Brochure CLIP 2016

36
FranS EnGELS TaaLVaKanTIES SKI VErrE rEIZEn met de steun van de Vlaamse Gemeenschap CLIP-magazine: driemaandelijks tijdschrift van CLIP Taalvakanties vzw. Jaargang 27 - nummer 106 - december 2015. v.u. Piet Muller - Tweekleinewegenstraat 27 - 3001 Leuven (Heverlee)

description

taal- en skivakanties 2016

Transcript of Brochure CLIP 2016

Page 1: Brochure CLIP 2016

FranSEnGELS

TaaLVaKanTIESSKI

VErrE rEIZEn

met de steun van de Vlaamse Gemeenschap

CLI

P-m

agaz

ine:

drie

maa

ndel

ijks

tijds

chrif

t van

CLI

P T

aalv

akan

ties

vzw

. Jaa

rgan

g 27

- n

umm

er 1

06 -

dec

embe

r 201

5. v

.u. P

iet M

ulle

r - T

wee

klei

new

egen

stra

at 2

7 -

3001

Leu

ven

(Hev

erle

e)

Page 2: Brochure CLIP 2016

2 CLIP heeft meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van taalvakanties. Voor mij leek de tijd aangebroken om de fakkel door te geven aan Heidi Ketsman, mijn medewerkster van het eerste uur die inmiddels al 23 jaar actief is binnen de vzw. Meer en meer deelnemers komen uit de tweede generatie. De initiële inspiratie van taal en spel vormt nog steeds de basis van een wijd scala aan taalvakanties in binnen- en buitenland. Ook dit jaar zet CLIP sterk in op haar didactisch materiaal, haar monitorenbeleid, de logistiek… en de communicatie. Met de nieuwe look & feel voor de brochure en de website willen wij de informatie nog beter consulteerbaar maken op een speelse en stijlvolle manier.Geloof ons vrij, hier worden wij vrolijk van.

Piet Muller

Piet MullerOprichter en oud-voorzitter PenningmeesterCLIP vzw

Heidi KetsmanVoorzitter CLIP vzw

Voorwoord

CLIPConCEPT

FranSTaalacademie

Villeneuve-de-Berg FrankrijkNaussac FrankrijkParijs Frankrijk

EnGELSFolkestone Groot-BrittanniëDublin IerlandTarxien MaltaLonden Groot-Brittannië

3-4

56

7 - 910 - 1213 - 1516 - 17

18

192021

22 - 2324

VErrE rEIZEnMarokko FransCruise FransNew York EngelsZuid-Afrika Engels

CLIP voor monitoren

SKIKitzbühel Oostenrijk | voertaal NederlandsKronplatz Italië | voertaal Frans

CLIP voor scholen

2526272829

30

313233

34-35Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

Page 3: Brochure CLIP 2016

CLIPConCEPTEEn EChT TaaLbad

3

TAAL ALS SPELGeen EN maar IN. Het Frans/Engels zit gewoon in de animatie en omgekeerd. Zo doen we bijvoorbeeld een stoelendans waarbij je zo snel mogelijk moet gaan zitten als je een specifiek woord hoort in een dialoog van 2 deelnemers. Voor de lesgever is dit een luister- en spreekoefening. Voor de deelnemers is dit een spel. De namen van de taalateliers liegen er dan ook niet om: Mime against time, SMS-moi, Roman photo...

ZACHTE ONDERDOMPELING IN HET TAALBAD Dit is een kunst! Wij houden van de lage drempel. Ruimte laten voor fouten, positieve bemerkingen en beloningen stimuleren de interesse en de motivatie. Soms kan een telefonische aanmoediging van de ouders ook wonderen doen.

CONTACT MET DE LOKALE BEVOLKING CLIP heeft een eigen methode om de contacten met de lokale bevolking te stimuleren: ‘de taalexcursie', interactief en ludiek. In Villeneuve geven we bvb. regelmatig een pannenkoek in ruil voor een gesprek. Naast deze stadsexcursies worden er voor de oudere deelnemers ook animaties georganiseerd voor de lokale jeugd en senioren. EEN HECHTE GROEP, EEN GROTE FAMILIEElk CLIPteam doet er alles aan om iedere deelnemer te integreren in de groep. Zo maak je echte vrienden.

WELZIJN VAN DEELNEMERS EN MONITORENDeze noemer omvat alle elementen die het welbehagen verhogen. Dit aspect, gaande van ehbo, contactactiviteiten op de bus, lekker eten, het welgevuld dagprogramma tot de kwaliteit van de nachtrust... is een conditio sine qua non voor de kennisoverdracht van de vreemde taal.

EEN KWALITEITSLABELCLIP is een erkende landelijke jeugdorganisatie (fiscaal attest tot en met 11 jaar ter waarde van €11,20 per dag) waar de overheid over waakt!

TAALOPBOUWDe CLIPprogramma’s variëren wezenlijk naargelang van de leeftijd, zowel qua aanpak als qua taalprogramma:

h TAALINITIATIEEen speelse introductie in de vreemde taal. Het taalbad is in deze formule niet het startpunt maar wel het streefdoel van de vakantie-week. Frans is niet de permanente voertaal maar de doeltaal.

De monitoren moedigen de deelnemers aan om Frans te spreken met positieve opmerkingen en stimuli. Nederlands praten is wel toegestaan om de drempel te verlagen zolang er inspanningen geleverd worden... en het werkt.

h TAALANIMATIEWe werken rond taalvlotheid. Durven spreken, dat is belangrijk! We gaan ervan uit dat elke deelnemer over voldoende basiskennis Frans/Engels beschikt om aan courante gesprekken te kunnen deel-nemen. Frans/Engels is immers de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.

h TAALVERVOLMAKINGWe werken niet alleen rond taalvlotheid maar concentreren ons ook op een correct taalgebruik. De activiteiten blijven ludiek. Ook hier is het Frans/Engels de voertaal van bij het opstaan tot het slapengaan.

Page 4: Brochure CLIP 2016

LOGIES EN MAALTIJDEN MAKEN HET VERSCHIL CLIP biedt schitterende vakantielocaties die je als topverblijven voor jongeren mag bestempelen. De landen en locaties zorgen mede voor een ontspannen, niet-schoolse sfeer. Ook de CLIPkeuken heeft een uitstekende reputatie. Jaarlijks wordt er gepeild naar de smaak van de deelnemers. Dit geldt niet alleen voor de keuken in eigen beheer maar ook voor de locaties met een externe kok.

VERAF EN TOCH DICHTBIJIedereen wordt dagelijks geëvalueerd via een CLIPguide. Met de foto’s op de website kunnen de ouders tijdens de kampen bovendien dagdagelijks de temperatuur van de vakantie meevoelen.

NIEUW ALS HET OOK BETER ISJaarlijks vernieuwen we de formules; de ijzersterke formats blijven, maar met een andere invulling. Zo staat er ieder jaar een cluedo op het programma. De plot is echter telkens nieuw. Of wat dacht je?!

VARIABELE AANPAK NAARGELANG VAN DE LEEFTIJD:8-10 JAAR, (MINI-B) EEN KLEINE FAMILIEEen methode die werkt voor kinderen die nog nooit Franse les hebben gehad! Normaal schommelt de omkaderingsgraad bij CLIP rond

Ook de werkwijze verandert. Met 2 vaste monitoren voor ongeveer 6 à 10 kinderen vormen we één ‘familie’. Deze sterke band zorgt ervoor dat het fun- en leergehalte heel hoog ligt.

17+, EEN APARTE AANPAKCLIP trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers aan. Voor de taalateliers en de animaties zitten ze samen met de groep 16-jarigen. ’s Avonds mogen zij echter langer opblijven (tot uiterlijk middernacht) rond een kampvuur, in het zwembad of om een glas te drinken met de monitoren van het kamp...Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden en inspraak in het programma: een bivak op het strand, een extra uitstap... het kan allemaal.

CuLTuurTijdens enkele weken zorgt een flinke brok

gastronomie in Villeneuve, toerisme in Malta of

fotografie en dans in Wégimont voor verrassende

resultaten én een enorm groepsgevoel.

SPorTGeen taal en sport, maar taal IN sport.

Op een ludieke manier worden taal- en sportactiviteiten gecombineerd: revolutionair en uniek. Wat dacht je

avontuur, zeilen of watersport op diverse bestemmingen?!

Spelplezier en teambuilding gaan hier hand in hand.

4

TOPANIMATIECLIP biedt een dagvullend programma met een cocktail van leuke en gevarieerde activiteiten waaronder talrijke (streekgebonden) specials:

h MIXFORMULEEen brede waaier van animatie:

toerisme en sociale vaardigheden.

h THEMATAALVAKANTIEEen brede waaier van animatie met één thema uitvergroot in een kleine groep.

VErrE rEIZEnOf je nu met CLIP naar New York,

Marokko, Zuid-Afrika of op cruise gaat, de componenten van de reis blijven dezelfde.

Eerst en vooral is de voertaal Frans of Engels. Aan de taal wordt gewerkt in taalateliers en

via de talrijke contacten met de lokale bevolking. Daarnaast zijn er de toeristische smaakmakers.

Een CLIPreis beleef je niet passief maar actief in een hechte groep.

Deelnemers worden zelf gids en stippelen mee het programma uit in goed

begeleide activiteiten.Reizen, dat kan je leren...

