Beursgids Naar Buiten 2014

32
Naar Buiten 2014 Happy Beurs Day voor iedereen 30 juli t/m 2 augustus 2014 Landgoed De Schaffelaar Barneveld Erdee Beursorganisatie

description

De beursgids voor bezoekers van Naar Buiten 2014.

Transcript of Beursgids Naar Buiten 2014

Page 1: Beursgids Naar Buiten 2014

Naar Buiten 2014Happy Beurs Day

voor iedereen

30 juli t/m 2 augustus 2014 Landgoed De Schaffelaar Barneveld

Erdee Beursorganisatie

Page 2: Beursgids Naar Buiten 2014

2

Inhoudsopgave 2Voorwoord 3GreatBritain 4Brocantemarkt 7MountainbikeEvent&speedminton 9ProgrammaActiviteitenring 10KitsKinderdorp 14Huttendorp 15Plattegrond 16Workshoppaviljoens 19ProgrammaMuziektent 20Overigeactiviteiten 21Buitenerf 23Catering 25Deelnemerslijst 27

InhoudBeursgegevens

Plaats Landgoed De Schaffelaar Stationsweg 6, Barneveld

OpeningstijdenWoensdag 30 juli 10.00 tot 21.00 uur Donderdag 31 juli 10.00 tot 21.00 uur Vrijdag 1 augustus 10.00 tot 21.00 uur Zaterdag 2 augustus 10.00 tot 17.00 uur

ToegangsprijzenVolwassenen (vanaf 13 jaar) € 9,-Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 4,50 Kinderen tot 4 jaar gratisDe toegangskaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Abonneevoordeel!Gezinskorting voor abonnees RD en TerdegeJuniorkaart € 4,50 (Geldig voor alle kinderen t/m 12 jaar uit één gezin. Alleen op vertoon van uw kortingscoupon.) De coupon kunt u downloaden op www.rd.nl/abonneevoordeel of www.terdege.nl/abonneevoordeel

Service• Boodschappen bewaarservice• Sjors & Sjouw: bezorgt uw grote aankopen bij de auto• Babyroom bij Kits Kinderdorp• Gratis rolstoelen, vooraf reserveren via 055 - 539 04 98.

Er is dit jaar geen geldautomaat op de beurs. Net buiten de toegangspoort is een geldautomaat (3 minuten lopen). Bij meerdere standhouders en cateringpunten en bij de kaartverkoop kunt u met pin betalen.

BereikbaarheidAuto: zodra u Barneveld binnenrijdt, volgt u de borden ‘Naar Buiten’. Er is voldoende parkeergelegenheid. Parkeerkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa (€ 4,-).Trein: NS-station Barneveld-Centrum ligt recht tegenover de ingang.

Beursgegevens & inhoud

ColofonBeursgids Naar Buiten 2014 verschijnt als bijlage bij het Reformatorisch Dagblad van 18 juli 2014.

Begeleiding: afdeling Marketing & CommunicatieFoto’s: Erdee Beursorganisatie, Stock.FotoliaConcept: V1 Communicatie, ErmeloVormgeving: Leonie van DongenTekst: Bureau Stern

OrganisatieErdee BeursorganisatiePostbus 84, 7300 AB ApeldoornTelefoon: (055) 539 04 [email protected] | www.naarbuiten.nu

Info

Page 3: Beursgids Naar Buiten 2014

3

VoorwoordHappy Beurs Day voor iedereen!

Hetkanunietontgaanzijn;erísietsmetdat“HappyBeursDay”.HetiseenopmerkelijkecombinatievancharmantEngelsengoedHollands.PrecieswatuzultbelevenopNaarBuiten2014.DebuitenbeursstaatditjaarnamelijkinhettekenvanEngeland,ofbetergezegd:vanGroot-Brittannië.

We nodigen u hartelijk uit om Naar Buiten 2014 met ons te komen beleven van 30 juli tot en met 2 augustus. U kunt er luisteren naar doedelzakspelers, Engelse oldtimers bewon-deren, genieten van een high tea of u laten verbazen door de kracht en puurheid die bij de Schotse Highland Games vrijkomen. En mocht u tot de vaste bezoekers behoren: u zult in de Activiteitenring compleet andere shows en demonstraties aantreffen dan in vorige jaren. We hebben zelfs de zeldzame Anne Krügershow naar Nederland gehaald.

Maar - dat is het mooie - Naar Buiten blijft Naar Buiten. U zult er naast de typische charmante Engelse sfeer net zo goed de gemoedelijke gezelligheid van het Hollandse plattelandsleven aantreffen. U kunt er mensen ontmoeten, ontspannen, en natuurlijk bijna tweehon-derd standhouders bezoeken. Wat dat betreft kon Naar Buiten 2014 ook weleens een Happy Day voor uw beurs betekenen, want veel standhou-ders hebben speciale beursaanbiedingen voor u in petto.

Ik durf u te beloven dat het ook dit jaar weer een fijne buitenfair wordt, waar

jong en oud zich thuis of juist op vakantie voelt. Inderdaad, een Happy Beurs

Day voor iedereen. Na het doorlezen van deze special zult u er met uw gezin

graag een dag voor reserveren in uw agenda.

Graag tot ziens in Barneveld.*

Cees HoviusHoofd Erdee Beursorganisatie

* “See you later in Barneveld” zouden de Engelsen vermoedelijk zeggen

Seeyou

Page 4: Beursgids Naar Buiten 2014

Bij Engeland denk je aan rode dubbeldek-kers. Op Naar Buiten kunt u ze bewonderen. De enorme rode bus-sen, die generaties lang door de straten van Londen reden, staan nu opgesteld op land-goed De Schaffelaar in Barneveld. Dat had de chauffeur die er ooit zijn passagiers mee ver-voerde, ook niet kunnen prakkiseren.Voor bruidsparen is het trouwens een buiten-kans om te ontdekken of zo’n bus hun huwe-lijksdag extra luister bij kan zetten.

Welkom in de bus!

Dubbel-dekkers

British in Barneveld!

Oldtimerparade

HetthemavanNaarBuiten2014-GreatBritain-zalunietontgaan.OveralkomtuwelietstegenvandeBritseeilanden.GreatBritainopelkehoek.VanwapperendeEngelsevlaggenenstrengebobbytotzoetehighteaenruigeHighlandgames.Beourguest!*

OphetBritishSquaretreftueenprachtigeexpositievanEngelseoldtimers.Merkenvanallure,diezichopNaarBuitenvandichtbijlatenbekijkenenbewonderen.

Veel mensen hebben wel iets met Engeland, of ze er nu geweest zijn of niet. De Britse contreien verenigen allerlei eigenschappen in zich: zowel voornaam als primitief, zowel idyllisch als ruig. Die sfeer, die bijzon-dere veelzijdigheid, komt u tegen op Naar Buiten. Om u gerust te stellen: u hoeft geen Engels te praten op Naar Buiten. Het mag natuurlijk wel, en het maakt trouwens ook niet uit als u daar een paar Hollandse woorden bij gebruikt. Wij spreken tenslotte ook over een Happy Beurs Day. Dat is strikt genomen natuurlijk geen correct Neder-

lands. En zeker geen correct Engels. Het is wel een gemoedelijke mix van Nederlands en Engels. Symbolisch voor de gezelligheid en gemoedelijkheid van onze Hollandse buitenbeurs met een Engels thema.

Komt u ook kennismaken met de Engelse cul-

tuur op het British Square**? U hoeft er dit

keer niet voor op vakantie. In het Gelderse

Barneveld krijgt u vanzelf het gevoel dat u in

Engeland op vakantie bent.

* Hollanders zeggen dan gewoon: welkom! Of: Wees mijn gast!** Britse Plein

Op zaterdag komt vereniging De Mascotte naar de beurs. Dit is een vereniging van eigenaren van Rolls Royces en Bentleys. Deze merken zijn de vlaggenschepen van de Britse auto-industrie. Dagelijks vindt er in de activiteitenring een oldtimerdefilé plaats.

Meedoen?Bent u in het bezit van een Engelse klassieker en wilt u meedoen aan de expositie en het defilé? U kunt zich nog steeds aanmelden. Kijk op www.naarbuiten.nu/oldtimers voor meer informatie.

Old cars

British

Square

4

Page 5: Beursgids Naar Buiten 2014

Nog veel meer Engelse cultuur…

Extra bezoekersingang en ander nieuwsVastebezoekerswetenhet:opNaarBuitentreftuelkjaarietsnieuwswaar-doordebuitenbeursnogleukerenverrassenderis.OokNaarBuiten2014heeftweereenaantalnoviteiteninpetto.

