenirs kunt kopen. Transfer naar de luchthaven voor uw individuele doorreis.

13

RondREIzEn MAdAgAskAR

13

Page 14: Brochure indian ocean 2015

1414

Ontdek het magische eiland - 19 dagenCode: 67759Reisdata: 3x per week, afhankelijk van de binnen-landse vluchten en treinenPrijs per persoon in €

Toeslag:STD Plus hotels (2-persoonskamer) p.p. € 458STD Plus hotels (1-persoonskamer) p.p. € 750Inclusief: alle luchthaventransfers, overnachtin-gen in de gekozen categorie, vermelde maaltijden, tijdens de privéboottocht op de Tsiribihina rivier kampeeruitrusting (tent, lichte isomat, slaapzak of dekbed) en volpension, entreegelden nationale par-ken incl. gids, afhankelijk van het traject vervoer in auto of terreinwagen met Engelstalige begeleiding, treinticket, alle vermelde excursies.Exclusief: internationale en binnenlandse vluchten (Morondava - Tana - Tuléar ca. € 500 p.p.), visum-kosten, overige maaltijden, persoonlijke uitgaven zoals duikexcursie, snorkelen, watersport en excur-sies in Itafy, fooien.Aantal deelnemers: min. 2 pers.

Het kan voorkomen dat de trein door bijv. een storing niet rijdt. Er moet dan naar een alterna-tief programma uitgeweken worden (dag 15).

De Tsingy van Bemaraha kunnen alleen van midden mei tot eind oktober worden bezocht.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

In een oogopslag • 19 dagen privérondreis van/naar Antananarivo• Engels- en Franstalige reisbegeleiding• incl. driedaagse riviertocht met kampeer-

overnachingen

Rit naar het westen naar Miandrivazo, waar de driedaagse boottocht over de Tsiribihina rivier begint. Avontuur lijke reis naar de Tsingy van Bemaraha en de beroemde Allée des Baobabs. Vandaar vlucht naar het droge zuiden om te genieten van een paar gezellige dagen op het strand. Vervolgens landinwaarts met treinrit langs de oostkust en een bezoek aan nationale parken.Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo - Antsirabe - Miandrivazo. Rit door de pittoreske hooglanden naar Antsirabe, de ’Stad van het Water’. Stadstour en bezoek aan het meer van Andraikiba. Doorrit naar Miandrivazo. Overnachting Prin-cesse Tsiribihina (STD en STD Plus).

Dag 2: Miandrivazo - Tsiribihina (volpension). Drie-daagse tocht op de Tsiribihina rivier met een privémotor-boot. Kijk uit naar de diverse watervogels en geniet van de natuur! Met een beetje geluk ziet u ook krokodillen en lemuren op de oever. Tijdens de Tsiribihina riviertocht is volpension inbegrepen. 2 overnachtingen op een zand-bank op de rivieroever.

Dag 3: Tsiribihina (volpension). Doorreis op de Tsiri-bihina rivier. Bezoek een waterval en ga er zwemmen. Het landschap verandert in de loop van de reis en u ziet vruchtbare velden en baobabbomen. Steeds weer komt u langs dorpjes die u gerust kunt bezoeken.

Dag 4: Tsiribihina - Belo - Bekopaka (ontbijt/lunch). Tegen de middag eindigt de riviertocht. Met een 4WD reist u verder over zanderige hellingen door droog bos, savanne en af en toe langs baobabbomen naar Beko-paka. 2 overnachtingen Le Soleil des Tsingy (STD en STD Plus).

Dag 5: Bekopaka (ontbijt). Rij naar het Bemaraha NP, dat deel uitmaakt van het UNESCO Werelderfgoed, en bezoek de Tsingy, waarvan de karsttoppen tot 30 m hoog zijn. Er zijn vele planten en met een beetje geluk ziet u ook lemuren. Bezoek aan de Tsingy is iets voor sportieve bezoekers, omdat u ook over ladders, rotsachtige treden en bruggen moet.

Dag 6: Bekopaka - Belo - Morondava (ontbijt). Te-rugreis naar Belo, naar de Allée des Baobabs. Deze prachtige bomenlaan is één van de hoogtepunten van Madagaskar. Daarna reist u verder naar Morondava. Overnachting Renala au Sable D’Or (STD) of Palissandre Côte Quest (STD Plus).

Dag 7: Morondava - Antananarivo (ontbijt). Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar Tana. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Overnachting Hotel Belvedere (STD) of Hotel Palissandre (STD Plus).

Dag 8: Antananarivo - Tuléar - Ifaty. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Tuléar. Vervolgens rit naar Ifaty, een mooie badplaats 27 km ten noorden van Tuléar. Op de rit ziet u een groot aantal endemische soorten van doornbos en mangroven. 4 overnachtingen Hôtel de la Plage (STD) of Les Dunes d’Ifaty (STD Plus).

Dag 9 - 11: Ifaty (ontbijt). Uitrusten en genieten op het strand. U heeft de mogelijkheid tot verschillende wa-tersporten, bijv. duiken aan het koraalrif, of om te gaan wandelen aan het strand of in de omgeving. Er zijn veel interessante planten en vogels te zien.

Dag 12: Ifaty - Tuléar - Ranohira (ontbijt). Terugreis naar Tuléar en doorreis naar Ranohira. Dichtbij Tuléar is er gele-genheid voor een bezoek aan een arboretum met endemische planten van Madagaskar, opgericht door een Zwitser. 2 over-nachtingen Isalo Ranch (STD) of Satrana Lodge (STD Plus).

Dag 13: Ranohira (ontbijt). Bezoek het Isalo NP, dat be-kend staat om zijn ruige bergen en uitzonderlijke fauna en flora. Ook zijn er lemuren, ravijnen en kleine meren, die uitnodigen tot zwemmen.

Dag 14: Ranohira - Fianarantsoa (ontbijt). Na het ont-bijt rijdt u over het hoogplateau naar Fianarantsoa. Be-zoek aan het kleine Anja reservaat kort voor Ambalavao, waar u ringstaartlemuren in hun natuurlijke omgeving kunt zien. Overnachting Villa Sylvestre (STD) of Zomatel II (STD Plus).

Dag 15: Fianarantsoa - Manakara (ontbijt). ’s Och-tends vroeg rit met de legendarische Jungle Express naar Manakara aan de zuidoostkust. U heeft voor de 163 km met 67 bruggen en 48 tunnels ongeveer 8 u. reistijd nodig. De bevolking biedt op elk station lokale bijzonder-heden aan, zoals rivierkreeftjes op gegrilde vis, manda-rijnen, bananen, maniok en rijstgebak. Overnachting Parthenay Club (STD en STD Plus).

Dag 16: Manakara - Ranomafana (ontbijt). Ochtend ter vrije besteding. In de vroege middag rijdt u naar Ra-nomafana, langs endemisch palmen en kruidplantages. 2 overnachtingen Centrest Séjour (STD) of Setam Lodge (STD Plus).

Dag 17: Ranomafana (ontbijt). Bezoek de nationale par-ken die aan Namorona rivier liggen. Verschillende soorten lemuren zijn er te zien, zoals de roodbuiklemuur en de pas in 1986 ontdekte bamboelemuur. Ook het vogelleven is gevarieerd. Een weelderige vegetatie betovert het gebied in een schilderachtig landschap. De middag is ter vrije be-steding, om bijv. het kuuroord te bezoeken.

Dag 18: Ranomafana - Antisrabe (ontbijt). Vertrek via Ambositra naar Antsirabe. Korte stop in Ambositra, om te zien hoe de lokale bevolking houten sculpturen maakt. Doorrit naar Antsirabe langs mooie rijst- en groente-velden. Overnachting Les Chambres du Voyageur (STD) of Flower Palace Hotel (STD Plus).

Dag 19: Antsirabe - Antananarivo (ontbijt). Rit naar Antananarivo. In Ambatolampy bezoekt u een werkplaats waar kookpotten uit aluminium schroot worden vervaar-digd. Vervolgens transfer naar de luchthaven voor de reis terug naar Europa of individuele doorreis.

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 31.10.15 2 deelnemers 2.988 2.4754 deelnemers 2.300 1.788

Boottocht op de Tsiribihina rivier

Allée des Baobabs De Tsingy van Bemaraha

Ontdek het magische eiland per boot, auto en trein

ROndREIzEn MAdAgAskAR

Page 15: Brochure indian ocean 2015

1515

Tsingy Rouge

Het tropische noorden - 8 dagenCode: 33302Reisdata: dagelijks, volgens vluchtschema binnen landse vluchten

Prijs per persoon in €

Toeslag:STD Plus hotels (2-persoonskamer) p.p. € 194STD Plus hotels (1-persoonskamer) p.p. € 375Inclusief: luchthaventransfers, accommodatie op basis van de gekozen categorie met vermelde maaltijden, Engels-of Franstalige chauffeur van Diego tot Ankify, entreegelden nationale parken, boottocht Ankify - Nosy Be, het vervoer per 4x4. Exclusief: internationale en binnenlandse vluchten (Tana - Diego en Nosy Be - Tana ca. € 500 p.p.), visumkosten, overige maaltijden en drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven.Aantal deelnemers: min. 2 pers.

De Tsingy Rouge kunnen in de regentijd van december tot maart niet worden bezocht.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa’-agent.

In een oogopslag • 8 dagen van/naar Antananarivo• bezoek aan het tropische noorden van Madagaskar• privérondreis met Engelstalige chauffeur• dagelijks vertrek (afhankelijk van de vluchten)

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 31.10.15 2 deelnemers 1.331 1.1384 deelnemers 1.050 856

Het tropische noorden van Madagaskar bestaat voor een groot deel uit vanille- en suikerrietplantages. Ont-dek tijdens deze tour de schilderachtige schoonheid van de nationale parken van Montagne d’Ambre en Ankarana alsook het eiland Nosy Be aan de noordwest-kust.Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo - Diego Suarez. Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Diego Suarez. Ontvangst op de luchthaven en stadsrondrit. Aansluitend transfer naar uw hotel. 3 overnachtingen Suarez Hotel (STD) of Allamanda (STD Plus).

Dag 2: Diego Suarez (ontbijt/lunch). Na het ontbijt maakt u een excursie naar de 3 baaien: Baie de Dunes, Baie de Sakalava en Baie de Pigeon met aansluitend picknick. Daarna terug naar het hotel en de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3: Diego Suarez (ontbijt/lunch). Na het ontbijt excursie naar de ’Windsor Castle’. Dit is een voormalige wachtpost, gelegen op de top van een rotsachtige kaap. Vanaf daar kunt u genieten van een prachtig panora-misch uitzicht op de baai van Diego en de Straat Mozam-bique. Picknicklunch.

Dag 4: Diego Suarez - Montagne d’Ambre (ontbijt/lunch). Na het ontbijt rit naar het nationale park ’Mon-tagne d’Ambre’. Hier kunt u kennismaken met diverse

lemuursoorten en een veelzijdige plantenwereld. Na het inchecken in uw hotel maakt u nog een wandeling in het park incl. picknick. Overnachting Nature Lodge (STD) of Domain de Fontenay (STD Plus).

Dag 5: Montagne d’Ambre - Ankarana (ontbijt/lunch). Na het ontbijt rit naar Ankarana, een gedeeltelijk door UNESCO beschermd natuurreservaat. Onderweg bezoek aan de Tsingy Rouge: prachtig geërodeerde for-maties van zacht rood zandsteen. Na aankomst heeft u de mogelijkheid om een eerste bezoek te brengen aan het reservaat. Picknicklunch. 2 overnachtingen Relais de L’Ankarana (STD) of Ankarana Lodge (STD Plus).

Dag 6: Ankarana (ontbijt/lunch). Een hele dag om van dit park te genieten incl. picknick. In Ankarana vindt u de kalksteenformaties, die de Malagassiërs tsingy noemen, evenals een aantal grotten met vleermuizen en stalactie-ten en stalagmieten.

Dag 7: Ankarana - Ankify (ontbijt). Na het ontbijt rijdt u naar Ankify, een klein dorp aan het strand. De rest van de dag is ter vrije besteding aan het prachtige strand. Overnachting Baobab Ankify (STD en STD Plus).

Dag 8: Ankify - Nosy Be - Antananarivo. Transfer per boot naar het eiland Nosy Be. Verder naar de lucht-haven voor de vlucht naar Antananarivo of individueel verlengings programma bijv. een strandverlenging op Nosy Be.

Zandstranden van Madagaskar

Het tropische noorden

RondREIzEn MAdAgAskAR

ontdek het magische eiland per boot, auto en trein

Page 16: Brochure indian ocean 2015

1616

Masoala Trekking - 8 dagenCode: 82008Reisdata: 3x wekelijks, volgens vluchtschema binnen landse vluchten

Prijs per persoon in €

Inclusief: luchthaventransfers, overnachtingen in eenvoudige lodges en tent, vermelde maaltijden & excursies, entreegeld voor de nationale parken en reservaten incl. lokale Engelstalige gids, tijdens trekking en op Nosy Mangabe campingkosten en -uitrusting (tent, matras, slaapzak en hoofdkussen) alsook volpension en 1 fles water 1,5 l/dag, kruier tijdens trekkings (draagt ook de bagage van de reizigers tot 15 kg; kan op aanvraag geannuleerd worden), boottransfer Maroantsetra - Andranofotsy / Masoala - Nosy Mangabe - Maroantsetra. Exclusief: internationale en binnenlandse vluchten (Tana - Maroantsetra - Tana ca. € 500 p.p.), trans-fer aan de luchthaven in Antananarivo, visum-kosten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele activiteiten en fooien.Aantal deelnemers: min. 2 pers.

Als de vlucht vroeg in de ochtend is, moet de terugreis per boot naar Maroantsetra de dag vooraf plaatsvinden. Boottransfers zijn meestal ´s morgens.

Deze reis is niet geschikt voor mensen met gezondheidsproblemen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

In een oogopslag • 8 dagen trekking avontuur voor ervaren

wandelaars van/naar Antananarivo• een must voor natuurliefhebbers• incl. overnachtingen in tent aan droomstranden• weg van de toeristische paden

De Masoala trekking tour voert u in het beroemde Ma-soala NP door dichtbegroeide primaire en secundaire regenwouden. Op weg passeert u langs dorpen met vanille-, koffie- en kruidnagelplantages en drie maal slaat u uw tent op aan een droomstrand om daar te overnachten. Deze reis is een absolute must voor actieve natuurliefhebbers die graag weg van de toeristische paden rondtrekken.Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo – Maroantsetra. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Maroantsetra. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Overnachting Coco Beach.

Dag 2: Maroantsetra – Masoala (volpension). Per boot reist u de rivier af naar Andranofotsky. Aan wal maakt u een wandeling van ca. 6 u. in het woud van Farankaraina om de fauna en flora te ontdekken. U heeft uitzicht op de baai van Antongil en de mogelijkheid om te zwemmen in zee. U kunt ook ’s nachts gaan wandelen, om de aye-aye lemuren, ook wel ’vingerdieren’ genoemd, te zoeken. Overnachting in een tent in Farankaraina.

Dag 3: Masoala (volpension). Vandaag staat een wan-deling van ca. 8 u. op het programma. Van Farankarai-na naar Navana gaat de wandeling langs dichtbegroeid primair regenwoud. In Navana worden vanille en kruidna-gel verbouwd. Later doorkruist u af en toe kleine vissers-dorpen, en liggen vanille- en koffieplantages op uw pad, alsook graven van het Betsimisaraka volk. Overnachting in een tent.

Dag 4: Lanovahana - Ambanizana (volpension). Wan-deling van ca. 7 u. U trekt in de voormiddag van Lanova-hana naar Nandrahana door een prachtig primair woud. Tussen Nandrahana en Ambanizana ziet u secundaire wouden, vanilleplantages, rijstvelden, kruidnagels en lycheebomen. U doorkruist ook dorpen die kruidnagel en vanille verwerken.

Na het ontbijt wandelt u door het kustbos op zoek naar de endemische blauwhelm vanga vogel en naar een kristal-heldere waterval aan de voet van de beboste bergen. Na de lunch geniet u van een ontspannen middag op het na-bijgelegen strand. Overnachting in een tent.

Dag 5: Ambanizana - Masoala (volpension). De tocht gaat vandaag naar de kern van het beroemde Masoala NP en duurt ca. 7 u. Op het eerste deel van de wan-deling passeert u langs adembenemende stranden en secundaire wouden. Later wandelt u naar het primaire regenwoud langs rivieren die van de bergen naar de zee stromen. De lunch is een picknick bij een onderzoekssta-tion. 2 overnachtingen Ecolodge ’Chez Arol’.

Dag 6: Masoala (volpension). Vandaag verkent u het pri-maire Masoala regenwoud te voet. Bewonder de dieren, reusachtige bomen en majestueuze varens en keer voor de lunch terug naar de lodge. ’s Middags kunt u snorkelen of zwemmen. Direct voor de lodge ligt er namelijk een adembenemend strand en een be schermd koraalrif waar honderden vissen rondzwemmen. Na zons ondergang kunt u geheimzinnige nachtdieren spotten, zoals bladstaart-gekkos of dwerg- en muislemuren.

Dag 7: Masoala - Nosy Mangabe - Maroantsetra (ont-bijt/lunch). Boottocht naar het eiland Nosy Mangabe, dat volledig als natuurreservaat dient. Hier picknickt u ’s middags. Na de lunch maakt u een kleine botanische wandeling voor u per korte boottransfer terugkeert naar Maroantsetra. Overnachting Coco Beach.

Dag 8: Maroantsetra - Antananarivo (ontbijt). Trans-fer naar de luchthaven, vlucht naar Antananarivo voor individuele verlenging van uw reis.

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 31.10.15 2 deelnemers 1.150 1.1004 deelnemers 988 938

Masoala Trekking

RondREIzEn MAdAgAskAR

Trekking tussen strand en regenwoud

Rode vari, inwoner van het Masoala NP

Page 17: Brochure indian ocean 2015

1717

Masoala Trekking

Masoala schiereiland Masoala schiereilandEcolodge Chez Arol Masoala Forest Lodge

Ligging: dankzij de uitstekende ligging tussen zee en bos is dit het ideale startpunt voor het verkennen van het park. Hotel: vrij eenvoudig ecolodge op de rand van het Masoala National Park. De lodge is slechts een paar me­ter vanaf een afgelegen strand en een onderwater reser­vaat, waar u goed kunt snorkelen. De lodge heeft een goede keuken en er wordt brood gebakken. Het onder­steunt ook de lokale dorpsschool die u kunt bezoeken. Accommodatie: bestaat uit functionele 9 houten bungalows, waarvan 7 met eigen douche en toilet en 5 met warm water zijn.

Ligging: u bereikt de lodge met een boot vanaf Maroant­setra in ca. 2­3 uur per boot (40 km).Hotel: de lodge wordt door een Duits/Zuid­Afrikaans paar geleid en ligt tussen het strand en het regenwoud. Het Masoala NP bevindt zich vlakbij het hotel. Er staan ook gratis kajakken ter beschikking om de zee of de nabijgelegen riviertakken nader te verkennen. Accommodatie: 5 dubbele tenten op houten platforms bieden veel privacy en hebben ruimte voor maximaal 10 gasten. De tenten hebben geen elektriciteit maar paraffine lampen en muskietennetten.

Masoala Avontuur - 5 dagenCode: 67576Reisdata: 3x wekelijks, volgens vluchtschema bin­nenlandse vluchten Prijs per persoon in €

Inclusief: luchthaventransfers, overnachtingen in gekozen categorie, vermelde maaltijden & excur­sies volgens, entreegelden voor de nationale par­ken en reservaten incl. Engelstalige lokale gids (naar beschikbaarheid), boottransfer Maroantsetra ­ Masoala ­ Maroantsetra.Exclusief: internationale en binnenlandse vluchten (Tana ­ Maroantsetra ­ Tana ca. € 500 p.p.), visum­kosten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven, optionele activiteiten, fooien.Aantal deelnemers: min. 2 pers.

Als de vlucht vroeg in de ochtend is, moet de terugreis naar Maroantsetra per boot de dag vooraf plaatsvinden. Boottransfers zijn meestal ´s morgens.

Deze reis is niet geschikt voor mensen met gezondheidsproblemen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa’­agent.

In een oogopslag • 5 dagen van/naar Antananarivo• bezoek aan het beroemde Masoala NP • een must voor natuurliefhebbers • logeren in regenwoud en bij droomstranden

Het Masoala schiereiland is één van de grootste en meest veelzijdige gebieden op Madagaskar met een groot ongerept regenwoud. Natuurliefhebbers zullen het hier geweldig vinden!Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Antananarivo - Maroantsetra. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Maroantsetra. Transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. Ontdek deze provinciestad en haar markt of rust lekker uit. Overnachting Coco Beach.

Dag 2: Maroantsetra – Masoala (volpension). Na het ontbijt reist u per boot over de baai van Antongil naar de lodge. Van juli tot september kunt u met een beetje geluk dolfijnen en bultrugwalvissen zien. Na de lunch kunt u een wandeling op het strand maken om te genieten van de prachtige kustlijn. Zoek naar lemuren, kameleons en andere endemische dieren. Na zonsondergang heeft u op de terugweg de kans om de mysterieuze nachtdieren te zien zoals gekkos, dwerg­ en muislemuren.

3 overnachtingen Ecolodge Chez Arol (STD) of Masoala Forest Lodge (STD Plus).

Dag 3: Masoala (volpension). Vandaag wordt het pri­maire Masoala­regenwoud tijdens een wandeling be­zocht. Onder de indruk van de dieren, de reusachtige bomen en majestueuze varens gaat u terug naar de lodge voor de lunch. De middag is vrij voor activiteiten zoals snorkelen of zwemmen. Indien u in de Masoala Forest Lodge overnacht, kunt u ook een zee­kajaktour maken.

Dag 4: Masoala (volpension). Na het ontbijt wandelt u door het kustbos op zoek naar de endemische blauw­helm vanga vogel en naar een kristalheldere waterval aan de voet van de beboste bergen. Na de lunch geniet u van een ontspannen middag op het nabijgelegen strand.

Dag 5: Masoala - Maroantsetra - Antananarivo (ont-bijt). Boottocht terug naar Maroantsetra en transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Antananarivo.

Masoala Avontuur

RondREIzEn MAdAgAskAR

Strand bij de lodges

Bezetting met pers. 1 201.11.14 ­ 31.10.15 2 deelnemers (STD) 756 7382 deelnemers (STD Plus) 1.608 1.2504 deelnemers (STD) 650 6314 deelnemers (STD Plus) 1.595 1.238

Page 18: Brochure indian ocean 2015

1818

AccommodAties mAdAgAskAr

mandrare river campPrijs per persoon/nacht in € code: 81986

manafiafy Beach and Forest LodgePrijs per persoon/nacht in € code: 81963

toeslag:Transfer per klein vliegtuig, per enkele reis p.p. € 235 inclusief: volpension, activiteiten & transfer per 4x4.minimumverblijf: 3 nachten.kinderen: betalen 50% als ze in de tent van de ouders overnachten.

Het camp is gesloten in de regentijd tussen 05.01.15-31.03.15.

toeslag:Transfers per 4x4 van/naar Fort Dauphin € 113 inclusief: volpension & activiteiten.exclusief: walvisobservaties en gaan vissen op volle zee zijn tegen betaling.minimumverblijf: 2 nachten.kinderen: betalen 50% als ze in de bungalow van de ouders overnachten.

7=6. Vanaf 4 nachten gratis retourtransfer per 4x4 van/naar Fort Dauphin.

Wanneer de zon opkomt over de steile bergen, hoort u in de verte de lokale stam zingen op weg naar de rivier. De ochtendzang van de kuifcoua begroet u en wenst u een mooie dag aan de oevers van de Man-drare rivier. Ligging: met een terreinwagen bereikt u het camp vanaf Fort Dauphin in ca. 3,5 u. Het camp beschikt over een eigen landingsbaan voor kleine vliegtuigen. De vlucht van uit Fort Dauphin duurt ca. 45 min.Hotel: de afgelegen locatie van het camp biedt toegang tot en een intieme blik in een doornwoud, waar heel wat bijzondere dieren wonen. U kunt hier talrijke interessante vogels spotten, alsook vijf verschillende lemuursoorten. In het aride landschap woont bovendien de fascinerende Androy stam. De lodge wordt volledig door zonne-ener-gie gevoed zodat de ecologische belasting op het woud niet nog extra toeneemt. Er worden talrijke activiteiten aangeboden, zoals bushwalks (overdag én ’s nachts), excursies naar baobabbomen bij zonsondergang en cul-turele voorstellingen.Accommodatie: elk van de 6 tenten beschikt over een privéterras, een comfortabel bed met muggennet, hand-gesneden houtmeubels en de hele dag door verlichting en warm water op zonne-energie. De tenten zijn verspreid onder de tamarindebomen en hebben alle een ademben-emend uitzicht op de heilige bergen op de achtergrond.

Met de schitterende blauwe zee, het groene regen-woud, de rijke dierenwereld en de bergen op de achtergrond biedt deze kleine en intieme lodge u de keuze tussen rust en avontuur.Ligging: de lodge ligt ten noorden van Fort Dauphin en is per terreinwagen in ca. 2,5 u. bereikbaar.Hotel: de lodge ligt verscholen aan de rand van het woud en biedt een adembenemend zicht over de baai. Elke bungalow heeft een eigen ruim, houten privéterras direct aan de zee. Er worden excursies naar het nabij-gelegen vissersdorp aangeboden, alsook kajaktours, walvisobservaties per boot en gaan vissen in volle zee. Daarbij wordt u telkens begeleid door een lokale, Engels talige gids.Accommodatie: de 5 bungalows verbinden natuurlijke materialen zoals hout, steen en ravinala palmbladen met modern comfort. Zo voelt u zich tijdens uw verblijf een echte Robinson Crusoe. Een privéterras met hangmat, 270° vensters, de hele dag stroom op zonne-energie, binnen én buiten een zithoek, muggennet, zeezicht, zonne stoelen en kluisje staan tot uw beschikking.

Bezetting met pers. 1 2Luxury tent (4 dagen/3 nachten) 01.11.14 - 20.11.14 1.850 1.40021.11.14 - 05.01.15 1.350 1.10001.04.15 - 20.06.15 1.350 1.10021.06.15 - 31.10.15 1.850 1.400Luxury tent (extra nacht) 01.11.14 - 20.11.14 475 32521.11.14 - 05.01.15 355 27501.04.15 - 20.06.15 355 27521.06.15 - 31.10.15 475 325

Bezetting met pers. 1 2Bungalow vanaf 2 nachten 01.11.14 - 19.11.14 495 36520.11.14 - 17.12.14 375 29518.12.14 - 05.01.15 495 36506.01.15 - 20.06.15 375 29521.06.15 - 31.10.15 495 365

Mandrare Manafiafymandrare river camp manafiafy Beach and Forest Lodge

de parels van het zuiden

7 nachten combinatie mandrare & manafiafycode: 82701reisdata: dagelijksPrijs per persoon in €

inclusief: overnachtingen in het Mandrare River Camp (3x) en in de Manafiafy Beach & Forest Lodge (4x), incl. volpension & activiteiten, transfer per 4x4 van/naar Fort Dauphin en tussen de kampen.exclusief: walvisobservaties per boot en gaan vissen op volle zee, wasservice, persoonlijke uit-gaven en fooien.

Als uw vlucht na 15 u. aankomt, is een extra overnachting in Fort Dauphin noodzakelijk.

Aangezien het Mandrare Camp gesloten is tussen 05.01.15-31.03.15, kunnen we de combinatie in deze periode niet aanbieden.

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 20.11.14 3.583 2.67821.11.14 - 10.12.14 2.663 2.13311.12.14 - 05.01.15 3.583 2.67801.04.15 - 13.06.15 2.663 2.13314.06.15 - 31.10.15 3.583 2.678

De strandbaai bij ManafiafyAfwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa’-agent.

Page 19: Brochure indian ocean 2015

1919

Antananarivo

Antananarivo

Antananarivo

Hotel Au Bois Vert

Hotel Belvedere

Le Royal Palissandre

Ligging: 5 min. vanaf de internationale luchthaven. Het hotel ligt in een 3 ha groot bebost park.Hotel: het hotel is gebouwd uit lokaal hout en steen en heeft veel charme. Het biedt zijn gasten een groot restaurant, een biljarttafel en een zwembad. Fietsen en motorfietsen worden verhuur.Accommodatie: alle 26 kamers beschikken over tv, wifi, minibar, ventilator en een kluisje.

Ligging: het boutique hotel ligt in het centrum van An-tananarivo dichtbij restaurants. Dankzij de ligging voelt het als een oase midden in de stad. Hotel: vanaf het panoramaterras van het hotel heeft u een prachtig uitzicht. In het restaurant worden lokale en Italiaanse specialiteiten geserveerd. Accommodatie: het hotel beschikt over 25 kamers en 2 suites. Alle kamers hebben een minibar en een flatscreen tv.

Ligging: het hotel bevindt zich boven de voormalige Zoma Market, in het hart van de stad. U kunt genieten van een prachtig uitzicht op het plein en de stad.Hotel: het hotel heeft een buitenzwembad, een restau-rant, een bar, een hammam en een fitnesscentrum. Er is een mooi terras waar u kunt ontspannen en ontbijt of lunch kunt nuttigen.Accommodatie: de 46 kamers zijn exotisch en elegant ingericht. Alle hebben airco, een kluisje, telefoon, tv, wifi, minibar en haardroger.

Terras van Le Royal Palissandre Hotel

Hotel Au Bois VertPrijs per persoon/nacht in € Code: 81910

Hotel BelvederePrijs per persoon/nacht in € Code: 67111

Le Royal PalissandrePrijs per persoon/nacht in € Code: 67096

Inclusief: logies/ontbijt.Toeslag:Luchthaventransfer (max. 6 pers.) p.p. € 14

Bezetting met pers. 1 2Standaard kamer01.11.14 - 31.10.15 46 26

Bezetting met pers. 1 2Standaard kamer01.11.14 - 31.10.15 159 86Deluxe kamer01.11.14 - 31.10.15 190 104

Unesco Merina koningsstad Halve dagtour van/naar Antananarivo

Lemurenpark Halve dagtour van/naar Antananarivo

Vulkaanlandschap Analavory & Ampefy Dagtour van/naar Antananarivo

Excursie naar Ambohimanga, de ’blauwe heuvel’, wat de heilige hoofdstad van het Merina koninkrijk was (staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed). Hier heeft de legen-darische koning Andrianampoinimerina geleefd, en tot op heden heeft de plaats een religieuze betekenis. U heeft vanaf hier een mooi uitzicht op de hoofdstad.Duur: ca. 4 u.