Page 5: Brochure CLIP 2016

6

7

10

13

5

bELGIËaaLST, haSSELT, LEuVEn, Vlaanderen

taalacademie in externaat

11 - 12 jaar13 - 14 jaar

wéGImonT, walloniëomnisport

& kasteelanimatie

11 - 13 jaartour de Wallonie

13 - 14 jaar15 - 16 jaar

braIVES, walloniëomnisport & avontuur

12 - 13 jaar14 - 15 jaar

de mix is de max14 - 16 jaar

FranKrIjKVILLEnEuVE-dE-bErG

omnisport & avontuur13 - 14 jaar

de mix is de max14 - 15 jaar

nauSSaCwatersport, paardrijden

of avontuur13 - 15 jaar

ParIjSavontuurlijke citytrip

15 - 16 jaar

mIxFormuLE &

ThEmaTaaLVaKanTIES

16

18

Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2016. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

Page 6: Brochure CLIP 2016

Frans leren om de hoekTAALINITIATIE

DATUM DAGEN LOCATIE CODE PRIJS

PAS

EN

5 (9-12u) Heverlee B19 €109

di 29/3 - za 2/4 5 (9-12u) Aalst B15 €109

8-14jaar

AU

GU

STU

S

Heverlee B21 €179

5 (9-12u) Hasselt B18 €109

5 (9-12u) Aalst B22 €109

DICHT BIJ HUIS In alle CLIPformules gaan leren, actie en plezier hand in hand. De taalacademie is onze vijfdaagse externaatsformule om de hoek rond een aantal grote Vlaamse provinciesteden: Aalst, Heverlee enHasselt. Ideaal voor jongeren die verkiezen dicht bij huis te blijven

achteraf.

TALEN LEREN WORDT EEN SPELzie CLIPconcept p. 3-4

Elke taalactiviteit brengt de jongeren maximaal in beweging. Zo doen we bijvoorbeeld een activiteit waarbij je vervoegde werkwoorden moet uitbeelden met behulp van verschillende danspasjes. Om de 45 minuten werken we rond een ander thema. Variatie is troef.

LEUK EN LEERRIJK !Voor de jongste deelnemers, die nog nooit Frans op school hadden, is de formule een taalinitiatie. De oudere deelnemers bekwamen zich vooral in vlotheid. Je hebt helemaal niet het gevoel weer op school te zitten.

FRANS LEREN OM DE HOEK

twee elementen van een verfrissende (to)taalformule die heel wat jongeren aan den lijve hebben kunnen ondervinden.

Ook fiscaal is deze formule laagdrempelig, zeker voor de kinderen tot en met 11 jaar. CLIP is immers erkend als landelijke jeugdorganisatie. Daarom krijgen de ouders - voor deze jonge leeftijdsgroep - een fiscaal attest ter waarde van €11,20/dag. Geen onaardige korting.

“M i jn dochter heeft veel last van heimwee. Een Frans taalkamp schrok haar enorm af. De taalacademie z iet z i j wel z itten.”

NIEUW: HELE DAG TAALACADEMIEIn de zomervakantie organiseren we in Heverlee een taalacademie

opvang starten we met taalateliers, animaties, knutsel- en sport- activiteiten. Om 16 uur eindigen de activiteiten maar voorzien we nog een uurtje opvang.

EXTERNAAT

aaLST, haSSELT, LEuVEn6

8-10 11-12jaar

13-14

Page 7: Brochure CLIP 2016

MIXFORMULE & THEMATAALVAKANTIE

wéGImonT

GEEN KLAS MAAR KLASSE OP HET SPROOKJESKASTEELHet kasteel van Wégimont is een STERRENVERBLIJF voor jongeren.Voor een CLIPvakantie is dit een absolute must! Je verblijft er in mooie kamers van 2, 4 of 6 personen. De kamer-verdeling gebeurt na uitgebreide contactactiviteiten zodat je ook echt je “ROOMMATES” kan kiezen.

EEN KEUKEN MET NIVEAUHet keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van onze deelnemers. ‘s Ochtends is er een continentaal ontbijtbuffet. ‘s Middags is er een DRIEGANGENMENU. Wat dacht je van de volgende kaart: lekkere verse soep als voorgerecht, steak met frietjes als hoofdgerecht en een ijsje als dessert. ‘s Avonds is er opnieuw een warme maaltijd (hoofdgerecht) en fruit.

EEN SPEEL- EN SPORTPARADIJSHet Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: SPORTTERREINEN (voor voetbal, basketbal, minigolf, hockey, tennis), barbecuehoekjes, een speeltuin, bossen en uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver... Het enorme verwarmde OPENLUCHTZWEMBAD met glijbaan is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen jongeren zich echt uitleven.

jaarOMNISPORT &

KASTEELANIMATIE

jaarTOUR DE

WALLONIE

7

OP TAALEXCURSIE IN WALLONIËNaast de contactmogelijkheden op het Provinciaal Domein zijn er de excursies. Iedere week bezoeken we LUIK. Hier gaan we op taalverkenning. Oordeel zelf! Een groot damspel spelen met de voorbij-gangers, woorden sprokkelen met straatpictionary of zoveel mogelijk mensen onder je vriendschapsboog laten wandelen. Met de Luik Ex-press doorkruisen we het stadscentrum voor een interactief stadsspel met een geheime eindbestemming.

Via goed begeleide opdrachten wordt Frans spreken nog leuker en echter. De beloning is veel plezier en een formidabel gevoel dingen te kunnen die je vroeger nooit voor mogelijk had gehouden... en dan nog wel in het Frans.

“Wauw, ik was echt onder de indruk van het kasteel toen ik mi jn k inderen ging afzetten. Wat een kamplocatie.”

8-10 11-1313-14 15-16

sterren-verblijf met zwembad

Page 8: Brochure CLIP 2016

omnisport en animatie TAALINITIATIE

SPELEndErwIjS FranS LErEn

“M i jn dochter vond het een leuk en sport ief kamp. Het eten was lekker en de aanwez igheid van de staff een toegevoegde waarde.”

fun- & leergehalte

ligt heel hoog

TaaLInITIaTIE FranS: 8-13 jaarMET NEDERLANDS ALS VOERTAAL (zie CLIPconcept pag. 3-4)

VARIATIE TROEF MET OMNISPORT, KASTEELANIMATIE EN OPTIESCLIP zet heel wat SPORTANIMATIE op het programma voorde allerjongsten. Daarnaast laten we ons sterk inspireren door (TEKEN)FILMS en dompelen we ons helemaal onder in een

van Koning Lou staan of vallen met de inkleding. Met het bivak en het kampvuur op het domein krijgt Wégimont ook een avontuurlijk tintje. Regelmatig nemen we bovendien een duik in het enorme openluchtzwembad.Je kan het kamp zelf verder aankleden door te kiezen voor een optie, 5 dagen per week, gedurende 1 uur per dag. We stellen het aanbod even voor: alles met de bal (balsporten), circus CLIP (goochelen, grime, jongleren en acrobatie), creakriebels (knutselen) en waterratten (zwembad, roeivijver en waterspelletjes).

DATUM DAGEN CODE PRIJS

JULI

za 2/7 - za 9/7 B01 €524

za 9/7 - za 16/7 B02 €524

za 16/7 - za 23/7 B03 €524

za 23/7 - za 30/7 B04 €524

AU

GU

STU

S

B05 €524

B06 €524

B07 €524

B08 €524

8-13jaar

LOGEMENT VP

Le châteauVolpension

OPTIES

alles met de bal, circus CLIP, creakriebels, waterratten

8

(fiscaal attest t.w.v. €11,20/dag tot en met 11 jaar)

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

Page 9: Brochure CLIP 2016

TaaLanImaTIE FranS: 13-16 jaarMET FRANS ALS VOERTAAL

(zie CLIPconcept pag. 3-4)

TOUR DE WALLONIEGedurende enkele dagen trekken we erop uit om de toeristische trekpleisters en de inwoners van de PROVINCIE LUIK en het land van Herve beter te leren kennen. De ene keer gaan we te voet, dan weer nemen we de trein of de bus of zetten we de fietshelm op voor een tocht à la Vlaanderen Vakantieland. In Verviers gebruiken we de gps om de stad te verkennen.

SPORT- EN AVONTURENANIMATIE OP HET KASTEELWe organiseren een Star Wars lasergame, gaan op survivaltocht en vertrekken op dropping naar een onbekende bestemming, een boost voor de groepssfeer. Regelmatig duiken we in het zwembad voor een echt taalbad. Een topper is het bivak met kampvuur. Ons avontuurlijke hoogtepunt beleven we in het Fort van Chaudfontaine waar we een uitdagend AVONTURENPARCOURS trotseren. We testen onze zenuwen op het hoogteparcours, beleven een heuse kick tijdens de deathride én wringen ons in 1000 bochten bij de speleologie. Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers de cluedo voor de kinderen van de taalinitiatieformule.

THEMATAALVAKANTIEAls deelnemer kies je zelf een THEMA om je kamp verder aan te kleden. Gedurende 6 x anderhalf uur kies je voor dans (hiphop, jazz, spektakel...), omnisport (zwemmen, voetbal, basketbal...), film en fotografie (kortfilm, monteren, stopmotion...) of een mix (sociaal project, omnisport, kortfilm) van dit alles.

omnisport en avontuur TAALANIMATIE

DATUM DAGEN CODE PRIJS

JULI

za 2/7 - za 9/7 B01+ €549

za 9/7 - za 16/7 B02+ €549

za 16/7 - za 23/7 B03+ €549

za 23/7 - za 30/7 B04+ €549

AU

GU

STU

S

B05+ €549

B06+ €549

B07+ €549

LOGEMENT VP

Le châteauVolpension

OPTIES

Omnisport: alle weken

13-16jaar

9

“Noo it gedacht dat een kamp in eigen land zo leuk kon z i jn. B i jna elke dag maakten we een u itstap.”

uITdaGEnd aVonTurEnParCourS

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

Page 10: Brochure CLIP 2016

COMFORTABEL LOGEREN OP DE FERME OF IN DE MOULINHaspengouw is gekend om haar uitgestrekte akkers en grote vierkants-hoeves. De jongste leeftijdsgroep verblijft in de FERME LIMBORT. Hier is alles comfortabel en nieuw in een rustiek kader. De kamers en het sanitair zijn ronduit luxueus. Naast de boerderij liggen er een basket-balterrein, een petanquebaan, een voetbalveld en een volleybalterrein. En dan mogen we vooral de kampvuurhoek niet vergeten waar we ‘s avonds vaak afronden met de gitaar en warme chocolademelk.