Er is op Naar Buiten nog veel meer dan oldtimers en high tea en strenge bobby’s. Wat dacht u van de Highland Games? Deze authentieke Schotse buitenspelen wilt u niet missen. Op pagina 13 leest u er meer over. En natuurlijk komt u doedelzakspelers tegen. Op pagina 11 vindt u meer informatie.

Om te beginnen is er een tweede bezoekersentree gerealiseerd, ter hoogte van het Buitenerf. Dat ver-mindert de wachttijd. Daar begint uw Happy Beurs Day dus al.Wat voorheen alleen het Buitenerf was, is nu behalve Buitenerf een veelzijdig deel van het beursterrein geworden. U vindt er de brocan-temarkt (de helft groter dan vorig jaar), speedminton, catering, een mountainbikeparcours, het hutten-dorp, het Kits Kinderdorp en nog eens 40 standhouders.

Wat al die verschillende onderdelen precies inhouden, leest u verderop in deze gids.

De Espeterhoeve heeft twee verrukkelijke high tea arrangementen: - London Tea (scone met room, marmelade, mini zomerfruitgebakje, panetone cupcake, gerookte kipsalade, patérolletje, lemon boterkoek, fudge, 1 uur onbeperkt thee)- Cambridge Tea (molenaarskoek, bitterkoek mokka, scone met jam en marmelade, zomerfruitgebakje, patérol en een pot thee).

Engeland en high tea horen na-tuurlijk bij elkaar. Daarom zorgt De Espeterhoeve uit Barneveld, specialist in high tea, dat u op Naar Buiten heerlijk kunt genieten van zo’n Engels ontspanningsmoment.

We beloven u: u zult zich hier écht in Engeland wanen. Alles om u heen oogt Engels,

alles proeft Engels. Daar zorgt De Espeterhoeve voor.

High tea, of course Heerlijke arrangementen

Wilt u er zeker van zijn dat u de high tea niet mist?

Tot ziens

op Naar

Buiten

Cultu

ur snu

iven

5

Dan kunt u het beste vooraf reserveren. Dat scheelt u ook nog eens inde prijs. In plaats van € 17,- betaalt u maar € 14,50 voor de London Teaen maar € 9,50 voor de Cambridge Tea, in plaats van € 12,-.Reserveren via www.espeterhoeve.nl/content/naar_buitenbeursof bel: 0342 - 42 44 02

Page 6: Beursgids Naar Buiten 2014

Bel ons gratis

✆ 0800 7 887 887

Trouwvervoer.nl - Stieltjesstraat 1 - 3364 AR Sliedrechtwww.trouwvervoer.nl - [email protected]

Trouwvervoer.nl - Stieltjesstraat 1 - 3364 AR Sliedrecht

Wij staan opNaarBuiten!

Standnr. B1bij het Themaplein Great Britain

Distributieweg 12 ● EmmeloordTel. 0527 - 68 40 00 ● www.willemdeboer.nl

✦ ✦ ✦WILLEM DE BOER

FOOD & EVENTSCateringpartner Erdee op Naar Buiten 2014

Totale verzorging en organisatie van elk feestelijkevenement op uw bedrijf en op diverse locaties.Zie ook onze eigen locatie De Koningshof te Urk.

Informeer naar onze mogelijkheden!

Page 7: Beursgids Naar Buiten 2014

De brocantemarkt is bij uitstek een plek waar jong en oud op afkomt. Dat maakt het er des te gezelliger. Jonge mensen zoeken er naar oude spullen die hun huis een hippe knipoog of nostalgisch accent geven. Senioren vinden er niet zelden symbo-len van de ‘goede oude tijd’, zoals we dat dan zeggen, die ze graag meenemen als een tastbare herinnering aan vroeger. Welkom namens de standhouders! Zij heb-ben hun spullen al voor u uitgezocht.

Voor jong en oud

hippe

knipo

og

Nog meer brocante op Naar Buiten!

Brocantepure passie

Opeennieuwelocatieophetbeursterrein-vlakbijdenieuwebezoekersentree-vindtuditjaarnógmeerbrocante.Eenfeestvoordeliefhebber.

Noem de brocantemarkt gerust een van de publiekslievelingen van Naar Buiten, want het is er altijd gezellig druk. Dit jaar kunnen de liefhebbers van brocante zeker hun hart ophalen, want de brocantemarkt is de helft groter. Nóg meer standhouders, nóg meer

spullen. Wát u precies aantreft op de bro-cantemarkt, is altijd een verrassing en dat is wat het er zo leuk maakt. Oude spullen van de goede oude tijd, dat in ieder geval. Good old stuff, from the good old days, zouden de Engelsen zeggen.

Brocante is meer dan “tweedehands spullen”. Vraag het de standhouders maar. Brocante is pure passie voor welgekozen, doorleefde meubels en accessoires. Het is de bijzondere men-geling van nostalgie, respect voor oude materialen, creativiteit en gevoel voor romantiek. Sloophouten lijsten, Engelse tassen, koffers en laarzen, oud Frans servies, antieke kleding, afgebladderde ladenkastjes: mocht u nog geen gevoel hebben bij brocante, op Naar Buiten krijgt u het vanzelf. Voor u het weet is brocante uw passie. Tot ziens op de brocantemarkt!

Engels brocante

Wist u dat er verschil is tussen Franse brocante en Engelse brocan-te? Franse brocante mag afgebladderd zijn, terwijl de Engelse juist in goede staat is. De standhouders op Naar Buiten kunnen u er veel meer over vertellen.

7

good

old

stuff

Page 8: Beursgids Naar Buiten 2014

In samenwerking met Looks & Brains, bureau voor prikkelende puzzelrally’s(www.looks-brains.nl), organiseert Naar Buiten op elke beursdag tussen

12.00 en 16.30 uur de spannende Naar Buiten TOER & LOER, een uitdagendeautopuzzeltocht met start en finish op het beursterrein.

Tijdens de avontuurlijke route in de omgeving van Barneveld draait40 kilometer lang alles om het opsporen van gefotografeerde objecten en hetoplossen van vraagstukken. En natuurlijk om de krachten te meten met de

andere teams,want er is elke dag een aantrekkelijke prijs te winnen voor debeste prestatie. Heb het lef en stap tijdens Naar Buiten 2014 in het avontuurvan Looks & Brains: een paar uur vol stoer vermaak voor alle leeftijden!

De kosten bedragen € 12,50 per deelnemende auto.Inschrijven kan vanaf 12.00 uur bij de stand van Looks & Brains.

speciaal voor vader en zoon

Naar Buiten TOER & LOER

Stand

K 9

Page 9: Beursgids Naar Buiten 2014

9

Dit parcours is voor ie-dereen. Ook voor tieners staan fietsen klaar. Dus spring op zo’n ATB en kijk wie het eerste bij de finish is: jij of je vader. Of de buurman, die je toevallig tegenkwam op Naar Buiten.

Doe mee aan het Thompson mountain-bike event!

Vooriedereen!

Hoegaatuvoelbaardeuitdagingaanmetruigter-rein?Precies,opeenATB.HetnieuweThompsonmountainbikeeventisgeenkleinigheidje.Eenpit-tigparcours,waarbijdetrappersrondkrijgennogmaarhetbeginisvandeuitdaging…

Speedminton is een mix van tennis, squash en badminton. Zeg maar gerust een spec-taculaire mix. Op vierkanten van vijf bij vijf meter, die ongeveer dertien meter uit elkaar liggen, staan de tegenstanders. Speciale shuttles, de zogenaamde Speeders, in combinatie met speciale rackets zorgen

voor een verbluffende en soms lachwekkende snelheid. Maar genoeg gepraat. Tijd om het veld op te gaan. Kies je tegenstander en mep die shuttle naar de overkant. Let’s start the game…

Het Thompson mountainbike event is een samenwerking van Naar Buiten met de importeur van het Belgische ATB-merk Thompson. Een kwaliteitsmerk, waar natuurlijk een dito parcours bij hoort. Er staan twaalf mountainbikes in verschillende afmetingen klaar, met een aantal instruc-teurs die uitleg geven over de fietsen en het parcours. Tot zover de technische medede-lingen. Hierna is de strijd aan u. Inderdaad, de strijd, want het parcours is niet bepaald een fietspad te noemen. Spreek de onver-moede krachten in uw lichaam aan, werp uzelf op het zadel en breng de ATB onder u tot leven.

Jestaatmetjeogenteknipperenenmetjeorenteklapperen,maarhetisechtwaar:bijSpeedmintongaateenshuttlemaarzo300kilometerperuur.

Nieuw: ruige rit per mountainbike

Speedminton je shuttle met 300 km/u naar de overkant meppen!

