Brochure groepen 2016

32
Tours GROEPEN 2016 De monumentale pracht van PORTUGAL De subtropische tuin van de Atlantische Oceaan: MADEIRA De wondere wereld der vulkanen: AZOREN Ontdekking van KROATIË De mooiste eilanden van KROATIË Ontdekking van de mooiste steden van ISTRIË EN SLOVENIË Ontdekking van MONTENEGRO Ontdekking van GRIEKENLAND Grote Tour van ITALIË Ontdekking van SICILIË Ontdekking van MALTA Ontdekking van SINT PETERSBURG Grote Tour van TUNESIË Grote Tour van MAROKKO

description

Algemene groepsbrochure

Transcript of Brochure groepen 2016

Page 1: Brochure groepen 2016

Tours

GROEPEN 2016De monumentale pracht van P O R T U G A L

De subtropische tuin van de Atlantische Oceaan: M A D E I R ADe wondere wereld der vulkanen: A Z O R E N

Ontdekking van K R O A T I ËDe mooiste eilanden van K R O A T I Ë

Ontdekking van de mooiste steden van I S T R I Ë E N S L O V E N I ËOntdekking van M O N T E N E G R OOntdekking van GRIEKENLAND

Grote Tour van ITALIËOntdekking van S I C I L I ËOntdekking van M A L T A

Ontdekking van SINT PETERSBURGGrote Tour van TUNESIË

Grote Tour van MAROKKO

Page 2: Brochure groepen 2016

2 Tel: 02 777 01 01 [email protected]

Ontdekking van Kroatie Kroatië, de talrijke natuurimpressies, de rijkdom van de steden en levenskunst van de Kroaten... ONVERGETELIJK ! Het wondermooie landschap, de heerlijke zuiderse keuken en een enorm rijke cultuur maken van Kroatië echt een land om te ontdekken. Door het mediterrane klimaat schijnt het zonnetje er bovendien heerlijk op de fonkelende helderblauwe zee ! Eénieder die langs de Kroatische kust reist, zal betoverd zijn van de zinnenstrelende Adriatische zee, met haar steile eilanden en verlaten kreken. Eén van de vele hoogtepunten op deze reis zal zeker Dubrovnik zijn, niet voor niets ‘de parel aan de Adria’, met zijn historische, authentieke binnenstad opgenomen als Unesco cultureel erfgoed ! Ook Split, met zijn indrukwekkende bouwwerken en Zagreb, de hoofdstad op mensenmaat, met zijn barokke rijkdom, zullen zeker bekoren.

Ontdekking van MontenegroHet zuidelijke, europese Montenegro op het balkanschiereiland is een kleine republiek met 661807 inwoners. De schoonheid en de verscheidenheid van de landschappen zijn nog steeds het visitekaartje van de regio. Stel u voor: Een schitterende kust die u 50 km lange prachtige zandstranden voorschotelt, waarvan de meeste enkel bereikbaar via het water. Een fjord, de meest zuidelijke van Europa, temidden van de bergen die neerduiken in de zee. Een bergketen van meer dan 2300m hoog, gespleten in valleien en uitgesleten door woeste waterstromen die een massa grotten herbergt. Talloze meren, kleine, grote, bevroren, turkooisblauw of koolzwart. Een ongeëvenaarde culturele overvloed, want het was hier dat de volkeren van het oosten die van het westen ontmoeten. En tot slot de immer even gemeende en warme Montenegrijnse ont-vangst. Dit zijn de verschillende aspecten van dit klein maar zeer rijk land die wij u willen laten ontdekken tijdens deze rondreis.

Ontdekking van de mooiste steden van Istrië en SloveniëHet noorden van Kroatië heeft vele prachtige regio’s waaronder: Istrië, Opatija en Zagreb. In Istrië is er de kust met zijn kristal-heldere zee, de ongerepte kustlijn, en pittoreske vissershavens en in het binnenland de middeleeuwse stadjes verspreid over het bergachtige landschap, die rust en vrede uitstralen. Opatija, dat word beschouwd als de “grande dame” van de badplaatsen van Kroatië heeft op zijn beurt, zeer aantrekkelijke landschappen. Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, wordt beschouwd als de Europese stad van de kunst. Deze rondreis zal u ook meenemen naar het charmante buurland Slovenië. Hoewel Slovenië het kleinste land is aan de Adriatische zee, is Slovenië het enige land in Europa waar de natuur is verweven met verschillende landschappen: de Alpen, de Middellandse Zee, de Pannonische vlakte en de mysterieuze Karst.

De monumentale pracht van PortugalPortugal is ongetwijfeld één van de meest fascinerende bestemmingen in Europa, met een landschap dat gehuld is in een nog onbezoedelde natuur en een rijk cultureel erfgoed. Op deze rondreis verwennen wij u dan ook graag met een combinatie van Lissabon en andere culturele hoogtepunten van Portugal: de Portugese hoofdstad Lissabon, daar waar de klank van de fado weerklinkt in de smalle steegjes van de pittoreske oude wijken; Porto, gelegen aan de monding van de Douro en Coimbra met de oudste en mooiste universiteit ter wereld. En… natuurlijk bezoeken we ook nog Sintra, Obidos, Nazaré, Fatima, Alcobaça en Batalha. Een reis vol culturele en gastronomische hoogtepunten. Aan dit aanbod zal u niet kunnen weerstaan !

De mooiste eilanden van Kroatie Kroatië kan op twee manieren bezocht worden: over land langs steile wegen of over zee, zoals de schippers en de Venetianen ooit deden. Ontdek enkele van de 1185 eilanden en eilandjes en de natuurlijke wonderen die o.a. Hvar, Brac, Korcula of Mjlet u te bieden hebben. Te midden van een kristalheldere zee, heeft ieder eiland zijn eigen geschiedenis, waarvan de verschillende monumenten de stille getuigen zijn. Deze prachtige cruise geeft u een unieke kijk op de schoonheid van de Kroatische eilanden.

Madeira, de subtropische tuin van de Atlantische OceaanMadeira, het vulkanische eiland gelegen in de Atlantische Oceaan, biedt zowel de zon- als de natuurliefhebber alle mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Madeira heeft vele bijnamen maar de meeste verwijzen naar zijn bloemenpracht: “bloemeneiland”, “eiland van de eeuwige lente” en “de drijvende tuin van de Atlantische Oceaan” zijn de meest vermelde. Het eiland met zijn bananenplantages, citrusbomen, wijngaarden, afgewisseld met watervallen en steile rotswanden die uitmonden in zee, laten ongetwijfeld een onuitwisbare indruk op u na. Kortom, een unieke reis voor wie Madeira echt wil beleven en ontdekken.

Azoren, de wondere wereld der vulkanen In het midden van de Atlantische Oceaan liggen de Azoren. De 9 eilanden, allemaal van vulkanische oorsprong, behoren tot Portugal en liggen hier zo’n 1148 km vandaan. São Miguel is het grootste en dichtstbevolkte eiland van de Azoren en is bekend als het “Ilha Verde” (het groene eiland) door zijn zeer vruchtbare binnenland. De belangrijkste meren zijn Sete Cidades, Lagoa do Fogo en het meer van Furnas. De kustlijn is afwisselend, van klei-ne baaien met zwart zand tot steile kliffen. De belangrijkste aantrekkingspunten zijn de vulkanische bergen met ‘caldeiras’ gevuld met diepblauwe of groene meren en het spotten van walvissen en dolfi jnen. Kort samengevat: een waar paradijs voor natuurliefhebbers !

Page 3: Brochure groepen 2016

3www.expairtours.be/groepen

Ontdekking van Sicilië Trinacria: “het eiland met de drie punten”, is de naam die de Grieken aan Sicilië hebben gegeven. Dit eiland is zelfs nog kleiner dan België. Het grondgebied is omgekeerd evenredig aan zijn historische waarde. Een gebied dat zowel de vallei van de Griekse Tempels van Agrigento herbergt alsook de Arabische paleizen van de Normandische koningen van Palermo, allen onder invloed van de Etna. Sicilië is een rijk eiland van contrasten, die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken.

Grote Tour van MarokkoDit programma biedt u de mogelijkheid om tijdens één week de rijke culturen van de keizerlijke steden en de ongekende schoonheid van het Diepe Zuiden van Marokko te ontdekken. Laat u omringen door de prachtige getuigen van de geschiedenis zoals de steden Casablanca, Rabat, Meknes, Fez en Marrakech. Voeg hierbij de oversteek van het Atlas gebergte bij met zijn adembenemend landschap van Midelt naar Ouarzazate via Erfoud en Tineghir. Een onvergetelijke rondreis.

Ontdekking van Sint Petersburg Sint Petersburg wordt vaak beschouwd als het culturele centrum van Rusland. Deze stad heeft een honderdtal theaters, galerijen en musea. De meest prestigieuze is het Hermitage, waarvan de collectie te vergelijken is met die van het Louvre. Zeker niet te vergeten zijn de paleizen, waaronder het Pavlosk, Peterhof en Tsarkoye Selo paleis. Deze paleizen moet u zeker eens in uw leven hebben gezien. Sint Petersburg zal u een onvergetelijke indruk nalaten met al zijn barokke en classicistische paleizen, zijn talloze kerken en monumenten, romantische bruggen en zijn brede lanen. Met deze escapade ontdekt u alle hoogtepunten van deze keizerlijke stad.

Grote Tour van Tunesië + verlenging in Djerba/ZarzisOntdek de wondere wereld van Tunesië met zijn gevarieerde landschappen, de charme van zijn dorpjes en steden, de rijkdom van zijn monumenten en archeologische sites. Maak tijdens deze week o.a. kennis met de prachtige Sahara oases en woestijnen en snuif er de geur op van al die oosterse kruiden en bloemen. De kleurrijke markten, de smalle straatjes en Islamitische moskeeën zorgen samen met een aangenaam klimaat voor een onvergetelijke reiservaring… kortom in dit land worden de sprookjes uit Duizend-en-een-nacht werkelijkheid. Sesam open u!

Ontdekking van Griekenland Het oude Griekenland wordt door geschiedschrijvers beschouwd als het eerste beschaafde land in Europa. Meer dan tweeduizend jaar geleden ontstond hier de westerse beschaving. Doordat Griekse legers, zoveel land verover-den dat hun rijk één van de grootste ter wereld werd, werden ook de Griekse kennis en cultuur wijd verspreid. Deze reis doorheen de geschiedenis en de grote beschaving van weleer zal u in staat stellen het klassieke Grie-kenland (Athene, Epidaurus, Mycene, Delphi) in al zijn details te ontdekken. Bovendien is de imposante natuur overal nadrukkelijk aanwezig.

Ontdekking van Malta Tijdens uw verblijf wordt u uitgenodigd om ‘de schatten van Malta” te ontdekken. Vanaf uw hotel, heeft u in alle sereniteit, 5 dagen lang de mogelijkheid om dit mysterieuze eiland te ontdekken en de geschiedenis van ruim 7000 jaar oud te onthullen. De hoofdstad Valetta, het openluchtmuseum, het eiland Gozo, dit is slecht een greep uit het programma tijdens deze reis. Voor de kenners van “games of trones”, deze serie werd gefi lmd op Malta.

Grote Tour van ItaliëExpair Tours biedt u een rondreis aan van ongelofelijke schoonheid, met een bezoek aan de beroemdste en meest aantrekkelijke plaatsen van Italië. Deze rondreis biedt u de mogelijkheid om te verblijven in de belangrijkste steden van Italië. Neem gerust de tijd om de geschiedenis, monumenten, tradities en het dagelijks leven te ontdekken. De kanalen en het paleis van Venetië tot aan de Ponte Vecchio in Firenze, de ruïnes van Pompeii, de meest luxueuze kerken van het christendom, de straten van Siena en zeker niet te vergeten de bijzondere landschappen van Italië.

Page 4: Brochure groepen 2016

4

OBIDOS

BOMBARRAL

SINTRA

NAZAREBATALHA FATIMA

ALCOBAÇA

LEIRIA

COIMBRA

PORTO

VIEIRA PRAIA

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

8 dagen / 7 nachten

PORTUGALDe Monumentale

Pracht van

Dag 1LISSABON > VIEIRA PRAIAVertrek vanuit Brussel naar Lissabon. Aankomst te Lissabon en verwelkoming door de Nederlandstalige gids. Vertrek naar de Costa de Prata (reis van ongeveer 2 uur) en inchecken in Hotel Cristal Praia Resort ***(*), uw verblijfplaats tijdens deze reis. Diner en overnachting.