De oudste leeftijdsgroep die zich wil vervolmaken in het Frans logeert in de KARAKTERVOLLE MOULIN waar we slapen in charmante kamers van 4. De rivier deelt het gebouw letterlijk in twee. Deze gerenoveerde watermolen is idyllisch gelegen in een natuurpark met vijvers, een uitkijktoren en wandelpaadjes.

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEELCULINAIRE

HOOGSTANDJES om je vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een lekker salade- en broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds is er een driegangen-menu. Wat dacht je van de volgende kaart: een loempia als voorgerecht, daarna huisgemaakte pizza en tiramisu als dessert.

MIXFORMULE

braIVES 14-16jaar

DE MIXIS DE MAX

EXCURSIES: ONTDEK EEN STUKJE WALLONIËOp de lokale marktdag strijken wij neer in HOEI om een babbeltje te slaan met de streekbewoners. Na de activiteiten in Hoei, trekken de jongeren naar zwemparadijs l’Hirondelle waar de glijbanen voor veel waterpret zullen zorgen. Achteraf doen we een teambuildingsactiviteit op het domein. De terugreis is een stevige dropping. Deze vermoeiende dag sluiten we af met een barbecue en casino.

Op vrijdag maken we LUIK onveilig met een stadsspel met de gps, echt citybound. Heel avontuurlijk zijn de LASERGAME en de afvaart in een KAJAK vanuit het pittoreske Durbuy.

Op zaterdag sluiten we de week af met de NAMEN Express, een interactief stadsspel met een geheime eindbestemming.

jaarOMNISPORT& AVONTUUR

12-13 14-15

culinaire en huisbereide

lekkernijen

10

Page 11: Brochure CLIP 2016

omnisport en avontuur TAALANIMATIE

TaaLanImaTIE FranS: 12-15 jaar(zie CLIPconcept pag. 3-4)

In de Ferme Limbort

EEN AVONTURENKAMP MET BIVAK

animatie. Eén nacht kamperen we en houden we een sfeervol kamp-vuur met marshmallows. Met het spektakelspel rond The Hunger Games houden we er de spanning echt in. Tijdens de doe-je-zindag krijg je wat extra vrijheid. Zo kan je ontbijten in pyjama of douchen met discomuziek. Wist je trouwens dat bij ons SPORT EN TAAL regelmatig samengaan? Frans leren ging nog nooit zo vlot. Kortom, een taal-vakantie wordt een écht taalkamp, een boost voor de groepssfeer.

VARIATIE TROEF MET VASTE OPTIESJe kan het kamp zelf verder aankleden door te kiezen voor een OPTIE, 4 dagen per week, 1 uur per dag: Olympische Spelen (voetbal, volleybal, basketbal...), komen eten (kookateliers) of alors on danse (dansinitiaties in verschillende stijlen).

“De aangename verwelkoming, Frans spreken , toffe monitoren en groep, gevar ieerde act iv iteiten , het lekkere eten , de prachtige l igging. . . al les was super!”

DATUM DAGEN CODE PRIJS

PAS

EN

- JULI

7 B002 €499

za 2/7 - za 9/7 B011 €530

za 9/7 - za 16/7 B021 €530

za 16/7 - za 23/7 B031 €530

za 23/7 - za 30/7 B041 €530

AU

GU

STU

S

B051 €530

B061 €530

B071 €530

B081 €530

LOGEMENT VP

La fermeVolpension

OPTIES

Olympische SpelenKomen etenAlors on danse

12-15jaar

excursies naar

hoei, Luik& namen

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

aVonTuur oP dE boErdErIj

1 1

Page 12: Brochure CLIP 2016

TaaLVErVoLmaKInG FranS: 14-16 jaar(zie CLIPconcept pag. 3-4)

In de Moulin

GEVARIEERDE ANIMATIE: DE MIX IS DE MAX IN DE MOULINHet gevarieerde animatieparcours in de Moulin gaat voluit voor sport, avontuur, toerisme en cultuur en zit boordevol contactmomenten: met elkaar, de lokale bevolking en de jongere deelnemers van de Ferme Limbort. Hoogtepunten zijn de dropping, de ambiance rond het kampvuur en het bivak.

Sportievelingen komen aan hun trekken met de mini-Iron Man en diverse omnisportactiviteiten. Met topanimaties als ‘Is er wifi in Tahiti’ of ‘CLIP Chinois’ lachen of gillen we heel wat af. Tijdens de ‘journée à l’envers’ beginnen we de dag met een fuif en eindigen we met ochtendgymnastiek.

Na al dat avontuur vegen we de modderspatten af en trekken we onze mooiste outfit aan om ons te amuseren in stijl tijdens het casino en de gala-avond met fuif. Last but not least worden we zelf een stukje monitor en verzorgen we een animatie voor de deelnemers van de Ferme. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken!

12

de mix is de maxTAALVERVOLMAKING

DATUM DAGEN CODE PRIJS

JULI

za 2/7 - za 9/7 B011+ €530

za 9/7 - za 16/7 B021+ €530

AU

G

B061+ €530

B071+ €530

B081+ €530

LOGEMENT VP

Le moulinVolpension

14-16jaar

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

“Kajakken , het openluchtzwembad met leuke gl i jbanen , babbelen met de lokale bevolk ing. . . mi jn beste kamp tot nu toe!”

spannendelasergame & zwemparadijs

Page 13: Brochure CLIP 2016

MIXFORMULE

VILLEnEuVE-dE-bErGFRANKRIJK

13-14jaar

OMNISPORT &AVONTUUR

jaarDE MIX

IS DE MAX

13

PRACHTLOCATIE MET ZWEMBADMAISON DES ASTARS.

met gewelfde plafonds, een indrukwekkende traphal met vleugelpiano en verschillende loungeterrassen. Zwemmen en eten doen we in de tuin waar enkele bomen voor de nodige schaduw zorgen.

liggen hier binnen handbereik, voornamelijk tijdens de marktdag.

VERWENDE FIJNPROEVERS: LEKKER EN VEELOnze kookploegen slagen hier met lof van de jury. We kunnen spreken van CULINAIRE HOOGSTANDJES om je vingers bij af te likken. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. ‘s Middags is er een lekker salade- en broodbuffet met een warme hap (pizza, croque, quiche). ‘s Avonds is er een driegangenmenu. Wat dacht je van de volgende kaart: huisbereide kaaskroketten als voorgerecht, gevolgd door stoofvlees met frietjes en appeltaart met ijs als dessert.

DE EXCURSIES ER BOVENOPNa een stadsbezoek aan VALLON PONT D’ARC nemen we de kajak

imposante Pont d’Arc. Op dinsdag zoeken we de adrenaline op voor een snelle KARTINGRIT.De volgende grote excursie brengt ons naar AVIGNON, één van de mooiste steden in het zuiden van Frankrijk. We sluiten de dag in

schoonheid af op het strand van het Lac du Pignedoré.Zaterdag gaan we ons geluk verder beproeven in AUBENAS. Hier begint ‘Space Invaders’, een leuke stadsactiviteit. Voor een indrukwekkende afsluiter zorgt het BOMENPARCOURS in Jaujac. Geïnteresseerden kunnen als extraatje kiezen voor een spelletje paintball

Een topper in het programma is ongetwijfeld het bivak. De zonsonder-gang met uitzicht op de Cevennen is werkelijk adembenemend. Onvergetelijk is de avontuurlijke dropping in de Gorges de l’Ouyre, een uitgedroogde rivierbedding die zich een weg baant tussen de rotsen.

14-15 16-18

luxe-verblijf

voor jongeren

Page 14: Brochure CLIP 2016

dE ardèChE ZuIdErS En warm

14

TaaLanImaTIE FranS: 13-14 jaar(zie CLIPconcept pag. 3-4)

SPORTIEVE EN AVONTUURLIJKE ANIMATIE À LA CARTEHet programma is sportief en avontuurlijk voor 13-14-jarigen. Aan terreinen is er geen gebrek: basket, volley, pingpong, badminton en voetbal. Wist je trouwens dat bij ons SPORT EN TAAL regelmatig samengaan in één activiteit? Op dinsdagavond stelen we de show op de sfeervolle avondmarkt met muziekoptredens, zeker als we een flashmob organiseren of de polonaise inzetten.

“Onze k inderen z i jn momenteel in V i l leneuve en de foto’s spreken boek delen. Dankjewel voor deze absolute topvakantie.”

adrenalinehoog in de

bomen

Page 15: Brochure CLIP 2016

de mix is de maxTAALANIMATIE

+ TAALVERVOLMAKING

15

DATUM DAGEN CODE PRIJS

JULI

vr 1/7 - zo 10/7 F01 €720

F02 €720

vr 15/7 - zo 24/7 F03 €720

vr 22/7 - zo 31/7 F04 €720

AU

GU

STU

S

F05 €720

F06 €720

F07 €720

F08 €720

LOGEMENT VP

La Maison des AstarsVolpensionwww.maisondesastars.fr

OPTIES

Gastronomie vanaf 15 jaar (F03, F04, F05)

14-18jaar

TaaLanImaTIE En -VErVoLmaKInG FranS: 14-15, 16-18 jaar(zie CLIPconcept pag. 3-4)

DE MIX IS DE MAX: ANIMATIE À LA CARTEVoor de oudste leeftijdsgroep is er een gevarieerd animatieprogramma met sportieve, avontuurlijke, sociale, toeristische en culturele elementen.

