Boekingen.nl Reisbijlage - december 2013

8
BOEKINGEN.NL Boek zorgeloos uw vakantie! December 2013 | 02 Commerciële bijlage van deze krant DE BESTE VERRE REIZEN, WINTER- EN ZONVAKANTIES EN STEDENTRIPS 2014 DWARS DOOR LAPLAND 05 VERRASSEND GAMBIA EN SENEGAL 07 RIVIERCRUISE BELGIË 08

description

De Boekingen.nl Reisbijlage met Supderdeals en vakantiespecials voor 2014 is verspreid bij regionale weekbladen in Groningen, Friesland en Drenthe. In deze uitgave o.a. Superdeals als een rondreis door Lapland, een riviercruise naar de Belgische steden Antwerpen, Gent en Brussel en een special over de nieuwe vakantiebestemmingen Senegal en Gambia.

Transcript of Boekingen.nl Reisbijlage - december 2013

Page 1: Boekingen.nl Reisbijlage - december 2013

Boekingen.nlBoek zorgeloos uw vakantie! December 2013 | 02

Commerciële bijlage van deze krant

De beste Verre reizen, Winter- en zonVakanties en steDentrips 2014

dwars door lapland 05

verrassend gambia en senegal 07

riviercruise belgiË 08

Page 2: Boekingen.nl Reisbijlage - december 2013

TravelNoord b.v.

reizen om 2013 goed mee af te sluiten en reizen in 2014 om u nu al op te verheugen

Al 55 jaar ervaring in de reisbranche dus altijd het beste aanbod!

Het is december en dan is het in Nederland donker, koud en nat van de sneeuw, of in het slechtste

geval van de regen. In het donker naar het werk fietsen en in het donker weer terug naar huis. Toch heeft deze maand ook veel moois. Lekker met een kop warme thee of chocolademelk op de bank met de laptop om alvast te oriënteren op de (zomer)vakantie volgend jaar. Een heerlijk moment om weg te dromen bij reizen naar verre landen, naar een heerlijke warm klimaat. Of, voor wie de kou graag trotseert, een actieve wintersportva-kantie of een stedentrip in winterse sferen.

Als u ons nog niet kent, Boekingen.nl is een nieuwe reiswebsite ontstaan vanuit een samenwerking tussen Internoord Travelgroep, Mondola en NDC Mediagroep. Met de gebundelde ervaring van de Internoord reisbu-reaus in Noord-Nederland biedt Boekingen.nl reizen en vakanties aan met nét dat beetje extra. Van losse vluchten en korte stedentrips tot compleet verzorgde wintersport- en zonvakanties. Door goede afspraken met reisorganisaties kan Boekingen.nl regelmatig Su-perdeals publiceren: prachtige vakanties voor de beste prijzen. Helemaal leuk als u regelmatig deze krant leest, want wij publiceren wekelijks kortingsacties waarmee u de boekingskosten van € 24,95 niet hoeft te betalen. Dat is toch een mooi begin van uw vakantie?

Boekingen.nl heeft ook in deze reisbijlage uiteenlo-pende bestemmingen opgenomen. Bestemmingen die u eenvoudig op onze website kunt bekijken en boeken. Onze nieuwste reizen, leuke reisinformatie en tips over de bestemmingen die u kunt bezoeken. En in ‘Het va-kantiegevoel van…’ deelt Ron Jans zijn vakantiegevoel met u door enkele mooie herinneringen op te halen aan zijn reizen. Natuurlijk met een vleugje VVV zoals hij het zelf zegt: voetbal, vakantie en vertier.

Wij wensen u veel leesplezier en hopen dat u snel een bezoekje brengt aan www.boekingen.nl. Geniet van een mooie vakantie geboekt via Boekingen.nl!

