Bedrijvendossier 2014

4
W O R K F O R C H A N G E W O R K F O R C H A N G E 3 4 2 1 Versterk het engagement van jongeren in de samenleving Link uw bedrijf aan een origineel en veelzijdig goed doel 16 oktober 2014 Bezorg jongeren een unieke werkervaring in uw bedrijf Maak werk van uw maatschappelijk verantwoord ondernemen 12.000 jongeren gaan op 16 oktober niet naar school, maar kiezen een job voor één dag. Samen met hun leeſtijdsgenoten uit het Zuiden strijden ze voor een betere wereld ZUIDDAG 2014

Transcript of Bedrijvendossier 2014

Page 1: Bedrijvendossier 2014

WORK FO

R CH

AN

GE WORK FOR CH

ANGE

3 421Versterk het engagement

van jongeren inde samenleving

Link uw bedrijf aan een origineel en

veelzijdig goed doel

16 oktober 2014

Bezorg jongeren een unieke

werkervaring in uw bedrijf

Maak werk van uw maatschappelijk

verantwoordondernemen

12.000 jongeren gaan op 16 oktober niet naar school, maar kiezen een job voor één dag. Samen met hun leeftijdsgenoten uit het

Zuiden strijden ze voor een betere wereld

ZUIDDAG 2014

Page 2: Bedrijvendossier 2014

De voornaamste partners die de werking van Zuiddag financieel ondersteunen zijn Schoenen Torfs, Colruyt Group en BOSS paints. Zij geloven in de missie van Zuiddag en vinden dezelfde waarden in hun bedrijf terug.

Andere inkomsten haalt Zuiddag enerzijds van projectsubsidies bij verscheidene overheden, anderzijds via de inkomsten van de werkdag in oktober.

Door de financiële en materiële steun van vele partners kan Zuiddag verder groeien naar haar ambitie.

Door te investeren in de werking van Zuiddag creëert u een dubbele hefboom: meer geld voor projecten in het Zuiden en meer actief burgerschap hier bij ons.

Uw logo hier? Dat kan!

Aarzel niet en contacteer ons.

Administratie2%

Personeel 28%

Communicatie10%

Educatie5%

Gift aan jongerenproject

in het Zuiden55%

Bouw mee aan het succesverhaal

Word ook partner

Ambitie: 1 op 2 Vlaamse jongeren doet mee aan Zuiddag

Uitgaven Zuiddag 2013*

*Totale uitgaven 2013: € 460.000

Evolutie aantal deelnemende leerlingen

Zuiddag haalde de mosterd in Noorwegen. Het Noorse ‘Operation Daywork’ bereikt sinds 1964 één op twee jongeren. Dit is ook onze doelstelling. Bouwt u mee aan deze droom?

45.000 jongeren1.18 miljoen euroActies in 7 Europese landen

89 steden en gemeenten in 2013155 middelbare scholen in 2013

8 jongerenprojecten in het Zuiden

Page 3: Bedrijvendossier 2014

U financiert 200 jobs en Zuiddag zet evenveel leerlingen een dag aan het werk bij een ander goed doel. Opruimactie in de reservaten van Natuurpunt, brievenschrijvers voor Amnesty International, verzorgers in een rusthuis...

Een win-win voor alle partijen. - 200 jongeren vinden dankzij u een job voor Zuiddag;- Een goed doel naar uw keuze krijgt dankzij u een heleboel helpende handen voor één dag;- U profileert zich via PR als maatschappelijk verantwoord bedrijf.

Schenk 200 jobs voor één dag aan een goed doel

Word partner van Zuiddag en zet een jongere aan het roer!Dankzij uw financiële steun neemt Zuiddag een campagneleid(st)er in loondienst. Deze high-potential komt na zijn middelbare school één jaar op het bureau van Zuiddag werken en andere jongeren inspireren. Voor de jongere zelf is het een unieke kans om zijn leiderschapstalenten te ontplooien.

Hij of zij draait mee in de organisatie, krijgt verantwoordelijkheid voor bepaalde acties en leert al doende. Via dit leerproces binnen een exclusief netwerk vormt Zuiddag de bestuurders van morgen. Investeert u hierin mee?

“Het geweldige aan Zuiddag is het super-creatieve concept en het multi-stakeholder engagement. In één beweging tonen jongeren hun engagement voor het Zuiden, krijgen ze een werkervaring en steunen ze een duurzaam ontwikkelings-project! Gewoonweg schitterend!”Wouter Torfs, CEO schoenen Torfs

“Nog maar zelden in mijn carrière heb ik een merk gezien met zo een hoge imagoscore. Het psychologisch middelpunt ligt ongeveer op 6. Dat zoveel mensen 8, 9 of 10 geven is uitzonderlijk.” Jo Steyaert, marktonderzoeker

“Dankzij de reis naar Peru in 2013 sta ik nu anders in het leven, zo’n unieke ervaring maak je maar 1 keer mee.”Charlotte Landsheere, campagneleidster Zuiddag 2013

Wat kan u doen?

Voor de werkdag op 16 oktober zijn duizenden jongeren op zoek naar een baan voor één dag. Laat ze kennis maken met uw bedrijf en post1, 10, 100 jobs op onze jobbank.

=> www.zuiddag.be/jobbank

Voor amper 50 euro per werkende leerling:- krijgt u heel wat extra helpende handen;- maakt u uw MVO-doelstellingen waar;- profileert u zich bij toekomstige werknemers;- hebt u heel wat free publicity mogelijkheden.

Maak jobs vrij

Page 4: Bedrijvendossier 2014

Doe een schenking op het fonds

‘vrienden van Zuiddag’ bij de Koning

Boudewijnstichting!*

BE10 0000 0000 0404 Mededeling

***197/0030/00061***

Koningsstraat 35 - 1000 BrusselEllen Dereymaeker, [email protected], 0486 71 23 92

www.zuiddag.beU vindt ons ook op twitter, facebook, instagram en linkedin.

Wat is Zuiddag?

Maak een afspraak

Zuiddag is een organisatie voor en door jongeren. Ze stimuleert jongeren wereldwijd om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige maatschappij.

Zuiddag is vooral gekend van de jaarlijkse campagne ‘Work for Change’ waarbij meer dan twaalfduizend Vlaamse en Brusselse scholieren

loohcs raan tein gad néé raaj 02 ne 51 nessutgaan, maar in de kleren van beroepskrachten kruipen. Hun verdiende loon van 50 euro staan ze af aan een jongerenproject in het Zuiden. Voor en achter de schermen van Zuiddag krijgen jongeren de kans om competenties te ontwikkelen in functie van een actief engagement, nu en later.

In 2013 deed ook ik mee aan Zuiddag. Ik ging langs bij VTM en VRT, roerde in de potten van Jeroen Meus… ik ontmoette zelfs de Europese president, Herman Van Rompuy! Het was een fantastische ervaring!

Céline Erauw (SVI-Gijzegem), deelnemer Zuiddag 2013.