Op sociaal vlak organiseren de oudste deelnemers een activiteit voor kinderen van het lokale speelplein en de bewoners van het bejaarden-tehuis, als monitoren in spe. Op het einde van de week trekken we onze mooiste outfit aan voor het casino en de gala-avond met fuif.

THEMATAALVAKANTIE GASTRONOMIETijdens de 3de, 4de en 5de week kan je kiezen voor een culinaire optie. Gedurende 4 dagen zal je telkens 3 uur per dag daarmee bezig zijn, mét resultaat. Je leert streekgerechten bereiden in de volledig uitgeruste buitenkeuken en oefent nieuwe keukentechnieken in.

APARTE FORMULE VOOR 17-18-JARIGENVilleneuve trekt telkens een flink aantal oudere deelnemers. ‘s Avonds mogen ze langer opblijven. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden. Zo kunnen 17-plussers soms kiezen of ze aan een activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan. De groep eet ook samen en heeft een aparte lounge voor de vrije momenten.

“Prachtige momenten d ie we samen hebben beleefd. CL IP z iet me zeker terug als deelnemer en als monitor .”

onTdEK aVIGnon En aubEnaS13-14jaar

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

Page 16: Brochure CLIP 2016

jaarZEILEN, AVONTUUR,

PAARDRIJDEN

LE LYCÉE SACRÉ-CŒURWe verblijven in het Lycée Sacré-Cœur (Langogne). De kamers, het sanitair, de sportvelden en de zaalinfrastructuur zijn volledig gerenoveerd. Het is hier dan ook aangenaam verblijven.

CLIP dompelt het domein onder in een vakantiesfeer met tuintafels, fleurige parasols en ligzetels, pingpongtafels, barbecue en vuurkorf, een comfortabel buitensalon... Ons stagehuis bevindt zich in het centrum van Langogne, een niet

FRANSE KEUKENDe formule biedt VOLPENSION. Sinds 2015 zorgt het CLIPteam zelf voor het eten ter plaatse. ‘s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet aangevuld met eieren, chocoladebroodjes of croissants. Als lunch voorziet CLIP een saladebuffet met een warm gerecht en ‘s avonds schuiven we aan voor een driegangenmenu. Wat dacht je

EXCURSIES VAN FORMAATOp elk weekmenu staan verschillende excursies. Op zaterdag gaan we naar de markt in LE PUY-EN-VELAY. Hier genieten we maximaal van de levendige contacten met de lokale bevolking.

THEMATAALVAKANTIE

nauSSaCFRANKRIJK

We zetten ook onze eerste stappen op de pelgrimsroute (4 km) naar Santiago de Compostella. Op zondag gaan we naar het pittoreske Sainte Enimie (nieuw). In de voormiddag doen we een stadsactiviteit met de locals, in de namiddag een avontuurlijke KAJAKAFVAART (Gorges du Tarn).Om de spanning en de actie te verhogen leven we ons uit tijdens een partijtje PAINTBALL, adrenaline gegarandeerd.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAALzie CLIPconcept op pag. 3-4

16

“We hebben onze zoon ingeschreven omdat z i jn resultaten Frans n iet sch itterend waren. Voor hem leek het een strafkamp. Nu h i j terug is , w i l h i j opn ieuw mee.”

13-15 16-18

excursiesnaar le Puy-en-Velay

en Sainte Enimie

Page 17: Brochure CLIP 2016

TEambuILdInG mET bIVaK, PaInTbaLL En KajaK

17

ThEmaTaaLVaKanTIE FranSAls deelnemer kan je zelf het thema van je kamp (5 halve dagen) kiezen. Je hebt de keuze uit:

Franse monitoren van la Fédération Française de Voile geven een gedifferentieerde opleiding (5 x 2 uur) aan zowel BEGINNENDE ZEILERS, als aan GEVORDERDE ZEEBINKEN. Je deelt je boot met twee andere deelnemers. Aan het begin van de les maak je je boot zeilklaar. Je hijst de fok en het grootzeil en zet koers naar de overkant. Via verschillende oefeningen leer je draaien in en tegen de wind, maak je snelheid en leer je zelfs overstag gaan.

Je begint de week met 2 namiddagen zeilen. De derde sessie is een dropping. Met de gps zoeken we de weg. Dan trekken we het bos in en klauteren we hoog in de lucht in een BOMENPARCOURS. We ronden de week avontuurlijk af met een Iron Man tocht en verplaatsen ons met de kajak en een zelfgemaakt VLOT.

Je begint de week met 2 namiddagen zeilen.

een excellente infrastructuur, zorgvuldig geselecteerde paarden en bekwame begeleiders voor ruiters en amazones met rijniveau galop. Je verkent met je paard de regio tijdens sportieve wandelingen, de zogenaamde ‘trottings’ (supplement 75 euro).

ANIMATIE À VOLONTÉVoor de animatieactiviteiten maken we optimaal gebruik van de gloed-nieuwe sportterreinen. Een boost voor de groepssfeer is het bivak.

Op F021 voegen we TWEE EXTRA DAGEN toe aan de formule (nieuw). Tijdens dit kamp is er dan ook meer tijd voor de typische CLIPanimaties.

APARTE FORMULE VOOR 17-18-JARIGEN‘s Avonds mogen de oudste deelnemers langer opblijven, rond

drinken. Daarnaast krijgen ze extra keuzemogelijkheden.

activiteit deelnemen of helpen bij de organisatie ervan.

sportief avontuurTAALANIMATIE

+ TAALVERVOLMAKING

DATUM DAGEN CODE PRIJS

JULI

di 5/7 - do 14/7 F011 €729

di 12/7 - za 23/7 12 (10) F021 €

AU

GU

STU

S

F061 €729

F071 €729

F081 €729

LOGEMENT VP

LycéeVolpension

OPTIES

ZeilenAvontuur/zeilen Paardrijden/zeilen*

* supplement paardrijden €75

sportieveopties à la carte

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

16-18jaar

13-15jaar

Page 18: Brochure CLIP 2016

OP HOTEL EN RESTAURANT IN HET CENTRUM VAN PARIJSWe kiezen voor comfort en verblijven in moderne tweepersoonskamers in een IBIS HOTEL aan la Défense, het zakenhart van Parijs. We hebben er een prachtig zicht op de Arc de Triomphe en la Grande Arche. We logeren hier op basis van halfpension. Uitgebreid ontbijten doen we in het hotel. ‘s Middags picknicken we in de stad (excl.) en ‘s avonds gaan we op restaurant.

TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAALzie CLIPconcept p. 3-4

Met CLIP ga je niet op reis om in een klaslokaal te zitten. De stad en haar vele parken (zoals le Jardin du Luxembourg of les Tuileries) zijn het ideale decor voor de taalateliers. Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de Parisiens. We nemen hier regelmatig de tijd om langere gesprekken te voeren.

EEN PORTIE VRIJHEID VOOR EEN OUDERE LEEFTIJDSGROEPIn deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Frans de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan: Père Lachaise, les Catacombes, Versailles... Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds ook langer opblijven.

STADSEXPLORATIE VAN DE LICHTSTADWe ontdekken het LOUVRE, CENTRE POMPIDOU EN MUSÉE D’ORSAY en gaan op zoek naar de verhalen achter de meest bekende schilderijen. We doorkruisen de stad te voet en met de metro voor een heuse Parijs Express. In het toeristisch bureau gaan we bijvoorbeeld zelf op zoek naar informatie en lezen we de kaart... We eindigen de tocht op de EIFFELTOREN waar we genieten van het uitzicht. We beklimmen MONTMARTRE, leren alles over de Moulin Rouge en sluiten de avond af voor de NOTRE DAME met een flashmob of zang.Ontspannen doen we tijdens een boottochtje op de Seine of op Paris Plage aan Île de la Cité. In Parijs is er bovendien altijd wel iets te beleven in de zomer.

FRANKRIJK

MIXFORMULE

ParIjS jaarAVONTUURLIJKE

CITYTRIP

avontuurlijke citytripTAALVERVOLMAKING

DATUM DAGEN CODE PRIJS

AU

G

7 PAR05 €659

15-18jaar

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

LOGEMENT HP

Ibis HotelHalfpension

15-16 17-18

Clip

18

“ Ik was al in Par i js geweest met mi jn school , maar met CL IP z ie je zoveel meer. Ik heb het gevoel dat ik Par i js nu echt wel goed ken.”

