Brochure dc 2016

20
Solveld 32, 3980 Tessenderlo - Parking via Gerhagenstraat 39 Centrumleider: Berlinde Cools - 013 67 95 94 [email protected] - www.ocmwtessenderlo.be Openingsuren: Iedere werkdag van 9.00 uur tot 16.30 uur V.U. O.C.M.W Raad voor Maatschappelijk Welzijn.

description

 

Transcript of Brochure dc 2016

Page 1: Brochure dc 2016

Solveld 32, 3980 Tessenderlo - Parking via Gerhagenstraat 39Centrumleider: Berlinde Cools - 013 67 95 94

[email protected] - www.ocmwtessenderlo.be

Openingsuren: Iedere werkdag van 9.00 uur tot 16.30 uur

V.U. O.C.M.W Raad voor Maatschappelijk Welzijn.

Page 2: Brochure dc 2016

VOORWOORD 2

TAALLESSEN 3

COMPUTERCURSUSSEN 3

RECREATIEVE ACTIVITEITEN 4 turnen voor medioren & senioren 4 kienen 4 fiel en sofie 4 tekenen en schilderen 4 tai chi 5 yoga 5 lijndansen 5 dansen voor personen met parkinson 5 zoete namiddag 6 handwerken 6 petanque 7 jaarlijkse activiteiten 7 ontmoetingsruimte - cafetaria 7

DIENSTEN 8 manicure & pedicure 8 pensioenzitdagen 9 dieetdienst 9 informatie en advies 9 seniorenrestaurant 10 bad 10 personenalarmsysteem 11 minder mobielen centrale 11 wil je op de hoogte blijven over onze activiteiten 12 centrumraad 12 vrijwilligerswerk, iets voor jou? 13 heb je een klacht? 14

iNTERESSANTE TIPS 15 belbussen in tessenderlo 15 aanbod seniorenverengingen 17 gemeentelijke seniorenraad 17 aub postbode, kan u helpen? 18

1

Page 3: Brochure dc 2016

VOORWOORDNaast eenvoudige ontmoetingskansen biedt het lokaal dienstencentrum “Den Heuvel” een uitgebreid gamma van activiteiten, gaande van traditionele hobby’s tot meer creatieve expressievormen; van zuivere ontspanning tot gezonde inspanning.

Wij zijn er voor elke inwonder van Tessenderlo die belangstelling heeft voor een actieve seniorenwerking. Als kruispunt voor mensen met ver-schillende achtergronden en mogelijkheden, heet het dienstencentrum dan ook iedereen welkom die anders uit de boot dreigt te vallen: maatschappelijk zwakkeren, alleenstaanden, hoogbejaarden, andersvaliden, …

Wij bieden ons doelpubliek een bonte waaier van sociaal-culturele, vormings- en bewegingsactiviteiten aan. Dit dienstverleningspakket is aangepast aan de dagdagelijkse behoeften en wil de senioren een zo hoog mogelijke levenskwaliteit bieden.

De bezoeker kan zich ook ontplooien tot vrijwilliger. Vrijwilligerswerk in ons centrum is immers niet louter een middel, maar ook een doel. Het wegvallen van de verantwoordelijkheden en de sociale contacten die het werk en de zorg om de kinderen met zich meebrachten, ruimt plaats voor een leeg gevoel. Als vrijwilliger kan men zich verder ontplooien, dwingt men erkenning af en blijft men contact houden met nieuwe kennissen en ideeën.

We hopen u er snel te ontmoeten en samen met de verenigingen van Tessenderlo, waarvan meer sprake is verder in de folder, werk te maken van een warm Looi!

Joris BillenSchepen van WelzijnVoorzitter OCMW [email protected] 67 87 66

2

Page 4: Brochure dc 2016

TAALLESSENJe wil een mondje meespreken als je op vakantie gaat in het buitenland.

•Frans

•Engels

•Spaans

•Italiaans

WANNEER? Al onze cursussen beginnen de tweede week van januari en eindigen half december.PRIjS: € 20,00, cursus inbegrepen.

COMPUTERCURSUSSEN •Word: geen computerkennis vereist.

•Excell: basis computerkennis vereist.

•Bewerking digitale foto’s: basis computerkennis vereist.

•Computerclub: ex- cursisten en andere belangstellenden krijgen hulp en tips bij het gebruik van de programma’s Word en Photoshop.