Dag 2VIEIRA PRAIA > COIMBRA > VIEIRA PRAIAOntbijt. Vertrek naar Coimbra, Portugese hoofdstad tijdens de 12e en 13e eeuw. Lunch.Talrijke monumenten getuigen er nog van het roemrijke verleden van de stad zoals o.a. de Almedina poort, de kathedraal, de universiteit, één van de oudste van Europa, met de indrukwekkende Joanina bibliotheek. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 3VIEIRA PRAIA > SINTRA > ÓBIDOS > VIEIRA PRAIANa het ontbijt vertrek naar het paleizenstadje Sintra, Unesco werelderfgoed en door lord Byron omschreven als het «Glorious Eden». Lunch in een typisch restaurant en bezoek van het «Palacio Nacional». Verder naar het middeleeuws vestingstadje Óbidos met zijn kronkelende steegjes. Hier proeven we een “Ginginha” (=kersenlikeur, typisch voor de regio). Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 4VIEIRA PRAIA > PORTO > VIEIRA PRAIAVandaag is een stadsbezoek aan Por to gepland, schilderachtig gelegen aan de steile oevers van de

Dourorivier, is Porto, die haar naam gaf aan de beroemde wijn, één van de mooiste steden van Europa. Startend in de typische Santa Catarina winkelstraat ontdekken we te voet de stad en houden we o.a. halt in het Sao Bento treinstation met zijn 20.000 azulejos en het intrigerende café Majestic. Lunch in een restaurant aan de kade van de typische Ribeira wijk. ‘s Namiddags een boottocht op de Douro van ongeveer 1 uur. Het bezoek wordt afgesloten met een degustatie van de portwijn in één van de befaamde wijnkelders. Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 5VIEIRA PRAIA > NAZARÉ > BOMBARRAL > VIEIRA PRAIAVertrek naar Nazaré, een pittoresk vissersplaatsje dat de vroegere tradities heeft weten te behouden. Lunch in een visrestaurant aan het strand. Na de lunch bereiken we via de kabellift “Sitio”. Hier kan u van een adembenemend, panoramisch zicht genieten op de onderliggende stad en zijn immense strand. Verder naar Bombarral waar we het wijn-landgoed Quinta do Sanguinhal bezoeken met degustatie van enkele heerlijke wijnen. Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

LISBOA

Page 5: Brochure groepen 2016

5www.expairtours.be/groepen

Lissabon > Vieira Praia > Coimbra > Sintra > Óbidos > Porto > Nazaré > Bombarral > Lissabon > Batalha > Fátima > Alcobaça

HOTEL CRISTAL PRAIARESORT AND SPA***(*)

INBEGREPEN

• Vluchten heen en terug• Logies in hotel Cristal Praia Resort and Spa***(*) of

gelijkwaardig • Vol pension incl. dranken 1/4l wijn en 1/2l water tijdens de

ganse rondreis vanaf diner dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8• Lunches incl. koffi e in typische Portugese restaurants• Alle transfers in luxe airco autocar• Inkomgelden monumenten, degustaties en mini cruise zoals

vermeld in het programma• Welkomstdrank• Luchthaventaksen• Nederlandstalige gids gedurende het ganse verblijf !

Dag 6VIEIRA PRAIA > LISSABON > VIEIRA PRAIABezoek van Lissabon, de Portugese hoofdstad, gelegen op zeven heuvels aan de noordoever van de monding van de Taag. We ontdekken er ‘s morgens de Bélem wijk, waar-van de talloze, prestigieuze monumenten herinneren aan de glorieuze eeuw van de grote maritieme ontdekkingen: o.a. het Sao Jeronimos klooster, de elegante Bélem toren, he t monumen t van de on tdekk i ngen en he t koetsenmuseum. Na de lunch, vrije tijd en gelegenheid om te shoppen in het hartje van Lissabon «Baixa». Voor we naar het hotel terugkeren, brengen we nog een bezoek aan de typische Alfama wijk. Diner en overnachting.

Dag 7VIEIRA PRAIA > BATALHA > FÁTIMA > ALCOBAÇA > VIEIRA PRAIAWe starten de dag met een bezoek aan het Santa Maria da Vitoria klooster van Batalha, Unesco wereld-patrimonium. Verder naar Fátima, het wereldberoemd bedevaartsoord. Lunch. ’s Namiddags ontdekken we de abdij van Alcobaça, waar de graftomben van Dom Pedro I en Dona Ines de Castro zich bevinden. Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 8VIEIRA PRAIA > LISSABONNa het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Lissabon. Terugkeer naar Brussel.

Opmerking: De volgorde van de bezoeken kan wijzigen. Inhoud blijft verzekerd.

Page 6: Brochure groepen 2016

6

FUNCHALCâmara de lobos

Cabo Girao

Eira do Serrado

Monte

Curral das FreirasPico de Arieiro Ribeiro

Frio

Poiso

Encumeada

Ribeira BravaPonta do Sol

Calheta

Porto Moniz

Sao VicenteSantana

Porto da Cruz

Machico

Santa CruzCamacha

Ponte de Sao Lourenço

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

MADEIRADe Subtropische Tuin

van de Atlantische Oceaan

8 dagen / 7 nachten

Dag 1BRUSSEL > FUNCHALVertrek vanuit Brussel naar Funchal. Aankomst te Funchal en verwelkoming door uw Nederlandstalige gids, gevolgd door transfer naar uw hotel. Inchecken in FOUR VIEWS 4* hotel uw verblijfplaats tijdens deze reis. Diner en overnachting.

Dag 2EIRA DO SERRADO/CURRAL DAS FREIRAS/MONTE (± 100 km)Excursiedag naar Pico dos Barcelos, de grootste bergketen van Madeira, waar we op 1094 m hoogte Eira do Serrado bereiken. Van hieruit heeft u een schitterend zicht over de vallei en het dorp Curral das Freiras (=het nonnendal). Vervolgens naar Monte met bezoek van de kerk, waar de graftombe van de Oostenrijkse keizer Karel I zich bevindt. Lunch in een lokaal restaurant. Onderaan de trappen van het kerkje start de afdaling met de rieten sleemanden (supple-ment, ter plaatse te betalen). De sledetocht naar Funchal is facultatief, u kan ook met de bus afdalen. We ronden onze excursiedag af met een bezoek aan het museum Quinta das Cruzes, het Santa Clara klooster en de Colégio kerk te Funchal. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 3STADSBEZOEK FUNCHALWe starten ons stadsbezoek in het Santa Catarina park, de stadslong, dat een prachtig zicht biedt over de baai en de haven van Funchal. We wandelen verder naar de beroemde markt « Mercado dos Lavradores ». Aan de ingang verkopen vrouwen in traditionele klederdracht bloemen, waaronder de Strelitzia, het symbool van Madeira. Op de vismarkt gaan

vooral tonijn en de zwarte zwaardvis over de toonbanken. Degustatie van seizoensgebonden, tropisch fruit. Tenslotte bezoeken we een orchideeëntuin. Terugkeer naar het hotel voor lunch. Vrije namiddag. Optioneel en mits supplement, mogelijkheid tot deelname aan een maritieme excursie. Diner en overnachting.

Dag 4HET RUIGE WESTEN (± 170 km)We verlaten Funchal via de weg langs de zee, richting Camara de Lobos, een pittoresk vissersdorp waar Winston

Churchill graag kwam schilderen. Stop in Cabo Girao, de tweede hoogste zeeklif van Europa (580 m). Verder via de badplaatsjes Ribeira Brava en Ponta Do Sol, de regio van ba-nanen- en suikerrietplantages, over de hoogvlakte van Paul da Serra naar Porto Moniz, een vissersdorp gekend omwille van zijn door lava gevormde natuurzwembaden. Lunch. ‘s Namiddags begeven we ons naar Sao Vicente en bereiken Encumeada via de gelijknamige pas. Van hieruit op 1007 m hoogte heeft men een fantastisch zicht over het gehele eiland. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Page 7: Brochure groepen 2016

7www.expairtours.be/groepen

Funchal > Eira Do Serrado > Curral Das Freiras > Monte > Camara de Lobos > Pico de Arieiro > Ribeiro Frio > Santana > Machico

Four Views 4*

Een prachtige ligging nabij het lido, een waaier aan faciliteiten, een uitstekende service … het viersterrencomplex Four Views heeft alles wat men maar kan wensen voor een aangename vakantie.

Ligging : in een levendige omgeving met verscheidene winkels, restaurants en bars op loopafstand, op 200 meter van de zee en op ongeveer 2 km van het oude centrum.

Logies : 262 kamers, studio’s en appartementen, alle met bad/wc/haardroger, airco, kabel-TV, telefoon, huursafe en balkon. Sommige met zijdelings zeezicht (supplement). De studio’s en ap-partementen hebben ook een kitchenette.

Faciliteiten : lobby, gratis Wifi zone, à-la-carte en buffet restau-rant, bar en gratis parking.

Sport en ontspanning : in de tuin een zwembad met zonneter-ras, kinderbad en poolbar, healthcenter met binnenbad, fi tness en te-gen betaling sauna, massage en diverse schoonheidsbehandelingen.

INBEGREPEN• Brussel/Funchal heen en terug. • Logies in hotel FOUR VIEWS MONUMENTAL LIDO 4* • Vol pension met dranken (¼ water en ¼ wijn, soft drink of bier)

tijdens de ganse rondreis.• Alle transfers in luxe airco autocar. • Nederlandstalige gids gedurende alle excursiedagen alsook bij

aankomst en vertrek. • Inkomgelden musea, monumenten en botanische tuinen, zoals

vermeld in het programma. • Afscheidsdiner met folklore.• BTW.• Luchthaventaksen.

NIET INBEGREPEN• Persoonlijke uitgaven. • Bijstands- en annulatieverzekering.

Dag 5MUSEUM ARTE SACRA EN BOTANISCHE TUINNa het ontbijt bezoek van het Arte Sacra museum. Dit voormalig bisschoppelijk paleis maakt deel uit van de oudste en best bewaarde musea van Funchal. Vanuit zijn religieuze oorsprong bezit dit museum een fabuleuze collectie van juwelen en beeldhouwwerken alsook enkele doeken van Vlaamse meesters. Hierna komen natuurlief-hebbers volop aan hun trekken met een bezoek aan de botanische tuin, met een variëteit van bloemen en planten die op het eiland te vinden zijn, alsook aan de tuin van de tropische vogels. Terugkeer naar het hotel voor lunch. Vrije namiddag. Diner en overnachting.

Dag 6DE CHARME VAN HET OOSTEN (± 150 km)Via de Poiso berg (1400 m) komen we in Pico de Arieiro (1810 m) aan, de hoogste top van het eiland. Volgende haltes zijn Ribeiro Frio met zijn forellenkwekerij en Santana, bekend voor zijn typische huisjes met strodak. Na het middagmaal ontdekken we het prachtige maanland-schap van Ponte de Sao Lourenço en brengen we een be-zoek aan de oude hoofdstad Machico. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 7CAMACHA: LEVADAWANDELINGNa het ontbijt vertrek naar Camacha, bekend om zijn man-denvlechtwerk, waar we de belangrijkste fabriek van de regio bezoeken. Hierna maken we een “lichte” levada-wandeling. Een wandeling langs de zogenaamde “leva-das” of irrigatiekanaaltjes is immers een uitstekende ma-

nier om Madeira op een andere wijze te leren kennen. Terugkeer naar het hotel voor lunch. Vrije namiddag. ‘s Avonds afscheidsdiner in een typisch restaurant met o.a. tomatensoep en espetada (=reuzengrote vleesbrochettes). Tijdens het avondmaal kan u genieten van folkloredansen en fadozang. Terugkeer naar het hotel voor overnachting.

Dag 8FUNCHAL > BRUSSEL Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Funchal. Terugkeer naar Brussel.

Opmerking: De volgorde van de bezoeken kan wijzigen. Inhoud blijft verzekerd.

Page 8: Brochure groepen 2016

8 Tel: 02 777 01 01 [email protected]

8 dagen / 7 nachten

AZOREN De wondere

wereld der vulkanen

Dag 1: BRUSSEL – PONTA DELGADAWe nemen onze vlucht naar Ponta Delgada. Aankomst Ponta Delgada en verwelkoming door uw Nederlandstalige gids, gevolgd door transfer naar uw hotel. Inchecken in uw **** hotel, uw verblijfplaats tijdens deze reis. Diner en overnachting.

Dag 2: CITY TOUR PONTA DELGADANa het ontbijt verkennen we de historische kern van Ponta Delgada, de grootste stad van de Azoren en sinds 1546 tevens hoofdstad van Sao Miguel. De indrukwekkende kerken, kloosters en statige burgerwoningen herinneren aan de glorieperiode van deze kleine metropool, toen de haven nog een cruciale tussenstop was op de route naar de nieuwe wereld. Lunch. Vrije namiddag. Diner en overnachting.

Dag 3: SETE CIDADES > LAGOA DO FOGOVandaag maken we kennis met de vulkanische bergen en de prachtige meren van Sao Miguel. Eerst bereiken we via de kustroute Vista do Rei, vanwaar u één van de beste vergezichten heeft op de tweelingmeren van Sete Cidades, gelegen in het westelijk deel van het eiland. De enorme

vulkanische krater, gevuld met blauwgroen water heeft een doorsnee van zo’n 12 kilometer. Na de lunch in een lokaal restaurant wordt de tocht verdergezet naar het prachtige kratermeer “Lagoa do Fogo”, gelegen in het zuidelijke centrale deel van het eiland. Alvorens naar de top van de berg te rijden is er een korte stop voorzien bij Caldeira Velha waar een warme waterval zich neerstort tussen de tropische planten. Uiteindelijk rijdt u naar het paradijselijke Lagoa do Fogo omgeven door een natuurreservaat. Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 4: WALVISSPOTTENDe Azoren zijn een van de beste plekken ter wereld om walvissen en dolfi jnen te spotten. Alhoewel hier het hele jaar rond potvissen kunnen waargenomen worden is de beste periode tussen april en oktober. Van de 80 bestaande walvissoorten, vindt men er 21 terug in de wateren rond de Azoren. Voor we op zee gaan, krijgen we een briefi ng over de veiligheidsmaatregelen aan boord, de te respecteren regelgeving betref fende het natuurbehoud en een deskundige uitleg over de soorten walvissen die hier leven. Lunch. Vrije namiddag. Diner en overnachting.

Dag 5: FURNASVandaag gaan we naar de noordkust van het eiland voor een ontdekkingstocht van de exotische Furnas vallei met haar warmwater- en mineraalwaterbronnen. Eerst houden

In het midden van de Atlantische Oceaan liggen de Azoren. De 9 eilanden, allemaal van vulkanische oorsprong, behoren tot Portugal en liggen hier zo’n 1148 km vandaan. São Miguel is het grootste en dichtstbevolkte eiland van de Azoren en is bekend als het “Ilha Verde” (het groene eiland) door zijn zeer vruchtbare binnenland. De belangrijkste meren zijn Sete Cidades, Lagoa do Fogo en het meer van Furnas. De kustlijn is afwisselend, van kleine baaien met zwart zand tot steile kliffen. De belangrijkste aantrekkingspunten zijn de vulkanische bergen met ‘caldeiras’ gevuld met diepblauwe of groene meren en het spotten van walvissen en dolfi jnen. Kort samengevat: een waar paradijs voor natuurliefhebbers !