- het team van Boekingen.nl

PS: Alle reizen in deze speciale reisbijlage vindt u terug op www.boekingen.nl/ndcreizen. En we hadden het over voordelig boeken: als lezer van deze krant ontvangt u € 24,95 euro korting op uw reis als u de kortingscode BoeknDCRk2 gebruikt. Cadeautje van Boekingen.nl!

de reizen van boeKingen.nl

Boekingen.nl in samenwerking met :

Aangesloten bij:

boeKenU boekt bij ons al uw reizen. Van all-inclusive zon-vakanties en bijzondere stedentrips tot vakanties in luxe bungalows, een weekend Euro Disney en verre reizen naar andere continenten. Wilt u voordelig op reis naar een bijzondere bestemming? Houdt u dan onze Superdeals in de gaten!

thuis in het noordenDe wortels van Boekingen.nl liggen in Noord-Nederland. Boekingen.nl is namelijk ontstaan vanuit een goede samenwerking tussen NDC Mediagroep, InternoordTravelgroup (van de Internoord reis-bureaus in Groningen en Leeuwarden) en online marketingbureau Mondola.

superdealsBoekingen.nl koopt voor u de beste Superdeals in, zodat u voor de beste prijs naar de mooiste bestemmingen kunt reizen. U vindt bij ons altijd actuele Superdeals: van zonvakanties, stedentrips en wintersportvakanties tot exclusieve cruises en georganiseerde busreizen.

7 en hoger7 is een belangrijk cijfer voor ons. Wij vinden kwaliteit namelijk erg belangrijk. Vandaar dat u op onze website eenvoudig filtert op accommodaties en reizen die volgens reizigers en reisprofessionals een 7 of hoger krijgen. En ook in onze advertenties ziet u in één oogopslag met welk cijfer deze reis is beoordeeld.

ervaringBoekingen.nl heeft ervaring met reizen. De Inter-noord reisbureaus bieden namelijk al meer dan 55 jaar kwaliteit. NDC Mediagroep zet op zijn beurt ervaring in om u op de beste manier van de beste reizen te voorzien. En dankzij online partner Mondola garandeert Boekingen.nl een optimale gebruikservaring op de website.

KlantenserviceDe klantenservice van Boekingen.nl is altijd bereik-baar voor vragen. En dankzij onze professionele medewerkers die ervaring hebben in het reisbureau, krijgt u altijd de beste service. Van maandag t/m zaterdag kunt u ons bellen of via de chat op de website uw vragen aan ons stellen, buiten de ope-ningstijden kunt u mailen. Vragen, opmerkingen en complimenten: wij horen ze graag!

internoordWaarschijnlijk kent u Internoord wel. Dit reisbureau – met vestigingen in Groningen en Leeuwarden - heeft meer dan 55 jaar ervaring in de reisbranche. Met de ervaring van een professioneel reisbureau weet u zeker dat u bij Boekingen.nl alleen de beste reizen boekt.

ndc mediagroepNDC Mediagroep is sinds 1752 verbonden met Noord-Nederland via titels als Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en de regionale weekbladen.

mondolaMondola is leider in consumentenwebsites en online marketing. De online kennis van Mondola wordt ingezet om de website zo optimaal mogelijk te krijgen: gebruiksvriendelijk en toegankelijk, zodat u eenvoudig de reis vindt die past bij uw wensen.

Page 3: Boekingen.nl Reisbijlage - december 2013

inhoudsteDentrips 04

DWars Door laplanD 05

Column ron jans enretourtje groningen - Wintersport 06

VerrassenDe Vakantiebestemmingen senegal en gambia 07

riVierCruise belgiË 08

boek uw vakantie via Boekingen.nl

stedentrips 4

TravelNoord b.v.

Boekingen.nl in samenwerking met :

Aangesloten bij:

lapland 5

wintersport vanaf eelde 6

senegal en gambia 7

riviercruise belgiË 8

COLOfON

deze special is een uitgave van boekingen.nlOosterstraat 219711 NN Groningen

Tweebaksmarkt 518911 KW Leeuwardene. [email protected]. www.boekingen.nl

redactieboekingen.nlvormgevingnDC mediagroepMedia Producties & vormgevingbijdrageRon JansdruknDC Print

Page 4: Boekingen.nl Reisbijlage - december 2013

u boekt Deze steDentRiPs via: www.boeKingen.nl/stedentrip

napels5-daagse vliegreis

budapest5-daagse vliegreis

marraKech6-daagse vliegreis

napels… italiaanser kan niet! Een nog redelijk onbekende, maar prachtige stad die het verdient ontdekt te worden. Verblijf hier in Correra 241, een prettig hotel met modern ingerichte kamers bij het historisch centrum van Napels. Vespa’s die voor-bij knetteren, verse pizza en heerlijke wijn op één van de sfeervolle pleintjes: Italië op haar mooist.