WANNEER?•Elke eerste en derde maandag van de maand om 13 uur.•Elke tweede en vierde maandag van de maand om 9 uur: enkel bewerking digitale foto’s.PRIjS: gratis.

3

Page 5: Brochure dc 2016

RECREATIEVE ACTIVITEITEN

TURNEN VOOR MEDIOREN & SENIORENWANNEER? Elke donderdag om 14.30 uurPRIjS: € 1,50 per les of € 11,00 voor een 10-beurtenkaart.

KIENENWANNEER? Om de twee weken op vrijdag om 13.30 uur. De data vind je in de activiteitenkalender en de OCMW Flash.PRIjS kIENkAART: € 2,50

FIEL EN SOFIETijdens deze gespreksgroep gaan we in op de fundamentele vragen rond de mens. Mensen denken al vaak filosofisch, maarze zijn er zich niet van bewust. Kritisch denken, nieuwsgierig zijn naar de kijk van andere mensen op de maatschappij, jouw eigen mening kenbaar maken, leuk en gezellig samen van gedachten wis-selen. Iets voor jou? Iedereen van harte welkom!

WANNEER? Iedere eerste en derde dinsdag van de maand van 13.30 uur tot 15.00 uur.PRIjS? €1,50 per les of € 11,00 voor een 10-beurtenkaart.

TEKENEN EN SCHILDERENOnze lesgeefster stelt hiervoor één voorwaarde: je moet voldoendegemotiveerd zijn. Leren tekenen en schilderen kan iedereen.

WANNEER? Elke dinsdag om 13.30 uur.PRIjS: € 20,00, materiaal niet inbegrepen.

4

Page 6: Brochure dc 2016

TAI CHIHet gaat hier om vloeiende, langzame en zachte bewegingen die ontspannen met als doel een betere houding en meer beweeglijkheid, een beter evenwicht, het versterken van de spieren, een diepere ademhaling en een betere concentratie. Ook in het kader van valpreventie is Tai Chi een aanrader.

WANNEER? Elke dinsdag om 9.30 uur.PRIjS: € 1,50 per les of € 11,00 voor een 10-beurtenkaart.

YOGABedoeling is om door middel van oefeningen en ademhalings-technieken tot een ontspannen en meditatieve rust te komen.

WANNEER? Elke donderdag om 10.30 uur.PRIjS: € 1,50 per les of € 11,00 voor een 10-beurtenkaart.

LIJNDANSENWANNEER? Elke woensdag van 13.30 uur tot 15.30 uurPRIjS: € 1,50 per les of € 11,00 voor een 10-beurtenkaart.

DANSEN VOOR PERSONEN MET PARKINSON‘Rust roest!’ Dit gezegde is maar al te waar voor parkinson- patiënten, maar ook voor alle mensen die een dagje ouder worden. Dansen is een fantastische manier om te bewegen. Tegelijkertijd ontmoet je andere personen met de ziekte van Parkinson en hun partners op een prettige manier. Dansen maakt je blij, je vergeet even je zorgen en je kan je uitleven op je eigen tempo. Niet aarzelen, kom gewoon eens proberen.

WANNEER? Twee vrijdagen in de maand, van 15.00 uur tot 16.00 uur.Data te vinden in de activiteitenkalender en in de OCMW Flash.PRIjS: € 1,50 per les of € 11,00 voor een 10-beurtenkaart.

5

Page 7: Brochure dc 2016

6

ZOETE NAMIDDAGBrusselse wafels, ijsjes en pannenkoeken aan democratische prijzen. Iedereen van harte welkom.

WANNEER? Elke tweede donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur

HANDWERKENHandwerken is niet moeilijk, niet suf en zeker niet alleen voor de oudere generatie. Onder begeleiding van Marisa en Claire gaan we gezellig samen aan de slag en verheug je alvast op de complimentjes die je gaat krijgen over die mooie sjaal, trui, …Je breit op eigen tempo een stuk naar keuze of je borduurt leuke patronen terwijl je gezellig met elkaar keuvelt en geniet van een kopje koffie of een glaasje fris. De bedoeling is dat je leert van elkaar.

WANNEER? Elke maandag om 13.30 uur.PRIjS: gratis.

Page 8: Brochure dc 2016

PETANQUEWANNEER? Banen zijn iedere dag beschikbaar. Op maandag, woendag en vrijdag is er een begeleider aanwezig vanaf 13.30 uur.PRIjS: gratis.

JAARLIJKSE ACTIVITEITEN •Korte cursussen: tablet, smartphone, fotoboek maken,...