AZOREN

CorvoGraciosa

TerceiraSao JorgeFlores

FaialPico Sao Miguel

Ponta Delgada

Santa Maria

Page 9: Brochure groepen 2016

9www.expairtours.be/groepen

Ponta Delgada > Sete Cidades > Lagoa do Fogo > Furnas > Nordeste > Ponta Delgada

INBEGREPEN

• Vlucht Brussel/Ponta Delgada heen en terug• Logies in een 4**** hotel• Vol pension met dranken vanaf diner dag 1 tot en met ontbijt dag 8 • Alle transfers in luxe airco autocar• Excursies en wandeling zoals vermeld in het programma• Nederlandstalige gids gedurende alle excursiedagen alsook bij

aankomst en vertrek • BTW • Luchthaventaksen

NIET INBEGREPEN

• Persoonlijke uitgaven • Bijstands-en annulatieverzekeringen

we halte bij Santa Iria belvedère voor een oogverblindend uitzicht over een groot deel van de noordkust en het bin-nenland. We trekken verder tot aan de Gorreana Tea Factory, de enige theeplantage in Europa. In dit familiebe-drijf wordt nog steeds op traditionele wijze 4 soorten thee geproduceerd (3 zwarte en 1 groene theesoort). Verder naar de Pico do Ferro belvedère, waar u van een groots uitzicht geniet op de Furnas vallei, een weelderige tuin in een uitgestrekte krater. ‘s Middags staat er in een lokaal restaurant de typische schotel “Cozido » op het menu. Dit is een rijke stoofschotel van vlees en groenten, die vijf uur onder de grond suddert. In de namiddag brengen we een onvergetelijk bezoek aan het Terra Nostra Park, een van de mooiste parken van São Miguel. Dit 18e eeuwse bota-nische park bestaat uit kleine meertjes, exotische bloe-men en eeuwenoude bomen. Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 6: NORDESTEEen volledige dagexcursie naar het noordoostelijke gedeel-te van het eiland met o.a. bezoek aan de eerste hoofd-stad van het eiland, Vila Franca do Campo. Lunch. Tijdens de excursie zal u kunnen genieten van schitterende vergezichten en zal u kennis maken met de prachtige landschappen van de Pico da Vara, met zijn 1103 meter de hoogste bergtop van het eiland. Terugkeer naar hotel voor diner en overnachting.

Dag 7: WANDELINGNa het ontbijt maken we een 2 ½ uur uur durende wan-deling van ongeveer 5 km, die op dezelfde plaats begint en eindigt en die u naar Rocha da Relva leidt. Bij het afda-len zal u naast u interessante geologische formaties zien. Beneden staan een paar weekendhuisjes en ook enkele oude wijnkelders en zal het geluid van de golven tegen de rotsen vrijwel het enige zijn wat u zal horen. Terug langs dezelfde weg. Lunch. Vrije namiddag. Diner en overnach-ting.

Dag 8: PONTA DELGADA > BELGIËWe genieten van nog wat vrije tijd tot aan onze transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar België.

AZOREN DE WONDERE WERELD

DER VULKANEN

Opgelet: Volgorde dagen en wandeling onder voorbehoud van weersomstandigheden.

Page 10: Brochure groepen 2016

10

PLITVICE

TROGIR

SIBENIK

ZADAR

MOSTAR

DUBROVNIK

SPLIT

KRKA

PLITVICE

TROGIRTROGIRTROGIRTROGIRTROGIR

SIBENIKSIBENIK

ZADARZADAR

MOSTAR

SPLIT

KRKA

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

DAG 1DUBROVNIKBij aankomst op de luchthaven verwelkoming door uw reisbe-geleider en transfer naar uw hotel ( 3 of 4 * ) in de regio van Dubrovnik. Avondmaal en overnachting in de regio van Dubrovnik. Indien de aankomst plaatsvindt in de voormiddag: vrije lunch en wandeling door Cavtat, bezoek van Dubrovnik en Ston op dag 1. Doorreis naar Neum en overnachting. (in-houd van de eerste en tweede dag is afhankelijk van de aankomsturen van de vlucht (vroege of late aankomst) het programma kan gewijzigd worden).

DAG 2STON > SPLITNa het ontbijt begeleid bezoek van Dubrovnik door de smalle en schaduwrijke straten die zorgen voor een speciale sfeer. Het historische centrum, geklasseerd als werelderfgoed, is omgeven door imposante omwallingen. Van op deze muren heeft u een zicht op de roze daken van de oude stad. Inclusief inkomgelden voor de Franciscanenklooster en Apotheek. De trip van het hotel naar Dubrovnik gebeurd per lokaal vervoer. Transfer naar Split met een foto halte boven Dubrovnik historische stad, lunch in Ston en verder naar Split. Avondmaal en overnachting in Split regio, 4* hotel.

DAG 3SPLIT > TROGIR > SPLIT/ZADAR Na het ontbijt, bezoek aan Split, de hoofdstad van Dalmatië. In gezelschap van uw gids, wandelt u langs de promenade tot aan het Paleis van Diocletianus, hetwelk u zal bezoeken (uitgezonderd de catacomben). Het is één van de grootste en best bewaarde uit de Romeinse tijd. De oude stad, ont-

staan rond het paleis, bezit nog veel charme. Verderzetting richting Trogir, eveneens geklasseerd als patrimonium van Unesco. Middagmaal. Bezoek aan Trogir . Hier kan u verschil-lende bouwstijlen bewonderen… romaans, renaissance, barok, alsook de elegante kathedraal met een prachtig por-taal. Verder naar Zadar en begeleid bezoek van de oudstad en Sint Anastasia Kathedraal. Avondmaal en overnachting in de regio van Split/Zadar 4* hotel.

DAG 4KRKA WATERVALLEN > ETNO VILLAGE > SIBENIKNa het ontbijt, vertrek richting het binnenland naar het Nationaal Park van Krka, waarvan de zeven watervallen de

belangrijkste attractie zijn. Boottocht ter ontdekking van de site. De dappersten kunnen tot aan de top van de waterval klimmen om van en spectaculair uitzicht te genieten. Het park omvat niet alleen opmerkelijke natuurlijke sites maar ook culturele en historische bezienswaardigheden: het Franciscanenklooster op het eiland Visovac, het orthodoxe klooster in het centrale deel van de canyon en de oude watermolens. Verder naar de Etno Village in Pakovo Selo : beleef een unieke ervaring en laat u zich leiden tot in het hart van de Dalmatische cultuur! Bij aankomst, welkomstce-remonie en ontdekking van het dorp: de stenen huizen, de oude gereedschappen en de gewoonten van weleer. Lunch in de Etno Village. Verder naar Sibenik, een klein middeleeuws

8 dagen / 7 nachten

KROATIËOntdekking van

Page 11: Brochure groepen 2016

11www.expairtours.be/groepen

dorp dat zicht vastklampt aan de zijkant van een heuvel met zicht op zee. In gezelschap van uw gids wandeling doorheen de oude stad met zijn steile straatjes en prachtige gotische paleizen, de kathedraal dat deel uit-maakt van UNESCO werelderfgoed. Avondmaal en overnachting in Split / Zadar regio, 4* hotel.

DAG 5PLITVICENa het ontbijt, vertrek voor een prachtige dag in de natuur van het Nationaal Park van de Plitvice Meren, magnifi eke site in de beboste heuvels van Mala Kapela (550m). Het park ligt halverwege tussen Zagreb en Zadar op een karste-plateau. Het is het oudste Nationaal Park van Zuid-Europa en het grootste van Kroatië. Het is toegevoegd aan de lijst van de Unesco in 1979. U fl aneert door het park, waar 16 meren en watervallen in elkaar overvloeien en zo voor een prachtig natuurspektakel zorgen. Op het meer van Kozjak maakt u een aangename boottocht gevolgd door een rond-leiding tussen de grote en de kleine waterval tot aan het meer van Galovac. Een middagmaal wordt onderweg voor-zien. Avondmaal en overnachting in de regio van Zadar 4*.

DAG 6MOSTAR (BOSNIË-HERZEGOVINA)Na het ontbijt vertrek richting Mostar. Het is een lange dag met vele kilometers maar die beloond word met een be-zoek onderweg aan het pittoresk stadje van Pocitely ( 30 tot 45 min) en dan doortocht naar Mostar . Lunch bij aan-komst. De oude brug, die op grote hoogte de blauwgroe-ne Neretva overspant, vormt het hart van Mostar. Mostar zelf is met bijna 100.000 inwoners behalve een parel van

schoonheid ook een levendige en bedrijvige stad. De won-den van de oorlog zijn nog niet allemaal genezen, maar Mostar durft langzaam weer naar de toekomst te kijken. Mostar is een stad met een roerige geschiedenis, die soms tragisch was, maar ook prachtige sporen heeft nagelaten. Avondmaal en overnachting in Mostar 4* hotel.

DAG 7NERETVA RIVIER > DUBROVNIK Na het ontbijt vertrek richting Dubrovnik met halte in Blagaj om een “Dervish House” te bezoeken. Blagaj is ge-legen op 15 km van Mostar bij de mysterieuze bron van Buna. Het is het mooiste voorbeeld van Osmaanse architec-tuur in Bosnië. We rijden verder en houden halt in de Neretva rivierdelta waar we een mooie cruise maken door de unieke rivierdelta met lunch. In de late namiddag terug naar Dubrovnik. Avondmaal en overnachting in het hotel Dubrovnik 3-4* hotel.

DAG 8DUBROVNIK Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven en retour vlucht.

ONTDEKKING VANKROATIË

INBEGREPEN • Vluchten heen en terug op Dubrovnik/Split • Bus ter beschikking • Nederlandstalige reisbegeleiding• Hotels in halfpension basis, Dbv = 3 of 4*, Rest = 4*• 6 x lunches met ¼ wijn en ½ water inbegrepen• Stadstour Dubrovnik met inkomgelden voor Franciscaans

klooster en de lokale buskaartjes van de oude stad H/T• Stadstour Split met inkomgelden voor de Kathedraal• Inkomgelden voor Krka National Park (eiland Visovac niet

inbegrepen) • Stadstour Zadar• Toegangskaarten voor Plitvice Nationaal Park• Boottocht met lunch• Wandeling in Trogir en Sibenik • Stadstour Mostar

NIET INBEGREPEN • De dranken tijdens de avondmalen • De persoonlijke uitgaven • De fooien

PROGRAMMA VAN SPLIT TOT SPLIT • Dag 1: Regio Sibenik of Zadar• Dag 2: Split > Trogir• Dag 3: Zadar > Krka > Etno Village• Dag 4: Plitvice• Dag 5: Mostar• Dag 6: Dubrovnik > Ston• Dag 7: Neretva rivier > Split• Dag 8: Split

Dubrovnik > Split > Trogir > Zadar > Sibenik > Krka > Plitvice > Pocitely > Mostar > Neretvy > Dubrovnik

Opmerking: De volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de luchthaven van vertrek en aankomst en van de overnachtingen gedurende de tour. Inhoud blijft verzekerd.

Page 12: Brochure groepen 2016

12

MAKARSKA

DUBROVNIK

SPLIT

BRAC

KORCULA

MLJET

HVAR

BOL

VIS

MAKARSKAMAKARSKA

DUBROVNIKDUBROVNIK

SPLIT

BRAC

KORCULA

MLJET

HVAR

BOL

VIS

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

DAG 1: DUBROVNIKOnthaal aan de luchthaven van Dubrovnik, transfer naar de haven Gruž en boarding. Een welkomstdiner wordt u aange-boden. Het is de gelegenheid om kennis te maken met de kapitein en de bemanning. De boarding is de hele dag moge-lijk. De passagiers die ’s morgens aankomen hebben geen toegang tot hun kajuit voor 13u00 maar mogen hun bagage aan boord laten. Overnachting in Dubrovnik.

DAG 2: DUBROVNIK > ELAPHIETEN EILANDEN > MLJETNa het ontbijt vertrek naar het Nationaal park van Mljet. Navigatie door de prachtige Elaphieten Eilanden. Lunch aan boord. Bij aankomst in Mljet, vrije tijd om het park, de Grote en Kleine meer, het eiland St. Mary en haar 12de eeuwse benedict i jnse klooster te ontdekken. Vri je avond. Overnachting in Mljet.

DAG 3: MLJET > HVAR Na het ontbijt, navigatie richting het eiland Hvar. Onderweg maken we een halte dichtbij het eiland Korcula om een duikje te nemen. Lunch en nieuwe halte in één van de baaien. Het eiland Hvar behoort tot de meest bekende eilanden van Kroatië en is de plaats van samenkomst van de internationale jetset. Optionele excursie (± 45min): bezoek van Hvar met een lokale gids door de stad om de culturele en historische aspecten en hun manier van leven te ontdekken. U zult ook deelnemen aan een korte presentatie over lavendel. Vrije avond en over-nachting in Hvar.

DAG 4: HVAR > BOL > SPLIT Na het ontbijt, vertrek naar Bol, beroemd voor het mooiste strand van Kroatië : Zlatni Rat (cap d’Or). Halte in Bol en vrije tijd in de stad. Na de lunch, doortocht naar Split en aankomst in de namiddag. Optionele excursie (± 50min): Begeleid bezoek aan de oude stad en aan de St Domnius Kathedraal gelegen in het hart van het Diocletiaans paleis. Vrije avond en overnachting in Split.

DAG 5: SPLIT > PUCIŠCE (EILAND BRAC) > MAKARSKANa het ontbijt, vertrek naar het eiland Brac, duikhalte onder-weg en navigatie richting Pucisca. Pucisca is het grootste dorp van het noorden van het eiland met een authentiek middel-landse architectuur met een rustieke sfeer en haar witte stenen gevels. Lunch aan boord en navigatie naar Makarska. Vrije avond en overnachting in Makarska.