Let ’sstart

Uitda

ging

Actie

Page 10: Beursgids Naar Buiten 2014

Waarschijnlijk heeft u daar nog nooit echt over nagedacht. Op Naar Buiten laten 30 Jack Russel-terriërs het u zien in de activitei-tenring. Deze vasthou-dende hondjes -die van oorsprong voor de jacht werden gebruikt- beschikken over een verbijsterend uithou-dingsvermogen. Vanaf Naar Buiten zult u anders naar deze kleine terriërs kijken…

Hoe hard loopt een Jack Russel?

Bruisende actie in de ActiviteitenringDeActiviteitenringzouuhetkloppendehartvanNaarBuitenkunnennoemen.Erisvanallestedoen,hetbruistervandeactiviteiten.Uhoefteroverigensnietalleentekijken,ukunterregelmatigookzelfinactiekomen.

terrie

rrace

10

Woensdag11.00 uur Jack Russell race12.00 uur Highland Games, doe mee!14.00 uur Demo paarden-polo, typical British15.00 uur Jack Russell race17.00 uur Defilé Engelse oldtimers18.30 uur Anne Krüger-show, paard, pony, geiten en…20.00 uur Naar Buiten mini-taptoe (Pegasus pipes & drums + trompetterkorps te paard)21.00 uur Afsluiting door Pegasus: ‘lights out’

Donderdag11.00 uur Jack Russell race12.00 uur Highland Games, doe mee!14.00 uur Anne Krüger-show, paard, pony, geiten en…15.00 uur Jack Russell race17.00 uur Defilé Engelse oldtimers18.30 uur Anne Krüger-show, paard, pony, geiten en…20.15 uur Naar Buiten mini-taptoe (trompetterkorps te paard + Lowland Brigade Pipe Band)21.00 uur Afsluiting door Lowland Brigade Pipe Band: ‘lights out’

Vrijdag11.00 uur Jack Russell race12.00 uur Highland Games, doe mee!14.00 uur Anne Krüger-show, paard, pony, geiten en…15.00 uur Jack Russell race17.00 uur defilé Engelse oldtimers18.30 uur Anne Krüger-show, paard, pony, geiten en…20.00 uur Naar Buiten mini-taptoe (Reünisten-Matrozenkapel + Pegasus pipes & drums + trompetterkorps te paard)21.00 uur Afsluiting door Pegasus: ‘lights out’

Het programma in de Activiteitenring is zeer gevarieerd. Het ene moment staat u zich te verbazen over 30 Jack Russels die laten zien hoe honden racen, het volgende moment trekt een charmante stoet van En-gelse oldtimers aan uw oog voorbij. En wat dacht u van honden, paarden en geiten die feilloos samenwerken? Om maar een paar voorbeelden te noemen, want er gebeurt natuurlijk veel meer.

Misschien bent u wel een van degenen die in

de activiteitenring meedoen aan de Highland

Games. Op pagina 13 leest u daar meer over,

maar we kunnen u hier al wel vast vertellen:

dat is geen kinderachtig werk. Paalwerpen

bijvoorbeeld gaat over boomstammen, om u

maar een idee te geven. Genoeg te doen en te

bekijken dus in de activiteitenring, voor jong

en oud!

..

Page 11: Beursgids Naar Buiten 2014

Bruisende actie in de Activiteitenring

De Anne Krügershow kent zijn gelijke niet. Honden, paard en mens werken samen in ongekende harmonie. Vier geiten worden door vier honden tot op de centimeter nauwkeurig gedirigeerd. De honden -Border Collies- laten zien hoe nauwkeurig en gehoorzaam ze kunnen wer-ken, ook als ze niet met geiten, maar met eenden samenwerken. Het is duidelijk bij deze show: hier begrijpen niet de dieren de taal van de mens, maar verstaat de mens de taal van het dier.

Waarschijnlijk heeft u daar nog nooit van gehoord. Logisch want de Duitse Anne Krüger trad in Nederland nog maar zelden op met haar collega’s: een bont ge-zelschap van dieren, die feilloos met haar samenwerken. Naar Buiten vroeg Anne Krüger aan u te laten zien hoe zij met dieren werkt en hoeveel plezier haar dieren daarin hebben. Spe-ciaal voor het publiek van Naar Buiten komt de Duitse dieren-

trainster naar Nederland afgereisd.

Ooit gehoord van de Anne Krüger-show?

Mens en dier in harmonie

dieren-

kenner

uniek

e sh

ow

Nieuw: elke avond mini-taptoeVoorheteerstorganiserenweelkeavondeenmini-taptoeindeactiviteitenring.Eenkeuraanmuziekkorpsenmetblaas-enslaginstrumentenonthaaltuopprachtigemuziek.

In de ring treft u ’s avonds de volgende korpsen afwisselend aan:- Pegasus Pipes & drums, met kwintet pipers en een drummer, op woensdag, vrijdag en zaterdag.- De Reünisten-Matrozenkapel, een kapel van 40 oud-mariniers in uniform, laat op vrijdag en zaterdag van zich horen.- Tamboerkorps Ouwe Stomp Van Heutsz is een korps van oud-militairen dat met 25 muzikanten haar bijdrage levert.- Lowland Brigade Pipe Band, een grote doedelzakband, is op donderdag van de partij.- Het trompetterkorps te paard Mansour kunt u alle avonden tegenkomen, met een tiental ruiters.

Zaterdag11.00 uur Jack Russell race12.00 uur Highland Games - doe mee!14.00 uur Anne Krüger-show - paard, pony, geiten en…15.00 uur defilé Engelse oldtimers16.00 uur Naar Buiten mini-taptoe (Reünisten-Matrozenkapel + Tamboerkorps Ouwe Stomp van Heutsz + Pega- sus pipes & drums + trompetterkorps te paard)

11

AnneKrügerisinDuitslandeenbekendedierenkenner.AlstrainervanBorderColliesiszijwereldwijdbekend,netzoalshaardierenzelf.

Page 12: Beursgids Naar Buiten 2014

Krachtig. slim ontworpen. makkelijk te bedienen: DE NIEUWEGIANT PRIME MET EEN MIDDENMOTOR VAN YAMAHA.

ride life. ride giant.

www.giant-bicycles.nl

De nieuwe giant Prime E+ serie

ffi

Meer weten? Kijk dan op:

fietsvanzelf.nl

AHA.

LEIJENHORST 2WIELERSAPELDOORNSESTRAAT 353781 PM VOORTHUIZEN

WWW.LEIJENHORST2WIELERS.NL

test nutijdens“NaarBuiten”

Page 13: Beursgids Naar Buiten 2014

13

De Highland Games op Naar Buiten zijn zowel een doe-activiteit als een educatieve ken-nismaking met deze Schotse cultuuruiting. De Happy Highlanders, uiteraard in Schots kos-tuum, geven tekst en uitleg. U kunt er ook zelf ook aan de slag. Kinde-ren kunnen er zelfs een diploma voor krijgen.

Educatievekennismaking

Historische buitenspellenGreatBritainopeenbuitenbeurs:daarhorenHiglandGamesbij.DezevanoorsprongSchotsespelenwordenge-speeldmetnatuurlijkematerialen.Hetdraaitomkrachténhetinzettenvankrachtophetjuistemoment.

De Highland Games stammen naar men vermoedt al uit de 11de eeuw. De Schotse clans –stammen- hadden hun eigen spelen, die in tijden van oorlog en politieke strijd lang verboden waren. In de 18de eeuw kwa-men de spelen onder het stof der geschie-denis vandaan. Inmiddels zijn het gewilde buitenspellen, die door jong en oud, man en vrouw gespeeld worden.

Paalwerpen. Nee, geen heiningpalen, maar halve of zelfs hele boomstammen mag u hierbij proberen weg te werpen. Probeer eerst die stam maar eens in evenwicht te krijgen. Een vermakelijke uitdaging, die een groot beroep doet op al uw spieren…Steengooien. Toegegeven, een kei gooien gaat nog wel. Een steen van zeven

kilo wordt andere koek. We zullen zien, hoever u komt.Steentillen. Goed, één steen is u gelukt. En de volgende? Hoeveel spierkracht is er nog over?Roll the barrel. Hard lopen is één, maar zo hard mogelijk lopen en tegelijk een ton meerollen: dat vraagt meer dan een paar snelle benen.

Touwtrekken. Natuurlijk ontbreekt het touwtrekken niet. Wie is het anker, wie trekt er aan het kortste eind? Kracht, samen sterk staan: touwtrekken laat veel zien.

Welcome at the Highland Games!DeHighlandGameskenneneenaantalvasteon-derdelen,waaraanuophetBritishSquaredoorlo-pendkuntmeedoen.Daarnaastwordterdagelijkseenspelindeactiviteitenringgeorganiseerd.