•Lentefeest

•Eindejaarsfeest

•Bloemschikken (4x/jaar: paasstuk, grafstuk, adventskrans en kerststuk)

•Infonamiddagen

•Workshops

•Zettersprijskamp (ism de Gemeentelijke Seniorenraad)

•Sinterklaasconcert (ism de Gemeentelijke Seniorenraad)

ONTMOETINGSRUIMTE - CAFETARIATijdens de openingsuren kan je in onze cafetaria doorlopend terecht voor een losse babbel of om kranten en tijdschriften in te kijken. We hebben ook een aantal gezelschapsspelen die onze bezoekers kosteloos kunnen gebruiken.In tegenstelling tot andere horecazaken is het in onze cafetaria niet verplicht om een consumptie te gebruiken. Wil je toch iets consumeren, dan staan onze vrijwilligers klaar om je te bedienen.

WANNEER? Elke werkdag tussen 9.30 uur en 16.30 uur.

7

Page 9: Brochure dc 2016

DIENSTEN

MANICURE & PEDICUREHand- en voetverzorging voor inwoners van Tessenderlo vanaf 58 jaar die met brug- of rustpensioen zijn. Iedere klant ondergaat een sociaal onderzoek voor een manicure- of pedicurekaart wordt toegekend.

WANNEER? Iedere werkdag, na afspraak en niet aan huis.PRIjS EN vooRWAARdEN:

1. Personen die in aanmerking komen voor verhoogde tegemoet koming bij de mutualiteit (voorheen WIGW- of Omniostatuut) of personen met een verminderde zelfredzaamheid van minstens 9 punten: • minimum 58 jaar en met brug- of rustpensioen; • pedicure: € 7,20; • manicure: € 3,90; • maximum 8 behandelingen per kalenderjaar.

2. Personen die niet in aanmerking komen voor verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit: • minimum 65 jaar; • pedicure: € 11,50; • manicure: € 3,90; • maximum 6 behandelingen per kalenderjaar.

3. Mindervaliden met 66% handicap: • pedicure: € 7,20; • manicure: € 3,90; • maximum 8 behandelingen per kalenderjaar.

8

Page 10: Brochure dc 2016

PENSIOENZITDAGEN1. Voor werknemers:de pensioenexpert houdt om de twee maanden, op de vierde donderdag van de maand zitdag van 9.00 uur tot 11.30 uur en van 13 uur tot 15.30 uur. De exacte data vind je in de OCMW Flash en de activiteitenkalender van het dienstencentrum.

2. Voor zelfstandigen:de pensioenexpert houdt iedere vierde donderdag van de maand zitdag van 9 uur tot 10 uur.

3. Voor pensioenaanvragen kan je steeds terecht bij de sociale dienst van het OCMW:• iedere werkdag tussen 8.30 uur en 11.30 uur• dinsdagavond van 17 uur tot 18.30 uur.

DIEETDIENSTGewicht controleren en dieet opstellen voor inwoners van Tessenderlo vanaf 58 jaar die met brug- of rustpensioen zijn.

WANNEER? Elke eerste dinsdag van de maand, na afspraakPRIjS: gratis.

INFORMATIE EN ADVIESJe wil beroep doen op een dienst die aan huis komt: poetsdienst, gezinshulp, maaltijden, klusjesdienst?Je wil weten of je recht hebt op een tegoetkoming?Wordt de zorg van jouw zieke partner te zwaar?Is jouw woning niet aangepast aan je mobiliteit?...Je kan met al je vragen in het dienstencentrum terecht. Samen zoeken we naar een oplossing. Wanneer jouw vraag de bevoegdheid van het dienstencentrum overschrijdt, verwijzen we je correct door. Uiteraard wordt jouw vraag in vertrouwen behandeld.

9

Page 11: Brochure dc 2016

SENIORENRESTAURANTvooRWAARdEN: • 58 jaar zijn en in Tessenderlo wonen; • personen in noodsituatie: zieken en mindervaliden die in Tessenderlo wonen; (na voorafgaand sociaal onderzoek) • sporadisch kan je bezoekers meebrengen; • je komst melden voor 9.30 uur.

EEN mAAlTIjd bESTAAT uIT: • soep; • hoofdgerecht; • dessert; • flesje plat of bruisend water.Ook dieetmaaltijden mogelijk.