8 dagen / 7 nachtenBootCategorie Luxe

KROATIEDe MooisteEilanden van

Page 13: Brochure groepen 2016

13www.expairtours.be/groepen

Dubrovnik > Mljet > Hvar > Bol > Split > Pucisce (Eiland Brac) > Makarska > Korcula > Dubrovnik

DUBROVNIK - DUBROVNIK M/S ATLANTIC

CATEGORIE LUXE

Uw boot: Nieuwgebouwd in 2014 is de MS Atlantic een een 42 m lang en 8 m brede boot met een capaciteit van 19 kajuiten die ge-schikt zijn voor maximum 40 personen. De kajuiten zijn verdeeld over 2 dekken : beneden- en hoofddek. Ze zijn allemaal voorzien van air-co, kluis, radio, veiligheidsvest, privé badkamer met douche en wc. De MS Atlantic beschikt over een restaurant en een lounge met airco voorzien van een bar, LCD-TV en Wi-Fi. Naast het restaurant is er ook een overdekt terras van 38 m² uitgerust met tafels en stoelen die volledig geïsoleerd kunnen worden in geval van slecht weer. Er is een 2de overdekt terras van 60 m². Uiteindelijk is er een 3de zonneterras gelegen op het zonnedek, met een capaciteit van 240 m² met lig-stoelen voor alle passagiers.

DAG 6: MAKARSKA > KORCULAOntbjit en vertrek naar het eiland Korcula. Duikhalte onder-weg voor de lunch en aankomst in Korcula in de namiddag.Optionele excursie (± 45min) : begeleid bezoek aan Korcula, de geboortestad van de beroemde ontdekkingsrei-ziger Marco Polo. Tocht door de kronkelende straatjes en bezoek aan de barokke St.Marcus Kathedraal. Vrije avond en overnachting in Korcula.

DAG 7: KORCULA > DUBROVNIK Na het ontbijt, navigatie door Mljet en de Elaphieten Eilanden met een duikhalte onderweg en lunch. Aankomst in Dubrovnik in de namiddag.Optionele excursie (± 1u45): stadstour van Dubrovnik, foto stop bij het panoramisch uitzicht over de oude stad en de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude stad.Optionele excursie (± 5u): Dubrovnik Country side : ont-dek het achterland van de regio Dubrovnik, de dorpen en molens. Degustatie van lokale wijnen, likeur en de beroem-de Dalmatische ham en kaas. U beëindigt de tour met een wandeling door de charmante badplaats Cavtat. Overnachting in Dubrovnik.

DAG 8: DUBROVNIK Ontbijt, transfer naar de luchthaven.

PROGRAMMA VAN SPLIT TOT SPLIT • Dag 1: Split• Dag 2: Split > Korcula• Dag 3: Korcula > Dubrovnik• Dag 4: Dubrovnik > Elaphieten eilanden > Nationaal

park Mljet• Dag 5: Hvar• Dag 6: Hvar > Bol > Pucisce• Dag 7: Pucisce > Omis (Makarska)• Dag 8: Split

INBEGREPEN • De vluchten heen en terug op Dubrovnik (of Split)• De transfers luchthaven / haven / luchthaven• De cruise van 8 dagen / 7 nachten M/S Atlantic of

gelijkwaardig• Het half pension aan boord : ontbijt en lunch

+ ¼ wijn + ½ water + 1 koffi e• Dagelijkse schoonmaak van de kajuiten

NIET INBEGREPEN • De persoonlijke uitgaven • De fooien• De optionele excursies en toegangskaarten op de sites• Toeristen-en haventaksen €25/pers.

Opmerking: De volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de navigatie-omstandigheden en de aankomst en vertrek van de vluchten. Inhoud blijft verzekerd.

Page 14: Brochure groepen 2016

14

OPATIJA

PULA

ROVINJKRK

POREC

PORTOROZ ZAGREBPOSTOJNA

BLED

LIPICA

LJUBLJANA

PULAKRKKRKKRKKRK

PORTOROZ ZAGREBZAGREBZAGREBPOSTOJNA

BLED

LJUBLJANA

OPATIJA

ZAGREBZAGREBPOSTOJNA

LIPICA ZAGREBZAGREBZAGREBZAGREB

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

DAG 1: ZAGREBAankomst in Zagreb. Transfer naar het hotel.Avondmaal en overnachting in Zagreb, 4* hotel.

DAG 2: ZAGREB > OPATIJANa het ontbijt bezoek aan de stad Zagreb. Zagreb is ontstaan uit twee middeleeuwse nederzettingen namelijk, Kaptol en Gradec. Tijdens dit stadsbezoek komen we langs: de ves-tingstad van de Upper Town, de St. Mark’s kerk, de kathe-draal, het Nationaal theater, de Universiteit en de Mirogoj be-graafplaats. Zoals u kunt zien tijdens het stadsbezoek heeft de stad veel Oostenrijks-Hongaarse invloeden. Vanaf de 20ste eeuw zien we ook steeds meer invloeden van de Secession-stijl terug. Na de lunch gaan we naar de toeristische bestem-ming en badplaats Opatija. In Opatija is de natuur geïnte-greerd met de stad. Geniet tijdens een wandeling op de “Lungomare”, een 12 kilometer lange wandelpromenade langs de kust, van de prachtige stranden, plantsoenen en fon-teinen. Avondmaal en overnachting in Opatija, 4* hotel.

DAG 3: OPATIJA > PULA > ROVINJ > POREC > OPATIJANa het ontbijt bezoek aan de steden Pula, Rovinj en Porec. Pula is een badplaats met veel goed bewaard gebleven be-zienswaardigheden zoals: de Roman Arena, de tempel van Augustus en de grootste amforen collectie van de wereld. De Roman Arena met zijn Romeinse invloeden is het 6e grootste amfi theater van de wereld. Tijdens het stadsbezoek k o m e n w e l a n g s v e r s c h i l l e n d e m u s e a e n kerken. Hier vinden we veel Venetiaanse en Oostenrijks-Hongaarse invloeden in de architectuur terug. Vervolgens be-zoek aan de stad Porec. Porec is een stad met goed bewaard gebleven historische bezienswaardigheden waaronder verschil-

lende Byzantijnse kerken “Euphrasius’ Basilica”. Deze kerken werden genoemd naar de bisschop van Porec. Deze bisschop verving in de 6e eeuw de kerk door de basiliek die nu het histo-risch pronkstuk van Porec is. Na de lunch bezoek aan de stad Rovinj. Rovinj heeft een rijke geschiedenis, interessante archi-tectuur en een mooie natuur. De oude stad van Rovinj ligt op een schiereiland en is één van de mooiste schiereilanden in Kroatië. Het is een stad die u zal verleiden met zijn smalle middeleeuwse straatjes en warme mediterrane uitstraling. Avondmaal en overnachting in Opatija, 4* hotel.

DAG 4: OPATIJA > HET EILAND KRKNa het ontbijt bezoek aan het eiland Krk. De stad Krk staat bekend om haar deels ommuurd historisch centrum, 12e eeuwse burcht en kathedraal. Na de lunch bezoek aan de stad Vrbnik. Vrbnik is een charmant stadje aan de kust waar u kunt genieten van een prachtig panoramisch uitzicht vanaf de kliffen. Ook is het eiland bekend om de stad Malinska, met één van de mooiste st randen van het eiland. Avondmaal en overnachting in Opatija, 4* hotel.

8 dagen / 7 nachten

ISTRIË & SLOVENIËOntdekking van de mooiste steden van

Page 15: Brochure groepen 2016

15www.expairtours.be/groepen

Zagreb > Opatija > Pula > Rovinj > Porec > Opatija > het eiland Krk > Opatija > Portorož > Lipica Stud Farm > Postojna grot > Ljubljana > Bled > Ljubljana > Zagreb

ONTDEKKING VAN DEMOOISTE STEDEN VAN

ISTRIË & SLOVENIË

DAG 5: OPATIJA > PORTOROŽ > LIPICA STUD FARM > POSTOJNA GROT > LJUBLJANANa het ontbijt vertrek naar Portorož, een Sloveense kust-plaats. Hier houden we halt voor een koffiepauze. Vervolgens vertrek naar de Lipica Stud Farm, de bakermat van de Lippizaner paarden. Deze boerderij is opgericht in 1580 en is het cultureel erfgoed van Portorož. Rondleiding van de Lipica Stud Farm, het landgoed, de stallen en de paarden. Na de lunch vertrek naar de meest bekende grot van de wereld, de Postojna grot. Deze grot de grootste toe-ristische attractie van Slovenië en één van ‘s werelds groot-ste Karst monumenten. Het is de enige grot in de wereld met een ondergronds treinstation. De rondleidingen gebeu-ren per trein, waardoor u de grot op een zeer unieke manier zal ontdekken. In de late namiddag vertrek naar Ljubljana. Avondmaal en overnachting in Ljubljana, 4* hotel.

DAG 6: LJUBLJANA EN BLEDNa het ontbijt bezoek aan de stad Ljubljana met haar vijfdui-zend jaar oude geschiedenis. In Ljubljana vindt u restanten terug van onder andere de Romeinse stad Emona en een middeleeuws kasteel. De stad kenmerkt zich door haar ba-rokke gevels, decoratieve portalen en ongelijke daken. Ook kan men de rivier Ljubljanica met zijn pittoreske bruggen en het Tivoli park bewonderen. Na de lunch, bezoek aan de stad Bled. Bled behoort samen met zijn omgeving tot de mooiste alpine resorts, dat bekend staat om zijn milde klimaat en thermaal water. Bezoek aan het meer, de natuur en de kloof van de Radovna rivier, die uitkomt in een mysterieuze Karst grot. Één van de belangrijkste trekpleisters van Bled is “de Kerk van de Veronderstelling”, die gelegen is naast het meer. Na dit bezoek, boottocht op het meer. In de late namiddag terugkeer naar Ljubljana.Avondmaal en overnachting in Ljubljana, 4* hotel.

DAG 7: LJUBLJANA > ZAGREB Ontbijt in het hotel. Vrije ochtend in Ljubljana. Na de lunch vertrek naar Hrvatsko Zagorje in Kroatië, een regio in het noorden dat bekend staat om zijn glooiende heuvels, dich-te bossen en witte wijn. Bezoek aan Trakoscan, een sneeuwwit kasteel gebouwd op een heuvel in de 13e eeuw. Avondmaal en overnachting in Zagreb, 4* hotel.

DAG 8: ZAGREB Ontbijt in het hotel en vertrek naar de luchthaven van Zagreb voor de terugvlucht.

INBEGREPEN • Vluchten heen en terug• Autocar ter beschikking per route• Nederlands sprekende begeleider • 4* Hotels op basis van Half-Pension• 5 x lunch met ¼ wijn en ½ water inbegrepen• Postojna entreegelden met lunch (geen drankjes

inbegrepen)• Zagreb stadsrondrit• Pula, toegang tot het Amfi theater• Lipica Stud Farm entreegelden• Ljubljana rondleidingen door de stad• Bled boottocht en entreegelden van de Islet kerk• Trakošcan entreegelden

NIET INBEGREPEN • De dranken tijdens de avondmalen • De persoonlijke uitgaven • De fooien

Opmerking: De volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de vluchturen en de weersom-standigheden.

Page 16: Brochure groepen 2016

16

ZABLJAK

NIKSIC

BERANE

ANDRIJEVICA

MOJKOVAC

KOLASIN

PLAV

DANILOVGRAD

PODGORIGA

Skadarsko Jezero

CETINJE

BUDVA

SVETI STEFAN

BULJARICA

PETROVAC

BAR

ULCINJ

KOTOR

TIVAT

HERCEG NOVI

ROZAJE

SAVNIK

DUBROVSKO

BIJELO POLJEDURMITOR

NATIONAAL PARK

PLUZINE

PLJEVLJA

TIVAT

Skadarsko Jezero

Skadarsko Jezero

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

8 dagen / 7 nachten

Dag 1: BRUSSEL > DUBROVNIK OF TIVATOntvangst op de luchthaven en transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel, ‘’The Queen of Montenegro’’.

Dag 2: PARFUM VAN MONTENEGROCETINJE > LOVCEN > KOTORNa het ontbijt, vertrek langs een prachtige panoramische rou-te naar de oude Montenegrijnse hoofdstad Cetinje, met een bezoek aan het paleis van Koning Nicolas. Tijdens deze rond-leiding zult u het rijke culturele en historische Montenegro ontdekken. Na deze rondleiding gaan we naar de top van de berg Lovcen, waar we halt houden in het dorp Njeguši voor een typische lunch. Na de lunch gaan we de berg af via 25 haardspeldbochten, die een spectaculair uitzicht geven over de fjord van de baai van Kotor. Kotor is een middeleeuwse stad en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. We bren-gen een bezoek aan de stad Kotor en haar kathedraal “St-Triphon”, daterende uit de 12e eeuw. Vrije tijd en terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: BUDVANa het ontbijt, vertrek naar de oude stad Budva. Tijdens deze excursie zullen we de oude stad ontdekken, met haar middel-eeuwse stadsmuur die de stad omringt, de rooms-katholieke Sint-Johannes kerk en de ortohdoxe kerk van de heilige drie-eenheid. Onderweg kunt u de kleine vesting Sveti Stefan bewonderen, één van de bekendste toeristische attracties van Montenegro, gelegen op een rots vlakbij de kust. De stad is de culturele en historische zetel van Paštrovic. Na het bezoek aan de stad en het archeologisch museum, lunch in een plaatselijk restaurant. Na de lunch vrije tijd om de stad zelf te ontdekken. In de namiddag terugkeer naar het hotel, avond-maal en overnachting.