Pure kracht

stoerwerk

Page 14: Beursgids Naar Buiten 2014

14

SpelenDankzij TOP Buiten-speelgoed uit Wouden-berg kom je in het Kits Kinderdorp in een ware speeltuin terecht. Er zijn springkussens, trampo-lines, glijbanen, een skel-terbaan, een reuze grote zandbak, speelhuisjes en riddertorens.

SpeurenJe weet het: zorg dat je op Naar Buiten je speur-neus bij je hebt. Bij de ingang krijg je namelijk een Naar Buiten Speur-kaart. Vroeg je nou wát je moet opsporen? Helaas. Dat zeggen we nog even niet. Dat merk je vanzelf op Naar Buiten…

Spelen en speuren

speel

tuin

Welcome in Kits KinderdorpHierwillenallekinderenzijn,inhetKitsKinderdorp.Hetisereenenalspeel-enknutselplezier,jekunterspeu-ren,ontdekkenendoen,heelveeldoen.Komjijook?

Als je van knutselen houd, is de grote Kinderknutseltent wat voor jou. Je kunt er een aantal leuke dingen doen tijdens kinderworkshops. Zoals:- een creatieve slinger met flesjes maken. Versier de slinger met bijzondere natuurmaterialen, hang de slinger voor het raam, vul de flesjes met water en zet er een bloemetje in.- Paneel beschilderen. Op een grofhou-

ten paneel maak je het schilderij van je leven. - Een spiegel paneel. Een pracht van een spiegel, dankzij de versieringen die jij er omheen maakt. En dankzij jou natuurlijk, als je in de spiegel kijkt. - Beeldjes en paarden van gips. Je maakt de mooiste figuren van gips. Een heerlijk creatief werkje.

Knutselfeest

De Beestenbus vind je in het Kits Kinder-dorp. Dit jaar gaat het speciaal over het Berenbos (en natuurlijk over heel veel andere dieren). Het Berenbos is een stuk bos in Ouwe-hands Dierenpark waar beren leven die vroeger mishandeld zijn. In de Beesten-bus kun je er vanalles over ontdekken en beleven.

Wil jij naar het echte Berenbos?Natuurlijk wil je naar het echte Berenbos,

in de dierentuin. Dat kan ook. Geen enkel probleem. Maar het leukst is natuurlijk als je gratis kunt, met je gezin. Ook dat kan. Tenminste, als het een beetje meezit en jij goed je best doet.

Elke dag geeft Ouwehands Dierenpark namelijk

een gezinskaart voor de dierentuin als hoofd-

prijs voor de Naar Buiten Speurkaart. Vergeet

dus die speurkaart niet, bij de ingang en zet ‘m

op. Misschien zwerf jij met je vader en moeder

binnenkort wel door het Berenbos!

Expeditie BerenbosWeleensgehoordvanExpeditieBerenbos?IndeBeestenbusvanOuwehandsDierenparkkunjeontdekkenwatdatis.

beregaaf

Page 15: Beursgids Naar Buiten 2014

Om te kunnen bouwen aan het Huttendorp heb je natuurlijk twee dingen nodig: gereed-schap en hout. Het enige wat jij mee hoeft te nemen, is een zaag en een hamer. Wij zorgen voor het hout - ja, heel veel hout - en voor spij-kers. Precies, ook heel veel spijkers, want er gaat wat afgetimmerd worden daar. Van de stapel pallets die er ligt, kun jij vast wel een indrukwekkend kasteel - ‘a castle’ , zeggen de Engelsen - maken.

Dit heb je nodig...

Nieuw op Naar Buiten: Huttendorp

Voor wie is het Huttendorp?

Houdjevantimmeren,klussenenbouwen?WelkominhetHutten-dorp.Ofnouja,ínhetHuttendorp.Datkloptnietecht,wantdatdorpisernoghelemaalniet.Datisjuisthetleuke.Jijmaghetgaanbou-wen.Dus:welkomopdeplekwaarjijhetHuttendorpmagbouwen.Hethoutligtalklaar…

HetishandigomtewetenvoorwiehetHuttendorpis.Omtebeginnenishetnatuurlijkbelangrijkdatjehoudtvantimmerenenbouwen,alsjenaarhetHuttendorpkomt.Alsjehetleukvindt,wordthetextragezellig,datislogisch.

Het thema van Naar Buiten 2014 is Great Britain. Aan wat voor soort gebouwen denk jij bij Engeland? Veel mensen denken aan kastelen en dat klopt ook wel, want Engeland, Schotland en Ierland zijn bekend om hun prachtige kastelen. Bouw in het Huttendorp je eigen kasteel. Of misschien wordt het wel een spookslot, waar mensen niet binnen durven stappen zonder dat er een rilling over hun rug gaat. Huh, klonk daar een enge kreet? Of was daar gewoon iemand aan het zagen…

Omdat er best wel druk gewerkt en getimmerd wordt in het Huttendorp, is het handig als je wat ouder bent, laten we zeggen dat je in de midden- of bovenbouw van de basisschool zit. En je dacht toch zeker niet dat het Huttendorp alleen voor jongens is? Heb je weleens meiden zien timmeren en bouwen? Ze zouden weleens het beste of mooiste kasteel van Naar Buiten kunnen maken. We zijn benieuwd…