WANNEER? Elke werkdag vanaf 11.30 uur.prijs: maximum € 7,93 per persoon of € 13,67 per koppel. Indien je een bescheiden inkomen hebt, kan je een financieel on-derzoek aanvragen en wordt de prijs van een maaltijd bepaald aan de hand van je inkomen. Wens je geen financieel onderzoek, dan betaal je automatisch de maximumprijs.

BADVoor inwoners van Tessenderlo die niet beschikken over een bad.vooRWAARdE: begeleid worden door een thuisverpleegkundige of gezinshelper indien men niet alleen durft baden.

mEEbRENgEN: •handdoeken; •eigen toiletartikelen.

WANNEER? Iedere werkdag, na afspraak op het nummer 013 67 95 94PRIjS: gratis.

10

Page 12: Brochure dc 2016

PERSONENALARMSYSTEEMWAT IS EEN PERSoNENAlARm? Het personenalarm is een zendertje dat je in een hangertje rond je hals draagt. Je draagt dit zendertje dag en nacht, ook in de tuin en zelfs in bad of onder de douche. Als je je niet goed voelt of je bent gevallen, dan druk je op de knop van het hangertje. Op hetzelfde ogenblik gaat er een alarm af in de centrale. Via de luidspreker word je gevraagd wat het probleem is. Ook als je niet in staat bent te antwoorden, weet men in de meldcentrale wie je bent. Indien nodig wordt er onmiddellijk een hulpverlener verwittigd (de door u opgegeven familie, buren, vrienden,… al dan niet vergezeld van een huisarts, ziekenwagen,…). Indien er binnen de 15 minuten na je oproep geen hulpverlener ter plaatse is, wordt er automatisch een nieuw alarm gegeven. Pas wanneer er geen verdere hulp meer nodig is, verbreekt de centrale de verbinding.

WAAR vRAAg jE zo’N AlARm AAN? Je kunt een personenalarm aanvragen bij je mutualiteit of bij het Wit-Gele Kruis.

HoEvEEl bEdRAAgT dE TuSSENkomST vAN HET ocmW? Het OCMW komt eenmalig tussen in de aansluitingskosten ten bedrage van € 37,20.

HoE vRAAg jE dEzE TuSSENkomST AAN? Bied je aan in het dienstencentrum en brengt mee: je contract of factuur, je identiteitskaart en bankrekeningnummer. Het bedrag van de tussenkomst wordt op je rekening gestort.

MINDER MOBIELEN CENTRALEDe MMC of Minder Mobielen Centrale richt zich naar iedereen met verplaatsingsproblemen en een beperkt inkomen. Vrijwilligers ver-voeren je naar de dokter, op familiebezoek, naar wekelijkse activi-teiten, om boodschappen te doen, naar de kapper, ...Wij beschikken over een liftbus zodat we ook rolstoelgebruikers kunnen vervoeren.

11

Page 13: Brochure dc 2016

CENTRUMRAADDe centrumraad is een adviesorgaan waarin vrijwilligers, gebruikers en leden van de seniorenverenigingen zijn afgevaardigd. Onder leiding van de centrumleider geven zij advies over de werking en het programma van het dienstencentrum.

Wil je op een actieve wijze meewerken aan de uitbouw van ons dienstencentrum? Neem dan contact op met de centrumleider op het nummer 013 67 95 94.

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN ONZE ACTIVITEITEN?Je vindt onze activiteiten terug in/op:• ons driemaandelijks FLASH magazine;• affiches in de vitrinekast aan de ingang van het dienstencentrum;• folders;• lichtkranten in de deelgemeenten;• UIT in Tessenderlo;• de activiteitenkalender;• onze maandelijkse e-nieuwsbrief (gelieve hiervoor je e-mailadres aan het dienstencentrum te bezorgen);• onze website: www.ocmwtessenderlo.be/dienstencentrum;• word fan van de facebookpagina ‘OCMW Tessenderlo’ en abonneer op onze evenementen.

12

Page 14: Brochure dc 2016

VRIJWILLIGERSWERK, IETS VOOR JOU?• Je gaat graag en respectvol met andere mensen om?• Je bent ouder dan 16 jaar en bent graag nuttig bezig?• Je kan zelfstandig een taak uitvoeren?• Je bent minstens één halve dag per week vrij?• Je wil een bijdrage leveren aan een zorgzame samenleving?