Page 19: Brochure CLIP 2016

19

GrooT-brITTannIËFoLKESTonEreal britain12 - 13 jaar14 - 15 jaar

IErLanddubLIn

een coole citytrip14 - 15 jaar16 - 17 jaar

maLTaTarxIEn

sunny english13 - 14 jaar15 - 16 jaar17 - 19 jaar

GrooT-brITTannIËLondon

avontuurlijke citytrip15 - 16 jaar

20

21

22

24

mIxFormuLE &

ThEmaTaaLVaKanTIES

Vroegboekkortingen tot en met 1/2/2016. Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

Page 20: Brochure CLIP 2016

OP HOTEL MET SEAVIEWSalisbury hotel is gelegen in Folkestone, een levendig en artistiek havenstadje met een mooi historisch centrum, brede zandstranden en WITTE KLIFFEN. We logeren in charmante, ruime en typisch Engelse kamers van twee tot vier personen, met aparte badkamer.We starten de dag met een full English breakfast. ’s Middags picknicken we op het strand, in het park of in de stad. ’s Avonds bestaat de maaltijd uit twee gangen. Wat dacht je van fish-and-chips en appeltaart als dessert? TAALINITIATIE EN TAALANIMATIE MET ENGELS ALS VOERTAALzie ook CLIPconcept op pag. 3-4

OP TAALEXCURSIE IN ENGELANDHet hotel is een uitvalsbasis voor excursies. Op de marktdag strijken we neer in het centrum van Folkestone om een babbeltje te slaan met de streekbewoners. Donderdag maken we DOVER onveilig met een stadsspel. Eindpunt is het tweeduizend jaar oude Dover Castle. In de namiddag wandelen we langs de wereldberoemde White Cliffs of Dover tot aan de vuurtoren. Op zaterdag sluiten we de week af met een CANTERBURY EXPRESS, een interactief en mysterieus stadsspel dat ons op alle historische plaatsen van de stad brengt. In de namiddag stappen we in onze kano voor een tochtje door het platteland.

GEVARIEERDE ANIMATIE OP HET STRANDHet CLIPteam zorgt voor een goedgevuld en sportief animatie-programma. Op SUNNY SANDS BEACH spelen we een partijtje

beachvolley, bouwen we zandkastelen en trotseren we de golven. We doen een interactief stadsspel in het thema van Harry Potter, en ’s avonds quizzen, dansen en ontspannen we in het hotel. Na de griezelige horror night eindigen we gezellig samen op het strand met kaarsjes en marshmallows. Eén avond verbroederen we met de lokale jeugd voor een casinoavond.

jaarCULTUUR& STRAND

de mix is de maxTAALINITIATIE

+ TAALANIMATIE

DATUM DAGEN CODE PRIJS

JULI

zo 3/7 - zo 10/7 E011 €639

zo 10/7 - zo 17/7 E021 €639

AU

G

E071 €639

E081 €639

LOGEMENT VP

Salisbury HotelVolpension

20

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

MIXFORMULE

FoLKESTonE

“Het was een heel leuk kamp. Het strand was vlakb i j , de mensen waren supervr iendel i jk en de act iv iteiten waren echt grappig.”

12-13 14-15

14-15jaar

12-13jaar

Page 21: Brochure CLIP 2016

de mix is de maxTAALANIMATIE

+ TAALVERVOLMAKING

EEN MODERNE HOSTEL IN HET CENTRUM VAN DE STADJacobs ‘s Inn is een MODERNE JEUGDHERBERG in het centrum van de stad, op wandelafstand van alle grote bezienswaardigheden. De mooie en ruime kamers van 4 tot 6 personen zijn uitgerust met comfortabele stapelbedden en een eigen badkamer.

OP RESTAURANT: ELKE DAG EEN FEESTWe verblijven in HALFPENSION. ‘s Ochtends serveert Jacob’s Inn een continentaal ontbijt. ‘s Middags picknicken we in de stad (niet in de prijs inbegrepen). ‘s Avonds gaan we op RESTAURANT.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAALzie ook CLIPconcept op p. 3-4

DE STAD ALS DECOR: EEN FORMULE BOORDEVOL LOKALE CONTACTEN

parken een ideale locatie. Daarnaast trekken we vaak de straat op om contacten te leggen met de hartelijke Ieren.

GEVARIEERD ANIMATIEPROGRAMMA We swingen erop los tijdens onze eigen CLIP’s Got Talent, testen onze filmkennis in een filmpaleis en laten ons vertroetelen tijdens een wellnessavond. Uiteraard kan een partijtje sport niet op het programma ontbreken. We sluiten de week af met een fuif.

“Jul l i e formule werkt fantastisch. Noo it gedacht dat onze zoon zelf zou vragen om nog op taalkamp te mogen.”

CITY EXPLORATION We verkennen Dublin op een actieve manier. We ontdekken TEMPLE BAR, O’CONNELL STREET, TRINITY COLLEGE EN DUBLIN CASTLE. De Dublin Express brengt ons naar een geheime eindbestemming. Hiervoor moeten we zelf de kaart lezen en de trein-uren opzoeken. Eén ochtend kiezen we voor een rondleiding door een gids, een bezoek aan de Dublin Zoo, Guinness Storehouse of een Viking Splash Tour (niet inbegrepen). Uiteraard is er ook tijd voor de nodige ontspanning: zoals een trip naar de kust voor een wandeling en een avontuurlijke middag ROTSKLIMMEN en ABSEILEN van de kliffen.

IERLAND

MIXFORMULE

dubLIn jaarCOOLE

CITYTRIP

DATUM DAGEN CODE PRIJS

AU

G

E06 €

E07 €

LOGEMENT HP

Jacob’s InnHalfpension

21

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

14-15 16-17

16-17jaar

14-15jaar

Page 22: Brochure CLIP 2016

EEN CHARMANT JEUGDHOTELWie wil er nu geen Engels leren in een zuiders klimaat op een eiland

een leuke locatie met verschillende terrassen en zalen, gelegen naast Il Kastell, een voormalige Middeleeuwse palazzo. We slapen met 2-5 op ruime kamers met eigen sanitair in het nieuw gebouwde gedeelte. Een extra troef is het terras met zwembad waar we regelmatig verkoeling zoeken voor de taalateliers.

MEDITERRANE KEUKENWe verblijven in VOLPENSION. ‘s Ochtends is er een continentaal ontbijt. ‘s Middags picknicken we op excursie of is er een lekker saladebuffet met een warme zuiderse hap (pizza, pasta, lasagne). ‘s Avonds is er een mediterrane maaltijd voorzien. Als voorsmaakje geven we je alvast een greep uit het aanbod van de chef: bruschetta,

mousse, gebak, ijs met vers fruit, ...De Italiaanse invloed is nooit veraf. Regelmatig steken we zelf een handje uit de mouwen en toveren we tiramisu of fruitsla op tafel.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAALzie ook CLIPconcept op pag. 3-4

“Het was een topkamp! Ik was verbaasd over de superleuke act iv iteiten zoals de ‘partyboot’ en de ‘Malta Express’ . ”

Voor de taalactiviteiten trekken we vaak de straat op om CONTACTEN te leggen met de perfect tweetalige én vooral goed verstaanbare bevolking. Malta stond immers lang onder het bestuur van Groot-

te helpen en een babbeltje te slaan... Regelmatig duiken we voor een taalactiviteit in de zee... voor een écht taalbad.

EEN GEVARIEERD ANIMATIEPROGRAMMA ONDER DE ZONHet CLIPteam zorgt voor een goed gevuld animatieprogramma. We swingen erop los tijdens onze eigen CLIP’s Got Talent, testen onze filmkennis in een filmpaleis, ontrafelen het mysterie bij de levensechte cluedo en worden multimiljonair in het casino. Naast interactieve stads-spelen en entertainende avondactiviteiten zoals de intimate evening, een fuif en een sluipspel op het strand, gaan we regelmatig naar de kust voor teambuildingsactiviteiten.

MALTA

THEMATAALVAKANTIE

TarxIEn jaar

SUNNY ENGLISH

22

13-14 15-1617-19

waterpretop het strand en

in de zee

Page 23: Brochure CLIP 2016

themataalvakantieTAALANIMATIE

+ TAALVERVOLMAKING

DATUM DAGEN CODE LEEFTIJD PRIJS

JULI

vr 1/7 - ma 11/7 11 M01 13 - 16 €969

vr 1/7 - ma 11/7 11 M01+ 17 - 19 €

ma 11/7 - do 21/7 11 M02 13 - 19 €969

do 21/7 - zo 31/7 11 M03 13 - 19 €969

AU

GU

STU

S

11 M04 13 - 19 €969

11 M05 13 - 16 €969

11 M05+ 17 - 19 €

11 M06 13 - 16 €969

11 M06+ 17 - 19 €

LOGEMENT VP/KO

Volpension/ Kamer met ontbijt

17-19jaar

FormuLE boordEVoL waTEranImaTIE

ISLAND EXPLORATIONWe varen één dag met de boot naar de BLUE LAGOON, wanen ons Robinson en snorkelen in het glasheldere water tussen de vissen. Daarnaast verkennen we met een grote zoektocht de levendige hoofd-stad VALLETTA om te eindigen in het romantische MDINA. Op zondagochtend trekken we naar de vissersmarkt van MARSAXLOKKbarbecue genieten van een prachtige zonsondergang. ’s Avonds schepen we in op de legendarische partyboot voor een idyllische HARBOUR CRUISE. Een topper op het programma is een dagtrip met de hop on hop off bus naar zustereiland GOZO, het groene broertje van Malta.

THEMATAALVAKANTIES Als deelnemer kan je zelf het thema van je kamp kiezen. Gedurende vier halve dagen ben je hier mee bezig. Je hebt de keuze uit:

TOERISMEJe gaat op pad om een toeristische reportage te maken en de tweede sessie ga je paardrijden. De volgende keer ruil je je paard in voor de fiets en de laatste dag kan je ontspannen in het Splash & Fun waterpark.

De eerste dag maak je een fietstocht in het noorden van het eiland. De tweede sessie bestaat uit een mix van sport- en teambuildings-activiteiten op het strand. De derde keer kan je ontspannen in het waterpark, een subtropisch zwembad in openlucht. De vierde dag krijg je een duikinitiatie (30 min).

(supplement zonder PADI €45, met PADI €135)De eerste drie halve dagen ga je duiken. Je glijdt door het water als een vis en maakt deel uit van de onderwaterwereld. De laatste dag gaan we naar het strand voor teambuildingsactiviteiten. Wil je ook graag een officieel duikcertificaat, dan kies je voor de PADIcursus.