INCLUSIEfVlucht Amsterdam – Napels, ontbijtbuffet, wifi.

boekingen.nl tip: bezoek Galleria umberto i en vergaap u aan de pracht en praal van deze overdekte winkelgalerij gebouwd tussen 1887 - 1891

buDapest… bruisende stad!Overnacht in het hart van Budapest in een prachtig ge-renoveerd gebouw uit 1886. Hier ontmoet de oude stijl een modern comfort. Hotel Corinthia Budapest biedt naast comfortabele kamers een uitgebreide spa met fitness, binnenzwembad, jacuzzi en sauna, alle gratis te gebruiken. Op loopafstand van musea, metro en tram en het Parlementsgebouw.

INCLUSIEfVlucht Amsterdam – Budapest, Amerikaans ontbijtbuf-fet, wifi, spa, fitness en sauna.

boekingen.nl tip: Het meest luxe (en duurste) badhuis in budapest is het Gellert spa. kom tot rust in één van de prachtige baden.

marrakeCh… een sprookje uit 1001 nacht!In het luxe Riad Les Bougainvilliers verblijft u tussen de lokale bevolking in een prachtig tot hotel omgebouwd herenhuis met prachtige mozaïeken en houtsnijwerken. Vanaf het zonneterras heeft u uitzicht op de Koutoubia-moskee. Riad les Bougainvilliers ligt middenin de medina en op ca. 5 minuten lopen van het Jemaa-el-fna plein.

INCLUSIEfVlucht Amsterdam – Marrakech, ontbijt, thee, wifi en zwembad.

boekingen.nl tip: bezoek aan het eind van de dag het Jemaa-el-Fna plein, waar de stad zich opmaakt voor het nachtleven en de restaurantjes openen.

SupeRDealS naaR BeStemmingen met kaRakteR en SfeeR, SpeCiaal vooR u geSeleCteeRD!

Vertrek 22 februari 2014 Vertrek 23 februari 2014 Vertrek 26 februari 2014

v.a.e 326,- v.a.e 373,- v.a.e 467,-

stedentripsEven lekker weg

Internoord Reisbureaus: Oosterstraat 21, Groningen & Tweebaksmarkt 51, Leeuwarden | tel: 088 - 058 0555 | * online in te wisselen

va. €807,– €733,– All Incl. | 11 dagen | reis bijv. in augustus vanaf

Logies | 8 dagen | reis bijv. in augustus vanaf

8 dagen | All Inclusive | Reis bijv. in juli vanaf

LanzaroteMallorca

www.boekingen.nl/royal-christina www.boekingen.nl/paradise-island

Iberostar Royal Christina | Eelde / Schiphol

Eelde, Bremen of Schiphol AirportHotel Dunas Mirador Maspalomas***

App. Paradise Island | Schiphol / Düsseldorf

€675,–p.p.

VOL=VOL

Zonvakanties boekt u het

hele jaar door bij ons. Voor

de eerste maanden van het

nieuwe jaar, maar ook al voor

de zomervakantie. Bekijk hier al

onze zomervakanties 2014:

www.boekingen.nl/zomervakantie

Nu € 24,95 korting* op onze vakanties met de kortingscode: BOEKNDCRK2

Bekijk al onze zomervakanties op

BOEKINGEN.NL/ZOMERVAKANTIE

7.3

8.1 7.7

Gran Canaria

WWW.BOEKINGEN.NL/DUNAS-MIRADOR

Page 5: Boekingen.nl Reisbijlage - december 2013

u boekt Deze Reis via: www.boeKingen.nl/lapland

SpeCiale aanBieDing: ontDek fantaStiSCh laplanD nu v.a. # 2045,- p.p.

highlights*:- Sneeuwschoenwandeling- Huskysafari- Rit op de rendierslee- Ranua Wildlife Park- Rondleiding Sneeuwkasteel Kemi- IJsbrekercruise- Arktikum museum in Rovaniemi- Pentik museum Posio- Bezoek aan de Kerstman

inclusief: - Rechtstreekse vlucht Amsterdam - Kuusamo

en terug met Transavia- Nederlandstalige reisleider/gids- Bustransfers tijdens de rondreis- Gebruik thermo-overall, winterlaarzen,

sokken en handschoenen tijdens de gehele reis- 7 Overnachtingen in een 2-persoonskamer,

op basis van halfpension- 3x Lunch- Excursies volgens programma (entreegelden

inbegrepen)