timmer-feest

Nietvergete

n

Zelf meenemen:- zaag- hamer

15

Page 16: Beursgids Naar Buiten 2014

16

F5F6

F7F8

D22 D23

D1

D2

D3

D9

D7

D6

G5

G2

G1

D35 D36 D37 D38 D39 D41a D42 D43 D44

D45

D46 D47 D48 D49 D51 D54 D55D34D32D30 D31 D56D40

E3E2

D26D24 D28

D11

D13

D15

D16

D17

D18

D19

D21D20

D5

D50 D52 D53

K20

K21

K22

K23

K15

K18

K19 K

11K10

K13

K12

K2

K3

K4

K5

F1F2

F3F4

F13F12

F11F10

F17F16

F15F14

K30 K31 K32 K35

D14

D41

E1

E14

K16

K33 K39

F21

F22

F19

F20

E27

E26

E22

E23

E1

Tuin en terras

E 7 Groene

Workshop Paviljoen

Entree

Huttendorp

Thompson Mountainbike Event

Info

IJs

IJs

Muziektent

Catering

Catering

Terras

Terras

CreatieveWorkshopPaviljoen

Ora

njer

ie

Kas

teel

Koffieterras

Cateringplein

High Tea

TerrasCatering

Kits Kinderdorp

Bri

tish

Sq

uare

C35

C36

Bro

cant

emar

kt

Entree

Activiteitenring

Nieuw

Buitenerf

Great Britain

Speedminton

Kinderknutseltent

Babyroom

C16 C17

C37

C14 C15

C21

C19 C20

A30 A31

A28 A29

B22

A33

A32

A24

A23

C12

C10

C13

C11

B29

B27

B30

B10 B11 B12 B13

B28

B20

B18

A27

A15A12

A34

C7

B24

A42A43

C25 C26C22

K9

K8

A6

A4

A7

A5

A3

A2

A17

A10

A11

A13

A14

A25

A21

A19

A44

A35

B3aB3 B4

B14B15

B7A1

B23

C27

C28

K14 K1

K6

K7

A26

A48

B1

B8

C23

C29 C32

E5 E6 E8 E9 E10 E11 E13

E15

E17

E18

A45

K40

K24

K25

K26

K28

E19

E16

E4

E20

A40

A43a

A54A50 A52 C5 C6

C8

WC

WC

WC

WC

C3C1A49 A51 A53 C2 C4

Plattegrond

Page 17: Beursgids Naar Buiten 2014

17

F5F6

F7F8

D22 D23

D1

D2

D3

D9

D7

D6

G5

G2

G1

D35 D36 D37 D38 D39 D41a D42 D43 D44

D45

D46 D47 D48 D49 D51 D54 D55D34D32D30 D31 D56D40

E3E2

D26D24 D28

D11

D13

D15

D16

D17

D18

D19

D21D20

D5

D50 D52 D53

K20

K21

K22

K23

K15

K18

K19 K

11K10

K13

K12

K2

K3

K4

K5

F1F2

F3F4

F13F12

F11F10

F17F16

F15F14

K30 K31 K32 K35

D14

D41

E1

E14

K16

K33 K39

F21

F22

F19

F20

E27

E26

E22

E23

E1

Tuin en terras

E 7 Groene

Workshop Paviljoen

Entree

Huttendorp

Thompson Mountainbike Event

Info

IJs

IJs

Muziektent

Catering

Catering

Terras

Terras

CreatieveWorkshopPaviljoen

Ora

njer

ie

Kas

teel

Koffieterras

Cateringplein

High Tea

TerrasCatering

Kits Kinderdorp

Bri

tish

Sq

uare

C35

C36

Bro

cant

emar

kt

Entree

Activiteitenring

Nieuw

Buitenerf

Great Britain

Speedminton

Kinderknutseltent

Babyroom

C16 C17

C37

C14 C15

C21

C19 C20

A30 A31

A28 A29

B22

A33

A32

A24

A23

C12

C10

C13

C11

B29

B27

B30

B10 B11 B12 B13

B28

B20

B18

A27

A15A12

A34

C7

B24

A42A43

C25 C26C22

K9

K8

A6

A4

A7

A5

A3

A2

A17

A10

A11

A13

A14

A25

A21

A19

A44

A35

B3aB3 B4

B14B15

B7A1

B23

C27

C28

K14 K1

K6

K7

A26

A48

B1

B8

C23

C29 C32

E5 E6 E8 E9 E10 E11 E13

E15

E17

E18

A45

K40

K24

K25

K26

K28

E19

E16

E4

E20

A40

A43a

A54A50 A52 C5 C6

C8

WC

WC

WC

WC

C3C1A49 A51 A53 C2 C4

Page 18: Beursgids Naar Buiten 2014

Excellentwebshop.nlhorloges2e horloge gratis

3e horloge 20% korting

Stand K16 & K17Zie voorwaarden

Beursaanbieding

Maak op de Naar Buiten beurs kennis met horloges op zonne-energie, horloges van 100%duurzaam hout en horloges die u zelf kunt mixen enmatchen!

U bent van harte welkom bij stand K16 en K17 voor leuke horloges, gezelligheid en inspiratie.Neem alvast een kijkje op www.excellentwebshop.nl.

U vindt ons opstandnummer B8

Energieweg 282964 LE Groot-Ammers0184 - 66 22 66

Wij maken van uw evenement een onvergetelijke dag!

www.cuisinesuperieure.nl

Page 19: Beursgids Naar Buiten 2014

19

Alles, maar dan ook alles wat met tuinen, het verzorgen van tuinen en leven in tuinen te maken heeft, treft u aan op Naar Buiten. Van snoei-schaar tot modeltuin, van terraspot tot buitenkeuken. Tal van standhouders helpen u graag nog meer te genieten van tuin en terras.

Tuin & terras

Laat uw creativiteit opbloeien“Zeghetmetbloemen”,iseengevleugeldeuitdrukking.TijdenseenworkshopvanDeBloemenmanduitBennekomontdektudathetmeerisdaneenuitdrukking.Ofuraaktergeïnspireerdvanbloemen,ófukunteruwinspiratieencreativiteitinkwijt.

Marleen Westendorp en haar medewerkers zorgen tijdens de workshop Bloemschikken dat u de fijne kneepjes leert van het maken van een bloemstuk. Een gezellige work-shop, waar de creativiteit van de deelne-mers vanzelf tot bloei komt, tussen al die bloemen. Extra leuk is natuurlijk dat u uw eigen creatie ook meeneemt naar huis. Als herinnering aan deze Happy Beurs Day, als inspiratiebron voor een leuke hobby thuis, om iemand blij mee te maken of gewoon te laten weten hoe belangrijk die persoon voor

u is. Hoe kunt u dat nou beter zeggen dan met de bloemen, die u zelf geschikt hebt?

Het Groene Workshoppaviljoen, waar De Bloe-

menmand haar workshop geeft, vindt u langs

de laan naar het kasteel.

tuinle

ven

Een goede gastvrouw weet van de klein-ste dingen iets leuks te maken. Stichting Aan de Bak leert u op Naar Buiten de kneepjes van het versieren van cupcakes, het decoreren van koekjes en het boet-seren van roosjes en andere moeilijke figuren van fondant. Een uitgelezen kans om van ‘koffie met een koekje’ voortaan

een vrolijk culinair momentje te maken. Elk uur, vanaf 11.00 uur, kunt u in het Workshop Paviljoen terecht voor een inspirerende workshop.

Een armband omdoen is één. Een leuke armband omdoen is een ander verhaal. Een leuke armband die u zelf hebt ont-

worpen omdoen, is helemaal een ander verhaal. In de workshop van ’t Siera-denstulpje maakt u uw zelfontworpen arm- of halssieraad óf maakt u zelf een bestaand model. Een gezellige workshop met een chique armband als creatief resultaat.

Inspirerende workshopsVanafNaarBuiten2014zultuandersaankijkentegen‘eenarmbandomdoen’en‘koffiedrinken’.Dankzijtweeinspirerendeworkshops.

Creatief

Page 20: Beursgids Naar Buiten 2014

Het is een bijzonder moment, de samenzang op Naar Buiten. Dit jaar zingen we samen elke dag om 16.30 u bij de Muziek-tent. Wat betreft die Muziek-tent: u kunt er elke dag orgelconcerten beluisteren en iedere middag houdt oud-zondagschoolmeester S. Pasterkamp uit Urk een boeiende kindervertelling.

Elke middag samenzang

Elke dag muziek voor iedereenMuziekisdeomlijstingvanNaarBuiten.Zoveelzijdigalshetpubliekis,zoveelzijdigisdemuziek.Vanprachtigeklassiekewerkenenrobuustemilitairetaptoemuziek,totgedragenpsalmenengeestelijkeliederen.Tweehighlightsuithetmuziekprogramma,datuonderaandezepaginavindt.

Op vrijdag en zaterdag treedt de Reünis-ten/Matrozenkapel op. Een 40 koppen tellend muziekkorps van oud-mariniers. De matrozen, onder leiding van de kapelmees-ter, spelen op de volgende instrumenten: bugel, trompet/cornet, alt-saxofoon, tenor-saxofoon, bariton-saxofoon, hoorn, euphonium, trombone, bassen en slagwerk.Tamboerkorps Van Heutz/Ouwe Stomp ver-zorgt naast het optreden in de mini-taptoe (zie pagina 11), ook een indrukwekkend

optreden op zaterdag. Prachtige militaire muziek van 25 oud-militairen.

De stichting Ouwe Stomp zet zich in voor

oud-dienstplichtig militairen en probeert

de geschiedenis van de dienstplicht levend

te houden voor de Nederlandse bevolking.

Militaire tamboermuziek is daar een belangrijk

onderdeel van. Op Naar Buiten klinkt het op

volle kracht.

Woensdag12.30 uur ‘Music to Dream’, Anne-Marith Boone (Grand Piano), cd-presentatie Interclassic Music14.30 uur Kindervertelling door S. Pasterkamp16.30 uur Samenzang, m.m.v. Bob van Stempvoort (orgel)17.30 uur ‘Music to Dream’, Anne-Marith Boone (Grand Piano), cd-presentatie Interclassic Music

Donderdag12.30 uur vierhandig orgelconcert, Jan-Peter Teeuw en Marien Stouten, Animato Music14.30 uur Kindervertelling door S. Pasterkamp

16.30 uur Samenzang, m.m.v. Bob van Stempvoort (orgel)17.30 uur ‘Zijn verbond gedenken’, Elise Hout (sopraan) en Reinier Korver (piano), cd-presentatie Interclassic Music19.30 uur Lisette Baars (piano) en Marjolein Boot (dwarsfluit)

Vrijdag12.30 uur ‘Music to Dream’, Anne-Marith Boone (Grand Piano), cd-presentatie Interclassic Music13.30 uur Reünisten-Matrozenkapel14.30 uur Kindervertelling door S. Pasterkamp16.30 uur Samenzang, m.m.v. Bob van Stempvoort (orgel)

17.30 uur ‘Zijn verbond gedenken’, Elise Hout (sopraan) en Anne-Marith Boone (piano), cd-presentatie Interclassic Music19.30 uur Jan-Peter Teeuw, orgelcon-cert (Animato Music)

Zaterdag11.30 uur vierhandig orgelconcert, Jan-Peter Teeuw en Marien Stouten, Animato Music12.30 uur Reünisten-Matrozenkapel14.30 uur Kindervertelling door S. Pasterkamp15.30 uur Samenzang, m.m.v. Bob van Stempvoort (orgel)16.30 uur Tamboerkorps Van Heutsz

samen-zang

20

Page 21: Beursgids Naar Buiten 2014

21

Ambachtelijk bakkenHeerlijk!Degeurvanvers-gebakkenbroodtussendebeukenvanDeSchaffe-laar.UruiktvanzelfwaaruBrandhofBijzonderBroodkuntvinden.

U ziet er hoe in vijf ambachtelijke ovens verrukkelijk brood gebakken wordt. Natuurlijk mag u dit heerlijke oerbrood proeven. Je zou er je vingers bij opeten.