APARTE FORMULE VOOR DE 17-19-JARIGENDe oudere deelnemers worden in Malta echt in de watten gelegd. Op M02, M03 en M04 volgen zij het normale programma maar is er regelmatig een extraatje. Tijdens de cluedo en het casino worden de 17-plussers monitoren. Als beloning mogen zij ’s avonds langer

opblijven voor een filmavond of een terrasje. Eén avond gaan we uit in ST JULIAN’S, een andere keer slapen we op het strand.

Tijdens M01, M05 en M06 pakken we het nog een stukje avontuurlijker aan (nieuw). De 17-19-jarigen vormen een autonome groep. Ze logeren op basis van kamer en ontbijt en trekken er de hele dag op uit met een aparte monitor. Voor de excursies volgen zij het standaard-programma, maar de groep blijft overal wat langer: voor een bezoek, een terrasje of een restaurant. We hebben een busticket voor het hele kamp en kunnen extra haltes inlassen in de reis. Deze deelnemers kiezen niet voor één thema maar genieten van een mix: een fietstocht, het Splash & Fun Waterpark, een duikinitiatie en paardrijden.

OPTIES

ToerismeDuiken*Splash en sport

* supplement €45, met PADI €135

23

13-16jaar

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

Page 24: Brochure CLIP 2016

avontuurlijke citytripTAALVERVOLMAKING

DATUM DAGEN CODE PRIJS

AU

G

7 LON06 €799

7 LON07 €799

15-18jaar

OP HOTEL EN RESTAURANT IN HET CENTRUM VAN LONDENWe verblijven in moderne twee- en driepersoonskamers in een Ibis Hotel in het oosten van Londen. Van hieruit kunnen we de stad vlot bereiken met de metro. We verblijven hier op basis van halfpension.

‘s Ochtends starten we met een full English breakfast. ‘s Middags picknicken we in de stad (niet in de prijs inbegrepen). ‘s Avonds gaan we op restaurant.

TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAALzie ook CLIPconcept op pag. 3-4

EEN EXTRA PORTIE VRIJHEID In deze formule is er ruimte voor inspraak en kan je een portie vrijheid verdienen, mits het Engels de voertaal blijft. We verkennen de stad in kleine groepen en bieden regelmatig verschillende opties aan: London Zoo, Camden Town, een boottochtje op de Thames... Vanaf 17 jaar mag je ‘s avonds ook langer opblijven.

STADSEXPLORATIEWe verkennen Londen niet op een klassieke of passieve manier. Actie is troef. We worden zelf gids aan ST. PAUL’S CATHEDRAL en in het Museum of London, we volgen de voetsproren van Harry Potter langs Leadenhall market en the Monument. Aan de TOWER OF LONDON ontspannen we met enkele taalateliers. We doorkruisen de stad te voet en met de metro voor een heuse London Express langs the Globe, Tate Modern, London Eye en the Houses of parliament.

“We hebben de hele stad doorkruist t i jdens de London Express en ontdekten vele leuke detai ls zoals de kauwgomschi lder i jen op de M i l len ium Br idge.”

Achteraf bezoeken we een museum naar keuze. We sluiten de dag af met een musicalvoorstelling. In HYDE PARK doen we een mix van sport- en taalactiviteiten. Achteraf spreken we met de Londenaren op Oxford Street en Piccadilly Circus. De levendige Portobello Road market aan NOTTING HILL kan niet op het programma ontbreken en ‘s avonds kunnen we kiezen voor een wandeling in het thema van Jack the Ripper of een theatervoorstelling. We lossen een moord op aan COVENT GARDEN en balanceren op de nulmerediaan in Greenwich. Voor we terug naar huis keren, brengen we nog een bezoek aan het historische CANTERBURY.

THEMATAALVAKANTIE

LondEn

LOGEMENT HP

Ibis HotelHalfpension

24

jaarAVONTUURLIJKE

CITYTRIP

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

15-16 17-18

portobello road

518

clip2015-16

Page 25: Brochure CLIP 2016

maroKKoFrans

exotische taalexpeditie15 - 16 jaar

CruISEFrans

rondvaart Middellandse Zee15 - 16 jaar17 - 19 jaar

nEw yorKEngels

the Big Apple ondersteboven

15 - 16 jaar17 - 19 jaar

ZuId-aFrIKaEngels

safari & sociaal project

17 - 20 jaar

26

27

28

29

ThEmaTaaLVaKanTIES

25

Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

Page 26: Brochure CLIP 2016

jaarEXOTISCHE

TAALEXPEDITIE

15-16 17-18

exotische taalexpeditieTAALANIMATIE

+ TAALVERVOLMAKING

GASTVRIJ WELKOMWe kiezen hier voor couleur locale en echtheid. In Rabat verblijven we op het domein van de Marokkaanse scouts. We logeren er in comfortabele en nieuwe chalets op basis van tweepersoonskamers. In Imlil overnachten we in een berghut (1 nacht), in Essaouira in een jeugdpension. De laatste 3 dagen gaan we op hotel in Marrakech. Het hotel is centraal gelegen, vlakbij het sfeervolle Jemaa el Fna-plein. Uiteraard staat de traditionele MAROKKAANSE KEUKEN (tajine

met een receptie bij aankomst waarop de typische muntthee niet mag ontbreken.

COULEUR LOCALE

deel van de reis verblijven we in RABAT van waaruit we het natuur- reservaat van Kenitra bezoeken. Dan reizen we verder naar ESSAOUIRA, een gezellig havenstadje. Onderweg stoppen we aan de grote moskee in CASABLANCA. De 3 laatste dagen verkennen we MARRAKECH. In Marrakech wandelen we langs de koninklijke paleizen, typische markten en pleinen. De klim naar de watervallen van IMLIL en het kamelenritje zijn een heel avontuur.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

“ Ik ben v i jf jaar geleden met CL IP naar Marokko geweest. Ondertussen ben ik monitor maar de lokale mensen ga ik noo it vergeten.”

Met CLIP ga je op verre reis om de taal echt in de PRAKTIJK te brengen. Wat dacht je ervan om zelf gids te worden of als een echte journalist de tweetalige Marokkanen te interviewen?

GEVARIEERDE (STRAND)ANIMATIEIn Rabat gaan we naar de zee voor strandanimatie en om te kajakken. Een topervaring is de deelname aan een animatie voor Marokkaanse kinderen in het kader van een SOCIAAL PROJECT. De twee delen van de reis sluiten we telkens feestelijk af. In Rabat gebeurt dit met een kampvuur, in Marrakech met de Fantasia (paardenshow).

THEMATAALVAKANTIE

maroKKo26

DATUM DAGEN CODE PRIJS

JULI

do 7/7 - zo 17/7 11 M021 €929*

LOGEMENT VP

Chalet - berghut - hotelVolpension

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

17-18jaar

15-16jaar

*NIET inbegrepen: 1 x avondmaal. Voorzie ongeveer €10.

Page 27: Brochure CLIP 2016

MIDDELLANDSE ZEE

THEMATAALVAKANTIE

CruISE jaarLUXUEUZE

RONDVAART

CRUISESCHIP ALS HOTELWe logeren in kajuiten van vier personen op de MSC Armonia, een schip van 274 m lang dat in 2014 werd gerenoveerd. Aan SPRAAKMAKENDE FACILITEITEN geen gebrek: ‘body & soul’ worden verwend in de fitness, de zwembaden en bubbelbaden. Voor ontspanning zorgen de discotheek, het theater en de sportterrei-nen. Tijdens de dag op zee kunnen we hier uitgebreid van genieten.

HET ETEN AAN BOORDOntbijt en lunch nemen we aan de rijkelijke en eindeloze buffetten op het dek. In de namiddag nemen we - als we aan boord zijn - de afternoon tea of een ijsje aan het zwembad.Het avondeten wordt à la carte in het restaurant geserveerd. Iedere dag verkennen we een andere Italiaanse regio met bijbehorende streekgerechten. Je kan kiezen uit de verschillende gangen… of ze allemaal nemen. De kapitein verwelkomt de passagiers bovendien met een cocktail en een gala-avond met speciaal menu.

TAALANIMATIE EN TAALVERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAAL Zie ook CLIPconcept op pag. 3-4

Spanje wagen we ons aan een initiatie Italiaans of Spaans.

EXCURSIES FRANKRIJK, ITALIË EN SPANJEDe rondvaart begint en eindigt in MARSEILLE, de tweede grootste stad van Frankrijk. De volgende dag meren we aan in PALMA DE

“E lke dag verkenden we een andere stad en ondertussen verbeterde ik mi jn Frans. Een perfecte combinatie.”

MALLORCAhoudt als we binnenvaren. Op dinsdag flaneren we in de oude stad van IBIZAOp woensdag zijn we de hele dag op zee en genieten we volop van de faciliteiten aan boord. Dan gaat de tocht verder naar OLBIAeen bestemming voor de jetset. Vrijdag gaan we aan land in Livorno waar we de trein nemen naar FIRENZE, de renaissancestad bij uitstek. Zaterdag brengen we door in GENUAwaar we op zoek gaan naar het ei van Columbus. Hierna keren we terug naar Marseille.

27

luxueuze rondvaartTAALANIMATIE

+ TAALVERVOLMAKING

DATUM DAGEN CODE PRIJS

JULI za 2/7 - ma 11/7 CR01 €999* M

IDD

ELLA

ND

SE

ZE

E

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

15-16 17-19

LOGEMENT VP

MSC ArmoniaVolpension

17-19jaar

15-16jaar

*NIET inbegrepen: 4 x lunch, 1 x avondmaal, dranken aan boord.Voorzie ongeveer €150.