“Zo bijzonder, woorden schieten tekort. Dit had ik niet wil len missen!”dwars door lapland

8-daagse groepsrondreis ‘dwars door lapland’

In een warme thermo-overall betreedt u een waar wInterwon-derland. KraKende sneeuw onder uw sneeuwschoenen, overal waar u KIjKt wItte heuvels en boomtoppen. achter u staat een span husKy’s ongeduldIg te wachten om de tocht naar het hotel te maKen. dIt Is lapland, het prachtIge uItgestreKte land van sneeuwvlaKtes, uItgestreKte bossen, vele meren en IndruKweKKende fauna.

Botnische Golf. Krakend baant het schip zich een weg door het ijs terwijl het boordpersoneel u een rondleiding geeft en u alles mag zien, tot de machinekamers aan toe. Ook krijgt u de mogelijkheid om de boot eens van een hele andere kant te zien, namelijk vanuit zee! U krijgt een speciaal droogpak aan en via de loopplank gaat u het ijs van de bevroren zee op. Een paar secon-den later dobbert u in een ijswak middenin de Botnische Golf. Wie gaat dat thuis geloven?

rondreis fins laplandEen reis door Lapland is een belevenis die iedereen een keer meegemaakt moet hebben. Krijgt u energie van bijzondere activitei-ten en duikt u graag dieper in de cultuur van een land? Profiteer van de gezelligheid van een groepsreis en maak kennis met de verrassende veelzijdigheid van fins Lapland. Deze onvergetelijke rondreis wordt begeleid door een Nederlandsta-lige reisleider met een enorme reis-ervaring in dit gebied. U gaat een week vol belevenissen tegemoet!

www.boekingen.nl/lapland

saami Lapland ligt zo dicht bij de poolcir-kel, dat de winternachten er lang en koud zijn. Tijdens de poolnacht komt de zon in het noorden zelfs helemaal niet op. De oorspronke-lijke bewoners van het gebied, de Saami, hebben zich aangepast aan deze omstandigheden. Zij leven traditioneel van hun rendierkudden. Hoewel vandaag de dag de Saami ook gewoon op sneeuwscooters

hun kuddes hoeden, is er nog veel aandacht en respect voor de traditi-onele leefwijze, cultuur en de talen van de Samische bevolking. In Ro-vaniemi staat het veelbekroonde en interactieve museum Arktikum wat meer vertelt over het leven in, en de natuur en cultuur van, Lapland.

sneeuwsafariDe eindeloze sneeuwvlaktes, uitgestrekte bossen en de bevroren meren bieden prachtige verge-zichten. Een sneeuwsafari is dan ook een must voor uw reis door Lapland. Sneeuwscooters en sledes getrokken door husky’s of rendieren brengen u van A naar B.

iJsbreKer botnische golfEen unieke excursie is de vaartocht met de ijsbreker op de bevroren

niet inbegrepen:- 1-persoonskamertoeslag € 105 p.p.- Overige maaltijden- Bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking- Reserveringskosten € 24,95 per boeking

Boekingen.nl biedt u de mogelijkheid tot bustransfer van Groningen / Assen / Leeuwarden naar Schiphol en vice versa voor € 85,-.

* Het programma is onder voorbehoud van o.a. sneeuw- en weercondities

** Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 16

mustseehet sneeuwkasteel lumilinna in kemi is geheel gemaakt van ijs: alle kamers,

sculpturen, de tafels, de stoelen en zelfs de glazen waar u uit drinkt.

VertrekDatum: 16 maart 2014Verblijf in hotel kuusamo en hotel kemi op basis van halfpension

Page 6: Boekingen.nl Reisbijlage - december 2013

u boekt Deze Reizen via: www.boeKingen.nl/gae-winter

retourtJe groningen – wintersport

Zo dichtbij was de wintersport nog nooit

vliegen naar de sneeuw, snel en makkelijk vanaf groningen airport!

posted by nannette - 6 minutes ago

innsbruck

vanaf

€ 45enkele reis

salzburgvanaf

€45enkele reis

kijk

voo

r d

e vo

orw

aard

en o

p w

ww

.tran

savi

a.co

m

- w

ijzig

ing

en v

oorb

ehou

den

plus €5 boekingskosten

boeknu!

het vaKantiegevoel van...

ron Jans Ron Jans – onze favoriete voetbaltrainer bereikte met FC Groningen (2002 – 2010) de play-offs voor de Champions League en trainde daarna sC Heerenveen (2010 – 2012). Huidige voetbaltrainer van PeC zwolle.