Bezoek een 5 hectare groot lemurenpark, ongeveer 25 km buiten de stad aan de oevers van de Katsaoka rivier. Het park herbergt naast 9 soorten lemuren, die zich vrij kunnen bewegen binnen het park, ook schildpadden en verschillende endemische planten. U kunt de dieren goed fotograferen. Duur: ca. 4 u.

Rit naar Ampefy (124 km) op meestal smalle kronkelende wegen tot het Itasy meer. Dit grote meer met ver-schillende kleine meren bevindt zicht in een vulkanische omgeving. Bezoek de watervallen van de Lily rivier en de geisers van Analavory. De 2 vrij kleine geisers im-poneren door de kleurencombinaties van de stenen en liggen in een prachtig gebied. In de middag terugrit naar de hoofdstad.Duur: ca. 8-10 u.

Geisers van Analavory

Unesco Merina koningsstadCode: 67567Reisdata: dagelijksPrijs per persoon in €

LemurenparkCode: 67789Reisdata: dagelijksPrijs per persoon in €

Vulkaanlandschap Analavory en Ampefy Code: 67796Reisdata: dagelijksPrijs per persoon in €

Inclusief: vervoer in auto of minibus met Engelsta-lige gids/chauffeur, bezoek aan de koningsstad met een lokale gids.Exclusief: persoonlijke uitgaven, fooien.

Inclusief: vervoer in auto of minibus met Engel-stalige gids/chauffeur, bezoek aan het lemurenpark met een lokale gids.Exclusief: persoonlijke uitgaven, fooien.

Inclusief: vervoer in auto of minibus met Engelsta-lige bestuurder/gids, bezoek aan de Lily rivier en de geisers zonder lokale gids.Exclusief: persoonlijke uitgaven, fooien.

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 31.10.15Privétour 88 48

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 31.10.15Privétour 88 49

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 31.10.15Privétour 175 94

Transfer luchthaven <> hotel(per enkele reis, tot max. 3 pers.)

Prijs per persoon in €

Inclusief: logies/ontbijt.Toeslag:Halfpension p.p. € 18

Inclusief: logies/ontbijt.Toeslag:Halfpension p.p. € 20

01.11.14 - 31.10.15luchthaven <> stadshotel 33

Hotels & Tours in Antananarivo ACCommodATIEs mAdAgAskAR

Bezetting met pers. 1 2Standaard kamer01.11.14 - 31.10.15 89 53

Page 20: Brochure indian ocean 2015

2020

Antsirabe

Manakara Ranohira

Ambositra

Fianarantsoa

Ifaty

Ranomafana

Ranohira Ifaty

Chambres du Voyageur

Parthenay Club Isalo Ranch

Artisan Hotel

Villa Sylvestre

Les Dunes Hotel Ifaty

Centrest Séjour

Satrana Lodge Hotel de la Plage

Hotel: dit eenvoudige en kleine tweesterrenhotel (13 kamers) bestaat uit charmante bungalows en ligt net buiten het centrum. Het heeft een visvijver en een weelderige tuin en wordt gerund door een aardig Frans- Malagassisch paar. Vanwege zijn kleine omvang is het zeer persoonlijk. Het kleine hotel-restaurant serveert ontbijt. Diner alleen op verzoek.

Hotel: Dit hotel ligt direct aan zee en aan de rand van Manakara. De bungalows zijn verspreid over een prach-tige tuin en gebouwd uit baksteen en hout. De kamers zijn eenvoudig maar smaakvol ingericht. Het hotel heeft een restaurant met bar.

Hotel: Isalo Ranch is een eenvoudig maar charmant hotel met een gezellig restaurant. Alle bungalows hebben douche en toilet. Buiten staan tafels en stoelen zodat u na een wandeling in het nationaal park kunt genieten van een drankje met uitzicht op de Isalo bergen.

Hotel: bij dit vrij eenvoudige tweesterrenhotel ziet u onmiddellijk dat de eigenaar een specialist is in hout-snijwerk. U ziet overal kleine kunstwerken en ook de luiken en de deuren zijn gedeeltelijk versierd met hout-snijwerk. Het hotel is gebouwd uit baksteen en met veel hout. In het restaurant spelen muzikanten vaak lokale volksmuziek.

Hotel: modern pension met 5 kamers in historische stijl, gelegen in het centrum van de stad. Mooi ingerichte kamers met tweepersoonsbed, flatscreen tv, minibar, waterkoker en kluis. Het pension heeft een kleine biblio-theek en een internethoek met pc (gratis gebruik). Het ontbijt wordt geserveerd in het pension. Voor andere maaltijden zijn er nabijgelegen restaurants.

Hotel: mooi hotel met zwembad gelegen aan het strand van Ifaty, 27 km ten noorden van Tuléar. Telt 19 villa‘s en 22 kamers. Alle kamers zijn ruim en smaakvol inge-richt. Het restaurant bevindt zich op een open terras en is gespecialiseerd in internationale cuisine met een focus op vis- en zeevruchten. Diverse watersportactiviteiten en duiken kunnen worden geregeld. Overige activiteiten: strandbal, badminton en bowling. Fietsen of quads wor-den aan de gasten verhuurd.

Hotel: het hotel ligt dicht bij het centrum van het dorp Ranomafana en is omgeven door een goed onderhouden tuin. Vanuit het hotel-restaurant kunt u genieten van prachtig uitzicht op de tuinen en het omliggende gebied. De kamers zijn verdeeld over verschillende gebouwen en uitgerust met veel hout. De reis van het hotel naar de ingang van het nationaal park duurt ongeveer 10 min.

Hotel: de lodge bestaat uit ’semi-tented’ bungalows in Zuid-Afrikaanse stijl met daken gemaakt van natuurlijke materialen. Het complex heeft 40 bungalows, een zwem-bad, een restaurant en een aparte bar. Dankzij de ligging op een helling kunt u genieten van adembenemend uit-zicht op de bergen van Isalo. De bungalows zijn uitgerust met een klein terras en ligstoelen. Er is wifi in de lobby.

Hotel: aan het mooie koraal zandstrand van Amboli-mailaka gelegen, 9 km ten noorden van Ifaty en 34 km ten noorden van Tuléar. Hotel met 14 ronde bungalows en een restaurant vanwaar u kunt genieten van prachtig uitzicht op de zee. Het hotel biedt verschillende water- en landsporten (badminton, volleybal, paardrijden, quad, rit met de zebu kar, windsurfen en diepzee vissen) en heeft zijn eigen PADI duikschool en IKO-kiteschool.

Hotels uit onze rondreizenACCommoDAtIeS mADAgASkAR

Page 21: Brochure indian ocean 2015

2121

Miandrivazo

Andasibe

Maroantsetra

Bekopaka

Andasibe

Montagne d‘Ambre NP

Morondava

Akanin’ny Nofy

Ankarana

Princesse Tsiribihina

Grace Lodge

Le Relais du Masoala

Le Soleil des Tsingy

Vakona Forest Lodge

Nature Lodge

Renala au Sable d’or

Palmarium Hotel

Relais de l’Ankarana

Hotel: mooi hotel, gelegen op een heuvel met 13 smaakvol ingerichte kamers. De kamers liggen verspreid over ver-schillende gebouwen en hebben elk een kleine veranda. Vanaf het restaurant en de kamers kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de vallei. Het hotel heeft een zwembad voor een verfrissende duik. Miandrivazo wordt beschouwd als de warmste plaats van Madagaskar. Ideaal vertrekpunt voor uitstapjes naar de Tsiribihina rivier.

Hotel: eenvoudig maar gezellig klein hotel met 10 ka-mers en een zwembad. Dankzij de rustige ligging kunt u hier heerlijk ontspannen. Er is een restaurant met een apart terras in de tuin. Mogelijke activiteiten: petanque baan, basketbal, volleybal en badminton. Ideaal start-punt voor een bezoek aan het reservaat van Andasibe/Périnet of als een tussenstop op weg naar Tamatave.

Hotel: de lodge bestaat uit 15 bungalows, gemaakt uit lo-kale materialen. Het is omgeven door een 7 hectare groot perceel met kokospalmen. Een kleine lagune scheidt de lodge van het natuurlijke strand van de baai van Anton-gil. Uitzicht op het eiland Nosy Mangabe. Het restaurant heeft een veranda met uitzicht op de kokospalmen. Te-vens zijn een zwembad, een bibliotheek, satelliet-tv en gratis wifi beschikbaar voor de gasten. Vanaf hier kunt u excursies maken naar het eiland Mangabe en het is het startpunt voor een verblijf in het Masoala NP.

Hotel: het hotel heeft 17 grote, smaakvol en comfortabel ingerichte bungalows met eigen terras. Bij het hotel hoort ook een Infinity Pool, vanwaar u een prachtig panora-ma heeft over het rivierdal van de Manambolo rivier en waar u van de Afrikaanse zonsondergang kunt genieten. Verder is er ook een ruim restaurant en een 20 ha groot park. Het hotel is een ideale uitvalsbasis om het Tsingy de Bemaraha nationaal park te bezoeken.

Hotel: bestaat uit 28 bungalows en een restaurant, dat direct aan een idyllische vijver ligt. Een biljarttafel en een openlucht zwembad zijn beschikbaar en squash en paardrijden worden aangeboden. Het hotel heeft een privéreservaat met krokodillen, alsook een eiland waar u lemuren van zeer dicht bij kunt bewonderen. Het heeft ook een stuk bos waar u nachtwandelingen kunt maken om de nachtdieren te zien.

Hotel: mooi rustiek hotel met 12 houten bungalows en eigen veranda. Het dak is gemaakt van natuurlijke mate-rialen. De lodge ligt net buiten Joffreville en 7 km van de ingang van de Montagne d‘Ambre National Park. Het is dus een ideale uitvalsbasis om het nationaal park te ver-kennen. Een smaakvol ingericht restaurant is aanwezig. Vanaf de lodge kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de baai van Diego Suarez, het kanaal van Mozambique en de Indische Oceaan.

Hotel: dit gezellige tweesterrenhotel met 13 kamers ligt direct aan het strand van het schiereiland Nosy Kely, op ongeveer 15 min. van de luchthaven. Sommige kamers be-vinden zich aan het door palmen omzoomde strand. Vanaf het terras van het restaurant kunt u genieten van uitzicht op zee. Morondava is het ideale startpunt voor excursies naar de Allée des Baobabs of het Kirindy reservaat.

Hotel: mooi bungalowhotel aan de oevers van het Ampitabe meer en naast het Palmarium Reserve, waar u tien soorten lemuren kunt zien. De lemuren bevinden zich vaak direct naast de bungalows. U kunt dichtbij komen en ze goed fotograferen. Diverse zeldzame planten zijn hier te bewonderen. Het hotel is alleen toegankelijk per boot via het Pangalanes kanaal vanaf Manambato of Tamatave.

Hotel: eenvoudig klein tweesterrenhotel, gerund door Malagassische eigenaren, bestaand uit 6 bungalows. Het is gelegen op 5 hectare grond, dicht bij de ingang van het Ankarana NP. Het staat bekend om zijn karst-kliffen (bekend als ’Tsingy’) en pachypodiumplanten. Het restaurant serveert lokale en Europese gerechten.

AccoMModATieS MAdAGASkAR

Page 22: Brochure indian ocean 2015

2222

Dit unieke tropische resort maakt deel uit van de be-kende Relais & Châteaux collectie. Het ligt te midden van een natuurreservaat met 1800 verschillende planten- en veel zeldzame diersoorten. Een paradijs voor natuur-, zee- en strandliefhebbers!Ligging: aan het Kanaal van Mozambique, op een schier-eiland ca. 120 km ten noordoosten van de bloemenstad Mahajanga. U kunt het eiland 3x per week bereiken per vliegtuig vanaf Tana (dinsdag, donderdag & zaterdag). Over het land kan dit hotel niet worden bereikt.Hotel: in het grote natuurreservaat kunt u naast lemuren en vogels ook tsingy en baobab bomen zien. Het hotel heeft een zeer divers activiteitenaanbod. Gratis activitei-ten: diverse excursies en wandelingen (ook begeleid),

biljart, pétanque, volleybal, windsurfen, trips met een catamaran, kanoën in de mangroves of op zee. Tegen be-taling kunt u ook nachtwandelingen maken, fietsen huren, excursies maken naar vissersdorpjes, uitstapjes per boot maken, zeevissen, waterskiëen of u laten masseren.Accommodatie: de bungalows hebben airco en een groot terras met hangmatten. Ze hebben een fantastisch uit zicht op de stranden en de baai. De slaapkamers hebben o.a. koffiehoek, een salontafel, een minibar en een badkamer met apart toilet. Een trap leidt naar de hoger gelegen woonkamer, die ook als extra slaapkamer kan dienen.

Het strand van Anjajavy

Noordelijk van MajungaAnjajavy

Nosy Be Nosy BeVanila Hotel Amporaha

Gemoedelijk en stijlvol strandhotel.Ligging: in het westen van het eiland. Hell-Ville, de grootste stad op het eiland, ligt ca. 17 km verderop, en de luchthaven ligt op ca. 30 km. Schuin tegenover het hotel ligt het kleine eiland Nosy Sakatia.Hotel: 2 zwembaden, 4 bars, een lounge, een grote spa met jacuzzi, hammam en massagekamers, een souve-nirwinkeltje, internet, wasservice, biljart en tafeltennis. Activiteiten tegen betaling: duiken (duikschool vlakbij het hotel), fietsverhuur voor excursies in de omgeving.Accommodatie: het Vanila Hotel heeft 20 comfortabe-le kamers met eigen terras en uitzicht op de tropische tuin en 16 kamers met balkon en zeezicht. Alle kamers hebben airco, douche, toilet, satelliet-tv, kluisje, minibar, telefoon en een haardroger. De 2 luxe suites beschikken daarnaast ook over een zitgedeelte, een dvd-speler en een jacuzzi op het balkon.

Rustig gelegen strandhotel aan een van de mooiste baaien van Nosy Be met een 675 m lang strand. Ligging: het Amparoha Resort bevindt zich in het noord-westen van Nosy Be middenin de weelderige vegetatie en ver van de hectische stad.Hotel: voor lunch en diner biedt de chef-kok de gasten een individueel menu, dat wordt geserveerd in het restaurant. Het hotel heeft ook een kleine moestuin. Visa en Mastercard worden geaccepteerd en geld kan worden gewisseld. Er is een zwembad en een watersportcen-trum. Verschillende excursies zoals het ontdekken van de nabijgelegen eilanden worden aangeboden.Accommodatie: het hotel beschikt over 8 prestige suites, 2 standaard kamers en 1 villa met zwembad en een privéstrand. Alle kamers zijn op slechts een paar meter van de zee gelegen en beschikken over airco, massage douche, kluisje en haardroger.

Vanila HotelPrijs per persoon/nacht in € Code: 27530

AmporahaPrijs per persoon/nacht in € Code: 67082

Inclusief: logies/ontbijt.Kinderen: max. 1 kind tot 3 jaar gratis in de kamer van de ouders. 3-12 jaar: 50% korting. Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Inclusief: logies.Exclusief: persoonlijke uitgaven, fooien.Kinderen: extra bed voor kinderen/volwassenen in de prestige suite op aanvraag.

Toeslag kerst- en oudjaarsdiner op aanvraag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Bezetting met pers. 1 2Standaard kamer met tuinzicht 01.11.14 - 22.12.14 116 6323.12.14 - 10.01.15 145 7811.01.15 - 10.07.15 116 6311.07.15 - 06.09.15 145 7807.09.15 - 31.10.15 116 63

Bezetting met pers. 1 2Prestige Suite op begane grond 01.11.14 - 14.12.14 273 20415.12.14 - 07.01.15 296 22108.01.15 - 08.03.15 234 17609.03.15 - 31.08.15 273 20401.09.15 - 30.09.15 234 17601.10.15 - 13.12.15 273 20414.12.15 - 10.01.16 296 221

AnjajavyPrijs per persoon/nacht in € Code: 81727

Bezetting met pers. 1 2Standaard villa (4 nachten en langer)01.11.14 - 30.11.14 408 31401.12.14 - 18.12.14 292 23219.12.14 - 04.01.15 468 35805.01.15 - 31.03.15 292 23201.04.15 - 30.04.15 408 31401.05.15 - 12.07.15 292 23213.07.15 - 31.10.15 408 314Toeslag:Vlucht van/naar Antananarivo p.p. € 781 Inclusief: halfpension.Exclusief: vlucht van/naar Antananarivo (di./do./za.), persoonlijke uitgaven, drankjes, fooien, optio-nele excursies en activiteiten.Minimumverblijf: 3 nachten.Kinderen: gratis onder 2 jaar. Tarieven 2-11 jaar op aanvraag.

Honeymoonspecial: 50% korting voor de bru-id op een verblijf van min. 5 nachten (geldig: gehele jaar, uitgezonderd 19.12.14-04.01.15). 7=6 / 12=10 (geldig: 01.12.14-18.12.14, 05.01.15-31.03.15, 01.05.15-12.07.15),

11=10 (geldig: 01.11.14-30.11.14, 01.04.15-30.04.15, 13.07.15-31.10.15),

niet combineerbaar met honeymoonspecial. Het hotel is gesloten voor reservaties tussen eind januari en eind maart.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ‚Best of Africa‘-agent.

Strandverlenging op Madagaskar ACCoMModATIES MAdAgASKAr

Page 23: Brochure indian ocean 2015

2323

Masoandro LodgePrijs per persoon/nacht in € Code: 67067

Princesse Bora Lodge & SpaPrijs per persoon/nacht in € Code: 33266

Toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 20 Volpension p.p.p.n. € 38 Luchthaventransfer p.p. per enkele reis (vanaf 2 pers.) € 32 Inclusief: logies/ontbijt.Kinderen: onder 2 jaar gratis in kamer van de ouders.Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa’-agent.

Toeslag:Volpension p.p.p.n. € 20 Inclusief: halfpension.Kinderen: tot 2 jaar gratis op de kamer van de ouders.

Gratis retourtransfer van/naar de luchthaven.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Ideaal voor een strandverlenging na een indruk-wekkende rondreis. Van juli tot september kunt u een´Whale watch´ excursie maken. Ligging: het hotel ligt zeer rustig in een kleine baai aan de noordwestkust van Ile Sainte Marie. Parallel aan de kust ligt een lang koraalrif, waar de grote golven worden gebroken en een rustig gedeelte ontstaat dat ideaal is om te zwemmen. Hotel: het hotel heeft een mooi restaurant, een bar en een klein zwembad. Andere activiteiten omvatten snor-kelen, pingpong, badminton, gezelschapsspelen en wan-delingen in de omliggende dorpen.

Ontspan op het prachtige, door palmen omzoomde zandstrand. Dankzij het koraalrif is dit een goede locatie voor snorkelen en watersporten. Ligging: in het zuidwesten van het eiland, aan een won-derschoon zandstrand.Hotel: de lodge heeft een restaurant in de buurt van het zwembad, bar, speelruimte, bibliotheek, souvenirwinkel en spa. Excursies om het eiland per boot of per terrein-wagen te ontdekken, diepzeevissen, waterskiën en duiken worden ter plaatse aangeboden.

Accommodatie: het hotel beschikt over 6 luxury bunga-lows en 12 standaard bungalows, allemaal met uitzicht op zee. Alle kamers hebben een terras of een balkon, airco, ventilator, kluisje en muskietennet. De luxury bun-galows hebben aanvullend nog een satelliet-tv.

Accommodatie: de met lokale bouwmaterialen gebouwde villa’s zijn smaakvol en comfortabel ingericht. Elk van de 20 villa’s (6 luxury, 9 comfort, 5 executive beach villa‘s) heeft een badkamer met douche, ventilator en tuinzicht of uitzicht op zee. De executive beach villa‘s en deluxe villa‘s hebben tevens airco.

Zwembad van Masoandro Lodge

Zwembaden van de Princesse Bora Lodge

Bezetting met pers. 1 2Standaard Bungalow 01.11.14 - 19.12.14 58 3620.12.14 - 05.01.15 83 5106.01.15 - 30.06.15 58 3601.07.15 - 05.09.15 83 5106.09.15 - 31.10.15 58 36Luxury Bungalow 01.11.14 - 19.12.14 133 7520.12.14 - 05.01.15 195 11006.01.15 - 30.06.15 133 7501.07.15 - 05.09.15 195 11006.09.15 - 31.10.15 133 75

Bezetting met pers. 1 2Comfort Villa 01.11.14 - 30.11.14 120 9801.12.14 - 19.12.14 90 8320.12.14 - 10.01.15 120 9811.01.15 - 06.04.15 90 8307.04.15 - 08.05.15 120 9809.05.15 - 30.06.15 90 8301.07.15 - 30.09.15 120 9801.10.15 - 30.10.15 90 83Executive Beach Villa 01.11.14 - 30.11.14 240 20801.12.14 - 19.12.14 190 16320.12.14 - 10.01.15 240 20811.01.15 - 06.04.15 190 16307.04.15 - 08.05.15 240 20809.05.15 - 30.06.15 190 16301.07.15 - 30.09.15 240 20801.10.15 - 30.10.15 190 163

Ile Sainte-Marie

Ile Sainte-Marie

Masoandro Lodge

Princesse Bora Lodge & Spa

Kamervoorbeeld

Voorbeeld Executive Beach Villa

Strandverlenging op MadagaskarACCoMModATIeS MAdAgASKAr

Page 24: Brochure indian ocean 2015

2424

De geheimzinnige en unieke natuur van La Réunion krijgt gestalte door imposante bergmassieven, diepe dalen en tropisch groene hoogvlaktes. Het eiland vormt een waar eldorado voor wandelaars, die hun hart kunnen ophalen op de vele goed bewegwijzerde wandelpaden door het bergachtige binnenland. La Réunion telt ruim 17 km aan fraaie zandstranden. De meeste kuststroken zijn echter wild en lopen steil af in zee. Het eiland geldt als een ideale vakantieplek voor natuurliefhebbers en mensen die graag op ontdekking gaan. U kunt het in-drukwekkende La Réunion het beste verkennen tijdens wandelingen, mountainbike-tochten of autoritten dwars door het binnenland.

De vulkaan Piton des Neiges reikt tot een hoogte van 3.069 meter en de Piton de la Fournaise is nog steeds actief. Naast het adembenemende landschap heeft La Réunion ook een veelzijdige cultuur. Het eiland is een overzees departement van Frankrijk en herbergt een mengelmoes van culturen. De Creolen vormen de grootste bevolkingsgroep. Samen met Tamils, Mala-gassiërs, Afrikanen, Moslims en Aziaten zorgen ze voor een bonte, vriendelijke bevolkingsmix. Alle inwoners hebben een Frans paspoort.

Bevolking Het eiland La Réunion telt ongeveer 777.000 inwoners, die hun oorsprong vinden in Afrika, Azië, Madagaskar en Frankrijk.

Paspoort/visa Omdat La Réunion een departement van Frankrijk is, volstaat voor EU-staatsburgers een geldig identiteitsbe-wijs. U heeft dus geen internationaal reispas nodig. Maar bij een combinatiereis met Mauritius of Seychellen dient men echter wel in het bezit te zijn van een internationaal reispas, dat nog minimaal 6 maanden na vertrek geldig is.

Eten en drinken De keuken op La Réunion bestaat uit een gevarieerd aanbod van Franse, Creoolse, Indiase en Chinese gerechten. Kraan-water is drinkbaar, maar mineraalwater wordt aanbevolen.

Vluchttoeslagen en vertrekbelasting De luchthavenbelastingen zijn reeds bij het ticket inbe-grepen.

Gezondheid De gezondheidszorg op het eiland is goed met voldoende artsen en apotheken. Neem altijd een kleine reisapo-theek mee met muggenspray, verband en pijnstillers. Inentingen worden meestal niet voorgeschreven. La Réunion is malariavrij.

Kleding In de kustgebieden volstaat lichte zomerkleding. ’s Och-tends en ’s avonds kan een dunne jas van pas komen. In de bergen kan het gedurende de avond flink afkoelen.

Klimaat/reistijd La Réunion kan het hele jaar bezocht worden. De beste reistijd is van mei tot november.

Tijdsverschil Het tijdsverschil met Nederland en België bedraagt in de Europese zomer +2 u. en in de Europese winter +3 u.

Talen De spreektaal op La Réunion is Frans. Daarnaast behoort ook het Creools tot de omgangstalen.

Een veelzijdige wereldLa Réunion

Transport en verkeer Op La Réunion wordt rechts gereden. De Franse ver-keersregels zijn van toepassing. Het wegennet bestaat uit goed onderhouden geasfalteerde wegen. Kleine zijstraatjes en landweggetjes zijn meestal ongeplaveid. Brandstof is op het hele eiland goed verkrijgbaar.

Accommodaties Op La Réunion zijn slechts een paar luxe hotels. De meeste accommodaties zijn eenvoudig. Het gaat daar-bij meestal om kleine pensions en landelijke hotels. Ze bieden goede maaltijden en een persoonlijke atmosfeer. Let op: er wordt veelal € 1 p.p.p.n. aan toeristenbelasting gerekend.

Valuta en betaalmiddelen De muntleenheid is de Euro. Creditcards worden geaccepteerd in hotels en in de steden.

Rondvluchten per helikopterVeel bezoekers zien La Réunion graag uit vogelperspec-tief en daarvoor bestaan verschillende vliegroutes. De helikoptervluchten kunt u op voorhand boeken, maar ze moeten ter plaatse worden betaald, omdat het weer dik-wijls zijn invloed heeft op de planning.

afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer infor-matie bij uw ´Best of Africa´-agent.

mm

Jan Jun Jul Dec

240160800

302010

0

Réunion

gemiddelde maximum temperatuurgemiddelde minimum temperatuurgemiddelde neerslag

Page 25: Brochure indian ocean 2015

2525

Toeslag:All inclusive autoverzekering per huurdag € 15Halfpension p.p. € 223Inclusief: overnachtingen, vermelde maaltijden, informatiepakket volgens programma, 8 dagen huur auto van/naar St-Denis, cat A Renault Twingo o.g. (berekend per 24-uur met airco, 3-deurs) met ongelimiteerd aantal kilometers en casco-, dief stal- en ongevallen/inzittendenverzekering.Exclusief: vluchten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien, entreegelden, lucht-havenbelasting van € 26 voor de huurauto, eventue-le extra bestuurder, benzine en toeristenbelasting.

Toeslagen mogelijk tussen Kerst en Nieuw.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

AuTorondrEIzEn LA réunIon

Circuit de Charme - 8 dagenCode: 70494reisdata: dagelijksPrijs per persoon in €

In een oogopslag • 8 dagen individuele rondreis per huurauto• ontdek het veelzijdige landschap• mogelijkheid tot strandverlenging

La Réunion wordt ook wel het eiland met de duizend gezichten genoemd. Het is zeker een eiland van con-trasten met tropische vegetatie, fascinerende berg-landschappen, actieve vulkanen en een kleurrijke bevolking. Ontdek La Réunion zelf met een huurauto en tijdens prachtige wandelingen. Aan het einde van uw reis kunt u heerlijk ontspannen aan het kleine maar fraaie zandstrand van St-Gilles of u laten verwennen in een mooi resort op Mauritius. De geselecteerde accommodaties zijn zorgvuldig uitgekozen en liggen keurig op de route.Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: St-Denis – St-Gilles-les-Bains. ’s Ochtends landt u in St-Denis. Begroeting op de luchthaven, ophalen van de huurauto en rit naar uw hotel. Overnach-ting Alamanda Hotel.

Dag 2: St-Gilles-les-bains – Cilaos (ontbijt). Bij het uitzichtspunt Maïdo heeft u een adembenemend uitzicht over de Cirque de Mafate. Vervolgens rijdt u via Route Forestière naar Petite France. Daarna bereikt u over een kronkelende bergpas met een spectaculair uitzicht Cirque de Cilaos, één van de hoogtepunten van uw reis. Het bergdorp Cilaos was vanwege zijn thermale bronnen en het spectaculaire uitzicht op de hoge bergen in de vorige eeuw al een beroemd kuuroord. 2 overnachtingen Le Vieux Cep.

Dag 3: Cilaos (ontbijt). Excursies en korte wandelingen zijn mogelijk in Cirque de Cilaos. Een steile klim leidt naar de bergpas Col du Taibit, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op Cirque Cilaos, de minder toeganke-lijke Cirque de Mafate en de Indische Oceaan. Een andere aanrader is het bergdorp Ilet à Cordes.

Dag 4: Cilaos – Plaine des Cafres (ontbijt). U rijdt naar het plateau van Plaine Palmistes, wat de verbinding vormt tussen de hoogste berg van La Réunion, de Piton des Neiges, en de nog steeds actieve vulkaan Piton de la Fournaise. ’s Middags kunt u een bezoek brengen aan het Forêt de Bébourund en het Forêt de Belouve, waar u prachtige regenwouden vindt. 2 overnachtingen Les Géraniums.

Dag 5: Plaine des Cafres (ontbijt). Vandaag maakt u de rit naar de Piton de la Fournaise - een absoluut hoogtepunt - en het landschap verandert abrupt. U ziet lavavelden zo ver als het oog reikt. De vulkaan is nog steeds actief. De laatste uitbarsting was in 2010. Ge-legenheid voor een ca. 6 u. durende wandeling in het maanlandschap rond de vulkaan.

Dag 6: Plaine des Cafres – Cirque de Salazie (ontbijt). Vandaag rijdt u naar Cirque de Salazie. De plaats Hell-bourg heeft als enig overzees plaatsje de onderscheiding als één van de mooiste dorpjes in Frankrijk. De vallei biedt een groen landschap, bananen- en suikerrietplan-tages, bruisende watervallen en goed bewegwijzerde wandelroutes. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan de Suspension Bridge en het bijzondere kerkje in Ste-Rose. 2 overnachtingen Le Relais des Cimes.

Dag 7: Cirque de Salazie (ontbijt). Vandaag is er ge-legenheid om een wandeling te maken door het mooie tropische landschap. Een aanrader is de wandeling van Le Bélier naar La Nouvelle in Cirque de Mafate.

Dag 8: Cirque de Salazie – St-Denis (ontbijt). Op de terugweg naar St-Denis heeft u de mogelijkheid om de ’Maison de la Vanille’ aan de oostkust te bezoeken. Op dit Creoolse landgoed wordt de beroemde vanillestruik Bourbon verbouwd en verwerkt. Aansluitend rit naar de luchthaven voor uw terugvlucht of voor een verlenging op La Réunion of Mauritius.