Dag 4: NATUURLIJKE SCHOONHEIDPODGORICA > KLOOSTER VAN MORACA > TARA RIVIER > DURMITOR NATIONAAL PARKNa het ontbijt, vertrek naar het binnenland van Montenegro waar u haar prachtige bergen en ravijnen kunt bewonderen. We vertrekken vroeg in de ochtend langs een bergweg en steken de Podgorica over naar de ravijn van de rivier Moraca. Hier kunt u genieten van een adembenemend uitzicht over de rivier met zijn groene wateren. Vervolgens houden we halt bij het klooster van Moraca, daterende uit de XIII eeuw. Dit is één van de heilige plaatsen van Montenegro, beroemd om zijn fresco’s. We zetten de excursie voort langs de Tara rivier, één van de zuiverste bergrivieren van Europa. Haar ravijn is de tweede diepste in de wereld na die van Colorado. We

houden halt bij een restaurant in de buurt van de rivier voor de lunch. Na de lunch, gaan we langs het Durmitor Nationaal park naar de beroemde Djurdjevica Tara brug. Fotostop en tijd voor een korte wandeling. Terugkeer naar het hotel via Žabljak, Nikšic. Podgorica. Avondmaal en overnachting.

Dag 5: DE BAAI VAN KOTOR PER BOOT Het is uitzonderlijk dat andere plaatsen de schoonheid van de baai van Kotor overtreffen. Na het ontbijt, vertrek per autocar naar de haven van Tivat, waar we met een boottocht langs de meest zuidelijke fjord van Europa, de smalle doorgang van Verige en de oude steden Lepetani, Stoliv, Markov rt, Prcanj, Muo en Kotor zullen varen. In Kotor kunt u de prachti-ge citadel bewonderen die tevens op de Unesco werelderf-

MONTENEGROOntdekking van

Page 17: Brochure groepen 2016

17www.expairtours.be/groepen

Cetinje > Lovcen > Kotor > Budva > Podgorica > Durmitor Nationaal Park > Stari Bar > Ulcinj > Skader Meer

The Queen Of Montenegro ****

Ligging: Gelegen in een mooi park op een heuvel, boven het bekende Becici-strand (150m).Accommodatie: Het hotel beschikt over airco. 236 kamers met balkon, telefoon, minibar, safe, kabeltelevisie. Badkamer met bad/douche en haardroger. Er zijn ook familiekamers, juniorsuites en superior suites. Alle kamers kunnen beschik-ken over een derde bed. Faciliteiten: Restaurant met show cooking, ontbijt en avond-maal in buffetvorm. A la carte restaurant, taverne/night club, aperitiefbar, kapsalon, congresfaciliteiten.Sport & Ontspanning: Binnen- en buitenzwembad, sportter-reinen, live muziek. Ligstoelen, parasols en waterfi etsen aan het strand (betalend).

goedlijst staat. Tijdens de boottocht houden wij halt bij het eiland Sveti Dorde, waar we het kunstmatige eiland Gospa od Škrpjela “Onze vrouw van de Rotsen”, met haar prach-tig heiligdom uit de 17e eeuw, versierd met maar liefst 68 typische barokke fresco’s van Tripo Kokolja zullen bewon-deren. Lunch in Perast. Vrije tijd en terugkeer naar het ho-tel. Avondmaal en overnachting.

Dag 6: STARI BAR EN ULCINJNa het ontbijt, vertrek naar het zuiden van Montenegro. Tijdens deze excursie zullen we de geschiedenis, die onder invloed was van verschillende culturen en religies ontdek-ken. De stad Bar kent Griekse, Venetiaanse en Turkse in-vloeden. Na de ruïnes, bezoek aan de moskee. Vervolgens gaan we op weg naar Ulcinj, een oude vissershaven, gecre-eerd door de Grieken in de 5e eeuw voor Christus. Deze stad, de meest zuidelijke van Montenegro, was lang een trefpunt voor piraten en heeft veel Illyrische invloeden. Ook de slavenhandel van Tripoli heeft veel sporen achtergela-ten. Deze regio is meer ongerept dan andere toeristische delen van het land. Lunch in Ada Bojana, een eiland aan de monding van de rivier Ada Bojana. Na de lunch vrije tijd om het eiland te ontdekken.Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 7: HET SKADAR MEERNa het ontbijt, vertrek naar het Skadar meer via een berg-weg dat bekend staat om haar schoonheid en overvloed aan flora en fauna. Per boottocht ontdekken we het Skadar meer, het grootste zoetwatermeer van de Balkan met haar helder water, weelderige vegetatie, vogels en vissen die het unieke Nationaal Park bewonen. Lunch in een lokaal restaurant waar we een traditioneel visgerecht zullen proeven. Na de lunch, terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 8: DUBROVNIK OF TIVAT > BRUSSEL Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven.

INBEGREPEN • De vluchten heen en terug Tivat• De bus gedurende de hele reis• Een Nederlandstalige begeleider• Verblijf in een 4* hotel, Queen of Montenegro in Budva,

half-pension• 6x lunch in lokale restaurants met ½ water en ¼ wijn

inbegrepen• De entreegelden voor het Koningspaleis in Cetinje• Stadsrondrit van Kotor• De entreegelden voor de Kathedraal St Triphon in Kotor• Stadsrondrit van Budva• De entreegelden voor het archelogisch museum in Budva• De entreegelden voor het Moraca klooster• De entreegelden voor het Nationaal Park van Durmitor• De boottocht in de baai van Kotor met bezoek aan het

kunstmatig eiland “Onze vrouw van de Rotsen”• De bezoeken aan Stari bar en Ulcinj• De boottocht op het Skadar meer met degustatie van

kazen, wijn, honging en donuts

NIET INBEGREPEN • De persoonlijke uitgaven• De fooien• De dranken tijdens de maaltijden ‘s avonds.

Page 18: Brochure groepen 2016

18

SpartaMistras

KorintheMycene Epidaurus

Olympia

Delphi

Kalamata

Nafplion

Tolo

Sterea Ellada

Evia

Hydra

Aegina

Poros

PatrasAthene

Peloponessos

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

DAG 1ATHENEAankomst in Athene, onthaal en transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Athene.

DAG 2ATHENE > KORINTHE > TOLO/NAFPLIONNa het ontbijt, begeleid bezoek van de stad met o.a. bezoek aan de Acropolis en het nieuwe Acropolis Museum. Bezoek aan het stadscentrum van Plaka, met zijn kleine straatjes, Byzantijnse kerken en geanimeerde cafés. Vrij middagmaal*. Vertrek per bus vanuit Athene naar de Peloponnesos, bege-leid door onze professionele gids. Eerste halte aan het kanaal van Korinthië, dat in opdracht van Ferdinand de Lesseps in de XIXe eeuw werd gegraven. Aankomst in Tolo/Nafplion voor avondmaal en overnachting.

DAG 3EPIDAURUS > NAFPLION > MYCENEOntbijt. Verder naar Epidaurus. Bezoek aan de archeologische site en het museum. Vertrek naar Nafplion voor een bezoek aan de stad. Vrij middagmaal*. In de namiddag, bezoek aan de archeologische site van Mycene. Na dit bezoek, terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

DAG 4MYSTRAS > OLYMPIAOntbijt en vertrek voor een bezoek aan het kasteel van Mystras , dat in 1249 door de Franken werd opgetrokken. Van hieruit vestigden ze hun heerschappij over de hele Peloponnesos. Gedurende de 2 eeuwen, waar Mystras de

Byzantijnse hoofdstad was van de Peloponnesos, werden vele kerken en kloosters gebouwd. Deze religieuze monu-menten zijn thans prachtige voorbeelden van de Byzantijnse bouwkunst. Vrij middagmaal* en vertrek naar Olympia via Kalamata. Avondmaal en overnachting in Olympia.

DAG 5OLYMPIA > DELPHIOntbijt en bezoek aan de archeologische site en aan het Olympia Museum, waar zich het beroemde Hermes stand-beeld bevindt. Vertrek naar Delphi via de indrukwekkende brug van Rio Antorio. Vrij middagmaal*, verder langsheen de

nieuwe kustroute. Aankomst in Delphi. Avondmaal en over-nachting in Delphi.

DAG 6DELPHI > ATHENE Ontbijt. ‘s Morgens, bezoek aan de archeologische site en het museum van Delphi. ‘s Namiddags, vertrek naar Athene via het pittoreske stadje Arachova en het Byzantijnse klooster van Ossios Loukas, waar u prachtige mozaïeken en fresco’s van de XIe eeuw en iconen van de XVIe eeuw kan bewonde-ren. Vrij middagmaal*. Aankomst in Athene. Avondmaal en overnachting in Athene.

8 dagen / 7 nachten

GRIEKENLANDOntdekking van

Page 19: Brochure groepen 2016

19www.expairtours.be/groepen

Athene > Korinthe > Epidaurus > Nafplion > Mycenes > Mystras > Olympia > Delphi > Athene > Aegina > Poros > Hydra

ONTDEKKING VANGRIEKENLAND

INBEGREPEN• Vluchten Brussel/Athene H/T• 7 nachten accommodatie in 3 en 4* hotels• De rondreis in half pension (ontbijt en avondmaal) • Luxe Touring car, met airco, 30 of 50 plaatsen, voor de hele

rondreis; de bezoeken en transfers.• Professionele Nederlandstalige gids voor alle bezoeken. • Toegangskaarten voor de sites en musea.• 1 dag mini cruise op de Saronische eilanden met lunch inbegrepen• BTW

NIET INBEGREPEN: • De dranken tijdens de maaltijden• De lunch• De persoonlijke uitgaven en fooien

DAG 7ATHENE > DE SARONISCHE EILANDEN Ontbijt. Transfer naar de haven van Pireus en inchecken voor de mini cruise “ De ontdekking van de eilanden van de Saronische Golf”, (gedeeld met andere klanten – capa-citeit van de boot : 600pers.), die u voert langsheen de eilanden Poros, Hydra en Egina.

POROS: Vulkanisch eiland met veel groene vegetatie, gelegen nabij de kust van de Peloponnesos, dat de bezoekers charmeert met zijn pittoreske architectuur en gevarieerde landschappen.

HYDRA: Rotsachtig eiland, kosmopolitisch en artistiek centrum, bekend om zijn unieke architectuur van de XVIIIde en de XIXde eeuw. Het eiland is volledig afgesloten voor autoverkeer.

EGINA: Het grootste eiland, bekend om zijn prachtige zandstranden, gezellige dorpjes, vissershavens, evenals zijn rijke geschiedenis en zijn gevarieerde landschappen.Middagmaal aan boord. Terug naar de haven van Pireus in de late namiddag, transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Athene.

DAG 8ATHENE > VERTREKOntbijt. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht, trans-fer naar de luchthaven en hulp met de reisformaliteiten.

Opmerking: * Middagmaal niet inbegrepen. Kan ter plaatse op de eerste dag voor 120€/pp geboekt worden.

Page 20: Brochure groepen 2016

20

Lombardia

Veneto

Emilia-Romagna

Milano

Lago Maggiore

Lago di Como

Trasimeno

Lago di Garda

IschiaCapri

Genova Bologna

ParmaTorino

Rimini

VeneziaVerona

Trieste

PisaFirenze

Rossano calabro

Siena

Lazio

Napoli

LameziaTerme

Tropea

Bari

Brindisi

Riviera Adriatica

Piemonte

Riviera Ligure

Toscana

Umbria

Roma

Puglia

Calabria

Basilicata

Marche

Campania

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

DAG 1: BRUSSEL > VENETIËAankomst op de luchthaven van Venetië waar u opgewacht zult worden door onze begeleidster (Nederlandstalig), die u zal begeleiden gedurende de reis. Transfer van de luchthaven naar het hotel met een privé bus. Accommodatie en over-nachting in het Lido di Jesolo hotel.

DAG 2: VENETIËPrivé transfer per bus van het hotel naar Punta Sabbiono. In Punta Sabbiono tranfer per boot naar Piazza San Marco (heen en terug). Daarna volgt er een rondleiding (halve dag) met een Nederlandstalige gids waar we het “Klassieke Venetië” zullen ontdekken. Tijdens deze rondleiding brengen we een bezoek aan: het Piazza San Marco (San Marco plein), gelegen langs het Grote Kanaal dat tevens het hoofd-kanaal en het hart van de stad, de Klokkentoren (Campanile van San Marco) die maar lieft 98,6 meter hoog is, en de “Pontei dei Sospiri (Brug der zuchten), één van de meest bekende toeristische attracties is van de stad. De naam sug-gereert het zuchten van de gevangenen die via deze brug naar de rechtbank liepen, waar ze een laatste blik wierpen op Venetië. Deze brug verbindt de oude gevangenissen met de ondervragingscellen van het Dogepaleis. Toegang (onder voorbehoud) tot de basiliek van San Marco, de grootste basi-liek van Venetië, gebouwd in 828, met Byzantijnse invloe-den. Vervolgens brengen we ook een bezoek aan het Palazzo Ducale (ook wel het Hertogenpaleis of het Dogepaleis genoemd), gebouwd in gotische en Renaissance stijl. Dit was de offi ciële verblijfplaats van de dogen van de republiek van Venetië alsook een plaats waar grote instituten bijeenkwamen. Na het bezoek, lunch in een plaatselijke bras-serie. Na de lunch, vrije namiddag of een boottocht (beta-lend) met een typische “Gondola” (een typische boot dat gebruikt wordt als vervoersmiddel in Venetië). Vervolgens terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

DAG 3: VENETIË > BOLOGNA > MONTECATINI TERMEVertrek per bus naar Bologna. In Bologna, rondleiding van de stad met een Nederlandstalige gids (halve dag). De rode bakstenen van haar gebouwen, bogengalerijen en grote plei-nen karakteriseren deze stad. De stad genaamd “La Dotta, la Grassa en la Turrita”, dankt haar naam aan haar beroemde keuken, torens en haar universiteit. Vervolgens brengen we een bezoek aan: de Piazza Maggiore, de basiliek van San Petronio, de fontein van Neptunus en de bekende torens van Asinelli en Garisenda. Na het bezoek volgt er een lunch in een plaatselijk restaurant. Na de lunch vertrek richting Montecatini Terme. Aankomst in het hotel, avondmaal en overnachting.