Kom dat gezellig bij ons doen. Wij leren het jou en begeleiden je. Wij zorgen dat je verzekerd bent voor het geval er iets fout gaat. Meer informatie krijg je bij Berlinde of maak een afspraak op het nummer 013 67 95 94. Samen zoeken we naar een vorm van vrijwilligerswerk die het best bij je past.

welke mogenlijkheden bieden wij aan?• Als cafetariamedewerker serveer je één voor- of namiddag per week drankjes aan onze bezoekers. Aangezien er voldoende tijd is om een babbeltje te slaan, is het belangrijk dat je graag tussen de mensen komt.• Als restaurantmedewerker serveer je maaltijden aan de bezoekers van het seniorenrestaurant en ruim je achteraf op.• Als begeleider van een cursus of activiteit breng je met enthousiasme je kennis over. Heb je kennis over iets wat wij momenteel niet aanbieden? We bekijken samen de mogelijkheden.• De vrijwillige chauffeurs van onze minder mobielen centrale ontvangen een kilometervergoeding van € 0,30/km en zijn verzekerd. Je bepaalt zelf hoeveel tijd per week je kunt en wilt besteden. Enige voorwaarde is dat je graag met de wagen rijdt en graag met mensen omgaat.

Zonder de inzet en toewijding van vrijwilligers zou het leven van talrijke dorpsgenoten er heel anders uitzien. Vrijwilligers brengen vriendschap, voorkomen eenzaamheid en verrijken het leven van vele Looienaren. Een glimlach en een schouderklopje doen wonderen en brengen kleur in het leven van onze bezoekers. Ze geven bezoekers van het dienstencentrum het gevoel: hier ben je welkom, hier zien we je graag zoals je bent. Dankzij de vrijwilligers is ons dienstencentrum uitgegroeid tot wat het nu is: een gezellige ontmoetingsplaats met de nodige ruimte voor tal van activiteiten en een kwaliteitsvolle dienstverlening.

13

Page 15: Brochure dc 2016

HEB JE EEN KLACHT?Als openbare instelling draagt het dienstencentrum kwaliteit hoog in het vaandel. Wij doen ons uiterste best om alle bezoekers tevreden te stellen. Toch kan het voorkomen dat er klachten zijn over de werkwijze binnen ons dienstencentrum. Deze kunnen vari-eren van kritiek op het algemene beleid tot de specifieke omgang met een medewerker of het aanbod van diensten, activiteiten of de accommodatie.

HoE dIEN jE EEN klAcHT IN?Een klacht wordt bij voorkeur schriftelijk ingediend en kan:• per brief aan ‘Sociaal Huis, Solveld 32, 3980 Tessenderlo’;• per fax: 013 67 34 34;• per e-mail: [email protected];• via de meldingskaart op de website: www.ocmwtessenderlo.be.

Je klacht bevat minimaal onderstaande gegevens:• datum;• naam;• volledig adres.

Ook bij een mondelinge klacht zal je naam en adres steeds genoteerd worden zodat wij je op de hoogte kunnen houden van de ondernomen actie. Na ontvangst van je klacht wordt een onder-zoek ingesteld en ontvang je antwoord binnen de 30 dagen.

14

Page 16: Brochure dc 2016

INTERESSANTE TIPSBELBUSSEN IN TESSENDERLO Een belbus verschilt van de gewone busdienst omdat een belbus enkel rijdt op jouw verzoek. De belbus heeft een aantal mogelijke haltes en rijdt volgens een bepaalde dienstregeling maar... alleen als de rit vooraf werd aangevraagd. Kinderen tot 6 jaar reizen gratis. Vanaf de leeftijd van 65 jaar kan je een jaarabonnement kopen, de Omnipas 65+. Hiermee kan je onbeperkt reizen met alle bussen en trams van De Lijn. Personen jonger dan 65 jaar betalen het gewone tarief van de lijnbussen van De Lijn. opgelet! De belbus is geen taxi, deze bus bedient alleen de belbushaltes in het belbusgebied.

15

Page 17: Brochure dc 2016

HoE RESERvEER jE EEN bElbuS?Je contacteert de belbuscentrale minstens 2 uur vooraf. De medewerkers brengen je reservatie meteen in orde. Vergeet ook je terugrit niet te reserveren. De belbus pikt je op het afgesproken tijdstip op aan de afgesproken belbushalte. Je kunt de belbus ook bijvoorbeeld een week vooraf reserveren.

Geef zeker volgende gegevens door aan de medewerker: • je klantennummer (als je de eerste keer belt, wordt er voor jou een klantennummer aangemaakt); • datum en uur van vertrek; • op- en afstaphalte; • aantal reizigers.