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 20.01.15 1.019 59421.01.15 - 23.09.15 956 56924.09.15 - 23.10.15 1.019 594

Circuit de charme

Page 26: Brochure indian ocean 2015

2626

Autorondreizen LA réunion

Jungle op La Réunion

in een oogopslag • 15 dagen individuele autoreis van/naar St-Denis • dagelijks vertrek• mogelijkheid tot talrijke wandelingen en

andere activiteiten

La Réunion, het eiland met 1000 gezichten, zoals de lokale bevolking zegt, is een eiland van contrasten. De veelzijdigheid van het eiland vindt u terug in de tropische vegetatie, de fascinerende bergen, de actieve vulkaan en een kleurrijke bevolking. La Réunion is een ideaal eiland om actief te zijn. Zo kunt u prachtige wandelin-gen maken, maar ook canyoning en tochten per moun-tainbike behoren tot de mogelijkheden. De avontuurlijke reis kunt u afsluiten met een ontspannen verblijf in de badplaats St-Gilles. De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd. U kunt kiezen uit 2 categorieën. Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Aankomst in St-Denis (onbijt) ca. 10 km. Be-groeting op de luchthaven. Ontvangst van de reisdocu-menten en de huurauto. 2 overnachtingen Juliette Dodu (STD) of Bellepierre (STD Plus).

Dag 2: St-Denis (ontbijt). Verken de stad St-Denis. Het centrum heeft nog steeds de sfeer van een tropische, ko-loniale stad met kleine villas in Creoolse stijl.

Dag 3: St-Denis - Cirque de Salazie (halfpension) ca. 60 km. U rijdt naar het Bassin La Paix, in de groene vallei van de ’Rivière van des Roches’. Dit meertje is een van de mooiste van het eiland en wordt gevoed door een pittoreske waterval. In St-Benoît bezoekt u het Vanille Museum en rijdt daarna verder door de bergen naar Hell-Bourg in de Cirque de Salazie. 2 overnachtingen Jardins d’Heva (STD en STD Plus).

Dag 4: Cirque de Salazie (halfpension). Bezoek het pittoreske bergdorpje Hell-Bourg met zijn oude koloniale huizen in de Creoolse stijl. Bezienswaardig is ook de wa-terval Voile de la Mariée bij Salazie. U kunt een wandeling (ca. 4-5 u.) naar de torenhoge Piton d’Enchaing maken. De 1.352 m hoge berg staat geïsoleerd in de Cirque de Salazie en biedt prachtig uitzicht op de tropische groene vallei.

Dag 5: Cirque de Salazie - St-Joseph (STD) 100 km of St-Anne (STD Plus) 45 km (ontbijt). STD: Rit naar St-Rose en aansluitend langs de indrukwekkende voor-malige lavavelden van Piton de la Fournaise naar het zuidelijke deel van het eiland.

STD Plus: korte rit naar de mooie Diana Dea Lodge, in de buurt van St-Anne. Geniet van het uitzicht vanaf de lodge op de zee en de omgeving. Het gebied wordt gekenmerkt door talrijke suikerrietplantages. 2 overnachtingen La Plantation (STD) of Diana Dea Lodge (STD Plus).

Dag 6: St-Joseph (STD) of St-Anne (STD Plus). STD: na het ontbijt rijdt u bijvoorbeeld naar het prachtige palmen strand van Grand Anse of u maakt een omweg naar de watervallen van de Cascade de la Grande Ravine.

STD Plus: geniet van de faciliteiten van uw hotel of maak een excursie naar de nabijgelegen Takamaka waterval. Het bos van Belouve, waar u fabelachtige regen- en ta-marinde bossen ziet, is ook een prachtige bestemming.

Dag 7: St-Joseph (STD) of St-Anne (STD Plus) - Plaine des Cafres (ontbijt) ca. 40 km. Vandaag rijdt u door het hoogplateau van Plaine des Cafres, tussen de hoogste berg van La Réunion, de Piton des Neiges, en de 2.632 m hoge actieve vulkaan Piton de la Fournaise. Het dorp is het beginpunt voor een bezoek aan de vulkaan. 2 over-nachtingen Hotel Les Geraniums (STD en STD Plus).

Dag 8: Plaine des Cafres (ontbijt). Vandaag wacht u een absoluut hoogtepunt met de rit naar Piton de la Fournaise - het landschap verandert abrupt. Lavavelden strekken zich uit zover het oog reikt. De vulkaan is nog steeds actief. Wie wil kan wandelen (ca. 6 u.) in een maan achtig eruptielandschap en heeft vanaf de krater-rand van Dolomieu (2.632 m) een prachtig uitzicht op de zee en de talrijke kleinere vulkanen.

Dag 9: Plaine des Cafres - Entre Deux (ontbijt) ca. 25 km. Een ontspannen tocht brengt u naar groene oorden op 400 m boven de zeespiegel. Verschillende kortere wan-delingen zijn mogelijk. Maak een omweg naar de zuid-kust te St-Pierre. Verken na de middag de stad met haar stadhuis (voormalige koffiewinkel van Oost-Indische Compagnie), het geheim van rumproductie in het Maison Isautier en de tempel van de Tamils. Overnachting Hotel Dimitile (STD en STD Plus).

eiland van contrasten

Strand op La Réunion

Page 27: Brochure indian ocean 2015

2727

Autohuur La Réunion

AutoRondReizen LA Réunion

Renault Twingo o.g. (A): 3-deurs, 4 zit-plaatsen, handgeschakeld, radio/cd-speler, airco, bagage: ca. 1 koffer

Renault Laguna o.g. (D): 5-deurs, 5 zit-plaatsen, handgeschakeld, radio/cd-speler, airco, bagage: ca. 3 koffers.

Renault Espace o.g. (S): 4-deurs, 7 zit-plaatsen, handgeschakeld, radio/cd-speler, airco, bagage: ca. 5 koffers.

eiland van contrasten - 15 dagenCode: 68417Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

inclusief: overnachtingen, vermelde maaltijden, informatiepakket, 15 dagen huurauto cat. A.exclusief: internationale vluchten, persoonlijke uitgaven, fooien, entreegelden bij bezichtigingen, kosten voor verzekering zonder eigen risico & voor ophalen huurauto bij de luchthaven € 26, toeristen-belasting.Kinderen: korting op aanvraag.

Verplicht galadiner op 14.02, 24.12 en 31.12 (prijs afhankelijk van accommodatie).

Minimumverblijf in Hotel Le Saint Alexis & Spa 4 nachten tussen 24.12.14-06.01.15.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

eiland van contrasten

Dagen 1 - 6 7 - 13 14+ A 01.11.14 - 31.12.15 46 44 41C 01.11.14 - 31.12.15 71 65 64D 01.11.14 - 31.12.15 86 83 81S 01.11.14 - 31.12.15 96 94 93

Autohuur La RéunionPrijs per voertuig per dag in € Code: 69129

toeslag:Verzekering zonder eigen risico Categorie A, per huurdag 13 €Verzekering zonder eigen risico Categorie C, D & S, per huurdag 15 €

Luchthavenbelasting 33 €Extra bestuurder per huur 19 €Kinderzitje per huurdag 36 €GPS per huurdag 16 €inclusief: ongelimiteerd aantal kilometers, passa-giers- en ongevallenverzekering, diefstalverzeke-ring, all-inclusive verzekering met eigen risico, 24-uurs hulpdienst bij pech onderweg.exclusief: schade aan banden en velgen, schade in het voertuig, extra bestuurder, luchthavenbelasting.opmerking: De aangeboden voertuigtypes zijn voorbeelden van de voertuigcategorieën. Minimum-leeftijd van de bestuurder: Categorie A: 23 jaar en 2 jaar in het bezit van een rijbewijs; categorie D en S: 25 jaar en 3 jaar in het bezit van een rijbewijs.

Bezetting met pers. 1 2Standaard (STD)01.11.14 - 30.10.15 2.434 1.349Standaard Plus (STD Plus)01.11.14 - 30.10.15 2.830 1.639

Dag 10: Entre Deux - Cilaos (ontbijt) ca. 45 km. Via een kronkelende weg met een spectaculair uitzicht be-reikt u de Cirque de Cilaos, het volgende hoogtepunt van uw reis. Het bergdorp Cilaos, in de gelijknamige vallei, was door de warmwaterbronnen en het spectaculaire alpine bergpanorama in de vorige eeuw een bekend kuur oord. 2 overnachtingen Hotel Le Bois Rouge (STD) of Hotel Tsilaosa (STD Plus).

Dag 11: Cilaos (ontbijt). Excursies en korte wandel-mogelijkheden in de Cirque de Cilaos. Een steile klim leidt tot de pass Col du Taïbit, vanwaar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Cirque de Cilaos, Cirque de Mafate en de Indische Oceaan. Bezienswaardig is ook het bergdorp Ilet à Cordes.

Dag 12: Cilaos - St-Gilles-les-Bains (ontbijt) ca. 90 km. U verlaat de bergwereld van La Réunion en reist naar de prachtige stranden aan de westkust bij St-Gilles-les-Bains. Tijdens een helikoptervlucht (optioneel) kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over het eiland La Réunion. 3 overnachtingen Hotel Le Naulile (STD), Le Saint Alexis & Spa (STD Plus).

Dag 13 - 14: St-Gilles-les-Bains (ontbijt). Indivi-dueel verblijf in St-Gilles-les-Bains met mogelijkheid tot luieren, zwemmen, duiken, snorkelen, zeilen of voor een rondvlucht.

Dag 15: St-Gilles-les-Bains - St-Denis (ontbijt) ca. 50 km. Bent u avontuurlijk, dan kunt u ’s morgens een reis naar het uitzichtpunt Piton Maïdo maken. Geniet van het prachtige uitzicht op de 1000 m dieper gelegen Cirque de Mafate. In de middag rijdt u naar St-Denis. Inleveren van de huurauto op de luchthaven en vertrek naar Europa of individuele verlenging.

Vulkaanlandschap op La Réunion

Renault Megane o.g. (C): 5-deurs, 5 zit-plaatsen, handgeschakeld, radio/cd-speler, airco, bagage: ca. 3 koffers.

Page 28: Brochure indian ocean 2015

2828

Familieavontuur op La RéunionCode: 68424Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

Inclusief: ontvangst op de luchthaven, lokale reis­begeleiding, gedetailleerde reisdocumenten, 12 dagen huurauto Cat. S, lokale belastingen, vermel­de overnachtingen en maaltijden. Exclusief: vluchten, entreegelden, kosten ver­zekering zonder eigen risico en voor het ophalen van uw huurauto op de luchthaven (€ 26), persoon­lijke uitgaven, fooien, toeristenbelasting.

Prijzen zijn geldig voor 2 volwassenen en 2 kinderen onder de 12 jaar in de familiekamer of twee 2­persoonskamers. Verplicht gala­diner op 14.02, 24.12 en 31.12 (kostprijs ver­schilt per accommodatie).

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘­agent.

In een oogopslag • 12 dagen individuele autorondreis van/naar

St-Denis• fantastische natuur - een belevenis voor kinderen • strandverlenging aan een gezinsvriendelijk strand

Ontdek samen met uw familie het spectaculaire landschap en de fantastische natuur van dit unieke eiland. Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: St-Denis – Cirque de Salazie ca. 60 km. U wordt welkom geheten op de luchthaven en ontvangt uw reispa­pieren en huurauto. Rit naar de Cirque de Salazie tot aan het pittoreske bergdorpje Hell­Bourg, waar u verblijft. Deze vallei bestaat uit weelderige groene landschappen, bananen­ en suikerrietplantages, brullende watervallen en goed gemarkeerde wandel paden. 2 overnachtingen Relais des Cimes.

Dag 2: Cirque de Salazie (ontbijt). Vandaag heeft u de gelegenheid om een wandeling te maken door het prach­tige tropische landschap. Ook een rondwandeling door Hell­Bourg met zijn oude koloniale huizen in Creoolse stijl is een mogelijkheid.

Dag 3: Cirque de Salazie - Plaine des Cafres (ontbijt) ca. 90 km. Uw reisdoel voor vandaag ligt tussen de na­tuurlijke wonderen Cirque de Cilaos en de nog steeds actieve vulkaan Piton de la Fournaise. Bezoek het Maison du Volcan. In dit museum leert u over het ontstaan van een vulkaan en over de ontwikkeling van een bergketen, ook ’Cirque’ genoemd. 2 overnachtingen Hotel Les Géraniums.

Dag 4: Plaine des Cafres (ontbijt). Nadat u van alles heeft geleerd over vulkanen, is het tijd voor een wandeling langs de kraterrand, ofwel bezoekt u het uitkijkpunt vanwaar u een uitzicht heeft over het maanlandschap beneden u.

Dag 5: Plaine des Cafres - St-Pierre (ontbijt) ca. 30 km. Een ontspannen rit brengt u naar St­Pierre. ’s Middags verkent u de stad en het stadhuis (een voormalige opslag­plaats voor koffie van de Oost­Indische Compagnie), het geheim van rum in het Maison Isautier en de Tempel van de Tamils. 2 overnachtingen Hotel Le Domaine des Pierres.

Dag 6: St-Pierre (ontbijt). Vandaag heeft u de gele­genheid om de ’Jardin des Parfums et des Epices’ in St­ Philippe te bezoeken, waar u meer over de parfum­industrie te weten komt. Andere opties zijn een rit naar het prachtige palmenstrand van Grand Anse of naar de watervallen van de Grande Ravine.

Dag 7: St-Pierre - Cilaos (ontbijt) ca. 50 km. Via een bochtige bergweg met een spectaculair uitzicht bereikt u de Cirque de Cilaos, een hoogtepunt van uw reis. Het bergdorp van Cilaos was vanwege zijn thermale bronnen en spectaculaire hoge bergen en uitzichten al in de vorige eeuw een bekend kuuroord. 2 overnachtingen Hotel Le Vieux Cep.

Dag 8: Cilaos (ontbijt). Tijd voor uitstapjes en wandelin­gen in de Cirque de Cilaos. Een steile klim leidt naar de Col du Taïbit pas, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de twee valleien Cilaos en Mafate en over de Indische Oceaan.

Dag 9: Cilaos - St-Gilles-les-Bains (ontbijt) ca. 90 km. U laat de bergen van La Réunion achter zich en rijdt naar de prachtige stranden aan de westkust bij St Gilles­les­Bains. 3 overnachtingen Hotel Le Naulile.

Dag 10: - dag 11: St-Gilles-les-Bains (ontbijt). Rond St­Gilles­les­Bains heeft u de mogelijkheid om te zwem­men, duiken, snorkelen en zeilen. Optioneel kunt u een helikoptervlucht maken met een adembenemend uitzicht over het eiland.

Dag 12: St-Gilles-les-Bains - St-Denis (ontbijt) ca. 50 km. ’s Ochtends kunt u nog een rit maken naar het uitzichtpunt Piton Maido, waar u geniet van het prachtige uitzicht op het Cirque de Mafate, dat 1.000 meter onder u ligt. ’s Middags rijdt u naar St­Denis. Hier levert u uw huurauto in op de luchthaven en vliegt u naar Europa of verlengt u uw reis naar keuze.

Familieavontuur op La Réunion

AutoRondREIzEn LA RéunIon

Bezetting met pers. 2Volwassene01.11.14 ­ 31.10.15 1.4631e kind (2­11 jaar) bij 2 volbetalenden01.11.14 ­ 31.10.15 2652e kind (2­11 jaar) bij 2 volbetalenden01.11.14 ­ 31.10.15 319

Page 29: Brochure indian ocean 2015

2929

wandelreizen la réunion

la réunion te voet - 12 dagenCode: 27577reisdata: dagelijksPrijs per persoon in €

inclusief: ontvangst op de luchthaven en assis­tentie ter plaatse, gedetailleerd reisprogramma en wandelkaart, vermelde maaltijden, overnachtingen en transfers.exclusief: vluchten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven en toeristenbelasting.

op dag 2, 3, 6, 7 en 8 verblijft u in berghutten op een slaapzaal (1­persoons­ of 2­persoons­kamers zijn alleen op dag 2 en 3 mogelijk).

Tussen Kerst en Nieuwjaar zijn de meeste berghutten op La Réunion gesloten en kan de reis niet worden aangeboden.

Het is mogelijk om tegen een toeslag een privégids voor de wandelingen te boeken.

afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa’­agent.

in een oogopslag • 12 dagen van/naar St-Denis• individuele wandelreis met uitstekende

fotomomenten• aansluitend een ontspannend verblijf aan de kust

U wandelt op individuele basis dwars over La Réunion, waarbij u kunt genieten van het prachtig ongerepte landschap. Daarna relaxt u aan het strand.Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Aankomst in St-Denis. Begroeting op de lucht­haven door de lokale agent en overhandiging van het reisprogramma. Transfer per shuttlebus naar uw hotel. We raden aan om voldoende proviand in te slaan voor de komende wandeldagen. Overnachting Hotel Juliette Dodu.

Dag 2: St-Denis - Maïdo - Roche vlakte (halfpensi-on) ca. 4 u. wandelen. Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar het uitzichtspunt Maïdo gebracht. U daalt af in Cirque de Mafate, de enige Cirque die alleen te voet te bereiken is. De eerste makkelijke wandeling brengt u in ca. 4 u. naar Roche Vlakte. Uw bagage kunt u in Hotel Juliette Dodu achterlaten. Het wordt voor u naar Le Saint Alexis & Spa Hotel gebracht. Overnachting in een berghut in de Roche vlakte (slaapzaal).

Dag 3: Roche vlakte – Marla (halfpension) ca. 5 u. wandelen. Tijdens de wandeling vandaag heeft u slechts weinig hoogteverschillen te overwinnen. Al wandelend door Cirque de Mafate naar het plaatsje Marla komt u langs de mooiste plekken op La Réunion. Overnachting in een berghut in Marla (slaapzaal).

Dag 4: Marla – Cilaos (ontbijt) ca. 4 u. wandelen. Vandaag beklimt u de 2.200 m hoge Col du Taïbit. Uw inspanning wordt beloond met een fantastisch uitzicht. Daarna daalt u af in Cirque de Cilaos naar het kuuroord Cilaos. 2 overnachtingen Hotel Tsilaosa.

Dag 5: Cilaos (ontbijt). Dag ter vrije besteding in dit charmante bergdorpje. U kunt hier o.a. het dorp en de warmwaterbronnen verkennen, canyoning of een moun­tainbike huren en de omgeving verkennen.

Dag 6: Cilaos – Caverne Dufour (halfpension) ca. 4 u. wandelen. Beklimming naar de berghut Caverne Dufour. De steile beklimming leidt door een schaduwrijk bos. Onderweg kunt u verschillende keren genieten van de mooie uitzichten op Cirque de Cilaos. Overnachting berghut Dufour (slaapzaal).

Dag 7: Caverne Dufour - Bébour (halfpension) ca. 7 u. wandelen. Vroeg in de ochtend gaat u naar de hoogste en bekendste bergtop van het eiland, de Piton des Neiges op 3071 m hoogte (de wandeling naar de top kan ook worden weggelaten). Daarna gaat u terug naar Caverne Dufour, waar een stevig ontbijt op u wacht. U wandelt verder naar het bos van Bébour, een sprookjesachtig regen­ en tamarinde woud. Overnachting in berghut Bélouve (slaapzaal).

Dag 8: Bébour – Trou de Fer – Piton de la Fournaise (halfpension) ca. 4 u. wandelen. Door het regen­woud van Bébour gaat u naar de spectaculaire waterval Canyon Trou de Fer. Via dezelfde weg gaat u terug. In de namiddag transfer naar de vulkaan Piton de la Fournaise. Overnachting berghut Volcan (slaapzaal).

Dag 9: Piton de la Fournaise - St-Gilles-les-Bains (ontbijt) ca. 5 u. wandelen. U wandelt in een maanachtig landschap naar de rand van de krater van Dolomieu (2632 m). Geniet van het uitzicht op de dieper gelegen en nog steeds actieve vulkaanhaard en de zee. Vervolgens trans­fer naar uw hotel aan het strand om te ontspannen na de wandelingen. 3 overnachtingen Hotel le Saint Alexis.

Dag 10 - 11. Dag St-Gilles-les-Bains (ontbijt). Dagen ter vrije besteding in St­Gilles­les­Bains. U kunt heerlijk relaxen, zwemmen, duiken, snorkelen, zeilen of een rondvlucht maken.

Dag 12: St-Gilles-les-Bains - St-Denis (ontbijt). Per shuttlebus wordt u teruggebracht naar de luchthaven van St­Denis. U kunt de reis uiteraard verlengen. Wij infor­meren u graag over de mogelijkheden.

la réunion te voet doorkruisen

Bezetting met pers. 1 201.11.14 ­ 19.12.14 1.745 1.39905.01.15 ­ 30.04.15 1.745 1.39901.05.15 ­ 27.09.15 1.633 1.32428.09.15 ­ 31.10.15 1.745 1.399

Waterval Trou de Fer

Familieavontuur op la réunion

Page 30: Brochure indian ocean 2015

3030

In een oogopslag • 9 dagen individuele rondreis op La Réunion

van/naar St-Denis• 5 dagen verlenging aan de droomstranden

van Mauritius of Mayotte

Tijdens deze combinatiereis ervaart u de hoogtepunten van de eilanden in de Indische Oceaan. Het vulkanische eiland La Réunion, het culturele en strandeiland Mayot-te of het eiland Mauritius met prachtige witte zand-stranden en de turkooizen zee.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Aankomst St-Denis (onbijt) ca. 10 km. Ont­vangst op de luchthaven. Nadat u uw documenten en huurauto heeft ontvangen, rijdt u naar uw hotel. Over­nachting Juliette Dodu.

Dag 2: St-Denis - Cilaos (ontbijt) ca. 110 km. Via een bochtige bergweg met een spectaculair uitzicht bereikt u Cirque de Cilaos. U heeft de mogelijkheid om een be­zoek te brengen aan de enige thermale bronnen in de Indische Oceaan, die reeds in de vorige eeuw een bekend kuuroord vormden. 2 overnachtingen Hotel Tsilaosa.

Dag 3: Cilaos (ontbijt). Optionele excursies en korte wandelingen in het Cirque de Cilaos. Een steile klim leidt naar de Col du Taïbit pas, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de twee valleien Cilaos en Mafate en over de Indische Oceaan. Ook het bergdorp Islet à Cordes is een bezienswaardigheid.

Dag 4: Cilaos - Entre Deux (ontbijt) ca. 45 km. Een prachtige rit brengt u naar de groene omgeving rond Hotel Dimitile op een hoogte van 400 m. Hier zijn ver­schillende korte wandelingen om uit te kiezen. U kunt ook een uitstapje maken naar de zuidkust, naar St­Pierre. Overnachting Hotel Dimitile.

Dag 5: Entre Deux - Plaine des Cafres (ontbijt) ca. 25 km. U rijdt naar de hoogst gelegen vlakte van La Réunion: Plaine des Cafres, gelegen tussen de Piton des Neiges en de 2632 m hoge actieve vulkaan Piton de la Fournaise. Hier is het startpunt voor een bezoek aan de vulkaan. 2 overnachtingen Hotel Les Géraniums.

Dag 6: Plaine des Cafres (ontbijt). Vandaag gaat u op weg naar de nog steeds actieve vulkaan Piton de la Four­naise. Lavavelden en het vulkanische maanlandschap nodigen uit tot een wandeling langs de krater.

Dag 7: Plaine des Cafres - Cirque de Salazie (ont-bijt) ca. 90 km. Rit naar de Cirque de Salazie bij het pittoreske bergdorpje Hell­Bourg, waar u verblijft. Het is de moeite waard om onderweg een stop te maken bij de Takamaka waterval. In de weelderige landschappen van de vallei vindt u bananen­ en suikerrietplantages, watervallen en goed gemarkeerde wandelpaden. 2 over­nachtingen Jardins d’Heva.

Dag 8: Cirque de Salazie (ontbijt). Wandeling in het pit­toreske bergdorpje Hell­Bourg met oude koloniale huizen in Creoolse stijl. Als u wilt kunt u een wandeling maken naar de torenhoge Piton d’Enchaing (ca. 4 à 5 u.). De 1.352 meter hoge berg staat geïsoleerd in het midden van de Cirque de Salazie en biedt een prachtig uitzicht op de tropisch groene vallei.

Dag 9: St-Denis (ontbijt). Rij op tijd terug naar de lucht­haven (ca. 60 km). Na het inleveren van uw huurauto vliegt u terug naar Europa of breidt u uw reis uit met een strandverlenging.

Verlengingsprogramma: ontspannen op Mauritius of Mayotte.

Combinatiereis La Réunion & Mauritius/Mayotte

RondReIzen La RéunIon & MauRItIus

Verlenging Mauritius bij combina-tiereis La Réunion Na een avontuurlijke rondreis op La Réunion is een ontspannen strandverlenging op het eiland Mauritius ideaal. Prachtige zandstranden en water dat het hele jaar warm is, laten u toe om te zwemmen, te snorkelen en helemaal tot rust te komen.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 9: Mauritius (diner). Na aankomst op Mauritius wordt u in de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gebracht. 5 overnachtingen Hotel 20° Sud.

Dag 10: Mauritius (halfpension). Mauritius biedt het hele jaar door aangename temperaturen en prachtige zandstranden. Hier komt u helemaal tot rust. Maak ge­bruik van het aanbod van het hotel en ga snorkelen of duiken om de onderwaterwereld te ontdekken.

Dag 11 - 12: Mauritius (halfpension). Mauritius is niet alleen een uitstekende strandbestemming; er worden ook talrijke excursies aangeboden (hele en halve dagen). Verken het eiland per huurwagen of op een begeleide tour. De botanische tuin van Pamplemousse of de hoofd­stad Port Louis met haar bonte, plaatselijke markt zijn twee hoogtepunten. Dat en nog veel meer biedt Mauritius ver weg van de stranden.

Dag 13: Mauritius (halfpension). Geniet van een ont­spannen stranddag of maak opnieuw een excursie.

Dag 14: Mauritius (ontbijt). Transfer naar de luchthaven van Mauritius of individuele verlenging.

Strand op Mauritius

Page 31: Brochure indian ocean 2015

3131

Combinatiereis La Réunion & Mauritius/Mayotte

Hotel Le Jardin Maoré Mayotte

RondReizen La Réunion & MauRitius

Rondreis La Réunion - 9 dagenCode: 33444Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

Verlenging Mauritius - 6 dagenCode: 68879Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

Verlenging Mayotte - 6 dagenCode: 68903Reisdata: dagelijks

Prijs per persoon in €

inclusief: overnachtingen, vermelde maaltijden, 8 dagen huurauto categorie A.exclusief: vluchten, kosten voor verzekering zonder eigen risico, afleverkosten autohuur op de luchthaven (€ 26), extra bestuurder, benzine, per-soonlijke uitgaven, fooien, toeristenbelasting.afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

inclusief: overnachtingen in Hotel 20° Sud, vermel-de maaltijden, transfers van/naar de luchthaven.exclusief: vluchten, overige maaltijden, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Vroegboekkorting: 10% korting bij boeking tot 60 dagen voor vertrek (geldig: gehele jaar, uitgezonderd 18.12.14-04.01.15), niet combi-neerbaar.

inclusief: overnachtingen in Hotel Le Jardin Maoré in een superior kamer, vermelde maaltijden, trans-fers van/naar de luchthaven.exclusief: vluchten, overige maaltijden, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven.

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 31.10.15 1.316 733

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 30.11.14 1.363 92501.12.14 - 17.12.14 969 66318.12.14 - 04.01.15 2.413 1.23105.01.15 - 15.04.15 1.363 92516.04.15 - 10.10.15 969 66315.10.15 - 31.10.15 1.363 925

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 16.11.14 1.211 89317.11.14 - 15.12.14 1.018 76116.12.14 - 04.01.15 1.211 89305.01.15 - 09.02.15 1.018 76110.02.15 - 15.03.15 1.211 89316.03.15 - 06.04.15 1.018 76107.04.15 - 17.05.15 1.211 89318.05.15 - 06.07.15 1.018 76107.07.15 - 31.10.15 1.211 893

Verlenging Mayotte bij combinatie reis La Réunion Voor de kust van Madagaskar vormt de onbekende eilandengroep Mayotte de ideale locatie om te snorkelen en te duiken. Een aangename verlenging na een in-spannende rondreis op La Réunion.

Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 9: Mayotte (diner). Na aankomst op Mayotte wordt u in de luchthaven opgehaald en naar uw hotel gebracht. 5 overnachtingen Le Jardin Maoré.

Dag 10: Mayotte (halfpension). De eilandengroep Mayotte bestaat uit het hoofdeiland Grande Terre, het neven eiland Petite Terre, waar de internationale lucht-haven zich bevindt, en meerdere kleine, onbewoonde ei-landen. Het Frans overzees departement wordt vanwege zijn fauna en flora ook wel ’Mini-Madagaskar’ genoemd. Koraalriffen omgeven de eilanden en vormen de ideale omgeving om te gaan snorkelen en duiken. Mayotte is niet alleen een uitstekende strandbestemming; er worden ook talrijke excursies aangeboden (hele en halve dagen).

Dag 11 - 12: Mayotte (halfpension). 18 hectaren tro-pische tuin omgeven het hotelcomplex van Le Jardin Maoré. De 18 bungalows zijn uitgerust met airco en een groot balkon. U vindt hier o.a. reusachtige baobabbomen aan het strand en een onderzoekscentrum voor schild-padden. U kunt ook excursies maken om dit boeiende eiland te verkennen. Speel met de groene apen uit de omgeving, huur een kajak, of ga met de schildpadden zwemmen in zee.

Dag 13: Mayotte (halfpension). Geniet van een ont-spannen stranddag of maak opnieuw een excursie.

Dag 14: Mayotte (ontbijt). Transfer naar de luchthaven van Mayotte of individuele verlenging.

Strand op Mayotte

Onderzoekscentrum voor schildpadden

Page 32: Brochure indian ocean 2015

3232

In het noorden van het eilandAccommodAtIes LA RéunIon

Ver weg van de drukke toeristische gebieden en met een adembenemend uitzicht op de Indische Oceaan.Ligging: prachtige ligging in het dorp St-Anne in het oosten van het eiland, ca. 45 km van de luchthaven van St-Denis.Hotel: het hotel is ruim vorm gegeven met zorgvuldig geselecteerde materialen. De verhoogde ligging zorgt voor een prachtig uitzicht op de Indische Oceaan. Gasten kunnen gebruik maken van een restaurant met een open haard, een bar en een lounge met een bibliotheek. Ont-spannen kunt u in het zwembad, de jacuzzi en een spa.