DAG 4: MONTECATINI TERME > FIRENZE Privé transfer per bus naar Firenze. In Firenze, rondleiding van de stad met een lokale gids (halve dag). Tijdens deze rondleiding brengen we een bezoek aan: het Piazza Santa Croce, het Piazza della Signoria (Signoria plein) en het Palazzo Vecchio dat het hart van stad en tevens het centrum van de politiek is. Ooit was hier de zetel van de geneesheren gevestigd, vandaag de dag herbergt het Palazzo Vecchio het stadshuis. We zetten onze rondleiding verder en brengen een bezoek aan het Palazzo Degli Uffi zi, een paleis waarin één van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld is ge-vestigd. Ook zullen we een bezoek brengen aan Ponte Vecchio, een overdekte brug dat bekend staat om zijn vele juweliers en de Duomo de Santa Maria Novella (kathedraal St Maria de la Fleur), dit is het epicentrum van de religie, met haar magnifi eke versierde marmeren gevel, de koepel van Brunelleschi, het belfort (ontworpen door Giotto), en de doopkapel met de haar beroemde “Poorten naar het Paradijs”. Na het bezoek, lunch in een plaatselijk restaurant. In de namiddag vrije tijd om de stad te ontdekken. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

DAG 5: SAN GIMIGNANO > CHIANTI STREEK Vertrek per bus naar San Gimignano. Begeleide rondleiding van de stad (halve dag). San Gimignano is een uitzonderlijke stedelijke middeleeuwse stad. De rijke families hebben de bekende “stadskastelen” laten bouwen, dat een symbool van rijkdom was. De stad telde maar liefst 72 stadskastelen! Vervolgens maken we een wandeling van de Porta San Giovanni tot het Piazza della Cisterna, dat omgeven is door vele stadskastelen en de Romaanse kerk la Collegiata. Na de wandeling volgt er een lunch in een Agriturismo. In de namid-dag gaan we naar de regio Chianti voor een wijnproeverij met snack (Castello di Vicchiomaggio of vergelijkbaar). Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

DAG 6: FIRENZE > SIENA > VITERBO > ROME Vertrek met de bus naar Rome. Onderweg houden we halt in Siena, een stad dat bekend staat om haar historisch, ar-tistiek en landelijk erfgoed. Bezoek aan de stad (halve dag) en de kathedraal, met haar prachtige polychrome ge-vel en rijkelijk interieur. Siena is ook bekend om haar be-roemde Palio in de Piazza del Campo. Het Piazza del Campo is een schelpvormig stadsplein in het centrum van de stad. Ook gaan we naar de fontein Fonte Gaia, een op-merkelijk kunstwerk van Jacopo della Quercia en la Torro del Magnia, daterende uit de 14e eeuw. Siena is een mys-terieuze stad, met haar smalle kronkelende straatjes en haar unieke ligging, gelegen op de top van drie heuvels. Lunch in een plaatselijk restaurant. Na de lunch vertrek naar V i terbo, waar we een rondle id ing van een Nederlandstal ige gids zul len kri jgen (halve dag). Buitenaanzicht van het Palazzo Papale (het paleis van de Pausen), geboorteplaats van de term “conclaaf”. Vele ker-ken werden om dit paleis gebouwd waaronder de kerk van San Pellegrino en Santa Maria Nuova. In de avond, aan-komst in Rome. Avondmaal en overnachting in het hotel.

11 dagen / 10 nachten

ITALIËGrote rondreis van

Page 21: Brochure groepen 2016

21www.expairtours.be/groepen

DAG 7: ROME Transfer naar het centrum van Rome waar we een bege-leide rondleiding krijgen door een Nederlandstalige gids. (hele dag). Rome wordt beschouwd als de hoofdstad van de wereld en het Christendom. In de voormiddag bezoe-ken we het klassieke Rome: Colosseo (Colloseum), Fori Imperiali (keizerlijke fora), het archeologische gebied, Campidoglio en het Piazza Venezia. Lunch in een plaat-selijk restaurant. In de namiddag bezoeken we het “Barokke” Rome: Piazza di Spagna (Spaanse trappen) met de theatrale Trinita dei Monti trap, Fontana di Trevi (Trevifontein), Piazza Colonna, Pantheon en de Piazza Navona. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en over-nachting.

DAG 8: ROME Transfer naar het centrum van Rome met begeleide rond-leiding door een Nederlandstalige gids (halve dag) naar “de staat van het Vaticaan”. Op meer dan een halve vier-kante kilometer ligt meer dan 2000 jaar christelijke ge-schiedenis en artistiek erfgoed. Entreekaart voor de mu-sea van het Vaticaan en de Sixtijnse kapel, met de beroemde fresco’s van Michelangelo. De musea bevatten één van de belangrijkste kunstcollecties ter wereld, varië-rend van het oude Egypte tot de twintigste eeuw. Bezoek aan de Piazza en de Basiliek van St. Peter, de grootste basiliek van de wereld en het meesterwerk van de belang-rijkste architecten van het renaissance en barok tijdperk. Lunch in een plaatselijk restaurant en vrije nammidag. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

DAG 9: ROME > POMPEI > SORRENTO Vertrek met de bus naar Pompei waar we de archeologi-sche site zullen bezoeken. De stad is gebouwd aan de voet van Vesuvius, de meest bekende en belangrijkste

archeologische site van de wereld. Tussen 24 en 25 augustus van het jaar 79 na Christus werd de stad volle-dig verwoest door een zeer hevige uitbarsting van de Vesuvius, de enige actieve vulkaan op het vasteland van Europa. Straten, monumenten, huizen, tuinen, inwoners, daadwerkelijk alles werd bedolven onder het puin tijdens de uitbarsting. Lunch in een plaatselijk restaurant. Na de lunch ver t rek naar het hotel op het schiereiland Sorrentina. Avondmaal en overnachting.

DAG 10: SORRENTO > NAPELS Bezoek aan de stad Napels met een Nederlandstalige gids(hele dag). Tijdens de rondleiding bezoeken we: het Corso Umberto I, Via Partenope, Via Caracciolo, Piazza del Municipio, dat gedomineerd wordt door het adembene-mende Maschio Angioino, het symbool van Napels met zijn arc dat een waar meesterwerk is van de Renaissance kunst, het buitenaanzicht van het San Carlo theater, het 1ste operatheater in Europa, het Piazza del Plebiscito, dat het koninklijk paleis uit de 17e eeuw herbergt en tenslotte het meest beroemde historische café in de stad, het Grand Caffé Gambrinus. Vervolgens gaan we naar de Posillipo heuvel waar u een adembenemend uitzicht heeft over de Golf, Vesuvius, het schiereiland Sorrento en het eiland Capri. Lunch in een plaatselijk restaurant. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

DAG 11: NAPELS > BRUSSEL Transfer met de bus naar de luchthaven van Napels.

GROTE RONDREIS VAN ITALIË

INBEGREPEN • De vluchten met SNBA en de luchthaventaksen• Comfortabele bus tijdens de rondreis• Nederlandstalig gids begeleider tijdens de rondreis• Verblijf in 4* hotels, half-pension• Lunch in de lokale restaurant met 1/4 wijn en 1/2 water

inbegrepen• Lokale gidsen in Venetië, Bologna, Firenze, San Gimignano,

Siena, Viterbo, Rome, Vaticaan, Pompeii en Napels. • Wijndegustatie met snack in een boerderij in de regio

Chianti• Inkomsgelden (Basiliek van San Marco, Dogenpaleis, koepel

van Siena, het Colosseum, het Romanum Forum (koptele-foon inbegrepen), musea van het Vaticaan en de Sixtijnse kapel (koptelefoon inbegrepen), Pompeii.

• Transfer per privé-boot van Punta Sabbioni naar het San Marco plein en terug

NIET INBEGREPEN • De annulatieverzekering en repatriëring• De toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)• De persoonlijke uitgaven• De fooien• De dranken tijdens de avondmaaltijden

Venetië > Bologna > Montecatini Terme > Firenze > San Gimignano > Chianti streek > Siena > Viterbo > Rome > Pompei > Sorrento > Napels

Page 22: Brochure groepen 2016

22

PALERMOSan Vito Lo Capo

Trapani Erice

Marsala

Selinunte Sciacca

AgrigentoLicata

Gela Ragusa

Caltagirone

CaltanissettaPiazza Armerina

EnnaCatania

Taormina

Capo d’Orlando

CefalùCorleone

Messina

PozzalloNoto

Syracuse

Mount Etna

San Vito Lo CapoSan Vito Lo Capo

Erice

Selinunte Sciacca

AgrigentoAgrigentoLicata

Gela Ragusa

CaltagironeCaltagirone

CaltanissettaPiazza Armerina

EnnaCatania

Corleone

Noto

SyracuseSyracuse

Mount Etna

TaorminaCefalù

Mount Etna

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

Dag 1: CATANIAAankomst per vliegtuig op de luchthaven van Catania. Onze gids staat u reeds op te wachten en gaat met u mee met de transfer naar het hotel. Vervolgens check-in en een informa-tiebijeenkomst. Avondmaal en overnachting.

Dag 2: SYRACUSE > NOTONa het ontbijt vertrek naar Syracuse, het huis van Archimedes en de eeuwige rivaal van Athene. Bezoek het eiland Ortigia, de geboorteplaats van de Griekse mythe Arethusa. In de oude stad kunt u de middeleeuwse architectuur bewonderen.Vervolgens rondleiding door de archeologische zone Neapolis, waar men vele schatten terug vindt van de Grieks-Romeinse periode: het Grieks theater, het Romeins amfi theater, “de Latomie van het Paradijs” (oude steengroeven) en het oor van Dionysius. Tijdens de lunch in een plaatselijk restaurant zult u de lokale specialiteiten ontdekken. In de middag ver-trek naar Noto waar u vrije tijd heeft om dit stadje te ontdek-ken. Tenslotte keren we terug naar het hotel.Avondmaal en overnachting.

Dag 3: PIAZZA ARMERINA > AGRIGENTO Na het ontbijt vertrek naar Piazza Armerina met bezoek aan de Villa Romana del Casale. Villa Romana del Casale is een prachtige villa met 3500 m² polychrome mozaïeken uit de III

en IV eeuw voor Christus. Vervolgens zetten we de excursie verder naar Agrigento, waar we een pizza degustatie zullen krijgen. In de namiddag rondleiding door de Vallei van de Tempels, waar de meest majestueuze Dorische tempels staan van de Middellandse zee. Tenslotte vertrek naar Selinunte.Avondmaal en overnachting.

Dag 4: SELINUNTE > ERICE > SEGESTANa het ontbijt rijden we naar Selinunte, waar we een bezoek brengen aan de grootste archeologische site van de Middellandse Zee. We zetten de excursie voort naar Erice, waar we zullen lunchen in een plaatselijk restaurant. Na de lunch, een rondleiding door dit pittoresk middeleeuws stadje,

Kruispunt van beschavingen, Sicilië is een prachtige mozaïek van Griekse ruïnes, kastelen en kathedralen, oosterse tuinen, paleizen en kerken in de late barokstijl. In de loop der eeuwen ontwikkelde het eiland een zeer bijzondere culturele identiteit. Als we daar de gastronomie, de zowel exotische en typisch mediterraanse vegetatie en de vulkanische activiteit aan toevoegen, komt men tot een bestemming die iedereen kan bekoren.

8 dagen / 7 nachten

SICILIËOntdekking van

Page 23: Brochure groepen 2016

23www.expairtours.be/groepen

waar u een prachtig uitzicht heeft over de Egadische eilan-den, de kwelders en het kanaal van Sicilië. Hierna gaan we naar Segesta, waar u zijn goed bewaard gebleven tempel dat alleen staat ten midden van het platteland kunt bewonderen. Tenslotte vertrek naar Palermo en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 5: MONREALE > PALERMO Na het ontbijt rondleiding van Monreale met zijn beroemde kathedraal met gouden mozaïeken van maar liefst 6800m2. De gouden mozaïeken zijn gemaakt door Byzantijnse sieradenkunstenaars. Na deze rondleiding krij-gen we een begeleide wandeling langs de Capo markt, gevolgd door een ontdekkingstocht door de hoofdstad van Sicilië. Sicilië staat ook wel bekend als de kosmopolitische stad sinds het begin der tijden, en niet te vergeten het kloppend hart van het historische centrum, waar we de kathedraal en de kerken van Martorana en San Cataldo zullen bezoeken. Tijdens de lunchpauze kunnen we de ty-pische gerechten van de stad proeven. Na de lunch vrije tijd om de stad zelf te ontdekken. Het is mogelijk om een fa-cultatieve excursie bij te boeken: Mondello en Monte Pellegrino (ter plaatse te betalen). Tenslotte terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 6: NOORD KUST, CEFALUNa het ontbijt vertrek naar Cefalu waar we een rondleiding krijgen van de kathedraal. Dit is het eerste religieuze ge-bouw dat gebouwd werd door de Noormannen in 1131 in opdracht van Roger II. Vervolgens zetten we de excursie verder naar Castelbuono, dat gesticht werd door de

Byzantijnen. Hier krijgen we een begeleide wandeling door het centrum van de stad dat bekend staat om haar talrijke kerken en het kasteel Ventimiglia. In het kasteel krijgen we een degustatie van lokale producten. Na de lunch in een plaatselijk restaurant vertrek naar Catania en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 7: EXCURSIE ETNA > TAORMINANa het ontbijt vertrek naar Etna, één van de grootste toeris-tische attracties van Sicilië ook wel Mongibello genoemd (de berg der bergen). Dit is tevens één van de meest actie-ve vulkanen van de wereld. Met de bus rijden we tot een hoogte van maar liefst 1.900m, waar u een prachtig uit-zicht heeft. Vervolgens brengen we een bezoek aan de uitgedoofde kraters van Mount Silvestri. Het is mogelijk om een facultatieve excursie bij te boeken waar u met de ka-belbaan tot op 2.600m hoogte gaat en met 4x4 auto’s vervolgens nog klimt tot op een maximale hoogte van 3000m (het wel of niet doorgaan van deze excursie is af-hankelijk van de weersomstandigheden en de vulkaan). Vervolgens zullen we lunchen in een plaatselijk restaurant aan de voet van de Etna. In de namiddag vertrek naar het bloemrijke stadje Taormina. Vrije tijd om de stad te ontdek-ken met haar wandelstraat rijk aan Siciliaanse monumen-ten. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 8: TAORMINA > BRUSSELOntbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven.