Mijn eerste seizoen als trainer van SC Heerenveen was een moeilijk seizoen. Ik kon wel wat ontspanning en rust gebruiken, dus boekten Marjo en ik een reis naar Thailand. Wat een heerlijke vakantie! De eerste vier dagen verbleven we in het hectische Bangkok met zijn miljoenen inwoners en tuk tuk's. Met een boot voeren we over de rivier en zijn vertakkingen, waar we de drijvende markt bezochten, prachtige tempels zagen, aten in gezellige restaurants en tot slot de oude hoofdstad Ayutthaya bewonderden. Daarna vijf dagen naar het relaxte Chang Mai, fiet-sen in die heerlijke Boeddhistische sfeer met vrien-delijke mensen, gezellige markten, leuke winkeltjes en goedkope massages. Vanuit Chang Mai maakten we uitstapjes naar de bergen en de jungle. In het paradijs Koh Samui zaten we in het Sala-resort in het noorden. Met een eigen zwembad, elke ochtend een Engelse krant, een heerlijk strand en geweldige bediening. Geen goedkoop onderkomen, maar we vonden dat het kon en het was het zeker waard. Deze vakantie naar Thailand heeft me echt geholpen om even afstand te nemen van een moeilijk seizoen, te genieten en de accu weer op te laden.

Mijn mooiste voetbalreis was het WK in Zuid-Afrika, waar ik ben opgetrokken met Gert Jan Verbeek en zijn vriend Henk Hartkamp. Sport, cultuur, natuur en leuke mensen: de ideale vakantie voor mij. Hier heb ik de wedstrijden Nederland - Denemarken, Nederland - Japan en Zuid-Afrika - Uruguay (in het gezelschap van de zeer gezellige Erik van Muiswin-kel) bezocht. Naast voetbal bezocht ik natuurlijk het Apartheidsmuseum, maakte een fietstour door Soweto en ging ik op safari in de Pilanus Bergen. Ik heb hier zoveel leuke en interessante mensen ontmoet. Marjo en ik zaten in een resort vol met voetbalmensen, sportjournalisten en de mensen van de NOS: supergezellig! Een topweek, één van de mooiste weken uit mijn leven. Misschien gaan we met PEC Zwolle deze winter op trainingskamp naar Zuid-Afrika. Dat zou wel heel mooi zijn. Verder staat er rond kerst weer een stedentrip in de planning met onze drie zoons. Londen, Barcelona en Athene hebben we gehad; Istanbul zou de volgende kunnen zijn. Reizen blijft mij altijd boeien en ik hoop nog vele mooie trips te kunnen maken.

tip: Houd je van reisboeken, dan kan ik de reisboeken van Redmond o'Hanlon– vogelaar, reiziger en vol zelfspot - van harte aanbevelen.

Goede reis!Ron

over vaKantie, voetbal & vertier

IN OOSTENRIJK EN ITALIë KUNT U UW HART OPHALEN IN ééN VAN DE POPU-LAIRE SKIGEBIEDEN. EN HET fIJNE IS: VANAf GRONINGEN AIRPORT EELDE BENT U ER ZO!

www.boekingen.nl/gae-winter

ReiS met vooRDeel

via Boekingen.nl

centraal gelegen in het salzburgerland is salzburg een bestemming waar wintersporters hun hart op kunnen halen aan de sfeervolle wintersportplaatsen en kilometers skigebied. in salzburg zit u vlak bij de bekendste en mooiste skigebieden van oostenrijk, zoals zell am see, saalbach, hinterglemm, Kaprun en Kitzbühel.

Net over de grens vindt u in Italië nog Trentino en Alto Adigo. Ook hier kunt u skiën in een bijzonder decor: volop sneeuw, heerlijk weer en kilometers piste!