Accommodatie: de 30 kamers zijn verdeeld in klassieke en privilege kamers en zijn allen smaakvol ingericht met hout en vulkanische stenen. Alle kamers hebben een eigen badkamer, airco, haardroger, tv, minibar, kluisje en een terras. De privilege kamers zijn groter dan de klassieke kamers.

Terras met uitzicht

St-AnneHotel diana dea Lodge & spa

Hotel diana dea Lodge & spaPrijs per persoon/nacht in € code: 57713

Bezetting met pers. 1 2Klassieke kamer vanaf 2 nachten 01.11.14 - 30.11.14 215 11501.12.14 - 19.12.14 185 9920.12.14 - 20.01.15 215 11521.01.15 - 30.09.15 185 9901.10.15 - 31.10.15 215 115Privilege kamer vanaf 2 nachten 01.11.14 - 30.11.14 285 15001.12.14 - 19.12.14 257 13520.12.14 - 20.01.15 285 15021.01.15 - 30.09.15 257 13501.10.15 - 31.10.15 285 150toeslag:Halfpension p.p.p.n. (kind op aanvraag) € 45 Extra bed kind € 80 Inclusief: logies/ontbijt.exclusief: toeristenbelasting.minimumverblijf: 2 nachten (toeslag bij 1 nacht).

Op feestdagen zijn er toeslagen van toepassing.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Hotel Le Juliette doduPrijs per persoon/nacht in € code: 66604

toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 38 Extra bed volwassene incl. ontbijt € 38 Inclusief: logies/ontbijt.exclusief: toeristenbelasting.Kinderen: extra bed voor kind tussen 2-11 gratis bij de ouders in een superior kamer.Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Historisch hotel met veel charme.Ligging: in het stadscentrum van St. Denis. Op loopaf-stand van winkels, restaurants, een casino, een bioscoop en banken. Hotel: ’Le Juliette Dodu’ is het geboortehuis van Juliette Dodu, een Franse nationale heldin. Het interieur is in pastelkleuren uitgevoerd. U zult zich in dit authentieke kleine paleisje ongetwijfeld thuisvoelen.

Accommodatie: het hotel heeft 43 kamers, waarvan 15 kamers naar de tuin zijn gericht en over een balkon of terras beschikken. 17 kamers hebben uitzicht op de noord kant, de tuin of het zwembad. De overige kamers zijn naar het westen gericht.

Bezetting met pers. 1 2Standaard kamer 01.11.14 - 31.10.15 144 80Superior kamer 01.11.14 - 31.10.15 164 89

St-DenisHotel Le Juliette dodu

Page 33: Brochure indian ocean 2015

3333

AccommodAties LA Réunion

La Plaine des Cafres

Basic Berghut, Vulkaan Piton de la Fournaise

Hell-Bourg

Basic Berghut, Piton des Neiges

Hotel Les Géraniums

Gite du Volcan

Les Jardins d’Heva

caverne dufour

Ideale accommodatie om de vulkaan te verkennen.Ligging: het hotel ligt op een hoogte van ca. 900 m in La Plaine des Cafres, op 30 min. van St-Pierre. Het in-teressante museum Maison du Volcan bevindt zich op slechts 200 m van het hotel. Bij helder weer hebt u een prachtig uitzicht op de Piton des Neiges. Het hotel vormt een prima uitgangspunt om het maanachtige landschap van de vulkaan te verkennen. De Piton de la Fournaise is een actieve vulkaan, net als de beroemde vulkanen op Hawaii. U kunt de actieve krater van heel dichtbij bezich-tigen. Tegen betaling: mountainbiking, paardrijden in de nabijheid.Hotel: restaurant met goede Creoolse keuken en een kleine ontvangstlounge met open haard en een biljart.Accommodatie: 25 eenvoudige kamers met bad/douche, toilet, telefoon en verwarming.

Rustig ontspannen in een vulkanische omgeving.Ligging: de hut Gite du Volcan bevindt zich 600 m van de ingang van de krater van Piton de la Fournaise. Het is een ideale plek voor wandelaars en hobby-vulkanisten die gevaarloos de nacht willen doorbrengen dicht bij de actieve vulkaan. Een nachtwandeling door de Plaine des Sables is een aanrader.Hotel: de hut is rustiek ingericht en heeft een restau-rant met panoramazicht op de Rivière de l‘Est. Als u dat wenst, kunt u lunch boeken, min. 48 u. op voorhand.Accommodatie: voor wandelaars staan in totaal 57 plaatsen ter beschikking. Er zijn slaapzalen van 4, 6 en 8 personen.

Charmant eco-hotel. Ligging: deze stijlvolle bungalows liggen prachtig op de helling op loopafstand van het centrum van Hell-Bourg, aan de voet van de Piton des Neiges. Het charmante en historische dorp staat bekend om zijn schoonheid en is beïnvloed door de Creoolse architectuur. Hell-Bourg is een ideaal vertrekpunt voor wandelingen en excursies in de Cirque de Salazie. Hotel: het hotel is omgeven door prachtige tuinen. Da-gelijks worden wisselende heerlijke, creoolse delica-tessen met lokale ingrediënten bereid in het restaurant van het hotel. Het hotel heeft zich hoge milieubescher-mingseisen opgelegd en is daarvoor bekroond met een Franse eco-label. Accommodatie: de 10 gemoedelijke kamers zijn alle verschillend en kleurrijk ontworpen en weerspiegelen de culturele diversiteit op La Réunion. In het hotel vindt u een sauna, een hamam en spa voor de gasten.

Schuilhut om de Piton des Neiges te beklimmen.Ligging: de hut ligt aan de voet van de hoogste berg op La Réunion, de Piton de Neiges. Vanaf de hut kunt u in ca. 90 min. naar de top wandelen. Omdat de klim normaal gezien ‚s morgens vroeg gebeurt, zodat u de zonsopgang vanop de top kunt beleven, is een overnachting in de berghut beslist noodzakelijk. Vanaf het dak van Indische Oceaan genieten wandelaars van een geweldig uitzicht over het hele eiland.Hotel: de rustiek ingerichte berghut biedt een minimum aan infrastructuur. Er zijn gemeenschappelijke douches/wc‘s, een klein terras met uitzicht en een klein restaurant dat eenvoudige maaltijden serveert.Accommodatie: voor de wandelaars staan in totaal 48 plaatsen ter beschikking, verdeeld over 4 slapzalen.

Terras met uitzicht

Hotel Les Géraniums Prijs per persoon/nacht in € code: 66590

Les Jardins d’Heva Prijs per persoon/nacht in € code: 67051

Gite du Volcan Prijs per persoon/nacht in € code: 82318

caverne dufour Prijs per persoon/nacht in € code: 82309

toeslag:Halfpension per volwassene p.n. € 33 Extra bed kind incl. ontbijt € 25 Extra bed volwassene incl. ontbijt € 31 inclusief: logies/ontbijt.exclusief: toeristenbelasting.Kinderen: korting op aanvraag.

Op feestdagen zijn er toeslagen van toepassing.

Het hotel gesloten tussen 24.12.14-26.12.14 en 07.05.15-21.06.15.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

toeslag:Halfpension per volwassene p.n. € 29 Halfpension per kind p.n. € 16 Extra bed kind of volwassene € 31 inclusief: logies/ontbijt.exclusief: toeristenbelasting.

Op feestdagen zijn er toeslagen van toepassing.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

inclusief: halfpension.exclusief: toeristenbelasting.Kinderen: kinderprijs geldig tot 11 jaar.

De berghut is gesloten tussen 19.12.14-05.01.15.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

inclusief: halfpension.exclusief: toeristenbelasting.Kinderen: kinderprijs geldig tot 11 jaar.

De berghut is gesloten tussen 19.12.14-05.01.15.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Bezetting met pers. 1 2Standaard kamer01.11.14 - 31.10.15 74 46

Bezetting met pers. 1 2Standaard kamer01.11.14 - 31.10.15 111 58

Bezetting met pers. 1 Kind 2-11Bed in slaapzaal 01.11.14 - 31.10.15 68 44

Bezetting met pers. 1 Kind 2-11Bed in slaapzaal 01.11.14 - 31.10.15 68 46

in het noorden van het eiland

Page 34: Brochure indian ocean 2015

3434

Overnachten in de bergenAccOmmOdAties LA RéuniOn

Le Bois RougePrijs per persoon/nacht in € code: 67059

Hotel tsilaosaPrijs per persoon/nacht in € code: 67034

Le dimitilePrijs per persoon/nacht in € code: 66596

toeslag:Extra bed volwassene € 38 Extra bed kind € 25 inclusief: logies/ontbijt.exclusief: toeristenbelasting.Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

toeslag:Extra bed volwassene incl. ontbijt € 28 Extra bed kind 4-11 jaar incl. ontbijt € 20 exclusief: toeristenbelasting.inclusief: logies/ontbijt.Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 44 Extra bed kind of volwassene € 75 inclusief: logies/ontbijt.exclusief: toeristenbelasting.

Op feestdagen zijn er toeslagen van toepassing.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 31.10.2015Standaard kamer 83 55

Bezetting met pers. 1 2Standaard kamer01.11.14 - 31.10.15 113 69

Bezetting met pers. 1 2Deluxe kamer 1 nacht 01.11.14 - 31.10.15 213 108Deluxe kamer vanaf 2 nachten 01.11.14 - 31.10.15 156 81

De Creoolse droom.Ligging: het hotel ligt in het centrum van Cilaos, naast de kerk. Vanaf het zonneterras kunt u genieten van een panoramisch uitzicht op de schilderachtige omgeving van Cirque de Cilaos. Hotel: de eigenaar is een lokale kunstenaar die ook rond-leidingen in zijn atelier aanbiedt. De maaltijden worden geserveerd op de eigen veranda of in een knusse kamer met open haard. Op zaterdag wordt vaak fondue geser-veerd. Er kunnen fietsen worden gehuurd.Accommodatie: in het knalgele hoofdgebouw bevinden zich 5 nette kamers die gemaakt zijn van diverse lokale houtsoorten.

Dit groene vakantieoord op 400 m hoogte biedt prachtige wandelpaden.Ligging: het kleine en rustige dorp Entre Deux bevindt zich in een dal achter St-Pierre, dat op ca. 15 min rijden ligt. Winkels en een bank bevinden zich op loopafstand.Hotel: de kamers zijn met steen en lokale materialen in-gericht en weerspiegelen zo de sfeer van het traditionele eiland. Alle kamers hebben een balkon of terras met uit-zicht op het zwembad en de omliggende bergen.Accommodatie: de 18 kamers hebben een groot twee-persoonsbed, een badkamer met bad, een apart toilet, een kast, een ventilator, een kluisje, een haardroger, een minibar en een tv. Alle kamers hebben tevens telefoon en internetaansluiting.

Creools huis met veel charme.Ligging: in het centrum van Cilaos. Het idyllische berg-dorp ligt aan de voet van de Piton des Neiges, de hoogste berg van La Réunion. Het dorp is het uitgangspunt voor vele wandelingen. Winkels en restaurants liggen op loopafstand. Hotel: het huis maakt indruk met zijn elegant ingerichte kamers en vele Creoolse details. Het hotel is ook bekend vanwege zijn tearoom waar authentieke, traditionele cake en thee uit de hele wereld wordt geserveerd. Het uitgebreide ontbijt is bekend op het hele eiland. Accommodatie: in totaal heeft het hotel 15 kamers. De kamers hebben een balkon of een terras en bieden een prachtig uitzicht. De faciliteiten omvatten ook een kingsize bed, een minibar en een whirlpool waar u zich heerlijk kunt ontspannen na een wandeling.

CilaosLe Bois Rouge

CilaosHotel tsilaosa

Entre DeuxLe dimitile

Page 35: Brochure indian ocean 2015

3535

AccommodAties LA Réunion

overnachten aan de kust

Klein juweeltje met 5 gastkamers.Ligging: het guesthouse ligt in het hart van het bruisende stadje St-Pierre, nabij shops en supermarkten. Bezoe-kers waarderen de centrale ligging en de weldoende rust die in deze kleine tuinoase te vinden is. Op 2 min. rijafstand bevinden zich het strand en de jachthaven met talrijke restaurants.Hotel: elke kamer is individueel ingericht met zorg vuldig gekozen meubels en uitgelezen decoratie. Het hotel be-schikt over een ontbijtruimte, een zwembad met whirl-pool en een bibliotheek. Geniet van de buitengewone atmosfeer in een antiek Creools huis dat mooi gereno-veerd is.

Accommodatie: 3 créole (50 m²) en 2 colonial kamers (85 m²). De créole kamers dragen de namen van orchi-deeën en beschikken over cd/dvd-speler, haardroger, tv, minibar, airco, ventilator en volledig uitgeruste kitche-nette. De colonial kamers hebben daarenboven ook een buitendouche en een privétuin met terras, incl. ligstoelen en zeezicht.

Saint-PierreGuesthouse Villa Belle & spa

Guesthouse Villa Belle & spa Prijs per persoon/nacht in € code: 82240

Bezetting met pers. 1 2Créole kamer 01.11.14 - 31.10.15 219 125Colonial kamer 01.11.14 - 31.10.15 - 158toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 69 inclusief: logies/ontbijt.exclusief: toeristenbelasting.

Langverblijfkorting: 15% korting bij een verblijf van min. 3 nachten. Op feestdagen zijn er toeslagen van toepassing.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Hotel Palm & spa Prijs per persoon/nacht in € code: 66611

toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 53 exclusief: toeristenbelasting.minimumverblijf: 2 nachten (toeslag bij 1 nacht).inclusief: logies/ontbijt.

3=2 bij boeking min. 60 voor vertrek (geldig: 18.01.15-06.02.15, 08.03.15-09.04.15, 10.05.15-02.07.15, 30.08.15-01.10.15). 5=4 (geldig: 30.11.14-18.12.14, 02.01.15-01.10.15). Op feestdagen zijn er toeslagen van toepassing.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

Spa Hotel bij Grande Anse. Ligging: in het hart van een 3,5 ha groot park in het wilde zuiden. Het eerste spa hotel van La Réunion heeft een prachtig uitzicht op de 300 m verderop gelegen baai van Grande Anse (gratis pendelbus). De rijafstand naar de luchthaven bedraagt ca. 3 u. en het centrum van St-Pierre is ca. 15 min. rijden.Hotel: 2 restaurants, 2 zwembaden (waarvan 1 ver-warmd) en een fitnessruimte. In het Akea Spa & Beauty centrum treft u een hammam, hydromassage en meer-dere massageruimtes.

Accommodatie: 6 villa’s met ieder 8 kamers, 32 superior kamers (ca. 34 m²), 16 deluxe kamers (41 m²), 14 junior suites (55 m²) en 3 lodges (100 m²). Alle kamers hebben een badkamer, airco, telefoon, gratis internetaansluiting en een minibar.

Bezetting met pers. 1 2Superior kamer vanaf 2 nachten 01.11.14 - 29.11.14 259 14530.11.14 - 18.12.14 239 13519.12.14 - 26.12.14 259 14527.12.14 - 01.01.15 299 16402.01.15 - 17.01.15 239 13518.01.15 - 06.02.15 209 11907.02.15 - 07.03.15 239 13508.03.15 - 09.04.15 209 11910.04.15 - 09.05.15 239 13510.05.15 - 02.07.15 209 11903.07.15 - 29.08.15 239 13530.08.15 - 01.10.15 209 11902.10.15 - 31.10.15 259 145

Grande AnseHotel Palm & spa

Page 36: Brochure indian ocean 2015

Saint Leu St-Gilles-les-Bains Iloha Seaview Hotel Hotel Le Nautile

Sympathiek familie hotel.Ligging: het centrum van het kleine bruisende stadje van St-Leu is 15 min. lopen van het hotel. Het hotel is rustig gelegen op een helling met uitzicht op de oceaan en 300 m van het strand. St-Leu is internationaal bekend om zijn beroemde surfgolven.Hotel: dit populaire hotel is gelegen in een tropische tuin van 3 hectare groot. Botanische paden, 2 zwembaden, een winkel, 2 restaurants en een bar staan voor de gasten ter beschikking. In het restaurant kunt u genieten van lokale vis- en zeevruchtenspecialiteiten.Accommodatie: het hotel beschikt over 14 standaard kamers, 20 deluxe kamers en 20 kleine bungalows met kitchenette. Alle kamers zijn uitgerust met airco, tv en telefoon.

Gezellig strandhotel.Ligging: omgeven door een prachtig groen landschap en kokosnootpalmen, direct aan het zandstrand van de lagune van Hermitage. Door zijn rijke fauna en flora is dit een beschermd gebied. Het kleurrijke koraalrif is ideaal om te snorkelen.Hotel: een unieke locatie, een aangrenzend privéstrand, moderne gemakken en smaakvolle Creoolse architectuur en gezelligheid karakteriseren dit hotel. Het hotel heeft een zwembad en jacuzzi, een bibliotheek, badminton, tafeltennis en gratis te verkrijgen snorkel- en kajak-uitrusting. Het restaurant serveert Franse en Creoolse specialiteiten.Accommodatie: de 43 ruime kamers (zeezicht tegen een toeslag) hebben een gezellig interieur en een terras of een balkon. Voor families zijn er kamers met verbin-dingsdeur beschikbaar. Alle kamers zijn voorzien van airco, minibar, kluisje en haardroger.

Iloha Seaview Hotel Prijs per persoon/nacht in € Code: 67043

Hotel Le Nautile Prijs per persoon/nacht in € Code: 66670

Toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 35 Inclusief: logies/ontbijt.Minimumverblijf: Hele jaar 2 nachten (toeslag bij verblijf van 1 nacht), uitgezonderd tussen 19.12.14-01.01.15: min. 5 nachten, halfpension verplicht.Exclusief: toeristenbelasting.

Op feestdagen zijn er toeslagen van toepassing.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´- agent.

Toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 43 Kamer met zeezicht p.p.p.n. € 21 Inclusief: logies/ontbijt.Exclusief: toeristenbelasting.

Langverblijfkorting op aanvraag. Op feestdagen zijn er toeslagen van toepassing.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

Bezetting met pers. 1 2Standaard kamer01.11.14 - 26.12.14 85 5027.12.14 - 01.01.15 124 7002.01.15 - 31.10.15 85 50Bungalow Tropical01.11.14 - 26.12.14 150 7527.12.14 - 01.01.15 189 9502.01.15 - 31.10.15 150 75

Bezetting met pers. 1 2Superior kamer01.11.14 - 03.01.15 170 9904.01.15 - 06.02.15 125 7407.02.15 - 31.05.15 141 8301.06.15 - 13.07.15 125 7414.07.15 - 30.09.15 141 8301.10.15 - 31.10.15 170 99

3636

Overnachten aan de kustACCOMMOdATIES LA RéuNION

Gerenoveerd hotel dat gebouwd is in traditioneel Creoolse stijl, aan het mooie zandstrand van St-Gilles-les-Bains. Ligging: aan de westkust van La Réunion, in de gezellige badplaats St-Gilles-les-Bains met gezellige cafés en win-keltjes. Het hotel ligt op ca. 45 min. van de luchthaven.Hotel: de 174 kamers zijn verdeeld over 23 moderne villa‘s. Er zijn 3 restaurants waar u van heerlijk smaak-volle culinaire creaties kunt genieten. Er is een snackbar, winkeltje, fitnessruimte en spa. U kunt heerlijk ontspan-nen rond het ruime zwembad.

Accommodatie: alle superior en deluxe kamers zijn smaakvol ingericht en hebben een balkon of terras, een badkamer, satelliet-tv, een minibar, een kluisje, internet-toegang, airco en een haardroger. De junior suites zijn groter en hebben een woongedeelte.

St-Gilles-les-Bains LuX*

LuX* Prijs per persoon/nacht in € Code: 33425

Bezetting met pers. 1 2Superior kamer 01.11.14 - 30.11.14 388 20601.12.14 - 19.12.14 263 14420.12.14 - 04.01.15 450 23805.01.15 - 02.05.15 263 14403.05.15 - 31.05.15 238 13101.06.15 - 10.07.15 200 11311.07.15 - 21.08.15 238 13122.08.15 - 05.09.15 200 11306.09.15 - 30.09.15 238 13101.10.15 - 31.10.15 388 206Toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 46 Inclusief: logies/ontbijt.Exclusief: toeristenbelasting.Kinderen: max. 1 kindonder 12 jaar gratis bij de ouders op de kamer.

Honeymoonspecial: 50% korting voor de bru-id bij een verblijf van min. 3 nachten. Langverblijfkorting: 20% p.p. bij een verblijf van min. 3 nachten, combineerbaar met an-dere kortingen en specials.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Superior kamer

Page 37: Brochure indian ocean 2015

37

Le Saint AlexisPrijs per persoon/nacht in € Code: 18312

Bezetting met pers. 1 2Superior kamer 01.11.14 - 30.04.15 219 15401.05.15 - 30.09.15 181 12901.10.15 - 31.10.15 219 154Luxury kamer 01.11.14 - 30.04.15 234 16901.05.15 - 30.09.15 204 14401.10.15 - 31.10.15 234 169Suite 01.11.14 - 30.04.15 359 26901.05.15 - 30.09.15 291 21901.10.15 - 31.10.15 359 269Toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 48 Extra bed kind 6-11 jaar incl. ontbijt € 13 Kamer direct bij het zwembad (Superior en Luxury) p.p.p.n. € 20 Kamer direct bij het zwembad (Suite) p.p.p.n. € 30 Inclusief: logies/ontbijt.Exclusief: toeristenbelasting.Minimumverblijf: 4 nachten tussen 24.12.14-06.01.15.Kinderen: onder 5 jaar gratis verblijf (incl. ontbijt).

Vroegboekkorting: 10% korting bij boeking tot 60 dagen voor vertrek en een verblijf van min. 4 nachten. 7=5 (geldig: 05.01.15-11.04.15, 01.05.15-15.10.15). 6=5 (geldig: 01.11.14-12.12.14, 12.04.15-30.04.15 & 16.10.15-31.10.15), combineer-baar met vroegboekkorting (uitgezonderd in okt./nov. en tussen 24.12.14-06.01.15). Op feestdagen zijn er toeslagen van toepassing.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

37

ACCoMModATIES LA RéunIon

overnachten aan de kust

Dit eersteklas hotel ligt direct aan het mooiste zand­strand van La Réunion. Le Saint Alexis is een oase van rust en ontspanning. Gecombineerd met charme en elegantie maakt dit hotel uw verblijf onver­getelijk.Ligging: aan de westkust van het eiland aan het prach-tige en lange zandstrand van Boucan Canot. De lucht-haven van St-Denis ligt op ca. 45 km en het centrum van St-Gilles-les-Bains op ca. 3 km.Hotel: dit architectonische pareltje biedt een hoog-waardige service en veel ruimte voor uw privacy. Binnenin lijkt de architectuur op die van een schip. De keuken is beroemd om haar heerlijke gerechten, waar-van u kunt smullen in de tuin of op het grote terras met uitzicht op de Indische Oceaan. Het hotel beschikt over 2 zoetwaterzwembaden die smaakvol in de hotelarchitec-tuur zijn ingebed. De kamers op de begane grond hebben via hun terras directe toegang tot het zwembad. Naast het strand ligt de spa met 6 behandelingsruimtes, een sauna en een hammam. Er worden verschillende water-massages en speciale douches aangeboden. Tegen een toeslag kunt u op het strand of in de nabije omgeving ook sporten, bijv. duiken, diepzeevissen, windsurfen of boottochtjes maken.

Accommodatie: alle 60 stijlvol ingerichte kamers be-schikken over een grote badkamer met een jacuzzi, een privéterras of -balkon, tv, radio, telefoon, airco, ventilator en safe. De superior kamers zijn 35 m² groot, de luxury kamers 42 m² en de suites 80 à 90 m². De suites zijn uit-gerust als echte appartementen, met een fraai salon dat gescheiden is van de slaapkamer en de massagedouche.

St­Gilles­les­BainsLe Saint Alexis

Page 38: Brochure indian ocean 2015

3838

Parels in de oceaanSeychellen

De eilandengroep van de Seychellen bestaat uit 115 kleine en grote eilanden met een gezamenlijke opper­vlakte van 455 km². De eilanden liggen verspreid over honderdduizenden vierkante kilometers in het turko­oizen zeewater van de Indische Oceaan op zo’n 1.600 km ten oosten van Mombasa in Kenia.

Afwijkende annuleringsvoorwaardenMeer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

De natuurschatten van de Seychellen zijn keurig be­waard gebleven. Bijna de helft van de eilanden is uit­geroepen tot beschermd natuurgebied. De granietei­landen rondom het hoofdeiland Mahé, de ’Inner Islands‘, en de koraaleilanden, de ’Outer Islands‘, die zich bijna tot de Oost­Afrikaanse kust uitstrekken, bevatten een unieke tropische flora en inheemse fauna. De onder­waterwereld is werkelijk uniek te noemen met een bonte verzameling rifvissen, schaaldieren en zeeschild­padden die rondzwemmen in het heldere zeewater. In de diepere wateren leven roggen, grote baarzen en zelfs walvishaaien. Het constante en aangename kli­maat, de vriendelijke multiculturele bevolking, de imposante granietrotsen, een uitstekende hotelaanbod en de tropisch groene wouden maken de Seychellen tot een waar paradijs.

Bevolking De eilandengroep telt ongeveer 82.000 inwoners, waar-van 90% op het hoofdeiland Mahé woont. De Seychellers vormen een bonte mix van Afrikanen, Europeanen en Indiërs.

Paspoort/visa EU-ingezetenen hebben voor een bezoek aan de Seychellen een internationaal reispas nodig dat nog mini maal 6 maanden na terugkomst geldig is. Een visum is niet nodig. Bij aankomst ontvangt u een verblijfsver-gunning voor een maand op vertoon van een geldig retour ticket en uw hotelreservaties.

Vluchten en vliegverbindingen De internationale luchthaven ligt op het hoofdeiland Mahé. Vanuit Mahé, kunt u verder reizen naar de om-liggende eilanden.

Inentingen Bijzondere inentingen zijn niet vereist, tenzij u reist via een land waar een inenting tegen gele koorts is vereist, zoals Kenia. Raadpleeg altijd uw huisarts of andere ge-specialiseerde instanties voor de laatste informatie om-trent inentingen.

Klimaat/reistijd De Seychellen zijn nabij de evenaar gelegen, buiten de cyclonengordel, en kunnen het hele jaar door bezocht worden. Het hele jaar kunnen er korte tropische regen-buien vallen. In de maanden juli tot september waait er een gestage zuid-oostenwind. Hierdoor ontstaat er een sterke branding en vindt u soms zeewier op de stran-den. De temperatuur varieert weinig in de Seychellen en ligt in de koelste maanden, juli en augustus, gemiddeld rond 28°C.

Tijdsverschil Het tijdsverschil met Nederland en België bedraagt in de Europese zomer +2 u. en in de Europese winter +3 u.

Talen De officiële talen op de Seychellen zijn Creools, Engels en Frans.

Valuta en betaalmiddelen De munteenheid is de Seychelse Rupee (1 SCR = 100 Cent). SCR 1 = ca. EUR 0,06 (stand: juli 2011). Alle gang-bare creditcards worden geaccepteerd.

Vliegverbindingen tussen de eilandenTussen de eilanden Mahé en Praslin onderhoudt Air Seychelles een shuttledienst met kleine propellervlieg-tuigen. Air Seychelles vliegt ook naar Bird Island, Denis Island, Desroches en Alphonse.

Transferkosten op Mahé, Praslin en La DigueVoor een zorgeloos verblijf raden wij u aan om transfers en veerboten op de Seychellen op voorhand te boeken. Alle kosten zijn per persoon en per enkele reis.

Ferry Mahé - Praslin v.v.: Volw € 45 Kind € 23Ferry Mahé - La Digue v.v.: Volw € 63 Kind € 43Ferry Praslin - La Digue v.v.: Volw € 23 Kind € 23Transfers Mahé: Volw € 25 Kind € 13Transfers Praslin: Volw € 25 Kind € 13Transfers La Digue: Volw € 14 Kind € 8

mm

Jan Jun Jul Dec

240160800

302010

0

Inner Islands

gemiddelde maximum temperatuurgemiddelde minimum temperatuurgemiddelde neerslag

Page 39: Brochure indian ocean 2015

3939

Seychellen & Dubai - 13 dagenCode: 70483Reisdata: dagelijksPrijs per persoon in €

Inclusief: vermelde overnachtingen en maaltijden, alle landtransfers, vlucht Mahé - Praslin, ferry Praslin - La Digue en La Digue - Mahé en lokale handling fee. Exclusief: intercontinentale vluchten, overige maal-tijden, drankjes, excursies, fooien, persoonlijke uit-gaven en verplichte toeslagen tijdens feest dagen.

Deze reis kunt u ook tussen 01.12.14-09.01.15 boeken. Door het hoogseizoen zijn dan hogere prijzen en toeslagen van toepassing.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa’-agent.

Bezetting met pers. 1 2Standaard (STD)01.11.14 - 30.11.14 2.493 1.78609.01.15 - 27.03.15 2.586 1.85128.03.15 - 12.04.15 2.671 1.90113.04.15 - 23.05.15 2.578 1.83624.05.15 - 31.07.15 2.414 1.75301.08.15 - 31.08.15 2.414 1.75301.09.15 - 02.10.15 2.329 1.70103.10.15 - 31.10.15 2.638 1.866Superior (SUP)01.11.14 - 30.11.14 4.811 2.96409.01.15 - 27.03.15 4.811 2.96428.03.15 - 12.04.15 4.890 3.01413.04.15 - 23.05.15 4.811 2.96424.05.15 - 31.07.15 4.536 2.87001.08.15 - 31.08.15 5.143 2.94801.09.15 - 02.10.15 4.811 2.96403.10.15 - 31.10.15 4.811 2.964

In een oogopslag • 13 dagen combinatiereis • 3 eilanden: Mahé, Praslin en La Digue • inclusief alle transfers en binnenlandse

vluchten • verblijf in Dubai op de terugreis

Islandhoppen is de ideale manier om de unieke natuur­pracht van de Seychellen te ontdekken. Elk eiland betovert u met zijn eigen onweerstaanbare flair en uitstraling. Verbaas u over de paradijselijke schoonheid van Mahé, Praslin en La Digue... en ontdek op de te­rugreis de imposante wereldstad Dubai.Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Mahé ­ Praslin. Na aankomst op Mahé wordt u verwelkomd en krijgt u uw ticket voor uw vlucht naar Praslin. 4 overnachtingen Indian Ocean Lodge (STD, ont-bijt) of Paradise Sun (SUP, halfpension).