Paardenpolo is, om het maar zo te zeggen: typical British. Wat paardenpolo en voor-rangsregels met elkaar te maken hebben, zult u op Naar Buiten met eigen ogen zien. Daar gaan twee paardenpoloteams met elkaar de strijd aan. Een spel waarbij met een slaghout, ook wel mallet genoemd, een bal in het doel van de tegenstander gesla-gen dient te worden, volgens strikte regels. Een boeiend spel van behendige ruiters, bezwete paardenlijven, stampende hoeven en rondvliegende kluiten. Dagelijks in de activiteitenring.

Ze horen er helemaal bij op Naar Buiten: de kleindieren. Kippen, konijnen, hamsters, cavia’s, ze laten zich bewonde-ren, aaien en knuffelen. Dankzij Kleindier Liefhebbers Neder-land wacht u op Naar Buiten een alleraardigste beesten-boerderij van piepende, flui-tende, tokkende, scharrelende, knagende en rondspringende dieren.

Ook de Barneveldse imkers van De Barnebij zijn aanwezig op Naar Buiten, vergezeld van enkele duizenden van hun honingbrouwende zoemers. Zij - de imkers - vertellen u alles over bijen en de bijenhouderij.

Beestenboerderij Paardenpolo

Oerbrood

Dieren

Engelse sferen, Engelse bouwwerkenDatuopNaarBuiteninEngelsesferenbelandt,heeftuvooreengrootdeeltedankenaanGroen-centrumDeBruineMerenuitOtterlo.Dezespecia-listkleedtookditjaardebeursweervooruaanmetplantenendecoraties.UiteraardinEngelsestijl.

Daarnaast zorgt De Bruine Meren voor een aantal replica’s van typisch Engelse bouwwerken, zoals de Big Ben en de Tower Bridge. Daarbij krijgen ze assistentie van Bouwbedrijf Bouwheer, Hoveniersbedrijf De Bruine Meren, DBM Tuinen Ederveen en De Bruine Meren Steigerhout. De bouwwerken zijn verspreid over het beursterrein te vinden.

Page 22: Beursgids Naar Buiten 2014

Houtweg 49, 8167 PJ Oenewww.aalbertsduurzaam.nl

Maak een prachtige gezinsfoto metdeze unieke elektrische auto!

Tegen inlevering van deze advertentie ontvangt u een gratis attentie.

standnummer:

B13

Page 23: Beursgids Naar Buiten 2014

23

Op het Buitenerf kun je in een echte graaf-machine, onder bege-leiding, aan de slag. Laat maar zien of jij een goede kraanmachinist bent. Het ziet er zo soepel uit, als je een kraanmachinist bezig ziet. Maar is het wel zo makkelijk?

Op een omgebouwde oldtimertrekker rijd je zelf een parcours, onder begeleiding van een instructeur. Leg je het parcours goed af, dan krijg je een ‘trekker-rijbewijs’. Gas geven en sturen. Dat is alles. En op tijd remmen natuur-lijk…

Speciaal voor kinderen!

Hollandse gemoedelijkheid op het BuitenerfHetBuitenerfiseenspecialeplekopNaarBuiten.Hetisernooitstil,dankzijallerleidieren,hetgeronkvanoudelandbouwmachinesenstemmenvanmensendieelkaarontmoeten.Entochheersterderustvanhetplatteland.

Oldtimerclub De Grebbetrekkers verzorgt een expositie van oude tractoren. Dit jaar zal het merk Fendt goed vertegenwoordigd zijn. Daarnaast zijn er oude werktuigen te bezichtigen, die in vroeger tijden maaiden, zaaiden, schudden, ploegden, egden en pakten.

landleven

Neem nu het mandenvlechten. Vroeger hoor-

den rieten manden bij het leven van alledag.

De mandenvlechter laat u op Naar Buiten zien

hoe het maken van manden er aan toe gaat.

En wacht dacht u van klompen? Wij met onze

sneakers, gympen, pumps en sandalen zouden

bijna vergeten dat onze voorgeslachten gene-

raties lang op klompen liepen.

De klompenmaker laat u zien hoe uit een stuk

hout een schoeisel wordt gemaakt, dat ook nu

nog voor veel loopplezier kan zorgen.

Nostalgie genoeg, waar alles nog met de hand

gemaakt wordt. Welkom!

Oude ambachten: mix van kunst en vakmanschapIndezetijd,waarincomputersenmachineshethandwerkhebbenovergenomen,oogstenoudeambachtenmeerbewonderingdanooit.OpNaarBuitenkuntudezemixvankunstenvakmanschapbekijken.

handwerk

aan h

et we

rk

Page 24: Beursgids Naar Buiten 2014

Elke dag kunt u in het prachtige kasteel De Schaffelaar om 14.30 uur terecht voor een boeiende presentatie bij Trans World Radio, dat daar gevestigd is. Trans World Radio heeft als missie wereldwijd mensen te bereiken met het Evangelie. In meer dan 230 talen zendt dit radiostation uit. Waar zendelingen niet kunnen komen, kunnen de radiogolven wel komen. In Noord-Korea, Iran en Afgha-nistan komt op die manier de boodschap van het Evangelie.

Evangelie wereldwijd

WaterspektakelHetisenblijfteensucces:dewaterballenopNaarBui-ten.Hetprincipeiseenvoudig,ofnee,latenwezeggen:klinkteenvoudig.Jestaptineengrote,doorzichtigebal,die-vanzelfsprekend-waterdichtwordtafgesloten.

De bal wordt op het water gerold en het enige, maar dan ook werkelijk het enige dat je hoeft te doen, is zorgen dat je aan de overkant komt. Tot zover hoe het klinkt. Hoe het gáát, is andere koek. Kom kijken of stap zelf in de bal en ga op weg naar de overkant. Dat wordt genieten!

waterpret

Het is het paradepaardje van een Duits bedrijf dat met een reeks zonnepanelen de absolute top vertegenwoordigt. De auto legde inmiddels 40.000 kilometer af om de wereld te overtuigen en toerde in 414 dagen rondom de aarde. Om deze oogstre-lende bolide in beweging te krijgen is geen stekker nodig. Het leeggewicht is 300 kilo. Met een eenmalige lading van de batterijen legt de auto moeiteloos 400 kilometer af zonder zonlicht. De topsnelheid bedraagt 100 kilometer per uur.

Een bijzonder staaltje techniek, dat raakt aan

het actuele van duurzaamheid en onze verant-

woordelijkheid voor het milieu.

Bolide op zonnekrachtHetenigeroadvoertuigdatvolledigopzonne-energierijdt,komtuopNaarBuitentegen.AalbertsDuurzaamuitOenepresenteertnamelijkdeSolarWorldGT.

missi

e

Superauto

24

Page 25: Beursgids Naar Buiten 2014

Terras 4 het cateringplein

Terras 1, 2 en 3

Happy Beurs DayVoor de inwendige mens

Opdevierterrassenkuntuverschillendesoortendranken,snacksenmaal-tijdennuttigen.

Bij het cateringplein kunt u uitgebreid eten. Uiteraard is er koffie, thee, frisdrank en slush, koek en appel- of kwarkgebak met slagroom. Voor de snacks kunt u kiezen uit patat, kroket, frikandel, slaatjes, broodje gehaktbal en een broodje hamburger. En natuurlijk kunt u er terecht voor een familydeal voor patat en snacks. Luxe broodjes zoals mais- of meergranen-triangel vindt u hier ook, evenals tomatensoep en groentesoep. We kunnen u maar één advies geven: neem rustig de tijd voor zo’n overheerlijke maaltijd. Een ontspannen culinair moment maakt uw Happy Beurs Day compleet.

Terras 1Een gezellig koffieterras vooraan op de Grote Weide, direct over de brug. Met koffie, thee, frisdrank, slush, koek, muffins, gebak (ap-pelgebak, kwarktaart, beide met slagroom), saucijzenbroodjes. Ook luxe broodjes zoals mais- of meer-granentriangel.

Terras 2Bij Kits Kinderdorp (nieuwe loca-tie!). Patat, kroket, frikandel, slaatjes, broodje hamburger, fris-drank. En natuurlijk een familydeal voor patat en snacks. Maar ook: koffie, thee, frisdrank, slush, koek, saucijzenbroodjes. En ook luxe broodjes zoals mais- of meergra-nentriangel.

Terras 3Extra cateringterras op de Grote Weide. Met patat, kroket, frikandel, slaatjes, broodje hamburger, fris-drank. En natuurlijk een familydeal voor patat en snacks. Plus een assortiment vis: kibbeling, haring en broodje haring.

Opeenlange,ontspannenbeursdagisnietszobelangrijkalsgoedezorgvoordeinwendigemens.

Willem de Boer Food & Events heeft een uitstekend cateringprogramma voor u ge-regeld. Voor elk moment van de dag heeft de cateraar gezorgd. Van koffiepauze tot heerlijke lunch.