INBEGREPEN• De vluchten met SNBA• Transport per GT autocar• 6 volpension en 1 halpension: middagmaal in restaurant, avond-

maal in hotel• ½ water en ¼ wijn gedurende middagmaal• 4* hotels in een tweepersoonskamer• Marsala wijndegustatie• Nederlandstalige begeleider en lokale gidsen voor de bezoeken

van Palermo en Monreale, Agrigento en Siracusa. • Lokale taksen• Inkomsgelden voor monumenten

NIET INBEGREPEN: • Fooien • Persoonlijke uitgave• Verzekeringen (2 tot 5%)• Dranken gedurende de maaltijden in de hotels• Verblijfstaksen (ter plaatse te betalen)

ONTDEKKING VANSICILIË

Catania > Syracuse > Noto > Piaza Armerina > Agrigento > Selinunte > Erice > Segesta > Monreale > Palermo > Cefalù > Etna Taormina

Page 24: Brochure groepen 2016

24

ValettaSliemaSt. Julian’s

Gzira

Mdina

Victoria

Golden Sands St Paul’s Bay

GOZO

COMINO

FILFLA

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

Dag 1BRUSSEL > MALTAAankomst in La Valletta. Onthaal, transfer naar het hotel en overnachting.

Dag 2LA VALLETTA (volledige dag/8u, middagmaal inbegrepen)Na het ontbijt, bezoek aan La Valletta. Vertrek voor het stads-bezoek. De stichting van de hoofdstad van het eiland gaat terug tot 1566 op besluit van de Franse Grootmeester van de Orde, Jean de La Valette. De stad is een bijzonder geheel van militaire architectuur en barokkunst. Tijdens deze dag ontdekt u de tuinen van Upper Baracca, het Paleis van de Grootmeesters, de St.John’s kathedraal uit de XVIe eeuw, voormalige kloosterkerk van de Orde en meesterwerk van de barokkunst met opmerkelijk ingelegde grafstenen en het museum voor Schone Kunsten. Middagmaal. We eindigen dit bezoek met “Malta Experience”, een opmerkelijke kortfi lm dat de geschiedenis van Malta herneemt tot vandaag. Retour naar het hotel. Avondmaal (optie vol pension) en overnach-ting.

Dag 3MDINA > RABAT > MOSTA (volledige dag/8u, middagmaal inbegrepen)Ontbijt. ’s Morgens, vertrek naar Mdina, gelegen in het cen-trum van het eiland. Bezoek aan de “City of Silence” dat samen met Valletta en Rabat één van de meest indrukwek-kende architectonische gehelen van het eiland vormt. De voormalige hoofdstad, historische- en museumstad gelegen

op een rotsplateau, omsluit binnen haar stadsmuren een doolhof van smalle straatjes met prachtige patriciërswonin-gen, barokkerken, kloosters en paleizen. We starten het be-zoek met een spectaculaire audiovisuele montage “de Verhalen van de Stile Stad” dat vertoont wordt in het Murina Gattopaleis, een pareltje uit de XIVe eeuw, beïnvloed door de Siciliaanse-Normandische architectuur. Kuierend door de smal-le straatjes zal u een beter zicht krijgen op de fascinerende geschiedenis van Malta en haar voormalige hoofdstad Mdina, de prachtige ‘Stad van de Stilte’. Verder naar Rabat en be-zoek aan het Wignacourtmuseum gebouwd in barokstijl en voormalige residentie van he college van Aalmoezeniers van de Ridderorde van Malta. Deze universiteit werd gebouwd in opdracht van Grootmeester Alof Wignacourt (1601-1622) en voltooid in 1749. In de kelder van het museum bevindt zich de Grot van St. Paulus: de legende vertelt dat Paulus er verbleef tijdens zijn verblijf op Malta. Daarna halte aan de Dinglikliffen. Verder naar het ambachtelijk centrum van Ta’Qal, waar u het handwerk van verschillende kunstenaars kan aanschouwen (kant, handwerk, glasblaazers en zilveren filigraan). Een van de hoogtepunten van deze dag is een halte bij “Bristow Potteries”, waar de pottenbakkers u hun geheimen zullen onthullen. Middagmaal onderweg inbegre-pen. Bezoek aan de kerk van Mosta, dat gedomineerd wordt door de enorme koepel van de neoklassieke St. Marykerk. De koepel heeft een hoogte van 67m en is door zijn omvang de derde grootste koepel ter wereld. We eindigen de dag met een bezoek aan de botanische tuinen van San Anton. Retour naar het hotel. Avondmaal (optie vol pension) en overnachting.

Dag 4PALAZZO PARISIO & DE BLAUWE GROT (halve dag/4u)Ontbijt. Eerste halte: het Palazzo Parisio gebouwd in de XVIIIe eeuw, herbergt een ware schat aan kunstwerken in een charmant familielandhuis. Gelegen in het pittoreske dorp-je Naxxar is dit imposante palazzo een geweldige plek dat verdient ontdekt te worden. U zal er de authentieke en aan-trekkelijke levensstijl van de Maltese adel ontdekken. Een bezoek aan een dergelijk landhuis is een fascinerende ont-dekking en laat je heerlijk wegdromen: laat je verbeelding de vrije loop, of je nu in de uitgestrekte balzaal bent, in de fami-liekapel met zijn fi jne details of in de prachtig ommuurde tuinen van de Orangerie vertoeft. Vrije tijd voor een koffi e-pauze in het Palazzo Parisio (niet inbegrepen) gevolgd door een korte wandeling doorheen de oudste straatjes van Naxxar. Verder naar de Blue Grotto, waar als de tijd het toe-laat, de vissers u meenemen voor een tochtje en laten mee-genieten van de refl ectie van het licht op de zee (boottocht niet inbegrepen). Retour naar het hotel en middagmaal. Vrije namiddag. Avondmaal (optie vol pension) en overnachting.

Dag 5HET EILAND GOZO (volledige dag/8u, middagmaal inbegrepen)Ontbijt en vertrek naar Gozo. ’s Morgens vertrek per bus naar de pier van Cirkewwa, gelegen in het uiterste westen van het eiland. Overtocht van 40 minuten tot in Mgarr, de belangrijk-ste haven van Gozo. Van daaruit heeft u zicht over Comino, een ander eiland van de Maltese archipel (1800m lang), waar slechts een dertigtal inwoners wonen. Bij aankomst te

MALTAOntdekking van

8 dagen / 7 nachten

Malta

Page 25: Brochure groepen 2016

25www.expairtours.be/groepen

La Valletta > Mdina > Rabat > Masta > Palazzo Parisio > Gozo

Gozo, vertrek richting Dwerja Bay, een indrukwekkende natuurlijke site waar drie bezienswaardigheden verenigd liggen: de Fungus Rock, een enorme cilindervormige rots gelegen aan de ingang van de baai, een binnenzee (Inland Sea) dat via een natuurlijke opening in verbinding staat met de Middellandse Zee en het beroemde Azure Window (Tiega), een prachtige nauurlijke boog ontstaan door ero-sie. Verder naar Rabat waar we de citadel bezoeken. Een van de hoogtepunten van het bezoek aan Rabat is “Gozo 360°” een audiovisuele montage op groot scherm dat de geschiedenis van het eiland toont. Na het bezoek aan de megalithische tempels van Ggantija is het tijd om te ont-spannen in Xlendi, een charmante badplaats. Middagmaal inbegrepen onderweg. Terug naar het hotel. Avondmaal (optie vol pension) en overnachting.

Dag 6DE ZUIDKANT VAN HET EILAND EN RONDRIT VAN DE HAVENS (volledige dag/8u, middagmaal inbegrepen)Ontbijt en vertrek. ‘s Ochtends vertrek per bus naar het dorp Siggiewi waar we “The Limestone Heritage” bezoe-ken, een thematisch museum over de lokale steen, een fascinerende reis door de geschiedenis van de mijnbouw en de bewerking van kalksteen op de Maltese eilanden. Verder bezoek aan de enige windmolen die nog actief is op Malta en Gozo. De molen, bekend als Tax-Xarolla, bevindt zich in Zurrieq en werd gebouwd in opdracht van Grootmeester Antonio Manoel de Vilhena in 1724. Een andere interessante bezienswaardigheid, niet ver van de molen, toont de overblijfselen van een Punische nederzet-

ting. Verder naar Marsaxlokk, een klein vissersdorpje. Hier kan u de beroemde “Iuzzu” fotograferen, de in levendige kleuren geschilderde vissersbootjes met op hun boog, het oog van Osiris. Middagmaal inbegrepen onderweg. In de namiddag rondrit langsheen de havens. Vanaf het jacht-schip kunt u de indrukwekkende defensieve architectuur van de Ridderorde van St Jan bewonderen en kunt u genie-ten van de baaien van de haven van Marsamxett en de Grote haven, welke beschouwd worden als één van de mooiste baaien van Europa. Terug naar het hotel. Avondmaal (optie vol pension) en overnachting.

Dag 7VRIJE DAGNa het ontbijt, bent u vrij om te rusten, te gaan winke-len,... Middagmaal (optie vol pension). Avondmaal en overnachting.

Dag 8MALTA/BRUSSELOntbijt. Transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht naar Brussel.

HOTEL TOPAZ 3***+

BUGIBBA

HOTEL SOLANA 4****

MILLIEHA

INBEGREPEN• Vluchten heen/terug• Transfers (luchthaven/hotel, hotel/luchthaven)• Verblijf in hotel Topaz 3*+ of gelijkwaardig• 4-daags excursieprogramma + 1/2 dag in HB

• Volledige daguitstap = HB ‘s middags • Halve dag uitsap of vrije dag = HB ‘s avonds in het hotel

NIET INBEGREPEN• Toeslag vol pension pc 100€ • Persoonlijke uitgaven• Verzekeringen• Drinkgelden• Toeslag hotel 4* Solana of gelijkwaardig

Nota Bene• De volgorde van de bezoeken en het programma op

zich kunnen in de loop van de dag gewijzigd worden, zonder voorafgaande mededeling, in functie van de openingsuren van de musea en sites.

• De uitstappen “Volledige dag” omvatten een toeristisch menu met een glaasje wijn inbegrepen.

Page 26: Brochure groepen 2016

26 Tel: 02 777 01 01 [email protected]

DAG 1WELKOM TE SINT-PETERSBURG !• Aankomst te St.-Petersburg• Onthaal op de luchthaven • Pick-up en transfer naar het hotel per autobus • Intrek in de kamers• Vrij avondmaal• Overnachting in het hotel

DAG 2SCHATTEN VAN SINT-PETERSBURG - HERMITAGE• Ontbijt in het hotel• Vertrek voor een stadsrondrit• Binnenbezoek van de St. Nicolaaskathedraal van de zeelie-

den open voor de dienst• Bezoek aan de Petrus en Paulusvesting en haar kathedraal• Lunch in de stad• Bezoek aan het Hermitage museum• Terugkeer naar het hotel• Vrij avondmaal• Overnachting in het hotel

DAG 3KEIZERLIJKE PALEIZEN IN DE BUURT VAN SINT-PETERSBURG• Ontbijt in het hotel• Vertrek per bus naar Peterhof• Bezoek aan het Grote Paleis van Peter I• Wandeling door het park met zijn beroemde Grote Fontein

en andere fonteinen: (opgelet: de fonteinen werken enkel van half mei tot september)

• Lunch ter plaatse

• Retour naar de stad• Bezoek aan het Youssoupov Paleis met de expositie

“Moord op Raspoetin”• Bezoek aan de St. Isaac kathedraal • Terugkeer naar het hotel• Vrij avondmaal• Overnachting in het hotel

DAG 4PALEIZEN IN DE BUURT VAN SINT-PETERSBURG• Ontbijt in het hotel• Vertrek naar Tsarskoie Selo (Poesjkin)• Bezoek aan het Paleis van Catharina met het beroemde

Amberkabinet en wandeling doorheen de tuinen• Lunch ter plaatse• Vertrek naar Pavlovsk• Bezoek van het Paulus I paleis• Terugkeer naar het hotel• Vrij avondmaal• Overnachting in het hotel

DAG 5SINT-PETERSBURG / BRUSSEL • Ontbijt in het hotel• Check out (voor 12u)• Vrij tijd• Vrij middagmaal• Transfer naar de luchthaven Poulkovo-2• Retourvlucht naar Brussel

5 dagen / 4 nachten

SINT-PETERSBURGOntdekking van

Expair Plus• Privé-Nederlandstalige gids • Privé transport• Alle bezoeken zoals vermeld

in het programma

EXPAIRTOURS verzekert de totale uitvoering van het programma, maar behoudt zich het recht om het verloop van de bezoeken te veranderen naargelang de openingsuren van de verschillende musea of om een hotelwijziging door te voeren, uiteraard naar een hotel van dezelfde categorie. Het programma van de laatste dag kan gewijzigd worden naargelang de vluchturen.