Dag 2: Praslin. Deze 4 dagen leert u Praslin kennen, door bijvoorbeeld de Vallée de Mai te bezoeken, een UNESCO Werelderfgoed site, waar de beroemde coco de mer groeit (niet inbegrepen). Natuurlijk heeft u alle tijd om te genieten van de prachtige stranden van het op één na grootste eiland van de Seychellen.

Dag 3: Praslin. Vanuit Praslin kunt u makkelijk voor een halve of hele dag naar de naastgelegen eilanden gaan. Bijvoorbeeld het vogelreservaat Cousin, Curieuse met de reuzenschildpadden en St-Pierre waar u fantastisch kunt snorkelen (niet inbegrepen).

Dag 4: Praslin. Anse Lazio in het noorden wordt be-schouwd als één van de mooiste stranden ter wereld. Het fijne zandstrand, zonder grote koraalstukken, loopt hier geleidelijk af in de zee en een duik in het helderblauwe water mag u zeker niet missen.

Dag 5: Praslin ­ La Digue. Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de haven van Praslin gebracht. Na een heerlijke boottocht komt u aan op het eilandje La Digue. 3 overnachtingen Patatran Village (STD) of Le Domaine de L’Orangeraie (SUP) (ontbijt).

Dag 6: La Digue. De komende dagen kunt u dit idyllische eiland ontdekken. Dit doet u het beste door een fiets te huren. Breng dan een bezoek aan het paradijselijke strand ’Anse Source d’Argent’. Ook een tocht per ossen-wagen behoort tot de mogelijkheden, nog altijd een ge-liefd vervoermiddel op La Digue.

Dag 7: La Digue. De kleine, afgelegen stranden en baaitjes, omgeven door massieve granieten rotsen, bereikt u het beste met de fiets.

Dag 8: La Digue – Mahé. Vandaag reist u terug naar het hoofdeiland Mahé. Transfer naar de haven en met de boot gaat u naar Mahé. Transfer naar uw hotel. 3 over-nachtingen Hanneman Holiday Residence (STD) of Sun-set Beach Hotel (SUP) (ontbijt).

Dag 9: La Digue. Vandaag kunt u heerlijk genieten op het strand. Het is ook de moeite waard om met een huur-wagen het eiland te verkennen.

Dag 10: Mahé. U kunt heerlijk relaxen aan het strand van Mahé of u kunt een bezoek brengen aan Victoria, de kleinste hoofdstad ter wereld.

Dag 11: Mahé ­ Dubai. Vandaag eindigt uw reis op de Seychellen en wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Mahé voor uw vlucht naar Dubai (niet inbegrepen). U komt in de namiddag aan. Transfer naar uw hotel. 2 over-nachtingen: Orient Guesthouse, Heritage kamer (STD) of Orient Guesthouse, Mumtaz kamer (SUP) (ontbijt).

Dag 12: Dubai. Dag ter vrije besteding. Ontdek deze fascinerende woestijnmetropool.

Dag 13: Dubai. Transfer naar de luchthaven.

Combinatiereis Seychellen & Dubai

RonDREIzEn SEyChEllEn & DubAI

Glashelder water op Mahé

Page 40: Brochure indian ocean 2015

4040

Kenia & Seychellen - 13 dagenCode: 59648Reisdata: elke ma., wo., za.Prijs per persoon in €

Toeslag:Op Seychellen toeslag 2pk p.p.p.n. 30.03.-11.04.15 € 25Op Seychellen toeslag 1pk p.p.p.n. 30.03.-11.04.15 € 50In Kenia safari p.p.p.n. 03.04-06.04.15 € 43Inclusief: transfers, vermelde overnachtingen en maaltijen in kamer/tent in Kenia en standaard zee-zichtkamer op Mahé, safarigedeelte in internatio-naal groepsverband (min. 2, max 7 pers.), diensten van een Engelstalige gids/chauffeur, vluchten per klein toestel Nanyuki - Masai Mara - Nairobi en en-treegelden voor de nationale parken. Exclusief: internationale vluchten, visumkosten, overige maaltijden, drankjes, fooien, persoonlijke uitgaven en optionele activiteiten.

Tijdens feestdagen zoals Kerst, Pasen en Nieuw jaar gelden toeslagen. Tarieven op aan-vraag.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa’-agent.

In een oogopslag • 13 dagen safarirondreis met strandverlenging• alle transfers inbegrepen• hoogtepunten: fantastische safari’s in Kenia

& verlenging op Mahé

Na indrukwekkende safari’s in de wildreservaten van Kenia verblijft u een paar dagen op het eilandenpara-dijs van de Seychellen. Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Nairobi. Aankomst in Nairobi en transfer naar het klassieke Norfolk Hotel. Overnachting The Norfolk Hotel.

Dag 2: Nairobi – Mount Kenya NP (volpension). Na het ontbijt transfer naar de luchthaven. Met een klein vlieg-tuig vliegt u in een klein uur naar de Nanyuki Airstrip. Hier wacht een ranger van de Mount Kenya Safari Club u op om u naar uw accommodatie te brengen. 2 over-nachtingen Mount Kenya Safari Club.

Dag 3: Mount Kenya NP (volpension). Vandaag verkent u het Mount Kenya NP. Mount Kenya is met een hoogte van 5.199 m de op één na hoogste berg van Afrika - alleen de Kilimanjaro is hoger. Aan de voet van de berg en direct op de evenaar ligt de traditionele Mount Kenya Safari Club. De charme van vervlogen tijden is nog steeds terug te vinden in de inrichting van dit hotel. Geniet van het uitzicht vanaf het terras met een kopje thee of koffie en waan u in tijdperk van lang geleden. 2 Overnachtingen in de Mount Kenya Safari Club.

Dag 4: Mount Kenya NP – Masai Mara (volpension). De reis gaat vandaag verder naar de wereldberoemde Masai Mara. De komende dagen staan volledig in het teken van safari’s. Transfer naar het vliegveld Nanyuki en vlucht naar de Masai Mara. Hier wordt u opgewacht uw accommodatie voor de eerste keer meeneemt op safari. Een tweede safari maakt u dan in de namiddag, tot zonsondergang. 3 overnachtingen Mara Safari Club.

Dag 5: Masai Mara (volpension). Zowel in de ochtend als in de namiddag maakt u safari’s in de Masai Mara. Tussendoor heeft u tijd om van de faciliteiten van de Mara Safari Club te genieten. Een ruim terras strekt zich uit over de rivier en leidt naar een verwarmd zwembad met bar en een massagetent. Elk van de 50 tenten heeft een heerlijk hemelbed met extra comfortabele matras en een veranda met uitzicht op de rivier, waarin krokodillen en nijlpaarden leven.

Dag 6: Masai Mara (volpension). U heeft nog een dag ter beschikking om dit unieke park en zijn veelheid aan dieren te ontdekken. U maakt begeleide safari’s en ge-nieten van de heerlijke safarilodge.

Dag 7: Masai Mara – Nairobi (ontbijt). Transfer naar de luchthaven en vlucht terug naar Nairobi. Na aankomst transfer naar uw hotel. Overnachting The Norfolk Hotel.

Dag 8: Nairobi – Mahé (ontbijt). Na een vroeg ontbijt transfer gaat u naar de luchthaven van Nairobi voor uw vlucht naar Mahé, het hoofdeiland van de Seychellen (vlucht niet inbegrepen). Aansluitend transfer naar uw accommodatie. 5 overnachtingen Kempinski Seychelles Resort.

Dag 9 - 12: Mahé (ontbijt). Het Kempinski Seychelles Resort is gelegen in het zuiden van het eiland, direct aan de beroemde Baie Lazare. Het moderne hotel is gelegen in een wild natuurlijk landschap en heeft een prachtig strand. Het elegante resort biedt een receptie met uit-zicht over het zwembad, 2 restaurants en 2 bars. Het complex heeft ook een miniclub, een fitnessruimte en 2 tennisbanen. Het wellness-centrum is gelegen midden in de natuur en biedt 6 behandelkamers.

Dag 13: Mahé. Vandaag wordt u teruggebracht naar de luchthaven van Mahé.

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 23.12.14 4.566 3.23024.12.14 - 01.01.15 6.114 4.22502.01.15 - 10.01.15 5.756 3.88611.01.15 - 31.03.15 4.944 3.48001.04.15 - 31.05.15 4.566 3.23001.06.15 - 28.06.15 4.930 3.45929.06.15 - 17.07.15 5.594 3.86617.07.15 - 31.08.15 5.844 3.99101.09.15 - 31.10.15 5.594 3.866

Combinatiereis Kenia & Seychellen

RONDREIZEN KENIA & SEYCHELLEN

Page 41: Brochure indian ocean 2015

4141

Droomeilanden - 13 dagenCode: 69111Reisdata: dagelijksPrijs per persoon in €

Inclusief: alle binnenlandse vluchten van/naar Mahé, alle transfers, vermelde overnachtingen & maaltijden, lokale handling fee.Exclusief: internationale vluchten, overige maal-tijden en drankjes, excursies, fooien, persoonlijke uitgaven.

Deze reis kunt u ook tussen 22.12.14-10.01.15 boeken. Door het hoogseizoen zijn dan hogere prijzen en toeslagen van toepassing.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

In een oogopslag • 13 dagen van/naar Mahé • 3 eilanden: Mahé, Praslin en Denis Private

Island • alle transfers en binnenlandse vluchten inclusief• luxe accommodatie

Ontdek de mooiste kanten van de Seychellen. We hebben voor u een gevarieerde combinatie met bijzondere eilanden en uitstekende accommodaties uitgezocht. Op deze reis is er tijd genoeg om op excursie te gaan en om te ontspannen.Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Mahé - Praslin. Bij aankomst op de luchthaven van Mahé wordt u verwelkomd door een vertegen-woordiger van onze lokale agent. U ontvangt uw reis-documenten en vliegt naar Praslin. 5 overnachtingen Paradise Sun (Superior kamer).

Dag 2: Praslin (halfpension). De komende 5 dagen heeft u ter vrije besteding. U kunt het eiland op eigen gelegenheid verkennen. Laat u betoveren door zijn schoonheid.

Dag 3: Praslin (halfpension). Vanuit Praslin kunt u excursies maken naar de naburige eilanden. Bezoek vandaag bijvoorbeeld het vogeleiland Cousine, Curieuse of St-Pierre, waar het fantastisch snorkelen is.

Dag 4: Praslin (halfpension). Geniet van een dagje op het eiland en verken afgelegen stranden met een huur-auto (niet inbegrepen).

Dag 5: Praslin (halfpension). Een bezoek aan het eiland ’La Digue’ is een must. U bereikt het eiland per ferry in ca. 30 min. Het heeft kleine, afgelegen stranden en baaien, omgeven door granieten rotsen.

Dag 6: Praslin - Denis Island (halfpension). Vandaag verlaat u Praslin. U reist met een klein vliegtuig terug naar Mahé en vliegt onmiddellijk met een ander vluchtje (ca. 30 min.) verder naar Denis Island - ongetwijfeld een hoogtepunt van uw verblijf in de Seychellen. Denis Island met slechts één resort is een privé-eiland, en is in tegenstelling tot bijv. Mahé (een granieteiland) een koraaleiland. Het eiland heeft fantastische zandstranden en helderblauw water. 4 overnachtingen Denis Island (Deluxe Strand Cottage).

Dag 7: Denis Island (all inclusive). Geniet van heerlijke dagen op dit ’barefoot’ eiland - een spannende combina-tie van discrete luxe en natuurlijke eenvoud. De lagune met prachtige witte zandstranden en turkooizen blauwe zee nodigt uit om te zwemmen.

Dag 8: Denis Island (all inclusive). Het rif is een echt paradijs voor snorkelaars en duikers. Vandaag kunt u een proefduik maken, snorkelen, vissen, uzelf verwennen in de spa of gewoon genieten van het dolce far niente.

Dag 9: Denis Island (all inclusive). Geniet van de laatste dag op Denis Island en laat u in het openlucht-restaurant culinair verwennen.

Dag 10: Denis Island - Mahé (halfpension). Per klein vliegtuig verlaat u Denis Island en vliegt naar het hoofd-eiland Mahé - vergeet uw camera niet voor deze vlucht! Na aankomst op Mahé transfer naar uw hotel. 3 over-nachtingen Kempinski Seychelles Resort (Beachside kamer).

Dag 11: Mahé (halfpension). Wie het gevarieerde eilandleven wil leren kennen, verkent het romantische zuiden van het eiland met een huurauto. Hier vindt u kleine baaien, traditionele restaurants en kunstgalerijen.

Dag 12: Mahé (halfpension). De laatste dag kunt u door brengen op het strand. Geniet van de faciliteiten van uw hotel. Een bezoek aan Victoria - de kleinste hoofdstad van de wereld - is een leuk alternatief.

Dag 13: Mahé (halfpension). Vandaag eindigt uw droomvakantie op de Seychellen. Transfer naar de lucht-haven voor uw vertrek.

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 21.12.14 8.000 4.97511.01.15 - 06.02.15 7.500 4.85007.02.15 - 27.03.15 8.725 5.47528.03.15 - 17.04.15 8.838 5.53818.04.15 - 16.07.15 7.550 4.93817.07.15 - 31.07.15 8.625 5.47501.08.15 - 31.08.15 9.125 5.47501.09.15 - 02.10.15 8.000 4.97503.10.15 - 31.10.15 8.688 5.475

Droomeilanden

RonDREIzEn SEyChEllEn

Combinatiereis Kenia & Seychellen

Page 42: Brochure indian ocean 2015

4242

Zeilcruise per catamaran - 6 dagenCode: 54402Reisdata: dagelijks Prijs per persoon in €

In een oogopslag • 6 dagen privézeiltocht van/naar Mahé• dagelijks vanaf 2 pers.• varen met uw eigen schipper• route en duur kunnen individueel worden

gepland

Ontsnap aan de dagelijkse sleur en geniet van alles wat het paradijs u te bieden heeft. U vaart zorgeloos van eiland tot eiland. Samen met uw schipper ontdekt u verlaten bountystranden, prachtige natuur, de beste snorkelplaatsen en de Creoolse cultuur. Persoonlijke service en individualiteit zijn topprioriteit op dit luxe schip. Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Mahé - Praslin (lunch/diner). U wordt op de luchthaven verwelkomd door de crew en vervolgens naar Marina Eden Island gebracht. Ontvangst aan boord van uw catamaran gevolgd door een briefing van de kapitein.

Aansluitend vaart u naar Praslin, voorbij Cousin Island. De bestemming van vandaag is één van de mooiste baaien ter wereld, Anse Lazio. Diner aan boord van het schip.

Dag 2: Curieuse Island (volpension). Na het ontbijt vaart u Curieuse eiland. Het natuurgebied is thuisbasis van de enorme reuzeschildpadden. Als lunch barbecuet u op het strand en u heeft de gelegenheid om te zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water van St. Pierre ei-land. Terug naar Praslin in de baai van Anse Gouverment, waar u de nacht doorbrengt.

Dag 3: Féliceté & Coco Island - La Digue (volpension). Na het ontbijt vaart u verder naar Féliceté en Coco eiland. Een hot spot voor snorkelen en zwemmen. Het bekken fungeert als een natuurlijk aquarium en is één van de beste plekken om met zeeschildpadden te zwemmen. Tegen de avond vaart u naar La Digue.

Dag 4: La Digue (volpension). Geniet van deze dag op La Digue. Op dit autovrijeland bereikt u per fiets talloze kleine baaien en stranden met de voor Seychellen zo be-kende granieten rotsen. Een bezoek aan de baaien van Grand Anse, Anse Coco en Anse Source d´Argent mag niet ontbreken.

Dag 5: La Digue - Mahé (volpension). Na het ontbijt verlaat u La Digue en vaart u naar de noordoostkust van Mahé en vandaar verder naar Beau Vallon. Op het prachtige zandstrand is er alle tijd om te zwemmen en snorkelen. Tegen de avond keert u terug naar de haven van Eden. Aperitief en diner aan boord.

Dag 6: Mahé (volpension). Na het ontbijt uitchecken en transfer naar het vliegveld voor de terugreis of verlening van uw Seychellen reis.

Catamaran Lagoon 380: De Lagoon 380 is een volledig uitgeruste catamaran ge-bouwd in 2012 met 3 dubbele cabines voor max. 6 pers., met 2 badkamers en 2 toiletten. De cabines en salon zijn voorzien van ventilators. De catamaran heeft lcd-tv, cd/usb- en dvd-speler en een volledig uitgeruste keuken. Handdoeken en beddengoed zijn aanwezig. U hebt snor-kel- en visuitrusting ter beschikking, en ook een kajak en dinghy. De crew bestaat uit een ervaren schipper en een creoolse kok.

Bezetting met pers. 2 4 601.11.14 - 15.11.14 3.350 1.806 1.29116.11.14 - 19.12.14 3.100 1.681 1.20920.12.14 - 05.01.15 3.350 1.806 1.29106.01.15 - 15.03.15 3.100 1.681 1.20916.03.15 - 30.04.15 3.350 1.806 1.29101.05.15 - 30.06.15 2.875 1.569 1.13401.07.15 - 31.08.15 3.100 1.681 1.20901.09.15 - 30.09.15 2.875 1.569 1.13401.10.15 - 22.10.15 3.100 1.681 1.20923.10.15 - 31.10.15 3.350 1.806 1.291

Mastercabin in de Lagoon 380 Voor anker om te snorkelen

Zeilcruise per catamaran

CRuIses seyChellen

Inclusief: overnachtingen, vermelde maaltijden, schipper, kok, kajak, snorkeluitrusting, brandstof, gas en water, eindschoonmaak.exclusief: vluchten, haven- en eilandgelden (± €50 p.p.), drankjes, overige maaltijden, fooien, #overige excursies, persoonlijke uitgaven Aantal deelnemers: min. 2 pers.

Het opgegeven programma is een route voorstel en kan worden gewijzigd op elk ge-wenst moment. De schipper organiseert elke dag ’s avonds een korte bijeenkomst om de route, stops en de maaltijden voor de vol-gende dag door te nemen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Page 43: Brochure indian ocean 2015

4343

2 Constance Ephelia ResortPrijs per persoon/nacht in € Code: 55419

1 Augerine GuesthousePrijs per persoon/nacht in € Code: 67635

Inclusief: halfpension Langverblijf: 15% korting bij een verblijf van minstens 4 nachten (geldig: 01.11-26.12.14, 13.01-31.07.15, 24.08-31.10.15), niet combi-neerbaar met andere kortingen. Honeymoonspecial: 60% korting voor de bruid (geldig: 01.11-26.12.14, 13.01-31.07.15, 24.08-31.10.15), niet combineerbaar. Vroegboekkorting: 30% korting bij boekingen tot 60 dagen voor aankomst (geldig: 01.11-26.12.14, 13.01-31.07.15, 24.08-31.10.15), verblijf van min. 4 nachten, niet combineer-baar.

Inclusief: logies/ontbijt.Kinderen: max. 1 kind tot 2 jaar gratis bij de ou-ders in de kamer.

7=6 (geldig: gehele jaar) o.b.v. logies/ontbijt.

Idyllisch gelegen in het Port Launay Marine NP, om-geven door een fantastische weelderige tropische vegetatie met 2 prachtige witte zandstranden. Kristalhelder water en een indrukwekkend onder-waterleven maken deze plaats één van de mooiste op de hoofdeiland Mahé.Ligging: de accommodatie van de bekende Constance hotelketen ligt in een meer dan 120 hectare groot gebied aan de noordwest kust van het eiland in het Port Launay Marine NP. De luchthaven en de hoofdstad Victoria be-reikt u in ongeveer 30 min.Hotel: de accommodatie beschikt in totaal over 6 zwembaden, waarvan er 4 zijn gegroepeerd rond de junior suites. Op het zuidelijke strand zijn 3 restaurants

met internationale keuken, mediterrane specialiteiten en een à la carte restaurant. Op het noordelijke strand zijn 2 restaurants met Franse en Aziatische keuken en een restaurant gespecialiseerd in visgerechten. De Spa Village heeft 18 behandelkamers in een meer dan 5000 m² groot gebied. Er zijn boetiekjes en winkels. Voor sportliefhebbers zijn er 4 tennisbanen, een fitness-centrum, squash en niet-gemotoriseerde watersporten beschikbaar.Accommodatie: verschillende categorieën, waaron-der junior suites, senior suites, villa‘s en familie villa‘s zijn zeer ruim en modern. De junior suites, 65 m² groot, liggen op het zuidelijke strand en hebben bad en douche, badjassen, haardroger, airco, koffiezetapparaat,

Zwembad

Bezetting met pers. 1 2 Kind 3-11Junior Suite 01.11.14 - 15.11.14 473 302 7916.11.14 - 26.12.14 420 276 7927.12.14 - 12.01.15 889 446 7913.01.15 - 18.04.15 499 315 7919.04.15 - 13.07.15 394 263 7914.07.15 - 31.10.15 499 315 79

Bezetting met pers. 1 2 Kind 2-7Standaard kamer zeezicht01.11.14 - 31.10.15 145 86 33Junior Suite 01.11.14 - 31.10.15 295 171 33

ventilator, flatscreen-tv, mini-entertainment systeem met iPod-dock en een balkon of terras. De senior suites zijn ruimer met 80 m² en bevinden zich aan het noordelijke strand. De villa‘s zijn ruim en aantrekkelijk met 185 m² hebben een kleine tuin met privézwembad. De familie suites zijn 205 m² groot en hebben aanvullend 2 slaapkamers en een aparte eethoek in de tuin.

1 5

3

2

4

Het eiland Mahé werd in 1744 hernoemd van ’Ile d`Abondance’ (eiland van overvloed) naar ’Mahé’, naar de Franse admiraal Mahé de La Bourdonnais. Het granieteiland biedt met de 905 meter hoge Morne Seychellois, haar tropische vegetatie en de 65 fraaie stranden het grootste landschappelijke contrast van de Inner Islands. 90% van de bevolking van de Sey-chellen woont op Mahé. Op Mahé vindt u ook één van de kleinste hoofdsteden ter wereld: Victoria, een haven en de internationale luchthaven.Let op: van mei tot eind september dient u rekening te houden met aanspoelend zeewier op de stranden.

Het guesthouse ligt ideaal gelegen en is zeer geschikt voor een ontspannen vakantie. Ligging: aan het strand van Beau Vallon met ver-schillende restaurants op loopafstand. De luchthaven ligt op ca. 20 min. rijden afstand en de hoofdstad Victoria op ca. 5 km.Hotel: het gezellige strandrestaurant ligt onder een Takamaka boom van bijna 400 jaar oud. Op het Beau Vallon strand worden diverse watersporten aangeboden en in de omgeving bevinden zich enkele restaurants en winkels. Accommodatie: de 12 standaard kamers en 3 junior suites hebben airco, een kluisje, een badkamer, een minibar en een balkon of terras.

Augerine Guesthouse

Standard Guesthouse, Beau VallonAugerine Guesthouse1

Port LaunayConstance Ephelia Resort2

MahéACCoMModAtIEs sEyChEllEn

Zeilcruise per catamaran

Page 44: Brochure indian ocean 2015

4444

3 Kempinski Seychelles ResortPrijs per persoon/nacht in € Code: 67647

4 Sunset Beach HotelPrijs per persoon/nacht in € Code: 67665

5 Hanneman Holiday ResidencePrijs per persoon/nacht in € Code: 67685

Toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 60 Verplicht galadiner op 31.12 p.p. € 184 Inclusief: logies/ontbijt.Kinderen: kinderprijs is geldig op de kamer bij 2 volwassenen.

Honeymoonspecial: 50% korting voor de bruid op de kamerprijs, incl. ontbijt, verblijf van min. 4 nachten (geldig: het gehele jaar, uitgezonderd 27.12.14-06.01.15), combineer-baar met vroegboekkorting. Vroegboekkorting: 10% korting bij boeking min. 45 dagen voor aankomst, verblijf van min. 3 dagen (geldig: gehele jaar, uitgezon-derd 27.12.14-11.01.15), combineerbaar met de honeymoon- en langverblijfkorting. 6=5 (geldig: gehele jaar, uitgezonderd 27.12.14-11.01.15), combineerbaar met vroeg boekkorting.

Toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 53 Verplicht halfpension op 24.12, 25.12, 31.12, 01.01 p.p.p.n. € 66 Inclusief: logies/ontbijt.Minimumverblijf: 3 nachten

Vroegboekkorting: 10% vanaf een verblijf van 4 nachten en bij boeking tot 60 dagen voor aan-komst (geldig: 01.11.-23.12.14, 09.01.-31.10.15), combineerbaar met langverblijfkorting. 6=5 (geldig: 01.12.-23.12.14, 09.01.-31.10.15), combineerbaar met vroegboekkorting.

Toeslag:Ontbijt p.p.p.n. € 23 Inclusief: logies.

Bezetting met pers. 1 2 Kind 6 - 11Beachside kamer 01.11.14 - 26.12.14 338 200 1927.12.14 - 10.01.15 500 281 1911.01.15 - 29.03.15 338 200 1930.03.15 - 11.04.15 388 225 1912.04.15 - 16.07.15 338 200 1917.07.15 - 31.08.15 388 225 1901.09.15 - 31.10.15 338 200 19

Bezetting met pers. 1 2Zeezicht kamer01.11.14 - 25.12.14 276 16126.12.14 - 08.01.15 303 17809.01.15 - 27.03.15 276 16128.03.15 - 10.04.15 303 17811.04.15 - 31.07.15 276 16101.08.15 - 31.08.15 303 17801.09.15 - 31.10.15 276 161

Bezetting met pers. 1 21-slaapkamer Penthouse Appartment01.11.14 - 23.12.14 158 11224.12.14 - 07.01.15 189 13408.01.15 - 28.03.15 158 11229.03.15 - 12.04.15 189 13413.04.15 - 31.10.15 158 112

Modern resort dat in 2012 werd geopend. Ligt zowel middenin de natuur als aan een prachtig droom-strand.Ligging: in het zuiden van het eiland, direct aan het be-kende Baie Lazare, ca. 30 min. van de luchthaven.Hotel: het elegante resort heeft een open receptie met uitzicht over het zwembad, 2 uitstekende restaurants en 2 bars. Bij het complex hoort ook een Kids Club, een fit-nessgedeelte en 2 tennisbanen. De spa bevindt zich in de natuur en heeft maar liefst 6 behandelruimtes.Accommodatie: het resort beschikt over 146 moder-ne kamers. De kamers hebben verschillende liggingen, sommige bieden uitzicht op de tropische tuin en andere hebben zeezicht. Alle kamers zijn stijlvol ingericht en beschikken over een badkamer met douche en toilet, een televisie, telefoon, een minibar, een kluisje en een terras of balkon. De bedden zijn een paar treden hoger geplaatst, wat een prachtig uitzicht vanuit bed mogelijk maakt.

Persoonlijk gerund Apart-Hotel, vlakbij het bekende strand van Beau Vallon. Ideaal voor de individuele vakantieganger.Ligging: het complex ligt aan de noordwest kust van Mahé. Te voet bereikt u het populaire Beau Vallon strand in 5 min. In de directe omgeving vindt u vele goede restaurants en winkeltjes.Hotel: appartementencomplex met zwembad, tuinhuisje en barbecue voor gemeenschappelijk gebruik. Het com-plex wordt zeer goed beheerd en de sfeer is persoonlijk. De appartementen worden dagelijks schoongemaakt.Accommodatie: 1- en 2-slaapkamer appartementen met een volwaardige keuken, wasmachine, eetkamer, tv, telefoon, kluisje, wifi, slaapkamers met airco, badkamer met bad, douche en toilet en een balkon.

Idyllisch gelegen resort aan een mooi strand. Geniet van het heerlijke uitzicht en de spectaculaire zons-ondergangen.Ligging: op een granieten uitloper aan een prachtige kleine baai in het noordwesten van Mahé. Het hotel ligt op slechts 7 km afstand van de hoofdstad Victoria en ca. 15 km van de luchthaven. Het Beau Vallon strand bereikt u per bus in ca. 5 min. rijden.Hotel: op de rotsen boven het water vindt u het zwembad met zonneterras, bar en restaurant. Aan de rustige baai staan ligstoelen gratis tot uw beschikking. Snorkeluit-rusting kunt u in het hotel huren.Accommodatie: 28 sfeervol ingerichte kamers, waar-van 15 met zeezicht, 9 junior suites en 2 luxueuze villa´s met 2 slaapkamers. Alle kamers hebben een badkamer, airco, kluisje, telefoon, radio, televisie en een balkon of terras.

Windsong bar

Baie LazareKempinski Seychelles Resort3

GlacisSunset Beach Hotel4

Beau VallonHanneman Holiday Residence5

Kamervoorbeeld

ACCoMModATIeS SeyCHellen

Mahé

Page 45: Brochure indian ocean 2015

45

Saint Anne Island ligt nabij het hoofdeiland Mahé en is een fantastisch resort voor rustzoekers, geliefden en bruidsparen. Een persoonlijke sfeer en onaange-taste natuur gepaard met excellente service, hoog-staande gastronomie en een Clarins-spa zorgen voor een onvergetelijk verblijf op Sainte Anne Island. Een paradijs op aarde!Ligging: dit mooie Beachcomber resort ligt op een ca. 200 hectare groot privé-eiland. Gelegen in het prachtige natuurlandschap van de Seychellen en in het hart van het gelijknamige marien natuurgebied, op slechts 15 min. varen vanaf Mahé.Hotel: het kristalheldere water rondom Sainte Anne is het thuis van talrijke kleurrijke vissen en nodigt uit tot zwemmen, duiken en snorkelen. Ook kunt u hier wind-surfen, zeilen, kajakken, tochten maken per glasbodem-boot- of kajak of op excursie gaan naar Moyenne eiland (niet gemotoriseerde watersporten in het Marine Park). Er zijn diverse bars, tennisbanen, mountainbike verhuur en een fitnesscentrum. Verder vindt u hier een miniclub, verscheidene winkeltjes en een eersteklas Clarins-spa met massages, yoga, balneotherapie, 2 hammams, 2 sauna’s, een kapper en een schoonheidssalon.Voor de culinaire geneugten kunt u terecht in de 5 restau-rants, die door de creativiteit en gebruik van lokale pro-ducten tot de beste keuken van de Seychellen behoort.Accommodatie: alle 87 villa’s zijn ruim en smaakvol in-gericht. Alle villa’s hebben zeezicht en zijn uitgerust met airco, kluisje, kingsize bed, badkamer met buitendouche en bad, haardroger, televisie/dvd en gratis wifi. De stan-dard en tropical villa´s zijn 150 m² groot. De pool villa‘s (220 m²) hebben een privézwembad.