8 dagen wintersport incl. vlucht vanaf groningen airport eelde v.a. € 318,- p.p.*

* Exclusief transfer. Bagagevoorwaarden zie lucht-vaartmaatschappij.

oostenriJKsalzburgerland en tirol

Page 7: Boekingen.nl Reisbijlage - december 2013

u boekt Deze vakantie via: www.boeKingen.nl/senegambia

retourtJe groningen – wintersport

verrassende vaKantiebestemmingen senegal en gambia

WANNEER U DENKT AAN ZON- EN STRANDVAKANTIES, DENKT U WAARSCHIJNLIJK ALS EERSTE AAN SPANJE. Of TURKIJE. MAAR DENK VOORTAAN OOK AAN AfRIKA. IN SENEGAL EN GAMBIA VERSCHIJNEN STEEDS MEER ACCOMMODATIES DIE VOORZIEN IN EEN LUxE ZONVAKANTIE AAN EEN STRALENDE KUSTLIJN. IN DE MAANDEN JANUARI TOT EN MET APRIL IS DE GEMIDDELDE TEMPERATUUR HIER 28 GRADEN. STEEDS MEER MENSEN KIEZEN DAAROM VOOR TROPISCHE ONTSPANNING, PRACHTIGE WITTE STRANDEN EN VERRASSENDE ExCURSIES AAN DE KUST VAN SENEGAL EN GAMBIA.

mustseebezoek

hoofdstad Dakar en ga zwemmen in

pink lake, het roze meer.

senegal8-daagse reis

gambia8-daagse reis

le petit côte is de rivièra van senegal, met saly en haar mooie baai als populairste badplaats. in het centrum van saly vindt u restaurants, bars en een nachtclub en vlakbij bevindt zich een golfbaan.

accommodatiesAccommodaties in Saly variëren van eenvoudige twee sterren-hotels tot luxe resorts met all inclusive service. De hotels liggen langs een sfeervolle baai en het lange zandstrand loopt geleidelijk af in zee. Parasols en strand-stoelen staan al voor u klaar.

excursies en activiteitenSportievelingen kunnen in Saly paardrijden, duiken, diepzeevissen, wind-surfen, kanoën en zeilen. Meer van Afrika zien? In Bandia Reserve leven giraffen, antilopen, neushoorns en krokodillen. Bezoek ook de vismarkt in het nabijgelegen Mbour en maak kennis met het dagelijkse leven en de gebruiken van de locals.

www.boekingen.nl/senegal

aan drie kanten begrensd door senegal, is gambia nauwelijks breder dan 35 kilometer met uitzondering van de kuststrook, die 70 kilometer reikt. naast fraaie stranden, beschikt gambia ook over een rijke flora en fauna met kleurige vogels, mangrovemoerassen en antilopen.

the smiling coastAan de kustlijn van Gambia heerst de typische relaxte Afrikaanse sfeer. Niet voor niets wordt ook wel aan Gambia gerefereerd als ‘The Smiling Coast’. In Kololi en Kotu vindt u brede stranden en toeristische centra.

bruisend KololiIn Kololi zijn de kleurrijke marktjes en winkeltjes. Hier koopt u originele souvenirs en maakt u een praatje met de lokale bevolking. Het bruisende strandleven is van alle gemakken voorzien: bedjes en parasols, hapjes en drankjes. Bij het ondergaan van de zon komen de bars en restaurants tot leven. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie!

www.boekingen.nl/gambia

De iDeale winteRzonBeStemmingen Begin 2014 met een gemiDDelDe tempeRatuuR van 28°C

Vanaf 809,- p.p. DiVerse Data januari 2014 Vanaf 499,- p.p. Vertrek DiVerse Data januari

Ontspannen zonvakanties aan de Afrikaanse stranden

Page 8: Boekingen.nl Reisbijlage - december 2013

riviercruise belgiË

EEN HEERLIJKE EN ONTSPANNEN MANIER OM MEER VAN NEDERLAND EN BUURLAND BELGIë TE ZIEN IS MET EEN RIVIERCRUISE. MODERNE EN AUTHENTIEKE STEDEN WORDEN AfGEWISSELD MET IDyLLISCHE UITZICHTEN OVER DE RIVIERBEDDINGEN. OOK IN 2014 VERTREKT EEN RIVIERCRUISE VANUIT DE HAVEN VAN LEMMER. TIJDENS DEZE ZEVEN-DAAGSE RIVIERCRUISE WORDT DE VERRASSENDE STAD ROTTERDAM AANGEDAAN, GEVOLGD DOOR DE CHARMANTE EN AUTHENTIEKE STEDEN BRUSSEL, ANTWERPEN EN GENT.