Meer info vind je op de website van de lijn, op de website van de gemeente Tessenderlo of in de lijnfolders die je gratis kan afhalen aan het onthaal van het dienstencentrum of op de dienst mobiliteit van het gemeentehuis.Tel: 013 35 33 95 - e-mail: [email protected]

Belbuscentrale Limburgvoor belbussen die in Limburg rijden

Belbuscentrale Vlaams-Brabantvoor belbussen die in Vl.-Brabant rijden

contactgegevens: contactgegevens:Tel: 011 85 03 00 Tel: 016 31 37 00

Fax: 011 85 03 02 Fax: 016 31 37 05

E-mail: [email protected]

openingsuren: openingsuren:Weekdagen: 6 tot 19.30 uur Weekdagen: 6 tot 19.00 uur

Zaterdag: 7.30 tot 17 uur Zaterdag: 9 tot 16 uur

Zon- en feestdagen: 7.30 tot 15 uur Zon- en feestdagen: 9 tot 16 uur

oPgElET! Enkel doven, slechthorenden en mensen met een afasie kunnen reserveren via fax of e-mail.

16

Page 18: Brochure dc 2016

AANBOD SENIORENVERENIGINGENJe gaat met pensioen en je zoekt een leuke bezigheid? De verschillende Looise seniorenverenigingen hebben een eigen aanbod. Voor meer informatie kan je terecht in het diensten-centrum bij Berlinde of bij de contactpersonen hieronder.

Seniorenvereniging Contactpersoon TelefoonnummerCD&V Senioren Marcel Gielen 0496 10 66 27

Katholieke Bond Gepensioneerden Engsbergen

Herman Didden 013 66 39 45

Liberale Bond Gepensioneerden

Georges Keusters 013 66 20 41

NEOS Boris Kowbel 013 67 16 52

OKRA Hulst Flor Renders 013 66 31 22

OKRA Centrum Irene Vansingel 013 67 10 82

OKRA Schoot Liliane Moons 013 66 38 61

S-Plus Staf Janssens 013 66 18 53

Vrije Gepensioneerden Hulst Mathilde Elpers 013 66 65 28

Vrije Gepensioneerden Berg Marcel Moonen 013 66 38 40

GEMEENTELIJKE SENIORENRAADDe seniorenraad is een gemeentelijke adviesraad die aan het gemeente- en OCMW-bestuur advies geeft, de belangen van de Looise senioren verdedigt en de samenwerking in de seniorenwerking bevordert. De raad is samengesteld uit afgevaardigden van al de gepensioneerdenbonden in Tessenderlo, het dienstencentrum en het OCMW.Jaarlijks organiseren zij samen 2 grote activiteiten voor de senio-ren: een zettersprijskamp in het dienstencentrum “Den Heuvel” en een sinterklaasconcert in cultuurcentrum “’t Loo”.

mEER INfoRmATIE: Georges Keusters, voorzitter van de seniorenraad, Kerkstraat 15, 3980 Tessenderlo Tel: 013/66 20 41

17

Page 19: Brochure dc 2016

AUB POSTBODE, KAN U HELPEN?Je kunt via je postbode een aantal postverrichtingen aan huis uit-voeren. Het volstaat om een affiche “AUB Postbode” voor het raam te plaatsen en de postbode belt aan tijdens zijn ronde. Woon je in een appartement, dan kan je in de plaats van de affiche de verwij-derbare sticker “AUB Postbode” gebruiken. Je kleeft deze sticker op je brievenbus om aan te geven dat de postbode moet aanbel-len.

vAN WElkE dIENSTEN kAN jE oP dEzE mANIER gEbRuIk mAkEN?• Aankoop van postzegels (maximum 10 stuks).• Afgifte van gewone binnenlandse en internationale genormaliseerde zendingen en braillestukken.• Afgifte van binnenlandse aangetekende zendingen en braillestukken.• Afgifte van stortingsformulieren voor een maximumbedrag van 300 euro per storting, waarbij er een gestructureerde mededeling wordt gebruikt.

WENS jE gEbRuIk TE mAkEN vAN dEzE dIENSTvERlENINg? • Neem contact op met Bpost op het nummer 02 201 23 45. Je krijgt de affiche of zelfklevers gratis thuis bezorgd.• U of iemand anders gaat langs op het postkantoor van Tessenderlo en vraagt een affiche of sticker aan.

18

Page 20: Brochure dc 2016