Zwembad

Sainte Anne IslandSainte Anne Island

Sainte Anne IslandAccommodAtIeS Seychellen

Garden Villa

Kamervoorbeeld

45

Sainte Anne IslandPrijs per persoon/nacht in € code: 43765

toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 56 All Inclusive p.p.p.n. € 120 Kinderprijs 6-17 jaar, in de kamer met 2 volwassenen, per kind per nacht € 60 Boottransfer Mahé - St-Anne, p.p. per enkele reis € 63 Inclusief: logies/ontbijtKinderen: max. 1 kind onder 5 jaar gratis op de kamer van de ouders.

Vroegboekkorting: 25% korting bij boeking tot 30 dagen voor vertrek (geldig: 01.11-23.12.14, 04.01-31.10.15), combineerbaar met honey-moonspecial en langverblijfkorting. Langverblijfkorting: 5% korting vanaf 10 nachten, 10% vanaf 13 nachten (geldig: 01.11-23.12.14, 04.01-31.10.15), combineer-baar met honeymoonspecial en vroegboek-korting. Honeymoonspecial: 10% korting voor beide partners (geldig: 01.11-23.12.14, 04.01-31.10.15), combineerbaar met vroegboek- en langverblijfkorting.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Bezetting met pers. 1 2Garden Villa01.11.14 - 23.12.14 563 37524.12.14 - 03.01.15 966 64404.01.15 - 31.01.15 535 35601.02.15 - 29.03.15 563 37530.03.15 - 15.04.15 610 40616.04.15 - 31.05.15 563 37501.06.15 - 30.06.15 535 35601.07.15 - 31.07.15 563 37501.08.15 - 31.10.15 610 406Pool Villa 01.11.14 - 23.12.14 844 56324.12.14 - 03.01.15 1.238 82504.01.15 - 31.01.15 798 53101.02.15 - 29.03.15 844 56330.03.15 - 15.04.15 919 61316.04.15 - 31.05.15 844 56301.06.15 - 30.06.15 798 53101.07.15 - 31.07.15 844 56301.08.15 - 31.10.15 919 613

Page 46: Brochure indian ocean 2015

4646

PraslinAccommodAties seychellen

2 indian ocean lodgePrijs per persoon/nacht in € code: 67616

1 Villas de mer hotelPrijs per persoon/nacht in € code: 67605

toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 46 Verplicht galadiner op 24.12, 25.12 en 31.01. per avond p.p. € 31 inclusief: logies/ontbijt.Kinderen: kinderen onder 11 jaar verblijven gratis bij de ouders op de kamer.

7=6 (geldig: gehele jaar, uitgezonderd 20.12.14-03.01.15), combineerbaar met vroeg boekkorting. Vroegboekkorting: 10% korting bij boekingen tot 60 dagen voor aankomst, verblijf van min. 3 nachten (geldig: 01.11-28.11.14, 20.12.14-24.04.15, 11.07-31.10.15), combineerbaar met honeymoonspecial en langverblijfkorting. Tussen 20.12.14-02.01.15 moet verplicht halfpension worden geboekt.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

toeslag:Vast kindertarief 3-11 jaar, in de kamer van beide ouders, p.p.p.n. € 31 Halfpension p.p.p.n. € 30 Verplicht Galadiner op 24.12 en 31.12 per avond p.p. € 61 inclusief: logies/ontbijt.

4=3 (geldig: 01.11-20.12.14, 10.01-28.01.15, 01.05-30.09.15), niet combineerbaar. Honeymoonspecial: 14% korting op verblijf van min. 3 nachten - korting enkel op kamer en ontbijt, niet combineerbaar.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden:: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Geliefd en gerenoveerd hotel met een prachtige ligging direct aan het witte strand.Ligging: de Indian Ocean Lodge is een kleinschalig hotel dat aan de westkust van Praslin ligt, aan het beroemde strand van Grand Anse. Van mei tot september moet u rekening houden met zeewier. Dagelijks rijdt er een gratis bus naar andere stranden.Hotel: de 8 gebouwen met elk 2 verdiepingen zijn in koloniale stijl gebouwd en liggen in een grote tropische tuin. Hoofdgebouw met receptie, restaurant, bar, lounge, zwembad en zonneterras. Gratis wifi in de lobby.Accommodatie: 32 standaard kamers met een kingsize bed, airco, plafondventilator, douche/wc, telefoon, mini-bar, balkon of terras.

Zicht vanaf de kamer

Bezetting met pers. 1 2 3Standaard kamer01.11.14 - 28.11.14 190 109 7929.11.14 - 19.12.14 159 91 6820.12.14 - 02.01.15 226 129 9503.01.15 - 13.02.15 190 109 7914.02.15 - 24.04.15 211 121 8925.04.15 - 10.07.15 159 91 6811.07.15 - 28.08.15 211 121 8929.08.15 - 02.10.15 190 109 7903.10.15 - 31.10.15 226 129 95

Bezetting met pers. 1 2 3Superior kamer01.11.14 - 31.10.15 184 98 91

Lazare Picault heeft Praslin ontdekt tijdens twee ex-pedities in 1744. Hij noemde het ’Ile aux Palmes’. In 1768 kreeg het eiland de naam Praslin, ter ere van de toenmalige Franse minister van de marine. Met een lengte van 13 km en een breedte van maximaal 5 km is Praslin het tweede eiland van de Inner Islands. De hoogste piek op Praslin ligt op 340 m. Uitgestrekte baaien worden afgewisseld door rotsachtige graniet-kusten. Een koraalrif omsluit het hele eiland en dat betekent dat dit eiland een ideale plek is voor duik- en snorkelliefhebbers. Het nationale park Valllée de Mai in het binnenland is beroemd vanwege zijn rijke flora. Hier groeit de bijzondere ’Coco de Mer’ met unieke kokosnoten. Tijdens bootexcursies kunt u van Praslin uitstapjes maken naar de buureilanden Cousin, Curieuse, La Digue en het vogeleiland Aride.

Klein, charmant hotel met een ontspannen sfeer. Het hotel wordt persoonlijk gerund door de eigenaar en verdient een speciale aanbeveling.Ligging: gelegen aan de westkust van het eiland. Slechts een paar stappen naar het strand van Grand Anse. Restaurants en winkels vindt u op loopafstand. Van mei tot september kan op het strand zeewier liggen. Dagelijks rijdt er een gratis bus naar andere stranden op Praslin.Hotel: Villa de Mer beschikt over 12 kamers, een groot zwembad en een restaurant en bar direct aan het strand. Wifi tegen betaling.Accommodatie: de kamers zijn ruim en voorzien van badkamer, toilet, haardroger, plafondventilator, airco, tv, telefoon en een minibar. Elke kamer is voorzien van een kleine zithoek en een terras.

Restaurant

Standard Guesthouse, Grand Anse Villas de mer hotel1

Grand Anseindian ocean lodge2

1 2

Restaurant

34-5

Kamervoorbeeld

Page 47: Brochure indian ocean 2015

4747

3 Paradise SunPrijs per persoon/nacht in € Code: 67700

4 Le Duc de PraslinPrijs per persoon/nacht in € Code: 24880

5 Les Villas d‘OrPrijs per persoon/nacht in € Code: 67712

Inclusief: halfpension. Honeymoonspecial: bij een verblijf van min. 6 nachten profiteert het echtpaar van 25% korting (geldig: 01.11-21.12.14, 06.01-31.10.15), combi-neerbaar met vroegboek- of langverblijfkorting. 5=4 (geldig: 01.11-21.12.14, 06.01-31.17.15, 24.08-31.10.15), alleen in een superior kamer, combineerbaar met honeymoonspecial of vroeg-boekkorting. Vroegboekkorting: 10% korting bij boeking tot 30 dagen voor aankomst en verblijf van min. 6 nachten (geldig: 01.11-21.12.14, 06.01-31.07.15, 24.08-31.10.15), combineerbaar met honeymoonspecial of langverblijfkorting.

Toeslag:Verplicht galadiner op 24.12, 25.12, 31.12, 01.01 per avond p.p. € 40 Halfpension p.p.p.n. € 53 Kinderprijs 0-18 jaar - in de kamer met 2 volwassenen - per kind/nacht € 66 Inclusief: logies/ontbijt.Minimumverblijf: 2 nachten.

7=6 (geldig: 01.11-19.11.14, 21.12.14-14.01.15, 21.02-14.05.15, 16.07-31.10.15), alleen op basis van halfpension. 5=4 / 7=5 / 10=7 (geldig: 15.01-20.02.15, 15.05-15.06.15), alleen op basis van halfpension.

Toeslag:Ontbijt p.p.p.n. € 16 Inclusief: logiesMinimumverblijf: 3 nachten

6=5 (geldig: 01.11-18.11.14, 11.02-24.03.15, 11.04-30.04.15, 01.07-31.08.15, 01.10-31.10.15), niet combineerbaar. 4=3 (geldig: 19.11-19.12.14, 07.01-10.02.15, 01.05-30.06.15, 01.09-30.09.15), niet com-bineerbaar. Vroegboekkorting: 20% korting voor boe-kingen tot 120 voor vertrek (geldig: 01.11.14-31.10.15), niet combineerbaar. Honeymoonspecial: 15% korting bij een verblijf van min. 5 nachten (geldig: gehele jaar), niet combineerbaar.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ”Best of Africa“-agent.

Bezetting met pers. 1 2 3Superior kamer01.11.14 - 21.12.14 545 318 -22.12.14 - 05.01.15 711 356 -06.01.15 - 31.07.15 545 318 -01.08.15 - 23.08.15 649 324 -24.08.15 - 31.10.15 545 318 -Deluxe / familiekamer01.11.14 - 21.12.14 698 349 26322.12.14 - 05.01.15 781 391 29006.01.15 - 31.07.15 698 349 26301.08.15 - 23.08.15 713 356 26824.08.15 - 31.10.15 698 349 263

Bezetting met pers. 1 2 3Superior kamer01.11.14 - 31.10.15 276 178 147

Bezetting met pers. 1 2Villa met 1 slaapkamer01.11.14 - 31.10.15 214 131

Prachtige ligging aan een fijn wit zandstrand. Di-verse sportactiviteiten zijn inclusief - ideaal voor actieve vakantiegangers en honeymooners. Ligging: in het noordoosten van Praslin, aan het einde van het uitgestrekte witte zandstrand van de Baai Anse Volbert, ca. 25 min. van de luchthaven. Hotel: het is prachtig gelegen in de uitgestrekte tro-pische tuin.Het restaurant en de bar bieden een ontspannen sfeer direct aan het strand. Een boetiek, spacentrum, duik- en watersportcentrum staan de gasten ter beschikking. In de middag krijgt u thee/koffie en gebak. Eén keer per week worden een Sunset Cruise en een Creoolse kook-cursus, niet-gemotoriseerde watersporten en yoga gratis aangeboden.Accommodatie: alle 80 kamers zijn zeegericht en liggen in de tuin. De 80 kamers hebben een eigen badkamer, een veranda, airco, een haardroger, een waterkoker, een kluisje, een koelkastje, telefoon en satelliet-tv en gratis wifi. De deluxe kamers hebben aanvullend een slaapbank in de woonkamer, ideaal voor families met 2 kinderen.

Zeer mooie selfcatering accommodatie voor de indi-viduele reiziger. Gelegen op een uitstekende locatie - ideaal voor een ontspannen verblijf.Ligging: de bungalows liggen direct aan het fijne, witte Côte d‘Or strand. Mogelijkheden om te winkelen liggen op ongeveer 1 km. Vervoer naar de restaurants in de om-geving kan worden geregeld.Hotel: de villa‘s bevinden zich in een tropische tuin met zwembad. Alleen de vegetatie beperkt het uitzicht op de zee. De vriendelijke gastheren het hotel leiden het hotel zeer persoonlijk en met grote passie.Accommodatie: de ruime villa‘s met één of twee slaap-kamers beschikken over airco, plafondventilator, keuken met microgolfoven, badkamer met douche en toilet, kluisje, tv, eethoek en een veranda.

Kleinschalig hotel met een persoonlijke service. Ge-legen nabij het prachtige Côte d’Or strand.Ligging: aan de noordelijke kant van het eiland Praslin, gedeeld door een klein straatje, in de baai van Anse Volbert.Hotel: gelegen in een tropische tuin met meer dan 100 verschillende soorten orchideeën. In de restaurants ’Le Dauphin’ en ’Café des Art‘ worden Creoolse gerechten en verse visgerechten geserveerd. Het hotel heeft tevens een receptie, bar, lounge en zwembad.Accommodatie: 28 zeer smaakvol ingerichte kamers in 5 verschillende categoriën. De standaard en superior kamers hebben een kluisje, minibar, tv, en airco. Op aanvraag zijn er honeymoon suites en een familie suite beschikbaar.

Deluxe kamervoorbeeld

Restaurant „Le Dauphin“

Kamervoorbeeld

Anse VolbertParadise Sun3

Anse VolbertLe Duc de Praslin4

Standard Guesthouse, Anse VolbertLes Villas d‘Or5

ACCOMMODATIeS SeyCheLLen

Page 48: Brochure indian ocean 2015

4848

La Digue AccommoDAties seycheLLen

Patatran VillagePrijs per persoon/nacht in € code: 13238

toeslag:Halfpension p.p.p.n. € 34 Kinderprijs 2-11 jaar - in de Superior kamer met 2 volwassenen - per kind/nacht € 26 inclusief: logies/ontbijt.Kinderen: Kinderkorting op aanvraag.

5=4 (geldig: gehele jaar). Honeymoonspecial: vanaf 3 nachten pro-fiteert het echtpaar van gereduceerde prijzen (geldig: gehele jaar).

Charmant, klein hotel met een vriendelijke atmos­feer en een prachtig uitzicht over Anse Patates.Ligging: aan de noordkust van het eiland La Digue, met uitzicht op Anse Patates. Het complex ligt schuin tegen een helling en is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ca. 12 min. per fiets van de haven.Hotel: het hotel beschikt over een zwembad met zonne-terras, een bar en een restaurant met lokale keuken, waar regelmatig thema-avonden worden georganiseerd. Fietsen kunnen tegen betaling worden gehuurd. Tussen oktober en maart kan het zwemmen in zee worden be-perkt vanwege hoge golven.

Accommodatie: 8 standaard kamers met een bad-kamer, airco, telefoon, een haardroger en een balkon. De 9 superior kamers liggen hoger tegen de helling en hebben een bad. Nog hoger bevinden zich 3 familie-kamers, 3 deluxe kamers, 2 honeymoon suites en de Captain’s Retreat Suite, die een 180° panoramisch uit-zicht heeft.

Anse Patate

Bezetting met pers. 1 2Standaard kamer01.11.14 - 31.10.15 141 99Superior kamer01.11.14 - 31.10.15 163 120

Patatran Village

1 Le Domaine de L orangeraiePrijs per persoon/nacht in € code: 33203

toeslag:Verplicht galadiner op 24.12 & 31.12 per avond p.p. € 69 Halfpension p.p.p.n. € 49 inclusief: logies/ontbijt. Kinderen: max. 1 kind onder 12 jaar in een Garden villa gratis bij 2 volwassenen op de kamer.

fietsen en snorkeluitrusting gratis ter be-schikking.

Bezetting met pers. 1 2 3Garden Villa 01.11.14 - 05.12.14 338 181 15520.12.14 - 27.12.14 338 181 15528.12.14 - 08.01.15 403 213 17709.01.15 - 31.10.15 338 181 155

1

2

Het 5 km lange en 3 km brede eiland La Digue ligt op slechts een paar kilometer van Praslin en is om­geven door een koraalrif. Twee derde van het eiland is heuvel achtig, het hoogste punt is 330 m. De witte zand stranden zijn de meest gefotografeerde stranden ter wereld en niet voor niets! De fraaie stranden worden onderbroken door kolossale, door de zee glad ge slepen, granietblokken. Op La Digue rijden nauwe­lijks auto´s, meestal vindt het vervoer plaats per ossen wagen of per fiets. Een ideaal eiland om te ont­spannen, weg te dromen en te genieten!

Dit gemoedelijke strandhotel wordt gekenmerkt door een landelijke architectuur en moderne inrich­ting.Ligging: slechts 5 min. van de haven van La Digue ver-wijderd. Dit kleine charmante hotel ligt enkele minuten lopen van een paradijselijk wit zandstrand.Hotel: het hotel ligt in een prachtige tropische tuin en heeft een restaurant, een bar en een strandservice. Het zwembad wordt omringd door een zonneterras en nodigt uit om heerlijk te ontspannen. De prachtige spa biedt een uitgebreide keuze aan massages en behandelingen. Tijdens uw verblijf kunt u per fiets de adembenemende stranden gaan verkennen.

Zwembad

Le Domaine de L´orangeraie1

Anse Sévère

Accommodatie: de 20 Garden villa’s liggen in de tro-pische tuin en zijn zeer smaakvol ingericht. De 35 Villa de Charme, Villa de Charme Elegance en de Presidential Villa liggen tegen de heuvel en bieden een fantastisch uitzicht. Alle villa’s hebben een terras, airco, badkamer, televisie, telefoon, internetaansluiting, kluisje, minibar, koffie-/theefaciliteiten en een haardroger. De Villa de Charme hebben een modern buitenbad en een aparte kleedruimte. De Villa de Charme Elegance hebben tevens een jacuzzi.

Restaurant

2

2

Page 49: Brochure indian ocean 2015

4949

AccommodAties seychellen

denis Private islandPrijs per persoon/nacht in € code: 67849

toeslag:Vlucht Mahé - Denis Island p.p. per enkele reis € 219 Verplicht Gala Diner op 24.12, 25.12 en 31.12.13 p.p. per avond € 63 Vast kindertarief 12-17 jaar, in de kamer van de ouders, p.p.p.n. € 165 inclusief: volpension, lokale drankjes (exclusief buitenlands gedistilleerde drankjes), niet gemotori-seerde watersportactiviteiten.

Vroegboekkorting: 10% korting bij boekingen tot 60 dagen voor aankomst, voor een verblijf van min. 3 nachten (geldig: 01.11.14-09.01.15, 07.02-17.04.15, 18.07-31.10.15), combineer-baar met honeymoonspecial en langverblijf-korting. 7=6 (geldig: 01.11-26.12.14, 10.01-31.10.15), combineerbaar met vroegboekkorting. Honeymoonspecial: bij een verblijf van min. 3 nachten ontvangen bruidsparen 20% korting (geldig: 01.11-26.12.14 und 10.01-31.10.15).

Denis Island

Bezetting met pers. 1 2Beach Cottage01.11.14 - 26.12.14 804 46827.12.14 - 09.01.15 974 55310.01.15 - 06.02.15 634 38307.02.15 - 27.03.15 916 52428.03.15 - 17.04.15 974 55318.04.15 - 17.07.15 634 38318.07.15 - 28.08.15 916 52429.08.15 - 02.10.15 804 46803.10.15 - 31.10.15 974 553Beachfront Spa Cottage01.11.14 - 26.12.14 874 50327.12.14 - 09.01.15 1.056 59410.01.15 - 06.02.15 754 44307.02.15 - 27.03.15 994 56328.03.15 - 17.04.15 1.056 59418.04.15 - 17.07.15 754 44318.07.15 - 28.08.15 994 56329.08.15 - 02.10.15 874 50303.10.15 - 31.10.15 1.056 594Beach Villa01.11.14 - 26.12.14 1.256 69427.12.14 - 09.01.15 1.409 77010.01.15 - 06.02.15 1.176 65407.02.15 - 27.03.15 1.331 73128.03.15 - 17.04.15 1.409 77018.04.15 - 17.07.15 1.176 65418.07.15 - 28.08.15 1.331 73129.08.15 - 02.10.15 1.256 69403.10.15 - 31.10.15 1.409 770

denis Private island

Privé eilandresort

Onze geheime tip voor een droomvakantie, en niet alleen voor honeymooners! De dichte vegetatie en de prachtige zandstranden maken van dit koraaleiland een juweeltje. De natuurlijke lagune en het helder-blauwe water zijn ideaal om te zwemmen en te snor-kelen. Op het eiland leven reuzenschildpadden en van december tot april wordt Denis Island ook door schildpadden vanuit de oceaan bezocht.Ligging: Denis Island ligt 95 km ten noorden van Mahé en kan in 30 min. worden bereikt met een klein vliegtuig. Het eiland is in particulier bezit - naast enkele bevoor-rechte gasten wonen alleen uw hosts op Denis Island.Hotel: het resort ligt op het noordwestelijke puntje van het 152 hectare grote eiland. Het hoofdgebouw heeft zijn originele architectuur behouden. Er is een stijlvolle loun-ge, een bar, een wijnkelder en een zwembad. Daarnaast heeft het resort een kleine boetiek en een bibliotheek. Bijzonder opmerkelijk is het open restaurant, met een open keuken, waar lokale en internationale specialiteiten aangeboden worden. De eigenaar van Denis Island doet veel inspanningen voor een duurzame exploitatie van het resort. In de keu-ken van het hotel worden vooral ingrediënten gebruikt, die geteeld worden op de eigen boerderij op het eiland. Water wordt verzameld en ontzout.Accommodatie: de vrijstaande bungalows liggen in de tropische tuin en hebben allemaal een terras en directe toegang tot het strand. Een open badkamer met buiten-douche, toilet, airco en een ventilator zijn ook voorzie-ningen op de kamer, net zoals koffie/theefaciliteiten, een koelkast, een iPod-dock, een strijkijzer en een haardroger.

Kamervoorbeeld

Page 50: Brochure indian ocean 2015

5050

Altijd al gedroomd van prachtige palmstranden, een helderblauwe zee, een aangename zeebries, een hang-mat en een cocktail met Old Mill Rum of vers ananas-, mango- of papayasap? Deze dromen worden werke-lijkheid als u Mauritius bezoekt.

De koraalbanken, die bijna het hele eiland omringen, werken als golfbreker, waardoor u optimaal kunt ge-nieten van een duik in de rustige zee en van het fijne zandstrand. De koralen zorgen ook voor een onderwa-terparadijs met een breed scala aan vissoorten en schaaldieren, die op hun beurt als basis dienen voor heerlijke zeegerechten.

Maar als u Mauritius uitsluitend als strandbestemming zou bezoeken, doet u zichzelf tekort. Het binnenland herbergt namelijk pittoreske dorpen, levendige stadjes, een prachtige subtropische vegetatie, Indische tempels, Chinese pagodes, westerse kerken en moskeeën. De vitaliteit en levensvreugde van de multiculturele samen-leving toont zich ten eerste tijdens allerlei festiviteiten, die vrijwel doorlopend plaatsvinden, en ten tweede zeker ook in de veelzijdige en smaakvolle keuken. Laat uw dromen werkelijkheid worden!

Bevolking Het eiland Mauritius behoort met zijn ca. 1,2 miljoen inwoners tot de meest dichtbevolkte gebieden ter we-reld. De veelzijdigheid aan etnische groepen is uniek, de meeste inwoners zijn immigranten, waarvan: 68% Indo-Mauritiaans, 27% Creools-Afrikaans of Mala gassiërs, 3% Chinees en 1,5% blanken, meestal van Franse afkomst.

Paspoort/visa EU-staatsburgers dienen in het bezit te zijn van een g eldig internationaal reispas dat nog min. 6 maanden na vertrek vanaf Mauritius geldig is. Er is geen visum nodig. U dient wel een geldig retourticket voor te leggen. Wie langer dan 3 maanden op Mauritius wil verblijven, dient voor een visum contact op te nemen met de ambassade. Deze bepalingen kunnen te allen tijde wijzigen.

Vluchten en vliegverbindingen De internationale luchthaven licht in het zuidoosten van het eiland, op ca. 50 km van de hoofdstad Port Louis. De vliegtijd naar Mauritius bedraagt ca. 11 u.

Inentingen Voor Mauritius zijn geen bijzondere inentingen vereist, tenzij u vanuit een gebied waar gele koorts heerst reist (bijv. Kenia), dan is een gele koorts inenting nodig. Wij raden u toch aan om een arts te contacteren, zodat u op de hoogte bent van de actuele gezondheidsvoorschriften en vereiste inentingen.

Klimaat/reistijd Mauritius kan het hele jaar door worden bezocht. De beste reistijd is vanaf eind maart tot juni en van septem-ber tot november. Van januari t.e.m. maart kunnen er cyclonen voorkomen.

Tijdsverschil Het tijdsverschil met Nederland en België bedraagt in de Europese zomer +1 u. en in de Europese winter +3 u.

Hét paradijselijke eilandMauritius

Afwijkende annuleringsvoorwaardenMeer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

Talen De officiële taal op Mauritius is Engels. De voertalen zijn Creools en Frans. Daarnaast worden er ook Indiase en Aziatische dialecten gesproken.

Valuta en betaalmiddelen De munteenheid is de Mauritiaanse Rupee (MUR). MUR 1 = 100 Cent = ca. EUR 0,023 (stand: juli 2014). Contant geld: in- en uitvoer van geld kent geen beperkingen. Credit cards worden in steden en hotels geaccepteerd.

mm

Jan Jun Jul Dec

240160800

302010

0

Inner Islands

1

5-7

3

2

4

8-9

gemiddelde maximum temperatuurgemiddelde minimum temperatuurgemiddelde neerslag

Page 51: Brochure indian ocean 2015

5151

Toeslag:Verplicht galadiner op 24.12 en 31.12 Le Cardinal Exclusive p.p. € 80In Kenia safari p.p.p.n. 03.04-06.04.15 € 43Inclusief: vermelde transfers, overnachtingen en maaltijden, safarireis in internationaal gezelschap in een minibus met gegarandeerde raamplaats, Engelstalige gids/chauffeur, entreegelden voor de nationale parken.Exclusief: vluchten, overige maaltijden, drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien en visumkosten.Aantal deelnemers: voor het safarigedeelte: min. 2 pers, max. 7 pers.Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´- agent.

Dag 5: Lake Nakuru - Amboseli (volpension). Na een vroeg ontbijt reist u via Nairobi in zuidoostelijke richting het Amboseli NP. Na een picknicklunch onderweg bereikt u het park in de loop van de middag. U maakt een safari op weg naar de lodge en komt daar ’s avonds aan. U heeft er een mooie tuin en uitzicht op de Kilimanjaro. 2 overnachtingen Amboseli Sopa Lodge.

Dag 6: Amboseli (volpension). Wellicht lukt het u vandaag om, zoals vele gasten voor u, de ene na de andere foto te maken van de Kilimanjaro met daarvoor giraffen en olifanten. Ook tijdens de safari’s in de vroege ochtend en in de loop van de middag heeft u volop moge-lijkheden voor mooie foto’s.

Dag 7: Amboseli - Nairobi (ontbijt). Geniet nog een laatste maal van het ´dak van Afrika´, voordat u na een laatste safari terugkeert naar de hoofdstad van Kenia, waar u afscheid neemt van uw eventuele medereizigers en gids/chauffeur. Transfer naar uw hotel. Overnachting Nairobi Safari Park Hotel.

Dag 8: Nairobi - Mauritius (halfpension). Na het ont-bijt wordt u naar de luchthaven van Nairobi gebracht en vliegt u naar Mauritius (vlucht niet inbegrepen). Na aankomst transfer naar Le Cardinal Exclusive Hotel (transfertijd bedraagt ca. 70 min.). 5 overnachtingen Le Cardinal Exclusive Hotel.

Dag 9: - 12: Mauritius (halfpension). Dagen ter vrije besteding op Mauritius. Dit kleine boutique hotel ligt aan het wonderschone witte zandstrand van Trou aux Biches aan de noordwestkust. Het plaatsje Grand Baie bereikt u in enkele minuten per taxi of per lokale bus. Hier vindt u diverse restaurants, bars en winkels. Het hotel be schikt over een piano-loungebar en een strandbar, een uit-stekend restaurant met lokale en internationale gerech-ten, bereid in een open showkeuken. Vanaf het terras rondom het zwembad kunt u genieten van een heerlijk uitzicht op de wondermooie baai van Trou aux Biches. U kunt zich laten verwennen in de spa, waar vele behande-lingen worden aangeboden. In het boothuis van het hotel staan kajaks, waterfietsen, windsurfen, glasbodemboot en hobbie cats kosteloos tot uw beschikking. Het hotel deelt de tennisbaan en fitnessruimte met het nabijgele-gen Casuarina Hotel.

Dag 13: Mauritius (ontbijt). Helaas, uw verblijf zit er bijna weer op. U wordt vandaag naar de luchthaven van Mauritius gebracht.

Le Cardinal Exclusive

Kenia & Mauritius - 13 dagenCode: 48561Reisdata: iedere vrijdagPrijs per persoon in €

In een oogopslag • 13 dagen van Nairobi naar Mauritius• vertrek iedere vrijdag• groepssafari in Kenia• individuele verlenging op de droomstranden

van Mauritius

Een fantastische mogelijkheid om tijdens een bege-leide rondreis de veelzijdige dierenwereld in de natio­nale parken van Kenia te combineren met de uit stekende service en witte zandstranden op het tropische eiland Mauritius. Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Nairobi. Na aankomst in Nairobi wordt u naar uw hotel gebracht. Overnachting Nairobi Safari Park Hotel.

Dag 2: Nairobi - Masai Mara (volpension). Na het ont-bijt vertrekt uw groepstour (max. 7 pers., internationaal gezelschap, Engelstalig) uit Nairobi. Rond lunchtijd komt u aan in de beroemde Masai Mara. ’s Middags gaat u voor het eerst op safari. Uw lodge beschikt over een terras met een bar, vanwaar u een mooi uitzicht heeft op een kleine dam, waar u vaak nijlpaarden kunt aantreffen. 2 overnachtingen Mara Sopa Lodge.

Dag 3: Masai Mara (volpension). Vandaag gaat u op safari in de Masai Mara. De Masai Mara is één van de beroemdste nationale parken van Afrika en biedt een spectaculair wildleven. Het park is het thuis van o.a. leeuwen, olifanten, giraffen, gazellen en zebra’s. Ook cheeta’s en luipaarden worden hier regelmatig gespot. U brengt vandaag ook een bezoek aan een Masai dorp.