Vertrek 31 maart haVen lemmer

van lemmer naar belgiËOm naar België te varen, wordt als eerste stad Rotterdam aangedaan. Een stad van moderne architec-tuur en een dynamische metropool vanwege de grote haven. Vanuit Rotterdam, zet het cruiseschip de volgende dag koers naar buurland België. België biedt een rijkdom aan historische en culturele beziens-waardigheden, boetiekjes, winkels, knusse restaurants en cafés. Eerste stop: Brussel.

brusselMet de Grote Markt als bruisend middelpunt van de stad, is het heerlijk rondwandelen in Brussel. Bezoek de beroemdste inwoner van

de stad: Manneken Pis (en vergeet vervolgens zijn minder bekende zus-je Jeanneke Pis niet). Het Atomium – een gigantisch bouwwerk dat een ijzermolecuul voorstelt en gebouwd is voor de Wereldtentoonstelling in 1958 – biedt een prachtig uitzicht over de stad. Vanuit Brussel wordt koers gezet naar ‘diamant hoofd-stad’ Antwerpen.

antwerpenAntwerpen is een stad met creati-viteit en pit waar u uw ogen flink de kost mag geven. Loop vanaf de Grote Markt langs de 17e eeuwse gildehuizen en het barokke stadhuis naar de Onze-Lieve-Vrouweka-thedraal. Ga terug in de tijd bij

het Begijnhof of laat u verblinden door de diamanten topstukken in het Diamantpaviljoen. Maak een rondvaart door het havengebied. Ga winkelen in de vele boetiekjes, bonbonwinkeltjes en diamantwin-kels. En tot slot, geniet van een hapje en een drankje in één van de restaurants, bistro’s of eetcafés.

gentIn de historische stad Gent komen

Beleef bourgondisch en charmant Belgie

EEN HEERLIJKE CRUISE AAN BOORD VAN DE LUxE MS SWITZERLAND II. U BEZOEKT VERRASSEND ROTTER-DAM EN DE MOOISTE STEDEN IN BELGIë. EN DAT AL-LEMAAL MET ONDERWEG DE PRACHTIGSTE UITZICHTEN VANAf HET WATER. EENMAAL AANGEMEERD, HEEfT U DE MOGELIJKHEID OM TER PLAATSE VAN DE SfEER EN CHARME VAN DE STAD TE GENIETEN.

aanBieDing va. € 499,- p.p in SamenweRking met SeleCt voYageS

7-daagse riviercruise rotterdam, brussel, antwerpen, gent

de Leie en de Schelde samen. De ‘Bloemenstad’ biedt meerdere his-torische gebouwen waar u uw ogen uit zult kijken: de Sint-Baafskathe-draal, het Belfort, de middeleeuwse burcht Gravensteen en het stads-museum van Gent bijvoorbeeld. Ontdek de stad met een stadswan-deling of maak een boottochtje in de binnenstad over de Leie.

www.boekingen.nl/cruisebelgie

vol=vol

u boekt Deze Reizen via: www.boeKingen.nl/cruisebelgie

Dag 1: Inschepen in Lemmer Dag 2: RotterdamDag 3: BrusselDag 4: Brussel - Antwerpen Dag 5: Antwerpen - GentDag 6: GentDag 7: Rotterdam, ontschepen

Optioneel is een bus terug te boe-ken naar Lemmer voor € 25,-.

mustseeDe graslei is

de mooiste straat van

gent en het centrum van

de middel-eeuwse haven.

hier staan prachtige

gebouwen uit de vorige

eeuwen.

Prijzen per persoon*:Garantiehut € 499 p.p.Emerald Double € 599 p.p.Emerald Single € 599 p.p.Emerald Minisuite € 699 p.p.Ruby Double € 649 p.p.Ruby Minisuite € 799 p.p.Ruby Suite € 999 p.p.

* Gebaseerd op een 2-persoonsbezetting.

Single supplement 35%. Exclusief boekings-

kosten à € 24,95 en optionele pakketten.