Page 27: Brochure groepen 2016

27www.expairtours.be/groepen

INBEGREPEN• Lijnvluchten en luchthaventaksen bijvoorbeeld: SAS, LOT, CSA, SN • Bijstand visum• Onthaal op de luchthaven • Transfers (luchthaven/hotel, hotel/luchthaven)• Verblijf in het gekozen hotel 3* (4 nachten)• Verblijfstaksen in het hotel• Lokale taksen en BTW• 4 ontbijten in het hotel (dag 2 tot 5)• 3 lunches ( dag 2 tot 4)• Bezoeken zoals vermeld in het programma• Diensten van de Nederlandstalige gids (dag 2 tot 5)• Privé transport

NIET INBEGREPEN• Visumkosten ( 100 € ) • Bagagedragers• Facultatieve uitstappen• Gealcoholiseerde dranken en diners• Persoonlijke uitgaven en drinkgelden• Verplichte annulatie en bijstandsverzekering (2 of 5%)• Toeslag hotel 4*

BESCHRIJV ING VAN DE EXCURSIES TE S INT PETERSBURG HERMITAGE MUSEUM (3u30)Het Hermitage museum dankt zijn ontstaan en zijn naam aan Katarina II, die gedurende 34 jaar regeerde eind XVIIIe eeuw. Zij begon in 1764 met de aankoop van artistieke collecties. Het museum bezit één van Europa’s grootste en belangrijkste schilderijencollecties waaronder één van Rembrandt alsook een unieke collectie van beroemde im-pressionisten.

STADSTOUR MET DE PETRUS EN PAULUSVESTING (4u)De stadstour wordt gewijd aan de periode van Peter de Grote. We bezoeken drie eilanden aan de monding van de Neva, waar Sint Petersburg ontstond. De Petrus en Paulusvestiging neemt het hele Hazeneiland in, het Stadseiland en het Vassilievski eiland, het grootste eiland van de stad (die er 42 telt).

De ZOMERPALEIZEN VAN PAVLOVSK EN DE TUINEN VAN TSARKOJE SELO (EX. POESJKIN) (5u)Het Paleis van de Tsaren is genaamd naar Tsarin Katarina, niet naar Katarina de Grote maar wel naar de echtgenote van Peter I, die er haar residentie van maakte. Het was Elisabeth I die aan Rastrelli vroeg om het te veranderen in 1750. Het paleis daterende uit het midden van de XVIIIe eeuw, ontworpen in barokstijl, valt op door zijn afmetin-gen, in blauwe en witte kleuren. Later droeg Katarina II, Cameron, op om het paleis te vernieuwen.

YOUSSOUPOV PALEIS (2u30)Ooit was het één van de 54 residenties van de Youssoupov prinsen. Het paleis bevindt zich aan de oevers van het

Moïkakanaal. Het wordt aanschouwd als het mooiste niet imperialistische paleis van de stad.

PETRODVORETS (5u)Het oude domein Peterhof, later Petrodovets genoemd (residentie van Peter), ligt aan de Finse Golf. Het is naar alle waarschijnlijkheid één van de mooiste sites uit de regio van Sint-Petersburg. Door zijn kastelen en paviljoenen, zijn “Franse” tuinen versierd met fonteinen doet het onwaar-schijnlijk aan Versailles denken. Bezoek aan de tuinen en parken: de voornaamste attractie van de parken zijn de 144 vergulde fonteinen en 3 watervallen die voor een on-gelofelijk schouwspel zorgen.

NEVSKY GRAND HOTEL 3*

HOTEL AMBASSADOR 4*

Page 28: Brochure groepen 2016

28

TUNIS

Bizerte

BéjaNabeul

SousseMonastir

Mahdia

Sfax

SkhiraGafsa

Kairouan

Sidi Bou Zid

Tamerza

Chekiba

Kebili

DouzFaouar

Ksar Ghilane

Tozeur

Tataouine

Médenine

Marmata

Gabès Djerba

ZarzisNefta

El Djem

Hammamet

NabeulNabeul

Hammamet

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

DAG 1BRUSSEL - DJERBAAankomst op de luchthaven van DjerbaOnthaal door het team van Expairtours, transfer naar het ho-tel, avondmaal en overnachting in Djerba.

DAG 2DJERBA > GABES > EL JEM > HAMMAMETNa het ontbijt, vertrek naar Gabes, een oase van ongeveer 300.000 palmbomen en dadelpalmen langs de kustlijn. We zetten de tocht verder naar Mahres, lunch in Mahres. Vervolgens gaan we naar El Djem via Sfax.Aankomst in de oude stad van Thysdrus, één van de meest welvarende steden van het Romeinse Afrika met bezoek aan het amfi theater El Djem, het meest imposante monument dat de Romeinen hebben achtergelaten in Afrika. Doorreis naar Hammamet. Avondmaal en overnacht ing in Hammamet.

DAG 3TUNIS > CARTHAGO > SIDI BOU SAID Na het ontbijt, vertrek naar Tunis: bezoek aan het Bardo mu-seum, beroemd om haar collectie Romeinse mozaïeken. Bezoek aan de medina en haar beroemde soek. Lunch. Bezoek aan Carthago, één van de mooiste Romeinse sites van het Middellandse zeegebied. Vervolgens bezoek aan Sidi Bou Said, een pittoresk dorpje in de kleuren blauw en wit, gelegen bovenop een heuvel met uitzicht op zee.Terugkeer naar het hotel in Hammamet. Avondmaal en over-nachting.

DAG 4HAMMAMET > KAIROUAN > SBEITLA > GAFSA Na het ontbijt vertrek naar Kairouan, de heilige stad en de hoofdstad van de islam in de Maghreb. Bezoek aan de grote moskee, het mausoleum en de medina. Lunch. Doorreis naar Sbeitla, één van de mooiste Romeinse steden van Tunesië, bezoek aan de Romeinse en Byzantijnse archeologische sites en haar overblijfselen. Vervolgens doorreis naar Gafsa. Avondmaal en overnachting in Gafsa.

DAG 5GAFSA > TOZEUR Na het ontbijt, bezoek aan de zeer bijzondere medina van Gafsa. Vervolgens doorreis naar Tozeur. Lunch in het hotel. In de namiddag is er een facultatieve ex-cursie voorzien per 4x4 in de oase van de bergen van Chebika en Tamerza.Avondmaal en overnachting in Tozeur. DAG 6TOZEUR > DOUZ Vertrek richting Douz, de oase die bekend staat als “de poort naar de woestijn”, en oversteek naar Chott El Jerid, een zout-meer van meer dan 5.000 km waar u luchtspiegelingen en

8 dagen/7 nachten of 15 dagen/14 nachten

Grote Tour van

TUNESIË + VerlengingMet bus, minibus, microbus of 4x4

Page 29: Brochure groepen 2016

29www.expairtours.be/groepen

INBEGREPEN • Vluchten heen en terug• Vol pension gedurende de tour• Drank gedurende lunch (1/2w+1/4w) • Verlenging 1 week in Allin • Alle bezoeken zoals beschreven in het programma • Nederlandstalige gids/begeleider eerste week • Nederlandstalige assistentie gedurende tweede week

NIET INBEGREPEN• Verzekeringen • Drinkgelden• Vertrektaksen (zegel)

EXPAIRTOURS PLUS• Onklopbare prijzen • 100 % gegarandeerde vertrekken • Heel ruime en diepe kennis van het programma • Al meer dan 1.200 tevreden klanten

de vorming van zoutkristallen kunt bewonderen. Lunch en overnachting in het hotel. In de namiddag, mogelijkheid als facultatieve excursie: rit op de rug van een dromedaris. Avondmaal en overnachting in Douz.

DAG 7DOUZ > MATMATA > DJERBA Na het ontbijt, vertrek naar Matmata. Bezoek aan zijn grotwoningen uitgehouwen in de rotsen die een ongeëven-aard comfort bieden tegen de zomertemperaturen. Lunch en doorreis naar Gabes, een oase van ongeveer 300.000 palmbomen en dadelpalmen langs de kustlijn. Vervolgens zetten we onze reis voort naar Djerba, oversteek met de veerboot. Avondmaal en overnachting in Djerba.

Dag 8 tot dag 15Vanaf dag 8 begint het verblijf op Djerba Zarzis in de Odysee Thalasso en Spa 4**** all inclusive.Verschillende optionele activiteiten en excursies zullen wor-den aangeboden om het eiland Djerba te ontdekken.Opmerking : de all inclusive begint op de avond van dag 8 en eindigt op dag 15 in de morgen.

Algemeen: Programma kan starten vanuit Tunis Monastir of Djerba afhankelijk van de wens van de klant , van de beschik-baarheid van de vluchten, van de verlenging na de tour. Daardoor kan de volgorde en de passages wijzigen vergeleken met basisprogramma, maar de inhoud blijft verzekerd .

Opmerking: Terugreis mogelijk op dag 8 na de rondreis.

GROTE TOUR VAN TUNESIË + ODYSEE THALASSO & SPA

RESORT 4****

Hammamet > Kairouan > Sbeitla > Gafsa > Tozeur > Douz > Matmata > Gabes > El Jem > Hammamet

Page 30: Brochure groepen 2016

30

RABATCasablanca

El JadidaSafi

Tangier Tétouan

Marrakech

OuarzazateTinghirEssaouira

Agadir

Laayoune

Dakhla

Fès

Midelt

Oujda

Meknès

ESPAGNE

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

8 dagen / 7 nachten

Combinatie keizerlijke steden en diepe zuiden

van MAROKKO

DAG 1BRUSSEL > CASABLANCAVlucht naar Casablanca, aankomst op de luchthaven Mohamed V en ontvangst door de gids. Transfer naar het hotel en intrek in de kamers. Vervolgens een stadsrondrit van Casablanca langs: de woonwijk van Anfa, het plein van de Verenigde Naties, het Habous district, het Koninklijk Paleis, de kustweg van Casablanca en tot slot buitenaan-zicht van de Hassan II-moskee. Avondmaal op basis van de aankomsttijden, overnachting in het hotel.

DAG 2CASABLANCA > RABAT > MEKNES > FES (300 KM)Na het ontbijt, vertrek naar Rabat met een bezoek aan de Hassan toor, het Mausoleum van Mohamed V, het Koninklijk Paleis, de tuin en de Kasbah van de Oudayas. Vervolgens een fotostop bij het Chellah necropolis. Daarna zetten we de excursie verder naar Meknes waar we zullen lunchen. Na de lunch, rondleiding door de Ismailitische hoofdstad waar we het El Hdim plein, Bab Lakhmiss, Bab Mansour (één van de mooiste poorten van het land), de Koninklijke stallen, de moskee en het Moulay Ismail mausoleum zullen bezoeken. Tenslotte gaan we op ontdekking naar de Romeinse ruïnes van Volubilis en de heilige stad Moulay Idriss voordat we aankomen in Fes. Aankomst in het hotel en intrek in de ka-mers. Avondmaal en overnachting.

DAG 3FES Na het ontbijt, bezoek aan de Fes Medina en de souks. Fes is de spirituele hoofdstad van Marokko en wordt beschouwd als de mooiste stad van de Keizerlijke steden. Ontdekking

van de medina of “Fes el Bali” en haar historische monu-menten: bezoek aan de Medersa Attarine, de Nejarine Fontein en een bezoek aan de buitenkant van de Karaouine Moskee, de eerste universiteit van de wereld. In de ochtend is er de mogelijkheid om een Koranschool en een traditione-le oven te bezoeken. Ook is er een theeceremonie voorzien bij een familie. In de namiddag is er een foto-stop op de es-planade van het Koninklijk Paleis met haar gouden imposan-te deur. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Merinidische graven. Hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad, haar stadsmuren en het omringende landschap. De dag eindigt met een bezoek aan een leer- en tapijtenfabriek. Aankomst in het hotel en intrek in de ka-mers. Avondmaal en overnachting.

DAG 4FES > MIDELT > ERFOUD (480 KM) Na het ontbijt, vertrek naar Erfoud via Midelt, langsheen de mooiste landschappen van het Atlasgebergte. Aankomst in Erfoud in het hotel, intrek in de kamers. Avondmaal en over-nachting.

DAG 5ERFOUD > TINGHIR > OUARZAZATE (320 KM) Na het ontbijt, vertrek naar Tinghir. Wandeling in de palmen-tuin en ontspanning in de Todracanyon. Na de lunch zetten we de excursies verder naar Ouarzazate via Kelaa des Mgouna, bekend om haar beroemde moussem rozen.Avondmaal en overnachting in het hotel.

Page 31: Brochure groepen 2016

31www.expairtours.be/groepen

Opmerking: Programa ook mogelijk met vluchten op Marrakech.

Casablanca > Rabat > Meknes > Fes > Midelt > Erfoud > Tinghir > Ouarzazate > Marrakech > Casablanca

DAG 6OUARZAZATE > MARRAKECH (204 KM) Na het ontbijt, vertrek naar de Kasbah Taourirt en Kasbah Ait Benhaddou. Na de lunch, vertrek naar Marrakech.Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 7MARRAKECH Na het ontbijt, bezoek aan het Jemaa EL Fna plein, het kloppend hard en bruisende centrum van Marrakech en de oneindige kleurrijke souks van de oude medina, met onder andere: smeden, ververs, handelaren van leer en specerij-en, houthandelaren en verkopers van traditionele kleding. In de namiddag, voortzetting van de excursie naar de tui-nen van Menara, de Koutoubia minaret, het Bahia Paleis en de Saadische graven. Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 8MARRAKECH > CASABLANCA (200 KM) Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Casablanca met begeleiding. Terugvlucht naar België.

INBEGREPEN • Vluchten heen/terug• Verblijf in 4* hotels• Vol pension (waarvan 2 traditionele middagmalen)• Nederlandstalige gids gedurende de rondrit• Vervoer in autocar met airco (max 48 plaatsen)• Inkomgelden musea en monumenten• Bezoeken en excursies voorzien in het programma• Assistentie van onze vertegenwoordiger

NIET INBEGREPEN• De verzekeringen• De fooien• De excursie « zonsopgang » in Merzouga • De optie « Fantasia avondmaal »• De dranken• De persoonlijke uitgaven

COMBINATIE KEIZERLIJKE STEDEN EN DIEPE ZUIDEN VAN MAROKKO

Page 32: Brochure groepen 2016

Tours

This brochure is for professionals of tourism

Business To Businesss Licence 5496

GROEPEN 2016

Tel: 02 777 01 [email protected]/groepen