Dag 4: Masai Mara - Lake Nakuru (volpension). Och-tendsafari tijdens uw rit vanuit de Masai Mara. De reis gaat in noordoostelijke richting via de ´graanschuur´ van Kenia naar Lake Nakuru NP. Laat u betoveren door de duizenden roze flamingo’s die hier leven en kijk uit naar de neushoorns, luipaarden en giraffen. Overnachting Lake Nakuru Lodge.

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 19.12.14 4.351 2.98420.12.14 - 07.01.15 5.518 3.62608.01.15 - 31.03.15 4.333 2.97501.04.15 - 30.04.15 4.033 2.87001.05.15 - 25.06.15 3.658 2.64526.06.15 - 30.09.15 4.014 2.78301.10.15 - 31.10.15 4.389 3.008

Combinatiereis Kenia & Mauritius

RondREIzEn KEnIA & MAuRITIus

Page 52: Brochure indian ocean 2015

5252

Zuid-Afrika & Mauritius - 20 dagenCode: 70430Reisdata: dagelijksPrijs per persoon in €

Inclusief: vermelde overnachtingen en maaltijden, transfers, excursies vanuit Kaapstad, Europcar huurauto (categorie D) met Classic Plus verzeke-ring, zonder eigen risico, safari‘s in het Motswari Private GR.Exclusief: alle vluchten, overige maaltijden, drankjes, entreegelden, fooien en persoonlijke uit-gaven.Aantal deelnemers: min. 2 pers.Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

In een oogopslag • 20 dagen autorondreis met strandverlenging• verblijf in Kaapstad inclusief excursies• autorondreis Panoramaroute & Krugerpark• ontspannen en prachtige stranden op Mauritius

Ontdek de prachtige nationale parken van Zuid-Afrika en de diversiteit aan fauna en flora. Hierna geniet u van een aantal heerlijke dagen op de eindeloze stranden van Mauritius.Reisprogramma: (Wijzigingen voorbehouden)

Dag 1: Kaapstad. Na aankomst in Kaapstad wordt u per-soonlijk opgewacht voor een transfer naar uw hotel. 4 overnachtingen Cape Riviera Guesthouse.

Dag 2: Kaapstad (ontbijt). Tijdens een halve dag-excursie door de stad ontdekt u de belangrijkste bezienswaardig heden van Kaapstad. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3: Kaapstad - Kaap de Goede Hoop (ontbijt). Vandaag brengt u tijdens een excursie een bezoek aan Kaap de Goede Hoop en verkent u het prachtige en schilder achtige Kaapse Schiereiland.

Dag 4: Kaapstad - Wijngebied (ontbijt). Tijdens een dagexcursie gaat u naar het achterland van Kaapstad met de beroemde wijngaarden. Een bezoek aan een wijnkelder staat op het programma en u krijgt uitleg over de verschillende soorten wijn. Natuurlijk kunt u ze ook proeven!

Dag 5: Kaapstad - Johannesburg - Pretoria (ontbijt) ca. 60km. ’s Ochtends transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Johannesburg (niet inbegrepen) waar u uw huurauto ophaalt en vanwaar u naar Pretoria rijdt. De komende dagen reist u met uw huurauto. De over-nachtingen zijn gereserveerd en u krijgt een gede-tailleerde routebeschrijving mee. Overnachting Court Classic Hotel.

Dag 6: Pretoria - Ohrigstad (ontbijt) ca. 330 km. Voor vertrek kunt u de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad van Zuid-Afrika bekijken. Hierna rijdt u naar het noordoosten, naar Ohrigstad. Laat in de middag be-reikt u de mooie Iketla Lodge. Overnachting Iketla Lodge.

Dag 7: Ohrigstad - Motswari GR (halfpension) ca. 140 km. Na het ontbijt rijdt u naar het Motswari Game Reserve. De komende 2 dagen gaat u mee op begelei-de safaris in dit privéwildreservaat. Motswari ligt in het noordelijke deel van het Timbavati GR, vrij grenzend aan het Krugerpark. 2 overnachtingen Motswari GR.

Dag 8: Motswari GR (volpension). Motswari heeft een overvloed aan wilde dieren en zeer toegewijde en ervaren rangers. Ook vandaag heeft u de kans het reser-vaat tijdens safaris te ontdekken. Verheugt u zich op een uitzonderlijk diverse fauna en flora.

Dag 9: Motswari GR - Krugerpark (ontbijt) ca. 90 km. Na de laatste ochtendsafari en een stevig ontbijt reist u verder met uw huurauto. U passeert de poort van het Krugerpark en ontdekt het bekendste nationale park van Zuid-Afrika op eigen houtje. 2 overnachtingen restcamps in het Krugerpark.

Dag 10: Krugerpark. Gebruik de hele dag om het zuide lijke deel van het park te verkennen. Het Kruger-park heeft een zeer goede infrastructuur en bij de ver-schillende waterpoelen heeft u de mogelijkheid om dieren te observeren.

Dag 11: Krugerpark - Panoramaroute ca. 80 km. Vandaag laat u het Krugerpark en de dieren achter u en vervolgt u uw reis verder naar de beroemde Panorama-route. Een regio met indrukwekkende canyons, bergen en spectaculaire uitzichten. 2 overnachtingen Böhms Zeederberg Country House.

Dag 12: Panoramaroute (ontbijt). Vandaag heeft u tijd om de Panoramaroute te verkennen. Aanraders zijn God’s Window, Bourke’s Luck Potholes en de Blyde River Canyon.

Dag 13: Panoramaroute - Johannesburg (ontbijt) ca. 390 km. Na het ontbijt verlaat u de Panoramaroute en rijdt u terug naar Johannesburg. Laat in de middag be reikt u uw accommodatie vlakbij de luchthaven. Hier levert u uw huurauto in. Overnachting The Safari Club.

Dag 14: Johannesburg - Mauritius (ontbijt). Vroeg in de ochtend transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Mauritius (vlucht niet inbegrepen). Na aankomst op Mauritius wordt u welkom geheten en volgt een transfer naar uw strandhotel. 6 overnachtingen Beachcomber Le Cannonier.

Dag 15: - 19: Mauritius (ontbijt). Ontspan op het prach-tige strand en geniet van de hartelijke ontvangst en het comfort van uw hotel. Het Beachcomber Le Cannonier ligt op het schiereiland Pointe aux Cannoniers en wordt aan 3 kanten omgeven door prachtige, langzaam aflopende stranden. Het ruime complex heeft een zeer goede infra-structuur en veel (water)sportfaciliteiten.

Op aanvraag kunnen wij voor u ook andere hotels op Mauritius als verlengingsprogramma boeken.

Dag 20: Mauritius (ontbijt). Geniet van de laatste uren in het paradijs op aarde. In de loop van de dag transfer naar de luchthaven.

Bezetting met pers. 1 201.11.14 - 30.11.14 3.439 2.59901.12.14 - 19.12.14 3.410 2.58420.12.14 - 08.01.15 4.085 3.03609.01.15 - 31.01.15 3.538 2.66901.02.15 - 30.04.15 3.421 2.59401.05.15 - 30.06.15 2.966 2.27601.07.15 - 30.09.15 3.068 2.35301.10.15 - 31.10.15 3.578 2.695

Combinatiereis Zuid-Afrika & Mauritius

RondREIZEn ZuId-AfRIkA & MAuRItIus

Page 53: Brochure indian ocean 2015

5353

AccommodAties mAuritius

Beachcomber Paradis Hotel & Golf club

Prijs per persoon/nacht in € code: 44466

toeslag:Luchthaventransfer p.p., per enkele reis € 25 Halfpension p.p.p.n. € 48 Volpension „plus“ p.p.p.n. € 93 Kinderprijs 6-17 jaar - in de kamer met 2 volwassenen - per kind/nacht € 56 inclusief: logies/ontbijtminimumverblijf: 7 nachten: 26.12.14-01.01.15. Kinderen: max. 1 kind (0-5 jaar) gratis bij de ou-ders op de kamer.

Vroegboekkorting: 25% korting bij boeking min. 30 dagen voor vertrek (geldig: 01.11-19.12.14, 09.01-31.10.15), combineerbaar met honeymoonspecial en langverblijfkorting. Honeymoonspecial: 15% korting voor beide partners (geldig 01.06-15.07.15), 10% korting voor beide partners (geldig 01.11-19.12.14, 09.01-31.10.15), combineerbaar met vroeg-boek- en langverblijfkorting. Langverblijfkorting: 5% korting bij verblijf van min. 10 nachten, 10% bij verblijf van min. 13 nachten (geldig: 27.04-31.07.15, 01.09-30.09.15), combineerbaar met honey-moonspecial en vroegboekkorting. max. 1 kind jonger dan 17 jaar gratis in de ka-mer van de ouders (geldig: 27.04-30.09.15). Geen greenfee (geldig: 01.05-30.09.15).

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ‘Best of Africa’-agent.

Le Morne

Bezetting met pers. 1 2 3Deluxe kamer01.11.14 - 30.11.14 411 274 24301.12.14 - 19.12.14 323 215 19020.12.14 - 08.01.15 713 475 41909.01.15 - 31.01.15 411 274 24301.02.15 - 26.04.15 323 215 19027.04.15 - 30.09.15 235 156 13801.10.15 - 31.10.15 411 274 243Deluxe Beachfront kamer01.11.14 - 30.11.14 483 321 28401.12.14 - 19.12.14 393 261 23120.12.14 - 08.01.15 816 544 48109.01.15 - 31.01.15 483 321 28401.02.15 - 26.04.15 393 261 23127.04.15 - 30.09.15 288 191 16901.10.15 - 31.10.15 483 321 284

Beachcomber Paradis Hotel & Golf club

droomstranden aan de zuidwestkust

Een super-deluxe resort voor golfers, sportfanaten, spaliefhebbers en families. Gelegen aan een wit zandstrand van maar liefst 7 km lang en naast het zusterhotel Dinarobin. Hierdoor kunt u van extra veel faciliteiten genieten! Ligging: aan de zuidwestkust, fantastische ligging op het schiereiland Le Morne. Het resort ligt direct aan het witte zandstrand en aan de voet van de beroemde Le Morne berg. De luchthaven ligt op ca. 70 km afstand. Hotel: dit schitterende hotel heeft een prachtig uitge-strekte tropische tuin en biedt naast het lange zand-strand: 2 zwembaden, een hoofdrestaurant, meerdere specialiteitenrestaurants, verschillende bars, boetiekjes en een kapper & beautysalon. De (water)sportmogelijkheden bestaan o.a. uit wind-surfen, waterskiën, zeilen, snorkelen, kajakken, tennis en mountainbiken.Voor golfers is er de Paradise Golfclub. Voor kinderen van 3-12 jaar is er een miniclub. Verder kunt u gebruik maken van de faciliteiten van het buurhotel Dinarobin. Accommodatie: 286 kamers, waaronder 40 deluxe ka-mers met lagunezicht en 60 deluxe beachfront kamers met zeezicht (beide ca. 50 m²). 120 junior suites (ca. 76 m²), 66 overige suites en 13 villa´s. Alle kamers zijn ruim en modern ingericht en hebben o.a. een badkamer met bad en apart toilet, haardroger, airco, telefoon, satelliet-tv, een minibar, kluisje, koffie/theefaciliteiten, zithoek en een balkon of terras. De suites zijn groter. De deluxe suite beschikt tevens over een dvd-speler en de senior suite over een dvd-speler en een Nespressomachine. Tevens wordt bij boeking voor de senior suite automatisch een

parasol voor de verblijfsduur gereserveerd.Wat verder van het hoofdgebouw liggen de luxueuze villa‘s met privétuin, privéstrand, buitendouche, Nespresso machine en barbecue. Een persoonlijke butlerservice maken het verblijf in de villa compleet. Alle kamers hebben gratis wifi.

Deluxe Beach kamer

3

3

combinatiereis Zuid-Afrika & mauritius

Page 54: Brochure indian ocean 2015

5454

AccommodAties mAuritius

shanti maurice – A Nira resortPrijs per persoon/nacht in € code: 33672

toeslag:Luchthaventransfer p.p., per enkele reis € 25 Volpension p.p.p.n. € 50 Verplicht galadiner 24.12 p.p. € 150 Verplicht galadiner 31.12 p.p. € 275 inclusief: halfpension.Kinderen: max. 1 kind tot 12 jaar gratis bij de ou-ders op de kamer o.b.v. logies/ontbijt.

Special 1: 35% korting op de kamerprijs (gel-dig: 07.01-14.04.15, 01.10-30.11.15), niet combineerbaar. Special 2: 45% korting op de kamerprijs (gel-dig: 15.04-30.09.15, 01.12-22.12.15), niet combineerbaar. Honeymoonspecial: 50% korting voor het bruidspaar bij een verblijf van min. 3 nachten (geldig: 07.01-22.12.15), niet combineerbaar. Familiespecial: 2 volwassenen krijgen koste-loos een kamer van dezelfde categorie voor max. 3 kinderen tot 12 jaar (geldig: 07.01-22.12.15), alleen geldig in de Junior Suite en niet combineerbaar met andere specials en kortingen.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

St. Felix

Bezetting met pers. 1 2Junior Suite Oceanview 23.12.14 - 06.01.15 881 49407.01.15 - 14.04.15 688 38115.04.15 - 30.09.15 588 32501.10.15 - 30.11.15 688 38101.12.15 - 22.12.15 588 325Junior Suite Beach Front 23.12.14 - 06.01.15 969 53807.01.15 - 14.04.15 769 42515.04.15 - 30.09.15 625 35301.10.15 - 30.11.15 769 42501.12.15 - 22.12.15 625 353Luxury Villa met zwembad23.12.14 - 06.01.15 1.563 78107.01.15 - 14.04.15 1.225 61315.04.15 - 30.09.15 994 49701.10.15 - 30.11.15 1.225 61301.12.15 - 22.12.15 994 497

shanti maurice – A Nira resort

droomstranden in het zuiden

2 Bedroom Suite Villa met zwembad

Genesteld tussen de suikerrietplantages en de tur­kooizen wateren van de Indische Oceaan is het Shanti Maurice een feest voor alle zintuigen. Met exotische tuinen, ongerepte witte zandstranden, ruime suites en villa‘s, een fantastische spa en res­taurants met gerechten die u blijven verrassen, vindt u hier een plek waar dromen geen bedrog zijn.Ligging: gelegen aan de rustige zuidelijke kust van Mau-ritius, direct aan het brede, witte zandstrand. Ingesloten in een prachtige tropische tuin van 15 ha vinden well-ness-liefhebbers, koppels, gezinnen en honeymooners hier een toevluchtsoord met een discrete luxe ambiance. De luchthaven ligt op ongeveer 35 min. Hotel: de spa is het hart van het hotel waar balans tussen lichaam en geest centraal staat. Er worden veel behande-lingen en meerdaagse programma’s aangeboden. Zwem-bad met zonneterras, kinderzwembad, bibliotheek en fit-nesscentrum zijn ook beschikbaar. Voor kinderen tussen 4-12 jaar worden in de mini-club gevarieerde programma‘s aangeboden. 3 restaurants en een bar b ieden culinaire hoogtepunten tijdens uw verblijf en verwennen u met lo-kale en internationale gerechten. Op verzoek worden de maaltijden volgens de Ayurvedische methode aangebo-den. Het hoofdrestaurant Pebbles heeft een internationale kaart met invloeden uit de Indiase en Creoolse keuken. Het Star restaurant verrast met moderne Kaapse gerechten en een opmerkelijke selectie van Zuid-Afrikaanse wijnen. De Fish Shack, direct aan het strand, biedt vis- en zee-vruchtenspecialiteiten onder begeleiding van Mauritiaans dansen en muziek. Verder biedt de nieuwe Rum Shack bar de grootste collectie rum in Mauritius.

Accommodatie: 61 ruime suites en villa‘s (vanaf 81m²), verdeeld in 5 categorieën. Alle kamers zijn smaakvol ingericht en uitgerust met badkamer, internettoegang, aparte kleedruimte, tv, een balkon of terras met uit-zicht op de tuin of de zee. Alle villa‘s hebben een privé-zwembad.

Kamervoorbeeld Junior Suite

2

2

Page 55: Brochure indian ocean 2015

5555

AccommodAties mAuritius

droomstranden in het oosten en westenconstance Belle mare Plage

Prijs per persoon/nacht in € code: 68370

toeslag:Luchthaventransfer p.p., per enkele reis € 25 Volpension p.p.p.n. € 40 inclusief: halfpension.Kinderen: max. 1 kind jonger dan 12 jaar gratis in de kamer van de ouders van 13.04-25.10.15, anders max. 1 kind jonger dan 2 jaar gratis in de kamer van de ouders.

Vroegboekkorting: bij boeking min. 45 dagen voor vertrek, voor een verblijf van min. 5 nachten, 30% korting (geldig: 01.11-22.12.14, 07.01-12.04.15, 26.10-22.12.15), 40% korting (geldig: 13.04-25.10.15), niet combineerbaar. Honeymoonspecial: 60% korting voor de bruid (geldig: 01.11-22.12.14, 07.01-17.04.15, 26.10-30.10.15), 80% korting voor de bruid (geldig: 13.04-25.10.15), niet combineerbaar. Special: 15% korting bij verblijf van min. 5 nachten (geldig: 01.11-22.12.14, 07.01-12.04.15, 26.10-31.10.15), 20% korting bij verblijf van min. 5 nachten (geldig: 13.04-25.10.15), niet combineerbaar.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Sportief, relaxte badplaats met twee 18-holes cham-pionship golfbanen en de plaats van de jaarlijkse Open MCB, een professioneel toernooi van de Euro-pean Senior Tour.Ligging: aan een 2 km lang zandstrand aan de oostkust van Mauritius ligt het Constance Belle Mare Plage Hotel. De transfer duurt ongeveer 60 min.Hotel: 2 18-holes championship golfbanen, die voor de hotelgasten zonder greenfee ter beschikking staan, behoren tot dit resort, alsook ’Le Spa de Constance‘, watersportcentrum met PADI duikschool, waterskiën en windsurfen. Aan land heeft u de keuze uit tennis, mini-golf, fietsverhuur en de Golf Academy.

Voor fijnproevers beschikt het hotel over 7 restaurants en 5 bars.Voor kinderen van 4 tot 12 jaar wacht in de ’Kakoo Club‘ een geweldig programma.Accommodatie: de 235 kamers en suites zijn smaak-vol ingericht en opgedeeld in 4 categorieën. Alle kamers hebben een balkon of terras, airco, badkamer met bad en aparte douche/wc, lcd-tv, internettoegang, telefoon, minibar en een kluisje.Voor gasten met een verlangen naar meer privacy staan 20 villa’s met elk tot 3 slaapkamers en privézwembad op aanvraag ter beschikking.

Bezetting met pers. 1 2Prestige kamer 01.11.14 - 30.11.14 363 24401.12.14 - 22.12.14 288 20623.12.14 - 06.01.15 750 37507.01.15 - 12.04.15 375 25013.04.15 - 15.05.15 275 20016.05.15 - 15.09.15 200 16316.09.15 - 25.10.15 275 20026.10.15 - 31.10.15 363 244

Poste de Flacqconstance Belle mare Plage

tamarina Hotel Beach Golf & spaPrijs per persoon/nacht in € code: 68471

toeslag:Luchthaventransfer p.p., per enkele reis € 25 Verplicht galadiner 24.12 p.p. € 63 Verplicht galadiner 31.12 p.p. € 81 All Inclusive p.p.p.n. € 46 inclusief: halfpension, 1 greenfee p.d.minimumverblijf: 5 nachten tussen 20.12.14-04.01.15, bij ‚all inclusive‘ gehele jaar min. 4 nachten.

Vroegboekkorting: 5% korting bij boeking min. 30 dagen voor aankomst, verblijf van min. 5 nachten (geldig: gehele jaar, uitgezon-derd 20.12.14-05.01.15), combineerbaar met andere aanbiedingen. 6=7, 7=9, 10=13 (geldig: gehele jaar, uitge-zonderd 20.12.14-05.01.15), combineerbaar met andere aanbiedingen behalve de honey-moonspecial. Honeymoonspecial: bij verblijf van min. 5 nachten 40% korting voor de bruid (geldig: gehele jaar), alleen combineerbaar met de vroegboekkorting.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ’Best of Africa‘-agent.

Klein boutique hotel op een prachtige locatie in het westen van het eiland. Ideaal voor golfers en mensen die rust zoeken.Ligging: aan het strand van de Tamarin Bay. De lucht-haven ligt op ongeveer 50 km, Port Louis op 40 km.Hotel: het mooie complex heeft een receptie, 4 restau-rants, een bar en 4 zwembaden. Wellness wordt in de Tamarina met hoofdletters geschreven. Het wellness-centrum beschikt over 6 ruimtes voor verzorgingen. De prachtige 18-holes golfbaan ’Tamarina Golf Estate‘ hoort bij hotel. In het ’all inclusive‘ pakket is naast alle maal-tijden en drankjes ook het gebruik van de golfbaan inclu-sief. Wie geen golf speelt, heeft dagelijks recht op een massage van 45 min. (behalve op de dag van aankomst en vertrek).

Accommodatie: de 50 deluxe kamers (34 m²) zijn voor-zien van badkamer met douche, wc, haardroger, airco, minibar, tv, kluisje, telefoon en balkon of terras. Gratis wifi.

Bezetting met pers. 1 2Deluxe kamer 01.11.14 - 30.11.14 248 19101.12.14 - 19.12.14 221 17020.12.14 - 04.01.15 513 25605.01.15 - 04.05.15 248 19105.05.15 - 15.09.15 171 13116.09.15 - 15.10.15 221 17016.10.15 - 31.10.15 248 191

Tamarin Baytamarina Hotel Beach Golf & spa

11

4

4

Page 56: Brochure indian ocean 2015

56

Beachcomber Le Victoria

56

5

AccommodAties mAuritius

Beachcomber Le Victoria Prijs per persoon/nacht in € code: 42317

toeslag:Luchthaventransfer p.p. per enkele reis € 26 Halfpension p.p.p.n. € 34 All inclusive p.p.p.n. € 78 Kinderprijs 6-17 jaar - in de kamer met 2 volwassenen - per kind per nacht € 45 inclusief: logies/ontbijt.minimumverblijf: 7 nachten: 26.12.14-01.01.15. Kinderen: max. 1 kind tot 5 jaar gratis bij de ou-ders in de kamer (in superior 1ste verdieping). Max. 2 kinderen in deluxe en superior op de begane grond.

Vroegboekkorting: 25% korting bij boeking min. 30 dagen voor aankomst. (geldig: 01.11-19.12.14, 09.01-31.10.15), combineerbaar met langverblijfkorting en honeymoonspecial. Honeymoonspecial: 10% korting voor beide partners (geldig: 01.11-19.12.14, 09.01-31.10.15), combineerbaar met vroegboek- en langverblijfkorting. Langverblijfkorting: 5% korting bij verblijf van min. 10 nachten, 10% bij verblijf van min. 13 nachten (geldig: 27.04-31.08.15, 01.09-30.09.15), combineerbaar met honey-moonspecial en vroegboekkorting. Kinderen tot 17 jaar verblijven gratis bij de ouders in de kamer o.b.v. logies/ontbijt (gel-dig: 27.04.15-30.09.15).

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ´Best of Africa´-agent.

Pointe aux Piments

Bezetting met pers. 1 2 3Superior kamer begane grond01.11.14 - 30.11.14 203 135 12001.12.14 - 19.12.14 176 118 10420.12.14 - 08.01.15 334 223 19809.01.15 - 31.01.15 203 135 12001.02.15 - 26.04.15 176 118 10427.04.15 - 30.09.15 150 100 8901.10.15 - 31.10.15 203 135 120Deluxe kamer01.11.14 - 30.11.14 221 148 13101.12.14 - 19.12.14 195 130 11520.12.14 - 08.01.15 353 235 20809.01.15 - 31.01.15 221 148 13101.02.15 - 26.04.15 195 130 11527.04.15 - 30.09.15 160 106 9401.10.15 - 31.10.15 221 148 131

droomstranden in het noordwesten

Superior kamer begane grond

Ruim gebouwd strandresort op een fantastische locatie.Ligging: de Beachcomber Le Victoria heeft een prima ligging direct aan het lange strand van Pointe aux Piments. Le Victoria ligt tussen de toeristische plaats Grand Baie en de hoofdstad Port Louis. De luchthaven ligt op ca. 1 u. rijden.Hotel: het ruim opgezette hotel biedt veel sportieve activiteiten en is zeer geschikt voor families met kin-deren. Het resort is gelegen in een mooie tuin en heeft een groot zwembad, 3 restaurants, diverse bars, win-kels en een juwelier. Ontspanning kunt u vinden in het stoombad, de sauna of tijdens een heerlijke massage. Sportliefhebbers kunnen hier o.a. (tafel)tennissen, vol-leyballen, voetballen, bowlen, fitnessen, (water)aerobics doen, zeilen, windsurfen, kajakken, tochten maken met glasbodemboot, waterfietsen, introductiecursus duiken volgen, fietsen huren, duiken en diepzeevissen. Voor kinderen tussen 3-12 jaar is er een miniclub aanwezig. Accommodatie: de 254 kamers zijn verdeeld in ver-schillende categorieën. Allen zijn ruim en voorzien van een badkamer met aparte douche, een haardroger, bad jassen, airco, tv, telefoon, internettoegang, een kluisje, een mini-bar, koffie-/theefaciliteiten, een zitje en een balkon of terras met uitzicht op zee. De familie appartementen zijn uitgerust met een tweede bad- en slaapkamer. De ruime terrassen hebben uitzicht op het strand en de zee.

5

Page 57: Brochure indian ocean 2015

57

Hotel Le Sakoa

Le Cardinal Exclusive

57

6

7

ACCommodAtiES mAuritiuS

droomstranden in het noordwestenLe Cardinal Exclusive

Prijs per persoon/nacht in € Code: 33657

toeslag:Luchthaventransfer p.p. per enkele reis € 24 Galadiner 24.12 en 31.12 p.p. per avond € 100 inclusief: halfpension.minimumverblijf: 6 nachten: 20.12.14-07.01.15

Honeymoonspecial: 10% voor de bruid in een junior suite bij een verblijf van min. 5 nachten (geldig: gehele jaar, uitgezonderd 20.12.14-07.01.15).

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ”Best of Africa“-agent.

Een juweeltje op het prachtige strand van Trou aux Biches.Ligging: klein boutique hotel aan het prachtige witte strand van Trou Aux Biches aan de noordwestkust van Mauritius. Transfer naar de luchthaven ca. 70 min. Grand Baie is slechts een paar minuten met de taxi of de bus. Hier vindt u restaurants, bars en winkels.Hotel: het hotel beschikt over een piano-lounge-bar en een bar aan het strand, een uitstekend restaurant met in-ternationale keuken en typische Mauritiaanse gerechten, bereid in een open keuken. Vanaf het zonneterras rond het zwembad kunt genieten van een prachtig uitzicht op de mooie baai van Trou aux Biches. U vindt ontspanning

in de spa van het hotel met een uitgebreid aanbod aan massages en behandelingen. Tevens staan kajaks, water fietsen, waterski’s, windsurfen, glasbodemboot en Hobie Cats gratis tot uw beschikking. Met het aangren-zende hotel Casuarina deelt het Le Cardinal Exclusive het fitnesscentrum en de tennisbanen.Accommodatie: 10 junior suites verdeeld over de 2 verdiepingen van het gebouw. Ze hebben een balkon of terras met uitzicht op de baai. 2 penthouse suites bevinden zich op 2de verdieping en bieden aanvullend een ruime woonkamer en een jacuzzi. Alle suites zijn uitgerust met airco, badkamer met douche en bad, haar-droger, kluisje, satelliet-tv, dvd-speler, telefoon, internet-toegang en een minibar.

Bezetting met pers. 1 2 Kind 2-11Junior Suite 01.11.14 - 19.12.14 394 219 7320.12.14 - 07.01.15 525 263 7308.01.15 - 30.04.15 394 219 7301.05.15 - 30.09.15 331 181 7301.10.15 - 31.10.15 394 219 73

Trou aux Biches

Hotel Le SakoaPrijs per persoon/nacht in € Code: 68109

toeslag:Luchthaventransfer p.p. per enkele reis € 25 Halfpension p.p.p.n. € 33 inclusief: logies/ontbijt.

9=7 (geldig: 01.06-30.09.15).

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ”Best of Africa“-agent.

Vriendelijk en zeer mooi boutique hotel direct aan het lange zandstrand van Trou aux Biches. Ideaal voor onafhankelijke gasten.Ligging: direct aan het licht glooiende strand Trou aux Biches. Grand Baie, het beroemdste dorp van het eiland, ligt op ongeveer 8 km afstand, de luchthaven op 67 km. In de directe omgeving van het hotel vindt u diverse restaurants en winkels. Hotel: gezellig complex met receptie, een restaurant, bar, zwembad en een kleine spa. Wifi in het hele complex. Waterfietsen en kajaks kunnen gratis worden gebruikt. Andere watersportactiviteiten kunnen tegen een extra vergoeding op het strand worden geboekt.

Accommodatie: het hotel beschikt over 16 kamers - 14 standaard kamers met zee- of tuinzicht en 2 suites. De kamers zijn gevestigd in 2 bungalows met elk 2 ver-diepingen. De ruime kamers zijn prachtig ingericht en uitgerust met haardroger, airco, kitchenette, tv en tele-foon en beschikken over een balkon of een terras. De ruime suites liggen direct aan het strand.