Gezellige terassenOp verschillende locaties, verspreid over

het beursterrein, zijn gezellige terrassen ingericht waar u ontspannen kunt eten en drinken of een koffie- of theepauze kunt nemen.

Eet smakelijk. Of, zoals de Engelsen zeggen: Have a nice dinner.

Actie bij W illem

Eet

smakelijk

Willem de Boer Food & Events heeft de volgende aanbiedingen voor u:- Familydeal: 4 personen patat, inclusief saus, van € 8,- voor € 7,-.- Combideal: koffie/thee met appel- of kwarkgebak en slagroom: van € 4,- voor € 3,50.- Combideal: koffie/thee met gevulde koek: van €3,- voor € 2,50.

Nice

din

ner

25

wat

Page 26: Beursgids Naar Buiten 2014

www.heiwegenmode.comDORPSSTRAAT 82 VAASSEN Gratis parkeren, de koffie staat klaar

(Goedkoopste artikel is gratis) Basis en nieuwe collectie uitgezonderd

Op deHELEzomer collectie2eartikel GRATIS

Com4 Terlenka pantalonszwart enmarine, alleen in dematen 25, 26 en 27 van € 109,- voor:

Fleece vestenOverhemdenPolo shirtsT-shirts

Voor al deze artikelen geldt wel op=op

€25€15€15€10€ 5

maten, S t/m 6XLvan € 89,-en € 79,- nu:

met lange en korte mouwvan € 59,- nu uitzoeken voor:

met korte mouw diverse kleurenvan € 49,-nu uitzoeken voor:

kleur wit,maten s,m,l,xl,xxlvan € 17,95 nu 2 stuks voor:

Bij ons in de winkel

Alleen op deze beurs in Barneveld

Page 27: Beursgids Naar Buiten 2014

27

Deelnemerslijst Firmanaam Productomschrijving StandnummerA Aalberts Duurzaam Zonnepanelen B13 Aan de Bak, Stichting Taartartikelen en woonaccessoires D54 Aliëlle Hoeden & Accessoires Hoeden en accessoires A53 ALOE.NL Pure Aloë Vera producten D56 Altijd Iets Moois Landelijke woonaccessoieres en brocante A43a AMC Nederland Promotie AMC Premium Systeem D34 Andante, Orgelcentrum Verkoop Johannus orgels B7 Animato Music Productions Cd’s en bladmuziek D44 Applegarden, The Landelijke woonaccessoires & cadeauartikelen D1 ARCO metaal Staal voor in huis en in de tuin E18

B Bagville Unieke handgemaakte leren tassen volgens de laatste mode K13 Basic Life Ladies fashion A12 Been en Meer Mode Beenmode voor het hele gezin D53 Behufa Barneveld BHV/ VCA cursussen, verbandmiddelen, AED en brandblussers C10 Belle Tuinonderhoud Planten, bakken, manden, zomergoed en brocante D15 Berbar Kinderknutselen K25 Beter Horen Gratis hoortest K33 Betuwse Kakelroom Streekproducten, kakelroom D51 Binnendijk & Van Rijsbergen Hypotheken en verzekeringen D38 Bloemenmand, De Bloemen, planten, aardewerk en workshops E7 BM Winkels Tuinartikelen webwinkel A10 Boekenhoeve, De Nieuwe, afgeprijsde en tweedehandsboeken D7 Boekenkamer, De Nieuwe en afgeprijsde boeken en fotokaarten A26 Bond tegen vloeken Opkomen voor de naam van God, voor respectvol taalgebruik D31 BOzARC Elegante carports en terrasoverkappingen C20 Brandhof bijzonder brood Oerbrood bakken in houtgestookte broodoven E23 Bron, Lederwaren De Leren portemonnees, tassen en riemen A2 Bruine Meren, Tuincentrum de Exclusieve tuin- en woondecoratie A10

C C. A. Oortwijn Speelgoed o.a. Lego, Playmobil, Siku enz. K3 Cartney The Preppy Outfitters A48 CCA Contact Christen Agrariërs Vereniging christenboeren en -tuinders K39 Clementijn Dames- en positiekleding (maat 36 - 56!) A19 Cor Jansen Ambachtelijke paling- en zalmrokerij D45 Crêperie, De Poffertjes, wafels en crêpes B24

D D&M Fashion Dames-, heren- en kinderkleding, beenmode en accessoires C37 Dam, Van Dam & Verkade, Van Beleggingen A30 De Barnebij Pure bijenproducten: honing, honingwijn, propolis tinctuur E6 De Lapperij Home decor: antiek, sieraden en accessoiers, kado artikelen K18 De Linnenmand Woonaccessoires D20 Delphin Benelux Lucht- en ruimtereiniger voor gezond wonen D36 DeZeepkist.nl Savon de Marseille en Provencaalse cadeau artikelen D2

E Eiroem Eiroem Zachtvocaat D13 Elskamp Tuinmeubelcentrum Barbecues, parasols, terrasheaters, partytenten enz. A28 Eneco Richt zich op duurzame energie; duurzame energie voor iedereen C27 Erdee Media Groep Reformatorisch Dagblad, Terdege, Kits E20 ERIK VAN GELDER / Devoted to Garden Design Tuinarchitectuur, hovenier, exclusieve tuinen E15

Page 28: Beursgids Naar Buiten 2014

28

Deelnemerslijst Firmanaam Productomschrijving Standnummer Espeterhoeve, De Bloemenatelier en woondecoraties A23 Excellent Horloges K16 exCLusief sieraden & accessoires Sieraden (veel handgemaakt) en mode-accessoires K4

F Fashion Target Dameskleding C22 Feenstra Isolatie Woningisolatie en duurzame maatregelen D18 Ford Nederland Ford Family event A40 Fosfashion Betaalbare, modieuze dameskleding en bijpassende accessoires C1

G Gezondheid aan huis Webshop voor supplementen, drogisterij en natuurvoeding A51 GHO Plant Hortensia’s en sierheesters K31 Giant Benelux Elektrische fietsen C29 Ginseng Benelux Aloë Vera crème en beauty D3 Glace Superieure Ambachtelijk Italiaans ijs B8 GNLD International Natuurlijke voedingssuplementen, Aloë Vera huidverzorging D43 Goeie Hoop, Stichting st. Goeie Hoop biedt een thuis aan kinderen in Z-Afrika K35 Goliath Spellen en speelgoed voor alle leeftijden K20 Goudswaard hoeden en accessoires Hoeden en accessoires A6

H Hardeman | van Harten Asbestsanering, renovatie & dak- en wandbeplating B10 Heiwegen Herenmode Herenmode en conserven C3 Helder boeken en wol, P.G.J. Boeken, breiwol en woningdecoratie D32 HelloFresh Nederland Maaltijdenbox met verse ingrediënten en gezonden recepten A43 Herbalance Herbalife - voeding voor een beter leven C17 Hierden Metaal, Van Staalconstructies, o.a. trappen, bordessen, hekken etc. C15 Hogendoorn, Kaasboerderij T. Boerenkaas en oud ambacht G1 Home Keukens Keukens A31 Horssen Hoveniers, Teo van Tuinaanleg en verzorging E16 Hotel Dennenhoeve Hotelarrangementen, feesten en bruiloften C13 Huiskes, Handelsonderneming Beautypad pijnloos ontharing A52 Huizing, V.O.F. J. Sysas pannen; bakken zonder boter C2 Hulp Vervolgde Christenen, Stichting Hulp aan vervolgde christenen D48

I Interclassic Music Cd’s, dvd’s, bladmuziek, boeken D23 , K12 Iso Maatwerk Energiebesparing C19 Isolatiebedrijf Pluimers Isolatie ter verhoging wooncomfort en verlaging lasten K28 Jacobsen Zoetwaren Zoetwaren en speelgoed C4

J Jonge Woont, De Brocante, sfeervolle woondecoratie en cadeauartikelen K32 Jo-We Bedtextiel Dekbedovertrekken en loom bands (rage artikelen) A4

K KEESKAART De mooiste kaarten vind je hier D35 Kerkvolk muziek Cd’s, dvd’s, kerkmuziek en klassiek B15 Kinderpaleis Flakkee Speelgoed en snoep K8 Klarenbeek groente en fruit, Arjan Kersen E14 Krajenbrink, Klompenfabriek Klompenmaken en verkoop klompen en schoenen B14 Kromme Rijn Fruit Vers fruit uit eigen boomgaard K2 Kruif Bestrating, De Bestrating zonder onkruid, impregneren en onderhoud Kuijt Mode Groep Dames- en herenkleding B22 Kuipers Wolrijk Relaxfauteuils, slaapsystemen, dekens en meer van Merinowol A24