Page 28: Brochure CLIP 2016

I WANT TO WAKE UP IN A CITY THAT NEVER SLEEPSWe logeren in Ramada Jersey City in New Jersey, even buiten het overbekende Manhattan. We verblijven er per 4 in ruime en comfortabele kamers. Met het openbaar vervoer pendelen we ’s morgens en ’s avonds de Hudson rivier over. We logeren er op basis van kamer en ontbijt en beginnen onze dag met pancakes, toast, muffins, wafels, ontbijtgranen en fruit. ‘s Middags genieten we van een snelle hap en ‘s avonds gaan we op restaurant (niet in de prijs inbegrepen).

TAALANIMATIE EN -VERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAALzie ook CLIPconcept op pag. 3-4

Met CLIP ga je niet op reis om de vervoegingen van de werkwoorden te herhalen maar om de taal echt in de praktijk te brengen. Engels leren gebeurt hier echt ON THE ROAD.

VERKENNING VAN THE BIG APPLEWe nemen de ferry naar Staten Island en vergapen ons aan de skyline en LADY LIBERTY. Achteraf maken we kennis met het kloppend hart

Memorial. Het gezellige en bruisende SOHO en GREENWICH VILLAGE zullen ons bekoren met hun galerijen, boetieks en gezellige parken. In Midtown gaan we met de lift naar de top van het EMPIRE STATE BUILDING. What a view! Grand Central Station is dan weer verkozen tot het mooiste station ter wereld. In MOMA huist één van

de belangrijkste moderne kunstcollecties ter wereld en op 5TH AVENUE halen we de dollars boven en gaan we op shoppingavontuur.In Northern Manhattan kiezen we voor een bezoek aan het METROPOLITAN. Van het Guggenheim bewonderen we de bijzondere architectuur. ‘s Middags picknicken we in Central Park. ‘s Avonds snuiven we de sfeer op Times Square. Romantisch hoogtepunt is de wandeling over BROOKLYN BRIDGE. Eén namiddag kunnen de deelnemers zelf een excursie voorbereiden. ‘s Avonds kan je optioneel kiezen voor een musicalbezoek op BROADWAY.

VERENIGDE STATEN

THEMATAALVAKANTIE

nEw yorK28

citytrip Big AppleTAALANIMATIE

+ TAALVERVOLMAKING

DATUM DAGEN CODE PRIJS

AU

G

7 (6) NY08 €1159*

LOGEMENT KO

Ramada HotelKamer met ontbijt

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

17-19jaar

15-16jaar

*NIET inbegrepen: Musical €45. Wij kiezen voor een echte klassieker: Mamma Mia, The Phantom of the Opera, Chicago...

times square

broadway

jaarCITYTRIP NAAR THE BIG APPLE

15-16 17-19

“De kampdans dansen in Central Park , de sk yl ine z ien b i j ondergaande zon , gen ieten van een mus ical op Broadway. In één woord: mindblowing!”

Page 29: Brochure CLIP 2016

safari en sociaal projectTAALVERVOLMAKING

RONDREIS

MIXFORMULE

ZuId-aFrIKa 17-20jaar

SAFARI ENSOCIAAL PROJECT

29

LOGEREN IN EEN LODGE EN OP SAFARIOnze hoofdverblijfplaats is de Moyeni LODGE vlakbij Witrivier. We delen de mooie kamers met eigen sanitair met 3 tot 6 personen. Afkoelen doen we in het zwembad. Tijdens onze driedaagse safari logeren we in tenten in het Krugerpark. De formule voorziet in volpension. We worden echt verwend en de Afrikaanse omgeving doet alles eens zo lekker smaken. Typische hoofdgerechten als Zuid-Afrikaanse barbecue (braai), boboti en chicken à la king mogen natuurlijk niet ontbreken.

SOCIAAL PROJECT IN SAMENWERKING MET EEN VLAAMSE ORGANISATIEHope Flanders doet aan ‘FIELD EDUCATION’ van weeskinderen. Wij gaan niet alleen een kijkje nemen maar steken ook de handen uit de mouwen. De kinderen van het project vergasten ons regelmatig op dans en muziek. Zelf organiseren we enkele sport- en spel- activiteiten. Tijdens de reis staan we ook regelmatig stil bij de lokale cultuur. Deze intense reis sluiten we af met een traditionele ‘Sibaca’ dansshow.

TAALVERVOLMAKING MET ENGELS ALS VOERTAAL zie CLIPconcept p. 3-4

Met CLIP ga je op wereldreis om de taal echt in de praktijk te brengen. Dit principe geldt zeker voor Zuid-Afrika. Engels leren gebeurt hier echt on the road. De begeleider is hier een ‘travelling teacher’ die regelmatig een leuke taalactiviteit uit zijn rugzak tovert.

TOERISTISCHE HOOGTEPUNTENWe beginnen de reis in SOWETO waar zich een belangrijk deel van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis heeft afgespeeld. Na het sociaal project in Witrivier gaan we nog 5 dagen op excursie. Onze eerste daguitstap brengt ons naar de PANORAMAROUTE, één van de mooiste routes ter wereld met hoge watervallen zoals de Mac Mac Falls, prachtige

van Hope Flanders ons naar Sabie. Van hieruit wandelen we door de velden naar de Forest Falls en de MacMac Pools. De volgende 3 dagen vertrekken we op avontuurlijke safari in 4x4 jeeps in het KRUGER NATIONAAL PARK. Geniet er van de ongerepte, wilde natuur en ga op zoek naar ‘the big five’: olifant, leeuw, neushoorn, buffel en luipaard.

DATUM DAGEN CODE PRIJS

AU

G 13 (12) Z06 €

17-20jaar

ZU

ID-A

FR

IKA

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

LOGEMENT VP

Moyeni Lodge tenten op safariVolpension

“Zu id-Afr ika z it voor alt i jd in mi jn hart: de gastvr i jheid , de lach op de gez ichten van de k inderen van het soc iaal project, de zonsondergangen , de ontmoeting met een kudde o l i fanten.”

Page 30: Brochure CLIP 2016

MEER DAN 300 MONITOREN…omkaderen de taalvakanties. Zij zorgen voor het waauwgevoel waarmee de deelnemers na hun vakantie naar huis gaan.

INTERNE EN EXTERNE KANDIDATENOp kamp krijgen heel wat deelnemers de smaak te pakken om monitor te worden en stellen ze zich na afloop kandidaat om deel te nemen aan de opleiding. Daarnaast vindt een groeiende groep “externe” kandidaten zijn weg naar het CLIPgebeuren, waaronder meer en meer Franse monitoren. Hierdoor ontstaat een ‘explosieve’ MIX VAN JONG EN OUD, TWEEDE TAAL ÉN NATIVE SPEAKER.

VORMING À LA CARTECONTACTDAGEN en

OPLEIDINGSWEKEN voor les, animatie en keuken zorgen voor een degelijke voorbereiding waardoor elk team op het terrein in staat moet zijn te scoren. Deze opleidingen zijn erkend door de Vlaamse Overheid.

Tijdens de kampen worden de zeer talrijke monitoren GECOACHT

verantwoordelijken, coördinatoren en niet in het minst de hele kantoorstaf. Het zijn de inspiratie, de energie en de ondersteunende controle die mede de basis vormen van het succes.

“Als monitor leer je enorm veel : verantwoordel i jk heid opnemen , spreken voor een groep, events organiseren. . . ”

DOORGROEIMOGELIJKHEDENNa je eerste ervaringen als animator (les, animatie of keuken) kan je stilaan meer verantwoordelijkheden nemen. De volgende stap is HOOFDANIMATOR waarbij je één nieuwe monitor begeleidt. Of waarom zou je daarna geen opleiding volgen tot STAFMEDEWERKER!?Ook in de KEUKEN kan je doorgroeien tot keukenverantwoordelijke en zo de jongeren een culinaire topervaring bezorgen.

waaier aan bestemmingen in het buitenland. Hier is het de opleiding tot REISBEGELEIDER die de deur opent naar bestemmingen zoals Marokko, New York, Zuid-Afrika...

EVENTS EN REIZENCLIP staat ook voor een leuke en leerrijke jaarwerking voor haar vrijwilligers via events en reizen.

INTERESSE OM MEE TE WERKEN?Als ouder of leerkracht, student of werkende... tijdens de kampen kan je je taalvaardigheid en talenten botvieren of ontwikkelen als kok, animator, leerkracht, reisbegeleider of stafmedewerker.

CLIP VOOR

monITorEn30

INTERESSE OM MEE TE WERKEN? [email protected]

+32 16 29 49 99

Page 31: Brochure CLIP 2016

ooSTEnrIjKnederlands

ski en snowboard10 - 12 jaar13 - 16 jaar

ITaLIËFrans

ski en snowboard met Frans12 - 14 jaar15 - 16 jaar

32

33

31

SKIVaKanTIES

Voor meer info en inschrijvingen zie www.clipvakanties.be

Page 32: Brochure CLIP 2016

17+jaar

VRIJ SKIËN EN SNOWBOARDEN

OOSTENRIJK

SKIVAKANTIE

KITZbühEL32

TIROL OP ZIJN BESTAschau bei Kirchberg behoort tot het wereldberoemde Kitzbüheler gebied (160 km piste) en bevindt zich in het hartje van Tirol. Het hele gebied heeft een lange skitraditie en de mogelijkheden zijn er haast onbeperkt. Kortom: dit is een TOPLOCATIEsnowboarden zonder twee keer dezelfde afdaling te doen. Een absolute troef is de SNEEUWZEKERHEID. Na meer dan 30 jaar ervaring op deze locatie is dit voor ons een evidentie.De beginnelingen blijven de eerste dagen op de skipiste vlak voor het

verkennen en vertrekken ‘s morgens met de skibus voor een goed gevuld programma. ‘s Avonds kan iedereen via een piste terugkeren tot aan het hotel.