Trou aux Biches

Le Cardinal Exclusive

Bezetting met pers. 1 2 Kind 2 - 12Standard Garden View 01.11.14 - 20.12.14 199 99 2021.12.14 - 20.01.15 263 131 2321.01.15 - 30.04.15 199 99 2001.05.15 - 31.07.15 166 83 1601.08.15 - 31.08.15 199 99 2001.09.15 - 30.09.15 166 83 1601.10.15 - 31.10.15 199 99 20Standard Seaview 01.11.14 - 20.12.14 224 112 2021.12.14 - 20.01.15 279 139 2321.01.15 - 30.04.15 224 112 2001.05.15 - 31.07.15 186 93 1601.08.15 - 31.08.15 224 112 2001.09.15 - 30.09.15 186 93 1601.10.15 - 31.10.15 224 112 20

Kamervoorbeeld

6

7

Page 58: Brochure indian ocean 2015

58

Beachcomber Le Canonnier

58

ACCommodAties mAuritius

droomstranden in het noordenBeachcomber Le Canonnier

Prijs per persoon/nacht in € Code: 68147

toeslag:Luchthaventransfer p.p. per enkele reis € 26 Halfpension p.p.p.n. € 28 All Inclusive p.p.p.n. € 61 Kinderprijs 6-17 jaar in de kamer met 2 volwassenen - per kind/nacht € 45 inclusief: logies/ontbijt.minimumverblijf: 6 nachten 26.12.14-01.01.15

Vroegboekkorting: 25% korting bij boeking tot minimaal 30 dagen voor vertrek (geldig 01.11. - 19.12.13, 09.01. - 31.10.14), combineerbaar met de langverblijfkorting en de honeymoonspecial. Langverblijfkorting: 5 % vanaf 10 nachten, 10 % vanaf 15 nachten. Geldig 28.04 - 30.09.14, combineerbaar met honeymoonspecial en vroegboekkorting. Honeymoonspecial: 10 % voor beide partners. Geldig: 01.11. - 19.12.13 en 09.01. - 31.10.14, combineerbaar met vroegboek- en lang-verblijfkorting.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ”Best of Africa“-agent.

Populair vakantieresort op een unieke locatie. Zowel actieve gasten als gezinnen voelen zich hier thuis.Ligging: het hotel is gelegen op het schiereiland van Pointe aux Canonniers en wordt aan 3 kanten omringd door zacht hellende, prachtige stranden. Het beroemde Grand Baie dorp ligt op 5 km en de luchthaven op 75 km afstand. Hotel: dit ruime complex is in een tropische tuin gele-gen rond het hoofdgebouw met receptie en winkels. Het hotel heeft 3 restaurants, 2 bars, 2 zwembaden, een discotheek en een Kids Club. Het sportaanbod is enorm. Tennis, jeu de boules, boogschieten, volleybal,

tafeltennis, zeilen, tochtjes met de glasbodemboot, water skiën, surfen, kajakken, waterfietsen, snorkelen en yoga worden gratis aangeboden.Accommodatie: de 284 kamers (standaard 24 m², superior 28 m²) zijn smaakvol ingericht en uitgerust met bad/douche, wc, airco, kluisje, tv, radio, minibar, koffie/theefaciliteiten, een balkon of terras. Tevens horen ook de familie duplexkamers met 2 verdiepingen en de fami-lie appartementen tot het complex.

Bezetting met pers. 1 2 3Superior Room Sea 01.11.14 - 30.11.14 201 134 11901.12.14 - 19.12.14 176 118 10420.12.14 - 08.01.15 308 205 18109.01.15 - 31.01.15 201 134 11901.02.15 - 26.04.15 176 118 10427.04.15 - 30.09.15 158 105 9401.10.15 - 31.10.15 201 134 119

Pointe aux Canonniers

20° sudPrijs per persoon/nacht in € Code: 68108

toeslag:Luchthaventransfer p.p. per enkele reis € 25 Volpension p.p.p.n. € 31 Kinderprijs 12-17 jaar - in de kamer met 2 volwassenen - per kind per nacht € 75 inclusief: overnachting/halfpension.minimumverblijf: 6 nachten 24.12.14-04.01.15

Vroegboekkorting: 10% korting bij boeking tot 60 dagen voor vertrek (geldig: gehele jaar, uitgezonderd 22.12.14-04.01.15), niet combi-neerbaar. 5=6, 5=7, 8=10, 10=13 (geldig: 01.02-14.10.15), niet combineerbaar.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden: meer informatie bij uw ”Best of Africa“-agent.

Klein maar fijn. Dit boutique hotel is een van de best bewaarde geheimen van Mauritius. Dit juweeltje is gelegen in een prachtige palmtuin direct aan het strand met uitzicht op de turkooizen lagune. Ideaal voor een romantische vakantie of gasten die rust zoeken.Ligging: gelegen in het noordwesten van het eiland aan een klein zandstrand tussen het schiereiland Pointe aux Canonnier en Grand Baie. Gelegen op 3 km van het dorp Grand Baie en 70 km van de luchthaven.Hotel: dit charmante hotel is uiterst smaakvol en stijlvol ingericht. Het biedt een restaurant met uitzicht op zee, een gezellige bar, bibliotheek, boetiek, spa met hamam en whirlpool evenals 2 zwembaden. Gratis wifi.

Accommodatie: de 28 kamers en 6 suites bevinden zich in kleine hotelgebouwen met elk 2 verdiepingen en zijn uitgerust met exclusieve meubels. De 19 charm kamers zijn individueel ingericht en hebben bad/douche, toilet, haardroger, airco, minibar, tv, koffie/theefaciliteiten, een balkon of terras. De 9 beachfront kamers zijn bovendien voorzien van een Nespresso koffiemachine en bevinden zich direct aan de zee. De 6 suites zijn groter en be-schikken over een privéwhirlpool.

Grand Baie20° sud

Zwembad Le Canonnier

Bezetting met pers. 1 2Standard Charm 01.11.14 - 30.11.14 263 17501.12.14 - 21.12.14 184 12322.12.14 - 04.01.15 473 23605.01.15 - 15.04.15 263 17516.04.15 - 14.10.15 184 12315.10.15 - 31.10.15 263 175Standard Beachfront 01.11.14 - 30.11.14 361 24101.12.14 - 21.12.14 249 16622.12.14 - 04.01.15 570 28505.01.15 - 15.04.15 361 24116.04.15 - 14.10.15 249 16615.10.15 - 31.10.15 361 241

88

9

9

Page 59: Brochure indian ocean 2015

BY BEST OF TRAVEL

SPECIALISATIE IS ONZE TROEF. Africa Tours maakt deel uit van een familiebedrijf dat ruim 30 jaar actief is op de internationale reismarkt en richt zich vooral op Zuidelijk & Oostelijk Afrika en de Indische Oceaan. U bent hierbij verzekerd van de hoogste kwaliteit en een perfecte dienstverlening op maat. KENNIS, ERVARING & SERVICE. Vooral bij verre reizen laat u beter niets aan het toeval over. Met Africa Tours krijgt u de zekerheid van een doorwinterde touroperator waar vakkennis, persoonlijke reiservaring en service hoog in het vaandel gedragen worden. SCHERPE PRIJZEN. Ook wat betreft prijzen zijn we zo goed als onklopbaar. Dankzij onze grote inkoopkracht en het systeem van ‘directe verkoop’ zijn we in staat om u de meest concurrentiële prijzen aan te bieden, zonder aan kwaliteit in te boeten. RUIM AANBOD. Naast de individuele reizen op maat kunt u bij Africa Tours ook terecht voor themareizen, incentives, zakenreizen en reizen in internationaal gezelschap. Het aanbod in deze catalogus is zeker niet beperkend. Wij staan ervoor garant elke droomreis waar te maken. Africa Tours biedt u reizen op maat afgestemd op uw specifi eke wensen en budget. ONZE GARANTIES, UW ZEKERHEID. Uiteraard werkt Africa Tours met strikte garanties. Bij reservatie krijgt u een prijswaarborg die u beschermt tegen plotse stijgingen van de muntwisselkoersen. Africa Tours is verzekerd bij het ‘Garantiefonds Reizen’ en werkt onder de zekerheid van de voorwaarden van de ‘Geschillencommissie Reizen’.

Bij fi nancieel onvermogen van de reisorganisator en/of reisbemiddelaar met wie u een reiscontract afsloot, kan u beroep doen op het Garantiefonds Reizen. Dit kan u doen door u te wenden tot uw reisorganisator of reisbemiddelaar of door rechtstreeks contact op te nemen met het Garantiefonds Reizen. Dit laatste kan u als volgt bereiken: Metrologielaan 8, B-1130 Brussel, fax +32-2/240.68.08, www.gfg.be of [email protected]. Vraag de garantievoorwaarden aan uw reisorganisator of reisbemiddelaar. Daarin vindt u terug onder welke voorwaarden u, bij fi nancieel onvermogen, terugbetaling kan vragen van de betaalde reissommen, of, wanneer de reis reeds een aanvang heeft genomen, de verderzetting van de reis of de repatriëring kan vragen.

De prijzen van deze brochure zijn geldig tot en met het verschijnen van de brochure 2016 en ten laatste tot 31 december 2015. Alle prijzen zijn onder voorbehoud. De prijzen kunnen veranderen door koerswijzigingen en tussentijdse aanpassingen door onze leveranciers. (Cfr. Artikel 6 van de reisvoorwaarden die vermeld zijn op de laatste pagina van deze brochure.)

KANTOOR

Koestraat 187 - 8800 Roeselare

ZAAKVOERDER ELS VERHOEST

omringd door haar 14 specialisten in reisadvies

STICHTERSGisèle & Roger, ouders van Els

ART. 1: TOEPASSINGSGEBIEDDeze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reis-organisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de Belgische wet van 16.02.1994 tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reis-bemiddeling.

ART. 2: PROMOTIE 1 De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator of de reis-

bemiddelaar die de brochure hebben uitgegeven, tenzij: - wijzigingen in deze gegevens duidelijk, schriftelijk en vóór het afsluiten van

het contract ter kennis van de reiziger zijn gebracht; de brochure moet daar-van uitdrukkelijk melding maken;

- er zich naderhand wijzigingen voordoen ingevolge een schriftelijk akkoord tussen partijen bij het contract.

2 De reisorganisator en/of reisbemiddelaar kan voor bepaalde of onbepaalde duur het geheel of een gedeelte van zijn reispromotie schrappen.

ART. 3: INFORMATIE VANWEGE DE REISORGANISATOR EN/OF REIS-BEMIDDELAAR

De reisorganisator en / of reisbemiddelaar zijn verplicht: 1 vóór het sluiten van het contract tot reisorganisatie of tot reisbemiddeling aan

de reizigers schriftelijk mede te delen: - de algemene informatie betreffende paspoorten en visa en de formaliteiten

op gebied van gezondheidszorg die voor de reis en verblijf noodzakelijk zijn, opdat de reizigers de nodige documenten in orde zouden kunnen brengen. Reizigers van niet-Belgische nationaliteit moeten bij de betrokken ambassade(s) of consulaat(aten) informeren welke administratieve formaliteiten zij moeten vervullen;

- informatie over het aangaan en de inhoud van een annulering- en/of bijstands-verzekering;

- de algemene en bijzondere voorwaarden van toepassing op de contracten. 2 ten laatste 7 kalenderdagen voor de vertrekdatum, volgende inlichtingen aan

de reizigers schriftelijk te verstrekken: - dienstregelingen en tussenstops en aansluitingen alsook, indien mogelijk, de

door de reiziger in te nemen plaats; - naam, adres, telefoon-, faxnummer en/of e-mail adres van hetzij de plaatselijke

vertegenwoordiging van de reisorganisator en/of -bemiddelaar, hetzij de plaatselijke instanties die de reiziger bij moeilijkheden kunnen helpen, hetzij rechtstreeks de reisbemiddelaar of de reisorganisator.

- Voor reizen en verblijven van minderjarigen in het buitenland, de informatie waardoor rechtstreeks contact mogelijk is met het kind of met de persoon die ter plaatse voor diens verblijf verantwoordelijk is.De hierboven vermelde termijn van 7 kalenderdagen is niet van toepassing in geval van laattijdig gesloten contract.

ART. 4: INFORMATIE VANWEGE DE REIZIGERDe reiziger moet de reisorganisator en/of reisbemiddelaar alle nuttige inlichtingen verstrekken die hem uitdrukkelijk gevraagd worden of die redelijkerwijze een invloed kunnen hebben op het goede verloop van de reis. Wanneer de reiziger verkeerde inlichtingen verstrekt en dit tot extra kosten leidt voor de reis-organisator en/of reisbemiddelaar, mogen die kosten in rekening worden gebracht.

ART. 5: TOTSTANDKOMEN VAN HET CONTRACT 1 Bij het boeken van de reis zijn de reisbemiddelaar of reisorganisator ertoe

gehouden een bestelbon aan de reiziger te overhandigen conform de wet. 2 Het contract tot reisorganisatie ontstaat op het ogenblik dat de reiziger, al dan

niet via de namens de reisorganisator optredende reisbemiddelaar, van de reisorganisator de schriftelijke bevestiging van de geboekte reis ontvangt. Wijkt de inhoud van de bestelbon af van die van de reisbevestiging of gebeurt de bevestiging niet binnen uiterlijk 21 dagen na de ondertekening van de bestelbon, dan mag de reiziger ervan uitgaan dat de reis niet werd geboekt en heeft de reiziger recht op de onmiddellijke terugbetaling van alle reeds betaalde bedragen.

ART. 6: DE PRIJS 1 De in het contract overeengekomen prijs kan niet worden herzien, tenzij de

herziening het gevolg is van een wijziging in: - de op de reis toegepaste wisselkoersen en/of - de vervoerskosten, met inbegrip van de brandstofkosten en/of - de voor bepaalde diensten verschuldigde heffi ngen en belastingen.

Er moet dan wel aan de voorwaarde worden voldaan dat bedoelde wijzigingen ook aanleiding zullen geven tot een verlaging van de prijs.

2 De in het contract vastgestelde prijs mag in geen geval worden verhoogd binnen de 20 kalenderdagen die de dag van het vertrek voorafgaan.

3 Zo de verhoging 10% van de totaalprijs te boven gaat, kan de reiziger het contract zonder vergoeding verbreken. In dit geval heeft de reiziger recht op onmiddellijke terugbetaling van al de bedragen die hij aan de reisorganisator heeft betaald.

ART. 7: BETALING VAN DE REISSOM 1 Behalve uitdrukkelijk anders overeengekomen, betaalt de reiziger, bij de

ondertekening van de bestelbon, als voorschot, een gedeelte van de globale of totale reissom zoals in de bijzondere reisvoorwaarden bepaald.

2 Indien de reiziger, nadat hij vooraf in gebreke werd gesteld, nalaat het voor-schot of de reissom te betalen die van hem wordt geëist, zal de reisorganisator en/of reisbemiddelaar het recht hebben de overeenkomst met de reiziger van rechtswege te beëindigen, met de kosten ten laste van de reiziger.

3 Behalve indien op de bestelbon anders wordt overeengekomen, betaalt de reiziger het saldo van de prijs uiterlijk 1 maand vóór de vertrekdatum, en op voorwaarde dat hem vooraf of tezelfdertijd de schriftelijke reisbevestiging en/of reisdocumenten bezorgd worden.

ART. 8: OVERDRAAGBAARHEID VAN DE BOEKING 1 De reiziger kan, vóór de aanvang van de reis, zijn reis overdragen aan een

derde, die wel moet voldoen aan alle voorwaarden van het contract tot reis-organisatie. De overdrager dient tijdig vóór het vertrek de reisorganisator en, in voorkomend geval, de reisbemiddelaar, van deze overdracht op de hoogte te brengen.

2 De overdragende reiziger en de overnemer zijn hoofdelijk gehouden tot de betaling van de totale prijs van de reis en de kosten van de overdracht.

ART. 9: ANDERE WIJZIGINGEN DOOR DE REIZIGERVraagt de reiziger om een andere wijziging, dan mag de reisorganisator en/of de -bemiddelaar alle kosten aanrekenen die daardoor worden veroorzaakt.

ART. 10: WIJZIGING DOOR DE REISORGANISATOR VÓÓR DE AFREIS 1 Indien, vóór de aanvang van de reis, één van de wezenlijke punten van het

contract niet kan worden uitgevoerd, dient de reisorganisator de reiziger zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, daarvan op de hoogte te brengen en hem in te lichten over de mogelijkheid het contract te verbreken zonder kosten, tenzij hij de door de reisorganisator voorgestelde wijziging aanvaardt.

2 De reiziger dient zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, de reis-bemiddelaar of reisorganisator van zijn beslissing in kennis te stellen.

3 Zo de reiziger de wijziging aanvaardt, dient er een nieuw contract of een bijvoegsel bij het contract te worden opgesteld waarin de aangebrachte wijzigingen en de invloed daarvan op de prijs worden meegedeeld.

4 Zo de reiziger de wijziging niet aanvaardt, mag hij de toepassing vragen van artikel 11.

ART. 11: VERBREKING DOOR DE REISORGANISATOR VÓÓR AFREIS 1 Indien de reisorganisator, vóór de aanvang van de reis, het contract verbreekt

wegens een niet aan de reiziger toe te rekenen omstandigheid, heeft de reiziger de keuze tussen:

- ofwel de aanvaarding van een nieuw aanbod van een reis van gelijke of betere kwaliteit, zonder dat hij een supplement dient te betalen: zo de reis die ter vervanging wordt aangeboden van mindere kwaliteit is, moet de reisorganisator het verschil in prijs zo spoedig mogelijk terugbetalen.

- ofwel de terugbetaling, zo spoedig mogelijk, van alle door hem op grond van het contract betaalde bedragen.

2 De reiziger kan eveneens, in voorkomend geval, aanspraak maken op een schadeloosstelling voor het niet-uitvoeren van het contract, tenzij:

- de reisorganisator de reis annuleert omdat het minimum aantal reizigers, voorzien in het contract en nodig voor de uitvoering van de reis, niet werd bereikt en de reiziger, binnen de in het contract voorziene termijn en ten minste 15 kalenderdagen vóór de vertrekdatum hiervan schriftelijk op de hoogte werd gebracht;

- de annulering het gevolg is van overmacht, waaronder overboeken niet is inbegrepen. Onder overmacht wordt verstaan abnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van diegene die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet konden worden vermeden.

ART. 12: GEHELE OF GEDEELTELIJKE NIET-UITVOERING VAN DE REIS 1 Indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de diensten waarop het

contract betrekking heeft, niet zal kunnen worden uitgevoerd, neemt de reis-organisator alle nodige maatregelen om de reiziger passende en kosteloze alternatieven aan te bieden met het oog op de voortzetting van de reis.

2 Zo er een verschil is tussen de voorgenomen en de daadwerkelijk verleende diensten, stelt hij de reiziger schadeloos ten belope van dit verschil.

3 Indien dergelijke regeling onmogelijk blijkt of indien de reiziger deze alternatieven om deugdelijke redenen niet aanvaardt, moet de reisorganisator hem een gelijkwaardig vervoermiddel ter beschikking stellen dat hem terug-brengt naar de plaats van het vertrek, en, in voorkomend geval, de reiziger schadeloos stellen.

ART. 13: VERBREKING DOOR DE REIZIGERDe reiziger kan te allen tijde het contract geheel of gedeeltelijk verbreken. Indien de reiziger het contract verbreekt wegens een aan hem toe te rekenen omstandigheid, vergoedt hij de schade die de reisorganisator en / of reis-bemiddelaar lijden ten gevolge van de verbreking. De schadevergoeding kan forfaitair bepaald worden in de bijzondere voorwaarden of in het reis-programma, maar mag ten hoogste éénmaal de prijs van de reis bedragen.

ART. 14: AANSPRAKELIJKHEID VAN DE REISORGANISATOR 1 De reisorganisator is aansprakelijk voor de goede uitvoering van het contract,

overeenkomstig de verwachtingen die de reiziger op grond van de bepalingen van het contract tot reisorganisatie redelijkerwijs mag hebben, en voor de uit het contract voortvloeiende verplichtingen, ongeacht of deze verplichtingen zijn uit te voeren door hem zelf dan wel door andere verstrekkers van diensten en zulks onverminderd het recht van de reisorganisator om deze andere ver-strekkers van diensten aan te spreken.

2 De reisorganisator is voor de daden van nalatigheid van zijn aangestelden en vertegenwoordigers, handelend in de uitoefening van hun functie, evenzeer aansprakelijk als voor zijn eigen daden en nalatigheden.

3 Indien een internationaal verdrag van toepassing is op een in het contract tot reisorganisatie inbegrepen dienst, wordt de aansprakelijkheid van de reis-organisator overeenkomstig dat verdrag uitgesloten of beperkt.

4 Voor zover de reisorganisator niet zelf de in het reiscontract voorziene diensten verleent, wordt zijn aansprakelijkheid voor stoffelijke schade en de vergoeding van de derving van het reisgenot samen beperkt tot tweemaal de reissom.

5 Voor het overige zijn art. 18 en 19 van de wet van 16.02.1994 van toepassing.ART. 15: AANSPRAKELIJKHEID VAN DE REIZIGER

De reiziger is aansprakelijk voor de schade die de reisorganisator en/of reis-bemiddelaar, hun aangestelden en / of hun vertegenwoordigers door zijn fout oplopen, of wanneer hij zijn contractuele verplichtingen niet is nagekomen. De fout wordt volgens het normale gedrag van een reiziger beoordeeld.

ART. 16: KLACHTENREGELING 1 Vóór de afreis. Indien de reiziger een klacht heeft voor de afreis moet hij deze

zo snel mogelijk per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs indienen bij de reisbemiddelaar en/of reisorganisator.

2 Tijdens de reis. Klachten tijdens de uitvoering van het contract moet de reiziger zo spoedig mogelijk ter plaatse, op een gepaste en bewijskrachtige manier, melden, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet hij zich - in deze volgorde - wenden tot een vertegenwoordiger van de reis-organisator, of een vertegenwoordiger van de reisbemiddelaar of rechtstreeks tot de reisbemiddelaar, of ten slotte rechtstreeks tot de reisorganisator.

3 Na de reis. Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost of kon de reiziger onmogelijk ter plaatse een klacht formuleren, dan moet hij uiterlijk één maand na het einde van de reisovereenkomst bij de reisbemiddelaar of anders bij de reisorganisator per aangetekend schrijven of tegen ontvangst-bewijs een klacht indienen.

ART. 17: VERZOENINGSPROCEDURE 1 Ingeval van betwisting moeten de partijen eerst onderling een minnelijke

regeling nastreven. 2 Mislukt deze poging tot minnelijke regeling binnen een termijn van 1 tot 3

maanden, dan kan elk van de betrokken partijen aan het secretariaat van de Cel Verzoening van de vzw Geschillencommissie Reizen vragen om een verzoeningsprocedure op te starten. Alle partijen dienen ermee in te stemmen.

3 Hiertoe zal het secretariaat aan de partijen een informatiebrochure, een verzoeningsreglement en een ‘overeenkomst tot verzoening’ bezorgen. Zodra de betrokken partijen deze overeenkomst (gezamenlijk of afzonderlijk) hebben ingevuld en ondertekend, en zodra elke partij een bedrag van 50 euro heeft betaald, zal de verzoeningsprocedure opgestart worden.

4 Overeenkomstig de in het reglement beschreven eenvoudige procedure, zal een onpartijdige verzoener daarna contact opnemen met de partijen teneinde een billijke verzoening tussen de partijen na te streven.

5 Het eventueel bereikte akkoord zal in een bindende schriftelijke overeen-komst vastgelegd worden.Secretariaat van de ‘Cel verzoening’: Koning Albert II laan 16, 1000 Brussele-mail: [email protected]

ART. 18: ARBITRAGE OF RECHTBANK 1 Wordt geen verzoeningsprocedure ingesteld of mislukt deze, dan heeft de

eisende partij in principe de keuze tussen een procedure voor de gewone rechtbank of een arbitrageprocedure voor de Geschillencommissie Reizen.

2 Voor geëiste bedragen vanaf 1250 euro, kan elke verwerende partij via aangetekende brief aan de eiser een arbitrageprocedure weigeren. Zij beschikt hiervoor over een termijn van 10 kalenderdagen na ontvangst van de aangetekende brief waarin wordt aangegeven dat een dossier met een vordering vanaf 1250 euro werd geopend bij de Geschillencommissie Reizen. Onder de 1250 euro staat de mogelijkheid om de arbitrageprocedure te wei-geren enkel open voor de reiziger.

3 Deze arbitrageprocedure wordt geregeld door een geschillenreglement, en kan slechts worden opgestart nadat binnen een periode van 4 maanden volgend op het (voorziene) einde van de reis (of eventueel vanaf de prestatie die aanleiding gaf tot het geschil) geen minnelijke regeling kon worden bereikt. Geschillen m.b.t. lichamelijke letsels kunnen enkel door de rechtbanken beslecht worden.

4 Het paritair samengesteld arbitraal college doet, overeenkomstig het geschillen-reglement, op een bindende en defi nitieve wijze uitspraak over het reis-geschil. Hiertegen is geen beroep mogelijk.Secretariaat van het arbitraal college, en algemeen secretariaat van de Geschillencommissie Reizen: Koning Albert II laan 16, 1000 Brussele-mail: [email protected]

BIJZONDERE REISVOORWAARDENART. 1: PRIJZEN 1 Prijzen die telefonisch door onze reserveringsdienst worden doorgegeven zijn

steeds onder voorbehoud. Enkel schriftelijke prijsbevestigingen zijn geldig. 2 De prijzen zijn berekend op basis van de tarieven en wisselkoersen voor het

verblijf, vervoer en de andere diensten in het buitenland die op 25 juli 2014 van toepassing waren.

3 Voor dossiers op maat wordt een service fee aangerekend van 20 euro per persoon.

ART. 2: BETALING VAN DE REISSOMBij de ondertekening van de bestelbon betaalt de reiziger een voorschot van 25% van de totale reissom te verhogen met eventuele verzekeringspremies. Er zijn afwijkingen mogelijk op onze algemene betalingsvoorwaarden n.a.v. specifi eke reisaanbiedingen of afwijkende betalingsvoorwaarden van één van onze leveranciers. In geval van afwijkende betalingsvoorwaarden worden deze uitdrukkelijk vermeld op de offerte en/of bestelbon.

ART. 3: FORMALITEITENDe reiziger dient kennis te nemen van de informatie inzake de te vervullen formaliteiten die hem in de brochure, in de offerte of door de reisorganisator worden medegedeeld.

ART. 4: BAGAGEBij verlies of beschadiging van bagage moet de reiziger bij de afdeling verloren bagage van de luchthaven een property irregularity report invullen. Zonder dit document is het onmogelijk om een vergoeding aan te vragen.

ART. 5: DIENSTREGELINGDe vermelde dienstregelingen zijn indicatief. De reiziger dient in alle omstandig-heden er rekening mee te houden dat deze zowel voor als tijdens de reis gewijzigd kunnen worden.

ART. 6: ANNULERING EN WIJZIGINGEN DOOR DE REIZIGER 1 Bij annulering en/of wijzigingen dienen de hierna vermelde vergoedingen

in ieder geval betaald te worden door de reiziger, zelfs indien de annulering en/of wijziging te wijten is aan toeval of overmacht.

2 De annuleringskosten zijn variabel volgens het tijdstip van annulering. De juiste datum van de annulering wordt uitsluitend bepaald door de datum waarop de reisorganistor de schriftelijke melding van de annulering heeft ontvangen. Een annulering moet per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs aan de reisorganisator bekend gemaakt worden, onder bijvoeging van de nodige getuigschriften of bewijsstukken.

3 De forfaitaire annuleringskosten/wijzigingskosten bedragen, indien de annulering/wijziging gebeurt:

- meer dan 90 dagen voor de afreisdatum: 20% van de totale reissom - van 90 tot 61 dagen voor de afreisdatum: 30% van de totale reissom - van 60 tot 45 dagen voor de afreisdatum: 50% van de totale reissom - vanaf 44 dagen voor de afreisdatum: 100% van de totale reissom (idem bij

niet-aanmelding bij het vertrek) - indien de vliegtuigtickets reeds uitgeschreven zijn op datum van wijziging/

annulering bedragen de kosten steeds 100% van de totale reissom.ART. 7: AANSPRAKELIJKHEID 1 De reisorganisator is niet aansprakelijk voor kosten voortvloeiend uit vertragingen

in het transport tengevolge van weersomstandigheden, defecten, route-veranderingen of annulering van vluchten, mogelijke overboekingen bij lokale luchtvaartmaatschappijen wanneer deze eerst bevestigd waren, stakingen, oorlog, wijzigingen van dienstregeling of transportmiddel.

2 De reisorganisator is niet aansprakelijk voor onvoorziene gebeurtenissen, zoals nieuwe reglementeringen of verordeningen, ongevallen, stakingen, ver-traging of annulering van vluchten, mechanische defecten, landverschuivingen, overstromingen, epidemieën, oorlog, aanrandingen, overvallen… voorbeelden waarvan de opsomming niet beperkend is. Extra kosten van welke aard ook die van voornoemde voorvallen het gevolg zijn, zijn bijgevolg voor rekening van de reiziger.

3 Deze brochure werd opgemaakt volgens gegevens die ons bekend zijn tot 6 maanden voor de verschijning ervan. Indien zich wijzigingen voordoen in exploitatie, faciliteiten en diensten van de aangeboden producten zullen deze onmiddellijk na kennisname door de reisorganisator aan de reiziger worden meegedeeld.

4 De prestaties van de reisorganisator nemen een aanvang bij de inscheping van de afreis en eindigen bij de landing van de terugreis.

ART. 8: KLACHTENREGELINGVoor geschillen die niet via de Geschillencommissie opgelost kunnen worden, is alleen de rechtbank van Kortrijk bevoegd. Deze reisvoorwaarden maken integraal deel uit van de brochures en programma’s 2015 van AFRICA TOURS. Door reservatie van een reis bij Africa Tours verklaart de reiziger zich akkoord met de voormelde algemene en bijzondere reisvoorwaarden.

Verantwoordelijke uitgever:VERHOEST Els - Sint Jansstraat 76 - 8840 Staden - België‘Africa Tours’ is een merknaam van V&D bvba - Tel. 051 708 171Erkenningsnummer VVR: 1085 - CBFA 61568.

ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN

Indian-Ocean-2015.indd 2 18/07/14 10:48U2_U3_IndOzean_AUS.indd 2 04.08.14 17:05

Page 60: Brochure indian ocean 2015

ONTDEK OOK DE ANDERE EXCLUSIEVE BROCHURES VAN BEST OF TRAVEL

KANTOORUREN

- Open elke werkdag van 10.00u tot 18.00u- Voor kantoorbezoeken vragen wij vooraf een afspraak te maken. - Op zaterdag werken wij enkel op afspraak.

CONTACT

Koestraat 187 - 8800 Roeselare - Belgiëtel. 051 708 171 - fax 051 700 [email protected] - www.africatours.beErkenningsnummer VVR: 1085 - CBFA 61568 A

AFRICA TOURS is een gedeponeerd merk met ruim 30 jaar kwaliteitstraditie in de reissector.

DES

IGN

WW

W.V

ISUA

L.BE

REISADVIES OP MAAT, DIRECT BIJ UW SPECIALIST

DIRECTE KOOP=

BESTE KOOP

Indian-Ocean-2015.indd 1 18/07/14 10:48U1_U4_IndOzean_AUS.indd 1 04.08.14 17:04