Page 29: Beursgids Naar Buiten 2014

29

Welkom

Firmanaam Productomschrijving Standnummer

L Laserspeed Alles op het gebied van (rond)graveren K30 Le Sjalerie modeaccessoires Sjaals, baretten, haarmode, Bijoux D14 Lekkerkerker Lederwaren Verkoop van tassen, portemonnees en riemen D5 Lief Duimpje Kinderkleding Baby- en kinderkleding E27 Linroi International Chinese groene thee C16 Livar Limburgs Kloostervarken E19 Looks & Brains Prikkelende puzzelrally’s K9 Love & Joy Weddings Weddingplanner E26

M Mandenhuys, Het De specialist in riet- en rotanmanden, voor elk interieur C35 Markus & Markus Siroopwafels Versgebakken stroopwafels D22 Matradek Wollen slaapsystemen en artikelen C5 Metabouw en montage Houtbouw, schuren, buitenverblijven en veranda’s E13 Mijnschoenenshop Damesschoenen B29 Minicar Nederland 45 km brommobiel C21 Minimensje.nl Unieke collectie voor baby en kind C11 MORRENsolar Solar maatwerk, constructie oplossingen en zonnepanelen E8 MyJewels Sieraden, accessoires en wenskaarten D50

N Noble International Coffeeduck hervulbare systemen voor Senseo en Nespresso K10 Notenkraam, De Verse Versgebrande noten D26 NXXT Verkeersscholen Autorijschool en opleiding tot rij-instructeur D42

O Olja Houtbouw Buitenleven en wellness A28 Oma’s Hobby Tafelkleden, kussens, gastendoekjes, slabbetjes etc. G2 Ondergoedklassieker.nl Ondergoed en baby/kinderkleding C12 Optidee Optivezel specialist (comfort, sleep, clean en skin) B30 Ouwehands Dierenpark Rhenen Beestenbus met Expeditie Berenbos programma K26

P Pako Rhenen Buitenverlichting, toegangspoorten en tuinmeubelen E17 Partijenwinkel Legerkleren, -artikelen, speelgoed en partijgoederen D24 Pasterkamp, S. Verkoop van vertel-cd’s D46 Pieter Heykoop Cd’s en bladmuziek D41 Poppejanspop Poppen K23 Portlavande.com Exclusieve jonge mode! A50

R Ramshoorn, Uitgeverij De Voordeelboeken, cd’s en kaarten C14 Ritmeester, Boekhandel/drukkerij Boeken, muziek, PIP, kalenders, cadeaus en schoolspullen C7 Rode Stoeltje, Het Meubelvernieuwer - ledervernieuwer D37 Rosedale Collections Damesmode A45 Royaldump Kinder- en volwassenlegerkleding en aanverwante artikelen K14 Ruiter, Houthandel en exploitatie H. de Houten tuinmeubelen C6 RVS-Totaal Roestvrijstalen imperials C28

S Saartje en Betteco Woondecoratie, kado-artikelen in nostalgische sfeer K32 Samarita, Stichting Speelgoed, haarmode, baretten en fotokaarten D11 Sammy’s Dak Styling Demonstratie en uitleg dakpanreiniging en coating E22 SamSam Collectief Goed doel steunen en besparen via energieoverstap B3

Page 30: Beursgids Naar Buiten 2014

Speciaal op Naar Buiten voor maar € 9,95

aanbiedingen | CD’s vanaf € 3,-

gratis CD | bij STH CD vanaf € 10,-

nieuwe CD’s | vanaf €9,95

sth REC RDSHÉT VERTROUWDE ADRES VOOR DE MOOISTE CD’S

Speciaal op Naar Buiten voor maar € 9,95Speciaal op Naar Buiten voor maar € 9,95Speciaal op Naar Buiten voor maar € 9,95Speciaal op Naar Buiten voor maar € 9,95Speciaal op Naar Buiten voor maar € 9,95Speciaal op Naar Buiten voor maar € 9,95Speciaal op Naar Buiten voor maar € 9,95Speciaal op Naar Buiten voor maar € 9,95Speciaal op Naar Buiten voor maar € 9,95Speciaal op Naar Buiten voor maar € 9,95

Ga je op vakantie of geniet je thuis?Met een CD van STH maakt het niet uit.Kom Naar Buiten.... en kom langs:Geen CD van STH = een gemiste kans!

NIEUW!The Four Seasons

Vivaldigespeeld opgitaar doorHenk Hopman

www.sthrecords.nl | [email protected] A35 0180-760999

Speciaal op Naar Buiten voor maar € 9,95Speciaal op Naar Buiten voor maar € 9,95

Kijk voor meer informatie op www.naarbuiten.nu/deelnemers

Page 31: Beursgids Naar Buiten 2014

Deelnemerslijst

31

Firmanaam Productomschrijving Standnummer Schatkamer, De Boeken en preek-cd’s D28 Schoorsteenkapspecialist, De Schoorsteenkappen en windwijzers C15 Schreeuw om Leven, Stichting Doelstelling: bescherming van het ongeboren leven D47 S-Company Kinderkleding A17 Sense of Home Het complete recept voor wonen! D52 Slaappunt BVBA Gezond slaapcomfort C32 Soetendal, ‘t Snoep en kado A5 Solure Zonnepanelen Zonnepanelen A3 SOS Kinderdorpen Wereldwijde kinderontwikkelingsorganisatie K21 Speedminton Speedminton laat je bewegen! altijd en overal K24 Springs Collection Kinderkleding en babykleding B12 Stekels en Staartjes Stijlvolle kinderkleding B4 Stéphanos, Stichting (Diaconale) hulp aan weeskinderen in Malawi en Zambia K11, K19 STH Records Cd’s en dvd’s A35 Stoepje, Bakkerij ‘t Brood en banket E5 Swipe Aloë Vera Milieuvriendelijke schoonmaakproducten voor huid en haar D30

T Tah-or Wijnen uit Israël E3 Take Care Of Nederland Woondecoratie, nostalgisch speelgoed en babycadeaus D39 Thompson fietsen Nederland Race- en stadsfietsen, mountainbikes, lifestyle- en e-bikes K40 Trans World Radio Het Evangelie via de radio overal laten klinken E2 Travelman Lederwaren (tassen, portemonnaies, reisartikelen) C23 Trouwvervoer.nl Trouwvervoer met klassieke bussen B1 Tupperware Tupperware producten en party’s A7

V Vakantiepark Familiehuis Nunspeet Recreatiepark met zondagsrust, gelegen aan het Veluwemeer B11 Villa Rose Baby- en kinderkleding B23 Vitaminehof, De Zomerfruit E4 Vrienden van Heidelberg en Dordrecht, Stichting Boekenverkoop D17 VVT Brielle Massage-inlegzolen en infrarood massagehalters D40

W Waaijenberg tweewielers Fietsspeciaalzaak, dealer van Harbin en Thompson A54 Wijnand Hazeleger, stalhouderij Voor al uw trouw en rouw A29 Wijngaarden, Boekhandel- Uitgeverij Van Boeken en kaarten D55 Wilde Wellness & Lifestyle Products Hoofd- en kniekussens, memory foam hoofdkussens (A-segment) D41a Willem de Boer Food & Events Catering en party-service Catering Wincoop Veiligheidstrainingen Nieuw: schuim brandblusspray D6 Woord & Daad Comité Opheusden Jam, advocaat, sjaals, schorten, baby art, poppenkleding enz D21 Woord & Daad Comités Groot-Ammers en Haarlemmermeer Kaarten, boeken, cd’s en woonaccessoires A33 WoWiekids Kinderkleding Kinderkleding van merken Vinrose, AW, Tiffosie e.a. D9

Z Zitcomfort Comfortstoelen A49 Zoutewelle Boeken Nieuwe en tweedehands boeken; beursvoordeel! K22 Zus & Zo Kado Sjaals, tassen en woondecoratie D16

Kijk voor meer informatie op www.naarbuiten.nu/deelnemers

Page 32: Beursgids Naar Buiten 2014

ford.nl

Gem. brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: van 10,3-30,3; liter/100 km: van 3,3-9,6; CO2 gr/km: van 85-255.

U wenst?Voorzien van alle luxe op weg naar uw (werk)afspraken?

Comfortabel reizen naar Zuid-Frankrijk met het hele gezin?

Voor al uw wensen hebben wij een Ford-model voor u. Allemaal

voorzien van de laatste technologieën en met uiterst krachtige

en zuinige motoren. Tot 7 ruime en luxe zitplaatsen. Aan u de keuze.

Ford B-Max

Ford C-Max

Ford Grand C-Max

Ford Tourneo Connect

Ford S-Max

Ford Galaxy