LOGIES AAN DE VOET VAN DE PISTE

- een eenvoudig maar sympathiek logement - waar we hartelijk ontvangen worden. Naast de Oostenrijkse keuken (volpension) bereiden wij ook zelf culinaire lekkernijen.

CLIPANIMATIE IN EEN SKIJASJE 10 - 16 JAARCLIP benut haar ervaring van de taalvakanties om de avondanimatie in een nieuw jasje te steken. Naast de traditionele fuif en APRÈS-SKI zijn er de animatieactiviteiten. Met de allerjongste leeftijdsgroep proberen we

ambiance. Een absolute topper is het RODELEN. Met een sleetje kan je overdag van de Gaisberg glijden. Plezier gegarandeerd!

VRIJ SKIËN EN SNOWBOARDEN VANAF 17 JAARJe geniet van alle praktische voordelen van onze goed omkaderde all-in formule en je krijgt er een stukje VRIJHEID bovenop. Eén begeleider toont je alle leuke plekjes van het enorme skigebied (7-daagse skipas). Hij neemt je ook mee voor een avondje stappen in Kirchberg en een RODELAFVAART. ’s Avonds zorgt hij mee voor de ‘AMBIANCE’ door middel van een animatieprogramma waar je vrij aan kan deelnemen. Je mag ook wat langer opblijven. Skiles (samen met de jongerengroep) is verplicht voor de beginners.

ski en snowboardSKIVAKANTIE

DATUM DAGEN CODE PRIJS

KR

OK

US

za 6/2 - zo 14/2 9 (7) S02 €699*

za 6/2 - zo 14/2 9 (7) S02+ €749**

10-16jaar

LOGEMENT VP

Pension GutensohnVolpension

Al onze prijzen zijn inclusief transport.

* €25 korting eigen materiaal, ** supplement geboren in 1996 of vroeger €50 (o.w.v. prijs skipas)

17+jaar

10-12 13-16SKI EN

SNOWBOARD

jaar

“Als 17-plusser kr i jg je heel veel vr i jheid. Al les is wel goed georganiseerd. Het was intens en plezant.”

Page 33: Brochure CLIP 2016

17-18jaar

VRIJ SKIËN EN SNOWBOARDEN

SKI- IN-TAALVAKANTIE

KronPLaTZ33

MODERN HOTEL MET EEN HEERLIJKE ITALIAANSE KEUKEN We combineren een enorm en uniek skigebied met een excellent hotel, mooi weer, prima keuken, een taalbad, culturele uitstappen en gedreven monitoren. De formule voorziet in volpension.

SKIGEBIED MET ONEINDIG VEEL MOGELIJKHEDENMet krokus kiezen we voor een 6-daagse skipas, met Pasen voor een 7-daagse pas. CLIP trekt de registers van dit zalige skigebied helemaal open. Met KRONPLATZ (100 km piste) - waar we drie/vier dagen gaan

VALS - MERANZEN PLOSE (40 km piste). Top of the bill is de indrukwekkende SELLA RONDA (600 km piste) waar je een skimarathon kan doen zonder ooit dezelfde piste te doen. Voor de durvers is er een snowpark in Kronplatz. Een absolute troef is de SNEEUWZEKERHEID het hele skiseizoen lang. Op de terugweg van de skipistes bezoeken we twee typische Noord-Italiaanse steden: BRUNICO EN BRIXEN. Een overheerlijk Italiaans ijsje hoort erbij.

TAALANIMATIE EN –VERVOLMAKING MET FRANS ALS VOERTAALzie CLIPconcept pag. 3-4

Met zo’n prachtig skigebied zou het zonde zijn om al de Franse taalanimaties binnen te organiseren. In Kronplatz zijn de monitoren echte ‘TRAVELLING TEACHERS’. De taalateliers vinden niet alleen ‘s avonds in het hotel plaats, maar ook in de bus en een uurtje op de piste.

VRIJ SKIËN EN SNOWBOARDEN VANAF 17 JAAR

ALL-IN FORMULE en je krijgt er de VRIJHEID bovenop om uit te gaan in het dorp en langer op te blijven. Eén begeleider ontfermt zich over jouw groep. Op sportief vlak zal hij je alle LEUKE PISTES van het skigebied leren kennen. ‘s Avonds zorgt hij mee voor de sfeer met een animatieprogramma. In dit programma is de voertaal FRANS. Skiles (samen met de jongerengroep) is verplicht voor de beginners...

FransSKI-IN-TAALVAKANTIE

DATUM DAGEN CODE PRIJS

KR

OK

US

vr 5/2 - za 13/2 9 (7) S021 €

vr 5/2 - za 13/2 9 (7) S021+ €919*

PAS

EN

za 26/3 - zo 3/4 9 (7) S051 €

za 26/3 - zo 3/4 9 (7) S051+ €

12-16jaar

LOGEMENT VP

Pension SonnenhofVolpensionAl onze prijzen zijn inclusief transport.

* €25 korting eigen materiaal

17-18jaar

“CL IP, c ’est pour tou jours.”

SKI EN SNOWBOARD

jaar12-14 15-16

Page 34: Brochure CLIP 2016

CLIP VOOR

SChoLEn

CLIP VOOR SCHOLEN EN GROEPENSinds midden jaren 90 organiseert CLIP actieve, leerrijke en plezierige (taal-)formules voor scholen en groepen in samenwerking met AFF en CLIPPER. CLIP zorgt voor de taalactiviteiten, AFF omkadert de taalexcursies en CLIPPER staat in voor het reisaspect.

OP TAALEXCURSIE NAAR BRUSSEL, NAMEN, LUIK, WAVER, BERGEN OF RIJSEL

DYNAMISCHE METHODIEKEN komen de leerlingen veelvuldig in contact met de lokale bevolking en dit op een aangename manier. Er wordt telkens gekozen voor een stad in combinatie met een formule. Wat dacht je van een zoektocht in de voetsporen van Simenon in Luik of

om hun leerlingen hun grenzen te zien verleggen op het terrein.

OP CITYTRIP NAAR PARIJS, LONDEN, DUBLIN, BARCELONA OF BERLIJNMet haar Parijsreizen speelt CLIPPER een thuismatch. Daarnaast kan je

een degelijk logement op hotel of in een jeugdherberg op basis van kamer en ontbijt, veilig en comfortabel vervoer per autocar of met het vliegtuig, programmavoorstellen met of zonder taalaspect, eventueel een gids of extra maaltijden… en dat alles aan een SCHERPE PRIJS.

HIGHLIGHTS als een bezoek aan de Eiffeltoren, de Sagrada Familia

ontbreken, maar we tonen u ook graag minder bekende plekjes zoals het dakterras van de Galleries Lafayette, de tuinen van het Palais

heuse Londen Express.

OP REIS NAAR WALLONIË, MALTA, DE ARDÈCHE, MAROKKO OF OP CRUISE OP DE MIDDELLANDSE ZEE

uitgewerkte reisprogramma’s klaar (incl. logement en transport).

In WALLONIË logeren we o.a. in het kasteel van Wégimont (volpension) (zie ook p.7). We combineren het verblijf met taalexcursies

In de ARDÈCHE verblijven we in la Maison des Astars (volpension of een zelfkookformule) (zie ook p.13). De streek biedt tal van mogelijk-

aan de grotten van Aven d’Orgnac, een avontuurlijk bomenparcours in Jaujac, wandelingen door uitgedroogde rivierbeddingen, een bezoek aan Avignon... Kortom, een ideale locatie voor een GWPproject of een budgetvriendelijke buitenlandse schoolreis waarbij cultuur, natuur en ontspanning hand in hand gaan.

“Al les was voorbereid voor ons. Zo konden wi j ons concentreren op de leerl ingen.”

34

Page 35: Brochure CLIP 2016

In MALTA logeren we in een jeugdhotel (zie ook p.22) en doorkruisen we het eiland voor culturele uitstappen naar de levendige hoofdstad Valletta of de vismarkt van Marsaxlokk en sportieve activiteiten als snorkelen, duiken…

In MAROKKO bieden we een rondreishelemaal onderdompelt in de couleur locale (zie ook p.26).

anders willen aanpakken, is er de CRUISE OP DE MIDDELLANDSE ZEE (zie ook p.27). Een unieke en luxueuze schoolreis in vol-pension (excl. de laatste dag en tijdens de excursies) met een meereizend logement. Comfortabel en toch betaalbaar.

OP SKIVAKANTIE NAAR OOSTENRIJK OF ITALIËDaarnaast hebben scholen de mogelijkheid om aan te sluiten bij de

verhouding tot de grootte van de groep.

CLIPPER KOMT NAAR U TOE

deze vrijblijvend bij u op school voorstellen.

RAADPLEEG ONZE WEBSITE VOOR SCHOLEN www.clipperreizen.be

VOOR MEER INFO [email protected]

“Het was een plezier om te zien hoe ook de meest schuchtere leerlingen openbloeiden ti jdens de taalexcursie.”

35

LEuKE En LEErrIjKE (TaaL)rEIZEn

verrassendebestemmingen

Page 36: Brochure CLIP 2016

© info@

kookaburravormgeving.be

CLIP taalvakanties vzwTervuursesteenweg 611

tel 0032 (0)16 29 49 99fax 0032 (0)16 22 32 41

[email protected]

in samenwerking met CLIPPERlic A5477

© info@

kookaburravormgeving.be